ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Poli Iași, eliminată de CSC Dumbrăvița din Cupa României după ce a mers fără antrenor și mai mulți titulari în Banat. ”Secundul” Cornățeanu, explicații hilare

27 September 2022 at 21:19

Politehnica Iași a spus ”adio” Cupei României în acest sezon, după ce a fost eliminată de CSC Dumbrăvița, în urma unui meci terminat cu scorul de 0-0 în timpul regulamentar și reprizele de prelungiri, apoi adjudecat de timișeni cu 7-6 la loviturile de departajare.

Echipa din Iași a mers ca într-o excursie mai lungă la Timișoara, fără antrenorul principal și fără mai mulți titulari, dar declarativ a spus că a interesat-o competiția.

Mugurel Cornățeanu a condus-o pe Poli Iași la Dumbrăvița și vede loviturile de la 11 metri ca o loterie

Poli Iași ar fi putut fi favorită la acest meci, având în vederea condițiile și lotul net superioare Dumbrăviței. De altfel, după finalul jocului, nici nu era așa multă suferință în tabără moldovenilor în urma eșecului, iar ”secundul” constata că e bine că nu s-a ales cu jucători accidentați pe terenul foarte prost de la Dumbrăvița în urma ploilor căzute în ultimele două zile.

Mugurel Cornățeanu a apreciat că loviturile de departajare, care necesită mult antrenament și concentrare, sunt o loterie, minimalizând factori importanți din jocul de fotbal.

”Important este că am ieșit sănătoși cu toți jucătorii de pe teren. Într-adevăr, nu ne doream 120 de minute. Felicităm echipa gazdă, merge mai departe. La loterie se poate întâmpla orice. Sunt mulțumit de atitudinea jucătorilor, după o deplasare lungă pentru noi. A fost destul de greu. Un joc de bătaie, de luptă. Se putea încerca în anumite momente când mai puteam să și pasăm când ne-a permis suprafața de joc. Suntem mulțumiți ca atitudine. Am debutat și un copil de 16 ani, Niamțu. Suntem mulțumiți de felul în care am arătat”, a declarat ”secundul” lui Claudiu Niculescu.

”Secundul” Politehnicii Iași tot dorea să vorbească despre meciul cu Baia Mare

Întrebat de situația lotului deplasat în raport cu respectul pentru competiție, ”secundul” Politehnicii Iași a încercat să o dreagă. Desconsiderare competiției e însă clară pentru orice cunoscutor al fenomenului, mai ales că Mugurel Cornățeanu tot dorea să schimbe subiectul prin deschiderea subiectul meciului de campionat cu Baia Mare, până i s-a atras atenția că sunt întrebări ale presei despre meciul tocmai terminat. Despre cei absenți, antrenorul a spus că sunt accidentați!?

”A trebuit să împărțim, pentru că avem și noi problemele noastre medicale, avem jucătorii accidentați. Acasă au rămas doar opt jucători (n.r. – titulari în meciurile din campionat). Nu puteam să deplasăm toată echipa, în care unii să se antreneze pe unde puteam să ne antrenăm. Am preferat să împărțim în două, am luat și de la juniori. Asta e. Sperăm să luăm sâmbătă cele 3 puncte”, a spus Cornățeanu.

Claudiu Niculescu, rămas să oblojească ”accidentații”!

Cum a punctat despre probleme medicale din lot, Cornățeanu a fost întrebat ce l-a reținut pe Claudiu Niculescu să vină la meci, și ce anume a rămas să facă la Iași antrenorul principal.

Explicația a fost una hilară, cum că ”principalul” se ocupă de accidentați, de parcă ar fi kinetoterapeut. ”A rămas acasă cu jucătorii. Trebuia să rămână și cineva acasă să se antreneze. Aceasta a fost decizia clubului. Respectăm decizia clubului. Nu am eu ce să vă spun mai departe”, a mai spus Cornățeanu, încercând să dreagă situația.

Poli Iași în meciul cu Dumbrăvița: Jankov – Kouadio, V. Lică (cpt.)(Niamțu 109′), Fosu-Mensah, Finica – Fr. Cristea, Telcean, Cracea (Karachanakov 69′), Ștefanovici – Ant. Dumitru (Hrib 69′), Plokhotnyuk (Tomczyk 73′). Rezerve neutilizate: Brînză – Condurachi, D. Ureche.

Eliminată din Cupa României după al doilea meci disputat în această ediție, după ce în primul a trecut cu 3-1 de echipa din Liga 3 Știința Miroslava, Poli Iași se va concentra în restul sezonului pe promovarea în prima ligă. Sâmbătă, de la ora 11:00, va juca pe teren propriu cu Minaur Baia Mare ()locul 13, 8 puncte, în etapa a 8-a. Trupa moldoveană se află pe locul 4, cu 14 puncte acumulate în șapte meciuri.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

articolul original.

CSC Dumbrăvița așteaptă cu entuziasm meciul din Cupa României cu Poli Iași. Cosmin Stan, uimit de schimbările de la clubul moldovean: ”Cred că nici ei nu știu câți jucători au”

26 September 2022 at 12:07
image

CSC Dumbrăvița va juca marți, de la ora 14:30, pe teren propriu, cu Poli Iași, dar nu în campionatul Ligii 2, ci în Cupa României, în Play-off.

Antrenorul timișenilor, Cosmin Stan, spune că participarea în competiția KO este utilă echipei sale, una nou-promovată în eșalonul secund, care nici nu a jucat un amical în săptămâna recent încheiată, după ce meci oficial nu a avut din cauza întreruperii campionatului pe perioada în care echipele naționale au jocuri.

CSC Dumbrăvița a preferat să ”lucreze în liniște” asupra problemelor echipei, nu să dispute un amical

CSC Dumbrăvița nu a disputat niciun amical la finalul săptămânii recent încheiate, în contextul în care la 1 octombrie are derby-ul cu Ripensia. Totuși, și Poli Timișoara era liberă, dar se pare că cluburile timișene nici nu au luat așa ceva în calcul. Astfel, rămâne ”văicăreala” pauzei care nu a prins foarte bine.

”La rezultatele pe care le-am avut săptămâna trecută, cred că aveam nevoie de continuitate în meciuri. Deci nu cred că ne-a prins bine din acest punct de vedere pauza de o săptămână. Pe de altă parte, avem probleme foarte mari pe fază defensivă și am putut lucra în liniște aceste aspecte, atât duelurile individuale, cât și jocul colectiv defensiv. După cum bine știți, în Liga 3 făceam aproape săptămânal amicale cu echipe de juniori. În primă fază, ne-am gândit la o astfel de variantă, dar având în vedere că noi avem probleme defensive și trebuia lucrat foarte mult pe acest aspect, nu cred că își avea utilitatea un asemenea test. Cu o echipă de juniori, e clar că nu am fi avut probleme pe fază defensivă. Am preferat să nu jucăm niciun amical și să lucrăm în liniște pe defensivă”, a declarat Stan într-un interviu publicat pe site-ul clubului.

Dumbrăvița vrea să meargă mai departe în Cupa României

Stan a precizat că noul format al Cupei României nu ajută echipele mici, dar că Dumbrăvița ar dori să meargă mai departe, în faza grupelor.

”Încercăm să ne calificăm, deși întâlnim un adversar foarte bun. Vom vedea cu ce lot vor veni cei de la Iași, dar indiferent de acest aspect, vom încerca să ne calificăm. Acest format nou al Cupei României cred că nu ajută echipele mici. În momentul în care echipele mici ajung în grupe, dau teoretic peste două formații din Liga 1, deci e foarte greu să meargă mai departe. Așa, într-un meci eliminatoriu, se mai puteau întâmpla surprize. Noi avem un lot de 26 de jucători, am luat de la început în calcul să ajungem în fazele superioare ale Cupei României. Am mers pe un lot de jucători destul de numeros, tocmai pe această idee, de a face față pe toate fronturile. Eu nu mă plâng de lucrul acesta. Dacă am reuși să intrăm în grupe, vom avea meciuri tari la mijloc de săptămână și cred că doar ne-ar ajuta acest lucru”, a punctat Stan.

 • Poli Iași a plecat spre Dumbrăvița cu un lot format din 18 jucători, iar antrenorul Claudiu Niculescu nici nu face deplasarea, însă transmite că acordă respect maxim Cupei României.

Cosmin Stan, surprins de numărul de jucători străini de la Iași

Antrenorul principal al Dumbrăviței, club cu un buget foarte redus, a punctat că ieșenii au mulți străini în lot și probleme de omogenitate.

”E o echipă schimbată cu totul față de sezonul trecut, au peste 25 de jucători noi, iar lotul lor numără peste 30 (n.r. – săptămâna trecutăa legitimat un nou jucător și a ajuns la 26 de achiziții în acest sezon). Cred că nici ei nu știu câți jucători au, atât e de numeros lotul lor. Cred că e echipa cu cei mai mulți jucători străini din Liga a 2-a. Eu am început să număr, am ajuns la 10 și m-am oprit… E o echipă care e clar că are de suferit din cauza lipsei omogenității, sunt convins că nici ei nu sunt mulțumiți de ceea ce au arătat până acum pe parte ofensivă. În schimb, defensiv sunt organizați foarte bine, vorbim de echipa cu cele mai puține goluri primite în campionat. E clar că au și puncte slabe și vom încerca să profităm de ele”, a mai spus Cosmin Stan.

Poli Iași și CSC Dumbrăvița sunt colege în campionatul Ligii 2, iar după șapte etape moldovenii se află pe locul 4, cu 14 puncte, iar bănățenii sunt pe poziția a 15-a, cu 7 puncte.

Meciul direct din sezonul regular al eșalonului secund va avea loc tot pe stadionul ”Ștefan Dobay” din Dumbrăvița, în etapa a 13-a, în jurul datei de 5 noiembrie. În Cupa României și întâlnesc în Play-off, marți, 27 septembrie, de la ora 14:30, pe terenul timișenilor.

Foto: CSC Dumbrăvița

articolul original.

Poli Iași, fără Claudiu Niculescu și mai mulți jucători titulari la Dumbrăvița, la meciul din Cupa României. Antrenorul a decis să nu facă deplasarea în Banat

26 September 2022 at 08:43
image

Deși a anunțat în mai multe rânduri că tratează Cupa României cu cea mai mare seriozitate, antrenorul Politehnicii Iași, Claudiu Niculescu, a luat o decizie care demonstrează contrariul.

Acesta a decis să nu facă deplasarea cu autocarul, la Dumbrăvița, alături de elevii săi, pentru meciul din Play-off-ul Cupei, trimițându-și în Banat doar ”secunzii”.

Claudiu Niculescu nu merge cu Poli Iași la Dumbrăvița, în meciul din Play-off-ul Cupei României

Niculescu a hotărât să rămână la Iași, alături de mai mulți titulari, pentru a pregăti meciul din campionat cu Minaur Baia Mare, din etapa a 8-a a Ligii 2.

Ca o comparație, în sezonul trecut, Poli Iași a avut tot o deplasare lungă în Cupa României, la Baia Mare, înaintea unui meci în deplasare în campionat, dar antrenorul de atunci, Costel Enache, a făcut deplasarea alături de echipă, în Maramureș.

18 jucători au făcut deplasarea la Dumbrăvița, alături de secundul Mugur Cornățeanu

După antrenamentul programat în Copou, duminică, în cursul dimineții, delegația ieșeană a plecat cu autocarul spre Dumbrăvița, din lot făcând parte 18 jucători.

Aceștia sunt Risto Jankov, Ianoș Brînză (portari), Ștefan Ștefanovici, Francisc Cristea, Antonio Dumitru, Christ Kuadio, Pawel Tomczyk, Mykhailo Plokhotnyuk, Viorel Lică, Octavian Cracea, Paul Fosu-Mensah, Alexandru Hrib, Anton Karachanakov, Tudor Telcean, Eric Finica, Robert Niamțu, Dimitri Ureche și Andrei Condurachi, ultimii doi fiind componenți ai echipei U18.

Jucătorii sunt însoțiți de antrenorul secund Mugur Cornățeanu și de preparatorul fizic Ștefan Rusu.

”Urmează o săptămână cu două jocuri foarte importante pentru clubul nostru. Ne interesează ambele competiții și vom lupta, cu succes sper, pe cele două fronturi. Am încredere în oricare dintre jucătorii din lot că, în momentul în care vor intra pe teren, își vor demonstra calitățile pentru care au fost aleși să reprezinte Politehnica Iași. Sper ca în săptămâna care urmează să ne bucurăm atât pentru o calificare în grupele Cupei României, cât și pentru un nou succes în campionat”, a declarat pentru site-ul clubului antrenorul principal Claudiu Niculescu, fără a explica însă decizia de a nu-și însoți echipa.

Cornel Șfaițer: ”Cupa României este o competiție pe care o tratăm cu maximă seriozitate”

Acesta a decis să rămână acasă împreună cu mai mulți titular, între care Knoflach, Tincu, Plămadă, Martac, Vașvari, Hunte, Marchioni, Harrison, Del Priore, Hlistei sau Alin Roman.

La rândul său, președintele Cornel Șfaițer a declarat că ”și Cupa României este o competiție pe care o tratăm cu maximă seriozitate, chiar dacă principalul obiectiv în acest sezon este în campionat. Membrii staffului tehnic și-au făcut bine temele, zic eu, astfel încât să nu se simtă lipsa lui Claudiu de pe bancă la Dumbrăvița. Am discutat și azi, înaintea plecării, cu antrenorii și jucătorii împreună cu managerul Florin Briaur. Toți știu ce au de făcut, ce ne dorim de la ei și sper să trecem cu bine peste această săptămână încărcată. Primul hop e marți, în Cupă, apoi, de miercuri, când vom fi în efectiv complet la pregătire, cu toții ne vom concentra pentru meciul cu Minaur Baia Mare.”

La finalul ediției trecute a Cupei României, Cornel Șfaițer, deși era oficial la Poli Iași, a fost prezent la finala Cupei României pe care Sepsi OSK, fosta sa echipă, a câștigat-o și a căbărât pe teren pentru a se bucura și fotografia cu jucătorii, conducerea și trofeul.

Dumbrăvița are jumătate din punctele strânse de Poli Iași în acest sezon de Liga 2

Poli Iași și CSC Dumbrăvița sunt colege în campionatul Ligii 2, iar după șapte etape moldovenii se află pe locul 4, cu 14 puncte, iar bănățenii sunt pe poziția a 15-a, cu 7 puncte.

Meciul direct din sezonul regular al eșalonului secund va avea loc tot pe stadionul ”Ștefan Dobay” din Dumbrăvița, în etapa a 13-a, în jurul datei de 5 noiembrie.

Foto: Politehnica Iași

articolul original.

Poli Iași pleacă cu autocarul la Dumbrăvița, cu două zile înaintea meciului din Play-off-ul Cupei României. Florin Briaur: ”Mergem să ne calificăm”

24 September 2022 at 14:47
image

Delegația Politehnicii Iași va pleca spre Dumbrăvița, în județul Timiș, cu două zile înaintea meciului din Play-off-ul Cupei României, programat marți, 27 septembrie, de la ora 14:30.

Ieșenii și-ar fi dorit să meargă până la Timișoara cu avionul, via București, dar cum nu au găsit bilete pentru întreaga echipă, s-a luat decizia ca deplasarea să se facă cu autocarul, cu două zile înainte de meci.

Claudiu Niculescu încă nu s-a decis asupra lotului pe care să-l deplaseze la Dumbrăvița

Poli va pleca duminică la prânz spre Dumbrăvița, după antrenamentul efectuat în Copou, urmând ca echipa să revină acasă imediat după meci.

Antrenorul Claudiu Niculescu încă nu s-a decis asupra lotului cu care va aborda meciul din Play-off-ul Cupei României, urmând să ia o decizie după antrenamentul de duminică. Cert este că unii dintre titulari vor fi lăsați acasă, pentru a fi menajați în perspectiva meciului din campionat cu Minaur Baia Mare.

Florin Briaur: ”Mergem să ne calificăm”

Managerul executiv al Politehnicii Iași, Florin Briaur, a declarat că indiferent de lotul deplasat, Poli Iași va aborda meciul la victorie, obiectivul fiind calificarea în faza grupelor.

”Va fi o deplasare lungă și obositoare, dar trebuie să ne adaptăm situației și să ne calificăm. Ne-am fi dorit să facem deplasarea cu avionul, chiar dacă cheltuielile unui astfel de transport pe calea aerului, pentru întreaga echipă, ajung la aproximativ 10.000 de euro. Nu am găsit, însă, bilete pentru întregul lot, de aceea am decis să facem deplasarea cu autocarul, iar echipa va pleca cu două zile înaintea partidei, pentru a evita oboseala. Avem un lot numeros și indiferent cine va intra pe teren în acest meci, va trebui să câștigăm. Lucrurile sunt clare pentru noi, vrem să mergem mai departe în Cupa României”, a declarat managerul executiv al clubului ieșean, Florin Briaur.

Poli Iași și CSC Dumbrăvița sunt colege în campionatul Ligii 2, iar după șapte etape moldovenii se află pe locul 4, cu 14 puncte, iar bănățenii sunt pe poziția a 15-a, cu 7 puncte.

Meciul direct din sezonul regular al eșalonului secund va avea loc tot pe stadionul ”Ștefan Dobay” din Dumbrăvița, în etapa a 13-a, în jurul datei de 5 noiembrie.

Foto: Politehnica Iași 

articolul original.

Minaur Baia Mare, meci de coșmar cu CSC Dumbrăvița! Ciprian Danciu și-a trimis ”secundul” la interviuri, care și-a cerut scuze ”publicului, oamenilor din oraș, conducerii și municipalității”

19 September 2022 at 13:14
image

Minaur Baia Mare a avut parte de o partidă de coșmar în etapa a 7-a, cu CSC Dumbrăvița, de pe teren propriu. A pierdut duelul nou-promovatelor cu 3-4, dar diferența s-a făcut de la pauză, când oaspeții conduceau gruparea lui Ciprian Danciu cu 4-1.

Minaur Baia Mare, condusă cu 0-3 de CSC Dumbrăvița

După doar 20 de minute avea CSC Dumbrăvița 3-0, în urma golurilor marcate de Toma Bodri (min. 9), Dragan Paulevici (min. 13) și Patrick Pascalău (min. 20). A venit și primul gol pentru Minaur Baia Mare, prin autogolul lui Toma Bodri (min. 30), dar ulterior adversarii au mai marcat un gol, prin Costel Zurbagiu (min. 39).

În partea a doua, Minaur Baia Mare, în urma schimbării strategiei staffului tehnic, lucru remarcat la finalul duelului de antrenorul secund Vlad Ungureanu, a pus presiune pe CSC Dumbrăvița. E adevărat, însă, că a și profitat de faptul că adversarii s-au retras și au fost atenți cu organizarea în zona defensivă.

S-a făcut 2-4 în minutul 52, când a marcat, Viorel Chinde, iar Minaur Baia Mare spera la cel puțin un egal cu jumătate de oră înaintea finalului de partidă, când a punctat și Sergiu Ciocan, de la 11 metri.

Vlad Ungureanu, antrenorul secund al echipei Minaur Baia Mare, scuze în fața suporterilor și conducerii

Vlad Ungureanu, ”secund”, a venit la interviuri în locul ”principalului” Ciprian Danciu și și-a găsit cu greu cuvintele în fața camerelor. Una din concluzii a fost aceea că, în primele 45 de minute în special, jucătorii Minaurului Baia Mare au tratat superficial CSC Dumbrăvița, iar din acest motiv au și luat patru goluri.

În altă ordine de idei, Ungureanu și-a cerut scuze în fața fanilor, conducerii și autorităților locale.

Mi-e greu să găsesc cuvinte în momentul de față. E dezamăgire mare, avem o responsabilitate față de public, față de oamenii din orașul ăsta și astăzi nu ne-am achitat de ea. Ținem cont de foarte multe aspecte, ne gândim la toate lucrurile și competiția e lungă. Așa a judecat stafful azi echipa de start.

Nu avem ce spune, e clar că toți suntem responsabili și poate că dacă ar mai fi… dar nu se poate da timpul înapoi. Le-am cerut jucătorilor să aibă atitudine, pentru că eram conștienți că va fi un meci greu. A pierdut cu Slobozia, cu Buzău, cu Steaua, a câștigat cu Viitorul Pandurii, nu era o echipă pe care trebuia să o tratăm ușor, chiar dacă avea doar 4 puncte.

Nu știu dacă jucătorii s-au conectat din primul moment, iar asta ne-a costat. Le-am cerut jucătorilor la pauză să nu mai greșim, le-am cerut să nu mai luăm gol, pentru că știam că vor apărea problemele în apărarea adversarilor și vom profita de ele.

Vreau să felicit jucătorii pentru atitudinea din repriza a doua, au luptat, au avut dăruire. Suntem total dezamăgiți dintr-o parte, dar e ciudat, pentru că avem jucători care își doresc și poate meritam un punct. Dacă aveam mai mult inspirație în repriza a doua, poate făceam un egal.

Ne cerem scuze publicului și oamenilor din oraș, conducerii clubului, municipalității care ne susține și e alături de noi”, a declarat Ungureanu.

 • Minaur Baia Mare, cu CSC Dumbrăvița: Al. Costache – Ct. Alexe, Dav. Simion (Rz. Lazăr 26), Mondragon (cpt.), Al. Stoian (Ius. Neacșu 26), Gneba, Donca, Raph. Stănescu (Bakare 46), Rotar (Ciocan 26), Mărieș (Chinde 26), Chitaș
  Rezerve neutilizate: Băilă – Oiță, Muacir, Cip. Stanciu
   

Minaur Baia Mare așteaptă meciul din runda a 8-a pentru revanșă

Urmează pauza în Liga 2, pentru meciurile echipelor naționale, iar Vlad Ungureanu crede că vine într-un moment greu pentru Minaur Baia Mare. I-ar fi plăcut ca săptămâna de pauză să vină în urma unui succes pentru echipa pe care o reprezintă, pentru ca atmosfera să fie una pozitivă.

Poate e rău că vine pauza, poate era bine să ne luăm revanșa în următorul meci, să fim concentrați pentru următorul meci. Ne-am fi dorit să avem o victorie în pauză. Trebuie să refacem moralul jucătorilor, să ne gândim la meciul care vine, să vedem ce a fost bine, ce nu a fost bine.

Să analizăm greșelile individuale, colective, poate au fost și greșeli ale băncii. În momentul de față, pentru noi toate meciurile sunt dificile, dar ne pregătim cât putem de bine și încercăm să facem surprize când nu suntem favoriți”, a mai declarat ”asistentul” lui Ciprian Danciu.

Minaur Baia Mare, locul 13 în Liga 2

Runda a 7-a a adus, așadar, pentru Minaur Baia Mare o nouă înfrângere a sezonului. Echipa lui Ciprian Danciu are 8 puncte adunate până acum, mai înregistrând două egaluri, 1-1 cu FC Brașov și 1-1 cu Ripensia, două eșecuri, 0-3 cu Unirea Slobozia și 0-3 cu FK Miercurea Ciuc, și două victorii, 1-0 cu Metaloglobus și 2-1 cu CSM Slatina.

În runda a 8-a, Minaur Baia Mare, acum pe locul 13 din 20 de echipe, va întâlni Poli Iași, locul 4 cu 14 puncte, în deplasare.

Foto: Minaur Baia Mare
Video: Baia Mare Sport

articolul original.

A plouat cu goluri în Dealul Florilor: Dumbrăvița a învins Minaur cu 4-3! Cosmin Stan, din nou asumat și fair-play: ”Spre final, am tras de timp un pic exagerat”

17 September 2022 at 12:56

CSC Dumbrăvița s-a impus cu scorul de 4-3 pe terenul echipei Minaur Baia Mare, tot o nou-promovată în Liga 2, după un meci în care jucătorii echipei timișene a marcat cinci dintre cele șapte goluri, deoarece au avut și un autogol.

Trupa bănățeană are acum 7 puncte în clasament, obținute toate pe teren advers, în timp ce formația maramureșeană rămâne deasupra ei, cu 8 puncte.

Antrenorul Cosmin Stan a admis după joc că elevii săi au avut și momente în care au tras de timp pentru a obține acest al doilea succes în Liga 2.

CSC Dumbrăvița a început meciul de la Baia Mare ca din pușcă!

După o perioadă mai dificilă în campionat, CSC Dumbrăvița a început curajos meciul din etapa a 7-a a Ligii 2, din care a și obținut ce a vrut. În minutul 9, Toma Bodri a driblat nu mai puțin de patru adversari și a marcat cu un lob peste portar. Diferența a crescut rapid, în minutul 13, când geamănul Luca Bodri a centrat, iar Dragan Paulevici, revenit după o accidentare, a înscris cu capul din 7 metri.

Jocul curajos al timișenilor a continuat, iar în minutul 20 a marcat și Patrick Pașcalău cu capul, după un corner. După zece minute, Toma Bodri s-a dovedit înger și demon, căci a împins mingea în propria poartă, din fața lui Chinde, după o centrare din dreapta. Dar la pauză s-a intrat cu 1-4 pe tabelă, după ce, în minutul 39, Costel Zurbagiu a combinat cu Paulevici și a reușit să-l învingă pe portar.

Joc de rezistență în repriza secundă

Baia Mare nu a capitulat la acest scor și a luptat serios pentru egalare, cu atât mai mult cu cât se făcuseră patru schimbări din minutul 25, de la 0-3.

În minutul 52, a reușit și Minaur să marcheze practic primul gol, al doilea însă în poarta lui Mikloș. Viorel Chinde a înscris din 5 metri, dintr-un unghi închis, sub transversală. În minutul 60, s-a marcat pentru 3-4, după un penalty ”comis” de Toma Bodri, care l-a faultat pe Chițaș. Sergiu Ciocan a executat în plasa porții, dar gazdele nu au mai putut egala.

În minutul 90+1, maramureșenii au rămas și fără Răzvan Lazăr, care a văzut al doiela cartonaș galbne și, implicit, pe cel roșu, după o intrare dură la Ghinescu.

Cosmin Stan recunoaște că elevii săi au tras de timp

În repriza a doua, când nu a mai putut juca la fel de dezinvolt ca în prima jumătate a meciului, Dumbrăvița a avut momente când a tras de timp. Pașcalău a luat și ”galben” pentru că ieșea lent în minutul 81, la schimbare. Cosmin Stan nu a încercat să fie ipocrit în privința asta.

”Când vii după trei înfrângeri consecutive, când nu ai curaj – pentru că în ultimele jocuri am pierdut mult din încredere și curaj – vă dați seama că am făcut orice pentru a câștiga acest meci. Chiar dacă, spre final, am tras de timp un pic exagerat. Dar dacă Baia Mare ar fi fost în această situație, nu ar fi făcut oare la fel?
Cei din partea de vest a țării mă cunosc, sunt tipul de antrenor care schimbă mult de la o etapă la alta, chiar și în cazul victoriilor. Avem un lot de 26 de jucători, spre deosebire de anul trecut, când lotul a fost foarte restrâns. Vreau să îi capacitez, să dea cât mai mult, pentru că ei până în ultima clipă nu știu dacă sunt titulari sau rezerve. Pe de o parte, cred că e un lucru bun, dar pe de altă parte e o problemă pentru omogenizarea primului 11. Dar eu merg pe această idee, să fie concurență cât mai bună pe posturi”, a declarat antrenorul alb-verzilor timișeni.

Remarcații: Paulevici și Zurbagiu

Antrenorul bănățean a vorbit și despre doi dintre jucătorii care au reprezentat scheletul echipei și în Liga 3, înainte de promovoare.

”Paulevici vine după trei luni de absență, în zece zile a jucat trei meciuri. Azi a fost de departe cel mai bun de pe teren! Eu nu pot să-mi dau seama de unde are băiatul acesta atâta forță în el. După ce a avut ligamentele colaterale interne parțial rupte… După numai două săptămâni de antrenamente să fie azi cel mai bun de pe teren și să alerge necontenit până la final… Mare păcat pentru el că nu a făcut mai repede pasul la un nivel superior. Zurbagiu e și căpitan, și antrenorul de teren, asta e clar. S-a văzut că, din momentul în care a coborât în apărare, adversarii nu au mai avut ocaziile pe care și le creaseră până atunci. M-ați întrebat și de Pașcalău… La 16 ani și jumătate, acest copil a marcat în ambele meciuri din această săptămână”, a spus Stan despre cei doi.

Banii puțini se dau și înainte de ziua de salariu

Întrebat de jurnaliștii băimăreni despre bugetul echipei, Cosmin Stan a fost foarte laudativ cu conducerea clubului. Totuși, trebuie punctat că CSC Dumbrăvița nu a făcut cantonament vara trecută, iar un alt aspect deloc de lăudat e că antrenorul e și profesor de sport într-un alt sat din județ.

De asemenea, la stadion nu există o tabelă de scor, aspect care nu presupune o investiție colosală, dar, totuși, nefăcută de conducerea clubului, în speță, directorul Radu Suciu, ex-ripensist.

”E foarte important că toți banii care se promit la echipă vin la timp. Uneori chiar înainte de datele scadente! Acest lucru crează liniște în vestiar, o liniște de care eu sunt foarte mulțumit. Un antrenor căruia clubul îi oferă toate condițiile și liniște, e un antrenor mulțumit”, a răspuns Stan.

CSC Dumbrăvița în meciul cu Minaur: Mikloș – Bura-Koț, Gîsă (I. Tănase 61’), C. Toma – T. Bodri, Andr. Olaru, Zurbagiu (cpt.), Martinov (Ghinescu 61’), L. Bodri (Tismonar 66’) – Paulevici, Pașcalău (Curea 81’). Rezerve neutilizate: Trifon – Simon, Blickling, Ad. Ungureanu, Dav. Popa.

CSC Dumbrăvița a urcat pe locul 15 într-un clasament intermediar al Ligii 2, cu 7 puncte, la egalitate cu Concordia Chiajna.

Echipa nu va disputa niciun amical săptămâna viitoare, când campionatul este întrerupt pentru meciurile echipelor naționale.

În schimb, va primi vizita Politehnicii Iași în play-off-ul Cupei României, cel mai probabil miercuri, 28 septembrie. Apoi, probabil în ziua de 1 octombrie, e gazdă la derby-ul local cu Ripensia, în etapa a 8-a a Ligii 2.

Foto: CSC Dumbrăvița și Leczki Jozsi (Mediafax Foto)

articolul original.

CSC Dumbrăvița speră să câștige la Baia Mare, unde nu a reușit nimeni sezonul acesta. Cosmin Stan a făcut o ”analiză la sânge”

16 September 2022 at 17:18
image

Nou-promovata CSC Dumbrăvița va juca sâmbătă pe terenul lui Minaur Baia Mare, echipă neînvinsă pe teren propriu.

Supărat că echipa nu a strâns puncte, Cosmin Stan a făcut o analiză la început de săptămână, iar ulterior, echipa a câștigat în Cupa României, astfel că antrenorul crede că sunt motive de optimism.

Cosmin Stan vrea mai mult de la echipa sa

Cosmin Stan vrea multe de la Dumbrăvița și poate uită că totuși, bugetul este mic, iar unele carențe sunt chiar nepermise la acest nivel, spre exemplu, absența unei tabele de scor pe stadionul de acasă.

”Am început săptămâna cu o analiză la sânge și o analiză în care s-au spus lucrurilor pe nume despre ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni. Analiza nu a fost doar așa, de curtoazie. Trecând peste faptul că am avut adversari grei, în ultimul timp nu am fost noi, în meciurile cu Buzău și Slobozia. Jocul nostru obișnuit nu s-a mai văzut. Am avut doar momente de joc bun. Rezultatele analizei cred că s-au văzut a doua zi la joc”, a spus Stan, despre victoria cu 1-0 obținută la Avântul Periam.

Speriați de ploaie

Despre meciul de la Baia Mare, antrenorul crede că va fi un joc de luptă.

”Întâlnim un adversar care a avut un început de sezon bun, având în vedere că este o echipă nou-promovată. Au făcut 10 puncte (n.r. au făcut, de fapt, 8) până în momentul de față. Chiar dacă pare un meci mai ușor față de alte meciuri, va fi un meci de luptă din cauza vremii, a terenului. De ieri plouă în continuu la Baia Mare. Problema e că terenul va fi moale. Avem nevoie să fim o echipă de luptă, să fim așa cum am fost noi. Adversarul este o echipă care se apropie de noi ca identitate, ca joc. Au început bine sezonul, chiar dacă au început cu o înfrângere s-au redresat. Anul acesta pe teren propriu nu au pierdut niciun meci acasă”, a spus antrenorul despre Minaur.

Vestiarul vorbește de seriozitate

Jucătorii se așteaptă și ei la un meci greu.

”E un meci greu. Trebuie să dăm toți 100 la sută, avem nevoie fiecare dintre noi să fim la capacitate maximă. Meciurile trebuie tratate cu seoriozitate maximă. Cred că dacă vom da toți 100%, cred că va fi un rezultat pozitiv. Eu aștept să marchez, dar cred că mai importantă este echipa. Aștept victoria mai mult decât să marchez”, a spus David Popa.

Patrick Pașcalău, jucător de 16 ani, a marcat recent primul său gol pentru Dumbrăvița. ”E un meci greu. Trebuie să avem atitudinea bună. Cred că acel slogan despre victoriile care aduc victorii se va adeveri. Personal, sper să facem un meci bun și să ne întoarcem cu cele 3 puncte”, a spus Pașcalău.

Minaur Baia Mare are 8 puncte și ocupă locul 13 în campionat după șase etape. Cu 4 puncte, CSC Dumbrăvița e pe locul 17. Meciul din Dealul Florilor, de la Baia Mare, are loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: CSC Dumbrăvița

articolul original.

Ieșenii își fac buletin de Timișoara! După trei deplasări în campionat în orașul de pe Bega, Poli Iași a căzut în play-off-ul Cupei României să joace tot în Timiș, la Dumbrăvița: ”Tragerea asta ne-a pus capac!”

16 September 2022 at 11:44
image

Poli Iași n-a scăpat de deplasările la Timișoara nici în Cupa României.

După ce a avut ghinionul de a disputa meciurile din campionat cu toți cei trei adversari din Timiș (Ripensia, Poli și Dumbrăvița) în deplasare, echipa din Copou a căzut cum nu se mai poate mai rău și în play-off-ul Cupei României. Moldovenii vor juca în faza următoare pe terenul formației CSC Dumbrăvița, ajungând la un record de patru deplasări în orașul de pe Bega în acest sezon!

Program infernal pentru Poli Iași. Trei meciuri la Timișoara și unul la Slatina în patru deplasări

Poli Iași va încheia, duminică, la Slobozia, seria infernală din campionat cu adversari pretendenți la promovare, dar va începe o alta la fel de cruntă din punctul de vedere al deplasărilor.

După întreruperea Ligii 2, ieșenii vor juca în Cupa României la Dumbrăvița, vor reveni în Copou pentru partida din campionat cu Baia Mare, iar următoarea deplasare va fi din nou pe Bega, la Ripensia. Următoarele două deplasări din campionat vor fi la fel de lungi, la Slatina și din nou la Dumbrăvița.

Cum din Iași nu sunt zboruri directe spre Timișoara, ieșenii vor fi nevoiți să zboare spre București, iar de acolo mai departe spre vestul țării.

Cornel Șfaițer: ”Tragerea asta ne-a pus capac”

Președintele clubului Poli Iași, Cornel Șfaițer, a rămas fără cuvinte după ce a aflat rezultatul tragerii la sorți pentru stabilirea meciurilor din play-off-ul Cupei României.

”Cupa României este o competiție la care țin foarte mult, tot timpul am tratat cu maximă seriozitate această competiție, la echipele la care am activat. Din păcate, la Poli sorții nu au fost cu noi. Vom avea în Cupă la Dumbrăvița, meci acasă în campionat și din nou deplasare la Timișoara, în campionat. Tragerea asta la sorți ne-a pus capac cu deplasările lungi. Am fost șocat când am văzut că am căzut tocmai la Dumbrăvița. Vom vedea după întreruperea asta a campionatului cum stăm cu lotul, ce jucători avem și vom stabili la momentul respectiv cum ne vom împărți, pentru că avem un program infernal”, a declarat, pentru Liga2.ro, președintele Cornel Șfaițer.

Poli Iași și CSC Dumbrăvița au trecut de adversari din Liga 3 în Turul 3 al Cupei României

Poli Iași și CSC Dumbrăvița sunt colege în campionatul Ligii 2, iar după șase etape sunt situate pe locul 2, respectiv 17, cu 13, respectiv 4 puncte acumulate.

În Cupa României, Poli Iași a jucat până acum un singur meci, trecând cu 3-1 de Știința Miroslava, în Turul 3, în timp ce CSC Dumbrăvița a beneficiat de o calificare din oficiu acordată de FRF, în Turul 2, iar în Turul 3 a învins cu 1-0 Avântul Periam.

Foto: Politehnica Iași

articolul original.

CSC Dumbrăvița merge mai departe în Cupa României, în Play-off, după ce a trecut la limită de Avântul Periam

13 September 2022 at 20:47
image

CSC Dumbrăvița a obținut biletul pentru Play-off-ul Cupei României după ce s-a impus cu 1-0 în deplasare la Avântul Periam, în Turul 3.

Ambele echipe au avut ocazii, dar doar formația din Liga 2 a reușit să și bage mingea în plasă.

Partida de la Periam a fost echilibrată

De altfel, Avântul a avut prima mare ocazie a meciului, în minutul 20. Andrei Sîntean a tras din marginea careului în minutul 20, dar Mikloș a reușit să scoată de la vinclu. Șansa ratată s-a răzbunat, iar în minutul 37 au înscris oaspeții. Patrick Pașcalău (foto, în dreapta, alături de Ghinescu), jucător de 16 ani lăudat de antrenorul său la finalul jocului din campionat din weekend, a marcat cu capul după o centrare din dreapta de la Răzvan Ghinescu.

Pentru Pașcalău a fost primul gol în tricoul alb-verde.

A fost un meci cu multe ocazii, dar fără să se mai poată înscrie.

AVÂNTUL PERIAM – CSC DUMBRĂVIȚA 0-1

Patrick Pașcalău 37′

Avântul Periam: Mih. Voinea – R. Mureșan (cpt.), Bg. David, Cr. Mitrea, Gălățan – Gașpar, Pițuc (Ologu 77’), Mager (Arm. Popescu 83’), Kuhn (Viașu 68’) – Siminiceanu, Sîntean
Rezerve neutilizate: Burtic – R. Popa, Bîlc, Bot, Prața
Antrenor: Sorin Bălu

CSC Dumbrăvița: Mikloș – Bura-Koț, Gîsă, Bain – Tismonar, Andr. Olaru, I. Tănase (Martinov 85’), L. Bodri (Dav. Popa 85’), Ghinescu (cpt.) – Paulevici (P. Simon 62’), Pașcalău (Curea 70’) 
Rezerve neutilizate: Trifon – Amariei, Bickling, Ad. Ungureanu, Grigoriu
Antrenor: Cosmin Stan

Stadion: Comunal (Periam – Timiş). Arbitru central: Ionela Alina Peşu (Craiova). Arbitri asistenți: Doru Zamfir (Slatina) și Daniela Constantinescu (Craiova). Observator arbitri: Nicolae Grigorescu (Timişoara). Delegat joc: Vasile Rad (Arad).

Sorin Bălu, mulțumit și după înfrângere

Deși a avut ambiții mari să meargă mai departe în Cupa României, Sorin Bălu a trebuit să se recunoască învins de fosta sa echipă.

”Un meci bun făcut de echipa mea. Și ei au avut ocazii, și noi am avut ocazii, dar doar ei au fost cei care au marcat. Îmi felicit elevii pentru acest joc bun, au avut o atitudine bună și care îmi dă speranțe pentru viitor”, a declarat Sorin Bălu pentru Liga2.ro.

Anterior, în Turul 1, Avântul Periam trecuse de Pobeda Star Bisnov, cu scorul de 3-2, iar în Turul 2 a învins cu scorul de 3-1 echipa Progresul Pecica.

În campionat, după primele trei etape, echipa lui Bălu nu o duce deloc bine, având doar trei puncte și fiind pe penultimul loc în Seria a 8-a, pe 9. În etapa a 4-a va juca vineri, de la ora 17:00, în deplasare la clasata pe locul 3 Șoimii Lipova, meci în care arădenii vor reveni acasă după exil.

Cosmin Stan voia mai multe goluri

Antrenorul Dumbrăviței spune că ar fi vrut ca echipa sa să nu rateze așa multe ocazii. ”Un joc de care aveam nevoie. Aveam mare nevoie de acest joc, de această victorie, de această calificare pentru ceea ce urmează în campionat. Poate dacă nu aveam aceste rezultate negative în Liga 2 nu aș fi pus atât preț pe meciul de cupă, deși e clar că am fi venit să ne calificăm. Dar poate că ar fi jucat mult mai mulți tineri. Așa, am avut nevoie de calificare pentru moralul nostru. Chiar dacă am obținut-o la limită, cred că e o victorie foarte importantă pentru noi. Atitudinea a fost așa cum mi-am dorit, iar față de alte meciuri ne-am organizat bine. În plus, am avut foarte multe ocazii și aici e nemulțumirea legată de meciul de astăzi. Am tratat cu foarte mare superficialitate cele cinci-șase ocazii imense pe care le-am avut. E mai greu să ratezi din asemenea poziții. Am întâlnit un adversar care și-a vândut foarte scum pielea. O echipă bine pregătită, mult în creștere față de ceea ce am văzut la ei în sezonul trecut. Au avut și cei de la Periam ocaziile lor, cu șuturi multe de la distanță, foarte periculoși la fazele fixe, dar ne-am descurcat bine. Ceea e cel mai important am obținut, adică această victorie de moral pentru noi”, a declarat Cosmin Stan.

CSC Dumbrăvița fusese singura echipă din Liga 2 repartizată și în Turul 2 al Cupei României, însă FRF i-a făcut atunci cadou o calificare din oficiu.

Echipa timișeană clasată pe locul 17 în Liga 2 după primele șase etape, cu 4 puncte, urmează să joace în runda a 7-a în deplasare la Minaur Baia Mare (locul 13, 8 puncte), sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: Attila Kozma / CSC Dumbrăvița

articolul original.

Ajunse toate în subsolul clasamentului, vecine de clasament, timișenele din Liga 2 au vise de măreție în Cupa României

12 September 2022 at 20:47
image

Runda a 6-a a Ligii 2 a pecetluit o crudă realitate în fotbalul timișean: toate cele trei echipe din zonă participante în competiție se descurcă foarte greu și par candidate la retrogradare.

La mijlocul acestei săptămâni, meciurile din Turul 3 al Cupei României le aduc deplasări la adversari din Liga 3 și toate par optimiste, deși nu au neapărat motive pentru acest lucru.

Poli Timișoara e singura care joacă în afara județului, la Reșița

Cu un joc plin de erori ce nu se fac nici la juniori, Poli Timișoara ”tronează” pe locul 18 și are cel mai slab atac din Liga 2: un gol marcat în șase meciuri.

Cu toate acestea, Bogdan Andone pare să creadă în șansele de calificare ale echipei sale în deplasarea de la Reșița.

”O să încerc să folosesc cea mai bună echipă. Vom vedea și din punct de vedere al accidentărilor sau problemelor medicale care jucători vor fi apți. Vrem să aliniem cea mai bună echipă, pentru că vrem să câștigăm și să ne calificăm. Cine e apt să joace, va juca. Chiar dacă a jucat astăzi și va juca și la Dej. Nu se pune problema să menajăm pe absolut nimeni și nici nu suntem în poziția aceea”, a declarat Andone, după înfrângerea de acasă cu Viitorul Pandurii (scor 0-1).

Meciul dintre CSM Reșița și Poli Timișoara are loc miercuri, de la ora 15:00.

 • CSM Reșița are trei victorii și golaveraj 8-1 în Liga 3 și ocupă locul 1 în Seria a 8-a.

Actualul antrenor al Dumbrăviței îl ridică în slăvi pe fostul și pe noua sa echipă

CSC Dumbrăvița a avut parte de un program mai dificil în Liga 2, unde ocupă locul 17. Antrenorul Cosmin Stan vede meciul din Cupă de la Avântul Periam ca o șansă de a relansa echipa, dar știe că va fi greu, deoarece trupa din Liga 3 e pregătită de fostul antrenor al Dumbrăviței, Sorin Bălu.

”E o oportunitate bună pentru noi de a ieși din această serie de rezultate negative (n.r. – trei eșecuri consecutive în Liga 2, respectiv cinci meciuri fără victorie). Avem nevoie de o calificare, o victorie ne-ar da un alt entuziasm și un alt elan pentru viitorul meci de campionat, cel de la Baia Mare. O să pregătim meciul în așa fel încât să câștigăm la Periam. Sper să îl pregătim bine și să ne calificăm. I-am văzut în prima repriză cu Ghiroda, când s-au ținut destul de bine, i-am văzut și în alte meciuri. Rezultatele vorbesc pentru ei, sunt o formație schimbată în bine. Și în acest început de campionat, și pe finalul sezonului trecut, au arătat foarte bine, clar datorită antrenorului Sorin Bălu”, a declarat Stan, după meciul cu Unirea Slobozia, pierdut pe teren propriu cu scorul de 2-4.

Partida dintre Avântul Periam și CSC Dumbrăvița are loc marți, de la ora 16:30.

 • Avântul Periam are doar 3 puncte acumulate în primele trei etape ale noului sezon de Liga 3 și ocupă penultimul loc, 9, în Seria a 8-a.

Ripensia vrea un parcurs cât mai lung în Cupa României. Îl începe la Ghiroda

Cu un golaveraj ceva mai bun ca celelalte două timișene din Liga 2, Ripensia e pe locul 16 în Liga 2. Clubul nu a avut niciodată un parcurs așa bun în Cupa României ca la prima participare, dar Ripensia speră și, pentru asta, trebuie să elimine la debutul în noua ediție CSC Ghiroda și Giarmata Vii.

Pentru meciul de Cupă, preparatorul sportiv Iulian Muntean are bătăi de cap. ”Multe nu putem spune despre jocul cu Ghiroda și Giarmatii Vii, deoarece avem o serie de absențe sigure și incertitudini. Să vedem luni cum vom sta din acest punct de vedere și pe câți jucători ne putem baza! Pe lângă problemele amintite mai sus, Morariu și Vidrăsan nu vor reveni la pregătiri decât luni. Oricum însă, obiectivul nostru este să câștigăm marți, ne dorim să avem un traseu cât mai lung în Cupa României!”, a declarat Muntean după meciul de la Slatina, pierdut cu scorul de 0-3.

Meciul dintre CSC Ghiroda și Giarmata Vii și Ripensia Timișoara are loc tot marți, de la ora 16:30.

 • CSC Ghiroda şi Giarmata Vii are 6 puncte și golaveraj 9-5 după primele trei etape desfășurate în Liga 3 și ocupă locul 2 în Seria a 8-a.
articolul original.

Unirea Slobozia a revenit pe locul 1 în Liga 2. Costel Enache: ”E o chestie de conjunctură.” Concluziile antrenorului după victoria de la Dumbrăvița

11 September 2022 at 06:09

Unirea Slobozia este noul lider din Liga 2, și grație golaverajului, după ce în etapa a 6-a s-a impus cu scorul de 4-2 în deplasare la CSC Dumbrăvița. Este, de fapt, o revenire pe primul loc, fiindcă echipa ialomițeană a mai ocupat această poizție și după rezultatele din prima etapă.

Antrenorul Costel Enache spune că acest lucru vine și după o conjunctură, dar a punctat că a fost foarte atent la detalii și a schimbat sistemul de joc al echipei sale pentru meciul cu nou-promovata bănățeană.

Costel Enache, maestru tactic la meciul cu Dumbrăvița

La pauză, Unirea a condus cu 4-1, iar Costel Enache a explicat că a pregătit o tactică specială pentru acest meci. Temele au fost făcute cu brio.

”Am pregătit oarecum special jocul acesta. Nu era modelul nostru de joc. Am încercat să profităm mult de punctele mai puțin bune ale adversarului. Cred că ne-a reușit foarte bine în prima repriză, mai puțin în repriza a doua. Cred că prima repriză a fost total a noastră, iar în partea a doua adversarul a avut acțiuni destul de multe și periculoase la poarta noastră. Le-am gestionat binișor, să spunem așa, deși, de multe ori, adversarul a terminat cu șut la poartă acțiunea de atac, ceea ce nu prea mi-a plăcut. Dar la modul general, nu am decă să felicit jucătorii mei. După un drum așa de lung și cu un adversar foarte motivat și dezinvolt am făcut un joc bun. Am venit pentru cele trei puncte, obiectivul este realizat și atunci eu sunt mulțumit. Sunt lucruri în continuare de corectat sau de pus la punct la echipa noastră, dar fotbalul întotdeuana o să țină procesul acesta deschis. Așa am abordat și pregătit jocul acesta, cu presing în jumătatea adversă. Sigur, aveam și varianta a doua în caz de nu puteam sau nu ne ieșea, dar ne-a ieșit destul de bine”, a declarat antrenorul Sloboziei.

 • Constantin Toma (8 – penalty), Ionuț Dinu (16), Călin Toma (24 – autogol) și Christ Afalna (36) au înscris pentru Unirea Slobozia, în timp ce pentru CSC Dumbărvița au punctat Răzvan Ghinescu (31 – penalty) și Călin Toma (88 – penalty).

Laude și pentru adversar

Chiar dacă s-a impus clar, Enache a avut cuvinte de laudă pentru Dumbrăvița.

”Mi-a plăcut și adversarul, mai ales în partea a doua. O echipă tânără, mobilă, dinamică și, din punctul meu de vedere, am rămas un pic surprins, pentru că o echipă tânără poate ceda foarte ușor, iar azi am văzut o putere psihică foarte bună a adversarului. O echipă tânără, care a încercat de la 4-1 să revină și a încercat în permanență șansă. Cred că a fost un spectacol bun, o propagandă bună pentru fotbal. Eu rămân mulțumit de puncte și, în mare parte, de joc”, a punctat Enache.

A comentat și arbitrajul lui Florin Mazilu

Enache a gesticulat la loviturile de pedeapsă acordate împotriva echipei sale. După meci a spus că ultimul penalty, dictat în minuutl 88, nu trebuia acordat de Florin Mazilu, arbitru cu ștate vechi la Liga 2, care nu a avut însă prea mari perspective de a promova în primul eșalon.

”La primul nu vreau să mă exprim, am fost departe, era înghesuială, eu nu pot să zic. Cred că arbitri au fost mai aproape și au gestionat bine. În schimb, al doilea penalty a fost exact invers. A fost un fault făcut de adversar asupra fundașului meu central. Total greșit! Și am văzut foarte clar faza. Dar să zicem, sunt oameni și arbitrii și bineînețeles că pot greși. Rămân cu alte semne de întrebare. Noi suntem o echipă în primele trei ca număr de avansări în careu. Nu avem niciun 11 metri în șase etape. Azi a fost primul. Iar Dumbrăvița are cinci în șase etape. Randamentul e foarte bun. Înseamnă că sunt foarte percutanți în careu”, a comentat Costel Enache.

Drumul spre obiectiv e lung

Unirea Slobozia a prins în sezonul trecut locul 6, de play-off, chiar după ultima etapă a sezonului regular, în primăvară. Și acum se vrea același lucru, iar Costel Enache nu se împăunează mult de faptul că echipa sa e pe primul loc.

”E o chestie de conjunctură. Drumul e foarte lung. Nu o să iau niciodată ca reper un joc sau situația de după o etapă. Cum etapa trecută nu am fost supărat și am zis că ne-am împiedicat, o să ne ridicăm și o să ne revenim, și acum. Și acum drumul este foarte lung. Mai avem meciuri grele. Probabil vom mai și pierde jocuri. Ideea e să nu cedăm de la lupta noastră, de la obiectivul propus și să ne ducem destinul până la capăt cu demnitate și cu foarte multă muncă”, a mai adăugat antrenorul ialomițenilor.

 • Unirea Slobozia în victoria cu CSC Dumbrăvița: Păduraru – Ibrian, I. Dinu, Perju, C-tin. Toma (cpt.)(Gab. Lazăr 87’) – Coadă, Ekollo – Boțogan (Dorobanțu 59’), Rob. Silaghi (Lemnaru 87’), Afalna (Cip. Rus 59’) – Golda (Bolohan 71’) Rezerve neutilizate: M. Contra – Ben Levy, Gîrbăcea, M. Ciobanu.

Cu 13 puncte și golaveraj de 11-5, Unirea Slobozia e lider în Liga 2, devansând Poli Iași, Unirea Dej și Steaua, toate tot cu 13 puncte. Miercuri, de la ora 16:30, urmează să joace în Turul 3 al Cupei României în deplasare cu Dunărea Călărași. În campionat, următorul meci este programat luni, 19 septembrie, de la ora 17:30, acasă, cu Poli Iași.

Declarațiile date de Costel Enache la finalul meciului CSC Dumbrăvița – Unirea Slobozia 2-4:

Foto: Petronel Tudor / Unirea Slobozia
Video: Dumbrăvița TV

articolul original.

CSC Dumbrăvița, dominată clar de Unirea Slobozia. Cosmin Stan: ”Scorul trebuia să fie mult mai mare!” Puștiul ”premiat” cu felicitări: ”Un copil de 16 ani a jucat fotbal și a avut atitudinea necesară”

10 September 2022 at 19:29

Nou-promovata CSC Dumbrăvița a dat de greu în Liga 2, unde a bifat a treia înfrângere consecutivă. Echipa timișeană a pierdut cu scorul de 2-4 acasă cu Unirea Slobozia, noul lider din campionat.

Fair-play, Cosmin Stan a recunoscut că echipa lui Costel Enache putea să aibă la final un avantaj mai mare după ce s-a jucat pe teren.

Dominare clară a Unirii Slobozia în prima repriză

Oaspeții de la Slobozia au avut ocazia să deschidă rapid scorul. În minutul 6, talentatul, dar indisciplinatul Martinov l-a faultat în careu pe timișoreanul Golda. Constantin Toma a tras pe jos și l-a învins pe portarul Mikloș. Diferența a crescut după zece minute, căci Ionuț Dinu a marcat cu capul, după un corner.

După aceste reușite din faze fixe, Unirea a marcat și pe construcție. În minutul 24, o minge venită din centrarea lui Afalna l-a lovit pe Călin Toma în față și s-a dus în poartă, surprinzându-l total pe portarul Mikloș. Peste cinci minute, Dumbrăvița a primit penalty pentru henț, iar Răzvan Ghinescu a redus diferența la 1-3. Din minutul 36, scorul a devenit însă 1-4, după golul marcat cu capul de Christ Afalna la un atac al Sloboziei.

Doar un gol în a doua repriză de la Dumbrăvița

Cosmin Stan a făcut trei schimbări la pauză și i-a trimis pe teren pe Cristian Grancea, Ionuț Tănase și Petre Simon. Mutările nu au avut însă rezultatul scontat. La acest scor, oaspeții și-au permis și câteva erori, ca și faza la care Golda a tras pe corpul portarului, așa cum o mai făcea și când juca în tricoul Ripensiei.

În minutul 68, Ibrian a avut o reluare cu capul în transversală. Până la urmă, cu sterilitatea ofensivă a gazdelor, în minutul 88, Dumbrăvița a obținut un nou penalty. Patrick Pașcalău a fost faultat de Dinu, iar Călin Toma a marcat pentru 2-4 de la punctul cu var.

CSC Dumbrăvița în eșecul cu Unirea Slobozia: Mikloș – Gîsă, Zurbagiu (cpt.), C. Toma – T. Bodri (Dav. Popa 77’), Ad. Ungureanu (Grancea 46’), Andr. Olaru (I. Tănase 46′), Martinov (Paulevici 46’), Ghinescu (P. Simon 46’) – L. Bodri, Pașcalău. Rezerve neutilizate: Trifon – Bura-Koț, Curea, Amariei.

Cosmin Stan, supărat că elevii săi fac cadouri adversarului

Antrenorul Dumbrăviței a recunoscut că scorul putea fi mai mare în favoarea adversarului, deoarece elevii săi fac în continuare multe greșeli care repun adversarii în posesie sau în poziții favorabile.

”Greșelile și aceste cadouri pe care le facem… Of! În începutul meciului, iar, la fel am început cu 0-1. E foarte greu când începi meciurile de la 0-1 cu adversari foarte buni. Am întâlnit astăzi cred că cea mai bună echipă cu care am jucat până în momentul de față. Un joc modern și cine nu a văzut meciul se gândește că dacă a fost 2-4, poate a fost un meci strâns. Scorul trebuia să fie mult mai mare. Chiar am ieșit bine cu scorul din ceea ce s-a întâmplat pe teren. Au avut câteva ocazii rarisime, cu care puteau să se distanțeze și puteau să facă scor. Meciul a fost deschis de la început. Ambele echipe au fost preocupate de a juca ofensiv. Lor le-a ieșit destul de bine. Nouă nu ne-a ieșit. Am avut puține realizări. Dar, pentru spectatorul care a venit neutru să urmărească meciul, cred că a fost un spectacol. Astăzi a văzut șase goluri și o grămadă de ocazii și a văzut și un fotbal ofensiv, mai ales din partea echipei din Slobozia”, a declarat Cosmin Stan.

La Dumbrăvița se vorbește de trac

Echipa nu merge poate așa de bine cum a previzionat clubul. Motivele pot fi și de pregătire, căci căpitanul Zurbagiu lucrează, iar Cosmin Stan este profesor de sport într-un sat din județ.

În aceste condiții, nu se pune problema de zile cu două antrenamente pe zi, așa cum alte cluburi au de câteva ori pe săptămână. Întrebat de ofițerul de presă al echipei dacă Dumbrăvița are trac, Cosmin Stan consideră că aceasta e un factor pentru rezultate.

”Nu credeam. Credeam că la început, primele etape, și apoi scăpăm de el și o să fie bine. Am început destul de tare. Nu am avut un trac foarte mare la primele meciuri și tracul se manifestă cel mai clar în momentul de față. Pe mine mă nemulțumesc greșelile, cadouile pe care le facem foarte ușor pentru adversari. Băgam adversarii în joc și nu vom putea în continuare așa. Dacă vom face în continuare greșeli. Foarte greu să mai acumulăm puncte. Nu știu cum putem să eliminăm greșelile acestea. Nici nu știu… Să le pun pe seama lipsei de experiență, a deconcentrării, lipsei de valoare? Nici nu știu. Acum și lipsă de încredere. Nu a picat prea bine meciurile cu aceste patru echipe, toate foarte bune, unul după altul. Dar am scăpat de meciurile acestea și acum urmează meciuri cu echipe din partea a doua a clasamentului, cel puțin următoarele două etape, cu Baia Mare și cu Ripensia. Poate cu echipele de mijlocul clasamentului poate reușim să acumulăm puncte”, a detaliat antrenorul Dumbrăviței.

Pașcalău, premiantul zilei

Și pentru că e profesor, Cosmin Stan făcut o analiză puțin ”didactică” a jucătorilor introduși pe parcurs, dar l-a și ”premiat” pe Patrick Pașcalău.

”Am fost total nemulțumit de modul cum am jucat în prima repriză. De asta am făcut cele patru schimbări la pauză. Paulevici a intrat foarte bine în joc, având în vedere că vine după o pauză foarte lungă de trei luni de zile în care a fost accidnetat. Peste așteptările mele, la cum a jucat. Tănase și Grancea, modești. La nivelul primei reprize. A patra schimbare, Simon, a adus un plus față de prima repriză, dar nu sunt mulțumit de modul cum a jucat. În schimb, a intrat destul de bine Popa în ultimele 20 de minute. Binișor. Dar cred că astăzi, pe lângă toate lucrurile negative pe care le-am scos în evidență, un lucru pozitiv e faptul că am câștigat un jucător de 16 ani, primul lui meci ca titular: Patrick Pașcalău. Un meci foarte bun. Când voi merge în vestiar o să merg să-l felicit și o să le spun celorlalți că un copil de 16 ani a jucat astăzi fotbal și a avut atitudinea necesară la un meci de Liga 2 și mulți nu au făcut lucrul acesta: nu au jucat fotbal astăzi și nici nu au avut atitudinea necesară pentru un meci de Liga 2. Bravo, Patrick Pașcalău”, a mai adăugat Stan.

Cu 4 puncte și golaveraj 7-13, CSC Dumbrăvița e pe locul 17 în Liga 2. Marți, de la ora 16:30, va juca la Avântul Periam în Turul 3 al Cupei României. Apoi, sâmbătă, de la ora 11:00, are meci la Minaur Baia Mare, în etapa 7 a campionatului.

Declarațiile date de Cosmin Stan la finalul meciului CSC Dumbrăvița – Unirea Slobozia 2-4:

Foto: Kozma Attila Photographer (CSC Dumbrăvița) și Leczki Jozsi (Mediafax Foto)
Video: Dumbrăvița TV

articolul original.

Cosmin Stan, înainte de meciul Dumbrăviței cu Unirea Slobozia: ”Principala problemă a echipei este că antrenorul principal cere foarte multe de la jucători”

9 September 2022 at 15:39
image

CSC Dumbrăvița joacă pe teren propriu în etapa a 6-a a Ligii 2, iar adversarul este Unirea Slobozia, o formație mai bine clasată.

Antrenorul Cosmin Stan a analizat debutul de sezon și e de părere că problema echipe pornește de la pretențiile sale de la jucători, încă lipsiți de experiență la acest nivel fotbalistic.

Cosmin Stan spune că CSC Dumbrăvița e pe un drum bun

Antrenorul principal al echipei timișene, Cosmin Stan, a precizat că el vede un trend pozitiv în jocul elevilor săi, chiar dacă rezultatele au fost negative, deoarece și adversarii au fost tot mai dificili.

”Continuăm seria meciurilor cu echipe care și-au arătat clar intențiile de promovare, de la începutul sezonului. E al patrulea consecutiv cu o echipă de acest gen. Chiar dacă nu am ieșit foarte bine din meciurile trecute, cred că putem la meciul de mâine să facem un joc bun și să-l câștigăm. Totul depinde de cum reușim să trecem de cele două înfrângeri consecutive. Eu consider că chiar dacă în meciul de la Buzuău am făcut un meci mai slab, suntem pe un trend ascendent, având în vedere și adversarul. Vom vedea în meciul de mâine dacă putem să ne îndeplinim obiectivul și să câștigăm. Avem nevoie de victorie, e bun orice punct, dar cred că avem nevoie de o victorie, pentru a ne descătușa și aborda altfel meciurile următoare, cu adversari mai accesibili. Jucăm cu o echipă cu jucători experimentați, din partea aceasta a țării: portarii Contra și Păduraru, Coadă, atacantul central Golda, chiar Cipi Rus. O echipă cu un antrenor valoros, care a antrenat mulți ani în Liga 1. Cu atât mai multe aceste lucruri trebuie să ne motiveze și să facem un meci bun”, a declarat Cosmin Stan.

Stan, un antrenor prea pretențios?

Chiar dacă el nu a avut multe experiențe de antrenorat mai sus de Liga 3, Cosmin Stan și-a făcut o autocaracterizare, cum că, cel puțin în acest moment, exigențele sale sunt peste putințele echipei.

”Cred că principala problemă a echipei este că antrenorul principal cere foarte multe de la jucători. Chiar dacă în sinea mea știu că suntem o echipă fără experiență la nivelul Ligii 2, cer foarte mult. Sper ca într-un timp foarte scurt să înțeleagă ceea ce eu le cer. Sper să nu fie copleșiți de acest aspect. Avem această problemă, dar e rezolvabilă și spe să o rezolvăm la meciul de mâine. Cred că nu putem spune că e bine că adversarul vine după rezultate mai slabe. Și Steaua și Buzăul veneau și s-au scos cu noi”, a punctta Stan.

Gîsă vede un meci de luptă, Tismonar speră într-o victorie

Tot lotul este valid, cu excepția absenței lui Tudor Moțiu. Vlad Gîsă, ultimul transfer realizat de Dumbrăvița, a punctat că se simte bine la echipa din comuna timișeană, deoarece condițiile sunt net superioare față de cele de la Astra.

”Sunt sigur că Slobozia are același obiectiv ca și anul trecut, accederea în play-off. Au jucători cu experiență. Din ce am înțeles va și ploua, probabil va fi un meci de luptă, ca cel de la Buzău. Mai avem nevoie de puncte până vine pauza de o săptămână. Eu m-am acomodat foarte bine, grupul este ok, am fost primit exact cum trebuie. Avem condiții, facem refacere. La Astra, pe final, nu erau nici bani, nici refacere, nici mingi”, a mărturisit Gîsă.

Alexandru Tismonar crede în victorie. ”Clar va fi un meci greu, dar am încredere în băieți că mâine vom face un meci foarte bun. Asta ne motivează să luăm un punct, dacă nu, cele trei puncte. La Buzău, am crezut că putem marca pe final. Eu am încredere, mă simt bine, chiar dacă încă nu sunt 100 la sută fizic”, a spus Tismonar.

Cu 4 puncte, CSC Dumbrăvița e pe locul 16 în Liga 2. Unirea Slobozia are 10 puncte și e pe locul 4. Meciul din etapa a 6-a a Ligii 2 are loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: CSC Dumbrăvița

articolul original.

Gloria Buzău, victorie cu emoții în fața nou-promovatei CSC Dumbrăvița. Vali Alexandru e însă mulțumit cu cele trei puncte: ”Am avut ocaziile mai mari, succesul e meritat”

6 September 2022 at 18:33

Gloria Buzău a trăit cu mari emoții partida cu CSC Dumbrăvița, de pe teren propriu, disputată luni, pe care a câștigat-o la limită, scor 2-1. Echipa lui Cristian Pustai a condus cu 2-0, dar a avut apoi un jucător eliminat și a primit gol când mai erau 30 de minute din joc.

Gloria Buzău, succes cu 2-1 în fața nou-promovatei CSC Dumbrăvița. Reacția lui Valentin Alexandru

Gloria Buzău a reușit să se desprindă pe tabelă la 10 minute de la începerea părții a doua. A deschis scorul prin Dinko Trebotic, în minutul 25, și a mărit diferența în minutul 56, atunci când Valentin Alexandru a transformat o lovitură de la 11 metri.

Apoi, lucrurile s-au complicat pentru echipa gazdă, pentru că Daniel Vîrtej a văzut al doilea cartonaș galben, în minutul 62, și a fost trimis mai repede la cabine. CSC Dumbrăvița a pus mai multă presiune ulterior și s-a apropiat la un gol după reușita lui Adrian Ungureanu din minutul 63.

Valentin Alexandru, după ce Gloria Buzău a trecut de CSC Dumbrăvița: ”Am avut ocaziile mai mari, iar cele cele trei puncte sunt meritate”

Însă, Gloria Buzău a reușit să ia toate punctele, iar la final, la interviuri, Valentin Alexandru a comentat succesul, unul din care el personal ia doar părțile bune, anume că echipa sa a pus încă trei puncte în clasamentul Ligii 2.

A fost o partidă pe care am controlat-o de la un capăt la altul, chiar dacă am rămas în inferioritate numerică, iar adversarii au profitat de o eroare în defensiva noastră. Cred că a fost singura lor mare ocazie. Noi am avut posesia, am avut ocaziile mai mari, iar cele cele trei puncte sunt meritate.

Scorul putea fi mai mare, lumea ne-a apreciat pentru că am fost în 10 oameni, am fost dăruiți. Contează mult mai mult decât la 11 contra 11”, a declarat Valentin Alexandru.

 • Gloria Buzău, cu CSC Dumbrăvița: R. Stoian (cpt.) – Sg. Pîrvulescu, Lopez, Vîrtej, Sălcianu (Uțiu 53′) – Trebotic (Gaitan 79′), Honciu – Rz. Matiș (Wiktorski 66′), Cr. Ciobanu, Blejdea (Neicuțescu 46′) – Val. Alexandru
  Rezerve neutilizate: Wynney – D. Burlacu, A. Manea, Al. Munteanu, Oteliță

Valentin Alexandru, analiza următorului joc pentru Gloria Buzău, cu Poli Iași

Pentru Gloria Buzău urmează un meci mai complicat în runda a 6-a, cel puțin pe hârtie, cu Poli Iași, în deplasare. Alexandru a afirmat în privința duelului cu ieșenii că își dorește un nou succes, pentru ca Gloria Buzău să aibă șansa să mai urce în ierarhie.

Iași e o pretendentă la promovare, o să fie un meci important, vom merge acolo cu gândul la victorie, dar și ei vor dori să câștige. Nu contează cine va marca, important e să câștigăm. Trebuie să adunăm puncte, pentru că etapele trec și se poate rupe clasamentul.

Trebuie să ne facem treaba, să câștigăm meciurile. Apoi, pot veni și meciurile în care vom juca din ce în ce mai bine, pentru că vom prinde încredere și vom crește de la partidă la partidă”, a mai spus Valentin Alexandru.

Gloria Buzău a ajuns la 10 puncte după etapa a 5-a 

Gloria Buzău are 10 puncte după cinci runde scurse din Liga 2. În primele două etape a obținut victorii, 1-0 cu Ripensia și 3-1 cu Metaloglobus, iar apoi a remizat cu CSM Slatina, scor 1-1, și a cedat contra celor de la FK Miercurea Ciuc, scor 2-3.

Gloria Buzău va avea următoarea partidă, din runda a 6-a a Ligii 2, pe teren advers, cu Politehnica Iași, sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 11:00.

Foto: Gabriel CernatGloria Buzău
Video: Gloria Buzău

articolul original.

CSC Dumbrăvița, învinsă la a treia deplasare avută în Liga 2, la Buzău. Cosmin Stan: ”Am pierdut meritat. Am răgușit degeaba”

5 September 2022 at 18:09

CSC Dumbrăvița a cedat cu scorul de 1-2 în deplasare la Gloria Buzău, în ultima partidă din runda a 5-a a Ligii 2.

Pentru nou-promovată, e prima înfrângere pe teren advers după aproape 11 luni, căci ultimul rezultat negativ s-a înregistrat în octombrie 2021, în Liga 3.Acesta a fost al treilea meci jucat ”afară” în Liga 2.

Cosmin Stan a spus după joc că jucătorii săi au meritat să piardă.

CSC Dumbrăvița nu a mișcat în front în prima repriză, la Buzău

Buzăul a dominat autoritar prima repriză, una în care echipa din Dumbrăvița a ajuns extrem de rar în preajma careului advers. Jocul s-a desfășurat mai mult în jumătatea timișenilor.

În acest condiții, Trifon a tot fost pus la încercare, iar în minutul 25 a venit și primul gol. Dinko Trebotic a reluat centrarea lui Honciu, Lopez nu a putut să atingă mingea, dar balonul tot s-a dus în poartă. Abia pe finalul primei jumătăți a meciului, Zurbagiu a încercat să atace, dar mingea șutată de el nu i-a pus nicio problemă lui Stoian.

Timișenii nu au jucat mai bine nici cu un om în plus, jumătate de oră

Dumbrăvița a avut o tentativă de atac și în debutul reprizei secunde, prin Martinov, dat tot degeaba. În minutul 56, Olaru l-a călcat pe Trebotic și s-a dat penalty. Valentin Alexandru a executat și a marcat. Soarta jocului nu era însă pecetluită, deoarece în minutul 63 a avut și Dumbrăvița penalty, după ce Vîrtej l-a ținut pe Olaru de tricou, în careu. Jucătorul Buzăului s-a ales cu al doilea cartonaș galben și eliminare. Adrian Ungureanu a marcat de punctul cu var.

Cu om în plus, Dumbrăvița nu a izbutit însă alte realizări ofensive în jumătatea de oră în care s-a mai jucat la Buzău. Ba chiar tot gazdele au fost cele care au mai periculoase.

CSC Dumbrăvița în eșecul cu Gloria Buzău: Trifon – Amariei (Tismonar 70′), Bain (Ad. Ungureanu 57′), Gîsă, C. Toma – Zurbagiu (cpt.), Martinov – Curea (Grancea 57′), I. Tănase (Andr. Olaru 46′), Simon – Dav. Popa (L. Bodri 46′). Rezerve neutilizate: Mikloș – Bura-Koț, Bickling, Pașcalău.

Lipsiți de experiență, dumbrăvițenii nu au găsit soluțiile tactice

Despre joc, antrenorul Cosmin Stan a apreciat că echipa sa nu a jucat grozav în prima repriză, dar nici după ce a rămas cu om în plus. De pe margine le-a indicat degeaba să joace în stânga.

”Sunt încă sub impresia jocului, la cald, dar cred că a fost cel mai slab meci pe care l-am făcut în deplasare de când sunt eu la echipă. Vorbesc de prima repriză, în care nu am avut personalitate, nu am avut curaj, nu am pus nicio problemă adversarului. În schimb, după pauză, în primele 20 de minute, am jucat cu totul altceva, am fost mai curajoși, am arătat că putem să jucăm și noi fotbal. Totul până la faza golului de 2-1, în care adversarul a avut și eliminare. În loc să ne liniștim și să gândim jocul așa cum trebuie și să dezvoltăm acțiunile pe partea lor stângă, unde intrase un copil care nu jucase până acum (n.r. Rareș Uțiu), am abuzat de mingi în zona centrală, de mingi la bătaie. Am dus jocul prea mult în partea opusă, unde adversarul s-a baricadat foarte bine. Pentru ultimele 20 de minute, nu am avut un om lucid la mijlocul terenului, care să înțeleagă că trebuie dusă mingea în partea noastră dreaptă. Dacă făceam lucrul acesta, cred că nu am fi pierdut și am fi reușit să egalăm. Din păcate, lipsa de experiență și-a spus cuvântul. Eu am încercat de pe margine, pe cât posibil, să le spun să ducă mingea în partea dreaptă, dar, din păcate, am rămas doar cu starea de răgușeală după joc. Am răgușit degeaba…”, a declarat Stan, care este și profesor și care a ratat prima zi a noului an școlar.

 • 1-0 la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii, 2-2 la Buftea, cu Concordia Chiajna, și 1-2 la Buzău, cu Gloria, sunt rezultatele înregistrate în deplasare de CSC Dumbrăvița

Cosmin Stan a sperat la pauză

Stan a sperat la pauză într-o revenire, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat. ”Lipsa de experiență a fost principala problemă. Am jucat o repriză foarte fricos, fără personalitate, am preferat să stăm doar la cutie, deși aș fi vrut să jucăm cu totul altfel. La pauză am încercat să le ridic moralul și să le spun că trebuie să jucăm și noi. Era un meci televizat, urmărit de foarte multă lume. Chiar nu era nimic pierdut, era doar 1-0 pentru adversar. Și, într-adevăr, am jucat, până la faza penalty-ului. Chiar am avut câteva acțiuni foarte bune, cu pase mărunte, cu progresie foarte bună, am ajuns repede la poarta adversă. Din păcate, după golul de 2-1, în loc să ne liniștim și să gândim bine finalul de meci, s-a întâmplat exact opusul. Ne-am precipitat, am luat decizii foarte proaste, am intrat apoi în criză de timp și tot n-am dus mingea în partea noastră dreaptă. N-am făcut acest lucru și am pierdut meritat”, a mai spus Cosmin Stan.

CSC Dumbrăvița are 4 puncte, golaveraj 4-7 și ocupă locul 16 în Liga 2 după cinci etape. Sâmbătă, de la ora 11:00, va juca acasă cu Unirea Slobozia (locul 4, 10 puncte), în etapa a 6-a.

Foto: Gabriel Cernat / FC Buzău

articolul original.

Gloria Buzău trece la limită de CSC Dumbrăvița, într-un meci cu două penalty-uri și un cartonaș roșu. Timișenii n-au fost deloc periculoși pe final, de parcă ei jucau în inferioritate

5 September 2022 at 15:22
image

Gloria Buzău a câștigat fără mari probleme meciul cu CSC Dumbrăvița, joc care a pus punct etapei a 5-a a Ligii 2. Cu 2-1 s-au impus jucătorii lui Cristian Pustai, în ultima jumătate de oră evoluând în inferioritate numerică, după eliminarea lui Daniel Vîrtej.

Primă repriză controlată autoritar de Gloria. Doar Trebotic a marcat

Gloria a controlat autoritar jocul din Crâng și a irosit mai multe situații de a marca, prin Ciobanu (4, 20), Alexandru (10), Trebotic (15), Blejdea (16) și Lopez (19), dar a reușit în cele din urmă să înscrie prin Dinko Trebotic, care a reluat cu capul din 10 metri lateral stânga, spre colțul lung, o minge centrată din corner, din dreapta, de Honciu.

După gol, jucătorii lui Pustai n-au mai apăsat pe accelerație, nici ei nu și-au mai creat ocazii, însă nici timișenii n-au reușit să fie deloc periculoși. Trebotic (34) și Sălceanu (44) au mai avut șuturi pe poartă sau pe lângă, în timp ce pentru Dumbrăvița a finalizat pe poartă Zurbagiu (45), din dreapta careului, când a văzut că nu are niciun coechipier căruia să-i paseze.

Două goluri din penalty-uri și o eliminare pentru Gloria

În partea secundă jocul a fost mai echilibrat, iar unul dintre nou-intrații Dumbrăviței a fost neglijent în intervenția sa și l-a călcat în careu pe Trebotic. Arbitrul a dictat penalty, iar Valentin Alexandru (56) l-a executat fără emoții.

La scurt timp însă, Vîrtej l-a ținut din spate pe Olaru, iar arbitrul Porumbel a dictat 11 metri și pentru Dumbrăvița, dar și al doilea cartonaș pentru Daniel Vîrtej, care, astfel, a fost eliminat. Nici Adrian Ungureanu (63) nu a avut emoții la finalizare.

În ultima jumătate de oră însă, Dumbrăvița nu a pus deloc probleme defensivei adverse, de parcă ea ar fi jucat în inferioritate numerică. Gloria și-a mai creat ocazii pe final, prin Alexandru (72) și Honciu (75, 80), însă meciul s-a terminat doar cu victorie la limită pentru gazde.

Cinci echipe cu 10 puncte în clasamentul Ligii 2 după 5 etape

Cu 10 puncte și golaveraj 9-6, Gloria Buzău a urcat pe locul 5 în clasamentul Ligii 2, la egalitate cu Șelimbăr, Slobozia, Iași și Steaua, echipe aflate pe pozițiile 3-7.

În schimb, Dumbrăvița, cu 4 puncte și golaveraj 5-9, se află pe locul 16.

În etapa a 6-a, Gloria joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Poli Iași, iar Dumbrăvița o întâlnește pe teren propriu, în același interval orar, pe Unirea Slobozia.

COMENTARIUL LIVE

GLORIA BUZĂU – CSC DUMBRĂVIȚA 2-1

Dinko Trebotic 25′, Valentin Alexandru 56′ – penalty / Adrian Ungureanu 63′ – penalty

Gloria Buzău: R. Stoian (cpt.) – Sg. Pîrvulescu, Lopez, Vîrtej, Sălcianu (Uțiu 53′) – Trebotic (Gaitan 79′), Honciu – Rz. Matiș (Wiktorski 66′), Cr. Ciobanu, Blejdea (Neicuțescu 46′) – Val. Alexandru
Rezerve neutilizate: Wynney – D. Burlacu, A. Manea, Al. Munteanu, Oteliță
Antrenor: Cristian Pustai
Eliminat: Daniel Vîrtej 62′ (cumul cartonașe galbene)

CSC Dumbrăvița: Trifon – Amariei (Tismonar 70′), Bain (Ad. Ungureanu 57′), Gîsă, C. Toma – Zurbagiu (cpt.), Martinov – Curea (Grancea 57′), I. Tănase (Andr. Olaru 46′), Simon – Dav. Popa (L. Bodri 46′)
Rezerve neutilizate: Mikloș – Bura-Koț, Bickling, Pașcalău
Antrenor: Costin Stan

Stadion: Gloria (Buzău). Arbitru central: Valentin Porumbel (Olteniţa). Arbitri asistenți: Roberto Ciuraru (Sfântu Gheorghe) și Daniel Călin (Bucureşti). Arbitru de rezervă: Ionuț Constantinescu (Galaţi). Observator arbitri: Cristian Sava (Bacău). Delegat joc: Bogdan Gheorghiță (Vaslui).

Min 90+4 Final de partidă în Crâng. Gloria Buzău se impune cu 2-1 în meciul cu CSC Dumbrăvița, fără probleme pe final, chiar dacă a jucat o jumătate de oră în interioritate numerică
Min 90+3 ||| Călin Toma primește și el cartonașul galben după un fault asupra lui Honciu. Arbitrul exagerează cu decizia sa
Min 88 Petre Simon acuză o accidentare la glezna dreaptă și așteaptă intrarea târzie a medicului echipei. Arată cu degetul unde îl doare și apoi continuă să se vaite, arbitrul îi poftește afară și Simon se ridică și merge singur, fără spijin. Incredibilă atitudinea lui Simon, care s-a comportat ca și cum ar trage de timp, cu toate că echipa sa ar trebui să forțeze egalarea
Min 86 ||| Alexandru Tismonar primește cartonaș galben pentru un fault asupra lui Neicuțescu. Dumbrăvița nu reușește să-și creeze ocazii, nici măcar să țină mai mult de minge, chiar dacă joacă în superioritate numerică
Min 80 Honciu bate peste zid o lovitură liberă de la circa 18 metri ușor lateral stânga, Călin Toma, poziționat lângă bară, respinge cu capul, înainte ca Trifon să ajungă acolo pe picioare. Portarul nu a mai intervenit, lăsându-și coechipierul să respingă. Oricum nu avea cum să intervină, fiindcă s-ar fi lovit de fundaș
Min 79 A patra și ultima schimbare pentru Gloria Buzău în acest meci: Pablo Gaitan intră în locul lui Dinko Trebotic
Min 75 Alexandru întoarce și Honciu șutează puternic direct pe Trifon, care respinge în față și un coechipier degajează
Min 72 Alexandru prinde un șut bun din dreapta, spre vinclul colțului lung, Trifon intervine și respinge în corner
Min 70 Ultima schimbare la CSC Dumbrăvița. Iese Eduard Amariei și intră Alexandru Tismonar
Min 66 Iese Răzvan Matiș și intră Kamil Wiktorski
Min 65 Călin Toma bate lovitura liberă de la 18 metri ușor lateral stânga direct în gura lui Honciu, care pică jos, mingea îi revine lui Toma și acesta mai trage o dată, și de această dată tot în Honciu, în picioarele sale
Min 64 ||| Răzvan Matiș intră dur, fără nicio intenție de a juca mingea, îl ”cosește” pe Grancea în fața propriului careu și primește cartonașul galben
Min 63 2-1 Adrian Ungureanu, abia intrat pe teren, bate penalty-ul cu sânge rece, jos, lângă bara din stânga, iar Stoian a sărit în partea opusă
Min 62 |||| Olaru pătrunde în careu și este tras de tricou de Daniel Vîrtej, iar arbitrul, aproape de fază, dictează penalty și cartonaș galben. Daniel Vîrtej avea deja un cartonaș galben luat în acest meci, astfel că este eliminat
Min 57 Dublă schimbare la CSC Dumbrăvița. Ies Denis Curea și Adrian Bain și intră Cristian Grancea și Adrian Ungureanu 
Min 56 2-0 Valentin Alexandru marchează din penalty în dreapta, cu siguranță, după ce Trifon a plonjat în partea opusă careului
♦Min 55 ||| Neicuțescu trimite în față, în careu, Trebotic reia din 15 metri mult în sus și Trifon prinde, însă Andrei Olaru intră neglijent și îl călcă pe călcâi pe Trebotic, iar arbitrul dictează penalty ;i cartonaș galben
Min 53 ⇒ Rareș Uțiu intră în locul lui Robert Sălceanu, accidentat
Min 52 Sălceanu încearcă o centrare din alergare din stânga careului, alunecă în acel moment și acuză o accidentare. Medicul îl scoate în afara terenului și face semn să fie schimbat
Min 52 ||| Sergiu Pîrvulescu îl ține de mână, din spate, pe Luca Bodri și primește cartonașul galben
Min 48 Martinov primește în fața careului, încearcă un dribling în fața lui Trebotic și după ce adversarul îi dă peste minge cade și este lovit cu genunchiul în spate de Lopez. Arbitrul lasă jocul să continue, Luca Bodri șutează la poartă și Stoian prinde
Min 46 S-a reluat meciul
Min 46 Pustai îl schimbă pe Andrei Blejdea cu Mihai Neicuțescu. Și Stan schimbă de două ori. Ies David Popa și Ionuț Tănase și intră Luca Bodri și Andrei Olaru
Min 45+1 Pauză la Buzău. Gloria conduce cu 1-0 în meciul cu CSC Dumbrăvița, după o primă repriză în care a controlat autoritar jocul până la deschiderea scorului
Min 45 Zurbagiu avansează în dreapta, nu are niciun coechipier în față, în careu, și alege să tragă la poartă. Stoian reține cu ușurință
Min 44 Sălceanu pătrunde în viteză în careu, în stânga, șutează spre colțul lung, iar mingea trece pe lângă poartă și iese afară, destul de aproape de vinclu
Min 35 ||| Daniel Vîrtej primește și el cartonașul galben, după un fault asupra lui Martinov. Faza fixă rezultată, la circa 30 de metri ușor lateral stânga, e executată slab și defensiva Gloriei respinge cu ușurință mingea centrată în marginea careului
Min 34 Trebotic trage din 21 de metri central, din alergare, Trifon deviază în dreapta sa și apoi prinde
Min 29 ||| Ionuț Tănase primește primul cartonaș galben al meciului
Min 25 1-0 Centrare a lui Honciu din corner, din dreapta, Dinko Trebotic reia cu capul din circa 10 metri ușor lateral stânga spre colțul lung, Lopez plonjează și încearcă să devieze, însă nu ajunge, iar mingea merge în gol, în ciuda încercării lui Trifon de a evita golul
♦Min 25 Matiș trage din poziție centrală, din circa 19 metri, mingea îl lovește în cap pe Gîsă și se duce peste poartă
Min 20 Ciobanu pătrunde din dreapta spre centru și trage din fața careului, Trifon respinge în față. Dumbrăvița e presată în acest debut de meci
Min 19 Centrare dintr-un corner din dreapta, Lopez reia cu capul din 7 metri central, Trifon reține pe linie
Min 16 Centrare din dreapta, Blejdea deviază cu capul din 6 metri pe lângă bara a doua, însă se dictează offside la poziția sa
Min 15 Honciu bate cu lob o lovitură liberă din zonă centrală, înspre dreapta, în careu, Ariel Lopez recentrează în stânga, de unde Trebotic, dintr-o poziție bună, din 3 metri, reia peste poartă. Arbitrul consideră că Trifon a deviat cu vârfurile degetelor și acordă un corner care ulterior aduce o lovitură liberă în dreapta careului
Min 10 Ciobanu centrează în ultimul moment de pe linia de fund, după o pătrundere în dreapta, mingea e deviată pe bara a doua, Alexandru preia, e blocat, se zbate și din cădere șutează în Trifon, repliat
Gloria joacă în echipament roșu-alb-albastru, iar Dumbrăvița într-unul complet verde
Min 7 Puțini spectatori la meci. La Tribuna a II-a sunt maximum, cu indulgență, 100 de persoane. În peluză este formată o galerie din circa 30 de băieți tineri care au bătut toba și au cântat în primele 6 minute, apoi s-au oprit pentru o pauză
Min 4 Minge trimisă în față, Alexandru pasează din prima pentru Ciobanu, care trage cu pământul din 15 metri ușor lateral stângă, însă lovitura sa e defectuasă și balonul se duce pe lângă poartă, la prima bară. Trifon lasă mingea să iasă
Min 2 Centrare din stânga careului, Trifon iese să boxeze, o face slab, în lateral, se lovește de un coechipier și acuză contactul
Min 1 A început partida de la Buzău


Etapa a 5-a a Ligii 2 se încheie astăzi, 5 septembrie, odată cu disputarea meciului de la Buzău dintre Gloria și CSC Dumbravița. Partida din Crâng începe de la ora 16:30 și aduce față în față clasatele în acest moment pe locul 10, respectiv 16.

Runda a 5-a a debutat de vineri, și-a consumat majoritatea meciurilor sâmbătă, iar duminică a avut programat un alt joc.

Gloria Buzău a remizat în ultimul meci de acasă și vine după primul eșec suferit în acest sezon

Gloria Buzău vine după primul eșec suferit în acest sezon, 2-3 la FK Miercurea Ciuc, dar și după primul joc în care a cedat puncte pe teren propriu, 1-1 cu CSM Slatina.

Tot cu o nou-promovată va evolua astăzi, în fața propriilor spectatori, echipa lui Cristian Pustai, antrenor care a și început să fie contestat în Crâng după aceste două meciuri care nu i-au adus punctaj maxim echipei. Admonestări din partea publicului buzoian, care nici măcar pe jumătate nu este în stare să umple stadionul atunci când joacă Gloria, au fost inclusiv la primul joc de acasă din acest sezon, când echipa a trecut ”doar” cu 1-0 de Ripensia.

”Până la urmă, în deplasare, în două jocuri, am marcat cinci goluri, asta înseamnă ceva. Problema e la meciurile de pe teren propriu. Să sperăm că la meciul cu Dumbrăvița, chiar dacă întâlnim o echipă surpriză a acestui campionat, vom face un meci bun.

O echipă care se apără grupat și contraatacă periculos. Va fi un meci destul de greu, însă importante sunt punctele. E începutul de campionat, dar să sperăm că luni vom fi bine și vom trece peste înfrângerea cu FK Miercurea Ciuc.

Eu sper să jucăm bine, cu Slatina am făcut un joc bun, am făcut o posesie mai bună, am stat destul de mult în terenul adversarului, am avut destule faze fixe, dar să sperăm că vom face mai multe luni”, a spus Cristian Pustai, care a cerut publicului buzoian să vină într-un număr cât mai mare și să fie mai aproape de echipă: Sperăm să vină lumea, să ne susțină. Avem nevoie de susținerea publicului, pentru că peste tot unde am jucat, la echipele care își propun ceva, am văzut susținere. Până la urmă, publicul este al 12-lea jucător.”

CSC Dumbrăvița nu a pierdut în deplasare în acest sezon de Liga 2

De partea cealaltă, CSC Dumbrăvița vine, la rândul ei, după un eșec suferit runda trecută: 0-3 acasă cu steaua, un meci în care a suferit două eliminări, deci și pierderi importante, având în vedere subținirea lotului timișenilor.

Dacă pe teren propriu, în acest sezon, a înregistrat numai înfrângeri, 1-2 cu Unirea Dej și 0-3 cu Steaua, în deplasare nou-promovata s-a comportat mult mai bine. După debutul cu victorie, 1-0 la Târgu Jiu cu Viitorul Pandurii, a doua etapă afară i-a adus o remiză, 2-2 cu Concordia Chiajna. La fel ca ilfovenii, și Gloria Buzău este una dintre echipele cu obiectiv stabilit să promoveze în prima ligă.

”Va fi un meci dificil, care ne poate ajuta să ne revenim din punct de vedere moral după meciul Steaua. Un meci cu o echipă care se bate la play-off, cu un antrenor cu mare experiență în Liga 1. Dar mergem încrezători că putem scoate un rezultat pozitiv. Fiecare meci cred că este dificil pentru noi, avem o echipă tânără. Jucători, majoritatea nu au o experiență mare sau deloc. Într-adevăr, Buzăul este o echipă cu jucători care au jucat la nivelul Ligii 1 și 2, cu nume sonore, un antrenor care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Dar noi muncim în fiecare zi și cred că putem face un rezultat pozitiv”, a spus Alexandru Albert, preparatorul fizic al echipei din Dumbrăvița, la conferința de presă organizată înaintea acestui meci. Antrenorul principal Cosmin Stan a absentat, deoarece la acea dată a avut treabă la școala unde este profesor de sport!

Valentin Porumbel arbitrează Gloria Buzău – CSC Dumbrăviţa

Înaintea meciului de la Buzău, ultimul al etapei a 5-a, Gloria Buzău ocupă locul 10, cu 7 puncte și golaveraj 7-5, iar CSC Dumbrăvița se află pe poziția a 16-a, cu 4 puncte și golaveraj 4-7.

Partida de pe stadionul Gloria va fi arbitrată de la centru de Valentin Porumbel (Olteniţa) și de la cele două tușe de asistenții Roberto Ciuraru (Sfântu Gheorghe) și Daniel Călin (Bucureşti). Arbitru de rezervă este Ionuț Constantinescu (Galaţi), iar observator de arbitri a fost delegat Cristian Sava (Bacău). Delegat de joc este Bogdan Gheorghiță (Vaslui).

articolul original.

CSC Dumbrăvița merge încrezătoare la meciul cu Gloria Buzău, chiar dacă antrenorul Pustai îi ”sperie” pe timișeni. Pentru ”principalul” Cosmin Stan a început școala!

2 September 2022 at 15:35

CSC Dumbrăvița va juca în runda a 5-a a Ligii 2 la Gloria Buzău, în deplasare.

După înfrângerea de acasă cu Steaua (scor 0-3), alb-verzii au rămas la fel de încrezători în forțele proprii, mai ales că trăiesc cu impresia că arbitrajul e de vină că nu au mai multe puncte contra echipei din Ghencea!

De la conferința de presă a lipsit antrenorul principal Cosmin Stan care, în mod surprinzător pentru acest nivel, este profesor de sport la o școală din județ.

”Mare performanță începe aici”. Dar antrenorii au și alte locuri de muncă

Din păcate pentru nou-promovata CSC Dumbrăvița, Cosmin Stan nu a renunțat la postul său din învățământ, ceea ce spune multe despre bugetul echipei timișene. În locul său, la această conferință de presă înainte de jocul cu Gloria Buzău a vorbit preparatorul fizic Alexandru Albert, căci și Dumbrăvița are ”boala” de la Ripensia, un ”secund” fără calificarea necesară.

”Va fi un meci dificil, care ne poate ajuta să ne revenim din punct de vedere moral după meciul Steaua. Un meci cu o echipă care se bate la play-off, cu un antrenor cu mare experiență în Liga 1. Dar mergem încrezători că putem scoate un rezultat pozitiv. Fiecare meci cred că este dificil pentru noi, avem o echipă tânără. Jucători, majoritatea nu au o experiență mare sau deloc. Într-adevăr, Buzăul este o echipă cu jucători care au jucat la nivelul Ligii 1 și 2, cu nume sonore, un antrenor care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Dar noi muncim în fiecare zi și cred că putem face un rezultat pozitiv”, a spus Alexandru Albert.

Jucătorii sunt convinși că echipa poate lua puncte din deplasare, unde Dumbrăvița e neînvinsă

CSC Dumbrăvița se simte foarte sigură pe ea, mai ales în deplasare, unde are o victorie (1-0 cu Viitorul Pandurii) și o remiză (2-2 cu Concordia Chajna) în acest sezon și, de aceea, jucătorii cred că istoria se poate repeta și la Buzău.

Ionuț Tănase e convins și că din cauza arbitrajului de la meciul cu Steaua, Dumbrăvița a pierdut. A ”plouat”, într-adevăr, tot meciul cu avertismente, dar diferența e că steliștii au știut să nu ia și al doilea ”galben”, spre deosebire de doi jucători ai timișenilor, care au tratat situațiile din teren cu imprudență. De aceea, Răzvan Ghinescu și Toma Bodri sunt și suspendați.

”Va fi un meci destul de greu, deoarece Buzăul a încercat mereu să intre în play-off și să promoveze. Și noi mergem încrezători, chiar dacă etapa trecută am laut bătaie cu Steaua cu 3-0. Dar am luat-o în inferioritate numerică, domnul arbitru ne-a dat eliminări. Scorul nu reflectă realitatea. Nu avem nimic de pierdut. Nici la Chiajna nimeni nu ne dădea nicio șansă și am luat un punct. Liga 2 nu e așa un balaur”, a spus Tănase.

Andrei Olaru spune că deplasările par să fie mai ușoare pentru echipa sa, una neînvinsă pe alt teren în acest debut de Liga 2. ”Eu cred că este cea mai grea deplasare din acest sezon. Este o echipă foarte bună, care și anul trecut a avut un rezultat bun. Au un lot foarte experimentat, jucători care au fost la nivel superior, în Liga 1. Antrenorul este unul de clasă. Cred că ne priesc meciurile în deplasare, pentru că nu am mai pierdut de mult timp”, a precizat Andrei Olaru.

Pe teren propriu, Dumbrăvița a pierdut ambele jocuri disputate până acum: 1-2 cu Unirea Dej și 0-3 cu Steaua

Cu 7 puncte, Gloria Buzău e pe locul 7 în Liga 2, devansată de Steaua, care a câștigat astăzi cu Poli Iași, în debutul etapei a 5-a. CSC Dumbrăvița are 4 puncte și e pe locul 14. Partida din Crâng are loc luni, de la ora 16:30, în încheierea rundei.

Conferința de presă susținută de CSC Dumbrăvița înainte de meciul cu Gloria Buzău:

Foto principal: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto
Foto text și video: Dumbravița TV

articolul original.

Daniel Oprița, foc și pară pe elevii săi după succesul cu 3-0 obținut la Dumbrăvița: ”La cum am jucat, îmi dau insomnii.” Jucătorii, băgați în ședință!

29 August 2022 at 21:35

Steaua s-a impus cu 3-0 în meciul cu CSC Dumbrăvița, dar Daniel Oprița a băgat echipa în ședință la finalul jocului din etapa a 4-a a Ligii 2.

Antrenorul a fost foarte supărat că echipa sa a tratat neserios un meci pe care adversarul l-a terminat în nouă jucători, fără să facă un golaveraj mai bun.

Oprița a mai spus că jucătorii nu trebuie să se gândească la absența dreptului de promovare, căci sunt plătiți să joace bine.

Jocul Stelei nu e pe placul lui Daniel Oprița

Antrenorul Stelei spune că echipa sa nu a trata jocul de la Dumbrăvița cum trebuie.

”Importante sunt cele trei puncte în seara aceasta. Aici, la Dumbrăvița, mai mult nu pot să comentez, pentru că chiar dacă scorul a fost 3-0, ne-am chinuit! Dumbrăvița, cu doi oameni eliminații… Am făcut schimbări, nu mi-au adus nimic! Incredibil! Dumbrăvița, chiar au avut atitudine, s-au dăruit. Au rămas în nouă oameni! Tot respectul pentru ei. Și respect toate echipele, pentru că nu vreau să ne credem noi… Dar i-am prins în situația aceasta. Dacă se grupau mai mult, aveau ei situații să ne prindă…Nu m-am bucurat! E al doilea meci, a doua victorie, în care nu mă bucur. Mă duc în vestiar și țin o ședință. Nu pot. Trebuie să fiu realist. Am fost la Slatina, am fost confuz. I-am atenționat: am câștigat gâfâind. A venit Miercurea Ciuc și ne-a dat 4. Dacă nu tratăm fotbalul și nu suntem serioși. Iar cei care intră, să vină cu un plus. Am patru meciuri în care nu am avut niciun plus de pe bancă. Le arată cu cifre. M-am gândit că am făcut o echipă bună, după numele jucătorilor. Dar atitudinea și jocul mă dezamăgesc”, a spus antrenorul principal al Stelei.

Steaua trebuie să joace ca și cum ar putea promova

Stelistul a spus că el a făcut echipa pentru primul loc și fotbaliștii așa ar trebui să joace ca și cum ar putea promova, căci așa sunt plătiți.

”Nu există așa ceva. Ce drept de promovare? Ce nu e drept de promovare? Trebuie să joace fotbal! (întrebat dacă lipsa dreptului de promovare nu demotivează) Salariul îl iau, nu? Atunci sunt motivați. Când le intră banii, nu mai sunt demotivați. Dacă sunt plătiți pentru asta, să joace. Că nu i-am luat numai pentru promovare. Au contract! Și eu la fel. Vedem, să-i lăsăm pe cei care se ocupă să rezolve problema cu promovarea. Noi trebuie să jucăm. Cum să joc cu doi oameni în plus și să tratez așa cum am tratat noi jocul”, a mai spus Oprița.

Arbitrul a dat foarte multe cartonașe

Arbitrul Mircea Ardelean a dat șase cartonașe galbene steliștilor în acest meci. Oprița spune că echipa nu avea voie să mai ia avertismente după ce a avut doi jucători în plus.

”Nici nu am făcut calculul, dar după ce a rămas Dumbrăvița în nouă, cred că am mai luat noi vreo trei-patru galbene. Eu, în superioritate, am mai luat trei-patru galbene, echipa mea! Asta ce arată? Cum am jucat noi!”, a punctat principalul, căruia galeria i-a scandat numele în timpul jocului.

Chiar și așa, într-un discurs amestecat, Oprița a spus că, în situația dată, nu poate critica arbitrul. ”La început am văzut-o pe primul loc. Dar trebuie să mai dau puțin înapoi și să muncim și să vedem să încercăm să prindem plutonul fruntaș și să fim pe loc de play-off. Așa cum suntem acum…Trebuie să evităm retrogradarea! Că și așa nu avem drept de promovare. Măcar pe aia să o evităm. Ok, că ne-a dat și nouă cam multe cartonașe. A fost o simulare a lor acolo. Se dă cartonaș galben. Deși nu trebuia să ajungă acolo. Un arbitru, nefiind VAR, putea da și penalty… Ce pot să zic eu de arbitru, când le-a dat două roșii și i-a lăsat în nouă? Ce să zic, că a greșit cu ceva? Eu sunt pe echipă, pe atitudine și am…”, a mai spus, nervos, stelistul.

Cui n-i convine, poate pleca!

Danie Oprița a spus că ar mai vrea un transfer și, în același timp, spune că nemulțumiții pot pleca.

”Acum, la cum sunt, aș mai vrea un jucător. Acum să vedem până pe 5 (n.r. – 5 septebmrie) dacă putem să-l luăm. Iar cei care sunt supărați că nu joacă sau nu s-au acomodat, le-am și zis. Până pe 5, au liber să-și caute echipă fiecare. Nu țin pe nimeni. Nu contează cum îi cheamă. Cine vrea să plece, poate să plece. Nu vreau să spună că nu joc. Le-am dat liber! Dacă se cred fotbaliști, să plece, să se ducă la mai bine, la Liga 1 să câștige mai mulț bani. Trag un semnal de alarmă să ne schimbăm atitudinea și să fim altfel, pentru că nu e normal ce am făcut astăzi. Dacă era 1-1, după 2-0 la pauză și la cum s-au desfăsurat lucrurile, nu înțeleg de ce se retrag. Nu le-am spus niciodată să se retragă. Eu vreau să dau golul 3, 4. Așa le-am spus la pauză. Dacă era 1 la 11 poate era să se întâmpla un 3-4 pentru Dumbrăvița. Trebuie să fim relaxați și să spunem lucrurilor pe nume Sunt importante punctele, dar la cum am jucat, îmi dă insomnii, a adăugat antrenorul bucureștenilor.

Steaua în victoria cu CSC Dumbrăvița: Dincă – St. Drăghici, Walace, Al. Sabău, Corbu (Al. Sima 72′) – Ad. Popa (Bodișteanu 64′), Șt. Pacionel, Balgiu, Dr. Gheorghe (Enceanu 56′) – A. Trică (Chunchukov 64′), Chipirliu (cpt.)(Em. Pacionel 72′). Rezerve neutilizate: H. Iancu – Calestru, D. Oroian, Gugu.

Cu 7 puncte, Steaua e pe locul 7 după etapa aceasta, a 4-a. Vineri, de la 16:30, va juca acasă cu Poli Iași. CSC Dumbrăvița a rămas cu 4 puncte și e pe locul 14. Va juca lunea viitoare, de la ora 16:30, la Gloria Buzău.

Foto: Sebastian Tătaru și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

articolul original.

Cosmin Stan nu a fost supărat după ce CSC Dumbrăvița a pierdut cu Steaua. Cum a apreciat arbitrajul, în contextul celor două eliminări din echipa sa

29 August 2022 at 20:44

CSC Dumbrăvița a fost adusă din nou cu picioarele pe pământ după ce a pierdut acasă la scorul de 0-3 cu Steaua. Nou-promovata a păcătuit prin lipsa de experiență și a arătat că încă mai are de învățat multe pentru Liga 2.

Antrenorul Cosmin Stan a punctat că meciul s-a rupt la eliminarea lui Răzvan Ghinescu, pe care a apreciat-o drept ușoară, căci, în rest, s-a limitat să aprecieze arbitrajul arădeanului Mircea Ardelean.

Lipsa de experiența, minusul Dumbrăviței

Antrenorul echipei timișene a admis că lipsa de experiență s-a văzut la elevii săi. Atât Răzvan Ghinescu, cât și Toma Bodri au fost total imprudenți după ce au primit primele câte două cartonașe galbene și și-au lăsat coechipierii în inferioritate, respectiv dublă inferioritate.

”Vedeți cum e fotbalul… Se rupe un joc echilibrat în minutul 25 (n.r. – Răzvan Ghinescu a fost eliminat în minutul 28). Acolo s-a rupt jocul, clar. Am rămas cu un om în minus. Faza anterioară am avut ocazie foarte mare de a egala. Grancea, de pe margine, ni s-a părut că a fost cu poarta goala, dar, totuși, am înțeles că era cu portarul în față, dar o ocazie foarte mare oricum să facem 1-1! Nu facem 1-1, faza următoare primim cartonaș roșu, rămânem cu un om în minus. Era foarte greu cu o echipă experimentată. Noi nefiind o echipă experimentată era foarte greu să rezistăm cu un om în minus, cu atât mai mult, a doua repriză, și cu doi oameni în minus”, a declarat Cosmin Stan după meci.

S-au făcut patru schimbări la pauză ca la… FCSB

La pauză, s-au făcut patru schimbări, dar nu de către cei în roșu și albastru, așa cum se întâmplă în prima ligă, la FCSB.

Cosmin Stan i-a scos pe Luca Bodri, Cristian Grancea, Petre Simon și Andrei Olaru și i-a introdus pe Toma Bodri, Denis Curea, David Popa și Daniel Grigoriu. Antrenorul echipei timișene a spus că nu l-a supărat niciun jucător scos de pe teren.

”N-am fost supărat pe nimeni. Dar nu era normal, în momentul când ai rămas cu un om în minus, 2-0 pentru adversar, efort foarte mare făcut de noi în prima repriză. Era clar că trebuia să intre niște jucători proaspeți, ca să poată să țină ritmul mult mai bine, în cazul în care rămâneam mai departe așa. Probabil că cedam cu totul. Eu totuși cred că ne-am descurcat destul de bine în limitele posibilităților, în inferioritate. Chiar am avut câteva acțiuni destul de periculoase, și cu un om în minut, și cu doi oameni în minus”, a punctat Stan.

Arbitrajul a fost… nicicum!

Întrebat despre cum i s-a părut arbitrajulul lui Mircea Ardelean, Stan a luat mai întâi o pauză lună înainte de a răspunde, de peste 5 secunde. ”Nicicum. (n.r. întrebat dacă arbitrajul a influențat jocul) Clar. Cu eliminare în minutul 25 ușoară”, a punctat antrenorul despre acest aspect.

Arbitrul arădean Ardelean a dat multe decizii ușoare în privința cartonașelor, cu ”galbene” date când nu a fost fault și cu câteva faulturi semnificative lăsate să ”curgă” ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

Per ansamblu, antrenorul Dumbrăviței e mulțumit

Față de primul joc disputat acasă în Liga 2, pierdut cu 1-2 cu Unirea Dej, Cosmin Stan a apreciat că echipa sa a avut un joc superior.

”Mult mai bun. În primele 25 de minute am fost dominați de Unirea Dej. Acum n-am fost dominați. Ei cred că au dat gol la primul șut pe poartă, dar meciul a fost echilibrat. Plus ocazia foarte mare de a face 1-1 și după aia jocul se cam termină pentru noi. Noi suntem o echipă nou-promovată și cred că am avut un început de meci destul de bun. Cred că și meciul de astăzi am arătat că jucăm fotbal. Așa, în limita posibilităților, 11 la 10, 11 la 9, am arătat că jucăm fotbal”, a conchis antrenorul principal al CSC Dumbrăvița.

CSC Dumbrăvița în meciul cu Steaua: Trifon – Bura-Koț (Ad. Ungureanu 70′), Zurbagiu (cpt.), C. Toma – Grancea (Curea 46′), Andr. Olaru (Grigoriu 46′), I. Tănase, Martinov, Ghinescu – L. Bodri (T. Bodri 46′), P. Simon (Dav. Popa 46′). Rezerve neutilizate: Mikloș – Tismonar, Bain, Pașcalău.

Cu 4 puncte și golaveraj 4-7, CSC Dumbrăvița este pe poziția a 13-a în Liga 2, la egalitate cu Concordia Chiajna (locul 14), care are aceeași linie de clasament. În etapa a 5-a, echipa timișeană evoluează tot luni, de la ora 16:30, la Gloria Buzău.

Foto: Sebastian Tătaru și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

articolul original.
❌