ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 7 February 2023Ultimele Stiri

Dorinel Munteanu e mulțumit de jucătorii săi, chiar dacă au înscris un gol în două amicale: ”Aceste lucruri le putem remedia.” Cu nou-veniții încă are răbdare

7 February 2023 at 12:09

SC Oțelul a jucat două meciuri amicale în cantonamentul din Turcia, chiar în această perioadă de pregătire de iarnă, nu a pierdut, dar nici nu a câștigat și a înscris un singur gol. În ciuda acestui lucru, antrenorul Dorinel Munteanu s-a declarat mulțumit de modul în care jucătorii săi au evoluat.

Dorinel Munteanu, după al doilea amical al Oțelului în Turcia: ”A fost un joc foarte reușit”

În primul test, cu KF Besa Doberdoll, locul 7 în liga secundă din Macedonia de Nord, rezultatul înregistrat a fost unul de egalitate, scor 0-0.

Ieri, în al doilea joc de pregătire disputat în Turcia, SC Oțelul a condus-o pe FK Olympic Tashkent, a 6-a clasată în prima ligă din Uzbekistan în sezonul trecut, însă partida s-a terminat tot cu o remiză, scor 1-1.

Pe lângă golul lui Antonio Cruceru, echipa gălățeană a mai avut trei mari situații de a înscrie, însă nu a făcut-o, după ce Chirițoiu și Yabre au nimerit bara, iar Cisotti nu l-a putut învinge pe portar din postura de unu la unu.

”Din nefericire, a fost o remiză, dar, din punctul meu de vedere, a fost un joc foarte reușit. Chiar dacă nu am câștigat, jucătorii noștri s-au angrenat foarte bine în acest joc, adversarul a fost mult mai valoros decât cel din primul amical. Am condus cu 1-0, puteam să mai marcăm. A doua repriză am dominat-o categoric și am fost surprinși pe un contraatac. Dar aceste lucruri le putem remedia, mai avem suficient timp până la primul joc din campionat. Ritmul jocului a fost unul foarte ridicat și, cum am spus, atât în prima repriză, cât și în a doua eu consider că am dominat jocul, adică am avut posesia, am avut inițiativa și sunt mulțumit de echipă, de randament ei”, a spus Dorinel Munteanu despre joc.

Are răbdare cu jucătorii nou-veniți: ”Mai au și ei timp, să înțeleagă ceea ce jucăm noi la Oțelul Galați”

Antrenorul echipei gălățene a fost întrebat și cum apreciază evolutia nou-veniților în lot. Munteanu a spus că-și dorește mai mult de la jucătorii aduși iarna aceasta.

”Cruceru a marcat, dar eu consider că niciunul dintre cei nou-veniți nu s-a ridicat la valoarea lor din punct de vedere al jocului. Mai au și ei timp, să înțeleagă ceea ce jucăm noi la Oțelul Galați. Atât Cruceru, cât și Chirițoiu, Ursu, Diego s-au ridicat la nivelul celorlalți jucători, dar aștept mult mai mult de la ei, cum mă aștept și de la jucătorii cu care am lucrat până acum. Avem nevoie să ne autodepășim în aceste jocuri, mai ales în acestea de campionat, care cred că se pot câștiga numai prin atitudine”, a declarat fostul internațional.

În precedenta campanie de achiziții a Oțelului, la începutul sezonului, echipa a făcut destul de multe achiziții, însă Dorinel Munteanu a renunțat la unele chiar și până la primul meci oficial, din cauza faptului că la antrenamente nu au fost așa cum și i-a imaginat.

Munteanu ia în calcul revenirea mai devreme acasă, dacă haosul generat de cutremure va continua

Despre cutremurele petrecute în Turcia în ultima zi, trei de o magnitudine de peste 7 grade, însă care nu s-au resimțit atât de rău în Antalya, Dorinel Munteanu spune că au creat puțină panică și că, în funcție de cum vor evolua lucrurile, va lua o decizie dacă se va continua stagiul de pregătire până la final, la 10 februarie, sau se va reveni mai repede acasă.

”Sunt momente neplăcute. Ne-am speriat puțin și azi-noapte, și acum. Ne uităm ce se întâmplă în Turcia, pentru că este un dezastru. Situația noastră nu știu încă cum să o cataloghez. Poate rămânem în continuare, poate rămânem acasă. Nu știu, vedem ce se întâmplă în următoarele ore”, a spus Dorinel Munteanu.

SC Oțelul a anunțat că următorul amical din Turcia îl are în data de 9 ianuarie, cu SVV Ulm (liga a patra din Germania), semn că organizatorul cantonamentului nu i-a stabilit un alt test în locul celui cu rușii de la Enisey Krasnoyarsk, anulat în ultimul moment.

Interviul acordat de Dorinel Munteanu după SC Oțelul Galați – FK Olympic Tashkent 1-1:

Imagini de la antrenamentul de astăzi al echipei SC Oțelul:

Rezumatul amicalului dintre SC Oțelul Galați și FK Olympic Tashkent, scor 1-1:

Foto și video: SC Oțelul Galați

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

VIDEO | SC Oțelul și-a început amicalele din Turcia cu o remiză fără gol în fața echipei pe care Concordia a învins-o cu trei zile în urmă

5 February 2023 at 02:01

În primul amical disputat în cantonamentul din Turcia, SC Oțelul Galați a remizat, sâmbătă, 4 februarie, fără să înscrie, scor 0-0, cu KF Besa Doberdoll, locul 7 în liga secundă din Macedonia de Nord.

Contra acestei echipe, în urmă cu trei zile, Concordia Chiajna câștiga cu 2-0.

Remiză fără gol între SC Oțelul și KF Besa Doberdoll

Rămasă miercuri în ultimul moment fără primul amical, contra rușilor de la Enisey Krasnoyarsk, după ce FRF ar fi amenințat-o că FIFA o va amenda și îi va scădea puncte din campionat fiindcă îndrăznește să joace cu o echipă din țara lui Vladimir Putin, SC Oțelul a disputat abia sâmbătă primul ei joc de verificare în stagiul din Turcia.

A întâlnit formația KF Besa Doberdoll, pe care Concordia o învingea cu trei zile înainte cu 2-0. Jucătorii lui Dorinel Munteanu n-au putut marca însă în fața macedonenilor, nici n-au primit gol, astfel că meciul s-a terminat cu rezultatul cu care a început, 0-0.

Spre deosebire de Concordia, SC Oțelul a pus la dispoziție suporterilor săi filmarea live a jocului test, dar și o galerie foto de calitate.

Dorinel Munteanu a început jocul în formula: Dur-Bozoancă – Andr. Rus, Yabre, Ghiocel (cpt.), Nedelea – Mih. Adăscăliței, Cisotti, Gorovei – Oct. Ursu, Cîrjan, Maxim. Au mai evoluat: R. Pop – Mitoi, Farcaș, Chirițoiu, D. Panait, Jardan, Zivulic, Cr. Ciobanu, Nica și I. Neagu.

Nu au jucat: Ilieș, Sîrghi, Bordun, Cruceru și Scocîrlă.

”În primul rând mi-aș fi dorit victoria, dar, per ansamblu, sunt mulțumit de randamentul echipei, de implicarea jucătorilor. Sigur, trebuia să marcăm. Marcam și câștigam, dar nu am făcut-o, deși am avut câteva ocazii bune, câteva posibilități de a marca. Dar, după primul joc, sunt mulțumit de băieți. Sunt convins că la următorul joc va fi o creștere din punct de vedere al randamentului fiecărui jucător, la nivel de echipă și la prima etapă îmi doresc ca echipa să fie într-o formă foarte bună. Și va fi”, a spus Dorinel Munteanu după remiza cu KF Besa .

Următorul amical, cu o echipă din Uzbekistan

În cantonamentul din Turcia, unde vor sta până pe 10 februarie, gălățenii mai au amicale, conform programului anunțat inițial, cu FK Olympic Tashkent (prima ligă din Uzbekistan, pe 6 februarie) și SVV Ulm (liga a patra din Germania, 9 februarie).

Însă echipa trebuia să dispute patru jocuri de verificare, iar organizatorul stagiului trebuie să-i găsească un nou oponent în locul rușilor de la Enisey Krasnoyarsk.

În țară, SC Oțelul nu a disputat niciun amical.

Reacția lui Dorinel Munteanu după SC Oțelul Galați – KF Besa Doberdoll 0-0:

Rezumatul amicalului SC Oțelul Galați – KF Besa Doberdoll 0-0:

Înregistrarea amicalului dintre SC Oțelul Galați și KF Besa Doberdoll, scor 0-0:

Foto și video: SC Oțelul Galați

articolul original.

SC Oțelul Galați a plecat în Turcia cu 26 de jucători. Ultimii nou-veniți sunt de la Gloria Buzău și ”U” Cluj și e așteptat și un atacant. Markovic și Kip sunt printre cei lăsați acasă

30 January 2023 at 11:54

SC Oțelul Galați a plecat de astăzi, 30 ianuarie 2023, într-un stagiu de pregătire de iarnă în Turcia, în Antalya, unde va sta până în data de 10 februarie, perioadă în care va disputa și patru meciuri amicale.

Antrenorul Dorinel Munteanu, promovat acum de club ca manager tehnic, are la dispoziție un lot de 26 de jucători, căruia ar putea să i se alăture un atacant, după cum informează SC Oțelul.

Printre cei 26 sunt și două noutăți: mijlocașii Cristian Ciobanu și Rareș Scocîlcă, primul plecat de la Gloria Buzău și al doilea venit de la juniorii Universității Cluj.

Acasă au rămas patru jucători de care stafful tehnic, cel mai probabil, nu are nevoie, cel mai important nume fiind al sârbului Vanja Markovic.

Cristian Ciobanu și Rareș Scocîlcă, ultimii nou-veniți la SC Oțelul Galați

A treia clasată din Liga 2 după 16 etape scurse din acest sezon a plecat în al doilea stagiu de pregătire pe care îl efectuează în această iarnă. După ce în perioada 12-25 ianuarie echipa a fost la munte, la Vatra Dornei, între 30 ianuarie și 10 februarie se va afla la mare, în Antalya.

Clubul gălățean a deplasat în prima fază un lot de 26 de jucători, ultimii nou-veniți anunțați de club fiind mijlocașul dreapta Rareș Scocîlcă (18 ani), împrumutat de la Universitatea Cluj, unde până acum a jucat doar la juniori, și mijlocașul polivalent Cristian Ciobanu (28 de ani – foto text 1), pus pe liber în această iarnă de Gloria Buzău.

Dacă despre Scocîlcă nu se pot spune multe, fiindcă jucătorul de 18 ani originar din Focșani a evoluat doar la juniorii Universității Cluj, unde în 2022 a jucat finala Ligii Elitelor U19, în schimb, despre Ciobanu se poate aminti că a fost unul dintre fotbaliștii de bază ai Buzăului în ultimele sezoane, când a purtat și banderola de căpitan.

În Liga 2 a evoluat în 57 de jocuri pentru trupa din Crâng, în ultimele două sezoane și jumătate, și a înscris 12 goluri. În actuala ediție de campionat, fotbalistul originar din Curtea de Argeș a evoluat în 15 din cele 16 partide, de 8 ori a fost titular, și a înscris 3 goluri. În cariera sa a mai evoluat pentru Dinamo 2, FC Olt Slatina, Concordia Chiajna, ”U” Cluj, Juventus București și Turris Oltul Turnu Măgurele. Pentru Concordia (19 meciuri și 2 goluri) și Juventus (16 meciuri) a evoluat doar în prima ligă.

”Jucătorii și staff-ul SC Oțelul Galați vor decola astăzi spre Antalya, Turcia, unde vor efectua în perioada 30 ianuarie – 10 februarie un stagiu centralizat în care vor disputa și 4 partide de pregătire, împotriva unor adversari din Rusia, Macedonia, Uzbekistan și Germania.

Managerul tehnic Dorinel Munteanu a convocat un lot de 26 de jucători, dar este posibil ca în stagiul de pregătire să mai ajungă sub comanda tehnicianului oțelar încă un atacant. De asemenea, în cantonamentul din Antalya au apărut și două noutăți în lot, mijlocașul dreapta Rareș Scocîlcă (18 ani), venit împrumut de la Universitatea Cluj-Napoca, și Cristian Ciobanu, mijlocaș lateral ce poate evolua și în spatele vârfului și chiar și pe postul de atacant, ultima dată la Gloria Buzău”, a transmis SC Oțelul.

SC Oțelul a plecat în Turcia cu 26 de jucători. Vanja Markovic și Kip, printre cei lăsați acasă

În lotul deplasat în Turcia, Dorinel Munteanu are la dispoziție doar doi portari, pe Dur-Bozoancă și Rareș Pop. Pe al treilea goalkeeper, Darius Paharnicu (17 ani), l-a lăsat acasă. La fel s-a întâmplat și cu Alejandro Râpan (17 ani), Ricardo Kip și Vanja Markovic, ultimii doi cel mai probabil că nu mai sunt doriți la echipă.

Mijlocașul olandez Ricardo Kip (30 de ani) a evoluat în acest sezon de Liga 2 într-un singur meci pentru SC Oțelul, 11 minute în eșecul cu Unirea Dej (0-2), în timp ce mijlocașul sârb Vanja Markovic (28 de ani) a prins doar 246 de minute în 11 jocuri, de două ori fiind titular și terminând prin a fi înlocuit. A înscris un gol, în 3-0 cu Metaloglobus.

Nici Denis Cireș (21 ani / 5 meciuri în acest sezon / doar 36 minute) nu se mai află în lot, el fiind împrumutat în Liga 3 la Unirea Braniștea, acolo unde au fost cedați în această iarnă și Gabriel Ursu, Marc Cireș și Valentin Oniciu.

”Mijlocașul central Denis Cireș va fi împrumutat până la finalul sezonului la Unirea Braniștea, în timp ce Darius Paharnicu, Alejandro Râpan, Ricardo Kip și Vanja Markovic vor continua antrenamentele la Galați”, a informat echipa gălățeană.

În această iarnă, SC Oțelul s-a despărțit de fundașul croat Antonio Azinovic (30 de ani), atacantul suedez Valmir Berisha (26 de ani) și atacantul ucrainean Yevgen Bokhashvili (29 de ani).

La capitolul noutăți, până acum erau Octavian Ursu (28 ani), Antonio Cruceru (26 ani), Diego Zivulic (30 de ani) și Andreas Chirițoiu (19 ani).

În lot a reapărut și Alin Nica, care nu a fost anunțat ca fiind prezent în cantonamentul de la Vatra Dornei.

Vanja Markovic și Maykel Reyes Villarreal, când erau prezentați la SC Oțelul, în vara trecută. Al doilea a plecat rapid de la Galați, primul e pe cale să i facă în această iarnă.

Lotul de jucători cu care SC Oțelul Galați a plecat în cantonamentul din Turcia:

portari: Cosmin Dur-Bozoancă, Rareș Pop;
fundași: Fracois Yabre, Costin Ghiocel, Andrei Rus, Ionuț Ilieș, Ștefan Farcaș, Gabriel Nedelea, Cristian Sîrghi, Dan Panait, Diego Zivulic;
mijlocași: Ionuț Neagu, Juri Cisotti, Octavian Ursu, Antonio Cruceru, Răzvan Gorovei, Mihai Adăscăliței, Vasile Jardan, Mario Mitoi, Laurențiu Maxim, Alin Nica, Denis Bordun, Rareș Scocîlcă, Cristian Ciobanu;
atacanți: George Cîrjan, Andreas Chirițoiu.

Patru amicale în Antalya pentru echipa gălățeană

În acest al doilea stagiu de pregătire din această iarnă, SC Oțelul Galați va disputa și meciuri amicale. Pe pământ turcesc, echipa antrenată de Dorinel Munteanu va întâlni adversari din Rusia, Macedonia de Nord, Uzbekistan și Germania.

”Iată programul pe care îl va avea lotul Oțelului în perioada meciurilor de pregătire:

– Miercuri, 01 februarie | SC Oțelul Galați – Enisei Krasnoiarsk (1.Division Rusia L2, locul 4)

– Sâmbătă, 04 februarie | SC Oțelul Galați – KF Besa Dobërdoll (Macedonia Second League L2, locul 7)

– Luni, 06 februarie | SC Oțelul Galați – FK Olympic Tashkent (Super League Uzbekistan L1, locul 6)

– Joi, 09 februarie | SC Oțelul Galați – SVV Ulm (Regionalliga Südwest Germania L4, locul 1)

Primul joc oficial al roș-alb-albaștrilor în 2023 se va disputa în jurul datei de 25 februarie, pe terenul formației CSM Slatina, în etapa 17 a Ligii 2. Apoi, oțelarii vor primi pe teren propriu vizita celor de la Csikszereda Miercurea Ciuc (4 martie) și se vor deplasa pe terenul formației CSC Dumbrăvița (11 martie), în ultima rundă a sezonului regular”, a mai informat SC Oțelul.

Campionatul Ligii 2 se va relua în ultimul weekend al lunii februarie, iar SC Oțelul va evolua în deplasare la CSM Slatina.

Foto: SC Oțelul Galați și Leczki Jozsi (Mediafax Foto)

articolul original.

SC Oțelul, cantonament cu succes la Vatra Dornei. Dorinel Munteanu e încântat de jucători, dar mai așteaptă două achiziții. Gălățenii, pe urmele unui atacant experimentat

25 January 2023 at 13:49

SC Oțelul a finalizat primul cantonament de iarnă, de la Vatra Dornei. S-a întors la Galați, iar peste câteva zile va pleca în al doilea, în Turcia, în Antalya. Dorinel Munteanu a făcut analiza stagiului de pregătire centralizat, în primul rând din perspectiva jucătorilor veniți în această iarnă.

SC Oțelul a finalizat cantonamentul de la Vatra Dorinei. Concluziile lui Dorinel Munteanu

Dorinel Munteanu este mulțumit de cum a mers cantonamentul, de cum s-au prezentat jucătorii, antrenamentele fiind în mare parte, conform imaginilor publicate de SC Oțelul pe site-urile de socializare, unele clasice, cu multe alergări montane.

Dorinel Munteanu, mulțumit în mare parte de cantonamentul bifat de SC Oțelul

Cu un lot deja foarte bun, cu achiziții interesante făcute în actuala perioadă de transferuri, gălățenii mai plănuiesc și alte veniri. Dorinel Munteanu mai vrea un atacant cu experiență, dar și un fundaș sau un mijlocaș lateral.

Am fost foarte mulțumit de cum s-au comportat jucătorii, cum s-au pregătit, cum au alergat. Am avut o vreme superbă de pregătire. Chiar dacă nu am avut zăpadă, a fost o perioadă benefică pentru ce urmează în viitorul apropiat.

În august nu am avut timp să facem o pregătire centralizată, dar eu sper ca acum, cu această pregătire și cu ce vom face în Turcia, să fim pregătiți pentru Liga 2. Să fim bine din toate punctele de vedere. Sper să fim bine în ultimele trei runde din sezonul regular, iar apoi în play-off.

(N.r. – Cum se descurcă jucătorii veniți în această iarnă) Cu foarte mici probleme, foarte bine! Au răspuns foarte bine. Pregătirea fizică a fost acum făcută foarte, foarte bine, rămâne să văd cum reacționează în meciurile amicale.

Plecăm peste câteva zile în Turcia, cu mari eforturi am reușit să organizăm acest cantonament, iar acolo se va vedea jucătorul pe teren. Sunt convins că jucătorii care au venit în această iarnă vor ajuta, spre deosebire de turul campionatului.

(N.r. – Dacă mai așteptă și alte achiziții) Mai aștept un atacant, cu experiență, foarte greu de găsit pentru ceea ce vreau eu, și poate un fundaș stânga sau un jucător ofensiv de bandă stânga.

(N.r. – Despre Chirițoiu) S-a adaptat foarte bine, e un jucător de viitor, mi l-aș dori mai mult de șase luni, dar depinde de evoluțiile lui.

(N.r. – Despre celelalte achiziții) Jucători cu experiență, care s-au acomodat foarte bine, într-o perioadă foarte, foarte grea. Băieții s-au integrat, au făcut eforturi de a fi la parametrul normal la timpul de alergare”, a spus Dorinel Munteanu.

Patru achiziții pentru SC Oțelul în această iarnă

În ceea ce privește jucătorii sosiți în această iarnă, SC Oțelul i-a  adus pe Octavian Ursu (28 ani), Antonio Cruceru (26 ani), Diego Zivulic (30 de ani) și Andreas Chirițoiu (19 ani).

În privința plecărilor anunțate de SC Oțelul, Dorinel Munteanu a decis că nu mai are nevoie de doi dintre jucătorii alături de care a început campionatul, de fundașul croat Antonio Azinovic (30 de ani), venit vara trecută la Galați, care a adunat 14 meciuri în Liga 2 și a marcat un gol, și de atacantul cu cetățenie suedeză Valmir Berisha (26 de ani), venit tot vara trecută, cu 12 meciuri în Liga 2 în prima parte a stagiunii.

Anterior, SC Oțelul s-a mai despărțit de un singur jucător, de Yevgen Bokhashvili (29 de ani), pe care l-a legitimat la începutul sezonului de Liga 2. În opt meciuri de campionat, Yevgen Bokhashvili nu a reușit să marcheze nici măcar un gol.

Dorinel Munteanu a comentat și situația din Liga 2 a SC Oțelul

SC Oțelul este pe locul 3 în Liga 2, cu 31 de puncte. Poli Iași e pe 2, tot cu 31 de puncte dar cu un golaveraj mai bun, iar pe primul loc e Steaua, cu 33 de puncte. Imediat sub gălățeni, pe poziția a 4-a, se află Unirea Slobozia, cu 29 de puncte.

Diferența față de locul 7, primul care nu duce în play-off la finalul sezonului regular, ocupat acum de FK Miercurea Ciuc, e de șase puncte. În 2023, SC Oțelul va mai întâlni în sezonul regular CSM Slatina (deplasare), FK Miercurea Ciuc (acasă) și CSC Dumbrăvița (deplasare).

Sunt informat despre ce fac adversarii, care se bat la play-off, dar ajutorul vine mereu de la noi. Așa cum a fost și în primele 16 etape, nu ne-a ajutat cu nimic adversarul, ci noi.

Am ajuns la un anumit punctaj, dar mai avem nevoie de puncte pentru a fi matematic în play-off. Apoi, să atacăm promovarea”, a mai spus Dorinel Munteanu după primul cantonament, de la Vatra Dornei.

Foto și video: SC Oțelul

articolul original.

SC Oțelul nu se oprește și a anunțat trei schimbări de lot și o prelungire contractuală într-o zi. Dorinel Munteanu a primit un atacant de la FCSB sub formă de împrumut

14 January 2023 at 15:08

Aflată în cantonament de câteva zile, SC Oțelul continuă să facă schimbări la nivelul lotului, să aducă și să renunțe la fotbaliști. Sâmbătă, gălățenii au anunțat o venire, două plecări, dar și o prelungire contractuală.

SC Oțelul a oficializat împrumutul atacantului Andreas Chirițoiu

În primul rând, în ceea ce privește capitolul veniri, SC Oțelul l-a adus pe atacantul Andreas Chirițoiu, în vârstă de 19 ani, împrumutat până la finalul stagiunii de Liga 2 de la FCSB. De altfel, acestea au fost și detaliile oferite de Liga2.ro în ziua plecării în cantonamentul de la Vatra Dornei pentru formația gălățeană.

Chirițoiu a evoluat în prima parte a sezonului tot în Liga 2, la Unirea Constanța, unde era tot împrumutat. FCSB a decis să îl trimită pe atacant la o formație mai bună a diviziei a doua, unde obiectivele sunt importante și unde presiunea, care îl va ajuta să se maturizeze, e mai mare.

Clubul nostru și-a asigurat, până la finalul stagiunii 2022/23, serviciile atacantului Andreas Chirițoiu. Fotbalistul este împrumutat de la FCSB, el jucând în prima parte a acestui sezon pentru Unirea Constanța. În vârstă de 19 ani, Chirițoiu a jucat în toate cele 16 meciuri disputate până acum în acest sezon de Liga 2, marcând de trei ori și pasând decisiv în alte două rânduri.

Chirițoiu este și internațional de juniori, el evoluând până acum pentru România Under 19. Noul atacant al Oțelului a jucat în 12 meciuri și a marcat de patru ori sub tricolor.

Bine ai venit și mult succes, Andreas Chirițoiu!”, a precizat SC Oțelul pe site-ul oficial.

Alte două plecări de la SC Oțelul, Antonio Azinovic și Valmir Berisha 

În privința plecărilor anunțate de SC Oțelul, Dorinel Munteanu a decis că nu mai are nevoie de doi dintre jucătorii alături de care a început campionatul, de fundașul croat Antonio Azinovic (30 de ani), venit vara trecută la Galați, care a adunat 14 meciuri în Liga 2 și a marcat un gol, și de atacantul cu cetățenie suedeză Valmir Berisha (26 de ani), venit tot vara trecută, cu 12 meciuri în Liga 2 în prima parte a stagiunii.

Anterior, SC Oțelul s-a mai despărțit de un singur jucător, de Yevgen Bokhashvili (29 de ani), pe care l-a legitimat la începutul sezonului de Liga 2. În opt meciuri de campionat, Yevgen Bokhashvili nu a reușit să marcheze nici măcar un gol.

Cosmin Dur-Bozoancă, acord până în 2025 cu SC Oțelul!

Pentru a nu-l pierde pe portarul titular Cosmin Dur-Bozoancă (24 de ani), al cărui contract expira în vara lui 2023, la finalul campionatului, SC Oțelul i-a propus și a oficializat acordul de prelungire. Înțelegerea a fost semnată până în vara lui 2025.

SC Oțelul Galați și goalkeeper-ul Cosmin Dur-Bozoancă, unul dintre cei mai buni oțelari din prima parte a sezonului, au ajuns la o înțelegere privind prelungirea contractului. Scadent în această vară, contractul dintre cele două părți a fost extins până în vara anului 2025.

Cosmin Dur-Bozoancă s-a născut pe 15 februarie 1998, la Brașov, și a început să practice de la o vârstă fragedă fotbalul în orașul de sub Tâmpa. Potențianul său a fost observat rapid de scouterii Academiei Gheorghe Hagi, fiind transferat la Ovidiu la doar 14 ani, unde se remarcă la nivelul juniorilor, ajungând chiar în reprezentativa Under 17 a României. Viitorul Constanța, clubul de care aparținea și alături de care a câștigat Liga Elitelor U19 și a participat și în UEFA Youth League U19, îl trimite apoi să se călească în Liga 2, iar tânărul portar are prezențe constante la echipe de tradiție din fotbalul românesc, precum ASU Poli Timișoara, Universitatea Cluj-Napoca și Farul Constanța. După fuziunea dintre Farul și Viitorul, goalkeeper-ul ce măsoară 182 cm este păstrat în lotul formației de Liga 1, dar contactul cu prima ligă are loc doar de pe banca de rezerve a formației constănțene. După startul sezonului actual încheie amiabil contractul cu echipa dobrogeană, iar din iarna trecută a făcut pasul tot către un club de tradiție, SC Oțelul Galați, unde a avut evoluții foarte bune, atât în sezonul de promovare în Liga 2, cât și în meciurile din această stagiune din liga secundă.

Mult succes în tricoul Oțelului, Cosmin Dur-Bozoancă!”, a anunțat SC Oțelul.

Foto: SC Oțelul

articolul original.

Continuă la Liga a 2-a. Brașoveanul Andreas Chirițoiu a ajuns la Oțelul

13 January 2023 at 12:59
By: M.Ex.

Atacantul brașovean Andreaș Chirițoiu (19 ani), jucătorul lui FCSB, a fost cedat sub formă de împrumut la Oțelul Galați. În prima parte a sezonului, Chirițoiu a fost jucat la Unirea Constanța, echipă pentru care a marcat trei goluri în prima parte a sezonului Ligii a 2-a, Chirițoiu a fost dorit insistent de antrenorul Dorinel Munteanu, iar atacantul a plecat cu echipa gălățeană în cantonament la Vatra Dornei. Andreas Chirițoiu este fiul lui Irinel Manta, fost jucător la Tractorul, Metrom și Petrolul. La FC Brașov, Manta a ocupat mai multe funcții de conducere, iar în 2005 a fost pentru câteva luni președintele clubului. Chirițoiu este internațional U19 al României, echipă care a obținut calificarea la Campionatul European din Slovacia. La Oțelul mai este legitimat un jucător brașovean, este vorba de portarul Cosmin Dur-Bozoancă (24 de ani).

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Decizie neașteptată luată de Dorinel Munteanu! SC Oțelul a mai programat un cantonament, în Antalya, unde va disputa patru amicale

10 January 2023 at 13:26

SC Oțelul surprinde și a anunțat că va face două cantonamente în această iarnă! Deși inițial la nivel public clubul din Galați a confirmat doar stagiul de pregătire de la Vatra Dornei, recent a mai anunțat unul, în Turcia, în Antalya, pentru mai bine de 10 zile.

SC Oțelul va pleca miercuri, 11 ianuarie, în primul cantonament, de la Vatra Dornei, la numai două zile de la reunire, dar unde nu va juca vreun meci de verificare. Va reveni la Galați la 25 ianuarie, pentru ca cinci zile mai târziu să plece în Turcia, pentru al doilea cantonament.

SC Oțelul, două cantonamente, Vatra Dornei și Antalya 

Abia în Antalya va avea loc prima partidă de verificare, dar nu și ultima, fiind urmată de alte trei. În urma revenirii în țară, va disputa SC Oțelul și primul test în România, la 18 februarie, dar adversarul nu a fost momentan stabilit.

Așadar, echipa lui Dorinel Munteanu va organiza cinci partide amicale până la prima confruntare oficială din Liga 2.

Oțelarii au reluat ieri ședințele de pregătire pentru partea secundă a campionatului, iar după efectuarea vizitei medicale, lotul condus de Dorinel Munteanu va pleca într-un stagiu la Vatra Dornei (12-25 ianuarie) în care se va pune accent pe acumulările fizice. După revenirea din cantonamentul montan, vor urma câteva zile libere, iar apoi echipa va decola către Antalya (30 ianuarie – 10 februarie), unde va susține un stagiu centralizat în care vor avea loc și 4 partide de verificare. La întoarcerea în țară, formația noastră va mai disputa un meci amical, cu o săptămână înainte de reluarea oficială a campionatului Ligii 2.

Iată programul complet al perioadei de pregătire:

 • 09 ianuarie – reunirea lotului
 • 10-11 ianuarie – vizita medicală
 • 12-25 ianuarie – cantonament Vatra Dornei
 • 30 ianuarie – 10 februarie – cantonament Antalya, Turcia
 • 18 februarie – meci de verificare
 • 25 februarie – CSM Slatina – Oțelul (Liga 2)

Primul joc oficial al roș-alb-albaștrilor în 2023 se va disputa în jurul datei de 25 februarie, pe terenul formației CSM Slatina, în etapa 17 a Ligii 2. Apoi, oțelarii vor primi pe teren propriu vizita celor de la Csikszereda Miercurea Ciuc (4 martie) și se vor deplasa pe terenul formației CSC Dumbrăvița (11 martie), în ultima rundă a sezonului regular”, se arată pe site-ul ofical al SC Oțelul.

Lotul pe care Dorinel Munteanu îl are la dispoziție:

Portari: Dur-Bozoancă, R. Pop, Paharnicu, Yabre
Fundaș
i: Rus, Farcaș, Sîrghi, Ghiocel, Nedelea,  Panait, Azinovic, Ilieș
Mijlocași
: Bordun, Cisotti, Jardan, Kip, D. Cireș, Maxim, Markovic, Mitoi, Nica, Gorovei, Neagu, Adăscăliței, O. Ursu, Cruceru, C. Constantin, Zivulic
Atacanți
: Cîrjan, Berisha, Râpan

SC Oțelul reia Liga 2 de pe locul 3

SC Oțelul este pe locul 3 în Liga 2, cu 31 de puncte. Poli Iași e pe 2, tot cu 31 de puncte dar cu un golaveraj mai bun, iar pe primul loc e Steaua, cu 33 de puncte. Imediat sub gălățeni, pe poziția a 4-a, se află Unirea Slobozia, cu 29 de puncte.

Diferența față de locul 7, primul care nu duce în play-off la finalul sezonului regular, ocupat acum de FK Miercurea Ciuc, e de șase puncte. În 2023, SC Oțelul va mai întâlni în sezonul regular CSM Slatina (deplasare), FK Miercurea Ciuc (acasă) și CSC Dumbrăvița (deplasare).

Foto și video: SC Oțelul Galați

articolul original.

SC Oțelul s-a reunit cu 29 de jucători! A făcut o nouă achiziție, iar Dorinel Munteanu are în probe și un mijlocaș

9 January 2023 at 16:04
image

SC Oțelul a început și ea antrenamentele, luni, 9 ianuarie, pe propriul stadion. La prima ședință de pregătire au participat 29 de jucători, printre care și noutățile, dar și un fotbalist aflat în probe, pe care Dorinel Munteanu îl va testa și va decide dacă îi va oferi sau nu un contract.

SC Oțelul s-a reunit! 29 de jucători au participat la primul antrenament

Din lotul cu care SC Oțelul a început campionatul, a absentat doar Francois Yabre, motivat de Dorinel Munteanu și care va ajunge lângă colegii săi, potrivit informațiilor oferite de clubul gălățean, chiar în ziua reunirii, dar după ora primului antrenament.

Referitor la jucătorii sosiți în această iarnă, SC Oțelul i-a adus pe Octavian Ursu (28 ani) și Antonio Cruceru (26 ani), nume care s-au regăsit în lotul primei ședințe de pregătire din 2023.

SC Oțelul a achiziționat un mijlocaș croat

Cea mai recentă achiziție pentru SC Oțelul este mijlocașul croat Diego Zivulic (30 de ani), care ultima dată a evoluat în prima ligă din Slovenia, la Tabor Sezana. De-a lungul carierei, a mai jucat și pentru Diosgyor (Ungaria), Slask Wroclaw (Polonia), Viktoria Plzen (Cehia), HNK Rijeka (Croația) sau Pafos FC (Cipru).

De altfel, are și un titlu în Cehia, în 2018, cu Viktoria Plzen, dar și o Cupă a Cehiei, cu Fastav Zlin, în 2017. Și el va ajunge după prima ședință de pregătire sub comanda lui Dorinel Munteanu.

SC Oțelul și Dorinel Munteanu testează un ”under”

Jucătorul care va fi testat de antrenorul formației din Galați în această perioadă este Cristian Constantin (18 ani, mijlocaș dreapta). Antrenorul vrea să vadă în ce măsură poate ajuta SC Oțelul din postura variantei pentru regula ”under”.

Jucătorii și staff-ul tehnic SC Oțelul Galați au încheiat vacanța de iarnă și s-au reunit astăzi la stadionul Oțelul pentru a relua pregătirile pentru partea secundă a sezonulului competițional 2022/23 al Ligii 2. La primul antrenament al anului, sub comanda antrenorului Dorinel Munteanu s-au prezentat 29 de jucători.

Iată lotul prezent la prima ședință din noul an:

Portari: Dur-Bozoancă, R. Pop, Paharnicu
Fundași: Rus, Farcaș, Sîrghi, Ghiocel, Nedelea,  Panait, Azinovic, Ilieș
Mijlocași: Bordun, Cisotti, Jardan, Kip, D. Cireș, Maxim, Markovic, Mitoi, Nica, Gorovei, Neagu, Adăscăliței, O. Ursu, Cruceru, C. Constantin
Atacanți: Cîrjan, Berisha, Râpan

A lipsit motivat: Yabre, urmând a sosi în cursul zilei de astăzi.

Nouțățile acestui prim antrenament au reprezentat: Octavian Ursu (28 ani, mijlocaș stânga) și Antonio Cruceru (26 ani, mijlocaș central), aceștia semnând deja contracte cu Oțelul, în timp ce Cristian Constantin (18 ani, mijlocaș dreapta) va fi evaluat în perioada următoare de staff-ul tehnic. De asemenea, în cursul acestei zile, va sosi la Galați și croatul Diego Zivulic (30 ani, mijlocaș defensiv/fundaș central), ce a evoluat la Tabor Sezana, din prima ligă din Slovenia”, a anunțat SC Oțelul pe site-ul oficial.

Yevgen Bokhashvili, singurul jucător de care SC Oțelul s-a despărțit

Până acum, SC Oțelul s-a despărțit doar de un jucător, de Yevgen Bokhashvili (29 de ani), pe care l-a legitimat la începutul sezonului de Liga 2. În opt meciuri de Liga 2, Yevgen Bokhashvili nu a reușit să marcheze nici măcar un gol.

E adevărat că a punctat de trei ori în Cupa României, de două ori în jocul cu echipa din Liga 3 – Jiul Petroșani, dar asta nu l-a făcut pe Dorinel Munteanu să decidă păstrarea lui până cel puțin la finalul întrecerii actuale.

SC Oțelul, cantonament la Vatra Dornei

Dorinel Munteanu a organizat prima întâlnire din 2023, iar SC Oțelul se va pregăti pe plan local pentru următoarea perioadă. Ulterior va merge, la câteva zile după reunire, într-un stagiu de pregătire centralizat la Vatra Dornei.

Acolo vor avea loc mai multe meciuri amicale, când ar putea ajunge sub comanda lui Dorinel Munteanu și alți jucători, pe lângă achizițiile făcute până acum.

Foto: SC Oțelul

articolul original.

SC Oțelul a pierdut cu Gloria Buzău, Dorinel Munteanu a taxat fotbaliștii: ”Anumiți jucători n-au ce căuta aici! Vor pleca”

9 December 2022 at 16:00

Partida cu Gloria Buzău a fost ultima pentru anumiți jucători de la SC Oțelul, Dorinel Munteanu fiind vizibil nemulțumit de modul în care a fost tratat meciul din Cupa României, pierdut cu 0-2. Din acest motiv, încă de la interviurile de la finalul confruntării a afirmat antrenorul că va renunța la câțiva dintre ei.

Dorinel Munteanu, supărat pe fotbaliști după eșecul cu Gloria Buzău. A accentuat din nou ideea că vor pleca trei-patru jucători de la SC Oțelul

Dorinel Munteanu afirma încă de zilele trecute că are trei-patru jucători pe lista neagră, lucru pe care l-a reconfirmat și după duelul de joi seară, detaliu despre care a vorbit mai mult decât evoluția în sine din meci, despre cum s-a comportat echipa.

Prima repriză a fost scoasă în evidență de Dorinel Munteanu, fiind multe erori personale la formația din Galați. Spera la mai mult, o tresărire de orgoliu din partea celor care se știau luați în calcul de plecare, iar acum nu mai este cale de întoarcere, motiv pentru care încă de joi seară a anunțat Munteanu, în vestiar, cine nu mai continuă.

Vanja Markovic și Yevhen Bokhashvili, printre jucătorii care vor pleca de la SC Oțelul?

Rămâne ca SC Oțelul să facă și anunțul public, pentru că antrenorul nu a numit și în fața camerelor la cine va renunța. Doi dintre ei ar putea fi Vanja Markovic și Yevhen Bokhashvili, care au fost înlocuiți încă din minutul 33 în confruntarea cu formația lui Adrian Mihalcea.

Chiar dacă a prins 11 meciuri pentru SC Oțelul în Liga 2 în acest sezon, Markovic a fost de cele mai multe ori trimis pe teren din postura de rezervă. De partea cealaltă, Bokhashvili tot variantă de rezervă a fost de cele mai multe ori pentru Dorinel Munteanu, prinzând opt partide până acum.

Îmi este greu să trec peste orice înfrângere. La cum ne-am prezentat în prima repriză, era clar că adversarul este peste noi, parcă era într-o ligă superioară. Am făcut o primă repriză extraordinar de slabă. Am dat posibilitatea adversarilor să fie periculoși, să aibă ocazii. Am greșit individual.

În repriza a doua am jucat mai bine, am avut ocazii, dar tot pe o eroare personală am primit al doilea gol. Am încercat! În repriza a doua am salvat acest joc, dar a fost pentru anumiți jucători finalul experienței la Oțelul.

Noi avem un obiectiv, trebuie să îl îndeplinim și, cu părere de rău, din seara asta anunț trei-patru care nu mai fac parte din lot. Nu a fost un obiectiv pentru mine Cupa României, dar voiam să ne arătăm caracterul.

Anumiți jucători nu l-au demonstrat și nu au ce să caute la Oțelul Galați. Am avut un an minunat, dar ultima impresie contează și pentru mine această impresie îmi pune foarte multe semne de întrebare. Pentru mine, ultimul joc trebuia abordat altfel și nu accept așa ceva!

Cum am spus, le-am urat jucătorilor vacanță plăcută, din seara asta sunt liberi. Pe 9 ianuarie ne revedem, stăm câteva zile la Galați și apoi mergem în pregătire la Vatra Dornei”, a spus Dorinel Munteanu după partida cu Gloria Buzău.

SC Oțelul a terminat grupa de Cupa României pe ultimul loc, cu un singur punct

SC Oțelul a terminat pe ultimul loc Grupa B a Cupei României în urma eșecului cu Gloria Buzău, cu un singur punct. A mai înregistrat, pe lângă înfrângerea cu buzoienii, un 0-1 cu CS Mioveni și un 0-0 cu FCSB.

Clasamentul final al Grupei B:

 1. UTA – 7 puncte
 2. CS Mioveni – 6 puncte
 3. FCSB – 5 puncte
 4. Gloria Buzău – 3 puncte
 5. FC Botoșani – 3 puncte
 6. SC Oțelul – 1 punct

Referitor la partida dintre SC Oțelul și Gloria Buzău, oaspeții s-au impus în urma reușitelor lui Dragoș Lazăr și Alexandru Boiciuc, din minutele 29 și 50.

 • SC Oțelul: R. Pop – Andr. Rus, Ghiocel (cpt.), Azinovic, D. Panait, V. Markovic (I. Neagu 33′), Cisotti (Mih. Adăscăliței 71′), Gorovei, Jardan (Berisha 74′), Bokhashvili (Cireș 33′), Mitoi (Laur. Maxim 46′)
  Rezerve neutilizate: Dur-Bozoancă – Ilieș, Yabre, Sîrghi

Foto și video: SC Oțelul

articolul original.

Dorinel Munteanu visează la miracol, iar SC Oțelul să meargă mai departe în Cupa României: ”Jucătorii trebuie să trateze meciul serios. Dacă se întâmplă o nenorocire, nu intră în vacanță”. Analiza partidei cu Gloria Buzău

7 December 2022 at 19:31

SC Oțelul termină anul în Cupa României, în etapa a 3-a a fazei grupelor, când va întâlni o altă formație din Liga 2, pe Gloria Buzău. Partida este programată joi, de la ora 20:00, iar gălățenii mai pot merge mai departe doar în contextul unor rezultate favorabile în celelalte dueluri din grupă.

Dorinel Munteanu trimite cei mai buni jucători în SC Oțelul – Gloria Buzău. Vrea victorie 

Dorinel Munteanu a anunțat că va trimite pe teren cei mai buni jucători, așa cum a făcut și până acum, și nu va menaja pe nimeni. Va încerca să termine cu victorie 2022, mai ales că SC Oțelul va lua un bonus în cazul unui succes, dar și pentru că vrea să răsplătească fanii care vor veni în tribune, probabil tot într-un număr important.

La conferința de presă premergătoare partidei, Dorinel Munteanu i-a făcut atenți pe jucători și cu privire la partida cu Gloria Buzău din campionat, din etapa a 12-a, din 1 noiembrie, de la Galați, când scorul a fost egal, 1-1.

Vom trata meciul cu foarte multă seriozitate, așa cum am făcut în toate celelalte jocuri, atât în campionat, cât și în Cupa României. Chiar dacă e ultimul joc, ultima noastră apariție în acest an, unul foarte bun pentru noi. Îmi doresc să terminăm cu o victorie.

Jucăm contra Buzăului, o echipă pe care o știm foarte bine, este candidată și ea la play-off și la promovare. Am avut un meci cu ea acum o lună și am obținut un egal. Acum, trebuie să câștigăm!

Nu voi menaja jucători, voi apela la jucătorii care trebuie să fie în primul 11, iar după pauză vor intra cei care au făcut parte din lot până acum.

Sincer, mă aștept să fie la fel de multă lume ca la ultimul joc, dacă nu și mai multă. Prezența fanilor să aducă un plus pentru acest joc, pentru că împreună putem câștiga. E un joc important!”, a spus Dorinel Munteanu la conferința de presă.

Dorinel Munteanu și-a avertizat jucătorii înaintea partidei SC Oțelul – Gloria Buzău: ”Fac apel la jucători să trateze serios meciul. Dacă se va întâmpla o nenorocire nu intră în vacanță”

SC Oțelul mai are puține șanse la calificarea în fazele eliminatorii ale Cupei României, însă Dorinel Munteanu speră și a făcut apel la divinitate. În primul rând, e nevoie de o victorie pentru nou-promovată, dar și de rezultate favorabile ei în celelalte partide.

Clasamentul Grupei B înaintea etapei a 3-a, ultima:

 1. CS Mioveni – 6 puncte
 2. UTA – 4 puncte
 3. FC Botoșani – 3 puncte
 4. FCSB – 2 puncte
 5. SC Oțelul – 1 punct
 6. Gloria Buzău – 0 puncte

Celelalte confruntări vor fi CS Mioveni – UTA și FC Botoșani FCSB.

Sigur, nu depinde de noi să mergem mai departe, dar poate Dumnezeu e cu noi și se vor înregistra rezultatele care ne pot duce mai departe. E importat să câștigăm noi, iar apoi să ne gândim la celelalte jocuri, la Botoșani și la Mioveni.

Nu ne-ar încurca o calificare în faza următoare, așa cum nu ne-a încurcat nici până acum. Nu am menajat jucători. Îmi doresc să trecem mai departe. Am nevoie de implicarea jucătorilor, de atitudine. Fac apel la jucători să trateze serios jocul, pentru că ulterior intrăm în vacanță.

Dacă se va întâmpla o nenorocire din punct de vedere fotbalistic, mai pot să prelungesc perioada de pregătire, nu luăm vacanță”, a mai spus Dorinel Munteanu.

Foto și video: SC Oțelul

articolul original.

Dorinel Munteanu promite achiziții la SC Oțelul, dar clubul are interdicție la transferuri, datorii din urmă cu aproape 10 ani și salarii restante: ”Se vor face schimbări”

5 December 2022 at 12:33

SC Oțelul intenționează să facă schimbări de lot și ea în această iarnă, dorind să aducă jucători cu experiență, pentru a merge în play-off, iar apoi să se lupte pentru locurile de promovare în SuperLigă sau pentru cele de baraj. Dorinel Munteanu a recunoscut că vor veni câțiva fotbaliști sub comanda sa.

SC Oțelul vrea achiziții, dar interdicția la transferuri e încă în vigoare

Problema e că SC Oțelul are interdicție la transferuri în acest moment, având de plătit o sumă de bani din perioada fostului club Oțelul Galați. Dat fiind faptul că SC Oțelul este considerată continuatoarea fostei campioane a României, UEFA a decis să ”îi atribuie”, printre altele, și o datorie din urmă cu aproape 10 ani.

Tot Dorinel Munteanu vorbea zilele trecute despre banii pe care SC Oțelul îi are de dat, însă afirma, fără a oferi detalii, că nu se pune problema ca interdicția să nu fie ridicată până la deschiderea ferestrei de transferuri din iarnă, mai ales că nu e vorba de o sumă prea mare.

Dorinel Munteanu vrea să aducă trei-patru jucători la SC Oțelul în pauza de iarnă

Cel mai probabil, SC Oțelul va și renunța la anumite nume, dacă va plăti datoria și va scăpa de interdicție, și va aduce anumiți jucători, dar Dorinel Munteanu a anunțat doar că la echipă vor ajunge în jur de patru jucători, pentru ca nivelul lotului să crească și să aibă cât mai multe șanse la calificarea în play-off-ul competiției.

Antrenorul a vorbit și despre situația financiară actuală de la SC Oțelul, precizând că în momentul de față jucătorii nu sunt plătiți la zi, dar că până când vor pleca în vacanță vor primi banii restanți.

Iată că problemele se adună la Galați, iar pe lângă datoriile venite de la fostul club, SC Oțelul mai are de plătit și un salariu sau mai multe remunerații către actualii jucători.

Vor fi schimbări! Se vor face, dar trebuie să am un buget, să am bani la dispoziție ca să pot aduce jucători noi, dar cu siguranță vor veni trei-patru.

Suntem o echipă de podium, de aceea vreau să fac un apel, în afară de primărie și Liberty, care au fost lângă noi, ca jucătorii să fie plătiți la zi. Au fost plătiți la zi, în momentul de față nu sunt plătiți, dar până pleacă în vacanță vor primi banii”, a spus Dorinel Munteanu, conform SC Oțelul.

Dorinel Munteanu, încântat de cum a terminat SC Oțelul anul în Liga 2

SC Oțelul este pe locul 3 în Liga 2, cu 31 de puncte. Poli Iași e pe 2, tot cu 31 de puncte dar cu un golaveraj mai bun, iar pe primul loc e Steaua, cu 33 de puncte. Imediat sub gălățeni, pe poziția a 4-a, se află Unirea Slobozia, cu 29 de puncte.

Diferența față de locul 7, primul care nu duce în play-off la finalul sezonului regular, ocupat acum de FK Miercurea Ciuc, e de șase puncte. În 2023, SC Oțelul va mai întâlni în sezonul regular CSM Slatina (deplasare), FK Miercurea Ciuc (acasă) și CSC Dumbrăvița (deplasare).

Gălățenii vor mai disputa și confruntarea din grupele Cupei României, cu Gloria Buzău, din ultima etapă a fazei grupelor, în 2022.

Consider că acest an a fost unul foarte bun pentru echipă, pentru oraș, iar după acest rezultat avem speranțe pentru ultimele etape din sezonul regular, să prindem play-off-ul. Nu va fi ușor, nu vreau ca jucătorii să creadă că suntem calificați, mai sunt meciuri în care sunt puse în joc puncte, dar azi am făcut un pas important.

Este meritul jucătorilor, au înțeles mesajul meu, atât la promovare, dar și când am jucat primele meciuri în Liga 2. Am spus că diferența se face prin atitudine, prin organizare și muncă foarte multă. Mă bucur pentru jucători”, a spus Dorinel Munteanu despre anul 2022.

Foto: SC Oțelul

articolul original.

Dorinel Munteanu vrea să termine așa cum se cuvine un an foarte bun pentru SC Oțelul: ”O victorie cu Metaloglobus, pas important pentru obiectivul nostru”

2 December 2022 at 11:24
image

SC Oțelul e pe finalul unui an în care a reușit câteva performanțe importante, promovarea în Liga 2, în vară, dar și posibilitatea de a termina 2022 în rândul echipelor de play-off în divizia a doua. Sâmbătă, formația lui Dorinel Munteanu întâlnește Metaloglobus.

În cazul unui succes, gălățenii vor accentua și mai mult șansele calificării în grupa de promovare, o realizare importantă pentru o nou-promovată, astfel că Dorinel Munteanu a remarcat importanța victoriei în jocul din runda a 16-a, la conferința de presă.

Dorinel Munteanu, analiza partidei SC Oțelul – Metaloglobus: ”Îmi doresc să încheiem bine un an foarte bun”

Cu toate acestea, confruntarea cu Metaloglobus nu va fi deloc una ușoară, bucureștenii având un parcurs bun în ultimele runde de Liga 2, cu patru victorii în ultimele patru confruntări.

Dorinel Munteanu vrea un meci solid din partea elevilor săi, mai ales că vin după un succes greu pe terenul unei formații care se va lupta pentru salvarea de la retrogradare, cu Ripensia, la Timișoara, scor 1-0.

E ultimul joc din campionatul regular din acest an, va fi greu, va depinde doar de noi dacă obținem toate punctele. Îmi doresc asta, să încheiem bine un an foarte bun. A fost promovarea în Liga 2, iar acum, atingerea obiectivului, de a fi în play-off-ul competiției în acest an, deși mai sunt trei etape, ar însemna mult. O victorie ar fi un pas important pentru obiectivul nostru.

Pentru asta, am avut discuții cu jucătorii, va fi un meci dificil. Metaloglobus nu va veni la Galați doar să fie prezentă și, dacă ne uităm la ultimele etape, a obținut patru victorii din patru și are pretenții. Depinde de noi în primul rând, trebuie să facem tot ce putem pentru a face fanii fericiți și a lua toate punctele.

Metaloglobus e o echipă cu experiență, cu un antrenor care s-a impus, văd că e pe drumul cel bun, dar am studiat și voi mai avea timp să studiez adversarul. Sper să fac cel mai bun 11 și să aleg cei mai în formă 20 de jucători care vor fi în lot”, a spus Dorinel Munteanu la conferința de presă.

Dorinel Munteanu așteaptă fanii în tribune la ultimul meci din Liga 2, din 2022: ”Sper să fie cât mai mulți spectatori, să ne încurajeze”

Dorinel Munteanu așteaptă fanii în tribune într-un număr mare, așa cum s-a întâmplat în acest sezon, în confruntările disputate de SC Oțelul la Galați.

Sper să fie cât mai mulți spectatori, să ne încurajeze. Dragostea pentru echipă și dorința de rezultate sunt foarte mari. Sper să vină să încurajeze, să terminăm cu bine acest an în Liga 2, dar mai avem și jocul din Cupa României, cu Gloria Buzău”, a mai spus Dorinel Munteanu.

SC Oțelul, pe 4 înaintea ultimei etape din 2022. Metaloglobus, pe 15

SC Oțelul este pe locul 4 în Liga 2, cu 28 de puncte. Poli Iași e pe 3, cu 28 de puncte, Unirea Slobozia este pe 2, cu 29 de puncte, iar pe primul loc e Steaua, cu 33 de puncte.

SC Oțelul va juca pe teren propriu cu Metaloglobus în runda a 16-a din Liga 2 și va încheia, astfel, anul în campionat. Gălățenii vor mai disputa, apoi, și confruntarea din grupele Cupei României, cu Gloria Buzău, din ultima etapă a fazei grupelor.

În 2023, SC Oțelul va mai întâlni în sezonul regular CSM Slatina (deplasare), FK Miercurea Ciuc (acasă) și CSC Dumbrăvița (deplasare).

Metaloglobus e pe locul 15 în Liga 2, cu 16 puncte, la egalitate cu locurile 14 și 16, Ripensia și CSC Dumbrăvița. În 2023, bucureștenii vor mai evolua în sezonul regular cu Viitorul Pandurii (acasă), Unirea Dej (deplasare) și Concordia Chiajna (acasă).

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto
Video: SC Oțelul Galați

articolul original.

Jocul nu strălucește, problemele se adună la SC Oțelul! Încă un motiv pentru care Dorinel Munteanu s-a iritat la Timișoara, când a fost întrebat de schimbări în lot: clubul are interdicție la transferuri de la UEFA

29 November 2022 at 13:59

SC Oțelul a reînceput să câștige în campionat după o serie de trei meciuri fără victorie. În ultimele două runde s-a impus la limită, cu 1-0, atât cu Minaur (acasă), cât și cu Ripensia (în deplasare), totuși în fața unor adversari din partea inferioară a clasamentului.

Jocul echipei din Galați continuă însă să sufere pe fază ofensivă, SC Oțelul are unul dintre cele mai slabe atacuri, la Timișoara câștigând cu un autogol. Pe acest fond și a faptului că lupta pentru play-off s-a întețit și mai sunt puține etape până la finalul sezonului regular, tensiunea începe să crească. S-a văzut inclusiv în atitudinea lui Dorinel Munteanu, căruia la finalul partidei cu Ripensia i-a sărit imediat țandăra atunci când a fost întrebat dacă vor fi schimbări în lot în pauza de iarnă. E treaba mea ce fac eu la echipă”, a spus fostul internațional.

Un alt motiv al izbucnirii nervoase a lui Munteanu a devenit mai explicabil ulterior.

SC Oțelul are interdicție la transferuri din partea UEFA

La problema sportivă pe care o are echipa și tensiunea din finalul sezonului regular se mai adaugă și o altă situație dificilă pe care clubul din Galați, care se vrea continuatorul campioanei României din 2011, o întâmpină în această perioadă. UEFA i-a interzis trupei lui Dorinel Munteanu să facă achiziții sau legitimări de jucători din cauza unor datorii din trecut.

”Avem o problemă cu transferurile, nu s-a rezolvat încă, dar vom plăti. Avem o datorie nu foarte mare la UEFA, din trecut, din 2014 sau 2013. Vom plăti şi nu va fi problemă.

În campionat suntem în grafic. Mai avem patru meciuri şi eu cred că vom prinde play-off-ul”, a spus Munteanu pentru Antena Sport.

Fostul internațional speră ca până la începerea campaniei de achiziții, 17 ianuarie – 13 februarie 2023, datoria să fie achitată, iar SC Oțelul să poată să facă transferuri, altfel îi va fi greu în lupta pentru play-off și apoi promovare.

 • Din Liga 2, și Dinamo, altă pretendentă la locurile de play-off, are interdicție la transferuri din cauza datoriilor către foști jucători.

Dorinel Munteanu: ”În fiecare zi mai vine câte o datorie de undeva”

În urmă cu o săptămână și jumătate, Dorinel Munteanu vorbea la GSP Live despre ”probleme foarte grave” la nivel financiar pe care le are clubul, dând de înțeles că este și o situație tenționată în cadrul echipei din acest motiv.

”Trebuie să facem rost de bani, să mulțumim jucătorii. Nu putem să găsim așa ușor, dar avem promisiuni, contează rezultatele. Jucătorii mei știu foarte bune că rezultatele pozitive aduc oameni cu potență financiară să ne susțină.
Sper că vom trece peste toate greutățile. În fiecare zi mai vine câte o datorie de undeva, dar încercăm să o anihilăm, să o plătim, iar echipa să nu sufere.
E vorba de datorii istorice, nu curente. Din 2018, 2019, 2020, nu prea avem zile liniștite, dar încercăm să gestionăm foarte bine această situație.
Fără ajutorul Consiliului Local și al primăriei nu am fi putut face nimic, dar s-au făcut eforturi să susțină echipa”, a spus antrenorului Oțelului.

Cu 28 de puncte acumulate în 15 etape, SC Oțelul este pe locul 4 în Liga 2, la egalitate cu Poli Iași, care are un golaveraj mai bun și e pe locul 3. Runda viitoare, ultima programată în 2022, echipa gălățeană va primi vizita celor de la Metaloglbus București (sâmbătă, ora 11:00). Ulterior, în primăvara anului 2023, în ultimele trei runde din sezonul regular, SC Oțelul va întâlni CSM Slatina (deplasare), FK Miercurea Ciuc (acasă) și CSC Dumbrăvița (delasare).

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto

articolul original.

SC Oțelul își întărește poziția de participare în play-off după succesul cu Ripensia. Dorinel Munteanu, nervos fără motiv la declarațiile de după joc

27 November 2022 at 18:25

SC Oțelul Galați continuă parcursul bun din acest sezon și cu victoria la scorul de 1-0 obținută pe terenul Ripensiei, după un autogol al lui Cosmin Gladun (14).

Dorinel Muntean a lăudat, la fel ca înainte de meci, formația bănățeană, dar s-a enervat brusc în timpul interviului de după joc atunci când a fost întrebat dacă pentru iarnă are planuri de a schimba mult lotul.

Dorinel Munteanu a spus că Ripensia e o echipă bună pe teren propriu

Din cele 16 puncte adunate de timișoreni, 14 au fost câștigate pe teren propriu, iar Ripensia e, sezonul acesta, incontestabil o echipă de teren propriu. Lucru știut de Dorinel Munteanu, care a lăudat adversarul.

”O victorie foarte importantă, în fața unui adversar care pe teren propriu e foarte-foarte bun, din punctul meu de vedere. Fiindcă știm cu toții că a câștigat cu Poli Iași, cu Miercurea Ciuc. Acasă este cam greu de învins la Timișoara, dar echipa mea s-a mobilizat foarte bine, s-a motivat foarte bine și am câștigat meritat. Am mai avut și alte șanse de a marca. Dar la limită sunt trei puncte și cele trei puncte sunt cele mai importante pentru noi. A fost autogol, dar am avut trei-patru ocazii bune de a marca. Dar acesta e fotbalul. Autogol, neautogol, mai mult decât atât, adversarul nostru nu și-a creat foarte multe ocazii de gol”, a declarat Munteanu despre joc, unul în care Gorovei și Neagu au trimis câte o dată mingea în transversală.

Antrenorul Oțelului, încă un tehnic din Liga 2 care cedează nervos în fața ziariștilor

Altfel, deși interviul de după joc a fost scurt, Dorinel Munteanu a fost extrem de iritat de întrebări firești, în condițiile în care la meci a fost prezent un singur ziarist, corespodentul Liga2.ro, plus cameramanul unei televizuni naționale. Munteanu a fost întrebat dacă SC Oțelul se gândește la promovarea directă, întrebare la care a răspuns normal. ”De la promovarea în Liga 2 vreau să prindem play-off-ul, după aceea mai vedem ce ne rezervă anul viitor, când mai sunt trei jocuri din acest tur regular”, a spus Munteanu.

Cameramanul a întrebat despre Cupa Mondială, iar, ulterior, corespondentul Liga2.ro a mai întrebat dacă în iarnă vor fi schimbări în lotul echipei sale. Moment în care lui Munteanu i-a sărit țandăra, trecând de la ”dumneavoastră” la ”per tu”. ”Domnișoară, v-am spus. Ce vreți să știți, ce transferuri vreau să fac. Ți-am spus că mai am trei etape din campionatul regular anul viitor. E treaba mea ce fac eu la echipă”, a spus Munteanu.

Cu o zi înainte, antrenorul secund al Unirii Constanța, John Ene, formație învinsă la CSC Dumbrăvița, a răspuns foarte calm la o întrebare identică, deși are o situație infinit mai complicată.

Sâmbătă, și Ovidiu Burcă a fost isteric cu ziariștii, semn că finalul de noiembrie nu le priește antrenorilor din Liga 2. Dorinel Munteanu tocmai ispășise două etape de suspendare, după meciul cu Unirea Slobozia, când a fost enervat de arbitrajul lui Andrei Antonie și s-a manifestat conform trăirilor sale după fluierul final.

SC Oțelul Galați în victoria cu Ripensia: Dur-Bozoancă – Farcaș, Yabre, Azinovic, D. Panait – Cisotti, I. Neagu (cpt.), Jardan (Mih. Adăscăliței 84′) – Laur. Maxim (Mitoi 56′), Berisha (Markovic 90+2′), Gorovei (A. Nica 56′). Rezerve neutilizate: R. Pop – Sil. Rus, Ghiocel, Cireș, Bokhashvili.

Cu 28 de puncte acumulate în 15 etape, SC Oțelul este pe locul 4 în acest moment, la egalitate cu Poli Iași, care are un golaveraj mai bun și e pe locul 3. Runda viitoare, ultima programată în 2022, echipa gălățeană va primi vizita celor de la Metaloglbus București (sâmbătă, ora 11:00).

Foto: Sebastian Tătaru și Jozsi Leczki / Mediafax Foto

articolul original.

Dorinel Munteanu a pierdut procesul cu FCSB și Fiscul din Germania l-a făcut bun de plată: ”Dumnezeu o să vadă și o să facă dreptate într-un fel sau altul”

18 November 2022 at 13:31
image

Dorinel Munteanu (54 de ani), acum antrenor al echipei SC Oțelul Galați, a pierdut procesul cu clubul deținut de Gigi Becali, FCSB, la care a fost jucător în perioada 2004 – 2005, pe când purta numele de Steaua.

FCSB nu i-a plătit lui Dorinel Munteanu impozitele pe venit în perioada în care fostul internațional român a jucat la trupa deținută de Gigi Becali, iar acum este bun de plată.

Dorinel Munteanu și FCSB s-au judecat ani la rând în acest caz, iar clubul din prima ligă a avut câștig de cauză în ultima instanță.

Dorinel Munteanu a pierdut procesul cu FCSB și trebuie să plătească 200.000 de euro

Astfel, Dorinel Munteanu este nevoit să achite 200.000 de euro către Fiscul din Germania.

”Am avut proces, am pierdut, acum sunt bun de plată. Trebuie să plătesc la Fiscul german vreo 200.000 de euro. Toate instanțele din România au dat câștig de cauză FCSB-ului, acum sunt bun de plată.

Dumnezeu o să vadă și o să facă dreptate într-un fel sau altul. Eu nu am cerut niciun ban de la domnul Becali, doar să facă o confirmare a plății taxelor pentru mine din contractul de la vremea respectivă. Nu s-a făcut acest lucru.

Sunt oameni în jurul dânsului care probabil au alte interese. Cert este faptul că am pierdut și trebuie să plătesc. Procesul s-a încheiat acum vreo 3 luni.

Când am plecat din Germania, Fiscul mi-a pus poprire pe acei bani. Acum își iau banii. Cred că i-au și luat, dacă nu mă înșel”, a dezvăluit Dorinel Munteanu, la GSP Live.

Dorinel Munteanu a și antrenat FCSB în perioada octombrie – decembrie 2008. Pe SC Oțelul o conduce din iulie 2021 și are la activ o promovare din Liga 3 în Liga 2.

Foto: SC Oțelul Galați 

articolul original.

Dorinel Munteanu vrea determinare și victorie cu Minaur Baia Mare. SC Oțelul, obligată să învingă pentru a reveni în top 6: ”Vreau să câștigăm toate meciurile până la finalul anului”. Lista indisponibililor

14 November 2022 at 14:22
image

SC Oțelul are nevoie de victorie pentru a lua o gură de oxigen și a rămâne în rândul echipelor favorite la play-off, pe termen scurt. De câteva runde nu au mai reușit gălățenii să triumfe în Liga 2, motiv pentru care Dorinel Munteanu vrea victoria cu Minaur Baia Mare.

SC Oțelul – Minaur Baia Mare e marți, de la ora 20:30, în format live-text pe Liga2.ro. Confruntarea închide runda a 14-a a campionatului regular.

SC Oțelul vrea victoria cu Minaur Baia Mare. Analiza lui Dorinel Munteanu

Dacă în meciurile trecute, pentru că a întâlnit adversari de play-off, Dorinel Munteanu spunea că e mulțumit și cu un rezultat de egalitate chiar dacă pregătea echipa la victorie, acum antrenorul vrea neapărat cele trei puncte, iar moralul e unul bun pentru SC Oțelul, dat fiind faptul că meciul trecut a fost unul solid, cu FCSB, în etapa a 2-a a grupelor Cupei României, scor 0-0.

Dorinel Munteanu nu va fi nici de această dată pe bancă, va vedea partida cu maramureșenii de acasă, dar le va da responsabilități suplimentare jucătorilor cu experiență din vestiar, să gestioneze jocul din teren, pe lângă ”secunzii” care vor coordona de la marginea terenului.

Dorinel Munteanu, reacție înainte de SC Oțelul – Minaur Baia Mare: ”Trebuie să luăm cele trei puncte, vreau toate punctele din ultimele meciuri din acest an”

Antrenorul a făcut analiza trupei lui Mihai Iosif și a văzut o echipă solidă, care poate pune oricând și oricui probleme, astfel că e convins că jocul nu va fi ușor și așteaptă și susținere din partea fanilor, așa cum a fost la disputa cu FCSB.

Sper ca echipa să nu aibă de suferit pentru că nu voi fi pe bancă. Am spus-o și repet, am jucători cu experiență în lot, care ar trebui să fie antrenori secunzi în teren, să respecte ceea ce discut cu ei. Marți va fi un meci dificil pentru noi, o nou-promovată care și-a schimbat antrenorul, au venit și rezultatele pozitive.

Trebuie să luăm toate cele trei puncte, vreau toate punctele din ultimele meciuri din acest an. E foarte important acest meci, venim după remiza cu FCSB, în care jucătorii au făcut efort, dar avem timp să ne refacem fizic. Acest joc cu Baia Mare e un joc al atitudinii, al dorinței de a câștiga, de a rămâne în primele echipe.

Sunt foarte strânse echipele în zona de play-off, așa că trebuie să luăm cele trei puncte, cum le obținem, ce facem, e mai puțin important. E important să câștigăm.

Baia Mare e o echipă care joacă fotbal, din câte am văzut în ultimele trei jocuri. E o echipă cu jucători tehnici, valoroși, rapizi. Noi trebuie să ne organizăm foarte bine, să avem un joc exact și să învingem.

(N.r. – Despre suporteri) Am spus mereu că avem nevoie de suportul lor. Mi-ar plăcea să fie mulți și acum, cum au fost cu FCSB, pentru că e o oră accesibilă, e și nocturnă. Cel mai important e să creadă în noi și să ne susțină. Vor fi probleme, suntem o echipă nou-promovară, dar care vrea play-off-ul, așa că doar împreună putem duce echipa aceasta unde dorim”, a spus Dorinel Munteanu la conferința de presă.

Gabriel Nedelea, șanse mici să mai joace în acest sezon pentru SC Oțelul, conform lui Dorinel Munteanu

Referitor la starea jucătorilor accidentați, Gabriel Nedelea are șanse mici, se pare, să mai evolueze în acest sezon. În plus, cel puțin la jocul cu Minaur Baia Mare, SC Oțelul nu va putea miza nici pe George Cîrjan.

Nedelea nu s-a refăcut și sunt convins că nici până la finalul campionatului nu se va reface. A apărut Cîrjan, are o problemă la aductori și va lipsi cu siguranță în acest joc”, a mai spus Dorinel Munteanu.

SC Oțelul, sub locurile de play-off înaintea partidei cu Minaur Baia Mare

SC Oțelul este pe locul 7 în Liga 2, cu 22 de puncte. Unirea Slobozia este pe 2, cu 28 de puncte, iar pe primul loc e Steaua, cu 32 de puncte. În cazul unui succes cu formația din Baia Mare, gălățenii vor acumula 25 de puncte și vor fi la egalitate cu patru echipe, FK Miercurea Ciuc, Poli Iași, Gloria Buzău și Unirea Dej.

Minaur Baia Mare e pe locul 15 în Liga 2, cu 14 puncte.

Foto și video: SC Oțelul

articolul original.

Dorinel Munteanu vrea să scoată SC Oțelul din pasa proastă cu o victorie surprinzătoare, contra FCSB: ”Tratăm meciul serios, introducem cea mai bună garnitură”. Antrenorul nu va sta pe bancă și va vedea jocul de acasă: ”Îmi pare rău”

9 November 2022 at 14:52
image

SC Oțelul trece prin cel mai greu moment al sezonului, având ultimele patru meciuri fără victorie. În momentul în care nou-promovata a dat peste echipele cu care se luptă la play-off în Liga 2, a început să nu mai lege victorii, ba chiar să nu mai câștige deloc.

Dorinel Munteanu vrea să scoată SC Oțelul din pasa proastă cu o surpriză, victorie cu FCSB în Cupa României

A avut trei meciuri în campionat, 0-1 cu Steaua, 1-1 cu Gloria Buzău și 0-1 cu Unirea Slobozia, dar înainte de aceste dueluri a disputat și confruntarea din prima etapă a Cupei României, cu CS Mioveni, pierdută cu 0-1.

Acum, joi, SC Oțelul va avea a doua partidă din grupele de Cupa României, cu FCSB, un joc care cu siguranță va fi abordat de elevii lui Dorinel Munteanu la capacitate maximă și din care vor să scoată, dacă se poate, cele trei puncte. Pentru a mai spera la calificarea în fazele eliminatorii, SC Oțelul are nevoie de un succes.

Dorinel Munteanu a prefațat duelul cu formația vicecampioană a României și a anunțat că va miza pe cei mai buni jucători. Nu vrea să menajeze pe nimeni, fiind convins că vestiarul poate fi recuperat la nivel fizic până la următorul joc, din Liga 2.

Dorinel Munteanu a prefațat partida SC Oțelul – FCSB, din Cupa României: ”Meciul e capital”

Munteanu are speranțe că poate înregistra un succes important cu FCSB și poate scoate SC Oțelul dintr-o situație nu prea comodă, însă recunoaște că Liga 2 e principalul plan la nivel de obiectiv.

Tratăm serios Cupa României, vreau să fim o echipă profesionistă. Chiar dacă am pierdut cu Mioveni, jocul cu FCSB va fi pentru noi capital. Numai o victorie ne poate ajuta să mai sperăm la ceva, să mai avem șanse la meciul cu Buzău. Voi trata meciul serios, voi introduce cea mai bună garnitură, așa că nu menajez pe nimeni.

Următorul joc, cu Baia Mare, este abia marți, așa că băieții au timp de recuperare. Pentru mine, play-off-ul e cel mai important, dar mai sunt șase meciuri de jucat. În Cupa României, e jocul cu FCSB, cu vicecampioana României și ne vom bate pentru fiecare metru dacă pot spune așa.

Vom încerca să câștigăm dacă se poate, dacă nu, ne vom concentra exclusiv pe play-off. FCSB e într-o formă foarte bună, nu știu ce jucători va aduce la Galați, dar are un lot valoros. Tineri valoroși care vor primi șansa să joace, așa cum a fost și la Arad, cu UTA.

(N.r. – Despre atmosfera care va fi pe stadion) Sper să fie și în tribune, și pe teren spectacol. Să facem o partidă solidă, oamenii așteaptă de ceva timp un astfel de meci și sunt convins că va fi.

(N.r. – Dacă jucătorii sunt obosiți din cauza ritmului) Nu cred că jucătorii sunt obosiți. Am dominat în meciul trecut și în 10 oameni, am avut ocazii. Nu îmi fac probleme din acest punct de vedere, dar facem erori nepermise, care ne-au costat puncte. Însă mai sunt jocuri de disputat”, a spus Dorinel Munteanu la conferința de presă.

Dorinel Munteanu va vedea partida SC Oțelul – FCSB de acasă

Dorinel Munteanu nu va fi pe bancă la partida SC Oțelul – FCSB. El a fost eliminat la finalul rundei trecute din Liga 2, cu Unirea Slobozia, pentru proteste la adresa arbitrajului. Mai văzuse un cartonaș galben în minutul 60 al confruntării de la Slobozia, iar după ultimul fluier a fost eliminat.

Astfel, Munteanu nu va vedea partida de pe stadion, ci de acasă, pentru că nu are voie să dea indicații în urma sancțiunii primite.

Îmi pare foarte rău pentru incident, am fost foarte nervos pentru că eu consider că am avut penalty în minutul 88, la Cîrjan, iar asta m-a dat peste cap puțin. Dar se vor descurca băieții foarte bine, am discutat cu ei.

E primul joc în care nu voi fi lângă echipă, pe bancă, pentru că nu am luat niciodată cartonaș roșu. Va fi foarte greu să văd jocul de la distanță, poate că îl voi vedea de acasă.

Dacă nu pot să intru la vestiar sau să dau indicații, stau acasă. Stau și aproape de stadion”, a mai spus Dorinel Munteanu.

SC Oțelul trebuie să învingă FCSB pentru a spera la calificarea în fazele eliminatorii 

Dacă SC Oțelul a făcut 0-1 cu CS Mioveni în prima etapă din grupele Cupei României, FCSB a bifat 2-2 cu UTA, la Arad. Surprinzător, o singură echipă are 6 puncte după primele două meciuri, CS Mioveni, ultima clasată în SuperLigă.

Clasamentul Grupei B, înaintea partidei SC Oțelul – FCSB:

 1. CS Mioveni – 6 puncte (două meciuri)
 2. UTA – 4 puncte (două meciuri)
 3. FC Botoșani – 3 puncte (două meciuri)
 4. FCSB – 1 punct (un meci)
 5. SC Oțelul – 0 puncte (un meci)
 6. Gloria Buzău – 0 puncte (două meciuri)

Foto și video: SC Oțelul

articolul original.

Arbitrajul lui Antonie, favorabil Unirii Slobozia în opinia lui Dorinel Munteanu: ”Nu era normal să fie rupt jocul.” Ce a spus de șansele ca SC Oțelul să ajungă în play-off, după ce a căzut sub locul 6

6 November 2022 at 11:54

Dorinel Munteanu a fost extrem de supărat pe arbitraj după jocul cu Unirea Slobozia, din deplasare, pierdut de SC Oțelul la limită, scor 0-1.

Antrenorul nou-promovatei din Galați a dat vina pe modul în care a fost condusă partida de la Slobozia, pentru modul în care SC Oțelul a cedat, considerând că arbitrajul lui Andrei Antonie a fost de partea gazdelor.

Dorinel Munteanu contestă eliminarea lui Gorovei și penalty-ul dictat pentru Unirea Slobozia

Au fost două momente care au decis jocul de la Slobozia, o eliminare și un penalty care a și stabilit scorul final. Ambele au fost în defavoarea formației lui Dorinel Munteanu. În prima repriză, în minutul 27, a venit eliminarea lui Răzvan Gorovei, care a văzut roșu direct pentru o intrare cu talpa pe piciorul lui Florinel Ibrian. Arbitrul central Andrei Antonie s-a consultat prin cască cu ceilalți albitri și a scos direct cartonașul roșu, Gorovei nici măcar neprotestând, cum, în timpul jocului, nu a făcut-o nici Dorinel Munteanu.

”Dorinel nu este deloc nervos, probabil se aștepta ceea ce urmează. Este un atac cu talpa peste gheată, pe glezna adversarului și este un atac de cartonaș roșu. Este piciorul întins. Din punctul meu de vedere, e decizie corectă. Arbitrul a stat, s-a informat, nu s-a grăbit să se arunce cu cartonașul. Probabil nu era 100 la sută sigur și atunci și-a luat toate informațiile de la colegi, de la consecințele acțiunii și în final a decis acordarea cartonașului roșu”, a comentat, la DigiSport, Marius Avram, fost arbitru internațional, acum specialist ProSport și DigiSport pe probleme de arbitraj.

Faza care a dus la eliminarea lui Răzvan Gorovei în urma faultului făcut asupra lui Florinel Ibrian. Foto: Petronel Tudor

În minutul 57, Unirea Slobozia a primit penalty-ul din care a câștigat. Christ Afalna a fost faultat în careu de Vasile Jardan, cu o piedică, iar Constantin Toma a transformat lovitura de la 11 metri.

Faza în care Vasile Jardan îl faultează pe Christ Afalna și arbitrul dictează penalty pentru Unirea Slobozia. Foto: Petronel Tudor

În ciuda eșecului cu Unirea Slobozia, Dorinel Munteanu are încredere că poate duce SC Oțelul în play-off

Dorinel Munteanu a afirmat la finalul partidei că jocul a fost rupt destul de ușor prin modul în care brigada de arbitraj a condus, chiar dacă fazele decisive, eliminarea și penalty-ul, au părut evidente și dictate corect.

Referitor la modul în care a evoluat SC Oțelul, Munteanu a fost mulțumit de prestația jucătorilor, chiar dacă startul de meci, primele 10 minute care au și fost remarcate de antrenor, nu au fost pe placul său neapărat, pentru că Unirea Slobozia a controlat.

”Concluziile sunt aceleași ca după meciul cu Steaua, în care echipa noastră a făcut un joc bun. Nu am ce să reproșez. Sigur, trebuie să marcăm. Chiar dacă avem jumătate de ocazie, trebuie să marcăm. Diferența a fost făcută azi de arbitraj, pentru că nu era normal să fie rupt jocul între două echipe puternice, cu aceleași puncte.

E frustrant pentru noi. Eu sunt responsabil, dar vom merge în continuare și o să am speranțe în echipa mea. Sunt convins că play-off-ul, chiar dacă acum nu pare că mai suntem în grafic… vom reveni.

Am avut un start mai puțin bun, dar o să discut cu jucătorii. Adversarii au avut două-trei cornere și două ocazii în primele 10 minute, dar problema e că s-a rupt jocul, s-a fragmentat așa cum și-au dorit gazdele și s-a tras de timp. Am încercat să revenim, dar a lipsit luciditatea în fața porții”, a spus Dorinel Munteanu la finalul partidei, care încă are speranțe, așadar, că SC Oțelul poate ajunge în play-off-ul Ligii 2.

 • SC Oțelul în eșecul cu Unirea Slobozia: Dur-Bozoancă – Andr. Rus (A. Nica 66’), Azinovic, Yabre, D. Panait, Markovic (Cîrjan 66’), Gorovei, Jardan (Mih. Adăscăliței 76’), Mitoi (Laur. Maxim 50’), Cisotti (cpt.), Bokhashvili (Farcaș 50’)
  Rezerve neutilizate: R. Pop – Sîrghi, Berisha, Cireș

Munteanu putea contesta mai degrabă neacordarea unui penalty la Cîrjan

Mai degrabă, Dorinel Munteanu putea contesta decizia arbitrului din minutul 83, când Antonie a lăsat jocul să continue după un duel aerian între fundașul Unirii Ionuț Dinu și atacantul Oțelului George Cîrjan, produs în interiorul careului, la scorul de 1-0 pentru ialomițeni.

În acel moment al jocului, SC Oțelul ataca și forța egalarea, iar la o centrare în marginea careului, Cîrjan a sărit mai sus și a ajuns primul la minge, lovind-o însă defectuos, cu fața, și trimițând-o mult în stânga. Însă, în același moment, Dinu a sărit și el la cap, ajuns puțin mai târziu față de adversar. Fundașul gazdelor a sărit doar până la nivelul pieptului atacantului și l-a lovit cu capul, trândindu-l la pământ.

Cîrjan a cerut penalty, arbitrul a oprit jocul pentru că atacantul acuza dureri la gură, acolo unde fusese însă lovit de minge, nu de adversar. Lovitura primită în piept a fost însă evidentă, iar centralul putea indica penalty pentru SC Oțelul, deoarece adversarul nu a jucat mingea, ba chiar și-a trântit adversarul în suprafața de pedeapsă. Meciul a fost reluat cu o minge oferită cu mâna de arbitru gazdelor.

Această fază nu a fost luată în calcul pentru a fi analizată în cadrul emisiunea de la DigiSport în care invitat a fost Marius Avram.

În schimb, George Cîrjan a comentat pe pagina de Facebook a Liga2.ro la postarea referitoare la acest meci. ”Eu zic că a fost penalty. Eu am jucat mingea, adversarul nu a avut treabă cu mingea… Dar, din păcate, ăsta e fotbalul. Ne vom reveni și vom fi mai puternici. Aveți încredere”, a scris Cîrjan ca răspuns la un comentariu al unei persoane care l-a întrebat pe atacant ce s-a întâmplat la acea fază.

SC Oțelul a ieșit din rândul locurilor de play-off. Unirea Slobozia, momentan pe 2 în Liga 2

SC Oțelul este pe locul 7 în Liga 2, cu 22 de puncte, deși a început runda a 13-a pe locul 4, în rândul formațiilor de play-off. Unirea Slobozia este pe 2, cu 25 de puncte. Pe primul loc e Steaua, cu 26 de puncte, care încă nu a evoluat în etapa aceasta, iar pe 3 se situează Unirea Dej, cu 25 de puncte, și ea cu un meci mai puțin.

Steaua și Unirea Dej vor închide runda a 13-a a Ligii 2, luni, de la ora 18:00, în format live-text pe Liga2.ro.

Foto: Petronel Tudor / Info Ialomița

articolul original.

Dorinel Munteanu, dezamăgit după remiza cu Gloria Buzău: ”Spre surprinderea mea, mulți jucători nu s-au ridicat la ceea ce am vrut eu.” Antrenorul Oțelului nu e ”încălzit” de faptul că echipa e acum pe loc de play-off

2 November 2022 at 12:24
image

SC Oțelul a avut un start spectaculos de sezon, cu zece rezultate pozitive în cele două competiții în care participă, însă după primul eșec suferit, acel 0-2 la Unirea Dej, echipa nou-promovată în Liga 2 a intrat într-un con de umbră.

Chiar dacă evoluțiile trupei antrenate de Dorinel Munteanu nu au fost slabe, SC Oțelul a ajuns la cinci partide, patru în campionat și una în Cupă, în care s-a impus doar o dată, a suferit trei eșecuri și a înregistrat un egal.

Această remiză a fost scoasă chiar ieri seară, pe teren propriu, cu Gloria Buzău (scor 1-1), în etapa a 12-a a Ligii 2. Oaspeții au condus prin golul marcat în minutul 37 de Pablo Gaitan, iar trupa gălățeană a egalat în prelungirile primei reprize, în minutul 45+2, cu un super-gol reușit de căpitanul Ionuț Neațu, un șut de la circa 35 de metri central direct în vinclul din stânga.

Dorinel Munteanu, ”dezamăgit de joc mai mult decât de rezultat” după egalul cu Gloria Buzău

Dacă după meciul trecut, pierdut în Ghencea cu Steaua (scor 0-1), Dorinel Munteanu era mulțumit de modul în care au evoluat jucătorii săi, ba chiar îi lăuda, în ciuda eșecului, de această dată, după egalul cu Gloria Buzău a spus că a fost dezamăgit de majoritatea celor utilizați.

”Prea multe concluzii nu am de tras după acest meci. E clar că sunt dezamăgit de rezultat, de joc mai mult decât de rezultat. Știam că este un joc foarte greu, un joc de luptă. Sigur, oamenii au văzut două goluri foarte frumoase, dar, în rest, a fost un joc la mijlocul terenului, în care, spre surprinderea mea, mulți jucători nu s-au ridicat la ceea ce am vrut eu să joace astăzi”, a spus fostul internațional român la finalul partidei desfășurate marți seară pe stadionul Oțelul.

”Le trag un semnal de alarmă jucătorilor. Am fost mulțumit de doi-trei!”

Cu patru puncte obținute din 12 posibile în ultimele patru jocuri, SC Oțelul se menține pe locurile de play-off, însă regresul este evident. De pe prima poziție, în care s-a aflat la finalul etapei a 8-a, cu un punct avans dață de Steaua și Poli Iași, trupa din Galați este acum pe poziția a 4-a, la patru puncte în spatele liderului Steaua.

Dorinel Munteanu nu este mulțumit doar cu simplul fapt că echipa sa se află pe o poziție de play-off și se menține la aceeași distanță de puncte de Gloria Buzău, unul dintre adversarii considerați favoriți chiar la promovare și care momentan nu este în Top 6.

”Nu mă mai iau după niciun grafic. Eu vreau să am calitatea jocului, să am mai multă încredere în ceea ce facem noi, pentru că aceste puncte te țin acum în play-off și piezi două meciuri și ești în afara play-off-ului. De aceea le trag un semnal de alarmă jucătorilor, pentru că nu am fost mulțumit. Dacă am fost mulțumit de doi-trei jucători! Restul, am suferit foarte-foarte mult și nu știu de ce, pentru că, din punctul meu de vedere, le-am creat toate condițiile”, a declarat Dorinel Munteanu.

SC Oțelul în meciul cu Gloria Buzău: Dur-Bozoancă – Andr. Rus, Yabre, Azinovic, D. Panait – Cisotti (A. Nica 80′), I. Neagu (cpt.)(Markovic 67′), Gorovei (Mih. Adăscăliței 67′) – Laur. Maxim (Mitoi 67′), Cîrjan, Berisha (Jardan 46′). Rezerve neutilizate: R. Pop – Farcaș, Sîrghi, Bokhashvili.

SC Oțelul a jucat ”foarte slab”, nu Gloria Buzău a fost prea bună, consideră Munteanu

Pe teren propriu, SC Oțelul nu a pierdut însă niciun meci în campionat. Și-a întrerupt însă seria de cinci victorii consecutive cu această remiză cu Gloria Buzău, după ce începuse sezonul tot cu un egal acasă, 0-0 cu Poli Iași.

La Galați au pierdut Poli Timișoara (0-1), FC Brașov (1-2), Viitorul Pandurii (1-2) și Concordia Chiajna (0-1), iar Dorinel Munteanu consideră că echipa sa a evoluat foarte slab cu Gloria Buzău, nu că adversarul a fost cel mai puternic dintre cei întâlniți pe teren propriu.

”Gloria Buzău este o echipă bună, dar am jucat noi slab. Asta este concluzia mea. Am știut că Gloria Buzău are jucători valoroși, jucători buni, de Divizia B, care au experiență în acest campionat, dar am jucat noi foarte slab”, a spus Dorinel Munteanu.

Calificarea în grupele Cupei României nu mai e văzută la fel? ”Acest program puțin ne încurcă”

Pentru SC Oțelul urmează o perioadă aglomerată, ținând cont că este calificată și în faza grupelor Cupei României și urmează să joace în etapa a 2-a a acestei competiții.

Primul meci îl are în campionat, în deplasare la Unirea Slobozia, sâmbătă, de la ora 12:30, în fața unui adversar aflat pe locurile de play-off, deci un nou contracandidat la Top 6. Apoi urmează jocul din Cupă cu FCSB (acasă, joi, ora 21:00), pentru ca în runda a 14-a să întâlnească pe teren propriu Minaur Baia Mare (15 noiembrie, ora 20:30).

”Acest program puțin ne încurcă, dacă pot să spun, dar eu sper ca jucătorii cu care voi începe meciul cu Slobozia să dea totul pe teren și să-și repare greșeala, adică să câștige punctele pe care le-am pierdut acum”, a mai declarat Dorinel Munteanu.

În acest moment, SC Oțelul Galați se află pe locul 4 în Liga 2, cu 22 de puncte acumulate în 12 meciuri, la egalitate cu Unirea Slobozia, dar ialomițenii au un golaveraj mai bun, 19-8 față de 14-10. Primele două clasate sunt Steaua (26 puncte) și Unirea Dej (25 puncte).

Interviul acordat de Dorinel Munteanu la finalul meciului SC Oțelul Galați – Gloria Buzău 1-1:

Foto și video: SC Oțelul Galați

articolul original.
❌