ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 8 February 2023Ultimele Stiri

Craiova: Mergea cu mașina în zig-zag. Era băut și cu permisul suspendat

8 February 2023 at 10:52
image

Un tânăr, de 21 de ani, din comuna Stoina, județul Gorj, mergea azi noapte cu mașina în zig-zag pe bulevardul 1 Mai din Craiova. Ceilalți șoferi l-au observat în trafic și au sunat la 112.

Poliţiştii Secţiei 2 Craiova au identificat autoturismul în cauză. Conducătorul auto și-a abandonat autoturismul şi a încercat să fugă. În urma legitimării s-a stabilit că este vorba de un tânăr, de 21 de ani, din comuna Stoina.

Acesta a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, în bazele de date ale Poliţiei Române, s-a stabilit că acesta are suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere şi conducerea unu vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

articolul original.

Craiova: Accident între un autoturism și un tramvai

8 February 2023 at 08:08

Doi bărbaţi au necesitat îngrijiri medicale, dupa ce masina in care se aflau a intrat în coliziune cu un tramvai. 

„Polițiștii deplasați la fața locului au constatat faptul că, în eveniment au fost implicate două vehicule, respectiv un autoturism ce circula pe bulevardul Decebal, condus de un bărbat, de 30 de ani, din comuna Celaru şi un tramvai, condus de un bărbat, de 53 de ani, din comuna Şimnicu de Sus, ce se deplasa pe breteaua de legătură între bulevardul Decebal şi strada Calea Bucureşti, acesta efectuând virajul la stânga.

În urma evenimentului rutier, doi bărbaţi, din comuna Celaru, pasageri în autoturism au necesitat îngrijiri medicale, aceştia fiind transportaţi la spital. Conducătorul autoturismului şi vatmanul au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, a transmis IPJ Dolj
articolul original.

Robot de ultimă generație, comandat de Autokraft în premieră la nivelul Europei

7 February 2023 at 22:32
image

Noul an aduce noutăți la Autokraft, care a inaugurat prima locație din județul Dolj la standardele de ultimă oră, cu înlocuire robotizată a anvelopelor.

Încrederea crescândă a clienților și extinderea continuă a portofoliului sunt dovezile că succesul este garantat de calitatea serviciilor pe care Autokraft le oferă, precum și de atenția și de profesionalismul cu care rezolvă fiecare defecțiune tehnică a mașinilor.

Locul unde mașina primește cel mai bun tratament posibil

Autokraft oferă servicii complete de reparație mecanică, diagnoză computerizată, service roți, demontat/montat/echilibrat anvelope, înlocuire ulei cutie automată cu aparat special, serviciu de hotel anvelope, cât și unicul centru profesional de reglare a geometriei roților (unghi fugă).

„Rezolvăm totul într-o manieră profesionistă. astfeș încât clientul nostru să fie liniștit în orice moment. Astfel, dacă mașina decide să vă lase la greu într-un loc nepotrivit, ne puteți suna și venim să vă preluăm, iar mai apoi noi ne asigurăm că mașina primește cel mai bun tratament posibil. Toate aceste servicii sunt disponibile la Autokraft la prețuri juste”, spune managerul companiei.

„Viziunea noastră este aceea de a deveni partenerul de încredere al fiecărui șofer care își dorește reparațiie rapide ale mașinii, la standarde înalte de calitate. Ne dorim să fim aleși nu doar pentru prețurile competitive, ci și pentru soluțiile pe care le propunem. Vrem să dezvoltăm relații de lungă durată și ne dorim ca valorile noastre și felul în care realizăm reparațiile să îi ghideze înspre noi pe șoferi ori de câte ori au nevoie de un prieten al mașinii lor”, adaugă acesta.

Robot comandat în premieră în Europa de Autokraft

Echipa Autokraft s-a întors recent de la Salonul Auto de la Frankfurt, unde cei de la Corghi au lansat ultimul robot de înlocuire automata a anvelopelor Corghi Master Force, Corghi fiind liderul 1 mondial în aparatura de service roți.

„Ne mândrim să anunțăm că, începand cu luna aprilie, aparatul va fi prezent și la noi în service, în premieră în Europa. Putem spune ca suntem prima comanda lansată la nivelul Europei, bineînțeles cu ajutorul furnizorului nostru de echipamente AdAutototal, pe care îl recomandăm cu drag oricărui antreprenor care se gândește să își deschidă un service auto și are nevoie de sfaturi privind echipamentele necesare sau achiziția de piese și componente aftermarket sau originale.

Autkraft se află pe Centura de Nord Craiova , vis a vis de Centrul Logistic Nitela.
Mai multe detalii la telefon / whatsapp 0726.878.318, pe pagina de Facebook AutokraftService sau pe whttp://www.autokraft.roww.autokraft.ro.

E-mail: [email protected]

articolul original.
Ieri — 7 February 2023Ultimele Stiri

Incendiu la o casă din Plaiul Vulcăneşti

7 February 2023 at 16:54

Un incendiu s-a declanşat marţi seară la o casă situată în zona Plaiul Vulcăneşti din Craiova.

Flăcările au afectat acoperişul acesteia, pe o suprafaţă de 100-150 de metri pătraţi.

Pompierii au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă.

Nu s-au înregistrat victime omeneşti.

articolul original.

Craiova: Elevii ciclului primar de la Liceul Teoretic ”Henri Coandă” vor participa la concursul județean Caravana cuvintelor

7 February 2023 at 11:38

În data de 10 februarie 2023, elevii ciclului primar de la Liceul Teoretic ”Henri Coandă” vor participa la concursul județean Caravana cuvintelor.

„Caravana cuvintelor” este un concept educațional care are ca obiectiv general promovarea ideilor de competiție și performanță a studiului la disciplinele prevăzute în curriculum-ul școlar și se adresează elevilor cu aptitudini, înclinații și interese deosebite pentru comunicare în limba română/ limba și literatura română.

Concursul promovează valori culturale și etice fundamentale, precum și fair-playul competițional. Cerințele probei permit valorificarea creatoare a cunoștințelor dobândite de elevi precum și a capacității de sinteză, de analiză, de evaluare, soluționare și utilizare a noțiunilor cunoscute.
Scopul acestui concurs este stimularea elevilor din școlile județului Dolj în vederea unei pregătiri calitative superioare la comunicare în limba română/limba și literatura română.
La concurs participă elevi din fiecare an de studiu din ciclul primar. Concursul va conține proba scrisă cu durata de: clasa pregătitoare și clasa I – 30 minute; clasa a II-a – 60 minute și clasele a III-a și a IV-a – 120 minute, iar subiectele vor fi din materia cuprinsă în programa școlară și parcursă până în momentul respectiv.

Rezultatele așteptate în urma derulării concursului sunt: verificarea nivelului de pregătire la care se află copilul, evaluarea nivelului de învățare după parcurgerea programei din primele două module, sursă puternică de motivare pentru elevi, dorință de aprofundare și perfecționare pe viitor.

articolul original.

Dan Nistor: „Câți antrenori ar veni, tot noi intrăm în teren“

7 February 2023 at 08:39
image

Dan Nistor a marcat cu Farul Constanța, dar a avut o evoluție proastă, în nota echipei Universitatea Craiova. Mijlocașul s-a arătat dezamăgit de cele întâmplate și știe care sunt vinovații pentru fluctuațiile mari de formă.

„Parcă am pierdut același meci ca la Botoșani. S-a scris istoria partidei de la început. Din păcate, nu am fost la nivelul care trebuie și nu cred că asta e valoarea noastră. Dacă vrem să ne batem acolo sus și să tindem pe cai mari nu trebuie să avem aceste fluctuații. Până la urmă, câți antrenori ar veni, tot noi intram în teren. Sunt niște greșeli copilărești și se repetă la infinit, la fiecare etapă. Avem condiții extraordinare, suporterii vin alături de noi… Caracterele puternice se văd în momentele grele. Vom vedea sâmbătă, cu CFR Cluj, ce va fi. Din punctul meu de vedere, nu mă gândesc la campionat. Să fim matematic în play-off și după vedem“, a spus Nistor, la Digi Sport.

articolul original.

Spitalul Județean nu a încheiat nici până acum socotelile cu Elcomex, fostul furnizor de hrană

7 February 2023 at 03:16
image

După o întreagă odisee, în care Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova și firma SC Elcomex SRL s-au războit pe tema serviciilor de hrană pentru pacienții unității medicale, anul trecut lupta părea să fi luat sfârșit. O hotărâre definitivă obliga spitalul să despăgubească Elcomex pentru investițiile proprii în blocul alimentar, astfel încât unitatea medicală avea să recapete accesul la spațiu și să încheie socotelile cu fostul prestator. Însă conducerea spitalului susține că, deși a plătit 4,5 milioane de lei, conform hotărârii Curții de Apel, Elcomex nu i-a redat accesul. Ba mai mult, ba mai mult, a acuzat spitalul că ar fi creat o bombă biologică aici, pentru că multe alimente au fost lăsate acolo din 2019, de când s-a iscat tot scandalul. Numai că acces la blocul alimentar avea Elcomex, nu spitalul.

SCJU a dat banii și a intrat în blocul alimentar cu executor judecătoresc

Elcomex, care a pierdut contractul cu spitalul la final de 2019, a blocat accesul la blocul alimentar pe motiv că a investit milioane în acesta. Astfel, furnizorul de hrană care i-a urmat asigură serviciile în regim catering, în baza unui acord cadru. În urma unei hotărâri definitive a Curții de Apel Pitești, SCJU Craiova a fost nevoit să achite aproximativ 4,5 milioane lei firmei Elcomex.

„Avem probleme cu blocul alimentar. Știți bine că SCJUC a avut relație contractuală cu Elcomex până pe 31.12.2019. Din această dată, firma a fost notificată să elibereze și să predea blocul alimentar. Aceasta a refuzat accesul reprezentanților spitalului în blocul alimentar, a sigilat ușile, dar firma a avut acces în continuare în blocul alimentar. Noi am solicitat evacuarea prin instanță, iar instanța a suspendat totul până la soluționarea dosarului legat de despăgubirile privind investițiile făcute de firmă în blocul alimentar”, a declarat managerul spitalului, Eugen Georgescu.

„Bombă biologică”, dar din vina cui?

Georgescu spune că este bătaie de joc ca firma care și-a lăsat intenționat produsele în blocul alimentar, blocând accesul reprezentanților spitalului, să acuze unitatea medicală că a „creat o bombă biologică”, cu atât mai mult cu cât Elcomex avea acces în continuare în blocul alimentar.

„În luna decembrie, au fost sesizate Garda de Mediu, DSP, Direcția Sanitar-Veterinară, Protecția Consumatorului în legătură cu produsele alimentare din anul 2019 lăsate intenționat în blocul alimentar, firma având acces în incinta acestuia. Iar ei ar fi trebuit să își ridice toate produsele încă de pe data de 31.12.2019, când a expirat contractul. Pe baza controalelor, s-au dus la îndeplinire toate măsurile, fiind contractată o firmă care să ridice produsele alimentare expirate. Așadar, instanța hotărăște evacuarea firmei, dar aceasta refuză să iasă din spațiu și abia acum avem și noi acces cu executor judecătoresc”, adaugă directorul Spitalului Județean din Craiova.

„Hotărârea definitivă datează din septembrie și abia pe 27 ianuarie noi am putut intra, cu executor judecătoresc. Sunt peste 4 luni”, mai spune Georgescu:

„Nu vrea să-și ridice bunurile mobile, am ajuns la executor, pierdem timp, pierdem bani, nu știm ce vom face mai departe. Dar este spațiul nostru. Sunt 900 metri pătrați acolo, este un spațiu enorm”.

Blocul alimentar, sigilat de Elcomex

Mâncarea bolnavilor de la SCJU Craiova a fost asigurată ani întregi de SC Elcomex SRL, care a început să livreze mâncarea abia din 2011, în urma unei hotărâri judecătorești definitive și irevocabile, după ce în 2007 câștigase o licitație care a fost contestată. Firma a făcut investiţii importante pentru renovarea spaţiului, fiind obligată prin contract să modernizeze blocul alimentar al spitalului pentru a-l face propriu întrebuințării și pentru a-l autoriza conform normativelor europene, conform spuselor lui Doru Mitrache, reprezentant legal al firmei Elcomex la acea vreme. Acesta menţiona că investiţiile s-au ridicat la circa 4 milioane de lei.

Lanțul de iubire s-a rupt în 2019

În iunie 2018, contractul de prestări servicii dintre spital şi operatorul Elcomex a încetat, fiind prelungit succesiv de două ori, până la 31.12.2018 și apoi, până la 30.06.2019. Spitalul spunea că a fost nevoit să prelungească acordul pentru că nu avea banii necesari să despăgubească firma pentru investiţiile în blocul alimentar, conform clauzelor contractuale.

Conducerea spitalului a decis în cele din urmă, în 2019, să scoată la licitație serviciul de livrare a hranei, numai că în caietul de sarcini spitalul a solicitat servicii de catering, excluzând, astfel, fostul furnizor. După ce a fost scos din joc, Elcomex a sigilat blocul alimentar din incinta spitalului, unde spune că a investit milioane de lei fără a fi despăgubit.

În luna ianuarie 2020, SC Ansamble Catering SRL a preluat serviciul de furnizare a hranei de la SCJU prin negociere directă. De atunci, pacienții de la SJU Craiova primesc mâncarea la caserolă.

În urma unei hotărâri definitive a instanței, spitalul a despăgubit, în cele din urmă, Elcomex, dar susține că fostul furnizor nu vrea nici acum să îi redea accesul în spațiul care îi aparține.

Am încercat să contactăm reprezentanții Elcomex pentru un punct de vedere, dar, până la închiderea ediției, nu am reușit.

articolul original.

Neagoe contestă penaltiul, Hagi zâmbește larg

6 February 2023 at 21:37
image

Partida Farul Constanța – Universitatea Craiova s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 2-1. Golurile au fost marcate de Adrian Mazilu (’6) și Ionuț Larie (’34 – penalti), respectiv Dan Nistor (’58).

„Noi inventăm regulamente“

La finalul întâlnirii, antenorul Universității Craiova, Eugen Neagoe, a admis că echipa sa s-a prezentat lamentabil în prima repriză și binișor în cea de-a doua. „Geană“ a contestat însă vehement penaltiul dictat după intrarea lui Arlauskis asupra lui Larie.

„Noi am jucat slab, știu, dar să rupi jocul… Să dai un asemenea penalty, asta n-am văzut. Noi inventăm regulamente, facem cum vrem noi. Ce să pună piedică, când are mingea? Prima dată, arbitrul a dat fault în atac. Cred că a fost fault în atac, dar nu mai contează. Știu că am jucat modest, dar era 1-0, nu trebuie să rupem jocul, să dăm penalti pentru că așa vrem noi, inventăm, judecăm cum vrem. Eu asta cred, că a fost fault în atac la Arlauskis. La VAR nu s-au mai făcut greșeli? Am văzut penaltiuri clare, arbitrii s-au dus la VAR și n-au dat nimic. Dar noi știm cât de slab am jucat. O să facem o analiză în zilele următoare, cu siguranță. Sincer, aș fi schimbat mai mulți jucători la pauză. Dar mai erau 45 de minute și nu puteam să schimb toată echipa“, a spus Eugen Neagoe.

„În primul rând, trebuie să ne schimbăm mentalitatea, să intrăm cu atitudine, mult mai agresivi pe teren. Am intrat relaxați, am crezut că va veni mingea la noi fără efort. N-am fost atenți, greșelile pe care le-am făcut le cunoaștem. Nu este nimic pierdut în acest moment, mai sunt șase etape din campionatul regulat, apoi încă zece în play-off. Se poate întâmpla orice! Problema este la noi, trebuie să ne schimbăm atitudinea“, acompletat Eugen Neagoe.

Gică Hagi: „Am jucat foarte bine 60 de minute“

De partea cealaltă, Gică Hagi, tehnicianul Farului a analizat prestația și a subliniat că i-au plăcut doar primele 60 de minute.

60 de minute am jucat foarte bine, am dominat, ne-am impus. După aceea, au venit cu schimbări foarte bune, noi am scăzut puțin, e greu să ții presiunea 90 de minute. A venit acel gol și ne-a dat puțin înapoi, Craiova are jucători de calitate. Ne-a lipsit Denis Alibec, un stângaci. Am pus în locul lui un copil bun, de 2005. Un băiat foarte bun.

Ne place acolo, pe primul loc, mai ales mie, vreau să le transmit și lor. Ei mă cunosc. Azi am avut o discuție foarte bună. Ieri nu am avut un antrenament bun, nu ne-a ieșit și a trebuit să venim astăzi la stadion.

Larie bate foarte bine penalty-urile. Important e că am câștigat. Șase puncte importante, cu FCSB și Universitatea Craiova, două echipe foarte bune, ne vom întâlni din nou în play-off. Echipa care va avea constanță, care va fi în formă în play-off, aceea va câștiga titlul“, a spus Hagi.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Farul – Universitatea Craiova 2-1 | S-au întors la jocul păgubos

6 February 2023 at 20:12

Exact când evoluția părea în progres, Universitatea Craiova s-a întors la vechile sale obiceiuri și a pierdut jocul cu Farul, de la Constanța, cu 2-1. Alb-albaștrii au avut o joc lamentabil în prima repriză a disputei de luni seară, ultima din etapa 24 a Superligii. Au afișat o apărare nesigură și chiar jenantă în unele momente. Elevii lui Neagoe au făcut din nou cadouri adversarilor, iar unul s-a soldat cu gol, la o tâmpenie comisă de Arlauskis.

La reluare, cu câteva schimbări efectuate de Eugen Neagoe, Universitatea Craiova a mai crescut puțin în joc, dar a demonstrat că omul de creație duce lipsă de inspirație. Știința nu a arătat deloc precum o echipă care vrea pe podium, ci mai degrabă de una mulțumită cu participarea în play-off.

Alb-albaștrii au fost moi și previzibili

„Marinarii“ au deschis scorul rapid, pe fondul lentorii arătate de cei doi fundași centrali, Găman și Raul Silva. A fost o pasă a lui Luis Munteanu, printre picioarele lui Valerică, pentru Mazilu, care a țâșnit de lângă apărătorul brazilian și a șutat imparabil de la 7 metri (’6, 1-0).

După alte câteva ocazii mari ale lui Mazilu, Farul a reușit și golul doi, dar cu largul concurs al portarului Arlauskis. La o fază care nu anunța nimic, lituanianul, cu mingea în mână, i-a dat peste picioare lui Larie, care se retrăgea. După semnalizarea VAR-ului, Florin Chivulete a analizat faza pe monitor și a indicat just punctul de la 11 metri. Ionuț Larie l-a ridiculizat pe Arlauskis cu șutul de la punctul cu var, marcând lejer (’34, 2-0).

Nistor a aprins speranța, dar doar atât

Alb-albaștrii au revenit în meci grație unui gol marcat de Nistor. Acesta a marcat cu un șut din marginea careului de 16 metri, la colțul din stânga al porții, după o minge așezată de Ișfan (’58).

Oltenii au căutat golul egalizator și au avut o primă ocazie mare prin Markovic, după o acțiune a lui Ivan, dar finalizarea a lăsat de dorit (’75).

Încă o șansă de egalare s-a consemnat în 90+4, când Koljic nu a reușit să-l învingă pe Aioani de la 4 metri.

Farul Constanța: Aioani – Larie, Kiki, M. Popescu – Artean, Borza, Grameni (’62, Casap), Băluță (’77, Doukoure), Mazilu (’62, Cojocaru) – L. Munteanu (’46, Sali), Morar (’62, Mateus). Antrenor: Gică Hagi.

Universitatea Craiova: Arlauskis – Martic (’46, Ndong), Găman (’46, Mateiu), Raul Silva, Vătăjelu – Screciu, Crețu (’73, Koljic), Nistor, Ișfan (’73, Roguljic) – Ivan, Rivaldinho (’46, Markovic). Antrenor: Eugen Neagoe.

Cartonașe galbene: Larie ’78 / Raul Silva ’52, Mateiu ’61.
Au arbitrat:
Florin Chivulete – Sebastian Gheorghe, Andrei Constantinescu; Ionuț Coza.
VAR:
Cătălin Popa, Romică Bîrdeș.
Observatori:
Irina Mîrț (CCA), Ilimian Șerbănică (LPF).

Superliga, etapa 24

Vineri, 3 februarie:
Chindia – UTA 2-1
FCU – U Cluj 5-0
Sâmbătă, 4 februarie:
Hermannstadt – Argeş 1-1
Rapid – Voluntari 4-1
Duminică, 5 februarie:
Mioveni – Sepsi 1-1
CFR Cluj – FCSB 0-1
Luni, 6 februarie:
Botoșani – Petrolul 5-0
Farul – „U“ Craiova 2-1

Clasament:

Clasament oferit de flashscore.ro
articolul original.

(VIDEO) Tânăr reţinut de poliţiştii craioveni pentru tentativă de furt

6 February 2023 at 11:19
image

Un tânăr, de 25 de ani, din judeţul Timiş, bănuit de comiterea infracțiunii de tentativă la furt calificat, a fost reținut de poliţiştii craioveni.

În noaptea de 04/05 februarie ora 00.30, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Craiova au fost sesizaţi prin apel de urgenţă 112, de către un bărbat, angajat al unei firme de pază, cu privire la faptul că, persoane necunoscute au pătruns în incinta unei farmacii, situată pe strada A.I. Cuza, din municipiu.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că cele sesizate se confirmă, persoane necunoscute, prin spargerea unui geam, pătrunzând în interiorul farmaciei, fără a fi sustrase bunuri sau valori.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Craiova, în cursul zilei de 5 februarie a.c., a fost identificat un tânăr, de 25 de ani, din judeţul t reţinut de Timiş, bănuit de comiterea faptei.

Acesta a fost condus la audieri, iar în urma probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

În cursul acestei zile, persoana reținută va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova în vederea luării unei măsuri preventive.

articolul original.

Mașini avariate de copacii căzuți în Craiova

6 February 2023 at 03:00
image

Pompierii doljeni au intervenit, ieri, pentru tăierea copacilor rupți sub greutatea zăpezii și căzuți pe mai multe autoturisme. În total, 12 mașini au fost avariate de copacii căzuți.

Prima ninsoare din acest an a dus la ruperea mai multor copaci, care au avariat 12 autoturisme. Din fericire, nici o persoană nu a fost rănită.

”Pompierii au intervenit pentru degajarea copacilor căzuți pe autoturisme pe strada Castanilor, strada Mihail Cerchez, strada Mihai Bârca, strada Brazda lui Novac, strada Ion Cantacuzino, bulevardul Dacia și bulevardul Oltenia, pentru înlaturarea copacilor. Un numar 12 autoturisme au fost avariate. Nu s-au înregistrat victime”, au precizat reprezentanții ISU Dolj.

Au fost situații în care un copac căzut a avariat mai multe autoturisme parcate în apropiere. De exemplu, pe strada Mihai Bârca, un copac rupt sub greutatea zăpezii a avariat trei autoturisme. Pe străzile Brazda lui Novac, Castanilor și Mihail Cerchez copacii căzuți au avariat câte două autoturisme.

articolul original.

Farul – “U” Craiova / Gică Hagi: “Ne aşteaptă un meci foarte greu”

5 February 2023 at 19:00
image

Antrenorul formaţiei Farul Constanţa, Gică Hagi, a susţinut astăzi conferinţa de presă premergătoare partidei cu Universitatea Craiova. Disputa este programată luni, de la ora 20.00, la Ovidiu, şi contează pentru etapa 24 din Superligă.

În deschidere, Gică Hagi le-a mulţumit tuturor pentru urările primite, “Regele” împlinind astăzi 58 de ani. Cât despre jocul cu “leii” Ştiinţei, fostul mare fotbalist a vorbit laudativ la adresa oaspeţilor şi a punctat că se aşteaptă la o partidă dificilă.

VEZI VIDEO!

Citeşte şi: Farul – „U” Craiova / CCA a anunţat brigada meciului de la Ovidiu

articolul original.

Farul – „U” Craiova / CCA a anunţat brigada meciului de la Ovidiu

5 February 2023 at 18:07
image

Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA) a anunţat brigada care va oficia întâlnirea dintre Farul Constanţa şi Universitatea Craiova. Disputa este programată luni, de la ora 20.00, la Ovidiu şi contează pentru etapa 24 din Superliga.

Arbitrul central va fi Andrei Florin Chivulete (Bucureşti). Acesta va fi ajutat de asistenţii Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava) şi Andrei Constantinescu (Bucureşti). Al patrulea oficial va fi Ionuţ Coza (Cernica).

VAR-ul va fi asigurat de Cătălin Popa şi Romică Bîrdeş (ambii din Piteşti).

Observator din partea CCA va fi Irina Mîrţ (Bucureşti). LPF l-a numit supervizor pe Imilian Şerbănică (Bragadiru).

Citeşte şi: Farul – „U“ Craiova | Eugen Neagoe: „Cred că va fi un joc frumos“

articolul original.

SCM Craiova a muncit din greu cu CSM Galați pentru cele trei puncte

5 February 2023 at 17:37
image

SCM Craiova nu a avut parte deloc de un meci ușor duminică după masă, împotriva „lamternei roșii“ CSM Galați. Handbalistele oltence s-au impus la două goluri, scor 26-24, la capătul unui meci disputat, cu multe ratări, dar în care echipa mai valoroasă s-a impus într-un final. Meciul a contat pentru etapa a 15-a din Liga Florilor.

Trupa lui Burcea a condus pe tabelă încă din primele minute, iar după jumătatea primei părți se distanțase deja la cinci goluri, scor 10-5. Oaspetele au mai strâns din scor pe parcurs, iar la cabine s-a intrat cu 13-10 în favoarea gazdelor. În repriza secundă am avut parte de un joc echilibrat, dar mereu cu SCM Craiova la conducere pe tabelă. Ultimele cinci minute au fost decisive, pentru că oltencele s-au desprins decisiv și nu au mai putut fi ajunse din urmă. S-a încheiat 26-24, iar SCM ajunge la cota 22 în clasamentul Ligii Florilor.

SCM Craiova: Curmenț 1, Sousa, Șusnea – Krpez 5, Bak 5, Rodriguez 5, Țicu 4, Andrei 3, Cace 1, Grigorie 1, Ruth 1, Ghețu, Vâlcan. Antrenor: Bogdan Burcea.

În runda care vine, gruparea din Bănie se va deplasa la Bistrița, pentru una dintre cele mai complicate deplasări din acest sezon.

articolul original.

Farul – „U“ Craiova | Eugen Neagoe: „Cred că va fi un joc frumos“

5 February 2023 at 09:41

Universitatea Craiova o va întâlni luni, de la ora 20.00, la Ovidiu, pe Farul Constanţa. Partida contează pentru etapa 24 din Superligă.

Antrenorul Ştiinţei, Eugen Neagoe, apreciază Farul Constanţa, dar crede că elevii săi pot controla jocul şi pot obţine cele trei puncte atât de importante în perspectiva participării în play-off.

Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Farul!

„Este o partidă importantă, atât pentru noi, cât şi pentru Gică Hagi. Şi ei, ca şi noi, îşi doresc la fel de mult să câştige acest joc. Pe mine mă interesează foarte mult ca băieţii noştri să fie în cea mai bună dispoziţie la ora jocului, pentru că suntem pregătiţi. În acest moment suntem bine şi trebuie să arătăm şi mai bine decât am făcut-o în primele două partide. În acest moment nu putem să vorbim de campionat. Ne concentrăm pe următorul joc, pentru că totdeauna primul meci este cel mai important. Întâlnim o echipă valoroasă, care joacă un fotbal bun, la fel ca şi noi. Cred că va fi un joc frumos şi că se vor marca şi goluri“, a spus tehnicianul Universităţii Craiova.

„Nu va fi uşor, ştim!“

Eugen Neagoe îşi doreşte ca Universitatea Craiova să fie cea care dă „tonul“ în meciul cu Farul, dar şi cea care controlează meciul şi la sfârşit jubilează.

Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

„Cei de la Farul formează o echipă bună, dar vreau să mă concentrez pe ce avem noi de făcut şi mai puţin pe ce vor face adversarii. Echipele mari totdeauna doresc să-şi impună jocul şi asta ne dorim şi noi. Vrem ca luni seară noi să fim echipa care impune jocul şi care va câştiga. Nu va fi uşor, ştim, dar jucătorii mei sunt conştienţi de dificultatea partidei, de efortul mare pe care trebuie să-l facă“, a completat Eugen Neagoe.

Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

Acesta a anunţat că pe lista indisponibililor a mai apărut un nume: „Din păcate, astăzi (sâmbătă – n.r.) a intervenit o problemă destul de serioasă. Am pierdut un jucător important pentru jocul de luni. Mihai Căpăţînă a căzut şi şi-a fracturat două degete de la mână. Sperăm să revină cât mai rapid“.

„Crede în şansa la titlu“

Întrebat de lupta pentru titlu şi pentru podium, Eugen Neagoe a spus că nu şi-a pierdut speranţa.

„Orice echipă care va participa în play-off are şanse de a câştiga campionatul. Totdeauna echipa de pe primul loc are cele mai mari şanse, pentru că are mai multe puncte, dar nimic nu este jucat. Sunt zece etape şi teoretic poţi să câştigi 30 de puncte şi să ieşi campioană. În ceea ce ne priveşte, şi noi avem şanse reale. Ne dorim să acumulăm cât mai multe puncte. Ne dorim ca distanţa să fie mult mai mică faţă de primul loc. Rămâne de văzut dacă vom şi reuşi să facem ce ne propunem“, a comentat antrenorul Ştiinţei.

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

Acesta a făcut un apel şi către fani: „Totdeauna Universitatea Craiova a fost puternică atunci când suporterii au fost în spatele nostru. Şi ca jucător am trăit asemenea momente. Când erau 40.000 în stadion ne dădeau o viteză sau două în plus. Puteam să alergăm mai mult. Asta îmi doresc să se întâmple în continuare. Sunt convins că dacă vom reuşi să facem un joc şi un rezultat bun cu Farul, cu siguranţă la partida cu CFR stadionul va fi plin. Băieţii mei au nevoie şi merită să aibă suporterii lângă ei“.

Citeşte şi: Superliga | Rapid a învins-o la scor pe FC Voluntari

articolul original.

Ioan Ovidiu Sabău, dezamăgit: „Nu poți să te prezinți atât de slab“

3 February 2023 at 22:08
image

U Cluj s-a prezentat lamentabil în Bănie, dovadă fiind faptul că au pierdut cu 5-0 în faţa lui FCU. La finalul partidei, antrenorul lui U Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, a admis că este cel mai dureros eşec pe care l-a înregistrat ca antrenor.

De nerecunoscut! Am avut două jocuri foarte bune, cu Voluntari și Rapid, iar azi… de nerecunoscut! Am întâlnit un adversar bun, dar nu poți să te prezinți atât de slab. Trebuie făcută o analiză mai amplă. N-am avut curaj să jucăm. Azi am fost timorați, timizi. Eram curios cum arătăm în primul joc în deplasare. Nu e un joc pe care să-l uităm. Ei n-au avut atacanți rapizi. Nu am reușit să blocăm. Am acceptat ca atacantul să preia, să înscrie lejer. N-ai voie să-i permiți unui adversar să joace cu atâta lejeritate. De multe ori să stea (n.r. adversarul) pe teren și să joace, iar tu să nu ai acel orgoliu. Azi au fost mai buni decât noi, iar noi foarte slabi. Cea mai urâtă seară (n.r. din cariera sa)“, a spus „Moţul“ plin de amărăciune.

„Nu vom avea probleme cu retrogradarea“

În ciuda faptului că echipa bate pasul pe loc şi situaţia din clasament şi jocul sunt greu de remontat, Ioan Ovidiu Sabău s-a arătat optimist.

Eu am o impresie bună în continuare despre jucători. Trebuie să analizăm acest joc. Trebuie să ne pregătim foarte bine. Cred că cei de la Craiova sunt mult peste noi valoric. Noi putem compensa printr-o atitudine bună. Am încredere că nu vom avea probleme cu retrogradarea. Trebuie să ne revenim cu Mioveni, să aibă încredere în ei. În perioada de pregătire am arătat altfel. În seara asta am fost de nerecunoscut“, a încheiat Ioan Ovidiu Sabău.

Citeşte şi: FCU – U Cluj 5-0 | Nicolo Napoli: „Este meritul băieților!“

articolul original.

FCU – U Cluj 5-0 | Nicolo Napoli: „Este meritul băieților!“

3 February 2023 at 21:01
image

FCU Craiova a făcut instrucţie cu U Cluj, iar antrenorul Nicolo Napoli şi-a felicitat elevii la final.

Este meritul băieților că am făcut un meci foarte bun. Am meritat cele cinci goluri și sunt bune cele trei puncte. Știam bine apărarea lor, dar este meritul jucătorilor. Pe Chițu l-am felicitat în vestiar. Și Blănuță a intrat și a dat gol. Bahassa și Bauza sunt fotbaliști mari, buni, se mișcă bine, știu jocul, se mișcă bine, fac goluri. Avem nevoie de asemenea jucători. Sper să nu pierdem la ‘masa verde’ cu Sepsi. Este bine că am adus alte trei puncte echipei, iar acum urmează meciul de la București, cu Rapid“, a spus antrenorul italian, la Digi.

Întrebat care mai este relaţia sa cu patronul Adrian Mititelu, cunoscute fiind „înţepăturile“ dintre ei, Nicolo Napoli a spus: „Asta este întrebare pentru patron. M-am întors și totul este în regulă. Este un greu, pentru un stadion atât de mare și frumos, fără suporteri. Sper că sunt fericiți pentru acest rezultat“.

Cât despre faptul că s-a jucat fără spectatori, Nicolo Napoli a comentat: „Noi încercăm să câștigăm punctele pentru ei, pentru societate, pentru toată lumea“.

În urma acestui succes, FCU Craiova a urcat pe locul 9, cu 27 de puncte. U Cluj a rămas pe locul 14, cu 23 de puncte.

Citeşte şi: FCU Craiova – U Cluj 5-0 | Băieţii lui Napoli au făcut ce au vrut cu ardelenii

articolul original.

FCU Craiova – U Cluj 5-0 | Băieţii lui Napoli au făcut ce au vrut cu ardelenii

3 February 2023 at 20:02

FCU Craiova s-a impus foarte clar, atât ca rezultat, cât şi ca joc, în faţa echipei U Cluj, în partida susţinută vineri seară, pe stadionul „Ion Oblemenco“. A fost 5-0 pentru olteni, după un joc la discreţie. Disputa a contat pentru etapa 24 din Superliga.

Elevii lui Nicolo Napoli au deschis scorul rapid, prin Aurelian Chiţu. Servit excelent cu o pasă de Albu, atacantul a preluat şi a şutat din marginea careului mare la colţul din stânga (’12)

Chiţu a „recidivat“ în minutul 25. Bahassa i-a pasat pe culoar, acesta a preluat la 10 metri şi a trimis pe lângă portar, la colţul din dreapta.

Gazdele au mai punctat o dată până în pauză prin Dragoş Albu, care a şutat superb, de la 17 metri, la colţul din stânga al porţii (’36).

Spectacol şi după pauză

Evoluţia bună a fost răsplătită cu un gol în privinţa lui Bahassa. Acesta a rămas cu poarta goală după o pasă a lui Albu, după un cadou făcut de fundaşul Miron (’82).

Rezultatul final a fost stabilit de Blănuţă, care a primit o pasă din stânga, de la Ibrahim, şi a trimis pe lângă Iliev (’90).

Statistică oferită de flashscore.ro

FCU Craiova: Gurău (’84, R. Popa) – Negru, Duarte, Henriques, Huyghebaert (’60, Mascarenhas) – Albu, Achim (’84, Ibrahim) – Baeten (’60, Ganea), Bauza, Bahassa – Chiţu (’70, Blănuţă). Antrenor: Nicolo Napoli.

U Cluj: Iliev – Ilie, Miron, Simion – Vlădoiu, Bic (’46, I. Filip), Remacle (’64, Gomes), Oancea – Haită (’46, I. Stoica), Thiam (’64, Ad. Bălan), Chipciu (’75, Fulop). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.

Cartonaşe galbene: – / Gomes ’65.
Au arbitrat: Adrian Viorel Cojocaru – Ferencz Tunyogi, Adrian Vornicu; Cătălin Popa.
VAR: Ovidiu Haţegan, Petruţa Iugulescu.
Observatori: Eduard Dumitrescu (CCA), Romolus Gabor (LPF).

În etapa următoare, FCU Craiova va juca în Giuleşti, cu Rapid (10 februarie, ora 20.00). La rândul său, U Cluj va evolua „acasă“, la Mediaş, cu CS Mioveni (10 februarie, ora 17.00).

Superliga, etapa 24:

Vineri, 3 februarie:
Chindia – UTA 2-1
FCU – U Cluj 5-0
Sâmbătă, 4 februarie:
ora 14.30: Hermannstadt – Argeş
ora 20.00: Rapid – Voluntari
Duminică, 5 februarie:
ora 15.30: Mioveni – Sepsi
ora 21.00: CFR Cluj – FCSB
Luni, 6 februarie:
ora 17.00: Botoșani – Petrolul
ora 20.00: Farul – „U“ Craiova

Clasament:

Citeşte şi: Chindia – UTA 2-1 | Trupa lui Toni Petrea, la cea de-a doua victorie consecutivă

articolul original.

Alex Chipciu,  șocat și frustrat  după eșecul umilitor de la Craiova: „Doar la FC Brașov am mai pierdut așa. Mă simt abuzat fotbalistic! ”

3 February 2023 at 20:34
By: M.Ex.

Alex Chipciu, căpitanul lui U Cluj, a avut un discurs tăios după eșecul umilitor din meciul cu FC U Craiova, scor 0-5. „Nu am fost nicăieri. Am intrat relaxați în meci și ne-am trezit cu 5-0 și o mare umilință. Nu știu ce să zic, m-am și plictisit de mine, mă enervează rău de tot! Ce să zic, eu mă simt abuzat fotbalistic. Nu știu dacă am mai pierdut așa. Cred că la Brașov la un meci cu CFR Cluj (nr. meciul CFR Cluj – FC Brașov, scor 4-0 din 2010). Dacă aveam 20 de ani, cred că luam 3 cartonașe roșii azi. Înnebuneam să îmi dea cu călcâiul Bauza și Bahassa. O să mă duc acasă și în loc să visez familia, o să îi visez pe Bauza și Bahassa.Trebuie să facem ceva cu rănile astea și să trezim monstrul din noi la următorul meci ”, a spus Alex Chipciu, la flash-interviul de după meci.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.
❌