ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Adio parcari și construcții ilegale în Brașov ! Firmele primăriei ( Tetkron și RIAL) vor începe programul ștanga și ranga

25 August 2022 at 14:40
By: M.Ex.

FOTO : arhiva
Conform unei propuneri a primarului Allen Coliban , aprobată astăzi de Consiliul Local, mașinile parcate sau staționate ilegal vor începe să fie ridicate de pe domeniul public de firma municipalității, Tetkron. De asemenea, construcțiile ilegale, gen garaje sau împrejmuiri, vor fi demolate de cealaltă firmă a primăriei, RIAL.
„Programul ranga de demolări și ștanga de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar. Am folosit acești termeni pentru a mai destinde atmosfera din ședința de Consiliu Local”, a precizat primarul.
Conform proiectului aprobat astăzi, Tetkron va presta servicii de ridicare și depozitare a mașinilor parcate neregulamentar până la final de an, în valoare estimată de 75.803,16 lei/lună, iar RIAL va efectua demolarea unor construcții și amenajări neautorizate în valoare estimată de 3.182.522,83 lei cu TVA, pe o perioadă de un an.

”Amendă” serioasă ca să îți recuperezi autoturismul ridicat de Tetkron : aproape 900 de lei !

Consilierii locali au adoptat astăzi regulamentul pentru ridicările auto. Conform acestui document, taxele pe care trebuie să le plătească șoferii care parchează neregulamentar sunt următoarele : pentru Deplasarea utilajului pentru ridicărea autovehiculului se va plăti 226,10 lei, pentru ridicarea maşinii – 309,40 lei, pentru transportul mașinii – 261,80 lei, iar pentru depozitare – 94 lei/24h. În total : 891,30 lei pentru o parcare ilegală.
Dacă proprietarul își ridică mașina în mai puțin de 12 ore de la ridicare, taxa de depozitare zilnică se reduce la jumătate. Adică se vor plăti ”doar” 844,30 lei !

Nu este încă foarte clar când va debuta programul ”ranga și ștanga ”, dar este de presupus că mașina galbenă de ridicat autoturismele va apărea foarte curând pe străzile Brașovului.

articolul original.

Ce monstruozități mai cresc în orașul nostru ? Roata Norocului se extinde !

15 July 2022 at 17:27
By: M.Ex.

de Ovidiu Văcaru

Se pare că restaurantul Roata Norocului o să aibă o nouă terasă. Sau o parcare cu vedere la oraș ! Sau cine știe ? Pentru că nimeni nu știe, având în vedere că nu am reușit să descoperim nicio autorizație de construcție pentru monstruozitatea apărută în câteva zile, alcătuită din profile metalice I și U, care seamănă a depozit de marfă în centrul Brașovului ! ”Aventura” a început în pandemie, când sub directa supraveghere a patronului restaurantului , o șapă de beton a fost turnată în spatele (continuarea) restaurantului respectiv. La nivelul străzii Făgetului, pentru a se permite acces și de acolo. Totul a fost făcut în mare tăcere, iar pentru o perioadă nu s-a mai întâmplat nimic. Însă luni a început construcția propriu-zisă, în centrul vechi al Brașovului, vizibilă de pe drumul spre Poiana Brașov și de la căminele din Memorandului ! O monstruozitate care pare construită din șine de tren și panouri sandwich, exact în vârful dealului ! Să îl vadă lumea ! Am cercetat autorizațiile de construcție eliberate de Primăria Brașov pentru proprietarii restaurantului Roata Noroculul. Nu am găsit absolut nimic care să justifice apariția acestui ”hambar ”. Știm că la Roata Norocului servesc masa mulți din ”oamenii” zilei, dar chiar și așa, ar fi foarte de interes să putem afla în bază cărei aprobări (și mai ales a cui aprobare ) a apărut o așa capodoperă arhitecturală în orașul nostru ! Vizionare plăcută la ”noua arhitectură” a Brașovului !

articolul original.
  • There are no more articles
❌