ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 7 August 2022Ultimele Stiri

Încă un ”filosof” în fotbalul românesc! Dacian Nastai, despre scopul existenței Unirii Constanța: ”Punem în practică modelul de joc pe care lucrăm, pe orizontală și pe transversală.” Ce spune despre denumirea clubului ”satelit” al

6 August 2022 at 22:29

Unirea Constanța, ”satelit” neoficial al vicecampioanei FCSB, a pierdut în prima etapă a noului sezon de Liga 2 pe terenul Politehnicii Timișoara, scor 0-1, sâmbătă seară.

Antrenorul formației mutate de la Constanța la Techirghiiol, apoi la Buftea și acum la Clinceni, Dacian Nastai a punctat că la clubul salvat de la retrogradare prin apariția unor locuri libere în eșalonul secund obiectivul nu este unul de rezultate, ci de formare de jucători. El a ținut o adevărată explicație ”savantă” despre acest lucru.

Scopul echipei Unirea Constanța e de formare de jucători pentru FCSB

Altfel, Nastai a punctat că la antrenamente mereu se urmărește îmbunătățirea jocului și la meciuri nu există presiunea rezultatului.

”Obiectivul nostru în fiecare joc este să jucăm, să punem în practică modelul de joc pe care lucrăm, pe orizontală și pe transversală. Adică avem niște lucruri pe care le repetăm sistematic săptămână de săptămână. Dacă se recunosc aceste lucruri în fiecare săptămână și sunt tot mai evidente, de la o săptămână la alta, înseamnă că lucrăm bine. Drept urmare, vor veni și rezultatele. Nu ne gândim la cele trei puncte și nu ne gândim la victorie. Sigur, ne-o dorim. Dar ne-o dorim prin mijloacele noastre. Astăzi un pic am început greu și e normal, pentru că, după cum ați văzut, suntem o echipă foarte tânără, jucători de la 2000 la 2004. Astăzi s-a văzut datorită și atmosferei și a orașului de tradiție, cu o echipă de tradiție, și asta un pic ne-a afectat. Dar eu zic că, încet-încet, cu trecerea timpului, am reușit să ne impunem ceea ce dorim să jucăm”, a spus Nastai.

Dacian Nastai crede că jucătorii săi nu au avut nici noroc

Totuși, antrenorul numit în această vară la Unirea Constanța a admis că o înfrângere afectează fotbaliștii și că elevii săi au fost și ghinioniști după ce au reușit să domine, pe alocuri, partida.

”Dorim să câștigăm fiecare joc. Și la antrenamente vrem să transmitem că vrem să câștigăm fiecare duel și fiecare parte de joc pe care o facem la antrenament. Dar asta se întâmplă prin mijloacele noastre. Sigur, e dureros că faci un drum lung și pierzi 1-0 în condițiile în care am avut, zic eu, patru bare. Cu un pic de șansă, puteau să se transforme în gol. Dar, a început o nouă săptămână, va urma un nou joc, care nu va semăna din niciun punct de vedere cu acest joc care s-a încheiat”, a mai punctat Nastai.

Puțin nelămurit de numele oficial al echipei

Despre schimbarea numelui echipei în FCSB A Clinceni, denumire aflată pe sigla cu care echipa s-a reunit în această vară și a jucat meciurile amicale, și Dacian Nastai e puțin contrariat.

”Și pe mine trebuie să mă lămurească alții. Toți copii sunt de la Academie (n.r. – a FCSB). S-a considerat că în dezvoltarea lor lipsește o treaptă. Avem Liga 3 (n.r. – unde joacă FCSB 2) și direct în Liga 1 este imposibil să joci. Pot sări unul sau doi copii. Dar, în general, ei au nevoie și de această treaptă între Liga 3 și Liga 1. Acesta este scopul acestei echipe. Acum, că ea se numește Unirea Constanța sau FCSB A Clinceni, asta rămâne de văzut și vor stabili comisiile care se ocupă de acest lucru. În contractul meu, în acest momen, apare Unirea Constanța”, a mai declarat principalul de la Unirea Constanța, despre cum se numește oficial echipa la care activează.

În primul meci oficial al noului sezon, Unirea Constanța a evoluat într-un echipament complet negru, fără sigla clubului pe el, nici cea veche, nici cea nouă, cu ”FCSB A Clinceni” pe ea. Pe pieptul jucătorilor a stat scris ”Consiliul Județean Ilfov”.

Unirea Constanța în meciul cu Poli Timișorea: Udrea (cpt.) – R. Gab. Zamfir (Rob. Tudor 81′), Cană, C. Tudose, Șuteu – Al. Enache (Timiș 64′), Ciuciulete, L. Mitrică – Horșia, Chirițoiu (Malama 81′), Ad. Niță (R. Trif 46′). Rezerve neutilizate: M. Popescu – Lăcătuș, Coza, Cireșoiu, Șerbănescu.

Runda viitoare, a doua a noului sezon de Liga 2, la Clinceni, Unirea Constanța, rămasă tot cu 0 puncte, va primi vizita nou-promovatei Progresul Spartac, formație care în prima etapă a pierdut chiar la Clinceni, în propria găzduire, meciul cu Dinamo (scor 0-1).

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Retrogradatele reprimite în Liga 2 au meci direct în prima etapă. Dacian Nastai spune că Unirea Constanța încă e în urmă cu pregătirea, iar cu Poli Timișoara e interesat mai degrabă de altceva, nu de rezultat

5 August 2022 at 21:02
image

În prima etapă a noului sezon de Liga 2, ediția 2022-2023, coincidența a făcut să se întâlnească în meci direct chiar echipele retrogradate sportiv la finalul campionatului trecut și care au fost reprimite în competiție de către FRF în urma desființării celor de la Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș, retrogradatele din Liga 1.

La Timișoara, pe arena Știința, sâmbătă, de la ora 18:00, se desfășoară meciul din Politehnica Timișoara și Unirea Constanța. Dacă bănățenii vor continua cu un lot schimbat în mare parte, noul antrenor Bogdan Andone explicând motivul pentru care a ales această tactică, în schimb, fosta Farul continuă politica avută și în campionatul trecut.

Mutată între timp la Clinceni, în locul defunctei Academica, Unirea va avea în lot doar jucători tineri luați de la FCSB, din acest motiv fiind considerată echipa ”satelit” a vicecampioanei. Conducătorii ei nici nu se feresc de această asociere, având în vedere că în această vară jucătorii s-au pregătit cu un echipament pe care a fost imprimată o siglă pe care era scris ”FCSB A Clinceni”. Schimbarea oficială a denumirii nu a fost însă posibilă până la startul noului sezon, astfel că echipa va continua să joace sub numele de Unirea Constanța.

Dacian Nastai spune că Unirea Constanța încă nu e pregătită pentru meciurile oficiale

Unirea Constanța are și un nou antrenor față de sezonul trecut. Leonard Strizu nu a mai rămas pe bancă, locul său fiind luat de Dacian Nastai, un alt antrenor care a mai trecut prin curtea FCSB.

Sătmăreanul spune înainte de jocul de la Timișoara că echipa sa ar mai fi avut nevoie de cel puțin două săptămâni de pregătire și de două amicale pentru a ajunge la o formă bună, având în vedere că a fost ultima care și-a reluat antrenamentele în această vară.

”Am fost conștient când am venit la echipă că avem un lot tânăr, cu mulți copii de perspectivă. Problemele noastre sunt legate de perioada scurtă de pregătire, pentru că am început destul de târziu. Aș mai fi vrut două săptămâni de pregătire și două meciurile amicale, dar aceasta este situația. Am reglat multe în aceste săptămâni, dar mai avem de pus la punct destule lucruri, pe care le vom rezolva pe parcurs. Îmi doresc mereu mai mult pentru acești copii, care au posibilitatea de a juca la nivelul Ligii a 2-a și de a progresa”, a spus Nastai, citat de site-ul Unirii Constanța.

În perioada de pregătire, Unirea a disputat patru amicale și a înregistrat următoarele rezultate: 2-2 cu Progresul Spartac, 3-1 cu Dinamo, 3-1 cu CS Afumați și 2-2 cu Gloria Buzău. După cum se poate observa, trei dintre adversari au fost din Liga 2 și nu a pierdut în fața niciunuia, deși era cu nivelul pregătirii în urmă.

Nastai, interesat în primul rând de jocul echipei la Timișoara, mai presus de rezultat

Jocul de la Timișoara va începe la ora 18:00 la solicitatea gazdelor. Și Unirea și-a dat acordul, altfel reprogramarea jocului cu șapte ore mai târziu nu era posibilă.

Trupa lui Nastai este de vineri în orașul de pe Bega și își dorește să înceapă campionatul cu un joc bun și un rezultat pe măsură. ”Ca orice început, este dificil. Va fi un meci foarte greu, pentru că nu cunoaștem aproape nimic despre adversar. Știm că lotul s-a schimbat și că este un antrenor nou. Mă interesează, în primul rând, jocul echipei. Dacă se va vedea tot ce am lucrat și am pregătit împreună, voi fi mulțumit și poate veni și un rezultat pozitiv, care contează mult pentru acești copii. Noi punem însă accentul pe dezvoltarea lor și a modelului de joc al echipei”, a mai declarat Nastai.

Lotul Unirii Constanța pentru meciul cu Poli Timișoara este următorul: Mihai Udrea, Mario Popescu (portari), Mihai Tudose, Paul Coza, Alexandru Șuteu, Radu Cireșoiu, Radu Zamfir, Narcis Lăcătuș, Ștefan Cană, Aurelian Ciuciulete, Rareș Trif, Luca Mitrică, Ciprian Timiș, Alexandru Enache, Ovidiu Horșia, Robert Tudor, Ianis Malama, Andreas Chirițoiu, Adrian Niță și Vlad Șerbănescu (jucători de câmp).

Foto: Octavian Cocoloș / Sport Pictures

articolul original.

Unirea Constanța, acord cu Dacian Nastai! Antrenorul, detalii despre lotul provizoriu numeros format din jucători crescuți de FCSB și situația schimbării numelui clubului

11 July 2022 at 15:33

Dacian Nastai (49 de ani) va fi antrenorul echipei Unirea Constanța în sezonul următor de Liga 2! ”Principalul” a confirmat pentru Liga2.ro că a ajuns la un acord cu conducerea formației de la malul mării, iar contractul urmează a fi semnat în perioada imediat următoare.

Dacian Nastai, acord cu Unirea Constanța! Clubul face demersuri pentru schimbarea numelui

Un detaliu pentru care nu a fost semnat acordul până acum poate fi legat și de demersurile pe care clubul le are în acest moment, pentru schimbarea denumirii, din Unirea Constanța în FCSB A Clinceni. Procedura se află în curs, alt aspect confirmat de Dacian Nastai, iar în câteva zile vor fi aflate detaliile oficiale.

Știu că se fac demersuri pentru schimbarea numelui, știu că sunt discuții, se lucrează. Nu știu care sunt exact pașii, care e procedura, dar vom afla în câteva zile care va fi rezultatul

Oricum, până ca Unirea Constanța să își schimbe numele, a început pregătirile, antrenamentele și câteva ședințe au fost deja gestionate de Dacian Nastai. El a stat chiar și pe bancă în partida amicală cu Progresul Spartac, de sâmbătă, terminată la egalitate, scor 2-2.

  • Unirea Constanța a început partida cu Progresul Spartac în formula: Udrea – David (Zamfir 30′), Cană, Botezatu, Ciucă, Ștefan Cristian, Pandele, Enache, Horșia, Tudor Robert, Niță. În repriza a doua au mai intrat Popescu, Coza, Tudose, Arnold, Lăcătuș, Timiș, Mitriță, Trif, Șerbănescu, Neacșu, Cireșoiu;

Dacian Nastai are la pregătiri 28 de fotbaliști

În curând, Dacian Nastai va contura lotul final, urmând să aleagă dintre jucătorii pe care îi are acum la dispoziție. Antrenorul se va baza, oricum, doar pe tineri crescuți de Academia FCSB, Unirea Constanța fiind o rampă de lansare pentru jucători, pentru ca aceștia să facă apoi saltul la Liga 1, poate chiar în echipa vicecampioanei României.

În acest moment, Nastai are la dispoziție 28 de fotbaliști, iar în afara celor care au jucat cu Progresul Spartac s-au mai alăturat lotului Laurențiu Ardelean (absent până acum din cauza unei probleme medicale) și Dan Tălmaciu (absent din cauza unei probleme personale).

Tot după partida test cu nou-promovata în Liga 2, sub comanda lui Dacian Nastai au mai ajuns și Aurelian Ciuciulete, Alexandru Șuteu și Andreas Chirițoiu.

Lotul Unirii Constanța în acest moment:

Portari: Mihai Udrea (20 de ani), Mario Dan Popescu (18 ani);
Fundași: Flavius David (20 de ani), Radu Gabriel Zamfir (21 de ani), Ștefan Cană (21 de ani), Radu Cireșoiu (18 ani), Marian Botezatu (21 de ani), Ciucă, Paul Coza (18 ani), Călin Mihai Tudose (22 de ani), Alexandru Arnold (21 de ani), Alexandru Șuteu (18 ani), Dan Tălmaciu (20 de ani);
Mijlocași: Alexandru Cristian Enache (21 de ani), Iulian Cristian Ștefan (21 de ani), Andrei Pandele (19 ani), Ovidiu Horșia (21 de ani), Narcis Lăcătuș (18 ani), Ciprian Timiș (20 de ani), Mitriță, Aurelian Ciuciulete (19 ani), Laurențiu Ardelean (21 de ani);
Atacanți: Robert Tudor (19 ani), Romeo Adrian Niță (19 ani), Rareș Trif (19 ani), Vlad Andrei Șerbănescu (19 ani), Alexandru Neacșu (19 ani), Andreas Chirițoiu (18 ani);

Unirea Constanța, pregătiri la Clinceni și alte trei meciuri amicale

Cantonamentul de vară va avea loc pe plan local, la Clinceni, pentru că o eventuală deplasare pentru stagiul de pregătire este imposibilă din cauza momentului în care s-a ajuns, timpului scurt până la prima rundă din Liga 2.

Oricum, Unirea Constanța va mai juca meciuri amicale, trei la număr, cu Dinamo (16 iulie), CS Afumați (23 iulie) și o echipă de Liga 2 (30 iulie), care va fi decisă după ce va fi stabilit programul sezonului 2022-2023.

Declarațiile lui Dacian Nastai pentru Liga2.ro:

(N.r. – Despre situația sa la Unirea Constanța) ”Ne-am înțeles, ne-am apucat de treabă. Am început antrenamentele, am stat pe bancă și la meciul cu Progresul Spartac. Lotul de jucători deocamdată nu l-am conturat definitiv. E o perioadă prea scurtă de timp, mai așteptăm. Suntem în rând cu toată lumea, să spun așa.

(N.r. – Despre cantonament și meciuri amicale) Cantonamentul îl vom face pe plan local, considerăm că ne putem pregăti și la Clinceni și considerăm că timpul este destul de scurt să mergem în altă parte pentru cantonament.

Vom mai avea în jur de trei meciuri amicale. Sâmbătă vom juca împotriva lui Dinamo, iar apoi vom juca împotriva Afumațiului și vom mai lua, înainte de startul campionatului Ligii 2, încă un amical, dar vom stabili adversarul după ce se trage programul la sorți.

Lotul va fi format numai din jucători crescuți la academie, numai de la FCSB 2. Obiectivul echipei e să ajute jucătorii să se integreze, să facă pasul spre Liga 1, spre prima echipă. Vom fi o echipă foarte tânără”.

John Ene, în stafful echipei Unirea Constanța

Până să decidă jucătorii pe care îi va păstra în lot, Dacian Nastai și-a conturat stafful tehnic. Andrei Zisu este preparatorul fizic, Ionuț Zottu îndeplinește rolul de analist, în timp ce John Ene, omul care a coordonat Unirea Constanța la reunire, este antrenorul cu portarii.

Foto: Octavian Cocoloș / Sport Pictures

articolul original.

Unirea Constanța, pe cale să își numească noul antrenor. Negocierile, foarte aproape de acordul favorabil: ”Vorbesc cu domnul Geambazi, sunt șanse să ne înțelegem”

4 July 2022 at 14:45

Unirea Constanța va lua startul în noul sezon al Ligii 2 și este pe cale să își numească noul antrenor. Conducătorii au decis să schimbe strategia din această vară, proiectul, numele echipei și așa mai departe și au transformat clubul de la malul mării într-un ”satelit” oficial al vicecampioanei României. E posibil ca noua titulatură să fie FCSB A Clinceni.

Dacian Nastai, foarte aproape de acordul cu Unirea Constanța

Astfel, mai multe decizii au fost luate în această vară, iar clubul a îmbinat din elementele a trei echipe, pe lângă Unirea Constanța și FCSB fiind asimilată cu acest nou proiect, care probabil se va numi FCSB A Clinceni, și fosta Academica Clinceni. Practic, actuala Unirea Constanța va juca meciurile de acasă și se va pregăti la Clinceni, chiar antrenorul Dacian Nastai (49 de ani) făcând precizarea într-un dialog cu Liga2.ro.

Dacian Nastai este foarte aproape să bată palma cu conducătorul Unirii Constanța, Vasile Geambazi, negocierile fiind pe ultima sută de metri. Mai sunt de pus la punct anumite detalii, cel mai important fiind cel al conturării lotului. Discuțiile sunt pe de o parte surprinzătoare, pentru că, la cum păreau lucrurile, ”principal” urma să fie John Ene. El a condus echipa la reunire.

Unirea Constanța va miza pe jucători tineri, dar și pe nume cu ceva experiență

Marți vor avea loc discuțiile finale, lucruri minore mai fiind de stabilit în acest moment, după cum a recunoscut Dacian Nastai în dialogul cu reporterul nostru. În mare parte, jucătorii pe care va miza vor fi cei mai buni tineri ai Academiei FCSB, dar va conta și pe anumiți fotbaliști cu experiență, cu câțiva ani în spate, cum sunt Ștefan Cană sau Ovidiu Horșia, surprinși la reunirea echipei de zilele trecute.

Suntem foarte aproape de acord. Da, pot să confirm că sunt mai multe șanse să semnăm contractul, mai sunt de pus la punct mici detalii. Mâine (n.r. – marți) vom avea discuția decisivă. Am vorbit de săptămâna trecută cu domnul Geambazi, am vorbit despre proiect, despre ce se vrea.

Mai sunt de pus la punct anumite aspecte, printre ele și detalii legate de lotul de jucători. În funcție de lotul pe care îl am la dispoziție, o să stabilim și obiectivul. În mare parte lotul va fi format din jucători de la academie (n.r. – Academia FCSB), e vorba de jucători care au nevoie să prindă experiență în Liga 2 pentru a putea face față la Liga 1, e vorba totuși de o echipă ca FCSB.

Nu au fost probleme legate de contractul meu cu Șimleu, am terminat contractul acolo la 1 iulie. Mâine vom avea discuția decisivă, în mare parte lucrurile sunt puse la punct. Vom juca și ne vom pregăti la Clinceni”, a declarat Dacian Nastai pentru Liga2.ro.

Dacian Nastai a tot colaborat cu FCSB de-a lungul anilor

Dacă înțelegerea va fi semnată, Liga2.ro va lua din nou legătura cu antrenorul, pentru comunicarea lotului pe care Unirea Constanța îl va avea la dispoziție în sezonul următor de Liga 2, dar și pentru aflarea obiectivului stabilit.

La cum se prezintă lucrurile, ”satelitul” vicecampioanei României va fi format din cei mai buni tineri ai Academiei FCSB, dar și din ceva jucători cu anumită experiență, fotbaliști care nu mai pot fi considerați la prima tinerețe, așa cum sunt cei amintiți, Cană și Horșia.

Dacian Nastai este un apropiat al echipei FCSB, el având o legătură cu vicecampioana României de ani de zile, fiind antrenor chiar și la FCSB 2 sau FCSB U19.

Ca ”principal”, Nastai a mai pregătit Liceul cu Program Sportiv Satu Mare, Olimpia Satu Mare, Silvania Șimleul Silvaniei, Luceafărul Oradea sau Sportul Șimleu Silvaniei, echipă de care s-a despărțit la 1 iulie.

Foto: Octavian Cocoloș / Sport Pictures

articolul original.
  • There are no more articles
❌