ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Și-n ianuarie 2023, bucureștenii se lovesc de problema semnalată de Bugetul.ro în vara lui 2022 și riscă să fie amendați! La STB, încă sunt probleme la plata călătoriei cu cardul bancar

24 January 2023 at 07:53

Problemele la transportul public în comun din Capitală, semnalate de Bugetul.ro în vara anului 2022, nu au fost rezolvate nici până astăzi, deși ne apropiem cu pași repezi de luna februarie a anului 2023. Facem referire la eroarea dată de validatoarele STB, atunci când se încearcă achitarea călătoriei cu cardul: „Tranzacție refuzată! EROARE COMUNICATIE (999)”. 

Trebuie precizat că și la finalul lunii octombrie 2022 am atras atenția că persistă erorile la plata călătoriei cu cardul bancar. Săptămâna trecută, la 18 ianuarie 2023, o cititoare ne-a comunicat că nu poate achita călătoria pe linia tramvaiului 5 și că i-a apărut „eroarea 999”.

Despre această problemă, Bugetul.ro a scris, în exclusivitate, la 27 iulie 2022, iar reprezentanții Societății de Transport București (STB) ne-au asigurat că va fi rezolvată.

Pe linia tramvaiului 5 nu merge plata cu cardul, apare eroarea 999.

Va rog sa remediati problema pt ca și la trimiterea sms-ului la 7458 apare tot eroare, prin urmare nu avem cum sa validez călătoria, in situatia aceasta am fost cel puțin 6 persoane in momentul in care eu eram in tramvai”, ne-a transmis A.M.

O situație similară, în care călătorii nu au reușit să achite cu cardul călătoria, a avut loc și pe linia 335, zilele trecute.

La 27 octombrie 2022, un călător s-a plâns într-un e-mail trimis pe adresa de redacție, că, deși a încercat „toate validatoarele” din mijlocul de transport în comun în care se afla, acestea nu au funcționat.

El ne-a prezentat și o dovadă în acest sens, fotografiind validatorul.

De altfel, anterior, la 20 octombrie 2022, și reporterul Bugetul.ro a întâmpinat aceeași problemă pe linia tramvaiului 21 din Capitală.

În vara anului 2022, conducerea STB a recunoscut că sunt probleme la validatoarele din mijloacele de transport în comun și ne-a asigurat că acestea se vor rezolva

În cazul plății cu cardul bancar la validatoarele montate în vehiculele STB S.A., pot exista diverse motive pentru care plata cu cardul bancar nu se realizează, situații clar prevăzute în standardele bancare.

În vederea informării călătorului asupra motivului unei tranzacții refuzate, pe lângă mesajul „Tranzacție refuzată” este afișat pe rândul următor și motivul refuzului, cum ar fi:

  • Lipsă conexiune – este cel mai frecvent motiv și se întâmplă când nu există semnal GSM în punctul respectiv, ținând cont de faptul că vehiculele sunt în mișcare și pot traversa zone în care acest semnal nu este suficient de puternic, este fluctuant sau nu este regăsit de echipamentul din vehicul;
  • Fonduri insuficiente – când călătorul nu are bani suficienți în cont;
  • Card expirat – când cardul a fost expirat și nu a fost înlocuit.

În momentul de față specialiștii în domeniu lucrează la dezvoltarea acestui canal de plată, atât în ceea ce privește extinderea lui în toate vehiculele STB S.A., cât și în privința identificării și eliminării diferitelor situații care ar putea împiedica realizarea plății.

De asemenea, în cazul în care salariatii din cadrul corpului de control constată disfuncționalități la echipamentele din vehicule, procedează la informarea călătorilor cu privire la celelalte  modalități de procurare a titlurilor de transport, respectiv:

  • Plata prin SMS, direct de pe dispozitivul mobil, cu condiția ca utilizatorul să efectueze plata înainte de urcarea în mijloacele de transport în comun;
  • Plata prin intermediul aplicației 24Pay, instalată pe device-ul personal (nu necesită deținerea unui card de transport), cu condiția ca utilizatorul să efectueze plata înainte de urcarea în mijloacele de transport în comun;
  • Plata prin automate de vânzare;
  • Plata on-line, pe site-ul STB S.A.

Totodată, menționăm că problemele constatate de personalul STB S.A. din traseu, precum și cele semnalate de călători, sunt comunicate către serviciile de specialitate care depun toate eforturile ca acestea să fie remediate în cel mai scurt timp.

Cu stimă,
Adrian CRIŢ
Director General”, a transmis, pentru Bugetul.ro, STB.

Ce am scris la 27 iulie 2022:

Bugetul.ro a descoperit probleme grave la validatoarele STB, iar călătorii, chiar dacă sunt de bună-credință, riscă să fie amendați.

Concret, la plata cu cardul, validatoarele STB dau erori de comunicație. Astfel, persoana care dorește să-și achite călătoria nu o poate face.

Reporterul Bugetul.ro  a trecut prin această situație luni, 25 iulie, pe linia troleibuzului 66. Am încercat să validăm cu două carduri diferite, însă rezultatul a fost același: „Tranzacție refuzată! EROARE COMUNICATIE (999)”.

De-abia după două stații și mai multe încercări, am reușit să validăm.

image

O situație asemănătoare, la 20 iulie!

O situație asemănătoare a fost experimentată de o altă persoană la 20 iulie, pe linia autobuzului 335. Persoana în cauză ne-a pus la dispoziție imagini care probează spusele sale.

Potrivit spuselor sale, în jurul orei 07:00, validatorul STB i-a dat eroare la plata cu cardul. De asemenea, tot în ziua de 20 iulie, la 18:48, pe linia 335, s-a lovit de aceeași problemă: eroare la plata cu cardul.

image

Conform regulamentului STB, amenda pentru „călătoria fără titlu de călătorie valabil sau fără un alt document justificativ sau dovadă electronică (cod QR, cod de confirmare a tranzacției etc.), stocată în telefonul călătorului, în alt dispozitiv al acestuia sau în validatorul vehiculului, care să permită efectuarea călătoriei, conform precizărilor din oferta tarifară existentă” poate ajunge la 500 de lei.

Bugetul.ro îi îndeamnă pe călătorii care trec prin astfel de situații sau depistează orice fel de probleme la transportul în comun din Capitală să ne scrie pe adresa redactorsef@bugetul.ro.

Eugen DINU

articolul original.

EXCLUSIV Registrul Auto Român negociază cu CEC Bank! Ar putea renunța la austriecii de la BCR-Erste

11 January 2023 at 07:51

Dezvăluire Bugetul.ro. Registrul Auto Român (RAR), instituție aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, condus în prezent de către Sorin Grindeanu, și-ar putea închide conturile de la BCR-Erste.

În acest moment, RAR negociază cu conducerea CEC Bank, instituție controlată de Statul Român, prin Ministerul Finanțelor Publice, conform unui răspuns primit de Bugetul.ro de la Registrul Auto Român.

La această oră, RAR derulează operațiunile prin Banca Comercială Română, partea a grupului austriac Erste.

RAR, pentru Bugetul.ro: „Conducerea RAR este în discuții cu CEC Bank în vederea perfectării unei colaborări favorabile Regiei”

Registrul Auto Român RA nu are în prezent conturile de operațiuni la CEC Bank.

Menționăm însă că Serviciul Financiar al Registrului Auto Român RA a primit din partea CEC Bank o ofertă personalizată de costuri aferente operațiunilor curente derulate prin intermediul conturilor deschise la această instituție financiară.

În urma analizării ofertei primite, conducerea RAR este în discuții cu CEC Bank în vederea perfectării unei colaborări favorabile Regiei, conform principiilor economiei de piață”, se arată într-un răspuns primit de Bugetul.ro de la Registrul Auto Român și semnat de directorul Alin Niță.

După ce Austria s-a opus aderării României la Schengen, mai multe entități din Ministerul Transporturilor au decis să-și mute conturile de la băncile austriece

Marți, Bugetul.ro v-a dezvăluit că și Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia” SA își închide conturile deținute la BCR. Autoritatea Aeronautică Civilă Română, instituție aflată în subordinea lui Grindeanu, și-a mutat deja conturile de la BCR la CEC Bank. De asemenea, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Autoritatea Navală Română, entități controlate de către Ministerul Transporturilor, au demarat procedurile de închidere a conturilor avute la băncile austriece, așa cum a scris Bugetul.ro. Mai mult, și Clubul Sportiv Rapid a precizat, pentru Bugetul.ro, că vrea să-și mute conturile de la BCR-Erste. 

SN AIT TV (n.r. – Societatea Națională Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia” SA) a demarat procedura de închidere a conturilor deținute la Banca Comercială Română, însă până în prezent aceasta nu a operat închiderea conturilor”, se precizează într-un răspuns primit de Bugetul.ro de la Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia”, semnat de directorul Daniel Oliver Stamatovici.

Autoritatea Aeronautică Civilă Română, instituție aflată în subordinea lui Grindeanu, și-a mutat deja conturile la CEC Bank

(…) Începând cu data de 29.12.2022, plățile și încasările efectuate de Autoritatea Aeronautică Civilă Română sunt operate doar prin CEC BANK și Trezoreria Municipiului București”, a precizat, la solicitarea Bugetul.ro, AACR.

Autoritatea Navală Română ne-a transmis că își închide conturile la BCR și Raiffeisen

(…) vă informăm că nu s-a primit din partea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii niciun document oficial care să solicitate mutarea conturilor la CEC Bank.

Totodată, Autoritatea Navală Română vă informează de faptul că s-au făcut demersuri pentru închiderea conturilor de la BCR-Erste și Raiffeisen Bank”, a transmis Autoritatea Navală Română, în urma unei solicitări făcute de Bugetul.ro.

CNAIR a confirmat, pentru Bugetul.ro, că își închide conturile la BCR și că trece la CEC Bank

Urmare emailului dlui Eugen DINU din data de 19.12.2022, sosit pe email atât la CNAIR SA cât și la MT, vă aducem la cunoștință faptul că CNAIR SA a demarat procedurile de transfer cu CEC Bank în ceea ce privește veniturile proprii ale companiei.

Menționăm că CNAIR SA colaborează încă din anul 2004 cu CEC Bank, această bancă efectuând toate operațiunile legate de exproprieri terenuri conform Legii 198/2004 și Legii nr. 255/2010, cu modificările și completările ulterioare, indiferent de sursa de finanțare.

Precizăm că sumele alocate de la bugetul statului sunt derulate, potrivit legislației în vigoare, prin intermediul Trezoreriei Statului.

La data prezentei, CNAIR SA deține conturi la BCR prin care derulează veniturile proprii ale companiei și salariile angajaților care și-au exprimat opțiunea în acest sens.

De asemenea, CNAIR SA operează salariile angajaților, conform solicitărilor acestora, prin toate băncile, inclusiv Raiffeisen Bank”.

Și CS Rapid își mută conturile de la băncile austriece

„Ca urmare a solicitării domnului Eugen Dinu, în calitate de redactor-șef Bugetul.ro, înregistrată (…) vă aducem la cunoștință următorul aspect:

Clubul Sportiv Rapid București are în prezent conturile la Banca Comercială Română (BCR), însă, începând cu anul următor, se urmărește mutarea conturilor la o altă bancă”, a precizat, la solicitarea Bugetul.ro, directorul CS Rapid, Bogdan Vasiliu.

Grindeanu a anunțat, în decembrie, că mai multe companii din cadrul MT vor renunța la băncile austriece

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi-a anunţat o anumită intenţie de o a face şi ştiu că vor face, mi-au spus şi mie.

Şi nu doar CNAIR. Am fost anunţat că şi alte companii aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor, fie că vorbim de Portul Constanţa, fie că vorbim de Aeroportul din Bucureşti şi toate celelalte, pentru că au găsit condiţii mai bune la CEC. O explicaţie cât se poate de simplă”, a spus Grindeanu, în luna decembrie 2022.

„Am fost anunţat ca ministru. Şi nu doar CNAIR. V-am spus, şi CFR-ul a luat această decizie, tot ceea ce ţine de CFR, şi Administraţia Porturilor Constanţa şi Aeroporturile, cei care au aveau anumite conturi la aceste bănci m-au anunţat că vor face toate diligenţele. Nu e o chestiune care să se întâmple foarte rapid, dar toţi au luat această decizie de a se muta la o bancă românească. Eu cred că e bine, având şi condiţii mai bune”, a precizat ministrul, subliniind că el nu are conturi la bănci austriece, conform Agerpres.
articolul original.

EXCLUSIV Încă o mare companie din subordinea lui Sorin Grindeanu își închide conturile de la gigantul austriac BCR-Erste! Procedura a fost demarată

10 January 2023 at 07:31

După ce Austria s-a opus aderării României la spațiul Schengen, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că mai multe companii din subordinea sa își vor închide conturile pe care le dețin la băncile austriece. Așa cum v-a dezvăluit Bugetul.ro, Autoritatea Aeronautică Civilă Română, instituție aflată în subordinea lui Grindeanu, și-a mutat deja conturile de la BCR la CEC Bank. De asemenea, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Autoritatea Navală Română, entități controlate de către Ministerul Transporturilor, au demarat procedurile de închidere a conturilor avute la băncile austriece, după cum a scris Bugetul.ro. Mai mult, și Clubul Sportiv Rapid a precizat, pentru Bugetul.ro, că vrea să-și mute conturile de la BCR-Erste. Astăzi Bugetul.ro vă dezvăluie că și Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia” SA își închide conturile deținute la BCR.

SN AIT TV (n.r. – Societatea Națională Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia” SA) a demarat procedura de închidere a conturilor deținute la Banca Comercială Română, însă până în prezent aceasta nu a operat închiderea conturilor”, se precizează într-un răspuns primit de Bugetul.ro de la Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia”, semnat de directorul Daniel Oliver Stamatovici.

Autoritatea Aeronautică Civilă Română, instituție aflată în subordinea lui Grindeanu, și-a mutat deja conturile la CEC Bank

(…) Începând cu data de 29.12.2022, plățile și încasările efectuate de Autoritatea Aeronautică Civilă Română sunt operate doar prin CEC BANK și Trezoreria Municipiului București”, a precizat, la solicitarea Bugetul.ro, AACR.

Autoritatea Navală Română ne-a transmis că își închide conturile la BCR și Raiffeisen

(…) vă informăm că nu s-a primit din partea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii niciun document oficial care să solicitate mutarea conturilor la CEC Bank.

Totodată, Autoritatea Navală Română vă informează de faptul că s-au făcut demersuri pentru închiderea conturilor de la BCR-Erste și Raiffeisen Bank”, a transmis Autoritatea Navală Română, în urma unei solicitări făcute de Bugetul.ro.

CNAIR a confirmat, pentru Bugetul.ro, că își închide conturile la BCR și că trece la CEC Bank

Urmare emailului dlui Eugen DINU din data de 19.12.2022, sosit pe email atât la CNAIR SA cât și la MT, vă aducem la cunoștință faptul că CNAIR SA a demarat procedurile de transfer cu CEC Bank în ceea ce privește veniturile proprii ale companiei.

Menționăm că CNAIR SA colaborează încă din anul 2004 cu CEC Bank, această bancă efectuând toate operațiunile legate de exproprieri terenuri conform Legii 198/2004 și Legii nr. 255/2010, cu modificările și completările ulterioare, indiferent de sursa de finanțare.

Precizăm că sumele alocate de la bugetul statului sunt derulate, potrivit legislației în vigoare, prin intermediul Trezoreriei Statului.

La data prezentei, CNAIR SA deține conturi la BCR prin care derulează veniturile proprii ale companiei și salariile angajaților care și-au exprimat opțiunea în acest sens.

De asemenea, CNAIR SA operează salariile angajaților, conform solicitărilor acestora, prin toate băncile, inclusiv Raiffeisen Bank”.

Și CS Rapid își mută conturile de la băncile austriece

„Ca urmare a solicitării domnului Eugen Dinu, în calitate de redactor-șef Bugetul.ro, înregistrată (…) vă aducem la cunoștință următorul aspect:

Clubul Sportiv Rapid București are în prezent conturile la Banca Comercială Română (BCR), însă, începând cu anul următor, se urmărește mutarea conturilor la o altă bancă”, a precizat, la solicitarea Bugetul.ro, directorul CS Rapid, Bogdan Vasiliu.

Grindeanu a anunțat, în decembrie, că mai multe companii din cadrul MT vor renunța la băncile austriece

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi-a anunţat o anumită intenţie de o a face şi ştiu că vor face, mi-au spus şi mie.

Şi nu doar CNAIR. Am fost anunţat că şi alte companii aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor, fie că vorbim de Portul Constanţa, fie că vorbim de Aeroportul din Bucureşti şi toate celelalte, pentru că au găsit condiţii mai bune la CEC. O explicaţie cât se poate de simplă”, a spus Grindeanu, în luna decembrie 2022.

„Am fost anunţat ca ministru. Şi nu doar CNAIR. V-am spus, şi CFR-ul a luat această decizie, tot ceea ce ţine de CFR, şi Administraţia Porturilor Constanţa şi Aeroporturile, cei care au aveau anumite conturi la aceste bănci m-au anunţat că vor face toate diligenţele. Nu e o chestiune care să se întâmple foarte rapid, dar toţi au luat această decizie de a se muta la o bancă românească. Eu cred că e bine, având şi condiţii mai bune”, a precizat ministrul, subliniind că el nu are conturi la bănci austriece, conform Agerpres.
articolul original.

EXCLUSIV CS Rapid se alătură boicotului declanșat împotriva băncilor austriece! Vrea să-și mute conturile de la BCR-Erste

8 January 2023 at 16:00

Clubul Sportiv Rapid București, aflat în subordinea Ministerului Transporturilor, condus de către Sorin Grindeanu, a transmis, în exclusivitate pentru Bugetul.ro, că plănuiește să-și închidă conturile deținute la Banca Comercială Română (BCR-Erste).

Potrivit unui răspuns primit de Bugetul.ro de la CS Rapid București, semnat de directorul Bogdan Vasiliu, clubul din Giulești are în plan să-și mute conturile de la BCR-Erste la o altă bancă.

„Ca urmare a solicitării domnului Eugen Dinu, în calitate de redactor-șef Bugetul.ro, înregistrată (…) vă aducem la cunoștință următorul aspect:

Clubul Sportiv Rapid București are în prezent conturile la Banca Comercială Română (BCR), însă, începând cu anul următor, se urmărește mutarea conturilor la o altă bancă”, a precizat, la solicitarea Bugetul.ro, directorul CS Rapid, Bogdan Vasiliu.

Autoritatea Aeronautică Civilă Română, instituție aflată în subordinea lui Grindeanu, și-a mutat deja conturile la CEC Bank

În urma unei solicitări făcute de Bugetul.ro către Ministerul Transporturilor, la 19 decembrie 2022, Autoritatea Aeronautică Civilă Română a transmis că, de la finalul anului trecut, plățile și încasările efectuate de AACR „sunt operate doar prin CEC BANK și Trezoreria Municipiului București”.

(…) Începând cu data de 29.12.2022, plățile și încasările efectuate de Autoritatea Aeronautică Civilă Română sunt operate doar prin CEC BANK și Trezoreria Municipiului București”, a precizat, la solicitarea Bugetul.ro, AACR.

Autoritatea Navală Română își închide conturile la BCR și Raiffeisen

Autoritatea Navală Română, instituție aflată în subordinea Ministerul Transporturilor, a transmis, la solicitarea Bugetul.ro, că își va închide conturile la BCR-Erste și Raiffeisen Bank. Totodată, ANR precizează că Ministerul Transporturilor nu i-a solicitat să-și mute conturile la CEC Bank.

(…) vă informăm că nu s-a primit din partea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii niciun document oficial care să solicitate mutarea conturilor la CEC Bank.

Totodată, Autoritatea Navală Română vă informează de faptul că s-au făcut demersuri pentru închiderea conturilor de la BCR-Erste și Raiffeisen Bank”, a transmis Autoritatea Navală Română, în urma unei solicitări făcute de Bugetul.ro.

CNAIR a confirmat, pentru Bugetul.ro, la finalul anului 2022, că își închide conturile la BCR și că trece la CEC Bank

Printr-un răspuns oficial, semnat de directorul general al companiei, Cristian Pistol, de directorul economic Ionuț Mașala, și de directorul-adjunct economic Cristina Branici, CNAIR a confirmat, pentru Bugetul.ro, că a început procesul de transfer către CEC Bank.

La 30 decembrie 2022, la solicitarea Bugetul.ro, CNAIR ne-a comunicat că „a demarat procedurile de transfer cu CEC Bank în ceea ce privește veniturile proprii ale companiei”. Totodată, CNAIR SA a precizat, pentru Bugetul.ro, că încă deține conturi la BCR.

În plus, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere ne-a transmis că va continua să opereze salariile angajaților, conform solicitărilor acestora, prin toate băncile existente pe piață, inclusiv prin BCR-Erste și Raiffeisen Bank.

Răspunsul primit de Bugetul.ro de la CNAIR:

Urmare emailului dlui Eugen DINU din data de 19.12.2022, sosit pe email atât la CNAIR SA cât și la MT, vă aducem la cunoștință faptul că CNAIR SA a demarat procedurile de transfer cu CEC Bank în ceea ce privește veniturile proprii ale companiei.

Menționăm că CNAIR SA colaborează încă din anul 2004 cu CEC Bank, această bancă efectuând toate operațiunile legate de exproprieri terenuri conform Legii 198/2004 și Legii nr. 255/2010, cu modificările și completările ulterioare, indiferent de sursa de finanțare.

Precizăm că sumele alocate de la bugetul statului sunt derulate, potrivit legislației în vigoare, prin intermediul Trezoreriei Statului.

La data prezentei, CNAIR SA deține conturi la BCR prin care derulează veniturile proprii ale companiei și salariile angajaților care și-au exprimat opțiunea în acest sens.

De asemenea, CNAIR SA operează salariile angajaților, conform solicitărilor acestora, prin toate băncile, inclusiv Raiffeisen Bank”.

La jumătatea lunii decembrie 2022, Sorin Grindeanu confirma că mai multe companii din cadrul MT vor renunța la băncile austriece

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi-a anunţat o anumită intenţie de o a face şi ştiu că vor face, mi-au spus şi mie.

Şi nu doar CNAIR. Am fost anunţat că şi alte companii aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor, fie că vorbim de Portul Constanţa, fie că vorbim de Aeroportul din Bucureşti şi toate celelalte, pentru că au găsit condiţii mai bune la CEC. O explicaţie cât se poate de simplă”, a spus Grindeanu, în luna decembrie 2022.

„Am fost anunţat ca ministru. Şi nu doar CNAIR. V-am spus, şi CFR-ul a luat această decizie, tot ceea ce ţine de CFR, şi Administraţia Porturilor Constanţa şi Aeroporturile, cei care au aveau anumite conturi la aceste bănci m-au anunţat că vor face toate diligenţele. Nu e o chestiune care să se întâmple foarte rapid, dar toţi au luat această decizie de a se muta la o bancă românească. Eu cred că e bine, având şi condiţii mai bune”, a precizat ministrul, subliniind că el nu are conturi la bănci austriece, conform Agerpres.

articolul original.

Continuă boicotul la adresa băncilor austriece! Din 29 decembrie 2022, o instituție din subordinea lui Sorin Grindeanu operează plățile doar prin CEC Bank și Trezorerie (confirmare pentru Bugetul.ro)

7 January 2023 at 07:30

Dezvăluire Bugetul.ro. Boicotul la adresa băncilor austriece continuă! Din 29 decembrie 2022, Autoritatea Aeronautică Civilă Română, instituție aflată în subordinea ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, efectuează plățile și încasările doar prin CEC Bank și Trezoreria Municipiului București.

În urma unei solicitări făcute de Bugetul.ro către Ministerul Transporturilor, la 19 decembrie 2022, Autoritatea Aeronautică Civilă Română a transmis că, de la finalul anului trecut, plățile și încasările efectuate de AACR „sunt operate doar prin CEC BANK și Trezoreria Municipiului București”.

(…) Începând cu data de 29.12.2022, plățile și încasările efectuate de Autoritatea Aeronautică Civilă Română sunt operate doar prin CEC BANK și Trezoreria Municipiului București”, a precizat, la solicitarea Bugetul.ro, AACR.

Autoritatea Navală Română își închide conturile la BCR și Raiffeisen

Autoritatea Navală Română, instituție aflată în subordinea Ministerul Transporturilor, a transmis, la solicitarea Bugetul.ro, că își va închide conturile la BCR-Erste și Raiffeisen Bank. Totodată, ANR precizează că Ministerul Transporturilor nu i-a solicitat să-și mute conturile la CEC Bank.

(…) vă informăm că nu s-a primit din partea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii niciun document oficial care să solicitate mutarea conturilor la CEC Bank.

Totodată, Autoritatea Navală Română vă informează de faptul că s-au făcut demersuri pentru închiderea conturilor de la BCR-Erste și Raiffeisen Bank”, a transmis Autoritatea Navală Română, în urma unei solicitări făcute de Bugetul.ro.

CNAIR a confirmat, pentru Bugetul.ro, la finalul anului 2022, că își închide conturile la BCR și că trece la BCR

Printr-un răspuns oficial, semnat de directorul general al companiei, Cristian Pistol, de directorul economic Ionuț Mașala, și de directorul-adjunct economic Cristina Branici, CNAIR a confirmat, pentru Bugetul.ro, că a început procesul de transfer către CEC Bank.

La 30 decembrie 2022, la solicitarea Bugetul.ro, CNAIR ne-a comunicat că „a demarat procedurile de transfer cu CEC Bank în ceea ce privește veniturile proprii ale companiei”. Totodată, CNAIR SA a precizat, pentru Bugetul.ro, că încă deține conturi la BCR.

În plus, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere ne-a transmis că va continua să opereze salariile angajaților, conform solicitărilor acestora, prin toate băncile existente pe piață, inclusiv prin BCR-Erste și Raiffeisen Bank.

Răspunsul primit de Bugetul.ro de la CNAIR:

Urmare emailului dlui Eugen DINU din data de 19.12.2022, sosit pe email atât la CNAIR SA cât și la MT, vă aducem la cunoștință faptul că CNAIR SA a demarat procedurile de transfer cu CEC Bank în ceea ce privește veniturile proprii ale companiei.

Menționăm că CNAIR SA colaborează încă din anul 2004 cu CEC Bank, această bancă efectuând toate operațiunile legate de exproprieri terenuri conform Legii 198/2004 și Legii nr. 255/2010, cu modificările și completările ulterioare, indiferent de sursa de finanțare.

Precizăm că sumele alocate de la bugetul statului sunt derulate, potrivit legislației în vigoare, prin intermediul Trezoreriei Statului.

La data prezentei, CNAIR SA deține conturi la BCR prin care derulează veniturile proprii ale companiei și salariile angajaților care și-au exprimat opțiunea în acest sens.

De asemenea, CNAIR SA operează salariile angajaților, conform solicitărilor acestora, prin toate băncile, inclusiv Raiffeisen Bank”.

articolul original.

Bugetul.ro vă urează Crăciun fericit!

24 December 2022 at 22:20
image

NEWS ALERT

articolul original.
  • There are no more articles
❌