ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 4 February 2023Ultimele Stiri

Avertizări meteorologice de cod galben și portocaliu: viscol, ninsori abundente și ger puternic

4 February 2023 at 11:43
image

Luna februarie a adus iarnă în toată țara, iar meteorologii au emis mai multe avertizări meteorologice de cod galben și portocaliu pentru acest weekend. Temperaturile pot ajunge și la -20°C și rămân negative chiar și în timpul zilei. Aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre regiunile nord-vestice și va cuprinde cea mai mare parte a țării.

Meteorologul Mihai Timu a făcut prognoza meteo pentru perioada 4-8 februarie, într-o intervenție telefonică în emisiunea Talk B1, prezentată de Andreea Moraru, pe B1 TV.

„O vreme potrivnică până duminică seară, în mare parte a țării. Pe de o parte vorbim de intensificări ale vântului în majoritatea zonelor, cu viteze mai mari în zona Carpaților Meridionali, la peste 1800 de metri, dar și în zona litoralului. Vor fi perioade cu ninsori moderate cantitativ. Sunt în vigoare până mâine seară mai multe atenționări și avertizări.

Avem un cod galben pentru zona montană până mâine seara la ora 20:00. Va ninge moderat cantitativ și vor fi intensificări cu rafale de 50-70 km/h, iar la peste 1800 se pot depăși 80km/h. Există și un cod portocaliu de la ora 20:00 până mâine seară la ora 20:00 pentru zona Carpaților Meridionali, la peste 1800 m. Vor fi rafale de viscol puternic, de pe 90-100 km/h asociate cu ninsorile abundente.

Mai avem un cod galben până mâine dimineață pentru Banat, Crișana, jumătatea de vest a Transilvaniei. Vântul atinge 50 și 70km/h și se asociază cu ninsori”, a explicat meteorologul ANM. 

Viscol în Moldova, Muntenia și Dobrogea

De la noapte, vântul se intensifică și în partea de sud-est a teritoriului, de la ora 20:00 intra în vigoare un cod galben pentru jumătatea de sud a Moldovei, de est a Munteniei și Dobrogei. Vântul atinge 70 km, vor fi perioade cu ninsori si viscol.

Codul portocaliu va intra în vigoare de la ora 02:00 din această noapte până și mâine seară, în zona litoralului, vântul va depăși 80km/h și va fi viscol puternic.

De duminică (5 februarie) vremea va intra într-un proces de răcire și va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice”

Prognoza meteo în București

” Vremea se va răci accentuat de duminică și în București. Deocamdată Capitala este ferită de avertizările meteorologice, dar nu vom scapă de ninsori slabe cantitativ. De diseară va începe să bată vântul. La noapte și pe parcursul zilei de mâine vom avea și în București intensificări ale vântului de la până la 45km/h. Mâine nu vor fi mai mult de 1-2°C. Din când vor cădea ninsori slabe, dar nu vor crea probleme”

Prognoza meteo pentru săptămâna 6-10 februarie

„De mâine noaptea încolo, până spre jumătatea săptămânii viitoare, temperaturile vor fi din ce în ce mai scăzute, vremea va fi geroase în cursul nopților și dimineților, mai ales în regiunile intracarpatice, dar pe arii restrânse și în rest, cu minime sub -10C, spre -18°C/-20°C, în estul Transilvaniei. Temperaturilor vor fi de scăzute și pe timpul zilelor următoare, negative între -6°C și 0°C, la nivelul întregii țări, până miercuri”

articolul original.

Avalanșă în Munții Bihor. Meteorologii au emis cod portocaliu de ninsori abundente și viscol

4 February 2023 at 10:54
image

O avalanșă s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă în județul Bihor, pe DN 75, între Arieșeni și Vârtop, s-a produs o avalanșă. Drumul a fost blocat pe ambele sensuri, pentru două ore, timp în care drumarii s-au chinuit să înlăture zăpada.

„S-a acționat cu două utilaje pentru degajarea drumului. În momentul de față se circulă pe ambele sensuri în condiții de iarnă. În continuare sunt condiții favorabile pentru producerea de avalanșe”, a transmis ISU Bihor.

Trafic rutier îngreunat din cauza ninsorilor abundente

În vestul țării, drumari au lucrat toată noaptea pentru a menține drumurile deschise. La Satu Mare si Sălaj viscolul le-a îngreunat misiunea, spulberând zăpada înapoi pe carosabilul curățat. În unele zone stratul de zăpadă măsoară peste 10 cm. Pe DN1 H a fost restricționată circulația pentru autovehiculele de mare tonaj. Probleme au fost si in Mehedinți, Baia Mare și Prahova. Ninsorile abundente au îngreunat circulația rutieră pe DN1 Sinaia-Bușteni.

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă, pompierii militari din cadrul Secției Beiuș au acționat pe DJ 764, Pe Valea Prahovei, polițiștii verifică dacă autovehiculele sunt echipate cu cauciucuri de iarnă.

Pană de curent provocată de căderile masive de zăpadă

Localnicii din județul Bihor au rămas în beznă din cauza ninsorii abundente. În satul Luncasprie din comuna Dobrești, doi copaci și doi stâlpi de curent au căzut. În total. 320 gospodării din patru localități nu au energie electrică.

În urma fenomenelor meteo produse și celor precizate de Electrica, au avut loc avarii la rețeaua de alimentare cu energie electrică, în urma cărora 320 gospodării din 4 localități au rămas fără alimentare cu energie electrică”, a declarat Alina Butaci, de la biroul de presă al ISU Bihor.

Meteorologii au emis cod portocaliu de ninsori și viscol

În acest weekend vremea devine geroasă, iar ninsorile se extind în toată țara, avertizează meteorologii. Între timp a fost emis un cod portocaliu de ninsori și viscol care vizează regiunile de munte și județul Constanța.

articolul original.

METEO | Se strică vremea: Coduri galben și portocaliu de ninsori, viscol și vânt puternic până duminică seară, în cea mai mare parte a României / Cum va fi vremea în București – HARTĂ

4 February 2023 at 09:53

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis trei coduri galbene și două coduri portocalii de viscol și ninsoare, valabile sâmbătă și duminică, în cea mai mare parte a României. 

Prima atenționare cod galben este valabilă de sâmbătă, la ora 11.00, până duminică, la ora 20.00. Potrivit avertizării, la munte va ninge moderat cantitativ, vântul va avea intensificări cu rafale, în general, de 50…70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m va depăși 80…90 km/h. Temporar va fi viscol și vizibilitate redusă.

„În Carpații Meridionali și Occidentali se va depune strat consistent de zăpadă, local de peste 20…25 cm. În Carpații Meridionali și de Curbură vântul va continua să prezinte intensificări și în noaptea de duminică spre luni. De duminică vremea va intra într-un proces de răcire și va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice”, conform ANM.

O altă avertizare de tipul cod portocaliu anunță viscol puternic în Carpații Meridionali la peste 1800 metri altitudine și este valabilă în intervalul sâmbătă, ora 20.00 – duminică, ora 20.00. La altitudini de peste 1800 metri, în Carpații Meridionali, vor fi intervale cu viscol puternic (rafale de peste 90…100 km/h) și vizibilitate foarte redusă.

Cod galben de vânt în Banat, Crișana și jumătatea de vest a Transilvaniei.

Al doilea cod galben avertizează asupra unor intensificări ale vântului în Banat, Crișana și jumătatea de vest a Transilvaniei. Avertizarea este în vigoare de sâmbătă, la ora 11.00, până duminică, la ora 6.00. În zona menționată, vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 50…70 km/h, iar în vestul și sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade în care rafalele se vor asocia cu ninsori moderate cantitativ determinând apariția viscolului. Temporar va ninge și vor fi intensificări ale vântului și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse și la intensitate mai mică.

Al treilea cod galben vizează jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea. Meteorologii anunță că vor fi intensificări ale vântului, perioade cu viscol și zăpadă. Intervalul de valabilitate este sâmbătă, ora 20.00 – duminică, ora 20.00. În zonele menționate vor fi intensificări ale vântului, cu rafale, în general, de 50…70 km/h, astfel că zăpada va fi spulberată. Îndeosebi în noaptea de sâmbătă spre duminică va ninge și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate redusă.

Al doilea cod portocaliu va fi în vigoare duminică, în intervalul orar 2.00-20.00, pe litoral. În zonă, temporar va ninge, iar vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 70…80 km/h, astfel că ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă, mai accentuate în zona județului Constanța, au precizat meteorologii.

HARTĂ ANM - Cea mai mare parte a ţării se va afla sub avertizare cod galben de vânt puternic şi ninsori
HARTĂ ANM – Cea mai mare parte a ţării se va afla sub avertizare cod galben de vânt puternic şi ninsori

Meteorologii au realizat o prognoză specială pentru București și avertizează că până duminică seara, în capitală vor fi precipitații mixte și intensificări temporare ale vântului.

Specialiștii spun că începând de sâmbătă, la ora 11.00, până duminică, la ora 20.00, cerul va avea înnorări și vor fi precipitații slabe, predominant ploaie pe parcursul zilei de sâmbătă, și sub formă de ninsoare în restul intervalului.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare începând din seara zilei de sâmbătă, când vor fi viteze în general de 40…45 km/h.

Temperatura maximă va scădea semnificativ, de la 5…6 grade – sâmbătă, până în jurul valorii de 1 grad, duminică, iar cea minimă va fi de 2…0 grade, au precizat meteorologii, scrie Mediafax.

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
articolul original.

Avertizare de cod galben de ninsori și viscol pentru zona de munte a județului Suceava

4 February 2023 at 09:24
image

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o nouă avertizare de cod galben de viscol și ninsori moderate cantitativ pentru zona de munte a județului Suceava. Avertizarea este valabilă de astăzi, 4 februarie, de la ora 11:00 și până pe 5 februarie, la ora 20:00. La munte va ninge moderat cantitativ, vântul va avea intensificări cu rafale, în general, de 50…70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m va depăși 80…90 km/h. Temporar va fi viscol și vizibilitate redusă. În Carpații Meridionali și Occidentali se va depune strat consistent de zăpadă, local de peste 20…25 cm.       De duminică (5 februarie) vremea va intra într-un proces de răcire și va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice.

articolul original.

ANM a emis cinci avertizări noi de viscol și ninsoare

4 February 2023 at 10:38

Meteorologii au emis noi avertizări de viscol și ninsoare valabile sâmbătă și duminică în cea mai mare parte a țării. Este vorba despre trei coduri galbene și două coduri portocalii.

Prima atenționare de tipul cod galben este valabilă de sâmbătă, la ora 11.00, până duminică, la ora 20.00. Potrivit avertizării, la munte va ninge moderat cantitativ, vântul va avea intensificări cu rafale, în general, de 50…70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m va depăși 80…90 km/h. Temporar va fi viscol și vizibilitate redusă. În Carpații Meridionali și Occidentali se va depune strat consistent de zăpadă, local de peste 20…25 cm. În Carpații Meridionali și de Curbură vântul va continua să prezinte intensificări și în noaptea de duminică spre luni. De duminică vremea va intra într-un proces de răcire și va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice.

O altă avertizare vizează un cod portocaliu

O altă avertizare de tipul cod portocaliu anunță viscol puternic în Carpații Meridionali la peste 1800 metri altitudine și este valabilă în intervalul sâmbătă, ora 20.00 – duminică, ora 20.00. La altitudini de peste 1800 metri, în Carpații Meridionali, vor fi intervale cu viscol puternic (rafale de peste 90…100 km/h) și vizibilitate foarte redusă.

Ninsoare
Ninsoare

Al doilea cod galben avertizează asupra unor intensificări ale vântului în Banat, Crișana și jumătatea de vest a Transilvaniei. Avertizarea este în vigoare de sâmbătă, la ora 11.00, până duminică, la ora 6.00. În zona menționată, vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 50…70 km/h, iar în vestul și sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade în care rafalele se vor asocia cu ninsori moderate cantitativ determinând apariția viscolului. Temporar va ninge și vor fi intensificări ale vântului și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse și la intensitate mai mică.

Al treilea cod galben vizează jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea. Meteorologii anunță că vor fi intensificări ale vântului, perioade cu viscol și zăpadă. Intervalul de valabilitate este sâmbătă, ora 20.00 – duminică, ora 20.00. În zonele menționate vor fi intensificări ale vântului, cu rafale, în general, de 50…70 km/h, astfel că zăpada va fi spulberată. Îndeosebi în noaptea de sâmbătă spre duminică va ninge și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate redusă.

Al doilea cod portocaliu va fi în vigoare duminică, în intervalul orar 2.00-20.00, pe litoral. În zonă, temporar va ninge, iar vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 70…80 km/h, astfel că ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă, mai accentuate în zona județului Constanța, au precizat meteorologii.

articolul original.
Ieri — 3 February 2023Ultimele Stiri

ATENȚIONARE METEO! Sunt anunțate ninsori în weekend, după care vine gerul

3 February 2023 at 09:35

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri, o informare meteo de ninsori și intensificări ale vântului pentru cea mai mare parte a țării, iar 26 de județe, printre care și Bacăul, se vor afla sub cod galben de ninsori și viscol.

În intervalul 03 februarie, ora 10 – 05 februarie, ora 18, aria ninsorilor se va extinde treptat din orele serii dinspre regiunile nord-vestice și va cuprinde cea mai mare parte a țării.

Local se va depune strat nou de zăpadă, care va fi mai consistent în zonele montane. Prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20…30 l/mp, cu precădere în jumătatea vestică a țării.

Vântul va prezenta local și temporar intensificări, cu viteze în medie de 50…60 km/h în majoritatea zonelor, iar la munte cu rafale de 65…75 km/h. Vor fi perioade în care intensificările de vânt se vor asocia cu ninsoare.

De duminică (5 februarie) vremea va intra într-un proces de răcire și va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice.

În intervalul 03 februarie, ora 20 – 05 februarie, ora 1, vestul județului Bacău va fi sub cod galben de viscol și ninsori. Vor fi perioade în care vântul va prezenta intensificări cu rafale de 50…70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m vântul va depăși 80…90 km/h, astfel încât va fi viscol și vizibilitate scăzută.

sursa: ANM

articolul original.

Urmează ninsori și viscol în toată țara. ANM a emis două avertizări de vreme rea

3 February 2023 at 09:21
image

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări de vreme rea, inclusiv un cod galben de ninsori și viscol.

Prima avertizare vizează intervalul 3 februarie, ora 10 – 5 februarie, ora 18. Fenomenele vizate sunt ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului. Aria ninsorilor se va extinde treptat din orele serii dinspre regiunile nord-vestice și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Local se va depune strat nou de zăpadă, care va fi mai consistent în zonele montane. Prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20…30 l/mp, cu precădere în jumătatea vestică a țării.

Vântul va prezenta local și temporar intensificări, cu viteze în medie de 50…60 km/h în majoritatea zonelor, iar la munte cu rafale de 65…75 km/h. Vor fi perioade în care intensificările de vânt se vor asocia cu ninsoare.

De duminică (5 februarie) vremea va intra într-un proces de răcire și va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice.

A doua avertizare este un cod galben valabil în intervalul 3 februarie, ora 20 – 5 februarie, ora 18. Fenomene vizate și zone afectate: ninsori însemnate cantitativ și viscol la munte. În intervalul menționat temporar va ninge și vor fi perioade în care vântul va prezenta intensificări cu rafale de 50…70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m vântul va depăși 80…90 km/h, astfel încât va fi viscol și vizibilitate scăzută. În vestul Carpaților Meridionali se vor acumula peste 30…40 l/mp și se va depune strat consistent de zăpadă.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Alertă ANM! Meteorologii au emis două avertizări cod galben. Ninsorile și viscolul nu se opresc  

2 February 2023 at 09:11
image

Veștile proaste din partea meteorologilor continuă. Se pare că luna februarie este una capricioasă, iar vremea rea continuă să fie prezentă. Meteorologii au emis două noi alerte cod galben. Este vorba despre un cod galben de ninsori însemnate cantitativ și viscol, dar și despre unul de intensificări ale vântului.

Cod galben de ninsori însemnate cantitativ și viscol

Meteorologii vin cu noi vești proaste. Se pare că vremea rea își va mai face simțită prezența și în zilele următoare. Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben ninsori însemnate cantitativ și viscol în zona de munte. În zona Carpaților Occidentali și în cea din jumătatea de nord a Carpaților va ninge abundent. Avertizarea este valabilă în intervalul 01 februarie, ora 10 – 03 februarie, ora 10.

„În intervalul menționat, la munte temporar va ninge, însemnat cantitativ îndeosebi în zona Carpaților Occidentali și în cea din jumătatea de nord a Carpaților Orientali (unde prin acumulare vor fi cantități de precipitații de peste 30…40 l/mp) și se va depune strat consistent de zăpadă.

Vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h, iar la peste 1700 m, temporar rafalele vor depăși 80…90 km/h, va fi viscol și vizibilitatea scăzută.”, anunță meteorologii.

De asemenea, a mai fost emisă o avertizare cod galben de intensificări locale ale vântului în Transilvania și Oltenia. Vântul va sufla cu viteze în general de 55…65 km/h. Avertizare este valbilă în intervalul: 01 februarie, ora 10 – 03 februarie, ora 10.

„Pe parcursul zilelor de miercuri (1 februarie) și joi (2 februarie), local și temporar, în Transilvania și Oltenia vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…65 km/h. Intensificări temporare ale vântului vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.”, au mai anunțat meteorologii.

Un val de aer polar lovește România

Un val de aer polar va lovi România. Acesta va începe să își facă simțită prezența încă de duminică și se va resimți pe tot parcursul săptămânii viitoare. În această perioadă, temperaturile maxime se vor încadra între -8 şi 2 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiuni și în nordul Moldovei. Nopțile și diminețile vor fi geroase, cu minime cuprinse între -20 şi -7 grade. Aceste temperaturi scăzute se vor resimți puternic în toată țara. De exemplu, în Capitală nopțile o să fie geroase cu temperaturi cuprinse între -8 și -10 grade.

„Săptămâna viitoare vor fi temperaturi care pe parcursul nopților vor fi preponderent negative, cu cele mai coborâte valori, nu numai în zonele depresionare din estul Transilvaniei, unde este posibil să consemnăm valori sub -15 grade, dar și în regiunile intracarpatice. Este posibil în zonele mai joase să vorbim de valori sub pragul de ger, sub -10 grade, inclusiv în Capitală, să ne apropiem de -9 grade Celsius” , a declarat Elena Mateescu, director ANM.

articolul original.

Atenționare mteorologică COD GALBEN

1 February 2023 at 11:48

Atenționare mteorologică COD GALBEN — Sălăjeanul

Atenționare mteorologică COD GALBEN

412

VIZUALIZARI

 Interval de valabilitate: 01 februarie, ora 10 – 03 februarie, ora 10

Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ și viscol în zona de munte

Zone afectate: zona montană a judeţelor Maramureș, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud, Satu Mare

În intervalul menționat, temporar va ninge, însemnat cantitativ îndeosebi în zona montană (unde local prin acumulare vor fi cantități de precipitații de peste 30…40 l/mp) și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h, iar la peste 1700 m, temporar rafalele vor depăși 80…90 km/h, va fi viscol și vizibilitatea scăzută.

Notă: Și în zonele joase de relief se vor semnala intensificări locale ale vântului, iar temporar vor fi precipitații predominat sub formă de ninsoare și se va depune strat nou de zăpadă.

 Interval de valabilitate: 01 februarie, ora 11– 01 februarie, ora 14

Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ și viscol în zona de munte

Zone afectate: zona montană a judeţelor Maramureș, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud, Satu Mare

În următoarele 3 ore, local se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare și se va depune strat nou de zăpadă. Cantitățile de apă vor fi sub 5 l/mp. Vântul va prezenta intensificări îndeosebi în zona montană înaltă, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h și va fi viscol și vizibilitatea scăzută.

Acest site web folosește cookie-uri. Continuând să utilizați acest site web, dați consimțământul pentru cookie-urile utilizate. Politica de cookie-uri.
articolul original.

Cod galben de ninsori și viscol la Brașov

1 February 2023 at 10:08
By: M.Ex.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri, o avertizare cod galben de ninsori însemnate cantitativ şi viscol, în zona de munte, până vineri dimineaţă. De asemenea, în Oltenia şi Transilvania, inclusiv județul Brașov, vântul va sufla cu putere.

Potrivit ANM, de miercuri, ora 10.00, până vineri la aceeaşi oră, la munte va ninge, însemnat cantitativ, îndeosebi în zona Carpaţilor Occidentali şi în cea din jumătatea de nord a Carpaţilor Orientali.

Prin acumulare vor fi cantităţi de precipitaţii de peste 30…40 l/mp) şi se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h, iar la peste 1700 m, temporar rafalele vor depăşi 80…90 km/h, va fi viscol şi vizibilitatea scăzută.

De asemenea, meteorologii anunţă cod galben de intensificări locale ale vântului în Transilvania şi Oltenia.

Pe parcursul zilelor de miercuri (1 februarie) şi joi (2 februarie), local şi temporar, în Transilvania şi Oltenia vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…65 km/h.

Intensificări temporare ale vântului vor fi pe arii restrânse şi în restul teritoriului.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

În continuare, sunt blocate 9 DN şi 44 DJ, iar aproape 30.000 de oameni nu au curent electric

29 January 2023 at 09:43
image

Inspectoratul general pentru Situații de Urgență a intervenit în ultimele 24 de ore în peste 100 de localități afectate de vremea severă și de ninsorile abundente.

În continuare, însă, aproape 30.000 de consumatori nu au, astăzi, electricitate, astfel de probleme fiind înregistrate în şapte judeţe.

Pompierii au scos zeci de mașini de sub copacii prăbușiți. 83 de arbori au căzut și 15 stâlpi de electricitate.

Au fost avariate 24 autoturisme, 1 anexă gospodărească şi acoperişul unui bloc de locuinţe. De-asemenea, în unele locuri s-a intervenit pentru evacuarea apei din subsoluri.

4 femei însărcinate au avut nevoie de ajutor, fiind blocate în locuințe sau mașini aflate pe drumuri închise circulației. La fel, 2 persoane care aveau nevoie de dializă au ajuns la spital în condiții de siguranță.

Astăzi, sunt blocate în continuare din cauza zăpezii 9 drumuri naţionale şi 44 drumuri judeţene .

Se intervine în judeţele Bacău, Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Galaţi, Tulcea, Vaslui şi Vrancea pentru înlăturarea zăpezii şi deblocarea autovehiculelor rămase în zăpadă.

Cât privește aprovizionarea cu energie electrică, 122 de localități, din 7 județe nu au la această oră lumină. Sunt afectate aproape 30.000 de persoane. Județele cu problem sunt AG, BR, BZ, DB, GL, PH şi VN.

articolul original.

Cod galben de ninsoare în sudul județului Brașov

28 January 2023 at 14:48
By: M.Ex.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o atenţionare meteo, care instituie Cod galben de ninsori moderate cantitativ şi viscol în partea de sud-est a României, până duminică la ora 10:00, transmite Agerpres.
Conform actualizării ANM, în intervalul 28 ianuarie, ora 14:00 – 29 ianuarie, ora 10:00, în Dobrogea, estul Munteniei, jumătatea sudică a Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură va continua să ningă (se vor acumula în general 15-20 l/mp) şi să se depună strat de zăpadă.
În aceste zone vor mai fi intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45-55 km/h, viscolind ninsoarea, local troienind zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii.
În restul zonei atenţionate din Muntenia (judeţele Prahova, Giurgiu, Ilfov şi municipiul Bucureşti) va ninge moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări în general de 30-35 km/h.
„Duminică (29 ianuarie) vor mai fi intensificări ale vântului local în estul ţării unde zăpada va fi spulberată, iar vizibilitatea scăzută”, precizează meteorologii.

Judeţele avertizate sunt: Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Prahova, Braşov (sud), Covasna (sud-est), Buzău, Brăila, Bucureşti, Ilfov, Giurgiu, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Cod galben de ninsori și viscol în sud-estul ţării. Vizate sunt 14 judeţe şi Capitala

28 January 2023 at 14:11

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de ninsori moderate cantitativ și viscol valabil în sud-estul țării, până duminică, ora 10.00.

Nou cod galben de ninsori și viscol

Astfel, până duminică la ora 10.00, în Dobrogea, estul Munteniei, jumătatea sudică a Moldovei, și în zona Carpaților de Curbură va continua să ningă, urmând a se acumula 15 – 20 l/mp. Asta înseamnă că se va și depune strat de zăpadă.

Meteorologii atrag atenția că în aceste zone vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 45 – 55 km/h, viscolind zăpada și determinând scăderea vizibilității.

În județele Prahova, Giurgiu, Ilfov și municipiul București va ninge moderat cantitativ, iar vântul va sufla cu 30 – 35 km/h.

Duminică vor mai fi intensificări ale vântului local în estul României, viscolind zăpada și determinând scăderea vizibilității.

Sursă: ANM

Mai multe județe au fost afectate de ninsori și viscol

Atenționarea a fost emisă în condițiile în care mai multe județe din sudul și estul țării oricum au fost afectate deja de ninsori și viscol. Mai multe drumuri au fost închise, fiind nevoie de intervenția Armatei și a Jandarmeriei pentru a curăța carosabilul și a salva mai mulți oameni blocați.

De asemenea, zborurile pe Aeroportul Otopeni au fost afectate, iar CFR a anunțat întârzieri semnificative ale mai multor trenuri.

Din cauza ninsorilor, în judeţul Vrancea a fost decretată starea de alertă.

articolul original.

Știre actualizată. Cod galben de ninsori şi viscol. Drumarii în alertă!

27 January 2023 at 07:57
image

Actualizare ora 10.00: ANM a actualizat, în urmă cu 10 minute, Codul Galben emis în zona noastră. Această actualizare  are o valabilitate de astăzi, 27 ianuarie, ora 10,00 până duminică, 29 ianuarie, ora 10,00.

“În Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali și local în Moldova, sud-estul Transilvaniei și în Carpații Orientali vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula în general 25…40 l/mp.
În sud-estul Transilvaniei va ninge, iar în zonele joase de relief din Muntenia și Moldova, la început vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. În Dobrogea pe parcursul zilei de vineri vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviță și ninsoare. În aceste zone, local și temporar, vor fi și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, viscolind ninsoarea.
În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent și vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50…70 km/h) și vizibilitate scăzută”,
precizează agenţia.

Știre inițială: Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un Cod Galben pentru ninsori însemnate cantitativ, viscol şi vânt în rafale valabil de astăzi, 27 ianuarie, ora 10,00, până mâine, 28 ianuarie, ora 22,00.

“În zonele joase de relief din Muntenia și Moldova, la început vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. În Dobrogea pe parcursul zilei de vineri vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviță și ninsoare. În aceste zone, local și temporar, vor fi și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50…60 km/h, viscolind ninsoarea.
În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent și vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50…70 km/h) și vizibilitate scăzută.

Notă: pe alocuri vor fi depuneri de polei în Transilvania și Moldova”, precizează ANM.

Foto: DRDP Iaşi

În aceste condiţii drumarii îşi iau deja măsuri de precauţie: „Facem precizarea că este posibil să fie luată inclusiv decizia de a restricţiona (închide) circulaţia rutieră pe anumite sectoare de drum în cazul în care nu se pot asigura condiţii de circulaţie în siguranţă!“, anunţă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Pentru ninsoarea slabă de azi noapte drumarii au scos deja sărăriţele pe principalele artere naţionale, judeţene şi locale. Secţia Drumuri Naţionale Piatra-Neamţ a acţionat cu 21 autoutilaje si a răspândit 47,5 t de sare pe principalele drumuri naţionale care traversează oraşul. DRUPO Neamţ anunţă că nu sunt, deocamdată, probleme: “Se circulă în condiţii de iarnă. Acţionăm cu antiderapant şi utilaje pe toate drumurile judeţene”.

Şi Publiserv a scos toate utilajele în Piatra-Neamţ şi angajaţii sunt pregătiţi să acţioneze în cazul în care ninsoarea care a început să se înteţească va crea probleme.

Cerul este acoperit, se aşteaptă intensificarea ninsorii şi a vântului. Aşadar, şoferii sunt sfătuiţi să nu pornească la drum lung şi să circule cu viteză redusă şi prudenţă.

Angela Croitoru

articolul original.

Atenționări meteo de ploaie, lapoviță, vânt, polei și zăpadă

26 January 2023 at 13:00

Silviu Bulugioiu, care are o experiență de 30 de ani în sportul automobilistic și în organizarea competițiilor de gen, și-a propus, alături de echipa sa, să unifice și reformeze Federația Română de Automobilism Sportiv. Alegerile pentru președinția FRAS vor avea loc sâmbăta, 18 februarie 2023, iar Silviu Bulugioiu a pregătit o strategie bine pusă la punct, cu obiective clare care includ siguranța sportivilor, modernizarea federației și transparența financiară.

În angajamentul său față de membrii FRAS, Silviu Bulugioiu menționează că securitatea și siguranța sportivilor este primordială, iar modernizarea statutului membrilor FRAS, corectitudinea în arbitraj și transparența financiară sunt principalele puncte pe care le va concretiza. Bulugioiu se angajează să transmită membrilor Federației o balanță contabilă lunară și un raport trimestrial despre activitatea Consiliului Federal. De asemenea, toate contractele aflate în derulare, cât și listele furnizorilor vor fi publice, pentru membrii, iar posibilele veniturile ilicite ale membrilor de conducere FRAS vor fi eliminate.

Totodată, își va concentra eforturile și asupra proiectului de afiliere la FIA și cooperarării cu alte organisme internaționale, creării strategiei naționale pentru motosport, cât și recunoașterii Asociației “Liga Profesionistă de Motorsport” ca partener consultativ al FRAS. Elaborarea unei strategii media coerente și implementarea programului de atragere a tinerilor către motorsport apar și ele în planul managerial.

“Am o experiență în motorsport de peste 30 ani în diferite discipline. De-a lungul timpului, am fost atât sportiv, organizator de evenimente sportive, cât și conducător de structuri sportive (club sportiv și președinte al comisie, în cadrul FRAS). Legătura cu motorsportul a început încă din anii studenției și, în paralel cu ea, profesional, am desfășurat o vastă activitate în managementul diferitelor departamente și structuri a unor companii de renume mondial. Tot acest mix, împreună cu experiența acumulată și rezultatele dovedite, au făcut ca pentru alegerile din cadrul FRAS, ce vor avea loc la începutul anului 2023, să-mi fie propusă participarea în postura de candidat la funcția de președinte a Federației Române de Automobilism Sportiv. Această propunere onorantă, am acceptat-o cu încredere și din dorința de a aduce managementul federației la un nivel înalt. Mulțumesc tuturor celor care prin propunerea lor au făcut dovada aprecierii calităților mele și îi aștept alături pe toți cei care își doresc îmbunătățirea activității federației. Doar împreună putem duce motorsportul românesc la cel mai înalt nivel”, declară Silviu Bulugioiu.

Motivat și pregătit, Silviu Bulugioiu consideră că un management bun al FRAS poate fi realizat prin disciplină financiară și transparență, prin implicarea sportivilor membrii și președinților cluburilor afiliate.

“Membrii FRAS sunt cluburile afiliate. Însă, beneficiarii reali ai activității FRAS sunt sportivii. Prin urmare, asociația sportivilor va fi consultată în ceea ce privește: calendarele sportive, normele de securitate din timpul competițiilor și regulamentele sportive”, spune Silviu Bulugioiu.

Echipa alături de care va candida pentru președinția Federației Române de Automobilism Sportiv este formată din:

Octavian Drăgan – vicepreședinte: ”Scopul meu principal este de a duce competițiile organizate pe circuit în România către cel mai înalt nivel, prin definirea și implementarea unui cadru optim pentru sportivi, promotori și organizatori deopotrivă”;

Dan Gîrtofan – vicepreședinte: ”Simt că trebuie să facem mai mult pentru motorsportul românesc și vreau să venim cu o schimbare în modernizarea FRAS-ului, să aducem o îmbunătățire pentru sportivi și pentru securitatea lor. Motorsportul românesc merită mai mult!”;

Daniel Ungur – vicepreședinte: ”Deviza noastră este să nu ne lăsăm prinși în jocuri interpersonale și nici în presiuni generate de orgolii, ci împreună să ne focusăm pe a genera soluții și a inova. Suntem o echipă, suntem implicați, iar strategia noastra este fară conflict de interese și fără compromisuri. Împreună vrem binele motorportului românesc”;

Gunther Graef – membru consiliu federal: ”Mă bucur că am ocazia de a mă alătura acestei echipe și îmi doresc să contribui la evoluția și performanța motosportului românesc. Cu peste 40 de ani fără întrerupere atât în motorsportul național, cât și internațional, acum a venit momentul de a lua ultimul tren cu o echipă potrivită și care are aceeași viziune ca a mea, aceea de a face o schimbare în bine în Federația Română de Automobilism Sportiv;

Iosif Ferenti – membru consiliu federal: ”Îmi doresc o federație transparentă, funcțională și în bune relații atât cu membrii acesteia, cât și cu toate entitățile private și de stat. Federație care să funcționeze după un plan bine pus la punct”;

Traian Pavel – membru consiliu federal: “Vin alături de această echipă întrucât cred cu tărie în strategia de dezvoltare elaborată. FRAS are nevoie de o schimbare pentru a crea un cadru sigur, predictibil și corect pentru motorsportul românesc”;

Carol Blavenstein – membru consiliu federal: ”Îmi doresc să aduc un plus valoare echipei nou formate. Motorsportul românesc merită mai mult, iar împreună vom face tot ce ne sta în putință pentru asta”;

Justinian Pleșa – membru consiliu federal : ”Am acceptat propunerea onorantă de a pune umarul la îmbunătățirea și normalizarea activității federației și am convingerea că împreună o să reușim”;

Cătălin Cedric-Ghigea – membru consiliu federal: “Am ales să fac parte din această echipă întrucât cred cu tărie că este nevoie de o reformă semnificativă a modului în care funcționează și este condusă federația: de la secrete la transparență totală, de la oligarhie la democrație, de la conducere uninominală la descentralizare și autonomie reală și extinsă a comisiilor, inclusiv alocarea de fonduri catre comisii, de la decizii adhoc la strategie de dezvoltare, de la pierderi bănești însemnate la disciplina financiară și chibzuința în administrarea patrimoniului federației”.

articolul original.

Coduri galbene de ninsori, ploi și lapoviță în București și alte județe. Meteorologii anunță strat de zăpadă de 15 cm în Capitală

26 January 2023 at 09:25

Meteorologii au emis două avertizări cod galben de ninsori și viscol. Vizate sunt mai multe județe și Capitala. În București, stratul de zăpadă va ajunge la 15 centimetri. Prima avertizare meteo e valabilă până pe 27 ianuarie, ora 10.00, iar a doua până pe 28 ianuarie, ora 22.00.

Coduri galbene de ninsori în mai multe județe

Primul cod galben vizează sudul României. În județele Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, anunță ANM.

De asemenea, în județele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și București vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie și lapoviță. Local se va depune polei, avertizează meteorologii.

În Carpații Meridionali și de Curbură va ninge, iar în unele intervale va fi viscol (rafale de peste 50 – 70 km/h)

Local și temporar, intensificări ale vântului vor fi și în restul zonei vizate de cod galben, rafalele urmând a avea viteze de 50 – 60 km/h.

Potrivit celei de-a doua atenționări, în Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali și local în sudul Moldovei și în Carpații Orientali vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula 25 – 40 l/mp. În zonele joase de relief din Muntenia și Moldova, la început vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, apoi vor predomina ninsorile și se va așterne zăpada.

În Dobrogea vor fi mai ales ploi vineri apoi, în noaptea de vineri spre sâmbătă, acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

În aceste zone, local și temporar, vântul va sufla cu 50-60 km/h, viscolind ninsoarea.

În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va continua să ningă și vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50 – 70 km/h).

Pentru zonele în care va fi viscol, meteorologii avertizează asupra scăderii vizibilității.

Cum va fi vremea în Capitală, în zilele următoare

De joi, ora 18.00, până vineri dimineață, ora 8.00, cerul va fi noros în Capitală, iar precipitațiile vor fi moderate cantitativ: 10 – 15 l/mp. Acestea vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ploaie, așa încât vor favoriza depunerile de polei.

Temperatura minimă va fi de 2 – 3 grade, iar vântul va avea rafale de 45 – 50 km/h.

De vineri până duminică dimineață, precipitațiile vor fi sub formă de ploaie și lapoviță. Cantitățile vor fi de 20 – 25 l/mp. Vântul va avea rafale de până la 45 – 55 km/h.

Din noaptea de vineri spre sâmbătă vor predomina precipitațiile sub formă de ninsoare umedă, așa că duminică dimineață stratul de zăpadă va avea 8 – 15 centimetri. Vântul nu va mai fi la fel de puternic, iar temperaturile vor fi în jur de 0 – 2 grade.

articolul original.

Vine zăpada! ANM a emis 2 coduri galbene de ninsori. Harta zonelor vizate

26 January 2023 at 08:40

Agenția Națională pentru Meteorologie (ANM) a emis, joi dimineață, două avertizări meteorologice de vremea rea, valabile în mai multe zone ale țării.

Prima avertizare meteorologică emisă de ANM este valabilă de joi, ora 18:00, până vineri, la ora 10.

Așadar, în intervalul menționat în Oltenia, local în Muntenia și în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula cantități în general de 25…40 l/mp.

În județele Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar în județele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și Mun. București vor fi precipitații îndeosebi sub formă de ploaie și lapoviță și local se va depune polei.

În Carpații Meridionali și de Curbură va ninge, se va depune strat nou de zăpadă și vor fi intervale în care va fi viscol (rafale de peste 50…70 km/h) și vizibilitate scăzută.

Local și temporar, intensificări ale vântului vor fi și în restul zonei atenționate, cu viteze în general de 50…60 km/h.

Pe alocuri vor fi depuneri de polei în sud-est și centru.

Ninge și în Dobrogea

Al doilea cod galben este valabil de vineri, 27 ianuarie, ora 10, până sâmbătă, 28 ianuarie, ora 22.

În intervalul menționat, în Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali și local în sudul Moldovei și în Carpații Orientali vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula în general 25…40 l/mp.

În zonele joase de relief din Muntenia și Moldova, la început vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. În Dobrogea pe parcursul zilei de vineri vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviță și ninsoare. În aceste zone, local și temporar, vor fi și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50…60 km/h, viscolind ninsoarea.

În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent și vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50…70 km/h) și vizibilitate scăzută.

Pe alocuri vor fi depuneri de polei în Transilvania și Moldova.

articolul original.

ANM a emis un cod galben de burniţă şi polei. Situaţia traficului în ţară

25 January 2023 at 06:42
image

Agenția Națională pentru Meteorologie (ANM) au emis, miercuri, avertizări cod galben de burniţă şi polei pentru judeţele Argeş, Gorj, Dâmboviţa şi Teleorman.

Centrul Infotrafic anunţă, miercuri dimineaţă, că, pe DN 67C Novaci-Rânca, judeţul Gorj, sunt semnalate depuneri de polei, fără a fi produse evenimente rutiere. Se acţionează cu utilaje care împrăştie material antiderapant.

”Pe majoritatea drumurilor din judeţul Prahova sunt precipitaţii sub formă de burniţă, iar pe DN 1A Ploieşti-Braşov ninge slab, carosabilul fiind umed. Se acţionează cu material antiderapant”, a transmis sursa citată.

De asemenea, sunt semnalate precipitaţii sub formă de burniţă care favorizează depunerea de polei pe mai multe artere rutiere din judeţele Gorj, Argeş şi Dâmboviţa.

Potrivit poliţiştilor, ceaţa reduce vizibilitatea în trafic sub 100 de metri pe DN 71, între loc. Fieni şi cota 1000, judeţul Dâmboviţa.

Pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, pe tronsonul kilometric 130-212 (Ştefan cel Mare-Constanţa) sunt precipitaţii sub formă de ninsoare slabă, fără restricţii de circulaţie sau evenimente rutiere în desfăşurare. Se acţionează preventiv cu utilaje de deszăpezire.

Pe autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti sunt semnalate precipitaţii sub formă de ploaie, carosabilul este umed, iar valorile de trafic sunt în uşoară creştere.

Pe A1 Bucureşti-Piteşti se circulă pe un carosabil umed, cu vizibilitate bună şi fără evenimente rutiere în desfăşurare. Valorile de trafic sunt în creştere pe sensul de intrare în Capitală, începând din localitatea Ciorogârla.

Din data de 19 ianuarie, traficul este oprit pe DN 57 Orşova – Moldova Nouă, la kilometrul 65+200 metri, în zona localităţii Cozla, judeţul Caraş-Severin, pentru îndepărtarea pietrelor de mari dimensiuni, căzute de pe versant. Traficul se desfăşoară deviat pe ruta Orşova – DN 6 – DN 57B – Oraviţa – DN 57 -Moldova Nouă.

Totodată, pe DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, între localităţile Lazaret şi Boiţa (jud. Sibiu), tronsonul kilometric 246+700 şi 246+900, traficul a fost restricţionat pe o bandă în urma unei surpări apărute în zona taluzului. Circulaţia este dirijată prin semafor, pe timpul nopţii, iar pe timpul zilei prin piloţi de trafic.

”Pentru reducerea riscului rutier, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi de drum, să ia în considerare că distanţa de frânare creşte pe un carosabil umed sau alunecos, să-şi asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă şi geamuri laterale şi să folosească luminile de ceaţă dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen.

Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă”, a transmis Centrul Infotrafic.

ANM a emis o avertizare de burniţă care depune polei şi pentru judeţul Teleorman valabil

Sunt vizate localităţile Videle, Botoroaga, DrăgăneştiVlaşca, Tătărăştii de Jos, Ciolăneşti, Blejeşti, Trivalea-Moşteni, Gălăteni, Mereni, Poeni, Tătărăştii de Sus, Gratia, Frăsinet, Siliştea-Gumeşti, Siliştea, Cosmeşti, Talpa, Scurtu Mare, Sârbeni, Moşteni, Purani, Balaci, Bujoreni, Crevenicu.

Potrivit ANM, se va înregistra local burniţă care depune polei în zeci de localităţi din cele trei judeţe.

Astfel, sunt vizate:

Zona joasă a judeţului Argeş, respectiv zona localităţilor: Piteşti, Câmpulung, Curtea de Argeş, Mioveni, Costeşti, Ştefăneşti, Călineşti, Topoloveni, Bascov, Poiana Lacului, Buzoeşti, Băiculeşti, Leordeni, Bârla, Pietroşani, Albeştii de Argeş, Mihăeşti, Corbeni, Coşeşti, Bogaţi, Lereşti, Stâlpeni, Slobozia, Schitu Goleşti, Corbi, Stoeneşti, Vedea, Bradu, Valea Mare Pravăţ, Muşăteşti, Bălileşti, Ungheni, Mălureni, Ţiţeşti, Mărăcineni, Stolnici, Merişani, Poienarii de Muscel, Moşoaia, Lunca Corbului, Priboieni, Suseni, Albota, Budeasa, Dârmăneşti, Căteasca, Răteşti, Miceşti, Tigveni, Godeni, Recea, Rociu, Berevoeşti, Aninoasa, Şuici, Domneşti, Arefu, Căldăraru, Cetăţeni, Cocu, Miroşi, Valea Danului, Uda, Negraşi, Vlădeşti, Bughea de Jos, Hârseşti, Mozăceni, Popeşti, Izvoru, Vultureşti, Bughea de Sus, Ciofrângeni, Băbana, Valea Iaşului, Oarja, Ştefan cel Mare, Davideşti, Cepari, Cuca, Cotmeana, Boteni, Brăduleţ, Sălătrucu, Morăreşti, Săpata, Beleţi-Negreşti, Drăganu, Teiu, Mioarele, Hârtieşti, Dobreşti, Nucşoara, Cicăneşti, Albeştii de Muscel, Ciomăgeşti, Râca, Boţeşti, Poienarii de Argeş;

Zona joasă a judeţului Gorj, respectiv zona localităţilor: Târgu Jiu, Motru, Rovinari, Bumbeşti-Jiu, Târgu Cărbuneşti, Turceni, Tismana, Bâlteni, Mătăsari, Băleşti, Plopşoru, Novaci, Runcu, Crasna, Ţânţăreni, Ţicleni, Padeş, Drăguţeşti, Scoarţa, Turburea, Aninoasa, Baia de Fier, Peştişani, Cruşet, Fărcăşeşti, Negomir, Slivileşti, Bengeşti-Ciocadia, Vladimir, Dăneşti, Bustuchin, Roşia de Amaradia, Borăscu, Prigoria, Urdari, Văgiuleşti, Bolboşi, Stoina, Logreşti, Polovragi, Stejari, Dănciuleşti, Albeni, Stăneşti, Bumbeşti-Piţic, Brăneşti, Săuleşti, Drăgoteşti, Cătunele, Licurici, Căpreni, Teleşti, Ioneşti, Berleşti, Bălăneşti, Muşeteşti, Jupâneşti, Godineşti, Turcineşti, Câlnic, Schela, Alimpeşti, Săcelu, Leleşti, Glogova, Hurezani, Bărbăteşti, Samarineşti, Ciuperceni, Arcani;

Zona joasă a judeţului Dâmboviţa, respectiv zona localităţilor: Târgovişte, Moreni, Găeşti, Pucioasa, Titu, I. L. Caragiale, Potlogi, Corneşti, Fieni, Corbii Mari, Dragomireşti, Răzvad, Băleni, Gura Ocniţei, Dragodana, Răcari, Bucşani, Crevedia, Voineşti, Petreşti, Văcăreşti, Cojasca, Lunguleţu, Aninoasa, Mătăsaru, Tătărani, Gura Şuţii, Bezdead, Ciocăneşti, Comişani, Odobeşti, Valea Lungă, Tărtăşeşti, Buciumeni, Dărmăneşti, Vulcana-Pandele, Ludeşti, Doiceşti, Finta, Braniştea, Runcu, Ulieşti, Mogoşani, Conţeşti, Vişina, Niculeşti, Glodeni, Nucet, Ocniţa, Măneşti, Brăneşti, Brezoaele, Sălcioara, Poiana, Dobra, Şelaru, Iedera, Ulmi, Cobia, Produleşti, Costeştii din Vale, Crângurile, Pietroşiţa, Hulubeşti, Raciu, Cândeşti, Morteni, Văleni-Dâmboviţa, Vulcana-Băi, Malu cu Flori, Lucieni, Vlădeni, Perşinari, Pietrari, Valea Mare, Vişineşti, Bărbuleţu, Gura Foii, Butimanu, Răscăeţi, Slobozia Moară, Şotânga, Moţăieni, Pucheni, Vârfuri, Râu Alb, Cornăţelu, Bilciureşti;

Avertizarea pentru județul Argeș este valabil până la ora 12, iar restul până la 9.

articolul original.

Cod galben de burniţă şi polei în localităţi din patru judeţe

25 January 2023 at 06:09
image

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri dimineaţa atenţionări nowcasting Cod galben de burniţă şi polei în mai multe localităţi din patru judeţe.

Potrivit meteorologilor, până la ora 9:00, în localităţi din zona joasă a judeţelor Teleorman, Gorj, Argeş şi Dâmboviţa se va semnala local burniţă, care va favoriza depunerea poleiului.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM. 

articolul original.
❌