ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Se petrece ceva în Republica Moldova? Ministerul moldovean al Apărării: ‘Îndemnăm cetățenii să nu se îngrijoreze atunci când observă vehicule militare deplasându-se pe drumurile naționale’

12 September 2022 at 16:03
image

Ministerul Apărării al Republicii Moldova a venit cu explicaţii în cursul zilei de luni în legătură cu imaginile apărute pe reţele de social care arată camioane tractând tunuri, precum şi alte echipamente militare noaptea trecută pe străzile oraşelor Chişinău şi Cahul, ceea ce a suscitat îngrijorare pe fondul războiului în Ucraina.

Potrivit unui comunicat al ministerului, această tehnică militară este din dotarea Armatei Naţionale şi se deplasa spre centre de instruire, unde urmează să participe la exerciţiul ‘Scutul de foc 2022’, preconizat să se desfăşoare între 12 şi 23 septembrie, relatează portalul Deschide.md şi Ziarul Naţional din Chişinău.

Antrenamentele fac parte din planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul în curs. Îndemnăm cetăţenii să nu se îngrijoreze atunci când observă vehicule militare deplasându-se pe drumurile naţionale şi să se abţină de la distribuirea imaginilor în spaţiul online, întrucât aceasta ar putea genera dezinformări„, menţionează instituţia de apărare în comunicat.

Ministerul moldovean al Apărării mai precizează că aceste exerciţii se desfăşoară anual, începând cu 2015, conform Deschide.md, informează agerpres.ro.

articolul original.

Accident cu 15 morți în Rusia: Au fost implicate camioane de mare tonaj. Majoritatea victimelor sunt străini (Video)

21 August 2022 at 14:46
By: -
image

15 persoane au murit, iar 5, inclusiv copii, au fost rănite duminică, în urma unui accident produs între un microbuz și două camioane de mare tonaj în Rusia.

Publicitate

Cele trei autovehicule s-au ciocnit în regiunea Ulianovsk, a declarat pentru TASS o sursă din cadrul serviciilor de urgență.

"Potrivit ultimelor informații, 15 persoane au murit, 5 au fost rănite, inclusiv copii", a declarat sursa citată.

Accidentul a avut loc pe autostrada M5 Ural, în districtul Nikolaevsky, în estul extrem al Rusiei.

Potrivit poliției, șoferul unui camion a virat pe contrasens și a intrat în coliziune cu un microbuz.

Serviciile de urgență au declarat pentru TASS că în microbuz se aflau în total 18 persoane care sunt cetățeni ai Kazahstanului.

В Ульяновской области погибли больше 10 человек из-за столкновения микроавтобуса с двумя грузовиками

Видео: ЧП Ульяновск pic.twitter.com/pVtSvm47du

— SOTA (@Sota_Vision)
August 21, 2022
articolul original.

Cum fac bulgarii ca să nu ne mai lovim de kilometri de camioane, în vama de la Ruse-Giurgiu

17 August 2022 at 13:45
By: -
image

În ultima vreme, turiştii care vor să iasă din Bulgaria pe la Ruse s-au confruntat cu blocaje de ore întregi cauzate de TIR-uri. Coada pe centura Ruse este câteodată şi de kilometri întregi şi nimeni nu se mişcă cu orele.

Publicitate

Pentru a rezolva problema, autorităţile bulgare anunţă nişte măsuri.

Camioanele sunt oprite în parcări în toată ţara şi li se permite să pornească în etape, pentru a preveni cozile în jurul localităţilor Ruse şi Vidin.

A existat o creştere excepţională a traficului de camioane grele pe drumurile bulgare, de aproximativ 20% pe an, în special între punctul de control al frontierei Kapitan Andreevo şi punctele de trecere a frontierei din nord, le-a spus miercuri jurnaliştilor ministrul interimar de Interne, Ivan Demerdjiev, citat de BTA.

"Nu suntem siguri că acest trafic intens e provocat doar de războiul din Ucraina", a adăugat el.

Soluţia de durată ar trebui să acopere toate tronsoanele de drum de la Kapital Andreevo până la graniţa de nord, la Ruse şi Vidin.

Publicitate

Camioanele vor fi oprite acum la Svilengrad (în sudul Bulgariei), în timp ce până acum trebuiau să aştepte doar în parcări din nordul Bulgariei. "Vom acoperi întreaga rută de la Svilengrad până la graniţa de nord", a promis ministrul de Interne.

articolul original.

(VIDEO) Peste 100 de migranţi, găsiţi ascunşi în două camioane

10 August 2022 at 07:40
image

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat, ascunşi în două TIR-uri încărcate cu diverse bunuri, 103 cetăţeni din diferite state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu intenţia de a ajunge în Spaţiul Schengen.

Astăzi, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român. Bărbatul conducea un automarfar înmatriculat în România şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, ferestre și uși PVC, pe ruta România-Italia.

În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport, în urma căruia polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, ascunşi printre bunurile transportate, 75 de cetățeni străini.

Câteva ore mai târziu, în același punct de trecere a frontierei, un cetățean turc s-a prezentat pentru a ieși din țară la volanul unui camion, în care transporta piese auto, pe ruta Turcia-Germania.

Și de această dată, colegii noștri au efectuat controlul amănunțit al mijlocului de transport, descoperind ascunşi în compartimentul pentru marfă, 28 de cetățeni străini.

În ambele cazuri, persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetățeni din Bangladesh, India și Pakistan care au declarat că intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

articolul original.

Polițiștii de la silvic au indisponibilizat patru camioane

29 July 2022 at 10:00
By: Regie

În prima jumătate a anului curent, polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Psicicol au indisponibilizat 4 autocamioane și tot atâtea semiremorci, în valoare de aproximativ 400 de mii de euro, utilizate pentru transportul ilegal de material lemnos.

Biroul s-a înființat în luna ianuarie a.c. și  funcționează în cadrul Serviciului Ordine Publică Sălaj.

Principalele atribuții ale polițiștilor biroului sunt coordonarea activităților specifice de prevenire și combatere a delictelor silvice și a celor din domeniul piscicol, precum și a ilegalităților comise de persoanlul silvic sau cel cu atribuții în gestionarea și paza fondului piscicol.

Fondul forestier al județului Sălaj are o suprafață de peste 95 de mii de hectare, din care peste 53 de mii de hectare sunt proprietatea privată a persoanelor fizice și proprietatea privată indiviză a formelor asociative, peste 29 de mii de hectare sunt proprietatea publică a statului, iar peste 32 mii se află în proprietatea  publică și privată a unităților administrativ-teritoriale.

Polițiștii biroului, în primele 6 luni ale anului curent, au desfășurat numeroase controale și deplasări în teren, în urma cărora au aplicat 220 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului silvic, în valoare de 327.400 de lei și au confiscat peste 1.000 de metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 180 de mii de lei.

De asemenea, la nivelul biroului au fost soluționate 35 de dosare penale, iar valoarea bunurilor indisponibilizate, în vederea confiscării a depășit 400 de mii de euro.

Polițiștii au depistat 4 ansambluri de vehicule, ce transportau material lemnos, fără documente de proveniență legală, în cantitate de peste 10 metri cubi, iar, conform prevederilor legale, în situațiile respective polițiștii au întocmit dosare penale și au indiponibilizat în vederea confiscării, atât camioanele, cât și semiremorcile cu care s-au efectuat transporturile ilegale.

Totodată, polițiștii au confiscat 5 motofierăstraie, folosite la comiterea delictelor silvice.

La obținerea rezultatelor și constatarea faptelor au contribuit polițiști din cadrul Serviciului Ordine Publică și secțiilor de poliție rurală.

Prevenirea și combaterea delictelor silvice este o preocupare permanentă a tuturor polițiștilor sălăjeni cu atribuții în domeniu, iar activitățile și acțiunile vor continua și în perioada următoare.

articolul original.

Inginerii Continental de la Timișoara dezvoltă tehnologii pentru camioane electrice

21 July 2022 at 16:07
image

Specialiști din centrul de cercetare și dezvoltare al Continental din Timișoara lucrează în echipe internaționale la dezvoltarea de produse și tehnologii pentru vehicule comerciale electrice.

În ultimele luni, compania de tehnologie a primit numeroase comenzi pentru componente de control electronice din vehiculele comerciale alimentate electric, inclusiv convertoare DC/DC și componente de control pentru procesul de încărcare și management termic.

Spre deosebire de piața autoturismelor, sectorul vehiculelor comerciale este încă pe linia de pornire pentru tranziția către mobilitatea cu emisii zero”, explică dr. Ismail Dagli, șeful ariei de activitate Smart Mobility în cadrul Continental. „Cu toate acestea, putem vedea clar că piața capătă viteză, în ciuda provocărilor semnificative pe care le reprezintă autonomia și infrastructura de încărcare. În viitor, acțiunile durabile vor deveni, de asemenea, mai critice în lumina obiectivelor ambițioase de atenuare a schimbărilor climatice și a creșterii continue a traficului de marfă. Acest lucru face cu atât mai necesar să sprijinim producătorii cu portofoliul nostru extins de tehnologii pentru vehicule electrice comerciale”, a completat acesta.

Portofoliul electric

Portofoliul de produse Continental pentru vehicule comerciale alimentate electric cuprinde convertoare DC/DC și o gamă largă de componente de control, inclusiv module de sunet, senzori inteligenți pentru monitorizarea bateriei, sisteme de management al bateriei și componente de control al încărcării, cabluri de înaltă tensiune etc.

De asemenea, inginerii Continental lucrează cu Siemens Mobility la viteză maximă la o altă soluție: pantograful pentru încărcare dinamică, ceea ce înseamnă preluarea energiei de la liniile aeriene pentru a încărca bateria electrică în timpul mersului. Platforma Națională pentru Viitorul Mobilității, o inițiativă de inovație a Ministerului Federal German al Transporturilor, recomandă echiparea, până în 2030, a 4.000 de kilometri de autostradă cu tehnologie de contact a liniilor aeriene. „Aceasta ar putea fi o soluție optimă pentru viitor, în special pentru situațiile de trafic dificil – evită timpii lungi de așteptare la stațiile de încărcare, astfel că bateria poate fi fabricată într-o dimensiune mult mai mică”, spune Alex Rupprecht, responsabil pentru dezvoltarea pantografului la Continental.

Trafic urban

Producătorii de camioane și autobuze au, de asemenea, parteneri pentru mobilitate electrică în sectoarele de activitate Anvelope și ContiTech. Anul trecut, Continental a dezvoltat anvelopa Conti Urban pentru autobuzele de oraș, care are un indice de sarcină crescut conceput special pentru autobuzele electrice din traficul urban.

Capacitatea portantă a anvelopei se bazează pe greutatea mai mare a acestui tip de mașini. Din 2016, Continental a fost activă în mai multe parteneriate de dezvoltare, de exemplu, cu toți producătorii relevanți de domeniul vehiculelor comerciale, în direcția anvelopelor special concepute pentru a satisface cerințele camioanelor și autobuzelor electrice.

Investiții în România

În perioada 1999 – 2021 Continental a investit peste 2 miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate în România. Continental deţine șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi.

Compania are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul anului 2021, Continental avea peste 17.500 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

articolul original.
  • There are no more articles
❌