ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Important! Sute de români pot beneficia de această pensie: Care sunt cerințele

22 September 2022 at 19:52
image

Vești importante! Sute de români pot beneficia de această pensie specială. Pensiiile I.O.V.R. reprezintă un drept care se acordă invalizilor şi accidentaţilor de război, urmaşilor celor morţi sau dispăruţi în război, precum şi urmaşilor foştilor pensionari invalizi şi accidentaţi de război.

Conform reglementărilor legale în vigoare, prezentate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) beneficiază de pensii de tip I.O.V.R. mai multe categorii de persoane. Principalii beneficiari ai acestei legi sunt invalizii de război, mari mutilați sau cei încadrați în gradul I, II sau III de invaliditate.

De asemenea, de astfel de drepturi, reglementate prin Legea nr. 49/1999 mai beneficiază și văduvele de război, dar și copiii militarilor morți sau dispăruți în acțiune, pe front, precum și accidentații de război în afara serviciului ordonat, potrivit portalului lege5.ro.

Ce drepturi au pensionarii de tip I.O.V.R.

Legea prevede că fiecare dintre aceste categorii de pensionari au dreptul la pensie de tip I.O.V.R. În cazul invalizilor și a accidentaților de război în afara serviciului ordonat, aceste drepturi sunt stabilite în funcție de gradul de invalididate în care sunt încadrați. Cuantumul acestor drepturi sunt stabilite prin lege.

Trebuie spus că invalizii și accidentații de război, marii mutilați și cei încadrați în gradul I de invaliditate primesc, pe lângă pensia I.O.V.R., și o sumă fixă pentru îngrijire. Cuantumul acesteia este stabilită prin lege.

Acidentații de război în afara serviciului ordonat au dreptul la 50% din cuantumurile prevăzute pentru invalizii de război. Drepturile bănești se acordă diferențiat în funcție de gradul de invaliditate în care sunt încadrați.

Încadrarea în gradul de invaliditate se face de către comisiile de expertiză medicală și de recuperare a capacității de muncă.

Văduvele de război beneficiază de pensie I.O.V.R. în cuantumul stabilit prin lege, la fel ca și copiii militarilor morți sau dispăruți în acțiune.

Cum se acordă drepturile I.O.V.R.

Pe lângă indemnizația pe care o încasează lunar, conform legii, beneficiarii de pensii I.O.V.R. au și alte drepturi stabilite prin actul normativ. Ei beneficiază, în mod gratuit, de asistență medicală în spitale și în ambulatoriu, de întreținere și medicamente pe timpul internări. De asemenea, beneficiază, tot potrivit legii, de bilete pentru tratament în stațiunile balneoclimaterice.

Pentru a beneficia de drepturile I.O.V.R., solicitanții trebuie să se adreseze cu o cerere și documentele justificative, din care să reiasă calitatea pe care o au sau gradul de invaliditate, către casele județene de pensii din raza de domiciliu. Cererile sunt procesate, la acest nivel, iar casele de pensii emit o decizie de încadrare și, ulterior, efectuează plățile către beneficiari, conform Gândul.ro.

Vezi și:

Lovitură dură pentru sute de mii de români! Aceste mașini nu vor mai putea circula în București pe timp de noapte

Vești importante pentru milioane de români! Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut anunțul: Când vor fi majorate pensiile

Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii: ‘Nu este vorba de a elimina categoria de pensie anticipată, ci încercăm să evităm pensionările mai devreme din sistemul public de pensii’

articolul original.

Gorj: O femeie și fiul ei au plecat de acasă și nu au mai revenit

17 September 2022 at 12:18

Secția 8 Poliție Rurală Stoina a fost sesizată vineri, 16 septembrie, de către un bărbat din comuna Bustuchin, cu privire la faptul că soția sa, Călugăru Elena, de 38 de ani, a plecat voluntar de la domiciliu împreună cu fiul lor, în vârstă de 4 ani, și nu a mai revenit.

Semnalmente femeie: înălțimea de aproximativ 1,60 metri, greutate aproximativă 90 kg, ochi căprui, păr negru, față ovală.

La data plecării, femeia era îmbrăcată cu o pereche de pantaloni tip colant de culoare negru, un tricou de culoare închisă, iar în picioare purta adidas de culoare negru.

Minorul era îmbrăcat în costum de blugi de culoare albastru, are părul negru, scurt.

Persoanele care pot oferi relații cu privire la identificarea femeii și a minorului sunt rugate să apeleze numărul unic de urgență 112 sau să se deplaseze la cea mai apropiată unitate de poliție.

articolul original.

Politia in alerta. Trei copii disparuti la Timisoara. Daca ii vezi, suna la 112!

20 June 2022 at 19:50
image

TIMISOARA. Familii speriate la Timisoara, dupa ce trei copii, de 11,12 si 13 ani au plecat impreuna de acasa, iar de atunci nimeni nu mai stie nimic de ei.

Parintii nu-i gasesc de aproape trei zile, asa ca au cerut ajutorul Politiei.

Armando Ramin Holtea are 1,30 inaltime, 35 de kilograme, par negru si ochi caprui. La data disparitiei purta tricou negru, pantaloni scurti negri, incaltaminte sport de culoare inchisa si sapca neagra.

Ceilalti doi copii sunt frati.

David Andrei Novacovici are 1,35 metri inaltime, 35-40 kg, par negru, ochi caprui.

Ionut Novacovici are inaltime 1,35 metri, 35-40 kg, par negru, ochi caprui.

In cazul celor doi frati nu se stie cu ce erau imbracati in momentul in care au plecat de acasa.

Cei care au informatii despre cei trei sunt rugati sa sune la numarul de urgenta 112, sau sa contacteze cea mai apropiata sectie de politie.

UPDATE: Cei trei copii au fost gasiti ratacind pe strazi in sona Sagului. N-au fost victimele vreunei infractiuni, transmit reprezentantii IPJ Timis.

image
image
image
image
articolul original.
  • There are no more articles
❌