ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Eveniment fără precedent: 5 morţi după coliziunea cu o balenă

10 September 2022 at 11:12
image

Cinci oameni au murit după ce ambarcaţiunea în care se aflau s-a răsturnat, deoarece ar fi fost lovită de o balenă, în largul insulei Kaikoura din Noua Zeelandă.

Publicitate

11 persoane se aflau la bordul bărcii de 8,5 metri, când s-a răsturnat sâmbătă dimineață în Goose Bay, a declarat poliția citată de The Guardian. Șase persoane au fost salvate și cinci cadavre au fost recuperate din interiorul navei de către scafandrii.

Grupul format doar din femei de peste 50 de ani de la bordul ambarcaţiunii participa la o excursie de observare a păsărilor organizată de o firmă locală.

Craig Mackle, primarul orașului Kaikōura, a declarat că barca s-a ciocnit de o balenă. Poliția a confirmat o coliziune, dar încă nu a stabilit cauza acesteia. Sergentul Matt Boyce a spus doar că a fost un „eveniment fără precedent” și o tragedie.

Publicitate

Primarul a precizat că apa era liniştită în momentul accidentului și că se presupune că o balenă a ieșit la suprafață de sub barcă şi a răsturnat-o.

El a spus că în zonă erau niște cașaloți şi balene cu cocoașă, adăugând că nu a mai auzit de vreun astfel de accident până acum.

articolul original.

VIDEO | Un pescar a fost salvat după ce a plutit pe ocean 11 zile într-un frigider. După ce i s-au acordat îngrijiri medicale, bărbatul a fost arestat

2 September 2022 at 17:01
image

Un pescar a supraviețuit în mod miraculos, după ce a plutit într-un frigider în ocean timp de 11 zile, în lipsa hranei și a apei. Bărbatul se afla la pescuit pe mare, când barca a început să se scufunde. Imediat a urcat în frigiderul aflat în barcă, iar așa a rezistat zile întregi în largul oceanului.

Romualdo Macedo Rodrigues, în vârstă de 44 de ani, a părăsit Oiapoque la sfârșitul lunii iulie pentru a merge la pescuit.

Barca lui a început să se scufunde în timpul călătoriei sale și a rămas în viață, urcând în frigider.

El a fost salvat după un calvar de 11 zile de o barcă de pescuit din Surinameză. În momentul în care a fost găsit, bărbatul era la 280 de mile distanță de la locul unde a fost identificată barca scufundată.

Bărbatul a intrat în panică și a urcat în frigider

Potrivit presei, Romualdo nu știa să înoate, iar când barca a început să se scufunde, acesta a fost cuprins de panică și s-a băgat în frigiderul pe care îl avea la bord.

Atât timp cât a plutit, a slăbit cu 10 kilograme, pentru că nu a avut nici ce mânca, nici ce bea.

Ceea ce m-a chinuit cel mai mult a fost setea. Credeam că voi fi atacat de rechini, pentru că sunt o mulțime în larg”, a povestit bărbatul, potrivit DailyMail.com.

După 11 zile, a fost găsit de echipajul altei bărci. Aceștia l-au scos din mare în largul coastei Surinamului, învecinată cu cu Guyana Franceză. Bărbatul a mărturisit că a fost „cea mai importantă zi” din viața lui și că atunci „s-a născut din nou”, scrie DailyMail.

„Am auzit un zgomot și mi-am dat seamă că era o barcă. Dar echipajul nu credea că e cineva acolo. Apoi s-au apropiat încet, iar eu mi-am ridicat brațele și am cerut ajutor”, a mai spus bărbatul.

După ce medicii i-au acordat îngrijirile medicale, pescarul a fost arestat de polițiști pentru că nu avea acte. Romualdo a fost fost salvat la aproximativ 450 de kilometri distanță de locul în care s-a scufundat barca lui.

„Acest frigider a fost pentru mine Dumnezeu, un miracol”, a mai spus el pentru presa locală.

„Era foarte slăbit, dar cu o dispoziție neașteptat de bună. Rănile pe care le avea pe corp, în general arsuri solare, sunt deja ameliorate. Când a fost găsit avea probleme de vedere din cauza căldurii excesive, a sării și a luminii, dar era calm”, a precizat Luis Carlos Porto, ofișer de poliție, la câteva zile după salvarea pescarului.

articolul original.

„Țeapă” în Grecia. Un turist îi avertizează pe români, după ce s-a trezit cu o „gaură” în portofel de 1000 de euro

26 August 2022 at 06:11
image

Un român întors din vacanța în Grecia a dezvăluit care este noua metodă de „țeapă” pe care ți-o poți lua de la industria elenă a ospitalității. Bărbatul închiriase o barcă, dar nu s-a așteptat ce sumă enormă va plăti. 

Grecia este una dintre destinațiile preferate ale românilor și pentru anul 2022. După cum mulți aleg să-și facă vacanțele aici, dar nu cunosc limba, sunt adesea „țepuiți” fără să-și dea seama. Într-o astfel de situație a picat și un bărbat care voia să închirieze o barcă. 

„INFO util: în cazul în care vreți să închiriați bărci cu motor, să fiți atenți la următoarele: când iei barcă, omul îți pune în față un contract standard, pe care nu-l citești, evident. În acel contract e stipulat cât trebuie să plătești pentru fiecare daună adusă bărcii, dar, mai ales, e scris că trebuie să plătești 100€ pentru fiecare zi în care barcă e în reparații.

De necrezut! Ce a povestit românul: „M-am trezit cu o gaură de 1.000”

Așadar, noua „țeapă” din Grecia este cea cu barca. Dacă o avariezi, stă în service și proprietarii îți cer bani pentru fiecare zi în care e acolo, la care se adaugă și prețul pieselor. După episod, românul le sugerează celor care se mai trezesc în astfel de situații, să negocieze și să-și caute singuri piese. 

articolul original.

Viktor Orban, salvat în Croația de un jurnalist de pe o barcă gonflabilă care se scufunda

8 August 2022 at 17:02

Premierul ungar Viktor Orban, aflat în vacanţă pe litoralul croat, a fost la un pas să se scufunde acolo cu o barcă gonflabilă, dar a fost salvat de un jurnalist local, potrivit unor relatări apărute luni în mass-media preluate de agenţia DPA, scrie Agerpres.

Incidentul a avut loc în weekend într-un golf al insulei Vis de pe coasta Dalmaţiei.

Potrivit jurnalistului care a intervenit, barca în care se aflau Viktor Orban, soţia acestuia şi bodyguardul lui pierdea aer şi risca să se scufunde.

„Barca sa gonflabilă s-a rupt, aşadar i-am adus la ţărm pe el, pe soţia sa şi pe bodyguardul său”, a declarat jurnalistul Boris Vrkic pentru cotidianul Slobodna Dalmacija.

Vrkic a făcut şi o poză care-l arată în barca sa împreună cu Viktor Orban.

Chiar dacă a fost la un pas să se scufunde, premierul ungar şi-a menţinut buna dispoziţie şi a mers apoi să ia cina la un restaurant pescăresc, mai spune jurnalistul croat.

Premierul Viktor Orban îşi petrece de obicei vacanţa de vară pe litoralul Croaţiei.

articolul original.

Polițiștii de frontieră au salvat doi sârbi cu o barcă ce plutea în derivă

6 August 2022 at 08:36
image

Poliţiştii de frontieră de la Berzeasca, judeţul Caraş-Severin, au salvat doi cetăţeni de origine sârbă aflaţi într-o barcă ce plutea în derivă pe şenalul navigabil al Dunării, după ce i se defectase motorul, informează News.ro.

”În data de 05.08.2022, în jurul orei 18.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berzeasca, judeţul Caraş-Severin, au observat o ambarcaţiune de agrement sub pavilion Serbia aflată în derivă pe şenalul navigabil al Dunării.

Imediat a fost declanşată o acţiune de salvare, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berzeasca intervenind cu o ambarcaţiune din dotarea Poliţiei de Frontieră”, se arată într-un comunicat de presă, de sâmbătă, al Poliţiei de Frontieră.

Potrivit sursei citate, în dreptul kilometrului 1016 al Dunării a fost identificată ambarcaţiunea de agrement cu motor în care se aflau doi cetăţeni sârbi care au declarat că motorul bărcii s-a defectat.

În urma intervenţiei echipajului Poliţiei de Frontieră Române, cetăţenii sârbi au fost duşi în siguranţă la malul sârbesc, unde au fost preluaţi de echipajele din ţara vecină, pentru a le acorda sprijin de specialitate.

articolul original.

Hannibal îi distruge pe romani la Cannae

2 August 2022 at 03:08
image

În  216 î.Hr., la 2 august, marele general cartaginez Hannibal Barca a anihilat o imensă armată romană, în Bătălia de la Cannae. Cu șase sute de ani mai înainte, în anul 814 î.Hr., negustorii fenicieni din Tir fondaseră un nou oraș pe coasta de nord a Africii (unde se află Tunisul, în zilele noastre), numindu-l simplu Kart-Hadasht, adică „orașul nou”.

Peste secole, Cartagina se va dezvolta și va deveni o puternică și prosperă forță în Mediterana, rivală a Romei, cu colonii în Spania, Sicilia și Sardinia, însă, în anul 164 î.Hr., o ciocnire fără însemnătate din Sicilia se va transforma în Primul Război Punic cu Roma, un conflict care și-a luat numele de la cuvântul pe care romanii îl foloseau pentru a-i numi pe cartaginezi, punici, care provine, la rândul său, din feniciană, limba vechii Cartagine.

Hannibal s-a născut în Cartagina, într-o familie nobilă, în cursul acestui război din 247 î.Hr. Șase ani mai târziu, când conflictul a luat sfârșit, victorioasa Romă a jefuit Cartagina de mare parte din bogăția și din teritoriile sale. Crescut în Spania controlată de Cartagina, Hannibal a învățat să-i urască pe romani pentru umilirea și sărăcirea țării sale și a jurat să se răzbune.

Hannibal era un bărbat impresionant. Înalt, cu obrazul ras, chipeș și atletic, era un remarcabil spadasin și un călăreț neînfricat. Înfățișarea sa îi dezvăluia ascendența feniciană (semitică), prin nasul ușor coroiat, părul ondulat și ochii negri (pierzându-l pe unul dintre ei în cursul războiului împotriva Romei). La vârsta de douăzeci și șase de ani era deja general.

La 29 de ani, Hannibal s-a lansat în una dintre cele mai îndrăznețe acțiuni militare din întreaga istorie, cu scopul de a obține o victorie decisivă împotriva Romei pe terenul imperiului. Pentru a evita să se confrunte cu dominația navală a Romei în Mediterana, și-a deplasat uriașa armată – soldați pedeștri cartaginezi și iberici, cavalerie din Numidia și 37 de elefanți – spre nord din Carthago Nova („Noua Cartagina”, actualmente orașul Cartagena din Spania) și prin sudul Galiei.

Când s-a apropiat de Alpi era în pragul iernii, însă, în ciuda pierderilor grele în oameni și animale de povară, în numai 15 zile și-a condus armata peste munți și apoi în Italia. Cumva, nu se știe cum, toți elefanții au supraviețuit. Chiar și în primele sale bătălii împotriva romanilor, Hannibal și-a dovedit geniul militar într-o serie de victorii clare. Era un maestru al înșelătoriei, într-o noapte legând mănunchiuri de bețe aprinse de coarnele vitelor, ca să-și convingă dușmanul că armata sa era în deplasare, când, de fapt, aștepta, pregătind o ambuscadă.

În decurs de doi ani, invadase cea mai mare parte din Italia, îngrozind Roma, dar fără să o înfrângă. În primăvara anului 216 î.Hr., Hannibal s-a deplasat spre sud, pentru a pune mâna pe un depozit de alimente roman din Cannae, un mic sat de pe călcâiul lui Ahile al cizmei italiene. Hotărâți să scape Italia de invadatorul cartaginez, consulii romani Lucius Aemilius Paulus și Gaius Terentius Varro au înaintat cu o armată uriașă, de aproximativ 80.000 de oameni, pentru a angaja în luptă un dușman care avea o armată doar pe jumătate.

Sperând să rupă linia cartagineză cu un puternic atac în centru, romanii șiau grupat infanteria și au atacat. Hannibal a ordonat liniei sale să se retragă sub presiunea asaltului roman, încurajându-l pe Varro să concentreze și mai multă infanterie în centru. Pe urmă, cartaginezul și-a trimis cele două flancuri să încercuiască infanteria romană concentrată din ambele părți, iar cavaleria sa, care deja înfrânsese cavaleria romană, a închis încercuirea, atacând de pe flancuri și din spate. Câmpul de luptă a devenit un teren de măcel.

În acest carnaj au pierit până la 50.000 de romani (istoricul Polibius vorbește de 70.000). Indiferent care ar fi adevăratul lor număr, a reprezentat cea mai grea pierdere pentru o singură zi de luptă din întreaga istorie a Romei, un masacru care nu a fost depășit de nici o bătălie până în secolul XX.

Atât de mare a fost teroarea inspirată de triumful lui Hannibal, încât secole de-a rândul părinții romani și-au amenințat copiii neascultători cu cuvintele Hannibal ad portas! („Hannibal e la porți!”).

Tot la 2 august:

1100: Este ucis regele William al II-lea (Rufus) al Angliei, în New Forest.

1589: Fratele Jacques Clément îl înjunghie mortal pe regele Henric al IIIlea al Franței.

1788: Moare de cancer pictorul portretist și peisagist englez Thomas Gainsborough.

Geo Alupoae, critic de teatru.

Hannibal îi distruge pe romani la Cannae, 10.0 out of 10 based on 1 rating
articolul original.

Accident rutier la Bărcănești. O persoană a decedat, o minoră de cinci ani și alte patru persoane au fost rănite.

25 July 2022 at 12:24

În această dimineață, în jurul orei 06:00, pe raza comunei Bărcănești s-a produs un accident de circulație, soldat cu decesul unei persoane și vătămarea corporală a altor 5.

Accident Rutier BarcanestiDin verificările efectuate a reieșit că, în timp ce un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din comuna Bărcănești conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat într-un șanț betonat.

În urma impactului a rezultat decesul conducătorului auto și vătămarea corporală a unei minore de 5 ani și alți patru pasageri cu vârste cuprinse între 34 și 58 de ani.

Victimele au fost transporate cu ambulanțe și un elicopter SMURD la unități medicale din București și Urziceni.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă.

sursa: IPJ Ialomița

articolul original.

Minor înecat într-o baltă artificială, în localitatea Bărcănești. Au fost începute manevrele de resuscitare

2 July 2022 at 13:42
image

Un echipaj de salvatori din cadrul Detaşamentului de pompieri Urziceni a intervenit cu o autospecială de primă intervenție și comandă și o barcă pentru căutarea unui minor, (băiat, în vârstă de aproximativ 15 ani), posibil înecat într-o baltă artificială, pe raza localității Bărcănești.

La locul evenimentului se deplasează, în sprijin, un echipaj de scafandrii de la ISU București Ilfov și o ambulanță de la Serviciul Județean de Ambulanță Ialomița.

Misiunea este dinamică!

Minorul a fost găsit și au fost începute manevrele de resuscitare.

UPDATE:  La locul intervenției a aterizat și elicopterul SMURD București.

UPDATE: Din păcate, minorul a fost declarat decedat de echipajul elicopterului SMURD sosit la locul intervenției.

sursa: ISU Ialomița

articolul original.
  • There are no more articles
❌