ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Țări din Europa ieftinesc transportul public în comun, ca o încurajare a alegerii acestora

1 February 2023 at 06:00
image

Germania va introduce un bilet lunar ieftin la nivel naţional de la 1 mai pentru a încuraja utilizarea transpor­tului public şi a reduce costurile pen­tru cetăţeni, relatează Bloomberg.

Pentru 49 de euro, consumatorii vor putea călători cu trenurile, me­trourile, tramvaiele şi autobuzele re­gio­nale în întreaga ţară. Schema este parte a eforturilor ţării de reducere a emisiilor de carbon din sectorul trans­porturilor, bazându-se pe expe­ri­enţele cu un bilet ultraieftin de 9 euro lansat în vara trecută. Acesta s-a dovedit extrem de popular în rândul germanilor care se confruntă în continuare cu o inflaţie ridicată alimentată de criza energiei.

Biletele vor intra la vânzare încă din 3 aprilie.

Încurajarea folosirii mijloacelor de transport în comun, o măsură tot mai abordată

În Marea Britanie, biletele de autobuz în multe zone din Anglia costă acum nu mai mult de două lire, notează Euronews. Schema susţinută de guvern are drept obiectiv să încu­rajeze oamenii să folosească trans­portul public în detrimentul maşi­nilor personale.

Departamentul de Transport a sa­lutat schema ca modalitate de a ajuta industria să-şi revină de pe urma pandemiei, aceasta fiind de asemenea aşteptată să reducă emi­siile la nivel naţional.

Deşi activiştii de mediu au lăudat schema, aceasta păleşte în faţa unor măsuri mult mai ambiţioase din Europa.

Un acces echitabil pentru cei cu venituri scăzute

În Spania, guvernul a introdus călătoriile gratuite cu trenul pe ma­joritatea rutelor scurte şi medii anul trecut. Schema a fost acum extinsă la serviciile autobuzelor intercity. Pre­mierul Pedro Sanchez susţine că mă­sura îi va ajuta pe oameni în timpul crizei .

În Irlanda, transportul public a fost ieftinit din 16 mai anul trecut, pentru prima dată în aproape trei sferturi de secol, ca parte a unui plan de reducere a costurilor de trai şi în­curajare a transportului sustenabil. Tot în mai anul trecut, Italia a in­trodus un bonus excepţional pentru transportul public ca parte a măsu­rilor de atenuare a impactului econo­mic al războiului din Ucraina.

În octombrie 2022, Malta a de­venit a doua ţară din lume care a fă­cut transportul public gratuit, potrivit cntraveler.com. Luxemburgul a fost prima ţară care a renunţat la bilete în 2020, iar mai multe zeci de oraşe europene au procedat la fel în mod independent.

Unul dintre factorii din spatele acestei tendinţe de a face transportul public mai ieftin sau gratuit este sustenabilitatea. Dincolo de acesta, susţinătorii spun că astfel de măsuri poziţionează transportul ca bun pu­blic, asigurând un acces mai echitabil pentru cei cu venituri scăzute.

Gratuitatea biletelor, o opțiune aparentă

Alte beneficii ale măsurilor includ susţinerea cetăţenilor europeni în faţa inflaţiei şi costurilor în creştere ale energiei.

Criticii se îndoiesc însă că măsurile au rezultatul pretins. Mohamed Mezghani, secretar general al International Association of Public Transport, susţine că nu preţul biletelor primează neapărat când vine vorba de alegerea transportului public, ci siguranţa, promptitudinea şi curăţenia.

Există mai apoi şi problema majoră a finanţării. Deşi pentru cetăţeni, biletele trebuie plătite cumva, fie prin impozite, fie de operator, reţea sau oraş.

articolul original.

Componenta mașinii care se strică cel mai ușor pe timp de iarnă. Iată cum trebuie să o verifici și cum să o întreții

29 January 2023 at 12:09
image

Mașina implică multe costuri în plus, pe lângă cele necesare. Se uzează rapid, piesele sunt scumpe, iar întreținerea înseamnă tot atât de multe cheltuieli în plus. Iată, însă, care este componenta cea mai scumpă și care se strică cel mai ușor, atunci când vine frigul.

O mașină reprezintă și o necesitate, dar și multe cheltuieli în plus. În anumite cazuri, mașina se uzează rapid, iar asta înseamnă costuri mari de întreținere, pentru a nu ajunge în astfel de situații, dar și costuri mari de reparare, dacă e cazul. Spre exemplu, în lunile de iarnă, mașina necesită o atenție mai deosebită când vine vorba de întreținere.

De aceea, este bine ca toți șoferii să-și pregătească mașina pentru iarnă, asta pentru a o proteja de deteriorări. Temperaturile extrem de scăzute și condițiile dure înseamnă factori determinanți în ceea ce privește modul în care mașina se poate strica mult mai ușor.

Cu toate acestea, există o anumită componentă a mașinii care se strică mult mai ușor iarna și care trebuie verificată periodic.

Care este una dintre piesele mașinii care se strică cel mai ușor pe timp de iarnă

Unele componente ale mașinii au o durată de utilizare mult mai mică față de celelalte. Cu atât mai mult, cu cât unele nu fac față temperaturilor scăzute, iar din acest motiv piesa trebuie înlocuită cu una nouă. În cazul de față, ne referim la bateria mașinii. Nu de puține ori, dimineața, când trebuie să plece la muncă, cei mai mulți dintre șoferi se confruntă cu dificultăți în pornirea motorului, din cauza temperaturilor scăzute.

De aceea, e bine ca șoferii să verifice dacă bateria este în stare bună de funcționare. Cum? Ei bine, specialiștii recomandă să o verifici cel puțin la fiecare 10.000 de kilometri, pentru a vedea eventualele probleme. Mai mult decât atât, durata de viață utilă a bateriei variază între 3 și 5 ani, ceea ce înseamnă că va trebui să iei în calcul că aceasta trebuie schimbată dacă e necesar. Specialiștii mai spun că întreținerea acesteia, calitatea, vremea la care a fost expusă și tipul de traseu obișnuit al vehiculului vor determina durata acesteia.

articolul original.

Omizile ar putea înlocui șoarecii în studiul bolilor umane

20 January 2023 at 11:00
image

Deoarece noile medicamente sunt testate mai întâi pe animale înainte de a fi aprobate pentru oameni, șoarecii și șobolanii au fost stâlpii cercetării medicale timp de decenii. Însă acum omizile ar putea înlocui șoarecii.

Cercetătorii de la instituții precum Memorial Sloan Kettering Cancer Center, din SUA, lucrează pentru a dezvolta alternative non-mamifere care ar putea reduce numărul de rozătoare utilizate în cercetarea biomedicală, un rezultat pozitiv în sine și unul care, de asemenea, ar putea scădea costurile și ar putea accelera rezultatele.

Radiologul și medicul de medicină nucleară dr. Jan Grimm, împreună cu colaboratori de la mai multe universități din Germania și Elveția, a demonstrat că pentru a studia inflamația intestinală, un factor de risc pentru dezvoltarea cancerului colorectal.

Studiul a fost publicat în Nature Communications.

Omizile ar putea înlocui șoarecii în cercetări

Acest studiu a folosit larvele moliei de tutun deoarece au o similaritate ridicată cu structura și fiziologia intestinului uman, ceea ce oamenii de știință numesc un grad ridicat de conservare evolutivă.

Omizile moliilor de tutun sunt suficient de mari pentru a fi investigate folosind aceleași instrumente folosite pentru oameni.

Omizile sunt practic doar , așa că constituie un model grozav pentru studierea bolilor inflamatorii intestinale, spune Grimm.

Și deoarece aproximativ 75% dintre genele umane cunoscute care cauzează boli au omoloage la insecte, aceste modele ar putea fi utile în cercetările preclinice viitoare în alte boli, cum ar fi cancerul, diabetul, neurodegenerarea și infecțiile, notează el, potrivit Medical Xpress.

Spre deosebire de nematode, care sunt viermi rotunzi utilizați în cercetare și care au aproximativ lungimea unei capse, omizile moliilor de tutun au aproximativ dimensiunea degetului unui adult. Deci sunt suficient de mari pentru a fi scanate folosind tomografia computerizată (CT), imagistica prin rezonanță magnetică (RMN) și tomografia cu emisie de pozitroni (PET). Inflamația din intestin poate fi văzută cu ușurință.

Avantajele omizilor față de modelele mamifere

Toată lumea vrea să reducă numărul de animale, , folosite în cercetare, să le înlocuiască cu alternative și să le rafineze utilizarea pentru a limita cantitatea de suferință pe care acestea o experimentează. Oamenii de știință numesc acest lucru cei „Trei R”.

Ca atare, există o mulțime de standarde și politici care au fost dezvoltate în jurul utilizării și îngrijirii animalelor folosite în cercetare. Începerea unui nou experiment pe un model de șoarece, chiar și încercarea unei alte combinații de medicamente, poate dura câteva luni pentru adăugarea la un protocol și a obține aprobarea.

Omizile ar putea înlocui șoarecii deoarece sunt nevertebrate, iar cercetătorii se confruntă cu o povară administrativă mai mică. Un om de știință poate elabora experimentul și îl poate efectua imediat, accelerând semnificativ cercetarea.

Omizile sunt fericite într-un recipient din plexiglas cu câteva frunze proaspete și prosoape de hârtie umede. Acest lucru permite testarea de noi ipoteze destul de rapid, spune dr. Jan Grimm.

În plus, mamiferele au o creștere foarte lentă și sunt scump de adăpostit în comparație cu nevertebratele. Deci aceste experimente pot fi făcute cu un cost mult mai mic.

Vă recomandăm să citiți și:

articolul original.

Cât costă, de fapt, o noapte de cazare la pensiunea pe care o deține Carmen de la Sălciua. Artista face bani frumoși

15 January 2023 at 12:16

Carmen de la Sălciua este fără doar și poate una dintre cele mai de succes artiste de la noi. Ca și în cazul altor vedete, solista și-a dorit să mai aibă și alte surse de venit, așa că a decis împreună cu partenerul ei, Marian Corcheș să investească într-o unitate de cazare.

Marian Corcheș este proprietarul unei pensiuni din Alba Iulia, iar după ce s-a căsătorit cu Carmen de la Sălciua, aceștia au decis de comun acord ca artista să devină deținătoarea unității. Astfel, hotărâtă să facă afacerea să meargă strună, cântăreața a avut ingenioasa idee de a renova camerele în stilul modern. De asemenea, locația a fost recent inclusă pe cea mai mare platformă de rezervări, booking.com.

Carmen de la Sălciua are un tarif de 220 de lei pe noapte la pensiunea din Alba Iulia

În timp ce mulți se înghesuie pe capete să își rezerve camere la pensiunea artistei, alții se întreabă cât costă o noapte de cazare acolo. Ei bine, noi am făcut o mică cercetare și am descoperit că vei scoate din buzunar 220 de lei de persoană. În acești bani este inclusă cazarea și micul dejun.

Inițiativa interpretei se pare că a dat roate, iar business-ul aduce bani frumoși în casa celor doi, mai ales de când Carmen de la Sălciua a devenit proprietară cu acte în regulă. Așadar, pentru care care vor să-și achiziționeze un sejur în unitatea de cazare a vedetei sunt așteptați în locul spectaculos din Alba Iulia.

Carmen de la Sălciua a renovat pensiunea în stil modern (Sursă: Instagram)

Carmen de la Sălciua își dorește un copil

După ce a făcut nunta în mare secret și a preferat să se bucure în intimitate de marele eveniment, Carmen de la Sălciua ar fi pregătită și de următorul pas pentru o căsnicie împlinită. Vedeta își dorește și un copil, sau cel puțin așa a dat de înțeles pe conturile sale de socializare de-a lungul timpului. Artista le-ar fi mărturisit fanilor că așteaptă cu nerăbdare această binecuvântare.

articolul original.

Vodafone intenţionează să elimine sute de locuri de muncă

13 January 2023 at 09:59

Compania Vodafone intenționează să micșoreze costurile, în contextul deteriorării condiţiilor de pe piaţă. În acest sens, grupul britanic de telefonie va elimina sute de locuri de muncă, majoritatea la sediul central din Londra.

Aatfel, grupul britanic de telefonie intenţionează să elimine sute de locuri de muncă, majoritatea la sediul central din Londra.

În contextul angajaţilor, Vodafone are aproximativ 104.000 de angajaţi la nivel mondial, dintre care 9.400 în Marea Britanie, conform informațiilor publicate de ft.com, care citează surse din apropierea discuţiilor.

Iar informaţiile publicate de sursa menționată au venit după ce Vodafone a anunţat în luna noiembrie a anului trecut că va lua măsuri de reducere a costurilor în valoare de un miliard de euro, în contextul deteriorării condiţiilor de pe piaţă.

În contextul de administrare, simutaln, directorul general de la Vodafone, Nick Read, a demisionat, punând capăt unui mandat în care cotaţia acţiunilor grupului de telecomunicaţii s-a redus la jumătate, iar boardul companiei şi-a exprimat nemulţumirea faţă de progresele realizate sub conducerea lui Nick Read.

Financiar, la începutul acestei săptămâni, Vodafone a ajuns la un acord privind vânzarea operaţiunilor sale din Ungaria către compania locală de IT 4iG şi fondul de stat Corvinus, urmând să primească suma de 1,7 miliarde de euro ca urmare a acestei tranzacţii.

În contextul mondial, Vodafone operează reţele mobile şi fixe în 21 de ţări şi colaborează cu reţele mobile în alte 48 de ţări. La 31 martie 2022, compania avea peste 300 de milioane de utilizatori de servicii mobile, peste 28 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix şi 22 de milioane de clienţi ai serviciilor TV.

În România, Vodafone a înregistrat venituri din servicii de 764 milioane euro în anul fiscal încheiat la 31 martie 2022, iar baza de clienţi a Vodafone România a ajuns la 11,1 milioane la 31 martie 2022.

Vodafone se retrage din Ungaria

În altă ordine de idei, amintim că Vodafone se retrage din Ungaria după ce a vândut operațiunile sale către o companie locală de IT. Astfel, retragerea companiei de pe piață va consolida controlul exercitat de premierul Viktor Orban asupra sectorului telecomunicaţiilor.

În această ţară, compania britanică de telefonie Vodafone a ajuns, luni, 9 ianuarie, la un acord în ceea ce privește vânzarea operaţiunilor sale din Ungaria către compania locală de IT 4iG şi fondul de stat Corvinus, aceasta urmând să primească suma de 1,7 miliarde de euro după realizarea acestei tranzacţii.

Această tranzacţie, care a fost anunţată pentru prima dată în luna august a anului 2022, ar urma să dea naştere celui de al doilea mare operator de telefonie mobilă din Ungaria.

articolul original.

Cât costă o nuntă în România în 2023. Află cum poți economisi

6 January 2023 at 18:28

În urmă cu 2 ani, nunțile au fost anulate din cauza pandemiei, însă acum scumpirile sunt cele care îi neliniștesc pe viitorii miri. Totuși, vestea buna este că pot avea nunta mult dorită chiar și cu cheltuieli mai mici. Iată cum îți poți organiza nunta în 2023 astfel încât să nu te coste o avere.

O rochie de mireasă poate fi găsită la prețul de 100 de lei în târgul de nunți

După cum spuneam, există metode prin care îți poți organiza nunta astfel încât să nu rămâi fără bani în buzunar după atâtea cheltuieli. De Black Friday, de exemplu, o rochie de mireasă poate fi achiziționată chiar și cu 100 de lei. În vremuri atât de grele, măcar costurile pentru nuntă să fie mai ușor de suportat! Probabil la acest lucru s-au gândit expozanții de la cel mai mare târg de profil atunci când au redus numeroase rochii de mireasă de la 4.000-5.000 de lei până la 100 de lei.

„Ea, spre exemplu este redusă la 275 de lei, de la 4.000 de lei. Este o rochie cu de toate, care a fost vedetă anul trecut”, spune Dora Pătrașcu, organizator de târg, potrivit ObservatorNews.ro

Mirii s-au gândit să reducă numărul de invitați pentru a economisi bani (Sursă: Pixabay)

Românii au găsit soluții pentru nunți mai ieftine

Această veste a picat cum nu se poate mai bine pentru viitoarele miresele. Majoritatea fac orice doar că să aibă parte de un eveniment „ca la carte” fără să bage prea mult mâna în buzunare, așa că reducerea rochiilor de mireasă constituie un mare avantaj pentru ele, iar orice altă economie e bine venită.

„Încerc să fac eu aranjamentele, să vedem cât îmi iese. Acum, dacă s-a ivit ocazia asta, fac și de la rochie dacă se poate”, spune o mireasă, potrivit aceleiași surse.

Pe de altă parte, o altă femeie ce se pregătește de nuntă este de părere că locul amenajat cu dulciuri și bunătăți de tip desert este inutil. Candybar-ul, căci despre el vorbim, nu face altceva decât să îți taie pofta de mâncare, spune ea. În plus, aceasta consideră că poți economisi bani dacă renunți la o formație de cântăreți și apelezi în schimb, la un DJ.

„Sincer, eu nu văd util, chiar dacă toate lumea îl vede, candy bar-ul. Prăjitura se mănâncă la sfârșit. Candy bar-ul nu face altceva decât să îți taie pofta de mâncare. O formație care ar putea fi înlocuită de un DJ. Dacă este talentat, face același lucru ca o formație”, este părerea unei mirese, conform sursei citate.

O rochie de mireasă poate ajunge chiar și la prețul de 100 de lei (Sursă: Pixabay)

Unii miri vor să economisească bani prin reducerea numărului de invitați

Alți miri vor să facă economie prin reducerea numărul de invitați. În loc să facă rabat, aceștia preferă să mai taie de pe listă câțiva petrecăreți.

„Când vine o criză, evident că bugetele scad. Treaba furnizorilor care vor să rămână în piaţă este ca unicitatea pe care orice mireasă şi-o doreşte este să nu fie dată printr-un preţ piperat, ci prin idei originale”,  spune Alina Caraman, președinte AFIN.

Noi tendințe în materie de nunți în 2023

Dacă vorbim despre ce se poartă anul acesta, ei bine, nunțile în natură vor fi în trend. Oamenii vor renunța la clasicul ballroom și se vor bucura de cel mai important eveniment din viața lor, sub cerul liber.

La capitolul vestimentație, mireselor li se recomandă rochii cât mai transparente, iar mirilor costume în care să se simtă cât mai relaxați. La târgul de nunți din toamna anului 2023, expozanții vor fi prezenți cu peste 1.200 de rochii de mireasă, 500 de costume de miri și aproape 5.000 de modele de inele de logodnă și verighete.

articolul original.

Cât costă o succesiune la final de 2022. Taxele sunt colosale!

21 December 2022 at 18:03

Pierderea unei persoane apropiate este un adevărat chin pentru cine se confruntă cu un astfel de moment. Însă, dincolo de asta, chestiunile de ordin juridic reprezintă o altă problemă. În cazul în care persoana decedată nu și-a făcut un testament, succesiunea reprezintă singura formă legală prin care moștenitorii săi pot împărți bunurile rămase. Succesiunea se caracterizează prin preluarea bunurilor sau a funcției cuiva sub formă de moștenire.

Care sunt demersurile pentru întocmirea unei succesiuni

Pentru a intra în posesia moștenirii, urmașii persoanei decedate vor fi nevoiți să întocmească solicitarea procedurii succesorale la un notar. Deschiderea acesteia se face la orice birou notarial din zona domiciliului de care aparține persoana decedată. Cu toate acestea, demersurile nu sunt deloc simple. În primul rând, trebuie întocmită o întreagă serie de documente pentru notar.

Ai nevoie de actele de identitate ale moștenitorilor, certificatul de des al defunctului în format original sau duplicat, certificatul de căsătorie al soțului supraviețuitor sau certificatul de deces/ certificatul de moștenitor, ori sentința judecătorească în caz de divorț. De asemenea, va trebui să prezinți certificatul de naștere și căsătorie al descendenților (copii sau nepoți) sau al altor rude care au dreptul la succesiune.

Scrierea testamentului (Sursă: Pixabay)

Ce acte sunt necesare pentru a înainta o succesiune

Pentru a înainta această procedură nu trebuie să uitați de cei doi martori care l-au cunoscut pe defunct. În funcție de cât de complex este cazul, mai pot fi necesare actele de proprietate ale bunurilor imobile, adică contractual de vânzare- cumpărare/ construire, precum și procesul verbal de predare-primire a locuinței. Nu trebuie să lipsească nici contractul de împrumut și adeverința de achitare integrală a proprietății.

Avere moștenită de la decedat (Sursă: Pixabay)

Certificatul fiscal eliberat de Administrația Financiară poate fi solicitat prin intermediul biroului notarial, iar actele de proprietate pe automobile și certificatul fiscal de automobile se eliberează de asemenea de Administrația Financiară.

Ai nevoie și de certificat acționar, dar și de carnete CEC sau conturi bancare (extras de cont sau contract de depozit). Actul de concesiune pentru locul de veci și adeverința cu valoarea locului de veci le puteți elibera de la Administrația Cimitirelor sau Parohie.

Cât costă o succesiune în 2022

Conform regulilor care sunt aplicabile în prezent, taxele pentru succesiune se calculează pentru toată masa succesorală, adică toate bunurile care fac parte din moștenire.

Dacă bunurile defunctului au valoarea totală de 1.000 de euro taxa va însemna 186 de lei cu TVA inclus.

În schimb, pentru bunurile cu o valoare totală de 10.000 de euro, taxa va reprezenta suma de 791 lei cu TVA inclus, iar pentru 100.000 de euro, costul taxei va fi de 4861 lei cu TVA inclus

articolul original.

Cât costă două secțiuni din A8, Autostrada Unirii: Lucrările, finanțate prin PNRR

20 December 2022 at 14:55

Cât costă două secțiuni din A8, Autostrada Unirii: Lucrările, finanțate prin PNRR

În şedinţa de Guvern de luni, 19 decembrie, au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru două dintre secţiunile Autostrăzii Unirii, finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Până la sfârşitul acestui vor fi lansate în licitaţie contractele pentru proiectarea şi execuţia lor, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindean

„Am aprobat astăzi, în şedinţa de Guvern, indicatorii tehnico-economici pentru două dintre secţiunile A8 (Autostrada Unirii), finanţate prin PNRR! Pentru Secţiunea Târgu Mureş-Miercurea Nirajului (22 km) – care va tranzita judeţul Mureş – sunt alocate 3,64 miliarde de lei. Aici vor fi construite 16 poduri, 16 pasaje şi 4 structuri casetate, la care se adaugă un drum de legătură cu A3 (2,39 km). Pentru Secţiunea Leghin – Târgu Neamţ (29,91 km) – ce va tranzita judeţele Neamţ şi Iaşi – suma alocată este de 2,51 miliarde de lei. Pe această secţiune vor fi construite 13 poduri, 11 pasaje şi două viaducte”, a scris Grindeanu pe Facebook, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, până la sfârşitul anului, vor fi lansate în licitaţie contractele pentru proiectarea şi execuţia acestor două secţiuni cu o lungime cumulată de 52 de km.

„Sunt paşi concreţi pentru construcţia A8 (Autostrada Unirii) ce va avea o lungime totală estimată de 311 km (Târgu Mureş – Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni)”, a adăugat el.

articolul original.

România se află la coada clasamentului atunci când vine vorba de costurile orare ale forţei de muncă

9 December 2022 at 11:42

Suntem plătiți cel mai prost din Uniunea Europeană. România, alături de Bulgaria și Ungaria, se află la coada clasamentului când vine vorba de costul orar mediu al forței de muncă. Datele în acest sens au fost furnizate de Eurostat.

Astfel, costul orar mediu al forţei de muncă în UE era de 28,9 euro în 2020. Cele mai scăzute costuri orare ale forţei de muncă, exprimate în euro, se înregistrau în Bulgaria şi România. Aceste cifre se regăsesc în datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În rândul statelor membre UE, cele mai ridicate costuri orare ale forţei de muncă, exprimate în euro, se înregistrau în 2020 în Luxemburg (47,7 euro), Danemarca (45,7 euro) şi Belgia (40,5 euro).

Cel mai scăzut cost orar al forței de muncă

În cadrul european, cele mai scăzute sunt în Bulgaria (6,6 euro), România (8,2 euro) şi Ungaria (9,8 euro).

În contextul comparabil, cel mai ridicat nivel, înregistrat în Luxemburg, este de 7,3 ori mai ridicat decât cel mai scăzut nivel, din Bulgaria, în timp ce în 2016 cel mai ridicat nivel, înregistrat în Danemarca, era de 9,5 ori mai ridicat decât cel mai scăzut nivel, din Bulgaria.

În plus, disparitățile sunt semnificativ mai reduse când vine vorba de costul orar mediu al forţei de muncă exprimat în paritatea puterii de cumpărare standard (PPS). Acest indicator variază de la 11,9 în Bulgaria la 36,1 în Luxemburg.

Uniunea Europeană include Belgia, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Estonia, Irlanda, Grecia, Spania, Franța, Croația, Italia, Cipru, Letonia, Lituania, Luxemburg, Ungaria, Malta, Țările de Jos, Austria, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Slovacia, Finlanda și Suedia.

România, printre țările cu cele mai mari creșteri ale costului privind mâna de lucru

În luna septembrie, tot Eurostat a dezvăluit că România se află printre țările UE cu cele mai mari creșteri ale costului privind mână de lucru. Mai exact, potrivit datelor oferite de biroul de statistică al Uniunii Europene, în al doilea trimestru din 2022, costurile orare cu forța de muncă au crescut cu 4,0% în zona euro și cu 4,4% în UE, comparativ cu același trimestru al anului precedent.

Cele două componente principale ale costurilor forței de muncă sunt salariile și sporurile și costurile nesalariale. În zona euro, salariile & retribuțiile pe oră lucrată au crescut cu 4,1%, în timp ce componenta nesalarială a crescut cu 3,8% în al doilea trimestru al anului 2022, comparativ cu același trimestru al anului precedent.

Costul orar cu mâna de lucru cuprinde costurile cu salariile şi costurile non-salariale, precum contribuţiile sociale plătite de angajatori.

În România, costurile salariale au înregistrat o creştere anuală de 11,7% în perioada aprilie-iunie 2022, iar costurile non-salariale un avans anual de 10,9%.

articolul original.

Vin bani pentru despăgubiri

7 December 2022 at 07:38
image

Fermierii din România au primit o veste bună din partea Comisiei Europene, care oferă 75 de milioane de euro pentru despăgubiri.

Schema de compensare a producătorilor agricoli din România e menită să acopere o parte a daunelor suferite ca urmare a secetei din 2022, dar și din 2021.

Bugetul pus la dispoziție e de 75 de milioane de euro (peste 365 de milioane de lei) și se adresează producătorilor agricoli de grâu, secară, triticală, orz, ovăz și rapiță.

Pentru a putea de acest ajutor, fermierii trebuie să își fi pierdut peste 30% din culturi ca urmare a secetei.

Ajutorul va fi plătit sub forma unor subvenții direct proporționale cu daunele suferite, potrivit unor rapoarte care arată care sunt daunele reale aduse culturilor.

Mai mult, fermierii care și-au pierdut întreaga cultură au dreptul la un ajutor de aproximativ 305 euro pe hectar, adică 1500 de lei pe hectar, cu condiția ca această sumă să nu depășească 40% din costurile eligibile.

Potrivit Ministerului Agriculturii, schema de ajutoare ar trebui să se încheie la 31 decembrie 2022. Schema a fost evaluată de către Comisia Europeană în temeiul articolului 107, alineatul 3c, din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene.

Acesta le permite statelor membre să sprijine dezvoltarea anumitor activități economice. Comisia Europeană a considerat că seceta a provocat mari daune agriculturilor din România. Totodată, această schemă e considerată a fi proporțională, așadar se limitează la minimul necesar și nu are efecte negative nejustificate asupra concurenței și a schimburilor comerciale din Uniunea Europeană.

În această vară mulți fermieri spuneau că se tem că în această iarnă nu vom mai avea cartofi pe tarabe, din cauza secetei.

articolul original.

Studiu: Cât costă produsele tradiționale prin lume. Gâsca la cuptor din Germania, cea mai scumpă, sarmalele, cele mai ieftine

7 December 2022 at 07:42
image

Gâsca la cuptor din Germania este cea mai scumpă masă festivă de Crăciun, în timp ce sarmalele româneşti sunt cele mai ieftine. Este rezultatul unei cercetări recente. Sondajul a fost realizat în 12 țări de pe 3 continente de o platformă de investiții.

Mâncarea festivă tipic germană, friptură de gâscă şi garnituri, inclusiv şuncă, mere şi ceapă, va costa aproape 67 de euro pentru a hrăni o familie de patru persoane.

Numai 3 kg de piept de gâscă costă aproape 57 de euro.

Familiile spaniole  vor plăti anul acesta puțin peste 60 de euro pentru a mânca de Crăciun curcan cu mere, stafide şi ceapă.

În clasamentul costurilor pentru masa de Crăciun, realizat în 12 ţări, după Germania și Spania, care ocupă primele două locuri, al treilea cel mai scump meniu ar fi în Italia, aproape 50 de euro –  Tortellini în supă.

În Regatul Unit al Marii Britanii, pentru o cină tradițională, curcan şi garnituri clasice, familiile vor trebui să plătească 33 de euro.

Între cele mai puțin costisitoare meniuri ar fi cel românesc, arată sondajul.

Sarmalele cu mămăligă, cu smântână şi ardei iute şi cozonacul făcut în casă ar costa o familie de patru persoane 26 de euro.

Datele au fost colectate între 21 şi 24 noiembrie.

Meniurile au fost realizate pentru o familie de patru persoane cu ingrediente procurate de la supermerket.

Foto: Shutterstock

Citește și: Zi specială la Târgul de Crăciun pentru copiii cu dizabilități senzoriale. Muzica se va auzi în surdină iar jocurile de lumini vor fi închise

articolul original.

Taxă nouă pentru pacienți: Românii ar putea alege contra cost la ce medic vor să meargă

5 December 2022 at 08:08

Taxă nouă pentru pacienți: Românii ar putea alege contra cost la ce medic vor să meargă

Potrivit proiectului strategiei naționale de sănătate pentru perioada 2023-2030, Ministerul Sănătății propune introducerea unei noi taxe pentru pacienți, chiar dacă au deja asigurări de sănătate. Astfel, instituția vrea ca pacienții care doresc să primească serviciile medicale de la un anumit medic să plătească o taxă, numită coplată.

”Strategia vizează pilotarea furnizării anumitor servicii ambulatorii cu posibilitatea alegerii profesionistului care oferă serviciile de sănătate solicitate, în baza unei coplăți reglementate legal și suportate de beneficiar și a posibilității programării transparente a serviciului respectiv în sistemul electronic de programări”, se arată în nota de fundamentare a Strategiei Naționale de Sanatate 2022-2030.

Noua taxă va fi introdusă mai întâi sub forma unui program pilot, în anumite regiuni.

Strategia mai prevede proiecte precum informatizarea spitalelor și asigurarea unor servicii de urgență de către medicii de familie, fără a da însă detalii despre modul în care vor fi atinse ceste obiective.

articolul original.

Soluțiile românilor pentru a evita să plătească bagajul la cală: „Nu mai aștept nici la coadă la check in și după zbor să îl colectez”

4 December 2022 at 14:11
image

Românii obișnuiesc să călătorească cu avionul destul de des, din diferite motive, fie pentru a vizita alte țări sau destinații, fie pentru a pleca din străinătate pentru a petrece sărbătorile aici. 

Astfel încât, bagajul de cală ajunge să reprezinte o adevărată problemă, mai ales dacă acesta include cadouri.

Este discuția purtată de o româncă pe internet, care întreabă dacă ar fi o soluție mai puțin costisitoare să trimită bagajele prin curier la Barcelona.

„Ca să evit costurile pentru bagaj de cală, la avion și eventuala pierdere a acestui bagaj, l-aș trimite cu o firmă de autocare, care are și servicii de curierat. Din București, la Barcelona.

Ce părere aveți? Dacă aveți cunoștință de astfel de firme, vă rog să-mi spuneți”, a scris femeia pe Facebook, pe un grup numit Vacanțe sub 500 de euro.

Ce sfaturi a primit din partea celorlalți internauți

Soluția a mai fost gândită de câțiva membri și unii precizează în comentarii că au mai folosit-o.

„Am trimis de cel puțin 20 de ori. Spun ziua când ajung, au grijă de pachete și sunt foarte respectuoși”, i-a spus răspuns cineva la întrebare.

„Să trimiteți cu cel puțin 5 zile înainte! În perioada sărbătorilor sunt destul de aglomerați!”, a scris altcineva.

„Să faceți o comparație de preț între cala versus curier. Uneori este mai ieftin la cală! Am mers destul de des la Barcelona, dar niciodată nu am avut probleme cu bagajul, doar zborurile au avut câteodată întârziere”, a mai scris o altă persoană.

„Vă explic cum fac eu, probabil povestea e similară. Îmi voi petrece Crăciunul în România. Deoarece costurile pentru bagajul de cală sunt destul de ridicate, îmi împachetez frumos hainele și le trimit prin curier în România. Astfel, plătesc 30£ în loc de 70£ și nu mai trebuie să târâi bagajul după mine, decât în momentul în care ajung în țară. Nu mai aștept nici la coadă la check in și ulterior după zbor să îl colectez. Cred că este și mai sigur, am mai multă încredere că bagajul va ajunge la destinație”, a detaliat cineva.

„Îl trimit înainte cu câteva zile de plecarea mea. Zbor cu escală. Prietenă mea a pățit, acum 3 săptămâni, pe Spania”, a răspuns autoarea postării.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
articolul original.

Ieftinire la carburanți: motorina coboară sub 8 lei pe litru

30 November 2022 at 10:15
By: M.Ex.

Petrom a scăzut prețurile cu 15 bani pe litru, și la benzină și la motorină. Astfel, prețul motorinei, cel mai utilizat carburant din România, coboară sub pragul de 8 lei pe litru.
Pe 29 noiembrie 2022, în aplicația Petrom, preuțul benzinei standard era de 7,26 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard de 8,43 lei/litrul. Cum însă prețurile reale pe care le plătim la pompă sunt cu 50 de bani mai mici, plătim 6,76 lei pe litru la benzină și 7,93 lei pe litru la motorină.
Așadar, comparativ cu prețurile din ziua precedentă, Petrom a ieftinit benzina și motorina cu 15 bani pe litru .
Ultima data, prețuri de sub opt lei pe litru la motorină au fost înregistrate la finalul primei săptămâni din octombrie.
Ieftinirile sunt generate de scăderile cotațiilor la produsele petroliere, pe fondul ieftinirii țițeiului. Cotaţia petrolului a coborât luni la cel mai redus nivel din acest an, după ce protestele faţă de restricţiile impuse de autorităţile chineze pentru a preveni răspândirea pandemiei de COVID-19 au generat îngrijorări cu privire la evoluţia cererii de carburant în cel mai mare importator mondial de ţiţei.

articolul original.

STUDIU OLX: Școlile de șoferi și-au mărit costurile. Care sunt prețurile medii pentru cursurile de șofat în 2022

17 November 2022 at 14:30

 

București, 17 noiembrie: Conform celui mai recent studiu OLX, cea mai mare platformă de anunțuri generaliste din România, ofertele școlilor de șoferi s-au scumpit considerabil în 2022. Costurile medii pentru cursurile de șofat ajung la 4,883 RON, dublu fața de anul precedent.

Puseele inflaționiste din ultimul an pot influența masiv sumele pe care românii vor fi nevoiți să le investească pentru școala de șoferi. Institutul Național de Statistică a raportat creșteri de +28,85% la combustibil, în septembrie 2022 față de septembrie 2021. De asemenea, serviciile au fost mai scumpe cu 8,31% în octombrie 2022 față de aceeași perioadă a anului trecut.

Datele OLX arată că prețul mediu pentru ofertele școlilor de șoferi pentru anul 2021 erau de 2,168 RON, în timp ce anul acesta românii vor cheltui în medie 4,883 RON pentru aceleași servicii.

Pentru a economisi atunci când vine vorba de școala de șoferi, OLX încurajează utilizatorii să aleagă cu atenție școlile de șoferi din platformă, să compare ofertele, să caute eventuale oferte de Black Friday sau de sărbători.  De asemenea, OLX încurajează utilzatorii să nu ofere avans la plată fără un contract semnat în prealabil și de asemenea, să nu ofere datele cardului pe platforme precum WhatsApp.

„Observăm pe platformă o cerere crescută referitoare la cursurile pentru obținerea carnetului de conducere, în comparație cu numărul anunțurilor listate. În același timp, prețurile ofertelor sunt în creștere substanțială, dublu la nivelul anului 2022, în comparație cu anul 2021. Unul dintre motivele principale ale acestui fenomen de scumpire este inflația – nivelul prețurilor la combustibil și al serviciilor fiind încă în creștere.” – Andreea Stoican-Popescu, PR & Campaign Manager OLX Romania, Bulgaria, Portugal.

Carnetul de șoferi devine o necesitate pentru mulți români, așa cum arată și datele liderului pieței locale de anunțuri generaliste. La nivelul anului 2022, s-au înregistrat 2,028 de căutări ale utilizatorilor pentru acest serviciu, în timp ce oferta numără 122 de anunțuri postate.

Cea mai mare cerere este înregistrată pentru zona București-Ilfov, cu 2,185 de căutări. Următoarele în top sunt zonele Argeș cu 499 de cereri și Dolj cu 461 de cereri. Regiunile cu cele mai multe oferte sunt București – Ilfov cu 198 de oferte, Argeș (24) și Timiș (18).

Despre OLX

 

OLX România, parte a OLX Group, este liderul pieței locale de anunțuri generaliste, cu peste 4 milioane de anunțuri active și o medie lunară de peste 12 milioane de vizitatori, potrivit SATI. Pe OLX se găsește o gamă largă de categorii printre care electronice și electrocasnice, mașini, proprietăți imobiliare, obiecte de vestimentație sau pentru casă și grădină. Platforma se poate accesa atât de pe desktop, cât și din aplicațiile mobile pentru iOS, Android.

 

articolul original.

Costul unui kilometru de autostradă între Pitești și Sibiu ajunge și la 30 de milioane de euro

25 October 2022 at 09:59
image

În general, companiile de construcţii evită să înainteze cifre exacte referitoare la costurile pe care le presupune un kilometru de autostradă, motivând că situaţia din teren suportă numeroase necunoscute. În mod cert, costurile diferă în funcţie de zona în care se află autostrada, de relief, de terasamentele diferite date de soluri diferite, de existenţa sau nu a tunelurilor, a pasajelor. La toate acestea se adaugă şi fluctuaţiile de preţ la materia primă şi la transport. Fără o estimare însă, chiar şi grosieră, un român nu îşi va putea da niciodată seama dacă investiţiile direcţionate de stat către infrastructură reflectă cheltuielile reale şi sunt conforme cu nevoile.

„De exemplu, între Buzău şi Focşani, aproximativ 100 de kilometri se vor realiza cu 1 miliard de euro, ceea ce înseamnă 10 milioane de euro pe kilometru. Între Piteşti şi Sibiu însă, costul este de trei ori mai mare pe kilometru“, a spus legat de acest subiect Cristian Erbaşu, proprietarul companiei Construcţii Erbaşu.

În linii mari, spun unii constructori, făcând o estimare, preţul poate varia foarte mult, de la 5 la aproape 30 de milioane de euro pentru un singur kilometru.

articolul original.

Cât costă funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Mobilizare fără precedent pentru securitatea evenimentului

19 September 2022 at 10:16
Foto: digi24.ro

În prezent, funeraliile Reginei Elisabeta a II-a vor fi unele dintre cele mai costisitoare. Astfel, este greu de spus în acest moment cât vor costa, neexistând un precedent recent.

În contextul istoric al Marii Britanii, aceasta și-a îngropat un suveran în urmă cu 70 de ani, iar funeralii de stat au mai fost organizate în anul 1965, la moartea lui Winston Churchill.

În acest sens, înmormântarea ceremonială a Reginei Mame, în anul 2002, a costat în jur de 5,1 milioane de lire sterline, din care 4,3 milioane pentru securitate, potrivit datelor oficiale.

Totodată, se estimează că înmormântarea Prințesei Diana a costat între 3 și 5 milioane de lire sterline. Este de așteptat ca la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a suma să fie mai mare.

Un fost ofițer care s-a ocupat de securitatea regală a estimat că 7,5 milioane de lire sterline ar costa doar serviciile de protecție.

Astfel, Mi5 and Mi6 și Poliția Metropolitană vor colabora cu birourile serviciilor secrete din întreaga lume pentru a asigura protecția liderilor mondiali care și-au anunțat participarea la funeraliile Reginei într-un număr fără precedent.

În opinia sa, „Aceasta este cea mai mare operațiune de poliție pe care poliția din Regatul Unit a întreprins-o vreodată”, a spus Simon Morgan, care a petrecut ani de zile protejând familia regală britanică. „Când te uiți la celelalte evenimente, au fost mari – nunta Prințului și Prințesei de Wales din 2011 a fost cea mai mare – dar nu le poți compara cu acesta”, a spus el. Costurile de securitate la nunta lui William și a lui Kate Middleton s-au ridicat la 6,3 milioane de lire sterline.

Înmormântarea va fi adăugată la costurile anuale pentru familia regală. 86,3 milioane de lire sterline au fost în 2020-2021 pentru Grantul suveran finanțat de contribuabili, 63,9 milioane de lire sterline pentru întreținerea proprietății și 4,5 milioane de lire sterline pentru călătoriile oficiale regale, printre altele.

Regina Elisabeta a Marii Britanii este înmormântată luni, 19 septembrie 2022.

articolul original.

Companiile de distribuție și-au dublat cererile pentru soluțiile software de automatizare a proceselor

8 September 2022 at 13:32
image

Contextul economic din ce în ce mai volatil din ultimul an, cauzat de un cumul de factori precum conflictul armat din Ucraina, sancțiunile economice impuse Rusiei, creșterile fără precedent ale prețurilor la energie și combustibili, inflația, etc., pun o presiune crescândă asupra lanțurilor de distribuție la nivel european și mondial. Efectele se resimt și în România, unde companiile de pe piața de distribuție caută soluții pentru a-și optimiza rutele și a reduce costurile de livrare, astfel încât să-și asigure competitivitatea în fața concurenței.

Optimizarea costurilor

Poate mai mult decât în alte domenii, automatizarea proceselor din companiile de distribuție se dovedește a fi cel mai bun răspuns la noile provocări. Dovadă că furnizorii de soluții IT remarcă în ultimele luni o creștere spectaculoasă a interesului companiilor din industrie față de reorganizarea digitală a proceselor de livrare pentru reducerea, în timp, a costurilor operaționale.

„În ultima jumătate de an, cererile venite din partea companiilor de distribuție s-au dublat cel puțin. Majoritatea acestor companii aveau în plan această transformare, însă noul context le-a determinat să accelereze procesul și să vină cu solicitări concrete de adaptare și aplicare a soluțiilor noastre la specificul companiei. Pe fondul creșterii masive a prețurilor la combustibili, acestea au realizat că, dacă nu investesc rapid într-un sistem care să optimizeze costurile de operare, nu vor putea face față provocărilor”, arată Zemy Apfelbaum, director general al Wizrom, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori și integratori de soluții IT pentru afaceri din România.

Un impuls hotărâtor l-au dat și noile modificări legislative din domeniul fiscal, care impun companiilor mari să raporteze datele la ANAF prin noul sistem informatizat SAF-T. În lipsa unor date bine structurate și automatizate încă din faza operațională, această raportare se poate dovedi o provocare majoră.

Reduceri de costuri de 10 – 20%

Soluțiile de software de tip Enterprise Resource Planning (ERP), Transportation Management Sistem (TMS), Supply Chain Management (SCM) sunt la ora actuală cele mai eficiente instrumente pentru a asigura o funcționalitate sporită a lanțului de distribuție, cât și reducerea costurilor. „Trecerea de la modul clasic de operare la soluții digitalizate poate reduce costurile de livrare cu 10 până la 20%”, subliniază managerul Wizrom.

Implementare si automatizare

Concret, din momentul în care un client decide să înceapă acest proces de digitalizare și până la implementarea efectivă a soluțiilor de automatizare poate dura minim 4 luni și maxim un an, în funcție de complexitatea afacerii, arată Cristian Popescu, manager al Diviziei Wholesale & Distribution in cadrul Wizrom.

„Consultanții noștri cunosc foarte bine industria și-l pot ajuta pe client să-și definească în mod clar ceea ce are nevoie. În primă fază, un business analist din cadrul companiei noastre analizează situația clientului, apoi vine cu recomandări concrete, spre exemplu legate de optimizarea rutelor de transport. Apoi, împreună cu clientul se ajunge la o soluție personalizată, care este creată ulterior de specialiștii noștri și care poate fi utilizată în mod efectiv după câteva luni”, explică acesta.

Economie de combustibil de până la 15%

Cele mai semnificative reduceri de costuri se pot realiza prin optimizarea rutelor de transport, reducerea operațiunilor necesare livrărilor, optimizarea activității agenților de pe teren și, nu în ultimul rând, eficientizarea activității din depozite, astfel încât să fie eliminate erorile de livrare și, implicit, retururile de la clienți.

„Dau un exemplu fictiv: dacă o companie are de livrat către 200 de clienți și are la dispoziție 10 mașini, automatizarea transportului o va ajuta să optimizeze semnificativ livrările, deoarece aplicația va lua rapid în calcul toate aspectele, precum restricțiile de circulație, timpii de operare, restricții legate de munca șoferilor, etc. La final, programul generează un grafic cu ruta de transport pentru fiecare livrare. Astfel, cu același număr de mașini se pot face un număr mai mare de livrări sau se pot reduce costurile cu combustibilul”, arată Cristian Popescu.

Potrivit acestuia, optimizarea rutelor de transport poate determina o reducere cu 15% a cheltuielilor legate de combustibil, procent ce coincide inclusiv cu noul obiectiv european de reducere a amprentei de carbon pentru acest tip de consum până în anul 2025.

articolul original.

Costul materiilor prime necesare pentru producția, ambalarea și transportul berii a crescut cu 62% în ultimii doi ani

2 September 2022 at 08:13

Indicele eToro al berii analizează prețurile la vedere ale materiilor prime necesare producătorilor de bere – de la orz și malț, la aluminiu și combustibil pentru ambalare și transport.

Concret, costul materiilor prime necesare pentru producția, ambalarea și transportul berii a crescut cu 62% în ultimii doi ani, potrivit primului Indice al berii realizat de platforma socială de investiții eToro.

Astfel, rata de creștere a prețurilor depășește dramatic creșterea de 17.3% a inflației din România în aceeași perioadă,  ceea ce indică faptul că este posibil să mai apară unele probleme de preț pentru consumatorii de bere, deoarece producătorii caută modalități de compensare a costurilor.

Urmează o „inflație a băuturilor”

În opinia sa, „Indicele berii” (indice ponderat simplu) de la eToro se bazează pe prețurile curente la vedere ale unui coș de șase mărfuri necesare pentru producerea și vânzarea berii – grâu, orz, orez, malț, aluminiu (pentru cutii) și combustibil (pentru transport și agricultură). Începând cu 20 august 2020, indicele berii a crescut cu 62%, războiul din Ucraina jucând un rol semnificativ în ce privește costurile cu care se confruntă în prezent producătorii de bere.

„În România, creșterea prețului berii a fost mai mică decât creșterea generală a inflației. Dar indicele nostru pentru bere ne spune că se prefigurează presiuni și mai puternice asupra costurilor și implicit asupra  prețurilor. O sincronizare nefericită, având în vedere că a început campionatul intern de fotbal și că în noiembrie începe și Cupa Mondială 2022.”, a declarat Bogdan Maioreanu, analist de piață la eToro.

Creșterea prețurilor la bere, mai moderată decât inflația

În opinia INS, în România, creșterea prețurilor la bere a fost mai moderată decât inflația. În iulie 2021, prețul berii a crescut cu 2,54% față de iulie 2020 și cu încă 8,02% în iulie 2022 față de aceeași lună din 2021.

-Combustibilul – necesar atât pentru cultivarea ingredientelor din bere, cât și pentru transportul produsului – a înregistrat cea mai mare creștere de preț dintre toate articolele luate în calcul pentru Indicele berii, costul său sărind cu 138%, în mare parte datorită războiului din Ucraina și aprovizionării restrânse cu țiței provenit din Rusia.

-Costurile orzului și ale malțului au crescut, de asemenea, vertiginos, cu 104% și, respectiv, 87% în aceeași perioadă, tot în mare parte datorită perturbărilor cauzate de război, Rusia și Ucraina furnizând în jur de 30% din exporturile mondiale de orz.

-Orezul este singurul produs de bază din Indicele berii al cărui preț a scăzut în ultimii doi ani, scăzând cu 1% de la jumătatea lunii august 2020. Prețul stabil al culturii – care este folosită ca adjuvant în combinație cu malțul de orz pentru a deschide culoarea berii – este considerat a se datora faptului că oferta a depășit cererea în fiecare an începând cu 2007, ceea ce a dus la stocuri mari.

articolul original.
❌