ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Flutur: Traficul înregistrat prin vama Vicovu de Sus arată oportunitatea deschiderii vămilor de la Climăuți, Ulma și Izvoarele Sucevei

26 November 2022 at 10:37
image

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, consideră că traficul înregistrat până acum prin vama Vicovu de Sus arată oportunitatea deschiderii vămilor de Climăuți, Ulma și Izvoarele Sucevei. „Un lucru bine știut și mult așteptat pentru județul Suceava și regiunea Cernăuți a fost deschiderea Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Vicovu de Sus – Crasna”, a spus Gheorghe Flutur. El a arătat că la două săptămâni de la deschiderea acestei vămi, la care au participat cei doi premieri din România și Ucraina, cifrele arată cât de așteptat era deschiderea acestui punct.

Astfel, Gheorghe Flutur a arătat că în intervalul 10.11.2022, ora 08:00 – 25.11.2022, ora 23.59, valorile traficului înregistrate în P.T.F. Vicovu de Sus au fost:

pe sensul de intrare în România:

– 3.821 persoane (din care 2.539 au fost cetățeni ucraineni);

– 1.364 mijloace de transport (din care 78 au fost camioane);

pe sensul de ieșire din România:

– 3.765 persoane (din care 2.023 cetățeni ucraineni);

– 1.849 mijloace de transport (din care 784 au fost camioane).

„Aceste cifre mai arată și faptul că este oportună deschiderea celorlalte 3 puncte de trecere cu Ucraina la Climăuți, Ulma și Izvoarele Sucevei”, a declarat Flutur.

El a spus că deschiderea punctului Vicovu de Sus dă o nouă perspectiva dezvoltării relațiilor transfrontaliere între primării, ONG-uri, unități școlare, firme private, mai ales dacă se are în vedere noul proiect transfrontalier INTERREG Next România-Ucraina 2021-2027 pentru care sunt prevăzuți 50 de milioane de euro. „Ne pregătim să accesăm fonduri pe domeniul social, mediu, cultural și pentru dotarea și modernizarea punctelor de frontieră. Primăria Vicovu de Sus pregătește deja proiecte comune cu primăria Crasna în domeniile unități școlare, cultură și sanitar.  Acum, când se apropie 28 noiembrie, Ziua Bucovinei, faptele vorbesc”, a transmis Gheorghe Flutur.

Flutur: Traficul înregistrat prin vama Vicovu de Sus arată oportunitatea deschiderii vămilor de la Climăuți, Ulma și Izvoarele Sucevei, 1.0 out of 10 based on 1 rating
articolul original.

Lanț de infracțiuni rutiere în weekend

16 November 2022 at 14:27
image

Conducere sub influența alcoolului, conducere fără permis și refuz de supunere testării cu aparatul alcotest sunt câteva din infracțiunile descoperite și sancționate de polițiștii sălăjeni

Inspectorul de poliție Ioana Rus, purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, ne-a transmis care au fost o parte din infracțiunile sancționate în ultima perioadă de polițiștii sălăjeni. Din păcate, din ce în ce mai mulți tineri aleg să nu prețuiască viața celorlalți participanți la traficul rutier. Iată care sunt înformațiile transmise de inspectorul de poliție Ioana Rus:

”Pe Drumul Județean 108G, în localitatea Crasna, polițiștii Secției 6 de Poliție Rurală Crasna au depistat în trafic un bărbat, de 38 de ani, din comuna Cizer, în timp ce conducea un autoturism, sub influența alcoolului.
În urma testării conducătorului autoturismului cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta prezenta o concentrație alcoolică de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
La data de 12 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Cehu Silvaniei au întocmit dosar penal unui bărbat care ar fi condus un ansamblu de vehicule, având permis necorespunzător categoriei.
În fapt, la data de 12 noiembrie, ora 10:35, polițiștii au oprit în trafic un ansamblu de vehicule, la volanul căruia se afla un bărbat, 39 de ani, din București.
Din verificările polițiștilor a reieșit că masa totală maximă autorizată a ansamblului era mai mare decât cea permisă pentru a conduce cu permis din categoria B.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducere fără permis, faptă prevăzută de art.335 alin.2 din Codul penal.
La data de 12 noiembrie a.c., polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Nușfalău au depistat în flagrant delict un conducător auto aflat sub influența alcoolului.
Bărbatul, de 36 de ani, din comuna Camăr, a fost oprit în trafic în timp ce conducea un autoturism prin localitatea Camăr, având o alcoolemie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru conducere sub influența alcoolului.
La data de 13 noiembrie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Zalău au depistat în trafic un autoturism, al cărui conducător a refuzat să se supună prelevării de mostre biologice.
Conducătorul auto, un bărbat de 39 de ani, din comuna Bucumi, a fost oprit în trafic în timp ce conducea un autoturism, pe strada Gheroghe Doja, din Zalău.
Polițiștii i-au solicitat să se supună testării cu aparatul alcotest, însă acesta a refuzat. De asemenea, bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru a i se preleva mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, refuzând și prelevarea.
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările în vederea administrării întregului probatoriu și dispunerii măsurilor legale.”

articolul original.

Laude de la premierul Nicolae Ciucă pentru cum arată orașul Vicovu de Sus. Ciucă a promis sprijin pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere

10 November 2022 at 15:32

Primul ministru Nicolae Ciucă a avut numai cuvinte de laudă la adresa orașului Vicovu de Sus. Aflat în orașul sucevean cu prilejul redeschiderii punctului de trecere a frontierei Vicovu de Sus-Crasna, premierul fost plăcut surprins să constate că localitatea se află într-un proces de dezvoltare accentuat având în derulare proiecte cu fonduri europene de zeci de milioane de euro. ”Am putut să constat cu mare plăcere că la nivelul orașului Vicovu de Sus există proiecte pe fonduri europene în valoare de peste 20 de milioane de euro și am apreciat foarte mult modul în care arată localitatea și, în mod deosebit, faptul că există un spirit și o voință să continue să se dezvolte. Vorbim de o localitate de 17.000 de locuitori, care are cel mai mare liceu din județ și care are la școală înscriși peste 4.000 de copii. Ca atare, măsurile pe care le luăm trebuie să fie coordonate în deplină înțelegere cu autoritățile locale, astfel încât să nu perturbăm viața în orașul Vicov, ci să facem în așa fel încât să îi sprijinim și să putem să venim cu măsuri care să asigure dezvoltarea comunității. Folosesc acest prilej pentru a le mulțumi locuitorilor orașului Vicov pentru tot ceea ce fac și pentru modul în care au înțeles să se sprijine, să se coordoneze cu autoritățile locale”, a declarat premierul. El a promis sprijin pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere.

”Am discutat cu arhitectul şi șeful de proiect la nivelul Primăriei şi există deja două proiecte care sunt în analiză. Măsuri concrete în perioada imediat următoare vor fi asigurate și dezvoltate împreună cu Ministerul Transporturilor, astfel încât să poată să fie realizate sensuri giratorii care să fluidizeze circulația și, desigur, niște benzi suplimentare la actualele căi de comunicații, care să asigure, de asemenea, refugiu pentru a nu se crea blocaje în trafic. Totodată, există o variantă de drum ocolitor care este prevăzută în Programul „Anghel Saligny” și, de asemenea, cea de-a doua variantă este cea a unui drum de-a lungul graniței, care să lege localitatea Vicovu cu ruta principală de transport. De asemenea, și locuitorii din Ulma, prin primarul lor, își doresc foarte mult să facem în așa fel încât și punctul de trecere a graniței de la Ulma să fie operaționalizat și să continue să asigure mobilitatea cetățenilor români și ucraineni de-a lungul graniței”, a punctat Nicolae Ciucă.

Laude de la premierul Nicolae Ciucă pentru cum arată orașul Vicovu de Sus. Ciucă a promis sprijin pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere, 9.0 out of 10 based on 2 ratings
articolul original.

Asfaltări până în ultima clipă în partea ucraineană, pe drumul ce duce spre punctul de frontieră Crasna – Vicovu de Sus, ce va fi inaugurat joi de premierii Ciucă și Șmyhal

9 November 2022 at 18:32

Și la ucraineni e ca la noi în multe privințe: când este o vizită oficială se asfaltează până în ultima clipă. Până atunci, oamenii rabdă și circulă pe drumuri proaste. Cel mai recent exemplu este cum se efectuează miercuri o gamă largă de lucrări de reparații pe zona drumului de la Storojineț la punctul de control Crasna, care va fi inaugurat joi, 10 noiembrie.

Această rută este importantă din punct de vedere strategic și economic, deoarece leagă Ucraina și România prin punctul de control Crasna – Vicovu de Sus. Iar pe 10 noiembrie este vizita la punctul de control vamal de la Crasna a premierului Ucrainei, Denis Șmyhal.

El se va întâlni cu omologul său Nicolae Ciucă, premierul României urmând să facă o deplasare la Suceava pentru ca apoi să ajungă la punctul de trecere al frontierei de la Vicovu de Sus.

Există și diferențe: ucrainenii se și laudă cu acest de mod de lucru pe ultima sută de metri. Pe contul de Facebook al Administrației Militare Regionale sunt postate atât fotografii relevante, cât și date tehnice: „La 9 noiembrie, reparația medie curentă a drumului arată astfel: aproape 4,5 km în stratul superior al pavajului asfaltic; au fost amenajate 85 de întâlniri cu alte drumuri secundare; au fost amenajate 42 de instalații artificiale; șanțuri adâncite cu 17 km (80%); amenajat bordura pe 15 km. Muncitorii rutieri aranjează în prezent stratul superior de beton asfaltic”. (D.P.)

articolul original.

Punctul de trecere a frontierei Vicovu de Sus – Crasna va fi inaugurat joi de premierii Ciucă și Șmyhal

9 November 2022 at 10:01

Noul punct de trecere a frontierei între România și Ucraina de la Vicovu de Sus – Crasna va fi inaugurat de către premierii celor două țări, joi, la Vicovu de Sus, a anunțat Nicolae Ciucă, la începutul ședinței de Guvern de miercuri, 9 noiembrie.

Premierii Nicolae Ciucă și Denis Șmyhal vor avea și o întrevedere bilaterală în care vor discuta despre situația de securitate din regiune și măsurile de sprijin din partea României.

„O altă decizie e legată de o hotărâre de Guvern prin care asigurăm începând de mâine (joi – n.r.) deschiderea unui nou punct de trecere întrre România și Ucraina. Este vorba despre trecerea frontierei de la Vicovul de Sus”, spune Nicolae Ciucă.

„Vom avea o întâlnire cu premierul Ucrainei. Întreaga activitate va consta atât în inaugurarea punctului de trecere a frontierei, cât și o întâlnire bilaterală în care vom discuta aspecte legate de situația de securitate, precum și măsurile de sprijin pe care țara noastră le ia în sprijinul guvernului ucrainean”, încheie Ciucă.

Pe ordinea de zi a ședinței Guvernului se află adoptarea unei hotărâri prin care „asigurăm începând cu data de mâine deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei de la Vicovu de Sus între România și Ucraina. Vom avea o întâlnire cu premierul Ucrainei pentru inaugurarea punctului de trecere a frontierei, cât și o întâlnire bilaterală în care vom discuta despre situația de securitate și măsurile de sprijin din partea României”, a precizat premierul Ciucă.

„Obiectiv de Suceava” anunțase deja AICI că o informație vehiculată „pe surse” în parte din media cernăuțeană acredita o posibilă vizită la punctul de control Vicov-Crasna a premierului Ucrainei, Denis Șmîhal. De cealaltă parte, de la Suceava, nu a existat niciun fel de confirmare cu privire la o vizită a vreunui oficial guvernamental la inaugurarea punctului de trecere a frontierei de la Vicov-Crasna. (O.S.)

articolul original.

Furt de lemne

30 September 2022 at 10:09
By: Regie

Polițiștii din cadrul IPJ Sălaj, din cadrul serviciului silvic și a Postului de Poliție Crasna, au identificat în trafic un bărbat care transporta lemne fără documente legale de transport.

Odată cu apropierea sezonului rece, controalele polițiștilor din cadrul IPJ Sălaj, serviciul silvic, s-au intensificat. Astfel, un nou transport în valoare de peste 31.000 lei a fost depistat în traffic fără documente legale. Inspectorul de poliție Ioana Rus, purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, ne-a declarat pentru Sălăjeanul Info:

”La data de 29 septembrie a.c., polițiștii Biroului Silvic au dispus reținerea în vederea confiscării a unui ansamblu de vehicule și a materialului lemnos transportat ilegal.

Polițiștii de la silvic împreună cu cei din cadrul Postului de Poliție Crasna au oprit în trafic, pe Drumul Județean 108G, în localitatea Crasna, un ansamblu de vehicule, format dintr-o autoutilitară și o semiremorcă, care trasnsporta cherestea.

Șoferul, un bărbat de 35 de ani, din Huedin a prezentat un aviz de însoțire a materialului lemnos, emis în ziua de 29 septembrie, pentru cantitatea de 24,75 metri cubi de cherestea.

În urma investigațiilor efectuate de polițiști, s-a stabilit că avizul de însoțire prezentat de șofer fusese folosit pentru un alt transport, în aceeași zi, rezultând că s-a efectuat un transport multiplu, cel de-al doilea fiind fără documente legale de trasnport.

Polițiștii împreună cu organele silvice au inventariat materialul lemnos care era încărcat în semiremorcă și a rezultat 36,46 metri cubi de cherestea rășinoase, în valoare de peste 31 de mii de lei.

Având în vedere aspectele constatate, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de Transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoţite de documente specifice de transport, faptă prevăzută în Legea nr.46/2008 şi au dispus reţinerea în vederea confiscării a ansamblului de vehicule sus-menţionat şi a întregii cantități de cherestea transportate.”

articolul original.

Guruslău 2022

5 August 2022 at 06:35
By: Regie

Consiliul Județean Sălaj, în parteneriat cu Instituția Prefectului Județului Sălaj, Primăria Hereclean și Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, organizează duminică, 7 august, evenimentul „Guruslău 2022”, dedicat împlinirii a 421 de ani de la Bătălia de la Guruslău, în care forțele unite ale lui Mihai Viteazul și ale generalului Basta au învins armata condusă de Sigismund Báthory.

Manifestarea va avea loc pe Dealul Guruslăului, în vecinătatea Monumentului închinat voievodului, și va debuta la ora 17.00, cu un ceremonial militar și religios, urmat de spectacolul aviatic oferit de trei elicoptere de la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” Câmpia Turzii și de un avion de la Aerodromul Crasna.

Gardarea Monumentului va fi realizată de militari de la Brigada 30 Gardă “Mihai Viteazul” București, iar muzica va fi asigurată de Fanfara Militară a Garnizoanei Timișoara.

Programul va continua cu un spectacol de folclor, ce o are ca invitat special pe Sava Negrean Brudașcu, acompaniată de orchestra Ansamblului Folcloric „Meseșul”. Pe scenă vor mai evolua Ansamblul Artistic Profesionist „Porolissum”, cu soliștii Andreea Vălean – Indrecan, Claudiu Costinaș, Aurora Moga Popovici, Ansamblul „Berekenye” Cehu Silvaniei și Ansamblul Folcloric „Meseșul”, cu soliștii Adriana Baciu-Bonțe, Camelia Cherecheș, Lucreția Bolba, Denisa Blaga, Adelina Costina.

Pe tot parcursul manifestării, sălăjenii sunt invitați să viziteze standurile special amenajate de Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, Biblioteca Județeană „I.S. Bădescu” Sălaj, ADI Țara Silvaniei și Crucea Roșie. Cei interesați vor putea participa la ateliere interactive în care vor confecționa steagul de oaste a lui Mihai Viteazul, precum și spada și securea marelui voievod, vor realiza brățări împletite și cusături tradiționale pe semne de carte ori își vor testa cunoștințele de cultură generală. Nu vor lipsi nici demonstrațiile de prim-ajutor, cele de dresaj canin, prezentările de tehnică militară și de intervenție ale structurilor din Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne ori demonstrația culinară susținută de Mircea Groza, cunoscut promotor al bucătăriei tradiționale.

Evenimentul „Guruslău 2022” se va încheia în jurul orei 21.30, cu un foc de artificii.

Precizăm că accesul participanților se face de pe E81 (Zalău – Satu Mare), de la intersecția Drumului European cu Drumul Județean 110A, spre Coșeiu (Guruslău), astfel:

  • cu autoturismele personale – până la baza dealului, respectiv în parcarea special amenajată și semnalizată. Urcarea la monument se va face pe jos, iar pentru persoanele vârstnice, cu două microbuze.
  • cu două autobuze puse la dispoziție de către Consiliul Județean Sălaj, cu plecare din fața Gării Zalău, la orele 16.00 și 17.30. Acestea vor circula pe traseul Gara Zalău – centrul localității Hereclean (lângă plăcintărie) – Guruslău. Întoarcerea va fi asigurată tot prin cele două autobuze, care vor porni de la baza dealului în jurul orei 21.30.

Vă informăm că pe drumul care duce din E81 direct spre monument (DC 7A), NU se poate circula cu autovehiculele pe podul de lemn peste Valea Zalăului. Accesul este permis doar pietonilor.

articolul original.

4 accidente rutiere, soldate cu victime

3 August 2022 at 10:28
By: Regie
image

Marți, 2 august, pe drumurile din județ, s-au produs 4 evenimente rutiere, soldate cu victime, la care cauza generatoare ar fi fost neadaptarea vitezei la condițiile de drum sau neatenția în conducere.

Primul accident s-a produs marți dimineață, la ora 08:39, pe un durm nedenumit, deschis circulației publice, situat între localitățile Cristur-Crișeni și Doba. Din primele verificări efectuate de polițiști a reieșit faptul că, un bărbat, în vârstă de 63 de ani, din orașul Cehu Silvaniei, în timp ce conducea un autoturism pe drumul sus-menționat, la efectuarea manevrei de schimbare a direcției de mers, prin viraj la stânga, ar fi pierdut controlul asupra autoturismului și a părăsit partea carosabilă, intrând în șanț. În urma evenimentului, pasagera dreapta față, o femeie de 60 de ani, a suferit leziuni, fiind rănită ușor. Conducătorul auto nu consumase băuturi alcoolice. Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal de vărămare corporală din culpă, pentru a stabili, cu exactitate, cauza și împrejurările producerii accidentului.

Cel de-al doilea eveniment rutier a avut loc la ora 11:30, pe Drumul Județean 108F, în localitatea Măeriște. Din  primele verificări a reieșit că, un bărbat, de 43 de ani, din comuna Carastelec, în timp ce conducea un autoturism, ar fi avut preocupări de natură a-i distrage distrage atenția și a intrat în coliziune laterală cu un autoturism, care staționa pe acostamentul sensului său de mers.

În urma evenimentului, un bărbat de 76 de ani, din comuna Carastelec și o femeie, de 39 de ani, din aceeași comună au fost răniți ușor, fiind transportați la o unitate medicală pentru a li se acorda îngrijiri de specialitate. Ambii erau pasageri în autoturismul condus de bărbatul de 43 de ani. Șoferul a fost testat cu aparatul alcotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii Formațiunii Rutiere Șimleu Silvaniei continuă cercetările pentru a stabili, cu exactitate, cauza și împrejurările în care s-a produs accidentul rutier.

La ora 14:20, pe Drumul Județean 108C, în localitatea Huseni, comuna Crasna, a avut loc un nou accident rutier, soldat cu rănirea unei persoane. Din primele verificări efectuate de polițiști a reieșit faptul că, un bărbat, de 58 de ani, din județul Bihor, în timp ce conducea o autoutilitară, pe Drumul Județean 108C, nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum și a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate și gardul unui imobil, după care s-a răsturnat pe partea laterală. În urma evenimentului, șoferul a suferit leziuni ușoare șia fost transportat la o unitate medicală pentru a i se acorda îngrijiri de specialitate. Acesta nu consumase băuturi alcoolice. Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili cauza și împrejurările producerii evenimentului rutier.

Ultimul eveniment rutier cu victime de marți 2 august, s-a produs la ora 17:35, pe Drumul Județean 109, în localitatea Dragu. Din primele verificări efectuate de polițiști a reieșit că, un tânăr, de 20 de ani, din comuna Dragu, în timp ce conducea un autoturism, pe drumul sus-menționat, nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum și a intrat în coliziune cu un alt autovehicul, care circula în aceeași direcție, fiind condus de un bărbat, de 40 de ani, din județul Cluj. După impact, autoturismul condus de tânăr s-a izbit de șanțul din partea dreaptă, ricoșând, ulterior, pe partea carosabilă. În urma evenimentului două persoane au fost rănite ușor și au fost transportate la o unitate medicală pentru investigații.  Este vorba de șoferul de 20 de ani și pasagerul dreapta față, aflat în autoturismul acestuia, un tânăr de 22 de ani, din comuna Dragu. Niciunul dintre șoferi nu consumaseră alcool. Polițiștii continuă cercetările pentru a stabili, cu exactitate, cauza și împrejurările producerii evenimentului rutier.

Vă reamintim faptul că una dintre principalele cauze generatoare de accidente este neadaptarea vitezei la condițiile de drum.Pentru siguranța dumneavoastă și acelor din jur, vă recomandăm: Reduceți viteza de deplasare în curbe, la efectuarea virajelor, pe timp de ploaie, carosabil umed sau acoperit cu nisip ori pietriș, precum și în orice altă situație impusă de trafic. Nu conduceți autovehicule sub influența substanțelor psihoactive sau a alcoolului.

Nu vă angajați în depășiri riscante. Acordați prioritate de trecere vehiculelor care au acest drept, inclusiv celor cu regim de circulație prioritar, dar și pietonilor.

Respectați regimul legal de viteză și toate regulile de circulație, deoarece au fost stabilite de specialiști tocmai pentru siguranța dumneavoastră!

articolul original.

În trafic fără permis de conducere

19 July 2022 at 08:15
By: Regie
image

Un bărbat, în vârstă de 61 de ani, din comuna Poiana Blenchii, a fost depistat ieri (18 iulie a.c.), la ora 11.15, de poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Ileanda în timp ce conducea o maşină pe Drumul Naţional 1G, prin localitatea Gâlgău.

Din verificările efectuate a poliţişti a reieşit că şoferul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Crasna au pus, luni, 18 iulie a.c., în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Şimleu Silvaniei, pe numele unui tânăr de 27 de ani, din comuna Horoatu Crasnei.

Cel în cauză a fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de un an, 10 luni şi 20 de zile închisoare pentru conducere fără permis, faptă comisă în anul 2019, în judeţul Sălaj.

Tânărul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sălaj şi urmează a fi transferat în penitenciar în vederea executării pedepsei.

Polițiștii Serviciului Rutier, împreună reprezentanții Registrului Auto Român au desfășurat în primul semestru al acestui an, la nivel judeţean, 42 de acţiuni care au avut ca scop prevenirea accidentelor de circulaţie produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor.

În perioada 1 ianuarie-30 iunie, echipele de control au verificat, în special, buna funcţionare a autovehiculelor din punct de vedere tehnic, concordanţa datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, precum şi valabilitatea inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 250 de sancţiuni contravenţionale.

De asemenea, ca măsură complementară, polițiștii au reținut, în vederea suspendării, şase permise de conducere şi au retras, până la remedierea deficienţelor 201 de certificate de înmatriculare.

Pentru siguranța călătoriilor dumneavoastră, vă recomandăm să nu circulați cu autoturismul dacă acesta prezintă defecţiuni ale mecanismului de frânare, ale sistemului de direcţie, precum şi a instalaţiei de iluminare/semnalizare.

Atenţie la data de expirare a inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului dumneavoastră!

Verificați valabilitatea poliţei de asigurare obligatorie pentru răspundere civilă auto!

articolul original.

Percheziție domiciliară la persoane bănuite de furt calificat

8 July 2022 at 10:36
By: Regie
image

Poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Crasna au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, în oraşul Şimleu Silvaniei, la locuinţa a două persoane bănuite de furt calificat.

Cei doi bărbaţi, de 31, respectiv 42 de ani, ambii din Şimleu Silvaniei, reţinuţi, miercuri, 6 iulie a.c., de poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Crasna au fost arestaţi preventiv. Instanţa a emis ieri pe numele acestora mandate de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Reamintim că, la data de 6 iulie a.c., poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Crasna au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, în oraşul Şimleu Silvaniei, la locuinţa a două persoane bănuite de furt calificat.

Din cercetări a reieşit că, în noaptea de 2 spre 3 iulie a.c., doi bărbaţi, de 31, respectiv 42 de ani, ambii din Şimleu Silvaniei ar fi pătruns în locuinţa unei femei, din comuna Crasna, de unde ar fi sustras bani, cabluri electrice, o drujbă, un motofierăstrău, îmbrăcăminte, încălţăminte etc.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 18000 de lei.

În urma percheziţiei au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă.

Bărbaţii au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, iar joi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Şimleu Silvaniei cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Poliţiştii continuă cercetările pentru probarea şi documentarea întregii activităţi infracţionale.

articolul original.

Polițiștii sălăjeni, la datorie

6 July 2022 at 09:45
image

Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Sânmihaiu Almaşului, au depistat, marţi, 5 iulie a.c., un tânăr de 28 de ani, din comună, care conducea autoturismul, deşi nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Sânmihaiu Almaşului, împreună cu jandarm din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sălaj, au depistat, marţi, 5 iulie a.c., în jurul orei 16.30, prin localitatea Românaşi, un tânăr de 28 de ani, din comună, care conducea autoturismul, deşi nu deţine permis d conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Testarea cu alcooltestul a evidenţiat o alcoolemie de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru infracţiunea de conducere fără permis.

Tot marţi, 5 iulie a.c., Poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Crasna au oprit pentru control, la ora 20.20, pe Drumul Comunal 103, un adolescent din Pericei, care circula cu ATV-ul prin localitate, deşi nu avea permis de conducere.
Din verificările efectuate de poliţişti a reieşit că vehiculul i-a fost încredinţat spre a fi condus de către tatăl său.
Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracţiunile de conducere fără permis şi încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care se ştie că se află în această situaţie.

De asemenea la data de 5 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Sânmihaiu Almaşului, au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Jibou, pe numele unei tinere de 24 de ani, din comuna Românaşi.
Tânăra a fost condamnată la o pedeapsă privativă de libertate de un an închisoare pentru infracţiunea de distrugere. Fapta a fost comisă în comuna de domiciliu, în anul 2018. Aceasta a fost depusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sălaj şi urmează a fi transferată la penitenciar, în vederea executării pedepsei.

articolul original.

MATERIAL LEMNOS CONFISCAT DE POLIȚIȘTII BIROULUI SILVIC

28 June 2022 at 09:17

Weekend-ul trecut, mai precis în zilele de 24 și 25 iunie, polițiștii Biroului Silvic din cadrul Serviciului de Ordine Publică Sălaj au confiscat material lemnos și au aplicat amenzi la regimul silvic, în valoare de 19.500 de lei.

În baza unui plan de acțiune oragnizat în comun cu polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Crasna, polițiștii Biroului Silvic au depistat în trafic 4 autoutilitare, care transportau material lemnos, respectiv lemn de foc și cherestele, fără documente de proveniență sau transport.

Toate autoutilitarele au fost identificate în zona de competență a Secției 6 Poliție Rurală Crasna, iar șoferii, 4 bărbați cu vârste cuprinse între 21 și 61 de ani,  3 din comunele sălăjene Buciumi, Bobota și Sărmășag și unul din județul Cluj, au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 19.500 de lei.

De asemenea, polițiștii au confiscat materialul lemnos, în volum de peste 19 metri cubi de lemn de foc și peste 5 metri cubi de cherestele.

Colegii din cadrul Biroului pentru Protecția Fondului Foretier și Piscicol se deplasează, în permanență, în teren și veghează la respectarea legislației în domeniu.

articolul original.
  • There are no more articles
❌