ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

CTP explică de ce a văzut filmul „Teambuilding” doar „până la jumătate”: „A trebuit să mă opresc pentru că se umpluse încăperea de maimuțe antropoide care râdeau”

9 January 2023 at 11:12
image

Dezbaterile aprinse legate de filmul „Teambuilding” nu au scăpat de sub lupa gazetarului Cristian Tudor Popescu. El spune că a văzut pelicula doar „până la jumătate”, „pentru că se umpluse încăperea de maimuțe antropoide care râdeau”.

CTP a explicat, într-o postare pe Facebook, de ce nu își dă cu părerea despre cel mai comentat film al perioadei.

„S-a râs la Teambuilding. Sunt întrebat de ce nu spun nimic de filmul românesc Teambuilding. Mai ales că scriu alții despre el pe net și pretind că aș fi scris eu.

Există un răspuns: l-am văzut până la jumătate, acasă, pe computer, și a trebuit să mă opresc pentru că se umpluse încăperea de maimuțe antropoide care râdeau. Nu de film, râdeau de mine.

Dacă aș și scrie ceva, orice, despre Teambuilding, cred că primatele ar începe să mă scuipe. Ce ziceți, am pierdut mult că nu l-am văzut pe tot?”, s-a întrebat retoric, la final gazetarul.

„Teambuilding” a împărțit internetul în două tabere

Filmul „Teambuilding” care a rulat, până de curând, doar la cinema, iar acum disponibil și pe platforma Netflix, a generat dezbateri aprinse în mediul online, mai ales din cauza limbajului vulgar folosit de personaje.

Lansat în toamna lui 2022, a avut încasări de 4,6 milioane de euro, aproape un milion de oameni plătind bilete de intrare la film.

„Teambuilding” este o comedie spumoasă, o satiră despre viața într-o corporație, despre provocările construirii unei cariere și despre cele care motivează o echipă.

Vezi trailerul mai jos:

Regizorul Tudor Giurgiu, afirmă, legat de succesul de care a avut parte comedia românească Teambuilding, că este ”un moment istoric. Aici ar trebui să se termine orice discuție”

„Un prieten mă somează amical să-mi clarific poziția: pro sau contra Teambuilding. Pare o situație fără ieșire, efectiv nu am de ales. Io cred că e de bine. E moment istoric – după aproape 30 de ani, un film românesc face 1 milion de spectatori plătitori la cinema. Aici ar trebui să se termine orice discuție.

Matei Dima, Cosmin Nedelcu, Alex Cotet și toti cei din echipa lor și-au propus să facă un film de public, să dea o lovitură de box-office, apelând la tot arsenalul de rigoare al genului.

Cine minimizează sau ia în bășcălie efortul de a pune cap la cap un astfel de proiect (nu mai zic de riscurile financiare, banii fiind privați) se descalifică din start. Sunt ani de zile de lucru, de căutat formule, de încercat marea cu sarea.

Boom-ul ăsta nu a apărut de nicăieri. E foarte bine că avem și filme comerciale de succes, după cum e de apreciat că filmele românești de autor continuă să fie căutate și vândute pe plan internațional. România era cam singura țară din regiune unde filmele autohtone se regăseau rar în clasamentele de final de an și diversitatea de genuri sau de conținut era non-existentă.

Altfel, gusturile nu se discută, există telecomandă dacă vreți să schimbați canalul (sau filmul). Platformele de streaming, de la cele mari până la boutique-ul nostru de la TIFF Unlimited, au o ofertă generoasă pentru toate gusturile. Zău că nu văd unde e problema…

PS Da, ar fi tare de tot dacă următoarele filme comerciale ar propune povești tot mai bine închegate, mizanscene și filmări mai deștepte care să iasă din zona care funcționează pe YT. Mai e de lucru, asta e clar”, a conchis regizorul.

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
articolul original.

Cristian Tudor Popescu a încercat să vadă filmul Teambuilding: „Se umpluse camera de maimuțe”

8 January 2023 at 14:59
image

Cristian Tudor Popescu a susținut că a vrut și el să vadă filmul românesc Teambuilding, despre care se tot vorbește. L-a văzut până pe la jumătate, apoi s-a oprit pentru că „se umpluse încăperea de maimuțe antropoide care râdeau” de el. Gazetarul a precizat că dacă ar scrie ceva despre acest film „primatele ar începe să mă scuipe”.

Cristian Tudor Popescu, despre vizionarea filmului Teambuilding

„S-a râs la Teambuilding

Sunt întrebat de ce nu spun nimic de filmul românesc Teambuilding. Mai ales că scriu alții despre el pe net și pretind că aș fi scris eu.

Există un răspuns: l-am văzut până la jumătate, acasă, pe computer, și a trebuit să mă opresc pentru că se umpluse încăperea de maimuțe antropoide care râdeau. Nu de film, râdeau de mine. Dacă aș și scrie ceva, orice, despre Teambuilding, cred că primatele ar începe să mă scuipe.

Ce ziceți, am pierdut mult că nu l-am văzut pe tot?”, a scris Cristian Tudor Popescu, pe Facebook.

”Teambuilding” a avut încasări uriașe

”Teambuilding” a împărțit onlineul românesc în două, unii pretinzând că s-au distrat copios urmărindu-l, alții susținând că n-au văzut niciodată un film mai prost.

De prins, însă, tot a prins. Filmul despre corporatişti a intrat pe Netflix din 1 ianuarie și, în doar două zile, a ajuns pe primul loc în topul celor mai urmărite producţii pe platforma de streaming, în România.

De asemenea, doar în primele trei săptămâni de la lansare s-au vândut peste 556.000 de bilete. Comedia a devenit astfel filmul românesc cu cel mai de succes din ultimii 30 de ani.

Investiția în ”Teambuilding” a fost de aproape 800.000 de euro.

„Faptul că a avut un succes atât de mare ne bucură și ne liniștește, dacă nu mergea… Riscam să ajungem pe străzi. Morala? Să nu rișți, decât dacă crezi cu adevărat în ceva”, a susținut Matei Dima (BRomania), actorul principal, regizorul și producătorul filmului.

articolul original.

CTP, despre Putin, care a participat singur la slujba de Crăciun: Un individ care îl sechestrează pe Dumnezeu. Ce am văzut acum îmi pare a fi încununarea creștinismului criminal care vine de la Răsărit

7 January 2023 at 20:48
image

Vladimir Putin nu s-a alăturat altor ruși pentru slujba de Crăciun, ci i s-a făcut doar lui o slujbă separată, într-o catedrală din Kremlin. Pentru Cristian Tudor Popescu, această scenă „pare a fi încununarea creștinismului criminal care vine de la Răsărit”.

Gazetarul a mai susținut că Putin practic a pus Biserica Ortodoxă Rusă în slujba războiului său criminal din Ucraina.

„Un singur Un singur individ, care îl sechestrează pe Dumnezeu, îmi pare a fi asemănător cu crucea răsturnată. Sau cu țapul satanist din pentagramă. Cel care e gata să-i extermine pe ruși ca și pe ucraineni, ca și pe toți oamenii de pe Pământ, pentru a-și ridica în pustiu, din cadavre și ruine, statuia lui până la Cer”, a susținut CTP.

Reacția lui CTP după ce Putin a participat singur la slujba de Crăciun

„ Închis cu un preot într-un separeu cu icoane și lumânări, răscrăcărat ca un șef de pluton de execuție care supraveghează, din ochișorii săi de pe faciesul de cimpanzeu canibal, executarea slujbei.

Imaginea aceasta este cel mai mare nonsens pe care un creștin poate să-l aibă în fața ochilor de Crăciun. Slujba pentru Nașterea Domnului înseamnă, prin însăși substanța ei, comuniune, înfrățire sufletească a credincioșilor, renașterea lor împreună întru Hristos”, a scris gazetarul, pe Facebook.

CTP: Omologul în odăjdii al lui Putin a ajustat ortodoxia cu politica Kremlinului, transformând-o într-o religie a omorului

Referindu-se la numeroasele poziții ale preoților Bisericii Ortodoxe Ruse, care au lăudat războiul criminal dus de Putin în Ucraina și au sfințit armamentul, CTP a mai susținut că „Omologul în odăjdii al lui Putin”, patriarhul Kiril, „a ajustat ortodoxia cu politica Kremlinului, transformând-o într-o religie a omorului”: „Sfințește războiul lui Putin, dă slavă lașității și cruzimii cu care sunt uciși în masă civilii ucraineni. Dacă mai mor și ruși, cu grămada, mamele Rusiei să facă bine și să producă mai mulți copii, ca să-i plângă mai puțin pe cei duși la moarte. Așa arată Biserica Ortodoxă de rit kaghebist”.

Cât despre armistițiul de 36 de ore anunțat de Putin în Ucraina, Cristian Tudor Popescu a susținut că e „un soi de banc sinistru de vreme ce hoarda ruso-mongolă a bombardat fără încetare Ucraina pe 25 decembrie, de Anul Nou, și continuă chiar azi”.

articolul original.

CTP s-a dezlănțuit la adresa lui Vladimir Putin: ‘Așa arată Biserica Ortodoxă de rit kaghebist. Un singur individ, care îl sechestrează pe Dumnezeu ca să i se presteze numai lui liturghia, îmi pare a fi asemănător cu crucea răsturnată’

7 January 2023 at 17:46
image

Omologul în odăjdii al lui Putin a ajustat ortodoxia cu politica Kremlinului, transformând-o într-o religie a omorului. Satan Unu binecuvântează armamentul rusesc, sfințește războiul lui Putin, dă slavă lașității și cruzimii cu care sunt uciși în masă civilii ucraineni. Dacă mai mor și ruși, cu grămada, mamele Rusiei să facă bine și să producă mai mulți copii, ca să-i plângă mai puțin pe cei duși la moarte.

Așa arată Biserica Ortodoxă de rit kaghebist. Dar nu era de ajuns. Ce am văzut acum, de Crăciunul pravoslavnicilor, îmi pare a fi încununarea creștinismului criminal care vine de la Răsărit. După ce a decretat o încetare a focului de Sfintele Sărbători, un soi de banc sinistru de vreme ce hoarda ruso-mongolă a bombardat fără încetare Ucraina pe 25 decembrie, de Anul Nou, și continuă chiar azi, Putin a „participat” la slujba de Crăciun… de unul singur.

Închis cu un preot într-un separeu cu icoane și lumânări, răscrăcărat ca un șef de pluton de execuție care supraveghează, din ochișorii săi de pe faciesul de cimpanzeu canibal, executarea slujbei.

Imaginea aceasta este cel mai mare nonsens pe care un creștin poate să-l aibă în fața ochilor de Crăciun. Slujba pentru Nașterea Domnului înseamnă, prin însăși substanța ei, comuniune, înfrățire sufletească a credincioșilor, renașterea lor împreună întru Hristos.

Un singur individ, care îl sechestrează pe Dumnezeu ca să i se presteze numai lui liturghia, îmi pare a fi asemănător cu crucea răsturnată. Sau cu țapul satanist din pentagramă.

Cel care e gata să-i extermine pe ruși ca și pe ucraineni, ca și pe toți oamenii de pe Pământ, pentru a-și ridica în pustiu, din cadavre și ruine, statuia lui până la Cer.”, a scris Cristian Tudor Popescu pe pagina sa de Facebook.

Vezi și:

articolul original.

CTP denunță „trufia naționalistă a conducerii Ucrainei”: „Nu pot să nu mă gândesc, din nou, și la cum va arăta conviețuirea cu o Ucraină victorioasă, membru UE și NATO”

24 December 2022 at 14:17
image

Cristian Tudor Popescu remarcă „trufia naționalistă a conducerii” de la Kiev, trufie care se manifestă tot mai pronunțat pe măsură ce armata ucraineană înregistrează succese în fața invadatorilor ruși. În sprijinul afirmațiilor sale, gazetarul face referire la recenta lege adoptată în Ucraina privind minoritățile naționale și la reproșurile repetate făcute de liderii ucraineni țărilor care nu susțin Kievul pe cât ar fi vrut ei. Toate aceste poziții arogante au culminat, scrie CTP, cu recenta replică pe care Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean de Externe, i-a dat-o președintelui francez Emmanuel Macron, care-și exprimase serioase rezerve că Ucraina ar trebui să intre în NATO prea curând.

Cristian Tudor Popescu, despre ieșirile pline de trufie ale liderilor ucraineni

Gazetarul atrage atenția, într-un articol pentru Republica, asupra faptului că Parlamentul ucrainean a adoptat recent o lege privind minoritățile naționale, fără să se consulte cu specialiștii Comisiei de la Veneția sau cu reprezentanții comunității de români din Ucraina, al treilea grup etnic ca număr din această țară.

Noua lege menține restricții și neclarități în privința drepturilor românilor din Ucraina, precum cel privind educația în limba română și utilizarea ei în administrație, justiție și inscripții publice, în zonele locuite tradițional de români.

Asta deși însuși președintele Volodimir Zelenski a dat asigurări, atunci când milioane de ucraineni fugeau în România și erau primiți de noi cu brațele deschise, că drepturile minorității românești vor fi respectate.

În plus, în ciuda insistenței ministrului român de Externe, Bogdan Aurescu, statul ucrainean nu recunoaște inexistența așa-zisei limbi moldovenești.

În opinia gazetarului, această atitudine a politicienilor ucraineni e întristătoare, dar n-ar trebui să ne mire: „Toate acestea se înscriu în atitudinea generală de trufie naționalistă a conducerii Ucrainei. Trufie din ce în ce mai manifestă, odată cu succesele armatei ucrainene și blocarea hoardelor lui Putin”.

Alte exemple de atitudine trufașă a liderilor ucraineni sunt „insultele adresate de oficiali ucraineni unor lideri europeni care nu sunt îndeajuns de partea lor, (și) amenințările chiar, la adresa NATO și UE, că dacă nu primesc Ucraina va fi vai și amar”.

CTP, critici la adresa lui Kuleba, șeful diplomației ucrainene

Cristian Tudor Popescu a făcut referire și la reacția pe care Dmitro Kuleba, șeful diplomației ucrainene, a avut-o la recente afirmații făcute de Emmanuel Macron, președintele Franței.

„Intrarea Ucrainei în NATO ar fi percepută de Rusia ca ceva conflictual. Nu cu această Rusie vă puteţi imagina asta. (…) Dacă Ucraina intră sau nu în NATO, şi acesta nu este cel mai posibil scenariu, va fi necesar să i se acorde garanţii de securitate şi mai solide pentru că a fost atacată de Rusia”, declarase Macron.

Reacția lui Kuleba a fost una arogantă. După cum relatează Rador, la Conferința ambasadorilor Ucrainei, ministrul ucrainean a declarat: „Ucraina este deja o putere militară puternică, ce schimbă fundamental echilibrul militar în regiune și acționează ca un donator de securitate pentru NATO. Și nu-i ascultați pe cei care vorbesc despre imposibilitatea aderării Ucrainei la NATO. Dacă ne facem treaba bine, mâine vor cânta osanale Ucrainei euroatlantice”.

Cristian Tudor Popescu spune că Ucraina trebuie ajutată în continuare, pentru că ar fi îngrozitor ca Rusia să învingă și să atace apoi Republica Moldova, de exemplu. Pe de altă parte, „aroganța, chiar agresivitatea, care țâșnesc din aceste ziceri te pun serios pe gânduri. (…) Nu pot să nu mă gândesc, din nou, și la cum va arăta conviețuirea cu o Ucraină victorioasă, membru UE și NATO. S-ar putea ca Ungaria și Polonia să ni se pară mici copii în materie de suveranism naționalist sfidător…”

articolul original.

CTP: Scopul real al sacrificiului făcut de Iisus – înlocuirea dictaturii romane cu dictatura bisericii creștine. S-au scurs 33 de ani (vârsta lui Iisus) de când niște oameni au murit pentru libertate. Acum, de Crăciun, nu se va ieși în stradă

21 December 2022 at 22:00
image

Iisus Hristos s-a născut ca să moară pe cruce, dar nu pentru eliberarea neamului său, pentru libertate și dreptate socială, ori pentru iertarea păcatelor tuturor oamenilor, ci „pentru înlocuirea dictaturii romane cu dictatura bisericii creștine”, susține Cristian Tudor Popescu, într-un articol pentru Republica.

„S-au scurs 33 de ani (vârsta lui Iisus) de când niște oameni, puțini, au ieșit în stradă, unde știau că-i așteaptă gloanțele, care îi pot omorî definitiv, pentru doborârea ticăloșilor stăpânitori ai României. Pentru libertate și dreptate, care nu înseamnă nicidecum amnistie în stil Iisus, de care să beneficieze toți făcătorii de rău din această țară”, continuă gazetarul.

CTP: De Crăciun, nu se va ieși în stradă

Acesta se întreabă apoi retoric câți români „vor vărsa un strop din paharul cu vin sau țuică în amintirea celor răstigniți fără cruce și până astăzi neînviați? Dar atât de adevărați”.

Iar un posibil răspuns îl oferă la începutul articolului: „De Crăciun, nu se va ieși în stradă. Nu se va protesta împotriva acestei guvernări care, pe lângă frig și sărăcie, livrează cetățenilor și o giga bătaie de joc: uite declarația, nu e declarația! Sau: nu mai sunt pensii speciale, ba mai sunt! Sau: noi mâncăm sushi de vită coreean la Seul, voi ce mâncați?”.

articolul original.

Cristian Tudor Popescu, după votul din Consiliul JAI: „România și-a făcut datoria / Austria a întreprins o lovitură de stat împotriva UE”

8 December 2022 at 14:18
image

Diplomații români au făcut tot ce le-a stat în putință pentru ca țara noastră să adere la spațiul Schengen, spune gazetarul și scriitorul Cristian Tudor Popescu, după ce Austria și Olanda s-au opus aderării României și Bulgariei la zona de liberă trecere.

Nu li se poate reproșa nimic oficialilor români, este de părere gazetarul Cristian Tudor Popescu:

„Nu știu ce li s-ar putea reproșa președinției, guvernului, tuturor celor care s-au implicat în acest demers.  Au făcut tot ce le-a stat în putință, au reușit lucruri deosebite cum ar fi întoarcerea convingerilor Olandei, care a ajuns, iată, să voteze pentru România, mă rog, cu Bulgaria e o chestie separată.”

Consecințele votului din cadrul Consiliului JAI

Nimeni nu ar fi putut să-i întoarcă pe austrieci din a vota contra intrării României în spațiul Schengen, mai argumentează Cristian Tudor Popescu:

„În ceea ce privește Austria, nu văd cine ar fi putut să facă ceva în fața acestei acțiuni de comando-terorist al Austriei. Acțiunea de blocare a României de către Austria a fost declanșată în ultimele cu 2-3 sătpămâni prin  surprindere totală, nu avea de unde să știe nimeni din conducerea României de vreme ce nici Austria nu știa ce are de gâd cancelarul Nehammer, cancelarul și partidul său, după cum se vede din atitudinea presei austriece, a altor politicieni austrieci. A fost un blitzkrieg pe care l-a lansat Austria României din interese politice interne care nu au fost analizate, nu are rost să mai intrăm în asfel de detalii, au făcut lucrul acesta în cel mai obstrucționist mod cu putință, jignitor, nedrept pentru România, neaducând niciun argument, nevrând să ia în considerare datele, faptele prezentate de organismele europene în legătură cu migranții din S-E Europei. Este o acțiune bazată pe principiul așa vrem noi.”

România a îndeplinit toate condițiile necesare aderării la spațiul de liberă trecere, mai spune gazetarul, iar consecințele votului de joi din cadrul Consiliului JAI ar putea să fie mult mai mari:

„Este un gest care din punct de vedere oficial, la nivelul Uniunii Europene acest gest nu este justificabil în niciun fel, Austria nu a adus niciun argument pentru această atitudine. (…) România și-a făcut datoria în situația de față, faptul că Austria poate să blocheze accesul României este o problemă de funcționare a Uniunii Europene. Austria a întreprins o lovitură de stat împotriva Uniunii Europene, statul fiind Austria. Aceasta este o lovitură grea cu consecințe care se vor vedea, deja Bulgaria amenință că va boicota toate deciziile Uniunii Europene de acum înainte în legătură cu migranții, se crează un precedent teribil.”

Unanimitate, o problemă a Uniunii Europene

Problema o reprezintă de fapt modul în care se iau decizii de acest fel, explică gazetarul Cristian Tudor Popescu:

„Cred că ăsta este cuiul ruginit din inima Uniunii Europene care poate să o distrugă chiar, acest consens, această unanimitate, care după părerea mea este un concept stupid, unanimitatea nu este o modalitate democratică. Am spus asta de un an de zile tot repet, unanimitatea este un mecanism specific dictaturii.”

În ciuda votului negativ, România nu a pierdut, întrucât a strâns în jurul său susținerea majorității țărilor din UE, mai explică gazetarul:

„România, după părerea mea, deși nu a fost admisă acum, este în câștig. Din punctul de vedere al imaginii ei în Europa, al poziției ei între statele europene, România iese în câștig acum. (…) România nu va dispărea de pe hartă acum că nu intră în Schengen, sigur că o să pierdem bani în continuare, o să ne fie greu, dar continuăm demersurile pentru a intra în Schengen și mai devreme sau mai târziu vom intra acolo.”

Urmăriți în continuare intervenția gazetarului Cristian Tudor popescu la Europa FM:

Citește și: Comisarul european Ylva Johansson: Aderarea României și Bulgariei la Schengen, prioritatea mea în mandatul acesta

articolul original.

Cristian Tudor Popescu, despre aderarea României la Schengen: „Uniunea Europeană este blocată de o singură țară” | AUDIO

8 December 2022 at 08:41
image

Este foarte bine că autoritățile din România insistă pentru un vot în Consiliul JAI de joi, în ciuda opoziției Austriei, spune la Europa FM gazetarul și scriitorul Cristian Tudor Popescu. Pentru că Austria nu are argumente pentru un eventual veto, se va vedea că poziția oficialităților de la Viena este una izolată la nivel european.

Dar acest lucru arată și că avem o problemă privind cum funcționează mecanismele în Uniunea Europeană, spune gazetarul Cristian Tudor Popescu:

„Faptul că forțăm votul astăzi nu vom face decât să punem în lumină, deci să vadă întreaga lume, faptul că Uniunea Europeană este blocată de o singură țară, să arătăm că nu mai este vorba de o problemă cu România sau cu Bulgaria. Este vorba de o problemă a Uniunii Europene, de funcționare a Uniunii Europene.”

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2022/12/08dec-11-CTP-probleme-functionare-UE.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ce poate face România în cazul unui vot negativ joi? Gazetarul Cristian Tudor Popescu în emisiunea Deșteptarea la Europa FM:

„În niciun caz măsuri de genul acesta, scoaterea firmelor austriece din România și introducerea de vize pentru cetățenii austrieci și așa mai departe. Astea sunt niște răbufniri care nu trebuie luate în considerare de niște politicieni serioși. România trebuie să continue demersurile la fel ca și până acum pentru intrarea în spațiul Schengen pentru că în ultimă instanță ceea ce va rămâne este imaginea. Imaginea României este bună, iese bine România din această bătălie.”

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2022/12/08dec-11-CTP-ce-sa-faca-Romania.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: România va cere Consiliului JAI vot pe aderarea la Schengen. Ciucă și cancelarul Austriei au avut o discuție telefonică

articolul original.
  • There are no more articles
❌