ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 6 October 2022Ultimele Stiri

Amenzi și de 5 ori mai mari pentru persoanele sau companiile care nu respectă regulile din Rezervația Biosferei Delta Dunării | AUDIO

6 October 2022 at 14:25
image

Veste proastă pentru turiștii care nu respectă regulile din Rezervația Biosferei Delta Dunării. Guvernul a emis o Hotărâre, care a intrat in vigoare pe 4 octombrie, în baza căreia amenzile cresc și de cinci ori pentru persoanele sau firmele care sunt neprietenoase cu Delta Dunării. Contravaloarea amenzilor aplicabile pe teritoriul Rezervației va constitui venit la bugetul de stat sau bugetul local.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2022/10/06oct-15-CORESP-CT-Feri-Predescu-SNDW-amenzi-Delta.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Propunerea de modificare a cuantumului amenzilor fusese inaintată guvernului încă din primăvară. Potrivit directorului executiv al Administrației Rezervația Biosferei Delta Dunării, Viorica Bîscă, fenomenul înmulțirii numărului de turiști total neprietenoși cu Delta devenise ingrijorător. Și atunci, ARBDD a cerut și acum a obținut:

„O majorare a amenzilor. Erau, într-adevăr, neschimbate de foarte mulți ani. Poate nivelul contravențiilor va pune umărul la descurajarea activităților cu impact negativ”.

De exemplu pentru folosirea ambarcațiunilor motorizate care nu au sisteme de monitorizare sau pentru nerespectarea regulilor de navigație în rezervație, amenda a crescut de la 1000 la 5000 de lei pentru persoanele fizice.

Pentru practicarea sporturilor nautice pe canalele și lacurile din perimetrul rezervației amenda este de 6000 de lei pentru turist și 50.000 de lei pentru firme de agrement.

„Turistul este binevenit în Deltă, dar în același timp dorim ca și turistul să respecte Rezervația în care intră, atât procurându-și permisul cât și nelăsând în urmă deșeuri sau nepracticând diverse activități interzise”, a ținut să precizeze Viorica Bîscă.

Cei care distrug locurile de cuibărit, produc zgomote sau poluează Delta Dunării sunt amendați cu 10.000 de lei. Iar persoanele juridice, cu 50.000 de lei.

Altă propunere a Administrației Delta Dunării vizează creșterea tarifului de acces în rezervație. Deocamdată, un permis de acces pentru turist, pe zi, este de 5 lei, urmând să crească la 30 de lei pe zi.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ciolacu spune că România nu poate să atragă toți banii puși de UE la dispoziție prin diverse programe și propune împărțirea fondurilor cu mediul privat | AUDIO

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Vasile Cîtea: 30% din bugetele locale pentru susținerea activităților sportive a juniorilor

5 October 2022 at 11:19
By: Geo
image

Am dezbătut și votat în ultima ședință de plen a Camerei Deputatilor, Proiectul de Lege pentru completarea articolului 181 din Legea educaţiei fizice şi sportului nr.69/2000 (PL-x 108/2022), astfel încât din sumele alocate din bugetul local pentru finanţarea activităţii sportive, minim 30% din cuantumul aprobat să fie direcţionat pentru susţinerea activităţii sportive şi promovarea unui stil de viaţă sănătos la nivel de copii şi juniori, pe bază de proiecte anuale.

Dacă există spaţiu bugetar pentru susţinerea secţiilor de seniori unde sunt cheltuieli cu remunerarea sportivilor şi ale staff-urilor tehnice, transport, hrană, echipamente sau cantonamente, atunci ar trebui să existe spaţiu şi pentru cheltuielile loturilor de copii şi juniori.  Autoritatea publică are posibilitatea de a finanţa activitatea la nivel de copii şi juniori în orice structură sportivă doreşte. Autorităţile finanţatoare au libertatea de a finanţa orice ramură sportivă consideră oportun. Nu există obligaţia de a finanţa la juniori aceeaşi ramură care este susţinută la seniori prin contracte de activitate sportivă. Este promovată astfel flexibilitatea în exerciţiul de susţinere a activităţii sportive.

S-a avut în vedere crearea unui cadru legal pentru finanţarea de la bugetul public a sportului la nivel de copii şi juniori într-un echilibru relativ cu cel de la nivel de seniori. Suntem convinși că interesul pentru sportul de performanță la nivel de copii și juniori va crește considerabil, în anii următori!!!

(Sursa: Comunicat de presă Vasile Cîtea, deputat PSD Iași)

articolul original.

Proiectul ”Grădinile muzicale” din Brașov-pe ultima sută de metri ! Instrumente aduse din Anglia!

5 October 2022 at 10:47
By: M.Ex.

Primăria Brașov a semnat contractul pentru furnizarea și montarea de instrumente muzicale de exterior în municipiul Brașov, cu asocierea dintre SC Carida Session SRL (lider) cu și SC Clarom Trans SRL (ofertant). Conform proiectului de bugetare participativă solicitat municipalității, ansamblurile muzicale vor fi montate în trei parcuri din municipiul Brașov, instrumentele fiind concepute special pentru utilizare în aer liber, pentru a rezista în orice anotimp, indiferent de condițiile meteorologice, și pentru rezistență în condiții de uz intens. Valoarea contractului este de 243.590,00 lei fără TVA.
Instrumentele muzicale de exterior sunt construite de o firmă din Marea Britanie, din materiale durabile, ușor de întreținut, rezistente la factorii externi, concepute special pentru utilizarea lor în spațiul exterior. Acestea sunt rezistente la coroziune, potrivite pentru utilizare în orice anotimp sau condiții meteorologice, dedicate amplasării în spațiul urban și folosinței intensive, iar montarea se va face prin betonare în sol.
Suprafața unde se vor amplasa va fi de 36 mp (6×6 metri) și va fi amenajată cu bordură de beton sau ramă de lemn, în funcție de tipul amplasamentului. Pe întreg perimetrul se va monta suprafață de amortizare cauciucată cu o grosime de minim 30 mm. Cele 3 grădini muzicale vor fi amplasate în Parcul Titulescu, Aleea de Sub Tâmpa și Parcul Tractorul.
Primul ansamblu cuprinde 6 instrumente muzicale: un set de 7 clopote tubulare tip Tubular Bells, o tobă mare tip Babel, o tobă tip Babel, un instrument tip liră format din 8 clopote circulare gradate tip Bell Lyre, un instrument aerofon tip Handpipes și un xilofon orizontal tip Harmony. Tobele vor fi prevăzute cu câte un set de ciocănele ancorate cu cablu de instrument.
Cel de al doilea ansamblu cuprinde 4 instrumente: o tobă mare tip Babel, un instrument aerofon tip Handpipes, un set de 6 clopote tubulare tip Emperor Chimes și o tobă băncuță tip Cajon. Toba mare tip Babel va fi prevăzută cu câte un set de ciocănele ancorate cu cablu.
Cel de-al treilea ansamblu va cuprinde 5 instrumente: un set de 7 clopote tubulare tip Tubular Bells, un xilofon tip Sansa – Rimba Mysteria, un set de 5 tobe colorate tip Rainbow Sambas, un clopot tubular tip Cherub și un balafon (marimba) tip Akadinda.
„Zilele trecute am semnat contractul pentru implementarea proiectului de bugetare participativă «Grădinile muzicale». Ideea acestui proiect, conform inițiatorului, pornește de la dorința de a avea o varietate cât mai mare de spații comune de recreere urbană, care să îi invite pe brașoveni să petreacă cât mai mult timp în aer liber. Aceste ansambluri muzicale vor fi montate în trei parcuri brașovene – Titulescu, Aleea de sub Tâmpa și Tractorul. În alegerea acestora am ținut cont atât de accesibilitatea lor pentru un număr cât mai mare de brașoveni, cât și de distanțele față de zonele de locuit. Până la sfârșitul acestui an, orice brașovean pasionat de muzică, avansat sau începător, își va putea testa abilitățile, în special cele de percuționist, la xilofon, tobă, liră din clopote sau aerofon. Este un mod prin care încurajăm exprimarea creativă și socializarea cu familia, prietenii sau cu ceilalți locuitori ai orașului, în aer liber. Acesta este unul dintre proiectele de bugetare participativă votate de brașoveni pentru a fi demarate în 2022”, a precizat primarul Allen Coliban.

Și restul proiectelor aprobate pentru bugetarea participativă sunt în stadiu avansat

Termenul de livrare și montaj, conform contractului, este de 90 de zile de la emiterea comenzii/ordinului de către beneficiar, ordin pe care primăria l-a dat deja. Furnizorul a făcut comanda la compania din Marea Britanie, astfel că până la jumătatea lunii decembrie sperăm ca cele trei ansambluri muzicale să fie montate și funcționale.
„Amenajare de grădini muzicale în spații comune“ este proiectul care a primit cel mai mare număr de voturi la categoria „Orașul relaxat“.
În acest an, vor demara și proiectele ,,Pistă pentru alergat în parcul Tractorul” (cel mai votat proiect la categoria „Orașul comunității“, aflat acum în așteptarea răspunsului de la CNSC, în urma depunerii unei contestații); „Parcări sigure pentru biciclete“ (votat la categoria „Orașul mobil“), au fost identificate două dintre cele trei zone în care să fie amplasate aceste parcări – Făget și în cartierul Astra. În zilele următoare, se va stabili și cea de a treia zonă, Tractorul nou sau Avantgarden, după care va fi lansată procedura de achiziție); Pentru „Grădini urbane“ (cel mai votat proiect la categoria „Orașul verde“, zilele acestea va fi stabilită procedura prin care se va pune la dispoziția beneficiarilor materialul săditor și uneltele necesare, și urmează proiectul „Toaletă publică în parcul Tractorul“ (aflat în faza de adjudecare).

articolul original.

Pola Zilei: Mărim ori nu mărim salariile la cei aleși?

1 October 2022 at 08:56
By: E. Nola
image

Nu noi, desigur, ci ei între ei, așa cum s-a văzut în săptămâna asta. Dar din moment ce noi i-am ales, indirect tot noi le ridicăm și salariile, în fond ei se prevalează de calitatea lor de aleși atunci când votează aceste măriri.

Fără să intrăm prea mult în amănunte, este totuși interesant că înainte de toți se gândesc la ei înșiși în calitate de aleși. Nu la profesori sau bibliotecari – oare mai există meseria asta? – sau alți truditori pentru neam și patrie pentru o sumă acolo cât să le ajungă de la un salariu la altul.

Ei, și în acest context a venit Bibi și a punctat decisiv. Chiar dacă cei care nu îl suportă au vorbit de demagogie și ipocrizie, Bibi, în calitatea sa de primar, nu a semnat mărirea de salariu pentru sine și pentru cei doi vice. De restul nu știm, dar nici nu contează. Cert este că al nostru Bibarț a ajuns știre națională și orice ar zice cei răuvoitori, pe bună dreptate. Foarte interesant că presa nu i-a considerat demagogi pe cei care au acceptat să le mărească salariile, ci pe Bibi, cel care a refuzat acest lucru.

Noi de aici însă îl felicităm și îi urăm la mai mare, încă câteva dintr-astea și n-o să mai aibă probleme cu opoziția regizată de Falcă și compusă din indivizi care nu ar refuza o mărire de salariu nici dacă crapă pământul.

Așadar, ia să vă vedem acum, ce părere aveți, voi, mult mai contabili decât ai lor, ce salarii ați mări și pe care le-ați bloca. Eventual, definitiv…

articolul original.

Concedii suplimentare pentru bugetarii care obosesc pe scaun

1 October 2022 at 05:00

Sute de angajați din sistemul bugetar au ajuns să beneficieze de tot felul de recompense doar pentru simplul fapt că stau pe scaun. Invocând condițiile grele de muncă sau vătămătoare, ei beneficiază, pe lângă sporul primit, și de un concediu suplimentar.

Situația a ieșit la iveală după ce mai multe instituții subordonate Consiliului Județean (CJ) au cerut, anul acesta, aprobarea numărului de zile de concediu suplimentar pentru fiecare categorie de salariați, pe motiv că ar lucra în condiții periculoase. Asta pentru că, potrivit legii, responsabilitatea stabilirii și acordării drepturilor de natură salarială revine ordonatorului de credite.

Ultimele cereri au venit recent din partea a două instituții – Memorialul Ipotești Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu’’ și Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu”. Doar că, în ambele cazuri, de acest drept ar urma să beneficieze aproape tot personalul. Asta de parcă toți ar lucra în mină sau prin centrale atomice. Astfel, la Memorial ar fi vorba de 36 de angajați din numărul total de posturi aprobat de 41. La Bibliotecă de 32 de salariați ai instituției, în condițiile în care schema de personal cuprinde 38 de posturi.

Este drept, numărul de zile de concediu de odihnă suplimentar diferă în funcție de familia ocupațională. În toate situațiile, însă, se apropie de maximum prevăzut de lege. Astfel, cei de la Memorial din domeniul Cultură urmează să aibă parte de 9 zile de concediu suplimentar. Cei din administrativ vor avea 8 zile. Pentru funcția de restaurator, care lucrează cu substanțe toxice, s-a optat pentru 10 zile lucrătoare. În schimb, la bibliotecă va fi peste tot un concediu suplimentar de 8 zile. Asta în condițiile în care maximum prevăzut de lege este de 10 zile.

Acoperiţi de concluziile DSP

În ambele cazuri se face trimitere la un buletin de determinare prin expertizare a locurilor de muncă emis de către Direcția de Sănătate Publică Botoșani în 9 august 2022 pentru bibliotecă și în 9 decembrie 2021 pentru Memorial. Altfel spus, reprezentanții DSP, adică alți bugetari, ar fi ajuns la cele două instituții. Aceştia au concluzionat că toți cei care muncesc acolo, fie că doar stau pe scaun sau mânuiesc cărți sau diverse lucrări, ar fi în pericol din cauza condițiilor de muncă. Cum s-au făcut determinările, este greu de spus.

În ambele cazuri, concediul suplimentar a fost stabilit în urma negocierii contractului colectiv de muncă pentru anii 2022-2024 cu sindicatul „Impact”. Doar că, în cazul Memorialului, proiectul de hotărâre CJ face o mențiune oarecum ciudată. „Ținând seama de Hotărârea Consiliului Județean nr.134/27.06.2022 privind aprobarea duratei concediului de odihnă suplimentar pentru personalul din cadrul Muzeului Județean Botoșani, prin adresa nr.13605/21.07.2022, Consiliul Județean Botoșani a solicitat reanalizarea duratei concediului de odihnă suplimentar, în vederea respectării principiilor egalității și nediscriminării în stabilirea drepturilor salariaților”, se menționează în proiect. Altfel spus, cineva din CJ le-ar fi atras atenția, direct sau indirect, să ceară un concediu suplimentar mai mare.

Liberalii au cerut explicaţii

De altfel, primii care au cerut aprobarea concediului de odihnă suplimentar, în iunie, au fost cei de la Muzeul de Istorie. Aici, cei din cultură au primit 9 zile, iar cei din administrativ 8 zile. Au urmat cei de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC). Aici aproape toți angajații se vor alege cu un concediu suplimentar de 8 zile pentru condițiile grele de muncă.

Subiectul a fost discutat în august, iar acesta a atras atenția consilierilor liberali, care au cerut încă de atunci explicații. „Prima întrebare ar fi câte persoane sunt implicate de aceste condiții grele, periculoase sau vătămătoare de muncă? A doua întrebare ar fi dacă toate categoriile de personal și locurile de muncă sunt afectate în aceeași măsură de aceste condiții? Adică e la fel de greu din biroul directorului și de pe acoperișul unui centru dând zăpada jos? Aceste condiții de muncă sunt atât de grele, periculoase sau vătămătoare de muncă încât s-a optat pentru un număr de zile apropiat de maximum permis de lege? (…)

O altă întrebare ar fi câți oameni ar trebui angajați suplimentar pentru a suplini majorarea zilelelor de concediu de odihnă? Care sunt măsurile care ar trebui luate pentru diminuarea sau eliminarea intensității condițiilor grele, periculoase sau vătămătoare de muncă? Care este programul pe care și-l propun directorii, managementul din cadrul DGASPC și în ce constă și care sunt resursele alocate?”, spunea atunci consilierul județean Viorel Iliuță, liderul grupului PNL din CJ Botoșani.

Acesta a propus printre altele retragerea proiectului și eventuale completări. Doar că intervenția lui Iliuță nu a avut niciun efect, întrucât proiectul a fost votat.

Munci grele, care pot fi suplinite de oricine

În majoritatea cazurilor, în proiecte, referate și raporturile de specialitate s-a menționat că aceste concedii nu generează costuri suplimentare. De asemenea nu vor avea impact asupra atribuțiilor de serviciu ale salariaților pentru buna desfășurare a activității.

Totuși, orice activitate a fiecărui angajat aflat în concediu va trebui asigurată de către ceilalți colegi. Aceştia ar putea invoca la un moment dat efectuarea unor sarcini de muncă suplimentare comparativ cu cele din fișa postului. O expertiză adevărată ar putea scoate la iveală faptul că nu toate posturile sunt afectate, în aceeași măsură, de condiții grele de muncă. Asta deoarece și activitățile prestate de angajați diferă de la un caz la altul.

Ba mai mult, se pune întrebarea de ce concediul suplimentar este foarte aproape de numărul maxim de zile. În nicio situație nu s-a mers spre minim.

Prevederi vechi de acum trei decenii

Potrivit unei hotărâri de guvern din 1992 privind concediul de odihnă și alte concedii ale salariaților din administrația publică, din regii autonome cu specific deosebit și din unitățile bugetare, în afara concediului de odihnă, salariații din administrația publică și din unitățile bugetare, care prestează munci grele, periculoase sau vătămătoare, ori lucrează în locuri de muncă în care există astfel de condiții, au dreptul în fiecare an calendaristic la un concediu de odihnă suplimentar, cu o durată cuprinsă între 3-10 zile lucrătoare.

Stabilirea categoriilor de personal, a activităților şi a locurilor de muncă pentru care se acordă concediu de odihnă suplimentar, precum și existența condițiilor de muncă vătămătoare, grele sau periculoase se fac însă în urma unor expertizări.

Potrivit Codului Muncii, salariații care lucrează în condiții grele, periculoase sau vătămătoare, nevăzătorii, alte persoane cu handicap și tinerii în vârstă de până la 18 ani beneficiază de un concediu de odihnă suplimentar de cel puțin 3 zile lucrătoare. Numărul de zile lucrătoare aferent concediului de odihnă suplimentar pentru aceste categorii de salariați se stabilește prin contractul colectiv de muncă aplicabil și va fi de cel puțin 3 zile lucrătoare.

articolul original.

Sprijin financiar în valoare de peste 129,16 milioane lei pentru sectoarele suin și avicol

30 September 2022 at 07:18
image

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), efectuează plata ajutorului excepţional acordat producătorilor agricoli, crescători de animale din sectoarele suin şi avicol.

Suma autorizată la plată este în valoare de 129.166.260,85 lei și se acordă solicitanților care au accesat această formă de ajutor de stat, în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 1053/2022, astfel:
⦁ 66.094.375,68 lei de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale;
⦁ 63.071.885,17 lei din finanțare externă nerambursabilă conform Anexei la Regulamentul delegat (UE) 2022/467.

Valoarea totală acordată pentru fiecare beneficiar din sectorul suin s-a calculat în funcție de capacitatea de producţie în condiții minime de bunăstare deţinută, echivalent UVM, până la concurenţa plafonului echivalent în lei a 150.000 euro.

Valoarea totală acordată pentru fiecare beneficiar din sectorul avicol s-a calculat în funcție de capacitatea de producţie în condiții minime de bunăstare deţinută, echivalent UVM, până la concurenţa plafonului echivalent în lei a 100.000 euro.

Suma totală de 129.166.260,85 lei este defalcată astfel:
⦁ 71.759.029,21 lei pentru creșterea și/sau îngrășare și/sau reproducția suinelor;
⦁ 57.407.231,64 lei pentru creșterea și/sau reproducția și/sau incubația păsărilor.
Cursul valutar este cel stabilit la rata de schimb de 4,9489 lei pentru 1 euro în conformitate cu prevederile alin. (6) al art.1 din Regulamentul delegat (UE) 2022/467.

articolul original.

A început Trofeul Carpați

30 September 2022 at 06:48
By: Regie
image

Cea de-a 52-a ediție a Trofeului Carpați se desfășoară în perioada 29 septembrie – 1 octombrie la sala polivalentă din Bistrița Năsăud. În primele meciuri s-au confruntat Serbia cu Spania și România cu Austria.

Trofeul Carpați la handbal feminin a debutat la Bistrița, în noua sală polivalentă în care au fost investiți 27,3 milioane euro, inaugurată la data de 12 august 2022. Din păcate însă, cu toate majorările de buget venite de la Compania Națională de Investiții, instalația de sonorizare a sălii…s-a defectat.

Complexul sportiv se află în administrarea Clubului Sportiv Gloria 2018 Bistrița Năsăud, motiv pentru care l-am contactat telefonic pe directorul structurii, dl. Eugen Cosma, care ne-a informat că pentru instalația de sonorizare au fost alocate sume prin proiect, doar că aceasta…a avut o defecțiune tehnică, motiv pentru care organizatorii nu au putut difuza imnul nici unui lot național participant la competiție. Astfel că, defecțiunea urmează a fi remediată, iar la următoarele competiții imnurile loturilor naționale participante vor fi difuzate.

In ceea ce privește meciurile disputate între Serbia – Spania și România – Austria, imnul naționalelor a fost intonat de echipele participante, mai puțin al Spaniei deoarece acesta…nu are versuri.

Turneul de la Bistrița a debutat cu o surpriză: Serbia a învins Spania cu scorul de 30-28.

Echipa națională de handbal feminin a României a remizat cu Austria, scor 32-32, în primul meci de la Trofeul Carpați, care a însemnat și debutul antrenorului Florentin Pera pe banca tehnică a naționalei. România a terminat la egalitate cu Austria, scor 32-32, într-un meci pe care l-a controlat până în ultimele 10 minute și în care a marcat golul egalizator în ultima secundă. Cristina Neagu, cu 11 goluri, a fost cea mai bună marcatoare a tricolorelor.

Din lotul naționalei feminine de handbal fac parte și Crina Pintea și Alexandra Dindiligan, sportive care au evoluat și s-au format la Handbal Club Zalău, sub îndrumarea antrenorului Gheorghe Tadici.

În 30 septembrie se vor duela Austria – Spania (17.30) şi România – Serbia (20.00), iar în ultima zi a Trofeului Carpaţi vor avea loc meciurile dintre Serbia – Austria (17.30) şi România – Spania (20.00).

articolul original.

Consiliul Județean Buzău modifică organigrama și statul de funcții ale SJU Buzău

28 September 2022 at 13:16

Aleșii județului au de aprobat, în ședința ordinară a lunii septembrie, 31 de proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi, între care cele mai multe vizează rectificări bugetare. 

Consilierii județeni buzoieni au fost convocați joi, 29 septembrie, în ședința ordinară a lunii în curs, cu începere de la ora 10.00. Aceștia vor avea de aprobat 31 de proiecte de hotărâre propuse de președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, cele mai multe multe vizând rectificări bugetare ale administrației județului și instituțiilor din subordine.

De rectificări bugetare vor beneficia toate școlile speciale (Centrul Școlar de Educație Incluzivă Buzău, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Rm. Sărat, Liceul Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive, Liceul Special pentru Deficienți de Vedere). Printr-o altă hotărîre se stabilește stabilirea cuantumul burselor care se acordă elevilor cu cerințe educaționale speciale școlarizați în unitățile de învățământ preuniversitar special, în anul școlar 2022-2023.

În aceeași ședință se va stabili stabilirea capacitatea de furnizare de servicii specializate de către Căminul pentru persoane vârstnice Smeeni și Centrul de reabilitare a persoanelor adulte cu dizabilități Stâlpu – unități de asistență socială din structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău.

Între cele 31 de proiecte se află și unul privind aprobarea unor modificări în organigrama şi statul de funcții ale Spitalului Județean de Urgență Buzău. Conducerea unității medicale a formulat aceste solicitări pentru a putea asigura condițiile de desfășurare eficientă a activității specifice din unele secții și a iniţia proceduri de recrutare de personal, dar şi pentru modificarea grilei de salarizare a celor care au promovat examenele de primariat sau de avansare în grad profesional.

Se redistribuie, astfel, un post vacant de la Nefrologie la Stația de Dializă, altul de la Centrul Multifuncțional Pârscov către Blocul operator OG I+OG II, iar un post de medic specialist de la Nefrologie se transformă în post de medic primar, ca urmare a promovării examenului.

În același timp, mai multe posturi de asistent medical sau asistent medical debutant se transformă în asistent medical principal, respectiv, asistent medical, ca urmare a promovării acestora în grad profesional, iar un post vacant de asistent medical principal de la secția Oncologie se modifică în post vacant de asistent medical și va fi ocupat prin redistribuire.

Promovări în grad vor fi operate și în cazul unor posturi de infirmieră, de registrator medical, de kinetoterapeut și de personal TESA.

Tot în ședința de joi se va supune aprobării a II-a rectificare a bugetului SJU Buzău din acest an.

PROIECTE DE HOTĂRÂRE:

1. Proiect de hotărâre nr. 197/2022 privind aprobarea utilizării în anul 2022 a excedentului anual al bugetului propriu al Județului Buzău rezultat la încheierea exercițiului bugetar la 31 decembrie 2021 – formă actualizată 3

2. Proiect de hotărâre nr. 198/2022 pentru aprobarea rectificării a VII-a a bugetului propriu al Județului Buzău pe anul 2022

3. Proiect de hotărâre nr. 199/2022 pentru aprobarea rectificării a II-a a bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2022 al Centrului Școlar de Educație Incluzivă Buzău

4. Proiect de hotărâre nr. 200/2022 pentru aprobarea rectificării a II-a a bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2022 al Liceului Tehnologic Special pentru Copii cu Deficiențe Auditive Buzău

5. Proiect de hotărâre nr. 201/2022 pentru aprobarea rectificării I a bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2022 al Liceului Special pentru Deficienți de Vedere Buzău

6. Proiect de hotărâre nr. 202/2022 pentru aprobarea rectificării a II-a a bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2022 al Centrului Școlar de Educație Incluzivă Rm. Sărat

7. Proiect de hotărâre nr. 203/2022 pentru aprobarea rectificării a III-a a bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2022 al Spitalului Județean de Urgență Buzău

8. Proiect de hotărâre nr. 204/2022 pentru aprobarea rectificării I a bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2022 al Bibliotecii Județene „Vasile Voiculescu” Buzău

9. Proiect de hotărâre nr. 205/2022 pentru aprobarea rectificării a III-a a bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2022 al Teatrului „George Ciprian” Buzău

10. Proiect de hotărâre nr. 206/2022 pentru aprobarea rectificării a III-a a bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2022 al Muzeului Județean Buzău

11. Proiect de hotărâre nr. 207/2022 pentru aprobarea rectificării a VI-a a bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2022 al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău

12. Proiect de hotărâre nr. 208/2022 pentru stabilirea și aprobarea plății unor recompense bănești aferente unor bunuri arheologice descoperite pe teritoriul județului Buzău de persoane fizice

13. Proiect de hotărâre nr. 209/2022 pentru stabilirea cuantumului burselor care se acordă elevilor cu cerințe educaționale speciale școlarizați în unitățile de învățământ preuniversitar special, în anul școlar 2022-2023

14. Proiect de hotărâre nr. 210/2022 pentru aprobarea formei actualizate a Planului de acțiune privind serviciile sociale administrate și finanțate din bugetul Județului Buzău pentru anul 2022

15. Proiect de hotărâre nr. 211/2022 pentru stabilirea capacității de furnizare servicii specializate de către Căminul pentru persoane vârstnice Smeeni și a Centrului de reabilitare a persoanelor adulte cu dizabilități Stâlpu – unități de asistență socială din structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău

16. Proiect de hotărâre nr. 212/2022 privind însușirea Planului de acțiune în domeniul drogurilor la nivelul Județului Buzău 2022-2026

17. Proiect de hotărâre nr. 213/2022 pentru reaprobarea documentației tehnico-economice Studiu de fezabilitate pentru „Proiectul Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din Județul Buzău în perioada 2014-2020” și a indicatorilor tehnico-economici – formă revizuită

18. Proiect de hotărâre nr. 214/2022 pentru aprobarea trecerii din proprietatea județului Buzău în domeniul public al Statului Român și în administrarea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor prin Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate a clădirii Centrului de vizitare înscris în Cartea funciară nr.20614-C1 Chiojdu

19. Proiect de hotărâre nr. 215/2022 pentru aprobarea trecerii din proprietatea județului Buzău în domeniul public al Statului Român și în administrarea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor prin Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate a clădirii Centrului de vizitare înscris în Cartea funciară nr.20542-C1 Gura Teghii

20. Proiect de hotărâre nr. 216/2022 privind aprobarea documentației tehnico-economice – faza Documentație de Avizare a Lucrărilor de Intervenții – și a indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Modernizare DJ 103 R, km 0+500-4+900, – Scorțeanca – Vintileanca, județul Buzău”

21. Proiect de hotărâre nr. 217/2022 pentru aprobarea participării unei delegații a Consiliului Județean Buzău la „Festivalul Național al Mărului”, Republica Moldova – Soroca, 7-9 octombrie 2022

22. Proiect de hotărâre nr. 218/2022 privind acordarea unui mandat special reprezentantului Județului Buzău în Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Buzău 2008” să voteze aprobarea prelungirii Strategiei de dezvoltare a serviciului public de alimentare cu apă și canalizare pentru aria de operare-Județul Buzău 2016-2020

23. Proiect de hotărâre nr. 219/2022 privind aprobarea unei modificări în statul de funcţii al aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Buzău

24. Proiect de hotărâre nr. 220/2022 pentru aprobarea unei modificări în statul de funcţii al Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Buzău

25. Proiect de hotărâre nr. 221/2022 pentru aprobarea unor modificări în organigrama și statul de funcții ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău

26. Proiect de hotărâre nr. 222/2022 pentru aprobarea modificării Regulamentului de Organizare și Funcționare a Consiliului Terhnico-Economic din cadrul Consiliului Județean Buzău

27. Proiect de hotărâre nr. 223/2022 privind numirea administratorilor la Societatea „Domenii Prest Serv” SRL Buzău

28. Proiect de hotărâre nr. 224/2022 pentru aprobarea rectificării a II-a a bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2022 al Societății „Domenii Prest Serv” SRL Buzău

29. Proiect de hotărâre nr. 225/2022 pentru aprobarea continuității delegării gestiunii directe a Serviciului public de administrare a domeniului public/privat și, respectiv a Serviciului de operare a Stației – pilot pentru deșeuri din construcții și demolări către Societatea „Domenii Prest Serv” SRL Buzău

SUPLIMENTAR:

31. Proiect de hotărâre nr. 226/2022 pentru aprobarea modificării nivelului unui post vacant din statul de funcţii al Muzeului Județean Buzău

31. Proiect de hotărâre nr. 227/2022 privind darea în administrarea Consiliului Local al comunei Florica a unui tronson din drumul județean DJ 203C, aflat în administrarea Consiliului Judeţean Buzău


articolul original.

Concursuri eșuate de angajare a unor polițiști locali, în Botoșani! 18 înscriși, 18 picați. Șeful instituției: „Au lăsat foaia goală”

29 September 2022 at 06:06

Polițiștii din Botoșani au rămas surprinși de incompetența tinerilor de azi în urma rezultatelor obținute la un concurs pentru ocuparea unor posturi de polițiști locali. 18 persoane au candidat, dar se pare că nici locurile de muncă la buget nu mai stimulează interesul tinerilor, însă, asemenea rezultate au dezamăgit întreag sistemul! 

Poliția Locală Botoșani a obținut o derogare pentru a organiza un concurs pentru mai multe posturi de polițist local. În urma examenelor, un număr de 18 persoane au obținut calificative inadmisibile.

Aparent, nici măcar locurile de muncă la buget nu mai fac tinerii să își dea interesul suficient, astfel încât, notele obținute la examene au fost foarte mici.

Unii dintre ei au lăsat foaia goală, iar alții au mestecat gumă fără nicio jenă.

Ofițerii de poliție au rămas șocați deoarece s-a ajuns în situația în care să nu se găsească oameni pregătiți din punct de vedere profesional.

La concursul de recrutare organizat pentru ocuparea următoarelor funcții: postul de polițist local, clasa I, grad profesional debutant la Serviciul Activitate comercială și Camera de corpuri delicte și postul de polițist local, clasa I, grad profesional debutant la Serviciul Activitate comercială și Camera de corpuri delicte, la care s-au înscris nu mai mult de 18 candidați pentru cele două posturi.

Din nefericire, la fel ca la prima examinare toți au fost declarați respinși de comisia de evaluare.

Ofițerii din Botoșani, dezamăgiți de tinerii de azi

Șeful instituției a arătat că, din păcate, pare să fie din ce în ce mai greu să fie angajate persoane competente în serviciul public.

„Nu vreau să fac niciun fel de comentariu, dar dacă minimul e de 50 de puncte și ei fac 15 puncte? Măcar să schițeze de bun simț, pentru comisia aia, trei prostii sau din aducere aminte. Au lăsat foaia goală. Și cu acea atitudine de mestecat gumă. Ne-am dori să găsim tineri, dar nu cred că se mai face cartea pe care am făcut-o noi cu ani în urmă”, a spus Ioan Onuțu, directorul Poliției Locale Botoșani.

Sursă Foto – Botoșeanul.ro

Ioan Onuțu, directorul Poliției Locale a  declarat că aceste concursuri nu se vor repeta deoarece angajările în sistemul public au fost blocate până la data de 1 ianuarie 2023.

Și că, de asemenea, deocamdată va trebui să funcționeze pe actuala schemă de personal având în vedere că ambele concursuri s-au soldat cu eșecuri.

La cel de-al doilea concurs proba scrisă trebuia să aibă loc pe data de 26 septembrie 2022, de la ora 10:00, la sediul instituției.

Interviul nu va mai fi programat având în vedere că niciun candidat nu s-a calificat pentru această probă unde era nevoie să se atingă măcar numărul de 50 de puncte, potrivit Botoșeanul.ro.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
articolul original.

Banii pentru Județean, din salariile angajaților instituțiilor de cultură și ai Primăriei. Bibarț, critici la adresa Consiliului Județean

28 September 2022 at 15:32
image

Partea pe care trebuie să o acopere Primăria din cheltuielile Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a fost aprobată în ședința de Consiliu Local de miercuri, 28 septembrie, în urma unui amendament adus la rectificarea bugetară. Astfel, 5 milioane de lei sunt direcționate din bugetul local al municipiului către cel al spitalului, banii fiind tăiați provizoriu din cei puși deoparte pentru salariile de la Teatru, Filarmonică și Primărie. O soluție de compromis, pentru o situație presantă, însă despre care municipatilatea ne asigură că nu va afecta bunul mers al treburilor. Totuși, primarul nu s-a putut abține să nu critice Consiliul Județean că în această perioadă a mărit salariile angajaților proprii.

Prin amendamentul votat astăzi, se alocă 5.000.000 lei către Spitalul Județean, aceștia reprezentând o tranșă din contribuția totală a Primăriei Arad la cheltuielile spitalului, stabilită la comun acord cu Consiliul Județean (instituția în a cărei subordine se află spitalul) la începutul acestui an, pentru întregul 2022. Banii alocați acum sunt luați din bugetul local după cum urmează:
• 1.400.000 lei tăiați din cheltuieli personal de la capitolul Autorități Publice;
• 1.600.000 lei tăiați din transferurile acordate către Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad, din care 800.000 lei tăiați din cheltuielile de personal și 800.000 lei tăiați din cheltuielile cu bunuri și servicii;
• 2.000.000 lei tăiați din transferurile acordate către Filarmonica Arad pentru cheltuielile salariale.

„Vreau să precizez că suntem într-o situație complicată și grea pe care trebuie să o rezolvăm finanțând cu această sumă spitalul județean care are lucrări și contracte ce trebuie achitate. În același timp am căutat să folosim astăzi bani pe care nu îi folosim la Primărie, la Teatru, la Filarmonică acum, respectiv cheltuielile și salariile de pe luna decembrie, fără să afectăm cu nimic funcționarea celor două instituții de cultură. Își vor continua activitățile în mod absolut normal. Sunt banii pe luna decembrie, care nu trebuie plătiți acum, însă la spital trebuie în prezent, iar pe măsură ce vom avea bani suplimentari din fondul de cultură (de la Guvern, n.red.), vom pune la loc acești bani pentru decembrie”, a explicat viceprimarul Lazăr Faur.

Bibarț: Noi tăiem de la salarii, Consiliul Județean își crește salariile!

Situația a fost agreată de toate formațiunile politice din CLM, iar pentru asta le-au fost adresate mulțumiri. Explicații suplimentare pe subiect a mai dat primarul Călin Bibarț, care a profitat de ocazie să-și mai „înțepe” indirect colegii de la Consiliul Județean (din „tabăra adversă” a propriului partid), atrăgând atenția că această alocare de bani se dă fără să fie specificată o investiție clară, ci ei se „varsă” pur și simplu în bugetul spitalului fără ca Primăria să mai poată urmări ce se întâmplă cu ei ulterior.

Bibarț a amintit că în urmă cu 10 ani când au fuzionat spitalele și s-a făcut Spitalul Județean, ca parte din Consiliul Județean, Primăria a dat în folosință gratuită clădirile care țineau de fostul Spital Municipal către Județean și nu mai dădea alți bani, deoarece partea de investiții în aceste imobile erau acoperite din bugetul local, de Primărie.

„Atunci era direct pe obiective, pe investiții, dacă nu erau capabili să-i cheltuie, Primăria lua banii înapoi. La începutul acestui an, dintr-o greșeală care există în Codul Administrativ, nu mai puteam da în folosință gratuită clădirile, singura soluție legală a fost să preia Consiliul Județean în proprietate clădirile și a fost momentul în care ni s-a spus că trebuie să finanțăm și noi, municipalitatea, și e adevărat, sunt mulți arădeni care beneficiază de spital. Am propus 10 milioane, până la urmă au cerut 20 și ați dat acordul (consilierii, n.red.) ca eșalonat să dăm 20 de milioane lei pe an. Poate pe viitor ar trebui să solicităm ca acești bani să fie pe obiectiv de investiție și să știm pe ce se cheltuiesc, pentru că acum ei se duc într-un sac mare și de acolo nu mai știm. Până acum, cu aceste 5 milioane, cu efort mare pe care l-am făcut, s-au dat în total 13 milioane. Dacă ni se vor mai cere încă 7 milioane până la sfârșitul anului, nu știm de unde să mai tăiem, ca să o spunem cu sinceritate! Nu vreau să fiu înțeles greșit, vorbesc pe cifre. Noi am tăiat acum de la salarizare, în timp ce bugetul Consiliului Județean a fost crescut cu peste 7 milioane pentru mărit de salarii! Sunt cifre! Și ca să mai închidem un subiect pe care îl văd mult la televizor: nu mărim salariile primarului și viceprimarilor! Pentru asta ar însemna să venim în fața Consiliului Local cu rectificare de buget pe domeniul salarii, cu cât permit sumele respective, și eu nu o să semnez așa ceva! Noi acum am tăiat de la bugetul de salarii pentru sănătate. Am vrut să fac precizările acestea pentru a ști în ce paradigmă ne aflăm și sper să se și vadă banii în îmbunătățirea sănătății în Arad!”, a spus Călin Bibarț.

articolul original.

Viceprimarul Lazăr Faur: Consilierii au votat în unanimitate alocare a 5 milioane de lei pentru Spitalul Judeţean

28 September 2022 at 13:32
By: -
image

Consilierii municipali au votat o rectificare bugetară prin care alocă 5 milioane de lei pentru Spitalul Judeţean. Viceprimarul PNL Lazăr Faur a apreciat faptul că iniţiativa consilierilor PNL, PSD şi UDMR a fost votată de toţi consilierii prezenţi la şedinţă.

„Odată cu trecerea clădirilor fostului spital municipal în subordinea Consiliului Judeţean, ne-am asumat să participăm la efortul de a moderniza unităţile medicale. Arădenii din municipiu constituie cea mai mare parte a pacienţilor şi dorim să contribuim pentru a le asigura condiţiile cele mai bune, şanse pentru sănătate şi pentru viaţă. Apreciz faptul că astăzi nu au existat dispute politice şi că am găsit, reprezentanţii tuturor partidelor în consiliul local, o poziţie comună”, a declarat viceprimarul Lazăr Faur.


Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

articolul original.

Se pregătește încă o pomană pentru bugetari, decontarea transportului

28 September 2022 at 11:27
image

Un proiect care se află aproape de adoptare în Senat (în calitate de prim for) este semnat de mai mulți aleși ai PNL și doi ai PSD, dintre care unul e liderul de grup de la Cameră, Alfred Simonis, prin care Puterea dă cale liberă ca prin hotărâre de Consiliu Local autoritățile din teritoriu să stabilească faptul că personalul din aparatul propriu al primăriilor și al consiliilor locale, dar și cel din serviciile publice aflate în subordinea acestora pot avea decontat transportul între localitatea unde angajații au domiciliul și locul unde își desfășoară munca. Proiectul figura pe ordinea de zi a Senatului, dar aleșii nu au apucat să dea votul pe acesta.

„Pentru a îndeplini fiecare cerință a cetățenilor, administrația locală trebuie să fie formată din profesioniști, iar resursa umană să fie la rândul ei motivată și formată în mod constant în funcție de nevoile și tendințele societății. În scopul îndeplinirii unei bune guvernări locale, un pachet de salarizare motivant reprezintă o necesitate pentru întreaga resursă umană specialistă din administrațiile publice locale. Cu toate acestea, primăriile din comune găsesc foarte greu angajați care să se deplaseze în acele localități, salariile fiind foarte mici”, arată inițiatorii în expunerea de motive.

articolul original.

Ultima sesiune de înscriere pentru programele „Rabla” şi „Rabla Plus”. Bugetul total depășește 600 de milioane de lei

28 September 2022 at 07:44
image

Ultima sesiune de înscriere pentru programele „Rabla” şi „Rabla Plus” pentru persoanele fizice, juridice şi instituţii publice va începe pe 30 septembrie. Bugetul total al acestei sesiuni depășește pentru cele două programe 600 de milioane de lei.

Sesiunea se va derula în perioada 30 septembrie – 25 noiembrie, timp în care persoanele fizice se vor putea înscrie în cele două programe prin intermediul dealerilor autorizaţi, iar persoanele juridice vor putea depune dosarele de finanţare prin accesarea aplicaţiei informatice puse la dispoziţie de Administrația Fondului pentru Mediu.

În ceea ce privește „Rabla Clasic”, prima de casare este de 6.000 lei pentru un autovehicul uzat, respectiv de 9.000 lei pentru două autovehicule vechi.

Sunt eligibile autoturisme vechi de cel puţin 6 ani de la data primei înmatriculări în România, faţă de 8 ani cât se solicita anterior.

În ceea ce priveşte Programul Rabla Plus, este obligatorie casarea unui autovehicul uzat pentru achiziţionarea unui autovehicul nou.

Totodată, pentru fiecare autovehicul nou, există posibilitatea casării a maximum două autovehicule uzate.

În cazul ambelor programe, valoarea finanţării nu poate depăşi 50% din preţul de comercializare al autovehiculului nou achiziţionat.

Citește și: Rabla pentru becuri: AFM spune cum poți achiziționa becuri LED pe baza celor vechi. Sumă propusă pentru program, 400 de milioane de lei | AUDIO

Foto: Shutterstock

articolul original.

Primarii, viceprimarii și președinții de consilii județene vor avea salarii mai mari. Deputații au votat majorarea

27 September 2022 at 15:10
By: -
image

Camera Deputaţilor a adoptat, marți, majorarea salariilor pentru aleșii locali și funcționarii publici din primării. USR și AUR au cerut eliminarea integral a amendamentului care prevedea majorările salariale dar PSD, PNL și UDMR au menținut prevederile pentru administrația publică locală.

Cu 168 de voturi pentru, 79 împotrivă și 4 de abțineri proiectul de lege a fost adoptat de deputați. Proiectul de lege merge la promulgare, Camera Deputaților fiind forul decizional în acest caz.

Proiectul de lege reglementează oug 115/2022, prin care se acordă începând cu luna august 2022, o pătrime din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr.153/2017, pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2021.

Amendamentul introdus de deputați prevede majorarea indemnizaţiilor persoanelor care ocupă funcţii de demnitate publică alese din cadrul organelor autorităţii publice locale de la 1 noiembrie 2022.

USR a anunțat că va contesta din nou la Curtea Constituţională ordonanţa de urgenţă care prevede creşterea salariilor primarilor. Deputatul USR Cristian Seidler a declarat marţi că, deşi ordonanţa a fost modificată la Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor, aceasta este în continuare neconstituţională.

Citește mai mult pe hotnews.ro.

articolul original.

Consilierii municipali ai PNL și USR au salvat 1.200.000 lei

27 September 2022 at 11:18
image

Prin intervenția pe care consilierii municipali ai PNL și USR au avut-o în cadrul ședinței din 27 septembrie au salvat bugetul municipiului Zalău.Astfel, pentru moment , suma de 1.200.000 lei propusă a fi alocată către Sport Club Municipal Zalău , bani veniți de la Guvernul României pentru Programul Național de Dezvoltare Locală, a rămas în bugetul municipalității. Rămâne de văzut până când, deoarece se pare că scurgerea prin conducta SCM Zalău nu poate fi nici măcar redusă, și în nici un caz stopată.

Informațiile despre sumele de bani cheltuite de Sport Club Municipal Zalău, din 2019 și până în prezent, au reprezentat fără îndoială un subiect tabu până în prezent. Nici un consiliu local, nici cel de până în 2020, nici prezentul , nu a reușit să intră în posesia vre-unui raport cu privire la modul în care SCM Zalău a cheltuit sumele de bani alocate. Nici măcar la rectificările bugetare , pozitive- evident, consilierilor nu le-a fost prezentat nici un fel de raport. În cel mai fericit caz, aceștia au primit câteva sume sintetice, fără ca acestea să poată fi lămuritoare .

Chiar dacă , în conformitate cu regulamentul de funcționare al structurii aflate în subordinea Consiliului Local, directorul SCM avea obligația de a face informări către consilieri, acest lucru nu s-a întâmplat sau, așa cum am arătat anterior au fost transcmise informații doar cât să nu se poată spune că acestea lipsesc. Pentru a nu fi suspectați de vre-o dezinformare, vă sugerăm să consultați site-ul oficial al municipalității, deoarece orice informare oficială a Consiliului Local trebuie făcută în plenul consiliului, așadar în procesele verbale ale ședințelor acest lucru trebuie în mod obligatoriu să apară. Regulamentul nu prevede informarea fiecărui consilier în parte, ci informarea Consiluilui Local- adică în plen.

Pentru rectificarea bugetară din 27 septembrie, executivul Primăriei a propus Consiliului Local suplimentarea bugetului Sport Club Municipal, pentru această rectificare, cu suma de 1.200.000 lei, urmând ca într-o ședință viitoare să mai fie alocați încă 700.000 lei. Până acum, clubul sportiv al Primăriei Zalău a înghițit peste 1.200.000 de euro doar în acest an.

Însă, de această dată, mașina de vot PSD- UDMR nu a mai funcționat, astfel că cei nouă consilieri care s-au abținut de la vot, au reușit să salveze banii trimiși de Guvern. Deocamdată.

Concluzie: mâine, consilierii vor vota” într-o ședință de îndată, pe on line, și veți vota și mâine.” Rămâne de văzut dacă edilii vor insista cu aruncarea banilor pe fereastra SCM, sau sunt interesați, cu adevărat de comunitate, astfel încât rectificarea bugetului SCM Zalău să fie făcută după o analiză a cheltuielilor și prezentarea unui raport asupra acestora

articolul original.

Claudiu Năsui acuză PSD și PNL că sabotează eliminarea măririlor de salarii la parlamentari și primari: Credem că doar parlamentarii vor fi scoși din ecuație, lăsând acolo toate celelalte categorii de bugetari (VIDEO)

27 September 2022 at 10:32
image

Deputatul USR Claudiu Năsui a acuzat PSD și PNL că au lipsit de la ședința în care „trebuiau să elimine mărirea salariilor parlamentarilor și primarilor”. „Este unul dintre tertipurile la care coaliția credem că va apela, anume să scoată numai parlamentarii din ecuație, lăsând acolo toate celelalte categorii de bugetari”, a spus el, marți, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac.

Claudiu Năsui acuză PSD și PNL că sabotează eliminarea măririlor de salarii la parlamentari și primari

„După ce au votat pe repede înainte la Senat mărirea cu 25% a propriilor lor salarii plus a foarte multor categorii de bugetari, au promis apoi, s-au bătut cu pumnul în piept dimineața la tribună, în fața plenului, că vor rectifica acest lucru și că a fost o greșeală, după care, în momentul în care trebuiau să facă lucrul acesta efectiv, nu au mai venit la ședință. De la PSD a venit o singură persoană, ei sunt 10, trebuiau să vină 10, a venit unul singur, la PNL din nouă persoane au venit trei”, a declarat deputatul USR.

„Practic, nu a fost cvorum (…). Acum are loc din nou o ședință reunită, de data aceasta, a comisiilor de muncă și de buget, în care să vedem în ce măsură o să facă majoritatea parlamentară lucrul acesta. Noi ceea ce solicităm este să nu fie crescute nici salariile parlamentarilor, nici cele ale primarilor sau viceprimarilor. Motivul pentru care solicităm lucrul acesta este pentru că nu e normal ca într-o perioadă de criză să creștem numai la cei care au putere și influență politică. Ce ar trebui să facă statul român sunt politici care să crească toate salariile (…), dar în niciun caz nu salvarea doar pentru câteva categorii de personal privilegiate prin acccesul pe care îl au la putere”, a continuat Claudiu Năsui.

Întrebat dacă există posibilitatea ca în cele din urmă să fie adoptat amendamentul, el a adăugat: „Este unul dintre tertipurile la care coaliția credem că va apela, anume să scoată numai parlamentarii din ecuație, lăsând acolo toate celelalte categorii de bugetari, în speță primarii, viceprimarii, președinții din consilii județene, vicepreședinții ș.a.m.d”.

articolul original.

‘Pentru a reduce dependența de Federația Rusă, ne dorim un contract pe termen lung cu România’ – Interviu EXCLUSIV cu vicepremierul Republicii Moldova, Andrei Spînu

24 September 2022 at 05:44
image

Joi, 22 septembrie 2022, fiind prezent la București, la „Romanian International Gas Conference 2022”, viceprim-ministrul Republicii Moldova, Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, a acordat un interviu site-ului Bugetul.ro.

Am vrut să aflăm ce măsuri a luat sau urmează să ia Guvernul Republicii Moldova pentru a reduce dependența de gazul rusesc, dar și ce semnale sunt din Transnistria, dacă sunt, după decretizarea mobilizării parțiale de către Vladimir Putin, președintele Federației Ruse.

Andrei Spînu, pentru Bugetul.ro: „Ne dorim un contract pe termen lung cu România, pentru aprovizionarea cu gaze”

Eugen Dinu: Ce măsuri ar urma să ia sau urmează să ia Republica Moldova pentru a reduce dependența de Rusia (n.r. – de gazul rusesc)?

Vicepremierul Andrei Spînu: În primul rând, reducem consumul și pentru septembrie am redus deja cu 28%. Doi – investim în (n.r. – energia) regenerabilă și avem o creștere bună în ultimul an. Am făcut și modificări la legislație ca să fie mai ușor pentru afaceri și pentru familii.

Trei – căutăm alternative și, în primul rând, ne dorim să semnăm un contract pe termen lung cu România, ținând cont că România va crește producția în următorii ani, dar și cu Azerbaidjan și alți producători de gaz.

E.D.: Știu că trebuia să fie făcut acel audit (n.r. – auditul datoriilor Moldovagaz față de Gazprom)…

Andrei Spînu: În august a fost semnat contractul.

E.D: Ce s-a mai întâmplat cu acele negocieri cu Gazprom?

Andrei Spînu: Nu avem un răspuns ferm din partea Gazpromului. Așteptăm ce va face în zilele următoare, după 1 octombrie. Auditul este în proces și va fi gata la finalul lunii ianuarie anul viitor.

Viceprim-ministrul Andrei Spînu, pentru Bugetul.ro: „În ultimul an a existat permanent riscul ca Gazprom să înceteze aprovizionarea Republicii Moldova”

E.D: Există riscul ca Gazpromul să înceteze aprovizionarea Republicii Moldova cu gaz rusesc?

Andrei Spînu: Acest risc a fost permanent în ultimul an și vedem că și țările din Europa au trecut prin aceeași situație, când Gazpromul a decis limitarea sau sistarea livrărilor de gaz.

Vicepremierul Republicii Moldova, pentru Bugetul.ro: „La acest moment, în zona transnistreană, este liniște”

E.D.: Și o ultimă întrebare… Aș vrea să ieșim un pic din sfera aceasta. Mă refer la decretarea mobilizării parțiale de către Vladimir Putin ieri (n.r. – miercuri). Există vreo temere a Republicii Moldova, că s-ar putea extinde războiul?

Andrei Spînu: Nu sunt expert militar, dar evident că noi urmărim cu îngrijorare evenimentele din Ucraina. Știți că avem și un conflict înghețat în Republica Moldova, în zona transnistreană. Respectiv, ce ne dorim toți, cred că nu doar Republica Moldova, este să avem pace peste tot în Europa.

E.D.: De acolo ce semnale sunt, din zona transnistreană?

Andrei Spînu: La acest moment, este liniște, avem un dialog cu așa-numitele autorități de acolo și contăm pe menținerea acestei stabilități.

articolul original.

Sondaj: Românii bogați sunt mai atenți cu bugetul decât cei săraci

23 September 2022 at 15:45
  • 2 din 3 români își urmăresc bugetul și țin evidența veniturilor și cheltuielilor. Cei vârstnici sunt mai atenți decât cei tineri

București, 23.09.2022 Pentru 25,52% dintre români, cheltuielile cu locuința ocupă 40-60% din venituri. În acest context, românii încep să fie mult mai atenți și prudenți în ceea ce privește alte tipuri de cheltuieli care pot afecta bugetul familiei (ex. vacanțe, ieșiri în oraș etc.) rezultă dintr-un sondaj realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro

66,43% dintre respondenți declară că obișnuiesc să-și urmărească bugetul lunar, numărul acestora fiind în creștere (cu circa 3%) față de primul trimestru al acestui an. Ponderea este mai ridicată – circa 75% – în rândul celor mai înaintați în vârstă (peste 55 de ani), iar tinerii îmbrățișează mai greu acest obicei – doar 55% din cei sub 25 de ani au obiceiul de a-și urmări bugetul în mod frecvent.

Pentru a veni în sprijinul românilor care vor să își gestioneze în mod responsabil bugetul, CEC Bank a lansat pachetul de cont bancar “Grijă Completă” care oferă servicii complete pentru operațiunile de zi cu zi (card, internet și mobile banking, conturi în euro și lei), cu zero comisioane în primul an, dar și un depozit cu depuneri ulterioare, cu dobândă de 7,2% pe an.

Cheltuielile cu casa au o pondere semnificativă în veniturile românilor. Pentru 25,52% dintre români, aceste cheltuieli reprezintă 40-60% din venituri. Tinerii sub 25 ani au cheltuieli minime cu locuința: 24% dintre aceștia alocă sub 20% din venituri, o posibilă explicație fiind faptul că mulți preferă să locuiască în continuare cu părinții.

Deși ne-am aștepta ca cei cu venituri mai mici să fie mai atenți în ceea ce privește cheltuielile, datele sondajul arată contrariul: doar 61,88% dintre românii cu venituri sub 2.500 lei / lună au obiceiul să-și urmărească bugetul de venituri și cheltuieli, cifră sub media de 66,43% la nivel de populație. La polul opus, cei care au venituri mari (de peste 10.000 lei pe lună) sunt cei mai atenți cu bugetul (72,55% dintre ei sunt atenți la costuri).

Digitalizarea din sistemul bancar, pe lângă faptul că a dus la apariția unor facilități moderne de plată, a devenit și un instrument util în ceea ce privește urmărirea cheltuielilor lunare. Pentru a ține evidența facturilor lunare, 48,74% dintre români plătesc cu cardul sau contul bancar, 11,79% doar în unele luni, 14,95% rareori fac acest lucru, în timp ce 24,51% declară că nu fac plata cu cardul sau contul bancar pentru a ține evidența facturilor.

38,96% dintre români folosesc serviciile de internet banking și mobile banking săptămânal (cei mai mulți dintre aceștia câștigă peste 5000 lei/ lună – dublu față de media înregistrată la nivelul populației), 24,66% ocazional pentru activități bancare, în timp ce 25,52% dintre cei chestionați utilizează portofelele digitale Google Pay/Apple Wallet, direct din telefon, pentru plata produselor cu cardul (tinerii sub 25 ani înregistrează cele mai mari valori – 46,97%, aproape dublu față de media înregistrată la nivel de populație).

Sondajul a fost realizat online, de comparatorul financiar FinZoom, la cererea CEC Bank, pe un eșantion reprezentativ de peste 1.390 de respondenți din toată țara, reprezentativ pentru utilizatorii de internet. 55,43% dintre respondenți sunt salariați, 43,78% au declarat venituri între 2.500 lei și 5.000 lei, 34,22% au vârste cuprinse între 25-40 ani, iar 39,04% au studii superioare.

Despre CEC Bank 

CEC Bank este instituția financiară cu cea mai lungă tradiție din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă rețea națională, cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și cu active de peste 53,3 de miliarde lei, la sfârșitul primului semestru din 2022.

CEC Bank este o bancă universală de top pe piața românească și oferă o gamă completă de produse și servicii persoanelor fizice, IMM-urilor și corporațiilor mari, prin multiple canale de distribuție: unități bancare, rețele de terminale ATM și POS, internet banking, mobile banking și magazinul virtual CEC-IN – unde pot fi accesate produse și servicii bancare 100% online.

Mai multe detalii despre produsele și serviciile oferite de CEC Bank pot fi obținute în orice unitate a Băncii, apelând gratuit Serviciul suport clienți la numărul de telefon 0.800.800.848 sau accesând site-ul www.cec.ro.

articolul original.

Florin Citu: PSD treci la muncă și lasă propaganda! Discuțiile despre salarii pentru bugetari nu au sens în afara reformei sistemului de salarizare în sectorul public

23 September 2022 at 08:05

Fostul premier Florin Citu ii trimite pe cei de la PSD la munca, iar discuțiile despre salarii pentru bugetari nu au sens în afara reformei sistemului de salarizare în sectorul public.

”PSD treci la muncă și lasă propaganda.

Discuțiile despre salarii pentru bugetari nu au sens în afara reformei sistemului de salarizare în sectorul public. Jalonul 420 din PNRR este despre asta.

PNRR: Jalon 420 – Iunie 2023

„Dezvoltarea unui sistem de salarizare echitabil și unitar în sectorul public și intrarea în vigoare a noului cadru juridic privind remunerarea funcționarilor publici (Legea privind salarizarea unitară)

Nouă lege privind remunerarea funcționarilor publici (Legea privind salarizarea unitară) va stabili o metodologie unitară de calcul în scopul de a spori echitatea salarizării în sectorul bugetar (aplicarea principiului plății egale pentru muncă de valoare egală), de a asigura tratamentul nediscriminatoriu în stabilirea sporurilor și corelarea performanțelor cu salariul plătit.

Metodologia propusă pentru recalcularea salariilor va fi sustenabilă din punct de vedere bugetar și se va baza pe:

– revizuirea coeficienților de ierarhizare pentru fiecare familie ocupațională de funcțîi bugetare;
– reintroducerea unor grile de salarizare administrația pentru locală, corespunzătoare funcțiilor publice și funcțiilor contractuale;
– revizuirea sistemului de acordare a sporurilor și plafonarea sumei sporurilor la 20 % din salariul de bază.

Noul cadru juridic va fi pus în aplicare în același timp pentru toate categoriile profesionale, pentru a se evita apariția unor noi dezechilibre în sistemul de salarizare din sectorul public. „

articolul original.
❌