ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Mihai Tudose, despre coaliţie: Nu ne înţelegem pe câteva chestii, în rest bine. Ţara e în picioare. Încă

17 September 2022 at 16:03
image

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a declarat că PSD și PNL nu „s-au luat din dragoste”, ci pentru a nu lăsa țara în criză și că acum coaliția funcționează, chiar dacă nu se înțeleg pe anumite lucruri. „Țara este în picioare, încă”, a mai precizat Tudose, potrivit News.ro.

Mihai Tudose (PSD), despre coaliția cu PNL

Întrebat, la Prima TV, cum funcționează coaliția, Mihai Tudose a răspuns: „Cu câteva excepţii, că nu ne înţelegem pe câteva chestii, în rest bine. Totuşi ţara e în picioare. Încă”.

„Nu ne-am luat din dragoste. Ne-am luat din interesul de a nu lăsa ţara în acea criză, băgată în alegeri anticipate, haos şi aşa mai departe. Dar nu poate să spună nimeni că, gata, ne-am uniformizat doctrinele, toţi vrem la fel”, a mai spus social-democratul, când i s-a atras atenția că, totuși, în presă se vede un război între cele două partide.

Tudose, despre creșterile de pensii și salarii

Acesta a mai afirmat că ei vor să crească pensiile și salariile și „se poate”.

Despre șansele de a fi mărite pensiile, europarlamentarul PSD a susținut că, pe datele de azi, bugetul de stat suportă o majorare de 10%.

Tudose a remarcat apoi atitudinea PNL: „Partenerii noştri de la Partidul Naţional Liberal vor mai mult? Este în regulă. Este decizia primului ministru, poate găsim soluţii să facem 20 la sută, nu avem nicio problemă, noi dorim chestia asta. Dar până una alta, noi am identificat 10%, ei nu vor deloc. După ce a ieşit Rareş Bogdan cu 16% a venit premierul şi…. Banii în buget poţi să îi iei şi din altă parte, dar asta nu înseamnă că trebuie să tăiem complet investiţiile, să nu mai facem PNRR-ul, să oprim tot în ţară. Trebuie să găsim un echilibru”.

articolul original.

Stelian Tănase: Coaliția va rezista cât va dori Klaus Iohannis. N-ar fugi niciunul, că e de furat mult (VIDEO)

14 August 2022 at 21:23
image

Stelian Tănase a declarat duminică, pentru B1 TV, că va fi „mare frecuș” cu așa-numita rotativă a premierilor – prevederea din protocolul coaliției, conform căreia în primăvara lui 2023 PSD trebuie să dea premierul. Tănase a mai spus că actuala coaliție va rezista cât va dori președintele Klaus Iohannis, dar a punctat că și la PSD, și la PNL se fac calcule cum ar fi mai bine pentru fiecare dintre partide: să stea la guvernare sau în opoziție în an de alegeri.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV.

Stelian Tănase, despre coaliția de guvernare și jocul lui Iohannis

„Cred că va fi un mare, mare frecuș cu schimbarea premierului, cred că PNL are reticențe să plece (de la guvernare). Ați văzut declarația fratelui geamăn al lui Muraru de la Iași, care e ambasadorul lui Iohannis la Iași, la PNL. A trimis un mesaj că Iohannis nu prea vrea să-i vadă plecați de la guievrnare pe liberali. Ciucă e omul lui. Pe cine să pună? Ciolacu nu e omul lui, da? Deci e o probnlemă acolo și vrea să-și securizeze plecarea de la Cotroceni că cine știe cu ce procese se mai trezește. Am înțeles că Băsescu are vreo 12 și stă prin tribunale cu dosare.

Coaliția va rezista cât va dori Iohannis s-o țină în viață. Sunt socoteli care se fac. Cred că și la PNL, și la PSD e discuția ”cum e mai bine pentru noi? Să fim la guvernare în an electoral sau să fim în opoziție să capitalizăm critica pe care o facem celuilalt?” N-ar fugi niciunul, că e de furat mult”, a declarat Stelian Tănase, pentru B1 TV.

Acesta a mai spus că în campaniile electorale politicienii „promit, mint de sting, apoi uită și cum îi cheamă”.

Tănase: Iohannis, un președinte din ce în ce mai lipsit de influență

Stelian Tănase a mai afirmat că președintele Iohannis e cel care a creat actuala coaliție, dar influența sa va deveni tot mai palidă, căci se apropie de sfârșitul mandatului.

Întrebat ce este acest haos care marchează activitatea coaliției, care anunță măsuri și ulterior nu și le mai asumă, politologul a explicat: „În primul rând, cred că întrebările acestea trebuie să i le adresăm lui Iohannis că el a inventat această coaliție. El i-a presat, i-a chemat la el și le-a dat ordin, ei s-au executat că ei sunt ca niște iepurași drăguți, așa, adică, `imediat, să trăiți, am înțeles!`.

articolul original.
  • There are no more articles
❌