ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 29 September 2022Ultimele Stiri

Serie crucială pentru Poli Iași. Echipa lui Claudiu Niculescu va întâlni în următoarele patru runde doar adversari din partea a doua a clasamentului

29 September 2022 at 10:03
image

Politehnica Iași a avut, poate, cel mai dificil program în prima treime a acestui sezon regular de Liga 2. Clubul moldovean a jucat în primele șapte runde cu șase echipe aflate în primele nouă poziții, a șaptea fiind Concordia, o pretendentă la play-off cu un nou start ratat de campionat.

Și Iașiul a ieșit cât de cât bine din această serie, reușind să strângă 14 puncte cu care se situează pe locul 4, la egalitatate cu alte trei formații și la un punct în spatele liderului SC Oțelul Galați până la disputarea restanței Stelei. Un bilanț bun, dar sub așteptările conducătorilor clubului, care sperau ca echipa să fie pe loc promovabil direct la întreruperea campionatului, adică pe locul 1 sau 2.

Poli Iași stă bine la puncte, însă cu exprimarea pe teren stă modest

Dacă la punctaj trupa ieșeană stă bine, nu același lucru se poate spune despre jocul etalat de elevii lui Claudiu Niculescu. Poli Iași a jucat modest în majoritatea partidelor, iar motivele de îngrijorare vin din faptul că echipa s-a exprimat rău sau chiar foarte rău în ultimele trei runde.

În loc să crească de la meci la meci, Poli a jucat slab în ultima perioadă, obținând doar patru puncte din nouă posibile, iar victoria cu Buzăul a venit în urma unui autogol.

Urmează o serie cu adversari mai abordabili

Odată cu pauza generată de meciurile echipelor naționale s-a încheiat și așa-zisa perioadă de probă la Politehnica. Antrenorul Claudiu Niculescu a cerut o perioadă de timp pentru omogenitatea echipei și a avut-o timp de șapte runde. De acum încolo, așteptările sunt mari atât din partea staffului tehnic și administrativ, cât și a suporterilor.

Pentru Poli urmează o nouă serie extrem de importantă, în care va întâlni adversari abordabili la prima vedere, din partea inferioară a clasamentului, cu rezultate mai slabe în aceste prime șapte etape.

Sâmbătă, elevii lui Claudiu Niculescu vor întâlni nou-promovata Minaur Baia Mare, în Copou, echipă situată pe locul 13, după care se deplasează în Banat pentru meciul cu Ripensia Timișoara, locul 17.

Apoi, Poli Iași va primi pe teren propriu vizita actualei ”lanterne roșii” Metaloglobus București (locul 20), iar în etapa a 11-a se va deplasa pe terenul unei nou-promovate, CSM Slatina (locul 10 în acest moment).

Sunt patru partide în care Iașiul pornește favorită certă, iar oficialii se gândesc la un punctaj maxim, în cel mai rău caz la 10 puncte din 12.

Atenți la calitatea jocului

Dincolo de rezultate, un punctaj maxim urmând să mențină Iașiul în plutonul fruntaș, cu șanse mari la primul loc, conducerea clubului din Copou așteaptă de la elevii lui Claudiu Niculescu și o exprimare mult mai bună pe teren.

Criticați în multe rânduri pentru evoluțiile modeste, ieșenii vor trebui să ridice mult calitatea jocului, o condiție sine qua-non pentru a ataca promovarea cu șanse reale.

Poli Iași rămâne însă cu o pată în acest debut de sezon, după ce în Cupa României s-a prezentat la Dumbrăvița fără antrenor principal și mulți dintre titulari, desconsiderând competiția și adversarul. Fotbalul a pedepsit echipa din Copou, fiind eliminată la formația din comuna timișeană.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

OPINIE | Când păcălești fotbalul… Poli Iași a ieșit rușinos din Cupa României, după ce a tratat cu dezinteres meciul de la Dumbrăvița, antrenorul Claudiu Niculescu preferând să rămână acasă

28 September 2022 at 10:23
image

Antrenorii și conducătorii din fotbalul românesc au o vorbă pe care o repetă obsesiv înainte și după meciurile echipelor lor. ”Dacă ești corect cu el, fotbalul te răsplătește. Dacă îl păcălești, fotbalul te pedepsește”, spun tehnicienii, pentru a-și capacita elevii, pentru a le induce ideea de seriozitate și de concentrare.

Decizie lipsită de vreo justificare logică

Inclusiv antrenorul Iașiului, Claudiu Niculescu, a folosit de multe ori acest îndemn la adresa elevilor săi. Dar înaintea meciului de Cupă de la Dumbrăvița chiar el a dat tonul la lipsă de seriozitate prin decizia luată. A surprins pe toată lumea când a decis, duminică, să nu facă deplasarea la Dumbrăvița, în județul Timiș, pentru meciul cu echipa locală, una tot din Liga 2. Un joc oficial, contând pentru play-off-ul Cupei României.

Deocamdată nu a venit nicio reacție oficială a tehnicianului pe canalele clubului despre jocul pierdut, probabil va apărea la conferința de presă dinaintea partidei din campionat cu Minaur Baia Mare (dacă nu cumva va fi iritat de întrebările legate de meciul trecut, cum s-a mai întâmplat după eșecul cu Steaua!). Dar orice justificare ar fi, în afară de cea medicală, nu stă în picioare.

Este un gest prin care un tehnician, indiferent de numele său, desconsideră competiția, adversarul și până la urmă propria echipă. Ba chiar meseria! În condițiile în care, valid fiind din punct de vedere medical, preferi să rămâi acasă și să urmărești pe laptop un meci oficial al echipei tale.

Claudiu Niculescu nu are nicio  scuză pentru absența de la meciul Iașiului

Prezența lui Niculescu pe bancă nu ar fi garantat calificarea Iașiului în faza grupelor și nici o evoluție mai bună. Dar ar fi însemnat o dovadă de respect și pentru adversar, și pentru competiție, chiar dacă Poli are sau nu obiectiv Cupa României. Și un gest logic până la urmă.

Nimeni nu contestă faptul că obiectivul numărul 1 al Iașiului este campionatul, promovarea în SuperLigă. Nu este pentru prima dată când o echipă își menajează mai mulți titulari pentru campionat. Și nici ultima dată, vor mai cazuri în fiecare etapă a competiției. Dar rareori s-a întâmplat ca un antrenor principal să evite o deplasare obositoare cu autocarul pentru a sta acasă, invocând pregătirea unui meci de campionat împotriva unei echipe nou-promovate, mult mai slab cotată.

Concluzia e una, când încerci să-l păcălești, fotbalul te pedepsește. Ceea ce s-a și întâmplat la Dumbrăvița, unde Iașiul, o echipă cu mulți jucători experimentați, cu pretenții la promovare, a ieșit rușinos din Cupa României.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

articolul original.

Poli Iași, fără Claudiu Niculescu și mai mulți jucători titulari la Dumbrăvița, la meciul din Cupa României. Antrenorul a decis să nu facă deplasarea în Banat

26 September 2022 at 08:43
image

Deși a anunțat în mai multe rânduri că tratează Cupa României cu cea mai mare seriozitate, antrenorul Politehnicii Iași, Claudiu Niculescu, a luat o decizie care demonstrează contrariul.

Acesta a decis să nu facă deplasarea cu autocarul, la Dumbrăvița, alături de elevii săi, pentru meciul din Play-off-ul Cupei, trimițându-și în Banat doar ”secunzii”.

Claudiu Niculescu nu merge cu Poli Iași la Dumbrăvița, în meciul din Play-off-ul Cupei României

Niculescu a hotărât să rămână la Iași, alături de mai mulți titulari, pentru a pregăti meciul din campionat cu Minaur Baia Mare, din etapa a 8-a a Ligii 2.

Ca o comparație, în sezonul trecut, Poli Iași a avut tot o deplasare lungă în Cupa României, la Baia Mare, înaintea unui meci în deplasare în campionat, dar antrenorul de atunci, Costel Enache, a făcut deplasarea alături de echipă, în Maramureș.

18 jucători au făcut deplasarea la Dumbrăvița, alături de secundul Mugur Cornățeanu

După antrenamentul programat în Copou, duminică, în cursul dimineții, delegația ieșeană a plecat cu autocarul spre Dumbrăvița, din lot făcând parte 18 jucători.

Aceștia sunt Risto Jankov, Ianoș Brînză (portari), Ștefan Ștefanovici, Francisc Cristea, Antonio Dumitru, Christ Kuadio, Pawel Tomczyk, Mykhailo Plokhotnyuk, Viorel Lică, Octavian Cracea, Paul Fosu-Mensah, Alexandru Hrib, Anton Karachanakov, Tudor Telcean, Eric Finica, Robert Niamțu, Dimitri Ureche și Andrei Condurachi, ultimii doi fiind componenți ai echipei U18.

Jucătorii sunt însoțiți de antrenorul secund Mugur Cornățeanu și de preparatorul fizic Ștefan Rusu.

”Urmează o săptămână cu două jocuri foarte importante pentru clubul nostru. Ne interesează ambele competiții și vom lupta, cu succes sper, pe cele două fronturi. Am încredere în oricare dintre jucătorii din lot că, în momentul în care vor intra pe teren, își vor demonstra calitățile pentru care au fost aleși să reprezinte Politehnica Iași. Sper ca în săptămâna care urmează să ne bucurăm atât pentru o calificare în grupele Cupei României, cât și pentru un nou succes în campionat”, a declarat pentru site-ul clubului antrenorul principal Claudiu Niculescu, fără a explica însă decizia de a nu-și însoți echipa.

Cornel Șfaițer: ”Cupa României este o competiție pe care o tratăm cu maximă seriozitate”

Acesta a decis să rămână acasă împreună cu mai mulți titular, între care Knoflach, Tincu, Plămadă, Martac, Vașvari, Hunte, Marchioni, Harrison, Del Priore, Hlistei sau Alin Roman.

La rândul său, președintele Cornel Șfaițer a declarat că ”și Cupa României este o competiție pe care o tratăm cu maximă seriozitate, chiar dacă principalul obiectiv în acest sezon este în campionat. Membrii staffului tehnic și-au făcut bine temele, zic eu, astfel încât să nu se simtă lipsa lui Claudiu de pe bancă la Dumbrăvița. Am discutat și azi, înaintea plecării, cu antrenorii și jucătorii împreună cu managerul Florin Briaur. Toți știu ce au de făcut, ce ne dorim de la ei și sper să trecem cu bine peste această săptămână încărcată. Primul hop e marți, în Cupă, apoi, de miercuri, când vom fi în efectiv complet la pregătire, cu toții ne vom concentra pentru meciul cu Minaur Baia Mare.”

La finalul ediției trecute a Cupei României, Cornel Șfaițer, deși era oficial la Poli Iași, a fost prezent la finala Cupei României pe care Sepsi OSK, fosta sa echipă, a câștigat-o și a căbărât pe teren pentru a se bucura și fotografia cu jucătorii, conducerea și trofeul.

Dumbrăvița are jumătate din punctele strânse de Poli Iași în acest sezon de Liga 2

Poli Iași și CSC Dumbrăvița sunt colege în campionatul Ligii 2, iar după șapte etape moldovenii se află pe locul 4, cu 14 puncte, iar bănățenii sunt pe poziția a 15-a, cu 7 puncte.

Meciul direct din sezonul regular al eșalonului secund va avea loc tot pe stadionul ”Ștefan Dobay” din Dumbrăvița, în etapa a 13-a, în jurul datei de 5 noiembrie.

Foto: Politehnica Iași

articolul original.

Poli Iași are cea mai slabă ofensivă dintre formațiile aflate în zona play-off. În schimb, stă cel mai bine în defensivă. Plusuri și minusuri în Copou după o treime din sezonul regular al Ligii 2

21 September 2022 at 09:44

Politehnica Iași a ieșit cu bine din prima treime a sezonului regular al Ligii 2. Echipa pregătită de Claudiu Niculescu a acumulat 14 puncte în primele 7 runde și ocupă locul 4, la egalitate cu alte trei formații, fiind la doar o lungime de liderul SC Oțelul Galați.

Adversari din prima parte a clasamentului Ligii 2

Exceptând Concordia Chiajna, echipă situată pe locul 14 după un start ratat de sezon, Iașiul a întâlnit în primele șapte etape ale sezonului șase echipe aflate în prima jumătate a ierarhiei.

Liderul la zi SC Oțelul, fostul lider Unirea Slobozia, alte două pretendente la play-off, Gloria Buzău și Steaua, precum și două revelații până acum, Viitorul Pandurii și mai ales Unirea Dej. Trăgând linie, patru victorii, dintre care trei în Copou, două remize albe, ambele în deplasare, și o singură înfrângere după șapte etape.

Un bilanț bun, care menține formația ieșeană în graficul luptei pentru play-off, dar nemulțumitor în raport cu așteptările. Chiar conducerea clubului a anunțat că și-ar fi dorit locul 1 la întrerupere, ori măcar clasarea pe loc promovabil.

Poli Iași, cel mai slab atac din zona play-off

În ciuda faptului că este pregătită de un fost mare atacant, Claudiu Niculescu, Poli Iași surprinde prin numărul mic de goluri.

Doar 8 goluri a reușit să înscrie Iașiul în cinci din cele șapte meciuri disputate până acum: cinci pe teren propriu și trei în deplasare.

Astfel, Poli are cel mai slab atac dintre echipele situate pe primele opt poziții, având mai puține reușite chiar și decât nou-promovata CSC Dumbrăvița (11). La acest capitol conduce, surprinzător, Unirea Dej, echipă care a înscris până acum 13 goluri, adică o medie de aproape două reușite pe meci!

Trebuie spus că două din cele opt goluri au fost înscrise din penalty, ambele de către căpitanul Gabriel Vașvari, iar unul a fost înscris de Gloria Buzău, în propria poartă!

Zestrea mică din dreptul numărului de goluri surprinde, în condițiile în care Poli, spre deosebire de sezonul trecut, are acum în lot trei atacanți cu CV-uri interesante: britanicul Harrison – 2 goluri, ucraineanul Plokhotnyuk și polonezul Tomczyk – ambii câte 1 gol. Celelalte reușite aparțin lui Vașvari – 2 și Finica, a opta fiind semnată de ”buzoianul” Trebotic.

Niciun gol marcat în prima repriză de echipa lui Claudiu Niculescu

Faptul că Iașiul are cel mai slab atac dintre echipele situate în zona play-off se datorează în mare măsură și faptului că elevii lui Claudiu Niculescu nu au reușit să înscrie până acum în prima repriză!

Iașiul a intrat greoi în toate meciurile, a suferit în mai toate partidele în prima parte, iar adversarii au remarcat acest aspect. Chiar Cristian Pustai, antrenorul celor de la Gloria Buzău, spunea că a pregătit partida din Copou luând în considerare și ineficacitatea Iașiului în prima parte.

Cum până la pauză nu au marcat, ieșenii au înscris toate cele opt goluri în repriza secundă. O premieră până acum în campionat. Interesant este faptul că patru din cele opt goluri au fost marcate pe finaluri de meci, după minutul 88.

Cea mai bună defensivă din campionat

Dacă în ofensivă a surprins neplăcut până acum, Poli Iași se poate lăuda în schimb cu cea mai bună ofensivă din campionat.

Echipa lui Claudiu Niculescu a primit 4 goluri, la fel ca și CS Comunal Șelimbăr, următoarele formații cu cele mai bune apărări fiind SC Oțelul, Unirea Slobozia, FK Miercurea Ciuc, Viitorul Pandurii și Progresul Spartac – câte 5 goluri primite.

Dincolo de toate aceste statistici, Poli Iași nu a convins prin jocul prestat, evoluția echipei lui Claudiu Niculescu fiind mult sub așteptări în prima treime a sezonului regular al Ligii 2.

Primele opt clasate în acest moment în Liga 2:

Foto principal: Politehnica Iași

articolul original.

Jocul slab al Politehnicii Iași nu a rămas fără urmări. Claudiu Niculescu, contestat de tot mai mulți suporteri. Reacția conducerii

20 September 2022 at 06:02

Politehnica Iași nu a început rău campionatul, fiind pe locul 4 după o treime din sezonul regulat, dar jocul slab al echipei a început să stârnească reacții negative în rândul suporterilor.

Și nu numai. Tot mai multe voci au început să critice prestația modestă a Politehnicii din ultimele etape.

Firesc, primul intrat în vizorul fanilor a fost antrenorul Claudiu Niculescu, acesta fiind tot mai des contestat pentru evoluțiile palide ale Iașiului, mult sub așteptări și sub condițiile oferite de către conducere.

Punctaj bun, joc modest pentru Poli Iași

Poli Iași ocupă locul 4 în Liga 2, fiind la doar o lungime de liderul SC Oțelul Galați, cele 14 puncte fiind strânse în fața unor adversari din partea superioară a clasamentului, precum SC Oțelul, Slobozia, Buzău, Dej sau Steaua.

Iașiul a pierdut un singur meci în primele 7 runde, 1-2 în Ghencea cu Steaua, după un meci foarte slab, în celelalte șase etape înregistrând două remize și patru victorii.

În ultima etapă, Politehnica a remizat norocos pe terenul Unirii Slobozia, scor 0-0, dar moldovenii au arătat extrem de modest, în special pe fază ofensivă.

Deși Claudiu Niculescu a declarat că a pregătit partida la victorie, pe teren lucrurile au stat cu totul altfel, jucătorii nereușind să expedieze nici măcar un șut pe spațiul porții gazdelor. Mult prea puțin pentru o echipă cu pretenții la promovare.

Critici la adresa antrenorului Claudiu Niculescu

După evoluția modestă de la Slobozia, antrenorul Claudiu Niculescu și-a atras un val de critici pentru jocul slab al echipei. Suporterii sunt nemulțumiți de faptul că Poli a bifat mai multe meciuri consecutive slabe, în special în ultimele două deplasări, cu Steaua și Slobozia. Pe teren propriu, Iașiul are procentaj de sută la sută până acum, dar nici acasă jocul nu a fost strălucit de fiecare dată. Cu Chiajna, Poli s-a impus în prelungiri, iar cu Buzăul victoria a venit în urma unui autogol.

În mediul online, suporterii lui Poli critică în termeni duri evoluția Iașiului și consideră că Poli nu poate ajunge în play-off cu un astfel de joc. Mai mult decât atât, unii cer schimbarea lui Niculescu.

Managerul executiv Florin Briaur: ”Nu putem nega evidența”

Conducerea clubului recunoaște că jocul nu este cel pe care ieșenii și-l doresc. Managerul executiv Florin Briaur s-a declarat însă optimist că Poli va arăta altfel după întreruperea generată de meciurile echipelor naționale.

”Am obținut un rezultat bun la Slobozia, dacă ne uităm la adversarul întâlnit, dar foarte bun dacă ne uităm la ce am jucat noi. Am văzut și eu un val de critici la care suntem supuși. Și pe bună dreptate. Suporterii au dreptate, nici noi nu suntem mulțumiți de cum am evoluat la Slobozia, dar am încredere că vom redresa lucrurile. Ne-am fi dorit o victorie, pentru că dorința noastră era să intrăm în această pauză competițională de pe locul 1. Era o ambiție a noastră”, a declarat managerul executiv, care își pune un semn de întrebare referitor la evoluțiile slabe din ultimele două deplasări: ”Încercăm să găsim și noi explicații pentru evoluția slabă. Am vorbit și noi după meci, am vorbi și cu Claudiu Niculescu, cu președintele Cornel Șfaițer, nu ne dăm seama ce s-a întâmplat la pauză. Ne-am speriat că putem urca pe primul loc. Așa cum spunea și Costel Enache, ne-am speriat unii de alții și nu am jucat nici unii, nici alții nimic până la pauză. După pauză, s-a întâmplat ceva, cred că frica de victorie. Cred că e cea mai proastă repriză secundă de până acum. Nu jocul, cât atitudinea a deranjat mai mult, așteptam mai multă implicare, mai multă atitudine. Din păcate, nu am avut-o și acest lucru era să ne coste. Va trebui să ne trezim repede și sunt convins că ne vom trezi după această pauză competițională. E drept, sunt mulți jucători noi, o echipă aproape complet schimbată, este nevoie de timp pentru a roda echipa. A fost cea mai slabă repriză din acest sezon, dar și cel mai slab meci putem spune, după cel de la Steaua. Au fost două deplasări consecutive cu meciuri modeste și acesta e un semn de întrebare.”

Briaur: ”Am ieșit totuși bine dintr-o serie foarte grea”

Oficialul ieșean este optimist că Poli își va reveni și va avea un joc de calitate, subliniind că punctele sunt foarte importante în acest debut de stagiune.

”Trăgând linie, am ieșit totuși bine dintr-o serie foarte grea. Să nu uităm că am întâlnit echipe din prima parte a clasamentului și avem 14 puncte după 7 etape, o medie de două puncte pe meci, cu care se intră în play-off. Sigur, nu negăm evidența, au fost meciuri mai puțin reușite, dar pe de altă parte nu jocul spectaculos, ci punctele aduc promovarea. În același timp, trebuie să avem și un joc care să ne dea speranța că atunci când vom intra în play-off ne putem îndeplini obiectivul de a promova”, a punctat Briaur.

Foto: Petronel Tudor / Info Ialomița

articolul original.

Claudiu Niculescu nu înțelege de ce echipa sa a ieșit temătoare de la vestiare: ”Ne-am lăsat dominați. Am obținut un punct, deși nu meritam”. Analiza jocului Unirea Slobozia – Poli Iași

18 September 2022 at 14:59

Politehnica Iași a obținut un punct norocos la Slobozia, scor 0-0, la capătul unui meci modest, cu puține realizări. Echipa lui Claudiu Niculescu nu a tras niciun șut pe spațiul porții, iar pe final s-a lăsat dominată, gazdele irosind mai multe ocazii mari.

Claudiu Niculescu, reacție după remiza dintre Unirea Slobozia și Poli Iași

După meci, antrenorul ieșenilor, Claudiu Niculescu, a recunoscut că elevii săi nu meritau punctul după ce s-a întâmplat pe teren în repriza secundă.

Concluziile la cald sunt că am plecat cu un punct de aici, deși după ce s-a întâmplat în repriza a doua nu am fi meritat asta, pentru că ne-am lăsat dominați. Dar este un punct câștigat în deplasare.

A fost o primă repriză echilibrată, pe care cred că în mare parte am controlat-o noi, după aceea nu mă așteptam să ieșim așa de la vestiare. O să fac o analiză cu jucătorii săptămâna viitoare, pentru că trebuie să dăm mult mai mult și putem să dăm mai mult”, a declarat Claudiu Niculescu.

Claudiu Niculescu i-a avertizat pe jucătorii echipei Poli Iași după egalul cu Unirea Slobozia: ”Trebuie să fim foarte atenți în continuare, să rămânem cu picioarele pe pământ”

Tehnicianul Politehnicii le-a transmis jucătorilor săi că trebuie să muncească mult mai mult pentru a ajunge în play-off, o misiune extrem de dificilă, în condițiile unui start de sezon foarte echilibrat.

Se întrerupe campionatul, trebuie să fim conștienți că nu am realizat absolut nimic până în acest moment, ne așteaptă o perioadă foarte grea. Ne așteaptă un meci de Cupă, cu o deplasare foarte grea la Dumbrăvița, după aceea meciurile din campionat. În zilele acestea rămase până la meciul cu Dumbrăvița trebuie să ne pregătim și mai bine decât am făcut-o până acum și să realizăm, dacă mai este cazul, că fără multă muncă și sacrificii nu se poate obține performanță în fotbal.

Este un campionat mult mai echilibrat decât cel trecut, de la locul 1 până la locul 9 sunt doar 3 puncte diferență, toate cele 9 sau chiar 10 echipe au șanse la play-off.

De aceea cred că trebuie să fim foarte atenți în continuare, să rămânem cu picioarele pe pământ, să rămânem modești și să muncim mai mult decât până acum, pentru că încă nu am realizat nimic”, a completat Niculescu.

 • Poli Iași, cu Unirea Slobozia: Knoflach – Martac, Plămadă (Fosu-Mensah 74’), Tincu (cpt.), Ciaun, Marchioni, Del Priore, Bujor (Dumitru 84’), Roman (Ștefanovici 74’), Hunte (Hlistei 62’), Plokhotniuk (Tomczyk 62’)
  Rezerve neutilizate: Jankov –  Kouadio, Lică, Cristea

Foto: Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto) și Poli Iași
Video: Poli Iași

articolul original.

Punct ochit, punct lovit! Poli Iași a obținut un punct norocos pe terenul Unirii Slobozia, după un meci în care nu a contat în ofensivă. Gazdele, marile ocazii în repriza a doua

18 September 2022 at 12:49
image

Antrenorul Claudiu Niculescu declara înainte de plecarea spre Slobozia că a pregătit meciul cu Unirea la victorie, dar asta nu s-a văzut pe teren. Poli Iași nu a contat în atac la Slobozia, nu a reușit să șuteze pe spațiul porții și s-a mulțumit doar să se apere.

În cele din urmă, Iașiul a obținut punctul dorit, dar cu destul noroc, în condițiile în care gazdele au dominat clar repriza secundă, iar pe final a avut o bară.

Repriza a doua, dominată de Unirea Slobozia

Prima repriză a fost foarte slabă, fără ocazii, ambele echipe punând accentul pe faza defensivă.Mult prea puțin fotbal pentru un astfel de afiș, cele două echipe ocupând primele două locuri în clasament înaintea acestei runde!

În repriza secundă, gazdele au controlat jocul și și-au creat câteva ocazii mari. În minutul 55, Ekolo a trimis un șut bun din afara careului, dar portarul Knoflach a respins spectaculos. Același portar al Iașiului s-a opus la șutul lui Coadă, în minutul 77, pentru ca în minutul 89 gazdele să trimită mingea în bară, prin Golda.

În prelungiri, Ibrian a avut și el șansa golului, dar a șutat peste poartă din poziție bună.Unirea a avut și un gol anulat pe final, pentru offside, reușita aparținând lui Golda.

De cealaltă parte, Poli Iași s-a mulțumit să se apere în repriza secundă, fără a pune în pericol poarta Unirii. Elevii lui Claudiu Niculescu nu au contat deloc pe fază ofensivă și nu au reușit să tragă nici un șut pe spațiul porții la Slobozia!

Poli Iași, mai mult decât mulțumită cu o remiză pe terenul Unirii Slobozia

Rezultat bun pentru Poli Iași, în raport cu ce s-a întâmplat pe teren, dar pe fondul unui joc modest. Poli a ieșit bine după șapte runde, a acumulat 14 puncte, dar jocul continuă să lase de dorit, ceea ce ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru oficiali și staff.

Unirea Slobozia și Poli Iași intră în pauza competițională de pe locurile 2, respectiv 4, cu câte 14 puncte, la un punct distanță de surprinzătorul lider SC Oțelul.

 • Unirea Slobozia: Contra – Ibrian, Dinu, Toma (cpt.), Perju, Coadă, Ekollo, Boțogan (Dorobanțu 59’), Silaghi (Bolohan 59’), Afalna (Cruceru 59’), Rus (Golda 80’)
  Rezerve neutilizate: Păduraru – Levy, Lemnaru, Ciobanu, Lazăr
  Antrenor: Constantin Enache
 • Poli Iași: Knoflach – Martac, Plămadă (Fosu-Mensah 74’), Tincu (cpt.), Ciaun, Marchioni, Del Priore, Bujor (Dumitru 84’), Roman (Ștefanovici 74’), Hunte (Hlistei 62’), Plokhotniuk (Tomczyk 62’)
  Rezerve neutilizate: Jankov –  Kouadio, Lică, Cristea
  Antrenor: Claudiu Niculescu

Foto: Poli Iași

articolul original.

N-a fost loc de surpriză în derby-ul ieșean din Cupa României! Poli Iași, victorie facilă pe terenul Științei Miroslava, în Turul 3

14 September 2022 at 21:13

Politehnica Iași a obținut, miercuri, o calificare facilă în Play-off-ul Cupei României, după ce s-a impus fără probleme în derby-ul județean cu Știința Miroslava, scor 3-1 (2-0), într-un meci desfășurat la Uricani, contând pentru Turul 3 al competiției.

Ambii antrenori au trimis pe teren echipe din care au lipsit mai mulți titulari. Forțat de probleme medicale, Tibor Selymes, suspendat, a aliniat o formulă cu mai mulți tineri, șase dintre titulari aparținând de Poli Iași sau fiind cedați de echipa din Copou. De cealaltă parte, așa cum a anunțat înainte de meci, Claudiu Niculescu și-a menajat titularii pentru meciul de duminică, cu liderul Ligii a 2-a, Unirea Slobozia.

În ciuda schimbărilor făcute, Poli a aliniat totuși o formulă cu mulți jucători experimentați, iar asta s-a văzut și pe teren. Fără să forțeze, elevii lui Claudiu Niculescu s-au impus la pas, cu scorul de 3-1 (2-0), calificându-se în play-off.

Goluri trase la indigo în primul sfert de oră, între Miroslava și Poli Iași

Poli și-a făcut meciul ușor prin două goluri marcate din faxe fixe, trase la indigo, în primul sfert de oră.

În minutul 10, Ștefanovici a bătut un corner de pe partea dreaptă, iar argentinianul Del Priore, aflat la al doilea meci în alb-albastru, a marcat din cinci metri, cu o lovitură de cap. Cinci minute mai târziu, Poli și-a mărit avantajul, după o fază identică: centrare Ștefanovici din corner de pe dreapta, cap Plămadă de această dată din careu, pentru 2-0.

Eroul negativ al primei părți a fost polonezul Tomczyk, care a irosit cu prea multă ușurință două șanse bune de gol, singur cu portarul, în minutele 9 și 45. De cealaltă parte, Știința a avut un prim șut bun prin Corobuță (7), respins de Jankov, iar în minutul 34 Bordeianu l-a găsit și el la post pe portarul Iașiului, cu un șut de la 16 metri.

Plokhotnyuk, gol la scurt timp după ce a intrat pe teren

Introdus la pauză în locul lui Tomczyk, ucraineanul Plokhotnyuk a dovedit încă o dată că este un vârf pe care Poli se poate baza și a marcat la prima sa ocazie. Bine găsit de Ciaun la limita careului, vârful lui Poli l-a lobat elegant pe portarul Ciofu, în minutul 64, ducând scorul la 3-0.

Miroslava, care a avut o bară la 0-2, prin Viorică (cap din 6 metri, în minutul 59), a marcat golul pe care îl merita în minutul 81, prin Abraham Ayemantey, acesta punctând cu poarta goală, după ce șutase în prealabil în două rânduri în blocaj.

3-1 scor final pentru Poli Iași și calificare fără emoții în Play-off-ul Cupei României. Gândul ieșenilor zboară însă spre noul meci din campionat, de duminică (ora 11:00), cu Unirea Slobozia.

Claudiu Niculescu: ”E un sistem interesant în Cupă. Ne dorim să ajungem cât mai departe”

La final, antrenorul Politehnicii, Claudiu Niculescu, a declarat că acest sistem nou din Cupa României i se pare interesant și speră ca echipa sa să ajungă cât mai departe în competiție.

”Mă bucur că mergem mai departe, am spus că tratăm meciul serios. Puteam să marcăm mai multe goluri, dar important este că mergem mai departe și de mâine ne întoarcem la treabă, pentru că ne așteaptă un meci foarte greu la Slobozia. Jucătorii au fost foarte concentrați. Aveau și ei nevoie de minute, erau câțiva jucători care nu au mai evoluat din cantonamentul din Bulgaria și le va prinde bine acest joc. Nu sunt mulțumit că am ieșit cu câțiva jucători cu ușoare probleme medicale, dar să sperăm că nu e nimic grav. Sistemul pare interesant în Cupă. Există șansa ca, dacă vom ajunge în grupe, să aducem două echipe puternice de Liga I la Iași, ceea ce ar fi un lucru extraordinar pentru noi. Să vedem cum va fi la final, dar acum, la prima vedere chiar pare interesant sistemul. Noi vrem să ajungem cât de departe se poate. Nu știm când va fi următorul tur, sper să fim bine atunci, dar vedem pe parcurs”, a declarat Claudiu Niculescu.

Denis Ciaun, fost jucător la Miroslava: ”Vreau să demonstrez că merit să fiu titular”

Denis Ciaun, fundașul stânga venit la Poli Iași chiar de la Știința Miroslava, a declarat la final că a vrut să demonstreze în acest joc că merită să joace titular la noua sa echipă.

”A fost un meci de orgoliu, pentru că am întâlnit fosta mea echipă. Trebuia să le demonstrez băieților că merit să fiu la următorul nivel. A fost un meci în care am încercat să-mi ajut cât mai mult colegii, să fac un joc bun și să demonstrez că merit să fiu titular. Obiectivul meu personal este să-mi ajut echipa să promoveze, să joc cât mai bine și să arăt că merit să fiu titular la Politehnica Iași”, a declarat Denis Ciaun, servantul lui Plokhotnyuk la golul 3 al Politehnicii.

Tibor Selymes: ”Am avut opt juniori în teren”

La rândul său, antrenorul Științei Miroslava, Tibor Selymes, a declarat: ”Am jucat cu opt juniori în teren în acest meci, pentru ei este o experiență bună, care le va fi de folos în campionat. Am avut câțiva jucători accidentați, pe care nu m-am putut baza, așa că am ales să joc cu jucătorii tineri. Un meci în care Poli a jucat mai bine, se vede că este o echipă cu experiență, cu un buget de 2 milioane și ceva, față de noi, cu un buget de 200.000 de euro. Câțiva copii de la mine au salariul de 300 sau 400 de lei pe lună, așa că, în mare, eu zic că ne-am făcut treaba. E foarte important pentru copiii aceștia experiența și să simtă cum este să joci contra unei echipe de top din Liga a 2-a. În campionat, obiectivul este play-off-ul.”

Până să ajungă în această fază, Știința Miroslava a trecut de CSM Pașcani, scor 2-1 în Turul 1, și de Sporting Juniorul Vaslui, cu 5-0 în Turul 2.

Știiința Miroslava ocupă locul 5 din 10 în Seria 1 a Ligii 3 după primele trei etape, iar sâmbătă, în runda a 4-a, va întâlni pe teren propriu CSM Bacău (locul 6, 4 puncte).

ŞTIINŢA MIROSLAVA – POLITEHNICA IAȘI 1-3

Ayemantey Abraham 89′ / Nicolas Del Priore 10′, Florin Plămadă 15′, Mykhailo Plokhotnyuk 64′

Știința Miroslava: Ciofu – Axoiței, Alima, Iurașcu, Nazare, Tchassem, Corobuță, C. Verdeș, Ad. Viorică, Gab. Bordeianu (cpt.), Saizu
Rezerve: Acatrinei – Cazacu, Leo. Alexandru, Sonea, Ntamack, D. Botezatu, Ayemantey, Ir. Popescu, Petrișor
Antrenor: Tibor Selymeș (suspendat)

Poli Iași: Jankov – Kouadio, Fosu-Mensah, Fl. Plămadă (cpt.), Cioaun, Cracea, Del Priore, Bujor, Fr. Cristea, Ștefanovici, Tomczyk
Rezerve: Brînză – Martac, Tincu, Marchioni, Hunte, Al. Anton, Andr. Dumitru, Hrib, Plokhotnyuk
Antrenor: Claudiu Niculescu

Stadion: Uricani (Uricani – Iaşi). Arbitru central: Gabriel Mihuleac (Iaşi). Arbitri asistenți: Cristian Voicu (Focşani) și Ionuț Melinte (Iaşi). Observator arbitri: Bogdan Zanfirescu (Botoşani). Delegat joc: Aurel Daicu (Suceava).

Foto: Știința Miroslava și Dan Ignat (Politehnica Iași)

articolul original.

Duel ieșean în premieră în Cupa României, între Știința Miroslava și Poli Iași. Claudiu Niculescu: ”Știu că sunt niște orgolii între cele două cluburi”

13 September 2022 at 11:56
image

Echipele ieșene Știința Miroslava (Liga 2) și Politehnica Iași (Liga 2) se întâlnesc, miercuri, de la ora 16:30, la Uricani, în Turul 3 al Cupei României, miza fiind accederea în play-off-ul competiției care din această ediție are un nou format.

Va fi primul meci oficial între cele două formații din județul Iași, partenere tradiționale în amicale. Dincolo de miza calificării și de orgoliile locale, partida va avea o însemnătate aparte pentru antrenorii echipei din Miroslava. ”Principalul” Tibor Selymes, a făcut parte din stafful administrativ al Politehnicii Iași în urmă cu patru ani, iar despărțirea de Copou s-a lăsat cu procese. De asemenea, antrenorul de portari al Științei, Benone Dohot, își va înfrunta fosta echipă, de care s-a despărțit în vara anului trecut, după retrogradarea din Liga 1.

Claudiu Niculescu: ”Tratăm meciul cu maximă seriozitate”

Antrenorul Politehnicii Iași, Claudiu Niculescu, a recunoscut că va trimite pe teren și jucători care au evoluat mai puțin până acum în campionat, dar a punctat că va trata meciul cu maximă seriozitate.

”Abordăm cu maximă seriozitate acest joc, ne dorim foarte mult să mergem mai departe și în Cupa României. Știu că sunt niște orgolii între cele două cluburi, sau așa am auzit și vrem să câștigăm. Sigur că vor apărea în primul 11 și fi jucători care au evoluat mai puțin până acum, dar până la urmă toți fac parte din lot. Avem un lot numeros și trebuie să arătăm pe teren că ne dorim să facem performanță la Poli Iași. Nu vom trata cu neseriozitate acest meci, ci dimpotrivă. S-a mai adunat și oboseală, mai sunt și unele probleme medicale, de aceea unii jucători care au jucat mai mult până acest moment vor fi odihniți sau vor sta pe bancă. Dar am încredere în absolut toți jucătorii din lot, și cei care vor intra trebuie să dea totul pentrru a merge mai departe în Cupa României”, a declarat Claudiu Niculescu.

Foarte probabil, antrenorul echipei din Copou îi va menaja pe titularii de drept pentru derby-ul cu liderul Unirea Slobozia.

Poli ar putea miza în acest meci pe jucători precum Jankov, Plămadă, Kouadio, Mensah, Francisc Cristea, Ștefanovici, Del Priore, Plokhotnyuk, Tomczyk, Niamțu sau Hrib.

După meciul cu Miroslava, Poli Iași va juca în campionat chiar pe terenul liderului Unirea Slobozia, duminică, 18 septembrie, de la ora 11:00. Inițial, meciul trebuia să aibă loc luni, de la ora 17:30, însă a fost mutat mai devreme.

Poli Iași și Știința Miroslava, adversare de tradiție în amicale

Poli Iași și Știința Miroslava, două adversare de tradiție în meciurile amicale din intersezon și chiar din timpul campionatelor, se vor afla pentru prima dată față în față într-un meci oficial.

Ultima dată cele două echipe din județul Iași s-au întâlnit la sfârșitul lunii iulie, în Copou, în meciul de prezentare al grupării din liga secundă, scorul fiind egal, 1-1. Torino Hunte a marcat atunci pentru Poli, în timp ce Miroslava a egalat prin Adrian Viorică.

Poli nu este străină de arena din Uricani, acolo unde elevii lui Claudiu Niculescu s-au pregătit și chiar au disputat câteva meciuri amicale în vară, în perioada în care terenul din Copou a suportat lucrări de reabilitare.

Știința Miroslava, victorii cu CSM Pașcani și Sporting Juniorul Vaslui în fazele anterioare

Dacă Politehnica Iași va fi la meciul de debut în noul sezon al Cupei României, Știința Miroslava a ajuns în Turul 3 după ce a trecut în fazele anterioare de CSM Pașcani (scor 2-1 în deplasare, goluri Abraham și Unghianu) și Sporting Juniorul Vaslui (5-0 pe teren propriu, goluri Corobuță, Saizu, Unghianu, Abraham și Azoiței).

Declarațiile lui Claudiu Niculescu înainte de Știința Miroslava – Poli Iași:

Foto: Știința Miroslava

articolul original.

Poli Iași, în grafic ca număr de puncte după aproape o treime din sezonul regular al Ligii 2. Echipa lui Claudiu Niculescu, singura cu punctaj maxim acasă, dar și singura fără gol marcat în prima repriză

12 September 2022 at 10:04

Profesorul de matematică de pe banca Gloriei Buzău, Cristian Pustai, a oferit o nouă mostră a profesiei sale de bază la finalul meciului din Copou, pierdut cu 0-1 cu Poli Iași.

Potrivit calculelor sale, Buzăul este la ”minus un punct” după primele șase runde ale sezonului, Gloria nefiind în grafic la media de puncte.

 • Gloria Buzău are 10 puncte acumulate în primele șase etape, dintr-un total de 18.

Poli Iași, pe podiumul Ligii 2 după șase etape

În schimb, învingătoarea jocului disputat în Copou, Politehnica Iași, este în grafic ca număr de puncte. După victoria cu Buzăul, Iașiul lui Claudiu Niculescu a acumulat 13 puncte și a revenit pe podiumul Ligii 2, fiind la egalitate cu alte trei formații, Unirea Slobozia, Unirea Dej și Steaua București, diferența fiind făcută de golaveraj.

Cele patru echipe din plutonul fruntaș au o medie de peste două puncte pe meci în acest debut de sezon, ”o medie de intrat în play-off și chiar de promovare”, potrivit spuselor profesorului Pustai. Un bilanț bun pentru ieșeni, care au întâlnit în aceste prime runde trei formații aflate pe locuri de play-off și alte două situate în prima jumătate a clasamentului.

Interesant este că Poli Iași este singura echipă cu punctaj maxim pe teren propriu până acum, ieșenii obținând în Copou trei victorii, cu Viitorul Pandurii, Concordia Chiajna și Gloria Buzău.

Jocul Politehnicii Iași încă lasă de dorit

Dacă în privința punctelor Poli stă bine, nu același lucru se poate spune despre calitatea jocului. Schimbată aproape în totalitate în această vară, echipa nu a ajuns încă la un grad de omogenitate optim, relațiile de joc încă suferă, iar calitatea jocului, firesc, nu este încă cea dorită de staff, conducere și suporteri.

Iașiul a ieșit însă foarte bine până acum ținând cont de aceste aspecte. ”Punctele sunt cele care contează, punctele ne promovează”, spunea, recent, antrenorul Claudiu Niculescu.

Poli va încheia la Slobozia, lunea viitoare, seria de foc în care a întâlnit patru pretendente la play-off, după care antrenorul Iașiului va avea la dispoziție aproape două săptămâni pentru a mai regla din problemele existente. Iar după pauza generată de meciurile echipei naționale va urma o serie cu adversari mai abordabili la prima vedere, între care și nou-promovatele Baia Mare și Slatina.

Singura echipă fără gol marcat în prima parte

O dovadă că jocul Iașiului nu este încă la nivelul dorit de către stafful din Copou este faptul că moldovenii intră greoi în joc. Poli Iași este singura echipă din Liga a 2-a fără gol marcat în prima repriză în cele șase etape, aspect remarcat și de către antrenorul Gloriei Buzău, Cristian Pustai.

”A fost un joc care a început în nota noastră de dominare, pentru că în prima repriză știam în primul rând că gazdele nu au reușit să înscrie niciun gol”, astfel și-a început discursul de după meciul de la Iași antrenorul Gloriei.

Când nu înscrii în debut de repriză un meci, două sau trei poate fi întâmplare, dar când nu o faci șase etape la rând pare să fie o problemă legată de modul în care echipa ieșeană iese de la vestiare.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

articolul original.

Claudiu Niculescu, după victoria cu Gloria Buzău: ”Atitudine a făcut ca noi să luăm punctele puse în joc.” Îngrijorarea pentru căpitanul Vașvari și opinia despre debutul lui Del Priore

10 September 2022 at 14:25
image

Politehnica Iași a trecut cu bine peste eșecul suferit în Ghencea (1-2 cu Steaua) și a obținut o victorie importantă în Copou, 1-0 cu Gloria Buzău, o altă pretendentă la promovarea în prima ligă.

Autogolul lui Dinko Trebotic, în minutul 56, a făcut diferența într-un meci echilibrat, de luptă, iar la final antrenorul moldovenilor, Claudiu Niculescu, a subliniat că succesul elevilor săi a fost meritat.

”Se poate spune că este o victorie norocoasă, dacă ținem cont că am marcat printr-un autogol. Dar dacă ne raportăm la faptul că ocaziile mai mari ale meciului au fost ale noastre, consider că victoria este meritată. A fost un meci tipic de liga a doua, un meci de luptă, așa cum anticipam, între două echipe bune, care nu s-au menajat deloc. Îi felicit pe băieți, care au trecut peste zilele de după meciul cu Steaua, când au avut moralul mai scăzut. Dar și-au revenit și au avut o atitudine așa cum îmi doresc eu să aibă. Merită toate felicitările mele și nu numai ale mele. Mă bucur pentru băieți, pentru că au suferit și ei după meciul cu Steaua. Nimănui nu-i cade bine o înfrângere, dar ei au avut puterea să se ridice, să muncească, să rămână serioși și să aibă o atitudine exemplară. Atitudine care a făcut ca noi să luăm punctele puse în joc”, a declarat Claudiu Niculescu.

Claudiu Niculescu: ”Se putea și mai bine, dar să nu-l mâniem pe Dumnezeu”

Antrenorul Iașiului se declară mulțumit de cele 13 puncte obținute de Poli în primele 6 etape, bilanț care urcă Poli pe locul secund, la egalitate cu alte trei formații, poziționate pe locurile 1-4.

”Este o medie destul de bună. Sigur, se putea și mai bine, dar să nu-l mâniem pe Dumnezeu, pentru că se putea și mai rău. Nu mi-am făcut calcule (n.r. legate de media de puncte). Aceste puncte sunt foarte importante, dar nu rezolvă practic nimic, nu rezolvă ecuația. E foarte important că am reușit să câștigăm împotriva unui adversar foarte bun. Chiar dacă a pierdut la Iași, Buzăul rămâne o echipă redutabilă”, a completat Niculescu.

Îngrijorat de situația lui Gabriel Vașvari. Del Priore a debutat la Poli Iași

Poli Iași a rămas în prima repriză fără căpitanul Gabriel Vașvari, iar antrenorul Claudiu Niculescu speră ca pauza pe care va fi nevoit să o ia jucătorul său, pentru a se reface, să nu fie foarte lungă. Vașvari a lipsit în meciul cu Steaua, când a fost menajat după ce a simțit o înțepătură la coapsă, iar accidentarea a recidivat în minutul 34 al disputei cu Buzăul.

”Sperăm să nu fie nimic grav, să nu-l pierdem pe o perioadă mai lungă. E în același punct în care a avut probleme. El a fost foarte bine în zilele premergătoare partidei, de aceea l-am și introdus pe teren. Din păcate, uite că a recidivat. Să sperăm că nu e nimic grav care să-l țină pe margine mai mult timp. Pentru că este un jucător extrem de important pentru noi, este căpitanul echipei și avem nevoie de el. La cum îl știu eu pe Gabi, cred că după întreruperea campionatului va fi apt sută la sută”, a mai spus Niculescu, care a fost mulțumit de jocul argentinianului Del Priore, debutant în meciul cu Gloria: ”Priore a intrat bine, am spus că este un jucător de calitate. Îi este puțin greu la început, pentru că el acum o săptămână dormea la ora jocului acasă la el, dar este un jucător bun, care ne va ajuta cu siguranță. Nu a avut probleme fizice, pentru că vine din campionat, dar mai are nevoie de puțin timp să se adapteze la fotbalul de aici.”

Poli Iași, pe locul 2 în Liga 2. Urmează meciuri în Cupa României și cu liderul campionatului

Cu 13 puncte și golaveraj 8-4, Poli Iași se află pe locul 2 în Liga 2 după șase etape.

Următorul meci îl are miercuri, 14 septembrie, de la ora 16:30, în deplasare la echipa din Liga 3 Știința Miroslava, în Turul 3 al Cupei României.

În etapa a 7-a a ligii secunde, Poli are meci luni, 19 septembrie, de la ora 17:30, în deplasare la liderul Unirea Slobozia, echipă antrenată de Costel Enache, fostul ”principal” al Politehnicii în sezonul trecut.

Declarațiile lui Claudiu Niculescu după meciul Poli Iași – Gloria Buzău 1-0:

Foto și video: Politehnica Iași 

articolul original.

Poli Iași, în fața unui nou meci important pentru lupta la play-off. Claudiu Niculescu, înainte de jocul cu Gloria Buzău: ”Trebuie să fim apți din toate punctele de vedere”

9 September 2022 at 06:56
image

Politehnica Iași nu are timp de respiro și bifează derby după derby în debutul acestui sezon. După Concordia Chiajna și Steaua, elevii lui Claudiu Niculescu se vor duela, sâmbătă, în Copou, cu Gloria Buzău, o altă pretendentă la play-off.

Partida, contând pentru etapa a 6-a a Ligii 2, va începe la ora 11:00 și va opune două formații vecine în clasament, care au acumulat câte 10 puncte în rundele anterioare.

Claudiu Niculescu, înainte de jocul cu Gloria Buzău: ”Trebuie să fim pregătiți fizic și mental”

În ciuda eșecului suferit în Ghencea (1-2 cu Steaua), unde Poli a făcut cel mai slab joc de până acum, antrenorul Claudiu Niculescu spune că i-a simțit bine pe elevii săi la antrenamente și speră ca aceștia să arate asta și pe teren, în partida cu Buzăul.

”Întâlnim un adversar foarte bun, care încearcă de doi ani să promoveze. Au același obiectiv și în acest sezon, ca și noi. Sunt o echipă cu un lot echilibrat, puternic, cu un antrenor experimentat și ne va aștepta un meci extrem de dificil. Sper să reușim să-l câștigăm, pentru că avem nevoie de puncte. Îmi doresc să vină multă lume la stadion, să încurajeze echipa, pentru că băieții vor avea nevoie de suportul publicului. Îi simt foarte bine pe băieți, pentru că sunt obișnuiți cu asta, la fotbal nu s-a născut o echipă care să câștige toate meciurile, e clar. Chiar îi simt bine și sperăm să se vadă asta și pe teren în meciul de sâmbătă. Ne așteaptă un meci foarte greu, contra unei contracadandidate la promovare, trebuie să fim apți din toate punctele de vedere, fizic și mental, pentru a reuși să câștigăm meciul”, a declarat antrenorul Claudiu Niculescu, care nu consideră că cele trei zile de odihnă pe care echipa sa le are față de Buzău reprezintă un atu pentru elevii săi. De remarcat că Poli a avut mai mult de două zile în plus și față de Steaua, dar a cedat în Ghencea după un meci slab.

”Nu contează locul din clasament și forma de moment în astfel de meciuri”

Antrenorul Iașiului a mai spus că în astfel de dueluri, între contracandidate la promovare, forma de moment și locurile din clasament nu contează.

”În acest gen de meci nu contează locul din clasament, nu contează forma sportivă. Este încă un derby pentru noi, un meci extrem de dificil, în care contează mai puțin forma sportivă, ci ceea ce se va întâmpla pe teren. Cine va face mai puține greșeli va avea de câștigat”, a mai spus Niculescu, care nu s-a declarat îngrijorat de faptul că echipa sa a primit gol în ultimele trei partide: ”Nu mă îngrijorează, cu toate că aș prefera să nu primim goluri, pentru că asta ar putea afecta moralul echipei. Dar sper că am reglat aceste probleme. Sperăm că nu vom mai primi goluri și vom marca noi, ca să strângem puncte, pentru că fotbalul e pe goluri. Și adversarul îți poate marca, dar important este să marcăm noi mai mult decât adversarul.”

Niculescu, iritat de întrebările repetate legate de eșecul cu Steaua

La prima întâlnire cu jurnaliștii locali după eșecul suferit în Ghencea, primul din acest sezon, Claudiu Niculescu a răspuns în primă fază la întrebările legate de meciul trecut: ”Am analizat cu echipa ce s-a greșit, au fost greșeli mari, foarte multe și în momentul când faci atât de multe greșeli în fața unui adversar ca Steaua e normal să plătești. Dar meciul cu Steaua a trecut, pe noi ne interesează meciul de sâmbătă. Rezultatul și jocul echipei m-au nemulțumit, dar trebuie să trecem peste, nu trebuie să ne mai gândim la meciul cu Steaua.”

Iar apoi antrenorul s-a iritat: ”Oameni buni, a trecut o săptămână de la meciul din Ghencea, vorbim tot despre meciul cu Steaua? Am vorbit după meciul cu Steaua, la conferința de presă și atât! Se întâmplă ca echipa să facă un meci mai slab și să piardă, de ce trebuie să persistăm și să ne întoarcem în trecut? Hai să vorbim și despre ce s-a întâmplat în sezonul trecut dacă vreți. Hai să vorbim și despre meciul cu Chiajna.”

Argentinianul Del Priore ar putea fi în lot

Niculescu a vorbit și despre noua achiziție, argentinianul Nicolas Del Priore, care ar putea fi în lot pentru meciul de sâmbătă.

”Dacă va fi legitimat până mâine, Del Priore mai mult ca sigur va fi în lot. Are o calitate foarte bună, este un jucător combativ, care mie personal îmi place foarte mult. Dar îi trebuie puțin timp pentru adaptare la viața din România, la fotbalul de aici, cu fusul orar. Este pregătit sută la sută fizic, vine din plin campionat, unde juca meci de meci și îi trebuie puțin timp de adaptare. Mai durează puțin, dar sper eu ca după întreruperea care urmează să se adapteze”, a precizat antrenorul Politehnicii Iași.

Mykhaylo Plokhotnyuk: ”Trebuie să ne revanșăm după înfrângerea cu Steaua”

Vestiarul a fost reprezentat la conferința de presă de atacantul Mykhaylo Plokhotnyuk, autorul golului Politehnicii în partida cu Steaua.

”Suntem pregătiți pentru un meci greu, întâlnim o echipă puternică, dar indiferent cu cine jucăm noi jucăm să luăm cele trei puncte. Trebuie să ne revanșăm după eșecul cu Steaua. M-am adaptat la fotbalul românesc, mă simt mult mai bine, dar trebuie ajutați și noii jucători. Eu continui să mă pregătesc foarte bine, iar atunci când intru pe teren să dau tot ce pot pentru a-mi ajuta echipa”, a spus Plokhotnyuk.

Înaintea debutului etapei a 6-a a Ligii 2, Poli Iași ocupă locul 6 în clasament, cu 10 puncte și golaveraj 7-4, în timp ce adversarul de sâmbătă, Gloria Buzău, se află pe poziția a 5-a, tot cu 10 puncte, dar cu un golaveraj mai bun, 9-6. Liderul Unirea Dej este la două puncte în față.

Conferința de presă în care au vorbit Claudiu Niculescu și Mykhaylo Plokhotnyuk:

Foto și video: Politehnica Iași 

articolul original.

Claudiu Niculescu nu s-a ferit după eșecul cu Steaua: ”Nu meritam mai mult.” Antrenorul Politehnicii Iași a făcut haz de necaz de arbitraj și VAR: ”Ar trebui să se pună cu picioarele pe el să-l rupă în două, să-l spargă”

3 September 2022 at 20:42

Poli Iași a pierdut meciul cu Steaua (scor 1-2), în etapa a 5-a a Ligii 2, și a suferit primul eșec în acest sezon. Fără căpitanul Gabriel Vașvari la mijloc, echipa lui Claudiu Niculescu a avut o prestație modestă, și în partea secundă a întâlnirii, când ar fi trebuit să încerce să înscrie și să reintre în meci, dând senzația că poate juca mult și bine și nu va marca, cu toate că adversara a lăsat-o să aibă posesia.

A reușit, totuși, să marcheze o dată, norocos, după ce o pasă filtrantă a lui Roman, cel mai bun jucător al Politehnicii, s-a dus din blocajul lui Walace la Plokhotnyuk (89), iar acesta nu a iertat din marginea careului. Însă Iașiul nu a pus nici măcar o dată în pericol poarta lui Dincă în cele patru minute de prelungiri.

 • Pentru Steaua au punctat Bogdan Chipirliu (22′) și Adrian Popa (63′).

Claudiu Niculescu, după eșecul cu Steaua: ”Din minutul 1 s-a văzut că ne-am speriat puțin de adversar, de stadion, de public”

După joc, la conferința de presă, Claudiu Niculescu nu s-a ferit să spună că echipa sa a făcut un meci slab și că Poli Iași n-ar fi meritat mai mult în fața Stelei. Evoluția din această partidă o consideră un accident și a transmis că și-a încurajat jucătorii, pe care i-a văzut afectați de acest eșec, în vestiar.

”Am făcut un meci slab, cel mai slab din acest sezon. Nu ne-a ieșit, practic, nimic. Din minutul 1 s-a văzut că ne-am speriat puțin de adversar, de stadion, de public, nu știu de ce ne-am speriat, dar trebuie să ridice privirea din pământ. Erau foarte supărați băieții în vestiar, dar nici nu meritam mai mult. La cum a arătat jocul, nu meritam mai mult. Este responsabilitatea mea, este vina mea, pentru că, poate, nu am reușit să-i fac să înțeleagă cât de important este acest meci, sau cât de importantă este continuitatea în rezultate în momentul în care ai un obiectiv așa cum avem noi. Nu e de ajuns, am acumulat 10 puncte. Se întâmplă și astfel de accidente. O pun pe seama faptului că a fost un accident, cum, de altfel, consider că a fost și un accident pentru Steaua, acum două etape acasă, cu Miercurea Ciuc”, a spus antrenorul Politehnicii Iași.

”Nu avem timp să ne plângem, nu avem timp să ne lingem rănile”

Începută cu o victorie, 2-1 cu Concordia, seria de foc a Politehnicii Iași a continua cu un eșec, 1-2 cu Steaua, iar apoi urmează partidele cu Gloria Buzău (acasă) și Unirea Slobozia (deplasare).

”Trebuie să mergem mai departe. Nu avem altceva de făcut decât să ridicăm privirea din pământ. I-am încurajat în vestiar. Ne așteaptă o perioadă foarte grea, un meci extrem de dificil săptămâna viitoare, acasă. Nu avem timp să ne plângem, nu avem timp să ne lingem rănile, ci de mâine să ne întoarcem la treabă, să dăm drumul la muncă și să ne revenim din punct de vedere mental, pentru că urmează o săptămână grea. Grea, în sensul că sunt meciuri grele. Avem un țintar foarte greu. Până acum eram în grafic, a venit această înfrângere, din punctul meu de vedere neașteptată, pentru că noi eram pe un val de încredere foarte mare. Dar, iată că, în fotbal, dacă un ești conectat 100 la sută și etapă de etapă, fotbalul te pedepsește destul de tare și așa s-a întâmplat și cu noi în această seară”, a mai declarat Niculescu după jocul din Ghencea.

Claudiu Niculescu, haz de necaz de arbitraj și VAR: ”Se uită pe Netflix, ce fac, nu înțeleg? Cred că au episoade, seriale pe Netflix, stau câte 7, 8, 10 minute la câte o fază”

Inevitabil, Claudiu Niculescu a fost întrebat și de arbitraj, având în vedere că Robert Avram (Piteşti) ar fi putut dicta un penalty la hențul lui Ștefan Pacionel, lovit cu mingea în mână de Viorel Lică. Faza ar fi putut da un alt curs al jocului, având în vedere că scorul era 1-0 pentru Steaua și lovitura de pedeapsă ar fi adus, teoretic, egalarea chiar înainte de pauză.

Însă antrenorului i s-a spus de către una dintre persoanele aflate în sala de conferințe că o fază litigioasă s-ar fi produs în careul Stelei și înainte de golul marcat de Adi Popa, tot o fază de penalty.

Claudiu Niculescu a recunoscut că nu a văzut în timpul jocului, de pe marginea terenului, nici faza controversată dinainte de pauză, nici cea dinainte de golul lui Popa. Nu a vizionat și nici nu i s-a arătat de către stafful său fazele video respective. Pe baza acestor spuse, fostul atacant a avut un discurs despre multiplele gafe produse de arbitri în această perioadă în fotbalul românesc, mai ales la meciurile din prima ligă, unde s-a introdus tehnologia VAR.

Niculescu a făcut haz de necaz.

”Arbitrajul, din minutul 5 le-am spus celor de pe bancă, a fost, așa… nici nu știu cum să-i zic. S-a văzut o ușoară tentă, dar nu de asta, sau poate de asta, dacă spuneți că au fost două penalty-uri… Rămân și eu surprins acum. Înseamnă că nu e în regulă. Dacă a fost așa cum spuneți, repet, eu nu am văzut imaginile, nu am văzut de la nivelul gazonului, dar dacă a fost așa, nu e bine pentru noi. Arbitrul sunt convins că va fi delegat și etapa viitoare și pe la Liga 1. Nu vedeți că la noi nu fac față cu VAR-ul? Ferească Dumnezeu, eu n-am văzut în viața mea așa ceva. Uitați-vă prin alte campionate în lumea asta. Arbitri la noi stau câte 10 minute, se uită pe Netflix, ce fac, nu înțeleg? Cred că au episoade, seriale pe Netflix, stau câte 7, 8, 10 minute la câte o fază. E incredibil! Și ne mai mirăm că săracii de ei greșeau când nu aveam VAR-ul. Ce mai facem cu VAR-ul? Am înțeles că a costat și o grămadă de bani. Și, și așa, cu greșeli și cu VAR, continuă să facă greșeli. Care e măsura care se ia împotriva celor care greșesc? Nu că ar trebui să îl scoată, ar trebui să se pună cu picioarele pe el să-l rupă în două, să-l spargă. Acum fac haz de necaz, dar acum mi-a venit în minte că mi-ați spus că am avut două penalty-uri. Nu le-am văzut, voi mi-ați spus, nu eu. Atunci ce ne mai mirăm. Greșesc oamenii ăia cu televizorul în față, dar… Doamne, este ceva strigător la cer. Ar trebui doi arbitri de centru și vreo șapte asistenți. Ca să fie trei-patru arbitri aproape de fază, altfel nu este nicio soluție. Acum fac haz de necaz, dar e strigător la cer ce se întâmplă. Așa greșeli și să stai atâta timp să analizezi o fază. (…)”, a spus Claudiu Niculescu.

Niculescu spune cum crede că sunt sancționați arbitrii: ”Sunt delegați puțin mai departe de casă, să se chinuie puțin cu mașina”

Antrenorul Iașiului a părut că a încheiat subiectul atunci când a spus că nu este o persoană care să dea vina pe arbitraj, însă apoi a început să-i ironizeze din nou pe ”cavalerii în negru” și să spună modul în care aceștia sunt pedepsiți de CCA.

”Eu, să spun sincer, foarte rar am dat vina pe arbitraj. Doar când a fost o greșeală pe față, se vedea și din avion. Dacă au fost două greșeli împotriva noastră, eu recunosc că de pe margine nu le-am văzut. O să analizăm și nu știu dacă mai are rost să facem vreo plângere. Faptul e consumat, nu se poate întâmpla nimic, și cu plângere, și fără plângere, și cu video, și cu VAR, arbitrii oricum nu sunt suspendați. Practic care este pedeapsa lor, că greșesc împotriva unei echipe care muncește. Sunt antrenor care plătesc cu postul pentru niște greșeli ale arbitrilor. Ei ce sancțiuni plătesc? Vă spun eu ce măsuri o să se ia. La următoarea etapă o să fie trimis tot la Liga 1, dar puțin mai departe de casă, să se chinuie puțin cu mașina, să nu mai facă două ore. E de la Pitești, îl trimite la Arad. Asta este pedeapsa lor”, a mai declarat Niculescu, care apoi a adus din nou în discuție problema care s-ar putea ivi la finalul sezonului regular, când mai multe echipe fără drept de promovare ar putea să se califice în play-off. Despre acest subiect, antrenorul Iașiului a vorbit și în conferința de presă de dinaintea jocului cu Steaua.

În urma înfrângerii din Ghencea, prima din acest sezon, Poli Iași a rămas cu 10 puncte și după cinci etape se află pe locul 5, la egalitate cu CS Comunal Șelimbăr, Unirea Slobozia și Steaua. Tot atâtea puncte mai poate face și Gloria Buzău.

În etapa a 6-a, Poli Iași joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Gloria Buzău.

Foto: Eduard Vînătoru (Mediafax Foto) și Vasile Mihai Antonio (Sport Pictures)

articolul original.

Ieșenii merg în Ghencea cu gândul să-și continue seria victoriilor. Claudiu Niculescu: ”Să nu ridicăm nasul pe sus.” Torino Hunte, comparație între fotbalul românesc și cel olandez

1 September 2022 at 08:40
image

Steaua și Politehnica Iași, două dintre pretendentele la play-off și în acest sezon de Liga 2, deschid etapa a 5-a, vineri, în Ghencea, cu începere de la ora 16:30.

Va fi un duel interesant între o grupare fără victorie pe teren propriu până acum și o alta care nu a pierdut în cele două meciuri disputate în afara Iașiului.

Neînvinsă până acum, Poli Iași s-a instalat pe podium, pe locul 3, după runda a 4-a, cu 10 puncte, în timp ce Steaua este prima sub linia play-off-ului, pe 7, cu 7 puncte. Singurul eșec al Stelei, și cel mai umilitor de la reînființare, a fost consemnat chiar în Ghencea, 0-4 cu FK Miercurea Ciuc.

Claudiu Niculescu, înainte de meciul din Ghencea: ”Acel 0-4 a fost doar un accident, nu este un reper pentru Steaua”

De altfel, antrenorul Politehnicii Iași, Claudiu Niculescu, a atras atenția că acel eșec din urmă cu două etape a fost doar un accident, iar elevii săi nu trebuie să-l ia drept reper.

”Ne așteaptă un meci foarte dificil. Întâlnim o echipă care din momentul în care a promovat în Liga a 2-a a avut rezultate bune. Nu vreau să ne raportăm la meciul lor de acasă cu Miercurea Ciuc, cred că acela a fost un accident. Steaua are în componență jucători foarte buni, mulți dintre cu meciuri în prima ligă, are un antrenor foarte bun și și-a propus, ca și noi, promovarea în Liga 1. Nu e problema noastră dacă din punct de vedere administrativ nu pot, dar ca lot Steaua formează una dintre cele mai puternice echipe din Liga a 2-a. Chiar dacă întâlnim un adversar puternic, sper să ne întoarcem cu cele trei puncte de la București. Va fi un meci încrâncenat, de care pe care, ce poate fi decis de o execuție a unui jucător, pentru că ambele formații au jucători de calitate. Mergem la București doar cu gândul de a ne întoarce cu trei puncte. Băieții au capacitatea și valoarea necesare pentru a reuși acest lucru. Trebuie să privim meciul cu foarte mare încredere, să fim foarte concentrați”, a declarat antrenorul Claudiu Niculescu în cadrul unei conferințe de presă.

Mesaj către jucători: ”Să nu ridicăm nasul prea sus, nu am realizat nimic”

Antrenorul Iașiului a făcut și un apel public la elevii săi, să nu se relaxeze după seria bună de trei victorii consecutive și le-a transmis că drumul până la promovare va fi foarte lung și extrem de dificil.

”Traversăm o perioadă bună, atmosfera este foarte bună în cadrul lotului, dar nu este de ajuns. Trebuie să rămânem la fel de concentrați la ceea ce avem de făcut, la fel de modești, să nu ridicăm nasul pe sus, pentru că la fotbal oricând se poate întoarce totul împotriva ta. Dar eu sper că nu e cazul. Le-am spus și băieților asta, este mai greu de gestionat perioadele de acest gen, pentru că jucătorul are o ușoară tendință de a se relaxa după o perioadă bună. Sunt niște victorii importante, dar drumul e lung și e mult de muncă, mai avem de adunat puncte. Pentru asta trebuie să dăm totul la fiecare meci. Tot ce am făcut până acum face parte din trecut. Trebuie să ne intereseze doar prezentul și ce se va întâmpla în viitor”, a completat Niculescu.

Claudiu Niculescu nu crede că va conta foarte mult faptul că Steaua a avut două zile în minus de refacere după meciul din etapa a 4-a: ”Nu va conta absolut deloc, pentru că au avut aproape patru zile de refacere. Un organism se reface până la 48-72 de ore maxim după un meci. Nu cred că va conta. Din punctul de vedere al prospețimii fizice, da, se poate spune că poate avem un ușor avantaj pentru faptul că am avut 48 de ore în plus de odihnă. Dar în cele 48 de ore nu am stat, ne-am antrenat, așa că nu se va simți o diferență foarte mare.”

Claudiu Niculescu nu va conta în meciul de la București pe bulgarul Karachanakov, absent din motive medicale, în rest tot lotul fiind valid.

Legat de atmosfera din tribune, antrenorul Iașiului spune că va încerca să ignore eventualele trimiteri la trecutul său dinamovist. ”Nu știu dacă vor scanda ceva sau nu, dar nu ar fi o problemă, sunt obișnuit. Eu îmi văd de echipa mea, nici nu o să bag în seamă. Eu sunt concentrat la ce am de făcut, la jucătorii mei, ce va fi în tribune o să vedem”, a mai spus Claudiu Niculescu.

Torino Hunte a vorbit despre diferențele dintre fotbalul românesc și cel olandez

Vestiarul a fost reprezentat la conferința de presă de mijlocașul olandez Torino Hunte. Acesta a vorbit despre dificultatea și importanța duelului cu Steaua, cât și despre diferențele dintre fotbalul românesc și cel olandez.

”Va fi un meci foarte greu, dar suntem încrezători că putem obține un rezultat bun. Am obținut rezultate bune în ultimele meciuri, suntem neînvinși și împreună vom face totul pentru a obține victoria. Fotbalul din Liga a 2-a e diferit față de cel din Olanda. Jucătorii români sunt mult mai muncitori, în Olanda le place tiki-taka. Pentru mine e foarte important să mă adaptrez la stilul din Liga a 2-a. În Olanda am jucat doar 4-3-3, acum antrenorii mă ajută să mă adaptez la noul sistem”, a declarat Torino Hunte.

Steaua – Poli Iași se dispută vineri, de la ora 16:30, în Ghencea, în deschiderea etapei a 5-a a Ligii 2. În sezonul trecut, cele două echipe s-au întâlnit o singură dată, tot în Ghencea, unde jucătorii lui Daniel Oprița s-au impus cu 3-1, prin reușitele jucătorilor Bogdan Chipirliu (48), Vasile Buhăescu (63) și Adrian Popa (66), respectiv Mykhailo Plokhotnyuk (71).

articolul original.

Claudiu Niculescu ridică o problemă majoră în Liga 2: ”Ce se întâmplă dacă trei sau patru echipe care nu au drept de promovare ajung în play-off?” Situația incredibilă avansată de antrenorul Iașiului

31 August 2022 at 10:18
image

Federația Română de Fotbal a anunțat la începutul campionatului Ligii 2, ediția 2022-2023, la solicitarea Liga2.ro, că nu mai puțin de cinci echipe dintre cele 20 care au luat startul nu au drept de promovare în prima ligă, în cazul în care își vor câștiga acest drept pe teren.

Acestea sunt Steaua, CS Comunal Șelimbăr, CSM Slatina, CSC Dumbrăvița și Minaur Baia Mare.

FRF nu a transmis, însă, și rezolvarea unor posibile situații în care trei sau chiar mai multe echipe fără drept de promovare se califică în play-off.

”La fel ca în sezonul precedent, nu există nicio prevedere legală care să interzică unui club de drept public participarea în play-off-ul Ligii 2 sau câștigarea competiției”, a comunicat, către Liga2.ro, Biroul de Presă al Federației Române de Fotbal.

Claudiu Niculescu nu știe ce se întâmplă în cazul în care mai multe echipe fără drept de promovare participă în play-off

Antrenorul Politehnicii Iași, Claudiu Niculescu, a ridicat această problemă în cadrul unei conferințe de presă și s-a întrebat cum vor fi desemnate echipele care vor da baraj pentru SuperLigă în cazul în care trei, patru sau chiar toate cele cinci formații fără drept de promovare ajung în prima grupă valorică la finalului sezonului regulat. Situații greu de realizat, dar nu imposibil.

”Poate că nu s-a gândit nimeni, ce s-ar întâmpla dacă cele cinci echipe care nu au drept de promovare se califică în play-off? Cine promovează, cine merge la baraj? Sau dacă intră patru, două promovează direct, celelalte două de la baraj cum se stabilesc? Iarăși, dacă intră patru în play-off, celelalte două sunt promovate automat, deci ar putea să nu se prezinte la niciun meci în play-off. Imaginați-vă acest scenariu! La fotbal este posibil orice, trebuie să iei în calcul orice variantă. E greu să se întâmple, dar nu e imposibil. Cu siguranță trei echipe ar putea intra în play-off. Două promovează direct, una merge la baraj, dar a doua de la baraj care va fi?”, a declarat Claudiu Niculescu.

Conform regulamentului, în locul acestor echipe care nu au drept de preomovare merg următoarele clasate și care îndeplinesc condițiile. Se poate merge inclusiv la echipeel din play-out.

Un exemplu a fost chiar în sezonul trecut, când Steaua a jucat în play-off fără drept de promovare, a terminat pe loc de baraj, însă acolo a fost trimisă de FRF următoarea clasată, Concordia Chiajna.

”Competiția este puțin denaturată”

Antrenorul Iașiului a adăugat că acest campionat ar putea fi stricat în cazul în care s-ar putea ajunge la una dintre situațiile amintite mai sus.

”E o situație foarte ciudată, nu cred că în alte părți s-a mai auzit asta, dar noi suntem mai speciali. Practic, competiția este puțin denaturată. Anul trecut a fost doar Steaua, dar acum sunt cinci echipe. Imaginați-vă ce ar însemna să ajungă toate în play-off! Cum împărțim? Pe de altă parte, echipele care nu au drept de promovare și se califică în play-off, nu poți să le trimiți în play-out, că există riscul să retrogradeze, dar ele și-au câștigat dreptul pe teren”, a completat Niculescu pe același subiect.

Competiția oricum este stricată, din moment ce 15 echipe joacă împotriva altora cinci care nu pot promova, deci nu pot atinge un obiectiv suprem la acest nivel fotbalistic.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

articolul original.

VIDEO. Claudiu Niculescu, descătușat după succesul cu Concordia: ”Sunt 3 puncte mari. Băieții mi-au făcut o mare bucurie.” 

28 August 2022 at 06:10
By: Geo
image

Politehnica Iași a deschis seria meciurilor de foc cu patru contracandidate la promovare cu o victorie împotriva Concordiei Chiajna.

Un succes meritat, cu 2-1, dar care s-a conturat greu, golul victoriei fiind marcat în ultimul minut al timpului regulamentar de Shayon Harrison, la trei minute după ce ilfovenii reușiseră egalarea.

La final, antrenorul ieșenilor, Claudiu Niculescu, a fost extrem de exuberant și a repetat importanța acestui succes pentru echipa sa.

”Este o victorie foarte muncită, dar absolut meritată. M-am bucurat mult după meci, m-am exteriorizat și eu, pentru că a fost destul de stresant, mingea nu voia să intre în poartă. Ei au intrat o singură dată în careul nostru și ne-au dat un gol la o greșeală a noastră în careu. Noi am dominat adversarul, a fost o dominare totală și vreau să-i felicit pe băieți.

Le mulțumesc enorm și suporterilor, am văzut o atmosferă frumoasă, ca atunci când jucam eu fotbal. Credeți-mă, i-am simțit și la pauză pe băieți cu încredere mare pentru că au văzut și ei că tot stadionul este alături de ei. Sunt foarte mulțumit că începe să se creeze acea emulație necesară pentru a ne îndeplini obiectivul. Sunt entuziasmat, este o victorie mare și cel mai important este numărul mare de spectatori. Înțelegeți-mi bucuria pe care o am acum, băieții mi-au făcut o bucurie foarte mare”, a declarat la final Claudiu Niculescu, care a recunoscut că după primirea golului egalizator în minutul 87 nu mai spera într-o victorie: 

”Sincer, nu mai credeam (n.r. dacă mai credea în victorie la 1-1). Pentru că golul a venit foarte târziu. Știu ce înseamnă un gol marcat în minutul 87, contrar cursului jocului, total nedrept. Îți toarnă plumb în picioare, e clar. Cu atât mai mare este meritul lor, al băieților. Harrison a avut acea execuție de final și ne-a adus o bucurie foarte mare nouă tuturor.”

Niculescu, despre eroul meciului: ”Are calități de vârf autentic”

Niculescu a ținut să-l laude și pe eroul meciului, englezul Shayon Harrison, autorul dublei care a adus Iașiului cele trei puncte.

”Am spus de când a venit la echipă, acum trei săptămâni, că m-a impresionat. Eu, ca fost atacant, recunosc imediat calitățile unui atacant. Am spus că are calități de vârf autentic. Nu m-am uitat neapărat la cele două goluri marcate în meciul amical, ci la calitățile lui. Încă nu este sută la sută, e clar, dar muncește foarte mult zi de zi, își dorește enorm să vină la același nivel cu colegii lui”, a continuat Clau-gol.

(Sursa: Liga2.prosport.ro)

articolul original.

Claudiu Niculescu, descătușat după succesul cu Concordia: ”Sunt 3 puncte mari. Băieții mi-au făcut o mare bucurie.” Antrenorul susține că nu a avut polițe de plătit: ”Eu nu joc fotbal să dau palme”

27 August 2022 at 15:58

Politehnica Iași a deschis seria meciurilor de foc cu patru contracandidate la promovare cu o victorie împotriva Concordiei Chiajna.

Un succes meritat, cu 2-1, dar care s-a conturat greu, golul victoriei fiind marcat în ultimul minut al timpului regulamentar de Shayon Harrison, la trei minute după ce ilfovenii reușiseră egalarea.

Claudiu Niculescu, după succesul în fața fostei sale echipe: ”Sunt entuziasmat, este o victorie mare”

La final, antrenorul ieșenilor, Claudiu Niculescu, a fost extrem de exuberant și a repetat importanța acestui succes pentru echipa sa.

”Este o victorie foarte muncită, dar absolut meritată. M-am bucurat mult după meci, m-am exteriorizat și eu, pentru că a fost destul de stresant, mingea nu voia să intre în poartă. Ei au intrat o singură dată în careul nostru și ne-au dat un gol la o greșeală a noastră în careu. Noi am dominat adversarul, a fost o dominare totală și vreau să-i felicit pe băieți.

Le mulțumesc enorm și suporterilor, am văzut o atmosferă frumoasă, ca atunci când jucam eu fotbal. Credeți-mă, i-am simțit și la pauză pe băieți cu încredere mare pentru că au văzut și ei că tot stadionul este alături de ei. Sunt foarte mulțumit că începe să se creeze acea emulație necesară pentru a ne îndeplini obiectivul. Sunt entuziasmat, este o victorie mare și cel mai important este numărul mare de spectatori. Înțelegeți-mi bucuria pe care o am acum, băieții mi-au făcut o bucurie foarte mare”, a declarat la final Claudiu Niculescu, care a recunoscut că după primirea golului egalizator în minutul 87 nu mai spera într-o victorie: ”Sincer, nu mai credeam (n.r. dacă mai credea în victorie la 1-1). Pentru că golul a venit foarte târziu. Știu ce înseamnă un gol marcat în minutul 87, contrar cursului jocului, total nedrept. Îți toarnă plumb în picioare, e clar. Cu atât mai mare este meritul lor, al băieților. Harrison a avut acea execuție de final și ne-a adus o bucurie foarte mare nouă tuturor.”

Niculescu, despre eroul meciului: ”Are calități de vârf autentic”

Niculescu a ținut să-l laude și pe eroul meciului, englezul Shayon Harrison, autorul dublei care a adus Iașiului cele trei puncte.

”Am spus de când a venit la echipă, acum trei săptămâni, că m-a impresionat. Eu, ca fost atacant, recunosc imediat calitățile unui atacant. Am spus că are calități de vârf autentic. Nu m-am uitat neapărat la cele două goluri marcate în meciul amical, ci la calitățile lui. Încă nu este sută la sută, e clar, dar muncește foarte mult zi de zi, își dorește enorm să vină la același nivel cu colegii lui”, a continuat Clau-gol.

Poli Iași în meciul cu Concordia Chiajna: Knoflach – Martac, V. Lică, Tincu, Finica – Vașvari (cpt.), Marchioni (Plokhotnyuk 88′) – Al. Anton (Bujor 69′), A. Roman, Hunte (Fr. Cristea 61′) – Tomczyk (Harrison 69′). Rezerve neutilizate: Brînză – Ștefanovici, Fl. Plămadă, Ciaun, Ant. Dumitru.

”Eu nu dau palme”

Antrenorul Politehnicii Iași a ținut să sublinieze faptul că nu a avut nicio poliță de plătit nimănui de la Chiajna, ori vreo palmă de dat cuiva: ”Niciodată nu am jucat să dau palme cuiva și nu o fac nici ca antrenor. Nu joc să dau palme. M-am bucurat enorm pentru Politehnica Iași. A fost o răbufnire la final, pentru că am câștigat greu, în minutul 90, deși am fi meritat să o facem mai devreme.”

Poli Iași acumulează 10 puncte după primele patru etape și se instalează pe podium, pe 3, fiind la egalitate cu primele două, CS Comunal Șelimbăr și Unirea Slobozia, însă având un golaveraj inferior, 6-2 față de 8-2 și 7-2. În etapa a 5-a, Poli Iași joacă vineri, 2 septembrie, de la ora 16:30, la București, cu Steaua.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

articolul original.

Claudiu Niculescu, înaintea jocului cu fosta sa echipă, Concordia Chiajna: ”Îl aștept cu mare încredere. E un derby pe care trebuie să-l câștigăm.” Englezul Shayon Harisson e pregătit de debutul la Poli Iași

25 August 2022 at 11:57
image

Politehnica Iași începe seria de foc de patru meciuri în care va avea adversare contracandidate la promovare cu un duel oarecum special pentru antrenorul ei.

Claudiu Niculescu își întâlnește sâmbătă, de la ora 11:00, fosta echipă, Concordia Chiajna, grupare de la care a plecat în primăvara acestui an, după un eșec la scor cu Universitatea Cluj (0-4), deși echipa sa era pe loc de baraj de promovare.

Dacă Poli nu a cunoscut înfrângerea în primele trei runde, adunând 7 puncte, Concordia a pornit catastrofal în noul sezon, cu un eșec la scor pe teren propriu, 0-3 cu nou-promovata CSM Slatina. Între timp, Chiajna a dat semne de revenire, obținând patru puncte în următoarele două runde, dar remiza din ultimul meci, pe teren propriu cu nou-promovata CSC Dumbrăvița (2-2), este surprinzătoare.

Claudiu Niculescu, înainte de meciul cu fosta sa echipă, Concordia: ”Îl aștept cu mare încredere”

Claudiu Niculescu a admis faptul că meciul de sâmbătă, din Copou, e un derby, în condițiile în care se întâlnesc două pretendente la promovare și a punctat că Poli trebuie să obțină victoria cu orice preț.

”Știm foarte bine că ne așteptă un meci extrem de dificil, împotriva unei echipe pe care o cunosc destul de bine, chiar dacă s-au schimbat și la ei mulți jucători în această vară. Ambele echipe au ca obiectiv promovarea, de aceea eu spun că e un derby. Este un meci pe care trebuie să-l câștigăm neapărat, trebuie să facem tot ce depinde de noi să câștigăm jocul. Mă aștept la un meci încrâncenat, un meci în care nu trebuie să facem greșeli mai deloc, pentru că au jucători periculoși, care pot face diferența, în special în faza de atac. Trebuie să fim atenți la acest aspect. Eu zic că suntem pregătiți pentru meciul de sâmbătă și sper să câștigăm și să mai adaugăm trei puncte la zesterea pe care o avem până acum. Aștept cu mare încredere meciul de sâmbătă, încredere care trebuie să ne aducă cele trei puncte”, a declarat antrenorul Claudiu Niculescu în cadrul unei conferințe de presă.

Legat de venirea lui Raul Rusescu la Chiajna, antrenorul Iașiului a subliniat că indiferent de adversarii prezenți pe teren, Poli trebuie să facă tot posibilul să obțină cele trei puncte: ”Vedem dacă Rusescu va juca sau nu. E un atacant experimentat, cu execuții extraordinare, care a cochetat și cu echipa națională, dar indiferent pe cine vom avea în față trebuie să câștigăm, nu avem altă variantă.”

”Punctele aduc promovarea”

Antrenorul a subliniat că în această perioadă în care echipele nu sunt încă omogene punctele sunt foarte importante: ”Deocamdată suntem în grafic, acesta este un lucru foarte bun. Am spus și la început de sezon, cel puțin în primele trei-patru etape trebuie să acumulăm puncte, chiar dacă jocul are de suferit. Asta dă încredere echipei, jucătorilor și tutor oamenilor din jurul acestui club. Pentru mine contează enom de mult punctele. Punctele ne promovează. Și eu îmi doresc să facem jocuri mai bune, și rezultatul să fie consecința unui joc bun, dar într-un final doar punctele contează, nimic altceva.”

Patru meciuri de foc pentru Poli Iași, Niculescu nu e speriat: ”Nu este o serie decisivă”

Claudiu Niculescu a vorbit și despre seria infernală de jocuri pe care Poli o are în față. Iașiul va întâlni în următoarele runde Concordia Chiajna, Steaua, Gloria Buzău și Unirea Slobozia, toate cele patru formații având ca obiectiv accederea în play-off.

”În niciun caz nu poate fi decisivă seria asta. Nu-mi place să fac calcule. Este o serie foarte grea de meciuri, dar prefer să luăm fiecare meci în parte, iar ce va fi după aceea vom vedea. Contează toate etapele, nu doar astea. Important este meciul cu Chiajana, apoi vedem ce va fi la Steaua și la celelalte partide. Da, e o serie grea, dar nu decisivă. Se poate lua o opțiune serioasă la play-off în cazul în care facem mai multe puncte, dar nu este o serie decisivă”, a mai spus Niculescu.

Antrenorul Iașiului a precizat că doar Karachanakov și Kouadio au acuzat ușoare probleme medicale, dar speră ca ambii jucători să fie apți la ora jocului cu Chiajna.

Shayon Harisson: ”Sunt încrezător că pot ajuta echipa”

Vestiarul a fost reprezentat la conferința de presă de atacantul Shayon Harrison, care ar putea debuta sâmbătă într-un meci oficial la Poli Iași. Vârful britanic a declarat că se simte bine fizic și este încrezător că poate ajuta echipa din Copou.

”A trecut ceva timp de când am venit la Poli, sper să am ocazia să debutez în meciul de sâmbătă, într-un meci oficial. Sunt foarte încântat de ceea ce am găsit aici, colegii m-au primit bine, staff-ul la fel și sunt foarte concentrat pentru meciul de sâmbătă, unul foarte important pentru echipă. Mă simt foarte bine fizic, doar actele m-au împiedicat să debutez mai repede. Și psihic sunt bine, sunt încrezător că pot ajuta echipa”, a spus Harrison.

Oficialii din Copou au făcut un apel la spectatori să vină din timp la stadion, nu cu 10 minute înainte de startul partidei, pentru a evita aglomerația la casele de bilete și la porțile de intrare în arenă.

”Fac un apel la public să vină mai devreme la stadion, nu cu câteva minute înainte de meci. Oricât de multe case ar fi deschise, acestea nu pot face față unui aflux mare de spectatori, cu câteva minute înainte de meci”, a explicat managerul media Lucian Lucescu.

Poli Iași – Concordia Chiajna se joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul ”Emil Alexandrescu” din Iași, în cadrul etapei a 4-a a Ligii 2. Înaintea debutului acestei runde, echipa lui Claudiu Niculescu ocupă locul 5, cu 7 puncte și golaveraj 4-1, iar cea a lui Ianis Zicu se află pe poziția a 9-a, cu 4 puncte și golaveraj 3-5.

articolul original.

Poli Iași a revenit după pauză și a câștigat pe final la Dej (1-2)

20 August 2022 at 17:03
By: Geo
image

Politehnica Iași a bifat, sâmbătă, al doilea succes consecutiv din acest sezon, 2-1 în deplasare cu Unirea Dej, și s-a instalat pe podium în clasamentul intermediar al Ligii 3, după trei etape.

Condusă la pauză, după o primă repriză mai modestă, echipa lui Claudiu Niculescu a avut puterea să revină în partea secundă și a înscris golul victoriei printr-o execuție superbă a polonezului Pawel Tomczyk.

Echipa din Dej a intrat în avantaj la cabine, reușind să înscrie cu trei minute înainte de pauză. Cocian a executat bine un corner de pe partea dreaptă, balonul deviat a ajuns la Mihai Kereki, care a înscris cu o lovitură de cap.

Două decizii ale arbitrului au întors meciul în favoarea Iașiului

La pauză, Claudiu Niculescu a făcut două mutări inspirate – Martac și Karachanakov în locul lui Fosu-Mensah și Torino Hunte, care au schimbat cursul jocului.

Partea a secundă a debutat cu o bună ocazie a gazdelor, ratată de Blaj (57), după care Iașiul a pus stăpânire pe joc. Meciul s-a decis la mijlocul reprizei a doua, când arbitrul Cătălin Buși a luat două decizii importante în economia jocului, în doar două minute.

Mai întâi Gabriel Vașvari a restabilit egalitatea, în minutul 63, dintr-un penalty controversat, având în vedere explicațiile arbitrului, două minute mai târziu gazdele primind o nouă lovitură. În minutul 65, Unirea Dej a rămas în inferioritate numerică, după ce Gabriel Buta a fost eliminat direct pentru o presupusă lovitură cu cotul asupra lui Anton, iar misiunea Iașiului a devenit mult mai facilă din acel moment.

Poli a forțat victoria în jumătatea de oră rămasă, iar eforturile i-au fost răsplătite în minutul 83, când polonezul Tomczyk a marcat cu o execuție superbă, șut de pe partea stângă, din întoarcere, peste portarul Railean.

Poli Iași, a patra echipă care câștigă la Dej! Unirea pierde primele puncte în acest sezon

Victorie importantă pentru Poli Iași, care se instalează pe podium după trei runde, pe locul 3, cu 7 puncte, și așteaptă cu încredere primul mare meci al campionatului pentru ea, cu Concordia Chiajna.

De cealaltă parte, Unirea Dej a suferit doar al patrulea eșec pe teren propriu de când a promovat (doar Slobozia, Petrolul și Viitorul Pandurii au câștigat în sezonul trecut la Dej!) și rămâne cu 6 puncte după primele trei runde. Ardelenii lui Dragoș Militaru se vor deplasa în etapa a 4-a la Clinceni, pentru jocul cu Dinamo.

Citiți mai multe pe Liga2.prosport.ro

articolul original.
❌