ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 5 October 2022Ultimele Stiri

FC Argeş – „U“ Craiova | Mirel Rădoi şi Vladimir Screciu, optimişti înaintea disputei din Trivale

5 October 2022 at 13:58
image

Clubul Universitatea Craiova a organizat astăzi conferinţa de presă premergătoare disputei cu FC Argeş, din etapa a 13-a din Superligă. Partida cu piteştenii este programată vineri, 7 octombrie, de la ora 21.00, pe stadionul „Nicolae Dobrin“ din Piteşti.

La întâlnirea cu reprezentanţii mass media au luat parte antrenorul Ştiinţei, Mirel Rădoi, şi mijlocaşul Vladimir Screciu. Aceştia au afirmat la unison că se aşteaptă la o misiune dificilă, dar cred că echipa este cacapabilă să facă un joc bun în Trivale şi să obţină un rezultat pozitiv. Tehnicianul a mai vorbit şi pe tema lotulului de jucători şi a reglajelor pe care încearcă să le facă vizazi de jocul alb-albaştrilor. VEZI VIDEO!

Înaintea acestui duel, Universitatea Craiova ocupă locul 6, cu 18 puncte, în timp ce FC Argeş se regăseşte pe poziţia a 11-a, cu 13 puncte.

Citeşte şi: Liga Campionilor | Clasament „strâns“ în Grupa D după etapa 3

articolul original.

DRDP Craiova, precizari privind accidentul mortal din Defileul Jiului

5 October 2022 at 09:07

Lucrările de reabilitare a DN66 s-au executat în baza unui contract care a avut recepția la terminarea lucrărilor în anul 2019 și recepția finală în luna decembrie 2021.

Sistemul de plase de protecție a fost stabilit în cadrul proiectului pe baza auditului de siguranță a circulației.

În zona producerii evenimentului de duminica, 2.10.2022, sunt montate plase de protecție a versantului care sunt în perfectă stare, între km 116+913 și 116+932 dar și bariere elastice între km 116+970 și 117+030, acestea fiind siteme de protecție stabilite prin proiect și executate pe teren. În această zonă datorită specificului dispozitivelor de protecție este exclusă execuția rănguirii de versanți. Această metodă este utilizată numai acolo unde nu sunt montate dispozitive de protecție. Lucrarea executată recent nu permite desprinderea de pe versant a unor stânci de mari dimensiuni acolo unde sunt montate plase.

Operațiunile de rănguire au fost executate înainte de montarea sistemelor de protecție.
Privitor la lucrările de rănguire versanți

D.R.D.P. Craiova a avut Acord Cadru de Lucrari de rănguire versanți 2019 – 2021 pentru S.D.N. Rm. Valcea pentru DN 7 si DN 7A.

Începand cu anul 2022 s-a demarat procedura pentru încheierea unui nou Acord cadru pentru lucrari de rănguire versanți pentru S.D.N. Rm. Vâlcea, S.D.N. Tg. Jiu si S.D.N. Orșova după cum urmează:

-În data de 08.04.2022, prin adresa nr.10062, au fost solicitate catre S.D.N. Rm. Vâlcea, S.D.N. Tg. Jiu si S.D.N. Orșova necesarul de rănguire versanți.
S-a primit raspuns prin:
Adresa S.D.N. Tg. Jiu, nr. 2247/19.04.2022, înregistrată la D.R.D.P. Craiova cu nr. 11082/19.04.2022;
Adresa S.D.N. Rm. Vâlcea, nr 15/2302/12.04.2022, înregistrată la D.R.D.P. Craiova cu nr. 10290/12.04.2022;
Adresa S.D.N. Orșova, nr 1779/13.04.2022, înregistrată la D.R.D.P. Craiova cu nr. 10583/13.04.2022;
Pentru stabilirea prețului estimativ al achiziției s-au solicitat oferte de la diverse firme cu activități în domeniu.
Primul sondaj de piață s-a facut în 27.04.2022, iar cel de al doilea în data de 29.06.2022, fiind cel care a stat la baza stabilirii prețului estimat al proceduri, la o valoare de aproximativ 24.000.000 lei cu TVA.
Au fost solicitate oferte de preț de la 7 firme, la care au raspuns 3 de firme de specialitate și anume:
S.C. Tassid Holding S.R.L. nr. 19608/07.07.2022;
S.C. Nera Alpin S.R.L nr. 19785/08.07.2022;
S.C. extrem Construct S.R.L. nr.19847/11.07.2022.
În urma analizei prețurilor obținute s-a determinat valoarea estimată a lucrărilor și s-a solicitat modificarea valorii în PAAP 2022.

În data de 04.08.2022, a fost aprobat Caietul de Sarcini nr. 9723/04.08.2022.
În prezent documentația este in faza de avizare de catre Compartimentul Analiza Prețuri din cadrul D.R.D.P. Craiova.

Privitor la descarcarea plaselor de protecție, ca urmare a solicitarii S.D.N. Tg. Jiu, nr. 522/31.01.2022, înregistrată la D.R.D.P. Craiova cu nr. 2713/31.01.2022, cu privire la “materialele care au căzut în plasele de protecție și au determinat instituirea de restricții de circulație ” au fost contactate firme de specialitate pentru remedierea situației.
Singura firmă care a manifestat interesul pentru această operațiune a fost SC Maccaferri România, căreia i s-a înaintat în regim de urgență comanda de execuție cu nr. 8363/23.03.2022. Remedeierea a fost executată în bune conditii, recepția fiind făcută în 06.04.2022.

Precizăm că toate direcțiile regionale au primit dispoziție din partea conducerii CNAIR să inspecteze periodic zonele montane aflate în administrare și ia măsuri în regim de urgență acolo unde se impune. Trebuie menționat că Defileul Jiului este parc național, arie protejată și toate plasele au fost montate după ce un proiectant specializat a efectuat o analiză și a identificat zonele cu risc de cădere a pietrisului/stâncilor. Mai mult, în special vara, pe versanții de pe marginea tuturor drumurilor naționale au loc acțiuni de rănguire pentru a disloca bucățile de piatră care prezintă risc de a cădea pe carosabil. De asemenea zonele identificate cu risc sunt semnalizate corespunzător.

Potrivit legii responsabilitatea montării de sisteme de protecție revine administratorului drumului public, până la o înălțime de maximum 30 de metri.
DRDP Craiova

articolul original.

Echitaţie / Equitim Craiova domină Campionatul Naţional de juniori pe echipe

5 October 2022 at 09:44

În perioada 29 septembrie – 2 octombrie 2022, la baza hipică din Braşov (Prejmer), au avut loc Finala Campionatului Național de Forţă, Juniori, Seniori şi Amatori II pe echipe, precum şi Finalele la Criterii Copii I, Amatori I şi Amatori II. Clubul Sportiv Ecvestru 163 Plopi şi Federaţia Ecvestră Română s-au ocupat de organizare, iar la competiţie au fost prezenţi 275 de cai la toate categoriile.

Echipa Clubului Sportiv Ecvestru „Equitim Craiova“, condusă de către Ionuţ Leonte, a câştigat, pentru al doilea an consecutiv, titlul de campioană naţională la juniori. Pe locul al doilea s-a clasat CSM Sibiu, iar pe trei a fost Regatul Cailor. Echipa Equitim Craiova a avut în componenţă trei călăreţi, pe Catalina Sfetea (calul Caldera), Luca Andrieş (Panic Attak Z) şi Rareş Cristea-Olaru (Argentina – proprietatea Andreei Minolescu).

Ionuţ Leonte: „Sunt foarte mândru de reuşita noastră“

Ionuţ Leonte, antrenorul călăreţilor de la Equitim Craiova, s-a arătat extrem de mândru de rezultatul obţinut de elevii săi şi a mărturisit pentru GdS că a folosit, şi de această dată, aceeaşi strategie ca şi la ediţia precedentă.

„Am fost prezenţi la echipe juniori şi am câştigat, pentru al doilea an consecutiv, titlul de campioni naţionali. La această probă au fost prezente cinci echipe, iar lupta pentru primul loc a fost una strânsă. Proba se desfăşoară în două manşe. Au voie să participe, de la fiecare echipă, câte trei călăreţi şi se iau în calcul doar rezultatele cele mai bune înregistrate. În cazul în care participă doar doi călăreţi pe echipă, rezultatele lor nu pot fi modificate.

Ca reprezentant al clubului pot spune că sunt foarte mândru de reuşita noastră, pentru că este al doilea an consecutiv când triumfăm şi s-a demonstrat că avem valoare. Nu a fost uşor, pentru că s-au prezentat echipe bune, cu juniori şi cai talentaţi. Am abordat aceeaşi strategie ca anul trecut, poziţionând-o pe Catalina prima, ca şi evoluţie, să dea încredere echipei. Apoi, a urmat Luca, cel care are nevoie de susţinere. Aceştia doi au fost susţinuţi şi mai mult de către Rareş, care are multă experienţă, o iapă extraordinară şi a încheiat concursul cu brio“, a spus Ionuţ Leonte, antrenorul călăreţilor de la Equitim Craiova.

„Este un titlu meritat“

Antrenorul consideră că titlul revendicat este unul meritat şi ne-a vorbit, pe scurt, despre cum arată programul alimentar şi de antrenament al unui cal. Totodată, acesta a anunţat şi care va fi competiţia următoare la care Equitim Craiova va participa.

„Antrenamentele le facem în aşa fel încât să încadrăm vârful de formă al calului fix în momentul în care avem nevoie de el. Totodată, acel vârf de formă al calului trebuie suprapus cu vârful de formă al călăreţului. Antrenamente se fac zilnic, caii au o zi de pauză, dar nu e una totală. Ori stau în boxă, ori fac o plimbare uşoară, deci este un repaus activ, pentru că ei sunt sportivi şi au şi un regim alimentar diferit. Toate acestea se pun la punct şi de aceea apar şi rezultatele dorite. Rezultatul este unul mai mult decât excelent.

Este un titlu meritat, copiii au muncit şi ştiu foarte bine cât efort au depus pentru a obţine acest titlu. Au fost foarte implicaţi şi, alături de ei, cred că am reuşit să le aduc un plus de motivaţie de care aveau nevoie. Lumea ne-a felicitat şi a apreciat rezultatul nostru, poate chiar mai mult decât anul trecut. Urmează un concurs la Berceni, în perioada 20-23 octombrie, intitulat Finala Campionatului Naţional de Cai Tineri 4, 5, 6, 7 ani. O să avem un reprezentant la 4 ani, pe Cătălin Bâldea (calul Air King Jr.) şi la 6 ani pe Rareş Cristea (calul Milton)“, a încheiat Ionuţ Leonte.

Citeşte şi: Box / Aur la Europene pentru Amalia Niţă! România a mai luat patru medalii de bronz

articolul original.

Profesor acuzat că a cerut favoruri sexuale unei eleve, interzis la catedră

5 October 2022 at 02:10
image

Instanţa de judecată a respins o cerere de revocare a controlului judiciar formulată de un bărbat de 66 de ani, profesor la un liceu din Craiova, suspectat de folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual. Instanţa a menţinut obligaţia ca inculpatul să nu exercite funcţia de profesor. Potrivit oamenilor legii, profesorul ar fi pretins favoruri sexuale unei eleve de 19 ani. În schimb, ar fi promis că îi creşte media la istorie.

Potrivit oamenilor legii, sesizarea a fost făcută la sfârşitul lunii mai, chiar de eleva de 19 ani.

„La data de 23 mai, polițiștii au fost sesizați prin apel 112, de o tânără de 19 ani, elevă din Craiova, cu privire la faptul că un bărbat de 66 de ani, profesor, ar fi contactat-o telefonic şi i-ar fi pretins favoruri de natură sexuală în schimbul îmbunătățirii situației școlare la materia pe care o predă.

La data de 26 mai, poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa bărbatului în cauză, din Craiova, în urma căreia a fost ridicat telefonul mobil care ar fi fost folosit la comiterea infracţiunii”, au explicat oamenii legii.

Trei zile mai târziu, pe 26 mai, poliţiştii au făcut o percheziţie domiciliară la locuinţa bărbatului. A fost ridicat telefonul mobil care ar fi fost folosit la comiterea infracţiunii.

Deferit justiţiei sub control judiciar

Pe 30 mai, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi încarcerat în arestul IPJ Dolj. O zi mai târziu, inculpatul a fost plasat sub control judiciar de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Din mai, măsura preventivă a fost prelungită de instanţă de două ori, ultima dată în septembrie. Magistraţii de la Judecătoria Craiova au respins şi cererea de încetare a unor obligaţii, formulată de inculpat prin avocat.

„Respinge ca nefondată cererea de revocare a măsurii controlului judiciar, formulată prin apărător de inculpatul T.L. Respinge ca nefondată cererea de încetare a obligaţiilor impuse iniţial inculpatului, respectiv obligaţiile de a nu lua legătura în nici un mod cu martorul S.A.I. şi de a nu exercita funcţia de profesor, formulată de inculpat prin apărător(…). Menţine măsura controlului judiciar faţă de inculpat până la o nouă verificare a măsurii preventive, dar nu mai târziu de 60 de zile”, a dispus instanţa.

Hotărârea Judecătoriei Craiova a fost contestată de inculpat la Tribunalul Dolj, instanţă care i-a respins acţiunea ca nefondată. Între timp, în iulie, bărbatul a fost deferit justiţiei. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova şi a intrat în procedură de cameră preliminară.

articolul original.
Ieri — 4 October 2022Ultimele Stiri

Încep lucrările de decolmatare la canalul Râului din Craiova

4 October 2022 at 15:43
image

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat marţi că încep lucrările pentru decolmatarea canalului Râului, pe porţiunea cuprinsă între şoseaua Popoveni și Stația de Epurare Făcăi.

Lucrările se desfășoară în baza unui protocol încheiat între Primăria Craiova și ABA Jiu şi au ca scop curățarea și igienizarea zonei respective, precum și decolmatarea canalului în vederea preluării apelor pluviale.

RAADPFL Craiova a efectuat lucrări premergătoare pentru defrișarea zonei, iar operatorii locali de salubritate vor prelua și depozita deșeurile rezultate în urma decolmatării.

Termenul de finalizare a lucrărilor este sfârşitul anului si sunt necesare ca măsură de prevenție în caz de inundații.

articolul original.

Liga Elitelor | Rezultatele înregistrate în etapa 7 la U17 şi U16

4 October 2022 at 07:44
image

Liga Elitelor U17, etapa 7

Duminică, 2 octombrie: Csikszereda Miercurea Ciuc – Universitatea Cluj 0-1, LPS Banatul Timişoara – UTA Arad 1-3, CFR Cluj – Universitatea Craiova 0-2, ACS Kids Tâmpa Braşov – Ripensia Timișoara 1-2, FC Argeş – Sepsi Sfântu Gheorghe 1-3, Poli Timișoara – Viitorul Cluj 4-1.

Clasament: 1. „U“ Craiova 21 puncte (golaveraj 38-5), 2. Argeş 13 (16-10), 3. Sepsi 12 (25-14), 4. Ripensia 12 (14-10), 5. Csikszereda 12 (14-11), 6. CFR Cluj 12 (14-12), 7. AFC UTA 12 (19-19), 8. Timișoara 11 (23-13), 9. U Cluj 8 (9-9), 10. Viitorul Cluj 6 (15-23), 11. Braşov 4 (10-13), 12. Banatul 0 (4-62).

Etapa viitoare (9 octombrie, ora 14.00): U Cluj – Viitorul Cluj, Sepsi – Timișoara, Ripensia – Argeş, „U“ Craiova – Braşov, UTA – CFR Cluj, Csikszereda – Banatul.

Liga Elitelor U16, etapa 7

Sâmbătă, 1 octombrie: Chindia Târgovişte – LPS Viitorul Piteşti 5-1, FCSB II – FCU Craiova 1-0, CS Mioveni – ACS Mediaș 4-0, CSS Dinicu Golescu Câmpulung Muscel – Universitatea Craiova 0-7.
Duminică, 2 octombrie: Interstar Sibiu – FC Argeş 2-0, CSS Craiova – AFC Hermannstadt 8-1.

Clasament: 1. Sibiu 21 (31-8), 2. „U“ Craiova 18 (39-7), 3. FCSB II 16 (16-6), 4. Chindia 15 (19-8), 5. CSS Craiova 13 (23-13), 6. FCU 12 (20-12), 7. Piteşti 8 (10-14), 8. Argeş 7 (9-11), 9. Hermannstadt 6 (13-25), 10. Câmpulung 4 (5-25), 11. Mioveni 3 (7-35), 12. Mediaș 0 (3-31).

Etapa viitoare:
Sâmbătă, 8 octombrie – ora 12.00: Piteşti – Hermannstadt, Argeş – Mioveni, FCU – Sibiu, Chindia – FCSB II; ora 14.00: Mediaș – Câmpulung;
Duminică, 9 octombrie – ora 16.00: „U“ Craiova – CSS Craiova.

Citeşte şi: Liga de Tineret | Rezultatele meciurilor din etapa 7

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

FCU Craiova 1948, un egal cât o înfrângere la Mioveni

2 October 2022 at 09:28
image

Remiza de aseară cu Mioveni spulberă orice speranță a trupei lui Adrian Mititelu pentru play-off. Deja Marius Croitoru s-a arătat total nemulțumit de prestația jucătorilor săi care au remizat, scor 2-2 la Mioveni. Oltenii, ca de obicei, au încasat gol în primele 5 minute de la începerea partidei, au revenit rapid, au fost învinși și iar au revenit. 4 goluri în 37 de minute arată că Mioveni a atacat mai mult, iar oltenii nu au rezistat în apărare, deși normal era ca ei să atace pentru că aveau nevoie de victorie.

Anterior Adrian Mititelu declarase că răbdarea cerută de Croitoru a atins limita. În mod clar, schema lui Croitoru dă semne că nu funcționează. S-a văzut că oltenii sunt în criză, întrucât cu 7 minute înainte de final au avut și un jucător eliminat de pe teren.

Practic, FCU Craiova, acum în prag de final al turului, este în afara play-off-ului. Nu se știe dacă Marius Croitoru mai rezistă mult pe banca „leilor”. Este clar că Adrian Mititelu trebuie să aibă o strategie nouă până la începerea returului.

articolul original.

Baschet / Reușită istorică pentru SCMU! Craiova va juca în grupele FIBA Europe Cup

30 September 2022 at 20:53
image

Se scrie istorie în baschetul craiovean! SCMU Craiova a reușit, în premieră, să obțină o calificare în grupele unei competiții europene, în speță FIBA Europe Cup. Reușita este una fantastică, mai ales dacă, după o scurtă analiză, observăm că echipa și-a schimbat în mare măsură întreg lotul în acest sezon.

SCM Universitatea Craiova a pierdut duelul din turul trei preliminar pentru grupele FIBA Europe Cup cu BC Kalev/Cramo, scor 84-79. Oltenii au fost conduși și la 19 puncte, dar au reușit să revină și să sufere un eșec la doar cinci lungimi. Această revenire s-a dovedit de aur pentru Leii din Bănie, pentru că regulile FIBA Europe Cup ne-au permis să accedem în grupe și în cazul unui eșec. După înfrângerea cu 79-84, elevii lui Vitaly Stepanovski au încheiat cu un coșaveraj de +11 în ultimele două tururi preliminare ale Europe Cup. Astfel, SCMU este sigură de prezența în grupele FIBA Europe Cup din postura de lucky-loser, după eșecul celor de la Rilski Sportist cu Hapoel Haifa, scor 61-68.

Bulgarii de la Rilski au fost la un pas să obțină un rezultat favorabil. În duelul cu Hapoel, aceștia au revenit de la +17 și s-au apropiat chiar și la trei puncte pe final de meci: 61-64. La acel scor, Sportist ar fi fost calificată în grupele competiției, dar adversarii din Israel au încheiat partida cu un run de 4-0. În turul doi preliminar, Rilski Sportist a trecut cu 91-76 de lituanienii de la BC Wolves. Astfel, în urma celor două confruntări din Arena Samokov, sala grupării bulgare, aceștia au avut un coșaveraj de +8, cu trei lungimi mai mic decât al reprezentantei României.

Au luptat până la ultima secundă cu Kalev/Cramo

Trecând la meciul de vineri seară, SCMU Craiova a pierdut în fața unei echipe puternice, Kalev/Cramo, multiplă campioană în Estonia. Adversarii românilor au avut un debut excelent de partidă și au reușit să marcheze la primele patru posesii. Vitaly Stepanovski a cerut timeout după ce echipa sa a încasat un run de 0-10. Hopkins a lovit primul pentru olteni, de la distanță. Blaj-Voinescu a dus scorul la 5-10. Au urmat patru puncte fără replică ale adversarilor și un recital din afara semicercului, care au făcut ca după un sfert tabela să indice 28-11. Meiers a mărit la 19 puncte diferența, înaintea triplei reușite de Țîbîrnă. Diferența pe tabelă s-a cam menținut, iar la vestiare Craiova a intrat cu un handicap de -12 puncte, scor 45-33.

Diferența de pe tabelă a redevenit de doar o cifră după ce Nikolic a marcat de la distanță. Pivotul sârb a înscris 8 dintre primele 10 puncte ale Craiovei în sfertul trei și l-a forțat pe antrenorul advers să solicite timeout la scorul de 44-51. Watson a redus diferența la cinci lungimi, iar Flanningan i-a apropiat pe olteni la o singură posesie. După mai multe minute de echilibru, două triple ale lui Van Beck au refăcut avansul de pe tabelă în unul de două cifre (52-63).  Scorul cu 10 minute înainte de final era 58-67.

Watson a marcat un coș de trei puncte la prima posesie din sfertul patru. Hopkins i-a urmat exemplul și scorul devenea 64-67, înaintea triplei lui Gilbert. Palmi a dus scorul la 68-73, Blaj-Voinescu a marcat și el, dar estonienii au marcat o triplă dificilă prin care făceau ca scorul să fie 73-75. Craiova a egalat prin liberele lui Țîbîrnă, dar a urmat un run de 7-0 al adversarilor, care au și pus capac meciului. Scorul final a fost 79-84.

Dăm peste Voluntari și în grupele FIBA

Ajunși în grupe, baschetbaliștii lui Vitaly Stepanovski vor avea ocazia să dispute trei meciuri în fața propriilor fani, doar că nu vor veni în Bănie, de fiecare dată, formații străine. Una dintre viitoarele adversare ale Craiovei din grupe este CSO Voluntari, echipa care s-a și impus chiar în Polivalentă, sezonul trecut, în finala Cupei României. Prima dispută românească va avea loc chiar în prima etapă, pe data de 12 octombrie, la Craiova.

Alături de CSO Voluntari, în grupa H vom mai întâlni formațiile Hakro Merlins Crailsheim (Germania) și Norkkoping Dolphins (Suedia).

Program SCMU Craiova în grupa H:

12 octombrie: SCMU Craiova – CSO Voluntari;
16 octombrie: Hakro Merlins Crailsheim – SCMU Craiova
26 octombrie: SCMU Craiova – Norkkoping
2 noiembrie: CSO Voluntari – SCMU Craiova;
23 noiembrie: SCMU Craiova – Hakro Merlins Crailsheim
30 noiembrie: Norkkoping – SCMU Craiova.

articolul original.

Universitatea Craiova – FC Voluntari 1-1 | Doar un punct… Şi ăla cu emoţii!

30 September 2022 at 20:06

Universitatea Craiova a remizat, scor 1-1, în partida susținută vineri seară, pe stadionul „Ion Olemenco“, în fața echipei FC Voluntari. Disputa cu ilfovenii a „deschis“ etapa 12 din Superligă.

De această dată, „ambasadorul“ Științei a fost Victor „Fonfo“ Niculescu, component al „Campioanei unei mari iubiri“.

Alb-albaștrii au fost la un pas de deschiderea scorului prin Crațu, care a reluat în transversală, de la 6 metri, o centrare excelentă a lui Bancu (’30).

Cei care au marcat primii au fost însă ilfovenii. Au făcut-o printr-un şut imparabil al lui Damascan, după un assist al lui Nemec (’55, 0-1).

Ştiinţa a restabilit egalitatea printr-un penalti obţinut şi transformat de Andrei Ivan (’72, 1-1).

Finalul a fost unul tensionat, cu o implicare mare al VAR-ului, dar fără ca tabela să mai suporte modificări. Finalul l-a găsit în spatele porţii şi pe preşedintele Sorin Cârţu, care a trăit intens fiecare atac.

Universitatea Craiova:

Lazar – Papp, Raul Silva, Mitrea – Vătăjelu (’78, Hanca), Crețu (’58, Căpăţînă), Screciu (’46, Mateiu), Nistor, Bancu – Markovic, Roguljic (’58, Ivan).
Antrenor: Mirel Rădoi.

FC Voluntari:

M. Popa – Meleke, Matricardi, Armaș – Costin, Tavares (’82, Lopes), Droppa, Aliji – Damascan (’76, D. Florea), Nemec (’76, Govea), Rață (’90+4, C. Achim).
Antrenor: Liviu Ciobotariu.

Cartonașe galbene: Ivan ’79 / Meleke ’39 Droppa ’40.

Au arbitrat: Istvan Kovacs – Vasile Marinescu, Ovidiu Artene; Adrian Vidan.
VAR: Horațiu Fesnic, Mihai Marica.
Observatori: Adrian Comănescu (CCA), Romulus Chihaia (LPF).

În etapa viitoare, Universitatea Craiova va evolua pe terenul echipei FC Argeș. Disputa din Trivale va avea loc vineri, 7 octombrie, de la ora 21.00.

Superliga, etapa 12

Vineri, 30 septembrie:
„U“ Craiova – Voluntari 1-1
Sâmbătă, 1 octombrie:
ora 19.00: CS Mioveni – FCU
ora 21.30: CFR Cluj – Petrolul
Duminică, 2 octombrie:
ora 13.00: Hermannstadt – Sepsi
ora 18.30: Farul – UTA
ora 21.30: FCSB – Argeş
Luni, 3 octombrie:
ora 18.00: Botoșani – U Cluj
ora 21.00: Chindia – Rapid

Clasament:

Clasament oferit de flashscore.ro
articolul original.

RAT Craiova: Ciocnirea celor două tramvaie a fost generată de o problemă tehnică apărută la stația de încărcare numărul 2

30 September 2022 at 15:41

„RAT Craiova vă aduce la cunoștință faptul că, în jurul orei 16:00, pe Strada Calea Severinului zona Auchan Craiovița, a avut loc un eveniment rutier în care au fost implicate două tramvaie, motiv pentru care circulația pe linia de tramvai a fost blocată.

Menționăm că ciocnirea celor două tramvaie a fost generată de o problemă tehnică apărută la stația de încărcare numărul 2 ce a dus la întreruperea tensiunii de alimentare la firul de contact.

Circulația pe linia de tramvai este asigurată cu autobuze.
Ne cerem scuze pentru disconfortul creat!”
articolul original.

Două tramvaie s-au ciocnit în Craiova, doi călători au ajuns la spital

30 September 2022 at 14:35
image

Poliţiştii Biroului Rutier Craiova au fost sesizaţi vineri, la ora 16.00, cu privire la faptul că pe strada Calea Severinului, din municipiul Craiova, a avut loc un accident rutier.

În eveniment au fost implicate două tramvaie ce se deplasau către centrul minicipiului. Doi pasageri, un bărbat și o femeie, au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportați la spital.

Cei doi vatmani au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Conform unui comunicat al RAT Craiova, ciocnirea celor două tramvaie a fost provocată de o problemă tehnică apărută la stația de încărcare nr. 2, fapt ce a dus la întreruperea tensiunii de alimentare la firul de contact.

Circulația pe linia de tramvai a fost blocată, traficul de călători fiind asigurat cu autobuze.

articolul original.

S-au tras la sorți cele 4 grupe ale Cupei României

30 September 2022 at 11:12
By: Regie
image

Astăzi a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea grupelor Cupei României Betano. Prima rundă va avea loc începând cu data de 19 octombrie. Cele 24 de echipe au fost împărțite în 3 urne valorice, fiind repartizate în 4 grupe a câte 6 echipe. Toate echipele vor juca un meci cu o echipă din urna 1, un meci cu o echipă din urna 2 și un meci cu o echipă din urna 3. Primele două echipe din fiecare grupă merg în faza sferturilor de finală ale Cupei României Betano. Echipele câștigătoare de grupă vor juca meciurile pe teren propriu.

În această rundă, cele 24 de echipe rămase în competiție au fost împărțite în 4 grupe de câte 6, câte două din urnele valorice 1, 2 și 3. Rezultă, astfel, trei meciuri pentru fiecare echipă, cu câte o adversară din fiecare urnă valorică.

De exemplu, Rapid va evolua în deplasare cu Dumbrăvița, acasă cu Farul Constanța și în deplasare cu Universitatea Cluj. Dinamo va da piept cu FCU Craiova 1948, Sepsi și Unirea Slobozia. Simplificat, contra unei echipe din fiecare urnă valorică. Așadar, FCSB se va duela cu FC Botoșani, UTA și Oțelul.

Grupa A

 • Sepsi Sfântu Gheorghe
 • FC Voluntari
 • FCU Craiova 1948
 • Petrolul
 • Dinamo
 • Unirea Slobozia

Grupa B

 • FCSB
 • FC Botoșani
 • CS Mioveni
 • UTA Arad
 • Oțelul Galați
 • Gloria Buzău

Grupa C

 • CFR Cluj
 • Farul
 • Rapid
 • U Cluj
 • CSC Dumbrăvița
 • CSM Alexandria

Grupa D

 • CS Universitatea Craiova
 • FC Argeș
 • Chindia
 • Hermannstadt
 • CS Ocna Mureș
 • Minaur Baia Mare

Urna 1:

 • CFR Cluj
 • FCSB
 • Universitatea Craiova
 • FC Voluntari
 • Farul Constanța
 • FC Argeș
 • Sepsi OSK
 • FC Botoșani

Urna 2:

 • Rapid
 • U Craiova 1948
 • UTA Arad
 • CS Mioveni
 • Chindia Târgoviște
 • ‘U’ Cluj
 • Petrolul
 • FC Hermannstadt

Urna 3:

 • Dinamo București
 • Unirea Slobozia
 • CSC Dumbrăvița
 • Gloria Buzău
 • Minaur Baia Mare
 • Oțelul Galați
 • CS Ocna Mureș
 • CSM Alexandria

După faza play-off-ului se trece la grupe, unde vor intra cele 16 echipe câștigătoare în play-off și primele 8 formații din sezonul anterior al Ligii 1.

Cele 24 de echipe vor fi împărțite în 3 urne valorice, urmând a fi repartizate în 4 grupe de câte 6 echipe.

Toate echipele vor juca un meci cu o echipă din urna 1, un meci cu o echipă din urna 2 și un meci cu o echipă din urna 3.

În urna valorică 1 vor fi distribuite echipele care au participat în play-off-ul sezonului anterior și echipele de pe locurile 1 și 2 din play-out-ul sezonului anterior (de Liga 1).

În urna valorică 2 vor fi distribuite echipele din sezonul actual de Liga 1 calificate din faza play-off-ului. În situația în care sunt echipe din Liga 1 eliminate în play-off, locul acestora va fi luat de un număr corespunzător de echipe calificate din play-off, în funcție de locul în clasament ocupat în sezonul precedent.

În urna valorică 3 se vor afla restul de 8 echipe calificate din fazele anterioare

Primele două echipe din fiecare grupă merg în faza sferturilor de finală

Echipele câștigătoare de grupă vor juca meciurile pe teren propriu.

articolul original.

Nicolae Giugea, numit presedite al PNL Craiova

30 September 2022 at 08:53

La nici 24 de ore la revenirea in PNL, Nicolae Giugea a fost uns cu functia de sef peste liberalii craioveni.

”Deputatul Nicolae Giugea este noul membru al Grupului parlamentar al deputaților PNL. Bine ai revenit, Nicolae Giugea”, au scris liberalii pe pagina de Facebook.

”Biroul Politic Județean al PNL Dolj, întrunit statutar în ședință astăzi, 29.09.2022, a decis prin vot validarea adeziunii deputatului Nicolae Giugea și numirea domniei sale în funcția de președinte al organizației municipale a PNL. Marian Vasile, liderul consilierilor municipali ai PNL Craiova, a fost numit in funcția de prim-vicepreședinte PNL Dolj.”

articolul original.

Peste 20 de saci cu ţigări, furați dintr-un depozit al Vămii Craiova

30 September 2022 at 09:27
image

Un dosar penal pentru furt calificat a fost întocmit de către polițiștii doljeni, după ce a fost semnalat faptul că mai multe persoane au sustras dintr-un depozit al Direcției Regionale pentru accize și operațiuni vamale Craiova, 26 de saci cu țigări.

„În dimineaţa zilei de 22 septembrie, ora 8:45 poliţiştii Secției nr.4 Poliție Rurală Coșoveni au fost sesizați prin apel de urgenţă 112, de un bărbat de 43 ani, din Craiova, angajat al Direcției Regionale pentru accize și operațiuni vamale Craiova, despre faptul că, în noaptea de 21 spre 22 septembrie, persoane necunoscute au pătruns într-un depozit situat în comuna Malu Mare, de unde au sustras mai multe bunuri.

O echipă complexă de cercetare s-a deplasat la faţa locului, ocazie cu care s-a constatat lipsa a 26 de saci de rafie în care se aflau pachete de ţigarete“, potrivit IPJ Dolj.

În cauză a fost întocmit doar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate pentru recuperarea prejudiciului, identificarea autorilor şi tragerea la răspunde penală a acestora.

articolul original.

Volei (f) / SCMU Craiova, cu o mână pe trofeul Memorialului „Ion Constantinescu“

30 September 2022 at 08:57
image

Echipa feminină de volei a SCMU Craiova este la un pas de câștigarea Memorialului „Ion Constantinescu“, din Bănie. Formația alb-albastră a triumfat și în cel de-al doilea meci al competiției, cu CSM București, scor 3-0 (26-24, 25-15, 25-19), după ce în primul joc a trecut de campioana Bulgariei, Maritza Plovdiv, cu 3-2. Vineri, de la ora 17.00, SCMU va disputa ultimul joc al turneului cu FC Argeș.

Disputa cu CSM București, de joi seară, a fost una la îndemână pentru fetele lui Marius Măcicășan. Cu un moral pozitiv după victoria importantă cu bulgăroaicele, craiovencele au avut probleme doar în primul set cu formația din București. Oaspetele au condus până spre final, când SCMU a întors spectaculos soarta setului și s-a impus cu 26-24. Actele doi și trei au fost câștigate cu mult mai multă ușurință de oltence, care și-au asigurat cel de-al doilea succes consecutiv în Bănie.

În celălalt meci al zilei, Maritza Plovdiv a trecut de FC Argeș cu scorul de 3-0 (26-24, 25-23, 25-18).

Partida de vineri dintre SCMU Craiova și FC Argeș va avea loc la ora 17.00.

articolul original.

„U“ Craiova – FC Voluntari | Gata cu sincopele! Adjudecaţi-vă punctele!

30 September 2022 at 03:34

Universitatea Craiova revine în Superligă cu un joc împotriva formaţiei FC Voluntari. Disputa cu ilfovenii va avea loc vineri, de la ora 21.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“, şi va fi arbitrată de Istvan Kovacs (Carei). Acesta va fi ajutat la cele două linii de asistenţii Vasile Marinescu (Bucureşti) şi Ovidiu Artene (Vaslui). Al patrulea oficial va fi Rareş George Vidican (Satu Mare). VAR-ul va fi asigurat de Horaţiu Mircea Fesnic (Cluj) şi Mihai Marius Marica (Bistriţa).
CCA l-a numit observator pe Adrian Comănescu (Vâlcea). LPF l-a desemnat supervizor pe Romulus Chihaia (Bucureşti).

Mirel Rădoi: „Va trebui să ne aşteptăm la un joc de uzură“

Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Mirel Rădoi, a evidenţiat faptul că întreruperea campionatului, pricinuită de jocurile echipei naţionale din Liga Naţiunilor, i-a priit echipei sale. Acesta a explicat că i-a permis să lucreze şi să îmbunătăţească lucrurile atât la capitolul fizic, cât şi la cel tehnico tactic.

„Cred că ne-am pregătit foarte bine în această perioadă cu antrenamente destul de grele. Jucătorii au răspuns foarte bine şi sper ca mâine seară să nu fim lipsiţi de prospeţime. Ne aşteaptă o partidă destul de echilibrată, cu o echipă cu o defensivă foarte bună, foarte exactă în momentele de apărare. Rareori se întâmplă să aibă greşeli sau să lase zone libere la întâmplare. Din punctul acesta de vedere va trebui să ne aşteptăm la o partidă destul de dificilă, cu spaţii mici între compartimente, între jucători. Probabil că singurele zone libere vor fi cele laterale şi va trebui să profităm şi să încercăm să creăm o superioritate numerică acolo. După aceea e clar că în momentul în care recuperează mingea, pe tranziţie pozitivă FC Voluntari este o echipă foarte bună, reactivă, cu jucători cu experienţă. Va trebui să ne aşteptăm la un joc de uzură, cu o echipă experimentată şi ca medie de vârstă, dar şi ca experienţă internaţională. Drept dovadă în ultimele două partide au avut trei jucători care au evoluat în echipa naţională a Moldovei. Sper ca mâine seară, Universitatea Craiova să iasă învingătoare“, a spus Mirel Rădoi.

Tehnicianul grupării din Bănie s-a arătat bucuros de faptul că mai mulţi jucători au eliminat problemele medicale cu care se confruntau şi astfel poate alinia cel mai bun unsprezece: „Din punct de vedere medical nu avem probleme, exceptând situaţia lui Elvir Koljic. Rivaldinho, Ivan, Baiaram au revenit, sunt bine. Cei care au venit de la echipa naţională au o stare de oboseală, dar sunt în regulă“.

Vătăjelu: „Suntem nerăbdători să începem“

Din rândul alb-albaştrilor a vorbit Bogdan Vătăjelu, care a spus că pauza competiţională i-a prins bine echipei şi că obiectivul cu FC Voluntari nu poate fi decât victoria, chiar dacă se aşteaptă la o partidă grea.

„Au fost două săptămâni foarte bune pentru noi. Suntem nerăbdători să începem din nou meciurile. Toată lumea se simte foarte bine fizic şi trebuie să o arătăm începând cu meciul de la Voluntari. Cred că va fi un joc destul de dificil, aşa cum sunt toate în Liga 1. Nu cred că mai există un meci uşor. Cunoaştem cu toţii foarte bine echipa Voluntariului. Totul depinde de noi, de ceea ce vom aplica mâine (vineri – n.r.) la meci. Dacă ne vom face treaba bine, aşa cum am pregătit jocul în săptămânile acestea două, consider că ne putem face meciul uşor şi o să luăm cele trei puncte, pentru că acesta este obiectivul“, a declarat Bogdan Vătăjelu.

Superliga, etapa 12

Vineri, 30 septembrie:
ora 21.00: „U“ Craiova – Voluntari
Sâmbătă, 1 octombrie:
ora 19.00: CS Mioveni – FCU
ora 21.30: CFR Cluj – Petrolul
Duminică, 2 octombrie:
ora 13.00: Hermannstadt – Sepsi
ora 18.30: Farul – UTA
ora 21.30: FCSB – Argeş
Luni, 3 octombrie:
ora 18.00: Botoșani – U Cluj
ora 21.00: Chindia – Rapid

Clasament:

Clasament oferit de flashscore.ro

Citeşte şi: Liga 3 | Universitatea II Craiova şi ACSO Filiaşi, pregătite de luptă

articolul original.

Nicolae Giugea, numit președinte al PNL Craiova

29 September 2022 at 18:48
image

Deputatul Nicolae Giugea a fost numit președinte al PNL Craiova.

Biroul Politic Județean al PNL Dolj, întrunit statutar în ședință astăzi, 29.09.2022, a decis prin vot validarea adeziunii deputatului Nicolae Giugea și numirea acestuia în funcția de președinte al organizației municipale a PNL. Marian Vasile, liderul consilierilor municipali ai PNL Craiova, a fost numit in funcția de prim-vicepreședinte PNL Dolj.

articolul original.

Teatrul Colibri, cu povești pe scenă la Craiova și în festival la Timișoara

29 September 2022 at 15:38

Teatrul pentru copii și tineret Colibri se pregătește pentru un nou week-end plin cu povești și pentru prima deplasare la un festival din Stagiunea 2022 / 2023.

Sâmbătă, 01 octombrie 2022, la ora 18:00 își spune povestea „Cenușăreasa“, într-un spectacol după Frații Grimm, regia și scenariul Ionica Dobrescu, scenografia Iulia Goanță, muzica Alin Macovei – Moraru, versuri Valentin Dobrescu, cu actorii: Alis Ianoș, Cosmin Dolea, Adriana Ioncu, Geo Dinescu, Oana Stancu, Daniel Mirea, Robert Iovan, Ionica Dobrescu.

Pentru că s-a deschis sezonul festivalurilor, pornim și noi la drum. Astfel, spectacolul „Cenușăreasa“ va ajunge săptămâna viitoare în Banat, la Festivalul Internațional de Animație „Sub bagheta lui Merlin“ – ediția a VII-a, la invitația Teatrului pentru copii și tineret Merlin din Timișoara. Întâlnirea actorilor Teatrului Colibri cu publicul timișorean este programată miercuri, 05 octombrie 2022, ora 10:00, la Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely.

Spectacolul „Cenușăreasa“ poartă mantia trecutului de poveste, cu inserții verbale și muzicale actuale, creat pentru copii, dar mai ales pentru copilul din fiecare. Este o dorință împlinită, în care imaginația unui copil a devenit poveste pe scenă, a crescut precum Alunul udat cu lacrimile Cenușăresei.

Până atunci, duminică, 02 octombrie 2022, la ora 11:00, la Teatrul Colibri ne bucurăm de spectacolul „De-aș fi Scufița Roșie“, adaptare după Frații Grimm, de și cu Geo Dinescu și Marin Fagu, un spectacol muzical, pentru toată familia, în care clasica poveste a Fraților Grimm este reinterpretată prin prisma a doi copii jucăuși care, cu ajutorul imaginației, călătoresc împreună cu spectatorii prin povestea Scufiței Roșii.

Biletele se pot procura de la Agenţia Teatrului Colibri, de luni până sâmbătă, între orele 10:00 – 13:00 / 16:00 – 19:00, iar duminica, între 10:00 – 13:00. Preț bilet: 13 lei / pers.

Mai multe informații se pot obține la tel.: 0251.412.473, pe www.teatrulcolibri.ro, www.facebook.com/TeatrulColibri.

Reamintim că după ora începerii spectacolului accesul în sală nu mai este permis.

Vă așteptăm cu drag la teatru!

articolul original.

Catalin Drula, la Craiova: Ministrul Transporturilor a abandonat Oltenia 

29 September 2022 at 12:36

 Presedintele USR, Catalin Drula si Dan Barna s-aU aflat joi, in vizita la Craiova. In cadrul Vizitei, fostul ministru al Transporturilor din Guvernul Citu a vizitat santierul Drumului Expres Craiova -Pitesti.

”Venim direct de pe santier, de la Drumul Expres Craiova -Pitesti, un proiect care imi este foarte drag si pentru care, impreuna cu echipa mea, am muncit mult pentru acest proiect.

Din pacate, putem spune astazi ca ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a abandonat Oltenia. M-as fi asteptat ca doamna primar Vasilescu sa-l traga de maneca pe colegul dumneaei, ca sa miste lucrurile in aceasta zona.

Noi, anul trecut, la Ministerul Transporturilor, am lansat un asa-numit pachet Oltenia, de proiecte pe zona de rutier si feroviar. Din pacate, astazi, cand ne uitam la stadiul acestor proiecte este departe, foarte departe de unde ar trebui sa fie”, a declarat joi, la Craiova, Catalin Drula, presedintele USR.

articolul original.
❌