ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Prins în piața din Câmpulung Moldovenesc cu 161 de pachete cu țigări de contrabandă

22 September 2022 at 11:45
image

O patrulă din cadrul poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc a identificat într-o piață agroalimentară de pe raza localității un bărbat care oferea spre comercializare 161 de pachete de țigări de proveniență extracomunitară, în valoare de 2.415 lei. Cantitatea de țigarete a fost confiscată de polițiști, iar bărbatul a fost sancționat contravențional conform Legii 227/2015.

articolul original.

31 de polițiști și jandarmi au ”arat” zona Câmpulung Moldovenesc. Recolta:  zeci de amenzi, sute de țigarete, haine contrafăcute, zeci de metri cubi de lemn confiscat dar și o autoutilitară

22 September 2022 at 11:37
image

În ziua de 20 septembrie în intervalele orare 09.00-12.00 și 18:00-22:00, pe raza de competență a Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc și a secțiilor de poliție arondate, au fost  organizate acțiuni pe linia prevenirii și combaterii încălcării normelor rutiere, a infracțiunilor de natură economică (contrabandă, evaziune fiscală, activități comerciale ilicite, transport persoane și mărfuri), identificarea persoanelor urmărite în temeiul legii şi a celor cu şedere ilegală.

La acțiune au participat 26 de lucrători de poliție, 5  jandarmi din cadrul Detasamentului 7 Câmpulung Moldovenesc, un reprezentant din cadrul DSVSA și un reprezentant din cadrul ANPC. În cadrul activității au fost legitimate 189 de persoane, controlate 156 de vehicule și 23 înmatriculate în alte state .

De asemenea polițiștii au aplicat 89 de sancțiuni contravenționale în valoare de 52.995 lei, au reținut în vederea supendării 3 permise de conducere, au retras 8 certificate de înmatriculare și două perechi de plăcuțe cu numărul de înmatriculare. În cadrul acțiunii polițiștii au confiscat 190 de pachete de țigări în valoare de 2.850 lei, 47 articole de îmbrăcăminte în valoare de 3.355 lei, 4,88 mc cherestea în valoare de 4.245,6 lei, 18,19 mc material lemnos de esență rășinoase, din care 14,31 mc material lemnos în valoare de 8.567,28 lei și cantitatea de 4,29 mc material lemnos tip lemn de foc de esență rășinoase, în valoare de 523,38 lei,  o autoutilitară a cărei valoare este estimată la cca. 250.000 lei și suma de 867 de lei.

articolul original.

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Siret au descoperit și reţinut un număr de 2.770 pachete țigarete de proveniență duty-free

22 September 2022 at 06:52
image

În data de 20.09.2022 inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Siret, ca urmare a controlului vamal de intrare în Uniunea Europeană, au descoperit și reținut cantitatea de 2.770 pachete țigarete, ascunse în locuri special amenajate aflate în două autoutilitare înmatriculate în Ucraina.

Țigaretele confiscate au proveniență duty-free.

În conformitate cu prevederile Legii 86/2006, art.270, alin.2, lit.a), fapta săvârșită este infracțiune și ca urmare țigaretele și cele două autoutilitare au fost predare SPF SIRET.

articolul original.

Ucrainean prins în vama Siret cu 39.400 țigarete de contrabandă ascunse în într-un loc special amenajat în microbuz

21 September 2022 at 17:03

La data de 20.09.2022, orele 23.21, s-a prezentat la Biroul Vamal de Frontieră Siret, pentru efectuarea formalităților vamale de intrare în UE, autoturismul cu numărul CE…../UCRAINA. În urma controlului inspectorii vamali au descoperit 39.400 țigarete de proveniență duty-free, ascunse într-un loc special amenajat în peretele despărțitor dintre habitacul șoferului și compartimentul de marfă. În conformitate cu prevederile legii 86/2006, art. 270, alin. 2, lit.a) fapta săvârșită este infracțiune și ca urmare țigaretele și autoutilitara au fost predate SPF Siret.

Ucrainean prins în vama Siret cu 39.400 țigarete de contrabandă ascunse în într-un loc special amenajat în microbuz, 10.0 out of 10 based on 1 rating
articolul original.

Percheziţii în Olt şi Dolj. A fost vizată o grupare de contrabandişti de ţigări şi metale preţioase

15 September 2022 at 16:09

Polițiștii olteni au efectuat mai multe percheziții la persoane din Dolj și Olt bănuite că ar face contrabandă cu țigări și metale prețioase.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 600 de ţigarete, bijuterii în valoare de aproximativ 17.000 de lei și 6.500 de euro.

„În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară, la domiciliile unor persoane fizice din județele Olt și Dolj, bănuite de contrabandă cu țigarete și metale prețioase.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2020 – 2021, 2 bărbați, din județele Olt și Dolj, ar fi comercializat țigarete și metale prețioase, provenite din contrabandă“, potrivit IPJ Olt.

Acțiunile au fost desfăşurate cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt.

articolul original.

Mii de pachete de ţigări în bagajele unui român pe aeroportul Henri Coandă

25 August 2022 at 12:35
image

Un român a fost prins cu mii de pachete de ţigări de autorităţile de frontieră din cadrul Aeroportului Internațional București Henri Coandă. Bărbatul se întorcea din Dubai şi încerca să introducă ilegal în România ţigările.

Cantitatea totală anunțată de polițiștii de frontieră este de 3.940 de pachete cu țigări.

Mii de pachete de ţigări depistate pe aeroportul Henri Coandă

Mi de pachete de ţigări au fost depistate în data de 25.08.2022, în jurul orei 02.30, la P.T.F. Aeroportul Internațional Henri Coandă. Descoperirea a fost făcută după o cursă din direcția Dubai, din care tocami se întorcea un bărbat, cetățean român, în vârstă de 47 ani. După ce a ridicat bagajele de cală, acesta s-a deplasat spre ieșire pe culoarul verde, destinat persoanelor care nu au nimic de declarat autorităților vamale.

Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra bagajelor de cală ale bărbatului, în urma căruia au fost descoperite, nedeclarate, în trei geamantane de dimensiuni mari, mai multe pachete cu țigări, fără timbru fiscal.

În urma efectuării unui inventar, a rezultat cantitatea totală de 3.940 de pachete cu țigări, de proveniență Duty Free.

Drept urmare a celor constatate, întreaga cantitatea de țigări a fost reținută de către autoritatea vamală, urmând să fie sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea.

Mii de pachete de ţigări de contrabandă ascunse într-un cimitir

Într-un șir de idei asemănător, amintim de cazul prezentat lunile trecute, în care poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut şi Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani, au organizat în dată de 16 februarie o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete.

Un comunicat al instituţiei a precizatcă în timpul acţiunii, în jurul orei 21:00, un echipaj a descoperit abandonate în cimitirul din marginea localităţii Păltiniş., mai multe colete voluminoase, ambalate cu folie şi prevăzute cu chingi de transport. Făcându-se inventarierea celor găsite, a reieşit faptul că în colete se aflau ţigarete, fiind stabilită cantitatea de 134.680 de ţigarete, aproximativ 6.734 de pachete, în valoare de 68.000 lei. Acestea au fost ridicate de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun în această cauză.

De altfel, și o femeie din Suceava a făcut o descoperire surprinzătoare în dimineața zilei de 9 februarie, găsind în curtea ei o dronă, alături de un pachet suspect. Menșionăm că locuința femeii este situată la numai un kilometru distanță de frontiera cu Ucraina. Fiind speriată de dronă și pachetul care se aflau în curtea ei, aceasta a apelat imediat numărul unic de urgență 112. Polițiștii sosiți la fața locului au analizat pachetul și au descoperit că nu era vorba despre o dronă obișnuită, ci despre o dronă care transporta țigări de contrabandă.

Cu toate acestea, reiterăm faptul că în dimineața de joi, 25 august, un român a fost prins cu mii de pachete de ţigări de autorităţile de frontieră din cadrul Aeroportului Internațional București Henri Coandă.

articolul original.

Contrabanda continuă să scadă

22 August 2022 at 15:43

Piața neagră a țigaretelor a continuat să scadă și în iulie până la 6,1% din totalul consumului, comparativ cu 7,1% în  mai, conform studiului realizat de compania Novel. Procentul reprezintă un nou record istoric, fiind cel mai mic nivel înregistrat de la demararea cercetării comerțului ilegal cu produse din tutun, în anul 2008.

„În luna iulie, piața neagră a scăzut la nivel național cu 1 p.p. De remarcat scăderea semnificativă a comerțului ilicit în partea de nord-est a țării, cu 13,4 p.p. față de mai, până la 13,3%, cel mai mic procent înregistrat în această zonă, cu toate că regiunea este în continuare cea mai afectată de contrabandă. Pe de altă parte, în regiunea sud-est piața neagră a crescut cu 3,9 p.p. până la 7,2%. Din punct de vedere al provenienței produselor de pe piața neagră, țigaretele etichetate ca fiind destinate Duty Free dețin cea mai mare pondere, de peste 50%, surclasând „cheap whites”, care au reprezentat până acum principala sursă”, a declarat Marian Marcu, Director General Novel Research.

„Contrabanda a atins un minim istoric de 6,1% din totalul pieței de tutun, un rezultat al eforturilor continue ale autorităților de aplicare a legii. Cu toate acestea, traficul ilicit continuă să reprezinte un risc serios la adresa dezvoltării economice și a siguranței comunităților. În primul rând, contrabandiștii își diversifică în continuu metodele. Astfel, potrivit Europol, în Uniunea Europeană există peste 5.000 de grupări de crimă organizată specializate în operațiuni transfrontaliere coordonate online. În al doilea rând, în România s-a intensificat activitatea de contrafacere: doar în 2022 au fost identificate și închise cinci fabrici ilegale de produse din tutun de pe teritoriul țării. De aceea, dincolo de bine-venitele modificări recente ale Codului Fiscal, prin care a fost creat un calendar de creștere predictibilă a accizelor pentru toate categoriile de produse din tutun, este nevoie ca autoritățile să acorde o atenție sporită și noilor forme de contrabandă. Pe fondul reducerii pieţei negre, BAT a plătit la bugetul de stat în 2021 cu circa 1,25 miliarde de lei mai mult faţă de anul precedent, ajungând la circa 11 miliarde de lei contribuţii prin accize şi taxe”, a declarat Ileana Dumitru, Director juridic și relații publice al Ariei Europa Centrală și de Sud în cadrul BAT.

„Novel înregistrează un minim al contrabandei, dar și schimbări semnificative în structura provenienței țigaretelor de pe piața neagră. Creșterea ponderii produselor tip Duty Free, din care o treime reprezintă produse destinate magazinelor din Republica Moldova, arată că este necesară o cooperare mai strânsă a autorităților de aplicare a legii din România cu cele din țările vecine și un cadru legislativ anti-contrabandă unitar în regiune. JTI va continua să sprijine autoritățile în activitățile pe care le desfășoară pentru combaterea comerțului ilicit. Recent, JTI și Poliția de Frontieră au reînnoit Protocolul de colaborare semnat în 2013, prin care sunt prevăzute suport logistic, expertiză și traininguri specifice pentru identificarea produselor contrafăcute, pe baza elementelor de siguranță ale mărcilor. JTI va continua colaborarea constructivă cu celelalte autorități de aplicare a legii, precum și campaniile publice anti-contrabandă derulate anual din 2010, în parteneriat cu Vama, Poliția de Frontieră și Poliția”, a declarat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications JTI România, Moldova și Bulgaria.

„România a făcut pași importanți în menținerea comerțului ilegal cu țigarete sub 10%, nivelul mediu din Uniunea Europeană. Este una dintre condițiile esențiale pentru a avea un mediu de afaceri echitabil, în contextul în care piața neagră a țigaretelor rămâne o realitate, iar contrabanda este principalul factor disturbator. Scăderea comerțului ilicit în România are ca efecte directe pozitive creșterea vânzărilor în piața legală și, implicit, majorarea contribuțiilor virate către bugetul statului. De asemenea, reducerea nivelului contrabandei ne permite să continuăm investițiile, să fim un angajator de top, să ne adaptăm la dinamica pieței și să ne dezvoltăm în mod sustenabil. Angajamentul nostru ferm se reflectă și în planul de investiții: doar în perioada 2022-2023, 100 de milioane de dolari au fost alocați, suplimentar, în procesul de transformare a fabricii noastre din Otopeni, după ce prima investiție de 500 de milioane de dolari a fost deja finalizată.”, a declarat Dragoș Bucurenci, Director External Affairs, Philip Morris România.

„Începând din noiembrie 2021, contrabanda continuă să scadă, ceea ce demonstrează că nu este vorba despre o fluctuație de conjunctură, ci de un trend real. Este un fapt îmbucurător, mai ales în condițiile actuale, când este imperios necesar ca România sa-și păstreze frontierele sigure, în beneficiul securității țării, a creșterii veniturilor bugetare, precum și a siguranței propriilor cetățeni. Acest nivel ar putea fi menținut și datorită recentelor îmbunătățiri legislative, care prevăd pentru Poliție și Jandarmerie atribuții de control al contravenienților din piețe, oboare, stații de metrou, zone unde se desfășoară de obicei comerțul ilegal”, a declarat  Adrian Pirau, Market Manager, Imperial Tobacco Distribution Romania.

„După cum arată ultimele date ale studiului Novel, cu privire la piața ilicită de produse din tutun din România, respectiv trendul descrescător al acesteia, ne propunem să menținem nivelul mediu al pieței negre la minimul istoric din ultimii 15 ani. Autoritatea Vamală Română a desfășurat acțiuni specifice de combatere a traficului ilegal cu țigarete și produse din tutun, atât cu forțe proprii, cât și în colaborare cu alte instituții și autorități de aplicare a legii. Astfel, în primele 7 luni ale anului 2022, echipele de supraveghere și control vamal de la nivel central, regional și local au confiscat un număr de 10,42 milioane de țigarete și peste 27 de tone de tutun de narghilea”, a declarat Președintele Autorității Vamale Române, Bogdan Lari Mihei.

„Acțiunile de amploare derulate pentru combaterea contrabandei se reflectă în datele consemnate de Novel. În primele șapte luni ale anului în curs, am reușit să înregistrăm rezultate foarte bune care constau în capturi semnificative de țigarete și destructurarea de rețele de crimă organizată. În perioada ianuarie – iulie au fost reținute în vederea confiscării, aproximativ 1,6 milioane de pachete cu ţigări de contrabandă, precum şi aproximativ 30.000 kg de tutun şi tutun pentru narghilea.  Eforturile în vederea reducerii fenomenului traficului ilegal vor continua la fel de susținut, în colaborare cu toate instituțiile statului cu competențe în combaterea contrabandei.”, a declarat inspectorul general al Poliției de Frontieră, comisar şef de poliţie Victor-Ştefan Ivaşcu.

„La nivel național, polițiștii structurilor de investigare a criminalității economice, împreună cu polițiști ai celorlalte structuri din cadrul Poliției Române, continuă acțiunile pentru prevenirea și combaterea contrabandei cu tutun și produse din tutun, pe întreg teritoriul național. Când este posibil, rezultatele sunt mediatizate, în vederea descurajării persoanelor implicate în contrabandă. Ne dorim ca traficul ilicit de țigarete să scadă și mai mult, acesta fiind într-un trend descendent încă din anul 2021”, a declarat directorul Direcției de Investigare a Criminalității Economice, chestor de poliţie Aurel Dobre.

În 2021, companiile de tutun au virat la bugetul statului peste 19,85 miliarde lei, în creștere cu 13% față de 2020.

Contrabanda continuă să scadă, 1.0 out of 10 based on 1 rating
articolul original.

Autocar românesc depistat în Austria cu 1.000 de pachete de țigări ascunse în podea

22 August 2022 at 13:48
image

Autocar românesc depistat în Austria cu 1.000 de pachete de țigări ascunse în podea.

Unitatea mobilă de control a vămii din landul austriac Carinthia a oprit în luna iulie un autocar care avea numere de înmatriculare românești. Controlul de rutină a fost făcută pe autostrada Tauern (A10).

Oamenii legii din Austria au găsit iniţial 20 de cartuşe de țigări care fuseseră ascunse în pungi negre, în spatele recipientelor goale de lângă toaleta din autocar. ”A doua căutare a demonstrat că trucul cu podea dublă nu este un obstacol pentru vameșii noștri”, spune Ministerul Federal. 

Aproape 9.000 de soldaţi ucraineni au fost ucişi de la începutul invaziei ruse, potrivit comandantului armatei ucrainene

Într-o ascunzătoare secretă de sub cabina de dormit, camuflată bine cu o podea dublă retractabilă, au fost descoperite alte 86 de cartușe de țigări. Mai exact, au fost descoperite 21.200 de țigarete care urmau să fie vândute în Italia.

„Acest incident ne arată încă o dată cât de important este ca vamele noastre să fie la fel de mobile ca și contrabandiştii înșiși. Cu echipele noastre de inspecție mobile, ne putem adapta exact la aceste structuri dinamice”, a declarat ministrul de Finanțe Magnus Brunner. Țigările au fost confiscate și s-a decis urmărirea penală. Ancheta este în curs de desfăşurare, relatează Kronen Zeitung.

Cetăţean din R. Moldova descoperit în timp ce încerca să intre ilegal în România

articolul original.

Țigări şi alcool de contrabandă oprite la intrarea în ţară

17 August 2022 at 13:58
image

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut a descoperit într-un autoturism înmatriculat în Moldova, aparţinând unui cetăţean român, mai multe pachete de ţigări şi alcool, ascunse în torpedou precum şi în bagaje sub bancheta din faţă, în scopul sustragerii de la controlul vamal.

În data de 16 august 2022, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut – judeţul Botoşani, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, un cetăţean român, la volanul unui autoturism înmatriculat în Moldova.

Țigări şi alcool de contrabandă oprite la intrarea în ţară


În baza analizei de risc, s-a efectuat un control amănunţit, în urma căruia, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit ascunsă în torpedou precum şi în bagajele personale cantitatea de 100 pachete de ţigări, de diferite mărci, în valoare de peste 1200 lei precum şi o cantitate de alcool, în valoare de 500 lei.


Cetăţeanul a declarat că a achiziţionat ţigaretele şi alcoolul în scop de consum. Întreaga cantitate de ţigări şi alcool a fost indisponibilizată în vederea confiscării.

articolul original.

Tigari, haine, parfumuri si posete de cantrabanda, gasite de politistii din Timis, dupa ce au facut mai multe perchezitii

4 August 2022 at 14:51
image

TIMISOARA. Politistii de la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice au pus in executare 11 mandate de perchezitie la contrabandisti de tigari, haine, posete sau parfumuri.

In urma perchezitiilor, au fost descoperite si ridicate 110.150 de tigarete, de diferite marci, fara timbru fiscal, 1.354 de produse susceptibile a purta o marca inregistrata (imbracaminte, posete, portmonee, parfumuri), 4.700 de euro si 4.900 de lei.

Trei femei, cu varste cuprinse intre 31 si 50 de ani, au fost duse la sediul IPJ Timis, pentru audieri.

In urma audierilor, o femeia de 50 de ani a fost retinuta, pentru 24 de ore si a fost introdusa in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva din cadrul I.P.J. Timis. , Ulterior, magistratii au dispus masura preventiva a controlului judiciar, pentru 60 de zile.

image
image
image
image
articolul original.

Un Mercedes burdușit cu țigări a fost abandonat de contrabandiști la granița cu Ucraina, în localitatea Paltinu

31 July 2022 at 09:49
image

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat dintr-un autoturism marca Mercedes identificat în trafic, cu număr  fals de înmatriculare , 14.400 pachete de ţigări fără timbru fiscal, de proveniență Duty-Free, în valoare de 168.500 lei.

Potrivit unui comunicat de presă, ieri, 30 iulie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, județul Suceava, s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență extracomunitară, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 5:40, un echipaj mobil format din polițiști de frontieră și ofițeri detașați ai Agenției Frontex au identificat, pe raza localității Paltin, un autoturism despre care se dețineau date că transportă țigări. La observarea patrulei Poliției de Frontieră, mașina a oprit, din interior au ieșit două persoane și au fugit, abandonând autoturismul pe mijlocul părții carosabile.

„S-au luat măsuri de monitorizare a zonei, în vederea identificării și reținerii persoanelor care au fugit, totodată fiind observate mai multe colete voluminoase în interiorul mijlocului de transport care conțineau țigări.

Drept urmare, autoturismul marca Mercedes cu număr de înmatriculare specific Bulgariei, încărcat cu baxurile cu tigari a fost condus la sediul instituției unde în urma inventarierii coletelor, s-a constatat că acestea conțin 14.400 pachete țigări, fără timbru fiscal, de proveniență Duty-Free, în valoare de 168.500 lei. De asemenea, s-au efectuat verificări suplimentare, și s-a constatat că numărul de înmatriculare al mijlocului de transport aparține unui altui autoturism. Întreaga cantitate de țigări, dar și autoturismul în valoare de 10.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării”, se spune în comunicatul Poliției de Frontieră. .

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, sub directa supraveghere a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

articolul original.

Ialomița: Peste 3 tone de tutun, transportat ilegal, indisponibilizat de polițiști în urma unui filtru rutier

14 July 2022 at 08:45
image

Peste 3 tone de tutun mărunțit și tutun foi, ambalat în cutii de carton și saci de plastic, transportat ilegal, a fost indisponibilizat de polițiștii ialomițeni în urma unui filtru rutier.

La data de 13 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 4 Coșereni, în cadrul unei acțiuni rutiere au oprit, pentru control, pe DJ 313, în localitatea Horia, două autoutilitare conduse de doi bărbați, în vârstă de 33 și 29 de ani, din județul Călărași.

În urma verificării autovehiculelor, polițiștii au constatat că în habitaclu sunt mai multe cutii de carton și saci menajeri, ce conțineau cantități de tutun mărunțit precum și tutun foi, 5 butoaie metalice, 5 arzătoare și site confecționate artizanal pentru uscarea tutunului.

În total au fost ridicate peste 3 tone de tutun, precum și cele 2 autoutilitare în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii au întocmit un dosar penal ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, pentru ,,deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător peste limita a 1 kg tutun de fumat”.

articolul original.

Răzbunare în stil mafiot în București. Contrabandiștii i-au tăiat cablurile de frână, ca să-l omoare

23 June 2022 at 13:38

Doi contrabandiști de țigări din Capitală au fost arestați preventiv, pentru tentativă de omor, după ce, din răzbunare, i-au tăiat unui complice conductorii de frână de la autoturism. După ce a reușit să evite o tragedie, șoferul a mers la Poliție și a depus o reclamație.

Șoferul profesionist a mers, în urmă cu două săptămâni, la Secția 24, unde a spus că cineva i-a umblat, în secret, la frânele dubei, în așa fel încât să nu mai poată opri autovehiculul.

Bărbatul a spus că abia plecase din fața blocului în care locuiește când a realizat că autoutilitara nu mai are frâne. Disperat, acesta a spus că a luat piciorul de pe pedala de accelerație și, înainte să ajungă într-o zonă circulată, a tras de volan și s-a oprit într-o bordură mai înaltă.

După ce au analizat situația, polițiștii Secției 24 au anunțat Serviciul Omoruri. În urma cercetărilor care s-au făcut sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul București, anchetatorii au stabilit că Octavian Cerneanu, un contrabandist cunoscut, și Constantin Dinu, un individ cu numeroase condamnări pentru furt și înșelăciune, s-au apucat să facă trafic cu țigări. În acest sens, l-au tocmit pe șoferul Gheorghe Nistor, care trebuia să le care marfa cu duba proprie.

Au refuzat să dea declarații

Surse apropiate anchetei au dezvăluit, pentru Gândul, că neînțelegerile ar fi început după ce Nistor ar fi refuzat să mai colaboreze cu ei, în condițiile în care se temea că va fi prins, iar mașina îi va fi confiscată.

Ca să se răzbune, în noaptea de 8 spre 9 mai, Cerneanu și Dinu au mers cu mașina până în zona în care locuiește Nistor, iar Dinu i-a tăiat conductoarele de frână ale dubei, care era parcată la marginea drumului.

Cei doi au fost ridicați și duși la audieri, însă, conform surselor citate, ar fi refuzat să dea declarații. Aceștia au fost acuzați de tentativă de omor, iar magistrații Tribunalului București au emis pe numele lor mandate de arestare pentru 30 de zile.

Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
articolul original.
  • There are no more articles
❌