ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Ministerul Sănătății: 1.454 de noi cazuri COVID. 12 decese, înregistrate în ultimele 24 de ore

17 September 2022 at 11:09
image

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.454 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 347 mai puţine faţă de ziua anterioară. Dintre acestea, 305 din cazurile noi sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 2.615 teste RT-PCR (1.729 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 886 la cerere) şi 10.891 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 13.474.084 teste RT-PCR şi 11.446.106 teste rapide antigenice.

În Bucureşti au fost raportate 276 de cazuri noi, iar judeţele au sub 100 de cazuri fiecare, iar judeţele Hunedoara şi Maramureş nu au raportat niciun caz.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 73 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

1.609 de pacienți COVID, spitalizați

În unităţile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secţii cu COVID-19 este de 1.609 cu 59 mai puţine faţă de ziua anterioară.

De asemenea, la ATI sunt internate 130 persoane, cu 9 mai puţine faţă de ziua anterioară.

Din cei 130 pacienţi internaţi la ATI, 117 sunt nevaccinaţi.

Din totalul pacienţilor internaţi, 196 sunt minori, 194 fiind internaţi în secţii, cu 14 mai puţini faţă de ziua anterioară şi 2 la ATI, cu 2 mai mulţi faţă de ziua anterioară.

În ultimele 24 de ore, au decedat 12 bolnavi COVID

Până sâmbătă, 66.912 persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat.

În intervalul 16.09.2022 (10:00) – 17.09.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 12 decese (9 bărbaţi şi 3 femei), 1 deces fiind raportat anterior intervalului de referinţă.

Dintre cele 12 decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 2 la categoria de vârstă 50-59 ani, 1 la categoria de vârstă 60-69 ani, 4 la categoria de vârstă 70-79 ani şi 4 la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Toţi pacienţii decedaţi prezentau comorbidităţi, iar 4 dintre aceştia erau vaccinaţi.

articolul original.

VIDEO LIVE: Ursula von der Leyen prezintă starea Uniunii Europene. „Designul actual al pieței de energie nu mai funcționează”

14 September 2022 at 07:06
image

La această oră, președinta Comisiei Europene începe cel de-al treilea discurs al său privind starea Uniunii. Ursula von der Leyen face bilanțul ultimului an de mandat, timp în care blocul comunitar s-a confruntat cu cele mai complicate crize din istoria sa: pandemie de Covid și războiul din Ucraina.

Președinta Comisiei Europene va explica la începutul noii sesiuni parlamentare, că toate crizele care au afectat cele 27 de state  în ultimul an  au dovedit din nou, că unitatea blocului comunitar este soluția pentru a le face față.

Principalele idei din discursul Ursulei von der Leyen referitor la războiul din Ucraina:

 • Întreg continentul a fost solidar cu ucrainenii fugiți din calea războiului. „Acum 15 ani, în timpul crizei financiare, ne-a luat ani să găsim soluții. Un deceniu mai târziu, când a lovit pandemia, ne-a luat săptămâni. Acum, când războiul a început, soluția a venit imediat și ne-am unit imediat, cred că putem fi mândri de asta!”
 • „Putin va fi înfrânt iar Ucraina și Europa vor câștiga”, a mai spus von der Leyen. „Azi, curajul are un nume, iar acel nume e Ucraina. Curajul are o față iar fața este aceea a ucrainenilor care fac față agresiunii Rusiei.”
 • „Sancțiunile vor rămâne, e timpul pentru rezolvare, asta trebuie să fie clar”, a mai spus președinta Comisiei Europene referitor la sancțiunile UE la adresa Kremlinului.
 • „Vom lucra pentru a ajuta la reabilitarea școlilor ucrainene pentru că viitorul Ucrainei începe cu școlile și cu elevii.”
 • „Azi merg la Kiev pentru a discuta cu președintele Zelenski despre piața unică europeană.”
 • „Ar fi trebuit să-i ascultăm pe cei care îl știu pe Putin, pe jurnaliștii ruși, pe prietenii noștri din Moldova, Georgia și opoziția din Belarus, Polonia și toți din țările central-europene. Ne-au spus că Putin nu se va opri.

Ursula von der Leyen, despre resursele de energie:

 • Trebuie să diversificăm sursele de gaze naturale. Anul trecut, 41% din gazul importat venea din Rusia, azi este de 9% dar vedem că rușii preferă să ardă gazul în loc să-l trimită pieței europene așa cum prevede contractul.
 • Propunem o taxă pe companiile care produc energie (…). În aceste vremuri este greșit să beneficiezi de profit enorm de pe urma războiului. În aceste vremuri, profitul trebuie împărțit și să meargă spre cei care au nevoie cel mai mult.
 • Trebuie să reducem și prețul combustibilului (…). Vom dezvolta un set de măsuri care să vizeze natura relațiilor noastre cu furnziorii. Trebuie să vedem cum putem să scadem în mod rezonabil prețul combustibilului.
 • Trebuie să privim și înainte. Designul actual al pieței de energie nu mai funcționează, nu mai este doar pentru consumatori. Consumatorii ar trbeui să beneficieze de prețurile mici ale energiei regenerabile, acesta este scopul. Vom face o reformă adâncă a pieței de energie.
 • Vrem să producem 10 milioane de tone de hidrogen regenerabil până în 2030. Azi vrea să vă anunț că vom crea o nouă Bancă Europeană pentru Hidrogen, care va ajuta la garantarea cumpărării resurselor de hidrogen. Astfel vom putea să construim o energie verde a viitorului.

Planurile Ursulei von der Leyen legate de economie:

 • Planul Next Generation UE a fost un booster pentru economiile noastre. Acest plan va garanta un flux contast de investiții pentru a garanta locurile de muncă, dar înseamnă și turbine eoliene, panouri solare. Haideți deci să mergem pas cu pas prin acest plan pentru a aduce fondurile la fața locului.
 • În octombrie vom face un plan cu noi idei pentru guvernnață economică.
 • Trebuie să existe reguli clare care să poată fi urmărite de oricine, este nevoie de investițșii strategice. Să mergem pe această cale împreună cu mai multă libertate de investiții.
 • Trebuie să evităm să devenim dependenți așa cum vedem că se întâmplă acum cu petrolul și combustibilii. Avem nevoie de noi parteneri geografici, aceste resurse nu se găsesc într-un singur loc pe planetă.

De față este și prima doamnă a Ucrainei. Olena Zelenska își va reprezenta soțul, pe președintele Volodimir Zelesky care din motive de securitate, nu a părăsit Ucraina de la atacul Rusiei. Olena Zelenska a fost aplaudată la începutul ședinței de către europarlamentari.

Așadar, în discursul despre starea Uniunii, Ursula von der Leyen va explica ce au făcut cele 27 de stat în ultimul an.

După ce Rusia a atacat Ucraina, Uniunea a aplicat 6 pachete de sancțiuni Rusiei, care printre altele prevăd interzicerea importului de petrol și cărbuni din Federație.

Numai în primele 3 luni de război, statele Uniunii au înghețat bunuri ale Rusiei sau rușilor în valoare de 12, 5 miliarde de euro.

Astfel, au fost sancționați peste 1.200 de ruși și 108 de entități, instituții de stat sau companii.

În același timp, de la invazia Rusiei din 24 februarie, Uniunea Europeană a sprijinit Ucraina financiar, numai în luna aprilie adunând pentru țara vecină aproximativ 10 miliarde de euro.

În paralel, Uniunea a primit 8,2 milioane de ucraineni fugiți din calea războiului, din care aproape jumătate au cerut protecție temporară.

Majoritatea refugiaților sunt femei și copii, iar cei mai mulți au fost găzduiți de Polonia, peste 5.24 milioane.

În ceea ce privește pandemia de Covid, în urma achizițiilor negociate și realizate de Comisia Europeană, peste 83% dintre adulții din Uniune s-au putut vaccina împotriva SARS-CoV- 2.

Citește și: Ministrul Energiei: „Nu s-a respins plafonarea prețului gazului rusesc, ci au fost 2 propuneri pe masa Comisiei Europene. Discuțiile vor continua” | VIDEO

Foto: Shutterstock

articolul original.

Bilanț negru pe litoral: 16 persoane au murit înecate în mare și aproape 2.500 au primit îngrijiri medicale. Salvamarii cer înființarea poliției plajelor | AUDIO

6 September 2022 at 06:28
image

Mii de persoane au fost salvate de la înec, pe litoral, în acest sezon estival. Cele mai multe intervenții ale salvamarilor și pompierilor aflați în punctele de prima ajutor au fost în sudul litoralului, conform unui bilanț al ISU Dobrogea. Din păcate, 20 de persoane nu au mai putut fi salvate. 16 au murit înecate în mare, 4 în Dunare.

Peste 250 de pompieri au acționat zilnic în punctele de prim ajutor de pe plajele litoralului alături de salvamari.

Misiunea de supraveghere a turiștilor a fost parcă mai solicitantă în această vară. Aproape 2.500 de persoane au fost asistate medical, spune Oana Manoilă purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

Zeci de turiști înecați au fost readuși la viață după resuscitare:

„Colegii noștri au extras din mediul acvatic 31 de persoane. Din păcate 20 de persoane și-au pierdut viața”.

Sute de turiști, salvați în ultima clipă, au fost internați în spital la Constanța și Mangalia. Cele mai multe intervenții au fost pe plajele din Costinești, Eforie Nord, Vama Veche, Saturn.

A fost un sezon cu multe intervenții dramatice, declară șeful salvamarilor din sudul litoralului, Vasile Borteș. Și pentru prima dată, spune el, salvamarii au realizat că nu merită să își pună viața în pericol:

„După ce s-a înecat unul dintre salvamari, salvamarii au prins frică și au intrat în criză. Pur și simplu nu mai aveau curaj să intre în mare. Valuri foarte mari, curenți foarte puternici și nu am cum să-i trimit la moarte sigură”.

Pentru sezonul estival 2023, salvamarul șef cere o mai bună colaborare cu SMURD-ul și cu forțele de ordine:

„Trebuie neapărat, pe SMURD, și medici. Și nu ultima problemă, reînființarea poliției plajelor. Noi salvamarii nu avem cum să dăm amenzi”.

O poliție a plajelor ar disciplina turiștii care ignoră constant avertismentele salvamarilor și se avântă în marea agitată, deși steagul roșu arborat pe plajă interzice scăldatul.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2022/09/Bilant-negru-al-ISU-Dobrogea-in-sezonul-estival-2022-Mii-de-interventii-cu-sute-de-turisti-salvati-de-la-inec-si-20-de-persoane-decedate-5-09-2022-.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Bilanțul sezonului estival 2022: Reprezentanții agențiilor de turism de pe litoral spun că cifrele au fost bune. Hotelierii nu sunt de aceeași părere | AUDIO

articolul original.

Bilanț COVID, 4 septembrie: Aproape 1.000 de cazuri noi și 6 decese în ultimele 24 de ore

4 September 2022 at 11:21

Aproape 1.000 de noi cazuri COVID și 6 decese la pacienți confirmați cu coronavirus au fost raportate în ultima zi, anunță Ministerul Sănătății.

Sub 1.000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 981 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 844 mai puține față de ziua anterioară. 207 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 69 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 2.246 cu 43 mai multe față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 178 persoane, cu 2 mai multe față de ziua anterioară. Din cei 178 pacienți internați la ATI, 155 sunt nevaccinați.

Aproape 1.000 de cazuri noi și 6 decese în ultimele 24 de ore

Din totalul pacienților internați, 286 sunt minori, 283 fiind internați în secții, cu 8 mai mulți față de ziua anterioară și 3 la ATI, cu 1 mai mult față de ziua anterioară.

Până astăzi, 66.772 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat. În intervalul 03.09.2022 (10:00) – 04.09.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 6 decese (4 bărbați și 2 femei), fără decese raportate anterior intervalului de referință. Dintre cele 6 decese, 3 au fost înregistrate la categoria de vârstă 70-79 ani și 3 la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Toți pacienții decedați prezentau comorbidități. Dintre cei 6 pacienți decedați, 3 erau vaccinați.

Numărul de cazuri noi și numărul testelor efectuate în ultimele zile

 • Bilanț COVID, 4 septembrie – 981 de cazuri noi – 7.298 de teste
 • Bilanț COVID, 3 septembrie – 1.825 de cazuri noi – 12.779 de teste
 • Bilanț COVID, 2 septembrie – 2.398 de cazuri noi – 15.948 de teste
 • Bilanț COVID, 1 septembrie – 2.630 de cazuri noi – 17.350 de teste
articolul original.

COVID 18 august 2022, în România: 5.485 de cazuri noi de coronavirus și 24 decese, în ultimele 24 de ore

18 August 2022 at 10:22

COVID 18 august 2022, în România: 5.485 de cazuri noi de coronavirus și 24 decese, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 5.485 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 2.015 mai puține față de ziua anterioară. 1.019 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 246 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 3.542 cu 159 mai puține față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 269 persoane, cu 5 mai puține față de ziua anterioară. Din cei 269 pacienți internați la ATI, 235 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 467 sunt minori, 462 fiind internați în secții, cu 10 mai puțini față de ziua anterioară și 5 la ATI, cu 1 mai mult decât în ziua anterioară.

Până astăzi, 66.441 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

În intervalul 17.08.2022 (10:00) – 18.08.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 24 decese (15 bărbați și 9 femei), fără decese raportate anterior intervalului de referință.

Dintre cele 24 decese, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 de ani, 2 la categoria de vârstă 60-69 de ani, 9 la categoria de vârstă 70-79 de ani și 11 la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Toți pacienții decedați prezentau comorbidități și 7 erau vaccinați.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 4.409 teste RT-PCR ( 2.907 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.502 la cerere) și 19.297 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 13.384.150 teste RT-PCR și 11.058.227 teste rapide antigenice.

articolul original.

COVID 17 august 2022, în România: 7.500 de cazuri noi de coronavirus și 40 decese, în ultimele 24 de ore

17 August 2022 at 10:27

COVID 17 august 2022, în România: 7.500 de cazuri noi de coronavirus și 40 decese, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.500 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 3.900 mai multe față de ziua anterioară. 1.492 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 354 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 3.701 cu 274 mai puține față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 274 persoane, cu 6 mai puține față de ziua anterioară. Din cei 274 pacienți internați la ATI, 243 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 476 sunt minori, 472 fiind internați în secții, cu 80 mai puțini față de ziua anterioară și 4 la ATI, cu 1 mai mult decât în ziua anterioară.

Până astăzi, 66.417 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

În intervalul 16.08.2022 (10:00) – 17.08.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 42 decese (23 bărbați și 19 femei), dintre care 2 raportate anterior intervalului de referință.

Dintre cele 42 decese, 4 au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 de ani, 11 la categoria de vârstă 60-69 de ani, 14 la categoria de vârstă 70-79 de ani și 13 la categoria de vârstă peste 80 de ani.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 5.036 teste RT-PCR ( 3.168 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.868 la cerere) și 23.626 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 13.379.741 teste RT-PCR și 11.038.930 teste rapide antigenice.

articolul original.

Cazurile de Covid au scăzut în România. Ne putem aștepta la o creștere din septembrie, transmite Ministerul Sănătății | AUDIO

16 August 2022 at 13:49
image

Despre situația îmbolnăvirilor de COVID-19 la nivel național: Aproape 39.000 de cazuri au fost confirmate săptămâna trecută, în scădere în comparație cu intervalul precedent.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Adriana Pistol:

„Se observă această tendință de descreștere, același lucru observăm și în ceea ce privește numărul deceselor, au fost ceva mai puține față de săptămâna anterioară, dar după cum știm întotdeauna cu scăderea numărului de cazuri, scăderea numărului de decese se faace ceva mai lent. Este foarte posibil ca scăderea să o observăm mult mai vizibil în săptămânile următoare, dacă această tendință de scădere a numărului de cazuri se va menține.”

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2022/08/16aug-15-Pistol-tendinta-de-descrestere.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cazurile ar putea să crească din nou, după perioada concediilor și revenirea elevilor la școală, mai spune oficialul de la Ministerul Sănătății:

„Deocamdată această tendință de scădere este evidentă, probabil că încet-încet mulți vor începe să renunțe la mască dintre cei care au utilizat-o atunci când numărul de cazuri a fost mai crescut. Deocamdată nu ne așteptăm la fenomene deosebite, doar cu întoarcerea din vacanțe și începerea școlilor ne putem aștepta din nou la o creștere a numărului de cazuri.”

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2022/08/16aug-15-Pistol-cu-masca-si-vedem-in-septembrie.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Primul vaccin anti-Covid care acționează simultan asupra variantei Omicron și tulpinii originale a virusului, aprobat în Marea Britanie

Foto: Unsplash

articolul original.

COVID 16 august 2022, în România: 3.600 de cazuri noi de coronavirus și 15 decese, în ultimele 24 de ore

16 August 2022 at 11:31

COVID 16 august 2022, în România: 3.600 de cazuri noi de coronavirus și 15 decese, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.600 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 1.346 mai multe față de ziua anterioară. 693 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 176 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 3.975 cu 235 mai multe față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 280 persoane, cu 1 mai puțin față de ziua anterioară. Din cei 280 pacienți internați la ATI, 247 sunt nevaccinați, scrie Mediafax.

Din totalul pacienților internați, 555 sunt minori, 552 fiind internați în secții, cu 59 mai mulți față de ziua anterioară și 3 la ATI, cu 2 mai mulți decât în ziua anterioară. Până astăzi, 66.375 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat. În intervalul 15.08.2022 (10:00) – 16.08.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 18 decese (8 bărbați și 10 femei), dintre care 3 raportate anterior intervalului de referință.

Dintre cele 18 decese, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 1 la categoria de vârstă 50-59 de ani, 2 la categoria de vârstă 60-69 de ani, 3 la categoria de vârstă 70-79 de ani și 10 la categoria de vârstă peste 80 de ani. Toți pacienții decedați prezentau comorbidități și 6 erau vaccinați. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 2.288 teste RT-PCR ( 1.397 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 891 la cerere) și 12.060 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 13.374.705 teste RT-PCR și 11.015.304 teste rapide antigenice.

articolul original.

Bilanț coronavirus, 14 august 2022: Peste 2.600 de cazuri noi și 12 decese, în ultimele 24 de ore / Situația de la ATI

14 August 2022 at 11:04

Peste 2.600 de noi cazuri COVID și 12 decese la pacienți confirmați cu coronavirus au fost raportate în ultima zi, anunță Ministerul Sănătății.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.651 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 2.033 mai puține față de ziua anterioară.

424 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 148 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

COVID-19 / Sursă FOTO: Pixabay – Ilustrativ

Aproape 470 de copii, internați în spital cu COVID-19

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 3.618 cu 124 mai multe față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 279 de persoane, cu 3 mai multe față de ziua anterioară. Din cei 279 pacienți internați la ATI, 240 sunt nevaccinați, conform Ministerului Sănătății.

Din totalul pacienților internați, 469 sunt minori, 467 fiind internați în secții, cu 26 mai mulți față de ziua anterioară și 2 la ATI, la fel ca în ziua anterioară.

Până astăzi, 66.348 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat. În intervalul 13.08.2022 (10:00) – 14.08.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 12 decese (6 bărbați și 6 femei), fără decese raportate anterior intervalului de referință.

Dintre cele 12 decese, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă 60-69 de ani, 2 la categoria de vârstă 70-79 de ani și 8 la categoria de vârstă peste 80 de ani. Toți pacienții decedați prezentau comorbidități și 2 erau vaccinați.

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
articolul original.

COVID 14 august 2022, în România: 2.651 de cazuri noi de coronavirus și 12 decese, în ultimele 24 de ore

14 August 2022 at 10:35

COVID 14 august 2022, în România: 2.651 de cazuri noi de coronavirus și 12 decese, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.651 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 2.033 mai puţine faţă de ziua anterioară. 424 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

În Capitală s-au înregistrat 433 de cazuri, iar în Cluj peste 200. Peste o sută de noi cazuri s-au înregistrat în judeţele Argeş, Constanţa, Dolj, Hunedoara, Ilfov şi Timiş.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 148 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

”În unităţile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secţii cu COVID-19 este de 3.618 cu 124 mai multe faţă de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 279 persoane, cu 3 mai multe faţă de ziua anterioară. Din cei 279 pacienţi internaţi la ATI, 240 sunt nevaccinaţi” a mai precizat sursa citată.

Din totalul pacienţilor internaţi, 469 sunt minori, 467 fiind internaţi în secţii, cu 26 mai mulţi faţă de ziua anterioară şi 2 la ATI, la fel ca în ziua anterioară.

Până astăzi, 66.348 persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS-CoV-2 au decedat.

”În intervalul 13.08.2022 (10:00) – 14.08.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 12 decese (6 bărbaţi şi 6 femei), fără decese raportate anterior intervalului de referinţă. Dintre cele 12 decese, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă 60-69 de ani, 2 la categoria de vârstă 70-79 de ani şi 8 la categoria de vârstă peste 80 de ani”, a mai anunţat ministerul.

Toţi pacienţii decedaţi prezentau comorbidităţi şi 2 erau vaccinaţi.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 2.178 teste RT-PCR ( 1.124 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 1.054 la cerere) şi 7.933 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 13.370.698 teste RT-PCR şi 10.995.938 teste rapide antigenice.

 

articolul original.

Bilanțul COVID: Peste 9000 de cazuri noi și aproape 4000 de pacienți internați în secțiile COVID din spitale

3 August 2022 at 10:17
image

Peste 9000 de cazuri noi de coronavirus înregistrate în ultimele 24 de ore. Aproape 4000 de pacienți sunt internați în secțiile COVID ale spitalelor și 284 la ATI. 41 de persoane au murit în ultimele 24 de ore. Capitala are peste 1800 de cazuri noi de COVID, iar incidența a ajuns la 9,67.

Coronavirus în România: Numărul cazurilor înregistrate în ultimele 24 de ore

9.106 cazuri noi de coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore – cu 2.590 mai puține față de ziua anterioară. 1.757 dintre cazuri sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile de la prima infectare.

Coronavirus în România: Numărul persoanelor internate în secțiile COVID și la ATI

3.995 pacienți sunt internați în secțiile COVID ale spitalelor – cu 37 mai puțini decât ieri.

284 de persoane sunt internate la ATI, cu 7 mai multe față de ziua anterioară.

COVID-19 în România: Decese raportate de INSP în ultimele 24 de ore

41 de decese au fost raportate de INSP în intervalul 2 august 2022 – 3 august 2022, ora 10:00.

Coronavirus în România: Testarea COVID în ultimele 24 de ore

5.643 de teste RT-PCR au fost efectuate în ultimele 24 de ore și 23.090 de teste rapide antigenice.

Situația COVID-19 în București

Capitala are azi 1801 cazuri noi, iar incidența a ajuns la 9,67.

Distribuția pe județe a cazurilor COVID

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Noua variantă de vaccin anti-COVID ar putea ajunge în România în octombrie

articolul original.

Bilanțul COVID: Numărul cazurilor noi, aproape dublu față de ziua precedentă

2 August 2022 at 09:27
image

Aproape 11.700 de cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Peste 4.000 pacienți sunt internați în secțiile COVID ale spitalelor și 277 la ATI. 38 de persoane au murit în ultimele 24 de ore. Capitala are aproape 1.700 cazuri noi de COVID, iar incidența a ajuns la 9,56.

Coronavirus în România: Numărul cazurilor înregistrate în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 11.696 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID –19), cu 6.494 mai multe față de ziua anterioară. 2.493 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Coronavirus în România: Numărul persoanelor internate în secțiile COVID și la ATI

Potrivit datelor oficiale, în unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 4.032 cu 126 mai puține față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 277 persoane, cu 14 mai multe față de ziua anterioară. Din cei 277 pacienți internați la ATI, 241 sunt nevaccinați.

COVID-19 în România: Decese raportate de INSP în ultimele 24 de ore

Au fost raportate de către INSP 38 decese ( 20 bărbați și 18 femei), fără decese raportate anterior intervalului de referință, potrivit celui mai recent bilanț COVID transmis de autorități.

Coronavirus în România: Testarea COVID în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 6.162 teste RT-PCR și 29.684 teste rapide antigenice. De la începutul pandemiei și până în prezent, la nivel național au fost prelucrate 13.321.718 teste RT-PCR și 10.783.479 teste rapide antigenice.

Citește și: Noua variantă de vaccin anti-COVID ar putea ajunge în România în octombrie, anunță ministrul Sănătății

articolul original.

Bilanț Covid: Creştere sub previziuni

1 August 2022 at 10:22
By: (R.C.)

În ultimele 24 de ore au fost confirmate 5.202 cazuri de COVID-19, iar 12 persoane au decedat din cauza bolii în ultimele 24 de ore, anunță, luni, Ministerul Sănătății.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 5.202 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 1.123 mai multe față de ziua anterioară.

1.040 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 189 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În spitale, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 4.158 cu 254 mai multe față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 263 persoane, la fel ca în ziua anterioară. Din cei 263 pacienți internați la ATI, 229 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 638 sunt minori, 633 fiind internați în secții, cu 53 mai mulți față de ziua anterioară și 5 la ATI, la fel ca în ziua ziua anterioară.

Până luni, 66.011 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat. În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 12 decese (8 bărbați și 4 femei), fără decese raportate anterior intervalului de referință. Dintre cele 12 decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 50-59 de ani, două la categoria de vârstă 60-69 de ani, trei la categoria de vârstă 70-79 de ani și șase la categoria de vârstă peste 80 de ani.

11 dintre pacienții decedați prezentau comorbidități iar pentru un pacient nu au fost raportate comorbiditați.

Dintre cei 12 pacienți decedați, 3 au fost vaccinați.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 2.209 teste RT-PCR ( 1.539 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 670 la cerere) și 12.666 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate
13.315.556 teste RT-PCR și 10.753.795 teste rapide antigenice.

În ultima săptămână au fost înregistrate 57.138 cazuri noi de Covid-19, față de aproape 45.000 săptămâna trecută, deși previziunea era de 70.000

„Este o creștere de circa 23%, față de 80% cât a fost săptămâna anterioară. Să sperăm că acest trend se va menține și vom ajunge la situația de echilibru despre care menționam că ar trebui să apară la jumatatea lunii august”, spune Alexandru Rafila.
Ministrul Sănătății a fost întrebat dacă există posibilitatea apariției unui val 7 la finalul anului. El a spus că în principiu acest lucru este posibil, dar nu trebuie speriată populația, ci mai degrabă autoritățile trebuie să ia măsuri pentru a fi cât mai puține victime.

„Eu văd această încetinere a creșterii numărului de cazuri și stabilizare a numărului de cazuri la jumătatea lunii august. În toamnă e posibil să mai existe – și nu aș vrea să facem speculații, dar toată lumea folosește sau manționează această posibilitate a unui nou val pandemic spre sfârșitul anului dacă una dintre tulpinile modificate, care se transmite și mai ușor, devine dominantă”, a spus ministrul Alexandru Rafila..

Rafila a precizat că aceasta este „ciclicitatea acestei infecții”, cu care oamenii s-au obișnuit.

„Avem perioade de acalmie, perioade de transmitere susținută. Important este să nu avem cazuri grave și să oferim asistență medicală ambulatorie și acces la antivirale oamenilor în valurile pandemice”, a spus ministrul Sănătății.

Întrebat dacă în mod concret se discută despre un posibil un val 7 la finalul anului, ministrul Rafila a răspuns. „E posibil și un val 7, dar nu are rost să sperim lumea. Trebuie să fim echilibrați. Cel mai important este să nu avem victime sau să fie cât mai puține”.

Întrebat, în continuaare, dacă se poate impune obligativitatea purtării măștii în mijloacele de transport în comun, la fel ca în Franța, Rafila a spus că nu există bază legală în acest moment.

„Nu avem pârghia de a instaura această obligație. Ea a fost activă pe perioada stării de alertă, care a fost ridicată. Dacă rămânea starea de alertă în stand-by, atunci se putea, dar excede cu mult competența Ministerului Sănătății”, a spus ministrul.

Acesta a mai spus că a crescut consumul de antivirale foarte mult, dar deja de 2 săptămâni au fost contactați producătorii astfel încât să fie refacem rapid stocurile și oamenii să aibă acces la antivirale.

„Dar antiviralele sunt medicamente cu un anume grad de toxicitate, care nu trebuie ignorat, (…) trebuie administrate doar atunci când e necesar, nu la cererea pacientului, ci la indicația medicului, care la formele medii, care au comorbidități, previne exacerbarea simptomatologiei bolii de bază sau a infecției cu noul coronavirus”, a mai spus ministrul Sănătății.

articolul original.

Bilanțul COVID: Peste 5200 de cazuri noi și 263 de persoane la ATI. Incidența în Capitală a ajuns la 9,28

1 August 2022 at 10:23
image
articolul original.

Bilanțul COVID: Capitala are peste 2500 de cazuri și o incidență de aproape 8. Peste 9000 de cazuri noi în România

28 July 2022 at 09:52
image

Peste 9000 de cazuri noi de coronavirus înregistrate în ultimele 24 de ore. Peste 3.700 de pacienți sunt internați în secțiile COVID ale spitalelor și 253 la ATI. 12 persoane au murit în ultimele 24 de ore. Capitala are peste 2500 cazuri noi de COVID, iar incidența a ajuns la 7,76 – este cea mai mare incidență din România. Miercuri, 27 iulie 2022, Bucureștiul avea 2.197 de îmbolnăviri cu COVID.

Coronavirus în România: Numărul cazurilor înregistrate în ultimele 24 de ore

9.339 de cazuri noi de coronavirus au fost înregistrate în România în ultimele 24 de ore – cu 463 mai puține decât miercuri, 27 iulie 2022.

Dintre cele 9.339, 1.822 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după rima infectare.

Coronavirus în România: Numărul persoanelor internate în secțiile COVID și la ATI

3.709 de pacienți sunt internați în secțiile COVID din spitale – cu 138 mai multe față de ziua anterioară.

253 de persoane sunt internate la ATI – cu 20 mai multe față de miercuri, 27 iulie 2022. Din cei 253 de pacienți de la ATI, 214 nu sunt vaccinați anti-COVID.

COVID-19 în România: Decese raportate de INSP în ultimele 24 de ore

12 decese au fost raportate de INSP în ultimele 24 de ore. Toți pacienții prezentau comorbidități, iar 9 nu erau vaccinați anti-COVID.

Coronavirus în România: Testarea COVID în ultimele 24 de ore

5.347 de teste RT-PCR au fost efectuate în ultimele 24 de ore și 22.818 teste rapide antigenice.

Situația COVID-19 în București

2569 de cazuri de coronavirus are Capitala joi, 28 iulie 2022. Incidența în București a ajuns la 7,76.

Distribuția pe județe a cazurilor COVID

Sursa foto: Shutterstock

Citește și bilanțul COVID de miercuri, 27 iulie 2022: Bilanțul COVID: Peste 9000 de cazuri noi și 233 de pacienți la ATI. Situația în București

articolul original.

Ultima oră! 4.107 de noi cazuri de COVID și 3 decese, în ultimele 24 de ore

15 July 2022 at 10:07
covid

4.107 de cazuri noi de COVID au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, cu 114 mai multe față de joi. 856 dintre cazurile noi sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare. Sunt anunțate și 3 decese.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.107 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 114 mai multe față de ziua anterioară. 856 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare, informează Mediafax.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 1.693 cu 146 mai multe față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 101 persoane, cu 2 mai multe față de ziua anterioară.

articolul original.

Primaria Craiova face bilantul dezastrului: 53 de pomi cazuti, 28 de străzi inundate, 19 acoperișuri de bloc căzute, 36 de autoturisme avariate

2 July 2022 at 20:41

Furtuna a facut ravagii in această după-amiază în Craiova: mai multi copaci au fost doborati, mai multe mașini au fost luate de apă,  acoperișuri smulse, zeci de imobile au inundate, dar si Pasajul Universitatii.

Primaria Craiova a facut bilantul: 

”Bilanțul zilei:
Până la ora 22.30, au fost primite 103 apeluri pe tel. cetateanului si telefonul dispeceratului PLC. Foarte multe apeluri nu au putut fi preluate, însă, din cauză că s-a sunat în permanență.
📌Au fost 53 de pomi căzuți și care au blocat artere de circulație, fără a pune la socoteală alți copaci din parcuri sau care nu au obturat căile de acces, 28 de străzi inundate dintre care 4 avariate la nivelul asfaltului, 19 acoperișuri de bloc căzute, 36 de autoturisme avariate din cauza pomilor căzuți și a acoperișurilor prăbușite, 2 stâlpi de iluminat au fost retezați de vânt, 11 mașini au rămas blocate in apă.
📌Din verificările Poliției Locale niciunul dintre acoperișuri nu avea autorizație de construire. Toate erau ilegal executate.
📌Și la această oră echipajele noastre sunt in teren, atât cele de la RAADPFL care adună resturi vegetale de pe căile de acces blocate, cât și cele de la Salubritate care curăță străzile și pasajele sau de la Poliția Locală.
📌Pe toată durata zilei, echipajele ISU au fost alături de noi și au sprijinit cetățenii afectați de inundații și vijelie.
📌Le mulțumesc tuturor, mai ales că pentru noi activitatea nu s-a terminat și continuă și zilele următoare până la remedierea tuturor pagubelor!”, a scris Olguta Vasilescu, pe pagina de Facebook.
articolul original.
 • There are no more articles
❌