ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 6 October 2022Ultimele Stiri

RABLA LOCAL demarează la mijlocul lunii octombrie: Mașinile mai vechi de 15 ani vor putea fi casate în schimbul unui voucher de 3.000 de lei

6 October 2022 at 11:18

RABLA LOCAL demarează la mijlocul lunii octombrie: Mașinile mai vechi de 15 ani vor putea fi casate în schimbul unui voucher de 3.000 de lei

Programul „Rabla local”, prima ediție, prin care cetăţenii îşi vor putea casa maşinile mai vechi de 15 ani în schimbul unui voucher de 3.000 de lei, va începe la jumătatea lunii octombrie, potrivit directorului de Comunicare din cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mihai Drăgan.

„Programul „Rabla local” îl lansăm, în premieră, la jumătatea lunii octombrie. Este un program care se adresează cetăţenilor care doresc să caseze maşini, dar nu neapărat să şi achiziţioneze una nouă. Sperăm să prefere transportul în comun, pentru că e o variantă foarte, foarte sănătoasă pentru mediu.

Programul acesta vine în contextul în care România are obligaţia, prin PNRR, să caseze până în anul 2026 un număr de 250.000 de autovehicule mai vechi de 15 ani. Acest program îl lansăm pentru prima dată anul acesta, cu un buget de 50 de milioane de lei. Vom avea o primă de casare de 3.000 de lei pentru cetăţenii care doresc să-şi caseze maşinile, iar 80% din buget va fi suportat de către minister, prin Fondul pentru Mediu, şi 20% de către autoritatea publică locală.

Programul se va desfăşura prin autorităţile publice locale, aşa că cetăţenii doritori trebuie să meargă la primărie şi să depună acolo dosarele pentru înscrierea în program. Sperăm să casăm prin acest program, anul acesta, undeva în jur de peste 20.000 de autovehicule vechi. Cu siguranţă, dacă se va dovedi un succes, aşa cum se preconizează, sperăm să repetăm programul cu bugete mai mari în anii viitori”, a declarat Drăgan, joi, la conferinţa de deschidere a Salonului Auto Bucureşti (SAB) & Accesorii 2022, de la Romexpo.

În acelaşi context, reprezentantul Ministerului Mediului a amintit de programele guvernamentale „Rabla Clasic” şi „Rabla Plus”.

„Ministerul Mediului susţine mobilitatea curată, mobilitatea verde şi vrem să îndrumăm industria auto către acest deziderat. Anul acesta, ministerul a oferit prin Fondul pentru Mediu cel mai mare buget din istoria programelor „Rabla”. Vorbim în total de peste 1,2 miliarde de lei, alocate în bugetele „Rabla Clasic” şi „Rabla Plus” pentru înnoirea pe de o parte a parcului auto, casarea maşinilor vechi şi achiziţionarea unora mai puţin poluante şi, bineînţeles, a maşinilor electrice şi hibrid plug-in.

Am lansat o nouă sesiune de finanţare pentru cele două programe, vinerea trecută, şi pot să vă spun că bugetul pentru „Rabla Plus”, cel puţin pentru persoanele juridice, a fost epuizat în 20 de minute de la deschiderea sesiunii de finanţare, iar bugetul pentru persoanele fizice în mai puţin de două ore. Până acum, anul acesta, s-au achiziţionat peste 5.000 de autovehicule electrice, dar cu siguranţă vor fi mult mai multe, pentru că, după cum ştim, sunt încă probleme cu componenta de livrări pentru acest tip de vehicule”, a precizat Mihai Drăgan.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Economistul Mirecea Coșea: ‘Nu vor putea fi plătite creditele, de populație! Statul trăiește pe spinarea cetățenilor români’

2 October 2022 at 07:45
image

Mircea Coșea, profesor universitar la Academia de Studii Economice, crede că puterea de cumpărare a românilor va continua să scadă, iar dobânzile uriașe la credite vor copleși populația.

„Măsurile luate de guvern nu vor rezolva problema facturilor, sunt măsuri haotice, chiar copilărești, unele cu greșeli mari. Problemele vor fi mari!

În ceea ce privește măsurile pentru majorarea pensiilor, sunt doar declarații politice, în acest moment.

Situația se va agrava, din punctul de vedere al veniturilor. Ele nu vor crește. Doar în rândul politicienilor au crescut. Prețurile au crescut, puterea de cumpărare a populației a scăzut cu 30%, potrivit ultimelor cifre. Asta înseamnă în bugetul unei familii, 30% din bani nu au valoare.

Apare o problemă, pericolul dobânzilor foarte mari pentru credite, pe care populația trebuie să le plătească. Nu cred că BNR e de vină. A încercat să stopeze inflația, dar nu prea a reușit, pentru că nu a fost ajutată de măsuri de la guvern, iar cauzele externe au fost din ce în ce mai grave. Se va ajunge la o creștere a obligațiilor de credite cu peste 75-100%. Nu vor putea fi plătite creditele, de populație!”, a declarat Mircea Coșea, la România TV.

Avertismentul profesorului Mircea Coșea: „Statul trăiește pe spinarea cetățenilor români”

Situația economică a României este la pământ, motiv pentru care profesorul Mircea Coșea nu reușește să vadă „luminița de la capătul tunelului”. Mai mult, Guvernul Ciucă sancționează dur antreprenorii români, avertizează economistul.

„Se va ajunge în situația care se numește faliment personal. Persoana în cauză nu va mai putea face față niciunei plăți. Banca va impune un control asupra veniturilor (n.r. – persoanei care a contractat creditul), va trebui să aprobe orice cheltuială – cumpărături de la supermarket precum mâncare, articolele pentru copil etc. Astfel, încearcă să-l aducă pe cetățean în situația de a plăti creditul, dar nu va reuși, pentru că nu există vreo speranță că la nivelul guvernului se vor găsi soluții pentru două probleme grave – cheltuieli enorme pentru plata datoriilor – dobânzi de 45 de mld. lei și deficitul balanței comerciale – nu reușim să exportăm mărfuri care să reducă importurile. Importăm îngrășăminte pentru că am distrus fabrici. Nu am reușit să facem procesare în țară, importăm materie primă, asta e cel mai grav.

Bugetul statului nu e alimentat de rezultatele economiei reale. Sectorul privat e sancționat de stat prin măsuri care-l sufocă. Dacă se va mări salariul minim, va fi și mai grav.

Statul trăiește pe spinarea cetățenilor români. În aceste condiții, nu văd nicio posibiltiate să existe o creștere a pensiilor și a salariilor în viitorul apropiat”, a mai transmis economistul.

Ce se va întâmpla cu prețurile, potrivit profesorulu Mircea Coșea

În opinia lui Mircea Coșea, pe termen mediu și lung, situația este clară. Prețurile nu vor mai ajunge la nivelul la care au fost până la criza COVID.

„Trebuie să sperăm la o stabilizare a inflației, să nu mai crească foarte mult. Dar problema cu inflația este pe termen lung. Nu ne vom mai întorce la prețurile din 2018-2019″, a mai punctat expertul, conform româniatv.net

articolul original.

Râzi cu lacrimi! Ce a primit această femeie, după ce a comandat online o rochie până la genunchi. Când a deschis coletul, a înlemnit

28 September 2022 at 13:19

Toni Walker, în vârstă de 25 de ani, și-a comandat o rochie pentru plajă, de pe Shein, site-ul unde poți găsi orice îți dorești, la prețuri foarte mici. Atunci când a primit coletul, tânăra a rămas șocată când a văzut ce se află în locul produsului vestimentar pe care îl plătise și abia aștepta să îl poarte.

Multă lume comandă fel și fel de lucruri de pe site-ul Shein, deoarece este locul unde poți găsi orice, la prețuri foarte bune. Așa a făcut și Toni Walker care susține că abia aștepta să primească prin poștă coletul. Tânăra își comandase o rochie pentru plajă, deoarece urma să plece în Thailanda cu logodnicul ei și își pregătise o ținută cu acel articol vestimentar.

Cum arăta, de fapt, rochia comandată de femeie

Când a deschis pachetul venit de la distribuitor, Toni a rămas șocată. Rochia pe care ea o văzuse pe internet nu era aceeași cu cea din realitate. Tânăra a primit un fel de crop top, care nici măcar nu îi ajunge până la buric, iar ea comandase o rochie de plajă, ce ar fi trebuit să îi vină până la genunchi. Cel puțin așa arăta în fotografiile de pe site, atunci când femeia a hotărât sa și-o achiziționeze.

Cum arăta rochia comandată de Toni Sursă foto: TikTok

Toni a citit review-urile pe care le avea produsul comandat de pe Shein, și, se pare, ea a fost singura persoană care a avut acest ghinion, adică să primească altceva decât aștepta.

”A fost atât de amuzant. Este cu adevărat scurt și găurit. Când l-am scos din pungă, am fost atât de confuză. M-a tot făcut să râd. M-am gândit: „Hm, e scurt”, așa că l-am încercat și am spus: ”Nu…”

Am continuat să râd pentru că nu înțeleg cum arată al meu atât de diferit? Este literalmente ca un crop top. Sunt un pic înfuriată, pentru că este, de asemenea, de proastă calitate, cu fire atârnând din el și pentru că am fost foarte entuziasmată și fericită când l-am comandat și am crezut că va arăta foarte frumos”, a spus Toni, pentru South West News Service.

articolul original.

Sfaturi financiare care te pot ajuta să economisești bani la cumpărături

22 September 2022 at 16:41

În multe locuri, cumpărăturile sunt destul de scumpe. Devine din ce în ce mai scump cu cât numărul persoanelor de hrănit este mai mare și cu cât cumpărăm produse mai proaspete. Este esențial să mâncăm sănătos, iar costul pentru acest lucru nu poate fi compromis. Ridicarea restricțiilor a făcut ca prețurile pentru cumpărături să mai scadă, dar tot nu este suficient. Există câteva sfaturi pe care, dacă le aplici, poți economisi mai mulți bani la cumpărături. Banii pe care îi economisești s-ar putea să nu fie mulți pe moment, dar se pot acumula de-a lungul timpului. Micile picături de apă alcătuiesc oceanul. Așa că, haideți să explorăm oportunitățile de a economisi bani la cumpărături.

Cumpără en-gros

Cumpărăturile en-gros vin mereu cu reduceri. Poți merge la depozite pentru a fi mai ușor. Cumpără en-gros produsele pe care le folosești de obicei. În acest fel vei economisi niște bani în loc să cumperi doar câteva produse de la alte magazine. Există depozite precum Costco, de unde poți cumpăra cât mai mult. Acest lucru este foarte folositor pentru familiile cu mai mulți membri. Înainte de a vă înscrie la astfel de magazine, trebuie să luați în calcul faptul că există taxe de membru pentru a accesa informațiile premium. Verifică ce magazine de acest gen sunt în țară și ce costuri de membru și cerințe există.

Folosește un card de puncte

Când mergeți la cumpărături, cereți carduri de puncte. Cu un astfel de card puteți aduna puncte la fiecare achiziție de produse. Aceste puncte câștigate se acumulează și le puteți primi înapoi anumit procentaj din prețul achiziției produselor. În prezent, sunt multe tipuri de astfel de carduri care oferă recompense deosebite la cumpărături. Companii precum American Express, Premii Amazon Prime, cardul PendFend Platinum și mulți alții. Descoperă ce astfel de magazine și bănci sunt disponibile în țara ta. Poți găsi niște programe de loialitate pe casino.netbet.ro.

Folosește cupoane de reducere

În anumite orașe, magazinele au programe de fidelizare a clientului care oferă oportunități de a economisi la cumpărături. Aceste cupoane de reduceri îți permit să cumperi mai multe cu bani mai puțini cu ajutorul unor reduceri. Unele dintre aceste cupoane sunt trimise prin mail. Le puteți găsi în mail sau în secțiunea de oferte ale magazinelor. Tăiați-le și folosiți-le data viitoare când mergeți la cumpărături. Uneori aplicațiile magazinelor pot avea acest tip de oferte. Folosiți aplicația și fiți atenți la cupoanele de reduceri când sunteți la casa de marcat. Chiar dacă pare puțin, puteți cumpăra multe lucruri dacă sunteți atenți.

Cumpără produsele care sunt la promoție

Majoritatea magazinelor alimentare au de obicei produse la promoție. Uneori puteți vedea un produs la vânzare, iar cel de-al doilea să fie gratuit. Unele promoții pot oferi produse gratuite doar după ce cumpărați o anumită cantitate din același produs. Poate exista o reducere atunci când achiziționați o anumită cantitate din același produs. În unele cazuri, sunt combinate anumite produse și sunt puse la vânzare împreună. Indiferent care dintre aceste promoții se aplică, aveți grijă să fiți atenți la ele. De obicei sunt așezate la vedere, cel mai des pe standuri la intrarea în magazine. Fiți atenți la ele.

Ține-te de lista de cumpărături

Una dintre greșelile pe care le facem este să mergem la cumpărături fără listă. Ajungi să cheltui mai mulți bani decât bugetul alocat pentru cumpărături. Vei ajunge să cumperi lucruri pe care nu le-ai planificat să le iei. Asta îți va depăși bugetul. Dar atunci când mergi cu lista, cel mai probabil vei cumpăra doar ce e necesar. Făcând acest lucru de mai multe ori, vei fi surprins de cât vei economisi.

Evită mărcile populare

De obicei este mai scump să cumperi un produs de la o marcă populară decât de la una mai puțin cunoscută. Unele mărci mai puțin cunoscute au produse mai ieftine. Magazinele alimentare, de obicei, pun prețuri mai mari la produsele mărcilor cunoscute și prețuri mai mici la mărcile mai puțin cunoscute. Este o strategie pe care o folosesc pentru a crea profit. Clienții sunt atrași de mărcile cunoscute. Nu te grăbi și încearcă alte mărci de produse, iar rezultatul s-ar putea să te surprindă.

Compară prețurile

Învață să compari prețurile atunci când vrei să cumperi de la diferite magazine din aceeași zonă. Unele produse pot fi mai ieftine într-un magazin și mai scumpe în altul. Îți poți da seama dacă mergi de la un magazin la altul. Mergi cu lista de cumpărături și verifică în 2-3 magazine care sunt prețurile. Cumpără produse din magazinele care au prețuri mai mici. Aceasta este o tehnică pe care o poți folosi ca să economisești niște bani.

Acum ai fost lămurit cum să economisești mai mulți bani atunci când mergi la cumpărături.

articolul original.

Dispută: Magazine închise sau nu duminica

29 August 2022 at 04:39
By: (S.T.)

Guvernul Poloniei se va întâlni cu reprezentanții industriei de retail pentru a le reaminti de obligativitatea respectării interdicţiei de deschidere a magazinelor duminica în contextul eforturilor unor magazine de a găsi portiţe care să le permită să evite restricţiile, potrivit Notes from Poland.

„Duminica ar trebui petrecută cu familia. Este o zi pentru familie, pentru rugăciune, nu pentru cum­părături în magazine„, a declarat Marlena Malag, ministrul polonez pentru familie şi politică socială. „Despre asta am vrea să discutăm cu retailerii”.

Interdicţia a fost introdusă în Polonia în 2018 de către guvernul condus de partidul conservator Lege şi Justiţie (PiS), punând în practică o iniţiativă lansată de Sindicatul Soli­daritatea şi biserica catolică.

Totuşi, restricţiile conţin o serie de excepţii pe care unele lanţuri de retail încearcă să le exploateze. La începutul anului, guvernul a închis o astfel de portiţă ce permitea magazi­nelor să rămână deschise dacă ofe­reau servicii poştale.

În Ungaria, Zoltan Karsai, preşe­dinte al Sindicatelor Angajaţilor Comerciali, a declarat că problema închiderii magazinelor duminica, o măsură deja introdusă în 2015-2016, merită renegociată în contextul actual al crizei energetice, relatează Daily News Hungary.

Potrivit acestuia, scumpirea acce­lerată a preţurilor electricităţii şi ga­ze­lor ar justifica în acest moment o astfel de măsură. Totuşi, deocam­dată, ţinta companiilor comerciale este de a se închide la amiază în a şaptea zi a săptămânii.

Sindicatul nu vrea ca problema închiderii parţiale a magazinelor în zile­le de duminică să devină una po­litică. Acesta a lansat un chestionar care a fost deja completat de mii de oameni. Angajaţii din domeniul comercial sunt întrebaţi dacă vor să se odihnească duminica.

În cazul în care o astfel de măsu­ră va câştiga susţinere semnificativă, aceasta ar putea intra în scurt timp în atenţia autorităţilor. În acest scena­riu, spune Karsai, noul sistem ar putea fi introdus încă din 1 ianuarie anul viitor.

Măsura de închidere a magazi­nelor duminica a fost iniţiată pentru prima dată în Ungaria în 2014. Astfel, centrele comerciale şi maga­zinele cu o suprafaţă de peste 400 de metri pătraţi nu aveau voie să des­chidă în zilele de duminică.

Măsura a fost în vigoare timp de un an, între 15 martie 2015 şi 23 aprilie 2016. Ultima întâlnire dintre reprezentanţii guvernului şi cei ai sindicatelor pe această problemă a avut loc în octombrie 2018, însă negocierile nu au avut niciun rezultat.

articolul original.

Un tânăr, care a plecat pe skateboard să facă cumpărături, s-a trezit fără jumătate de craniu și nu știe ce s-a întâmplat

28 August 2022 at 05:30
By: Geo
image

Un bărbat a rămas fără o jumătate de craniu și habar nu are ce s-a întâmplat cu el, scrie Mirror.co.uk.

Brandon Alexander își amintește că a plecat de acasă pentru a merge să cumpere mâncare pentru el și mama lui, dar s-a trezit trei zile mai târziu la spital.

Nu a reușit să găsească nicio înregistrare video sau vreun apel la urgențe. Creatorul de conținut în vârstă de 21 de ani a plecat de acasă pe skateboard și a parcurs traseul normal, menționând că a mers cu o viteză adecvată.

El a spus: „Cunosc aceste străzi ca pe dosul mâinii mele. Cunosc acest skateboard ca pe dosul mâinii mele. Nu exista nicio posibilitate să cad. Dacă aș fi căzut pur și simplu, aș fi avut un fel de tăieturi pe mâini, pentru că, evident, m-aș fi sprijinit în ele, dar nu există nimic din toate astea”.

Băiatul a continuat: „Nu există filmări, niciun apel la 911, nicio înregistrare a la spital. Există un raport foarte vag al spitalului care a fost investigat de numeroase autorități. Nu am răspunsuri, nu există o explicație despre cum am ajuns la spital”.

Brandon Alexander a mai declarat: „Am fost internat la spital imediat după ora 21:00, la 23 de minute după ce am plecat din casă să iau de mâncare, din fericire, mi-am revenit bine după operație.”

Brandon, din Manhattan, SUA, a fost în comă timp de trei zile, dar și-a revenit complet. A suferit o leziune complexă al osului temporal.

Însemna că osul care leagă maxilarul de craniu a fost fracturat în mai multe părți pe partea stângă a capului.

Brandon știe că accidentul său este mult mai mult și vrea răspunsuri.

El a adăugat: „Mi-e dor de viața mea, mi-e dor de agitație și mi-e dor să mă trezesc dimineața și să fac lucrurile în viață, accidentul m-a lăsat cu adevărat neajutorat”.

(Sursa: mirror.co.uk)

articolul original.

La cumpărături cu locomotiva – un tren a oprit la barieră pentru shopping, șoferii așteptau la culoarea roșie – VIDEO

25 August 2022 at 19:20

Un caz incredibil a fost surprins joi seara la Gherla, la trecerea peste calea ferată de pe strada Liviu Rebreanu.

În jurul orei 20.30, luminile roșii și semnalele acustice s-au pornit, iar șoferii s-au pus la coadă. Un martor al evenimentului a povestit că dinspre gară s-a apropiat un tren de marfă, însă locomotiva a oprit chiar înaintea trecerii.

„Din locomotivă a coborât un bărbat, care s-a dus la un magazin aflat în apropiere. A cumpărat ceva, iar apoi, în fugă, a urcat din nou în locomotivă, care și-a continuat drumul. În timpul acesta, șoferii așteptau…”

Sesizând situația de necrezut, omul a scos telefonul și a filmat momentul. „Uite, fraierii stau la coadă, ca să își facă cumpărăturile cel din locomotivă!”

Trecerea peste calea ferată respectivă dă mari bătăi de cap șoferilor, din cauza timpilor mari de așteptare, cu trenurile care circula cu viteză mică. La aceasta se adaugă pragurile dintre șine, atât de strâmbe, încât mașinile se scutură mai rău decât căruțele. Așa că nu e de mirare că șoferii care așteptau joi seara să își continue drumul, s-au enervat și mai tare când au aflat motivul pentru care trenul a oprit chiar în fața lor.

video gherla info

imagini primite de la Florin

La Cluj oprește trenul ca să treacă mașina – VIDEO

articolul original.

Delicii culinare și destinații de shopping, printre ultimele noutăți ale verii, la Palas

11 August 2022 at 12:25

Ansamblul mixed-use Palas este un proiect efervescent, care se adaptează trendurilor în materie de retail, dar și în funcție de cerințele comunității. Astfel, în Palas au fost inaugurate mai multe locații noi, iar de curând a început o reorganizare a unor chiriași, pentru a face loc unor noi branduri pe care ieșenii și le doresc mai aproape.

Gelateria Gioelia, care propune înghețată artizanală * Coriolan, unde se găsesc cele mai spectaculoase bijuterii * Partigiano, cu delicii italienești * Mobs, cu savori urbane * Dr. Bubble, unde poți încerca un bubble tea * Uncle Mushu, cu deserturi delicioase * Mojito Lime, care te invită la cocktail-uri perfecte pentru zilele de vară * Mai Cha Bubble Tea Bar, care are ceaiuri cu bule aromate

Pe esplanada Palas s-a inaugurat, de curând, un food truck – Mobs –, unde gurmanzii se pot delecta, atât cu preparate sărate, cât și dulci. Mobs Sandwich, Hotdogs, Burgers sau Box-uri, cu cartofi, brânzeturi și legume, sunt propunerile pentru un răsfăț culinar, atunci când vrei să economisești timp sau să te bucuri de aer liber. Pentru momentele dulci, Mobs te așteaptă cu vafe aromate și o varietate de toppinguri.

Dr. Bubble este locul unde vara poți să te bucuri de un super bubble tea, cea mai nouă răcoritoare, care a cucerit papilele gustative ale mapamondului. Aflat tot pe esplanada Palas, lângă food truck-ul Mobs, Dr. Bubble pregătește un bubble tea fresh, într-o varietate de arome: mango, căpșuni, kiwi, trandafiri, piersici și multe altele. Tot aici poți să încerci și o limonadă sau un smoothie, dacă vrei să alungi căldura.

În foodcourt-ul Palas, pofticioșii sunt așteptați să încerce deserturile de la Uncle Mushu. Torturi cu fructe, ciocolată sau arome exotice și cupcakes sunt doar câteva dintre deliciile dulci pe care le poți gusta în noua locație aflată în foodcourt, zona restaurantului Mesopotamia. Cu arome îmbietoare și ingrediente bine alese, deserturile Uncle Mushu vor deveni momentul tău de răsfăț.

Mai Cha Bubble Tea Bar le propune ieșenilor o paletă variată de ceaiuri aromate, ce pot fi mixate cu bule de diferite gusturi. Fie că alegi un ceai simplu amestecat cu bule cu gust de fructe de pădure sau ceai cu lapte și bule cu tapioca, cu siguranță vizita ta la Mai Cha Bubble Tea Bar va fi o experiență, pe care vei mai vrea să o repeți.

Vara aceasta, la Palas s-a deschis și Gioelia Cremeria, o gelaterie cu înghețată artizanală preparată zilnic, cu ingrediente proaspete. Prima locație din Iași a Gioelia Cremeria se află la nivelul -3 al Palas Mall vis-a-vis de La Ciambella. Ciocotella, cremă catalană, arahide sărate, fistic și migdale, panna cota și caramel, vanilie sau alune sunt câteva dintre cele peste 20 de arome pe care le poți gusta.

În Atrium a fost inaugurat și Coriolan, brand local cu 26 de ani de experiență în făurirea bijuteriilor. Noul magazin aduce o varietate de bijuterii din care viitorii miri pot să aleagă, dar și accesorii ce pot fi cadoul perfect pentru ocazii speciale.

O schimbare a avut loc și la Quartz Lounge, care a fost transformată într-o locație specială, unde pofticioșii sunt așteptați să se bucure de cele mai bune preparate cu specific italian. Partigiano este locul care îți reamintește de boemele pizzerii din Roma, cu pizza și paste după rețete autentice și cu ingrediente din Peninsulă pentru a-ți oferi savori napoletane.

În această vară, ieșenii se pot răcori și cu câte un cocktail de la Mojito Lime, locație aflată în parcul Palas, în zona terasei McDonald’s. Aromele tropicale ale răcoritoarelor te vor duce într-o călătorie exotică, în serile de vară când simți nevoia să te desprinzi de rutina cotidiană.

*** Relocări – Yves Rocher, U.S. Pollo Assn., Kultho, Telekom

Un proces de reorganizare se desfășoară în Palas, în această perioadă, astfel că, de curând, Yves Rocher s-a relocat la etajul 1 al Palas, în zona Cărturești. Dacă ești în căutarea unor cosmetice pe bază de plante, vino în noua locație Yves Rocher și discută cu specialiștii din magazin, care îți vor recomanda produsele potrivite pentru tine!

Brandul U.S Pollo Assn. s-a relocat la etajul 1 al Palas, lângă Yves Rocher. Piesele vestimentare elegante și confortabile, dar și colecțiile de încălțăminte de sezon te așteaptă să le redescoperi în noua locație și să te pregătești pentru zilele de vară.

Povestea despre rafinament și emoție, transmisă prin bijuterii este spusă de Kultho. În noua sa locație reamenajată, de la etajul 1 al Palas Mall. Având un nou design, care permite expunerea unui număr mai mare de bijuterii, Kultho le așteaptă pe doamnele și domnișoarele care sunt în căutarea accesoriului perfect.  

Cei care au nevoie de serviciile Telekom, trebuie să știe că magazinul s-a mutatîntr-o nouă locație, la parterul clădirii de birouri United Business Center 2, din zona Hotelului Internațional.

articolul original.

Vouchere alimente 2022. Cât timp poți să faci cumpărături cu tichetele sociale

7 August 2022 at 16:00
image

Vouchere alimente 2022. Banii de pe tichetele sociale pentru alimente au o anumită perioadă de timp în care pot fi folosiți.

Odată ce au fost încărcate cu bani, voucherele pentru alimente sunt utilizate, de obicei, însă ele au o perioadă de valabilitate.

”Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor”, informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Astfel, banii de pe tichetele sociale trebuie utilizați în cel mult un an de zile de când sunt disponibili pe voucherele de alimente.

De la 1 iunie, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a început procesul de emitere, distribuire și încărcare a voucherelor pentru alimente oferite prin programul guvernamental ”Sprijin pentru România”.

”Tichetele sociale disponibile pe suport electronic (card) au o valoare nominală de câte 250 lei și sunt destinate persoanelor aflate în situații de deprivare materială sau risc de sărăcie.

Nu puteți retrage banii de pe tichetele sociale

Această inițiativă este cea mai importantă de acest gen derulată până acum în România, din perspectiva numărului de beneficiari.

Mai exact, peste 2,5 milioane de persoane primesc tichete pentru achiziția de produse alimentare și mese calde în valoare de aproximativ de 3 miliarde de lei”, mai arată instituția.

Voucherele pentru alimente 2022 se vor acorda o dată la două luni, până la finalul anului.

Cardul permite plăți contactless, încă de la prima tranzacție, prin apropierea sa de terminalul POS.

De asemenea, mai este important de știut că nu puteți retrage bani de pe carduri sociale și voucherele pentru alimente pot fi utilizate doar pentru achiziționarea de produse alimentare/mese calde de la operatorii economici parteneri.

Vouchere alimente 2022. Anunţul făcut de Kaufland pentru cei care primesc tichete sociale

Vouchere alimente 2022. Plata cu tichetele sociale din programul „Sprijin pentru România” se va putea face, din luna august, şi în magazinele Kaufland din ţară.

În primă etapă, pentru beneficiarii voucherelor de alimente vor fi acceptate cardurile sociale emise de Sodexo și Up România.

„Voucherele sociale din programul guvernamental „Sprijin pentru România” sunt destinate achiziției de produse alimentare și de mâncare caldă, precum preparatele de la punctul Grill din parcarea magazinelor Kaufland.

Astfel, clienții vor fi îndrumați de către angajații de la casele de marcat să separe produsele alimentare de cele non-alimentare, care vor fi achitate folosind un alt mijloc de plată”, se arată în comunicatul de presă.

Vouchere alimente 2022. Unde te poţi adresa, dacă nu ai primit tichetele sociale

Vouchere alimente 2022. Persoanele care nu au primit tichetele sociale pentru alimente se pot adresa fie Ministerului Muncii, fie Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în funcţie de problema pe care o au.

„Dacă sunt persoane care nu sunt sigure că se află pe lista beneficiarilor eligibili, menționăm că întrebările referitoare la acest aspect trebuie adresate Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Cât despre informațiile referitoare la cardurile care nu au putut fi livrate, acestea pot fi solicitate Poștei Române”, informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Vouchere alimente 2022. Ce poţi să cumperi din cei 250 de lei, banii de pe tichetele sociale. Nu se dă rest

Vouchere alimente 2022. Ulei, făină, zahăr, legume, carne şi lactate – cam asta se poate cumpăra pe tichetele sociale pe care pensionarii le-au primit de la stat.

Un experiment realizat în acest sens arată cu ce puteţi umple coşul pentru a vă încadra în suma de 250 de lei, potrivit dcnews.ro.

În acest an, voucherele de alimente se mai acordă de trei ori.

Vouchere alimente 2022. Românii pot pierde tichetele sociale. Anunţul făcut de Ministerul Investițiilor

Vouchere alimente 2022. Lista beneficiarilor de vouchere sociale pentru alimente este actualizată de Ministerul Muncii pe baza criteriilor de eligibilitate referitoare la venitul maxim lunar.

Există mai multe criterii pe baza cărora românii care primesc acum voucherele pentru alimente în valoare de 250 de lei pot fi excluși din program, spune Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Listele beneficiarilor sunt actualizate lunar de Ministerul Muncii, iar aceste liste pot suferi modificări de la lună la lună.

Voucherele pentru alimente se vor acorda o dată la două luni, până la finalul anului  

Ministerul Investiţilor şi Proiectelor Europene mai anunţă că beneficiarii nu trebuie să depună vreo cerere pentru a primi cardul.

„Dacă vă număraţi printre persoanele eligibile, aşa cum sunt stabilite de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS), cardul va fi livrat către dumneavoastră de către angajaţii Poştei Române, fără să fie nevoie să demaraţi dumneavoastră vreo procedură în acest sens.

În cazul în care îndepliniţi criteriile pentru a fi printre beneficiarii eligibili, dar până la finalul perioadei în care se alocă tranşa nu veţi intra în posesia cardului, vă rugăm să vă adresaţi celui mai apropiat oficiu poştal, de unde veţi primi îndrumări.”, transmit reprezentanţii MIPE.

Cardurile vor fi însoţite de scrisori care conţin instrucţiuni de utilizare (inclusiv codul PIN), detalii despre  operatorii economici parteneri şi un număr de telefon pentru cazurile în care beneficiarii întâmpină probleme.

articolul original.

Family Market Miroslava a adus comunitatea împreună! 1.000 de premii oferite la cumpărături, în primele zile de la inaugurare

19 July 2022 at 09:39

Magazine mult aşteptate, promoţii şi 1.000 de premii la cumpărături, supermarket cu peste 11.000 de produse şi preţuri mici zilnic, concepte locale, gusturi româneşti, servicii utile zi de zi, atmosferă relaxantă. Family Market Miroslava a reuşit să aducă împreună comunitatea, astfel că, în primele patru zile de la deschidere, proiectul a fost vizitat de un număr foarte mare de persoane.

Family Market, cea mai importantă dezvoltare de retail din Miroslava, realizată de compania IULIUS, a fost punctul de întâlnire al locuitorilor din comună, dar şi al celor din localităţile învecinate, care au venit să se bucure de atracţiile proiectului şi să facă shopping la noile magazine.

Un proiect așteptat de comunitatea locală, Family Market a devenit „vecinul” care face din bine mai bine, iar mii de persoane s-au bucurat de weekend-ul inaugural și s-au relaxat în noua destinație de cumpărături. Pe 14 iulie, în ziua deschiderii, încă de la primele ore locuitori de toate vârstele fie au vizitat magazinele, fie s-au relaxat pe băncile din parc de parcă proiectul ar fi fost dintotdeauna parte din comunitatea lor. Promoţiile speciale de la deschidere, premiile oferite la cumpărături, curiozitatea de a descoperi noul concept Family Market şi magazinele sale, toate au contribuit la rezultate peste aşteptări, în cazul unor retaileri chiar peste cele înregistrate în locaţii similare din centre comerciale de tip mall.

Noul concept de supermarket de mari dimensiuni al retailerului Auchan, primul din comuna Miroslava, a fost primit cu entuziasm de comunitatea locală, care a găsit aici de la produse esențiale și alimente de bază, până la mii de produse nealimentare, articole pentru menaj, bricolaj, grădină și multe altele, toate la cele mai bune preţuri. Până pe 31 iulie, clienții care utilizează cardul de fidelitate MyCLUB Auchan în Auchan Miroslava sunt înscrişi automat în marea tombolă care le poate aduce unul dintre cele 5 premii în valoare de 1.000 euro, oferiţi sub formă de bonus pe cardul de fidelitate. Auchan Miroslava are o suprafață de vânzare de peste 2.000 mp și o ofertă de peste 11.000 de produse alimentare și nealimentare.

Și restul locaţiilor din Family Market au atras un număr foarte mare de clienţi, care s-au delectat cu ofertele promoţionale pregătite de magazine cu ocazia inaugurării. Cumpărăturile au fost răsplătite cu aproximativ 1.000 de premii, iar clienţii au în continuare la dispoziţie şi aplicaţia mobilă Fidelity, disponibilă în Google Play şi AppStore. Mecanismul este simplu: scanezi bonul în aplicaţie şi, după validarea bonului de către operator, un procent de 5% din valoarea cumpărăturilor îţi este returnat în portofelul virtual. Banii acumulaţi pot fi transformaţi în vouchere, care pot fi valorificate la magazinele din Family Market Miroslava.

Clienţii descoperă la Family Market o multitudine de magazine şi servicii de care au nevoie zi de zi, acum în proximitatea casei lor, majoritatea dintre acestea fiind operate de antreprenori sau producători locali. Proiectul include: primul magazin din Iaşi al brandului Sinsay, retailerul de tip discounter Pepco, carmangeriile Meat Concept Store, Kosarom şi Vascar, băcăniile La Sibieni și La Bottega, pizzeria şi patiseria La Ciambella, cofetăria Blanca, Teo’s Cafe, coffee shop Dolciano, florăria Saria, Mado, Agroland (petshop și produse pentru grădină), cabinetul de analize medicale Praxis, magazinul cu piese auto Autopit, papetăria Papiro, Lisnic Hair Studio, curăţătoria ecologică Omniclean, plafarul Cătina, Inmedio, CEC Bank, magazinul Cobyul, Let’s Play (spațiu cu jocuri pentru copii) şi altele.

Locuitorii comunei Miroslava beneficiază acum şi de o sală modernă şi spaţioasă, unde pot celebra evenimentele importante din viaţa lor. Sala „Verdi” a brandului Congress Hall este situată la etajul întâi al proiectului şi poate să găzduiască petreceri private cu până la 220 de invitați, precum şi evenimente corporate de până la 300 de persoane.

Family Market înseamnă şi primul parc amenajat din comună. 110 arbori din specii variate, 6.000 de arbuşti, gazon special, o fântână arteziană şi statuia „Oda Bucuriei” compun decorul spaţiilor verzi, unde comunitatea se poate întâlni pentru a socializa și a petrece timp de calitate.

Magazinele din Family Market Miroslava sunt deschise zilnic, între orele 9 – 21, iar supermarketul Auchan, de luni până duminică inclusiv, între orele 7 – 22.

Al doilea proiect Family Market este în construcţie în cartierul Bucium şi va fi finalizat în toamnă. Cele două Family Market reprezintă investiţii în valoare totală de peste 23 milioane de euro. Partenerul IULIUS în finanțarea proiectelor este CEC Bank, unul dintre principalii susținători ai antreprenorilor locali.

articolul original.

Din bine în mai bine, la Family Market Miroslava: patru zile cu premii la cumpărături, oferte promoţionale şi tombole, la inaugurare

12 July 2022 at 14:40

Inaugurarea Family Market Miroslava aduce aproape de comunitate produse și servicii de care ai nevoie și pe care le îndrăgești, dar și oferte speciale, premii la cumpărături și tombole. Pentru că, din 14 iulie 2022, din bine facem și mai bine, iar din câștigat devii și mai câștigat. Cumpărăturile în valoare de peste 350 lei din perioada 14-17 iulie îți aduc un voucher de 50 de lei pe loc. Descoperă promoțiile și surprizele pregătite pentru inaugurare pe www.family-market.ro/noutati!

Pe 14 iulie se inaugurează Family Market Miroslava, primul proiect de retail de proximitate, dezvoltat de compania IULIUS ca răspuns la nevoile comunităților în expansiune din Iași. Locuitorii comunei și din împrejurimi vor avea mai aproape produse și servicii care să le ușureze viața și să le ofere economie de timp, reducând drumurile spre oraș. Proiectul include și spații verzi, care invită la relaxare, dar și facilități care îl fac accesibil: 137 locuri de parcare, spații pentru biciclete și stații pentru încărcarea mașinilor electrice. Aici este amenajată și o sală pentru evenimente private și business, modernă și cu servicii premium.

Family Market Miroslava aduce un nou format de supermarket Auchan, cu prețuri mici zilnic, servicii unice și produse mereu proaspete. Tot aici va fi inaugurat primul magazin din Iași al brandului Sinsay, cu articole pentru întreaga familie, dar și Pepco, retailerul polonez de tip discounter, cu soluții pentru o casă organizată și decorată. Agroland este prezent cu un concept nou, cu accent pe petshop și produse pentru grădină. Inspirat din dorințele locuitorilor, mixul de magazine include servicii și produse ale producătorilor și antreprenorilor locali, fiind un format de încurajare a business-urilor autohtone. Mai multă savoarevor da locațiile Meat Concept Store, Kosarom, Vascar, băcăniile La Sibieni și La Bottega, pizzeria şi patiseria La Ciambella, cofetăria Blanca, Teo`s Cafe, Mado, iar de mai bine vei avea parte prin prezența aproape de tine a cabinetului de analize medicale Praxis, magazinului cu piese auto Autopit, papetăriei Papiro, salonului Lisnic Hair Studio, curăţătoriei ecologice Omniclean, plafarului Cătina, locațiilor Inmedio, CEC Bank, Cobyul, dar și spaţiului cu jocuri pentru copii Let`s Play.

Family Market este deschis zilnic, în intervalul orar 09.00 – 21.00, iar supermarketul Auchan va funcționa în intervalul 07.00 – 22.00.

Din câștigat, în mai câștigat

Cu Family Market Miroslava ești și mai câștigat! În perioada 14 – 17 iulie, toți cei care fac cumpărături din locațiile proiectului de retail de proximitate în valoare de 350 de lei, în aceeași zi, vor primi înapoi un voucher de 50 de lei.

De luni, 18 iulie 2022, clienții noului proiect au la dispoziție și aplicația mobilă Fidelity, disponibilă în Google Play și AppStore. Mecanismul este simplu: scanezi bonul în aplicație și, după validarea bonului de către operator, un procent de 5% din valoarea cumpărăturilor îți este returnat în portofelul virtual. Banii acumulați pot fi transformați în vouchere pe care le poți valorifica la magazinele din Family Market Miroslava.

Cu surprize inaugurale te vor aștepta și magazinele din Family Market Miroslava, catalogul promoțiilor fiind disponibil pe www.family-market.ro/noutati.

Supermarketul Auchan lansează, din 14 iulie, o tombolă dedicată membrilor programului de fidelitate MyCLUB Auchan, oferindu-le acestora șansa de a câștiga premii de 1.000 euro. Astfel, în perioada 14-31 iulie, clienții care utilizează cardul de fidelitate MyCLUB Auchan la cumpărături în Auchan Miroslava sunt înscriși automat în marea tombolă care le poate aduce unul dintre cele 5 premii în valoare de 1.000 euro, oferiți sub formă de bonus pe cardul de fidelitate. Dacă nu deții încă un card de fidelitate, îl poți obține simplu și rapid, astfel:

  • accesează auchan.ro sau aplicația Auchan
  • creează un cont de client, dacă nu ai deja unul
  • generează un card digital sau înscrie cardul fizic primit în magazin, în secțiunea MyCLUB Auchan din contul de client.

În supermarketul Auchan Miroslava, membrii MyCLUB Auchan au acces la zeci de oferte special create pentru aceștia.

Sinsay își deschide prima locație din Iași cu prețuri reduse la numeroase articole pentru întreaga familie, numai bune de pregătit pentru vacanță. La Pepco găsești o nouă ofertă de produse care să îți ușureze viața, la prețuri accesibile. Și Agroland îți propune prețuri inaugurale pentru articole dedicate grădinii, dar și pentru îngrijirea animalelor de companie.

La capitolul delicii, Kosarom, La Sibieni și Vascar pregătesc preparate proaspete, cu preț special, iar La Ciambella și La Bottega vor oferi delicii gratuite celor ce le trec pragul. Dolciano te va întâmpina cu sortimente de ciocolată și cafea cu ofertă de preț inaugural, pentru a da gust zilelor de vară. O doză de energie primești și de la Teo`s Cafe. Grijă de sănătate, cu discounturi la produse, îți oferă farmacia Dr. Max și plafarul Cătina. Oferte la jucării și articole pentru școală vor fi la Papiro, iar promoții sunt și la produsele pentru îngrijirea casei, de la Cobyul, sau a mașinii, la Autopit.

Din bucuros, în mai bucuros

În ziua inaugurării, ești invitat la spectacolul corului de copii DoReMi din Miroslava, de la ora 11.00, la momentul dezvelirii creației artistice „Oda Bucuriei” a sculptorului Vladlen Babcinețchi, cel care a câștigat concursul de artă organizat de IULIUS. Vineri, pe 15 iulie, de la ora 17.30, cumpărăturile sunt ritmate, în compania DJ Pado, iar Meat Concept Store te invită la un cooking show, de la ora 18.30. Sâmbătă este despre premii la cumpărături, iar duminică, de la ora 11.00, copiii vor fi amuzați de un clovn și de baloane de săpun, în zona fântânii arteziene.

Vino să descoperi surprizele inaugurării Family Market Miroslava!

articolul original.
  • There are no more articles
❌