ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Craioveancă înşelată prin metoda „coletul”

29 November 2022 at 03:09

Înşelătorie cu colete care conţin accesorii pentru telefonul mobil, aşa poate fi numită o schemă pusă la punct de o firmă din Piteşti. Mai multe persoane din întreaga ţară, dar şi din Craiova au fost păcălite de respectiva firmă care a trimis în perioada de Black Friday colete cu o valoare de 69,99 de lei. Acestea conţineau căşti cu fir sau huse pentru telefon precum şi alte accesorii.


Victima înşelătoriei prin metoda „coletul” a fost şi o craioveancă. Femeia spune că fiul ei îşi comadă frecvent diverse bunuri pe online, inclusiv accesorii pentru telefonul mobil, dar şi pentru laptop. Săptămâna trecută craioveanca a fost sunată de fiul ei, acesta i-a spus că trebuie să ridice un colet. Nu mai ştie de unde este şi ce valoare are, i-a spus băiatul. Acesta comandase în perioada de Black Friday mai multe produse şi nu le-a mai ţinut o evidenţă.

„Eram acasă, mă sună băiatul că vine curierul, să văd ce este şi să-l ridic. Zis şi făcut. A venit curierul am ieşit, dar mi-a zis că am de plătit 69,99 de lei. Eu nu l-am mai sunat pe băiat, m-am întors în casă am luat banii şi am plătit. Curierul mi-a mai oprit şi câţiva lei în plus că nu avea schimbat. După un timp m-a sunat băiatul de la facultate, să mă întrebe ce era în colet. L-am deschis şi i-am spus că sunt căşti de telefon. El a zis că nu a comandat aşa ceva şi mai ales cu ramburs. Seara când a venit acasă chiar ne-am certat din cauza aceasta. I-am spus să facă retur, dar a spus că este suma mică şi… Mă simţeam într-un fel vinovată. Am decis să mă ocup eu de aceasta. Am început să caut firma respectivă să sun şi să văd ce-i de făcut. Stupoare, am găsit foarte puţine date despre ea. Am văzut că era înfiinţată recent că este din Piteşti, dar nu avea nici un număr de telefon. Tot căutând mi-au căzut ochii pe un material care vorbea despre ţepe cu colete la 69,99 lei. L-am citit şi erau zeci de oameni în situaţia noastră. Primul lucru pe care l-am făcu, i-am spus fiului meu. Urmează să mergem la OPC şi la poliţie să depunem sesizări”, povestește craioveanca.

Căști pentru telefon

Ţeapă de la un SRL

Înşelătoria este pusă în practică de un SRL care figurază ca fiind înfiinţată la data de 6 octombrie 2022 şi are sediul în Piteşti. Obiectul de activitate este comerț cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet, iar numărul angajaţilor zero. La date de contact nu este trecut nici o adresă de email sau un număr de telefon. Cu alte cuvinte, o firmă fantomă care are acces la o bază de date cu numele, prenumele şi adresele unor cetăţeni, altfel cum s-ar explica precizia adreselor la care trimit coletele. Într-adevăr asupra acestei înşelătorii atrage atenţia un sucevean care nota pe blogul său: „Ţepe cu colete la 69,99 lei.

Blogărul menţiona că : „În aceste zile se desfășoară o înșelătorie similară cu cea despre care am scris aici anul trecut. De fapt, chiar în acel articol mi-a fost semnalat faptul că această schemă a fost pusă în aplicare din nou. Concret, cei de la respectiva firmă trimit colete cu accesorii pentru telefonul mobil (husă, căști) ce valorează câțiva lei, însă cu ramburs 69,99 lei. Primești ceva ce nu ai comandat și plătești cât nu face. Mare atenție la ce primiți prin curier și ce plătiți, pentru a nu fi victimele acestei înșelătorii. Mai mulți oameni au fost păcăliți până acum și se pare că vor mai fi victime”.

Căști

Comentariile nu au întârziat să apară. Iată ce spun persoanele înşelat: „Marți, 14.11.22 am refuzat un astfel de colet pe care nu l-am comandat. Am verificat firma pe internet, nu are număr de telefon, nu are pagină web și atunci cum poți comanda online? Având acces la date, au profitat de Black Friday”; „Și eu am pățit-o! Am crezut că a comandat fiica mea ceva. Așa se respectă GDPR pe la noi. De unde au datele?„; „Şi eu am fost păcălită astăzi… Am sunat la firma de curierat şi la indicaţia lor, am fost la Poliţie şi am facut o cerere către Comandatul Poliţiei, prin care am solicitat elibererea unei adrese pentru oprirea banilor, adresă pe care o voi duce la Fan Curier şi în câteva zile îmi vor returna banii”, se spune în alt comentariu la cele notate de blogărul din Suceava.
Firma în cauză are şi un site unde îşi face reclamă la produsele pe care le comercializează. Aici este trecut şi un număr de telefon. Am sunat la acest număr, dar numărul nu mai este activ.

Căști

Ţeapă cu livrarea de colete necomandate

Nu este vorba despre bani, dar asemenea nemernici trebuie opriţi în a încasa bani prin înşelăciune„. Comentarii de acest fel sunt cu zecile.

” Soţul meu a fost înşelat de această firmă, a primit nişte căşti în valoare de 70 de lei. El nu a fost acasă, şi coletul l-a primit mama mea. Având mai multe colete de primit, nu si-a dat seama despre ce este vorba. Doar când l-a deschis a realizat că nu am comandat noi aşa ceva. Ce este de făcut în acest caz? Nu înţelegem de unde a luat adresa şi numărul de telefon”, se spune în alt comentariu.

Sau „Nu știu dacă este vorba despre aceeași firmă, nu am fost atentă la detaliul ăsta, dar am fost sunată și eu de un curier. Fie-mea își comandă tot felul de chestii de pe net, doar că – ghinionul lor – ea e studentă în București și face comanda pe adresa de la cămin. Adresa de pe buletin a rămas, însă, cea de acasă. De aceea m-am și mirat ce să caute o comandă la mine acasă…așa că am sunat-o pe fie-mea și mi-a zis că a comandat cu o săptămână în urmă și deja a primit comanda, să nu iau nimic. Suma de plată era fix 69,99.
Deci cineva care are acces la comenzi anterioare, inclusiv la C.I. Al naiba GDPR!
„,exclamă la final persoana înșelată.

Persoanele înşelate să depună plângere la poliţie

Contactaţi reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Dolj spun că local până la acest moment nu s-a făcut nici o sesizare în acest sens. În schimb, le-au fost cerute de la Bucureşti lămuriri dacă pe raza de competenţă s-au înregistrat astfel de evenimente, înşelătorii cu colete care conţin căşti de telefon cu o valoare de 69,99 de lei. Inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Dolj recomandă craiovenilor care au fost înşelaţi prin această metodă să depună plângere la poliţie.

articolul original.

Tu știi ce să faci în cazul unei pene de curent?

13 November 2022 at 10:19
image

Penele de curent se întâmplă să ne ia pe nepregătite, în cele mai nepotrivite momente. De cele mai multe ori, acestea se termină înainte să îți dai seama, dar există și situații în care acestea durează mai mult, vorbim aici de ore, iar în cazuri extrem de rare, pot dura și câteva zile.

În viața noastră de zi cu zi, suntem atât de prinși în rutină, încât luăm electricitatea de-a gata și nu ne gândim ce am face în cazul în care aceasta nu ar fi disponibilă o perioadă. Folosim dispozitive conectate la electricitate în fiecare moment al zilei, de la electrocasnice, la laptop, telefon mobil și în unele cazuri, chiar și mașina. Abia în eventualitatea unei pene de curent realizăm importanța acestui tip de energie în viața noastră. 

În rândurile ce urmează, îți vom prezenta câteva aspecte pe care poate le cunoști sau nu, despre ce ar trebui să faci în cazul unei pene de curent. 

Ce este o pană de curent? 

O pană de curent sau de electricitate reprezintă o întrerupere a alimentării cu curent electric, într-o anumită zonă a rețelei de distribuție. Printre cauzele care determină acest tip de defecțiune se numără condițiile meteo nefavorabile precum furtuni sau vânturi puternice, gheață acumulată pe cablurile electrice, uneori chiar și defecțiunea aparatelor electrocasnice învechite pot determina o pană de curent. 

Aceste situații sunt inevitabile și, mai devreme sau mai târziu, tot vei experimenta un astfel de scenariu, așa că este bine să știi cum să reacționezi. Iată ce ai de făcut în cazul unei întreruperi de electricitate: 

 • oprește și scoate din întrerupător toate aparatele electrice și electrocasnice, astfel vei evita deteriorarea acestora la revenirea curentului electric, datorită cantității mari de energie. 
 • verifică dacă pana de curent are loc doar în locuința ta sau și la locuințele vecinilor.  Astfel, vei știi dacă este o problemă generală sau dacă trebuie să contactezi furnizorul de energie electrică. 
 • păstrează ușile frigiderului și congelatorului închise, pentru a evita risipa de aer rece și stricarea alimentelor. 
 • preferabil să folosești lanterne cu baterii pentru sursele de lumină, în locul lumânărilor, reducând astfel riscul accidentelor. 
 • redu pe cât posibil, utilizarea dispozitivelor electronice de tipul telefonului, păstrează-le pentru situații de urgență. 
 • indiferent de scenariu, dacă ai nelămuriri sau diverse întrebări, contactează furnizorul de energie electrică sau serviciul de urgență, iar aceștia te vor sfătui cum să procedezi în continuare. 

Acum că am vorbit despre ce să faci în timpul unei pene de curent, în rândurile de mai jos vom vorbi despre cum îți poți pregăti casa pentru un astfel de scenariu: 

 • păstrează întotdeauna un telefon încărcat, pentru situațiile de urgență, precum și o listă cu toate numerele de contact de care ai putea avea nevoie
 • achiziționează câteva lanterne cu baterii și eventual un aparat radio care funcționează tot cu baterii
 • pune la punct un kit de prim ajutor de care ai putea avea nevoie în cazul unei urgențe medicale
 • poți achiziționa baterii pentru centrale termice de la Sorgeti pentru a te asigura că centrala ta termică va funcționa în parametrii, chiar și pe timpul unei pene de curent, și astfel vei putea rămâne în siguranță în confortul casei tale
 • nu în ultimul rând, fă un stoc de apă și alimente pe care să le ai la îndemână în cazul unei pene de curent prelungite. 

Sperăm că informațiile prezentate aici îți vor fi de ajutor și să te ajute să rămâi în siguranță în cazul unei întreruperi de electricitate, însă de asemenea sperăm să nu fii nevoit să le pui în practică.

Sursa foto: Unsplash.com

articolul original.

Peste 560.000 de oameni au făcut comenzi de peste 644 milioane de lei la eMAG de Black Friday. S-au cumpărat inclusiv 2.035 de nopţi de cazare, 9 automobile şi 35,2 de tone de carne de porc

12 November 2022 at 12:28

Peste 560.000 de clienţi eMAG au comandat vineri, de Black Friday, produse cu o valoare totală de peste 644 de milioane de lei, cu 35 de milioane de lei mai mult faţă de ediţia precedentă. Plata în rate a crescut cu 43% faţă de anul trecut.

Românii au pus mai multe produse în coşul de cumpărături, iar fiecare comandă a conţinut, în medie, 4,1 produse, şi a avut valoarea de 1.170 de lei. Comenzile plasate de clienţii Genius, abonamentul cu livrare gratuită şi alte beneficii în patru aplicaţii de comerţ online – eMAG, Tazz, Fashion Days şi Freshful – au cuprins, în medie, 6 articole şi au avut valoarea de 1.359 de lei, potrivit ZF.

Categoriile de produse care au stârnit cel mai mare interes au fost: articole de băcănie, băuturi, jucării şi articole pentru copii, produse de îngrijire personală, mobilă şi articole pentru casă sau electronice şi electrocasnice. Dintre categoriile speciale, disponibile doar de Black Friday, carnea de porc, voucherele de reducere pentru bilete de avion Tarom, pachetele turistice şi serviciile medicale au fost de interes pentru clienţii eMAG.

„Rezultatele zilei de ieri confirmă forţa comerţului online de a răspunde aşteptărilor clienţilor chiar şi după pandemie. De Black Friday, peste jumătate de milion de români au făcut cumpărături de pe eMAG, unde au descoperit un uriaş mall digital de unde au cumpărat peste 2,2 milioane de produse de la aproape 10.000 de comercianţi care vând pe Marketplace. Interesul enorm se datorează ofertelor foarte bune şi extrem de diverse, care arată că în online găseşti produse pentru fiecare buzunar şi că este loc pentru toţi,” a declarat Tudor Manea, CEO eMAG.

Concluziile Black Friday 2022 la eMAG:

· Plata în rate a crescut cu 43% faţă de anul trecut, 90% dintre plăţile în rate fiind efectuate direct din contul eMAG/Wallet.

· Black Friday a accelerat plata cu cardul, metodă folosită pentru plata a 63,2% dintre comenzi, confirmând faptul că oamenii preferă să folosească o metodă simplă şi sigură de plată.

· Comenzile de pe dispozitive mobile au fost la cel mai înalt nivel, cu peste 81,9% din total.

· În premieră de Black Friday, oraşul Cluj-Napoca a preluat primul loc în topul localităţilor după valoarea medie a comenzii per client, urmat de Bucureşti, Iaşi şi Constanţa.

· Mai bine de jumătate dintre comenzile totale, adică 51,8%, au fost plasate la easybox, iar 40.000 de colete au ajuns deja din seara zilei de Black Friday în locker, mulţumită productivităţii crescute realizate cu ajutorul automatizărilor de 43 de milioane de euro inaugurate în depozitul de la Joiţa.

· 75% dintre comenzi vor fi livrate în primele cinci zile după Black Friday, infrastructura logistică fiind pregătită să asigure livrarea completă a tuturor comenzilor până pe 25 noiembrie.

· Black Friday arată şi în acest an că în online se poate vinde orice, iar printre produsele speciale comandate s-au numărat 2.035 de nopţi de cazare, 9 automobile, dar şi 35,2 de tone de carne de porc.

Top categorii de produse comandate

· Băuturi, băcănie şi petshop: 380.366

· Jucării şi articole pentru copii: 364.139

· Parfumuri, îngrijire personală şi cosmetice: 276.772

· Mobilier şi produse pentru casă: 204.135

· Electrocasnice mari şi mici: 165.194

· Bricolaj, grădină şi auto: 142.544

· Telefoane, tablete şi gadgeturi: 138.813

· Laptopuri, IT, birotică şi papetărie: 128.049

· Televizoare, audio- video, gaming, cărţi: 119.159

· Fashion şi sport: 102.801 . (Mediafax)

articolul original.

Brico Dépôt pregătește comenzile online în timp-record pentru a fi ridicate în maximum două ore din magazinele sale

2 November 2022 at 02:58

 

 • Brico Dépôt reduce timpul de pregătire a produselor comandate de la 4, la maximum 2 ore, pentru comenzile cu ridicare din magazine;
 • Cumpărătorii au acces online la peste 27.000 de produse, dintre care ȋn jur de 50% sunt produse exclusive, mărci proprii ale grupului Kingfisher.

 

București, 1 noiembrie 2022 – Brico Dépôt vine în întâmpinarea clienților săi și reduce durata de pregătire a comenzilor online de la patru, la maximum două ore.

Ultimii ani au schimbat semnificativ ritmul și maniera în care românii fac cumpărături. Oamenii au înțeles că timpul este cea mai prețioasă resursă și au profitat la maximum în ultima perioadă de ușurința cu care pot face cumpărături online, de oriunde s-ar afla.

Cumpărăturile online sunt deja o obișnuință pentru clienții noștri, care știu cât este de avantajos să ai coșul de cumpărături la un click-distanță. Ei pot să verifice online stocul și prețul produselor din magazine, pot beneficia de serviciul gratuit de pregătire a comenzilor și pot plăti rapid, din confortul casei, iar apoi să-și ridice produsele direct din magazine. Pentru a răspunde nevoii de a beneficia de produse în timp scurt, am redus timpul de pregătire a comenzilor la maximum două ore și investim constant în serviciile de tip Click & Collect.  Comenzile online cu livrare sunt și ele în dezvoltare, pentru că scopul nostru este să facem produsele Brico accesibile tuturor„, spune Adela Smeu, CEO Brico Dépôt România.

Clienții pot găsi pe site-ul bricodepot.ro și în magazine peste 27.000 de produse, din toate categoriile destinate îmbunătățirii locuinței și a unor proiecte complete. Dintre acestea, în jur de 50% sunt produse exclusive, mărci proprii,  beneficiind de inovație și design Kingfisher, aceleași produse cu cele vândute în UK, Franța, Spania sau Polonia.

În prezent, în topul celor mai vizitate categorii de pe site-ul Brico Dépôt se află grădina, fiind urmată îndeaproape de categoria produselor pentru amenajări interioare și unelte. Cele mai cumpărate produse, atât din magazine, cât și în mediul online sunt: gresia, parchetul, mobilierul de grădină, ușile interioare și uneltele.

În ultimii ani, timpul petrecut acasă a devenit proporțional cu interesul românilor pentru proiectele de îmbunătățire a locuinței, fie executate în regim propriu (DYI), fie contractând diverse servicii (DIFM).   Oricare ar fi alegerea, conform unui studiu Brico, 87% dintre clienții din România caută inspirație în online, iar 55% dintre aceștia deja au făcut cumpărături online din categoria îmbunătățirii locuințelor.

Aceste statistici se confirmă și pe blogul Brico Depôt, unde cele mai căutate articole sunt legate de: inspirație pentru amenajarea bucătăriei, băii, terasei sau a balconului, categoria bucătăriilor modulare în 1001 configurații și garanție de 25 de ani, fiind în topul vizitelor.

Specific anotimpului și contextului actual, în ultima perioadă au crescut căutările pentru soluții de încălzire și eficiență energetică.

În plus, blog-ul Brico Dépôt cuprinde peste 500 de articole pentru inspirație și sfaturi pentru alegeri potrivite, din toate categoriile, inclusiv soluții și produse sustenabile, care încorporează inovații tehnologice, menite să diminueze consumul de apă sau energie electrică sau care pot înlocui anumite materiale şi care au efect pozitiv asupra mediului înconjurător. Aceste produse sunt disponibile direct pe site-ul bricodepot.ro și în magazine, unde clienții pot beneficia de consultanță pentru alegeri potrivite.  

Despre Brico Dépôt România

 

Brico Dépôt România este parte a grupului Kingfisher, o companie internațională în domeniul îmbunătățirii locuinței, ce deține peste 1.350 de magazine în 8 țări din Europa. În România, produsele și serviciile noastre sunt apreciate lunar de milioane de clienți, fie că aceștia aleg să ne treacă pragul celor 35 de magazine din ȋntreaga ţară sau preferă să cumpere online.

 

În Brico Dépôt România, credem că toată lumea ar trebui să aibă o locuință în care să se simtă bine, aşadar obiectivul principal este ca activitatea de reamenajare a locuinţei să devină accesibilă tuturor. Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați: www.bricodepot.ro și pagina de Facebook Brico Depôt România.

 

articolul original.

NEOGLASS – Sticlă securizată pentru proiecte speciale de amenajări interioare și exterioare

30 October 2022 at 19:26

Dacă îți dorești să pui în practică un proiect de amenajare interioară sau exterioară cu design unic, pentru care materialele standard nu oferă soluțiile dorite, aplicațiile cu sticlă securizată pot fi alternativa care oferă un grad mare de personalizare, aducând în mod garantat un plus de eleganță spațiilor în care sunt montate.

Neoglass Brașov produce sticlă securizată de înaltă calitate pentru aplicații casnice sau comerciale, dar și pentru utilizări speciale legate de rezistență, durabilitate, culoare, formă (plană sau curbată).

Sticlă securizată

Sticlă securizată Neoglass

Sticlă securizată: ultraclară, satinată, colorată

Sticla securizată este procesată termic pentru durabilitate mecanică și termică crescută. Rezistența mecanică la îndoire a sticlei securizate este de 4-5 ori mai mare decât cea a unei sticle normale, având și o excepțională rezistență la șocuri.

Uși din sticlă

Uși securizate Neoglass

Uși securizate Neoglass

Uși batante sau culisante pentru interior, pe dimensiuni standard sau personalizate, pentru amenajări interioare casnice, spații de birouri sau alte proiecte speciale.

Placări interioare cu sticlă

Placare interioară cu sticlă securizată

Placare interioară cu sticlă securizată

Placări din sticlă pentru suprablatul din bucătărie, fețele pieselor de mobilier, polițe pentru mese sau blat în culori speciale pentru un plus de eleganță.

Oglinzi

Oglindă forme speciale - Neoglass

Oglindă forme speciale – Neoglass

Oglinzi fabricate din sticlă float, tratate special pentru a reflecta în proporție de 100% lumina și realitatea din jur. Potrivite pentru proiecte ce necesită dimensiuni și forme speciale.

Trepte din sticlă

Trepte sticlă securizată și laminată

Trepte sticlă securizată și laminată

Trepte prevăzute cu strat antialunecare, fabricate din sticlă securizată, laminate în funcție de nivelul de trafic din zonele în care urmează să fie montate.

Paravane și cabine de duș

Paravane și cabine de dus anticalcar

Neglass – Paravane și cabine de dus anticalcar

Trepte prevăzute cu strat antialunecare, fabricate din sticlă securizată, laminate în funcție de nivelul de trafic din zonele în care urmează să fie montate.

Compartimentări interioare

Compartimentări interioare cu sticlă securizată Neoglass

Compartimentări interioare cu sticlă securizată Neoglass

Compartimentări la dimensiuni personalizate pentru birouri sau spații comerciale, dar și pentru interioare rezidențiale.

Piese din sticlă securizată curbată

Sticlă curbată securizată Neoglass

Sticlă curbată securizată Neoglass

Balustrade din sticlă

Neoglass - Balustradă sticlă securizată

Neoglass – Balustradă sticlă securizată

Potrivite pentru amenajări interioare sau exterioare, oferă un plus de eleganță spațiilor în care sunt montate, fără a face rabat la siguranța celor care le folosesc.

Pardoseli din sticlă

Neoglass - Pardoseli sticlă securizată

Neoglass – Pardoseli sticlă securizată

Pardoseli prevăzute cu strat antialunecare, fabricate din sticlă securizată, laminate în funcție de nivelul de trafic din zonele în care urmează să fie montate.

Neoglass Brașov oferă soluții de finisare anticalcar, laminare mată, laminare transparentă sau policromă a pieselor de sticlă.

Contact

Tel: 0791 888 802

email office@neoglass.ro, contact@neoglass.ro

articolul original.

Cum să-ți ușurezi munca în casă, când ai o familie numeroasă

23 October 2022 at 19:02
image

O familie numeroasă reprezintă o mare sursă de bucurie și împlinire. Nimic nu este mai frumos decât momentul în care toți se așază în jurul mesei fericiți și povestiți ce ați făcut peste zi. Dar o astfel de familie presupune și multă muncă în casă.A fi gospodină într-o casă cu mulți copii sau cu alți membri cum ar fi socri sau cumnați, poate reprezenta o misiune dificilă pentru tine. 

Din nefericire, ziua este la fel de scurtă pentru fiecare dintre noi și cu toții ne-am dori să bifăm cât mai multe activități realizate în cele câteva ore pe care le avem la dispoziție. Doar că nu întotdeauna reușim să facem acest lucru, iar de cele mai multe ori eșecul intervine din lipsa organizării. 

Iată cum te poți organiza mai bine în munca ta casnică, pentru a câștiga timp:

 1. Alege o mașină de spălat cu adevărat performantă

Mașina de spălat este ajutorul de nădejde, pe care fiecare gospodină mizează în munca sa din casă. Ai nevoie de un aparat performant, care să îndeplinească necesitățile familiei tale. De exemplu, într-o casă mare este ideal să alegi o mașină eficientă energetic, dintr-o clasă energetică superioară, care să consume puțin, tocmai pentru că este foarte probabil solicitată extrem de des. Poți opta, de exemplu, pentru această mașină de spălat de la Altex.ro, ideală pentru femeile care sunt adepte ale muncii bine făcute.

 1. Organizează munca din casă pe zile ale săptămânii

În general, gospodinele care încearcă această tehnică a muncii organizată calendaristic sunt fascinate de cât de eficientă este. Nu ai de ce să te îngrijorezi, fiindcă este foarte simplu să te organizezi, deși descrierea inițială a părut cam complicată.

În fapt, stabilești anumite zile din săptămână pe care să le dedici unor treburi sau altora. Spre exemplu, lunea poți spăla haine, iar miercurea poți da cu aspiratorul prin casă.

 1. Implică și ceilalți membri ai familiei în treburile gospodărești

Știm faptul că ești pasionată de ceea ce faci, îți iubești familia și vrei să te ocupi de toate, dar responsabilizarea celorlalți membri, chiar și cu sarcini mici, te va ajuta enorm. Mai mult, dacă vorbim de prichindeii familiei, pe aceștia îi poate ajuta să învețe să prețuiască mai mult munca celor din jur!

Prin urmare, te-ai gândit? Cine duce gunoiul în această seară?

 1. Nu totul trebuie să fie perfect

Desigur că tindem către perfecțiune în toate activitățile noastre, iar ca o gospodină adevărată îți dorești să ai totul sub control, totul să fie absolut impecabil și ireproșabil. Dar la fel de adevărat este și faptul că suntem oameni, obosim și avem nevoie de o pauză. Este perfect normal să se întâmple așa, motiv pentru care acceptă și aceste clipe.

În cele din urmă, nu uita că, doar cu puțină organizare, poți reuși să câștigi mult timp pentru tine, timp ce poate fi petrecut într-o manieră constructivă și afectuoasă alături de cei dragi. Ce zici de un joc de puzzle cu familia, în timp ce mașina de spălat se ocupă fără nicio greșeală de petele de pe haine? 

Așadar, ia în considerare sfaturile de mai sus și vei avea mai mult timp liber pe care să îl petreci alături de cei dragi!

Sursă foto: pixabay.com

articolul original.

De necrezut! Ce „comandă personalizată” a făcut un client într-un restaurant McDonald’s

14 October 2022 at 13:07
image

Un manager McDonald’s din Marea Britanie a împărtășit câteva dintre comenzile personalizate pe care le-au cerut unii clienți fast-food. Iată ce idei și combinații de gusturi au pofticioșii de junk food!

Un manager McDonald’s a fost surprins, nu o singură dată, de mai multe ori, de cerințele ciudate primite de la clienții celui mai renumit fast food din lume.

Dan Luke, care operează filiala Rutland Street a Maccies din Ilkeston, Derbyshire, a văzut tot felul de combinații interesante.

De la amestecul dintre dulce și acrișor, până la comenzi la care nu se aștepta, cum ar fi: cartofii sărați înmuiați în înghețată.

Managerul a mai spus că au existat o mulțime de solicitări ciudate de-a lungul anilor.

De exemplu, shot-uri de espresso în înghețată de vanilie, cum ți se pare? Ei bine, unii oameni n-ar putea trăi fără să guste această combinație.

Practic, combinația implică punerea unui espresso într-un milkshake de vanilie. Unii gurmanzi comandă un corn și îl înmoaie direct în băuturile lor calde.

McDonald’s oferă o varietate de cafele ca parte a gamei McCafe din meniurile lor din Marea Britanie, cum ar fi cafele latte și cappucino, la fel ca în restaurantele noastre.

Clienții fast-food, pasionați de combinațiile între gustul dulce și sărat

Totuși, combinația espresso-milkshake este concepută să semene cu un Frappuccino Starbucks, o băutură dulce pe bază de cafea, înghețată, sirop și acoperită cu frișcă.

De asemenea, nici sosurile nu sunt uitate de mâncăcioșii cărora le place să combine diferite gusturi.

Cartofi în milkshake? Sigur ai auzit de această combinație care este destul de întâlnită chiar și la noi.

Milkshake-urile de căpșuni, ciocolată, banane și vanilie sunt toate privite ca fiind potrivite pentru cartofi prăjiți. Totuși, Dan susține că cea mai ciudată comandă a venit din partea unui client care iubea foarte mult brânza.

„Cheeseburger-triplu”, care are de două ori mai multă brânză decât un cheesburger întâlnit în restaurantele din România, nu a fost suficient pentru un client din Marea Britanie.

„Este cel mai ciudat lucru.Triple Cheeseburger, care a fost introdus definitiv abia în 2020, este burgerul cu cea mai multă brânză produs din meniul Mcdonald’s. Are trei felii ascunse între trei chifle de burger. Dar pentru unii, acest lucru încă nu este suficient. Și mai comandă extra brânză, deși este foarte multă”, a mai spus Dan, potrivit DailyStar.com.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
articolul original.

Cartea de vizită – instrumentul de comunicare care nu pierde teren în era tehnologizării

4 October 2022 at 06:17
image

Cu toții cunoaștem beneficiile majore ale cărților de vizită și este imposibil să nu fi primit una la un moment dat, indiferent de context. Acest instrument de comunicare folosește o suprafață mică de hârtie pentru a transmite cantitatea maximă de informații despre o firmă/companie sau organizație. Concizia este un avantaj major și un secret pentru multe companii care știu cum să comprime informațiile esențiale, cele necesare pentru a fi furnizate clienților.

Puteți indica clar că sunteți avocat, consilier financiar sau constructor. Pe lângă profesia sau funcția din cadrul unei companii, cartea de vizită indică și adresa fizică a unității sau persoanei care reprezintă firma. Pentru a vă încuraja colaboratorii să afle mai multe despre firma dumneavoastră, evidențiați cât mai bine adresa URL a site-ului sau numele paginii dumneavoastră de Facebook. Aceste detalii par obișnuite, dar vor fi cu adevărat utile persoanelor care caută un furnizor de servicii.

Cu o carte de vizită bine realizată, aveți un instrument de comunicare excelent. Acesta urmează să fie înmânată în timpul unei întâlniri fizice cu un potențial client sau un posibil partener de afaceri. Când dați cuiva un asemenea articol de regulă, primiți alta în schimb. Mai mult, schimbul de cărți de vizită este o formă de curtoazie între profesioniști. În relațiile B to B, adică între antreprenori, schimbul cărților de vizită reprezintă o practică obișnuită, chiar și o obligație. Apoi, pentru clienți, este o modalitate de a vă demonstra profesionalismul și orientarea către interesele și nevoile acestora.

Furnizarea datelor dumneavoastră de contact rămâne o modalitate esențială de a acorda importanță persoanei cu care intrați în dialog. Acesta din urmă se poate dovedi a fi sau nu un potențial client final, însă indiferent de rezultat, nu trebuie să vă pierdeți constanța. În orice caz, v-ați îndeplinit un obiectiv, și anume acela de a vă prezenta serviciile sau produsele. Evident, nu trebuie să vă așteptați ca persoana căreia i-ați înmânat cartea de vizită să vă caute peste noapte, însă se poate ca, într-o zi, când va simți o nevoie corespunzătoare serviciilor dumneavoastră, să vă prefere în detrimentul unui furnizor de servicii ales la întâmplare de pe Internet.

Din toate aceste motive, cărțile de vizită sunt foarte importante. Imprimarea acestora nu trebuie luată cu ușurință, iar asta pentru că trebuie să acordați maximă atenție tuturor detaliilor. Pentru a reuși să vă realizați o carte de vizită cât mai bine structurată, trebuie să lucrați la designul acestora, culorile, să alegeți calitatea hârtiei și să asigurați calitatea imprimării. Designerii de cărți de vizită concurează în ingeniozitate pentru a oferi modele ieșite din comun, iar acest lucru îl facem și noi, echipa Agrafa Print.

Prin urmare, dacă aveți nevoie de servicii de calitate în ceea ce privește imprimarea și realizarea cărților de vizită, la Agrafa vă garantăm seriozitate, promptitudine și profesionalism în toate activitățile pe care le facem. Suntem alături de clienții noștri de la început și până la final, iar dacă ne sunt solicitate anumite sfaturi, nu ezităm niciodată să le oferim.

Indiferent care ar fi obiectul dumneavoastră de activitate, cărțile de vizită sunt un instrument de comunicare la care nu ar trebui să renunțați niciodată, pentru că ele vă pot ajuta foarte mult în crearea unei legături solide între colaboratori/parteneri de afaceri, dar mai ales în relația cu clienții și potențialii clienți.

Așadar, Agrafa Print vă stă la dispoziție cu servicii de imprimare, garantându-vă profesionalism și atenție asupra detaliilor, astfel încât să vă mândriți cu ceea ce aveți de oferit.

Esențele tari se țin în sticluțe mici, iar pe alocuri, acest citat se potrivește perfect atunci când ne raportăm la rolul cărților de vizită. Chiar dacă tehnologia ne-a acaparat, încă există instrumente clasice de comunicare care se mențin puternice.

articolul original.

Care sunt principalele haine de protecție pe care ar trebui să le pui la dispoziție angajaților tăi dacă activezi în domeniul construcțiilor

28 September 2022 at 19:35
image

Orice firmă care se respectă își dozează echilibrat bugetul astfel încât să dispună mereu de un fond de investiții pentru echipamentul de protecție și pentru consumabile. Dacă te numeri printre persoanele care dețin sau administrează o firmă, probabil ești familiarizat deja cu regulile ce țin de protecția muncii și cu toate echipamentele necesare pe care ar trebui să le pui la dispoziție angajaților din domeniul unde activează firma ta. Dacă nu ești pe deplin lămurit în acest aspect, în rândurile următoare vei găsi un scurt ghid despre cele mai importante echipamente de protecție și cum te pot ajuta acestea să-ți menții echipa, constant, sănătoasă și în siguranță.

     În majoritatea domeniilor de pe piața muncii, echipamentele de protecție sunt extrem de importante, însă, în domeniul construcțiilor acestea devin cu adevărat indispensabile. De asemenea, în acest domeniu extrem de complicat este important și nivelul calitativ al echipamentelor pe care le pui la dispoziția angajaților deoarece calitatea echipamentului poate face diferența într-un accident de lucru.

Iată care sunt principalele haine de protecție pe care ar trebui să le pui la dispoziție angajaților tăi dacă activezi în domeniul construcțiilor!

 • Pantalon de lucru

Pantalonii de lucru sunt extrem de importanți în domeniul construcțiilor datorită formei lor ergonomice și  rezistenței extrem de mare la rupere. În general, aceștia sunt de culoarea verde neon sau au în componența lor culori apropiate de culoarea verde neon pentru a putea fi sesizați ușor din depărtare, acest lucru ajutând la evitarea accidentelor de lucru.. De asemenea majoritatea modelelor de pe piață dispun de buzunar cu protectie pentru telefonul mobil și buzunare pentru atașarea de genunchiere. Găsești la Husdago.ro pantalon de lucru aici – iar despre design, ar trebui să știi că majoritatea sunt de tip cargo, având un număr destul de mare de buzunare.

 • Mănuși de protecție

Mănușile de protecție sunt de extrem de multe tipuri și pentru foarte multe utilizări. Dacă vorbim strict despre domeniul construcțiilor trebuie să știi că există mănuși de protecție din piele, mănuși de protecție imersate în latex, mănuși de protecție textile, mănuși de protecție antichimice sau mănuși imersate total. Ar fi indicat să dispui de toate tipurile de mănuși existente pe piață în inventarul firmei tale deoarece anumite mănuși nu se pot folosi în anumite operațiuni. De exemplu, nu poți folosi mănuși de piele dacă lucrezi cu chimice. Dacă totuși bugetul nu-ți permite achiziționarea unei game variate de mănuși, apelează la un tip de mănuși universal care să se plieze în mai multe operațiuni. 

 • Accesorii pentru protecția capului

La accesorii pentru protecția capului putem include ochelarii de protecție, viziera, căștile de protecție și șepcile. Considerate a fi cele mai importante accesorii pentru protecție, aceste elemente nu trebuie să lipsească din recuzita angajaților tăi. Este bine să știi că atunci când există inspecții ale angajaților de la protecția muncii, primul lucru la care aceștia se uită este protecția corespunzătoare a capului și mai apoi protecția corpului. 

     Așadar, protecția angajaților tăi, indiferent de natura firmei tale și cu atât mai mult într-o firmă de construcții, ar trebui să fie o prioritate pentru tine iar acest lucru îl poți realiza asigurându-te că firma ta este echipată cu un stoc vast de pantaloni de lucru, mănuși de protecție și accesorii pentru protecția capului.

sursa foto: unsplash.com

articolul original.

Modalități care te vor ajuta să tai metalul cu ușurință

7 September 2022 at 09:15
image

Nu este nimic greșit în a folosi un ferăstrău bun, de modă veche, dar există modalități mai rapide și mai simple pentru a tăia metalul. Iată câteva sfaturi și tehnici de scule electrice pentru tăierea tipurilor și grosimilor de metal întâlnite cel mai des.

Cum poți să tai metalele într-un mod cât mai facil?

Aruncă discurile abrazive de șlefuit. Un polizor unghiular, echipat cu un disc abraziv de tăiere a metalului, funcționează bine pentru a tăia toate tipurile de metal, inclusiv șuruburi, unghiulare, bare de armare și chiar tablă. Dar discurile se uzează rapid, se taie încet și se micșorează în diametru pe măsură ce le folosești. În schimb, se recomandă să folosești pânze panglică pentru debitat metale de la Vigra.ro, care sunt evaluate pentru a tăia metale feroase. Acestea vor dura mult mai mult, vor tăia mai repede și mai curat și se vor uza mult mai lent decât discurile abrazive.

Taie metalul și aluminiul cu ferăstrăul circular. Poate că nu este o alegere evidentă, dar, echipat cu lama potrivită, un ferăstrău circular este un instrument grozav de tăiere a metalelor. În testele efectuate, acesta a tăiat prin bară ca un cuțit fierbinte prin unt. Poți tăia oțel moale până la folosind o lamă de tăiere a metalelor feroase. Fii atent, totuși! Dinții fierbinți de metal vor zbura peste tot. Pune-ți echipamentul de siguranță, ține-i pe trecători departe și acoperă tot ce nu vrei să fie acoperit cu așchii de metal. Există două tipuri: lame ieftine cu dinți din oțel și lame cu dinți din carbură. Lamele din dinți din carbură sunt mai scumpe, dar vor dura mai mult. Efectuarea unor tăieri precise pe tijele, tuburile și unghiurile din aluminiu este ușoară cu un ferăstrău și o lamă concepută pentru a tăia metale neferoase. Dacă carcasa motorului de pe ferăstrău este deschisă și ar putea colecta așchii de metal, lipește o bucată de pânză peste deschideri, pentru a proteja înfășurările și rulmenții motorului în timp ce tai aluminiul. Prinderea aluminiului cu un suport de lemn reduce pericolul de a zbura cioburi de metal și facilitează ținerea metalului pe loc pentru tăiere. Acest sfat este deosebit de important atunci când tai bucăți cu pereți subțiri. Fără placa de suport, lama se va prinde adesea de metal și îl va distorsiona și îl va face inutilizabil.

Sfaturi pentru tăierea metalului în siguranță

Tăierea sau șlefuirea metalului trimite peste tot așchii mici sau cioburi de metal. Și pot fi fierbinți și ascuțiți. Pentru a evita rănile oculare, tăieturile, arsurile și alte răni cauzate de tăierea metalului, urmează aceste reguli:

 • citește și respectă măsurile de siguranță tipărite pe discurile și lamele de tăiat metal;
 • poartă ochelari de protecție, o protecție facială și protecție pentru auz;
 • acoperă toată pielea expusă cu mănuși, cămașă cu mâneci lungi și pantaloni;
 • lasă metalul proaspăt tăiat să se răcească, înainte de a-l atinge;
 • poartă mănuși când manipulezi metal care ar putea avea margini ascuțite;
 • strânge bine metalul înainte de a-l tăia;
 • nu permite pe nimeni în apropierea ta în timp ce tai metal, cu excepția cazului în care poartă protecție pentru auz și ochi.

În cele din urmă, metalul poate fi cel mai versatil material de construcție de pe pământ, dar transformarea materiilor prime într-un produs final lustruit necesită abilități și instrumente specializate. Metalul este, adesea, dificil de lucrat, iar fiecare metal posedă proprietăți și caracteristici unice, care necesită o varietate de instrumente de tăiere pentru a le fabrica.

Sursa foto: unsplash.com

articolul original.

Ingco – o firmă în ale cărei scule electrice merită să investești de fiecare dată

10 August 2022 at 13:09
image

Menținerea în funcțiune a casei necesită intervenții ocazionale, reparații sau eventual lucrări clasice sub formă de asamblare a mobilierului și altele asemenea. Niciuna dintre aceste activități importante nu este posibilă fără instrumentele potrivite. Din acest motiv, este întotdeauna necesar să te echipezi și să fii pregătit pentru orice eventualitate. Dar ce nu ar trebui să îți lipsească în materie de scule și unelte?

Baza absolută pentru orice activitate

Într-o gospodărie, în primul rând, cu siguranță nu poți face prea multe fără unelte de mână, cum ar fi, desigur, șurubelnițe, clești, ciocane, seturi de biți, chei cu clichet și așa mai departe. Aceste unelte nu trebuie să lipsească deloc, pentru că fără ele probabil că este dificil să creezi sau să repari ceva.

Numărul doi în ordine este cu siguranță reprezentat de uneltele electrice. Ce îți vine mai întâi în minte? O mașină de găurit și înșurubat fără fir este răspunsul evident. Mai ales atunci când vrei să montezi ceva, acest instrument va face totul perfect, într-un timp foarte scurt. O bormașină modernă combină un design mic și ușor cu o performanță bună și nu se poate să nu deții una.

De ce să alegi sculele electrice Ingco?

Compania Ingco este un producător dovedit de scule electrice de calitate, la prețuri foarte avantajoase. Din oferta variată, pot fi menționate, spre exemplu, mașini de găurit și înșurubat, polizoare sau fierăstraie, gama fiind completată și de echipamente mai mari, de exemplu compresoare de aer.

Uneltele și echipamentele aparținând mărcii Ingco sunt proiectate cu cel mai mare accent posibil pe calitate. Componentele interne ale produselor din această serie sunt de obicei realizate din materiale de calitate, pentru o durată de viață cât mai lungă. Aceste produse sunt destinate utilizatorilor cu adevărat pretențioși din rândul reparatorilor, meșterilor sau instalatorilor. Combină performanța înaltă, ergonomia de primă clasă și cea mai înaltă funcționalitate practică.

Produsele Ingco de aici combină în mod ideal valoarea maximă de utilitate la cel mai bun preț posibil. Dar acest lucru nu înseamnă că nu sunt sigure, eficiente sau ergonomice, ci dimpotrivă! Fiecare detaliu și aspect este analizat cu grijă, astfel încât fiecare produs să dea dovadă de performanță maximă.

De ce merită să cumperi scule electrice online?

Chiar nu trebuie să ocolești jumătate din oraș pentru a obține tot ce ai nevoie, ci doar să te așezi la computer și să aștepți acasă sosirea pachetului cu tot ceea ce ai comandat. Datorită acestui lucru, vei economisi mult timp, stres și benzină. În același timp, atunci când alegi magazinul de scule electrice potrivit, vei obține de cele mai multe ori și prețuri avantajoase și o selecție mult mai mare de produse, aranjate în categorii clar menționateAcestea sunt avantaje pe care pur și simplu nu le vor oferi cumpărăturile la magazinele fizice.

Poți găsi o mulțime de scule electrice în magazinul online. Poți cumpăra cu ușurință diverse scule electrice precum cele menționate mai sus sau poți opta pentru diverse seturi, cu mai mulți acumulatori sau o geantă pentru transport. Căci instrumentele potrivite vor face ca toate activitățile de bricolaj și reparațiile din casa ta să fie mult mai ușoare!

articolul original.

Ce plic să alegi pentru coletele tale

8 August 2022 at 12:23
image

Înainte de trimiterea unui colet, acesta din urmă trebuie pregătit în mod adecvat. Produsele pe care le trimiți nu sunt niciodată la adăpost de eventuale incidente: șocuri, căzături sau diferite pericole de deteriorare.

De aceea, trebuie să alegi un ambalaj, nu doar adaptat caracteristicilor obiectelor de expediat ci, mai ales, un ambalaj care să le poată oferi o protecție maximă. Obiectivul este unul simplu: trebuie ca destinatarul să primească un plic în perfectă stare. Iată care sunt cele mai potrivite plicuri pentru coletele tale.

Acest tip de ambalaj se declină în diferite forme și materii. Totul depinde de natura produselor de livrat și condițiile în care acestea din urmă urmează să fie livrate. Te poți folosi de plicuri de curierat de la https://www.foliecubule.ro/catalog/plicuri-pungi-curierat-52 pentru a trimite haine, cărți, tot felul de produse.

Ce plic să alegi pentru coletele tale?

Plic tip pungă din plastic. Plicurile tip pungă din plastic sunt, fără îndoială, cele mai folosite în termeni de condiționare a produselor. Ai de ales între plicuri clasice și plicuri cu bule. Fiecare model prezintă avantajele sale proprii.

Plicul cu bule din plastic. Este vorba despre o modalitate economică și eficientă pentru a asigura protecția și trimiterea produselor tale. Plicul cu bule este extrem de ușor. Poți astfel reduce considerabil taxele poștale.

Datorită prezenței bulelor de aer, obiectele tale vor beneficia de o amortizare excelentă împotriva șocurilor. Astfel, este un ambalaj ideal pentru obiecte fragile precum oglinzi, tablouri, produse din sticlă sau produse multimedia. Plicul cu bule din plastic este, în egală măsură mai puțin sensibil la perforări sau la rupere. Oferă o protecție eficientă împotriva umezelii și prafului.

Sunt astfel gândite pentru a fi ușor de folosit. Bulele se găsesc în interior iar exteriorul acestui tip de ambalaj este perfect neted. Acest lucru facilitează enorm așezarea produselor și le protejează corespunzător.

Singurul lucru pe care am putea să îl reproșăm plicurilor cu bule este acela că sunt din plastic. Amprenta ecologică este mai importantă decât în cazul modelelor din hârtie. Oricum, sunt reutilizabile și durata lor de viață este mai lungă decât în cazul plicurilor din hârtie.

Plicul din plastic, spre deosebire de plicul cu bule, nu oferă o protecție optimă în caz de șoc. Drept urmare, nu sunt recomandate în cazul obiectelor mai fragile. Permit protejarea împotriva umidității, prafului și altor elemente. Sunt mai economice, sunt suple și se pot adapta formei obiectelor pe care le protejează.

Indiferent de modelul de plic din plastic ales, poți alege dimensiunea specifică, în funcție de nevoile tale.

Plicurile din hârtie kraft. Plicurile din hârtie kraft răspund eficient nevoilor tale. Sunt ideale pentru utilizări diferite. Acest tip de plic nu este destinat doar profesioniștilor, te poți folosi de el și dacă vrei să trimiți ceva cuiva. Sunt rezistente, pot suporta o încărcătură destul de mare. Sunt destul de solide în fața eventualelor riscuri de rupere sau distrugere. Ce este și mai important, sunt ecologice. Răspund perfect la reglementările legate de tranziția energetică. În plus, sunt realizate din hârtie 100% reciclată. Dacă vrei să protejezi natura, acest tip de ambalaj este perfect pentru tine.

articolul original.

Realizează mobilierul potrivit casei visurilor tale

5 August 2022 at 17:42
image

A sosit timpul pentru mobilarea locuinței și îți dorești să îți pui în aplicare propriile idei, schițe și preferințe? Nu știi dacă ar trebui să optezi pentru realizarea mobilierului pe comandă sau achiziționarea acestuia deja fabricat, dintr-un magazin dedicat? 

 Ei bine, indiferent de varianta pentru care vei opta, materialul preferat de majoritatea clienților, din care se fabrică piesele de mobilier este, fără doar și poate, PAL-ul. Dacă ai optat pentru confecționarea mobilei pe comandă, află că aici găsești PAL melaminat la o calitate superioară.  

Ce este PAL-ul melaminat și care sunt caracteristicile de bază ale acestuia? 

  Produsul obținut prin presarea rumegușului în combinație cu anumiți adezivi este definiția PAL-ului (Placă Aglomerată din Lemn), acesta clasificându-se în 3 tipuri: 

 1. PAL melaminat – finisat prin acoperirea suprafețelor cu melamină; 
 1. PAL presat – obținut prin presare; 
 1. PAL extrudat – obținut prin extrudare. 

 PAL-ul melaminat este utilizat cel mai frecvent în realizarea mobilei pentru locuință (mobilier pentru bucătărie, living, dormitor, holul de la intrare etc.) sau spații de birou. Există mai multe finisaje aferente PAL-ului melaminat și anume, lucios, mat sau structurat. Poți alege culoarea din care să fie realizat mobilierului, deoarece PAL-ul dispune de o diversitate a gamei de culori și imitații de lemn. 

Ai aflat de avantajele PAL-ului? Iată câteva aspecte care te vor convinge că este alegerea perfectă pentru mobila ta 

 • În comparație cu mobila realizată din MDF sau lemn masiv, la cea confecționată din PAL, te vei bucura de un preț mult mai mic; 
 • Plăcile care dețin o grosime mai mare, vor oferi rezistență pe o durată mai lungă de timp; 
 • Fiind ușor de prelucrat, se pot obține dimenisunile dorite ale plăcilor de PAL pentru realizarea cu succes a proiectului de mobilare și amenajare; 
 • Se poate realiza dintr-o multitudine de culori și modele; 
 • Îți oferă un aspect natural la un cost redus, datorită finisajelor ce imită lemnul; 
 • Nu are o greutate mare, deci, este ușor de transportat, manevrat și montat; 
 • Îți oferă o întreținere facilă, fiind ușor de curățat; 
 • Nu în ultimul rând, este un produs ecologic, deoarece este confecționat din resturi de lemn. 

PAL sau MDF, atunci când vine vorba de realizarea mobilei pentru locuința ta? Iată diferențele dintre acestea 

Cum am precizat și mai sus, PAL-ul (placă aglomerată din lemn) este obținut prin presarea rumegușului în combinație cu anumiți adezivi, spre deosebire de MDF (placă din fibre lemnoase cu densitate medie) care este realizat din fibre de lemn combinate cu anumiți adezivi și cu rășină. 

Unul dintre aspectele care face diferența dintre aceste două materiale este greutatea. De asemenea, contează cât de bun este furnizorul  de PAL sau MDF cu care colaborează cel care execută mobila pe comandă, și, nu în ultimul rând, diferența de costuri, atunci când vine vorba de alegerea unuia dintre cele două materiale pentru realizarea obiectelor de mobilier pe care ți le dorești.  

Alege să îți mobilezi locuința cu rafinament, după bunul plac, optează pentru materiale de calitate, oferă dimensiunile potrivite pentru obiectele de mobilier pe care le dorești realizate pe comandă, combină armonios culorile și cu siguranță, de fiecare dată când vei păși pragul casei tale, vei fi mândru și bucuros de alegerile făcute! 

Sursa foto: pexels.com 

 

 

articolul original.

Cererea de mașini a scăzut în Europa și America de Nord

4 August 2022 at 16:42

Analiștii au ajuns la concluzia că prețurile mai mari ale autovehiculelor sunt respinse de consumatorii din Europa și America de Nord. Din informaţiile producătorilor auto, a fost înregistrată o cerere scăzută în cele două regiuni.

Consumatorii resping prețurile crescute

În această perioadă, producătorii de mașini raportează o cerere mai scăzută în Europa şi America de Nord, în timp ce consumatorii preferă să îşi păstreze banii pentru alte nevoi.

Chiar dacă unele mărci de lux precum Ferrari şi Mercedes au crescut previziunile de vânzări datorită cererii continue ridicate pentru modele de top, perspectivele pentru cea mai mare parte a industriei sunt mai sumbre, conform informațiilor transmise de reuters.com

Noile comenzi primite sunt în scădere

În contextul scăderii cererilor, timpul de așteptare pentru noile comenzi devine mai scurt, pe măsură ce registrele de comenzi se subţiază. Asta chiar şi cu producţia mai lentă decât de obicei şi livrările cu mult sub anul trecut, au spus directorii.

Astfel, „Noile comenzi primite sunt în scădere”, a declarat directorul general al BMW, Oliver Zipse, într-o telefonică cu analiştii referitoare la venituri, referindu-se în special la Europa, potrivit sursei menționate.

Producătorii de maşini au protejat până acum marjele prin creşterea preţurilor

De altfel, producătorii de maşini au protejat până acum marjele prin creşterea preţurilor, dar accelerarea puternică a inflaţiei în America de Nord şi Europa ar putea face mai dificilă transferarea costurilor în creştere.

În opinia sa, „Cererea este în scădere. Semnele de avertizare sunt pentru Europa şi America de Nord, mai puţin pentru regiunea chineză”, a declarat săptămâna trecută directorul financiar al Volkswagen, Arno Antlitz.

Totuși, directorul financiar al Volkswagen a spus că registrele de comenzi sunt încă pline pentru lunile următoare.

Inflaţia din Europa şi SUA a accelerat vertiginos în ultimele luni, băncile centrale avertizând că un vârf ar putea fi la câteva luni distanţă, ducând la scăderea încrederii consumatorilor şi a companiilor.

Datele de la reprezentanţele de maşini online şi platformele de licitaţie au arătat o încetinire a cererii din luna martie a acestui an, a declarat Philip Nothard, director de informaţii pentru Europa la Cox Automotive.

„Consumatorii sunt în prezent foarte precauţi”, a declarat Philip Nothard.

Românii nu își mai cumpără mașini

Aşadar, înmatriculările de autoturisme noi în România au scăzut în iulie 2022 cu 21,91% față de iulie 2021, arată date oficiale publicate de constructorii de vehicule.

Astfel, înmatriculările la nivel național au ajuns la 12.099 unități, anunță marți, Asociația constructorilor ACAROM și DRPCIV (Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor).

În contextul auto, în primele șapte luni din 2022, înmatriculările de autoturisme noi au atins 70.811 unități, în creștere cu 12,06% față de perioada similară din 2021, respectiv 63.191 unități. De asemenea, și în ceea ce privește autoturismele second hand înmatriculate pentru prima oară în România, volumul acestora a atins în iulie 28.741 unități, o scădere de 19,34% față de iulie 2021.

articolul original.

Bucură-te de vară cu colectia de pantaloni scurți de damă, plină de culori vibrante by Aika!

28 July 2022 at 16:26
image

În fiecare an, un look inedit care iese în evidență pornește trend-ul sezonului călduros. Dacă anii trecuți erau în vogă rochiile vaporoase cu design floral, anul 2022, promovează fără doar și poate ținutele confortabile cu pantaloni scurți.

În fiecare an, un look inedit care iese în evidență pornește trend-ul sezonului călduros. Dacă anii trecuți erau în vogă rochiile vaporoase cu design floral, anul 2022, promovează fără doar și poate ținutele confortabile cu pantaloni scurți.

Pe lângă confort o ținută cu pantaloni scurți damă poate să îți ofere și un stil casual, atât de mult îndrăgit de fashion influenceri.

În acest articol vei afla cum să creezi ținute extraordinare purtând pantaloni scurți damă. Hai să descoperim împreună!

Cum să obții ținute chic cu pantaloni scurți?

Când vine vorba de haine damă, mai ales pantaloni scurți, părerile sunt împărțite. De multe ori, majoritatea doamnelor se gândesc la modelele de pantaloni scurți din trecut, care nu erau cele mai reușite.

Vă aduceți aminte de pantalonii scurți cu talie joasă purtați cu o pereche de cizme UGG? Probabil că da, și cu siguranță această ținută nu a lăsat cea mai bună impresie.

Partea bună este că, de atunci moda a evoluat, iar pantalonii scurți au devenit un must în garderoba fiecărei femei. Iată cum poți îmbina pantalonii în culori vibrante de la Aika pentru a obține cele mai stilate look-uri:

 1. Ținută monocromă cu pantalonii scurți Anzu

Acest model este perfect pentru zilele în care lucrezi de acasă și ai nevoie de o pereche comodă de pantaloni.

Disponibili în mai multe culori, pantalonii scurți anzu arată fenomental asortați cu un top de aceeași culoare. Una dintre cele mai explozive ținute este realizată cu pantalonii verzi și un top asemănător. Dacă vrei să fii mai classy, ține minte că nu o să dai niciodată greș cu în look all-black .

 1. Poartă un top la modă

Cea mai ușoară modalitate de a asorta pantalonii comozi de sport este cu un top fancy. Poartă pantaloni scurți care îți pun în valoare atuurile cu articole ușor elegante(cămăși albe subțiri), pantofii preferați (pot să fie și pantofi sport pentru a echilibra ținuta) și creează un look lejer. Poți completa ținuta cu câteva accesorii pentru ca totul să fie perfect.

 1. Poartă o jachetă

O jachetă elegantă reușește instantaneu să îți pună în valoare ținuta cu pantaloni scurți. Asortează un blazer colorat, o jachetă subțire, sau chiar o geacă de piele cu pantalonii negri Mizuki și bucură-te de look-ul perfect pentru lunile verii. Dacă vrei să adaugi mai mult stil ținutei, poți opta pentru pantofii tip loafer.

Pentru un stil puțin mai sport adaugă sneakersii tăi preferat și fii confortabilă până la capăt.

 1. Adaugă o curea

Cea mai inedită modalitate de a purta pantalonii scurți de damă este să adaugi o curea deasupra unei cămăși lungi sau oversized. Vei observa că ținuta ta devine automat mai elegantă și în același timp confortabilă, potrivită pentru o ieșire la terasă.

Vrei să surprinzi pe toată lumea cu o ținută originală și confortabilă? Vara aceasta este timpul să adaugi garderobei tale pantaloni scurți damă în culori vibrante, ce vor fi atracția oricărei ținute.

Asortează, accesorizează și poartă ținutele cu pantaloni scurți în stilul tău unic!

articolul original.

Se deschide un punct de ridicare comenzi IKEA în Oradea

28 July 2022 at 12:56

Noul punct de ridicare comenzi IKEA Oradea și-a deschis porțile astăzi, la ora 10:00, pentru a face produsele IKEA mult mai accesibile pentru consumatorii din România. Situat în centrul comercial Oradea Shopping City, pe Calea Aradului 87A, noul punct de ridicare comenzi va reprezenta îmbunătățirea experienței de cumpărături, atât a clienților din Oradea, cât și din localitățile limitrofe. 

 

Datorită punctului de ridicare comenzi IKEA, clienții își vor putea prelua personal produsele pe care le-au comandat anterior pe www.IKEA.ro, în magazinele IKEA din București sau chiar telefonic, cu ajutorul colegilor din departamentul Relații Clienți. Costul de livrare este doar 19 lei pentru pachete mici (sub 30 de kilograme pe comandă) și 49 lei pentru colete Cargo (peste 30 de kilograme pe comandă), cât și pachetele fragile, indiferent de dimensiunea și valoarea comenzii, iar pentru comenzile care depășesc 999 lei, nu se percep costuri de transport. Astfel, clienții vor putea să își ridice produsele în ziua și ora preferate, de luni până duminică, în intervalul 10:00 – 21:00.

 

„Suntem încântați să anunțăm deschiderea punctului de ridicare comenzi IKEA Oradea pentru că știm cât de importantă este proximitatea pentru îmbunătățirea relației cu clienții noștri. Astfel, clienții au posibilitatea să-și aleagă ora și ziua de ridicare a produselor și, mai mult, beneficiază și de costuri de livrare reduse. Locația din Oradea este al șaselea punct de ridicare comenzi IKEA din România și reprezintă un pas important în expansiunea noastră la nivel național.”, a declarat Violeta Neniță – Market Manager, IKEA București.

 

Procesul de comandă este simplu și se realizează în două etape. În primul rând, după ce produsele sunt comandate online, în magazinele din București, sau telefonic,  clienții pot selecta opțiunea de preluare din punctul de ridicare comenzi IKEA din Oradea. În cea de-a doua etapă, atunci când comanda ajunge, clientul primește un mesaj prin care este anunțat că produsele sunt disponibile și pot fi preluate în următoarele două zile, în timpul orelor de program.

Mai multe informații despre noul punct de ridicare și procesul de comandă sunt disponibile pe IKEA.ro.

articolul original.

Imprimantă birou – ce să alegi: Laser sau Inkjet?

27 July 2022 at 18:42
image

Majoritatea companiilor sunt interesate de initiative ecologice si de imbunatatirea eficientei – atat in ceea ce priveste cantitatea de hartie pe care o folosesc, cat si in ceea ce priveste timpul si banii.

Alegerea imprimantei de birou potrivite poate contribui mult la realizarea acestor obiective.

Daca credeti ca este timpul sa inlocuiti acea imprimanta veche pentru a va satisface nevoile de imprimare, este important sa intelegeti mai intai diferitele tipuri de imprimante de birou si care ar putea fi cele mai potrivite pentru tipul dvs. de afacere.

Imprimante Inkjet – cu jet de cerneala:

Imprimantele cu jet de cerneala raman populare in setarile de birou, mai ales datorita costului lor scazut.

O imprimanta cu jet de cerneala pentru desktop poate costa pana la cateva sute de lei.

Dispozitivele cu jet de cerneala sunt, de asemenea, usor de utilizat si necesita foarte putina intretinere.

Daca afacerea dvs. are multe nevoi de imprimare, totusi, probabil ca nu este cea mai economica alegere.

Costul cartuselor de cerneala pentru aceste dispozitive este exorbitant si necesita inlocuiri frecvente in conditii de utilizare intensa.

Imprimantele cu jet de cerneala pot produce documente color si monocrom, dar imprima lent – ceva de luat in considerare daca aveti nevoie de viteza.

Pe site-ul PrintingMall.ro veti gasi cu siguranta o gama variata de imprimante A4 de la branduri precum: EpsonCanonXeroxBrother si Konica Minolta.

Imprimante laser:

Utilizarea imprimantelor laser era sinonima cu costuri ridicate. Cu toate acestea, preturile au scazut in ultimii ani, facand aceste imprimante o optiune mai viabila pentru unele afaceri.

In comparatie cu o imprimanta cu jet de cerneala, costul va fi in general mai mic pe termen lung, chiar daca investitia initiala este mai mare.

Imprimantele laser folosesc mai putin toner, ceea ce reprezinta cea mai mare cheltuiala a imprimantelor desktop si puteti alege un dispozitiv care imprima alb-negru, color sau ambele.

Puteti imprima un numar mare de documente simultan pe o imprimanta laser, iar viteza de imprimare este cu mult superioara celor cu jet de cerneala, desi este posibil sa sacrificati putin la calitatea imaginii.

Daca cea mai mare parte a imprimarii dvs. este in text simplu – litere, foi de calcul etc. – cu un logo sau o grafica ocazionala, o imprimanta laser poate fi suficienta.

Pe site-ul PrintingMall.ro veti gasi cu siguranta o imprimanta multifunctionala a3 (laser, color sau monocrom) care sa satisfaca toate nevoile de printare ale afacerii dvs.

O abordare combinata in alegerea unei imprimante de birou:

Daca sunteti ca majoritatea companiilor, este posibil sa aveti o combinatie a tuturor celor de mai sus. Nu este neobisnuit.

De aceea, pe PrintingMall.ro ai la dispozitie o gama variata de echipamente de birou pentru printare A3 sau A4, atat laser, cat si inkjet.

Printing Mall este solutia de care aveti nevoie pentru acoperirea nevoilor de printing ale afacerii dvs.

Tot aici veti putea gasi si echipamente profesionale dedicate productiei digitale, imprimante industriale si profesionale pentru etichete. De asemenea, PrintingMall.ro ofera si o solutie de inchiriere a echipamentelor de printare necesare desfasurarii activitatii afacerii dvs.

articolul original.

Cum alegi o praștie de vânătoare?

25 July 2022 at 10:00
image

Dacă ești pasionat de vânătoare și ești în căutarea unei praștii profesionale, ia în calcul câțiva factori înainte să cumperi. Ca să fii mulțumit de achiziție și – la fel de important – să fie durabilă și să aibă rezistență suficientă, nu poți alege orice praștie pe care o găsești. Calitatea este un factor necesar, mai ales că ai nevoie de lovituri precise.

Trasul cu praștia, care este tot mai des asociat cu un sport, nu este unul modern, ci unul cu o întreagă istorie în spate. Azi, numeri practicanți se bucură de acest sport. Indiferent de vârstă, trasul cu praștia este mai mult decât o activitate recreativă. Este un sport social și strategic, care întărește abilități precum puterea de concentrare, răbdarea sau precizia.

Fie că ești nou în domeniu și vrei să afli mai multe despre praștii profesionale sau fie că ești un împătimit, este important să urmărești câteva condiții înainte să cumperi. Dacă faci asta, vei alege o praștie profesionistă, potrivită stilului tău de tras.

Cu ce este diferită o praștie profesionistă de celelalte praștii din comerț

 • designul și comoditatea. O praștie de calitate se va simți mai comod și va arăta mai elegant. Și, dacă mâna stă comod și lovitura va fi mai precisă.
 • zgomotul loviturii. Fie că ești profesionist sau novice, zgomotul poate fi deranjant, mai ales când vrei să practici o activitate recreativă.
 • permite atât folosirea bilelor speciale, cât și folosirea altor obiecte.
 • are o viteză de tragere mai mare.

Fii atent la material atunci când alegi praștii profesioniste

Pentru început, ia în calcul materialul de construire. Este important să alegi o praștie de vânătoare cu cadru flexibil și rezistent. Limba praștiei trebuie să aibă pielea subțire și elastică. Dacă vei fi atent la materialul praștiei, peste 70% din alegere este deja făcută.

Cei mai mulți pasionați aleg praștia și în funcție de felul în care se prinde în mână. O strângere comodă, fermă este deseori întâlnită. Totuși, mai importantă este simetria. Praștiile profesioniste permit folosirea atât de către persoanele dreptace, cât și de cele stângace.

Ca să nu fii limitat în alegeri, praștia potrivită trebuie să permită atașarea mai multor benzi sau tuburi, în funcție de preferințele tale.

Asamblarea praștiilor profesionale de vânătoare

Chiar dacă factorii enumerați mai sus sunt importanți, ține cont și de ce îți dorești tu. Praștia trebuie să-ți placă și să se simtă bine atunci când o manevrezi.

Odată ce ai făcut alegerea potrivită, taie benzile sau tuburile la o lungime de aproximativ 30 cm. Lungimea este importantă pentru că, dacă banda este prea scurtă, se va deteriora mai repede.

În plus, scad și eficiența și numărul tragerilor. Acordă atenție legăturilor, ca să creezi simetria perfectă. Dacă ai făcut aceste lucruri, praștia este bună de folosit.

Alege praștia care să-ți ofere satisfacție

Dacă te gândești că o praștie profesionistă de vânătoare nu merită efortul tău, gândește-te că acest sport are nevoie de acuratețe și precizie.

Ca să tragi perfect, materialele din care este făcută praștia, viteza și simetria trebuie să fie și ele perfecte. Nu face rabat la calitate și alege praștia de vânătoare care să-ți ofere satisfacție.

Ca să iei cea mai bună decizie, cere sfatul specialiștilor AirSoftReplica. În funcție de experiența și nevoile tale, vei primi praștia profesionistă potrivită ție. Vezi și oferta magazinului: Prastii – Airsoftreplica.ro

articolul original.

Top 5 motive pentru care cadourile personalizate sunt cele mai bune

18 July 2022 at 10:45
image

De-a lungul timpului, cadourile au contribuit la definirea relatiilor si la intarirea legaturilor in randul familiei si al prietenilor. Un gest atat de simplu, precum acela de a darui, poate crea un impact urias asupra vietii cuiva.

Exista multe ocazii in care suntem in situatia de a face cadouri: poate fi vorba despre zile de nastere, aniversari sau despre sezonul sarbatorilor. Alegerea unor cadouri pentru membrii familiei si pentru prieteni poate parea un task dificil, insa daca stii care sunt preferintele personale ale celui careia vrei sa ii alegi un cadou, va fi usor sa alegi ceva care sa il incante din toate punctele de vedere.

De ce sunt obiectele personalizate cadouri remarcabile?

Pentru multi dintre noi, alegerea cadoului perfect vine la pachet cu o sumedenie de griji, intrebari si batai de cap. Insa este esential sa te concentrezi pe diferitele nevoi si dorinte ale persoanei careia urmeaza sa ii faci un cadou. Chiar si un dar simplu poate fi suficient pentru a aduce un zambet pe fata unei persoane dragi, pentru ca ceea ce conteaza cel mai mult sunt emotiile care vin la pachet cu darul pe care il faci.
Cand cuvintele nu sunt suficiente, micile gesturi vor fi nemuritoare. Darurile personalizate vin in ajutorul tau si iti pun la dispozitie o selectie variata de cadouri din care poti alege si pe care le poti comanda din confortul propriei case. Fie ca alegi cadouri personalizate pentru zile de nastere sau cadouri personalizate corporate, fa din evenimentul respectiv o zi memorabila, de care oricine isi va aminti cu placere.

Adauga o nota personala

Este excelent sa oferi cadouri personalizate, pentru ca ele sunt primite ca niste gesturi sincere si din inima. Pentru ca iti dau sansa de a face din fiecare eveniment un moment mai frumos, aceste cadouri au devenit deja un trend si sunt extrem de populare.
Poti grava numele persoanei careia ii oferi cadoul sau il poti embosa sau printa pe diverse obiecte precum portofele, agende, stilouri sau pixuri si brichete.
Un astfel de cadou transmite destinatarului ideea ca ai petrecut mult timp si efort alegand acel cadou, ce va fi mereu pretuit ca un semn de dragoste si amintire. Spre deosebire de alte cadouri conventionale precum bomboanele sau florile, darurile personalizate sunt extrem de apreciate de catre cel care le primeste.

Sunt perfecte pentru oricine

Cine nu isi doreste sa ofere cadoul perfect? Fie ca vrei sa ii faci sotului un cadou de aniversare, fie ca te gandesti la un cadou pentru ziua de nastere, darurile personalizate pentru barbati au marele atu de a face adevarate minuni si te vor ajuta sa vezi un zambet de incantare pe chipul celui drag.
Daca trebuie sa faci un cadou corporate in perioada sarbatorilor, atunci opteaza pentru pixuri sau agende personalizate, care vor imbunatati relatiile personale intre angajati si clienti. Cadourile corporate sunt un mod excelent de a-ti arata recunostinta.

Construiesc relatii puternice

Cadourile personalizate sunt daruri alese cu atentie si adauga o nota personala. Cand cineva trimite un cadou, creaza un mediu pozitiv si imbunatateste o relatie. Cadourile sunt semne ale emotiilor reale si transmit persoanei care primeste cadoul cat de apreciata este. Pune-ti imaginatia la treaba pentru a crea acel dar unic, cu care ii poti surprinde pe cei dragi. Poti face angajatilor tai un cadou personalizat, pentru a transforma ocazia intr-una memorabila. Cadourile constituie amintiri minunate, dar au si puterea de a cladi relatii puternice.

Au valoare pe termen lung

Cand vine vorba despre alegerea cadourilor, oamenii sunt constienti de calitate, personalizare si de caracterul distinct al cadourilor personalizate. Orice cadou inseamna mult mai mult decat valoarea sa materiala; el vine la pachet cu emotii profunde. Gandurile atente sunt intotdeauna emotionante. De pilda, un portofel din piele de la un brand celebru, personalizat cu functii de siguranta, sau un stilou personalizat, de la un brand international sau romanesc hand-made au o valoare pe termen lung, putand fi folosite in fiecare zi.

Fac din orice ocazie una memorabila

Atunci cand vine vorba sa oferi cuiva drag ceva placut, exista o sumedenie de idei de cadouri. Arata-ti dragostea si grija fata de familie si prieteni oferind cadouri personalizate. Fie ca este vorba de o aniversare, de o zi de nastere, de Valentine’s Day sau de o ocazie festiva, aceste cadouri vor face ca orice ocazie sa devina una memorabila. Cadourile personalizate lasa in urma lor o amintire placuta si de durata. Ele sunt alegerea perfecta pentru toate ocaziile si in mod cert vor atrage atentia celui care le primeste.

Cum sa alegi cadourile perfecte

Alege intotdeauna acele cadouri ce pot fi personalizate in functie de nevoile tale. Cel mai adesea se personalizeaza instrumentele de scris, portofelele, agendele si brichetele, dar si voucherele cadou.
Indiferent ca este vorba despre o promovare, o absolvire sau despre un gest de multumire pentru un profesor special, intotdeauna faci eforturi uriase pentru a oferi cadoul perfect, care sa conteze. Daca esti in cautarea unor cadouri unice sau luxoase, o firma cu o oferta variata te va putea ajuta sa gasesti tot ce iti doresti.
Astfel de companii iti ofera, de asemenea, si cadouri corporate unice si perfecte. In acest fel poti alimenta o relatie de business sau iti poti rasplati clientii cu o selectie larga de produse personalizabile, de calitate, pentru a crea cadoul perfect.
Un cadou cu un mesaj special poate produce o emotie puternica pentru cel care il primeste, ii va arata cat de mult il pretuiesti si cat de importanta este relatia respectiva pentru tine. Iar cand cumperi cadouri perfecte online, eforturile tale sunt mult reduse, cadoul perfect fiind doar la un click distanta!

articolul original.
❌