ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 7 February 2023Ultimele Stiri

Sărbătoarea celor ce servesc Sarmalele Reci de 30 de ani! Formația se aniversează cu un mare festin muzical

7 February 2023 at 09:44

Sarmalele Reci se dovedesc la fel de savuroase și după 30 de ani! Formația datorită căreia generații de tineri au prins drag de rockul românesc îi invită pe cei ce s-au hrănit cu melodiile lor de istorie, la un ”praznic” aniversar.

Sunt 30 de ani de când ”Sarmalele” au servit teme emblematice precum ”Țara te vrea prost” ori ”Prostia-i la putere”, dar și ”Violeta” și ”N-ai nimic pe sub tricou”,  ”Mamelor”, ”Gașca de la bloc”, ”Maniac”, ”La televizor”, ”Șprit de vara” ori ”Telefonul nu mai sună”.

Chiar din anul apariției sale pe scena muzicală, Sarmalele Reci s-a dovedit una dintre cele mai populare formații în peisajul muzica, versurile lor fiind emblematice, în special pentru societatea românească a anilor ’90. Căci, ințial a fost un grup de protest social. Din 1993, Zoltán András (voce, clape), Emil Viciu (chitară)  și Florin Dumitrescu (textier) păstrează aceeași rețetă consacrată a Sarmalelor Reci, gata de servit și pe 14 septembrie, la spectacolul aniversar de la Arenele Romane, București.

Sărbătoarea celor ce servesc Sarmalele Reci de 30 de ani!

Unde se vor auzi în varianta electrică sau acustică, în interpretari variate, melodii ce își păstrează actualitatea și după trei decenii. Căci, după atâta vreme, se potrivesc cu starea de fapt și acum. “Noi ne-am dorit sa fim un fel de lăutari de oras, care să îi distreze pe oameni cântându-le despre viata lor familiară și reflectând realitatea într-un mod poetic. Nu încercăm să o cosmetizam, să o falsificam, ci să arătam cum stau lucrurile, dar nu pe un ton vulgar”, spune Zoltán András.

Ca la aniversare, pe lângă Mihai Iordache, unul din membri fondatori ai trupei, pe scenă vor urca și alți muzicieni care au fost în ”oala” Sarmalelor Reci.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Premieră la Iași: Ad Libitum Voices din Cluj și Liber Artis Orchestra din Iași

6 February 2023 at 11:12
By: admin

Un spectacol eveniment marca Ad Libitum Voices, ce marchează 10 ani de existență, iar cu această ocazie vin pentru prima dată la Iași, la Sala Unirii – Cinema Victoria, pe data de 25 Februarie 2023, ora 19:00, într-un concert extraordinar, unde vor fi acompaniați de Liber Artis Orchestra din Iași, dirijor Adrian Morar, totul sub ”bagheta” Event by Ioana Gamen SRL, împreună cu Vasilica Stoiciu-Frunză – coordonator artistic.

Un show classical crossover plin de momente emoționante, în care vocile celor patru membri, având un timbru vocal excepțional, se vor îmbina într-o armonie deplină, ce va da publicului fiori, purtându-i într-o călătorie pe aripile muzicii românești și internaționale, o sinteză a stilurilor muzicale, fiecare piesă reprezentând un pas în evoluția vibrației interioare, ce va pune muzica în lumina sufletului fiecăruia prezent la acest spectacol.

Pe 23 Februarie 2023, Rotary International sărbătorește 118 ani de mișcare rotariană la nivel mondial, iar Clubul Rotary Iași aniversează 28 de ani de la înființare, și cu această ocazie, au ales să fie parte din acest proiect, sărbătorind două zile mai târziu, și prin muzică.

Despre Ad Libitum Voices

Ad Libitum Voices s-a format ca și grup muzical în noiembrie 2012, la Cluj-Napoca și este una dintre cele mai apreciate trupe de pop-opera din România. Grupul este format din doi tenori, un bariton și un bas: Tiberius Simu, Sergiu Coltan, Vlad Morar și Cristian Ignuta, absolvenți ai Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, cu o bogată activitate artistică.

În ultimii ani, Ad Libitum Voices a concertat pe scene de prestigiu din întreaga țară: București, Cluj-Napoca, Sibiu, Brașov, Oradea, Timișoara și multe altele. Printre momentele reprezentative ale grupului se remarcă participarea la concursul X Factor 2017, unde grupul a ajuns în Marea Finală, deschiderea Semifinalei Eurovision România 2018 de la Salina Turda și participarea la Festivalul UNTOLD 2019, unde Ad Libitum Voices a concertat pe scena principală găzduită la Cluj Arena.

Despre Orchestra Liber Artis

A apărut oficial în anul 2008 din dorința mai multor muzicieni de a fi nonconformiști, creativi și de a avea o conexiune mai apropiată cu spectatorul.Orchestra are ca motto să adune oameni, să creeze amintiri și să ofere o seară spectaculoasă.Să nu te miri dacă în timpul unui spectacol vei asista la momente comice sau vei observa instrumente neconvenționale ce sunt introduse cu lejeritate în momentele muzicale.

Un show inedit și inovator, un show despre care cu siguranță se va vorbi și a doua zi!

Special pentru fani, organizatorul a pregătit și o secțiune VIP care asigură o sesiune de tip Meet & Greet cu durata de 1 oră, în care iubitorii acestui proiect muzical vor avea șansa de a-i cunoaște pe cei 4 membri, în compania unor preparate și a unor băuturi alese. Zâmbetele, îmbrățișările și amintirile frumoase vor fi cu siguranță parte din acest moment. Sesiunea Meet & Greet va începe la ora 17:00 și va avea loc la Palatul Braunstein din Iași.

Biletele pot fi achiziționate pe iabilet.ro

articolul original.

Solistul trupei Bucovina a fost bătut crunt în plină stradă! Florin Țibu a fost lovit cu un obiect metalic în față. ”Fără vorbe, fără tâlhărie, fără nimic”

4 February 2023 at 12:15

Aseară, Florin Țibu a fost atacat în plină stradă, agresorii fiind încă necunoscuți. S-a întâmplat după ce solistul formației folk metal Bucovina a susținut un concert sold-out la Iași. Orașul unde rockerul locuiește.

Solistul și chitaristul de la Bucovina, unul din grupurile rock românești populare la nivel mondial, cu zeci de concerte peste tot în Europa, a cântat aseară în orașul sus amintit, cu ocazia lansării noului album, ”Suntem aici”. Clubul s-a dovedit neîncăpător pentru sutele de fani, formația urmând să concerteze și astăzi, în aceeași locație.

Starea lui Florin Țibu (44 ani) pare a fi bună în ciuda faptului că rockerul ar fi fost lovit și la nivelul feței cu obiecte metalice. Mulți admiratori s-au oferit să-i da asistență juritică, inclusiv alternative ce ar ajuta să-i găsească pe agresorii.

Solistul trupei Bucovina a fost bătut crunt în plină stradă! ”Mergem înainte”

”În ciuda faptului ca am fost atacat aseară, în drum spre casă, și mi-am luat un neveu cu ceva (chei, cred eu) în mufarină, concertul de diseară se tine. N-o sa fiu chiar “bătrânelul ăla simpatic de la chitara”, dar mergem înainte”. Mergeam pe strada pe care locuiesc, cu gluga în cap, un rucsac în spate, și în momentul în care am trecut pe lânga un grup de patru tineri, a apărut surpriza. Fără vorbe, fără tâlhărie, fără nimic” ,  a povestit rockerul de la Bucovina.

Bucovina a luat ființă în anul 2000 -Florin Țibu (Crivăț), Bogdan Luparu, Bogdan Mihu (Vifor) și Jorge Augusto Coan-, și au susținut zeci de concerte alături de mari trupe ale genului.

articolul original.

Mare show mare, săptămâna viitoare la Suceava. Carla’s Dreams și Horia Brenciu vor concerta la 635 de ani de atestare documentară a orașului

3 February 2023 at 17:40

Manifestările dedicate împlinirii a 635 de ani de la prima atestare documentară a Cetății de Scaun se vor desfășura în perioada 10-12 februarie. Vineri, 10 februarie,  pe esplanada din fața Casei de Cultură, va avea loc un concert de muzică populară cu artiști din zona Bucovinei: Margareta Clipa, Andra Matei, Sorin Filip, Călin Brăteanu, Gabriel Temișan, Nicoleta Cojocaru. Sâmbătă, pe lângă concertele CARLA’S DREAMS și Horia Brenciu, alături de HB ORCHESTRA, vor mai concerta alți doi artiști consacrați: Iuliana Beregoi și Alexandra Cuza. Duminică va avea loc un concert cu tinere talente locale. Citiți mai jos detalii despre scenă, prezentare și artiștii care vor evolua la spectacole și când va fi și cât va dura focul de artificii!

CARLA’S DREAMS

S-a aflat pe ultima sută de metri cine vor fi artiștii cu care Primăria Suceava a încheiat deja contracte pentru a concerta la 635 de ani de la atestarea documentară a Cetății de Scaun: CARLA’S DREAMS și Horia Brenciu, acesta din urmă urmând să vină la Suceava alături de orchestra sa: HB ORCHESTRA. Procedura de achiziție a fost perfectată în SEAP la închiderea programului zilei de vineri, 3 februarie. Și poate nu întâmplător s-a lăsat „suspansul” definitivându-se procedura pe „ultima sută de metri”.

Serviciile de organizare a spectacolului susținut de CARLA’S DREAMS, cu ocazia prilejuirii împlinirii a 635 ani de atestare documentară a Sucevei și a Cetății de Scaun a Sucevei (aceasta este formularea utilizată de Primărie în SEAP – s.red.), costă municipalitatea puțin peste 20 de mii de euro fără TVA. În sumă sunt incluse „ toate costurile trupei” pentru un concert cu public larg în data de 11 Februarie 2023, cu o durată de minim 50 minute. În ceea ce privește concertul Horia Brenciu alături de HB ORCHESTRA, acesta va avea loc tot pe data de 11 februarie, va avea o durată de 60 de minute iar municipalitatea va achita puțin peste 17.500 de euro fără TVA, sumă în care „sunt incluse toate costurile trupei”.

Horia Brenciu

Împlinirea a 635 de ani de atestare documentară a Sucevei și a Cetății de Scaun a Sucevei are loc pe 10 februarie, dar fiindcă data respectivă cade într-o zi de vineri, primarul Ion Lungu a optat pentru varianta în care manifestările de celebrare a celor 635 de ani de atestare documentară să aibă loc în perioada 10-12 februarie, în Piața 22 DECEMBRIE. Și după cum de altfel a precizat edilul și, de altfel, a inițiat un demers în Consiliul Local materializat prin aprobarea unui proiect de hotărâre, nu mai puțin de 500 de mii de lei fără TVA au fost alocate pentru susținerea manifestărilor. Sumele pentru concertele CARLA’S DREAMS și Horia Brenciu alături de HB ORCHESTRA sunt contractate în lei, dar în SEAP este și o specificație cu privire la echivalentul în moneda europeană a fiecărei sume pentru serviciile contractate.

Și atunci, o întrebare logica este legată de diferența de peste 310.000 de lei fără TVA pe ce se va îndrepta? Ei bine, răspunsul se găsește în alte achiziții necesare. Concertele de sâmbătă sunt doar o parte a manifestărilor care, așa cum am arătat, încep de pe data de 10 și se termină pe data de 12 a lunii curente. Și fiindcă orice trupă care se respectă nu vine oricum, ci pe o scenă cât mai „cool”, iată că s-a ținut cont de asta. Iar firma cu care s-a făcut contractul pentru concertul CARLA’S DREAMS va asigura nu doar scena, ci și serviciile de prezentare alături de concerte în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. În suma de peste 44 de mii de euro fără TVA este inclusă și masa festivă pentru 100 persoane la Hotel Balada.

Iuliana Beregoi

De altfel, rețeta a fost aplicată și la ediția din 2022 a Zilelor Sucevei și la ultimul Revelion în aer liber: scena profesională de spectacol cu dimensiunea de 10 m X 12 m; ecrane LED – câte unul în stânga și în dreapta scenei cu dimensiune de 4 m x 3 m fiecare și un ecran LED de dimensiunea 6 m x 4 m pe spatele scenei, cu procesor pentru proiecție materiale foto-video și asistență tehnică pe toată perioada asigurată cu personal calificat; camere, procesor și producție video și grafică. De menționat că scena nu va fi doar pe 11 februarie, ci și pe durata celorlalte concerte, prezentator urmând a fi Ovidiu Rusu.

Cât privește concertele din cele trei zile, primul va fi unul de muzică populară cu artiști din zona Bucovinei: Margareta Clipa, Andra Matei, Sorin Filip, Călin Brăteanu, Gabriel Temișan, Nicoleta Cojocaru. Sâmbătă, pe lângă concertele CARLA’S DREAMS și Horia Brenciu alături de HB ORCHESTRA vor mai concerta alți doi artiști consacrați: Iuliana Beregoi și Alexandra Cuza. Duminică va avea loc un concert cu tinere talente locale.  În suma de peste 217 mii de lei fără TVA sunt incluse și Taxele UCMR – ADA.

Alexandra Cuza

Desigur, niciun eveniment de succes fără focuri de artificii. Cel puțin așa pare să fie rețeta servită publicului! Astfel, spectacolul pirotehnic organizat la cele trei zile de manifestări la 635 de ani de la prima atestare documentară a Cetății de Scaun a Sucevei se va desfășura începând cu ora 22:00 pe data de 11 februarie, în Piața 22 Decembrie din Municipiul Suceava. Primăria Suceava a inițiat deja demersurile cu o firmă de specialitate iar suma vehiculată – contractul încă nu este parafat la ora redactării acestui articol, dar foarte probabil spre asta se merge – este de cel mult 48.000 de lei fără TVA. Focul de artificii va cuprinde toată gama de efecte și culori, printre care: super coroana aurie cu roșu, sălcii curgătoare, ropot furtunos argintiu, globuri roșii colorate, mii de crizanteme aurii, tunet de tun, bujori multicolori, evantaie aurii și argintii, coadă de cal timp îndelungat aurie, valuri argintii cu albastru, bujori verzi sau în două culori, mine cu cap în trei culori, comete multicolore, peștișori aurii, coadă de cal super stufoasă, etc. Din câte se pare, deschiderea bateriei de artificii va fi în formă de evantai, cam tot cum a fost și la începutul spectacolului pirotehnic de la Revelionul în aer liber. Spectacolul pirotehnic va avea o durată de 8 minute iar cadența va fi de aproximativ 400 lovituri pe minut, calibrele folosite pentru artificii fiind diverse, cuprinse ca dimensiune între 0,8 și 1,2 țoli în diametru. (Dan PRICOPE)

articolul original.

Trei rapperi, găsiți morți după două săptămâni de la dispariție

3 February 2023 at 10:21
image

Trei rapperi din SUA au fost găsiți morți într-un apartament abandonat, la aproape două săptămâni după ce au anulat un concert. Autoritățile nu au dezvăluit cauza decesului.

Cadavrele a trei rapperi dispăruți au fost găsite pe 2 februarie într-un apartament abandonat din Detroit, la aproape două săptămâni după ce a început căutarea bărbaților, scrie Daily Star.

Armani „Marley Whoop” Kelly, de 38 de ani, Montoya Givens, de 31 de ani, și Dante „B12” Wicker, aveau un concert programat pentru 21 ianuarie, pe care l-au anulat și ulterior au dispărut.

Cadavrele au fost găsite într-un complex de apartamente Highland Park din Detroit.

„Detectivii continuă să investigheze acest incident. Deocamdată, nu am confirmat identitatea vreunei victime din interior și nici un fel de cauză a morții”, a transmis poliția din Michigan pe Twitter.

Familiile celor dispăruți au început căutările

Mama lui Givens, Cat Fogle, a confirmat pentru The Detroit News că a fost anunțată de moartea fiului ei de către poliție. „Mi-au spus că au găsit cele trei cadavre. Nu știu ce am de gând să fac, cum îl voi îngropa”, a spus femeia.

Arman ”Marley Whoop” Kelly îi spusese logodnicei sale, Taylor Perrin, că problemele cu echipamentul erau motivul pentru care concertul a fost anulat și plănuia să cânte la spectacole cu microfon deschis și să se întâlnească cu prietenii.

Potrivit unui raport anterior WJBK, până în dimineața de după emisiunea anulată, toate cele trei telefoane ale victimelor încetaseră să mai trimită date.

Familiile Givens și Wicker și-au dat seama că toți cei trei bărbați se cunoșteau după ce au văzut un reportaj de știri la patru zile după ce mama lui Kelly, Lorrie Kemp, l-a anunțat dispărut pe 23 ianuarie.

”Cerșesc ajutor pentru orice informație. Am nevoie de răspunsuri și, chiar dacă e vorba de o tragedie, am nevoie de un răspuns, pentru că nu voi uita niciodată și nu mă voi opri niciodată”, a spus Perrin.

articolul original.

MOISE canta alaturi de CARGO pe 24 februarie la Sala Palatului

2 February 2023 at 19:32

Pe 24 februarie CARGO va invita la Sala Palatului la un eveniment cu totul si cu totul special: Balade Rock! Trupa sarbatoreste 20 de ani de la aparitia megahitului “Ploaia” si pregateste un playlist dedicat baladelor trupei. Pana pe 15 februarie biletele au pret earlybird.

Invitata alaturi de CARGO este trupa MOISE care va deschide showul de la Bucuresti.

MOISE este trupa rock înființată de chitaristul Alin Moise în anul 2018.
Cu rădăcini în hard rock și heavy metal, MOISE vine cu un sound modern bazat pe riff-uri puternice și apăsate, precum și pe solo-uri de chitară melodice.

Primul album „Cine ești, cine sunt” este lansat în anul 2018 și conține 9 piese, dintre care doua instrumentale.

Cel mai recent single MOISE se intitulează „Nu ne oprim” și va face parte de pe următorul material discografic al trupei.

Trupa MOISE înseamnă: Alin Moise (chitara), Sebastian Simonis (voce), Stefan Darie (tobe) și Stefan Buta (bass).

https://www.youtube.com/moiseromania
https://www.facebook.com/MOISE.Romania
https://www.instagram.com/MOISE.Romania

Biletele se pun in vanzare pe iabilet.ro la urmatoarele preturi:

Categoria A – 179 lei earlybird (pana pe 15 februarie), 199 de lei in presale si 220 de lei la intrare

Categoria B – 129 lei earlybird (pana pe 15 februarie), 149 de lei in presale si 160 de lei la intrare

Categoria C- 89 lei earlybird (pana pe 15 februarie), 99 de lei in presale si 120 de lei la intrare

Categoria D – 69 lei earlybird (pana pe 15 februarie), 89 de lei in presale si 100 de lei la intrare

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, Muzica si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo si Edenred, pe factura la Vodafone sau Orange sau prin Fan Courier oriunde in tara. La pretul tuturor biletelor se adauga comisionul de emitere bilete al agentiei de ticketing si poate activa dinamic pricing.

Un eveniment BestMusic Live & METALHEAD powered by ROCK FM.

Acestea fiind spuse, vă invit cu drag, apoi vă aștept cu impresii!

articolul original.

Cobzarul Simion Bogdan canta cu Goran Bregovic la Sala Palatului

2 February 2023 at 19:29

Goran Bregovic & Wedding and funeral band canta pe 22 aprilie la Sala Palatului. Showul este un “Best Of” al carierei artistului si va include toate piesele care l-au facut celebru!

Invitat special cu un show in recital de 60 de minute este Cobzarul Simion Bogdan & Lautarii de Matase.

Lăutarul-culegător de muzici de tradiție Simion Bogdan-Mihai, alături de taraful Lăutarii de Mătase, prezintă un nou spectacol la Sala Palatului pe data de 15 noiembrie 2023! Născut în 1990 la Râmnicu-Vâlcea, Bogdan a început sa studieze cobza de la 15 ani.

Începând cu anul 2006, a călătorit prin România, culegând cântece lăutărești și învățând de la puținii cobzari rămași în viață. A colaborat cu artiști din zone muzicale diverse, precum Mihai Mărgineanu, Taraf de Haidouks, Les Elephants Bizarres, Chimie, Samurai și alții. Din 2017 a susținut numeroase concerte de muzică lăutărească cu taraful Lăutarii de mătase. A lucrat la coloana sonoră a documentarelor “Flavours of Romania” și “Wild Carpathia” realizate de jurnalistul britanic Charlie Ottley. La 1 mai 2021, a lansat albumul “Valahia în Demol”. Albumul a fost produs de Adrian Despot.

Biletele au urmatoarele preturi:

– earlybird (primele 200 din fiecare categorie): VIP 299 lei, Cat A 229 lei, Cat B 189 lei, Cat C 129 lei, Cat D 79 lei
– presale: VIP 320 lei, Cat A 250 lei, Cat B 200 lei, Cat C 140 lei, Cat D 100 lei
– la acces: VIP 320 lei, Cat A 250 lei, Cat B 200 lei, Cat C 140 lei, Cat D 130 lei

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, Muzica si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo si Edenred, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara. La pretul tuturor biletelor se adauga comisionul de emitere bilete al agentiei de ticketing si poate activa dinamic pricing.

Un eveniment BestMusic Live Concerts powered by Magic FM.

Acestea fiind spuse, vă invit cu drag, apoi vă aștept cu impresii!

articolul original.

LIFE OF AGONY canta la Metalhead Meeting

1 February 2023 at 15:55

Trupa americana LIFE OF AGONY canta in premiera in Romania la a zecea editie a festivalului Metalhead Meeting. Alaturi de PANTERA, care va tine capul de afis al zilei de 27 mai, Life of Agony se alatura ca headliner al ultimei zile a festivalului.

Showul americanilor face parte din truneul aniversar de 30 de ani care are aproape toate datele sold out in jurul lumii.

Primul val de abonamente earlybird Cowboys from Hell, este deja epuizat de aproape o luna si mai mult de jumatate din biletele la festival sunt deja vandute. Multe alte trupe vor fi anuntate in curand precum si o a doua scena. Metalhead Meeting ofera fanilor de 10 ani o serie de trupe alese cu grija, multe in premiera in Romania.

Life of Agony vin din Brooklyn, New York si activeaza de peste 30 de ani. Mai exact din 1989, cand solista Mina Caputa, basistul Alan Robert si chitaristul Joey Z au pus bazele formatiei. Pana acum au lansat 6 materiale de studio, cel mai de succes fiind chiar discul de debut, ‘Rever Runs Red’ pe care celebra revista Rolling Stone l-a inclus in topul celor mai bune albume metal din istorie. Stilul muzical abordat de formatie ar putea fi definit mai ales ca alternative metal, insa influente din grunge, heavy si nu metal sunt vizibile in compozitiile artistilor.

Piese precum “Through and Through”, “This Time”, “River Runs Red” sau “Underground”, cantece cu milioane de afisari pe Youtube, se vor auzi in premiera la Bucuresti pe scena Metalhead Meeting, cantate de inconfundabila voce a Minei Caputo.

Abonamentele de trei zile se gasesc pe iabilet.ro la urmatoarele preturi:

– VIP –  699 lei
Pe platforma la inaltime, aproape de scena cu bar si acces separat. Doar 500 de bilete. Fanii cu bilete la categoria VIP au acces si in zonele Cowboys from Hell si Concrete sledge

– Cowboys from Hell (A) – 439 lei
Fara loc in fata scenei
Fanii cu bilete la Categoria Cowboys from Hell au acces si in zona Concrete sledge

– Concrete sledge (B) – 339 lei
Fara loc in spatele Categoriei Cowboys From Hell (A)
Dupa epuizarea primului val de 3000 de abonamente, acestea vor costa 369 lei

La pretul tuturor abonamentelor se adauga comisionul de emitere bilete al agentiei de ticketing.

Accesul copiilor sub 7 ani este gratuit daca sunt insotiti de un adult posesor de bilet valabil.

Un eveniment METALHEAD si BestMusic Live powered by ROCK FM.

Acestea fiind spuse, vă invit cu drag, apoi vă aștept cu impresii!

articolul original.

Atmosfera se incinge la TeddyBear In Love

31 January 2023 at 17:34
image

Pe 4 februarie, într-unul din cele mai cool spații din București, la HiroBay, are loc prima petrecere TeddyBear din acest an – Teddy Bear in Love. Invitat special: Jengi – numărul 1 în trenduri pe Tik Tok.

Bel Mercy s-a viralizat după ce a fost folosită într-un video cu o fetiță care dansează pe piesa artistului olandez. Clipul a strâns milioane de vizualizări pe rețelele sociale, catapultându-l pe Jengi către faimă și recunoaștere mondială. De-a lungul carierei, artistul a avut o serie de lansări care includ single-ul lui de debut, Bruh, și EP-ul Colors în 2017, precum și o serie de colaborări cu FS Green și LEYO. De când a devenit virală pe Tik Tok, piesa Bel Mercy a strâns 65 de milioane de vizualizări și 6 milioane de like-uri pe Tik Tok la care se adaugă peste 7 milioane de vizualizări pe Instagram.

Alături de Jengi vor urca pe scenă MoonSound, fondatorul TeddyBear și unul dintre cei mai apreciați artiști de muzică electronică din România, o prezență constantă la festivalurile mari ca UNTOLD, SAGA sau Neversea, artiștii Sllash & Doppe, care au cucerit deja lumea cu hiturile lor, având piese ascultate în întreaga lumea, și Fere, designerul român care și-a descoperit pasiunea de DJ.

Adună-ți prietenii și vino să dansezi până dimineață pe muzica funky care a devenit deja simbolul petrecerilor TeddyBear. Starea evenimentului este definită de motto-ul lor, „As long as you`re cool, here is where you want to be”.

Vino și tu sâmbătă, 4 februarie, începând cu ora 21:00 la HiroBay (Șoseaua Nordului 7-9, București) să iei parte la TeddyBear In Love – DRESS CODE: Red & Black, Provocative. Biletele s-au pus deja în vânzare pe www.iabilet.ro și au prețuri între 50 și 100 lei. Pentru rezervări la mese poți suna la  0744356463.

Bilete: https://www.iabilet.ro/bilete-teddybear-in-love-82453/

Acestea fiind spuse, vă invit cu drag, apoi vă aștept cu impresii!

articolul original.

Irina Rimes transformă Sala Palatului în ACASĂ

31 January 2023 at 14:23
image

Pe data de 1 martie 2023, Irina Rimes deschide oficial sezonul concertelor și își sărbătorește cel de-al patrulea album, ,,Acasă”, printr-un concert la Sala Palatului, în parteneriat media cu Kiss FM. Astfel, în prima zi oficială de primăvară, artista va înflori scena cu un performance ce se anunță cel puțin incredibil. O producție vizuală specială, 90 de minute petrecute alături de artistă și invitați precum The Motans, Grasu XXL și mulți alții. 

Biletele sunt deja disponibile:

https://bilete.irinarimes.ro/bilete-irina-rimes-acasa-la-sala-palatului-81158/

Concertul de pe 1 martie le va da ocazia la propriu fanilor să se conecteze cu artista, întrucât vor putea avea parte și de o sesiune de meet and greet:

https://www.iabilet.ro/bilete-meet-and-greet-irina-rimes-acasa-82518/

Până pe 15 februarie biletele au pret earlybird. La minim 4 bilete cumpărate, fanii beneficiază de o reducere de 10%, în timp ce pentru 6 bilete cumpărate reducerea este de 30%. Totodată iaBilet oferă fanilor oportunitatea de a-și cumpăra bilete în 6 rate, folosind toate cardurile de credit existente pe piață, selectând această metodă de plată în zona de checkout.

Albumul ,,Acasă” include 16 piese confesiune, vindecătoare şi sensibile, compuse de artistă cu compozitori şi producători de top din România. Pe album sunt şi cele două colaborări cu Grasu XXL „Pentru totdeauna” şi cea cu Jah Khalib pentru „Навсегда”. Acesta este disponibil pe toate platformele digitale, cât și în format fizic, pe CD și vinil. 

Despre ,,Acasă” și drumul Irinei vorbește și documentarul de 7 episoade pe care artista l-a lansat alături de HBO Max pe data de 3 iunie, „Irina Rimes: Pe drumul meu”, o miniserie prin care artista a ales să îşi spună povestea și să vorbească despre struggle-ul de a fi artist. Irina Rimes rememorează momente importante din viaţa ei, vorbeşte despre versurile pe care le cântă, despre oamenii care au ajutat-o în carieră. În paralel, sunt dezvăluite detalii despre sursele de inspiraţie ale albumelor anterioare, sunt pregătite videoclipuri şi concerte caritabile. 

Irina Rimes este unul dintre artiştii emblematici ai industriei muzicale din România care şi-a pus amprenta asupra publicului şi topurilor radio şi TV prin stilul unic de interpretare, piese statement şi sute de show-uri live intense şi pline de emoţie.

„Despre el”, „Cosmos” şi „Pastila” sunt cele trei albume compuse de Irina care includ hituri precum „Visele”, „Ce s-a întâmplat cu noi”, „Iubirea noastră mută”, „Bandana”, „Bolnavi amândoi”, „Nu ştii tu să fii bărbat”, iar colaborările cu artişti precum Guess Who, Carla’s Dreams, The Motans, INNA, Grasu XXL, Bruja sau Cris Cab, dar şi piesele compuse pentru Andra, Antonia, Nicole Cherry, confirmă versatilitatea sa.

Biletele sunt disponibile pe iabilet.ro, iar concertul este un eveniment BestMusic Live & Global Records.

articolul original.

Pentru prima dată, o chinezoaică reușește ceea ce puteau doar rușii

31 January 2023 at 11:04

Sâmbătă seara, celebra sală Carnegie Hall din New York a fost umplută până la refuz de spectatorii entuziasmați de programul anunțat: cele patru concerte de Serghei Rachmaninov pentru pian și orchestră și Rapsodia sa pe o temă de Paganini, interpretate de Yuja Wang.

A fost o vreme când din cauza hainelor purtate de pianistă, mulți strămbau din nas. Așa cum făceau și cu Khatia Buniatishvili. Acea vreme, îmi place să cred, este demult uitată. Yuja a schimbat pentru fiecare lucrare interpretată o altă rochie, dar asta nu a împiedicat-o să strălucească muzical.
Programul a început cu poate cel mai melodios concert compus vreodată, numărul doi și s-a încheiat cu poate cel mai dificil concert compus vreodată, numărul 3. Pianista a fost însoțită în această dificilă, dar splendidă călătorie muzicală, de Orchestra Filarmonică din Philadelphia, dirijată de Yannick Nézet-Séguin, pianist și dirijor canadian, directorul muzical al Orchestrei Métropolitain, al Operei Metropolitane și al Orchestrei Philadelphia.

Născută în 1987 la Beijing, Yuja Wang a început să studieze pianul la 6 ani și după absolvirea Conservatorului din Beijing, continuă studiile muzicale la Curtis Institute în America. Chris Lee Photographer

Cum a decurs seara

Yuja a cântat cu claritatea, ritmicitatea genială și fermitatea obișnuită, fără a arăta semne de oboseală. La final, deși nimeni nu se aștepta, pianista a oferit cu generozitate și un bis. Publicul său este obișnuit cu „darurile” ei de la sfârșit, totuși, după 4 ore și  jumătate, ea ar fi putut să renunțe la acest obicei, dar s-a reașezat la pian și a cântat o scenă de balet din opera Orfeu și Euridice a lui Gluck.

Imediat după începutul celei de a treia mișcări din al doilea concert pentru pian, muzica s-a oprit căci unui spectator i s-a făcut rău și a fost dus de urgență la spital să se opereze. Omul a supraviețuit, iar concertul a fost reluat cu afirmația dirijorului că muzica este viață, dar viața primează.

Ce poate însemna pregătirea pentru această provocare

Concertul a fost anunțat ca un eveniment “once in a lifetime” și a sărbătorit 150 de ani de la nașterea compozitorului.
Acesta a avut o relație specială cu orchestra din Philadephia, fiind formația lui preferată și dedicând al patrulea său concert dirijorului acestei orchestre din acea vreme, Leopold Stokowski.

După prima repetiție ce a avut loc marți, Yuja a exclamat „Am supraviețuit!”  și a continuat spunând că „nu am nicio idee ce naiba fac. Am același sentiment ca toți ceilalți…să vedem unde va duce acest maraton kamikaze. Nu pot avea control asupra acestui eveniment, așa că o să mă las condusă!” .
Pentru pregătirea acestui concert herculian, ea a renunțat la petreceri, la orice fel de băutură, a dormit 8 ore pe noapte și în mod pecuniar a cântat nu mai mult de 2-3 ore pe zi la pian și în mare parte….valsuri de Strauss.

Părinții Yujei încă trăiesc în Beijing iar tatăl ei este un percuționist foarte bun și datorită lecțiilor cu el, pianista are acest talent ritmic de excepție


Dirijorul a considerat, de asemenea, acest maraton ca fiind o nebunie, dar cunoscând-o pe Yuja din 2013, când au cântat împreună al treilea concert pentru pian și orchestră de Serghei Rachmaninov, el a spus atunci despre talentata artistă de origine chineză că este exact persoana potrivită pentru astfel de muzică. „Cu ea niciodată nu va exista măcar vreo urmă de sunet dur sau aspru. Întotdeauna va fi frumos, frazat și foarte liber”.

„You are my Hero”

I-a spus dirijorul pianistei după una dintre repetiții. Yuja s-a simțit extrem de mândră de realizarea ei și are de gând să repete performanța fie în China sau la Los Angeles.
Un asemenea maraton are loc pentru prima oară la Carnegie Hall.
În 1939 au fost cântate primele trei concerte ale compozitorului sub bagheta lui Eugene Ormandy. Vladimir Ashkenazy a interpretat toate cele 4 concerte ale lui Serghei Rachmaninov, dar în patru seri consecutive împreună cu London Symphony Orchestra, dirijați de Daniel Barenboim în 1968.
Serile cu mai multe concerte într-o seară aparțineau rușilor, dar iată că Yuja a marcat un pas important în istoria muzicii interpretative.

articolul original.

Concert SAVE la The Pub pe 8 Martie

28 January 2023 at 17:37
image

Sărbătorește ziua internațională a femeii cu un moment artistic de excepție, un concert marca SAVE.

SAVE este un artist aparte care își scrie singur piesele încă din adolescență. Artistul cântă în română și engleză despre dragoste, fericire și lumea în care trăim.

Piesele și versurile lui SAVE transmit emoție pură, dar și o energie molipsitoare care te va ridica la dans.

Pe 8 martie fă un cadou jumătății tale și haideți la The Pub pentru o seară intimă și efervescentă alături de SAVE și trupa sa, într-un concert special, cu piese și momente alese exclusiv pentru cupluri, cu atenția către iubitele, soțiile, mamele și prietenele noastre: femeile.
Biletele Early Bird se pun în vânzare luni, 30 februarie 2023, la ora 12:00 pe siteul www.ambilet.ro.

Acestea fiind spuse, vă invit cu drag, apoi vă aștept cu impresii!

articolul original.

Folkistul și poetul Sorin Poclitaru a deschis o pizzerie culturală! La un concert se poate gusta o ”Pița țăranului venit din Italia” ori ”Pița din ziua de salariu”

26 January 2023 at 13:35

Folkistul și poetul Sorin Poclitaru a deschis o pizzerie inedită chiar acasă la el, în Gura Humorului. Una culturală, la modul propriu!

 Deja a intrat în tradiția locală ca iubitorii de muzică de calitate să-și dea întâlnire printre rafturile pline de cărți cu poezii ale artistului- multe dintre acesta fiind cântate de marii soliști ai genului (de fapt de majoritatea, având în vedere că au dat formă la circa 120 de texte de piese).

Poet atipic, care colindă țara în spectacole muzicale concepute după poeziile sale, și  care, din banii obținuți de pe urma pizzeriei și carților sale sprijină apariția albumelor folk ori organizează spectacole publice, la pizzeria lui Sorin Poclitaru se gustă nu doar pizza ori hamburger ci și concerte pe bandă rulantă.

”Pița de câți bani avem”, ”Pița ca la mama lui Don Corleone”, ”Pița țăranului venit din Italia”, ”Pița din ziua de salariu” ori ”Pița Colesterol” sunt câteva din sortimentele de pizza propuse de localul lui Sorin Poclitaru.

Folkistul și poetul Sorin Poclitaru a deschis propria pizzerie culturală la Gura Humorului ”Pița țăranului venit din Italia” ori ”Pița din ziua de salariu” fac parte din meniu

Pe lângă activitatea ateprenorială, artistul ale cărui poezii sunt cântate de cunoscuți folkiști, amintim Adrian Beznă, Emeric Imre, Cătălina Stepa, Marius Matache ori frumoasa Ștefania Iacob, Sorin (50 ani) a inițiat un  proiect cultural lăudabil ”Să dăm folk la școli”, sub care a colindat instituțiile de învățământ cu apreciați cântăreți. Le-a vorbit, recitat și cântat elevilor de gimnaziu ori liceu.

”La pizzerie puteți citi, bea, mânca și dacă aveți noroc, puteți prinde și un concert de muzică folk. Tot aici puteți întâlni și cărțile mele”, își prezintă Sorin Poclitaru afacerea sa boemă. Din 2009, Sorin Poclitaru a publicat mai mult de 20 de albume de poezii.

articolul original.

Mani Neumann, fostul violonist al legendarei trupe Phoenix, aduce Trio farfarello la Arad

23 January 2023 at 13:10
image

Trio farfarello, formația înființată în Germania de Vest în anul 1982 de către violonistul Mani Neumann – fost violonist al legendarei trupe Phoenix – alături de chitaristul Ulli Brand și basistul Ecke Volk, marchează la Arad începutul unui turneu național, care se va întinde pe mai multe luni. Concertul-eveniment va avea loc în Club Flex, în data de 17 februarie. Partener media: Special Arad.

Trio farfarello înseamnă în primul rând vioară, blockflöte, chitări acustice pe 6 şi 12 corzi, percuţie & bass. Mani Neumann (vioară, blockflöte) şi Ulli Brand (chitară), membrii fondatori ai trupei farfarello, au reuşit ca în 40 de ani de activitate să obţină recunoaştere europeană şi internaţională. Stilul muzical abordat este atât de unic încât orice descriere convenţională devine imposibilă. Prin muzica lor, farfarello creează un sunet arhaic, brut, eliberat de clişee, fiind o combinaţie de folclor est – european şi influenţe contemporane: muzică tradiţională, jazz, rock şi muzică clasică. Din 1982 şi până acum, farfarello a lansat 18 albume, 4 dvd-uri şi a participat la peste 3.500 de concerte în toată lumea. Mani Neumann şi Ulli Brand au adus pe scenă, în diferite formule muzicale (trio, quartet şi chiar orchestre simfonice), nume mari ale genului precum celebri toboşari Mike Barsimanto, Herb Quick, şi Chris Thompson (Manfred Mann’s Earth Band).

Mani Neumann, supranumit şi Der Teufelsgeiger (Violonistul Diavolului), este considerat un maestru al viorii şi blockflöte. Modul său de a interpreta – melancolic, sălbatic ori excitant – este întotdeauna autentic, nonconformist şi imposibil de copiat. Mani este cunoscut în România şi ca urmare a activităţii sale de violonist în legendara formaţie Phoenix în cadrul căreia a cântat din anul 1978. A fost onorat cu premiul MTV – Lifetime Award şi decorat de Preşedintele României cu ordinul „Meritul cultural“ în gradul de „Cavaler“ pentru merite culturale deosebite aduse României. Din 1982 cântă împreună cu Ulli Brand în formaţia farfarello.

Ulli Brand este considerat la ora actuala unul dintre cei mai buni chitarişti din Europa, fiind recunoscut pentru stilul său unic în care interpretează muzica la chitară acustică cu 6 şi 12 corzi. Specialitatea lui este chitara acustică pe care o combină cu diferite efecte de ecou polifonice. Prin această combinaţie, Ulli face ca sunetul farfarello să fie unic, autentic şi original, reuşind astfel prin modul în care menţine atât armonia, cât şi basul cu o singură chitară acustică, să înlocuiască o întreagă orchestră. Solo-ul lui din melodia „Durchzug” este cel mai bun exemplu în acest sens.

Urs Fuchs a ajuns să cunoască România în urma unei vizite pe care a făcut-o alături de Mani Neumann. L-au impresionat orașele din centrul țării, pe care le-a vizitat, și oamenii deschiși cu care a interacționat. Se întoarce în România pe scenă de data aceasta, în turneul farfarello. Urs este un muzician complex, care a cântat cu Jon Lord (Deep Purple), Sally Oldfield, Kathy Kelly, Frida (Abba), Miller Anderson (Spencer Davis Group) Charlie Mariano, Clannad, Peter Kraus si Wolfgang Niedecken.

Concertul va avea loc la clubul Flex din Arad în 17 februarie, începând cu ora 19:00. Prețul biletului este de 40 de lei. Biletele pot fi achiziționate în data evenimentului, pe bază de rezervare, din cauza numărului limitat de locuri. Pentru detalii și rezervări, organizatorii evenimentului vă stau la dispoziție la numărul de telefon: 0756568006.

articolul original.

Gabriel Cotabiță va cânta din nou cu VH2! Infarctul de acum 8 ani și coma din care și-a revenit miraculos l-au depărtat de formația sa de suflet

21 January 2023 at 11:01

Gabriel Cotabiță revine în VH2, grupul pe care l-a înființat și a reputat multe succese.

Solistul urcă pe scenă alături de Mihai Pocorschi, vechiul său camarad din prioada primei componențe Holograf (la jumătatea anilor ‘80). Au căzut de acord să sărbătorească împreună 20 de ani de VH2 printr-un concert de gală, eveniment ce va avea loc la un cunoscut club concertistic din nordul Capitalei.

Până la cumplitul accident cardiac pe care l-a suferit în 2015, în urma căruia s-a aflat timp de trei săptămâni în comă,  Cotabiță (67 ani) a lansat alături de VH2 multe succese, amintim: “Trece vremea”, “Mai stai” ori ”Dacă n-ai iubi”. Mulți sunt cei ce cred că însăși titulatura de VH 2 s-ar traduce ”2 din vechiul Holograf”.

Gabriel Cotabiță va cânta din nou cu VH2, la spectacol aniversar al trupei pe care a înființat-o în urmă cu 20 de ani

O perioadă, grupul de suflet al lui Gabriel Cotabiță a fost pus pe linie moartă din cauza neadaptării artistului după cumpăna prin care a trecut. Aflat sub observație medicală, în acea perioadă a fost exclus efortul ce-l presupunea un concert. Cu acceptul lui Cotabiță, Mihai Pocorschi a găsit un alt solist și a continuat să țină activă formația VH2. Grup care, pe 17 februarie împlinește 20 de ani.

În componența VH2 fac parte mari muzicieni, amintim Cătălin Tuță Popescu (Compact, Krypton) ori Răzvan Lupu (Krypton, Platonic Band, Pasărea Colibri, Vama Veche) și Vladimir Pocorshi.

articolul original.

THE 1975 canta la Bucuresti pe 26 iunie

17 January 2023 at 18:09

Trupa britanica The 1975 revine la Bucuresti pe 26 iunie 2023 la Arenele Romane. Primele bilete au preturi earlybird. Trupa cu al sau carismatic solist Matthew Healy revine in Romania dupa prezenta la festivalul Summer Well in 2019 cand au fost headlinerii evenimentului. Biletele se pun in vanzare pe 18 ianuarie la ora 10:00.
The 1975 vin din Anglia, mai exact din Wilmslow, Cheshire, aproape de Manchester. Componentii formatiei s-au cunoscut in liceu si au inceput sa cante inca din 2002.

Primul album a venit putin mai tarziu, in 2013, insa a ajuns direct pe prima pozitie in UK Albums si pe locul 28 in Billboard 200 aducandu-le 3 Discuri de Platina si 3 Discuri de Aur.

De atunci au mai lansat inca patru materiale de studio fiecare dintre ele ajungand in topurile din intreaga lume si aducand formatiei alte Discuri de Platina sau de Aur.

The 1975 abordeaza un pop rock dar cu influente dintr-o gama variata de genuri precum indie, funk, electro sau synth, solistul formatiei, Matt Healy, declarand in repetate randuri ca muzica Afro-Americana a influentat covarsitor directia muzicala a formatiei.

Biletele au urmatoarele preturi:

– Premium (cu loc) – 229 lei in earlybird, 249 lei in presale si 280 la intrare
– Teren (fara loc, in fata scenei) – 189 lei in earlybird, 209 in presale si 240 la intrare
– Acces General (cu loc) – 129 lei in earlybird, 149 lei in presale si 180 lei la intrare

Perioada earlybird este limitata la primele 200 de bilete din fiecare categorie

La pretul tuturor biletelor comandate in earlybird si presale se adauga comisionele specifice platformei de ticketing
.
Copiii sub 7 ani au acces gratuit doar in zona Teren (nu si pe scaune) si insotiti de un adult posesor de bilet valabil.

Recomandam fanilor care vin cu copii sub 10 ani sa le protejeze acestora urechile cu casti speciale. La concert volumul va fi puternic si acesta poate afecta auzul copiilor.

Organizatorii vor organiza suficiente puncte de vanzare a bauturilor pentru a evita cozile, Arenele Romane fiind o locatie propice pentru evenimentele de gen. Recomandam totusi sa veniti la concert din timp si nu fix inainte de concert. Este normal ca la orele de varf, fix inainte de intrarea pe scena a trupei cand se atinge capacitatea maxima a locatiei, barurile sa se aglomereze. Organizatorii vor oferi un program detaliat cu cateva saptamani inainte de concert.

Accesul cu umbrele este interzis.

Un eveniment BestMusic Live  powered by KISS FM.

Acestea fiind spuse, vă invit cu drag, apoi vă aștept cu impresii!

articolul original.

Concert aniversar – 40 de ani de la lansarea primului album Compact numit Fata din vis

17 January 2023 at 14:02
image

Concert aniversar - 40 de ani de la lansarea primului album Compact numit Fata din vis

În acest an se împlinesc 40 de ani de la lansarea primului album Compact numit ,,Fata din vis”, album ce conține hitul cu același
nume! Cu multă bucurie și emoție, trupa Compact anunță concertul
aniversar ,,Fata din vis”, in luna februarie în București și Iași.
Concertul aniversar va avea loc pe 5 februarie 2023 la București,
printr-un concert susținut la Sala Luceafărul (fosta CinemaPro) si la
Iași pe 11 februarie 2023, în cadrul Casei de cultură a studenților.
Pentru București:
Biletele sunt puse în vânzare pe iabilet.ro [2], la preţul:
Acces general 95 de lei
La prețul biletelor comandate se adaugă comisionul firmei de
ticketing.
Pentru Iași:
Biletele sunt puse în vânzare pe iabilet.ro [3] si spectacoleiasi.ro
[4], la preţul:
Categoria 1 – 85 lei
Categoria 2 – 55 lei
La prețul biletelor comandate se adaugă comisionul firmei de
ticketing.
Biletele se găsesc în format electronic pe:
– https://www.iabilet.ro/bilete-compact-paul-ciuci-fata…/ [5]
– https://www.spectacoleiasi.ro/spect…/compact-fata-din-vis/ [6]

Acestea fiind spuse, vă invit cu drag, apoi vă aștept cu impresii!

articolul original.

Concert cameral extraordinar și expoziție de artă fotografică, organizate la Alba Iulia cu ocazia Zilei Culturii Naționale

16 January 2023 at 15:59

Concert cameral extraordinar și expoziție de artă fotografică, organizate la Alba Iulia cu ocazia Zilei Culturii Naționale

Ziua Culturii Naționale a fost sărbătorită la Alba Iulia printr-un concert cameral extraordinar și o expoziție de artă fotografică dedicată cărții.

Concertul cameral a avut loc, duminică seara, la Museikon și a cuprins în program lecturi alese din ,,Amintirile lui George Enescu” de Bernard Gavoty și lucrări enesciene care au scris istorie. Astfel amintim lucrările „Legenda pentru trompetă și pian’’, „Menuet trist și Nocturnă pentru vioară și pian la 4 mâini’’, „Balada pentru vioară și pian’’, „Piesă de concert pentru violă și pian’’, „Lăutarul’’ din Suita „Impresii din copilărie’’ Op. 28, „Cantabile și Presto pentru flaut și pian’’, „Impromptu concertant pentru vioară și pian’’, „Șapte cântece pe versuri de Clément Marot’’ Op. 15, „Suita nr. 2 pentru pian’’ Op. 10. Lucrările vor fi interpretate de OVIDIU PÂRJOL – pian, DAN-LIVIU CERNAT – violă, LILIA PÂRJOL – pian, ROXANA RUSAN – soprană, MARIUS BETEAG – trompetă, EMMA DAMIAN – flaut, MIHAELA ROȘIU – vioară.

În paralel, a fost deschisă și expoziția de artă fotografică „Prin ochii cărții”, în cadrul căreia expun lucrări cursanții clasei de artă fotografică din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, coordonator Vasile Sârb​. Expoziția este deschisă până în 30 ianuarie 2023, în spațiul expozițional urban al Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, str. Mihai Viteazul nr. 2, Alba Iulia.

Manifestările dedicate „Zilei Culturii Naționale” au fost organizate de Consiliul Județean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena”, Museikon și Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

Ziua Culturii Naționale este marcată, în fiecare an, la data de 15 ianuarie, ziua de nașterea a marelui poet național Mihai Eminescu. Ziua este sărbătoare națională din anul 2010, când a fost adoptat un proiect de lege. Inițiatori motivau această decizie prin faptul că „Ziua Culturii Naționale va fi o zi în care nu numai celebrăm un mare creator, dar și o zi de reflecție asupra culturii române, în genere, și a proiectelor culturale de interes național”. Ziua Culturii Naționale este marcată în multe alte țări europene prin evenimente culturale care omagiază oameni de cultură remarcabili, reprezentativi pentru fiecare stat în parte. De menționat că și în Republica Moldova, autoritățile au hotărât ca ziua de naștere a lui Mihai Eminescu să devină Ziua Culturii Naționale. Mihai Eminescu a fost poet, prozator, dramaturg și jurnalist, fiind considerat cel mai important poet din literatura română. Mihai Eminescu s-a născut la 15 ianuarie 1850, la Botoșani și a murit 15 iunie 1889, la doar 39 de ani, la București.

articolul original.

Imagini virale cu Irina Rimes! Ce a pățit în timpul unui concert. Fanii abia s-au abținut din râs

15 January 2023 at 15:30

Irina Rimes este fără doar și poate una dintre cele mai bune voci din România, drept pentru care este extrem de solicitată atunci când vine vorba de evenimente private sau concerte. De curând, artista a susținut un program muzical în fața fanilor, însă ceea ce avea să se întâmple în văzul tuturor, nici măcar nu i-a dat de bănuit artistei. 

Irina Rimes a făcut o gafă de proporții în timp ce se afla pe scenă, iar admiratorii înfocați nu s-au mai putut opri din râs! Imaginile au devenit virale pe TikTok, iar internauții au luat cu asalt secțiunea de comentarii.

Irina Rimes a „rămas” fără voce?!

Celebra artistă din Republica Moldova a marcat un moment extrem de amuzant în timpul concertului, căci i s-au defectat căștile prin care își putea auzi vocea, iar asta a făcut-o să „iasă” din ritm. Întregul moment s-a transformat într-un dezastru, iar mulți s-au întrebat ce s-a întâmplat cu vocea artistei care de obicei face furori pe scenă. Dilema spectatorilor a fost dezbătută intens atât la eveniment, cât și în spațiul online după ce filmulețul a devenit viral.

Irinei Rimes i-a „scăpat” vocea de sub control (Sursă: Facebook)

Irina Rimes a mai făcut gafe în timpul concertelor

Nu este prima dată când jurata de la „Vocea României” trece printr-un moment atât de jenant. În urmă cu câțiva ani, în timp ce cânta la un festival, cântăreața a rămas cu zona intimă la vedere. Totul s-a întâmplat după ce aceasta a încercat să se apropie cât mai mult de fani și s-a așezat pe scenă. Însă, spre surprinderea tuturor, dispozitivele de fotografiat au imortalizat o mare parte din lenjerie vedetei.

Cu toate acestea, fanii au ignorat momentul și au continuat să îi asculte melodiile care de-a lungul timpului au făcut senzație pe piața muzicală. Nu degeaba cântăreața are un succes răsunător și o comunitate de fani care i-a adus tot timpul ropote de aplauze.

articolul original.
❌