ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Mai multe zone vizate de atenționări meteologice. ANM, precizări despre starea vremii (VIDEO)

27 September 2022 at 05:32
image

Meda Andrei, meteorolog de serviciu ANM, a oferit detalii despre starea vremii și atenționările meteorologice în vigoare, marți, la Știrile B1 TV prezentate de Luiza Cergan.

Meda Andrei (ANM), pe B1 TV, despre starea vremii

„În momentul de față, avem mai multe atenționări Cod galben pentru orele dimineții, până în jurul orei 9, poate eventual cel mult 10-11 să se mai prelungească unele dintre ele, pentru ceață, iar aceasta este prezentă în vestul, centrul și sud-vestul țării noastre. Aici vizibilitatea, din loc în loc, depășește 200 de metri și izolat este chiar sub 50 de metri, iar pentru ploi avem un cod general, acesta este valabil până în această seară la ora 22 și vizează zona Munților Apuseni, de asemenea, Munții Banatului, Carpații Meridionali, nordul Orientalilor, sudul Banatului și Maramureșul”, spune meteorologul.

„Aici așteptăm în continuare cantități mai mari de apă, care să treacă de 25-30 de l/mp și care sunt spre 40-50, iar ce este important, faptul că pe parcursul zilei de astăzi ploi vor fi și în celelalte zone ale țării. Ba chiar mai mult, în partea de sud-vest, de sud, după-amiaza, seara, la începutul nopții, să avem și manifestări de instabilitate, nu pe suprafețe mari, din loc în loc. Acestea vor fi pentru scurt timp, pentru câteva zeci de minute, o oră, nu mai mult, dar pentru că așteptăm și vânt mai intens, posibil cu aspect de vijelie, poate izolat grindină, avem sesizări să fie și cu caracter torențial, este bine să fim atenți la ceea ce va fi și în general la buletinele meteo”, a adăugat Meda Andrei.

„Dacă vorbim de temperaturi, sunt temperaturi tot mai plăcute, ba chiar în a doua jumătate a săptămânii, mai exact joi, vineri, chiar și sâmbătă, să fie cu mult peste ceea ce ar trebui să avem în mod normal la această dată, la nivelul întregii țări să se situeze în general între 24 și 30 de grade. Vom avea peste 30 de grade vineri, sâmbătă în sud-estul țării, mai exact în Bărăgan, în zona continentală a Dobrogei, în măsura în care în mod normal la această dată ar trebui să avem cam 22-23 de grade”, a continuat ea.

articolul original.

AMN: Cod galben și portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină

17 September 2022 at 09:39

Vijeliile lovesc România în acest weekend și vremea se răcește considerabil. Meteorologii au emis sâmbătă un cod galben de ploi și vânt puternic și un cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină.

De sâmbătă, de la ora 10:30  și până duminică la ora 12:00,  în vestul, nordul, centrul țării și la munte temporar va ploua însemnat cantitativ. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp. În regiunile sudice și sud-estice vor fi perioade în care pe alocuri instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, grindină și vijelii.

 Începând cu a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică vântul se va intensifica treptat în toate regiunile. În sudul, estul, centrul teritoriului și la munte vor fi viteze în general de 55…75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80…100 km/h.Vremea se va răci accentuat în toate regiunile, devenind deosebit de rece în vest, nord și centru. 

Cod portocaliu de ploi la munte

În același interval orar, este cod galben de ploi în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali, precum și în sudul Banatului. Se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp.

articolul original.

Trei coduri galbene de furtuni, ploi abundente și vânt valabile în județul Suceava începând de azi și până duminică seara

16 September 2022 at 08:22
image

Administrația Națională de Meteorologie a emis trei coduri galbene valabile în județul Suceava începând de astăzi și până duminică seara. Primul cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuate este valabil pentru zona de munte a județului Suceava și este valabil de astăzi, 16 septembrie, de la ora 12:00 și până sâmbătă la ora 12:00. În intervalul menționat, în partea vestică a județului vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Al doilea cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuate și cantități de apă însemnate este valabil pentru tot județul Suceava și va intra în vigoare de sâmbătă, 17 septembrie, de la ora 12:00 și până duminică, 18 septembrie, la ora 20:00. În acest interval vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…60 l/mp.

Tot pentru ziua de duminică a fost emis un al treilea cod galben de intensificări ale vântului valabil în județul Suceava între orele 2:00 și 20:00. Potrivit meteorologilor, vântul se va intensifica treptat în toate regiunile. Vor fi viteze în general de 55…75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80…100 km/h.

articolul original.

Cod galben de ploi în Neamț

9 September 2022 at 12:20
image

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi, 9 septembrie, o avertizare cod galben „instabilitate atmosfertică temporar accentuată, cantități de apă însemnate” care vizează și județul Neamț.

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, nord-vestul Olteniei și local în Transilvania vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp”, menționează comunicatul ANM.

Avertizarea meteo este valabilă în intervalul 9 septembrie, ora 10.00 – 10 septembrie, ora 22.00.

Vremea nefavorabilă a dus și la amânarea competiției 𝐂𝐫𝐨𝐬𝐈𝐒𝐔. „Organizatorii 𝐂𝐫𝐨𝐬𝐈𝐒𝐔 se văd nevoiți să amâne competiția pentru data de 𝟏𝟖.𝟎𝟗.𝟐𝟎𝟐𝟐 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟎.𝟎𝟎, având în vedere că a fost emis un cod galben pentru județul Neamț, care vizează fenomene de instabilitate atmosferică temporar accentuată în intervalul 09.09.2022 ora 10.00 – 10.09.2022 ora 22.00”, se arată într-un comunicat al ISU Neamț.

M.N.

articolul original.

Cod galben de ploi în Neamț

22 August 2022 at 08:31
image

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi, 22 august, o nouă avertizare cod galben care vizează aproape întreg teritoriul României, inclusiv județul Neamț.

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Oltenia, Transilvania, Maramureș, Muntenia, Dobrogea și la munte, cea mai mare parte a Moldovei și local în Crișana și Banat. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp”, menționează comunicatul ANM.

Avertizarea meteo este valabilă în intervalul 22 august, ora 10.30 – 23 august, ora 22.00.

M.N.

articolul original.

Cod galben de ploi torențiale, descărcări electrice și vijelii în cea mai mare parte a țării, inclusiv în Brașov

15 August 2022 at 09:44
By: M.Ex.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un Cod galben de ploi torențiale, descărcări electrice, vânt și posibilă grindină în aproape toată țara. Avertizarea meteorologilor este valabilă pe parcursul zilei de luni, 15 august, până la ora 22:00. În intervalul 15.08.2022, ora 11:00 – 15.08.2022, ora 22:00 vor fi ploi înseamnate cantitativ. La munte, în Dobrogea, local în Muntenia, Transilvania, Moldova, Maramureș și nordul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.
Județele viozate sunt Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Hunedoara , Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța și Călărași. Potrivit ANM, fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala luni (15 august), pe arii restrânse și în restul teritoriului, iar marți (16 august), cu precădere în nord, centru și est.

articolul original.

Cod galben de ploi abundente în zona de munte a județului Suceava

15 August 2022 at 09:03
image

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi însemnate cantitativ valabil pentru zona de munte a județului Suceava începând de luni, 15 august, între orele 11:00 și 22:00. Potrivit meteorologilor în acest interval vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

articolul original.

ANM avertizează: cod galben de ploi până miercuri

8 August 2022 at 08:41
image

Partea de vest a județului Neamț intră începând de astăzi, 8 august, de la ora 12.00 sub incidența unui cod galben emis de Administrația Națională de Meteorologie.

La munte, în Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș, nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei, mai ales după-amiaza și seara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40…60 l/mp”, menționează un comunicat al ANM.

Instituția menționează că instabilitatea atmosferică s-ar putea menține în majoritatea teritoriului țării până la sfârșitul acestei săptămâni.

M.N.

articolul original.
  • There are no more articles
❌