ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

FC Brașov a plătit in extremis datoriile și a evitat depunctarea! Nu scapă însă de probleme, fiind amenințat cu un litigiu la FIFA pentru datoriile clubului falimentar

16 December 2022 at 14:28
image

FC Brașov și-a achitat datoriile căte foștii jucători cu care era în litigiu și a evitat, pe ultima sută de metri, depunctarea.

Clubul prezidat de Marin Mitran le-a virat integral banii jucătorilor Alin Damian, Marius Manole, Diego Alupoaie, Raul Rusu, Iulian Nechita, Raul Toader, Bogdan Cîrstean, Bogdan Piper și Sebastian Ciuperceanu. Ștefan Nicolau și-a primit o parte din suma datorată și a încheiat un acord pentru o ultimă tranșă scadentă la data de 1 februarie 2023.

FC Brașov și-a mai rezolvat in extremis o parte din multiplele litigiile pe care le are

Oficialii echipei din Brașov au ajuns la un acord și cu Radu Linguraru, iar jucătorul care se pregătește sub comanda lui Dan Alexa își va încasa banii anul viitor.

FC Brașov a închis litigiul și cu fostul antrenor Călin Moldovan. Acesta și-a cerut la FRF bonusurile stipulate în contractul pe care l-a avut cu clubul, iar CSNL i-a dat dreptate antrenorului.

”Ne-am ținut de cuvânt și ne-am achitat datoriile. Le mulțumesc jucătorilor că au fost înțelegători”, a spus Marin Mitran.

Conform unei decizii a Comisiei de Disciplină și Etică a FRF de la începutul lunii octombrie 2022, dacă FC Brașov nu făcea dovada plăților până în data de 2 noiembrie risca interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători și depunctarea cu câte două puncte per litigiu. Nu au plătit atunci, conducătorii ajungând in extremis la un acord cu jucătorii pentru amânarea plăților. Noul termina a fost până ieri, 15 decembrie, iar clubul și-a achitat datorii tot pe ultima sută de metri, iar Mitran vorbește acum că și-a respectat cuvântul dat!!

6 jucători de la falimentara FC Brașov își cer banii de la actualul club din Liga a 2-a

Altfel, mai mulți jucători străini care au jucat la FC Brașov, club intrat în faliment în 2017, își cer banii de la actuala echipă care activează în Liga 2.

Concret, Bruno Madeira, Richardo Machado, Mislav Leko, Adnan Aganovic, Sergio Rodriques și Diogo Santos au fost contactați de un avocat român care este convins că le poate recupera banii de la actualul club din Liga a 2-a.

Jucătorii s-au înscris la masa credală în 2015, atunci când fostul FC Brașov a intrat în insolvență, iar admistratorul judiciar i-a acceptat în tabelul definitiv al creanțelor cu următoarele sume: Bruno Madeira – 155.897 lei (31.000 de euro), Richardo Machado – 76.088 (15.000 de euro), Mislav Leko – 117.590 lei (24.000 de euro), Adnan Aganovic – 112.245 lei (22.500 de euro), Sergio Rodriques – 160.351 lei (32.000 de euro), Diogo Santos – 175.940 lei (35.000 de euro).

  • În total sunt 798.111 de lei (aproximativ 162 de mii de euro) de plată, care, probabil, ar băga în faliment noua echipă.

Cel mai probabil, avocatul celor șase jucători se va adresa către FIFA la începutul anului viitor, iar dacă forul mondial va decide că Asociaţia Clubul Sportiv Fotbal Club Braşov – Steagul Renaşte este continuatoarea FC Brașov, atunci clubul aflat acum în Liga 2 este bun de plată.

În vara anului 2021, Consiliul Local al Municipiului Brașov a avizat cesionarea de către nou-promovata CSM Corona Brașov a locului în Liga2 către Asociaţia Clubul Sportiv Fotbal Club Braşov – Steagul Renaşte, asociație nou-înființată apărută pe temelia ACS Scotch Club. ACS FC Brașov Steagul Renaște primea brandul FC Brașov, achiziționat de Primăria Brașov de la lichidatorul falimentarei FC Brașov pentru suma de 35.000 de lei, iar clubul a primit din partea FRF acceptul să joace în Liga 2.

articolul original.

Marin Mitran, un optimist incurabil: ”FC Brașov nu se va opri niciodată! O să găsim soluții și ne zbatem pentru asta.” Președintele, despre litigiile care pot aduce depunctări

12 October 2022 at 11:05

FC Brașov se confruntă în continuare cu mari probleme financiare, jucătorii sunt neplătiți de mai bine de două luni, litigiile cu foștii jucători apasă greu, dar Marin Mitran, președintele clubului, rămâne un optimist incurabil.

Asta, deși în contul clubului bate vântul. ”Cred că avem circa 1.000 de lei! Mâine poate vom avea mai mult!”.

”Facem eforturi foarte mari să redresăm clubul. Nu e ușor, sunt multe lucruri neclare, dar noi muncim să rezolvăm problemele și să avem liniște la echipă pentru a face performanță. Suntem un brand și vom lupta să aducem clubul pe linia de plutire”, crede Mitran, instalat în funcție în vară, când i-a luat locul lui Ioan Mărginean.

Veșnicele negocieri avansate ale lui Mitran

La fel ca și la prezentarea oficială ca președinte la FC Brașov, Mitran anunță negocieri avansate cu potențiali sponsori.

”Am spus și în vară că vom aduce sponsori la echipă, dar nu am dat niciodată procente. Suntem în discuții cu trei-patru sponsori, dar e dificil, ținând cont de situație economică din toată Europa. În două-trei săptămâni, după discuțiile care le am cu doi-trei parteneri, se vor schimba mult lucrurile”, spune Mitran, care mai tare stă în vorbe decât în fapte.

Marin Mitran e încrezător: ”Nu vom fi depunctați”

Mitran este convins că FC Brașov nu fi depunctat din nou de FRF pentru litigiile cu foștii jucători, așa cum s-a întâmplat la finalul sezonului trecut.

”Nu vom fi depunctați, chiar dacă unii se bucură de aceste decizii. O să găsim soluții și o să plătim jucătorii. Este dreptul lor, dar mă așteptam la unii dintre ei să aibă răbdare și înțelegere. Facem tot posibilul să plătim măcar o tranșă de salarii să se liniștească jucătorii. Până la urmă cred că asta e cel mai important, să vadă că este bunăvoință din partea conducerii să le plătim. Măcar un salariu săptămâna asta. O să merg împreună cu Dan Alexa și să vorbim cu jucătorii. Băieții sunt foarte uniți și au caracter bun. Eu le-am tot spus că vin banii săptamâna viitoare, apoi tot săptămâna viitoare, dar eu le-am spus mereu ce mi s-a transmis de la primărie. O să găsim soluții și ne zbatem pentru asta”, a spus președintele clubului din Brașov.

”Mi s-a spus că totul este în regulă de la primărie”

De ce banii nu au intrat în conturile clubului deși Ghidul de Finanțare a fost aprobat la finalul lunii august, Mitran nu a putut să dea un răspuns clar pe motivul că ”nu sunt jurist să vă spun mai multe. Nu știu exact situația juridică. Mie mi s-a spus că totul este în regulă de la primărie, de sus, ei sunt patronii noștri. Toate actele sunt la primărie, se verifică toate documentele. Ghidul de finanțare s-a aprobat târziu, nu sunt jurist să vă spun mai multe. Eu cred că vom funcționa, FC Brașov nu se va opri niciodată, că doresc unii sau alții”, a spus Mitran, care a precizat că nu s-a gândit în niciun moment să demisioneze: ”În vară m-am băgat în horă, chiar dacă nu am știut toate detaliile. Nu regret, în viață trebuie să riști, să te sacrifici dacă vrei să realizezi ceva. Nu m-am gândit să demisionez, nu las corabia la greu.”

Credit pentru Dan Alexa

Mitran are în continuare încredere deplină în Dan Alexa ca antrenor la FC Brașov.

”Eu îl susţin pe Dan până la capăt, şi el ştie asta. De aceea a venit aici, să facă performanță. E un antrenor bun. L-am susținut și până acum. Am vrut să intrăm în grupele Cupei României pentru că veneau bani de la FRF, dar acel joc cu prelungiri și penalty-uri cu FC Hermannstadt ne-a costat meciul cu Slatina. Sunt mulțumit de lot și cred că puteam să avem cu trei-patru puncte mai mult. Sportiv suntem pe drumul bun, suntem în creștere. Nu ne e frică de Miercurea Ciuc, noi jucăm tot timpul să câștigăm. Noi suntem FC Brașov, trebuie să demonstrăm că reprezentăm orașul acesta. Nu știu dacă e decisiv pentru play-off, dar e un meci foarte important. Ne-ar aduce mult mai aproape de îndeplinirea obiectivului dacă am câștiga trei puncte”, a mai spus Marin Mitran.

10 lei un bilet la meciul cu ciucanii

La meciul de vineri, cu FK Miercurea Ciuc, FC Brașov va pune, din nou, în vânzare și bilete.

Doar la partida cu Minaur Baia Mare, din etapa a 2-a, clubul brașovean a mai pus bilete în vânzare în acest sezon.

Prețul pentru unui tichet este de 10 lei la tribuna a 2-a și 50 de lei la tribuna oficială.

FC Brașov ocupă locul 11 în clasamentul Ligii 2, cu 12 puncte acumulate în nouă meciuri, mult sub așteptările clubului.

Declarațiile lui Marin Mitran:

Foto și video: FC Brașov

articolul original.
  • There are no more articles
❌