ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Se clatină sprijinul lui Nicușor Dan la Pirmăria Capitalei? Claudiu Năsui (USR): În 2023 partidul va trebui să ia o decizie pe această temă

29 November 2022 at 21:45
image

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a fost cea mai bună soluţie în 2020, iar în 2023 va trebui să luăm o decizie pe această temă şi vom vedea cum o vom face să iasă bine şi să maximizăm binele pentru societate, a transmismarți deputatul USR Claudiu Năsui în emisiunea Talk News de la Profit News TV.

Întrebat dacă este mulţumit de primarul general Nicuşor Dan, Claudiu Năsui a spus: ”E o întrebare dificilă, aş spune că Nicuşor Dan a fost cea mai bună soluţie în 2020 şi cred că este este cea mai bună soluţie dintre cele aflate pe piaţă în secunda aceasta. Acum în 2022, dintre cei care şi-au anunţat candidatura şi anume doamna Firea şi cred că şi în 2024 este o soluţie foarte onorabilă şi foarte bună, evident trebuie să aibă loc nişte discuţii interne în USR”.

Despre o susţinere a actualului primari pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, Năsui a arătat că Nicuşor Dan a fost o opţiune în 2020 nu vede de ce nu ar fi în 2024.

”A fost o alegere atunci, întotdeauna în politică trebuie să maximizezi binele, asta am făcut susţinându-l pe Nicuşor Dan, În 2023 va trebui să luăm o decizie pe această temă şi vom vedea cum o vom face să iasă bine şi să maximizăm binele pentru societate”, a afirmat Năsui.

El a precizat că Nicuşor Dan ”e un primar care a primit o primărie în faliment cu o tonă de probleme”.

Întrebat dacă îi reproşează ceva, Năsui a spus. ”Nu vreau să îi reproşez. Îl susţinem, avem o comunicare foarte bună, în sfârşit, primele 15 luni au fost mai tumultoase şi în momentul de faţă avem o colaborare foarte bună”.

Despre varianta unei candidaturi a actualului preşedinte al CJ Oradea, Ilie Bolojan, la primăria Capitalei, Năsui a spus că nu crede că acesta îşi doreşte acest lucru, pentru că are un CV foarte bun în Oradea, iar Bucureştiul este o primărie care are problerme mult mai mari decât Oradea, scrie news.ro

articolul original.

Fost ministru al Economiei iese la atac: ‘Ei încearcă acum să redefinească termenul de pensie specială, astfel încât să îndeplinească jalonul din PNRR’

10 November 2022 at 18:15
image

Claudiu Năsui spune că ”e un concurs trist, care se întâmplă cam anual în România, care crește mai mult punctul de pensie și pensiile. Soluția nu este să avansăm și noi un procent și să intrăm în această horă, ci să mergem către un sistem de pensii care să nu mai depindă de factorul politic (…). România are deja soluția, a început-o în urmă cu mulți ani, se numește Pilonul II, trebuie accelerat mersul înspre acel sistem care e mai degrabă autentic contributiv, cu capitalizare, în care economiile românilor nu mai depind de o decizie politică și să încurajăm cât mai mult lucrul acesta.

Făcusem zilele trecute un calcul simplu: dacă am contribui toți banii pe care ni-i ia acum statul așa-zis pentru pensii în Pilonul I sau Pilonul II, în Pilonul II am avea o pensie de 6.800 de lei pe lună net, ceea ce ar fi extrem de decent și asta contributiv și nespecial și mai ales independent politic”.

Vicepreședintele USR acuză coaliția că nu vrea să desființeze pensiile speciale:

”Deocamdată, ce am văzut din partea coaliției este mai mult o fugă de responsabilitate. Domnul Boloș ne explica că nu există pensii speciale, pentru că sunt fie indemnizații pentru limită de vârstă, fie pensii de serviciu, au alte denumiri tehnice în diferite legi, domnul Budăi a eliminat 97% din pensiile speciale și a zis că pentru doar 3% de ce facem acest tam-tam, că sunt doar câteva milioane de lei pensii speciale în România și atât. Deci ei încearcă acum să redefinească termenul de pensie specială, astfel încât să îndeplinească jalonul (din PNRR-n.r.). Evident, Comisia Europeană nu-i atât de ușor de prostit”, conform rfi.ro

articolul original.

Claudiu Năsui: Ministrul Spătaru-Damen l-a pus pe fostul său coleg de la Damen Galați la președinția CA al Romaero și președinția CA al Romarm. Singura lui prioritate este căpușarea

18 October 2022 at 15:27
image

Deputatul USR Claudiu Năsui îl acuză pe ministrul Economiei, Florin Spătaru, că a instalat un fost coleg de la Damen Galați la președinția Consiliului de Administrație de la Romaero, deși acesta nu are „nicio cunoștință pe restructurare”. Mai mult, același Costel Enache, actual consilier în cabinetul ministrului, a fost pus președinte și în Consiliul de Administrație de la Romarm.

Ce a spus Claudiu Năsui despre „ministrul Spătaru-Damen”

„Știți pe cine a pus ministrul Spătaru-Damen la președinția consiliul de administrație al Romaero? Pe fostul său coleg de la Damen Galati. Domnul Costel Enache, actual consilier în cabinetul ministrului, fost ofițer, fără nicio cunoștință pe restructurare. Și tot pe el l-a pus și președinte și în consiliul de administrație la Romarm, altă companie de stat căpușată care căpușează mai departe industria de apărare”, a scris Claudiu Năsui, marți, pe Facebook.

Fostul ministru al economiei susține că înainte de Costel Enache a fost în funcție un alt coleg de la Damen al lui Florin Spătaru.

„Înainte de domnul Enache a fost un al coleg de la Damen al domnului ministru, Viorel Beleuzu. Un fost membru în consiliul de supraveghere al Damen Mangalia, și el consilier actual al ministrului. Și vă fac și o predicție. Același domn Beleuzu va fi și viitor membru tot la Damen Mangalia”, a adăugat Claudiu Năsui.

„Ultima prioritate a ministrului Spătaru este să salveze Romaero. Singura lui prioritate este căpușarea. În cazul Romaero, mai e o prioritate, să ia PSD niște terenuri scumpe în Băneasa pe nimic”, a mai spus deputatul USR.

articolul original.
  • There are no more articles
❌