ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

California va interzice vânzările de vehicule pe benzină până în 2035

31 August 2022 at 05:00
image

California urmează să interzică vânzarea de vehicule noi ce folosesc doar benzină până în 2035.

Noile reguli au scopul de a forța producătorii de automobile să accelereze introducerea pe piață a unor vehicule care să polueze mai puțin.

Decizia vine după ce guvernatorul Gavin Newsom și-a stabilit ca obiectiv în 2020 accelerarea procesului de renuțare la combustibilii fosili, potrivit BBC.

California, cel mai populat stat al SUA

Decizia este importantă, este cel mai populat stat din SUA și una dintre cele mai mari economii din lume.

Conform regulilor emise de California Air Resources Board (CARB), 35% din vehiculele noi vândute în stat trebuie să fie electrice, hibride sau alimentate cu hidrogen până în 2026.

Reglementările s-ar aplica la 68% din vânzările de vehicule până în 2030 și la 100% până în 2035.

Anunțul este doar cel mai recent pas făcute de statul american în acest sens, deoarece continuă să se miște mai repede decât guvernul federal al SUA pentru a .

Cu peste 39 de milioane de locuitori, California este cel mai mare stat din SUA ca populație. Dacă ar fi o țară de sine stătătoare, ar fi a cincea cea mai mare economie din lume după produsul intern brut, punându-o înaintea Regatului Unit.

Reacția producătorilor de automobile

Joseph Mendelson, consilier principal la producătorul de , a declarat că planul CARB ,,este realizabil’’.

Cu toate acestea, Alianța pentru Inovație Auto, care reprezintă producătorii de automobile, inclusiv General Motors, Volkswagen și Toyota, susține că trebuie crescută cererea de vehicule electrice întâi.

„Ceea ce am spus către CARB și altora este că obținerea mai multor vehicule electrice pe drum trebuie să meargă mână în mână cu alte politici care împreună vor determina în cele din urmă succesul acestei tranziții”, a spus președintele și directorul executiv al alianței, John Bozzella.

Asociația comercială a producătorilor americani de combustibili și produse petrochimice i-a solicitat președintelui Biden și Agenției pentru Protecția Mediului să respingă inițiativa Californiei.

Vă recomandăm să mai citiți și:

articolul original.

Prințul saudit îi dă lecții lui Biden: Politicile nerealiste de reducere a emisiilor vor duce la agravarea problemelor sociale

16 July 2022 at 15:26
image

Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a criticat politicile de mediu promovate de UE și S.U.A în cadrul unui summit americano-arab la care a participat și președintele Joe Biden.

Mohammed bin Salman este de părere că sunt necesare mai multe investiții în combustibili fosili și tehnologii de energie curată pentru a satisface cererea globală. Potrivit acestuia, politicile nerealiste prin care Uniunea Europeană și S.U.A. urmăresc reducerea emisiilor poluante vor duce la niveluri fără precedent de inflație.

Liderul saudit a criticat politicile de mediu promovate de UE și S.U.A., menționând că excluderea din ecuație a principalelor surse de energie va atrage de la sine o serie de evenimente neplăcute pe plan global.

„Adoptarea unor politici nerealiste de reducere a emisiilor, prin excluderea principalelor surse de energie, va duce în următorii ani la o inflație fără precedent, la o creștere a prețurilor la energie, la creșterea șomajului și la agravarea problemelor sociale și de securitate, plus creşterea sărăciei, a foametei, extremismului şi terorismului.”, a spus prințul Mohammed.

Prinţul moştenitor a subliniat, de asemenea, necesitatea transmiterii unui mesaj de încredere către investitorii din sectorul petrolier, pentru a-i asigura pe aceștia asupra faptului că tranziţia spre energia curată nu le va ameninţa afacerile.

Mohammed bin Salman consideră că procesul de tranziţie trebuie să aibă loc treptat, prin investiții substanţiale în următoarele două decenii, fără a elimina sursele fundamentale de energie, precum petrolul şi gazul natural, pentru ca demersul să fie sustenabil.

Summitul liderilor arabi l-a reunit pe Biden cu alți șase șefi de stat din Golful Persic, Egipt, Iordania și Irak. Președintele Statelor Unite ale Americii este nerăbdător să vadă Arabia Saudită și partenerii săi din Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) pompând mai mult petrol, pentru a ajuta la reducerea costului ridicat al benzinei și la atenuarea celei mai mari inflații din S.U.A. din ultimele patru decenii.

articolul original.
  • There are no more articles
❌