ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Contact pierdut între NASA și capsula Orion timp de aproape o oră

24 November 2022 at 16:00
image

NASA a pierdut contactul în mod neașteptat cu capsula sa Orion aflată în drum spre Lună, în dimineața zilei de miercuri (23 noiembrie), din motive care rămân deocamdată necunoscute.

Capsula Orion, fără echipaj, a avut performanțe bune de la lansarea din 16 noiembrie, făcând parte din misiunea Artemis 1 a NASA.

Dar pe 23 noiembrie a apărut o problemă: cu Orion la ora 8:09 (ora României) în timp ce reconfigura o legătură între capsulă și Deep Space Network, setul de antene radio pe care agenția spațială americană le folosește pentru a comunica cu nava sa spațială îndepărtată.

Ce s-a întâmplat cât timp NASA a pierdut contactul cu Orion?

„Reconfigurarea a fost efectuată cu succes de mai multe ori în ultimele zile, iar echipa investighează cauza pierderii semnalului”, au scris oficialii NASA într-o scurtă informare de miercuri.

„Echipa a rezolvat problema cu o reconfigurare la sol. Inginerii examinează datele de la eveniment pentru a ajuta la determinarea cauzelor ce au dus la această problemă, iar ofițerul de comandă și de prelucrare a datelor va transfera datele înregistrate la bordul Orion în timpul întreruperii pentru a le include în evaluarea respectivă”, au adăugat ei.

Întreruperea comunicațiilor a durat 47 de minute, iar Orion a revenit în contact fără pagube; nava spațială este „sănătoasă” și nu a suferit efecte negative aparente, au spus oficialii NASA.

Ce urmează să întreprindă Orion?

Orion se pregătește pentru o manevră crucială: este programată să efectueze o ardere a motorului vineri (25 noiembrie) care va introduce capsula pe orbită în jurul Lunii. Dacă totul merge bine, Orion va rămâne pe acea orbită timp de aproximativ o săptămână, apoi se va întoarce spre Pământ pe 1 decembrie, conform Space.com.

Capsula Orion va ajunge înapoi pe Pământ asistată de o parașută și va cădea în , lângă coasta statului american California, pe 11 decembrie.

Misiunea Artemis a NASA

Artemis 1 este misiune de test pentru Orion și pentru giganta rachetă SLS a NASA, cea mai puternică rachetă care a zburat vreodată cu succes. Cele două sunt programate să zboare cu astronauți pentru prima dată în 2024 în misiunea Artemis 2, care va trimite o cu echipaj în jurul Lunii.

Artemis 3 va urma aproximativ un an mai târziu, ducând astronauți lângă polul sudic al Lunii, loc în care NASA își propune să construiască un avanpost cu echipaj, unul dintre obiectivele principale ale programului său Artemis.

Vă recomandăm să citiți și:

articolul original.

Cercetătorii se pregătesc pentru primul contact cu o civilizație extraterestră inteligentă

19 November 2022 at 16:00
image

Universitatea St. Andrews din Scoția a anunțat formarea unui nou centru de cercetare, care reunește cele mai strălucite minți pentru a pregăti omenirea pentru ziua în care am putea avea primul contact cu o civilizație extraterestră inteligentă.

Search for Extraterrestrial Intelligence Post Detection-Hub (SETI) – institutul de cercetare care caută în Cosmos semnale ce ar putea proveni de la civilizații extraterestre inteligente – se dorește a fi un punct de întâlnire pentru experți care să conceapă un mod unificat de a răspunde extratereștrilor – în cazul în care aceștia cu noi sau viceversa.

„Literatura științifico-fantastică este plină de explorări ale impactului asupra societății umane în eventualitatea descoperirii și chiar a întâlnirilor cu viața sau inteligența din altă parte. Dar trebuie să gândim mai departe de impactul asupra umanității. Trebuie să ne coordonăm cunoștințele de specialitate nu doar pentru a evalua dovezile, ci și pentru a lua în considerare răspunsul social uman, pe măsură ce înțelegerea noastră progresează și ceea ce știm și ceea ce nu știm este comunicat”, a declarat John Elliott, coordonatorul centrului de cercetare de la Universitatea St. Andrews, într-un comunicat de presă.

NASA încearcă să comunice cu posibilele forme de viață inteligente din Univers

La începutul acestui an, oamenii de știință de la NASA au actualizat un nou mesaj pe care îl vor transmite către orice formă de viață potențial inteligentă din . Totuși, ce am putea face dacă cineva sau ceva ne-ar răspunde?

Scopul noului centru de cercetare scoțian este de a încuraja elaborarea unor proceduri convenite la nivel internațional, în cazul în care vom stabili vreodată un contact cu o civilizația extraterestră.

Până în prezent, singurele reguli convenite au fost stabilite de comunitatea SETI, așa cum sunt prezentate în „Declarația de principii privind desfășurarea căutării de ” a Institutului SETI.

„Știm că nu ne putem permite să fim prost pregătiți”

Dar aceste reguli sunt foarte vagi. SETI Post-Detection Hub plănuiește să le revizuiască și să le extindă semnificativ, potrivit Futurism.

„Știm că nu ne putem permite să fim prost pregătiți – fără cârmă din punct de vedere științific, social și politic – pentru un eveniment care s-ar putea transforma în realitate chiar mâine și pe care nu ne putem permite să îl gestionăm greșit”, a adăugat John Elliott, coordonatorul centrului de cercetare de la Universitatea St Andrews.

articolul original.

Mihai Morar, atac dur la Șerban Huidu. Reacția ironică a fostului prezentator: „Îmi place că încă se vorbește de mine”

5 November 2022 at 14:14
image

Mihai Morar a vorbit recent despre Șerban Huidu și nu a avut chiar cuvinte de laudă. El a povestit despre începuturile sale în industria radio și a susținut că, la vremea respectivă, Huidu era dominat de orgoliu și dispus să facă orice pentru a avansa profesional, inclsuiv să-și insulte colegii. Reacția celui acuzat nu s-a lăsat așteptată.

Morar, atac la Huidu

Mihai Morar a vorbit într-un podcast despre ce s-a întâmplat acum 20 de ani la „Radio Contact”. Morar a povestit că el și Daniel Buzdugan deveniseră o amenințare pentru Șerban Huidu. El a susținut că după ce au pus împreună bazele matinalului „Radio 21”, în anul 2004, care a fost un succes, au devenit ținta înțepăturilor lui Huidu. Totodată, Morar l-a mai acuzat pe acesta că a pretins că le prieten când, de fapt, îi considera adversari.

„Tot respectul meu pentru Șerban Huidu. Repect pentru tot ce a făcut în radio și cu „Cronica Cârcotașilor”. Nu mi-a plăcut chestia de a construi ceva dărâmând. Intri în studioul „Radio Contact ”, îl distrugi și îți lansezi radioul. Nu cred în asta. (…)

Este treaba pe care a făcut-o Șerban Huidu și i-o spun și lui în față. El iubea atât de radio-ul, încât orgoliul lui era nelimitat. Când a văzut o amenințare în Buzdugan și Morar, au început înțepăturile. Noi eram „Buzdugan și măgarul”, noi copiam glumele”, a declarat Mihai Morar, într-un podcast, potrivit Playtech.

Reacția lui Huidu la acuzațiile lui Morar

Șerban Huidu a reacționat ironic pe Facebook, remarcând faptul că încă se mai vorbește de el după atâta timp în industrie. Acesta a mai precizat că Daniel Buzdugan ar fi fost singura persoană la curent cu schimbarea ce urma să aibă loc la „Radio Contact”, în urmă cu aproximativ două decenii.

„Buzdugan a fost singurul care a știut de schimbarea de la Contact. A lucrat o lună, după care nu a mai răspuns la telefon. (…) Informația cu negocierea nu e reală. Îmi place că la 20 de ani de atunci încă se vorbește de mine. Salutare băieți”, a scris Șerban Huidu, pe Facebook.

articolul original.

„Primul contact: O întâlnire cu extratereștrii”. Ce s-ar întâmpla dacă am descoperi o civilizație inteligentă?

3 November 2022 at 11:00
image

First contact: An Alien Encounter (Primul contact: O întâlnire cu extratereștrii) este noul documentar BBC care abordează, într-o serie de interviuri, podcasturi și știri, perspectiva descoperirii unei civilizații inteligente, poate chiar mai inteligente decât oamenii. În decadele în care umanitatea a căutat activ viață dincolo de Pământ, mulți s-au întrebat cum va avea loc primul contact dintre noi și o altă civilizație inteligentă.

Un nou documentar BBC intitulat First contact: An Alien Encounter (Primul contact: O întâlnire cu extratereștrii) tratează chiar această problemă.

Documentarul include interviuri cu experți de top din lume și scenarii fictive inteligente (programe de știri, podcasturi), care explorează rolul pe care l-ar avea descoperirea unui .

De la premisă la scenariu real: semnalele de pe o altă planetă, o idee larg răspândită

Premisa documentarului pornește de la un semnal detectat în direcția sondei Voyager 1, care în prezent călătorește în spațiul interstelar. Prima presupunere este că detectarea este o defecțiune (nu ar fi prima dată), dar după ce experții primesc mai multe semnale, ideea că un semnal real poate fi recepționat devine larg răspândită. Documentarul reconstruiește ceea ce oamenii de știință, organizațiile, mass-media și oamenii obișnuiți ar putea face și spune în următoarele 12 de zile.

„Am urmărit progresele extraordinare în explorarea lumilor extraterestre în ultimele decenii. Și, de asemenea, organizații precum SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) și Națiunile Unite au fost intrigate (n.red. de subiect)”, a declarat producătorul executiv Andrew Cohen, șeful unității de știință de la BBC Studios Production, pentru IFLScience.

Documentarul are la bază informații reale privind strategiile din viața reală pentru primul contact cu o civilizație extraterestră, precum și reacțiile speculative din întreaga lume.

Formatul spectacolului și acoperirea mediatică fictivă sunt influențate atât de documentarele clasice, cât și de cultura pop.

Ideea existenței unei civilizații mai inteligente decât specia umană, pusă în discuție

Căutarea vieții dincolo de Pământ are o varietate de abordări dincolo , care caută în mod specific existența civilizațiilor avansate. Viața sub formă de bacterii antice se poate ascunde în altă parte în sistemul Solar, sub suprafața lui Marte sau în oceanele sateliților Europa și Enceladus.

„Având în vedere nivelul nostru actual de dezvoltare ca specie, ar părea foarte probabil ca orice altă civilizație inteligentă de acolo să fie mult mai inteligentă decât noi. Ar trebui să fie în măsură să comunice eficient cu noi, pentru a realiza comunicarea interstelară bidirecțională. Prin urmare, este posibil ca ei să fi fost în jur de mai mult timp decât noi și să fi avut mai mult timp pentru a rezolva o serie de puzzle-uri care încă ne lasă perplecși”, a declarat dr. Louisa Preston, astrobiolog de la University College London, care apare în documentar.

Dr. Louisa Preston spune că, dacă această posibilă civilizație mai avansată ar fi avut timp să-și dea seama de unele dintre răspunsuri, acestea ar putea să ajute la completarea golurilor din istoria noastră.

„I-aș putea întreba dacă au creat transportori Star Trek, warp drive și traducători universali și dacă da, i-am putea împrumuta, vă rog?”, a declarat dr. Louisa Preston, astrobiolog de la University College London, care apare în documentar.

: O întâlnire cu extratereștrii nu ne poate ajuta să răspundem la multiplele întrebări despre forme de viață inteligente încă nedescoperite, dar oferă o perspectivă asupra a ceea ce ar putea fi o astfel de descoperire fără precedent.

articolul original.

Global Payments despre noile trend-uri în retail: contactless, modelul „figital” (phygital) de business sau embedded finance

2 November 2022 at 16:59
image

Global Payments, cel mai mare furnizor de servicii și tehnologie de plată din lume, a reunit în cadrul evenimentului “Boost your business”, organizat în București între 19 și 20 octombrie, specialiști în retail, e-commerce și servicii de plată, pentru a prezenta cele mai noi trenduri din domeniu și soluțiile de transformare digitală pe care retailerii le pot aborda pentru a se alinia la nevoile tot mai complexe ale pieței și consumatorilor. 

Fenomenul „contactless”, inițiat sub forma „Tap-N-Go” prin utilizarea cardurilor, s-a transformat, deja, într-un „mega trend” prezent și în România. Valoarea și numărul tranzacţiilor de plată realizate cu cardurile au crescut cu 53,3%, în decembrie 2021 comparativ cu aceeași perioadă din 2019. Iar la finalul anului trecut, existau 19,6 milioane de carduri bancare, în România[i].

Terminalele POS înregistrează și ele o evoluție puternică în România. Conform BNR, în ultimii 3 ani numărul lor a crescut cu 45%, de la 204.348 în 2018, până la aproape 300 de mii, la finalul lui 2021. Numărul tranzacțiilor realizate prin intermediul POS-urilor s-a dublat în această perioadă, tranzacțiile atingând și ele o creștere record de 91% în ultimii 3 ani.

BCR este una dintre băncile din România, care s-a aliniat rapid “mega trend-ului” contactless, prin implementarea acestei soluții de plată direct în mijloacele de transport în comun din București și alte 13 orașe din țară sau prin sistemul de plată inteligentă pentru parcările de la terminalele Aeroportului Internațional Henri Coandă.

Soluția dezvoltată de BCR permite realizarea plăților, atât cu cardul de transport cât și cu cel bancar, precum și cu un smartphone sau smartwatch asociat cu un card bancar. De asemenea, BCR a implementat și retragerea contactless de la bancomatele proprii, disponibilă atât pentru cardurile BCR, cât și pentru cele aparținând altor bănci.

Retailerii pot valorifica trecerea la „contactless” prin abordarea unui model „figital” de business, depășind, astfel, provocările legate de personal și managementul stocurilor. „Figital” poate deveni orice comerciant care îmbină experiența fizică a clienților din magazin cu cea din domeniul online. Iar aproape jumătate dintre români (47%) preferă, deja, să folosească metode de plată electronice, chiar și atunci când fac cumpărături fizice (magazine tradiționale, puncte de vânzare etc).[ii]

Aplicația GP tom, care transformă telefonul mobil într-un terminal de acceptare a plăților cu cardul (POS), reprezintă un prim pas accesibil de a deveni un retailer „figital” în România. Aplicația este compatibilă cu toate telefoanele care au sistem de operare Android 8 și un chip NFC încorporat, permite plăți cash, cu cardul sau criptomonede, prin cod QR, Google Pay sau Apple Pay direct în moneda locală.

În România, avem aproximativ 4000 de dispozitive mobile pe care funcționează aplicația GP tom, iar aproape 95% dintre tranzacții sunt contactless. Cele mai multe plăți se fac la magazinele alimentare și supermarketuri, la hoteluri și resort-uri, la restaurante și fast-food-uri, în magazinele de piese auto sau la dentist. În portofoliul nostru există 226 de categorii de comercianți care folosesc aplicația GP tom, iar tranzacția medie este în valoare de 49 de euro”, susține Ionela Mitran, Deputy Sales Director, Global Payments România.

Unele companii au aplicat modelul „figital” sub forma magazinelor de tip self-checkout sau prin adopția plăților biometrice.

NCR Corporation, cel mai mare furnizor de soluții self-checkout din lume, prin parteneriatul cu Global Payments, consolidat prin prezența la evenimentul „Boost your business” din București, dorește să extindă implementarea soluțiilor privind digitalizarea și automatizarea managementului activității de retail și să ajute comercianții să interacționeze, să tranzacționeze și să se conecteze cu clienții prin tehnologii noi și revoluționare.

NCR Corporation a instalat peste 64.000 de terminale doar în 2021, iar în fiecare zi se realizează peste un miliard de tranzacții prin unitățile NCR SCO (self-checkout) din lume.

Utilizarea datelor de plată ale clienților deschide, de asemenea, noi oportunități pentru retaileri. Statisticile arată că 47% dintre clienți apreciază comercianții care își amintesc preferințele lor de cumpărare, iar 45% dintre ei aleg retailerii care le prezintă oferte, reclame sau sugestii personalizate.[iii]

GP analytics este una dintre aplicațiile web care analizează datele comerciale ale clienților, datele cardului de plată și datele concurenței, pentru a furniza informații despre tiparele de cheltuieli ale clienților.

Analiza acestor date poate oferi avantaje suplimentare retailerilor: identificarea comportamentului de consum al clienților, identificarea produselor populare și actualizarea eficientă a stocurilor, îmbunătățirea campaniilor de marketing și luarea unor decizii informate în privința investițiilor viitoare. Pentru că, tot datele arată că lumea întreagă trece la digital. Și comerțul, odată cu ea.

Conform statisticilor prezentate de VISA la evenimentul “Boost your business”, din cei 7,9 miliarde de oameni din întreaga lume, 6,9 miliarde folosesc un telefon mobil, iar volumul de plăți la distanță va crește cu 249 de miliarde de dolari până în 2025. În prezent, 64,4% din vânzările globale de comerț electronic sunt tranzacționate pe dispozitive mobile, iar 99% dintre smartphone-uri vor fi funcționale contactless până în 2024, de la 77,6% în 2019.

Embedded finance sau strategia financiară integrată reprezintă o altă oportunitate de reinventare a retailului și a comercianților, prezentată în cadrul conferinței organizate de Global Payments.

Arjun vir Singh, Șef al serviciilor financiare MENA și partener la Arthur D. Little, prima companie de consultanță în management din lume, a vorbit despre noile tendințe prezente în peisajul retailului din întreaga lume. Fenomenul “contactless”, digitalizarea, comerțul multi-channel, modelul “figital” sau embedded finance fiind printre factorii cu cel mai mare impact asupra evoluției business-urilor și a schimbării de comportament a consumatorilor.

Serviciile financiare integrate (embedded finance) încep de la terminalele de acceptare a plăților (POS, GP tom, etc), includ diverse forme de împrumuturi sau plăți în rate direct la comercianți, economii, investiții și se pot extinde până la programe de loialitate dedicate clienților.

Pentru retaileri, o extensie naturală a strategiei de finanțare integrată o reprezintă metoda Buy Now, Pay Later (BNPL). Modelul s-a dovedit popular în rândul tinerilor consumatori în timpul pandemiei de COVID-19, când, pe măsură ce comerțul electronic a crescut, tranzacțiile BNPL au ajus să reprezinte 2 din fiecare 100 de dolari cheltuiți în online, anul trecut.

Companiile BNPL au reprezentat segmentele cu cea mai rapidă creștere în finanțarea consumatorilor, volumul tranzacțiilor ajungând la 120 de miliarde de dolari în 2021, de la doar 33 de miliarde de dolari în 2019, potrivit GlobalData.

Retailul, ca sector, are cea mai mare oportunitate de a beneficia de pe urma apariției serviciilor financiare integrate (49% până în 2030). Estimările arată că vor domina creditarea și metodele de plată integrate – plăți cu un singur click, direct pe site sau aplicație. Până în 2030, valoarea de piață a finanțelor integrate (embedded finance) este de așteptat să fie mai mare decât valoarea combinată actuală a tuturor start-up-urilor fintech și a top 30 bănci și companii de asigurare globale.


[i] Sursa: ARB, studiul Sistemul bancar în percepția românilor: creditarea și incluziunea financiară a românilor;

[ii]Sursa: ARB, studiul Sistemul bancar în percepția românilor: creditarea și incluziunea financiară a românilor;

[iii]Sursa: Amazon, KFC, Arthur D. Little analysis

Photo 183242434 © Pojoslaw | Dreamstime.com

articolul original.

NEOGLASS – Sticlă securizată pentru proiecte speciale de amenajări interioare și exterioare

30 October 2022 at 19:26

Dacă îți dorești să pui în practică un proiect de amenajare interioară sau exterioară cu design unic, pentru care materialele standard nu oferă soluțiile dorite, aplicațiile cu sticlă securizată pot fi alternativa care oferă un grad mare de personalizare, aducând în mod garantat un plus de eleganță spațiilor în care sunt montate.

Neoglass Brașov produce sticlă securizată de înaltă calitate pentru aplicații casnice sau comerciale, dar și pentru utilizări speciale legate de rezistență, durabilitate, culoare, formă (plană sau curbată).

Sticlă securizată

Sticlă securizată Neoglass

Sticlă securizată: ultraclară, satinată, colorată

Sticla securizată este procesată termic pentru durabilitate mecanică și termică crescută. Rezistența mecanică la îndoire a sticlei securizate este de 4-5 ori mai mare decât cea a unei sticle normale, având și o excepțională rezistență la șocuri.

Uși din sticlă

Uși securizate Neoglass

Uși securizate Neoglass

Uși batante sau culisante pentru interior, pe dimensiuni standard sau personalizate, pentru amenajări interioare casnice, spații de birouri sau alte proiecte speciale.

Placări interioare cu sticlă

Placare interioară cu sticlă securizată

Placare interioară cu sticlă securizată

Placări din sticlă pentru suprablatul din bucătărie, fețele pieselor de mobilier, polițe pentru mese sau blat în culori speciale pentru un plus de eleganță.

Oglinzi

Oglindă forme speciale - Neoglass

Oglindă forme speciale – Neoglass

Oglinzi fabricate din sticlă float, tratate special pentru a reflecta în proporție de 100% lumina și realitatea din jur. Potrivite pentru proiecte ce necesită dimensiuni și forme speciale.

Trepte din sticlă

Trepte sticlă securizată și laminată

Trepte sticlă securizată și laminată

Trepte prevăzute cu strat antialunecare, fabricate din sticlă securizată, laminate în funcție de nivelul de trafic din zonele în care urmează să fie montate.

Paravane și cabine de duș

Paravane și cabine de dus anticalcar

Neglass – Paravane și cabine de dus anticalcar

Trepte prevăzute cu strat antialunecare, fabricate din sticlă securizată, laminate în funcție de nivelul de trafic din zonele în care urmează să fie montate.

Compartimentări interioare

Compartimentări interioare cu sticlă securizată Neoglass

Compartimentări interioare cu sticlă securizată Neoglass

Compartimentări la dimensiuni personalizate pentru birouri sau spații comerciale, dar și pentru interioare rezidențiale.

Piese din sticlă securizată curbată

Sticlă curbată securizată Neoglass

Sticlă curbată securizată Neoglass

Balustrade din sticlă

Neoglass - Balustradă sticlă securizată

Neoglass – Balustradă sticlă securizată

Potrivite pentru amenajări interioare sau exterioare, oferă un plus de eleganță spațiilor în care sunt montate, fără a face rabat la siguranța celor care le folosesc.

Pardoseli din sticlă

Neoglass - Pardoseli sticlă securizată

Neoglass – Pardoseli sticlă securizată

Pardoseli prevăzute cu strat antialunecare, fabricate din sticlă securizată, laminate în funcție de nivelul de trafic din zonele în care urmează să fie montate.

Neoglass Brașov oferă soluții de finisare anticalcar, laminare mată, laminare transparentă sau policromă a pieselor de sticlă.

Contact

Tel: 0791 888 802

email office@neoglass.ro, contact@neoglass.ro

articolul original.

Povestea lentilelor de contact

27 October 2022 at 04:00

Se împlinesc, astăzi, 109 ani de la nașterea lui Otto Wichterle, medic și inginer chimist ceh, inventatorul lentilelor de contact moi, fabricate din polimeri. Povestea lentilelor de contact, pe care din ce în ce mai mulți oameni le preferă, fie pentru a-și corecta vederea sau chiar din motive estetice este foarte interesantă… 

Istoria lentilelor de contact și a îmbunătățirilor aduse acestora de-a lungul timpului, dar și ajutorul enorm pe care îl reprezintă ele pentru oameni sunt extrem de interesante și utile, având în vedere faptul că cei mai mulți oameni din lume au avut sau sau probleme cu vederea. Aproximativ jumătate din populația României se confruntă cu cel puțin o problemă de vedere și apelează la ochelari sau la lentilele de contact, pentru a o corecta. Lentilele de contact sunt concepute pentru a corecta erorile de refracție și pentru a menține sănătatea oculară, dar statisticile arată că, în ultimii 20-30 de ani s-a înregistrat o creștere anuală cu 4% în preferințe pentru lentilele de contact, atât din dorința de a avea un stil de viață activ și a scăpa de grija ochelarilor, cât și din motive cosmetice și de estetică.

Lentilele de contact se lipesc (contact) pe filmul lacrimal de pe cornee și funcționează exact ca o pereche de ochelari care refractă lumina astfel încât obiectele din jur să fie clare. Diferența este că sunt extrem de ușoare față de o pereche de ochelari, nu se simt deloc și au o mișcare naturală cu cea a globului ocular, dar nu gtrebuie uitat că necesită și o îngrijire și o igienă specială, pentru a  nu dăuna ochiului.

Prof Ing Dr Otto Wichterle

Prof. ing. dr. Otto Wichterle, MD (27 octombrie 1913 – 18 august 1998), a fost inventatorul lentilelor de contact. A fost un om de știință ceh de renume mondial, născut în fostul Imperiu Austro-Ungar, pe teritoriul ce avea să devină ulterior Cehoslovacia, care ulterior a devenit inventator, lucrând în special în domeniul chimiei organice macromoleculare, fiind unul dintre fondatorii acestui domeniu.

Otto Wichterle este cunoscut mai ales pentru descoperirile și invențiile sale care au condus la îmbunătățiri substanțiale și la răspândirea la nivel mondial a lentilelor de contact moi. Aceste rezultate s-au bazat pe munca sa de cercetare originală în domeniul hidrogelurilor.

După obținerea titlului de doctor în chimie, a predat la Universitatea Tehnică din Praga, de unde este dat afară după ocupația germană din 1939.

Imediat după război a revenit în mediul academic, ca profesor în cadrul Institutului de Tehnologie Chimică. În 1958, această activitate îi este din nou întreruptă, de Partidul Comunist.

Sursă foto: televiziunea ceha

Înaintea expulzării sale din sistem, Wichterle începuse să experimenteze cu un nou material care putea să absoarbă și să rețină cu ușurință umezeala. Folosindu-se de acesta, dar și de alte obiecte uzuale precum componentele unei biciclete, ale unui gramofon și un motor de mici dimensiuni provenit dintr-un set de jucării, el a reușit să dezvolte prototipul procesului prin care se produc astăzi lentilele de contact.

La sfârșitul anului 1961, în apartamentul lui, savantul ceh reușea să demonstreze că lentilele de contact moi de înaltă calitate, de un monomer, pot fi produse cu costuri reduse, prin metoda de turnare centrifugală în forme de rotație.

Otto Wichterle a fost unul dintre membrii marcanți ai mișcării liberale din cadrul „Primaverii de la Praga‘‘ și unul dintre principalii critici ai regimului totalitar de la acea vreme. A participant activ în cadrul „Revoluției de Catifea‘‘ din 1989, iar după căderea guvernului comunist a fost ales ca Președinte al Academiei de Știință din Cehoslovacia. A murit în 1998.

Lentilele de contact se pun și se scot foarte ușor și sunt eficiente, cu condiția păstrării unei igiene stricte a mâinilor în momentul acestor operațiuni, dar și igienei și păstrării lentilelor într-o carcasă special concepută, pentru a evita riscul de a le deteriora sau de a transmite bacterii care pot dezvolta infecții serioase ale ochilor. Potrivit Centrului pentru Prevenirea și Controlul Tulburărilor, infecțiile oculare pot duce chiar la pierderea vederii pentru aproximativ 1 din 500 de purtători de lentile de contact.

În funcție de tipul lentilelor, acestea pot fi lăsate la ochi peste noapte sau scoase înainte de culcare, dar nu înainte de spălarea și uscarea mâinilor. Ulterior se igienizează și se așează cu grijă în carcasa specială, apoi se acoperă complet cu soluție, până când vor fi din nou folosite.

Există și contraindicații în folosirea lentilelor de contact: în cazul unei boli active, o inflamație sau o leziune la nivelul corneei; dacă se folosesc picături de ochi sau alte medicamente contraindicate pentru lentilele de contact sau soluțiile de îngrijire ale acestora; în caz de alergie la materialul din care sunt confecționate lentilele sau soluțiile de păstrare a acestora sterile; dacă apare incapacitatea de a urma cu precizie instrucțiunile de folosire, din cauza vârstei sau a unor boli sau dizabilități.

Scurt istoric al lentilelor de contact cu dioptrii

Inventatorul primelor lentile de contact a fost artistul și omul de știintă Leonardo da Vinci. Primele schițe au fost faăcute de acesta în anul 1508. Chiar dacă atunci, însemnările savantului nu au fost considerate interesante și practice, lentilele de contact sunt purtate astazi de peste 130 de milioane de oameni.

Astronomul englez John Herschel a fost primul care a venit cu ideea crearii lentilelor de contact, iar în 1888, fiziologul german Adolf E. Fick și opticianul Edouard Kalt, au arătat rezultatele lor în legaătura cu primele lentile de contact cu dioptrii utilizabile. Mari și grele, realizate din sticlă suflată, acestea acopereau întregul glob ocular, și cu siguranță au fost inconfortabile.

Primul articol despre lentilele de contact a fost publicat pe 4 august 1930 în „The Times” cu titlul: „Lentilele ce se fixează pe ochi primesc primul test aici”, în care se vorbea despre un „înlocuitor al ochelarilor de vedere” și era descrisă o lentilă manufacturată și inventată în Germania, „cu dimensiunea cât un cent”, care se fixează pe globul ocular „ținută în loc de aspirația capilară”. Primul test clinic cu lentile de contact a fost prezentat la o reuniune a New York City Optometric Society.

În 1936, optometristul William Feinbloom din New York, a introdus lentilele de contact ce aveau partea centrală din sticlă (pentru cornee), și o bandă periferică din plastic (pentru scleră), iar opticianul Kevin Tuohy a început fabricarea lentilelor în intregime din plastic, ceva mai mici în diametru.

În 1945, cehul Otto Wichterle a revoluționat optometria, realizând pentru prima data lentilele de contact moi, fabricate din polimerifoarte confortabile in comparatie cu vechile lentile facute din sticlă, care au fost disponibile spre comercializare prin cabinetele de oftalmologie, 26 de ani mai târziu, fiind produse în serie de firma Bausch & Lomb.

De-a lungul anilor, lentilele din plastic dur s-au făcut mai mici și mai subțiri, transformându-se în lentilele folosite în zilele noastre.

În 1999 au fost introduse lentilele din silicon, care permit o oxigenare mult mai bună a corneei.


articolul original.

Un medic a îndepărtat 23 de lentile de contact dintr-un singur ochi! Cum s-a ajuns în această situație?

17 October 2022 at 14:00
image

Uneori probabil porți lentilele de contact un pic mai mult decât ar trebui. Dar cu siguranță nu ai purtat vreodată 23 de lentile de contact una peste alta. Cum s-a ajuns aici?

Katerina Kurteeva, un medic oftalmolog din Newport Beach, California, spune că a trebuit să îndepărteze din ochiul unui pacient în vârstă.

„Este o situație rară când cineva ‘a uitat’ să-și scoată lentilele de contact noaptea și a continuat să pună una nouă în fiecare dimineață”, a scris Kurteeva în descrierea unui videoclip postat pe Instagram. Atenție, imagini cu impact puternic!

23 de lentile de contact găsite într-un singur ochi

Potrivit relatării sale, pacienta, o femeie în vârstă de 70 de ani, a venit la control pentru prima dată în doi ani din cauza unor dureri la ochi, precum și a vederii încețoșate. Kurteeva a bănuit că o bucată rătăcită dintr-o lentilă de contact veche ar fi putut fi vinovată pentru asta sau poate chiar ar fi deteriorat corneea pacientei.

Cu puțin anestezic, Kurteeva a început superioare și inferioare și nu a găsit nimic în afară de mucoasă.

Abia când a folosit un instrument special pentru a ține pleoapele deschise și când i-a cerut pacientei să privească în jos, a făcut descoperirea șocantă. Simțind că acesta ar putea fi momentul ei „de Cartea Recordurilor”, Kurteeva i-a spus asistentei ei să filmeze.

Nici pacientei nu i-a venit să creadă

„În aproape 20 de ani de practică, nu am mai văzut așa ceva”, a spus medicul pentru publicația Insider, citată de Futurism.

„Nici pacientei nu i-a venit să creadă și a întrebat dacă sunt sigură în timp ce număram”, a spus Kurteeva.

Deoarece lentilele erau lipite unele de altele, Kurteeva le-a îndepărtat cu delicatețe și le-a numărat după aceea.

Potrivit lui Kurteeva, videoclipul „a devenit viral imediat”.

„Optometriștii din America de Sud, Mexic și Europa au început să folosească videoclipul pentru a-i invăța pe oameni să se asigure că își scot lentilele de contact din ochi ”, a adăugat ea.

Din fericire, pacienta nu a suferit leziuni permanente ale ochiului și, o lună mai târziu, pare să își fi revenit. Dar împotriva dorinței medicului ei, ea poartă deja din nou lentile de contact.

Vă recomandăm să citiți și:

articolul original.

Ce sunt escarele și cum să previi apariția acestora

28 September 2022 at 19:15
image

Escarele sunt leziuni ale pielii și țesuturilor moi. Ele apar dacă o persoană este imobilizată mult timp într-o singură poziție. Escarele provoacă durere și disconfort pacienților, restricționează mișcarea și pot provoca intoxicații cu sânge și chiar moartea. Pentru a evita formarea escarelor, trebuie să urmezi îngrijirea adecvată unei persoane bolnave. Dacă apar escare, asigură-te că vei consulta un medic, pentru a evita deteriorarea, mai ales când vine vorba de tratarea escarelor la pacienții imobilizați.

De ce apar escarele?

Escarele se formează în toate pozițiile corpului, dacă o persoană cu mobilitate limitată se află într-o singură poziție mai mult de două ore. Cel mai adesea, escarele apar pe călcâie, coate, omoplați, genunchi, coccis și fese.

Cum să previi apariția escarelor?

Se recomandă monitorizarea igienei unei persoane cu mobilitate redusă, folosirea unei saltele antidecubit, efectuarea unui masaj ușor pentru îmbunătățirea microcirculației sanguine și efectuarea zilnică a unui set de exerciții fizice.

Igiena. Păstrează pielea pacientului uscată și curată. Ajută persoana să facă duș și baie. Șterge zilnic corpul pacientului. Respectă regulile de igienă intimă și schimbă scutecele la nevoie, inclusiv după defecare, urinare, în caz de orice contaminare. Folosește produse de îngrijire moderne. Tratează întotdeauna pielea după procedurile de igienă cu creme antibacteriene și fără parfum. Dacă persoana are un cateter urinar sau stomă, asigură-te că acestea nu comprimă pielea.

Îngrijirea. Creează un mediu confortabil pentru pacient. Alege haine și lenjerie de pat din țesături naturale. Îmbrăcămintea nu trebuie să aibă benzi elastice strânse. Fă-ți patul în așa fel încât acesta să nu aibă falduri. Alege cea mai ușoară pătură posibilă, pentru a preveni transpirația excesivă a pacientului. Urmează tehnica deplasării pacientului, pentru a nu deteriora țesutul sănătos și a nu provoca durere. Cumpară o saltea antidecubit și un pat funcțional (dacă este posibil). Amintește-ți că, chiar și în astfel de condiții, trebuie să schimbi poziția unei persoane cu mobilitate limitată.

Mișcarea. Ajută pacientul să facă mișcare. Schimbă poziția pacientului la fiecare două ore, indiferent dacă este așezat sau întins. De exemplu, întoarce-l dintr-o parte a stomacului. Dacă o persoană a suferit un accident vascular cerebral, asigură-te că vei consulta un medic: unele posturi pot dăuna unei persoane. Contactează un kinetoterapeut, pentru a selecta exerciții pentru pacient. Acestea trebuie efectuate de cel puțin 1-2 ori pe zi. Dacă persoana nu se poate mișca independent, îngrijitorii ar trebui să efectueze gimnastică pasivă. 

Medicul trebuie să prescrie medicamente moderne și produse de îngrijire care promovează vindecarea pielii. De exemplu, pansamente hidroactive și absorbante. Dacă medicul folosește tifon sau bandaj pentru pansamente, se recomandă să consulți un alt specialist: utilizarea lor a fost justificată atunci când alte materiale nu erau disponibile. Tifonul poate răni pielea, iar fibrele sale pot crește în rană. De asemenea, acordă atenție faptului că pacientul nu simte durere în timpul pansamentelor. Dacă leziunea cutanată este profundă, pacientul poate avea nevoie de tratament chirurgical. În cazul în care aceste metode de prevenție nu dau roade, întotdeauna există varianta unui tratament pentru escare la domiciliu.

În final, există o modalitate ușoară de a distinge o răni de presiune de la erupția cutanată de scutec sau alte inflamații ale pielii. Apasă pe pată cu degetul, timp de 2-3 secunde. Dacă pielea rămâne roșie, aceasta este o escare de gradul I. Dacă pielea devine albă, atunci nu este vorba de o escară.

Sursa foto: unsplash.com

articolul original.

CEC Bank lansează retragerile contactless la peste 550 de bancomate

19 September 2022 at 10:41
image

Clienții pot retrage bani de pe card de la bancomatele CEC Bank direct cu telefonul, cu ceasul smart sau cu alte dispozitive contactless.

Funcționalitățile contactless sunt disponibile la peste 550 de bancomate și multifuncționale de plată de generație modernă din rețeaua CEC Bank și permit retrageri și operațiuni fără introducerea cardului.

”Digitalizarea este viitorul, iar soluțiile care ne fac viața mai ușoară se bucură de o adopție rapidă. Potrivit studiilor, 1 din 4 utilizatori frecvenți de carduri folosesc deja portofelele digitale Google Wallet și Apple Pay – și-au înrolat cardurile pentru a le folosi direct de pe telefon – și numărul de utilizatori este în continuă creștere.”

Cristian Tudorancea, Director Carduri în cadrul CEC Bank

Pentru efectuarea unei operațiuni contactless, clientul doar apropie de bancomat telefonul, ceasul smart (Fitbit Pay, Garmin Pay) sau cardul, fără a mai fi necesară introducerea cardului în fanta specială. Astfel, durata unei operațiuni se reduce cu cel puțin 30 de secunde – timp necesar pentru scoaterea cardului din portofel, introducerea în bancomat și recuperarea acestuia după tranzacție. Și, în plus, nu există riscul blocării cardului în bancomat.

Funcționalitățile contactless sunt disponibile atât pentru clienții CEC Bank, cât și pentru utilizatorii de carduri emise de alte bănci care permit realizarea de tranzacții contactless la alte bancomate decât celedin rețeaua proprie.

Tipurile de operațiuni ce pot fi efectuate contactless la bancomatele CEC Bank sunt: retrageri de numerar, interogări de sold, generarea de mini-extrase de cont sau plata facturilor, iar la multifuncționalele de plată (MFM-uri) se pot realiza și retrageri și depuneri în euro, precum și schimburi valutare. Pentru anumite tipuri de operațiuni, cum ar fi activarea cardului sau personalizarea PIN-ului, din motive de siguranță, este necesară în continuare prezentarea cardului fizic.

Operațiunile contactless la bancomate și multifuncționale de plată CEC Bank pot fi realizate cu cardul fizic, cu telefonul – folosind aplicațiile de tip portofel digital Apple Pay sau GPay, sau cu ceasuri smart (Garmin Pay, Fitbit Pay).

În prezent, peste 550 de bancomate și multifuncționale de plată CEC Bank permit realizarea de operațiuni contactless, urmând ca numărul acestora să crească în perioada următoare la circa 900.

Începând cu a doua jumătate a anului 2020, CEC Bank a demarat un amplu proces de modernizarea a întregii flote de bancomate și multifuncționale de plată – care permit clienților băncii și operațiuni de depunere-retrage în euro, pe lângă lei, dar și schimburi valutare. În prezent, rețeaua CEC Bank include peste 1.300 de bancomate, din care peste 850 de generație nouă.

articolul original.

Raiffeisen Bank oferă IMM-urilor POS direct pe smartphone prin aplicația RaiPOS

11 August 2022 at 13:47
image

Clienții IMM de la Raiffeisen Bank pot folosi telefonul sau tableta ca terminal de plată (POS) pentru serviciile și produsele lor prin aplicația RaiPOS (SoftPOS – Soft Point of Sale).

Aceasta transformă telefonul sau tableta într-un terminal electronic de plată cu cardul. Cardurile acceptate prin acest dispozitiv cu aplicația aferantă sunt VISA sau Mastercard, atât cele de persoane fizice, cât și cele pt persoane juridice.

Cerințele minime pentru dispozitivul pe care se va instala aplicația RaiPOS sunt:  sistem de operare Android minim versiunea 10.0 și funcționalitatea NFC. După instalarea aplicației, pe orice telefon sau tabletă, cu sistem de operare Andoid, dispozitivul va fi activat și poate fi utilizat în doar câteva ore.

Această nouă posibilitate de acceptare a plăților cu cardul oferită de Raiffeisen Bank răspunde nevoilor tuturor comercianților ce au ca obiect de activitate vânzarea de produse și servicii. 

“Cu opțiunea RaiPOS clienții noștri devin ei înșiși parte din infrastructura sistemului de plăți, prin convertirea în condiții de siguranță a telefonului lor Android în terminal de plată. Fără cablu, monitor sau hârtie, doar un telefon, care poate fi folosit oriunde, RaiPOS este o aplicație care le va face viața mai ușoară clienților noștri și afacerea lor mai sustenabilă.”

Raluca Nicolescu, director Aria IMM la Raiffeisen Bank

Avantajele RaiPOS

Datorită costurilor mai reduse față de POS-ul standard – prima descărcare și activarea aplicației pe telefon/tabletă este oferită gratuit de bancă, iar de la a doua aplicație de plată costul este de 25 lei pe lună, comision de administrare.

Cel care se ocupă de administrarea dispozitivelor înregistrate poate vedea oricând situația vânzărilor și poate genera rapoarte din portalul web de comerciant. Accesul la utilizatorii terminalelor și gestionarea drepturilor de utilizare este, de asemenea, la îndemâna administratorului.  

RaiPOS este la fel de sigur ca un terminal POS standard. Pentru orice tranzacție de peste 100 lei se va introduce codul PIN. Aplicația are posibilitatea să trimită chitanța cu confirmarea tranzacției pe mail, prin cod QR sau să o afișeze pe ecranul telefonului sau tabletei.

Raiffeisen Bank este una dintre băncile universale aflate în top 5 în România și deservește 2,28 milioane de clienți, persoane fizice și juridice. Banca are peste 4.700 de angajați, circa 300 de agenții în toată țara, 1.131 de ATM-uri și MFM-uri, o rețea de peste 27.900 de POS-uri.

Foto 222516884 © Baramee Thaweesombat | Dreamstime.com

articolul original.
  • There are no more articles
❌