ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Generalul (r) Eugen Bădălan: ‘Dacă Putin se oprește aici, acest obiectiv nu poate fi realizat. Modificarea ordinii nu poziționează Rusia în top’

2 October 2022 at 13:45
image

Fost șef al Marelui Stat Major al Armatei Române, Gen. (R) Eugen Bădălan, spune că obiectivul lui Putin a fost schimbarea ordinii mondiale.

Unul din obiectivele anunțate de Putin, căruia lumea nu i-a acordat foarte mare  atenție la începutul războiului îmomentul în care s-a produs invazia, poate fost cel mai important obiectiv pe care l-a anunțat. 

anunțat de el fost schimbarea ordinii mondiale și ajungerea către o nouă  ordine mondială multipolară. Dacă Putin se oprește aici, acest obiectiv nu poate fi realizat.

Cred că el va escalada conflictul ca să poată să-și îndeplinească acest obiectiv. Eu cred că analiștii lui Putin nu realizează un 

În schimb, China va rămâne un mare jucător în noua ordine”, a spus Gen. Eugen Bădălan, fost șef al Marelui Stat Major al Armatei Române, conform gândul.ro

articolul original.

Au venit să vândă struguri, dar s-au luat la ceartă pe preț și au scos pistolul. Doi bărbați au ajuns la spital

2 October 2022 at 09:45
By: -
image

Doi bărbaţi au ajuns la spital, duminică, după ce au fost împuşcaţi în gât şi abdomen cu un pistol cu bile de cauciuc în urma unui scandal izbucnit în târgul organizat în comuna Balcani din judeţul Bacău. Verificările poliţiştilor arată că toţi cei patru implicaţi în scandal erau vânzători de struguri, iar scandalul a izbucnit după ce doi dintre ei au decis să lase la preţ.

„În cursul acestei dimineţi,  în târgul organizat în comuna Balcani, sat Frumoasa, judeţul Bacău, în urma unui conflict spontan, doi bărbaţi, de 37 şi 50 de ani, ar fi fost împuşcaţi în zona gâtului, respectiv abdomenului, de către un bărbat, de 49 de ani, din comuna Slobozia Bradului, judeţul Vrancea, care era însoţit de către un bărbat, de 31 de ani, din aceeaşi localitate.

Cele patru persoane implicate în eveniment ofereau spre comercializare struguri şi, întrucât au apărut nemulţumiri cu privire la preţul de vânzare diferit stabilit de către aceştia, a izbucnit un conflict”, transmite Poliţia judeţeană Bacău.

De fapt, doi dintre vânzători au fost nemulţumiţi de faptul că ceilalţi doi au decis să îşi vândă marfa cu preţ mai mic, iar de acolo a izbucnit scandalul. 

La un moment dat, bărbatul de 49 de ani a scos un pistol neletal, cu bile de cauciuc, cu care i-a împuşcat pe cei doi. Victimele au  fost duse la spital, pentru îngrijiri medicale, iar ceilalţi doi bărbaţi, care după incident au fugit de la faţa locului, au fost prinşi de către poliţişti şi conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Moineşti, pentru audieri. 

„A fost luată legătura cu procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, care se deplasează la faţa locului. În cauză, se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor”, precizează oficialii IPJ Bacău.

articolul original.

Reacția Ministerului de Externe după anexarea ilegală de către Rusia a unor teritorii ucrainene: România nu recunoaște validitatea acestora

30 September 2022 at 20:15
image

Ministerul Afacerilor Externe(MAE) din România a transmis vineri printr-un comunicat de presă că țara noastră condamnă semnarea așa-ziselor „acorduri de intrare în componența Federației Ruse” a unor regiuni ucrainene aflate sub ocupația ilegală a trupelor ruse.

„România condamnă în termenii cei mai fermi semnarea așa-ziselor „acorduri de intrare în componența Federației Ruse” a unor regiuni ucrainene aflate sub ocupația ilegală a trupelor ruse, ca urmare a războiului de agresiune declanșat de Rusia împotriva Ucrainei.

Aceste „acorduri” ilegale și ilegitime fac parte din seria de încercări ale Kremlinului de a-și justifica ocupația militară ilegală asupra unor teritorii aparținând altui stat suveran și reprezintă o escaladare iresponsabilă a actualei situații.

Aceste acțiuni nu pot produce niciun fel de efect din punct de vedere al dreptului internațional, iar România nu recunoaște validitatea acestora, în special în ceea ce privește operarea vreunei modificări în privința apartenenței teritoriale a regiunilor ucrainene vizate la Ucraina.

Ca și în cazul anexării ilegale a Crimeii și Sevastopolului, acțiunile Federației Ruse se bazează pe folosirea ilegală a forței și reprezintă încălcări grave ale celor mai importante principii și norme de drept internațional, consacrate, în special, prin prevederile Cartei ONU. Federația Rusă acționează contrar tuturor responsabilităților pe care ar trebui să le îndeplinească, în calitate de membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, care este garantul păcii și securității internaționale.

România reamintește faptul că nicio achiziție teritorială bazată pe încălcarea dreptului internațional nu poate fi recunoscută și reafirmă sprijinul ferm pentru suveranitatea Ucrainei, precum și pentru integritatea teritorială a acestui stat în granițele sale recunoscute internațional”, a transmis MAE

articolul original.

Aleksandr Lukașenko se ‘leapădă’ din nou de Vladimir Putin: Belarus nu se va implica în războiul din Ucraina

30 September 2022 at 14:45
image

Preşedintele Aleksandr Lukaşenko a transmis din nou vineri că Belarus nu se va implica în războiul din Ucraina, după ce au apărut informații că soldații s-ar alinia în zona de luptă.

„Avem o alianţă mai strânsă cu Rusia, nu cu NATO. Ce vreţi de la noi? Dar cu toate acestea insistăm că nu vom lupta în Ucraina”, a spus Lukaşenko la primirea scrisorilor de acreditare din partea a 11 ambasadori străini la Minsk, între care şefii misiunilor diplomatice din Argentina şi Cuba.

Potrivit lui Lukaşenko, citat de agenţia de presă Belta, Minskul „face totul” pentru a opri vărsarea de sânge în Ucraina.

„Dar sunt unii care au nevoie de sânge pentru a fi vărsat”, le-a spus liderul belarus diplomaţilor.

Fostul ministru al culturii şi lider al opoziţiei din Belarus, aflat în exil în Polonia, Pavel Latuşko, declarase în urmă cu o zi că Lukaşenko a promis Kremlinului că va trimite 100.000 de soldaţi în Ucraina şi că, prin urmare, se pregăteşte pentru un război pe scară largă.

În acelaşi timp, Direcţia principală de informaţii de pe lângă Ministerul ucrainean al Apărării (GUR) afirmase că Belarus se pregăteşte locuri pentru a primi 20.000 de recruţi mobilizaţi din Rusia, potrivit agenţiei de presă Ukrinform.

Recruţii mobilizaţi ar urma să completeze unităţile forţelor armate ale Federaţiei Ruse staţionate în Belarus, transmite AGERPRES

articolul original.

Scandal cu bâte şi ameninţări la Staţiunea Popăuţi (video)

29 September 2022 at 16:20

Scandal. Scene desprinse din Vestul Sălbatic la Staţiunea de Cercetare Popăuţi. Angajaţii instituţiei au fost fugăriţi cu bâte şi ameninţări de câţiva ciobani care au intrat cu oile pe terenul staţiunii.

Scandalul a avut loc miercuri la amiază. Directorul staţiunii, Ionică Nechifor, susţine că a fost anunţat de unul dintre angajaţii instituţiei, că pe terenul administrat de stațiune au intrat două persoane cu aproximativ 300 de oi. „Am fost anunţat de unul dintre colegi că pe terenul Staţiunii de cercetare Popăuţi, au pătruns o turmă de 300 de oi, nu ştiam ale cui sunt. La un moment dat ne-am dus la faţa locului şi, spre surpriza noastră, când am ajuns acolo, au sărit (n.r., ciobanii) cu bâtele la noi. Foarte, foarte agresivi. Noi am mai avut probleme cu ei. Am sunat la 112 şi a venit o maşină de poliţie. Când a venit maşina de poliţie, fiind cunoscuţi de-ai lor, erau din zonă de la Răchiţi, a început jihadul, am crezut că ne omoară acolo”, a spus Ionică Nechifor.

Scandal calmat cu şapte echipaje de poliţie şi o dubă de jandarmi

Directorul staţiunii spune că agresorii nu s-au calmat după venirea echipajului de poliţie de la Răchiţi. În acest context a fost nevoie de un nou apel pentru intervenţia unor echipaje de la Botoşani.

„A trebuit să sun din nou la Poliţia Botoşani şi să cerem sprijin şi de la jandarmerie, că nu mai ştiam cum să ieşim de acolo, am zic că gata, ne omoară. Poliţia de la Botoşani a reacţionat prompt, au venit vreo 6-7 maşini, o dubă de jandarmi şi ne-au salvat din nebunia aia. Oamenii ăştia nu sunt normali la cap. Ne-au atacat cu bâte de baseball, nişte bâte groase din salcâm. Ei erau pregătiţi, ştiau că noi vom veni să le cerem socoteală, erau pregătiţi să ne lovească. Aveau şi nişte cuţite la ei, dar când au văzut poliţia le-au aruncat prin iarbă. Norocul nostru a fost că, ştiind cât sunt de agresivi, mereu purtăm la noi un baston, un spray lacrimogen”, a mai spus Ionică Nechifor.

Săteni terorizaţi de ciobani

scandal

Angajații Stațiunii Popăuți au fost nevoiţi să folosească spray-urile lacrimogene pentru a se apăra de agresori. „Până a se potoli scandalul au fost aproape să-l lovească pe unul dintre colegii mei în cap cu bâta. Pe mine proprietarul animalelor să mă lovească. Norocul meu că m-am ferit şi am folosit spray-ul cu piper”, a spus directorul staţiunii.

Acesta spune că scandalul de ieri nu este singular şi că oamenii din Răchiţi au ajuns să fie terorizaţi de ciobanii care le intră pe terenuri. „Suntem la al nu ştiu câtelea caz. Sunt zeci de plângeri penale. Şi nu sunt numai eu. Staţiunea este singura care face faţă acestor cazuri, dar oamenii din comuna Răchiţi sunt efectiv terorizaţi. Au început să-mi ameninţe oamenii. Au spus că le scot câte un ochi fiecărui inginer, îi ameninţă pe fiecare că merg acasă la ei”, a mai declarat Ionică Nechifor.

Agresorii au fost ridicaţi de poliţişti

În urma scandalului de miercuri ciobanii au fost ridicaţi de poliţişti şi duşi la secţie pentru audieri.scandal

„Poliţia i-a ridicat, i-a audiat, i-au ţinut până seara şi seara am auzit că le-au dat drumul, ceea ce m-a supărat. Dacă în astfel de cazuri, cu astfel de probe, de filmări, le dai drumul la huligani, înseamnă că cineva îi susţine, îi protejează. Noi ştim că ei sunt protejaţii unor oameni cu influenţă, dar am spus că poate s-a terminat, dar nu, ei continuă cu aceeaşi agresivitate pe terenul staţiunii”, a spus directorul de la Popăuţi.

Poliţiştii au confirmat incidentul. „Persoanele implicate au fost duse la sediul Politiei, pentru a se stabili, cu exactitate, care sunt împrejurările în care s-a produs evenimentul respectiv. Ulterior, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ameninţare. În continuare sunt efectuate cercetări pentru această faptă. În funcţie de rezultate, vor fi dispuse măsuri legale”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtător de cuvânt IPJ Botoşani.

scandal

articolul original.

Liderul opoziției din Germania s-a ‘enervat’ pe refugiații ucraineni: Profită de ajutoarele noastre

29 September 2022 at 09:15
image

Liderul opoziției germane, Friedrich Merz, a susținut că refugiații ucraineni profită de beneficiile sociale germane și apoi se întorc înapoi în Ucraina, precizând că un număr mare” de peste 1,1 milioane de ucraineni înregistrați în Germania profită de stat, scrie dcnews.ro

Ucrainenii care și-au găsit refugiu în Germania încă de la începutul războiului ar face ”turism de bunăstare”, adică ar profita de beneficiile sociale germane, mai întâi căutând protecție în țară, apoi colectând venituri din cetățenie și alte ajutoare iar în final aceștia se întorc în Ucraina. O acuzație care nu este nouă, ridicată deja de AFD, extrema dreaptă germană considerată pro-rusă, doar că acum a fost relansată de liderul opoziției, Friedrich Merz, omul care a luat frâiele creștin-democraților din Germania după ieșirea din scenă a Angelei Merkel.

”Ceea ce vedem este turismul social de la acești refugiați care ajung în Germania, apoi se întorc în Ucraina, înapoi în Germania și înapoi în Ucraina”, a spus Merz într-un interviu pentru Bild TV, citat de Europa Today, adăugând că ”Un număr mare” de peste 1,1 milioane de refugiați ucraineni înregistrați în Germania profită de stat.

”Avem o problemă aici care se înrăutățește”, a continuat el, argumentând că este ”nedrept” ca statul să plătească pentru a încălzi casele refugiaților într-un moment în care mulți germani din clasa muncitoare nu își pot permite facturile la energie.

După aceste declarații, Merz, al cărui partid, CDU, este dat în frunte în sondaje, a fost copleșit de controversă, în special de exponenții majorității, care l-au acuzat că răspândește știri false în același mod ca liderii extrema dreaptă germană, AFD, o altă forță politică care beneficiază în sondaje de mânia socială în creștere din țară în urma crizei energetice.

Potrivit AFD, un partid care încearcă să-și extindă sprijinul în Germania de Est, o zonă mai expusă economic la repercusiunile crizei gazelor și în care trăiește o mare comunitate de limbă rusă, refugiații ucraineni primesc subvenții mai mari decât un pensionar mediu.

Declarațiile lui Merz, ca și cele ale Afd, au fost infirmate de date. Pensia medie reală a germanilor de 35 de ani este de peste 1.300 de euro, în timp ce pentru refugiații ucraineni suma totală a prestațiilor nu ajunge la 1.000 de euro.

Spre deosebire de alți solicitanți de azil, cei aproximativ 1 milion de ucraineni (în principal bătrâni, femei și copii) care au ajuns în Germania odată cu izbucnirea războiului au acces la programul Hartz IV, un fel de venit de cetățenie, la care se adaugă subvenții pentru locuințe, hrană, îmbrăcăminte, igiena personală și acces la asigurări de sănătate și îngrijire pe termen lung. Familiile ucrainene din Germania au, de asemenea, dreptul la alocații familiale, alocații parentale și avansuri de întreținere.

”Este jalnic să ne certăm despre spatele femeilor și copiilor ucraineni care au fugit de bombele și tancurile lui Putin”, a declarat ministrul german de Interne, Nancy Faeser. ”Dacă oamenii fac naveta între Germania și Ucraina, uneori riscându-și viața, acesta nu este turism de bunăstare. Poate că este pur și simplu grija pentru cei dragi, un soț sau un tată”.

Copleșit de controversă, chiar și în rândurile moderaților, Merz și-a retras acuzațiile la adresa refugiaților ucraineni, exprimând ”regret” pentru utilizarea expresiei ”turiști ai bunăstării” și cerându-și scuze pentru faptul că ”alegerea cuvintelor mele a fost percepută ca ofensatoare”, scrie dcnews.ro

articolul original.

Rușii plătesc zeci de mii de euro pentru un loc într-un avion privat pentru a fugi de mobilizarea ordonată de Vladimir Putin

28 September 2022 at 12:45
image

Rușii fac orice pentru a scăpa de mobilizarea anunțată de liderul rus, Vladimir Putin. Cetățenii plătesc până la 28.000 de euro pentru un loc într-un avion privat, iar unii încearcă să închirieze avioane private cu opt locuri, cu preţuri cuprinse între 89.000 şi 156.000, scrie news.ro

”Situaţia este absolut nebună în acest moment. Primim 50 de cereri pe zi acum, aproximativ 5.000”, declară cotidianului britanic Evgheni Bikov, directorul unei societăţi de avioane private ruse, Your Charter.

El spune că întrrprinderea sa a început să închirieze avioane comerciale mai mari pentru a răspunde cererii şi că tot ”nu are locuri suficiente pentru toată lumea”.

Antreprenorul precizează că cel mai ieftin loc într-un avion comercial închiriat cu destinaţia Erevan vostă aproximativ 200.000 de ruble (3.300 de euro).

”CEREREA A CRESCUT DE 50 DE ORI”

Potrivit conducătorului altei întrepirnderi care propune zboruri cu avionul privat, FlightWay, cererile de zboruri numai dus în Armenia, Turcia, Kazahstan şi Dubai au crescut.

”Cererea a crescut de 50 de ori”, declară cotidianului britanic Eduard Simonov.

Însă oferta este redusă, deoarcee numeroase companii de avioane private europene au părăsit piaţa rusă, în urma sancţunilor impuse Moscovei din cauza Războiului rus din Ucraina.

În Rusia au loc manifestaţii, la care au fost arestate mii de persoane, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a decretat mobilizarea rezerviştilor, în urmă cu o săptămână, la război în Ucraina.

Imagini cu numeroşi ruşi care fug cu maşina sau avionul au alimentat temeri cu privire la faptul că autorităţile ruse ar putea interzice ieşirea din ţară a bărbaţilor aflaţi la vârsta la care pot lupta.

Kremlinul a anunţat însă, luni, că autorităţile ”nu au luat decizia”, în acest stadiu, să închidă frontiera acestei categorii de ruşi.

Numărul cetăţenilor ruşi care au intrat săptămâna trecută pe teritoriul Uniunii Europene (UE) a fost cu 30% mai mare decât în săptămâna precedentă, a anunţagt marţi Agenţia europeană de frotnieră FRONTEX, cu sediul la Varşovia.

”Aproximativ 66.000 de cetăţeni ruşi au intrat în UE în săptămâna 19-25 septembrie, o creştere cu 30% faţă de săptămâna precedentă”, a anunţat într-un comunicat Friontex, scrie news.ro

articolul original.

Șeful diplomației europene, despre referendumurile de anexare organizate de Rusia în regiunile ucrainene: Sunt ilegale cu rezultate manipulate

28 September 2022 at 12:15
image

Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a transmis miercuri că scrutinele de anexare organizate de Rusia în regiunile ucrainene sunt ilegale și manipulate, scrie news.ro

”Este vorba despre o nouă încălcare a suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale Ucrainei, în contextul încălcărilor sistematice ale drepturilor omului”, denunţă el într-un mesaj postat pe Twitter.

”Salutăm curajul ucrainenilor, care continuă să se opună şi să reziste invaziei ruse”, adaugă Josep Borrell.

Uniunea Europeană (UE) avertizează miercuri împotriva unui atac vizând infrastructuri energetice, într-o declaraţie publicată de către şeful diplomaţiei europene Josep Borrell.

”Orice perturbare deliberată a unor infrastructuri energetice europene este întru totul inacceptabilă şi va face obiectul unui răspuns viguros şi unit”, avertizează Josep Borrell, care se exprimă în numele celor 27 de state membre UE.

”Toate informaţiie disponibile indică faptul că scurgeri (constate la gazoductele Nord Stream 1 şi 2, în Marea Baltică) sunt rezultatul unui act deliberat”, subliniază el.

Preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen a evocat marţi seara ”un act de sabotaj”, în urma unei convorbiri cu premierul danez Mette Frederiksen.

”Aceste incidente nu sunt o coincidebnţă şi ne afectează pe toţi”, consideră Josep Borrell.

”Vom susţine orice anchetă vizând să facă lumină asupra a ceea ce s-a întâmplat şi de ce şi vom lua măsuri suplimentare cu scopul de a ne spori rezistenţa în domeniul securităţii energetice”, anunţă el.

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg s-a declarat, la rândul său, îngrijorat de scurgerile de gaze naturale din cele două gazoducte.

El s-a întâlnit miercuri cu ministrul danez al Apărării Morten Bødskov, pentru a fi informat cu privire la situaţie, anunţă NATO.

Pagubele cauzate celor două gazoducte Nord Stream au fost constate în ziua inaugurării unui gazoduct care leagă Norvegia şi Polonia – Baltic Pipe -, cu o capacitate de zece miliarde de metri cubi de gaze naturale pe an, construit cu scopul de a reduce dependenţa UE de gazele naturale ruseşti, scrie news.ro

articolul original.

Control judiciar pentru ameninţări cu sabia

28 September 2022 at 09:13

Un bărbat, în vârstă de 45 de ani, a fost plasat sub control judiciar, pentru 60 de zile, după ce a ameninţat o persoană cu sabia. Măsura a fost dispusă marţi, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani. Botoşăneanul este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de amenințare.

Incidentul a avut loc pe 14 august, pe casa scărilor imobilului unde locuiește victima. Agresorul s-a poziționat în fața camerelor de supraveghere amplasate de către persoana vătămată. Ulterior a făcut gesturi de manipulare a unei săbii, pentru ai crea victimei o stare de temere.

În cauză cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani.

Conflict violent încheiat în arest

Tot marţi, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săveni au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 20 de ani, din satul Iacobeni, comuna Dângeni, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală.

Din cercetări, a reieșit faptul că la data de 25 septembrie 2022, în urma unui conflict spontan, a lovit cu un obiect contondent, un bărbat de 33 de ani, din comuna Dângeni, provocându-i suferințe fizice.

Tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani.

articolul original.

Ales local ţinut pe funcţie de judecători

28 September 2022 at 05:30

Conflict deschis între un consilier local din Viișoara și primarul comunei. În timp ce consilierul Alexandru Cătălin Iosub (PMP) acuză că cei din primărie ar fi făcut tot posibilul pentru a-l vedea fără funcție, primarul localității, Laurențiu Constantin Rîmbu (PSD), susține că întreaga situație ar fi fost generată chiar de către consilierul cu pricina, care a lipsit de la ședințe, fiind plecat din țară.

Cert este că la finalul anului trecut, în baza unui raport întocmit de secretarul comunei și a unui referat semnat de primar, Consiliul Local Viișoara a luat act de încetarea mandatului de consilier local în cazul lui Alexandru Cătălin Iosub, care ar fi lipsit nemotivat la cinci ședinte ordinare și extraordinare organizate pe durata a trei luni consecutive. Hotărârea cu pricina a fost anulată de instanță, după ce consilierul a dovedit că nici măcar nu fusese convocat la ședințe. Primarul respinge orice acuzații privind o răfuială politică și spune că nici în prezent regulamentul CL nu permite participarea la ședințe prin videoconferință sau alte mijloace electronice.

Probleme din cauza absenţelor de la şedinţele de CL

Toate problemele ar fi apărut după ce consilierul local a plecat de mai multe ori din localitate și ar fi absentat de la ședințele CL.

„În luna decembrie 2021 mă aflam într-o deplasare în străinătate, în scop personal. Din anumite surse, domnul primar a aflat că voi sosi în țară și a convocat în acea zi toți consilierii la o ședință de îndată, știind că nu voi putea fi prezent, ședință ce avea ca scop demiterea mea din funcția de consilier local. Nu am creat niciun fel de neplăceri acestuia sau Primăriei, acest conflict fiind unul personal, pe care domnul primar l-a transformat într-unul politic, folosindu-se de toată puterea sa cu scopul de a mă elimina cu orice preț. De aceea am depus o contestație la Tribunalul în urma căreia hotărârea Consiliului Local a fost anulată definitiv”, a spus Alexandru Cătălin Iosub.

Acuzații respinse de primar

De partea cealaltă, primarul comunei, Laurențiu Constantin Rîmbu, respinge acuzațiile și spune că nu a fost niciun abuz, întrucât toate măsurile au fost dispuse la propunerea secretarului comunei, după consultarea cu un jurist din cadrul Instituției Prefectului. Astfel, în referatul constatator întocmit de secretarul comunei se arăta că, în perioada septembrie 2021-noiembrie 2021, consilierul PMP ar fi înregistrat un număr de 5 absenţe consecutive nemotivate de la 3 şedinţe ordinare (24 septembrie, 29 octombrie şi 25 noiembrie) şi 2 şedinţe extraordinare (20 octombrie şi 25 octombrie).

„Un fapt binecunoscut este acela că domnul consilier a fost plecat din ţară în toată această perioadă, lucrând în Franţa, unde, de altfel, locuiește cu soția sa. Acest fapt determină imposibilitatea domnului losub de a-şi îndeplini obligaţiile corespunzătoare demnității de consilier local”, se mai arăta în referat. Totuși, hotărârea Consiliului local prin care s-a dispus încetarea mandatului în cazul lui Iosub, adoptată cu 9 voturi pentru din 10 consilieri prezenți la vot, a fost contestată în instanță.

Consilierul susţine că nu a fost anunţat de şedinţe

În cadrul procesului care a avut loc la Tribunalul Botoșani, consilierul local Alexandru Cătălin Iosub a arătat că a participat la sedințele Consiliului Local Viișoara începând cu data constituirii consiliului, respectiv începând cu data de 26 octombrie 2020, mai exact la 11 ședințe, iar lipsa sa la cele 5 ședințe se datorează faptului că nu a fost anunțat în niciun fel de ședințele Consiliului Local.

În plus, potrivit Codului administrativ, „consilierii locali sunt convocați în scris sau, în funcţie de prevederile regulamentului de organizare și funcționare a consiliului local, prin mijloace electronice, prin grija secretarului general al unității administrativ-teritoriale”, iar în regulamentul Consiliului local se menționa clar că se face în scris, prin mijloace electronice sau în ambele mijloace.

„Susținerea că nu a fost convocat la ședințe este neavenită”

În schimb, cei din cadrul Primăriei au recunoscut că pe toată durata de funcționare a actualului consiliu toate convocările s-au făcut prin transmiterea către consilieri, la domiciliul acestora, prin intermediul guardului sau a unui polițist local, a convocatorului, precum și a invitației de participare la lucrările ședinței ordinare/extraordinare. Altfel spus, guardul mergea din casă în casă pentru a-i anunța pe consilieri.

„Atunci când erau găsiți la domiciliu, domnii consilieri semnau de primire convocatorul ședinței. Cât privește afirmațiile domnului Iosub, susținerea că nu a fost convocat la ședințe este neavenită, deoarece guardul sau polițistul local a încercat să-i înmâneze personal invitația, dar nu a fost găsit la domiciliu”, a spus primarul Laurențiu Constantin Rîmbu.

Acesta a adăugat că este de notorietate în rândul aleșilor locali că nu pot lipsi de la lucrările consiliului local sau ale comisiilor de specialitate din care fac parte, cu excepția cazului în care aceștia absentează motivat. Doar că Alexandru Cătălin Iosub a făcut dovada că numărul său de telefon a fost public, însă cu toate acestea nimeni nu l-a contactat, deși această modalitate de convocare era menționată inclusiv în regulamentul de organizare și funcționare a Consiliului local. Așa se face că instanța a anulat hotărârea CL de încetare a mandatului, greșeala aparținând celor din primărie, care nu au uzitat de metodele de convocare și nici nu au încheiat vreun proces verbal care să ateste imposibilitatea convocării.

Înlocuitor găsit pe repede-înainte

Că ceva a fost putred o dovedește și faptul că imediat după ce au emis hotărârea de încetare a mandatului, cei din primărie s-au grăbit să găsească un înlocuitor pentru Iosub. Pe 10 ianuarie a.c., cei din Primărie au cerut Judecătoriei Darabani validarea unui nou consilier, respectiv următorul candidat de pe lista de partid, doar că acțiunea a fost respinsă. Ba mai mult, cheltuielile de judecată dispuse prin sentință de Tribunal au fost recuperate de consilierul local numai cu ajutorul unui executor judecătoresc.

Cu toate acestea, primarul comunei spune că tot ceea ce s-a întâmplat nu a fost niciun abuz, întrucât s-a acționat în baza unor prevederi legale, situația fiind fără precedent pentru cei din comună. În schimb, reprezentanții Instituției Prefectului au recunoscut că nici hotărârea inițială din decembrie 2021, privind încetarea mandatului lui Iosub, nici hotărârea instanței de judecată după anularea acesteia, nu au fost comunicate Prefecturii. „Hotărârea CL Viișoara care a fost anulată de instanță nu a fost comunicată la noi pentru viza de legalitate”, a spus Sorin Andronache, purtător de cuvânt în cadrul Instituției Prefectului.

În total, de la alegerile locale din 2020, 76 de consilieri locali și județeni și-au încetat mandatul – 10 consilieri locali în 2020, și câte 33 în 2021 și 2022. Temeiul legal – demisii, decese, retragerea sprijinului politic, neparticiparea la ședințele consiliului local, condamnări (încălcări ale regimului conflictelor de interese), stare de incompatibilitate.

articolul original.

Vladimir Putin se leapădă de rușii care fug din țară! Ministerul rus al apărării a transmis că nu va solicita guvernelor străine extrădarea celor care fug de mobilizare

27 September 2022 at 13:45
image

Ministerul rus al Apărării a transmis marţi prin intermediul unui comunicat de presă , că nu a trimis, nu a pregătit şi nu va trimite cereri autorităţilor străine pentru a extrăda miile de ruşi care au fugit din ţară pentru a scăpa de mobilizare.

”Ministerul rus al Apărării, în cadrul mobilizării parţiale, nu a trimis, nu a pregătit şi nu va trimite cereri autorităţilor din Kazahstan, Georgia şi alte ţări cu privire la problema unei presupuse returnări forţate în Rusia a cetăţenilor ruşi care se află acolo”, a precizat ministerul într-un comunicat.

De la anunţul unei mobilizări militare ”parţiale” a rezerviştilor pe 21 septembrie, zeci de mii de bărbaţi ruşi care au vârsta legală pentru a lupta au fugit în străinătate, în special în fostele republici sovietice din Asia Centrală şi Caucaz. Dacă un cetăţean rus primeşte o citaţie şi nu se prezintă la o secţie de poliţie militară, teoretic poate fi considerat un dezertor şi trecut pe lista celor urmăriţi în Rusia.

Ministrul kazah de Interne, Marat Akhmetjanov, afirmat marţi că Astana va fi forţată să extrădeze ruşii care fug de mobilizare doar dacă vor fi trecuţi pe lista oficială a persoanelor urmărite din Rusia, potrivit agenţiei ruse Interfax.

Preşedintele kazah Kassym-Iomart Tokayev a promis că îi va proteja pe ruşii care pot fi mobilizaţi şi care au fugit în Kazahstan, în timp ce relaţiile dintre Astana şi Moscova au fost tensionate de la lansarea ofensivei ruse în Ucraina, scrie news.ro

articolul original.

Fostul președinte rus, Dmitri Medvedev, amenință Occidentul: Rusia va face totul pentru a-şi împiedica vecinii ostili ca Ucraina să se doteze cu armament nuclear

27 September 2022 at 11:15
image

Vicepreşedintele Consiliului rus de Securitate, fostul președinte rus Dmitri Medvedev, a transmis marți că Rusia va face totul pentru a-şi împiedica vecinii ostili ca Ucraina să se doteze cu armament nuclear.

”Vom face tot ceea ce putem pentru a împiedica să apară arme nucleare în ţări vecine care ne sunt ostile. De exemplu, Ucraina nazistă, care este controlată în mod direct de state NATO zilele astea”, ameninţă într-o postare pe Telegram Medvedev.

”Nu are rost să mizezi pe raţiunea şi voinţa politică a regimului de la Kiev”, susţine fostul şef de stat.

”Însă există în continuare o speranţă fragilă cu privire la bun simţ şi simţul autoconservării ţărilor inamice care răsfaţă (Kievul). Ei înţeleg că, dacă ameninţarea la adresa Rusiei depăşeşte limita stabilită a pericolului, va trebui să răspundem. Fără să cerem permisiunea nimănui, fără prea multă consultare. Iar asta chiar nu este o cacealma”, conchide Medvedev,conform news.ro

articolul original.

Volodimir Zelenski încearcă să îi pună pe ruși în capul lui Vladimir Putin: Fiecare cetățean al Rusiei să recunoască faptul că propriul stat îl privează de dreptul la viață

27 September 2022 at 06:15
image

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis în alocuțiunea sa zilnică către cetățeni că în pofida faptului că războiul este lipsit de sens pentru Rusia şi că ocupanţii şi-au pierdut iniţiativa, comanda Armatei ruse îi trimite pe soldaţi la moarte și că trebuie să facă totul ca fiecare cetăţean al Rusiei să recunoască faptul că propriul stat îl privează de cel mai important lucru, și anume, dreptul la viaţă, scrie news.ro

Zelenski a arătat, în mesajul transmis luni noapte, că a discutat cu staff-ul său despre situaţia de pe linia frontului, inclusiv despre folosirea, de către ocupanţi, a dronelor iraniene.

”Lucrăm constant pentru a asigura arme şi muniţie luptătorilor noştri. Toate acţiunile armatei ucrainene trebuie să fie sincronizate cu folosirea de arme de înaltă precizie. Aceasta este una dintre priorităţile de bază. Situaţia este deosebit de dificilă în regiunea Doneţk. Facem totul pentru a limita activitatea duşmanului. Aici este ţinta noastră numărul 1 acum, întrucât Donbas este încă ţinta numărul 1 pentru ocupanţi”, a afirmat el.

Preşedintele ucrainean a adăugat că, în pofida faptului că războiul este lipsit de sens pentru Rusia şi că ocupanţii şi-au pierdut iniţiativa, comanda Armatei ruse îi trimite pe soldaţi la moarte.

”Încercările constante ale unei ofensive ruse în regiunea Doneţk vor rămâne cu siguranţă în istoria războaielor ca una dintre cele mai cinice crime împotriva propriilor soldaţi. Când vedem asta, când vedem aceste ofensive, suntem convinşi încă o dacă că mobilizarea rusă este o încercare directă de a le da comandanţilor de pe teren un flux continuu de «carne de tun». Nu există un alt scop al mobilizării ruse, pur şi simplu. Au simţit că vor pierde şi pur şi simplu încearcă să întârzie acest moment, să asigure ceva activitate pe front, să îi înlocuiască pe cei morţi cu cineva cu arme în mâini”, a susţinut el.

Zelenski a adăugat că, din păcate, societatea din Rusia nu este conştientă încă de brutalitatea Guvernului rus faţă de propriul popor.

”Dar trebuie să facem totul ca fiecare cetăţean al Rusiei să recunoască faptul că propriul stat îl privează de cel mai important lucru – dreptul la viaţă”, a continuat el.

Volodimir Zelenski a menţionat că a discutat cu premierul olandez Mark Rutte despre ”mobilizarea criminală pe care Rusia o desfăşoară în teritoriile ocupate, încercând să îi împingă pe cetăţenii noştri spre moarte sub steagul rusesc”, despre referendumurile false. El a spus că îi este recunoscător acestuia pentru sprijinul său clar şi diponibilitatea de a întări presiunea sancţiunilor împotriva Rusiei.

Totodată, Zelenski a spus că a avut o întâlnire cu şeful Guvernului, Denîs Şmîhal, discutând despre rezultatele activităţilor internaţionale din septembrie şi ale contactelor cu partenerii.

”indiferent cât este de greu, statul îşi îndeplineşte toate obligaţiile sociale. Lucrăm la Recuperarea Rapidă, la revenirea la viaţa normală pentru teritoriile eliberate de ocupanţi. Facem paşii necesari în pregătirea pentru perioada de iarnă”, a arătat el.

Preşedintele ucrainean a vorbit şi despre lansarea unui fond special de investiţii pentru a sprijini antreprenorii ucraineni, care a atras deja 125 de milioane de dolari din partea unor fonduri occidentale, bănci şi instituţii.

”Cred că poate deveni un semn special pentru investitori, un semnat că este posibil şi necesar să investească în economia ucraineană deja, în timp ce suntem pe drumul spre victorie”, a susţinut el, conform news.ro

articolul original.

Premierul Marii Britanii anunță ‘mobilizarea’ pentru susținerea Ucrainei: Aliații ar trebui să rămână fermi

25 September 2022 at 20:15
image

Prim-ministrul Marii Britanii, Liz Truss, a transmis duminică că ce trebuie să facă aliații în aceste momente este să sancţioneze Rusia şi să continue să-i sprijine pe ucraineni.

Prim-ministrul britanic Liz Truss a declarat că aliaţii ar trebui să rămână fermi în privinţa Ucrainei şi să ignore tentativele de intimidare ale preşedintelui rus Vladimir Putin, relatează duminică Reuters.

Liz Truss, care s-a întâlnit cu preşedintele american Joe Biden şi cu liderul francez Emmanuel Macron în prima sa deplasare externă în calitate de prim-ministru, a făcut apel la democraţiile cu aceleaşi valori să fie ferme împotriva „regimurilor autocrate”.

Putin a dispus în această săptămână o mobilizare parţială a trupelor şi a abordat posibilitatea unui conflict nuclear. Truss susţine că Putin escaladează războiul din Ucraina pentru că nu câştigă şi că liderul de la Kremlin a făcut o greşeală strategică.

„Cred că nu a anticipat puterea reacţiei din partea lumii libere”, a declarat Truss pentru CNN într-un interviu difuzat duminică.

„Nu ar trebui să ascultăm tentativele sale de intimidare şi ameninţările sale false. În schimb, ceea ce trebuie să facem este să sancţionăm Rusia şi să continuăm să-i sprijinim pe ucraineni”, a adăugat ea.

Liz Truss, care a devenit prim-ministru în această lună, a adoptat o linie dură împotriva Rusiei şi a Chinei.

Dar ea este în dispută şi cu unii aliaţi tradiţionali, în special în Europa, în privinţa aranjamentelor post-Brexit, scrie dcnews.ro

articolul original.

Statele Unite îl avertizează pe Vladimir Putin: Vom răspunde decisiv oricărei utilizări a armelor nucleare împotriva Ucrainei

25 September 2022 at 19:45
image

Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, a transmis duminică că Statele Unite vor răspunde oricărei utilizări de către Rusia a armelor nucleare împotriva Ucrainei.

SUA vor răspunde decisiv oricărei utilizări de către Rusia a armelor nucleare împotriva Ucrainei şi au transmis Moscovei explicit că se va confrunta cu ‘consecinţe catastrofale’, a declarat Jake Sullivan

Afirmaţiile lui Sullivan reprezintă ultimul avertisment american după ameninţarea puţin voalată făcută miercuri de preşedintele rus Vladimir Putin, în discursul în care a anunţat prima mobilizare din Rusia în vreme de război de după Al Doilea Război Mondial.

‘Dacă Rusia depăşeşte limita, vor exista consecinţe catastrofale pentru Rusia’, a declarat Sullivan în cadrul emisiunii ‘Meet the Press’ al NBC.

Sullivan nu a descris natura răspunsului planificat al SUA în comentariile sale de duminică, dar a precizat că SUA au explicat în privat ‘în mod clar în detaliu exact ce ar însemna acest lucru’. Sullivan a spus că SUA au fost în contact direct frecvent cu Rusia, inclusiv în ultimele zile pentru a discuta situaţia din Ucraina şi acţiunile şi ameninţările lui Putin.

După regresele suferite pe câmpul de luptă, Putin mobilizează 300.000 de militari, ameninţând în acelaşi timp să folosească ‘toate mijloacele disponibile’ pentru a proteja Rusia. ‘Nu este o cacialma’, a spus Putin, în ceea ce lumea a perceput o ameninţare cu utilizarea armelor nucleare. ‘Putin rămâne hotărât să elimine poporul ucrainean, despre care nu crede că are dreptul să existe. Aşa că va continua să încerce şi noi trebuie să continuăm să venim cu arme, muniţie, informaţii şi tot sprijinul pe care îl putem furniza’, a spus Sullivan duminică, conform dcnews.ro

articolul original.

Vladimir Putin taie în carne vie! Viceministrul rus al apărării a fost demis de liderul de la Kremlin după ce ofensiva rusă în Ucraina a întâmpinat dificultăți

24 September 2022 at 15:30
image

În plină campanie de mobilizare în războiul rus din Ucraina, Rusia a anunţat sâmbătă înlocuirea din funcţie a viceministrului apărării Dmitri Bulgakov, după ce ofensiva rusă în Ucraina a întâmpinat dificultăţi, scrie news.ro

”Generalul de armată Dmitri Bulgakov a fost eliberat din funcţia de viceministru al Apărării” şi a fost înlocuit cu general-colonelul Mihail Mizinţev.

Moscova face acest anunţ în timp ce se află în plină campanie de mobilizare în Războiul rus din Ucraina.

Mihail Mizinţev, care conducea Centrul de Control al Apărării Naţionale ruse, devine astfel viceministru al Apărării ”însărcinat cu aprovizionarea cu material şi tehnică a forţelor armate”, potrivit ministerului.

Mihail Mizinţev, în vârstă de 60 de ani, a ocupat numeroase posturi de conducere în Statul Major, în îndelungata sa carieră militară.

El este vizat de sancţiuni impuse de Occident, din cauza rolului pe care l-a jucat în asediul Mariupolului, un oraş portuar în sud-estul Ucrainei, cucerit în mai de forţe ruse cu preţul unor distrugeri importante.

Această schimbare în Statul major intervine în contextul în care preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat miercuri mobilizarea a sute de mii de ruşi de rusşi, cu scopul de a-şi impulsiona ofensiva în Ucraina.

Această mobilizare reprezintă o provocare de organizare importantă.

Ea constă în convocarea rezerviştilor, în această ţară imensă, echiparea acestora, trimiterea lor către centre de antrenament, iar apoi pe front.

Intervenţia militară rusă în Ucraina a scos însă la iveală dificultăţi importante în domeniul logisticii.

O serie de analişti subliniază aceste carenţe ca fiind unul dintre motivele care explică dificultăţile cu care s-au confruntat trupele ruse de la începutul invaziei, la sfârşitul lui februarie, scrie news.ro

articolul original.

Volodimir Zelenski arată bilanțul pierderilor de pe front: Aproximativ 50 de militari ucraineni mor zilnic

24 September 2022 at 10:15
image

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis într-un interviu acordat unor publicaţii franceze că în fiecare zi de război își pierd viața aproximativ 50 de militari ucraineni, însă a precizat faptul că Rusia pierde de cinci ori mai mulți soldați, scrie news.ro

Kievul şi Moscova continuă să prezinte bilanţuri contradictorii ale războiului, fiecare afirmând că a pierdut cu mult mai puţini oameni decât inamicul, în contextul în care presei îi este dificil să obţină numărul exact al victimelor civile şi militare.

Zelenski a încercat să se eschiveze, în acest interviu, să răspundă la întrebări despre acest bilanţ, afirmând că întâmpină dificultăţi în obţinerea unor cifre precise.

”Mi se furnizează date. Însă Comandamentul Militar nu vrea să se comunice numărul exact al militarilor ucraineni ucişi pe front. Avem, de asemenea, cifre care rămân imprecise cu privire la pierderile civile. Eu rămân prudent şi nu trebuie să uităm că sunt vieţi omeneşti în joc”, a declarat el.

Până la urmă, Zelenski a estimat că ”aproximativ 50 de militari ucraineni mor zilnic” – adică 10.500 de la începutul războiului, la 24 februarie.

În opinia sa, ”procentul morţilor ruşi este de cinci ori mai mare”.

Bilanţul avansat de către preşedintele ucrainean rămâne în ”tendinţa” celui comunicat în august de către Statul Major ucrainean, într-o conferinţă de presă extrem de rară asupra acestui subiect foarte delicat.

”Aproximativ 9.000 de militari ucraineni au fost ucişi în şase luni de invazie rusă”, declara luni comandantul-şef al Armatei ucrainene Valeri Zalujnî, citat de agenţia Interfax-Ukraine.

După o lună, ţinând cont de acest bilanţ al pierderilor de 50 de militari pe zi, datele prezentate de Zelenski sunt concordante cu declaraţiile precedente.

Moscova avansează, la rândul ei, bilanţuri extrem de diferite.

”Pierderile noastre sunt, în prezent, de 5.937 de morţi”, declara miercuri, într-un interviu la postul Rusia-24, ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu.

În opinia sa, pierderile ucrainene sunt mai mari de 100.000 de morţi.

Rusia ar înregistra astfel, potrivit lui Şoigu, de 16 ori mai puţini morţi decât Ucraina.

În interviul său cu presa franceză, Zelenski a răspuns şi la întrebări despre agricultura şi exportul cerealelor ucrainene.

Zelenski, acuzat de către ruşi că refuză să exporte cereale în Africa, a dezminţit aceste acuzaţii. ”Cerealele noastre sunt trimise către Africa, inclusiv în Somalia, ca ajutor umanitar pentru această ţară, dar şi în Asia”, a spus el.

El şi-a exprimat regretul faţă de faptul că ruşii au reuşit să facă Ucraina neopulară în anumite ţări africane. ”Am pierdut încrederea mai multor state africane şi încercăm să o recâştigăm”, a declarat el.

Însă, spune el, unele dintre cele mai feritle pământuri ale Ucrainei se aflau sub controlul Rusiei, iar recoltele din acest an vot fi mai mici decât în anii trecuţi.

Zelenski a acceptat să le prezinte publicaţiilor franceze situația economiei ucrainene după şapte luni de război.

”Deficitul nostru bugetar se ridică la cinci miliarde de euro pe lună. Er trebui să fie de 3,5 miliarde la începutul lui 2023”, a declarat el, conform news.ro

articolul original.

Politologul Theodor Paleologu: Vladimir Putin este un psihopat cinic care n-are niciun fel de scrupul, un om care disprețuiește poporul rus

24 September 2022 at 09:45
image

Theodor Paleologu, eseist, istoric, diplomat, om politic și președintele Fundației Paleologu, a transmis sâmbătă, la emisiunea Insider politic de la postul de televiziune Prima TV, că liderul rus Vladimir Putin este un psihopat cinic care n-are niciun fel de scrupul, nu se gândeşte câtuşi de puţin la poporul rus, un om care dispreţuieşte poporul rus, scrie news.ro

Întrebat sâmbătă, la emisiunea Insider politic de a Prima TV, dacă poporul rus a ajuns ”carne de tun” pentru Vladimir Putin, după mobilizarea rezerviştilor, politlogul Theodor Paleologu a afirmat că este de părere că liderul rus este ori ”nebun”, ori ”îşi bate joc” de poporul pe care îl conduce.

”Aşa reiese din această mobilizare parţială, care nici nu ştim cât e de parţială, ce înseamnă exact. Pentru că Şoigu (ministrul rus al Apărării, Seghei Şoigu – n.r.) spune că e vorba de 300.000 de oameni. Se pare însă că e vorba de mai mulţi. E vorba şi de o concesie făcută opiniei publice, ca lumea să nu se sperie prea tare, dacă ar fi fost vorba de mobilizare generală. Pe de altă parte, sunt unii demenţi în Rusia şi, vă daţi seama, nu-s puţine voci acolo, care spun că trebuie mobilizare generală, război total, bombardamente nucleare şi aşa mai departe. Deci, da, în mod evident, Putin este, aşa cum am mai spus-o, de multe ori, cel mai mare rusofob de pe planeta asta. În primul rând, îşi bate joc de inteligenţa ruşilor. Pentru că discursul lui de zilele trecute este incredibil. Ori e nebun, ori îşi bate joc de ruşi şi-i consideră nişte cretini”, a declarat Paleologu.

Theodor Paleologu a amintit că Putin a vorbit de o ”anihilare totală” a Rusiei din partea Occidentului.

”Să ne amintim afirmaţiile pe care le-a făcut, cum că Occidentul vrea să distrugă Rusia, să o anihileze. A vorbit de anihilare totală. De unde până unde? Occidentul a fost întotdeauna, de 30 de ani, extrem de amabil, atent, să nu cumva să deranjeze Rusia, să menajeze toate susceptibilităţile, chiar şi cele mai absurde. Contrariul e adevărat. Deci fix contrarul. Apoi a spus că Occidentul a inventat rusofobia. Păi, rusofobia a creat-o Rusia prin comportamentul ei. Niciun popor care a avut de-a face cu Rusia, care a fost la un moment dat sub dominaţie rusă nu mai vrea să aibă de-a face cu Rusia. Da, e vorba de nu doar de minciuni, ci de absurdităţi absolute. E ca şi cum ai spune 2 cu 2 fac 5 sau albul e negru şi negru e alb. Exact contrariul e adevărat. De aia spun că este cel mai mare rusofob de pe planetă pentru că-i tratează pe ruşi ca pe nişte cretini şi ca nişte oameni care trebuie trimişi să moară pentru puterea lui. Pentru că în momentul de faţă el se luptă pentru supravieţuire”, a susţinut Paleologu.

Întrebat, de asemenea, de ce nu se revoltă totuşi ruşii, politologul a explicat că e vorba de o pasivitate.

”Pentru că există o lungă tradiţie de pasivitate. De ce nu ne-am revoltat noi atâta timp? Au mai fost revolte. A fost greva minerilor, în anii ’70, a fost greva de la Braşov. Dar să fim serioşi. Au mai fost unii disidenţi mai mici sau mai mari, şi taică-meu, de pildă… Nu pot să spui că e mare brânză. Tata şi Dinescu n-au reuşit să adune mare lucru în jurul lor şi mă rog, întrebaţi-l pe Dinescu, că cu siguranţă v-a povestit şi lucruri ridicole din disidenţa intelectualilor români care se speriau la cea mai mică… Revenind la întrebarea dumneavoastră, există o tradiţie de pasivitate ruseasă, vreun fel de masochism care ţine de mentalitatea rusă. Însă, pe de altă parte, tot istoria rusă ne arată că există explozii de exasperare şi să sperăm că se va produce aşa ceva. Nu e imposibil. Eu chiar tind să cred că se va întâmpla pe fondul înfrângerilor din Ucraina. (…) Putin este un psihopat cinic care n-are niciun fel de scrupul, nu se gândeşte câtuşi de puţin la poporul rus, un om care dispreţuieşte poporul rus”, a adăugat Paleologu, conform news.ro

articolul original.

Primele imagini cu Reghe și Ana la ieșirea din secția de Poliție. Antrenorul român este vânăt rău la față!

23 September 2022 at 20:50

CANCAN.RO vă prezintă primele imagini cu Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan, la ieșirea din secția de Poliție Snagov, după audierile care au avut loc, vineri seara, în urma conflictului dintre cei doi. După cum se observă foarte clar, antrenorul este vânăt la față, în timp ce fosta lui soție arată ca și când ar fi plâns serios.

Vineri seara, în jurul orei 23.20, protagoniștii conflictului care a pus pe jar lumea sportului și nu numai au părăsit Secția de Poliție a Stațiunii Snagov, unde au fost audiați aproape patru ore. (VEZI AICI DE LA CE AR FI PORNIT TOTUL)

Așa arată Laurențiu Reghecampf, după ce a ieșit de la audieri (Foto: CANCAN.RO)
Așa arată Laurențiu Reghecampf, după ce a ieșit de la audieri (Foto: CANCAN.RO)

Potrivit polițiștilor, vineri, în jurul orei 19.30, antrenorul Laurențiu Reghecampf a venit la sediul Poliției Stațiunii Snagov pentru a reclama că a fost agresat de fosta soție. La rândul ei, impresara s-a prezentat, câteva minute mai târziu, la aceeași subunitate de poliție, cu aceeași reclamație.

Practic, foștii soți s-au acuzat reciproc de loviri, iar, în plus, înainte de a veni la Poliție, impresara a sunat și la 112.

Fosta soție a lui Laurențiu Reghecampf, la ieșirea din secția de poliție (Foto: CANCAN.RO)
Fosta soție a lui Laurențiu Reghecampf, la ieșirea din secția de poliție (Foto: CANCAN.RO)

La fața locului a sosit un echipaj medical, care a acordat îngrijiri medicale atât antrenorului, cât și fostei sale soții, mai spun reprezentanții Poliției.

Două ordine de protecție și trei dosare penale

Oamenii legii au aplicat două formulare de evaluare a riscului, în urma cărora au fost emise două Ordine de Protecție Provizorii. În cauză au fost deschise două dosare penale, pentru lovire sau alte violențe.

În același timp, la sediul Poliției Stațiunii Snagov, un alt bărbat, în vârstă de 47 de ani, a sesizat că a fost agresat de către primul bărbat menționat, în acest sens fiind deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și amenințare.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

articolul original.
❌