ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Inteligența Artificială schimbă publicitatea

28 October 2022 at 07:00

Un raport realizat de GroupM arată că, în numai zece ani, publicitatea susținută de inteligența artificială ar putea ajunge la 1,3 trilioane de dolari, adică peste 90% din investiția totală în publicitate. Cum se schimbă abordarea în publicitatea în urma acestei transformări aduse de tehnologie?

Marketingul bazat pe inteligență artificială înseamnă în acest moment 370 miliarde de dolari, adică 45% din publicitatea globală, și este în continuă creștere. Folosirea inteligenței artificiale (AI) nu este un scenariu de viitor îndepărtat, ceva din Ready Player One, Terminator sau Wall-e. AI există deja în realitatea noastră de acum și este implicată în aproape toate formele de publicitate din prezent.

În curând va fi implicată și mai mult, după cum arată raportul realizat de Kate Scott-Dawkins, Global Director of Business Intelligence al GroupM, și echipa sa. În majoritatea cazurilor actuale, inteligența artificială este digitală, în special Search. Pe viitor, specialiștii se așteaptă ca mediile OOH și TV să devină semnificativ mai digitalizate si implicit să se bazeze mai mult pe AI. Inteligența artificială din publicitatea viitorului va face posibilă și eficientă personalizarea. Mesajele și targetarea vor fi personalizate într-un mod care va respecta drepturile de proprietate ale utilizatorilor asupra datelor personale.

Așteptările consumatorilor se vor schimba și ele. Vor fi apreciate mesajele de marketing relevante, personalizate, care nu întrerup și care simplifică deciziile zilnice. Bineînțeles, aceste așteptări nu se vor concretiza întotdeauna. Brandurile si platformele care vor reuși să le îndeplinească se vor bucura de un avantaj în ceea ce privește atenția, preferința și loialitatea consumatorilor.

innovation lab romania cover 850

Prin folosirea AI va fi nu doar posibil, ci și eficient să furnizezi fiecărui individ un mesaj, o ofertă sau chiar un produs personalizat. În unele cazuri, puterea va duce la „ecosisteme închise”, unde toate datele consumatorilor vor putea fi agregate și analizate de către companii.

În alte cazuri, consumatorii vor fi cei care vor avea controlul și vor putea să elimine mesaje și sugestii de produse care nu îi interesează. Ar putea chiar să aibă opțiunea de a modifica produsele în sine și a le adapta propriilor nevoi.

Mai mult de atât, GroupM România nu s-a oprit aici și a lansat în septembrie Innovation Lab – una dintre cele mai provocatoare și vizionare inițiative de cercetare media, la nivel global. Alături de birourile din Eindhoven, Amsterdam, Copenhaga și Aarhus, echipa din București, prima din Europa de Est, va cerceta oportunitățile pe care Metaverse, folosirea NFT-urilor, artificial intelligence și IoT le deschid pentru industria media.

Programul a fost inclus în agenda Campus Media Academy, un bootcamp care pregătește tineri pasionați de comunicare pentru a deveni specialiști în media. Numele celor trei echipe de cercetare sunt Galaxy Hub, MAIA și Trifolium. Pe tot parcursul programului, participanții beneficiază de trai­ning și mentorat oferit de colegii din GroupM, profesioniști în digi­tal, ­research și insights. Ce impact pot avea în media marile schimbări din societate, cum anticipezi un trend, cum identifici o nevoie pentru care apoi să găsești o soluție sunt întrebările de la care pornesc cei 10 tineri.

Nineta Ceaus Director Resurse Umane foto Alex Galmeanu

„Acest program a fost de la bun început o continuare firească și câștigătoare pentru ambele părți: Campus Media Academy și participanții acesteia și Innovation Lab, proiect dezvoltat de grupul GroupM. În primul rând, șansa de a participa la acest program îi familiarizează pe participanți cu metodologia design thinking. În al doilea rând, îi face curioși și îi învață cum se face cercetare, iar acesta cred că este cel mai important lucru. Așteptăm de la ei prototipuri care în viitor să poată fi folosite de către industria media sau clienții ei”, a spus Nineta Ceauș, HR Director, GroupM România.

Printre proiectele de cercetare realizate în alte țări se numără screenless work, un mod de lucru ce presupune limitarea timpului petrecut în fața ecranelor și folosirea unor ochelari speciali, dar și integrarea în echipă a unui nou digital human, Nova Green, cu rol de influencer și propriul cont de Instagram.

Creșterea și dezvoltarea inteligenței artificiale în publicitate sunt rezultatul trecerii de la marketingul tradițional la unul care se bazează pe date și analize. Acest lucru i-a determinat pe agenții de publicitate să utilizeze algoritmi de învățare automată, care îi ajută să-și vizeze publicul cu conținut cu care este cel mai probabil să interacționeze.

Este cât se poate de normal ținând cont de faptul că inteligența artificială are o serie de avantaje față de canalele tradiționale de marketing. Aceasta poate ajuta specialiștii în marketing să genereze clienți potențiali de mai bună calitate, să îmbunătățească implicarea clienților și să le ofere acestora o experiență mai bună. AI poate ajuta, de asemenea, la scoring-ul clienților potențiali, ceea ce ajută la prioritizarea clienților potențiali și la direcționarea lor cu mesaje personalizate.

De altfel folosirea AI-ului în marketing nu este doar despre utilizarea în sco­puri de automatizare și optimizare. Include, de asemenea, utilizarea pentru generarea de informații, dezvoltarea de strategii și crearea de conținut. În viitor, vom vedea și mai multe companii care investesc în acest domeniu, deoarece le poate ajuta să crească implicarea clienților, să reducă costurile și să devină mai eficienți.

Inteligența Artificială va avea un impact uriaș asupra viitorului publicității și va continua să schimbe modul în care specialiștii în marketing își consideră munca și locurile de muncă.

Românii și creșterea la nivel internațional

Simțind potențialul pieței, start-up-ul românesc Humans.ai a pătruns la începutul anului pe piața din Emiratele Arabe Unite, în urma parteneriatului cu Deca4, studio de consultanță specializată în blockchain, cu sediul în Dubai. Împreună cu echipa Deca4, Humans.ai sprijină implementarea și dezvoltarea de soluții pentru ­startup-urile și companiile de tehnologie care doresc să implementeze capabilități de inteligență artificială și inovații precum synthetic media sau media generată de inteligența artificială – în special programe care se bazează pe inteligența artificială și învățarea automată, oferite de Humans.ai.

Deca4 este o companie globală de consultanță în domeniul blockchain și al tokenizării, care se concentrează pe furnizarea celor mai bune practici pentru a ajuta companiile din regiune în implementarea noilor tehnologii și practici, precum și alte forme de consultanță financiară și juridică în dezvoltarea afacerilor clienților săi.

„Înțelegerea noastră unică a pieței și abordarea bazată pe cercetare, îm­preună cu rețeaua noastră extinsă din industrie, ne-au transformat ­într-un partener fundamental al pro­iectelor de renume mondial cu care lucrăm. În timp ce expertiza noastră acoperă domeniile juridic, tehnic, economic și creativ, accentul pus pe noile tehnologii a stat la baza deciziei noastre de a ne asocia cu echipa de la Humans.ai, care dezvoltă inovații revoluționare în spațiul AI și synthetic media”, a ­declarat Mohammed ­Mahfoudh, CEO la Deca4.

Sabin Dima CEO Humans

„Suntem foarte încântați de parteneriatul nostru cu Deca4 și de facilitarea accesului la tehnologia noastră pentru companiile din Emiratele Arabe Unite și nu numai. Ne aflăm într-un punct de cotitură în ceea ce privește puterea inteligenței artificiale, iar inovațiile care vor veni în curând vor schimba modul în care interacționăm cu platformele de comunicare, de divertisment, serviciile bancare și multe alte industrii.

Pentru început, în cadrul Humans.ai, synthetic media este prima care intră în această nouă eră tehnologică. Noi creăm tehnologia, modelul de interacțiune și economia din jurul media bazate pe inteligență artificială. În continuare, ne vom des­chide ecosistemul către media și streaming, marketing și publicitate, comerț electronic, educație și alte IA specifice”, a explicat Sabin Dima, co-fondator și CEO la Humans.ai.

Ulterior, din luna martie compania românească s-a lansat și în Olanda, de unde este coordonată activitatea pen­tru toată regiunea Benelux, biroul fiind condus de Bart Veenman, care este, de asemenea, CEO-ul Tovid.ai, una dintre soluțiile lansate de ­Humans.ai, o platformă de tip SaaS care produce conținut video de înaltă calitate la scară largă folosind AI & Synthetic Media, pentru industria de e-commerce și marketing.

„Oportunitățile de utilizare a tehno­logiei Humans.ai în regiune sunt numeroase. De exemplu, agenții de vânzări și marketing pot folosi instrumentele de inteligență artificială pentru a analiza și modifica vocea atunci când interacționează cu clienții, pentru a evalua comportamentul și sentimentul utilizatorilor, cu scopul de a genera oferte mai relevante sau pentru a personaliza experiența de utilizare a unui produs sau serviciu.

Comercianții online pot beneficia de algoritmi de inteligență artificială pentru a analiza comentariile și recenziile utilizatorilor și pentru a personaliza experiența online a cumpărătorilor, făcând-o și mai atractivă prin transformarea paginii de text simplu în filme scurte care prezintă produsele. Singura limită pentru aplicarea în viața reală a mediilor sintetice este imaginația noastră”, a spus Bart Veenman.

În plus, se poate modifica aspectul persoanelor pentru a evita prejudecățile (de exemplu, crearea de avatare online neutre pentru a evita discriminarea pe criterii de sex, rasă, vârstă și alte tipuri de discriminare). Mai mult de atât, în mai compania de online ­ticketing și cumpărături virtuale Oveit, care a adus în România conceptul live stream shopping, a lansat parteneria­tul cu startup-ul Humans.ai pentru lansarea de Tichete Token Nefungibile activate de inteligență artificială (AI NFT) și utilizarea acestora în platforma de live stream shopping a companiei Streams.Live.

Tichetele de tip AI NFT vin în completarea soluției Oveit Streams.live, folosită de clienții companiei din Europa și din SUA, unde cumpărătorii pot viziona în timp real o prezentare online interactivă a produselor și pot adresa întrebări sau pot face schimb de impresii cu alți utilizatori conectați, iar ulterior pot cumpăra direct produsul dorit, printr-un singur clic. Astfel, comercianții online se pot conecta într-un mod interactiv cu publicul lor, folosind sesiuni video online live care simulează o experiență personală.

„Credem că viitorul comerțului este social și experiențial. NFT-urile Oveit alimentate de inteligența artificială vor oferi poarta de acces către o experiență de neuitat pentru evenimente, care vor putea fi transpuse în format digital și păstrate pentru totdeauna”, a declarat Mihai Drăgan, COO în cadrul Oveit.

„Tichetele ip AI NFT vor extinde oportunitățile pentru Oveit, deoarece dorim să ne concentrăm pe Web 3.0 și Metaverse cu soluțiile noastre. Prin parteneriatul nostru cu Humans.ai, biletele la evenimente vor deveni mult mai mult decât simple coduri de acces. Acestea vor lua forma unei arte digitale experiențiale nemaivăzute până acum, pe lângă faptul că vor asigura acreditările de acces și beneficii unice pentru evenimente, dând opțiunea organizatorilor să genereze noi fluxuri de venituri”, a adăugat Mihai Drăgan.

Oveit este o companie originară din România, fondată în anul 2015 și stabilită în 2019 în Statele Unite ale Americii, respectiv în Austin, Texas.

Tichetele AI NFT oferite de Oveit vor asigura participanților acces atât la evenimente fizice, cât și la experiențe digitale, create special pentru evenimente ca o modalitate de a transforma momentele unice în active digitale. Biletele NFT vor îmbogăți experiența acestora cu bunuri digitale care vor continua să aducă venituri mult timp după încheierea evenimentului.

„Suntem foarte încântați să lucrăm împreună cu echipa Oveit pentru a dezvolta aceste NFT-uri susținute de inteligență artificială, ce vor reprezenta următoarea generație de bilete de acces la evenimente, sub forma unor active digitale unice ce pot fi folosite sau tranzacționate în mediul digital, îmbogățind experiențele online ale utilizatorilor. Tichetele AI NFT pe care le dezvoltăm împreună vor fi mult mai mult decât niște ­NFT-uri clasice, ele vor fi create sub forma de artă digitală experiențială, oferind participanților experiențe unice”, a declarat Sabin Dima.

Inteligența Artificială și new media

Și RADAR, festivalul de new media art, a lansat recent în cadrul unei conferințe de presă un proiect artistic bazat pe rețele neurale, denumit ANA (Avatar Neural Artificial), creat de o echipă de artiști români, Mihai Cojocaru și rec.ON. Acesta va fi prezentat publicului larg la cea de-a treia ediție RADAR, între 14 și 16 octombrie, la Palatul Oscar Maugsch, una din cele trei locații de pe traseul festivalului.

ANA (Avatar Neural Artificial)- inteligența artificială la RADAR 2022

ANA este o instalație interactivă, susținută de UniCredit Bank, care folosește algoritmi de inteligență artificială pentru fiecare componentă din pipeline-ul său. Este creată pe baza celor mai noi modele de rețele neurale, cu ajutorul cărora poate să îndeplinească operații complexe: mai întâi, ca să „audă” întrebările utilizatorului, interpretează vocea umană și o procesează ca text.

Apoi urmează „gândirea”, în care acest text este ­analizat și, în urma înțelesului extras, se formulează un răspuns creativ original. Odată conceput un răspuns, textul său este transformat în „vorbire”, iar cuvintele spuse și inflexiunile lor sonore sunt analizate și folosite să genereze în timp real animații faciale.

Aceste procese sunt automatizate să funcționeze fără intervenție umană și împreună realizează un avatar neural artificial, calibrat unic cu o dispoziție pentru predicții despre viitor. „Oracolul AI” este printre primele proiecte dezvoltate la nivel mondial care folosesc o astfel de configurație, bazată pe cele mai eficiente și cele mai noi modele de rețele neurale. ANA oferă o experiență în timp real în care utilizatorul se poate conecta cu inteligența artificială într-un playground ideatic, păstrând însă o interacțiune naturală, o conversație cu un avatar umanoid futurist.

Inteligența artificială este o direcție importantă pentru tema RADAR – metavers, pe care multiple proiecte și artiști expuși anul acesta o integrează. O altă instalație centrală este AI Avatar Ballroom, prezentată de glo și expusă la Palatul Bursei. Conținutul este rezultatul unei colaborări multidisciplinare, între artiști și AI, și reprezintă locul de întâlnire pentru avataruri cu influențe din culturi diferite, cu identități cât mai diverse, generate prin inteligență artificială, iar audiența va putea ‘întruchipa’ și controla aceste avataruri prin propriile expresii faciale.

RADAR postEvent2

Conceptul instalației a fost dezvoltat de Mihai Cojocaru, directorul tehnic & creativ al festivalului, care a și ghidat algoritmul AI de generare a avatarurilor. Alex Cioacă, AI artist, a generat animații pentru avatarurile rezultate folosind alt algoritm AI. Serj Zărnescu, artist 3D, a sculptat trei dintre avataruri și a realizat integrări customizate pentru automatizarea animațiilor faciale. Punerea în scenă va fi făcută de Noetic, studio de video-mapping, care va anima avatarurile și compoziția audiovizuală din sala de bal în timpul evenimentului.

RADAR a găzduit, în total, o selecție de peste 30 de proiecte multidisciplinare realizate de artiști români din toată țara, o secțiune dedicată copiilor și o serie de talk-uri susținute de invitați internaționali de la festivaluri recunoscute în acest segment, precum Nxt Museum – Amsterdam, Light Art Museum – Budapesta, X Media Art Museum – Istanbul, Wro Art Center – Wroclau, Ars Electronica – Linz.  

Articolul a fost inițial publicat în Biz nr. 367 (17 octombrie – 17 noiembrie 2022). Dacă dorești să primești Revista Biz prin curier, abonează-te aici.

articolul original.

OFICIAL | Cristian Pustai a fost demis de la Gloria Buzău! Finanțatorul privat al clubului spune cine este, ”cel mai probabil”, noul antrenor

4 October 2022 at 19:56

Cristian Pustai (54 de ani) este istorie la Gloria Buzău. Antrenorul și trei dintre colaboratorii săi au fost demiși luni, 4 octombrie 2022, în urma unei ședințe a Comitetului Director al clubului din Crâng, asta după ce dimineața finanțatorul privat a solicitat în mod public ”principalului” și staffului său să-și înainteze demisiile.

Eșecul cu penultima clasată Unirea Constanța (scor 1-3), înregistrat luni, în cadrul etapei a 8-a a Ligii 2, la Clinceni, i-a fost fatal antrenorului Gloriei, Cristian Pustai. Odată cu acesta, de la trupa buzoiană au fost demiși și Bogdan Pîrvu (antrenor cu portarii), Liviu Rusu (antrenor secund) și Dorin Neacșu (doctor).

Cristian Pustai, demis de la Gloria Buzău

Cei trei parteneri finanțatori din cadrul clubului din Buzău, Consiliul Local al Municipiului Buzău (40 la sută), Consiliul Județean Buzău (40 la sută) și SC TV Buzău Trust Campus SRL (20 la sută), s-au reunit marți după-amiază și au decis schimbarea staffului tehnic al Gloriei în urma clasării echipei pe locul 8 după opt etape desfășurate din acest sezon regular de Liga 2.

Cristian Pustai își încheie, astfel, prematur mandatul la echipa din Buzău, unul care a început în iulie 2021 și era valabil până în iunie 2023, cu obiectivul de a promova în prima ligă. Formația se afla în obiectiv, însă finanțatorii au decis demiterea lui Pustai.

Clubul nu a anunțat oficial această mutare, însă o face finanțatorul privat.

”După încă un eșec surprinzător în campionat, s-a produs șocul la echipa din Crâng. Reprezentanții Consiliului Județean, Primăriei și ai finanțatorului privat, Campus Media, au decis, azi, demiterea staff-ului tehnic de la Gloria Buzău. După o ședință a Comitetului Director au început negocierile privind condițiile financiare ale despărțirii de profesorul Cristi Pustai și de cei trei colaboratori ai săi din staff-ul tehnic.

Înfrângerea suferită ieri, la Clinceni, în fața celor de la Unirea Constanța, a determinat toate cele trei părți finanțatoare de la echipa Gloria Buzău să solicite demisia antrenorului Cristi Pustai și a antrenorilor Bogdan Pârvu, Dorin Neacșu, și a preparatorului fizic Liviu Rusu.

Astăzi după-amiază, a avut loc o ședință fulger a Comitetului Director, în cadrul căreia cei trei parteneri – Consiliul Județean, Primăria și finanțatorul privat, Campus Media – au ajuns la un consens cu privire la continuarea alocării de bani la echipă, după ce s-a hotărât demiterea staff-ului tehnic condus de profesorul Cristi Pustai. După această ședință, au început negocierile de despărțire pe cale amiabilă de antrenorii care au pregătit echipa încă din sezonul trecut”, sună informația furnizată de Campus TV, al cărui patron este finanțatorul privat al echipei buzoiene.

Discuții cu Mihalcea, Lincar și Grozavu. ”Cel mai probabil va fi Adrian Mihalcea”

Aceeași sursă anunță că pentru numirea unui nou antrenor principal s-au purtat discuții cu Adrian Mihalcea, Erik Lincar și Leontin Grozavu, dar și că, cel mai probabil, cel care va fi numit va fi Mihalcea, recent demis de la Chindia Târgoviște, formație din prima ligă pe care a preluat-o în vară.

Mihalcea a condus-o în ultimele două sezoane de Liga 2 pe Unirea Slobozia, în primul reușind să o salveze de la retrogradare în urma unui baraj susținut cu Fotbal Comuna Recea, iar în cel încheiat în vară a dus echipa ialomițeană în play-off, unde a terminat pe ultimul lor, 6. Tot în play-off și-a dorit în sezonul trecut să acceadă și echipa din Buzău cu Pustai antrenor, însă a ratat acest obiectiv chiar în ultima etapă, prin înfrângerea de acasă în fața Concordiei Chiajna.

Mihalcea a asistat astăzi, ca spectator, la meciul Dinamo – Unirea Slobozia 1-0, desfășurat la Giurgiu.

”În paralel, au fost purtate discuții cu câțiva tehnicieni, printre care Adrian Mihalcea, Erik Lincar și Leo Grozavu.

Cel mai probabil, viitorul antrenor al Gloriei Buzău va fi fostul internațional dinamovist Adrian Mihalcea, ultima dată pe banca tehnică a formației Chindia Târgoviște, din Liga I”, transmite Campus TV.

Mihalcea le-a mai pregătit ca antrenor pe ACS Berceni, Dunărea Călărași, UTA Arad, CS Mioveni și Dinamo, debutând ca principal la Unirea Slobozia, în 2013. A fost și antrenor secund la naționala României în mandatul lui Cosmin Contra.

Pustai lasă echipa buzoiană pe locul 8, la cinci puncte în spatele liderului SC Oțelul, dar și calificată în faza grupelor Cupei României

Revenind la Cristian Pustai, acesta a preluat echipa din Buzău în vara anului 2021, când clubul și-a schimbat forma de organizare, cesionând locul în Liga 2 de la SCM Gloria Buzău și devenind un club de drept privat, chiar dacă are ca acționari majoritari, cu 80 la sută procente, două instituții publice, CL și CJ Buzău.

În primul sezon, FC Buzău, așa cum se numea atunci echipa, a terminat prima parte a campionatului pe locul 8, la doar un punct de Unirea Slobozia, ultima clasată pe locurile de play-off. În play-off s-a situat pe locul 1 în Grupa B.

În actualul sezon, Gloria Buzău, așa cum se numește echipa din această vară, se află pe locul 8 după opt etape, la doar cinci puncte în spatele liderului SC Oțelul Galați și la un punct de ultima poziție care duce în play-off-ul de promovare la finalul sezonului regular, de Unirea Slobozia, clasată pe 6.  Gloria Buzău este una dintre cele șase echipe din Liga 2 calificată în faza grupelor Cupei României. Acolo va întâlni FC Botoșani (acasă), UTA Arad (acasă) și SC Oțelul Galați (deplasare).

În etapa a 9-a, Gloria Buzău are meci acasă, marți, 11 octombrie, de la ora 17:00, în încheierea rundei, cu CS Comunal Șelimbăr (locul 4, 15 puncte).

Finanțatorul privat respinge varianta Viorel Ion: ”Vrem pe cineva care nu a păcălit fotbalul!”

Revenind la propunerile pentru noul antrenor al Gloriei, în Buzău s-a tot vehicular în ultimele zile și varianta Viorel Ion.

Finanțatorul privat respinge ferm această variantă și explică de ce nu și-l dorește pe fostul fotbalist la echipă.

”De ce nu susținem varianta ”Vioară” la Gloria
Având în vedere că, în ultimele ore au apărut multe comentarii legate de o eventuală revenire la echipă a fostului antrenor Ion Viorel, după ce am făcut anunțul retragerii sprijinului pentru staff-ul tehnic de la echipa de fotbal Gloria Buzău, solicitând demisia antrenorilor formației, facem precizarea că varianta, pentru Campus Media (finanțatorul privat al echipei), este exclusă, având în vedere cunoscutul scandal de blaturi și pariuri sportive în care a fost implicat fostul tehnician din Crâng.
Atât pentru deputatul Romeo Lungu (să înțelegem că este de acord cu blaturile?!), care declară public faptul că Ion Viorel este singura soluție pentru Gloria Buzău, cât și pentru cei care susțin această variantă, reamintim că, din cauza blaturilor dovedite în dreptul lui Ion Viorel (caz care a adus una dintre cele mai mari pete pe fotbalul buzoian, prin “măsura interzicerii oricărei activități legate de fotbal pentru o perioadă de doi ani și o penalitate sportivă de 200.000 lei”), suporterii echipei eșalon s-au îndepărtat de Gloria Buzău.
Nu contestăm meritele lui „Vioară”, însă aici este vorba despre altceva: de a aduce pe banca tehnică pe cineva care nu a păcălit fotbalul!”, anunță Campus TV.

Foto: FC Buzău

articolul original.

Mandatul lui Cristian Pustai la Gloria Buzău, numărat! Finanțatorul privat al echipei cere public demisia antrenorului și staffului său, însă va propune și demiterea

4 October 2022 at 11:05

Înfrângerea suferită de Gloria Buzău la Clinceni, luni după-amiază, cu Unirea Constanța (scor 1-3), penultima clasată înaintea jocului, a tulburat și mai mult apele la clubul din Crâng, iar reacțiile sunt din toate părțile.

Pe de o parte, rețelele sociale vuiesc de mesaje în care antrenorul Cristian Pustai (55 de ani, la 12 octombrie) este apostrofat de internauți, i se cere demisia, iar echipa este acuzată că a ”trântit” meciul cu Unirea Constanța, în timp ce, pe de altă parte, acționarul privat al clubului a lansat tot în spațiul virtual o scrisoare deschisă prin care îi cere demisia staffului tehnic.

Deranj la Gloria Buzău după eșecul cu Unirea Constanța

Gloria Buzău este pe locul 8 în clasamentul Ligii 2 după opt etape neîncheiate, cu 13 puncte acumulate, la doar cinci puncte în spatele liderului SC Oțelul Galați și la un punct de ultima poziție care duce în play-off-ul de promovare la finalul sezonului regular, de Unirea Slobozia, clasată pe 6.

Chiar și în aceste condiții, marii cunoscători de fotbal din Buzău și aproape inexistenți în tribune la meciurile Gloriei continuă să pună presiune și vor demiterea antrenorului principal Cristian Pustai. Acestora li se alătură de astăzi, 4 octombrie 2022, și finanțatorul privat al clubului, Constantin Cristea, om de afaceri buzoian deținător inclusiv al trustului Campus Media.

Prin intermediul televiziunii locale Campus TV și a site-ului oficial al acesteia, finanțatorul privat al Gloriei, minoritar față de Consiliul Local al Municipiului Buzău și Consiliul Județean Buzău, solicită public demisia lui Cristian Pustai și a colaboratorilor săi din stafful tehnic.

Finanțatorul privat al Gloria Buzău cere public demisia staffului tehnic condus de Cristian Pustai

Cristea, care este și președintele Consiliului Director al clubului, se folosește de publicația sa, fără să își asume personal această cerere, pentru a transmite faptul că nu mai susține stafful tehnic condus de Pustai și îi solicită demisia în urma eșecului cu Unirea Constanța, însă transmite și că va înainta propunerea de demitere în cadrul ședinței de .

”Campus Media, finanțatorul privat al echipei Gloria Buzău, formație care evoluează în Liga 2 Casa Pariurilor, având Promovarea ca obiectiv clar, a luat decizia retragerii sprijinului pentru staff-ul tehnic al echipei, solicitându-i, în același timp, demisia, urmare a rezultatelor sub așteptări, obținute în primele 8 etape ale campionatului, culminând cu înfrângerea de ieri, 3 octombrie, cu Unirea Constanța (1-3).

Menționăm că acest mesaj a fost transmis de către reprezentanții Campus Media, aseară, într-o discuție față în față cu staff-ul tehnic al formației din Crâng.

De asemenea, propunerea de demitere va fi înaintată în cadrul ședinței de astăzi a Comitetului Executiv al clubului din Crâng (n.r. – Nu există Comitet Executiv în cadrul unui club. Este vorba, probabil, despre ședința de Comitet Director, iar deciziile acestuia trebuie aprobate în Adunarea Generală a Asociaților).

Propunerile noastre pentru banca tehnică sunt două: un antrenor cu experiență și un antrenor buzoian, neimplicat în scandalurile cu blaturi și pariuri care au îndepărtat buzoienii de echipa lor dragă.

Încă de anul trecut, când am decis să ne angrenăm în acest proiect ambițios, am considerat oportun să finanțăm performanța. Din păcate, în ciuda valorii de necontestat pe care o are staff-ul condus de profesorul Cristian Pustai, pentru care avem în continuare același respect, rezultatele echipei sunt cele care înclină balanța către decizia luată de finanțatorul privat.

Indiferent cine va conduce banca tehnică, obiectivul clar rămâne Promovarea!”, sună scrisoarea semnată ”Campus Media”, acționar care are doar 20 la sută din acțiunile AS FC Buzău, însă care este mână în mână cu Consiliul Județean Buzău (40 la sută), unde vicepreședinte este Felix Rache, nimeni altul decât ginerele lui Constantin Cristea. Celelalte 40 la sută din acțiuni aparțin Consiliului Local al Municipiului Buzău.

În urmă cu aproape un an, Felix Rache (cu șapcă) și ceilalți băieți din fruntea echipei din Buzău, îi sărbătoreau ziua lui Cristian Pustai și erau încântați de rezultatele peste așteptări. Acum îl vor plecat pe experimentatul antrenor.

Gloria Buzău, la cinci puncte în spatele liderului SC Oțelul Galați, echipă pe care o va întâlni și în grupele Cupei României

Pe lângă clasarea din campionat, pe locul 8 după opt etape, însă foarte aproape de primul loc, Gloria Buzău este una dintre cele șase echipe din Liga 2 calificată în faza grupelor Cupei României. Acolo va întâlni FC Botoșani (acasă), UTA Arad (acasă) și SC Oțelul Galați (deplasare).

În etapa a 9-a, Gloria Buzău are meci acasă, marți, 11 octombrie, de la ora 17:00, în încheierea rundei, cu CS Comunal Șelimbăr (locul 4, 15 puncte).

Ședința în care se va propune demiterea lui Cristian Pustai și a staffului său are loc astăzi, de la ora 17:00.

Foto: FC Buzău

articolul original.
  • There are no more articles
❌