ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 8 December 2022Ultimele Stiri

Eliberarea lui Griner ridică noi îngrijorări cu privire la soarta lui Paul Whelan | Știri de politică

8 December 2022 at 20:17
By: Stiri
image

Eliberarea jucătoarei americane de baschet Brittney Griner în Rusia a fost întâmpinată cu bucurie în Statele Unite, unde familia, prietenii, colegii de echipă și alți suporteri ai sportivei au militat luni de zile pentru a-i asigura întoarcerea.

Dar, pe măsură ce președintele american Joe Biden a anunțat că Griner a fost eliberat joi, mulți au întrebat: Dar Paul Whelan, veteranul marinei american condamnat la 16 ani într-o închisoare rusă în 2020, sub acuzația de spionaj, despre care spune că Washingtonul este fals?

Administrația Biden a discutat în mod regulat împreună despre cazurile Griner și Whelan, spunând că ambii cetățeni americani au fost reținuți pe nedrept în Rusia.

Dar eliberarea lui Griner, de două ori medaliat cu aur olimpic, într-un schimb de prizonieri cu traficantul de arme rus Viktor Bout, care ispășește o pedeapsă de 25 de ani într-o închisoare americană, îi separă efectiv soarta de aceasta de către Whelan.

Oficialii americani au făcut două puncte joi când au abordat continuarea detenției lui Whelan: că nu au ales să-l elibereze pe Griner pe cheltuiala fostului Marine și că vor continua să insiste pentru eliberarea lui.

„Deși încă nu am reușit să ne asigurăm [Whelan’s] eliberați, nu renunțăm. Nu vom renunța niciodată”, a spus Biden. „Rămânem în contact strâns cu [his] familia, familia Whelan, iar gândurile și rugăciunile mele sunt cu ei astăzi.”

Biden a adăugat că Rusia a tratat diferit cazul lui Whelan din „motive ilegitime”, referindu-se la acuzațiile de spionaj împotriva lui. Whelan, care își ispășește pedeapsa într-o colonie penală rusă, a negat vehement acuzațiile.

Whelan își exprimă dezamăgirea

În iulie, secretarul de stat al SUA Antony Blinken a declarat că Washington a făcut o „propunere substanțială” Moscovei pentru eliberarea atât a lui Whelan, cât și a lui Griner. La acea vreme, mai multe instituții de presă americane au raportat că SUA se oferea să-l elibereze pe Bout în schimbul celor doi americani.

Biden s-a întâlnit, de asemenea, cu membrii familiei lui Griner și Whelan la Casa Albă în septembrie pentru a-i informa cu privire la eforturile administrației sale de a aduce cuplul înapoi în Statele Unite.

Whelan, care a fost arestat în Rusia în 2018, și-a exprimat joi dezamăgirea că a rămas în închisoare.

„Sunt foarte dezamăgit că nu s-au făcut mai multe pentru a-mi asigura eliberarea, mai ales că se apropie cea de-a patra aniversare a arestării mele. Am fost arestat pentru o crimă care nu s-a întâmplat niciodată”, a declarat Whelan pentru CNN într-un interviu telefonic. „Nu înțeleg de ce mai stau aici”.

Acordul Griner-Bout a fost al doilea schimb de prizonieri între Statele Unite și Rusia din acest an.

În aprilie, Moscova l-a eliberat pe Trevor Reed, de asemenea un fost marin american, în schimbul eliberării pilotului rus Konstantin Yaroshenko, care ispășește o pedeapsă de 20 de ani de închisoare în SUA pentru acuzații de droguri.

Blinken a comparat joi afacerea care l-a eliberat pe Reed cu cea care l-a eliberat pe Griner.

„Aceasta a fost aceeași situație cu care ne-am confruntat în aprilie: l-am adus acasă pe Trevor Reed; am vrut să aducem [Griner and Whelan] acasă în același timp. Nu am fost în stare să o facem la momentul respectiv”, a declarat reporterilor secretarul de stat al SUA.

„În acest moment, nu am putut să asigurăm eliberarea lui Paul. Dar mergând înainte, am rămas absolut hotărâți să facem acest lucru.

„unul sau niciunul”

Griner, o vedetă a Asociației Naționale de Baschet al Femeilor (WNBA), a fost arestată și condamnată la nouă ani de închisoare după ce autoritățile ruse au găsit în bagajele ei cartușe de vape care conțineau ulei de canabis pe un aeroport din Moscova în februarie, cu doar câteva zile înainte ca Rusia să invadeze Ucraina.

La început, administrația Biden a etichetat detenția lui Griner ca nejustificată, iar avocații săi au spus că sentința a fost excesivă și nu se potrivește cu gravitatea crimei.

Schimbul de prizonieri de joi a atras unele critici din partea parlamentarilor republicani din Statele Unite, inclusiv a congresmanului Michael Waltz, care a postat pe Twitter: „Unde este marinele american Paul Whelan, care a fost reținut pe nedrept de Rusia pentru mult mai mult timp? Celebrități mai degrabă decât veterani?”

Congresmanul Lisa McClain și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la eliberarea lui Bout, un prolific traficant de arme rus, numit cândva „negatorul morții”.

„Președintele Biden tocmai și-a returnat „dealerul morții” în Rusia, în timp ce marinul american Paul Whelan a rămas închis într-o închisoare rusească”, a spus el într-o postare pe rețeaua de socializare. „Avem nevoie de dreptate pentru [Whelan]. Ar trebui să fie și el în acel avion acasă.”

Cu toate acestea, Blinken a declarat joi că Washingtonul nu a avut de ales între a-l elibera pe Griner sau pe Whelan, deoarece Moscova nu era dispusă să-l elibereze pe fostul marin.

„Alegerea în acest caz a fost una sau niciuna, deoarece, din păcate, Rusia a continuat să sune [Whelan’s] caz prin prisma acuzațiilor false de spionaj și ei îl tratează diferit decât au tratat-o ​​pe Brittney Griner”, a spus ea.

Familia lui Whelan a susținut, de asemenea, schimbul de prizonieri, numind-o decizia „corectă”.

„Ca membru al familiei unui ostatic rus, îmi pot doar imagina bucuria [Griner] va fi reunit cu cei dragi și la timp pentru sărbători”, a declarat David Whelan, fratele lui Paul Whelan, într-un comunicat.

„Nu există succes mai mare decât ca un prizonier ilegal să fie eliberat și ca ei să plece acasă”.

Soția lui Griner, Cherelle Griner, a promis, de asemenea, că va continua să insiste pentru eliberarea lui Whelan. „Voi rămâne angajat în munca de a aduce acasă fiecare american, inclusiv [Whelan]a cărui familie este în gândurile noastre astăzi”, a spus el la Casa Albă joi.

Sursa: www.aljazeera.com

articolul original.

Cele mai bune echipe de handbal și volei ale liceelor argeșene își decid campionii la Sala Sporturilor Mioveni

8 December 2022 at 14:03

Peste 100 de echipe (feminin și masculin) și peste 1000 de elevi au intrat în competițiile de baschet, handbal, volei și fotbal, turneul ”Cupa Liceelor Viitorii Campioni” început jurul datei de 4 noiembrie, pe toate secțiunile.

Fazele finale ale competiției la baschet și fotbal s-au derulat miercuri 8 decembrie la Sala Sporturilor din Pitești, iar la handbal și volei finalele se joacă vineri la Sala Sporturilor Mioveni.

Echipele câștigătoare la baschet și fotbal

Baschet feminin, Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” Piteşti care s-a impus în faţa echipei Colegiului Naţional „Alexandru Odobescu” Piteşti.

La baschet băieţi, L.P.S. „Viitorul” Piteşti a câştigat în faţa Colegiului Naţional „I.C. Brătianu” Piteşti.

La fotbal feminin, Liceul Teoretic „Ion Barbu” Piteşti a învins echipa Liceului Tehnologic „Constantin Dobrescu” Curtea de Argeş.

La fotbal băieţi, L.P.S. „Viitorul” Piteşti s-a impus în faţa echipei Liceului Tehnologic Construcţii de Maşini Mioveni.

Handbal și volei

Vineri 9 decembrie, Sala Sporturilor Mioveni găzduiește, de la ora 10,30, întrecerile celor mai bune echipe ale liceelor argeșene la handbal și volei.

Program competiție:

– Handbal FETE: 

LPS „VIITORUL”PITEȘTI – LICEUL TEHNOLOGIC CONSTRUCȚII DE MAȘINI  MIOVENI

– Handbal BĂIEȚI: 

C.N. „ZINCA GOLESCU” PITEȘTI – LICEUL TEORETIC „ION MIHALACHE” TOPOLOVENI

– Volei FETE: 

LPS „VIITORUL” PITEȘTI – LICEUL TEORETIC„IULIA ZAMFIRESCU” MIOVENI

– Volei BĂIEȚI: 

C.N. „DINICU GOLESCU” CÂMPULUNG – C.N. „I.C. BRĂTIANU” PITEȘTI.

Premierea campionilor va avea loc începând cu ora 15.00.  

Turneul este organizat în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Primăriile din Pitești, Curtea de Argeș, Câmpulung, Mioveni, Topoloveni, Ștefănești, Costești, Direcția Județeană de Sport Argeș, Asociația Județeană „Sportul pentru Toți”, Asociația Județeană de Fotbal Argeș, Asociația Județeană de Handbal Argeș, Asociația Județeană de Baschet Argeș, Asociația Județeană de Volei Argeș.

articolul original.

SUA au eliberat un traficant de arme rus în schimbul baschetbalistei Brittney Griner

8 December 2022 at 13:59
image

Baschetbalista americană Brittney Griner a fost eliberată de Rusia într-un schimb de prizonieri cu Statele Unite, care l-au eliberat la schimb pe celebrul traficant de arme Viktor Bout, supranumit „Negustorul Morții”, scrie CNN, citând surse bine informate. Informația a fost confirmată la scurt timp oficial de președintele Joe Biden.

Sportiva, care a fost condamnată la nouă ani de închisoare în Rusia, pentru trafic de droguri, se află acum în custodia autorităților americane, precizează CNN.

Informația a fost confirmată oficial de președintele american Joe Biden, într-un mesaj pe Twitter: „Acum câteva minute am vorbit cu Brittney Griner. Este în siguranță. Este într-un avion. Este în drum spre casă”.

Și presa din Rusia a confirmat, citând Ministerul rus de Externe, eliberarea lui Viktor Bout. Schimbul nu l-a inclus și pe celălalt deținut cetățean american aflat în detenție în Rusia, Paul Whelan, pe care Moscova îl acuză de spionaj, mai adaugă sursa citată.

De origine rusă, fost pilot în armata sovietică, Viktor Bout (55 de ani) era considerat de SUA unul dintre cei mai importanți traficanți de arme din lume. El ispășește o pedeapsă de 25 de ani într-o închisoare din Illinois pentru că a conspirat pentru a ucide cetățeni americani și a vândut arme Forțelor Armate Revoluționare din Columbia.

„Viktor Bout a fost inamicul numărul unu în traficul internațional de arme de mulți ani, înarmând unele dintre cele mai violente conflicte de pe glob”, a declarat Preet Bharara, avocat din New York, când Bout a fost condamnat în 2012.

Brittney Griner, condamnată la nouă ani de închisoare și o amendă de 1 milion de ruble

Baschetbalista americană Brittney Griner a fost condamnată de un tribunal rus la nouă ani de închisoare și o amendă de 1 milion de ruble (aproximativ 16.400 de dolari), pentru trafic de droguri. Instanța a spus că a luat în considerare recunoașterea parțială a vinovăției, remușcările sportivei, starea sănătății ei și acțiunile caritabile pe care le-a făcut.

Griner a fost găsită vinovată de trafic de droguri, o infracțiune pe care judecătoarea a spus că a comis-o în mod deliberat. Griner a fost arestată cu mai puțin de un gram de ulei de canabis în bagaje, pe aeroportul internațional Șeremetievo din Moscova, pe 17 februarie 2022.

Ea a spus că a fost vorba despre „o greșeală neintenționată” pentru că și-a făcut bagajele în grabă.

Avocații ei au spus că, dacă Griner a folosit marijuana medicinală, acest lucru s-a întâmplat doar în statul american Arizona, unde locuiește și unde consumul este legal, și că acest lucru s-a întâmplat foarte rar, în perioade scurte dintre competiții și în vacanță, și doar cu rețetă medicală.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

U-BT Cluj-Napoca, victorie mare în Eurocup » Campioana României e pe loc de play-off! Clasamentul în grupă

7 December 2022 at 21:32

U-BT Cluj-Napoca a trecut de spaniolii de la Joventut, scor 98-82, în runda cu numărul 7 a grupei A din Eurocup la baschet masculin, a două competiție la nivel european, după Euroligă. 

Campioana României la baschet masculin a obținut a treia victorie în grupa din Eurocup și rămâne pe loc de play-off. Astăzi, în fața celor 5.612 spectatori din sala Polivalentă, elevii lui Mihai Silvășan au început temători. 

U-BT Cluj-Napoca, victorie mare în Eurocup

Joventut, echipă din cel mai puternic campionat al Europei, a avut o eficență ridicată în primul sfert, unul câștigat cu 22 la 17. U-BT s-a descătușat în continuarea partidei. A înscris la foc automat, 16 coșuri de 3 puncte reușite, cu brazilianul Leonardo Meindl vârf de lance, 21 de puncte și 10 recuperări. 

Celelalte puncte ale clujenilor au fost reușite de: Guzman (19), Patrick (14), Sanders (14), Gordic (11), Stipanovic (10) și Bircevic (9).

„Șepcile roșii” sunt pe locul 6 în grupă. Primele 8 formații avansează în play-off. Următorul meci este programat miercurea viitoare, de la ora 19:00, cu ucrainenii de la Prometey.

Clasamentul grupei A din Eurocup

U-BT Cluj-Napoca, victorie mare în Eurocup » Campioana României e pe loc de play-off! Clasamentul în grupă

FOTO: Flashscore

Seară magică pentru orașul Cluj-Napoca

În același timp cu meciul lui U-BT, tot în Cluj, Universitatea lui Eugen Neagoe a remizat cu Rapid și s-a calificat în sferturile de finală din Cupa României. 

La câteva sute de km distanță, și CFR Cluj obținea biletul pentru „sferturi”, după remiza 0-0 cu Farul. 

articolul original.

Ambiția bate uneori valoarea! SCMU Craiova, victorie de răsunet la Rapid

7 December 2022 at 20:23
image

Chiar dacă nu pare un rezultat surprinzător după ce am văzut parcursul din FIBA din acest an, tot putem spune că SCMU Craiova s-a întrecut pe sine în Giulești. Baschetbaliștii pregătiți de Vitaly Stepanovski au învins Rapidul clar, în deplasare, cu scorul de 79-63, după un meci fantastic, în care totul a mers ca pe roate. Victoria este una extrem de importantă, care dă un moral fantastic oltenilor înainte de marile dueluri din Grupa I Fiba.

Partida din etapa a 9-a din LNBM a adus față în față două dintre formațiile valoroase din campionatul românesc. Situația din clasament era și este în continuare una diferită între Rapid și SCMU, dar acum, după acest succes, oltenii pot privi cu alți ochi viitorul. Rapid avea un singur eșec înaintea duelului din această seară cu Craiova și părea o echipă în formă bună, dar totul a fost dat peste cap de o defensivă de fier a Craiovei. Stepanovski a gândit excelent meciul, stretegiile, iar elevii săi au băgat pe urechi toate informațiile.

Primul sfert a adus cele mai multe puncte ale meciului, 50 la număr, dintre care 27 au fost ale craiovenilor, iar 23 ale gazdelor. Craiova s-a remarcat printr-un joc colectiv de excepție, iar individualitățile au fost date la o parte. Aceasta a fost cheia succesului de miercuri seară pe unul dintre terenurile unde cu greu se câștigă. Actul secund a fost câștigat de Rapid cu 19-13, iar la vestiare gazdele au intrat în avantaj, scor 42-40.

Defensiva „betonată“ a Craiovei a stabilit învingătoarea

După revenirea de la cabine s-a întâmplat ceva fantastic în jocul alb-albaștrilor, în special în defensivă. Rapid a reușit cu greu să mai puncteze, ceea ce ne-a arătat și tabela la final. 11, respectiv 10 puncte au marcat giuleștenii într-o repriză întreagă, în timp ce coșul le-a fost luat la țintă de două ori mai mult. S-a încheiat 79-63 pentru SCMU Craiova, care a bifat cel de-al doilea succes consecutiv în LNBM și a acumulat 12 puncte.

În etapa următoare, SCMU se va deplasa la Ciuc, pentru duelul cu formația din localitate. Întâlnirea este programată sâmbătă, de la ora 17.00.

articolul original.

Victorie în ultima secundă! Baschetbalistele s-au impus și în returul din Cupa României, desfășurat în Giulești

4 December 2022 at 05:44
image

Legenda fotbalului brazilian Pelé, internat marţi în Sao Paulo cu o infecţie respiratorie, a declarat, sâmbătă, că se simte “puternic şi plin de speranţă”, în timp ce continuă tratamentul pentru cancerul de colon, anunță news.ro.

„Vreau să liniştesc pe toată lumea. Sunt puternic şi plin de speranţă şi îmi continu tratamentul ca întotdeauna”, a scris legendarul fotbalist brazilian. în vârstă de 82 de ani, într-o postare pe Instagram ilustrată de un raport medical publicat sâmbătă care descrie starea de sănătate a fostului atacant drept „stabilă”.

Triplul campion mondial a profitat de ocazie pentru a le mulţumi tuturor pentru numeroasele mesaje de sprijin pe care le-a primit şi a adăugat că se simte„plin de energie” permiţându-i în special să urmărească meciurile Braziliei în timpul Cupei Mondiale-2022 din Qatar.

Pelé a fost internat marţi la Spitalul Albert Einstein din Sao Paulo pentru o reevaluare a tratamentului său pentru cancerul de colon. Infecţia lui respiratorie este „tratată cu antibiotice”, au spus medicii. Sâmbătă, în presa braziliană au apărut informaţii că ar fi la îngrijiri paliative.

articolul original.

FC Arges Basketball joacă împotriva Rapidului în etapa a opta din LNBM!

2 December 2022 at 20:20
image

Meciul se va juca sâmbătă, cu începere de la ora 18:00, în Sala Sporturilor Trivale!

Argeșenii au un bilanț de trei victorii și trei înfrângeri în această ediție de campionat.

Rapidiștii lui Tudor Costescu, fostul antrenor al piteștenilor din edițiile precedente, au un bilanț de cinci victorii și o singură înfrângere. Aceasta a venit sâmbăta trecută, când Rapidul a întâlnit U BT Cluj Napoca, campioana en-titre a României. A fost un meci foarte strâns, în marea majoritate a partidei, Rapidul a condus.

Coșul victoriei a venit în ultima secundă de joc, când Stefan Bircevic a împins mingea în coș după o ratare a unui coleg. Scorul a fost 79-77 în favoarea ardelenilor.

Sursa foto: Facebook FC Argeș Basketball

articolul original.

Arădencele nu au loc în echipa de baschet din… Arad! Profesoara Valeria Bondor: „Din păcate, se bucură alții de munca noastră”

1 December 2022 at 06:27
image

Andrada Dulhaz și Dariana Păușan (prima și a treia din stânga) sunt arădencele care joacă pentru Ploiești și pentru Centrul de Excelență al FRB

Două tinere baschetbaliste din Arad, Dariana Păușan și Andrada Dulhaz, au evoluat miercuri seara în primul tur al Cupei României la senioare, însă nu au făcut-o sub culorile echipei din orașul nostru, ci într-o echipă a Centrului de Excelență a Federației Române de Baschet (48-75 cu CS Agronomia București). De altfel, cele două sportive evoluează în formația de junioare Under 17 a Clubului Sportiv Municipal Ploiești. Clubul din Prahova a dat 6 jucătoare la Centrul de Excelență, același număr de sportive oferind și campioana en-titre a categoriei Under 16, ACS Dan Dacian București.

„Din păcate, se bucură alții de munca noastră! Pentru Arad nu au fost bune”, ne-a declarat prof. Valeria Bondor, președintele Baschet Club Valbon Arad, clubul unde au debutat cele două jucătoare de viitor.

Profesoara Bondor trage astfel un semnal de alarmă, lucru pe care l-au făcut și alți oameni de baschet din Arad în ultimii ani, în ceea ce privește înstrăinarea echipei de senioare FCC Baschet UAV Arad față de reprezentantele baschetului din orașul nostru, care nu sunt mai deloc promovate spre gruparea „galben-albastră”.

În momentul de față, FCC Baschet Arad se bazează pe o singură jucătoare originară din orașul nostru în lot, Melinda Timotty, care are cea mai mică medie a apariților pe parchet (02:31 minute / pe meci), 0.3 fiind media punctelor sale.

În ultimii ani, lotul Aradului a avut rar jucătoare arădence, spre deosebire de, să zicem, momentul în care echipa de pe Mureș cucerea primul trofeu național, în 1994, când 10 din cele 12 baschetbaliste erau din Arad.

„ICIM”, aproape de Final 8

Rezultatele înregistrate în partidele de miercuri sunt: CE FRB – Agronomia Bucureşti 48-75, FCC Baschet UAV Arad – Rapid Bucureşti 62-47, Olimpia Braşov – CSM Târgovişte 80-53, CSM Alexandria – BC Sirius Tg. Mureş 54-53, Sepsi Sf. Gheorghe – CSM Constanţa 87-64 şi Universitatea Cluj – ACS Tg. Secuiesc 69-72. Manşa retur din prima fază a competiţiei va avea loc în 3 decembrie.

Învingătoarele din dubla manşă, plus cele mai bune două formaţii dintre învinse, se vor califica la Turneul Final 8. Sepsi Sf. Gheorghe este deținătoarea trofeului.

Cupa „1 Decembrie”, la Pecica

Altfel, recent, BC Valbon Arad a organizat, la Pecica, o nouă ediție a deja tradiționalei cupe de „1 Decembrie”, revenită după cei doi ani „pandemici”. Au participat echipele: Ferencvaros Budapesta, Vwest Activ Timișoara, Valbon Arad și Valbon Pecica.

articolul original.

Cu rucsacul plin cu obiecte periculoase, un tânăr a încercat să intre la meciul de baschet care s-a jucat la Arad

1 December 2022 at 06:00
image

Un bărbat a fost împiedicat de jandarmii arădeni să pătrundă la un meci de baschet feminin cu rucsacul în care deținea un întreg arsenal.

Acesta avea la el materiale pirotehnice, petarda cu fitil, cuțit si lanț de un metru.

Pe timpul misiunii de asigurare a ordinii publice la meciul de baschet feminin Baschet UAV Arad și Rapid București, jandarmii arădeni au descoperit un bărbat in vârstă de 21 de ani care încerca să intre în Sala Sporturilor din municipiul Arad, cu un rucsac în care deținea un întreg arsenal de lupta: o petarda cu fitil, 3 cutii de materiale pirotehnice, un pumnal de 16 cm, un lanț învelit in material textil de un metru lungime. Întrebat de bunurile pe care le avea asupra sa, acesta a declarat ca le-a achiziționat de la București și că le poartă permanent asupra sa pentru autoapărare.

Jandarmii arădeni au întocmit actele de sesizare care împreună cu bunurile vor fi predate I.P.J. Arad în vederea continuării cercetărilor”, declară reprezentanții Jandarmeriei Arad.

articolul original.

Baschet / SCMU Craiova a învins în Suedia și a terminat grupa din FIBA pe primul loc

30 November 2022 at 19:56
image

Baschetbaliștii de la SCMU Craiova și-au dus la bun sfârșit misiunea din prima parte a grupelor FIBA Europe Cup. Trupa lui Vitaly Stepanovski a câștigat, miercuri seară, cea de-a cincea partidă din grupele competiției, în deplasare la Norrkoping, scor 90-79 și astfel a încheiat pe primul loc seria. În urma super-reușitei de la chiar prima participare europeană în FIBA, gruparea alb-albastră s-a calificat, oficial, în top 16, adică în grupele principale.

Până a trece la viitoarele adversare ale oltenilor din grupa următoare, trecem în revistă jocul bun reușit în Suedia, în fața lui Norkkoping. Craiova a învins această formație și în tur, în Bănie, iar pentru a termina seria pe prima poziție era nevoie de un succes și în manșa secundă. Acest lucru s-a și întâmplat, pentru că jocul a fost unul foarte bun, pe ambele planuri, atât defensiv, cât și ofensiv, iar gazdele nu au dat emoții în niciun moment. După un prim act fantastic, în care au adus 29 de puncte, craiovenii au lăsat-o ceva mai moale în sfertul secund, dar la cabine au intrat tot în avantaj, scor 47-35.

Am ținut bine de scor

În partea secundă, jocul nu a mai fost la fel de animat ca în primele 20 de minute, oltenii încercând doar să-și mențină avantajul consistent obținut la pauză. Norrkoping a câștigat actul al treilea cu 25-21, dar l-a cedat pe ultimul cu 22-19 și astfel SCMU Craiova a acces în faza următoare a competiției de pe primul loc al grupei H.

Cinci victorii și un eșec a înregistrat trupa din Bănie în seria cu Crailsheim, Norrkoping și Voluntari. Alături de olteni, în faza următoare s-a calificat gruparea germană Crailsheim Merlins, învingătoare la scor la Voluntari, în ultima etapă.

articolul original.

Din nou înfrângere la baschet! SCMU a cedat la două posesii la Ploieşti

27 November 2022 at 12:53
image

Se pare că perioada mai slabă şi neinspirată din cadrul echipei masculine de baschet SCMU Craiova continuă în campionat. Băieții lui Vitaly Stepanovski au pierdut cu scorul de 77-73 pe terenul formației CSM Petrolul Ploiești. Craiova are după această partidă un bilanț de 2 victorii și 4 înfrângeri, în vreme ce gazdele au ajuns la 5-2 la general.

Prahovenii au condus la finalul primelor 10 minute de joc cu scorul de 22-17. Meciul s-a echilibrat, Craiova a început să se apere ceva mai agresiv, dar gazdele au rămas la cârma jocului și în sfertul secund. Astfel, la cabine s-a intrat cu scorul de 40-37. SCMU a egalat la reluarea jocului, însă a urmat o perioadă slabă, deloc productivă a oltenilor, iar petroliștii au dus scorul la 50-42. A fost 61-53 pentru Petrolul înaintea ultimelor 10 minute de joc. Alb-albaştrii au venit la -2 în spatele gazdelor (72-70) înainte de finalul partidei, dar nu au reuşit să obţină şi victorie. S-a încheiat 77-73, iar SCMU a înregistrat un nou eşec.

Giordan Watson a totalizat 21 de puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive. Mijovic a terminat cu 13 puncte și 8 recuperări, iar Nikolic a adăugat 10 puncte și 4 recuperări. Pentru SCMU urmează jocul de miercuri din Suedia, contra formației Norrkoping Dolphins, ultimul din prima fază a grupelor FIBA Europe Cup.

Citeşte şi: Volei (m) / SCMU Craiova – Dinamo 1-3. Nu ne-a ieșit jocul! Vezi explicația lui Lică!

articolul original.

FC Argeș Basketball, deplasare la CSM Târju Jiu!

25 November 2022 at 17:11
image

Meciul FC Argeș Basketball – CSM Târju Jiu se va juca, sâmbătă de la ora 18.00, în Sala Sporturilor Târgu Jiu. Meciul va putea fi urmărit live, pe canalul de Youtube FRBTV!

Formația lui Milan Mitrovic vine după un eșec pe teren propriu împotriva Petrolului Ploiești.

Gorjenii nu au înregitrat nici o victorie în această ediție de campionat din 5 meciuri jucate.

Piteștenii țintesc victoria la Târgu Jiu, pentru a echilibra balanța victoriilor și a înfrângerilor. În momentul de față, două victorii și trei înfrângeri.

articolul original.

Rezultate șocante în preliminariile Europeanului de baschet feminin » România a fost umilită de Ungaria, după un start de 0-25

25 November 2022 at 16:08

Preliminariile Campionatului European de baschet feminin continuă să ofere rezultate șocante. Pe listă s-a înscris și eșecul suferit de România contra Ungariei, scor 40-99.

Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara a găzduit un eșec umilitor al primei reprezentative de baschet feminin. „Acvilele” pregătite de Dan Calancea și Alina Șerban au găsit greu calea spre coș, iar primul sfert s-a încheiat cu un dezastruos 4-32. 

Maghiarele au redus din motoare și s-au impus la o diferență de 59 de puncte, scor 99-40. Punctele României au fost reușite de Armanu (9), Podar (8), Vîrjoghe (8), Panait (5), Vaida (4), Ardelean (2), Fota (2) și Ghizila (2).

România, fără șanse la calificare

„Tricolorele” fac parte din Grupa C preliminară, alături de Spania, Ungaria și Islanda. Prima clasată merge direct la Campionatul European de anul viitor. Acolo ajung și cel mai bine clasate 4 ocupante ale pozițiilor secunde.

Rezultate șocante în preliminariile Europeanului de baschet feminin » România a fost umilită de Ungaria, după un start de 0-25

Nu a fost singurul rezultat șocant înregistrat joi în preliminariii. Turcia a învins Albania cu 140-44, Spania a trecut de Islanda cu 120-54, iar Germania a dispus de Bosnia, scor 97-58.

Dan Calancea: „Diferența de experiență și-a spus cuvântul”

„Din păcate, jucătoarele noastre sunt în marea lor majoritate lipsite de experiență și acest lucru cred că s-a vazut foarte mult. Sunt șase jucătoare tinere care au debutat în naționala de senioare a României. Așa cum spuneam și înainte de meci, în acest moment este o diferență foarte mare între noi și naționala Ungariei, dar dacă se are răbdare cu această generație de jucătoare tinere cred că în câțiva ani se poate construi ceva solid.

Așa a făcut și adversara noastră, care se bazează pe o echipă construită și omogenizată încă de la junioare. Așadar, în ciuda faptului ca am pierdut categoric, personal am încredere în aceste tinere. Deți le-am spus înainte de joc că nu există nici un fel de presiune și să aibă atitudine, să joace fără trac, fetele au inceput foarte timorate”, a fost analiza făcută de selecționerul Dan Calancea, potrivit FRBaschet.

VIDEO. Filmul umilinței suferite de România în fața Ungariei

articolul original.

Baschet / Stepanovski, dezamăgit de joc și de rezultat! Germanii, hotărâți să se califice

23 November 2022 at 20:41
image

SCMU Craiova a pierdut duelul cu Crailsheim Merlins, din etapa a 5-a a grupelor FIBA Europe Cup, scor 102-81, dar calificarea nu este deloc pusă în pericol. Alb-albaștrii și-au asigurat unul dintre primele două locuri încă din etapa precedentă, iar la duelul de miercuri a părut, pe alocuri, că nu le-a stat mintea suficient la meci.

La finalul disputei, antrenorii celor două formații, dar și jucătorii Watson (SCMU Craiova) și Stuckey (Crailsheim) au oferit primele impresii. Stepanovski s-a arătat defensiv de tranzția defensivă a echipei sale și speră să reparte toate problemele înainte de duelul cu Ploiești, din weekend.

VEZI VIDEO!

articolul original.

Baschet / Nu ne-a mers deloc cu Crailsheim! SCMU Craiova, primul eșec în grupele FIBA

23 November 2022 at 20:23
image

Calificată deja în faza a doua a FIBA Europe Cup, SCMU Craiova nu s-a ridicat deloc la nivelul partidei cu Crailsheim Merlins, de miercuri seară, și a pierdut clar, scor 102-81. Acesta a fost primul eșec al alb-albaștrilor în grupa H, care rămân, totuși, pe primul loc în serie și după această înfrângere.

Meciul a fost unul cu foarte multe puncte, pe alocuri și cu ceva spectacol, dar formația germană a controlat ostilitățile, ceea ce a făcut ca atmosfera din Bănie să nu fie una întocmai excelentă. După un prim sfert echilibrat, încheiat 25-23 în favoarea lui Merlins, a urmat un act secund groaznic pentru alb-albaștri, care au fost nevoiți să se recunoască dominați de jocul adversarilor. Stuckey, Mikalauskas și Midtgaard au luat la țintă coșul Craiovei, iar diferența a crescut drastic până la pauză, când tabela a indicat 53-38.

De data asta au fost prea buni

În sfertul al treilea, Craiova a încercat revenirea, s-a apropiat chiar și la opt puncte, moment în care antrenorul oaspeților a solicitat time-out. Decizia a fost una inspirată, pentru că Merlins a recuperat ceea ce pierduse cu câteva minute înainte și a refăcut diferența de 15 puncte. 20-20 a fost în actul trei, iar încrederea alb-albaștrilor nu era una întocmai bună înaintea ultimelor 10 minute.

Din păcate, în setul al patrulea oltenii nu au mai avut nimic de făcut, pentru că Stuckey a jucăt impecabil și abia dacă a irosit vreo aruncare. Gruparea din Germania a marcat 29 de puncte și a închis meciul cu 102-81, făcându-și astfel viața mai ușoară înaintea meciului decisiv cu Voluntari, de săptămâna viitoare.

Dimitrije Nikolic a strâns 18 puncte și a fost cel mai bun marcator al oltenilor. El a fost urmat de Milivoje Mijovic, Giordan Watson și Cortez Edwards care au strâns câte 13 puncte.

articolul original.

Fostul mare baschetbalist Florentin Ermurache trece prin clipe complicate » Are nevoie urgentă de sânge

21 November 2022 at 19:46
image

Florentin Ermurache (62 de ani), fost baschetbalist important al României, trece prin momente dificile. Acesta urmează să fie supus unei operații la coloană și are urgentă nevoie de plasmă.

Fostul mare baschetbalist Florentin Ermurache urmează să sufere o intervenție chirurgicală la coloana vertebrală și are nevoie urgentă de sânge

Invităm pe această cale familia baschetului românesc să strângă rândurile și să doneze sânge la centrul de recoltare sangvină din cadrul Spitalului Militar Central București. Donatorii trebuie să menționeze la recoltare că beneficiar este pacientul Florentin Ermurache”, a anunțat Federația Română de Baschet. 

Florentin Ermurache, nume important în baschetul românesc

Florentin Ermurache, fostul mare jucător al Stelei și al echipei naționale, care a îmbrăcat tricoul României la două Campionate Europene, în 1985 și 1987, e unul dintre numele de referință din baschetul românesc, alături de Titus Tarău, Nicolae Pârşu, Dan Niculescu, Costel Cernat, Petre Brănişteanu, Anton Netoliţchi, Alexandru Vinereanu sau Ghiță Mureșan.

articolul original.

FC Argeș Basketball a pierdut pe teren propriu în fața Petrolului Ploiești

21 November 2022 at 13:47
image

FC Argeș Basketball a pierdut meciul împotriva ploieștenilor după o prestație mult sub așteptări.

Petrolul Ploiești a fost echipa mult mai lucidă la finalizare în repriza secundă, prahovenii având un procentaj de 44% la aruncări, față de doar 36% al argeșenilor.

Octavian Popa Calotă și Matija Milin au fost cei mai buni jucători ai întâlnirii. Calotă a avut 13 puncte, 5 recuperări și 7 pase decisive, iar Milin 14 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive.

Din tabăra FC Argeș Basketball s-a remarcat Nikola Jevtovic, autor a 15 puncte și 6 recuperări!

Argeșenii au suferit foarte mult la capitolul aruncărilor de la mare distanță, au marcat doar 5 aruncări din 23.

articolul original.

FC Argeș Basketball joacă astăzi împotriva Petrolului Ploiești în Liga Națională de baschet masculin.

20 November 2022 at 10:10
image

Elevii lui Milan Mitrovic caută a treia victorie din acest sezon în fața Petrolului Ploiești, un oraș cu mare tradiție în baschetul românesc.

Milan Mitrovic: „Cred că am folosit această pauză pentru a ne pregăti în cel mai bun mod posibil, chiar dacă ne-au lipsit doi jucători, plecați la națională, iar alte mici probleme ne-au dat bătăi de cap. Vreau ca meciul de astăzi să ne ajute să reintrăm în ritmul competiției. Urmează o perioadă cu cel puțin un joc pe săptămână și cred că asta reprezintă o provocare pentru toată lumea.

Ploieștiul e un adversar dur, iar noi trebuie să fim pregătiți mental pentru acest joc. Ca de fiecare dată, invit suporterii să ne susțină în număr cât mai mare. Sunt sigur că echipa nu va dezamăgi.” a declarat pentru pagina oficială de Facebook

Petrolul Ploiești are 5 meciuri jucate în această ediție de campionat, dintre care 3 victorii și 2 înfrângeri.

FC Argeș are 2 victorii și 2 înfrângeri. Mă aștept ca FC Argeș să învingă fără mari probleme.

Meciul se va juca de la ora 18.00 în Sala Sporturilor Trivale din Pitești.

articolul original.

Cazuri de dopaj în sportul arădean! Acestea sunt în polo, haltere și atletism, iar FCC Baschet Arad are în staff un „caz activ”

20 November 2022 at 08:33

Cazul de dopaj al Simonei Halep este arhicunoscut, urmând ca în săptămâniile următoare să aflăm verdictul. Din păcate, chiar dacă au fost ținute departe de ochii presei, avem și noi, arădenii, cazurile noastre de dopaj, conform listei publice a persoanelor suspendate din activitatea sportivă pentru încălcarea reglementărilor anti-doping. ANAD-ul (Agenția Națională Anti Doping) anunță că sunt în plină suspendare trei sportivi din Arad:

– Richard Huber (polo – AMEFA Arad – fost component al loturilor naționale) a primit 8 ani de suspendare (perioada 23.02.2018 – 22.02.2026), abaterea constatată fiind „Refuz”, tipul testării fiind „în afara competiției”, în data de 23.02.2018.

– Florin Daniel Vizitiu (haltere – CSM Arad – fost medaliat internațional și sportiv al anului în județul Arad) a primit 8 ani de suspendare (perioada 06.04.2021 – 05.04.2029), motivul fiind cuprins în „art. 2, aliniatul 2, evitare, refuz” al codului ANAD, tipul testării fiind „în afara competiției”, datele de testare fiind 27.08, 09.09 și 26.09 2020. Aceasta este a doua suspendare a sportivului arădean, prima fiind de 4 ani, cu substanța numită Stanozolol, și a expirat în 31.03.2019.

– Sorin Mîneran (atletism – CS Universitatea Arad – fost campion al României la maraton), a primit 4 ani de suspendare (perioada 24.07.2020 – 15.08.2023), pentru dopaj cu Higenamină, constatat la finalul Campionatului Național, în data de 10.09.2016. Inițial, Mîneran a fost suspendat 8 ani, urmând procese și numeroase înfățișări ale cazului la TAS.

Atletul Sorin Mîneran este, în prezent, preparator fizic al vicecampioanei FCC Baschet UAV Arad, fapt care încalcă prevederile anti-doping, care spun că pe perioada suspendării, persoanele suspendate nu au dreptul de a ocupa nicio funcție în cadrul unei structuri sportive. Mai mult, din postura de reprezentant al unei asociații sportive, Mîneran este implicat activ în cadrul unor evenimente de tip triatlon, finanțate chiar de autoritățile locale.

Conform ANAD: „Ca sportiv suspendat nu poți avea nicio calitate în cadrul unei structuri sportive semnatară a Codului Mondial Anti-Doping, nu poți avea niciun fel de raport contractual şi nu poți face voluntariat pentru aceasta”.

52 de sportivi sau persoane din domeniul sportiv românesc sunt în prezent suspendați din pricina încălcărilor reglementărilor anti-doping.

articolul original.
❌