ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Centrul Cultural Mioveni demarează campania umanitară „Moș Crăciun vine și la tine!”

5 December 2022 at 09:47
image

Centrul Cultural Mioveni a dat start unei noi campanii umanitare prin care își propune să aducă bucurie de sărbători unor copii la care moșul nu poate ajunge.

„Moș Crăciun vine și la tine!” este o campanie umanitară cu tradiție care, cu ajutorul voluntarilor și a donatorilor generoși, a reușit să ajungă în casele a sute de copii din Mioveni.

Anul acesta, campania de strângere de donații se va derula între 05 – 20 decembrie, urmând ca până în ajunul Crăciunului cadourile să fie livrate micilor destinatari.

Prin această campanie, oricine poate afla cum este să fii Moș Crăciun, dăruind copiilor haine, încălțăminte, jucării, rechizite, cărți, alimente neperisabile ori dulciuri.

Donațiile constând în bunuri materiale vor fi colectate până pe 20 decembrie, la Centrul Cultural Mioveni corp B, Bl. V2 B, parter (lângă Poliția Locală Mioveni), de luni până joi, în intervalul orar 08.00 – 16.00.

articolul original.

Centrul Cultural Mioveni: Focul lui Sumedru, locurile unde se aprind focurile tradiționale

18 October 2022 at 07:40
image

Marți, 25 octombrie, în ajunul sărbătorii Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, în orașul Mioveni se va respecta tradiția Focului lui Sumedru, sărbătoare cu o vechime de peste 2.000 de ani în cultura tradițională a satului românesc.

Ca în fiecare an, focuri simbolice vor fi aprinse doar în locurile amenajate și supravegheate de reprezentanții S.V.S.U. Mioveni, alături de cei ai primăriei și Centrului Cultural Mioveni.

Începând cu ora 18.00 se vor aprinde focuri la Grădinița Făget, Școala Colibași, Școala Gimnazială Clucereasa, Școala Gimnazială “George Topârceanu”, Școala Gimnazială “Liviu Rebreanu” – inclusiv structura Racovița, Liceul “Iulia Zamfirescu” și Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni, iar de la ora 19.00, ultimul foc se va înălța în Racovița de Sus, pe Strada Morii (Zăvoi).

Credințele și datinile populare prezintă Focul lui Sumedru drept un ceremonial nocturn de schimbare a timpului calendaristic asociat cu venirea iernii, în zona montană, precum și în Muscel fiind cunoscut drept „focul viu” al ciobanilor români, care purifica îndeosebi pastorii si turmele acestora.

articolul original.

Începe cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru Ludicus!

11 October 2022 at 07:04

Centrul Cultural Mioveni, Primăria şi Consiliul Local Mioveni invită toţi iubitorii de teatru la Festivalul Naţional de Teatru Ludicus. Ediţia din acest an se desfăşoară în perioada 14 – 16 octombrie 2022 în sala de spectacole a Centrului Cultural Mioveni.

Pentru ediţia din acest an, Universitatea Naţională de Artă Tearală şi Cinematografică I. L. Caragiale din Bucureşti devine partener al festivalului.

Programul festivalului cuprinde 8 trupe de teatru de gimnaziu şi liceu, un spectacol invitat, o seara a Povestirilor Ludicus şi momente de improvizaţie ale trupelor participante.

”Iubiri senile”, spectacol invitat, este o producţie a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică I. L. Caragiale din Bucureşti. Este un spectacol de Commedia dell’Arte plin de citate, de jocuri, de ritm, care te face să râzi, să te emoționezi și să gândești. Pe scurt, sinteza teatrului. Povestea este foarte simplă, dar cu teme profunde, de exemplu, cea tipică a societății actuale, în care bătrânii se prefac tineri, fără a da loc noilor generații. Dar aici, spre deosebire față de viață, pentru că teatrul este cea mai frumoasă parte a vieții, toate lucrurile se vor aranja și toată lumea va fi fericită. Iar publicul va putea părăsi sala cu o nouă speranță.

Povestirile Ludicus aduc în dezbaterea celor prezenţi importanţa educaţiei prin teatru în rândul tinerilor. Moderatorul acestei discuţii este actorul Andrei Barbu şi lui i se alătură Conf.univ.dr. Mihaela Michailov, director a CeArFi (Centrul de Cercetare în Arte performative și Film), din cadrul Departamentului Cercetare Dezvoltare Inovare (DCDI) şi membrii juriului.

Juriul din acest an este format din Laurenţiu Tudor, regizor, Anca Olteanu, actriţă şi director artistic al Teatrului Municipal Ariel din Râmnicu Vâlcea şi Adrian Andone, actor al Teatrului Naţional din Craiova.

În competiţie sunt opt trupe, dintre care două de gimnaziu şi şase de liceu.

Trupa de teatru Eden din Bughea va prezenta spectacolul Telegrame, o adaptare după I. L. Caragiale de Ioana Chirilă, iar cea de-a doua trupă, Victory of art va prezenta spectacolul Alice în ţara minunilor de Levis Carroll, în regia Ioanei Dragomir şi Julieta Georoiu.

La secţiunea liceu vor fi trupele:

Acting up din Bucureşti cu spectacolul Semne de bună purtare de Rajiv Joseph fiind un spectacol cu regie colectivă.

Trupa de teatru Ad-Hoc din Piteşti va prezenta spectacolul Oscar, o adaptare după romanul Oscar şi Tanti Roz al lui Eric-Emmanuel Schmitt, în regia Iustinei Cuceanu.

Amprente din Braşov vor participa cu spectacolul Zbor, o adaptare a romanului Zbor deasupra unui cuib de cuci de Ken Kesey în regia Ancăi Maria Băcanu.

Atelierul de teatru din Botoşani vor participa cu spectacolul Recviem pentru un iepuraş de Mihai Ignat în regia lui Lenuş Moraru şi Gelu Râşca.

Trupa de teatru Protha din Panciu vor prezenta spectacolul Wanda de Mihaela Michailov şi Radu Apostol în regia lui Cătălin Sfîrloagă.

Victory of Art din Bucureşti, la secţiunea liceu, vor prezenta spectacolul Audiţia de Alexandr Galin în regia Julietei Georoiu.

La secţiunea improvizaţii, trupele de liceu vor lucra cu trineri, studenţi ai UNATC I. L. C la secţia de pedagogie teatrală, din cadrul Facultăţii de Teatru, unde vor dezvolta momente pornind de la spectacolele lor şi vor adăuga anumite teme pe care organizatorii le-au pregătit.

Vă aşteptăm la festival!

Program:

articolul original.

“Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeșelului” începe vineri, la Mioveni

5 October 2022 at 08:23

Peste 30 de producători locali atestați, din domeniul agroalimentar și agenți economici, îi vor aştepta pe vizitatori la standurile cu vânzare, care vor fi amenajate în Centrul Civic al oraşului, în perioada 7-9 octombrie.

Aici veți găsi fructe şi legume de sezon numai bune de folosit la murături, zacuscă sau dulceață, produse lactate şi din carne, produse apicole, lavandă, dulciuri de casă.

De la sărbătoare nu lipsesc bineînţeles mustăriile care vor oferi pe loc must proaspăt stors, dar nici meşterii populari, care îi vor încânta pe vizitatori cu creaţiile lor deosebite.

Evenimentul “Târgul Meșterilor Populari – Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeșelului” este organizat de Primăria Mioveni și Centrul Cultural Mioveni

articolul original.

Săptămâna Europeană a Sportului continuă la Mioveni!

27 September 2022 at 12:56
image

Astăzi, aproximativ 200 de elevi din Mioveni au învațat cum să aibă un stil de viață sănătos, bazat pe o alimentație echilibrată și sănătoasă.

Seminarul “Tinerii și stilul de viață sănătos” s-a desfășurat la Centrul Culltural Mioveni pe parcursul a 2 ore, timp în care s-a discutat despre, piramida alimentației sănătoase, despre cum elevii să își construiască un meniu zilnic cât mai sănătos, dar și despre cum să evite alimentele mai puțin sănătoase.
Scopul acestuia a fost creșterea gradului de conștientizare în rândul tinerilor cu privire la importanța sportului și a activității fizice pentru un stil de viață cât mai sănătos.
Evenimentul a făcut parte din ciclul de manifestări dedicate “Săptămânii Europeane a Sportului” și a fost susținut de către specialistul în nutriție, Valentina Florea.
articolul original.

Peste 30 000 de participanți la prima ediție – Analogue Festival, cel mai mare festival din regiune

5 September 2022 at 13:48

Luni, 5 septembrie 2022

Analogue Festival a reușit chiar de la prima ediție, desfășurată între 2 și 4 septembrie, în peisajul spectaculos al Platoului Făget, din Mioveni (județul Argeș), să atragă un public foarte numeros. Peste 30.000 de participanți din regiune, dar și din alte județe ale țării, au venit la festival și s-au bucurat de un line-up de excepție dar și de multele activități care, împreună cu organizarea foarte bună, au animat locul de desfășurare și l-au transformat în cel mai apreciat festival din regiunea central-sudică a țării.

20 de trupe și artiști de top au susținut concerte la Analogue, printre care Asaf Avidan, Jessie Ware, JP Cooper, Subcarpați, BUG Mafia sau Zdob și Zdub. Dincolo de concertele reușite și de atmosfera extraordinară de la fața locului, festivalul a fost o reală bucurie pentru participanți, un motiv de mândrie că există acum un astfel de eveniment în regiune, un indiciu clar pentru organizatori ca era un eveniment așteptat, necesar și la momentul potrivit.

Dat fiind succesul primei ediții, organizatorii, Centrul Cultural Mioveni, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al orașului Mioveni, au anunțat că doresc să continue acest proiect și că au început pregătirile pentru o nouă ediție în 2023, la o dată care va fi anunțată în curând.

Pe parcursul celor trei zile de desfășurare, Analogue Festival a prezentat trei scene de muzică live și petreceri cu DJs, dar și multe activități în aer liber, de la ridicări cu balonul cu aer cald, la silent disco, degustări de vinuri, ateliere de creație și multe altele. 11 vendori de food & drinks au completat oferta festivalului.

Ne-am dorit chiar de la această primă ediție a Analogue Festival să le oferim participanților o experiență diferită, nu doar din punct de vedere muzical, ci și ca îndemn al nostru: Escape into reality. Ne bucurăm că, în ciuda vremii mai neprietenoase, oamenii au venit în număr foarte mare, s-au distrat, au dansat și s-au bucurat de toate activitățile pregătite pentru ei. Suntem fericiți că pe scenele noastre au urcat artiști de top, internaționali și români, care au oferit show-uri memorabile, exact cum am văzut și la alte festivaluri mari din țară. Aș vrea să mulțumesc tuturor celor care au făcut posibilă transformarea unui vis în realitate: sponsorilor și partenerilor noștri, autorităților și forțelor de ordine, echipei de organizare, artiștilor si, mai ales, publicului care a crezut în noi. Pentru la anul pregătim și mai multe surprize și experiențe extraordinare”, a declarat Alin Călinescu, managerul Analogue Festival.

Pe Main Stage au avut loc, în cele trei zile, concerte de genuri muzicale diferite: indie, electronic dance music, disco, folk-rock, pop, soul, etno-rock, folclor underground, dub-reggae, hip-hop și trap.

Pe scenă au urcat headlinerii Jessie Ware, JP Cooper, Morcheeba, Asaf Avidan, B.U.G. Mafia, Dubioza Kolektiv, Rudimental DJ și Subcarpați. Pe lângă aceștia, au mai cântat și Bruja. Catalina Cara, Deliric x Silent Strike, El Nino, Golan, Irina Rimes, Moonlight Breakfast, Nane, The Motans, TM Grove & Maria Hojda și Zdob si Zdub.

Video Analogue Festival

Pe parcursul festivalului, cei care au dorit au putut să vadă festivalul și de sus, din balonul cu aer cald amplasat chiar pe Platoul Făget. Cea de-a doua scenă a festivalului a fost dedicată tinerilor artiști, din zona de muzică indie/pop/rock, hip-hop sau muzică electronică, care au avut un spațiu dedicat în cadrul festivalului. Au urcat pe scenă 11 debutanţi, trupe, soliști, performeri și DJs amatori.

Scena Radio ZU a fost, de asemenea, în atenția tinerilor care au petrecut în număr mare până noaptea târziu, pe ritmurile evergreenurilor de la #MuzicaAia.

Ziua 1 (vineri, 2 septembrie)

10.000 de persoane din regiune, dar și din alte județe ale țării, au venit la Analogue Festival, în prima zi a primei ediții. Chiar dacă a plouat aproape întreaga zi, participanții s-au bucurat de concertele și de activitățile pe care le-au putut face la fața locului.

Pe scena principală a fost o seară hip-hop & trap de zile mari, unde au cântat Bruja, El Nino, Nane, Deliric & Silent Strike cu Muse Quartet. Tataee, Caddy și Uzzi de la B.U.G. Mafia au încălzit atmosfera până târziu în noapte cu un show excepțional care nu a fost împiedicat de ploaie, urmați de acordurile de electric party de la Rudimental DJ.

Ziua 2 (sâmbătă, 3 septembrie)

Dragi prieteni, pandemia și războiul ne-au despărțit, dar ne bucurăm că ne-am regăsit la Analogue!“ le-au transmis artiștii de la Zdob și Zdub miilor de entuziaști care au dansat în fața scenei.

Concertele de sâmbătă au fost deschise de Catalina Cara, urmată de Moonlight Breakfast, Zdob și Zdub, Subcarpaţi și de balcanicii de la Dubioza Kolektiv.

Este mereu distractiv pentru noi să împărțim scena cu prietenii noștri de la Subcarpați, dar de data asta a fost și mai frumos, în fața unui public uimitor care nu a fost deranjat de vremea rece și care a cântat și a dansat cu noi tot spectacolul. Vă salutăm și ne cerem scuze pentru toți pantofii și cizmele distruse!” au declarat cei de la Dubioza Kolektiv.

Britanicii de la Morcheeba au încheiat seara cu un spectacol plin de sensibilitate și emoție, Skye impresionȃnd publicul cu vocea sa puternică și cu prezența scenică hipnotizantă.

Organizatorii au estimat o participare a peste 10.000 de oameni în cea de-a doua zi a festivalului.

Ziua 3 (duminică, 4 septembrie)

Duminică au fost 7 concerte pe Main Stage, începând cu TM Groove & Maria Hojda, urmați de The Motans, Irina Rimes și Golan. Mai apoi au intrat pe scenă israelianul Asaf Avidan și britanicii JP Cooper și Jessie Ware, cu show-uri care au întrecut toate așteptările.

Energicul Asaf Avidan a avut un show plin de emoție, a coborât în public, a interacționat cu fanii și a mărturisit că de fiecare dată când cântă în România se simte foarte bine, nu doar pentru că strămoșii săi au fost români, ci pentru că energia pe care o simte din partea publicului e specială. La auzul celebrei “One Day / Reckoning Song”, publicul a izbucnit în urale si a cântat toate versurile alături de artist.

Piesele “She’s on my mind” și “Perfect Strangers” ale lui JP Cooper i-au determinat pe toți cei prezenți să cânte împreună cu artistul și să danseze.

Ultimul concert al festivalului a fost cel al lui Jesse Ware care, împreună cu dansatorii și acompaniatorii săi de excepție, au ridicat la maximum nivelul energiei publicului pe ritmuri de disco și dance.

Peste 10.000 de participanți au fost și în a treia zi de festival.

articolul original.

Festivalul – Concurs Național de Folclor Mioveni, ediția a III-a

10 August 2022 at 12:25
image

Centrul Cultural, Primăria Orașului și Consiliul Local Mioveni organizează în perioada 12-14 august 2022, Festivalul – Concurs Național de Folclor Mioveni, ediția a III-a.

Orașul va fi gazdă pentru aproximativ 300 de dansatori, membri ai ansamblurilor
folclorice participante la ediția din acest an.
Evenimentul va consta într-o paradă a portului traditional românesc dar și spectacole concurs.
În acest sens, pentru organizarea în cele mai bune condiții a paradei portului popular, circulația rutieră va fi restricționată în data de 12 august în intervalul orar 17.00 – 20.00, pe bulevardul Dacia (DN 73D), din zona blocului H1 până la Primăria Orașului Mioveni.
articolul original.

BUG Mafia: Direct din cartier, la Festivalul Analogue Mioveni – 2022

22 June 2022 at 06:30
image

Direct din cartier, să dăm un strigăt Mafiei Subterane bucureștene.

Suntem foarte mândri să îi urăm bun venit lui B.U.G. Mafia la prima ediție a Festivalului Analog!
Fii acolo sau fii părtaș!
2-4 septembrie, Platoul Făget, Mioveni. Biletele sunt deja puse la vânzare (link-uri în comentarii mai jos).
#AnalogueFestival #AnalogueFestival2022
articolul original.
  • There are no more articles
❌