ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Un agent de pază a furat o avere din bancomatele băncii pentru care lucra

25 January 2023 at 19:07
image

Un bărbat din Constanța a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru că ar fi furat 330.000 de lei direct din bancomate. Bărbatul lucra ca agent de pază în bancă și, pentru a avea acces la banii din ATM-uri, folosea cheile potrivite, spun procurorii. Acum este cercetat pentru furt calificat în formă continuată, scrie Ziua de Constanța.

Inculpatul, spune instanța, ar fi profitat de poziția de agent însoțire şi pază persoane fizice şi valori în cadrul unei firme de pază și a apelat la un plan infracțional bine pus la cale.

A profitat de informațiile la care avea acces, dar și de faptul că prezența sa în sala dispeceratului nu trezea suspiciuni, așa că a putut fura în voie, chiar sub ochii colegilor.

Potrivit magistraților, bărbatul înlocuia cheile originale ale ATM-urilor cu unele false, pentru a masca lipsa acestora pentru diferite perioade de timp, reușind să sustragă astfel importante sume de bani din aparate. În total 330.000 de lei, spun procurorii, care au dispus confiscarea banilor, dar și condamnarea bărbatului la 3 ani de închisoare pentru furt calificat în formă continuată.

„Pericolul social ridicat este relevat și de faptul că a premeditat comiterea infracțiunii, luându-şi toate măsurile pentru a asigura succesul infracţional, astfel cum s-a analizat deja în prima parte a hotărârii, cauzând persoanelor vătămate prejudicii foarte ridicate”, se arată în motivarea instanței.

Pentru că bărbatul nu este recidivist și nu s-a sustras de la urmărirea penală, instanța a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani. Hotărârea judecătorilor nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.

articolul original.

Cei doi bărbați care au jefuit un pensionar la UTA au fost prinși, iar unul este arestat preventiv pentru 30 de zile

18 January 2023 at 18:42
image

Cei doi bărbați care au jefuit un pensionar în timp ce își ridica banii dintr-un bancomat de la UTA au fost prinși, unul dintre aceștia fiind arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, iar celălalt cercetat în stare de libertate.

Redăm în rândurile ce urmează comunicatul de presă emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad:

„Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au întocmit la data de 12.01.2023 un dosar de urmărire penală urmare faptului că la data 11.01.2023, în jurul orei 14:10, doi inculpaţi s-au deplasat pe jos în zona UTA din mun. Arad și văzând că persoana vătămată a scos banii de la bancomat, s-au apropiat de aceasta cu scopul de a-i sustrage banii, iar în momentul în care persoana vătămată a introdus banii în buzunar, unul dintre inculpaţi i6-a introdus mâna în buzunarul pantalonilor şi i-a sustras cei 2700 lei, timp în care celălalt inculpat s-a plasat în spatele persoanei vătămate.

În cauză a fost atribuit număr unic de dosar penal şi a fost dispusă începerea urmăririi penale, efectuarea în continuare a urmăririi penale, respectiv punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de cei doi inculpaţi cu privire la săvârşirea infracţiunii de furt respectiv complicitate la furt, fapte prevăzute de art. 228 alin. 1 Cod Penal, respectiv art. 48 alin. 1 Cod penal raportat la art. 228 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea dispoziţiilor art. 41 alin. 1 Cod penal raportat la art. 43 alin 5 Cod penal, ambii inculpaţi fiind recidivişti.

La data de 17.01.2023, în cauză a fost formulată o propunere de luare a măsurii arestului preventiv faţă de autorul infracţiunii de furt, aflat sub măsura preventivă neprivativă de libertate a controlului judiciar într-un alt dosar, propunere ce a fost admisă de Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad, dispunându-se arestarea preventivă a acestuia pe o durată de 30 zile.

Cercetările continuă, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, transmite Parchetul.

articolul original.

Cuplul care arunca în aer bancomate în Constanța, trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța | AUDIO

18 January 2023 at 16:14
image

Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța i-a trimis în judecată pe bărbatul și femeia care aruncau în aer bancomate din Constanța pentru a fugi, apoi, cu banii. Deși acționaseră în același mod și în Italia, cei doi au fost prinși de polițiștii constănțeni fiind urmăriți și prinși în flagrant după ultimul jaf.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2023/01/18ian-18-CORESP-CT-Feri-Predescu-Arestarea-celor-care-au-aruncat-bancomatul-in-aer.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Constănțeanul, de 48 de ani, și partenera lui – o italiancă de 55 de ani – se mutaseră din Italia în România recent, după ce făcuseră și acolo mai multe spargeri. Ea era specializată în fabricarea explozibilului.

Ultimul jaf a avut loc în 28 noiembrie, anul trecut, când, mascați cu cagule au aruncat în aer bancomatul din fața Pavilionului Expozițional din Constanța. Au fost prinși la mai puțin de un kilometru de la locul jafului.

Aveau în autoturism 100.000 de lei din bancomatul aruncat în aer. În urmă cu 10 zile reușiseră să distrugă sediul poliției locale din comuna Castelu după ce au aruncat în aer bancomatul din fața clădirii.

Cei doi au fost arestați preventiv și acum Parchetul Tribunalului Constanța i-a trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere, furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, nerespectarea regimului materialelor explozive, contrabandă cu arme şi materiale explozibile.

Cei doi au reușit astfel să distrugă trei bancomate din Castelu, Constanța și Mamaia, provocând și pagube uriașe imobilelor. În plus, a introdus în țară o armă de tir pentru care nu avea autorizație. Dosarul a fost trimis la Tribunalul Constanța.

Sursa foto: Europa FM / Ghiulfer Predescu

Citește și: Momentul în care bancomatul din Mamaia este aruncat în aer. Tribunalul a dispus arestarea preventivă a suspecților | VIDEO

articolul original.

Atacat și bătut în fața bancomatului, ziua în amiaza mare, apoi jefuit de 3 tineri

18 January 2023 at 17:30
By: -
image

Tâlhărit de trei tineri în fața unui ATM din care tocmai scosese niște bani. Un bărbat de 42 de ani a fost jefuit ziua în amiaza mare pe o stradă din Petroșani.

Omul a fost atacat din spate de doi băieți și o fată. Aceștia l-au lovit cu putere, l-au trântit la pământ și i-au smuls cei 1000 de lei pe care tocmai îi scosese din bancomat și încerca să îi bage în buzunar.

Cei trei tâlhari au fugit imediat după atac. Victima a reușit să se ridice și să pornească în urmărirea agresorilor. A prins-o pe fată, însa, în timp ce încerca să o imobilizeze, unul dintre băieți i-a tras câțiva pumni și l-a doborât. Omul a leșinat și a fost preluat apoi de o ambulanță în stare de inconștiență.

Politiștii au reușit după câteva zile sa-i descopere pe tâlhari. Băieții au 16, respectiv 18 ani, iar fata 14 ani și sunt toți din Petrila.

Tânărul de 18 ani și fata au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, în vreme ce băiatul de 16 a fost plasat în arest la domiciliu. Cu toții sunt cercetați pentru tâlhărie.

sursa: opiniatimisoarei.ro

articolul original.

Bărbatul şi femeia care au spart trei bancomate, trimişi în judecată

18 January 2023 at 16:34
image

Două persoane, un bărbat şi o femeie, arestate preventiv după ce au spart trei bancomate, în două cazuri folosind material exploziv, au fost trimise în judecată, a informat, miercuri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, informează Agerpres.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor A.G.C. şi S.K., acuzaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere, furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, nerespectarea regimului materialelor explozive, contrabandă cu arme şi materiale explozibile.

„Din probatoriul administrat a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că în urma înţelegerii prealabile, cu complicitatea inculpatei S.K., care a fabricat materialele explozive, l-a transportat cu un autoturism la şi de la locul comiterii faptelor şi a asigurat paza zonelor de comitere a faptelor, inculpatul A.G.C. a distrus trei bancomate de pe raza judeţului Constanţa, în scopul de a sustrage bancnotele din interiorul acestora, în două cazuri folosind materiale explozive”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Au aruncat în aer două dintre bancomate

Conform sursei citate, pe 15 noiembrie 2022, noaptea, având faţa acoperită, inculpatul a provocat distrugeri cu un corp dur la aparatul ATM aparţinând unei bănci comerciale, instalat pe peretele exterior al clubului IDU din staţiunea Mamaia, cu scopul de a sustrage sume de bani, scop neatins ca urmare a conformaţiei constructive a bancomatului.

Pe 18 noiembrie, tot noaptea, după ce a smuls camera video de la sistemul de supraveghere al Primăriei Castelu, ulterior, prin folosirea de materiale explozive, a provocat distrugeri la aparatul ATM aparţinând unei bănci comerciale, amplasat în zonă. În urma deflagraţiei, imobilul a fost distrus, pagubele materiale ridicându-se la circa 50.000 lei, iar unitatea bancară a suferit un prejudiciu de peste 48.000 de lei. Din interiorul ATM-ului distrus a fost sustrasă suma de 1.550 de lei.

La sfârşitul aceleiaşi luni, având faţa acoperită, prin folosirea de materiale explozive fabricate de coinculpată, inculpatul a provocat distrugeri la aparatul ATM aparţinând unei bănci comerciale, instalat pe peretele exterior al Pavilionului Expoziţional Constanţa. Din interiorul ATM-ului au fost furaţi aproximativ 99.000 de lei. Deflagraţia a provocat distrugeri masive asupra clădirii, valoare pagubelor fiind de circa 15.000 euro.

Prinşi la al treilea jaf

„În cursul lunii iulie a anului 2022, deplasându-se dinspre Italia la volanul unei autoutilitare Iveco Daily, inculpatul A.G.C. a introdus în România, prin unul din punctele de trecere a frontierei de pe raza judeţului Satu Mare, fără drept, o armă neletală de tir sportiv din categoria C3, armă ce face parte din categoria celor supuse autorizării şi pe care a deţinut-o fără drept şi în mod neautorizat pe teritoriul României”, se mai spune în comunicat.

La cea de a treia spargere a unui bancomat, cei doi inculpaţi au fost depistaţi în flagrant de poliţişti, în autovehiculul cu care se deplasau fiind găsită ultima sumă de bani sustrasă şi mijloace materiale de probă.

Pe parcursul urmăririi penale, ambii inculpaţi şi-au recunoscut vinovăţia.

Dosarul cauzei a fost trimis spre soluţionare la Tribunalul Constanţa.

articolul original.

Atacat si batut in fata bancomatului, ziua in amiaza mare, apoi jefuit de 3 tineri

18 January 2023 at 10:37
image

Talharit de trei tineri in fata unui ATM din care tocmai scosese niste bani. Un barbat de 42 de ani a fost jefuit ziua in amiaza mare pe o strada din Petrosani.

Omul a fost atacat din spate de doi baieti si o fata. Acestia l-au lovit cu putere, l-au trantit la pamant si i-au smuls cei 1000 de lei pe care tocmai ii scosese din bancomat si incerca sa ii bage in buzunar.

Cei trei talhari au fugit imediat dupa atac. Victima a reusit sa se ridice si sa porneasca in urmarirea agresorilor. A prins-o pe fata, insa, in timp ce incerca sa o imobilizeze, unul dintre baieti i-a tras cativa pumni si l-a doborat. Omul a lesinat si a fost preluat apoi de o ambulanta in stare de inconstienta.

Politistii au reusit dupa cateva zile sa-i descopere pe talhari. Baietii au 16, respectiv 18 ani, iar fata 14 ani si sunt toti din Petrila.

Atacatorii au fost retinuti pentru 24 de ore, iar marti tanarul de 18 ani si fata au fost arestati preventiv pentru 30 de zile, in vreme ce baiatul de 16 a fost plasat in arest la domiciliu. Cu totii sunt cercetati pentru talharie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

articolul original.

Un bărbat din Arad a fost jefuit în ziua mare în timp ce îşi scotea pensia de la bancomat

12 January 2023 at 14:40

[unable to retrieve full-text content]

Un pensionar  de 65 de ani a fost jefuit de mai mulți bărbați în timp ce își retrăgea pensia de la bancomat. Hoții au fugit cu aproape 3.000 de lei și sunt căutați acum de […]

Articolul Un bărbat din Arad a fost jefuit în ziua mare în timp ce îşi scotea pensia de la bancomat apare prima dată în BZI.ro.

articolul original.

Momentul în care bancomatul din Mamaia este aruncat în aer. Procurorii au cerut arestarea preventivă a suspecților” | VIDEO

30 November 2022 at 12:25
image

Suspecții acuzați că au aruncat în aer bancomatul din cadrul Panoului Expozițional Mamaia au fost reținuți de marți, iar miercuri aceștia au fost prezentați instanței cu propunerea de arestare preventivă.

Tribunalul Constanța a dispus arestarea preventivă a celor doi suspecți:

„Dispune arestarea preventivă a inculpatului Apostol Gheorghe – Călin, … şi a inculpatei Sanginesi Katia, .. pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 30 noiembrie 2022 şi până la data de 29 decembrie 2022 inclusiv. Respinge cererea formulată de inculpatul Apostol Gheorghe – Călin de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu. Respinge cererea formulată de inculpata Sanginesi Katia de luare a măsurii preventive a controlului judiciar. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare.”

Explozia bancomatului a avut loc în noaptea de luni spre marți, în jurul orei 03.30.

Momentul a fost surprins de camerele de supraveghere din cadrul Pavilionului Expozițional.

La scurt timp de la atacul asupra bancomatului, cei doi suspecți au fost prinși de oamenii legii.

Acum, cele două persoane, un român și o italiancă, au fost prezentați instanței constănțene cu propunerea de arestare preventivă.

Citește și: Maramureș: Fostul șef al Jandarmeriei Județene rămâne sub control judiciar. Este acuat de o fostă angajată de hărțuire sexuală și abuz

articolul original.

Metodă mafiotă de spargere la bancomate, de o violenţă extremă

30 November 2022 at 09:25

Metodă mafiotă de spargere la bancomate, de o violenţă extremă

Poliţiştii criminalişti au o misiune dificilă. În ultima perioadă, au fost raportate mai multe spargeri la bancomate din mai multe localităţi din ţară, folosind o tehnică brutală prin care aparatul este, practic, distrus.

Se montează explozibili în puncte vulnerabile, cunoscute de către cei care operează astfel de infracţiuni. Apoi bancomatul este aruncat pur şi simplu în aer, lăsând la vedere banii.

Potrivit mai multor surse citate de presa naţională, cea care a introdus această metodă în ţară este Katia Sanginesi, o italiancă în vârstă de aproximativ 55 de ani, care face parte din gruparea ‘Ndragheta.

N’Drangheta este o grupare coordonată din Calabria. Se ocupă cu trafic de cocaină, asasinate la comandă şi spălare de bani, fiind recunoscută recent ca una dintre cele mai violente organizaţii criminale din Europa.

Surse judiciare susţin că depăşeşte în cruzime celebrul clan mafiot sicilian Cosa Nostra.

Deşi spărgătorii au fost prinşi, temerea tuturor este că astfel de atacuri vor mai apărea şi este greu de preconizat care vor fi ţintele.

Având în vedere metoda brutală, prezintă un mare pericol şi pentru oamenii care ar putea fi în zonă la momentul deflagraţiei.

articolul original.

VIDEO – Bancomat aruncat în aer la intrarea în stațiunea Mamaia. Unul dintre suspecți face parte din gruparea ‘Ndrangheta, cel mai puternic clan mafiot din Italia

29 November 2022 at 08:32
image

Un bancomat a fost aruncat în aer, marți dimineața, în județul Constanța, la intrarea în stațiunea Mamaia. Poliția are doi suspecți, care sunt bănuiți de fapte similare în România și în Italia, respectiv un bărbat și o femeie. Aceasta din urmă face parte din gruparea ‘Ndrangheta, cel mai puternic clan mafiot din Peninsulă, au spus surse judiciare pentru GÂNDUL.

Bancomatul a fost detonat la Pavilionul Expozițional din Constanța, clădire aflată la intrarea în stațiunea Mamaia. Cei doi suspecți – un bărbat și o femeie – au fost prinși de poliție, ei fiind chiar atunci filați de oamenii legii care bănuiau că urmau să dea o spargere.

„În această dimineață, polițiștii Direcției de Investigații Criminale – Inspectoratul General al Poliției Române, împreună cu cei ai Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au prins în flagrant delict două persoane, imediat după ce ar fi aruncat în aer un bancomat, din municipiul Constanța, amplasat în Pavilionul Expozițional Constanța și ar fi sustras banii din interiorul ATM-ului”, a transmis Poliția Română.

Cei doi sunt bănuiți de fapte similare în Italia

Bărbatul de 48 de ani și femeia de 55 de ani sunt bănuiți că au mai aruncat un bancomat în aer în localitatea Castelu și au încercat să facă același lucru la un alt ATM din Mamaia.

„În prezent, bănuiții se află la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, în vederea audierii, cercetările fiind continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, pentru stabilirea întregii activități infracționale”, potrivit sursei citate.

Surse judiciare au precizat, pentru GÂNDUL, că este vorba despre Gheorghe Calin Apostol și de Katia Sanginesi. Cei doi sunt bănuiți de fapte similare în Italia.

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
articolul original.

Bancomatul din fața Pavilionului Expozițional din Mamaia, aruncat în aer. Infractorii, suspecți într-un alt jaf, au fost prinși | VIDEO

29 November 2022 at 09:35
image

Explozie puternică la Pavilionul Expozițional din Mamaia. Bancomatul din fața imobilului a fost aruncat în aer pentru a fi golit de bani. A fost același mod de operare ca și în urmă cu 10 zile, când hoții au aruncat în aer bancomatul din clădirea poliției locale din comuna Castelu.

Cei doi suspecți au fost prinși de polițiștii constănțeni la scurt timp de la atacul asupra bancomatului de la Pavilionul Expozițional.

Mașina în care se aflau a fost oprită în trafic, la mai puțin de un kilometru de la locul jafului. În autoturism a fost găsită suma de 100.000 de lei provenită, cel mai probabil, din bancomatul pe care îl aruncaseră în aer.

După audieri, constănțeanul și partenera lui, italiancă, vor fi deferiți Parchetului de pe lângă Tribunalului Constanța cu propunerea de reținere și ulterior arestarea preventivă a acestora.

Explozia violentă de la Pavilionul Expozițional din Mamaia a fost auzită în jurul orei 3.30 dimineața.

Persoane necunoscute aruncaseră în aer bancomatul pentru a fura banii. La sosirea polițiștilor, printre dărâmături au găsit zeci de bancnote.

Pavilionul expozițional are sistem de supraveghere video și trei posturi permanente de pază. Autorii operau însă mascați pentru a nu putea fi identificați.

Pentru polițiști nu a fost însă greu să îi prindă

Este vorba de un bărbat de 48 de ani și o femeie de 55 de ani, singurii suspecți ai jafului de acum 10 zile, când aruncaseră în aer bancomatul din fața politiei locale din comuna Castelu.

Atunci nu au reușit să fure cei 100.000 de lei din bancomat. Cutia metalică rezistase exploziei. Acum, au fost prinși chiar după explozie.

Fuseseră filați în permanentă de polițiști așa că au fost capturați rapid.

Cei doi suspecti, el din Constanta, ea italiancă, au multe antecedente penale.

Cu același mod de operare, aruncarea în aer a bancomatelor, reușiseră să spargă, în urmă cu un an, mai multe bancomate în Italia. Au fost prinși însă la Constanța.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2022/11/29nov-11-CORESP-CT-Feri-Predescu-bancomat-aruncat-in-aer.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Primăria Constanța și hotelierii din Mamaia își dau mâna pentru dezvoltarea stațiunii. Cum funcționează o astfel de organizație la Belgrad | AUDIO

articolul original.

Doi bătrânei au furat aproape 2.000 de lei uitați de o femeie într-un bancomat. Cei doi sunt căutați de poliție

24 November 2022 at 15:33
image

Doi bătrânei suspectaţi că au luat 1.900 de lei dintr-un bancomat din Sfântu Gheorghe, sunt căutaţi de poliţişti, care au publicat fotografia celor doi, cerând ajutorul populaţiei.

Ulterior finalizării tranzacției, persoana în cauză a procedat la ridicarea cardului bancar, fără a prelua suma retrasă.

La scurt timp, o persoană necunoscută, respectiv o femeie de 50-60 de ani și-a însușit, pe nedrept, suma de aproximativ 1.900 de lei. Aceasta era însoțită de un bărbat, ulterior aceștia părăsind zona”, se arată într-un comunicat al Poliţiei.

Femeia în cauză avea părul tuns scurt și era îmbrăcată cu o geacă de culoare roz, pantaloni de culoare roșie, având pantofi de culoare închisă. Bărbatul care o însoțea purta pe cap o pălărie de culoare închisă, îmbrăcat cu o geacă de culoare  roșie, pantaloni de culoare albastră, având pantofi de culoare închisă cu dungi albe.

”Întrucât, până la acest moment, persoanele în cauză nu au fost identificate în vederea stabilirii răspunderii judiciare, pentru buna desfășurare a urmăririi penale, rugăm cetățenii care pot furniza informații cu privire la identitatea persoanelor bănuite să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să contacteze Poliția Municipiului Sfântu Gheorghe – Biroul de Investigații Criminale tel: 0267 307 400 interior 20257″, mai transmit polițiștii.

Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției Mediafax. A lucrat apoi în redacțiile B1Tv citeste mai mult
articolul original.

Poliția din Constanța organizează filtre rutiere după ce un bancomat a fost aruncat în aer la Castelu

18 November 2022 at 09:32
image

Un bancomat din comuna Castelu, județul Constanța, a fost aruncat în aer noaptea trecută, 17 noiembrie, autorii jafului apelând la explozibil pentru a distruge aparatul.

Cercetările par a se desfășura cu greu, de vreme ce în zonă nu există camere de supraveghere.

Un bancomat a fost aruncat în aer în județul Constanța

După ce un bancomat a fost aruncat în aer, conform declarațiilor furnizate de IPJ Constanța, polițiștii au fost sesizați printr-un apel la numărul unic de urgență 112. Deplasându-se la fața locului, polițiștii au constatat că bancomatul a fost distrus ca urmare a unei explozii.

Potrivit surselor media, încă nu se știe cu exactitate câți bani se aflau în bancomat. Totodată, se pare că aparatul era amplasat la Căminul Cultural din localitate, iar camere de supraveghere nu ar exista în imediata apropiere.

Cercetările au fost preluate de polițiști ai Serviciului Investigații Criminale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

În cauză sunt continuate cercetările în vederea stabilirii identității persoanelor implicate și luarea măsurilor legale care se impun.

Jaf pe aeroportul din Moscova

În cadrul unui context asemănător, amintim că joi, 10 noiembrie, un jaf armat a avut loc la Moscova, pe aeroportul internațional Domodedovo , unde mai mulți bărbați înarmați cu arme de asalt cu intrat în clădire și au reușit să fure 4 milioane de dolari, potrivit surselor, care au mai precizat și că atacatorii au fugit  într-un Chevrolet Tahoe.

Autoritățile ruse au început de îndată căutarea suspecților și au lansat așa-zisul plan „Interceptarea”. Ministerul rus de interne și reprezentanții aeroportului nu au comentat la acea vreme aceste informații. Însă au fost negate informațiile RIA Novosti, conform cărora s-au tras focuri de armă pe parcursul jafului.

Agenția de stat Tass a precizat atunci că la aeroportul Domodedovo, persoane neidentificate înarmate cu mitraliere au furat doi saci cu patru milioane de dolari. De altfel, pe lângă banii furați, jefuitorii ar mai fi furat și două mașini de lux, un Lexus și un Toyota Land Cruiser, care au fost descoperite, ulterior, de polițiști.

În baza aceleiași idei, reiterăm faptul că la data de 1 noiembrie, Poșta Română a fost jefuită de un angajat, ce ar fi furat un sac cu bani care se afla în mașina instituției. Suma pe care bărbatul și-ar fi însușit-o este de 278.000 de Lei, aproximativ 60.000 de Euro. Cel care a semnalat această faptă polițiștilor a fost un reprezentat al Poștei Române, care a explicat că sacul cu bani a fost furat din mașină în timp ce se afla pe o stradă din Chiajna. Persoana suspectată că ar fi furat sacul cu bani este un angajat al Poștei Române, care îl însoțea pe reprezentant.

Reprezentantul Poștei Române a mărturisit polițiștilor că sacul se afla în mașina cu care îl transportă în mod obișnuit, astfel, cel bănuit ar fi chiar persoana care îl însoțea la livrarea banilor, un alt angajat al instituției. După apelul la numărul unic de urgență 112, efectuat în jurul orei 11:00, oamenii legii s-au deplasat la fața locului pentru a face cercetările necesare. La scurt timp, au identificat un bărbat, în jurul vârstei de 30 de ani, ce s-a dovedit a fi principalul suspect al jafului.

Acum însă, după ce un bancomat a fost aruncat în aer în județul Constanța în noaptea de 17 spre 18 noiembrie, poliția efectuează filtre rutiere pentru a găsi făptașii.

articolul original.

Bancomat aruncat în aer, în Constanța, chiar lângă sediul Poliției. Autoritățile caută făptașii

18 November 2022 at 08:44
image

Un bancomat a fost aruncat în aer în județul Constanța în noaptea de joi spre vineri. Ofițerii de poliție cercetează cazul.

Polițiștii din cadrul Secției 4 Rurală Medgidia au fost sesizați noaptea trecută, prin apel 112, cu privire la faptul că un bancomat din comuna Castelu a fost spart.

„Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, iar bancomatul este distrus ca urmare a unei explozii. Cercetările au fost preluate de polițiști ai Serviciului Investigații Criminale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Zeci de forțe de intervenție, inclusiv trupe antitero cu câini de urmă, îi caută vineri dimineață, 18 noiembrie, pe hoții care au aruncat în aer un bancomat amplasat pe clădirea aflată chiar lângă sediul primăriei și al Poliției Castelu, din județul Constanța.

Nu se știe câți bani erau în bancomat

În cauză sunt continuate cercetările în vederea stabilirii identității persoanelor implicate și luarea măsurilor legale care se impun.

Cercetările au fost preluate de polițiști ai Serviciului Investigații Criminale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

De asemenea, încă nu se știe câți bani se aflau în bancomat.

Totodată, se pare că aparatul era amplasat la Căminul Cultural din localitate, iar în apropiere nu ar exista camere de supraveghere, potrivit Observator.ro.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
articolul original.

Un bistrițean a scos bani de pe card și i-a pierdut în fața bancomatului

16 November 2022 at 15:36

Ghinion pentru un bistrițean care a scos bani de pe card și a pierdut suma chiar în fața bancomatului, înainte să apuce să se bucure de ea.

Suma a fost găsită de o femeie din Poiana Ilvei și deși a fost pierdută de mai bine de o lună, încă nu a fost revendicată.
O femeie din Poiana Ilvei a găsit acum mai bine de o lună, mai exact în 14 octombrie, în fața bancomatului amplasat la intrarea în magazinul Kaufland de pe Calea Moldovei suma de 500 de lei. Suma a fost retrasă de un bistrițean de pe un card emis în străinătate și pierdută la scurt timp după.

Aceasta a ajuns la Inspectoratul de Poliție Județean și deși a fost pierdută acum o lună, încă nu a fost revendicată.

În 9 noiembrie o altă femeie din Bistrița a găsit, pe jos, în fața Școlii Generale nr. 1 din Bistrița, de pe strada Împăratu Traian o altă sumă de bani. Și suma respectivă a ajuns pe mâinile polițiștilor, care așteaptă proprietarii să revendice banii.

„Dacă ați pierdut bani în Bistrița (strada Calea Moldovei sau Împăratu Traian) sunteți așteptați la sediul Poliției din municipiul Bistrița ca să vă recuperați paguba sau la numărul de telefon 0758237605”, transmite IPJ BN.

Citește și: Vânzarea de petarde în Bistrița, interzisă. Primarul Ioan Turc: Vrem atmosferă de sărbătoare, nu de front

articolul original.

CEC Bank lansează retragerile contactless la peste 550 de bancomate

19 September 2022 at 10:41
image

Clienții pot retrage bani de pe card de la bancomatele CEC Bank direct cu telefonul, cu ceasul smart sau cu alte dispozitive contactless.

Funcționalitățile contactless sunt disponibile la peste 550 de bancomate și multifuncționale de plată de generație modernă din rețeaua CEC Bank și permit retrageri și operațiuni fără introducerea cardului.

”Digitalizarea este viitorul, iar soluțiile care ne fac viața mai ușoară se bucură de o adopție rapidă. Potrivit studiilor, 1 din 4 utilizatori frecvenți de carduri folosesc deja portofelele digitale Google Wallet și Apple Pay – și-au înrolat cardurile pentru a le folosi direct de pe telefon – și numărul de utilizatori este în continuă creștere.”

Cristian Tudorancea, Director Carduri în cadrul CEC Bank

Pentru efectuarea unei operațiuni contactless, clientul doar apropie de bancomat telefonul, ceasul smart (Fitbit Pay, Garmin Pay) sau cardul, fără a mai fi necesară introducerea cardului în fanta specială. Astfel, durata unei operațiuni se reduce cu cel puțin 30 de secunde – timp necesar pentru scoaterea cardului din portofel, introducerea în bancomat și recuperarea acestuia după tranzacție. Și, în plus, nu există riscul blocării cardului în bancomat.

Funcționalitățile contactless sunt disponibile atât pentru clienții CEC Bank, cât și pentru utilizatorii de carduri emise de alte bănci care permit realizarea de tranzacții contactless la alte bancomate decât celedin rețeaua proprie.

Tipurile de operațiuni ce pot fi efectuate contactless la bancomatele CEC Bank sunt: retrageri de numerar, interogări de sold, generarea de mini-extrase de cont sau plata facturilor, iar la multifuncționalele de plată (MFM-uri) se pot realiza și retrageri și depuneri în euro, precum și schimburi valutare. Pentru anumite tipuri de operațiuni, cum ar fi activarea cardului sau personalizarea PIN-ului, din motive de siguranță, este necesară în continuare prezentarea cardului fizic.

Operațiunile contactless la bancomate și multifuncționale de plată CEC Bank pot fi realizate cu cardul fizic, cu telefonul – folosind aplicațiile de tip portofel digital Apple Pay sau GPay, sau cu ceasuri smart (Garmin Pay, Fitbit Pay).

În prezent, peste 550 de bancomate și multifuncționale de plată CEC Bank permit realizarea de operațiuni contactless, urmând ca numărul acestora să crească în perioada următoare la circa 900.

Începând cu a doua jumătate a anului 2020, CEC Bank a demarat un amplu proces de modernizarea a întregii flote de bancomate și multifuncționale de plată – care permit clienților băncii și operațiuni de depunere-retrage în euro, pe lângă lei, dar și schimburi valutare. În prezent, rețeaua CEC Bank include peste 1.300 de bancomate, din care peste 850 de generație nouă.

articolul original.

Reținuți pentru furturi din bancomate din Neamț și alte trei județe

29 August 2022 at 08:18
image

Doi bărbați au fost reținuți de polițiști, fiind bănuiți că, în ultimele două luni, ar fi spart mai multe bancomate de pe raza județelor Bacău, Vrancea, Neamţ şi Braşov.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bacău au documentat activitatea infracțională a unor persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni de furt din ATM-uri unităţi bancare, prin metoda „Cash Trap”, informează IPJ Bacău. Astfel, au fost identificaţi doi bărbați, de 33 și 44 de ani, ambii din municipiul Bacău, care, în perioada iulie – august 2022, prin folosirea unor dispozitive artizanale, ar fi reuşit sustragerea mai multor sume de bani. Bănuiții ar fi acţionat pe raza județelor Bacău, Vrancea, Neamţ şi Braşov.

Polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale Bacău, împreună cu luptători pentru acțiuni speciale, criminaliști, polițiști de ordine publică din Blăgeşti şi Gârleni, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară, unul pe raza municipiului Bacău şi altul pe raza comunei Gârleni, ocazie cu care au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă (dispozitive de blocare a fantei eliberare numerar, telefoane mobile, cartele SIM, scule etc).

„În baza unor mandate de aducere, cei doi bănuiți au fost conduşi la sediul IPJ Bacău, unde, în baza probatoriului administrat, a fost dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Ulterior, faţă de bărbatul de 44 de ani, instanţa de judecată a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar împotriva celui de 33 de ani, a fost luată măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 zile”, a precizat subcomisar de poliţie Cătălina Păduraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

articolul original.
  • There are no more articles
❌