ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 30 November 2022Ultimele Stiri

Marius Tucă Show începe miercuri, 30 noiembrie, de la ora 20.00, live pe gândul.ro

30 November 2022 at 06:00
image

Ediția de colecție – partea a II-a – va prezenta ultimele zile ale soților Ceaușescu prin prisma mărturiilor lui Victor Anastasie Stănculescu, Gelu Voican Voiculescu, Gen. Constantin Lucescu. Emisiunea o puteți urmări pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă – și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul. Tineți aproape!”

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Marian Ceaușescu s-a dus peste Niculae Bădălău: ‘Îl așteptăm pe Bădălău la bulău. Nu v-ați săturat, mă, cât ați furat?’

29 November 2022 at 14:39
image

Protestatarul Marian Tivilic Moroșanu, cunoscut opiniei publice drept Marian Ceaușescu, a fost prezent, luni, la Curtea de Apel București. Magistrații de la CAB au decis să accepte solicitare DNA privitoare la arestarea preventivă a lui Niculae Bădălău, într-un dosar privind comiterea de fapte de corupție.

Marian Ceaușescu l-a așteptat pe Bădălău la ieșirea de la Curtea de Apel București.

„Îl așteptăm pe Bădălău la bulău. Borfașule, escrocule, de ce ai luat, mă, borfașule? Îți urează românii: pușcărie plăcută! Pentru că ți-ai bătut joc de ei! Borfașule! Bădălău, nu v-ați săturat, mă, cât ați furat?”, i-a strigat cunoscutul protestatar.

„BORFASUL Bădălau Nicolae a primit mandat de arestare preventiva pentru următoarele 30 de zile.
Decizia nu este definitivă și poate fi atacata cu contestație in 48 de ore..
În baza art. 226C. proc. pen. admite în parte propunerea de arestare preventiva formulata de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație si Justiție DNA, în dosarul de urmărire penala nr 256/P/2022.
1. In baza art 202 C. proc.pen. dispune arestarea preventiva a inculpatului Badalau Niculae, (date), pentru o perioada de 30 de zile, începând cu data de 28..11.2022 si pana la data de 27.11.2022, inclusiv. in temeiul art 230 C. proc. pen dispune emiterea de Îndată a mandatului de arestare prevenit.”, a scris, pe Facebook, Marian Ceaușescu.

articolul original.

Motivul pentru care prima doamnă Ceaușescu și-a schimbat numele și data nașterii, imediat după căsătorie

25 November 2022 at 21:06

Elena Ceaușescu a fost una dintre cele mai cunoscute și mai ,,de temut” femei din perioada comunismului. Soția lui Nicolae Ceaușescu a fost considerată un personaj controversat al istoriei, iar anumite decizii pe care le-a luat în viața sa nu au fost înțelese de în totalitate.

Cum se numea, de fapt, Elena Ceaușescu și în ce an a fost născută prima doamnă a lui Nicolae Ceaușescu

Pe numele său real Lenuța Petrescu, tovarășa s-a născut pe data de 7 ianuarie 1916, în comuna Petrești, din județul Dâmbovița. La nivel educațional, Elena Ceaușescu a avut doar patru clase primare, urmând ca mai apoi să cunoască traiul în București, oraș în care s-a mutat alături de fratele ei și în care avea să-l întâlnească pe cel care urma să-i devină soț.

Elena și Nicolae Ceaușescu. Sursă foto: arhivă

,,M-am născut în comuna Petrești, în județul Dâmbovița în anul 1919, la 7 ianuarie. Părinții (n.r. – inițial în document era notat ‘părinți’) se numesc Nae și Alexandrina ocupația agricultori avere patru hectare de pământ și casă de locuit, între (n.r. – inițial termenul era scris ‘în tre’) anii 1926-1930 am făcut școala în comuna în care m-am născut”, apare într-un fragment din documentul autobiografic al soției lui Nicolae Ceaușescu.

articolul original.

Iar își aduc aminte românii de Ceaușescu

25 November 2022 at 12:11
By: (R.C.)

Frigul și foamea care dau târcoale românilor, din cauza ultimelor evoluții mondiale, îi fac pe oameni să-și amintească de perioada comunistă. Cu fix o lună înainte de ziua în care au fost omorâți soții Ceaușescu, în timpul așa numitei Revoluții din 1989, românii se gândesc la una dintre acuzațiile aduse familiei dictatoare. „Ați ținut în întuneric și frig și ați înfometat poporul român“ suna aceasta. Iar cuplul Ceaușescu a plătit cu viața. Acum, spun românii revoltați, nici măcar nu e cineva tras la răspundere. Cine o fi de vină?, se intreabă din ce in ce mai mulți. Păcat, însă că nu primesc răspuns.

Ursula von der Leyen a citit Scînteia

Nu este prima dată când românii își amintesc de vremurile de dinainte de 1989, mai ales după ce Ursula von der Leyen scria pe twitter astă-vară:

„Să acționăm împreună pentru a diminua consumul de gaze și pentru a asigura o plasă de siguranță pentru toate țările UE”, sublinia Ursula von der Leyen într-o postare intitulată: „Economisiți gaz pentru o iarnă sigură”.

Comisia propune un nou Regulament al Consiliului privind măsurile coordonate de reducere a cererii de gaze, pe baza articolului 122 din Tratat. Noul regulament va stabili ca obiectiv pentru toate statele membre să reducă cererea de gaze cu 15% între 1 august 2022 şi 31 martie 2023, notează Agerpres.

Ce scria Scînteia, organul CC al PCR în 1987?

articolul original.

Dumitru Dragomir dă de pământ cu protestatarul Marian Ceaușescu: Dacă eu sunt așa, înseamnă că el este un gentleman capitalist

24 November 2022 at 20:45
image

Fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a transmis joi seara la postul de televiziune România TV, că protestatarul Marian Ceaușescu îl urmărește peste tot.

„A venit acum, a patra oară, cu un grup organizat, a venit și cu câinele. M-a mușcat, am fost la IML. Ceaușescu m-a lovit la ochi cu o șurubelniță.

A vrut să mă tâlhărească, sigur. De 10 ani nu mai sunt la Ligă, de 15 ani nu mai fac politică. Sunt exemplul de om pentru societatea asta capitalistă.

Mă face jigodie comunistă. Dacă eu sunt așa, înseamnă că el este un gentleman capitalist. Dacă așa sunt gentlemanii, eu vreau să rămân comunist.

Ce urmărești, mă, băiatule? De el nu mi-e frică, chiar dacă e oligofren sau ce-o fi!

Eu i-am făcut plângere, vreau ordin de restricție, să nu se apropie la 1000 de metri de mine.

El știe că sunt un țăran autentic, am știut cum să-mi fac viața. Găsești un individ ca ăsta care-și bagă toate în familia mea.

Ce vrea de la mine? Rău nu fac la oameni, plătesc salarii, impozite”, a spus Dumitru Dragomir, conform stiripesurse.ro

articolul original.

Singurul loc din România care ar rezista unui atac cu bombe nucleare. A intrat în vizorul NASA

24 November 2022 at 21:45

Există o anumită zonă în România care, potrivit studiilor, ar continua să existe în cazul unui atac nuclear major. NASA a investigat extrem de bine acest loc unic în toată lumea. Oamenii de știință îl consideră una dintre cele mai mari descoperiri științifice ale secolului 20. Mai mult, cercetătorii de la NASA au comparat mediul din acest loc cu cel de pe planeta Marte.

Unde se află acest loc și cum a fost descoperit

Locația se află la 20-30 de metri adâncime într-o zonă împrejmuită de movile, la ieșirea din Mangalia. Are o lungime de 300 de metri și galerii joase de 2 metri. În interior au fost descoperite 200 de specii care s-au adaptat vieții într-un mediu în care nu există prea mult oxigen.

Singurii oameni care pot intra acolo sunt doar cercetătorii. Reputatul geolog ,Cristian Lascu, a povestit pentru canalul de YouTube „Stellarium” cum a descoperit faimoasa peșteră care ulterior i-a fascinat pe americani. Aceștia sunt extrem de interesați de zona pe care au explorat-o încă din primii ani de după 1989.

„Am furat un puț că să găsesc peștera. Am avut puțin noroc, pentru că am nimerit chiar în galerie, la 20 de metri adâncime. Am văzut pe pereții încăperii mișunind păianjeni, scorpioni, miriapozi și alte viețuitoare.

Biologii de la Institutul de Speologie au determinat fauna, au zis că sânt nemaiîntâlnite în lume: o specie nouă de păianjen, singurul scorpion de apă dulce cunoscut, nu știu ce lipitoare-minune și prima lipitoare cavernicolă din lume.”, își amintește reputatul geolog, Cristian Lascu.

Ieșire Mangalia

Ceaușescu dăduse ordin să se construiască o termocentrală gigant în acest loc

În 1986, Nicolae Ceaușescu ordona începerea investigațiilor geologice în zona 2 Mai-Vama Veche, în vederea construirii unei termocentrale uriașe. Se spune că dictatorul ar fi indicat acest loc, chiar în timp ce se afla în elicopter. Cu toate acestea, descoperirea geologilor l-a făcut pe conducătorul statului să renunțe la planul inițial.

Ceaușescu pe vremea Comunismului

NASA a făcut cercetări în acest loc

La 10 ani după aceste descoperiri, mai exact în 1996, NASA a pus ochii pe această peșteră. Împreună cu o echipă de experți români, americanii s-au deplasat în acea zonă pentru a face cercetări. Aceștia au fost fascinați de asemănarea cu fosele vulcanice de pe Marte. Imediat ce investigațiile s-au terminat, echipa de români a fost angajată de Agenția Spațială Americană și au plecat în SUA.

„Proiectul de construcție a termocentralei a fost abandonat, din fericire. În 1996 , peștera este luată în vizorul NASA care împreună cu cercetătorii români lucrează la peșteră, interesul fiind maxim, asemănarea cu fosele vulcanice de pe Marte fiind evidență. Odată lucrările terminate cercetătorii români au fost „furați” de NASA.

Potențialul științific al peșterii nu este epuizat. Nimic semnificativ nu se mai petrece la Movile, inclusiv pentru că puținii bani alocați cercetării nu sunt direcționați către priorități reale. Laboratorul în care au lucrat cercetătorii români este in pericol de a fi evacuat din cauza datoriilor față de stat.”, a mai spus Cristian Lascu.

Ulterior, peste 10 ani, în 1996, NASA a pus ochii pe această peșteră. Împreună cu experții români, o echipă americană s-a deplasat în zonă spre a cerceta locul. Asemănarea cu fosele vulcanice de pe Marte era evidentă și i-a fascinat pe cei de la NASA.”, a mai povestit Cristian Lascu, pentru canalul de YouTube „Stellarium”.

articolul original.

Și bătut, și cu banii luați! Poliția Capitalei l-a amendat pe Marian Ceaușescu, chiar dacă acesta a fost lovit de bodyguardul lui Mitică Dragomir! Protestatarul a fost sancționat pentru injurii

15 November 2022 at 14:22
image

Marian Tivilic Moroșanu, cunoscut drept Marian Ceaușescu, a fost amendat de polițiștii de la Secția 1 Poliție. Protestatarul a fost amendat cu 500 de lei.

Polițiștii bucureșteni au luat această decizie în contextul în care Ceaușescu a adresat cuvinte jignitoare în cadrul altercaţiei pe care a avut-o pe 9 noiembrie cu fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir, au informat surse judiciare, conform Agerpres.

„În urma verificărilor efectuate, poliţiştii Secţiei 1 s-au sesizat din oficiu, la data de 9 noiembrie, cu privire la săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Persoanele implicate au depus plângere în cadrul dosarului penal constituit, urmând ca, în urma cercetărilor, să fie propusă soluţie legală, prin unitatea de Parchet. De asemenea, una dintre persoanele implicate a fost sancţionată contravenţional pentru adresarea de cuvinte jignitoare, conform Legii 61/91 R”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Conform unei înregistrări video publicate pe Facebook de protestatar, acesta l-a aşteptat pe Dragomir să iasă de la sediul unei televiziuni şi a început să-i adreseze injurii. Ulterior, a avut loc o altercaţie între „Ceauşescu”, Mitică Dragomir şi şoferul acestuia.

Cu privire la imaginile apărute în spaţiul public, în care a avut loc o agresiune între mai multe persoane, Serviciul Informare şi Relaţii Publice din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti este abilitat să comunice următoarele: Poliţiştii Secţiei 1 s-au sesizat din oficiu, în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs evenimentul”, a precizat DGPMB.

În cauză se efectuează cercetări pentru lovire sau alte violenţe, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru a se stabili participaţia fiecărei persoane.

articolul original.

Ieșire a Dianei Șoșoacă: ‘Trăim din nou teroarea unei dictaturi. Nu mai avem energie, nu mai avem țară, nu mai avem mâncare, nu mai avem terenuri ale României, nu mai avem industrie, pentru că ne îndatorăm pe zi ce trece’

14 November 2022 at 17:15
image

Senatorul neafiliat Diana Şoşoacă a declarat luni că membrii Guvernului şi preşedintele Klaus Iohannis „ar trebui să înveţe din ceea ce s-a întâmplat în 1987”, când oamenii au ieşit în stradă pentru că „nu aveau mâncare, nu aveau curent, nu aveau energie”.

„Vreau să vă spun tuturor celor de la Guvern, precum şi domnului Iohannis, care ar fi trebuit să fie aici, deşi nu îi place de acest Parlament, deşi e Parlamentul lui, că ar trebui să înveţe din ceea ce s-a întâmplat în 1987. Atunci oamenii au ieşit pentru că nu aveau mâncare, nu aveau curent, nu aveau energie, făceau economii, pentru că Ceauşescu, dictatorul, cum îl numiţi dumneavoastră, plătea datoriile.

În schimb acum nu mai avem energie, nu mai avem ţară, nu mai avem mâncare, nu mai avem terenuri ale României, nu mai avem industrie, pentru că ne îndatorăm pe zi ce trece. (…) Trăim din nou teroarea unei dictaturi şi, să nu uitaţi, Braşovul nu a fost uitat şi Braşovul trăieşte în sufletele noastre, ale tuturor şi revolta va veni”, a spus Şoşoacă la şedinţa comună solemnă a Parlamentului consacrată comemorării a 35 de ani de la Revolta Anticomunistă de la Braşov din 15 noiembrie 1987.

Ea a menţionat că reprezentanţii Asociaţiei 15 Noiembrie 1987 Braşov, cei care au fost protagoniştii evenimentelor de acum 35 de ani şi care au făcut posibilă „o revoltă pe care nimeni nu o putea gândi vreodată”, ar fi trebuit să vorbească de la tribuna Parlamentului, şi nu deputaţii şi senatorii.

„Pentru cei care aţi vorbit aici, vreau să vă spun că sala este pe jumătate goală. Aici, unde ar trebui să fie reprezentanţii Guvernului care să vă acorde respect, nu mai e nimeni. Domnul prim-ministru a plecat, preşedintele Camerei Deputaţilor a plecat. Cine vă acordă respect, stimaţi eroi? Poporul şi o parte a celor care au rămas aici. Respectul era total dacă dumneavoastră aţi fi vorbit şi noi am fi ascultat”, a afirmat Şoşoacă, informează agerpres.ro

articolul original.

Ceaușescu, și caftit, și cu banii luați!

14 November 2022 at 14:47
By: (I.R.)

Protestatarul Marian Moroșanu, autointitulat Ceaușescu, a fost amendat de polițiștii Secției 1 de poliție cu 500 de lei pentru adresarea de cuvinte jignitoare, după ce a fost implicat în bătaia cu Dumitru Dragomir, fostul șef al LPF.

”În urma verificărilor efectuate, polițiștii Secției 1 s-au sesizat din oficiu, la data de 9 noiembrie 2022, cu privire la săvârșirea infracțiunii de lovirea sau alte violențe. Persoanele implicate au depus plângere în cadrul dosarului penal constituit, urmând ca, în urma cercetărilor, să fie propusă soluție legală, prin unitatea de parchet. De asemenea, una dintre persoanele implicate a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei, pentru adresarea de cuvinte jignitoare, conform Legii 61/91 R”, se arată într-un comunicat de presă.

Pe de altă parte, Ceaușescu a anunțat că a depus plângere pe numele fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal:

Am depus plângere penala prealabilă împotriva lui Dumitriu Dragomir și al șoferului badigardul lui.
PS. Dosarul îsi urmeaza cursul și va pleca către parchetul de pe lăngă judecătoria Sector 1.
Nu îmi voi retrag plângerea vom ajunge în instanță, a transmis protestatarul.
articolul original.

Bătut de bodyguardul lui Mitică Dragomir, Marian Ceaușescu anunță că va merge și peste Clotilde Armand, dacă va ajunge în instanță

9 November 2022 at 13:51
image

Astăzi Marian Tivilic Moroșanu, cunoscut opiniei publice drept Marian Ceaușescu, a fost la Institutul de Medicină Legală, pentru a-și scoate certificat medico-legal, după ce a fost lovit de Dumitru Dragomir, fost șef LPF, și de bodyguardul acestuia.

Având ochiul vânăt, Marian Ceaușescu a anunțat că va depune plângere penală împotriva fostului șef al Ligii Profesioniste de Fotbal. Aici trebuie precizat că Poliția Capitalei s-a sesizat deja din oficiu cu privire la acest caz și, sub coordonarea procurorilor, efectuează cercetări cu privire la infracțiunea de lovire sau alte violențe.

De la INML, Marian Ceaușescu a lansat un avertisment serios și pentru Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, promițându-i că, dacă va ajunge în instanță, nu o s-o ierte, așa cum nu iartă pe nimeni.

Orice politician care va greși va da de mine! Nu contează din ce partid vine. Și cu doamna Clotilde, dacă va ajunge în instanță, și dânsa nu am s-o iert, cum eu nu iert pe nimeni”, a transmis Marian Ceaușescu.

Poliția Capitalei s-a sesizat din oficiu, după ce Marian Ceaușescu a fost bătut de bodyguardul lui Mitică Dragomir 

„Cu privire la imaginile apărute în spațiul public, în care a avut loc o agresiune între mai multe persoane, Serviciul Informare și Relații Publice din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București este abilitat să comunice următoarele:

Polițiștii Secției 1 s-au sesizat din oficiu, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru a se stabili participația fiecărei persoane”, a transmis Poliția Capitalei.

Marian Ceaușescu s-a ales cu ‘ochiul spart’, după ce l-a numit ‘borfaș’ și ‘milițian spurcat’ pe Mitică Dragomir! Bodyguardul lui ‘Corleone’ l-a bătut pe protestatar

articolul original.

Cu ochiul vânăt, Marian Ceaușescu își scoate certificat medico-legal! Urmează plângerea penală împotriva ‘borfașului milițian’ Mitică Dragomir

9 November 2022 at 13:21
image

Protestatarul Marian Tivilic Moroșonu, zis Marian Ceaușescu, a fost astăzi la Institutul Național de Medicină Legală, pentru a-și scoate certificat medico-legal.

El anunță că va face plângere penală împotriva lui Dumitru Dragomir, fost șef LPF, și a bodyguardului său, după ce a fost lovit de aceștia.

„Cu BORFAȘUL milițian Mitică Dragomir discuția a decurs foarte bine aseară, dar prin semne…. ochiul vănat😃😉

Am fost la INML pentru control si eliberarea certificatului l medici legalq. Urmează plângerea penală impottiva BORFAȘULUI milițian Mitică Dragomir”, a anunțat Marian Ceaușescu.

articolul original.

Mai ții minte bancnota de 100 de lei cu Nicolae Bălcescu? Cu ce sumă uriașă se vinde acum, în noiembrie 2022

9 November 2022 at 10:19

Bancnota de 100 de lei cu chipul lui Nicolae Bălcescu valorează acum o adevărată avere. Românii care o au acasă o pot vinde la un preț destul de mare. O femeie a pus la vânzare, pe OLX, 7 bancnote în valoare de 100 de lei, emise în anul 1966. Nu este singurul exemplu, în ultimul timp fiind tot mai mulți români care vând bancnote vechi, de pe vremea conducătorului comunist Nicolae Ceaușescu. 

Bancnota de 100 de lei, din vremea lui Nicolae Ceaușescu, a intrat în circulație în anul 1952. Inițial, hârtia a fost în valoare de 1.000 de lei, însă, în urma denominării pe care au făcut-o comuniștii, valoarea bancnotei a scăzut cu două zerouri. Românii care au acasă aceste bancnote de 100 de lei se pot îmbogăți extrem de rapid.

Dacă înainte aveau doar o valoare sentimentală, acum, poți face bani de pe urma lor. În anunțul publicat de o româncă, aceasta cere suma de 7.000 de lei pentru cele 7 bancnote.

Iată cu cât este vândută acum bancnota de 100 de lei, de pe vremea lui Ceaușescu. Sursă foto: OLX

Acestea au fost cele mai importante trei bancnote de pe vremea lui Ceaușescu

Bancnota a fost pusă în circulație, până în anul 1991. Deoarece s-a considerat că este prea ,,apropiată” de regimul lui Nicolae Ceaușescu, a fost retrasă. A fost cea mai valoroasă și importantă bancnotă. Pe față avea imprimat chipul lui Nicolae Bălcescu, cel care a fost fruntaș al Revoluției de la 1848. Pe verso afișa Ateneul Român.

Dacă aceasta a fost cea mai importantă, pe locul doi s-a încadrat bancnota de 50 de lei. Acesta îl afișa pe domnitorul Alexandru Ioan Cuza, iar, pe spate înfățișa imaginea Palatului Culturii din Iași.

Cea de-a treia bancnotă la fel de importantă din perioada lui Nicolae Ceaușescu a fost cea de 25 de lei. Îl prezenta pe Tudor Vladimirescu, cel care a fost liderul revoluției din Țara Românească, de la 1821, după cum informează playtech.ro.

articolul original.

Poliția s-a sesizat, după ce Marian Ceaușescu a fost bătut: Mitică Dragomir și bodyguardul său, cercetați pentru lovire sau alte violențe!

9 November 2022 at 07:49
image

Protestatarul Marian Tivilic Moroșanu, cunoscut opiniei publice drept Marian Ceaușescu, a fost lovit, marți seara, de Dumitru Dragomir, fostul șef LPF, și de bodyguardul acestuia.

Poliția Capitalei a transmis, într-un comunicat de presă, că s-a sesizat din oficiu, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul.

„În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru a se stabili participația fiecărei persoane”, a precizat DGPMB.

Comunicatul Poliției Capitalei:

„Cu privire la imaginile apărute în spațiul public, în care a avut loc o agresiune între mai multe persoane, Serviciul Informare și Relații Publice din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București este abilitat să comunice următoarele:

Polițiștii Secției 1 s-au sesizat din oficiu, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru a se stabili participația fiecărei persoane”.

articolul original.

Video Marian Ceaușescu s-a ales cu ‘ochiul spart’, după ce l-a numit ‘borfaș’ și ‘milițian spurcat’ pe Mitică Dragomir! Bodyguardul lui ‘Corleone’ l-a bătut pe protestatar

9 November 2022 at 07:37
image

Marian Tivilic Moroșanu, cunoscut opiniei publice drept Marian Ceaușescu, a fost bătut marți seara, pe Calea Victoriei, de bodyguardul lui Dumitru Dragomir, fostul șef LPF, zis și Corleone.

Marian Ceaușescu l-a așteptat pe Dragomir, ca să-i înmâneze un mic steag cu PCR.

„Spurcatule! Milițiene! Ia, mă, milițian spurcat!”, i-a strigat cunoscutul protestatar.

Apoi, Dragomir l-a lovit pe Ceaușescu. Ulterior, a intervenit și bodyguardul lui Dumitru Dragomir.

„Mi-a spart ochiul”, a spus Ceaușescu, după ce a fost lovit de omul care îi asigură paza lui „Corleone”.

articolul original.

Dumitru Dragomir a fost atacat de Marian Ceaușescu și de un câine chiar când a ieșit din televiziunea B1TV (VIDEO)

8 November 2022 at 21:54
image

Dumitru Dragomir a fost atacat de protestatarul Marian Ceaușescu chiar când a ieșit din sediul televiziunii B1TV unde fusese invitatul lui Robert Turcescu, la emisiunea „Sub semnul întrebării”. Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal spune că Marian Ceaușescu era însoțit de alți trei bărbați și de un câine pe care Ceaușescu l-ar fi asmuțit asupra lui și care l-a mușcat de picior și i-a sfâșiat pantalonii.

Dumitru Dragomir soune că ar fi fost înțepat cu o șurubelniță

Și Marian Ceaușescu susține că ar fi fost agresat la rândul lui de Mitică Dragomir și de bodyguardul acestuia și a postat un videoclip pe rețelele sociale în care se poate vedea cum Marian Ceaușescu flutura un steag roșu cu însemnele Partidului Comunist Român și îi cerea lui Dragomir să iasă afară pentru a discuta cu el.

Ulterior, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal a ieșit din sediul B1TV și atunci a început scandalul. Cei doi au fost despărțiți de un alt bărbat care e afla în zonă. După acest incident, Dragomir s-a îndreptat către mașina sa dar spune că ar fi fost înțepat și cu un obiect ascuțit care semăna cu o șurubelniță.

Polițiștii de la Secția 1 din Capitală s-au autosesizat după ce videoclipul a apărut în mediul online. De asemenea, ei au transmis și un comunicat în acest sens.

„Cu privire la imaginile apărute în spațiul public, în care a avut loc o agresiune între mai multe persoane, Serviciul Informare și Relații Publice din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București este abilitat să comunice următoarele: Polițiștii Secției 1 s-au sesizat din oficiu, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul”.

articolul original.

Partidul lui Traian Băsescu, către Guvern: Nu ați priceput nimic din sfârșitul grotesc al împușcatului Ceaușescu. Feriți-vă de foamea celor mulți, exploatați nedrept, batjocoriți, obidiți și necăjiți

23 October 2022 at 13:13
image

Prim-vicepreședintele Partidului Mișcare Populară, Marius Pașcan, lansează un avertisment dur către cei care dețin frâiele țării.

Prim-vicepreședintele partidului fondat de Traian Băsescu le transmite celor care ne conduc că nu au învățat nimic din sfârșitului fostului dictator Nicolae Ceaușescu.

Marius Pașcan îi previne pe guvernanți și parlamentari să se ferească de foamea celor mulți, exploatați nedrept, batjocoriți, obidiți și necăjiți.

„Trăim vremuri de prăbușiri mărețe…

A ajuns omul de rând, cu un venit mediu, să muncească în fiecare lună pentru a plăti jumătate din salariu taxe și impozite către stat, restul TVA și accize, apoi din ce-i mai rămâne achită facturi imense, nesimțite, nejustificate, pur speculative, la utilități, gaz, curent electric, apă și canalizare, plus combustibil.

Chiar nu știu, nu mă hazardez să speculez prin ce miracol o familie mai reușește să mănânce, să-și cumpere medicamentele necesare, să-și achite ratele la posibilele credite și să supraviețuiască pur și simplu.

Mulțumim din inimă partidelor, guvernului, celor mai iubiți și votați fii ai poporului, care cu orbire ne conduc. Îi previn doar, dacă nu au priceput nimic din sfârșitul grotesc al împușcatului Ceaușescu. Feriți-vă de foamea celor mulți, exploatați nedrept, batjocoriți, obidiți și necăjiți. Parafrazez după Coșbuc: ,,Când foamea îi va răscula,/ Hristoşi să fiţi, nu veţi scăpa/ Nici în mormânt!”, avertizează Marius Pașcan, într-o postare pe Facebook.

articolul original.

Vin vremuri grele pentru bucureșteni! Un fost director RADET avertizează: ‘Este mai rău ca acum 30 de ani. Vom trece la metoda lemne’

17 October 2022 at 20:15
image

Radu Opaina, director al Federației Asociațiilor de Proprietari din România, și fost director al RADET, a declarat, luni seară, că în prezent, în Capitală, este mai rău ca acum mai bine de 30 de ani, respectiv pe vremea lui Ceaușescu, când nu exista căldură în apartamente.

„Este mai rău ca acum 30 de ani. E mult mai rău ca acum 30 de ani. Acum, și fără căldură, și fără apă caldă, și cu banii luați.

Vom trece la metoda lemne. Sunt localități în România, acolo unde dacă mergem să vizităm la parterul blocurilor, vedem numai magazine pentru lemne și pentru cărbuni. I-am întrebat, se încălzesc cu lemne și cărbuni în apartamente. Își fac sobe improvizate, pentru că blocurile nu au aerisiri.

Improviziația înseamnă să te uiți non-stop la ea, pentru că altfel iei foc. Românul este atent non-stop la viața cu toate cele, nu doar la asta (la improvizație – n.r.), și uită. Adoarme cu aragazul deschis, uită să deschisă ușița la sobă…. Doamne ferește!”, a declarat Radu Opaina în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, conform gândul.ro

articolul original.

VIDEO – Elena Ceașusescu a recitat „Muma lui Ștefan cel Mare” pentru Regina Elisabeta a II-a / Reacția Suveranei la auzul traducerii

10 September 2022 at 10:48
image

Nicolae Ceaușescu a fost primul lider de stat comunist care a mers în vizită oficiale în Regatul Unit. A fost primit de regină în 1978, iar la eveniment a participa și soția președintelui României de la acel moment, Elena Ceaușescu.

În același an, Nicolae Ceaușescu vizitase SUA și China, având imaginea unui disident al lagărului socialist, opozant al sovieticilor, ce putea fi sprijinit pentru a crea o fisură în blocul comunist. La aceste considerente se adăugau cele de ordin economic.

Britanicii doreau o nouă piață de desfacere, firmele occidentale erau încă interesate să investească în România, iar românii erau interesați să-și dezvolte industria aeronautică și să exporte produse manufacturate în Regatul Unit, notează Arhivele Naționale ale României, pe pagina de Facebook a instituției.

Elena Ceaușescu recita „Muma lui Ștefan cel Mare” pentru Regina Mamă

Jurnalistul Dorian Galbinski a relatat, într-un interviu acordat lui Adrian Ursu, la Antena 3, câteva detalii spectaculoase din timpul vizitei istorice a Elenei și a lui Nicolae Ceaușescu la Londra.

Adrian Ursu: E un episod absolut savuros în cartea dumneavoastră, când dintr-odată ați auzit că cineva recita versuri în dreapta dumneavoastră?

Dorian Galbinski: Da, era Elena Ceaușescu care recita „Muma lui Ștefan cel Mare” pentru Regina Mamă, în ideea că o să o facă să înțeleagă patriotismul românilor, adică să-și dea viața pentru țară.

Adrian Ursu:  Dar totuși, care a fost reacția Reginei Mamă auzind versurile pe care bănuiesc că i le traducea translatorul alocat acelui cuplu?

Adrian Ursu: Apropo de amuzament e de asemenea foarte haioasă relatarea dumneavoastră că, la un moment dat, Elena Ceaușescu i-a șoptit sau i-a spus chiar cu voce mai tare lui Nicolae Ceaușescu o frază care suna cam așa: ‘Hai, Nicule, că m-am săturat?

Dorian Galbinski: Da sau „…că m-am plictisit”, nu mai știu exact. Eram întâmplător chiar lângă ei. I-a spus-o cu o voce scăzută să audă nu mai el, dar oricum era spre sfârșitul dineului.

VIDEO Primul discurs al Regelui Charles al III-lea: „Dragei mele mame, acum, când îți începi ultima mare călătorie, să te alături dragului și răposatului meu tată, vreau să îți spun doar atât – Îți mulțumesc!”

CORESPONDENȚĂ EXCLUSIVĂ. Trimisul special al Gândul se află la Londra: Britanicii își plâng Regina la Palatul Buckingham! ”Ea reprezenta identitatea noastră!”

VIDEO Regele Charles al III-lea a fost întâmpinat cu un sărut la Palatului Buckingham: „Nu m-am gândit vreodată că aș putea săruta un rege. E adorabil, e perfect”

Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie frecvent articole din domeniile Educație, Sănătate citeste mai mult
articolul original.

Nicolae Ceauşescu a fost „prea mult” pentru Regina Elisabeta a II-a. Aceasta s-a ascuns într-un tufiș pentru a evita o întâlnire cu el

9 September 2022 at 07:50

Nicolae Ceauşescu nu a fost pe placul Reginei Elisabeta a II-a. Alteţa Sa a fost nevoită să ia odată măsuri extreme pentru a-l evita, ascunzându-se în frunzișul grădinilor Palatului Buckingham. Precizăm că în 1978, dictatorul român Nicolae Ceaușescu a călătorit în Marea Britanie împreună cu soția sa, Elena Ceaușescu, pentru o vizită de stat.

Ocazie istorică, ce a marcat primul caz când un șef de stat comunist a făcut o vizită de stat în Marea Britanie, rămâne acum o amintire cu iz comic.

Ceausescu si Elisabeta a II-a
Întâmplarea comică dinte Regina Elisabeta a II-a şi Nicolae Ceauşescu apare în documentarul Inside the Crown: Secrets of the Royals

Regina Elisabeta a II-a s-a ascuns în tufişuri pentru a nu da ochii cu soții Ceauşescu

Întâmplarea comică dinte Regina Elisabeta a II-a şi Nicolae Ceauşescu apare în documentarul Inside the Crown: Secrets of the Royals. În cadrul acestuia, jurnalistul Robert Hardman și fostul secretar de externe, Lord David Owen, și-au amintit că într-o zi, în timpul vizitei, regina Elisabeta a II-a a avut o reacție ciudată la întâlnirea cu soții Ceaușescu, în timp ce își scotea câinii la plimbare.

„Odată i-a povestit unui oaspete de prânz care, la rândul său, mi-a povestit și mie de ocazia în care soții Ceaușescu erau cazați acolo. Totul s-a întâmplat într-o dimineață când ea și-a scos câinii la o plimbare în grădina Palatului”, a spus Hardman.

Văzând cuplul apropiindu-se de locul unde se afla, jurnalistul a poestit ca reginei i-a venit o idee deoarece, spune acesta, Regina s-a gândit „chiar nu pot să vorbesc cu ei acum”.

„Așa că, pentru prima și singura dată în viața ei, Regina s-a ascuns într-un tufiș din grădina Palatului pentru a-și evita propriii oaspeți”, a spus acesta.

În timp ce relata această povestioară în documentar cu întâlnirea Reginei și soţii Ceauşescu, lordul Owen a râs.

„Regina suportă tot felul de oameni, dar Ceaușescu a fost prea mult pentru ea. Ea a spus destul de clar că nu i-a plăcut acea vizită”, a spus fostul ministru de Externe râzând.

Cu toate acestea, când Nicolae și Elena Ceaușescu au sosit pentru vizita lor de stat, aceștia au fost întâmpinați de Regina Elisabeta și Prințul Philip la gara Victoria din Londra, apoi au mers la Palatul Buckingham într-o trăsură deschisă.

când Nicolae și Elena Ceaușescu au sosit pentru vizita lor de stat, aceștia au fost întâmpinați de Regina Elisabeta și Prințul Philip la gara Victoria din Londra

Mesajul Principesei Margareta și al președintelui Iohannis pentru trecerea în neființă a Reginei Elisabeta a II-a

În contextul în care s-a anunțat că Regina Elisabeta a ll-a a încetat din viaţă joi, 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani, Majestatea Sa Margareta a României a spus că a aflat cu mare durere vestea trecerii la cele veşnice a Majestăţii Sale, anunţă Biroul de presă al Custodelui Coroanei.

”Majestatea Sa Margareta a României şi Alteţa Sa Regală Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu mare durere vestea trecerii la cele veşnice a Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord”, a transmis Biroul de Presă al Majestăţii Sale Custodele Coroanei.

De asemenea, și preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi seară, 8 septembrie, un mesaj de condoleanţe, după aflarea veștii decesului Reginei Elisabeta.

”Domnia Majestăţii Sale a modelat istoria modernă şi reprezintă un simbol excepţional al loialităţii şi al angajamentului faţă de serviciul public. Sincere condoleanţe la trecerea în nefiinţă a Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a. Domnia Majestăţii Sale, care s-a întins pe parcursul a 7 decenii, a modelat istoria modernă şi reprezintă un simbol excepţional al loialităţii şi al angajamentului faţă de serviciul public”, a transmis preşedintele Iohannis.

Şeful statului a menționat totodată că ”românii sunt alături de poporul britanic şi de Familia Regală”.

Într-o notă mai veselă, amintim că Regina Elisabeta a II-a a fost nevoită odată să se ascundă în tufişuri pentru a nu da ochii cu soții Ceauşescu.

articolul original.
❌