ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Alexander Edwars, gesturi romantice față de noua sa iubită, celebra cântăreață Cher. Cei doi nu se mai feresc de ochii lumii

23 November 2022 at 08:26

Cântăreața Cher (76 de ani) și noul său iubit, tânărul producător de muzică Alexander Edwards (36 de ani), au fost surprinși când ieșeau noaptea târziu, ținându-se de mână, din localul elegant japonez Nobu, din Malibu. Se pare că cei doi se iubesc fără rețineri, iar diferența de vârstă nu este o piedică în calea poveștii lor de dragoste.

Cher și Alexander Edwards nu se mai feresc să își arate iubirea

Iubirea nu are vârstă, iar relația dintre Cher și Alexander Edwards este dovada vie. Fostul iubit al lui Amber Rose a dat dovadă de gesturi pline de tandrețe. În timp ce așteptau mașina în fața restaurantului, bărbatul o ținea pe cântăreață, tandru, de șold. Înainte de a se urca în SUV-ul negru, Alexander Edwards i-a întins mâna iubitei sale, ca un adevărat gentleman. (VEZI IMAGINILE AICI)

Confirmarea relației a fost făcută chiar de către artistă, Cher postând pe rețelele de socializare mai multe ,,mesaje cu subînțeles” despre bărbatul din viața sa care o tratează ,,ca pe o regină”, potrivit Irish Mirror.

Dragostea nu are vârstă pentru Cher și Alexander Edwards. Sursă foto: colaj Cancan

Cât despre comentariile inevitabile referitoare la diferența de vârstă de 40 de ani dintre cei doi, cântăreața ridică din umeri: ,,Dragostea nu are vârstă”.

Cher și Alexander Edwards trăiesc cele mai frumoase momente din viața lor

Cei doi artiști au lăsat în spate umbrele trecutului și acum trăiesc cea mai frumoasă poveste de dragoste din viața lor.

Vedeta a mai fost căsătorită și cu artistul Gregg Allman, căsnicie ce a durat doi ani. În anul 2017,Gregg s-a stins din viață, la vârsta de 69 de ani.

Alexandre Edwards este fostul iubit al lui Amber Rose și împreună au un fiu de 3 ani, pe nume Slash Electric Alexander Edwards. Relația celor doi a luat sfârșit din cauza infidelităților artistului,  infidelități pe care le-a recunoscut.

articolul original.

Această mămică a schimbat numele fiului ei, la doar 6 luni de când l-a născut. Cum îl botezase inițial

11 November 2022 at 13:34

Jennifer este o femeie de 32 de ani din California, Statele Unite ale Americii, care s-a decis să-i schimbe numele celui de-al doilea copil, după ce prietenele sale au ironizat-o. Cel mic avea deja șase luni, dar mama lui nu se mai simțea confortabil când îl striga. Ca urmare, a ales să-l redenumească Luke. 

Venirea pe lume a celui de-al doilea copil a fost un moment dificil pentru Jennifer. Atât ea, cât și soțul ei, își pierduseră inspirația. Ca urmare, cei doi au căutat pe Internet, prin liste, sugestii și au găsit un prenume inedit care li s-a părut potrivit. La doar șase luni după aceea, mămica a început să regrete decizia și i-a schimbat numele celui mic în „Luke”.

„M-am gândit că se va potrivi când s-a născut, dar după câteva luni m-am luptat cu asta. Asistenta de la maternitate mi-a spus că mai mulți dintre prietenii ei au spus că băiețelul ar putea fi agresat și poreclit „a–”. Oamenii au sugerat că ar putea fi hărțuit dacă era scurtat la „A–” când va fi mai în vârstă și am început să mă prefac că nu auzeam oameni întrebându-i numele”, a spus Jennifer.

Ce nume îi alesese mămica lui Luke atunci când îl botezase. Ce semnificație are

Inițial, pe Luke îl chema Aspen, acesta fiind prenumele dat la botez, ales de pe Pinterest. La o distanță de aproximativ șase luni, Aspen a devenit Luke, acesta fiind un prenume mult mai des întâlnit în Stelele Unite ale Americii.

„Am început să mă simt foarte inconfortabil spunând Aspen cu voce tare, deoarece pur și simplu nu părea să i se potrivească. Cu primul nostru copil eram foarte hotărâți pe un nume, dar cu al doilea ne-am chinuit să-l găsim pe cel potrivit și tocmai ne-am hotărât pe Aspen, după ce l-am văzut pe o listă Pinterest de nume”, a mărturisit mama lui Luke, fost Aspen. 

Luke, bebelușul căruia mama i-a schimbat numele la șase luni. Sursă foto: Intagram

Alegerea noului nume a fost dată și de semnificația sa profundă, așa cum a dezvăluit Jennifer:

„Amândurora ne-a plăcut foarte mult numele Luke și am aflat că înseamnă „lumină”. Luke știe că a fost numit Aspen timp de șase luni. Este o parte distractivă a poveștii lui”, a spus mămica. 

articolul original.

A fost câștigat cel mai mare premiu oferit vreodată în lume la loterie. De unde este fericitul câștigătorul

8 November 2022 at 20:45
image

Un singur bilet, vândut în California, are toate numerele care au ieşit câştigătoare de la tragerea Powerball din Statele Unite, astfel că posesorul va încasa cel mai mare premiu la loterie din toate timpurile: 2,04 miliarde de dolari, relatează CNN.

Biletul a fost vândut în Altadena, California, la magazinul unui lanţ de benzinării Joe’s Service Center, au anunţat marţi oficialii loteriei Poweball din acest stat.

Câştigătorul a nimerit toate cele şase numere ieşite la ultima tragere Poweball. Şansele de a le ghici erau de 1 la 292,2 milioane. Pentru comparaţie, probabilitatea de a fi lovit de fulger este de una la un milion, potrivit oficialilor americani din domeniul sănătăţii.

Numerele câştigătoare, care au fost anunţate marţi dimineaţă, după ce extragerea de luni seară a fost amânată mai bine de zece ore, au fost 10-33-41-47-56, iar Powerball (echivalentul unui joker) a fost 10.

Jackpotul de 1,9 miliarde de dolari de luni a sărit la 2,04 miliarde de dolari marţi dimineaţă şi este cel mai mare premiu oferit vreodată în lume la loterie, potrivit unui comunicat de presă al Powerball.

Un bilet simplu la loteria Powerball costă 2 dolari.

În vară, un alt premiu fabulos, de 1,337 miliarde de dolari, a fost câştigat la loteria Mega Millions cu un bilet vândut tot la magazinul unui lanţ de benzinării, în statul Illinois. Câştigătorii, care au cumpărat biletul în parteneriat, au rămas anonimi şi au ales să ridice toţi banii o dată.

Câştigătorii la loteriile din SUA au două două opţiuni: fie să încaseze toţi banii o dată, dar suma este mai mică, pentru că se aplică o taxă, fie să îi primească în rate anuale eşalonate, pe o perioadă de 30 de ani, caz în care suma totală rămâne întreagă, conform news.ro

articolul original.

Cele două miliarde de dolari de la loteria din SUA au fost câștigate. Este vorba despre cel mai mare premiu din istorie

8 November 2022 at 20:44
image

Cel mai norocos om din lume pare să fie un american, care a câştigat la loteria americană cel mai mare premiu din istorie la jackpot Powerball, anunță ObservatorNews.

Câştigătorul a nimerit toate numerele, după ce premiul nu se mai câştigase de trei luni

Norocosul din California poate opta pentru plata în numerar, pentru care va primi o sumă estimată la 997,6 milioane de dolari.

Dacă vrea să îi primească pe toți, îi va încasa în plăți anuale pe 29 de ani.
Un alt câştigător din Florida a reuşit să ia premiul de 2 milioane de dolari, pentru că a nimerit cinci numere.

Alte douăzeci și două de persoane din 16 state au câștigat câte 1 milion de dolari, scrie fox10.
Doar patru jackpoturi anterioare au depășit 1 miliard de dolari, dar niciunul dintre acestea nu se apropie de premiul actual, care a început cu 20 de milioane de dolari pe 6 august și care, de-a lungul a trei luni fără câștiguri, a crescut din ce în ce mai mult

articolul original.

O problemă de matematică, elaborată în secolul al XIX-lea, a fost rezolvată

8 November 2022 at 11:00
image

O problemă de matematică, elaborată în secolul al XIX-lea, a fost rezolvată de către doi matematicieni de la Institutul de Știință și Tehnologie (Caltech) din California, SUA, care au demonstrat conjectura lui Patterson, concepută pentru a explica un model ciudat în cazul sumelor care implică numere prime.

Problema de matematică are legătură cu sumele Gauss, care sunt numite după prolificul matematician din secolul al XVIII-lea Carl Friedrich Gauss. Gauss a dezvoltat rapid o formulă pentru adunarea numerelor de la 1 la 100.

Ulterior, acesta a gândit un concept complex cunoscut sub numele de sume Gauss, care trasează cu ușurință distribuția soluțiilor la ecuații. El a analizat distribuția a ceea ce se numește sume Gauss pătrate pentru numere prime non-triviale (numere prime care au un rest de 1 atunci când se împart la 3) și a găsit o „structură frumoasă”, potrivit matematicianului Maksym Radziwill de la Caltech.

Această activitate de adunare implică un tip de matematică cunoscut sub numele de aritmetică modulară.

Ce este aritmetica modulară?

Un mod simplu de a înțelege aritmetica modulară este să ne gândim la un ceas și la cadranul acestuia împărțit în 12 ore. Atunci când se apropie ora 12:00 sau , numerele sunt resetate și revin la 1. Acest sistem „modulo 12” simplifică măsurarea timpului, deoarece nu trebuie să numărăm orele la nesfârșit.

În cazul sumelor Gauss, se aplică aceeași idee, dar „cadranul ceasului” de bază este împărțit în p ore, unde p este un număr prim.

În secolul al XIX-lea, matematicianul german Ernst Kummer a fost interesat să analizeze distribuția sumelor Gauss cubice pentru numere prime non-triviale sau într-un sistem modulo p. El a făcut acest lucru manual pentru primele 45 de numere prime netriviale și a trasat răspunsurile unul câte unul pe o linie numerică (pentru a face acest lucru, a trebuit să normalizeze mai întâi răspunsurile astfel încât acestea să se încadreze între -1 și 1). Rezultatul a fost neașteptat: soluțiile nu au fost aleatorii, ci au avut tendința de a se grupa spre capătul pozitiv al liniei.

Anul trecut, cei doi matematicieni de la Caltech au făcut o descoperire

Mai târziu, în anii 1950, cercetătorii conduși de regretatul Hedvig Selberg de la Institutul pentru Studii Avansate au folosit un computer pentru a calcula sumele Gauss cubice pentru toate numerele prime non-triviale mai mici de 10.000 (aproximativ 500 de prime). Atunci când soluțiile au fost reprezentate pe linia numerelor, a dispărut distorsiunea observată de Kummer. Soluțiile păreau să aibă o distribuție aleatorie.

Samuel Patterson, care a propus o soluție la această confuzie în 1978, numită în prezent conjectura lui Patterson. Patterson, care la acea vreme era student absolvent la Universitatea din Cambridge, a recunoscut că distorsiunea în distribuția soluțiilor ar putea fi copleșită pe măsură ce dimensiunea eșantionului devine din ce în ce mai mare. Asta însemna că Kummer avea dreptate – ceva ciudat se întâmpla cu sumele sale pentru 45 de numere prime. Dar pentru a dovedi de ce se întâmplă acest lucru a trebuit să aștepte până anul trecut, atunci când Dunn și Radziwill și-au dat în sfârșit seama.

Soluția lui Dunn și Radziwill

Cei doi cercetători de la Caltech au decis să lucreze împreună pentru a încerca conjecturii lui Patterson în urmă cu aproximativ doi ani.

Soluția lor s-a bazat pe munca lui Roger Heath-Brown de la Universitatea din Oxford, care văzuse o conferință a lui Patterson la Universitatea din Cambridge la sfârșitul anilor 1970. Heath-Brown și Patterson au făcut echipă pentru a lucra la această problemă, iar apoi, în 2000, Heath-Brown a dezvoltat un instrument cunoscut sub numele de sită cubică. Aceasta a ajutat la demonstrarea conjecturii lui Patterson. S-a apropiat, dar soluția completă a rămas inaccesibilă.

Dunn și Radziwill au rezolvat problema atunci când și-au dat seama că sita nu funcționa corect sau că avea o „barieră” pe care au reușit să o elimine.

Cei doi matematicieni și-au publicat lucrarea în revista Quanta.

articolul original.

Cât de vechi sunt rocile din Parcul Yosemite? Analizele care contrazic tot ce credeam

31 October 2022 at 14:00
image

Vizitatorii care se află pentru prima oară în Parcul Yosemite din statul american California rămân cu gura căscată de uimire în fața stâncilor uriașe de granit El Capitan și Half Dome. În același timp, publicul vizibil emoționat este conștient că cel mai probabil, ploaia și ghețarii au șlefuit aceste stânci impunătoare acum foarte mulți ani. Însă cât de mulți ani să fie?

S-ar putea ca totul să fi început acum 50 de milioane de ani, când granitul din Parcul Yosemite a fost descoperit pentru prima oară? Sau debutul s-a produs acum 40 de milioane de ani, când datele arată că toate canioanele din zona de sud a Sierrei Nevada au început să se formeze?

Geologii de la Universitatea California (Berkley) au folosit o tehnică inovativă în materie de, pentru a obține un răspuns cât mai precis. Concluzia lor a fost că mare parte din forma pe care o știm acum a stâncilor a fost șlefuită acum 10 milioane de ani – sau chiar și mai devreme, acum 5 milioane de ani. Asta înseamnă că sunt anulate aproximativ 40 de milioane de ani, cât arătau estimările inițiale. Râurile au fost primele care au început să creeze forme superficiale în stâncă, iar acestora li s-au alăturat ulterior ghețarii, au arătat studiile.

Analizele de ultimă generație anulează vechile estimări

În vreme ce oamenii de știință nu pot fi extrem de preciși, noua estimare este prima care se bazează pe un studiu experimental al rocilor din granit din interiorul și din jurul , și nu pe deducțiile cu privire la situația din întreaga Sierra Nevada.

„Parcul Yosemite este unul dintre cele mai faimoase reprezentări topografice de pe planetă. Și, desigur, atunci când mergi acolo și citești informațiile de pe plăcuțe, o să vezi cifre cu privire la data când a devenit un canion foarte avansat. Dar până la această cercetare, fiecare informație privind data formării acestui parc este bazată doar pe presupuneri și speculații”, a spus Kurt Cuffey, profesor de geografie de la Universitatea Berkley, potrivit EurekAlert.

Când a debutat prima eroziune a rocilor?

Experimentele efectuate au indicat că, în vreme ce rocile din zonele muntoase din jurul Parcului Yosemite au fost formate acum aproximativ 50 de milioane de ani, roca de la baza Cantonului Tenaya (din cadrul Yosemite) arată că acum aproximativ 5 milioane de ani, zona nu se afla deloc la suprafață. Acest lucru înseamnă că eroziunea a început în jurul acelor timpuri.

„Întrebarea este: cum rămâne cu zona adâncă a canionului? Este și aceasta foarte veche sau este relativ tânără? Ceea ce am descoperit noi de-a lungul cercetării este că zona este destul de nouă. Estimările cu privire la datare sunt în jurul a 3 – 4 , dar poate acum 10 milioane de ani au început primele incizii în piatră”, a spus Cuffey.

articolul original.

Cum a fost prins criminalul în serie care a îngrozit California: „Urmăritorul din umbră” se pregătea de o nouă „misiune”

18 October 2022 at 09:15
By: -
image

Individul avea un comportament suspect și era înarmat când a fost arestat. El este acuzat că a ucis șase bărbați și a rănit o femeie.

Wesley Brownlee, în vârstă de 43 de ani, conducea mașina pe străzile din Stockston, unde au fost comise cinci crime, și era înarmat cu un pistol în momentul în care a fost oprit de polițiști, duminică, la primele ore ale dimineții. Anchetatorii erau pe urmele sale după au primit mai multe ponturi din partea opiniei publice, relatează Sky News.

"Echipa noastră de filaj a urmărit această persoană în timp ce conducea. I-am văzut obiceiurile și am determinat, în zorii acestei zilei, că se afla într-o misiune pentru a ucide", a declarat Stanley McFadden, șeful departamentului de poliție din Stockston, un oraş cu peste 300.000 de locuitori din valea centrală a Californiei, situat la 100 de kilometri est de San Francisco.

McFadden a adăugat că individul avea un comportament amenințător: a trecut prin parcuri și locuri întunecate, oprind și privind atent înainte de a conduce mai departe, și era îmbrăcat în negru, având o mască la gât și armă. Șeful poliției crede că suspectul "ieșise la vânătoare".

O fotografie difuzată de poliție arată arma pe care Brownlee o avea asupra lui, un pistol semi-automat cu elemente care nu sunt din metal.

Individul este acuzat că a ucis șase bărbați și a rănit o femeie, pe o rază de câțiva kilometri pătrați din apropiere de Oakland.

Juan Vasquez Serrano, în vârstă de 39 de ani, a fost prima victimă; el a fost împușcat mortal în Oakland, pe 10 aprilie 2021. După șase zile, Natasha LaTour (46 de ani) a fost împușcată în Stockton, dar a supraviețuit după ce l-a speriat pe atacator mergând direct spre el.

După mai mult de un an, pe 8 iulie, criminalul a atacat din nou, împușcându-l mortal pe Paul Yaw (35 de ani). Pe 11 august a ucis un alt bărbat, Salvador Debudey, iar pe 30 august i-a căzut victimă un tânăr de 21 de ani, Jonathan Hernandez Rodriguez.

Ultimul atac s-a produs pe 21 septembrie, când a fost ucis Juan Cruz, în vârstă de 52 de ani.

Authorities say Wesley Brownlee, the man suspected of killing six men and wounding a woman in a series of shootings in Northern California, has a criminal history, including convictions for drug crimes. https://t.co/Dc86RIMzIk

— 4 News Now (@kxly4news)
October 18, 2022

Autoritățile au avertizat populația că un ucigaş în serie din California pare să fie "în misiune" în acest stat și au difuzat imagini cu un suspect, oferind o recompensă de 125.000 de dolari pentru informaţii.

Polițiștii cred că același suspect a fost responsabil pentru toate crimele după ce testele balistice şi unele probe video au făcut legătura între atacurile din Stockton şi Oakland.

Brownlee are cazier, iar anchetatorii au aflat că a locuit în mai multe localități de lângă Stockton, dar nu au oferit mai multe detalii. Aceștia încearcă acum să depisteze un motiv pentru aceste crime, întrucât victimele nu aveau nimic în comun între ele. Unele dintre acestea trăiau pe străzi, altele nu. Niciuna nu a fost lovită sau jefuită, iar femeia care a scăpat cu viață a relatat că atacatorul nu a spus niciun cuvânt.

T.D.

articolul original.

Poliţia suspectează că un presupus criminal în serie este „în misiune” în California. A comis 6 crime

5 October 2022 at 04:55
By: -
image

Un ucigaş în serie din California pare să fie „în misiune”, după ce şase bărbaţi au fost împuşcaţi mortal, iar o femeie a fost rănită anul trecut. Autorităţile au publicat imagini cu un bărbat pe care ar dori să-l interogheze şi oferă o recompensă de 125.000 de dolari pentru informaţii care duc la o arestare.

Potrivit Associated Press, prima împuşcătură mortală a avut loc în Oakland, în aprilie 2021. Câteva zile mai târziu o femeie a fost rănită în Stockton. După mai mult de un an, au avut loc alte cinci crime în Stockton, între 8 iulie şi 27 septembrie, toate pe o rază de câţiva kilometri pătraţi.

Şeful poliţiei din Stockton, Stanley McFadden, a afirmat, marţi, că testele balistice şi unele probe video au făcut legătura între crimele din Stockton şi Oakland.

Deşi poliţia nu a vrut să spună dacă toate cele şapte împuşcături au fost legate de aceeaşi armă, McFadden a făcut aluzie la un singur pistol în timpul conferinţei de presă.

"Nu am absolut niciun răspuns cu privire la motivul pentru care acel pistol a stat latent timp de peste 400 de zile", între împuşcăturile din aprilie 2021 şi primul caz din această vară, a spus şeful Poliţiei.

Potrivit Reuters, Poliţia din Stockton, California, a publicat marţi imagini video de supraveghere ale unei persoane căutate pentru a fi interogată în legătură crimele care ar putea fi opera unui criminal în serie "în misiune".

"Nu ştim care este motivul. Ceea ce credem este că este orientat spre o misiune. Această persoană are o misiune", a declarat McFadden.

Şeful Poliţiei a spus că nu este clar ce au în comun victimele, printre care se numără atât bărbaţi, cât şi femei şi cu vârste cuprinse între 21 şi 54 de ani.

Înregistrările camerelor de supraveghere publicate de Departamentul de Poliţie din Stockton arată un bărbat din spate în timp ce mergea pe holul unei clădiri de apartamente sau al unui motel.

McFadden a declarat că detectivii nu au dovezi care să-l lege pe bărbatul văzut în filmare de împuşcături, dar că au vrut să vorbească cu el în cadrul anchetei.

El a cerut membrilor publicului care urmăresc filmarea să fie atenţi la "pasul neregulat" al bărbatului şi la postura neobişnuit de dreaptă a acestuia. O recompensă de 125.000 de dolari a fost oferită pentru informaţii care să conducă la o arestare.

Stockton este un oraş cu peste 300.000 de locuitori din valea centrală a Californiei, la aproximativ 100 de kilometri est de San Francisco.

articolul original.

California: Companiile de social media vor trebui să prezinte politicile de confidențialitate într-un limbaj pe înțelesul copiilor

31 August 2022 at 13:42
image

În premieră în Statele Unite, California a adoptat o lege care obligă producătorii de aplicații de social media să țină cont de sănătatea fizică și mentală a copiilor atunci când își proiectează produsele. Noile reglementări au stârnit nemulțumirea celor vizați adică a platformelor precum Facebook, Instagram sau TikTok.

Conform legii, companiile de social-media ar trebui să analizeze produsele pe care le-ar putea accesa copiii pentru a evalua și a reduce potențialele efecte nocive, scrie Wall Street Journal.

Noile reglementări impun companiilor să prezinte politicile de confidențialitate într-un limbaj pe care copiii îl pot înțelege. Adunarea de date despre profilul utilizatorului minor precum și folosirea de instrumente care încurajează copiii să împărtășească informații personale sunt interzise.
Dacă încalcă regulile, companiile ar putea fi amendate cu mii de dolari pentru fiecare copil afectat.

Reprezentanții unor companii, printre care Meta, care deține Facebook, sau Twitter au făcut un lobby agresiv împotriva acestor măsuri care, dacă sunt aprobate de guvernatorul statului California, ar urma să intre în vigoare în iulie 2024.

Anul trecut, în urma unui reportaj al Wall Street Journal, s-a aflat despre un studiu intern al facebook potrivit căruia compania știa că algoritmii săi dăunează sănătății mintale a adolescentelor.

Citește și: O asociație strânge computere de la persoane fizice și firme, le recondiționează și le donează copiilor bolnavi. Următorii beneficiari, de la Marie Curie

Foto: Shutterstock

articolul original.
  • There are no more articles
❌