ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 4 February 2023Ultimele Stiri

Povestea impresionantă a lui Vasile, câinele-soldat care și-a ros singur laba pentru a nu fi luat prizonier de ruși. FOTO

4 February 2023 at 08:10
image

Un câine-soldat al trupelor din Ucraina pe nume Vasile, dresat special pentru misiuni de salvare, a devenit eroul principal al unei povești care s-a viralizat pe rețelele de socializare.

Patrupedul Vasile a rămas blocat într-o capcană din sârmă ghimpată, în apropierea tranșeelor rușilor. Pentru a nu fi capturat de inamici, și-a ros singur propria labă pentru a se elibera și întoarce la plutonul său. Câinele a fost „lăsat la vatră”, iar recent a primit o proteză și poate merge din nou pe patru picioare.

Vasile este un cane corso, pregătit pentru război și misiunile de salvare, și făcea parte, înainte să intre în „rezervă”, dintr-un pluton de recunoaștere al armatei ucraineană. Câinele era prietenul tuturor și mascota plutonului.

Câinele s-a salvat sigur de la moarte

Toată întâmplarea a avut loc în octombrie. Vasile a dispărut atunci într-o zi iar soldații din plutonul lui au început să-l caute, inclusiv cu dronele. În scurt timp, l-au găsit într-o zonă a frontului, prins într-o capcană de sârmă ghimpată, din care nu putea să se elibereze, potrivit Euromaidan Press.

Câinele era blocat în apropierea tranșeelor rusești, și nu putea fi salvat, pentru că, dacă ar fi mers după el atunci, soldații ucraineni riscau să fie împușcați. Așa că au plănuit o acțiune pe timp de noapte.

Vasyl served in the Ukrainian marine corps. In a mission last week he became entangled in barbed wire near Russian trenches. There was no way to save him without being shot. The next day he arrived back to the Ukrainians, having chewed off his own paw to escape. pic.twitter.com/FtOeggo2Ae

— War Dogs of Ukraine (@dogs_ukraine)
October 22, 2022

Vasile s-a întors singur din tranșeele rușilor

Dar, nu au mai apucat să plece noaptea să îi salveze. Vasile s-a întors singur. „Vă vine să credeți sau nu, și-a ros singur propria labă și s-a întors acasă în trei picioare.

Vasile a refuzat să rămână captiv și a preferat să se mutileze singur decât să fie împușcat sau să fie luat prizonier”, a mai scris Euromaidan Press, preluând relatarea unei foste jurnaliste, Olena Bilozerska, devenită soldat în armata Ucrainei.

Povestea câinelui-erou s-a viralizat la momentul respectiv și a fost preluată pe multe conturi sociale. „Nu exista nicio posibilitate să fie salvat fără ca (soldații) să fie împușcați. A doua zi, (Vasile) s-a întors la trupele ucrainene, după ce și-a ros propria laba ca să se elibereze”, a relatat contul de Twitter War Dogs of Ukraine.

Din fericire pentru Vasile, lucrurile nu au rămas așa. El a fost „lăsat la vatră” și, mai mult, recent a beneficiat de o operație prin care i s-a montat o proteză, iar acum poate să se deplaseze din nou pe patru picioare. Câinele s-a întors acasă, la familia stăpânului său.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

De ce să nu dormi cu animalul de companie în pat, mai ales pe timpul iernii?

31 January 2023 at 12:30
image

Peste jumătate din oamenii care dețin animale de companie recunosc că dorm împreună cu acestea, dar un veterinar explică care sunt riscurile, mai ales pe timpul iernii. 

Una dintre îngrijorările majore se referă la supraîncălzire. În timpul perioadelor reci, câinii sunt mai predispuși să se cuibărească în patul stăpânului pentru a se încălzi. Cu toate acestea, dacă acesta se acoperă cu pături și plăpumi groase, unii câini se pot chinui să se dea jos din pat, potrivit cercetătorului veterinar Katy Alexander, șef de cercetare veterinară la Blue Cross din Marea Britanie, potrivit IFL Science.

„Câinii foarte mici, cățeii, cățeii bătrâni și câinii cu artrită sau cu alte probleme de mobilitate se pot chinui să găsească o ieșire sigură dacă se încing prea tare. Trebuie evitate păturile prea grele, care nu le-ar permite ieșirea în siguranță. Păturile încălzite pot cauza arsuri, iar cablul electric reprezintă un pericol dacă este mestecat”, a declarat Katy Alexander.

Dormitul cu câinii: un somn mai prost sau unul mai bun?

De asemenea, există dovezi ale faptului că, dacă împarți patul cu un câine, calitatea somnului ți-ar putea fi influențată. Un studiu din 2020 a constatat că dormitul în pat alături de un câine crește tendința oamenilor de a se foi în somn.

Aceasta este doar a parte a argumentului. Unele cercetări au indicat că împărțirea patului cu nu are nicio legătură cu vreun efect asupra calității somnului. Alte studii au sugerat că aceasta ar putea afecta calitatea somnului, dar impactul este foarte ușor.

O serie de alte studii au investigat avantajele și dezavantajele de în pat, pentru a ajunge la concluzia că acest lucru ar putea, de fapt, să îmbunătățească starea de bine a proprietarilor de animale de companie.

Femeile care dorm alături de câini se simt în siguranță

Într-un studiu din 2018, cercetătorii au constatat că femeile care dorm alături de câinii lor au „sentimente mai puternice de confort și siguranță” în timpul nopții.

În schimb, opusul a fost valabil pentru pisici, despre care majoritatea proprietarilor de animale de companie au spus că le perturbă somnul.

De asemenea, cercetătorii au argumentat modul în care împărțirea patului cu animalele de companie a fost practicată pe scară largă de-a lungul istoriei de o multitudine de culturi diferite. Indiferent de motiv, acest aranjament de dormit se potrivește foarte bine multor oameni și animale de companie, ceea ce este un lucru pe care oamenii de știință ar trebui să caute să îl înțeleagă mai bine.

„De-a lungul istoriei, oamenii și-au împărțit spațiul de dormit cu alți oameni și cu animale. Sugerăm ca dormitul în comun între om și animal și între adult și copil să fie abordat ca forme legitime și relevante din punct de vedere social. În plus, o înțelegere cuprinzătoare a dormitului în comun om-animal are implicații semnificative pentru somnul uman, și bunăstarea animalelor”, spune autorul studiului, Bradley Smith, psiholog la Universitatea Centrul din Queensland, Australia.

articolul original.

MONSTRUL din ALBA: Un tânăr de 20 de ani a TĂIAT urechile unui câine pe care l-a furat dintr-o curte

31 January 2023 at 10:28

MONSTRUL din ALBA: Un tânăr de 20 de ani a TĂIAT urechile unui câine pe care l-a furat dintr-o curte

La data de 30 ianuarie 2023, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un tânăr de 20 de ani, din Blaj care este cercetat pentru furt calificat și schingiuirea animalelor.

În dimineața zilei de 30 ianuarie, tânărul ar fi pătruns în curtea unei locuințe din Blaj și ar fi sustras un câine, de rasă comună, cu vârsta de aproximativ 3 luni, pe care l-ar fi dus la domiciliul său unde i-ar fi tăiat urechile.

Din cercetări, a rezultat că tânărul ar mai fi tăiat urechile unui câine, pe care l-ar fi găsit pe stradă, săptămâna trecută.

Ambele animale au fost evaluate de către medicul veterinar din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor și au fost lăsate în custodia proprietarilor, fiind într-o stare bună de sănătate.

Activitatea polițiștilor Biroului pentru Protecția Animalelor a fost coordonată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj și a fost realizată cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Blaj.

articolul original.

Un câine și-a împușcat stăpânul în drum spre o partidă de vânătoare

26 January 2023 at 01:00
image

Un bărbat a murit după ce a fost împușcat de câinele său. Animalul a apăsat din greșeală pe o pușcă aflată pe bancheta din spate a camionului în care era alături de bărbat. Incidentul a avut loc în Kansas, SUA.

Apelul la 911 anunța că Joseph Austin Smith, în vârstă de 30 de ani, din Wichita, a fost împușcat în spate, în timp ce mergea către o partidă de vânătoare, relatează CBS News.

Echipele au ajuns la câteva minute de la apel l-au găsit pe Smith în camion, pe scaunul pasagerului din față. Au început imediat resuscitarea, însă Smith a murit din cauza rănii prin împușcare.

Un câine și-a împușcat stăpânul

Câinele, care aparține proprietarului camionului, se afla pe bancheta din spate a camionului cu echipamentul de vânătoare – inclusiv pușca – când câinele a călcat pe armă, potrivit poliției.

Ancheta este în curs de desfășurare, a precizat poliția, adăugând că nu se știe deocamdată dacă mai era cineva în camion în acel moment.

În ultimii ani, au existat alte câteva incidente notabile cu arme de foc legate de câini.

Alte incidente similare

În weekendul de Ziua Recunoștinței din 2022, un proaspăt tătic în vârstă de 32 de ani și vânător turc, Ozgur Gevrekoglu, a fost împușcat și ucis în timp ce își punea câinele pe său, potrivit ziarului Middle East Eye. Lăbuța câinelui a atins pușca de vânătoare încărcată, descărcând arma și ucigându-l pe Gevrekoglu de la mică distanță.

În 2017, un vânător de fazani din Iowa a fost împușcat și rănit accidental când un câine a călcat pe apărătoarea trăgaciului puștii și a tras. Ken Lonneman, un ofițer din Departamentul de Resurse Naturale din Iowa, declara atunci pentru CBS News că patru vânători și doi câini vânau fazani când unul dintre vânători a pus o pușcă de vânătoare încărcată pe jos.

Iar în 2018, un bărbat din New Mexico a declarat pentru KRQE-TV că a fost împușcat de , un rottweiler de 120 de kilograme numit Charlie. Bărbatul a spus că stătea în camionul său, cu pușca pe bancheta din spate, când piciorul câinelui s-a prins în trăgaci. Glonțul a trecut prin scaunul șoferului și a ajuns în spatele bărbatului, rupându-i câteva coaste și spărgându-i clavicula.

articolul original.

Cetățean amendat pentru că a lăsat nesupravegheat un câine la Târgu Jiu

24 January 2023 at 19:44
image

Polițiștii locali au sancționat marți contravențional un bărbat din municipiul Târgu Jiu, pentru lăsarea în libertate a unui câine de rasă metis, pe strada Comuna din Paris.

Potrivit Legii nr. 61/1991 Republicată, lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 la 500 lei, dacă nu este comisă în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerată infracțiune.

articolul original.

Ca în filmele cu proști: Cum a fost împușcat MORTAL un bărbat, de propriul CÂINE

24 January 2023 at 11:52

Ca în filmele cu proști: Cum a fost împușcat MORTAL un bărbat, de propriul CÂINE

Un bărbat de 32 de ani, din Kansas, a fost găsit mort în mașina sa, iar anchetatorii au ajuns la concluzia că a fost ucis de propriul câine, după ce animalul a călcat pe trăgaciul armei.

Bărbatul se afla la vânătoare, iar animalul a călcat pe arma omului. Cartușul a fost găsit la fața locului, conform Daily Mail.

Numele bărbatului nu a fost făcut public, dar chiar și așa pe rețele sociale au apărut o mulțime de comentarii critice la adresa sa. Un prieten i-a luat apărarea.

„Tuturor comedianților și experților în arme de aici: Acest băiat a fost prietenul meu. Aceste comentarii sunt pline de ură. Cunosc foarte bine această familie și nu vă pot spune cât de mult suferă în acest moment. Să vă fie rușine”, a scris el.

Astfel de cazuri în care oamenii sunt împușcați de animale sunt rare. Dar și în noiembrie, un bărbat din Turcia a murit într-un incident similar.

articolul original.

Un bărbat din SUA a fost împuşcat mortal de propriul câine cu arma de vânătoare

24 January 2023 at 13:53
image

Sfârşit tragic şi neaşteptat pentru un bărbat de 32 de ani. Acesta a fost împuşcat mortal de propriul câine cu arma sa de vânătoare. Tânărul a fost găsit fără viaţă în maşina sa, la 80 de kilometri de casă.

Bărbatul de 32 de ani din SUA a fost găsit fără viaţă în maşină

Poliţiştii cred că animalul a călcat din greşeală pe armă, provocând descărcarea ei şi ucigându-şi astfel stăpânul. Cartușul care a l-a omorât pe bărbat a fost găsit la faţa locului, scrie Daily Mail.

Un caz similar a avut loc în luna noiembrie, în Turcia. Ozgur Gevrekoglu a fost ucis în timp ce era la vânătoare cu prietenul său, în provincia Samsun.

În timp ce își punea câinele în mașină, laba animalului a atins arma încărcată, iar pușca s-a descărcat în Gevrekoglu de la mică distanță. Bărbatul a fost transportat la spital, dar a murit câteva ore mai târziu.

articolul original.

CRUZIME fără margini: Un tânăr a spânzurat un câine, apoi l-a înjunghiat de cel puțin 40 de ori

19 January 2023 at 08:53

CRUZIME fără margini: Un tânăr a spânzurat un câine, apoi l-a înjunghiat de cel puțin 40 de ori

Un tânăr de 18 ani din judeţul Suceava riscă până la 7 ani de închisoare, după ce a maltratat doi câini, iar pe unul l-a ucis.

Animalul ucis a fost spânzurat și înjunghiat de peste 40 de ori, potrivit Asociației „Casa lui Patrocle”.

Scenele s-au petrecut anul trecut, când băiatul era încă minor.

Șocant este şi că toată scena a fost filmată de un copil de 10 ani, care ulterior le-a trimis clipul şi colegilor de clasă.

În imagini, tânărul este surprins în timp ce chinuie bietele animale, apoi îngroapă la marginea localităţii patrupedul omorât. Câinele care a supravieţuit a ajuns la un adăpost.

Ancheta a fost finalizată abia acum, iar suspectul urmează să fie prezentat astăzi instanței cu propunere de arestare preventivă.

Astfel de fapte sunt pedepsite de lege cu închisoarea, de la 2 la 7 ani.

articolul original.

Adolescent arestat după ce a omorât un câine şi a schinguit un altul

18 January 2023 at 16:45
image

Un adolescent a fost reţinut de poliţişti, miercuri, după ce a ucis prin acte de cruzime un câine şi a rănit un altul, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, citat de Agerpres.

Poliţişti de la Biroul Pentru Protecţia Animalelor din cadrul IPJ Suceava au fost sesizaţi, pe 11 februarie 2022, prin plângere, de către reprezentanta unei asociaţii pentru protecţia animalelor despre faptul că un adolescent, de 17 ani şi 11 luni, domiciliat în satul Paltinu, comuna Vatra Moldoviţei, a ucis prin cruzimi un câine, faptă săvârşită pe raza comunei Horodniceni.

Cu ocazia cercetării locului faptei, respectiv la o locuinţă din localitatea Horodniceni, a fost identificat un alt câine din rasă comună ce prezenta mai multe leziuni în zona gâtului şi a pieptului, motiv pentru care organele de cercetare ale poliţiei judiciare au dispus plasarea animalului în adăpost.

În cauză a fost întocmit dosar penal efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept” şi „rănirea sau schingiuirea animalelor”. Minorul a fost expertizat psihiatric, constatându-se că a săvârşit faptele cu discernământ.

Relele tratamente sau agresiunile împotriva animalelor se pedepsesc inclusiv cu închisoarea

În urma probatoriului administrat în cauză, s-a dispus măsura reţinerii inculpatului pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de „uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept” şi „rănirea sau schingiuirea animalelor”, constând în aceea că, la data de 9 februarie 2022, inculpatul din localitatea Paltinu a ucis prin cruzimi un exemplar canin, fapta fiind săvârşită în spatele locuinţei cumnatului său, din Horodniceni.

În aceeaşi zi, inculpatul a rănit cu intenţie un alt exemplar canin, animal care a fost identificat în data de 11 februarie 2022, cu ocazia efectuării cercetării locului faptei la locuinţa cumnatului său, animalul prezentând mai multe plăgi, fiind plasat în aceeaşi zi în adăpost.

Inculpatul a fost introdus în Arestul IPJ Suceava.

Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor urmează să continue cercetările faţă de inculpat, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, urmând ca după definitivarea acestora să fie dispusă soluţie procedurală corespunzătoare.

Acesta este al doilea caz din judeţ, din acest an, de reţinere a unui tânăr pentru maltratarea animalelor, după ce pe 6 ianuarie 2023 poliţiştii Biroului Pentru Protecţia Animalelor Suceava au dispus măsura reţinerii faţă de un tânăr în vârstă de 21 ani care folosea animale vii (iepuri) pentru dresajul unor câini. În conformitate cu prevederile legale, relele tratamente sau agresiunile împotriva animalelor se pedepsesc inclusiv cu închisoarea.

articolul original.

O femeie din Satu mare s-a ales cu o amendă considerabilă, după ce și-a abandonat câinele rănit pe marginea unui drum

16 January 2023 at 16:53
image

O femeie din județul Satu Mare s-a ales cu o amendă pe măsură, după ce și-a abandonat cățelul rănit pe marginea unui drum. Românca nu a ținut cont de suferința animalului și l-a lăsat în voia sorții, într-o situație deplorabilă.

Empatia unora lasă de dorit în România! Este și cazul unei femei din județul Satu Mare care și-a lăsat cățelul pe marginea unui drum și a plecat fără nicio remușcare.

Femeia a lăsat câinele rănitt pe marginea unui drum, între localitățile Istrău și Crișeni, județul Satu Mare.

Polițiștii de la Protecția Animalelor au fost anunțați cu privire la acest caz și s-au prezentat la locul indicat.

Ce amendă a primit stăpâna câinelui

Astfel, aspectele sesizate au fost confirmate, animalul fiind microcipat, autoritățile au reușit să găsească imediat stăpâna care s-a lipsit de bietul patruped.

Femeia și-a asumat fapta și a primit o amendă de 12.000 de lei, deci, probabil dacă ducea animalul la veterinar, ar fi ieșit mai ieftin.

„La data de 14 ianuarie a.c., în jurul orelor 14.00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare-Biroul pentru Protecția Animalelor, au fost sesizați despre faptul că un animal ar fi fost găsit abandonat, într-un șanț aflat între localitățile Istrău și Crișeni.

Polițiștii sosiți la fața locului au constatat faptul că aspectele sesizate se confirmă. Astfel, aceștia au identificat un animal din specia canină, care se afla într-o stare gravă de sănătate.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că animalul este microcipat și au reușit identificarea proprietarului, fiind vorba despre o femeie din localitatea Istrău, care și-ar fi recunoscut fapta.

În cauză, polițiștii au procedat la sancționarea contravențională a femeii, conform Legii 205/2004, cu amendă în valoare de 12.000 de lei”, au transmis reprezentanții IPJ Satu Mare, potrivit Observator.ro.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
articolul original.

Ghinion pentru un infractor brașovean: A ajuns la închisoare din cauza câinelui său

16 January 2023 at 09:15
image

Un bărbat a fost prins şi arestat după ce câinele său a atras atenția asupra lui. Brașoveanul era căutat de autorități pentru a-și ispăși o condamnare. Un martor a sunat la numărul de urgență 112, comunicând că un câine periculos se plimba pe strada din Brașov și s-a adăpostit într-o mașină parcată, și acolo s-a aflat cel mai probabil stăpânul lui.

Ghinion pentru un infractor brașovean

Informațiile s-au confirmat și jandarmii au aflat că pe numele bărbatului era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru o infracțiune la regimul rutier.

„Un apel primit prin sistemul 112 prin care ni se semnala prezența unui câine periculos pe strada Avram Iancu din municipiul Brașov, s-a dovedit a fi un apel mult mai important pentru colegii noștri. Ajunși la fața locului pentru a lua măsuri în cazul câinelui agresiv, jandarmilor li s-a comunicat de către apelant că animalul s-a adăpostit într-un autoturism parcat, în care cel mai probabil se afla și stăpânul acestuia.

Acest lucru s-a adeverit, pe locul din față al autoturismului aflându-se un bărbat de 30 de ani. După verificarea identității acestuia, jandarmii au aflat că pe numele lui a fost emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru o infracțiune la regimul rutier. Astfel, au fost întocmite în cazul lui toate documentele necesare și a fost predat colegilor de la poliție.

În cazul câinelui, au fost anunțate autoritățile competente pentru a fi luat din autoturism, având în vedere că pentru o perioadă va fi despărțit de stăpânul lui. Loialitatea câinelui față de stăpân nu poate fi contestată dar, din păcate, acesta nu-l poate apăra și în fața rigorilor legii”, precizează oamenii legii, citați de pandurul.

articolul original.

Cățel căzut într-o fântână la Semlac, salvat de pompierii arădeni

12 January 2023 at 18:26
image

Mărinimia unui localnic din Semlac și iscusința pompierilor arădeni au fost ingredientele rețetei de succes pentru ca un cățel căzut într-o fântână adâncă de 10 metri să primească o a doua șansă la viață. Totul s-a întâmplă în această seară, când un localnic care îi auzise lătratul și “strigătul de ajutor” a sunat imediat la 112 pentru a cere ajutorul pompierilor.

Ajunși la locul evenimentului, aceștia au localizat cățelul iar unul dintre ei a coborât în fântână, fiind apoi ridicat de către colegi împreună cu patrupedul, cu ajutorul cordițelor de salvare. Cățelul a fost eliberat în siguranță și a rămas în grija localnicilor. Pompierii s-au întors la bază cu încă o misiune încheiată cu succes, răsplătiți de bucuria salvării unui suflet.

articolul original.

Chiar și animalele de companie pot răci! Iată cum să le ferești de răceală

10 January 2023 at 14:00
image

Odată cu iarna vine sezonul răcelilor și al gripei, ceea ce face ca tusea și strănutul să fie foarte frecvente. Dar nu doar oamenii sunt afectați de aceste boli de sezon, ci și animalele de companie.

În timp ce mulți dintre noi avem un arsenal de remedii pe care le putem folosi pentru a combate aceste boli, nu se întâmplă același lucru și în cazul animalelor de companie.

Așadar, ce putem face pentru companionii noștri cu patru picioare în cazul în care se îmbolnăvesc – și cum putem preveni bolile de sezon în viitor?

În același mod în care tusea, răceala și alte boli respiratorii se răspândesc mai ușor atunci când ne aflăm în preajma altor persoane, același lucru se aplică și în cazul

Cum se răspândește răceala printre animalele de companie?

Câinii se îmbolnăvesc adesea după ce stau în canise, participă la cursuri de dresaj în interior sau la evenimente competitive în care sunt în contact strâns cu alți câini. Infecțiile se pot răspândi rapid prin intermediul particulelor transportate prin aer, prin împărtășirea apei de băut sau de pe suprafețe contaminate.

De asemenea, putem transmite din greșeală infecții animalelor noastre de companie, mai ales dacă am mângâiat anterior

Unele organisme care cauzează boli pot rămâne viabile chiar și pe hainele și încălțămintea noastră timp de câteva ore. Spălatul pe mâini, schimbarea hainelor și o bună igienă rămân modalități simple, dar eficiente de a limita răspândirea multor infecții, mai ales dacă sunteți în contact regulat cu mai multe animale.

Ocazional, bolile pot fi transmise și între specii, inclusiv de la animale la oameni și invers, scrie Phys.org.

Oamenii pot transmite din greșeală infecții animalelor de companie

Acestea se numesc boli zoonotice și pot varia de la infecții ușoare până la boli mai mortale, cum ar fi rabia. În astfel de cazuri, sunt necesare măsuri de control mai extreme pentru a controla virusul – cum ar fi punerea în carantină a animalelor.

Dar dacă sunteți răcit, animalul dumneavoastră de companie nu o va lua de la dumneavoastră. Virusurile care provoacă răceala sunt specifice oamenilor, deși există versiuni pentru câini și pisici care pot provoca simptome similare de răceală la companionii noștri canini și la prietenii noștri felini. Vestea bună este că nici ei nu pot împărtăși răceala lor cu noi.

În cazul în care , simptomele sunt foarte asemănătoare cu cele pe care le avem noi: strănut, curgere a nasului, tuse, eventual febră, oboseală și, adesea, reducerea sau pierderea poftei de mâncare.

Pentru majoritatea animalelor de companie, altfel sănătoase, bolile sezoniere sunt ușoare și se limitează de la sine. Majoritatea animalelor de companie se recuperează rapid – în câteva zile.

Vă recomandăm să mai citiți și:

articolul original.

Un bărbat a împușcat câinele vecinului cu arma de vânătoare

10 January 2023 at 12:51

Un bărbat a împușcat câinele vecinului cu arma de vânătoare.

„Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că un bărbat de 43 de ani, posesor al unui permis de port armă a executat un foc cu armă de vânătoare, împotriva unui câine rasa Ciobănesc Mioritic, care se afla pe proprietatea acestuia, respectiv în grădina din spatele casei, la o distanţă de aproximativ 150 de metri faţă de casa de locuit şi i-a atacat oile care păşunau”, a spus Ionela Cozma.

Conform aceleiaşi surse, câinele a fost rănit la picioarele din faţă şi este în viaţă.

„Câinele este proprietatea apelantului şi a fost rănit uşor la unul dintre picioarele din faţă. În cauză, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de armă fără drept şi rănirea cu intenţie a animalelor”, a precizat Ionela Cozma.

(Sursa: ProTV / Foto: descriptiv)

articolul original.

Caine ud si speriat, salvat de pompieri dintr-un bazin de colectare a apei. Foto

7 January 2023 at 12:47

Un apel la 112 a declansat o operatiune de salvare a unui caine ce cazuse intr-un bazin de colectare a apei.

Animalul era ud si speriat si nu mai putea iesi din groapa adanca de aproape 2 metri si jumatate aflata in zona de agrement a padurii Bejan din Deva.

Mai multi localnici au incercat sa scoata cainele din bazinul de beton, dar nu au reusit si au sunat la numarul de urgenta. Un echipaj al pompierilor a ajuns la fata locului.

Salvatorii au coborat cu o scara in bazin si au asezat un bustean in asa fel incat cainele sa urce pe el si sa poata iesi.

Intr-un final, animalul a reusit sa iasa din groapa si.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

articolul original.

Bărbat din Bălușești bănuit de furt, prins de polițiști cu ajutorul câinelui de urmă

5 January 2023 at 08:31
image

Miercuri, 4 ianuarie, în jurul orei 07:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă au fost sesizați de către un tânăr de 29 de ani, din Icușești, cu privire la faptul că a fost victima infracțiunii de furt.

Conform IPJ Neamț, din cercetările efectuate de către polițiști a reieșit că autori necunoscuți ar fi spart un geam, pătrunzând într-un bar din localitatea Bălușești, de unde ar fi sustras băuturi alcoolice și țigări, cauzând un prejudiciu aproximativ de 1.500 de lei.

„Polițiștii, cu ajutorul câinelui de prelucrare miros uman, din cadrul Poliției municipiului Roman, au identificat persoana bănuită de comiterea faptei, un bărbat de 38 de ani, din Bălușești. În baza probatoriului administrat, față de acesta a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, acesta fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

articolul original.

Încetinitorul de particule – Revelionul pe Facebook. La Mulți Ani și fără petarde…

2 January 2023 at 05:48
By: E. Nola

Imaginea nu este ceea ce vezi, ci ceea ce ți se pare.

Ca să și vezi ceea ce îți apare, trebuie să închizi ochii și să lași ca înțelesul să se formuleze în interiorul tău. Să vezi adică ceea ce ți s-a părut.

Nu e complicat, ajunge să ne gândim la fotografiile care ne inundă viața de când trăim mai mult pe Facebook. Cu telefoanele deștepte în mână, urmărind, între două ciocniri de pahare, ce mai postează amicii și cunoștințele, ce mai face lumea din fotografii.

Facebook-ul este o realitate paralelă, formată în ultimii ani pe nesimțite, una care încearcă să înlocuiască lumea noastră veche în carne și oase. O lume care își alege subiectele și personajele, o lume care îți poate deveni chiar familiară și interesantă dacă înveți să deslușești realitatea de după imaginile și postările voit spectaculoase dintre care cele mai multe sunt totuși lipsite de orice raționalitate sau emoție mai profundă.

Facebook-ul arădean, ca orice lume locală, își are specificul său, atmosfera sa inconfundabilă, eroii săi, personajele care o colorează, chiar vedetele sale, desigur, la scara la care vorbim.

Dani Dascălu cu olitoarele sale, Daniel Julean, folkistul nostru care îl ia mai mereu la mișto pe Dani. Fără să mai vorbim de Arpi Nistor, un adevărat comic al marilor ecrane de pe micul FB arădean, cu un umor de o calitate pentru care ar fi invidioși și marii comici ai ecranului și ai nației. Apoi mai este asul trucajelor foto, mare cunoscător de muzică pop-rock, cu un umor vag asemănător cu al lui Arpi. De Alecu Chiriță vorbesc, chiar dacă, după cum se știe, umorul său îndreptat aproape exclusiv spre Gheorghe Falcă are și ceva fundamente politice. Printre vedete, l-aș mai pomeni și pe Basil, da, cel de la radioul și televiziunea arădeană pierdută în meandrele concretului, cel care întrupează oarecum spiritul arădeanului, dacă mai există așa ceva. Iar ca să nu rămână pe dinafară fetele, să nu trecem fără o vorbă pe lângă postările mult gustate ale Eugeniei Crainic.

Sunt și alții, desigur, în fond, lumea de pe Facebook este una în funcție de cunoștințele tale, de contactele tale pe care le alegi, le formezi în funcție de interesele și afinitățile tale. Dacă vrei să te promovezi, cât mai mulți, dacă vrei să te simți bine, cât mai apropiați de aceste interese și afinități.

Dar ceea ce este mai interesant pe FB sunt vedetele care devin astfel fără voia lor sau altfel de cum și-ar dori ei. Sunt cei care în lumea de dinainte de FB erau prostănacii satului sau înfumurații de putere de care sătenii își băteau joc în spatele lor. Între ei, așa! Pe Facebook asta nu prea funcționează fiindcă totul este la vedere, iar înțelegerea depinde de puterea de pătrundere a fiecăruia, așa cum am punctat la început diferența dintre părere și înțelegere.

Vedeta absolută în Arad este – noa, cine ar putea fi? – fără discuție Gheorghe Falcă.

Indiferent de unde o pornim, aici la Arad, cel puțin în ultimii douăzeci de ani, la el ajungem. Ne place, nu ne place, asta este, ce și cum zice el se aude imediat, ce scrie el, mai precis, ce scriu alții la indicațiile sale, se citește până și în presa centrală.

Și atunci nu am vorbit încă despre modul cum se îmbracă. Aici imaginile vorbesc de la sine, ajunge doar să înțelegi că omul acesta combină într-un fel unic lipsa de educație și profunzime cu dorința uriașă de parvenire hrănită fără oprire de orgoliul său mereu frustrat. Nu e greu să ajungi la poante pornind de la el, problema este că poantele, chiar și pe Facebook, funcționează plenar după. După ce îți pică fisa, după ce înțelegi, după ce nu mai este cum a fost.

Până atunci, rămâi cu imaginea confundată cu realitatea: nu realizezi că Loredana Groza cea din fața primăriei la Revelion în realitate nu arată nici pe departe ca pe scenă, ci chiar oribil, cum zic unii care au văzut-o fără kilogramele de fard, iar show-ul ei este unul de prost gust și fără nicio valoare implicită, iar toate acestea decurg din lipsa de valoare și decență a celor care o invită crezând că arădenii doar atâta așteaptă, doar atâta îi duce capul.

A celor care îl iau de peste douăzeci de ani ca model pe cel care crede că se îmbracă în smoking în timp ce se fotografiază într-un costum negru care, probabil, costă mai mult decât pensia unui profesor pe un an, dar arată pe el de parcă ai pune un joben pe capul unui câine vagabond. Și care nu are nicio legătură cu smokingul. Și nici cu ceasul de pe braț, eventual doar la preț…

Scuze!

De la câini îmi cer scuze. Câinii care au tremurat sub bubuitul petardelor în noaptea de revelion, unul dintre ei, al unui arădean care are și el prezențe remarcabile pe FB, murind pur și simplu de inimă (vezi foto principală a articolului). Ei, săracii, nu au vina stăpânilor. Ei sunt cei care iubesc necondiționat și până la capăt.

Și mor de lipsa de bun simț și de grijă ai celor pe care i-au ales să-i iubească fără condiții…

articolul original.

Câinele din memele „doge” este grav bolnav. De ce boală suferă?

1 January 2023 at 07:00
image

Kabosu, câinele din memele „doge” care au influențat cultura digitală timp de un deceniu, este grav bolnav de leucemie și boli hepatice.

, o femelă de Shiba Inu în vârstă de 17 ani, a încetat să „mânânce și să bea voluntar” în Ajunul Crăciunului și a fost diagnosticată cu colangiohepatită acută și leucemie limfom cronică, potrivit unei serii de postări de pe Instagram ale proprietarului ei, Atsuko Sato, o educatoare de grădiniță din Sakura, Japonia.

În timp ce Sato a spus că apetitul lui Kabosu a revenit, ea a scris anterior pe blog că patrupedul se mișcă mai puțin și mai încet.

Kabosu, câinele din memele „doge”, este un simbol internațional

Kabosu a devenit unul dintre cele mai recunoscute animale de pe internet atunci când o fotografie din 2010 cu ea pozând cu labele îndoite și o expresie ironică s-a răspândit pe Reddit, Tumblr și 4Chan, peste care a fost suprapus un monolog interior imaginar într-o engleză cu greșeli, folosind fontul Comic Sans.

Utilizatorii de internet au început în curând să folosească programe de editare foto pentru a pune chipul lui Kabosu pe produse de patiserie, repere și alte animale. Mema a fost ulterior cooptată de mărci precum Oreo și de metroul din Stockholm, potrivit CNN.

Popularitatea memei „doge” a fost consolidată în decembrie 2013, când doi programatori au introdus o numită Dogecoin, ca răspuns ironic la Bitcoin, care reflectă dragostea internetului pentru memele cu animale. Criptomoneda atins o valoare maximă de peste 400 de dolari în 2014 și este considerată prima „monedă memă” sau prima satiră la adresa criptomonedelor.

Elon Musk este un fan al criptomonedei, iar Dogecoin a sponsorizat clubul de fotbal Watford din Anglia, chipul lui Kabosu apărând pe mânecile tricourilor echipei.

Patrupedul ia acum antibiotice

Moștenirea lui Kabosu poate fi văzută și în popularitatea altor meme legate de shiba inu care au câștigat popularitate în anii 2020, cum ar fi cele create de North Atlantic Fellas Organisation, o mișcare social media pro-ucraineană dedicată batjocoririi efortului de război al Rusiei și combaterii dezinformării.

După ce a strâns fonduri pentru armata ucraineană, Ministerul Apărării al țării și-a transmis pe Twitter mulțumirile alături de o imagine modificată a unui shiba inu în stare de epuizare.

În cele mai recente postări ale lui Sato despre Kabosu, ea a spus că animalul de companie era „într-o stare foarte gravă” și părea să aibă icter, dar și că . Dar ea le-a și mulțumit fanilor lui Kabosu pentru sprijinul acordat, spunând că „obține putere din toată lumea!”

Vă recomandăm să citiți și:

articolul original.

Zici că-i din BD în alertă! Șerban Huidu a făcut cinste la terasă, apoi s-a tranformat brusc!

28 December 2022 at 21:40

Șerban Huidu, realizatorul devenit celebru, alături de Găinușă, odată cu emisiunea ”Cronica cârcotașilor”, și-a făcut apariția pe străzile Capitalei chiar a doua zi de Crăciun. În cartier a ieșit prezentatorul de radio și televiziune, cu sarcină precisă, dar să și ia, puțintel, pulsul situației din zona Cotroceni, acolo unde locuiește. CANCAN.RO are imaginile și vi le prezintă, în exclusivitate.

Șerban Huidu s-a îmbrăcat, și-a tras o șapcă pe cap și a plecat la ”treabă”. Câinele lui, un ciobănesc german, a fost motivul, dar și ”cârcotașul” parcă abia aștepta să iasă. Drumul prin Cotroceni, pe unde locuiește prezentatorul, a dus către terasă, nu departe de casa lui. A intrat și s-a salutat cu oamenii. Cunoscuți, de altfel, și intrat în vorbă cu ei.

Șerban Huidu iese din local, unde a plătit consumația prietenilor (Foto: CANCAN.RO)

Șerban Huidu a ieșit cu patrupedul, ca-n BD în alertă!

Mai mult, avea să scoată cardul și să facă cinste cu vinul fiert, ceaiul sau ce s-o mai fi băut acolo. A zăbovit, apoi, câteva minute, cât timp a schimbat ultimele impresii, după care a ”tăiat-o” din local. Câinele și l-a strunit cu lesa, pe care a ”jonglat-o” mai ceva decât aia a lui Costel, din ”BD în acțiune”.

Dar a avut și ceva special. Căștile pe cap, căști de calitate, astfel că melodiile preferate au avut un bas bun. Nu e de mirare că Șerban a fredonat, în timp ce se întorcea, cu patrupedul la picior, către locuința lui. Câinele l-a ascultat ca pe un adevărat stăpân, un pas nu a făcut greșit, eeeeiiii, dresaj pe el, nu glumă.

Șerban Huidu se îndreaptă către locuința lui (Foto: CANCAN.RO)

Șerban Huidu ajungea, destul de repede, acasă, deși timpul frumos parcă-i făcea cu ochiul să mai întârzie printre vecini. Nu a făcut-o, dar timp este. Că doar ”Costel” al lui o să-și ceară ieșirea în fiecare zi, iar Șerban va profita din plin…un ceai, un vin fiert… Bani să fie pe card!

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

articolul original.
❌