ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Cele mai clare imagini de până acum cu urmele exploziilor de la conductele Nord Stream, filmate cu o dronă subacvatică

25 November 2022 at 13:07
image

Televiziunea daneză TV 2/Bornholm a prezentat joi seară primele imagini cu avaria produsă în urma exploziei la conducta Nord Stream 2, după ce a primit permisiunea autorităților de a trimite o dronă subacvatică în apele din zona economică a Danemarcei.

Imaginile, de o claritate fără precedent, arată clar că din conductă lipsește cel puțin un segment, în urma incidentului neelucidat complet, care a avut loc pe 26 septembrie. Postul tv a așteptat mai multe săptămâni permisiunea Autorității Maritime Daneze, se precizează pe site-ul TV 2/Bornholm.

După ce a primit drept de acces, a trimis o echipă cu o ambarcațiune până la locul unde s-a spart conducta, iar acolo a fost lansată o dronă subacvatică, cu ajutorul căreia a căutat aproximativ cinci ore locul faptei. Echipa tv a obținut o filmare de aproape trei minute cu o porțiune de conductă complet distrusă.

Acestea sunt primele imagini oficiale cu conducta avariată filmate în zona economică a Danemarcei, precizează postul tv. Presa suedeză a prezentat deja imagini cu efectele exploziei la conducta Nord Stream 1, filmate în zona economică a Suediei. 

Nord Stream 2 este prima dintre cele două conducte care a fost lovită de două explozii, amintește postul tv danez. 17 ore mai târziu, alte două explozii s-au produs la conducta Nord Stream 1, una dintre ele în zona economică a Danemarcei, cealaltă în zona economică a Suediei.

articolul original.

Avaria la conductele de agent termic din Coresi, reparată ! Se acoperă șanțul !

21 November 2022 at 14:27
By: M.Ex.
articolul original.

Circulație restricționată pe o stradă din Coresi, din cauza unei avarii la conductele de agent termic

21 November 2022 at 10:16
By: M.Ex.

Serviciul Public Local de Termoficare derulează în aceste zile o lucrare de intervenție la rețeaua de transport agent termic care alimentează cartierul Tractorul, în urma constatării unor avarii pe această rețea.
Avaria constatată este pe strada Zaharia Stancu nr 4, pe prima bandă de circulație, pe direcția de mers spre str. 13 Decembrie (banda dinspre mall-ul Coresi, cam în dreptul hotelului Qosmo). În zona respectivă a fost restricționată circulația pe prima bandă.
Lucrările au început în această dimineață, printr-o săpătură la o adâncime de 2,5 metri, inclusiv cu sprijiniri de mal, iar în acest moment circulația este restricționată la o bandă de circulație ( de pe str. Hărmanului spre str. 13 Decembrie, tronsonul cuprins între sensul giratoriu care permite accesul spre mall-ul Coresi și ieșirea din parcarea mall-ului, după terenurile de sport ).
Pentru a nu risca producerea unei avarii majore, SPLT a luat decizia reducerii presiunii pentru cele aproximativ 2.500 de apartamente și scăderea temperaturii agentului termic la 50 de grade, față de aproximativ 60 de grade, cât este temperatura în mod normal.

articolul original.

Procuratura din Suedia anunță că au fost găsite urme de explozibili la conductele Nord Stream

18 November 2022 at 09:21
image

Procurorul suedez care conduce ancheta privind avariile la conductele Nord Stream 1 și 2 a confirmat că incidentul a fost un sabotaj și a declarat că au fost găsite urme de explozibili, potrivit The Guardian.

„Analizele care au fost efectuate acum arată urme de explozibili pe mai multe dintre obiectele străine care au fost găsite. Lucrările avansate de analiză continuă pentru a putea trage concluzii mai ferme cu privire la incident”, a declarat procurorul Mats Ljungqvist.

„Ancheta preliminară, complexă și cuprinzătoare”

În continuare, comunicatul precizează că „ancheta preliminară este foarte complexă și cuprinzătoare” și că activitatea continuă. Comunicatul nu menționează niciun suspect. De asemenea, declarația laudă cooperarea autorităților din Suedia cu cele din alte țări. În încheiere, se precizează că procurorul nu poate furniza informații suplimentare în acest moment.

La sfârșitul lunii septembrie, rupturi de mari dimensiuni în conducte au provocat o scurgere de gaze care a fost vizibilă de la suprafața Mării Baltice.

Imagini subacvatice de la mijlocul lunii octombrie au arătat amploarea pagubelor

Imagini subacvatice de la mijlocul lunii octombrie au arătat amploarea pagubelor. La sfârșitul lunii octombrie, Ministerul rus al Apărării a acuzat personalul marinei britanice că a aruncat în aer conductele, fără a prezenta însă nicio dovadă în sprijinul acestei afirmații, pe care Londra a negat-o.

articolul original.

Apa Serv anunță că Romanul rămâne o zi întreagă fără apă

21 October 2022 at 10:33
image

Vineri, compania judeţeană Apa Serv SA a anunțat că, având în vedere efectuarea unei lucrări de cuplare la rețeaua publică de distribuție a apei potabile de pe strada Anton Pann din municipiul Roman, va întrerupe furnizarea serviciului de alimentare cu apă potabilă în municipiul Roman, începând din data de luni, 24 octombrie, ora 08.00, până la data de marți, 25 octombrie, ora 05.00.

„Ne cerem scuze tuturor utilizatorilor afectați și mulțumim pentru înțelegere! Pentru informații suplimentare beneficiarii noștri pot suna la Dispeceratul APA SERV care funcționează nonstop, la numărul de telefon 0233/233340 sau pot accesa site-ul Companiei http://www.apaserv.eu”, au transmis reprezentanții Apa Serv.

articolul original.

Scurgerile din Nord Stream 2 au încetat sub presiunea apei. Cea mai mare eliberare de metan din istorie

1 October 2022 at 18:00
By: -
image

Scurgerile din gazoductul Nord Stream 2, care leagă Rusia de Germania, în Marea Baltică, au încetat, a declarat, sâmbătă, un purtător de cuvânt pentru AFP.

"Presiunea apei a închis mai mult sau mai puţin conducta, aşa că gazul care este înăuntru nu poate ieşi", a spus purtătorul de cuvânt al Nord Stream 2, Ulrich Lissek. Cele două scurgeri din gazoductul Nord Stream 1 ar urma să se oprească duminică.

Spărturile din sistemul de conducte de gaze naturale Nord Stream de sub Marea Baltică au dus la ceea ce este probabil cea mai mare eliberare de metan, dăunătoare pentru climă, înregistrată vreodată, potrivit Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu, transmite Reuters.

Un uriaş val de metan foarte concentrat, un gaz cu efect de seră mult mai puternic, dar cu o durată mai scurtă de viaţă decât dioxidul de carbon, a fost detectat într-o analiză a imaginilor satelitare efectuate de cercetători asociaţi cu Observatorul Internaţional al Emisiilor de Metan al UNEP sau IMEO, a spus organizaţia.

Cercetătorii de la GHGSat, care utilizează sateliţi pentru a monitoriza emisiile de metan, au estimat că rata de scurgere de la unul dintre cele patru puncte de rupere a fost de 22.920 de kilograme pe oră. Acest lucru este echivalent cu arderea a aproximativ 287 de tone de cărbune în fiecare oră, a spus GHGSat într-un comunicat.

Cum s-au produs spărturile

Scurgerile descoperite pe conductele de gaz Nord Stream 1 şi 2 în apele internaţionale din largul insulei daneze Bornholm au fost cauzate de explozii subacvatice echivalente cu „sute de kilograme” de TNT, iar „toate informaţiile disponibile indică faptul că aceste explozii sunt consecinţa unui act deliberat”, au indicat Suedia şi Danemarca într-un raport oficial transmis Naţiunilor Unite.

Aceste scurgeri au fost descoperite luni, în apele internaţionale, la est de Insula daneză Bornholm. Două dintre ele se află în zonele economice exclusive ale Suediei, iar celalte două în zonele economice exclusive ale Danemarcei.

Pe fondul războiului rus din Ucraina şi tensiunilor dintre Rusia şi Occident, pagubele cauzate gazoductelor - instalaţii strategice care leagă Rusia şi Germania - se află la originea unor impresionante barbotări, care au, la suprafaţă diametre cuprinse între 200 şi 900 de metri.

Navigaţia în aceste zone, dar şi survolarea acestora, sunt interzise.

Consorţiul Nord Stream AG, care operează gazoductele, a anunţat joi seara într-un comunicat că ar putea ”începe să evalueze pagubele cauzate gazoductului imediat ce va primi autorizaţiile oficiale necesare”, adică ”atunci când presiunea în gazoduct se va stabiliza, iar scurgerea gazelor naturale va înceta”.

Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat vineri Occidentul că se află la originea ”exploziilor” care au cauzat aceste scurgeri importante de gaze naturale din gazoductele Nord Stream 1 şi 2, construite cu scopul de a transporta gaze naturale ruseşti în Europa.

”Organizând explozii la gazoducte internaţionale, pe fundul Mării Baltice, ei au început, în realitate, să distrugă infrastructura energetică europeană”, a denunţat Vladimir Putin într-un discurs, la Kremlin, înaintea anexării a patru teritorii ucrainene. Putin a atribuit acest ”sabotaj” ”anglo-saxonilor”.

articolul original.

Jumătate din gazul din conductele din Marea Baltică s-a scurs deja

28 September 2022 at 17:55

Mai mult de jumătate din gazul aflat în gazoductele Nord Stream 1 şi 2, avariate de un presupus sabotaj în Marea Baltică, s-a scurs deja în atmosferă, au anunţat miercuri autorităţile daneze. Potrivit unei estimări Greenpeace, gazele eliberate din conductele Nord Stream 1 și 2 sunt echivalentul a peste două treimi din emisiile anuale de CO2 ale Danemarcei.

„O majoritate netă a gazului a ieşit deja din conducte”, a afirmat directorul Autorităţii daneze a energiei, Kristoffer Böttzauw, în cadrul unei conferinţe de presă. „Ne aşteptăm ca şi restul să fie eliberat până duminică”, a adăugat el, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Ministrul danez al apărării a estimat miercuri dimineaţă că din cauza scurgerilor puternice, care provoacă zone de fierbere în mare, trebuie aşteptat „una până la două săptămâni” pentru a începe inspecţiile asupra conductelor avariate. Din cauza războiului din Ucraina, cele două conducte nu erau în serviciu, dar erau totuşi umplute cu gaz din motive tehnice.

Potrivit organizaţiilor de protecţiei a mediului, Nord Stream 1 şi 2 conţineau circa 350.000 de tone de gaz natural – metan – generator al unui important efect de seră nefast pentru climat. Potrivit Greenpeace, asta corespunde unui efect de aproape 30 de milioane de tone de CO2, respectiv peste două treimi din emisiile anuale ale Danemarcei.

După ce toate suspiciunile s-au îndreptat împotriva sa după presupusul sabotaj al gazoductelor Nord Stream în Marea Baltică, Rusia a contraatacat miercuri, acuzând SUA şi solicitând organizarea unei reuniuni de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU.

articolul original.
  • There are no more articles
❌