ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 2 February 2023Ultimele Stiri

8 ONG-uri solicită demisia ministrului Predoiu și reclamă încercarea Guvernului de a mușamaliza cazul după ce ministrul Justiției s-a întâlnit cu o judecătoare din dosarul Hossu | AUDIO

2 February 2023 at 14:50
image

Un grup de opt ONG-uri îi solicită ministrului Justiției să plece din funcție, după declarațiile pe care le-a făcut cu privire la achitarea definitivă a lui Dan Hosu – soțul fostei șefe DIICOT Georgiania Hosu – deși procesul acestuia este în desfășurare.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2023/02/02feb-16-Raul-–-SNDW-–-ONG-uri-cer-demisia-lui-Predoiu.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Organizațiile din grupul „ONG-uri pentru cetățean” susțin că declarațiile făcute de ministrul Predoiu, despre sentința unui dosar care încă se judecă, indică un posibil amestec al politicului în justiție.

Cătălin Predoiu a spus, în urmă cu două săptămâni, într-un interviu pentru Europa FM că sentința în dosarul lui Dan Hosu, soțul fostei șefe DIICOT Georgiania Hosu, este de achitare, în contextul în care următorul termen în dosar are loc pe 7 februarie.

Ministrul Justiției a spus, ulterior, că a fost vorba despre o eroare și că aflase informația „din surse neoficiale”.

Ovidiu Voicu: Faptul că ministrul Predoiu nu-și dă demisia arată că partidul din care provine are probleme uriașe de integritate

Acțiunile ministrului Cătălin Predoiu sunt lipsite de etică, spune la Europa FM Ovidiu Voicu de la Centrul Pentru Inovare Publică – una dintre asociațiile semnatare.

„Este inacceptabil să auzim că ministrul Justiției, pe surse neoficiale, discută cu cineva despre posibilul verdict într-un astfel de caz. Faptul că ministrul Predoiu nu-și dă demisia nu face decât să arate și mai mult că partidul din care provine este un partid cu probleme uriașe de integritate”, a spus la Europa FM Ovidiu Voicu de la Centrul Pentru Inovare Publică.

G4Media: Ministrul Justiției s-a întâlnit cu una dintre judecătoarele din dosarul lui Dan Hossu

Între timp, jurnaliștii site-ului G4Media au dezvăluit că ministrul Cătălin Predoiu a avut o întâlnire cu una dintre judecătoarele din dosarul lui Dan Hosu, sub pretextul că magistratul se află pe lista de propuneri pentru postul de judecător al României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Cu toate acestea, rezultatul selecției respective fusese comunicat încă din octombrie.

Ovidiu Voicu: Există o suspiciune rezonabilă că ministrul a obținut informații despre un caz în curs și că Guvernul încearcă să mușamalizeze acest lucru

Guvernul a explicat apoi, că în octombrie s-ar fi amântat decizia, iar comunicatul de atunci ar fi fost doar o eroare.

„Succesiunea de fapte ale ministrului Predoiu ne arată că există o suspiciune rezonabilă pe de-o parte că ministrul a obținut informații despre un caz în curs și, pe de altă parte, Guvernul la solicitarea ministrului încearcă să mușamalizeze acest lucru”, a mai explicat la Europa FM Ovidiu Voicu.

Nu doar cele opt organizații cer demisia ministrului Predoiu, ci și o asociație de procurori.

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Cătălin Predoiu, despre dosarul Kovesi: Hotărârea ICCJ trebuie dusă la îndeplinire cât mai rapid cu putință, dar nu cu prețul sacrificării calității actului de justiție | VIDEO

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

O asociație de procurori îi cere demisia lui Predoiu: „Ușurința cu care face o asemenea afirmație denotă o lipsă de responsabilitate maximă” | AUDIO

31 January 2023 at 16:17
image

Se înmulțesc cererile privind demisia ministrului Justiției, Cătătlin Predoiu. De această dată o asociație de procurori îi cere demisia, după ce ministrul a spus, recent, la Europa FM că Dan Hossu, soțul fostei șefe a DIICOT a fost achitat, deși termenul pentru o eventuală sentință definitivă în acest caz este pe 7 februarie.

Asociația Inițiativa pentru Justiție susține că afirmațiile recente ale ministrului Justiției despre un dosar care încă se judecă dezvăluie amestecul clasei politice în justiție. Procurorul Bogdan Pârlog, președintele Asociației:

„Ușurința cu care face o asemenea afirmație denotă o lipsă de responsabilitate maximă și o astfel de persoană nu are ce să caute în poziția de ministru de Justiție.”

Președintele Asociației Cătălin Predoiu Inițiativa pentru Justiție  spune că, la fel de gravă este încercarea ministrului de a explica declarația sa inițială. El a revenit spunând că  avea informația potrivit căreia Dan Hossu, soțul fostei șefe a DIICOT a fost achitat, deși instanța nu a luat încă o decizie, din surse neoficiale:

„Colegii au exprimat și posibilitatea ca, de fapt, să fi fost un semnal către completul de judecată, ori aici ar fi și mai grav, în sensul că este o veritabilă preiune asupra completului de judecată să dea o anumită soluție.”

Procurorii subliniează că rămânerea în funcție a ministrului este o vulnerabilitate pentru justiție, în condițiile în care tocmai au fost declanșate procedurile de numire a procurorilor de rang înalt, iar un rol determinant îi revine ministrului Justiției.

Între timp, jurnaliștii de la G4Media au dezvăluit că a doua zi după afirmațiile controversate, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu ar fi chemat-o la minister pe una dintre cele două judecătoare din completul care va da decizia în cazul lui Dan Hossu. Ministerul Justiției nu a făcut nicio precizare cu privire la această posibilă întâlnire.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2023/01/31ian-18-Lili-SANDW-Procurorii-cer-demisia-lui-Predoiu-.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: USR cere demisia ministrului Justiției, în urma unei declarații făcute la Europa FM. Predoiu și-a cerut scuze că nu a verificat informația | AUDIO

articolul original.

Nicuşor Dan se ține de mandat și nu demisionează

30 January 2023 at 16:31
image

Întrebat dacă s-a gândit să demisioneze, după ce Ana Oros a fost omorâtă de câini maidanezi, în zona Lacul Morii, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a spus că are un mandat, pe care i l-au dat bucureştenii, şi încearcă zi de zi să se ţină de acest mandat. Referitor la microciparea şi sterilizarea câinilor, în Bucureşti şi Ilfov, edilul a precizat că ar fi necesare aproximativ 30 milioane lei.

Abia după nouă zile, de la tragedia din zona Lacul Morii, edilul Capitalei a avut o reacție publică şi a transmis că reprezentanți ai Corpului de Control al PMB fac verificări în continuare pentru a vedea cine se face vinovat de moartea Anei Oros.

„Ca să verificăm o instituţie publică trebuie să ne uităm în documente. Sunt mii de documente. Trebuie să ne uităm pe sesizări şi cum s-a răspuns. Sunt multe instituţii implicate, responsabile şi trebuie să evaluăm acest întreg peisaj”, a precizat Nicușor Dan.

El a adăugat că, în momentul de față, pe străzile Capitalei, sunt câteva zeci de câini liberi.

„Pe măsură ce există sesizări, ei sunt capturaţi de ASPA şi de cei de la Primăria Sectorului 1 şi Primăria Sectorului 5. (…) Nu a existat niciodată o întrerupere a activităţii de capturare a câinilor de pe domeniul public. Corpul de Control verifică activitatea ASPA şi cum a reacţionat la sesizări. Sunt 14 prinzători ai ASPA, în acest moment. În adăposturile ASPA, 1.600 de locuri ocupate din 1.800. Spunem de ani de zile, că degeaba capturăm câini de pe străzi dacă nu rezolvăm problema înmulţirii necontrolate din Bucureşti şi Ilfov. În acea zonă, au fost prinşi 120 de câini, după tragicul accident au fost prinşi toţi câinii din zona Lacul Morii şi după câteva zile au revenit. Cum putem opri asta? Să controlăm înmulţirea câinilor. PMB a făcut campanii de microcipare şi sterlizare gratuită, însă au dat rezultate parţiale”, a completat Nicuşor Dan.

Edilul a mai spus, referitor la tragedia de la Lacul Morii, că proprietarii de terenuri sunt obligaţi prin lege să le îngrădească și să le salubrizeze.

„Tragedia s-a produs pe un teren privat, care nu era îngrădit sau salubrizat, la câţiva metri de locul tragediei era cadavrul unui măgar, probabil asta a declanşat reacţia acelor maidanezi. Există instituţii care trebuie să verifice dacă proprietarii îngrădesc terenul – Poliţiile Locale ale sectoarelor, iar pe salubritate – Poliţiile Locale şi Garda de Mediu”, a mai explicat Nicuşor Dan.

El a mai spus că ar fi necesare 20 milioane de lei pentru microcipare şi sterilizare în Bucureşti.

„Nu am o estimare pentru Ilfov. Grosier vorbim de 30 milioane lei, bani necesari pentru microciparea şi sterilizarea câinilor pe zona Bucureşti şi Ilfov”, a completat primarul general al Capitalei.

articolul original.

„Demisie europarlamentară” din USR. Nicu Ștefănuță: „Din păcate, nu pot gira direcția pe care o are conducerea acestui partid”

30 January 2023 at 14:20
image

Europarlamentarul sibian Nicu Ștefănuță (Renew Europe) anunță plecarea din partidul Uniunea Salvați România, din motive ce țin de „direcția actuală a formațiunii politice.”

„Am intrat în USR exact acum 6 ani. Zi de zi, am încercat să fac politică altfel, politică bazată pe valori, pe reguli, pe idei. Din păcate, direcția pe care o are de ani buni conducerea acestui partid este una pentru care eu nu pot gira. Nu am aceeași energie, am alte valori. Azi pun punct pentru că trebuie să merg mai departe. Trebuie să lupt pentru oamenii care se uită la mine din Sibiu și din România”, menționează Nicu Ștefănuță.

„Nu am uitat nicicând ce am spus că vom face, atunci când voi ne-ați ridicat în 2016, 2017 sau 2019. Voi, care ați înghețat pentru principii, ne-ați trimis în parlamente ca să transmitem vocea voastră răgușită. Să dăm o formă României altfel. Am crezut că atâta timp cât mai sunt oameni buni, lupta nu e pierdută. Și ei mai sunt cu miile – oameni inimoși, oameni principiali, oameni competenți. Din păcate, nu e a lor vocea care se aude, nu e a lor puterea. Acestor oameni le mulțumesc profund”, încheie Nicu Ștefănuță.

articolul original.

Ziua si demisia! Europarlamentarul Nicu Ștefănuță, demisie din USR

30 January 2023 at 13:08

Europarlamentarul sibian Nicu Ștefănuță (Renew Europe) anunță plecarea din partidul Uniunea Salvați România, din motive ce țin de direcția actuală a formațiunii politice.

Am intrat în USR exact acum 6 ani. Zi de zi, am încercat să fac politică altfel, politică bazată pe valori, pe reguli, pe idei. Din păcate, direcția pe care o are de ani buni conducerea acestui partid este una pentru care eu nu pot gira. Nu am aceeași energie, am alte valori. Azi pun punct pentru că trebuie să merg mai departe. Trebuie să lupt pentru oamenii care se uită la mine din Sibiu și din România”, menționează Nicu Ștefănuță.

„Nu am uitat nicicând ce am spus că vom face, atunci când voi ne-ați ridicat în 2016, 2017 sau 2019. Voi, care ați înghețat pentru principii, ne-ați trimis în parlamente ca să transmitem vocea voastră răgușită. Să dăm o formă României altfel. Am crezut că atâta timp cât mai sunt oameni buni, lupta nu e pierdută. Și ei mai sunt cu miile – oameni inimoși, oameni principiali, oameni competenți. Din păcate, nu e a lor vocea care se aude, nu e a lor puterea. Acestor oameni le mulțumesc profund”, încheie Nicu Ștefănuță.

articolul original.

Demisie cu greutate din USR: „Direcția pe care o are de ani buni conducerea este una pentru care nu pot gira”

30 January 2023 at 14:18
image

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță a demisionat din USR. Acesta și-a anunțat plecarea din partidul Uniunea Salvați România, din motive ce țin de direcția actuală a formațiunii politice. „Direcția pe care o are de ani buni conducerea acestui partid este una pentru care eu nu pot gira”.

„Am intrat în USR exact acum 6 ani. Zi de zi, am încercat să fac politică altfel, politică bazată pe valori, pe reguli, pe idei. Din păcate, direcția pe care o are de ani buni conducerea acestui partid este una pentru care eu nu pot gira. Nu am aceeași energie, am alte valori. Azi pun punct pentru că trebuie să merg mai departe. Trebuie să lupt pentru oamenii care se uită la mine din Sibiu și din România”, menționează Nicu Ștefănuță, într-un comunicat de presă.

„Nu am uitat nicicând ce am spus că vom face, atunci când voi ne-ați ridicat în 2016, 2017 sau 2019. Voi, care ați înghețat pentru principii, ne-ați trimis în parlamente ca să transmitem vocea voastră răgușită. Să dăm o formă României altfel. Am crezut că atâta timp cât mai sunt oameni buni, lupta nu e pierdută. Și ei mai sunt cu miile – oameni inimoși, oameni principiali, oameni competenți. Din păcate, nu e a lor vocea care se aude, nu e a lor puterea. Acestor oameni le mulțumesc profund”, mai spune acesta.

articolul original.

Un europarlamentar român a răbufnit la adresa lui Adrian Câciu: ‘Ne crede pe toți din această țară niște analfabeți. Are o singură obligație, să își prezinte demisia’

26 January 2023 at 21:00
image

Eurodeputatul Eugen Tomac, liderul PMP, s-a arătat de părere că Adrian Câciu are „obligația” de a demisiona din funcția de ministru de Finanțe, joi, pe B1 TV, și a spus că „această creștere economică pe hârtie”, pe care o invocă guvernanții, „arată cât se poate de clar că acești oameni sunt decuplați de realitățile României”.

Eugen Tomac (PMP) cere demisia lui Adrian Câciu de la Ministerul de Finanțe

Întrebat despre creșterea economică despre care vorbește ministrul de Finanțe, liderul PMP a spus:

„Domnul ministru Câciu am impresia că ne crede pe toți din această țară niște analfabeți. Această creștere economică pe hârtie arată cât se poate de clar că acești oameni sunt decuplați de realitățile României. Înțeleg dacă această creștere economică era dublată de majorări de salarii și de pensii, de venituri în plus pentru cetățeni, or când ai o serie de taxe noi în plus, când ai aceste împrumuturi netransparente, fără număr, din partea statului, de zeci de miliarde…”.

Eugen Tomac a reclamat o „sărăcire continuă a populației”.

„Presiunea socială este infernală. Vin de la Iași, am fost acolo printre oameni, am văzut cât de puternică este această încrâncenare și nemulțumire față de actuala guvernare (…). Eu cred că domnul ministru Câciu are o singură obligație față de această țară – să își prezinte demisia pentru că modul cum au transpus acea directivă privind supraimpozitarea arată cât de dezordonat este acest minister”, a adăugat eurodeputatul.

„Când nu poți o chestiune atât de simplă și de clară să o transpui în legislația națională astfel încât acest fond, această decizie politică europeană de a crea soluții pentru a putea să îi ajuți pe cei aflați în dificultate, mi se pare o sfidare a bunului simț”, a continuat el.

„În această țară, în momentul de față, 90% (…) din cetățeni sunt puternic afectați – și cei cu foarte mici venituri, și cei cu ceva resurse, cu toții suntem afectați de această criză energetică generată de criza de război, or când văd acest festivism rupt de realitate, evident că te înfurie. Nu înțeleg de ce acești oameni nu vin cu o abordare mult mai umană în momente de criză! Nu e moment de festivism! În cel mai fericit caz, această țară ar fi dus-o mult mai bine dacă acest ministru de Finanțe ar fi plecat, din punctul meu de vedere”, a mai spus liderul PMP, conform b1tv.ro

articolul original.

Deputatul Daniel Gheba, demisie din USR: În toate acțiunile mele, deși le-am anunțat din timp, nu am fost susținut de către conducerea USR Dolj, ba mai mult am aflat cu stupoare că mi se puneau bețe în roate

26 January 2023 at 11:43

Deputatul Daniel Gheba si-a anuntat joi demisia din USR. Daniel Gheba spune ca nu a fost susținut de către conducerea USR Dolj.

”Dragi doljeni, mă adresez vouă, în primul rând, căci voi mi-ați acordat un CEC în alb atunci când mi-ați oferit votul vostru care m-a trimis în cel mai important for legislativ al țării pentru a vă apăra interesele.

În 2018, am intrat în USR cu idealismul și speranțele tânărului care numai făcuse politică și care dorea să schimbe ceva în bine pentru județul său, fiind sătul de inacțiunea clasei politice locale vechi. Așa după cum mă știți deja, din postările pe facebook sau din conferințele de presă am fost, sunt și voi fi o persoană activă, implicată, care are ușa cabinetului său parlamentar deschisă pentru toți cetățenii.

Dar, ca politician implicat în mijlocul comunității sale, dornic să ajute, am fost crunt dezamăgit de realitatea din jurul meu. Eram pregătit și știam că voi lupta cu reprezentanții vechilor partide, dar nu mi-am imaginat niciodată că voi fi sabotat și boicotat tocmai de colegii mei de partid.

Sunt un om de echipă și nu am făcut public aceste lucruri până acum, Dar, toate aspectele au o limită. În toate acțiunile mele, deși le-am anunțat din timp, nu am fost susținut de către conducerea USR Dolj, ba mai mult am aflat cu stupoare că mi se puneau bețe în roate. Pe lângă aceste lucruri, nu mai menționez reproșurile fără argumente la adresa activității mele.

Am fost alesul doljenilor, pentru doljeni, nu pentru mine sau pentru conducerea USR Dolj. Aici este diferența de gândire între noi. Eu mă lupt si mă voi lupta cu autoritățile care încalcă legea și aduc deservicii cetățenilor, în timp ce conducerea USR Dolj se luptă strict pentru ea pactizând când e nevoie cu PSD sau PNL.

La aceasta se adaugă și pasivitatea conducerii centrale a USR care preferă să dea credit celor care luptă pentru propriul ciolan.
De aceea, dragi amici, vă anunț că DEMISIONEZ, din USR, profilul meu moral și educația primită nefiind compatibile cu direcția greșită pe care o are acest partid.
Acest lucru nu mă va opri ca pe viitor să continui lupta pentru apărarea drepturilor dumneavoastră. Să ne revedem cu bine în noua sesiune parlamentară!”

articolul original.

Ciprian Ciucu și update-ul „de dragul adevărului”

25 January 2023 at 22:07

Războiul declarațiilor dintre Ciprian Ciucu și ASPA continuă, după moartea femeii sfâșiate de câini, în zona Lacul Morii. După ce primarul sectorului 6 a cerut demisii și a prezentat documente, Autoritatea Animalelor a emis un răspuns, însă Ciprian Ciucu a declarat că documentul este fals. Ulterior, a revenit, spunând că a verificat și că actul este adevărat. În tot acest timp, fostul soț al femeii cere pedepsirea vinovaților iar massmedia prezintă o promisiune din 2012 a lui Nicușor Dan, de a scăpa capitala de câinii comunitari. Altfel, va demisiona, în șase luni!

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor a venit cu noi precizări privind situația câinilor comunitari din București,

,,Referitor la alegațiile lansate în spațiul public de primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, legate de faptul că în data de 14 ianuarie a.c. , ASPA nu s-ar fi prezentat în zona Lacul Morii, ca urmare a apelului polițistului local, facem următoarele precizări: La data de 14.01.2023, ASPA a avut o acțiune de capturare în zona Lacul Morii – str. Drumul la Roșu, la care a solicitat participarea unui echipaj de la Poliția Locală Sector 6. În urma acțiunii, au fost identificați 4 câini care au intrat pe o proprietate privată în prezența echipajelor ASPA și ale Poliției Locale Sector 6. La finalul acțiunii, echipajul ASPA a întocmit un Raport de activitate în care a consemnat că nu au putut fi capturați câinii deoarece s-au retras pe o proprietate privată, au menționat și numele posibilului proprietar al terenului. Raportul a fost semnat și de polițistul local de la sectorul 6, prezent la acțiune. Până în prezent nu am primit de la Poliția Locală Sector 6 un răspuns cu privire la permisiunea de a acționa pe proprietatea privată respectivă”, susține ASPA într-o postare pe Facebook.

În replică, Ciprian Ciucu, a declarat că documentul prezentat de ASPA este fals.

„Incredibil, s-a ajuns la falsificarea de documente! Acest lucru este penal! Polițistul Local nu a semnat acel proces verbal! Nu au venit la sesizare! Au publicat în presă în urmă cu câteva minute, un document falsificat. Vom cere o expertiză grafoscopică! ASPA, vă afundați singuri! Ireal, incredibil ce se întâmplă în administrația publică a Bucureștiului în anul 2023!”, a scris Ciucu pe Facebook.

Ulterior, primarul Sectorului 6 a revenit, spunând că a verificat documentul, că acesta nu este falsificat, dar că se referă la o intervenție făcută la un kilometru distanță de Drumul la Roșu:

„Update, de dragul adevărului: Am verificat, documentul prezentat de ASPA se referă la o altă locație aflată la peste un 1km distanță de Drumul la Roșu, unde a fost făcută sesizarea PLS6 și a fost semnat câteva ore mai târziu de către un alt polițist local care nu avea cunoștințe despre sesizarea inițială. Nu este un document falsificat, așa cum am crezut inițial, ci doar are legătură cu un alt loc, prezentat manipulativ. Voi prezenta întodeauna adevărul”, a transmis Ciprian Ciucu.

Cine sunt responsabili de moartea femeii

După tragedia de la Lacul Morii, când o femeie a fost ucisă de câini, primarul sectorului 6 a făcut o conferință de presă în care a acuzat conducerea ASPA că nu și-a îndeplinit misiunea și obiectivele legale, declarând că numărul de câini capturați în Capitală, în ultimii ani, este tot mai mic.

„Cine este responsabil legal cu strângerea și supravegherea câinilor maidanezi? Evident că ASPA, care este unica instituție înființată și specializată să se ocupe cu această problemă în tot Bucureștiul, conform OUG 155/2001. Astfel, vorbim despre o instituție înființată special pentru acest scop, cu această misiune, deținând bugete și angajați specializați în managementul animalelor fără stăpân”, a spus Ciprian Ciucu.

După ce a făcut un scurt istoric al asociației, a spus că până în 2017, au fost prinși aproximativ 54.000 de câini, din care 30.000 au fost eutanasiați, iar 24.000 au fost adoptați.

„Începând cu 2017 – 2018, efectivele de prinzători – hingheri și șoferi – au fost reduse drastic la circa 15 angajați. Astăzi mai sunt doar 13 angajați conform organigramei ASPA. Ca informație de context, fără să mă pronunț în acest moment pentru sau contra, a fost oprită eutanasierea, ceea ce a pus o presiune formidabilă pe bugetul și pe capacitățile ASPA. Vorbim de 2017 – 2018. Activitatea ASPA s-a concentrat atunci pe acțiuni de prevenire, campanie de conștientizare, pentru sterilizare, adopție, scăzând drastic capacitatea de capturare. Cred că deja este cunoscut tabelul prin care în perioada 2013 – 2016 s-au capturat 8000 de câini în medie, în 2019 undeva la 2.500, în 2020 undeva la 2050, în 2021 undeva la 2300 de câini, iar în 2022, cam 1500 de câini”, arată Ciprian Ciucu.

Din 2020, noua conducere ASPA a menținut și chiar a accentuat politicile începute în mandatul anterior.

„În februarie 2021, doamna Diana Pungă, city manager al Bucureștiului a fost delegată să coordoneze activitatea ASPA. Această activitate nu a fost delegată unui viceprimar PNL sau USR, pur și simplu a fost asumată de către doamna Pungă care este city manager numit de domnul Primar General. Imediat a fost promovată adjunct doamna Cătălina Trănescu, persoană implicată timp îndelungat în activismul animalelor, apropiată de organizații care au ca obiect de activitate adopție de căței. Acest lucru poate fi foarte clar din aparițiile publice ale domniei sale. Din 2017 s-a schimbat fundamental modul de funcționare a acestui serviciu și a fost consimțit și accentuat din 2021 până azi. Activitatea de capturare a fost mult destructurată, fiind înlăturat efectiv cel care se ocupa de capturarea câinilor de pe stradă, domnul Claudiu Ancuța, coordonatorul echipelor de prinzători, s-a încercat mai întâi o detașare la ALPAB, apoi a fost demis printr-o comisie de disciplină. Întrebarea este de ce a fost acest domn înlăturat care coordona efectiv echipele de prinzători”, spune Ciucu.

Cine va demisiona după rezultatele anchetei

Fost prim-ministru al României, Victor Ponta remarcă și el duplicitatea care învăluie povestea tragediei din zona Lacul Morii. O postare pe Facebook a fostului  premier a strâns sute de comentarii și zeci de distribuiri.

„Cred că o să-mi ceară mie demisia – ca de obicei! Dl Primar General Nicușor Dan a promis «în scris» că «își dă demisia dacă nu rezolvă problema câinilor comunitari în 6 luni». ! Eu zic totuși să mai aștepte – că a spus Vlad Voiculescu că face o analiză ! Focile Frumoase și Libere nu mai protestează – nu mai sunt indignate – nu mai cred că trebuie dosare penale și demisii! Acum e totul bine! Moartea oamenilor a fost folosită de Dl Iohannis, Vlad Voiculescu și alții ca ei ca armă politică împotriva adversarilor! Acum «fac analize» – sau pur și simplu ignoră, nici măcar în cot nu îi doare! Nu mă aștept la demisii – nici la responsabili! Dar mă întristează faptul că, din nou, nu se va face absolut nimic să se schimbe ceva în viitor!”, a scris pe Facebook Victor Ponta.

Ce spunea Nicușor Dan în 2012

În 2012, Nicușor Dan, candidat la Primăria Capitalei, susținea, în emisiunea GÂNDUL LIVE, că, dacă va câștiga alegerile, își va da demisia, dacă în șase luni nu rezolvă problema câinilor fără stăpân. Mai mult decât atât, și-a semnat atunci propria demisie în alb.

„Dacă nu rezolv problema în șase luni, îmi dau demisia. O semnez acum în alb”, a spus Prigoană, care era și el invitat în emisiune.

„Aveți două demisii în alb”, a plusat și Nicușor Dan.

Tot în emisiunea GÂNDUL LIVE, Nicușor Dan a vorbit și despre soluțiile pe care le are în cazul câinilor fără stăpân:

„Nu trebuie să mai rămână câini pe stradă. Ei trebuie duși în adăposturi. Trebuie create adăposturi ale municipalității, pentru că nu există la capacitatea de a lua cei 30.000 de câini din București. Dacă sunt asociații de proprietari care îi revendică pe câinii care stau în apropierea blocurilor, (…) primăria le dă țarcurile ca să-i țină acolo. Viața unui câine într-un adăpost nu e cea mai fericită. La fel, trebuie încurajată adopția pentru că avem 1, 2 câini la 100 de locuitori. Niciodată nu s-a făcut publicitate pe adopția de câini”.

articolul original.

Golăniile din spatele unei nenorociri

24 January 2023 at 11:30

Nu  se putea  să ne  cadă în cap o  poveste mai tristă  decît  accidentul de la mina de suprafață de la Jilț. Au murit trei oameni și alți nouă au suferit accidentări. Iar drama ne-a obligat să vedem ce se ascundea dincolo de imaginea oficială a producției de cărbune și energie.

Acum, nu mai putem spune  că n-am văzut sau că nu știm sau că nu-i chiar așa. Accidentul ne obligă să vedem condițiile mizerabile de  muncă și lupta pentru putere și bani dusă pe spatele oamenilor din bazinul minier Oltenia. Au ieșit la iveală și afacerile din spatele mineritului (nu toate!) ,cu transportul concesionat unor clienți politici, cu expunerea oamenilor la pericolul folosirii utilajelor vechi, nici măcar casabile prin „programul rabla”. 

Dar cea mai cumplită „vechitură” scoasă la iveală de accident este amestecul politicienilor pentru instalarea clienților în posturile care decid cheltuirea banilor și tehnicile de a-i direcționa spre prieteni și clienți de partid.

Cînd lătrăul de Dan Vâlceanu a fost mare în PNL și în guvern, prietenii săi și ai partidului au primit tot felul de contracte. Cînd a putut, PSD-ul și-a împins un om în funcția de director general, Daniel Burlan. Drama de la Jilț ne-a arătat că toată economia de stat se tîrîie pentru că este condusă de oameni desemnați cu trucuri și aranjamente și că posturi importante sunt pentru clienți politici, rude și dudui întreținute precum și pentru versați producători de bani pentru partid.

Cel mai sinistru ministru al actualei coaliții PSD-PNL, este vorba despre Virgil Popescu, s-a grăbit să ceară demisia unor oameni importanți din conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO), om al PSD-ului. El s-a grăbit să încerce sacrificarea directorului Daniel Burlan.

„Vom continua extinderea controlului privind toate achizițiile de la complex care se duc spre carierele de cărbune. Am solicitat schimbarea directorului responsabil de achiziții precum și celor care au întocmit ace.El ae caiete de sarcini. Am solicitat eliberarea celor responsabili de reabilitarea drumurilor de acces în carieră. Este clar că activitatea de protecție a muncii a existat poate doar formal. Am solicitat prin raport eliberarea din funcție a coordonatorului de protecția muncii”, a mai spus Virgil Popescu, speriat că accidentul ar putea deveni bomba de sub scaunul său.

Hazul vine de la reacția directorului CEO, Daniel Burlan

„Din presă am văzut și eu că domnul ministru a cerut să fim revocați, eu și ceilalți membri ai directoratului. Nu comentez, este decizia ministrului, dar pe logica asta ar trebui să ceară demisia la toți factorii de conducere. A cerut revocarea noastră, este la dispoziție un termen să fim revocați din funcție. Încă nu am luat nicio decizie (n.red. – privind demisia), dar soluția de revocare este la dispoziția CS-ului”.

Nu-mi imaginez că Daniel Burlan ar fi mare sculă (adică doctor) într-ale mineritului. Tupeul său de a spune că nu demisionează nu poate veni din competență și performanțe, ci din susținerea sa politică.

Replica lui Daniel Burlan poate fi tradusă cam un fel de flit: „ia mai scutește-mă, dom’ ministru!”

În spatele lui Burlan este PSD-ul. În spatele lui Virgil Popescu, președintele Klaus Iohannis și PNL-ul inclusiv americanii și OMV.

Pe puntea îngustă a intereselor finaciare, s-a întlnit omul PSD-ului cu neputinciosul guvernului liberal, iubit de americanii de la ambasada SUA la București.
Purtătorul de cuvânt al PSD, Ştefan-Radu Oprea, a sărit în apărarea directorului de la CEO:

”-În cazul în care ministrul liberal al Energiei Virgil Popescu nu este capabil să ia măsurile ce se impun, după tragedia de la Cariera Jilţ Sud în care au murit trei oameni, atunci trebuie să îşi dea demisia de onoare”.

Ca la comandă, un liberal a sărit să-l apere pe ministru. Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvînt al PNL, a zis că „primul gest de onoare ar trebui să-l aibă cei de la Complexul Energetic Oltenia, care se ştiu cu musca pe căciulă şi care încearcă în momentul de faţă să dirijeze politic acest scandal”.

Tot „fermecătorul” Ionuț Stroe a glăsuit: „Nu au ce căuta siglele de partid aici, chiar dacă directorul acela este de la PSD şi îl are naş pe preşedintele CJ”. 

Și tot Radu Oprea a băgat bățul prin gard:

„- Există o trasabilitate directă între cei care efectuau transportul şi zona aceasta de PNL”.

Există o trasabilitate a intereselor și a afacerilor scoase la vedere de accidentul de la mina Jilț. Niște afaceri oneroase, acoperite de funcții și contracte, cu legături politice la nivelul cel mai înalt.

articolul original.

Demisie la vârful administrației de la Kiev

24 January 2023 at 08:00
image

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat un decret de demitere a adjunctului șefului de cabinet al președintelui, Kirilo Timoșenko, transmite Kyiv Independent.

Timoșenko și-a anunțat demisia pe 23 ianuarie și a înaintat o cerere de demisie lui Zelensky.

Se așteaptă ca acesta să fie înlocuit de actualul guvernator al regiunii Kiev

Potrivit Ukrainska Pravda, se așteaptă ca acesta să fie înlocuit de Oleksi Kuleba, actualul guvernator al regiunii Kiev.

Presa ucraineană a relatat anterior că Timoșenko ar urma să demisioneze împreună cu Oleh Tatarov, un alt adjunct al șefului de cabinet al lui Zelenski. Până în prezent, demisia lui Tatarov nu a fost confirmată.

articolul original.

Se clatină Coaliția PSD-PNL! Lider PSD: ‘PNL calcă pe cadavre’/Ministrul Energiei: ‘Se folosesc de tragedia care s-a întâmplat’

23 January 2023 at 14:40
image

E scandal uriaș în interiorul Coaliției PSD-PNL! Liderul PSD Gorj, Cosmin Popescu, a cerut demisia ministrului Energiei, Virgil Popescu, după tragedia de la Mina Jilț.

În replică, Virgil Popescu susține că atacul PSD este un act de joasă speță.

„Virgil Popescu, DEMISIA! Ești inuman!
Politețurile și respectul nu își mai au rostul, pentru că PNL calcă pe cadavre și târăște prin mocirlă durerea salariaților și a familiilor celor decedați, din 2019 încoace, din CE Oltenia. Drept dovadă, mesagerii lui de la Gorj mulțumesc lui Dumnezeu că nu a fost PSD la conducerea CEO, pentru că era compania în faliment.
Dacă aș fi la fel de lipsit de umanitate și de scrupule, aș spune că este bine că nu am fost noi, pentru că ar fi trebuit să dăm explicații pentru morții din ultimii doi ani. Anii în care CEO a fost sub tutela PNL și sub conducerea lui Virgil Popescu. Noi am fi dat, cu siguranță, explicații! Am fi fost măcelăriți în spațiul public, huliți și înjurați de sute de oameni aduși cu autocarele la proteste.
În schimb, ei, în frunte cu Virgil Popescu, ce fac? Aruncă vina pentru incompetența lor, tot la PSD. Acest ministru inuman a găsit „acarul Păun”, a găsit „vinovații” pentru tragediile de la companie. De ce? Doar pentru că a găsit înlocuitori. Alți „Mesia” călare pe cai albi, care vor minți pe toată lumea că salvează minerii și energeticienii din Gorj. Și fac asta în timp ce strigă în gura mare că NOI vrem să ne impunem oamenii în CEO! Penibil și dezgustător!
Acestea sunt motivele pentru care Virgil Popescu trebuie să își dea demisia. Și nu, nu mă aștept că o să o facă. Dacă avea demnitate, bun-simț și un dram de umanitate și respect față de noi, o făcea demult. M-am convins că nu îl interesează ce se întâmplă cu Gorjul. Nu i-a păsat absolut deloc de solicitările noastre, începând cu amenajarea hidrologică de pe Jiu și terminând cu modul în care, acum, batjocorește o tragedie și profită de ea ca să mimeze că îi pasă de oamenii din CE Oltenia”, a spus Cosmin Mihai Popescu, președintele CJ Gorj.

În replică, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, luni, că „un act de joasă speță” intervenția liderilor PSD de Gorj care îi cer demisia în contextul accidentului de la Jilț-Sud, conform HotNews.ro.

articolul original.

Ministrul Energiei a cerut demiterea managerului CEO și a altor șefi din companie

23 January 2023 at 11:17
image

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat în urmă cu puțin timp că a cerut eliberarea din funcție a managerului Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, în urma accidentului colectiv de muncă de la Cariera Jilț Sud, unde au murit trei persoane.

Ministrul a cerut eliberarea din funcție și a celorlalți membri ai Directoratului CEO. Înlocuirea sau numirea de șefi în Directoratul CEO revine Consiliului de Supraveghere. Vizat de demitere mai este șeful Direcției de Achiziții, a noii conduceri a Carierei Jilț Sud și a altor șefi responsabili cu protecția muncii.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Mihai Popescu (PSD) a solicitat, duminică seara, demisia ministrului Energiei Virgil Popescu, pe care îl acuză de incompetenţă, în contextul accidentului de la Jilţ-Sud. „M-am convins că nu îl interesează ce se întâmplă cu Gorjul. Nu i-a păsat absolut deloc de solicitările noastre. Începând cu amenajarea hidrologică de pe Jiu şi terminând cu modul în care, acum, batjocoreşte o tragedie şi profită de ea ca să mimeze că îi pasă de oamenii din CE Oltenia”, a adăugat social-democratul, citat de news.ro.

Demisia lui Virgil Popescu a fost cerută și de deputatul PSD Mihai Weber. „Demisia este un act de onoare și un exemplu de urmat de către toți care se fac vinovați de ceea ce se întâmplă în activitatea minieră din cadrul Complexului Energetic Oltenia. De la cei care conduc Ministerul Energiei, până la ultimul angajat al companiei care are putere de decizie, numit doar pe criterii politice de PNL”, a scris el, pe Facebook.

articolul original.

Urmările tragediei de la Jilţ Sud, soldată cu trei morți. Ministrul Energiei ar urma să îl demită pe șeful CE Oltenia

23 January 2023 at 07:49
image

Virgil Popescu, ministrul Energiei, ar urma să ceară, astăzi, demiterea șefilor de la CE Oltenia, ca urmare a accidentului de la cariera Jilţ Sud, soldat cu moartea a trei persoane şi cu rănirea altor 10.

Surse din minister informează că Virgil Popescu va solicita nu doar schimbarea din funcţie a lui Daniel Burlan, ci şi schimbarea unui alt membru al directoratului CE Oltenia, Marius Negru, fost consilier judeţean PSD.

Mai mult, este de aşteptat ca ministrul Energiei să ceară şi un control vizînd achiziţiile dispuse de Daniel Burlan, în calitate de preşedinte al Directoratului CE Oltenia.

Ministrul Energiei Virgil Popescu a declarat, vineri după întâlnirea pe care a avut-o cu şefii Complexului Energetic Oltenia, că va avea vizite inopinate şi în alte locuri pentru a vedea cum se desfăşoară treaba în teren.

El a mai spus că rezultatul preliminar al corpului de control pe care l-a trimis în urma accidentului de la Jilţ Sud va fi prezentat mai întâi premierului şi ulterior în prima şedinţă de Guvern, însă verificările nu se vor încheia.

S-a cerut și demisia lui Virgil Popescu

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj Cosmin Mihai Popescu, considerat un apropiat al lui Marius Negru, a solicitat duminică demisia ministrului Energiei Virgil Popescu pe care îl acuză de incompetenţă, în contextul accidentului de la cariera Jilţ Sud. „M-am convins că nu îl interesează ce se întâmplă cu Gorjul.

Nu i-a păsat absolut deloc de solicitările noastre, începând cu amenajarea hidrologică de pe Jiu şi terminând cu modul în care, acum, batjocoreşte o tragedie şi profită de ea ca să mimeze că îi pasă de oamenii din CE Oltenia”, a adăugat social-democratul.

articolul original.

Se urmărește demiterea primarului Capitalei? Lider PNL: ‘Nicușor Dan, ieși naibii odată din universul tău paralel, fă-ți ordine în primărie și condu! Dacă nu poți, pleacă. Pleacă pentru că ne-am săturat’

22 January 2023 at 16:52
image

Deputatul PNL Pavel Popescu a declarat, după ce o femeie a fost ucisă de câini maidanezi în zona Lacul Morii, sâmbătă, că ”politicienii slabi tind să se ascundă în birouri fugind de responsabilitate”, referindu-se la primarul Capitalei Nicuşor Dan.

”“Nu putem pune câinele mai presus de oameni”

Gandurile mele se îndreaptă către familia îndurerată a doamnei Ana Oros Daraban. Dumnezeu să le mângâie sufletele și să îi întărească!

În astfel de cazuri, politicienii slabi tind să se ascundă în birouri fugind de responsabilitate. Îmi pare rău, nu am cum să nu pronunț nume: Nicușor Dan și politica absolut cretină a instituțiilor aflate în subordinea sa. Vă invit să intrați pe site-ul Autorității pentru supravegherea și protecția animalelor București. În momentul în care administrația locală transformă radical o instituție din una de supraveghere într-un ONG de protecție a animalelor, ajungem unde ajungem.

Să nu mă înțelegeți greșit: iubesc animalele, sunt stăpân de câine și vă încurajez să adoptați. Dar una-i una, alta-i alta: în momentul în care o AUTORITATE supremă din partea PMB se plânge că a fost gonită de poliția locală de sector și comunică pe niște nenorocite de adrese spălâdu-se pe mâini, vorbim de inconștiență pură.

Politicile absolut cretine de intervenție a unui primar care nu poate tăia nici iarba din parcuri, care transformă orice instituție de intervenție (ASPA are 100 de angajați pentru cei care nu știu) în ONG, care se ascunde mereu într-un birou atunci când apare o criză, ne vor îngropa la propriu, fix cum s-a întâmplat cu această doamnă din tragedia de ieri.

Nicușor, ieși naibii odată din universul tău paralel, fă-ți ordine în primărie și condu! Dacă nu poți, pleacă. Pleacă pentru că ne-am săturat să așteptăm să vă treziți tu și echipa ta de pokemoni incompetenți care negociază pe viețile oamenilor.

Vă spun foarte clar: nu e un mesaj politic, astăzi nu este despre cărui partid politic îi aparține primarul Bucureștiului. Este despre incompetența care omoară oameni și lașitatea unora de a-și asuma responsabilitatea acoperindu-se de adrese la fel de tâmpite ca politicile pe care le promovează.”, a scris Pavel Popescu, duminică pe Facebook.

articolul original.

Șeful de cabinet al președintelui SUA va demisiona – presă

22 January 2023 at 06:00
By: -
image

Şeful de cabinet al preşedintelui american Joe Biden, Ron Klain, urmează să demisioneze în curând, după doi ani în această poziţie foarte sensibilă şi centrală la Casa Albă.

Anunțul a fost făcut sâmbătă de presa americană.

Potrivit The New York Times, Ron Klain „le-a recunoscut în privat colegilor săi, după alegerile intermediare din noiembrie că, după o perioadă istovitoare şi neîntreruptă alături de Joe Biden, care datează din campania din 2020, este gata să meargă mai departe”.

Plecarea acestui colaborator într-una dintre funcţiile cele mai apropiate de preşedinte ar putea interveni după discursul anual al lui Joe Biden privind starea Uniunii, programat pentru 7 februarie, mai scrie New York Times.

Ron Klain ar demisiona într-un moment crucial al mandatului lui Joe Biden, când cel de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite, în vârstă de 80 de ani, ar putea anunţa oficial că va candida pentru funcţia de preşedinte în 2024.

După alegerile de la jumătatea mandatului din noiembrie, care au fost mult mai puţin catastrofale decât se aştepta pentru democraţii, Joe Biden se confruntă cu alte probleme, din cauza documentelor confidenţiale din perioada sa ca vicepreşedinte (2009-2017) găsite într-un birou şi la domiciliul său, când ar fi trebuit să fie predate Arhivelor Naţionale.

După fosta purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, care a demisionat în 2022, plecarea lui Ron Klain ar fi a doua ca importanţă în echipa lui Joe Biden de la preluarea mandatului.

În general, pe parcursul aceluiaşi mandat prezidenţial, funcţia de şef de cabinet este rareori ocupată patru ani la rând de aceeaşi persoană. Donald Trump a avut patru şefi de cabinet în timpul mandatului.

Ron Klain, în vârstă de 61 de ani, a fost şef de cabinet al vicepreşedintelui Al Gore din 1995 până în 1999, apoi al vicepreşedintelui Joe Biden între 2009 şi 2011. În timpul mandatului lui Barack Obama, a fost coordonator în cazul crizei virusului Ebola pentru Casa Albă.

Klain l-a informat pe Biden cu privire la decizia sa de a pleca, scrie Reuters.

Un succesor nu a fost încă decis, dar New York Times a enumerat o serie de potenţiali înlocuitori printre care secretarul Muncii Marty Walsh şi un alt consilier principal al lui Biden, Anita Dunn.

articolul original.

Unul dintre cei mai cunoscuți fermieri din România îi cere demisia lui Petre Daea: ‘El merge să caute sămânța de porumb și de grâu în pământ, să vadă lumea cât e de preocupat’

21 January 2023 at 09:47
image

Directorul general de la CAI Curtici și unul dintre cei mai cunoscuți fermieri din țară, Dimitrie Muscă, îi cere demisia ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, invocând dezastrul din sectorul zootehnic. Fermierul arădean s-a dezlănțuit în timpul unei emisiuni la AGRO TV și l-a acuzat pe șeful MADR că ori nu vrea să facă nimic, ori servește alte interese.

Problema este destul de groasă. Se taie sute și sute de vaci pe zi. Sunt trei abatoare în Moldova unde pleacă din zona mea, de la Arad, trei TIR-uri pe săptămână. Vacile de lapte se taie, mai avem un efectiv foarte mic, nu ne ajunge și nimeni nu vrea să înțeleagă acest aspect. Eu, personal, l-am întrebat pe Daea dacă știe că se taie atâtea vaci. Mi-a spus că știe, dar nu știe cum să rezolve problema. Păi dacă nu știi cum să o rezolvi, dă-te de-o parte, să vină altul care știe să o rezolve. Nu vedem că nu mai avem zootehnie în România? În patru etape de-ale lui Daea s-a dus zootehnia, a început de când a fost prima dată ministru și s-a tot dus. Am ajuns să nu mai avem vaci.

Fac o divagație pe creșterea porcului. Cineva a vorbit cu ministrul și i-a spus că a redus din nou bunăstarea la porc destul de substanțial. Eu, de exemplu, trebuie să scad cu 3.000 de porci efectivul de la Curtici. Domnul ministru a spus că a vorbit, dar nu mai poate să facă nimic. (…) Păi în condițiile în care noi mai producem în România 12% din carnea de porc, ar trebui să dăm un avânt, să încurajăm fermierii să crească porci. Acolo unde e cel mai prost, acolo s-a redus. El nu e și ministrul zootehniei? El nu răspunde și de porc, și de pasăre, și de vacă? Habar nu are. Eu îmi asum ce spun, pentru că am avut discuții cu el. Nu vrea, nu îl interesează, sau servește pe altcineva. Asta cred eu, cel puțin.”, a spus Dimitrie Muscă

Întrebat dacă îi cere demisia ministrului Petre Daea, Dimitrie Muscă a răspuns afirmativ. Mai mult, fermierul l-a provocat pe șeful MADR la o dezbatere față în față.

De mult i-am tot cerut-o, spre binele agriculturii românești și, în special, pentru zootehnie. Eu suport orice, vin la București, să vină cu mine într-o emisiune. N-o să aibă curajul să vină cu mine în emisiune. Nu se poate arăta un lucru bun făcut în zootehnia românească. El merge să caute sămânța de porumb și de grâu în pământ, să vadă lumea cât e de preocupat”, a mai spus Dimitrie Muscă, conform agro-tv.ro.

articolul original.

Noua Zeelandă: A fost nominalizat noul premier, după demisia surprinzătoare a Jacindei Ardern

21 January 2023 at 06:24
By: -
image

Chris Hipkins, 44 de ani, fostul responsabil neozeelandez cu răspunsul ţării la pandemia de COVID-19, a fost nominalizat de deputaţii Partidului Laburist pentru a o înlocui pe Jacinda Ardern în funcţia de prim-ministru.

Anunțul a fost făcut vineri de Partidul Laburist, informează AFP.

Chris Hipkins mai trebuie să fie numit oficial de conducerea partidului duminică înainte de a putea deveni cel de-al 41-lea premier al ţării sale, după demisia surprinzătoare a Jacindei Ardern joi.

Noul şef al guvernului va fi însărcinat să conducă partidul său la alegerile generale din octombrie, pentru care nu porneşte ca favorit, potrivit sondajelor.

Acțiunile lui Hipkins au fost apreciate, cât s-a aflat la conducerea ministerului responsabil cu elaborarea răspunsului la pandemie, în condițiile în care Noua Zeelandă şi-a închis frontierele pentru a limita riscul de infecţie şi le-a redeschis abia în august anul trecut.

Considerat ca experimentat, cu peste 14 ani petrecuţi în parlament, el a recunoscut anul trecut că oamenii s-au săturat de restricţiile dure din cauza pandemiei și a descris închiderea frontierelor drept "dificilă".

Ministru de interne din iunie, Hipkins a deţinut anterior portofoliile educaţiei şi serviciilor publice.

Jacinda Ardern, 42 de ani, a demisionat joi, susţinând că "nu mai are suficientă energie' pentru a continua să guverneze după cinci ani şi jumătate la putere.

În timpul mandatului ei, Jacinda Ardern s-a confruntat cu o serie de probleme grave, precum pandemia de COVID-19, o erupţie vulcanică ucigaşă şi cel mai grav atac terorist comis în Noua Zeelandă, când 51 de credincioşi musulmani au fost ucişi într-o moschee din Christchurch de un adept al teoriilor despre "supremaţia albă", în 2019.

articolul original.

Demisie la Ministerul Educației: „I-am înaintat doamnei ministru intenția de a mă retrage din activitate”

20 January 2023 at 20:40

[unable to retrieve full-text content]

Corina Popa, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației, și-a anunțat demisia din funcție și a transmis că deja a înaintat intenția de retragere. La puțin peste 3 luni după ce a fost anunțată de ministrul […]

Articolul Demisie la Ministerul Educației: „I-am înaintat doamnei ministru intenția de a mă retrage din activitate” apare prima dată în BZI.ro.

articolul original.
❌