ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Horoscop de februarie

2 February 2023 at 07:00
image

Berbec

Până la 20 februarie, tranzitul Lunii amplifică puterea și influența pe care o exercită nativii din Berbec. Acest aspect îi ajută să își atingă obiectivele și să fie cunoscuți. Orice problemă pe care o întâmpină Berbecii ar trebui să fie mai ușor de rezolvat. Acesta este un moment bun pentru a începe noi relații. Între 10-18 februarie, Mercur fluidizează gândirea nativilor. Ideile curg rapid, conversațiile sunt prietenoase. Este o perioadă foarte bună pentru a scrie, a vorbi, în general pentru a exprima convingerile proprii. Din 19 februarie, Venus relaxează Berbecii. Aceștia devin mai iubitori și mai afectuoși. Farmecul și frumusețea, amplificate de astre, transformă Berbecii în persoane fascinante și populare.

Taur

Tranzitul Lunii testează caracterul nativilor din Taur prin diferite provocări, până la 20 februarie. Taurii care sunt deja pe Cale, vor înregistra progrese și vor fi focusați pe obiectivul principal. Dacă apar dezamăgiri și unele cauze par a fi pierdute, atunci este momentul pentru o reevaluare a obiectivelor. Între 10-18 februarie, Mercur poate grăbi gândurile nativilor. Aceștia pot avea probleme cu exprimarea. Este o perioadă în care Taurii au de ascultat decât de a oferi sfaturi sau sugestii. Nu este o perioadă optimă pentru a lua decizii importante, chiar dacă sunt presiuni pentru a face asta. Mercur oferă în perioada 6-18 februarie optimism, perspicacitate și o perspectivă largă asupra viitorului.

Gemeni

Până pe 20 februarie, tranzitul Lunii are o influență armonioasă și relaxantă asupra nativilor din Gemeni. Dacă doresc să își găsească un partener, acum este o perioadă în care astrele susțin întâlnirile și deschid căile de comunicare. Gemenii se bucură de o încredere deosebită în forțele proprii, ceea ce le aduce câștiguri și în viața profesională. Vor fi susținuți de către persoane importante. Până la 5 februarie, Venus deschide apetitul nativilor pentru iubire și afecțiune. Unii dintre nativi vor trăi tristeți datorate anxietății sociale, timidității sau dificultățile financiare.

Rac

Din 17 februarie și până la început de martie, Soarele oferă Racilor calm interior și echilibru, aspecte care oferă un plus de armonie relațiilor nativilor. Racii devin mai eficienți și mai productivi, astfel că aceste zile sunt perfecte pentru ca nativii să își facă cunoscute realizările. Șefii Racilor vor aprecia atitudinea și inițiativele acestora. Din 19 februarie și până la început de martie, Venus deschide sufletul nativilor. Aceștia vor simți nevoia arzătoare de a fi iubiți. Unii dintre nativi este posibil să sufere datorită lipsei dragostei. Vor trăi unele întârzieri și greutăți în viața afectiv-sentimentală. Cu toate acestea, Soarele amplifică încredere în sine, aspect care îi ajută pe Raci să evite unele neplăceri.

Leu

Până la 5 februarie, Marte susține puternic energia, inițiativa, încrederea în sine și curajul nativilor din Leu. Aceștia reușesc să-și impresioneze superiorii. Atracția sexuală și carisma nativilor sunt la cote ce depășesc maximul cunoscut, astfel că este o perioadă excelentă pentru întâlniri sau îmbunătățirea relațiilor. O atitudine competitivă, dar cooperantă, este ideală pentru a începe proiecte noi. În perioada 10-18 februarie, Mercur poate genera stres mental, neliniște, neînțelegeri și certuri. Cuvintele, ideile, opiniile sau planurile Leilor se pot confrunta cu opoziție din partea altora. Atenție la folosirea cuvintelor, pentru a nu jigni. Deciziile importante nu trebuie să fie luate în grabă.

Fecioară

Până pe 6 februarie, Venus și Marte poate genera stări de furie, lipsa autocontrolului și impulsivitate. Dorința sexuală crescută și o serie de evenimente care îi introduc pe nativi în stări competiționale pot provoca tensiuni în relațiile lor. Fecioarele au tendința să renunțe la unele standarde ridicate doar pentru a avea parte de o întâlnire. Pot răbda câteva zile și lucrurile vor intra în normal. Din 17 februarie, vreme de două săptămâni, Soarele creează presiune ce vine din partea concurenților sau a superiorilor nativilor. Aceștia par să îngreuneze viața Fecioarelor. Cel mai bine este ca nativii să se retragă din situațiile care provoacă aceste stări.

Balanță

Luna Plină din 5 februarie, oferă nativilor din Balanță până la 20 februarie, încredere în sine, echilibru interior și mulțumire. Pentru nativi se recomandă acum să se pună și „în pielea celuilalt” pentru a putea observa-în mod rezonabil și rațional-toate aspectele. Astfel, nativii vor reuși să-și rezolve o mulțime de probleme personale și de relație. Relațiile intime devin mai intense, dacă sunt susținute de emoții și respect reciproc. Din 15 februarie și până în prima decadă din aprilie, Jupiter oferă Balanțelor un ajutor uriaș pentru a face progrese în viață. Unii dintre nativi se vor distra mai mult și vor câștiga mai mulți bani. Dar, cheia succesului este moderația. De asemenea, este bine să se evite optimismul exagerat, lăcomia, încrederea în sine exacerbată sau extravaganțele.

Scorpion

Începând cu 17 februarie, Soarele aduce calm interior și echilibru pentru nativii din Scorpion. Acest aspect le îmbunătățește relațiile de cuplu și pe acelea de serviciu. Nativii reușesc să fie foarte eficienți și productivi, motiv pentru care ei trebuie să fie atenți și la promovarea rezultatelor proprii. În acest mod ajung să fie cunoscuți de persoanele care îi pot ajuta. Din 20 februarie și până după jumătatea lui martie, tranzitul Lunii are o influență armonioasă și relaxantă. Scorpionii care își caută perechea, vor descoperi persoana potrivită pentru această perioadă. Încrederea în forțele proprii se traduce prin câștiguri și în viața profesională. Nativii vor primi ajutor de la persoane importante.

Săgetător

Până pe 6 martie, Marte amplifică rezistența celor cu care comunică Săgetătorii, mai ales dacă nativii sunt egoiști sau cuminți în relaționare. Comportamentul asertiv nu este o soluție universală. Bătăliile trebuie alese cu grijă, iar un compromis sau o retragere tactică ar putea fi cel mai bun lucru în anumite cazuri. Exercițiile fizice și munca grea pot ameliora tensiunea, dar se recomandă evitarea suprasolicitărilor și asumarea riscurilor. Până pe 10 februarie, Soarele aduce energia, entuziasmul și creativitatea. Toate acestea sunt dăruite de astrul vieții Săgetătorilor, pentru a se bucura de viață și pentru a avea succes.

Capricorn

Primele trei decade din februarie stau sub razele emise de Lună, aflată în tranzit. Nativii sunt plini de energie, de vitalitate și entuziasm. Acesta este momentul perfect pentru noile începuturi. Încrederea în forțele proprii și inițiativa îi ajută pe Capricorni să își atingă obiectivele. Nativii au ocazia să facă o impresie bună asupra celor care au puterea de a le schimba viața în mai bine. Până pe 11 februarie, Mercur aduce nativilor multe întâlniri, corespondență, activități sociale, informații noi de procesat și decizii de luat. Nativii vor interacționa mai mult în cartierul unde locuiesc, cu frații, cu școlile și pe internet.

Vărsător

Până pe 20 februarie, efectele Lunii Pline din 5 februarie sporesc dorința sau nevoia de a realiza lucruri mari și, mai ales de a reuși. Unii dinte nativi au predispoziție să fie mai sensibili emoțional. Cheia succesului este cooperarea. Din 15 februarie  și  până la început de aprilie, Jupiter oferă Vărsătorilor dezvoltarea pe plan personal, fericire și multe ocazii de a reuși. Vărsătorii se simt optimiști și vor dori să experimenteze. Între 17-25 februarie, Mercur și Jupiter amplifică optimismul, capacitatea nativilor de a vedea lucrurile în perspectivă și intuiția orientată spre viitor. Acesta este un moment excelent pentru a face planuri. Diplomația oferă nativilor maxim de avantaje.

Pești

Până pe 12 februarie, Mercur aduce fluiditate în gândire, precum și conversații prietenoase. Peștii au acum o capacitate crescută de a absorbi o mulțime de informații. Studiile și examenele ar trebui să meargă bine. Acesta este, de asemenea, un moment bun pentru a  face planuri și pentru stabilirea unei strategii pe termen mediu. Neptun poate deschide ușa spre o perspectivă mai spirituală asupra vieții. Aceste trăiri spirituale intense îi pot face pe nativi să se simtă vulnerabili. Mercur în colaborare cu Neptun sensibilizează Peștii și le umplu sufletul de compasiune. Acesta este un moment bun pentru munca artistică și creativă.
articolul original.

Horoscop 19-25 ianuarie

19 January 2023 at 07:44
image

„Orice ar face părinţii, foarte rar pot înfrânge pornirile sufletești ale copiilor lor. Prezenţa unor calităţi înnăscute poate fi explicată prin faptul că omul, în vieţile anterioare, a fost de exemplu un muzician, şi venind în viaţa actuală, simte o înclinare spre muzică. Asimilând vertiginos cunoştinţele şi cu un talent ce se impune atenţiei încă din primii ani ai copilăriei, profesorul său constată o aptitudine ce uimeşte. Un asemenea spirit va căuta să se reîntrupeze într-o familie cunoscătoare de muzică, în stare să-i ofere un corp fizic delicat, un sistem nervos vibrant la undele sonore” – Prof. Scarlat Demetrescu, Din tainele vieții și ale universului

Berbec

Luna Nouă din 21 ianuarie susține nativii din Berbec. Cele mai multe acțiuni se concentrează asupra muncii, iar prietenii îi vor susține pe nativi. Luna Nouă cade în Vărsător și luminează Casa bucuriei, fericirii și prieteniei Berbecilor. Acum are loc o conjunctură specială, deoarece Pluton se află într-un unghi ideal față de Jupiter, ceea ce indică oportunitatea. Acesta este un aspect al succesului, mai ales în ceea ce privește progresul impresionant în carieră. Marte va rămâne în Gemeni până pe 25 martie și vă va dinamiza Casa călătoriilor pe distanțe scurte. Acum, dacă nativii simt nevoia unei scurte vacanțe, momentul este foarte bine ales. Berbecii vor avea o mulțime de opțiuni: la casa unui prieten, pensiuni, complexe turistice originale.

Taur

Luna Nouă din 21 ianuarie cade în Vărsător. Acest aspect astrologic marchează un punct fabulos în cariera Taurilor. Alături de Luna Nouă se află Soarele, Venus și Saturn, toate aflate în Vărsător. Taurii au primit provocarea lui Saturn de a-și face un renume încă din 2020. A trecut ceva timp de atunci și toată muncă grea depusă în favoarea carierei va fi răsplătită. Luna Nouă și Jupiter oferă un impuls fantastic carierei nativilor. Progresul nativilor va fi observat de cineva ce are o mare influență și le va propune Taurilor o poziție mai bună.

Gemeni

Luna Nouă din 21 ianuarie ce cade în Vărsător încurajează călătoriile îndepărtate, importul-exportul de idei, bunuri și servicii. Luna Nouă oferă toate energiile ce deblochează talentul scriitoricesc, oferă fluiditate în vorbire, deschide talentul în vânzări. Pentru unii Gemeni, Luna Nouă oferă succes în cercetarea științifică. Aceasta este o Lună Nouă ce deschide o nouă cale în viață. Pentru a lucra pentru visul propriu se recomandă ziua de 24 ianuarie, când Soarele din Vărsător trimite semnale lui Jupiter aflat în Berbec. Această zi trebuie folosită la maximum. Marte se află în Gemeni, astfel că ceva îi va face fericiți pe nativi.

Rac

Luna Nouă din 21 ianuarie este specială. Această Lună Nouă luminează Casa banilor altor persoane. Racii au acum ocazia de a primi un bonus, un premiu în bani sau un cadou, o plată de asigurare, pensia pentru copii care nu a fost plătită la timp sau bani care li se datorează. Casa banilor altor persoane ajută Racii să își finanțeze unele vise-burse, împrumuturi pentru studenți și ajutor financiar universitar, împrumuturi pentru îmbunătățirea locuințelor și împrumuturi pentru automobile, linii de credit pentru afaceri. De remarcat că Marte este foarte prietenos cu această Lună Nouă, iar Marte este planeta acțiunii. Soarele și Jupiter sunt sincrone pe 24 ianuarie. Acum este excelent ca Racii să prezinte o idee sau să lanseze un produs sau serviciu.

Leu

Ziua de 24 ianuarie ar putea fi ziua anului pentru Lei. Jupiter și Soarele își unesc astăzi forțele și o persoană importantă îi va observa pe nativi și activitățile lor. O sumă mare de bani se poate îndrepta către Lei. Luna Nouă din 21 ianuarie cade în Vărsător și luminează Casa căsătoriei și a parteneriatului Leilor. Se pare că această Lună Nouă este perfectă pentru Leii îndrăgostiți pentru a se logodi sau pentru a se căsători. Orice uniune pe care o realizează acum nativii din Leu, în viața personală sau profesională, va funcționa bine. Această Lună Nouă transmite nativilor faptul că nu trebuie să treacă prin viață făcând totul singuri.

Fecioară

O misiune complet nouă ar putea primi nativii din Fecioară odată cu apariția Lunii Noi pe 21 ianuarie. Această misiune poate fi asociată cu cu high-tech și științe sau științe sociale, televiziune/streaming. Marte și Luna Nouă aduc pentru Fecioare tot ceea Universul poate oferi mai bun. De menționat că Marte se află în Casa faimei și a onorurilor Fecioarelor. Dacă nativii vor lucra din greu pentru această nouă misiune, vor deveni cunoscuți în domeniu. La 24 ianuarie, Jupiter își unește forțele cu Soarele, aspect deosebit de benefic pentru cariera nativilor. Este ziua perfectă pentru a discuta despre bani.

Balanță

Luna Nouă din 21 ianuarie cade în Vărsător și luminează Casa copiilor nativilor din Balanță. Dacă aceștia speră să aibă un copil, să încerce imediat după Luna Nouă. Dacă au avut probleme cu concepția, Luna Nouă dezvăluie motivele infertilității cu ajutorul unui specialist. Unele femei din Balanță pot opta și pentru congelarea ovulelor, aspect care le ajută să mai câștige timp. Luna Nouă scoate la suprafață creativitatea nativilor. Ideile Balanțelor sunt clare și cursive, chiar inovatoare, deoarece Luna Nouă se află în Vărsător. Luna este conducătorul natural Casei carierei nativilor din Balanță. Cine dorește să își schimbe locul de muncă, această Lună Nouă oferă idei foarte bune.

Scorpion

Casa de acasă și a familiei Scorpionilor este luminată de Luna Nouă din 21 ianuarie ce cade în Vărsător. Jupiter se află în Casa proiectelor de zi cu zi a nativilor, simultan cu Luna Nouă. Scorpionii pot primi un nou loc de muncă, aproape în mod miraculos. Acest aspect se poate materializa și cu mutarea într-o nouă locuință, dacă nativii au suficienți bani pentru aceasta. Marte se află în Casa financiară a Scorpionilor, iar Luna Nouă netezește orice cale de a face o afacere sau o negociere. La 24 ianuarie, Soarele și Jupiter lucrează împreună. Nativii pot face acum o afacere foarte bună la serviciu sau pot primi o însărcinare interesantă, care aduce venituri mai mari.

Săgetător

Luna Nouă din 21 ianuarie ce cade în Vărsător îi trimite pe Săgetători să își facă bagajele pentru o călătorie rapidă. Influența Lunii îi ajută pe nativi să ajungă într-un mediu nou, care se dovedește va fi salvator din punct de vedere financiar. Această călătorie se va dovedi una extrem de romantică: Jupiter se află în Casa iubirii adevărate și a romantismului și, împreună cu Luna Nouă și Soarele, oferă o evadare conform viselor Săgetătorilor. Marte se află în Casa parteneriatelor, astfel că nativii care se află într-o relație stabilă vor trăi ceva deosebit împreună. Pentru nativii care nu și-au oficializat relația, week-end-ul din 21-22 ianuarie este atât de romantic, încât s-ar putea să se logodească sau să se căsătorească.

Capricorn

Veniturile nativilor cresc și datorită Lunii Noi din 21 ianuarie ce cade în Vărsător. Capricornii care speră să obțină o mărire de salariu, să își facă curaj să solicite asta. Pluton, Luna Nouă în Vărsător și Uranus vor deschide mai multe uși pentru ca nativii să obțină mai mulți bani, începând cu 22 ianuarie. Pe 24 ianuarie, munca și banii vor aduce profituri uriașe pentru Capricorni. Soarele și Jupiter sunt sincronizați în această zi. Acest aspect este o raritate financiară din punct de vedere astrologic.

Vărsător

Luna Nouă din 21 ianuarie cade în Vărsător. Dar, simultan, Jupiter se află în Berbec și transmite raze de aur pentru nativii din Vărsător. Această conjunctură conduce la o excursie distractivă, cu un strop de lux. Aici poate interveni și ajutorul de la o soră, un frate sau un văr. Jupiter și Soarele sunt perfect aliniate pe 24 ianuarie. Cei care au de semnat un contract, să o facă pe 24 ianuarie. Acesta este cadoul anual de naștere oferit de univers. Energia acestei Luni Noi poate fi utilizată în orice doresc nativii din Vărsător. Este singura perioadă din an când nativii pot alege.

Pești

Creativitatea Peștilor este la cote maxime datorită Lunii Noi ce luminează Casa subconștientului pe 21 ianuarie. Luna Nouă se află în Vărsător și recomandă nativilor care lucrează la proiecte creative să se retragă în zone sălbatice. În acest caz, este vorba despre singurătate. Dacă nativii reușesc să se izoleze, vor deveni foarte intuitivi în domeniul creației. Pe lângă puterea Lunii Noi, Uranus își aduce contribuția: toată inovația și originalitatea de care dispune o transmite Peștilor începând cu 22 ianuarie. De asemenea, Casa subconștientului este asociată și cu secretele. Peștii vor afla despre un secret ce a fost ascuns de către cineva apropiat.
articolul original.

BNR: Balanţa de plăţi şi datoria externă – noiembrie 2022

13 January 2023 at 16:13
image

În perioada ianuarie – noiembrie 2022p contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 25 340 milioane euro, comparativ cu 15 666 milioane euro în perioada ianuarie – noiembrie 2021. În structura acestuia, balanţa bunurilor a consemnat un deficit mai mare cu 8 595 milioane euro, balanța serviciilor a înregistrat un excedent mai mare cu 2 415 milioane euro, balanța veniturilor primare a înregistrat un deficit mai mare cu 4 252 milioane euro, iar balanța veniturilor secundare a înregistrat un excedent mai mare cu 758 milioane euro.

Contul curent al balanței de plăți (mil. euro)
  Ianuarie – noiembrie 2021 Ianuarie – noiembrie 2022p
CREDIT DEBIT SOLD CREDIT DEBIT SOLD
CONTUL CURENT (A+B+C) 100 034 115 700 -15 666 124 720 150 060 -25 340
A. Bunuri şi servicii 88 841 101 157 -12 316 111 905 130 401 -18 496
a. Bunuri 64 098 84 900 -20 802 79 708 109 105 -29 397
      b. Servicii 24 743 16 257 8 486 32 197 21 296 10 901
–  servicii de prelucrare a bunurilor aflate în proprietatea terţilor 2 266 139 2 127 2 719 148 2 571
– transport 6 877 3 030 3 847 9 101 4 166 4 935
–  turism – călătorii 2 441 3 901 -1 460 3 609 6 534 -2 925
–  servicii de telecomunicații,      informatice și informaționale 6 168 2 685 3 483 8 168 3 278 4 890
– alte servicii 6 991 6 502 489  8 600 7 170 1 430
B. Venituri primare 6 146 10 445 -4 299 6 332 14 883 -8 551
C. Venituri secundare 5 047 4 098 949 6 483 4 776 1 707
p) date provizorii

Investiţiile directe ale nerezidenţilore în România au însumat 10 296 milioane euro (comparativ cu 8 021 milioane euro în perioada ianuarie – noiembrie 2021), din care participațiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au însumat valoarea netă de 7 308 milioane euro, iar creditele intragrup au înregistrat valoarea netă de 2 988 milioane euro.

În perioada ianuarie – noiembrie 2022, datoria externă totală a crescut cu 7 133 milioane euro. În structură:

 • datoria externă pe termen lung a însumat 97 407 milioane euro la 30 noiembrie 2022 (67,8 la sută din totalul datoriei externe), în scădere cu 0,1 la sută față de 31 decembrie 2021;
 • datoria externă pe termen scurt a înregistrat la 30 noiembrie 2022 nivelul de 46 311 milioane euro (32,2 la sută din totalul datoriei externe), în creștere cu 18,6 la sută față de 31 decembrie 2021.
Datoria externă a României şi serviciul datoriei externe (mil. euro)
  Datoria externă Serviciul datoriei externe, ian – noi. 2022p
Sold la 31.12.2021 Sold la 30.11.2022p
1. Administrația publică 58 816     58 450 7 221
  Numerar și depozite 283 925 1 790
  Titluri de natura datoriei* 47 192 43 681 4 230
   Împrumuturi 11 286 13 567 1 127
   Credite comerciale și avansuri 51 273 74
   Alte pasive 4 4 0
2. Banca Centrală 3 366 3 445 26
 Numerar și depozite 1 1 0
      Titluri de natura datoriei 0 0 0
  Împrumuturi 0 0 0
  Alocări de DST 3 365 3 444 26
  Alte pasive 0 0 0
 3. Societăți care acceptă depozite, exclusiv banca centrală 7 798 10 070 7 848
  Numerar și depozite 7 187 8 637 7 352
  Titluri de natura datoriei 591 1 296 353
   Împrumuturi 0 0 0
  Alte pasive 20 137 143
4. Alte sectoare 25 534 28 028 21 560
  Numerar și depozite 0 0 0
  Titluri de natura datoriei 1 220 796 577
   Împrumuturi 13 175 12 983 10 603
   Credite comerciale și avansuri 10 963 14 005 10 149
   Alte pasive 176 244 231
I. Datoria externă  (1+2+3+4)** 95 514 99 993 36 655
II. Investiția directă: credite intra-grup 41 071 43 725 25 863
Total datoria externă  (I+II)

din care:

136 585 143 718 62 518
    Termen scurt 39 041 46 311 45 130
    Termen lung 97 544 97 407 17 388
p) date provizorii

*Evoluția stocului titlurilor de natura datoriei emise de Administrația publică a fost determinată de emisiuni noi în valoare de 8,4 miliarde euro, de răscumpărări de 1,9 miliarde euro, de influența variației cursului de schimb de 0,8 miliarde euro, precum și de influența negativă de aproximativ 9,9 miliarde euro, rezultată din scăderea prețurilor acestor instrumente și de alte operațiuni pe piața secundară.

**excluzând instrumentele de datorie de natura investiției directe

Rata serviciului datoriei externe pe termen lung a fost 15,5 la sută în perioada ianuarie – noiembrie 2022, comparativ cu 17 la sută în anul 2021. Gradul de acoperire a importurilor de bunuri și servicii la 30 noiembrie 2022 a fost de 4,3 luni, în comparație cu 4,9 luni la 31 decembrie 2021.

Gradul de acoperire a datoriei externe pe termen scurt, calculată la valoarea reziduală, cu rezervele valutare la BNR la 30 noiembrie 2022 a fost de 78,8 la sută, comparativ cu 79,4 la sută la 31 decembrie 2021.

Precizări metodologice       

 1. 1. Datele prezentate în acest comunicat sunt revizuite lunar. Pentru a vizualiza datele aferente perioadei curente, precum și pe cele revizuite pentru perioada de comparație, se poate accesa link-ul Seturi de date. Seriile de date istorice lunare şi trimestriale începând cu anul 2005 se regăsesc în Baza de date interactivă.
 2. 2. Standardul metodologic internaţional pentru elaborarea balanţei de plăţi este asigurat de Manualul FMI Balanţa de plăţi şi poziţia investiţională internaţională, ediţia a-VI-a (BPM6). Metodologia BPM6 a fost transpusă în legislaţia europeană prin Regulamentul (UE) nr. 555/2012 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 184/2005 al Parlamentului European și al Consiliului privind statisticile comunitare ale balanței de plăți, ale comerțului internațional cu servicii și ale investițiilor străine directe, în ceea ce privește actualizarea cerințelor referitoare la date și a definițiilor.
 3. 3. Pentru interpretarea datelor, la contul curent se vor avea în vedere următoarele: 1. Bunuri (pe principiul balanţei de plăţi): Sursa datelor: Institutul Naţional de Statistică – Comerţul internaţional cu bunuri. Importurile FOB se calculează de BNR pe baza coeficientului de transformare CIF/FOB determinat de INS: http://www.insse.ro/cms/files/statistici/Importuri_CIF_FOB/coeficient_CIF_FOB.pdf. Principiul balanţei de plăţi presupune înregistrarea bunurilor pe criteriul „schimbului de proprietate economică” (se includ bunurile care intră în proprietatea rezidenţilor, indiferent dacă bunurile trec sau nu frontiera ţării respective), în timp ce în statistica comerţului internaţional, bunurile se înregistrează după criteriul „trecerii frontierei” (se includ bunurile care trec frontiera, indiferent dacă se află sau nu în proprietatea rezidenţilor). Pentru asigurarea respectării principiului „schimbului de proprietate economică”, datele furnizate de INS sunt ajustate de BNR, astfel că valorile exportului şi importului de bunuri din balanţa de plăţi sunt diferite de cele din statistica comerţului internaţional cu bunuri;

3.2. Servicii: Sursa datelor: Cercetarea statistică trimestrială privind comerţul internaţional cu servicii;

3.3 Venituri primare: includ venituri din muncă, venituri din investiţii în active financiare (investiţii directe, de portofoliu şi alte investiţii) şi alte venituri primare (impozite, subvenții);

3.4 Venituri secundare: includ transferuri curente private şi transferuri ale administraţiei publice.

 1. 4. Investiţii străine directe: Creditele dintre intermediari financiari afiliaţi (bănci, IFN-uri) nu sunt considerate de natura investiţiilor directe, ci se înregistrează în contul financiar/alte investiţii.
 2. 5. Standardul statistic privind structura datoriei externe pe sectoare instituționale este asigurat de manualele FMI, External Debt Statistics Guide for Compilers and Users, (2014), Balance of Payments and International Investment Position, ediția a-VI-a (BPM6) și System of National Accounts 2008 (SNA).
 3. 6. Rata serviciului datoriei externe pe termen lung se calculează ca raport între serviciul datoriei externe pe termen lung și exportul de bunuri și servicii.
 4. 7. Gradul de acoperire a importurilor de bunuri și servicii se calculează ca raport între rezervele internaționale ale României (valută + aur) la sfârșitul perioadei și importul mediu lunar de bunuri și servicii din perioada respectivă.
 5. 8. Gradul de acoperire a datoriei externe pe termen scurt, calculată la valoarea reziduală, cu rezervele valutare la BNR se determină ca raport între rezervele valutare la BNR și datoria externă pe termen scurt calculată la valoarea reziduală (soldul datoriei externe pe termen scurt la care se adaugă plățile de rate de capital aferente datoriei externe pe termen lung scadente în următoarele 12 luni).

Următorul Comunicat de presă lunar “Balanța de plăți și datoria externă” va apărea pe data de 13 februarie 2023.

e date estimate

articolul original.

BNR anunță ‘dezastrul’ pentru români: Datoria externă totală a României a ajuns la 143,71 miliarde euro

13 January 2023 at 15:15
image

Datoria externă totală a României a crescut cu 7,13 miliarde euro, în primele 11 luni din 2021, la 143,71 miliarde euro, de la 136,58 miliarde euro la 31 decembrie 2021, arată datele publicate vineri de Banca Naţională a României (BNR).

”În perioada ianuarie – noiembrie 2022, datoria externă totală a crescut cu 7,133 miliarde uro. În structură: datoria externă pe termen lung a însumat 97,407 miliarde euro la 30 noiembrie 2022 (67,8 la sută din totalul datoriei externe), în scădere cu 0,1% faţă de 31 decembrie 2021; datoria externă pe termen scurt a înregistrat la 30 noiembrie 2022 nivelul de 46,311 miliarde euro (32,2% din totalul datoriei externe), în creştere cu 18,6% faţă de 31 decembrie 2021”, arată datele BNR.

În perioada ianuarie – noiembrie 2022, contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 25,340 miliarde euro, comparativ cu 15 666 milioane euro în perioada ianuarie – noiembrie 2021. În structura acestuia, balanţa bunurilor a consemnat un deficit mai mare cu 8,595 miliarde euro, balanţa serviciilor a înregistrat un excedent mai mare cu 2,415 miliarde euro, balanţa veniturilor primare a înregistrat un deficit mai mare cu 4,252 miliarde euro, iar balanţa veniturilor secundare a înregistrat un excedent mai mare cu 758 milioane euro.

Investiţiile directe ale nerezidenţilor în România au însumat 10,296 miliarde euro (comparativ cu 8,021 miliarde euro în perioada ianuarie – noiembrie 2021), din care participaţiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au însumat valoarea netă de 7,308 miliarde euro, iar creditele intragrup au înregistrat valoarea netă de 2,988 miliarde euro.

Rata serviciului datoriei externe pe termen lung a fost 15,5% în perioada ianuarie – noiembrie 2022, comparativ cu 17% în anul 2021. Gradul de acoperire a importurilor de bunuri şi servicii la 30 noiembrie 2022 a fost de 4,3 luni, în comparaţie cu 4,9 luni la 31 decembrie 2021.

articolul original.

HOROSCOP 2023

12 January 2023 at 06:00
image

Berbec – planuri pe termen lung, putere, relații intense

Începând cu 2023, timp de vreo 7 ani, încrederea în sine, puterea și influența Berbecilor sunt guvernate de Pluton, în cea mai mare măsură. Majoritatea nativilor vor trăi starea motivațională de a avea putere pentru a-și atinge obiectivele. Relațiile pot părea mai intense, dar într-un sens bun. Legătura și sensul lucrurilor decurg dintr-o mai bună înțelegere a lumii. Talentele și abilitățile ascunse ale nativilor îi vor ajuta la progresul personal și profesional. Până în februarie 2023, Jupiter oferă vremuri bune și oportunități de dezvoltare pe toate planurile. Berbecii sunt fericiți, optimiști și entuziaști, adică tot ceea ce au nevoie pentru a intra în forță în trimestrul al II-lea din 2023. Eclipsa de Lună din mai poate provoca schimbări de dispoziție. Posibil să crească stresul, nativii devin anxioși și nesiguri. Adaptarea comportamentului ajută la restabilirea echilibrului emoțional și va ajuta la evitarea unor crize.

Taur – progres pe termen lung, smerenie, prosperitate

Din 2023 și până în 2030, Pluton va testa forța și caracterul Taurilor. Nativii vor trăi sub imperiul unor forțe extreme, care se materializează sub forma altor persoane și diferite circumstanțe. Pentru Tauri este important să știe cine sunt, să se ridice deasupra propriei condiții și să fie aleși acolo unde le este locul. Una dintre lecții le poate transforma ego-ul, identitatea și direcția vieții nativilor. Saturn, începe din martie 2023 să aducă un progres constant spre obiectivele Taurilor pe termen lung. Timp de un an, Saturn ghidează drumul nativilor. În trimestrul II și III, Jupiter oferă nativilor vremuri bune și oportunități de creștere materială și spirituală. Jupiter întărește credința și încredere în sine, dezvoltă generozitatea. Acesta este un moment excelent pentru a începe un nou curs, pentru a pleca într-o călătorie pe distanță lungă sau a începe o nouă relație.

Gemeni – afaceri, rezistență, pasiune

Pluton începe din 2023 să ofere un plus substanțial de intensitate, rezistență și pasiune în viața Gemenilor. Vreme de 7 ani, Gemenii vor deveni alți oameni. Aici subliniem și posibila creștere a ego-ului, dar și a nivelurilor de încredere. Aceste aspecte oferă nativilor o putere și o influență personală extraordinară. Oamenii vor fi atrași de prezența și carisma puternice manifestate de către Gemeni. Afacerile, cariera și finanțele ar trebui să meargă bine. Eclipsa de Lună din mai poate provoca schimbări de dispoziție și perturbări în armonia relațiilor nativilor. Eclipsa de Soare din octombrie 2023 aduce o notă suplimentară de armonie și relaxare. Gemenii devin mai calmi interior, aspect care îi ajută la îmbunătățirea relațiilor sau chiar pentru a începe una nouă. Gemenii vor avea câștiguri în viața profesională, datorită încrederii în sine și a faptului că fac o bună impresie asupra șefilor lor.

Rac – recunoaștere, dragoste, afaceri

Începând cu martie 2023, timp de un an, Saturn aduce un plus de energii și informații Racilor care îi ajută să fie constanți în urmărirea obiectivelor pe termen lung. Acum se construiesc fundații sigure și de durată pentru anii care vin. Pentru unii dintre nativi, aspecte precum realizarea, recunoașterea, respectul și promovarea devin realitate. În 2023, Racii au mai multe momente bune pentru a cumpăra și pentru a vinde bunuri imobiliare sau pentru renovarea casei. Relațiile de afaceri sau de dragoste devin mai strânse. Angajamentele luate vor avea greutatea unor responsabilități serioase. Pentru nativii care sunt singuri se anunță o nouă poveste de dragoste. Este vorba despre o persoană mai în vârstă sau mai tânără decât nativii. Eclipsa de Lună din mai oferă Racilor încredere, pace interioară și armonie în relații. Orice implicare a nativilor se realizează cu concentrare, ambiție și un vibe bun.

Leu – prosperitate, armonie în relații, meditații

Jupiter aduce nativilor din Leu creștere, prosperitate și succes în primele trei luni din 2023. Nativii vor fi fericiți, optimiști, entuziaști și generoși. Leii vor fi atenți să fie mai binevoitori, să aibă încredere în partener, să fie mai toleranți. Astfel, acestea îndeplinite, relațiile Leilor devin mai armonioase și adevărate surse de putere și energie. Pentru unii dintre nativi, încrederea, o abordare mai aventuroasă a vieții îi ajută să deschidă noi proiecte, să înceapă noi relații, să călătorească pe distanțe lungi și să studieze. Acei nativi pricepuți în domeniul finanțelor vor face avere din investiții, din  tranzacții de afaceri sau ca antreprenori. Eclipsa de Lună din mai poate provoca unele dezacorduri între nativi și familie. Aceasta datorită sensibilității excesive a Leilor. Fazele pe care Luna le traversează în timpul eclipsei pot deveni epuizante din punct de vedere emoțional pentru Lei. Reducerea stresului și îmbunătățirea relațiilor se pot obține prin meditații și consiliere. Dacă se cere ajutorul, bineînțeles.

Fecioară – schimbări în viață, pesimism, oportunități

Începând cu martie 2023, Saturn poate provoca blocaje în demersurile nativilor din Fecioară. Această stare de fapt durează un an de zile. Pentru mulți dintre nativi, pesimismul și exprimarea de sine devin greoaie, tocmai datorită provocările pe care le aruncă Saturn. Posibil ca ambițiile nativilor să fie perturbate, dar aici este vorba despre faptul că acei nativi mai au nevoie de pregătire, trebuie să mai dobândească abilități și încredere. Iar când va veni momentul, Fecioarele vor profita de  oportunitățile apărute. Eclipsa de Soare din aprilie îi poate face pe nativi nesiguri, anxioși și indeciși. Cheia succesului pentru Fecioare este să învețe să se limiteze la un singur obiectiv de atins. Începând cu luna mai, Uranus va permite nativilor să facă schimbări esențiale în viața lor. Vreme de trei ani, Uranus va fluidiza trecerea prin diferite etape ale dezvoltării, fără întreruperi.

Balanță – recunoaștere, prieteni, familie

Începând cu ianuarie 2023, Saturn este garanția unui progres constant în ceea ce privește obiectivele nativilor pe termen lung. Acum se toarnă fundații sigure pentru anii următori. Pentru nativii care muncesc asiduu, se vor observa realizările, recunoașterea meritelor și chiar promovarea pe plan profesional și personal. Eclipsa de Lună din mai îi ajută pe nativi să se apropie de prieteni și familie. Vei învăța lucruri noi despre tine și despre ceilalți care îmbunătățesc treptat relațiile. Adaptarea la schimbările mici, dar pozitive ale circumstanțelor, vă îmbunătățește sentimentul de securitate și bunăstarea emoțională. Eclipsa solară din octombrie 2023 are efecte pentru următoarele șase luni. Nativii vor fi mai plini de energie, de vitalitate și entuziasm. Se poate spune că acesta este cel mai bun moment al horoscopului 2023 pentru nativii din Balanță. Aceștia pot impresiona pe cei care pot face diferența în viața nativilor: superiori, părinți, VIP, soț/soție.

Scorpion – spiritualitate, ambiții, armonia în relații

Până în 2025, Neptun crește interesul nativilor pentru spiritualitate, umplându-le sufletul cu compasiune. Scorpionii au mai multă imaginație și sunt mai idealiști. În aceste condiții oferite de Neptun, Scorpionii pot urma o cale spirituală fără a renunța la confort sau la securitatea materială. Pe de altă parte, Saturn fixează atenția și ambiția nativilor asupra obiectivelor pe termen lung. Pot apărea diferite evenimente care vor întări legătura de dragoste dintre parteneri. Eclipsa de Lună din mai atrage asupra relațiilor intime ale Scorpionilor. Această eclipsă poate fi folosită pentru a reseta parametrii actuali ai nativilor. Acesta este un moment excelent pentru a începe o nouă relație sau pentru a readuce la viață una existentă. O abordare echilibrată a problemelor va netezi căile de comunicare între parteneri și se va reinstaura armonia.

Săgetător – motivare, teste, perseverență

Până prin 2030,  Pluton oferă nativilor încredere în sine, putere și influență. Cei mai mulți dintre Săgetători se vor simți motivați să obțină puterea, controlul, succesul în domeniul lor de activitate. În acest demers al cuceririlor profesionale, nativii își vor descoperi talente și abilități latente. Saturn recomandă nativilor, începând cu martie 2023, să muncească mai mult pentru a-și atinge obiectivele cu răbdare și perseverență. Săgetătorii trec prin niște probe care au rolul de a le testa caracterul, dar și de a cerne obiectivele pe care aceștia și le-au propus. Adică, unele drumuri se vor dovedi că nu au finalitate, astfel că trebuie părăsite din timp, pentru a nu mai cheltui resursele. Odată ce această etapă provocatoare și epuizantă a vieții a trecut, încrederea și entuziasmul vor reveni.

Capricorn – out-of-the-box, aroganță

Până la început de martie 2023, Jupiter îi scoate din zona de confort pe nativii din Capricorn. Unii dintre nativi ar putea să-și dea demisia pentru a face progrese semnificative. Majoritatea nativilor vor simți nevoia de a-și extinde orizonturile, de a încerca lucruri noi. Dacă își fac loc în comportamentul nativilor aroganța, lăcomia sau extravaganța, aceștia ar putea pierde foarte multe, chiar prieteni. Din martie 2023, timp de un an, Saturn asigură constanță în urmărirea și realizarea planurilor pe care nativii și le propun. Se recomandă răbdare, rezistență și încredere puternică pentru asumarea unei responsabilități mai mari. Unii dintre nativi își vor testa abilitățile de lider. Saturn își aruncă raze și asupra relațiilor amoroase ale nativilor. Aceștia ar putea să se întâlnească cu o persoană mai tânără sau mai vârstnică decât ei. Cu mult!

Vărsător – succes, emoții, sensibilitate

Începând cu 2023 și până în 2030, Pluton aduce pentru Vărsători o serie de experiențe semnificative care vor schimba viața nativilor. Vărsătorii devin din ce în ce mai motivați, mai ambițioși și mai hotărâți să obțină succes. Unii dintre Vărsători se iau cam în serios și devin nemiloși dacă cineva încearcă să se opună realizării obiectivelor. Pentru nativii care încearcă să-i controleze pe alții pentru folosul propriu sau dacă încearcă să elimine lucruri valoroase din propria viață, vor avea de-a face cu forțe puternice care se opun. Eclipsa de Lună din octombrie 2023 scoate la suprafață emoțiile negative ale Vărsătorilor. Aceștia vor reacționa conform unor obiceiuri și reacții automate învechite. De asemenea, va scoate la suprafață orice tensiuni din relațiile nativilor, tensiuni care mocnesc de mult timp. Sensibilitatea față de partener îi va ajuta pe nativi să treacă peste aceste drame emoționale.

Pești – lider, succes, dezvoltare spirituală

Saturn începe să reprezinte din martie 2023 și până în martie 2024 o încununare a anilor de eforturi pentru atingerea obiectivelor. Munca grea anterioară va fi răsplătită cu realizare profesională și personală, succes, satisfacție, recunoașterea meritelor și promovare. Pentru unii dintre nativi, acum este momentul să dobândească abilități de conducere și de mentorat. Alții, își vor asuma mai multe responsabilități. Începând cu octombrie 2023 și până la finele lui februarie 2024, Jupiter aduce oportunități pentru sporirea averii prin investiții, tranzacții, prin descoperirea unor „portițe” în lege sau la jocuri de noroc. Extinderea viziunii ajută Peștii la dezvoltarea spirituală, aspect care le va îmbogăți viața. Să fim realiști, această influență a lui Jupiter nu previne întotdeauna greutățile și dezamăgirile. Dar, cu siguranță, ajută la depășirea eșecurilor.
articolul original.

Horoscop 30 decembrie 2022. Nativii care vor avea parte de reușite pe plan personal

29 December 2022 at 22:01
image

Horoscop vineri, 30 Decembrie 2022. Iată ce ne rezervă astrele.

Berbec
Moderația și o strategie cât mai clară reprezintă punctele cheie ale zilei de astăzi dacă vrei să-ți atingi obiectivele. În caz contrar, modul prea direct sau prea asertiv în care te manifești îți poate crea unele neînțelegeri cu autoritatea, indiferent de natura ei profesională sau statală. Evită încăpățânarea!

Taur
Dacă te simți neîndreptățit în vreun fel sau constrâns de cineva să te supui unui regulament sau proceduri anume, acest lucru îți poate amplifica reactivitatea. În loc să încerci să-ți faci singur dreptate poți apela cu încredere la o formă de autoritate potrivită situației deoarece îți poate fi de ajutor.

Gemeni
O relație de prietenie se poate dovedi mai dificilă astăzi, poți descoperi niște lucruri care te determină să-ți revizuiești atitudinea. Sau chiar dacă simți nevoia de mai multă libertate și independență, unele planuri pe care ți le-ai făcut se confruntă cu unele obligații care nu pot fi evitate. Alege astfel încât să te simți împăcat cu tine.

Rac
Dacă lucrezi într-un domeniu care presupune contact cu publicul dar și în interacțiunea cu ceilalți la modul general, încearcă să eviți orice formă de impunere a autorității deoarece nu va ajuta la armonizarea situației ci dimpotrivă. Fă acel compromis necesar, chiar dacă nu ești foarte încântat deoarece poate să fie în avantajul tău.

Leu
Cheia acestei zile constă în a găsi modul potrivit de a te împărți între ce-ți place și ce trebuie, chiar dacă simți nevoia să te liberezi de tot și toate. Dacă ești pe ultima sută cu unele pregătiri înainte de a pleca la un drum, pot apărea chestiuni administrative fie profesionale fie casnice de care trebuie să te ocupi. Partenerul îți poate fi de ajutor.

Fecioară
Dorințele sau așteptările cuiva nu sunt îndeplinite, fapt care crează unele tensiuni și neînțelegeri. Ceva nu este destul de rapid, de eficient sau de plăcut, însă cu un pic de răbdare și atenție, lucrurile se pot rezolva. Unele discuții vizează planul financiar sau cel intim dar nu te grăbi în a trage o concluzie înainte de a analiza bine lucrurile.

Balanță
Astăzi este ziua perfectă pentru a spune “nu”, chiar dacă de multe ori lași de la tine pentru a mulțumi pe ceilalți. Dacă simți că cineva mai mult sau mai puțin apropiat forțează nota cu tine, rămâi ferm pe poziție și nu renunța ușor la punctul tău de vedere. Cu această nouă atitudine vei căpăta mai multă siguranță de sine.

Scorpion
Cheia zilei de astăzi constă în a nu-ți seta mai multe obiective decât poți duce la capăt, rămâi realist și practic și caută să prioritizezi. Interacțiunea cu cei din anturajul apropiat, frați, vecini poate să te fie ușor mai tensionată însă încearcă să eviți critica sau judecata deoarece nu mobilizează pe nimeni ci dimpotrivă.

Săgetător
Dorințele și nevoile tale sunt importante astăzi sau timpul liber pe care l-ai alocat pentru unele activități este extrem de prețios. Dacă vrei să faci unele cumpărături, încearcă să păstrezi moderația și cumpătarea și vezi dacă într-adevăr ai nevoie chiar de toate lucrurile de care ești tentat la prima vedere.

Capricorn
Tu și partenerul de cuplu sau cineva apropiat din familie aveți păreri cu totul diferite în privința unor chestiuni, însă cu cât sunteți dispuși să vă deschideți și către alte perspective decât cea personală cu atât va fi mai ușor să colaborați. Încearcă să-ți păstrezi calmul și nu te lăsa pradă emoțiilor mai intempestive de astăzi.

Vărsător
Ești extrem de stimulat astăzi, atât fizic cât și intelectual. Poți fi dornic chiar să faci mai multă mișcare decât în mod normal sau pur și simplu încerci să te împărți în mai multe direcții în același timp. Dacă unele interacțiuni de astăzi nu ți se par cele mai înțelepte sau mai benefice pentru tine, evită-le fără să stai prea mult pe gânduri.

Pești
Ești tentat astăzi să-ți satisfaci dorințele sau poftele indiferent de natura lor, iar dacă cineva are o altă părere decât a ta vei fi dispus să-ți aperi punctul de vedere cu multă pasiune. Dacă ai de efectuat unele cheltuieli, păstrează moderația și cumpătarea sau dacă dezbați unele planuri financiare, asigură-te că sunt practice și realizabile.

articolul original.

Horoscop 24 decembrie 2022. Lista zodiilor care vor avea un Ajun de Crăciun de poveste

23 December 2022 at 21:59
image

Horoscop 24 decembrie 2022. Mulți dintre nativi se vor bucura astăzi de o surpriză incredibilă. Moș Crăciun poate veni mai devreme la zodiile care au ascultat de-a lungul anului și poate aduce momente neprețuite.

Horoscopul de azi, 24 decembrie 2022

Berbec

Îți asumi responsabilitatea rezolvării unor sarcini sau activități pe ultima sută înainte de Crăciun. Unele discuții sau întâlniri pot fi mai complexe necesitând să-ți exprimi autoritatea pentru a te asigura că se rezolvă corespunzător. Lasă-te ghidat de intuiție și inspirație în ce vrei să realizezi.

Taur

Unele schimburi de idei și experiențe pot fi cu adevărat interesante, oferindu-ți alte unghiuri din care poți să privești unele lucruri. Dacă petreci Ajunul într-un alt oraș sau poate într-o altă țară, locurile pe care le vizitezi au un impact profund asupra ta, îmbogățindu-te fizic și spiritual.

Gemeni

Contactul cu cei din jur poate să fie resimțit într-un mod mai profund și mai intens decât în mod normal. Ești mai sensibil, mai intuitiv și mai perceptiv la cuvintele sau gesturile celorlalți, văzând adevărul dincolo de aparențe. Preferi să-ți păstrezi unele emoții mai mult pentru tine iar unele lucruri te pot impresiona mai adânc, dar într-un mod pozitiv.

Rac

Te focusezi foarte mult pe cei dragi din jurul tău și pe activitățile care trebuie îndeplinite pentru a te asigura că toate sunt exact așa cum îți dorești. Unele discuții sau interacțiuni îți creează o stare de visare sau contemplare, iar dacă ești doar tu și partenerul de cuplu, seară de Ajun poate să fie o noapte magică care amplifică conexiunea dintre voi.

Leu

O mare parte din sarcinile și activitățile organizatorice se află sub stricta ta supervizare și vei face tot posibilul să le gestionezi cu cât mai multă eficiență dar și inspirație. Deși poți avea și momente când devii un pic mai critic dacă cineva nu face ce trebuie, reușești în mare parte să-ți demonstrezi încă o dată abilitațile minunate de organizare.Ești un maestru de ceremonii deosebit.

Fecioară

Ziua de Ajun poate să fie cu adevărat magică pentru tine, te bucuri din plin de ea alături de persoană iubită sau de întreaga familie. O zi plină cu activități care mai de care mai plăcute, unele chiar creative și chiar dacă poate nu toate se desfășoară perfect, așa cum ți-ai dori, prezența și iubirea celor dragi pe care le simți din plin o fac perfectă.

Balanță

Reuniunea de familie de astăzi este foarte importantă pentru tine. Prezența celor dragi în jurul tău, unele activități tradiționale la care participi cu tot sufletul, ultimele decorațiuni pe care le potrivești la locul lor astfel încât să se vadă cât mai bine, vechile discuții tipice pentru ziua de Ajun, toate îți trezesc amintiri din copilărie, devenind ușor nostalgică dar și recunoscătoare.

Scorpion

Debordezi de elan și energie atât fizică, cât și intelectuală. Ești pe ultima sută cu unele cumpărături, drumuri, mesaje sau cu unele rezervări pe care le faci într-un anumit loc deoarece simți nevoia să socializezi mai mult. Ești tentat să împărtășești din ceea ce simți, să postezi ceva cu impact întrucât sentimentele și emoțiile tale sunt mai profunde.

Săgetător

Ești mai focusat pe acele lucruri, activități, persoane care te fac să te simți bine și în siguranță, în prezența cărora te poți bucura mai mult simțindu-te familiar, ca “acasă”. Confortul și stabilitatea sunt importante pentru tine dar și crearea unei atmosfere de poveste din care să nu lipsească o muzică tradițională, o companie plăcută sau o mâncare delicioasă.

Capricorn

Cu 5 planete astăzi în propriul tău semn, comportamentul sau atitudinea ta este directă și energică, tinzând să surprinzi poate pe alocuri cu unele lucruri. În același timp unele discuții sau evenimente pot avea un impact profund asupra ta, te pot impresiona într-un mod plăcut însă cauți să le gestionezi cu cât mai multă fermitate și încredere în tine.

Vărsător

Trăirile sau sentimentele tale astăzi sunt extrem de profunde și complexe însă le păstrezi doar pentru tine. Poți fi extrem de privat cu unele lucruri ca și cum dacă le-ai împărtăși cu ceilalți s-ar pierde ceva anume. Poți fi angrenat într-o activitate de binefacere, ajutând pe cineva care se afla în mare nevoie iar acest lucru îți creează un real sentiment de împlinire.

Pești

Cu siguranță ziua de Ajun nu o vei petrece singur întrucât nevoia ta de socializare cu acei oameni sau în acele medii care împărtășesc aceleași hobby-uri și obiective cu tine este amplificată. Indiferent ce faci, ești plin de speranță și idealuri înalte și indiferent dacă ceilalți sunt sau nu pe aceeași lungime de undă cu tine, starea ta este una benefică și constructivă.

articolul original.

Horoscop 21 decembrie 2022. Lista nativilor care sunt afectați de Solstițiul de iarnă

20 December 2022 at 21:59
image

Horoscop 21 decembrie 2022. Nativii horoscopului vor avea parte de o zi plină de evenimente neplanificate ce ar putea să îi facă să se simtă descurajați. Solstițiul de iarnă ar putea fi de vină, însă minunile de sărbători chiar există, așa că nu vă faceți griji.

Horoscopul de azi, 21 decembrie 2022

Berbec

O zi cu schimburi de idei și perspective incitante dar și provocatoare, pe alocuri. Nu este o zi în care să te grăbești în modul în care acționezi sau în tragerea unor concluzii. Solstițiul de iarnă vede soarele activând sectorul profesiei și al imaginii tale în societate însă cere de la tine adaptarea propriilor dorințe la unele solicitări socio-profesionale.

Taur

Este important să fii atent și precaut la modul în care îți gestionezi resursele întrucât există o varietate de lucruri care te tentează, nu neapărat de natură practică. Solstițiul de iarnă respectiv intrarea Soarelui în Capricorn activează sectorul aventurii și al expansiunii cerând de la tine să echilibrezi nevoia de creștere fizică, exterioară cu una interioară, spirituală.

Gemeni

Interacțiunea cu ceilalți este dinamică, activă și te îndeamnă să te pui mai mult în valoare. Poți participa la un spectacol sau eveniment social, poate o petrecere de Crăciun cu cei cu care lucrezi. Soarele intră în Capricorn astăzi sau altfel spus solstițiul de iarnă activează sectorul afacerilor și al angajamentelor în timp ce nevoia de libertate poate să fie mare. Ți se va cere să le echilibrezi armonios.

Rac

Relația cu un coleg de serviciu pe marginea unui proiect de muncă poate să întâmpine diverse probleme însă atitudinea ta responsabilă va ajuta la rezolvarea situației. Solstițiul de iarnă vede Soarele intrând în Capricorn activând sectorul parteneriatelor tale fapt care te va îndemna să cauți varianta potrivită de colaborare care să mulțumească ambele părți implicate, chiar dacă unele compromisuri pot fi necesare.

Leu

Vei avea nevoie de o gestionare a timpului cât mai eficientă dacă vrei să-ți atingi tot ce ți-ai propus pentru ziua de astăzi iar dacă unele lucruri nu merg așa cum ți-ai dori, nu pierde timpul cu ele. Latura ta practică și responsabilă este dinamizată cu ocazia Solstițiului de iarnă de astăzi care îți dinamizează sectorul muncii și al sănătății îndemnându-te să îmbini eficient munca cu relaxarea sau timpul pentru tine.

Fecioară

Deși visai la o zi mai liniștită în care să-ți vezi de treburile tale, se pare că unele situații nu pot fi rezolvate fără tine, fapt care nu te încânta prea mult dar care nu te oprește din a te mobiliza corespunzător. Solstițiul de iarnă este pentru tine un prilej de bucurie întrucât Soarele dinamizează sectorul bucuriei, al iubirii și creativității, amplificând nevoia ta de mai multă socializare și interacțiune. Însă căută să nu grăbești unele lucruri!

Balanță

Nehotărârea sau stilul dezorganizat al unor persoane te deranjează vizibil, fapt care poate antrena diverse discuții. Devino mai fermă și mai asertivă în trasarea unor limite! Solstițiul de iarnă te interiorizează întrucât Soarele care intră în Capricorn activează sectorul familiei, căminului și al propriilor emoții. Deși simți nevoia de mai multă stabilitate și timp cu familia unele colaborări nu par să-ți ușureze treaba.

Scorpion

Cu cât ceva sau cineva te atrage mai mult cu atât va fi o adevărată provocare să-ți păstrezi controlul asupra dorințelor. Un pic de mișcare ți-ar prinde bine. Solstițiul de iarnă te stimulează atât fizic cât și intelectual dinamizând interacțiunea cu anturajul apropiat. Poți realiza că deși prețuiești lucrurile stabile și practice, dorința de a schimba ceva în rutina sau obiceiurile zilnice poate să nu fie chiar așa de rea.

Săgetător

Unele gesturi sau comportamente ale partenerului tind să te deranjeze vizibil însă descoperi că ai puterea să-ți exprimi punctul de vedere într-un mod ferm și demn în același timp. Sectorul resurselor este în vizorul solstițiului de iarnă întrucât Soarele care intră în Capricorn amplifică dorința unei stabilități financiare mai solidă. În același timp dorința de a-ți satisface unele plăceri este în creștere deci va trebui să găsești varianta optimă între acestea două.

Capricorn

Atitudinea unui coleg sau colaborator te deranjează prin lipsa de asumare sau de organizare și tinzi să fii un pic mai critic în abordare. Sinceritatea este esențială pentru o colaborare armonioasă. Solstițiul de iarnă este un moment important pentru tine întrucât Soarele intră în propriul tău semn deci mai multă putere și încredere în tine. În același timp căută să vezi cum echilibrezi dorințele exterioare cu nevoile emoționale interioare.

Vărsător

Timpul liber este important pentru tine și te deranjează atunci când unele sarcini sau solicitări te forțează să-ți schimbi planurile făcute inițial însă cineva din anturajul apropiat îți poate fi de ajutor. Solstițiul de iarnă te susține în a te interioriza mai mult întrucât Soarele intră în Capricorn activând sectorul resurselor interioare. Vezi ce este important pentru pacea și echilibrul tău interior și nu lasă zgomotul sau energia unora să fie mai puternice.

Pești

Ești un pic agitat întrucât trebuie să te împarți în mai multe direcții în același timp pentru a rezolva lucrurile așa cum îți dorești. Nu ezită să-ți exprimi autoritatea mai pregnant dacă ești de părere că acest lucru ar fi benefic și constructiv. Solstițiul de iarnă dinamizează interacțiunea pe plan social întrucât Soarele care intră în Capricorn activează sectorul prieteniilor și al viitorului. Însă în tot ce-ți propui încearcă să fii realist și moderat!

articolul original.

Horoscop pentru pregătirea Sărbătorilor

15 December 2022 at 06:00
image

Edgar Cayce – marele medium american – ne-a ghidat prin „citirile” sale să putem înțelege că facem parte dintr-un grup de suflete și nu suntem indivizi izolați. Sufletele pe care le întâlnim în iubirile noastre nu sunt întâmplătoare. Nu suntem singuri decât dacă alegem să fim. Iar sărbătorile de Crăciun reprezintă momentul ideal pentru a ne bucura împreună.

Berbec – Crăciun cu afaceri

Pe 17 decembrie, Mercur aflat în Capricorn primește un semnal electrizant de la Uranus aflat în Taur. După cum se știe, Uranus este planeta surprizei și a spontaneității. Acest aspect ar putea aduce vești minunate despre cariera nativilor. Iar mesajul va veni din senin, surprinzând nativii. Berbecii se bucură acum de puterea lui Pluton, aflat în Capricorn, respectiv de Mercur (știri), Venus (popularitate), Soare (prezență) și Luna Nouă din 23 decembrie, toate în tranzit prin Capricorn. Mulți ar spune că nimic nu se întâmplă pe plan profesional în jurul datei de 23 decembrie. Dar planetele aduc brusc oportunități strălucitoare atunci când doresc. VIP-urile nu prea acordă atenție vacanțelor noastre, ele au propriul orar.

Taur – Crăciun în deplasare

Neptun va fi în formă bună în următoarele șapte luni și oferă o creștere aproape instantanee a vieții sociale a Taurilor. Jupiter se află aproape de Neptun, ceea ce este un aspect rar și de bun augur, mai ales că ambele se află acum în Pești. Acesta este un lucru astrologic foarte pozitiv pentru Tauri. Ambele planete se deplasează prin Casa prieteniei și a distracției sociale a Taurilor. Luna Nouă din 23 decembrie cade în Capricorn, oferind un plus de strălucire Crăciunului. Cinci corpuri cerești se află în tranzit prin Casa călătoriile pe distanțe lungi a Taurilor. Posibil ca nativii să prefere să se distreze de Crăciun într-un oraș interesant din Europa sau poate într-o stațiune exotică.

Gemeni – de Crăciun, banii altora pot deveni ai tăi!

Neptun aduce Gemenilor informațiile de care au nevoie pentru a se conștientiza că, au în general dreptate. Pe 17 decembrie, Mercur aflat în Capricorn se află într-un unghi ideal față de Uranus, aflat în Taur. Gemenii pot câștiga bani sau pot primi un cadou valoros, care îi va uimi. Luna Nouă din 23 decembrie cade în Capricorn. Pluton, Mercur, Venus, Soarele și Luna Nouă sunt înghesuite în Casa banilor altor persoane a Gemenilor. Nativii pot primi un bonus mare, pot primi plăți din asigurări, pot primi o moștenire, un premiu, un cadou valoros sau pot avea un profit major din vânzarea a ceva scump.

Rac – Crăciun romantic

La locul de muncă, Racii se descurcă atât de bine, încât impresionează persoane importante. Imaginea Racilor se află într-un trend ascendent. Jupiter se află în tranzit prin Pești, aspect compatibil cu Soarele care îi luminează pe nativi în aceste zile. Jupiter se află în tranzit prin Casa călătoriilor îndepărtate, a relațiilor internaționale, a mass-mediei, a educației universitare. Crăciunul ar trebui să fie foarte romantic, deoarece Luna Nouă din 23 decembrie, împreună cu cinci corpuri, umplu Casa parteneriatelor și a căsătoriei Racilor: Soarele, Luna Nouă, Pluton, Venus și Mercur, toate în Capricorn. Aceasta semnifică mii de megajouli. Partenerul stabil al Racilor îi divinizează. Arăta cât de mult într-un mod neașteptat și palpitant.

Leu – Crăciun cu daruri profesionale

Jupiter se află în Pești și oferă Leilor o dovadă suplimentară că ei sunt favorizați atunci când este vorba despre bani. Jupiter va sta în Casa financiară până pe 20 decembrie, timp suficient pentru Lei. Cu doar puțin efort, nativii ar putea avea o grămadă de bani. Luna Nouă spectaculoasă, din 23 decembrie, cade în Capricorn. Această Lună Nouă cade în Casa muncii și a sănătății Leilor. Nativii vor avea numeroase șanse să impresioneze o persoană importantă, o persoană care are un cuvânt greu în domeniul unde lucrează Leii. Nativii au aceste oportunități și în săptămânile următoare.

Fecioară – Crăciunul descoperă iubirea

Jupiter se află în tranzit prin zodia Pești, luminând Casa căsătoriei, a parteneriatelor și a colaborărilor. Orice relație care nu a fost oficializată întrunește acum toate condițiile să devină „cu acte” – de la parteneriat în firme, la logodnă sau căsătorie. Pentru nativii care sunt căsătoriți, este momentul ideal pentru a planifica o cină romantică. Luna Nouă din 23 decembrie cade în Capricorn și reprezintă glazura de pe tort. Aceasta este o Lună Nouă specială care va apărea în cea de-a cincea casă a iubirii adevărate, care acoperă bucuria pentru bebeluși și copii de orice vârstă și expresii de artă și creativitate.

Balanță – Crăciun în familie

Jupiter și Neptun sunt alături de nativii din Balanță. Energia lor debordantă susține proiectele Balanțelor. Nativii care lucrează în domenii creative sunt printre cei mai căutați din branșa lor. Proiectele lor sunt învăluite de o aură poetică, lirică care îi scoate în evidență. Luna Nouă din 23 decembrie cade în Capricorn și luminează Casa de acasă a nativilor din Balanță. Luna Nouă, Soarele, Pluton, Mercur și Venus se află toate în Capricorn. Aspectul lui Venus îndreaptă atenția și sentimentele nativilor spre propria familie. Uranus își unește energiile cu cele ale lui Venus și trebuie menționat că Uranus se află în Casa banilor altor persoane. Familia nativilor îi va ajuta financiar la realizarea unui proiect.

Scorpion – Crăciun pe drumuri

Jupiter se află în Pești, luminând Casa iubirii adevărate până pe 20 decembrie. Unii Scorpioni își pot întâlni dragostea adevărată la o petrecere. Astrele favorizează bucuria ce vine prin copii, expresia artistică, iar Jupiter extinde imaginația. La 23 decembrie, Luna Nouă din Capricorn îi scoate din casă pe nativii din Scorpion. Aceștia pot merge în vizită la rude și prieteni. Sora sau fratele nativilor par să joace un rol foarte important în perioada sărbătorilor. Luna Nouă, Soarele, Venus (fericire și dragoste), Mercur (știri și călătorii) și Pluton (cadouri și bani) se înghesuie în Casa călătoriei și a comunicării Scorpionilor. Se pare că nativii vor avea parte de o vacanță animată.

Săgetător – Crăciun în casă nouă

Jupiter se află în Pești, astfel că Săgetătorii care doresc să își găsească un apartament sau o casă nouă, vor fi favorizați. Pare aproape imposibil să se descopere o casă, dar cu Jupiter alături totul este posibil. Luna Nouă din 23 decembrie cade în Capricorn și luminează Casa veniturilor și a proprietăților Săgetătorilor. Acesta este cel mai bun moment al întregului an pentru a găsi o modalitate pentru creșterea veniturilor. Toate par să meargă conform unui plan, dar foarte multe abateri pot apărea datorită partenerului nativilor care nu a fost consultat sau care nu a fost de acord cu modul de realizare a ideilor.

Capricorn – Crăciun plin de dragoste

Pe 17 decembrie, Mercur aflat în Capricorn primește un semnal puternic de la Uranus aflat în Taur, luminând Casa iubirii adevărate. Nativii ar putea primi o scrisoare de dragoste sau un cadou frumos la care nu se așteaptă. Unii dintre nativi ar putea pleca pe neașteptate într-o călătorie. În apropierea Crăciunului, Soarele intră în Capricorn și, imediat, Luna Nouă urmează Soarelui pe 23 decembrie. Apariția Lunii Noi este un motiv de sărbătoare. Alături de ea, în Capricorn se mai află Soarele, Mercur, Venus și Pluton. „Sărbătorile fericite” vor dura mai multe săptămâni de acum încolo. Uranus și Venus aduc surprize deosebite pe planul dragostei.

Vărsător – Crăciun tihnit

Universul a deschis o ușă pentru Vărsători, astfel că nativii au soluția de a obține finanțarea de care au nevoie. Depinde de cum vor aborda situațiile care apar. Termenul este 20 decembrie. Pe 17 decembrie, Mercur și Uranus aduc vești surpriză pentru Vărsători. Mercur se află în Casa culiselor, a hotărârilor secrete, iar Uranus se află în Casa de acasă a Vărsătorilor. Unii dintre nativi ar putea călători spontan de sărbători, iar familia are noutăți pentru ei. Luna Nouă din 23 decembrie luminează Casa intimității Vărsătorilor. Aici se înghesuie și Venus, Pluton, Mercur, Soarele. Socializarea este lăsată pe planul doi, iar odihna devine prioritară. Crăciunul este serbat în tihnă.

Pești – Crăciun cu prieteni noi

Neptun aduce lucruri importante în viața nativilor din Pești. De remarcat că Jupiter comunică eficient cu Neptun până pe 20 decembrie, ambele fiind în Pești. Pentru nativi, acum este ultima dată când au această oportunitate cosmică, deoarece Neptun are nevoie de 168 de ani pentru a înconjura Soarele și a reveni în Pești. Se poate spune că nativii sunt printre cei mai puternici din zodiac în aceste zile. Luna Nouă din 23 decembrie cade în Capricorn. Luna Nouă, împreună cu Soarele, Venus, Mercur și Pluton, toate din Capricorn, luminează Casa speranțelor și a dorințelor Peștilor. În vechea astrologie această Casă era cunoscută drept Casa bucuriei. Această Lună Nouă aduce noi prieteni în viața nativilor.
articolul original.

Horoscop 8-14 decembrie

8 December 2022 at 06:00
image

Berbec

Luna Plină din 8 decembrie susține toate proiectele creative ale nativilor din Berbec. Jupiter își armonizează forțele cu cele ale lui Neptun, luminând Casa subconștientului Berbecilor – un aspect rar în astrologie. Nativii care lucrează creativ vor fi simți cu curent electric creativ. Berbecii au curaj să dezvolte idei artistice, creative, speciale. Luna Plină luminează zodia Gemeni, astfel că nativii se pot decide brusc să încarce mașina și să plece pentru o noapte sau două. Saturn, Soarele și Luna Plină susțin planurile Berbecilor. Luna Plină luminează Casa fraților/surorilor, verișorilor Berbecilor. Unul dintre aceștia vor direcționa acțiunile nativilor.

Taur

Neptun este în formă bună în următoarele 7 luni și va dezvolta viața socială a nativilor din Taur. Jupiter, planeta benefică, se află în comunicare frumoasă cu Neptun, ceea ce este un aspect rar, pozitiv și cu mari oportunități pentru Tauri. Luna Plină din 8 decembrie aduce nativilor din Taur posibilitatea de a câștiga mai mulți bani. Luna Plină primește cadouri de la planeta stabilității și longevității, Saturn. Nativii pot primi o mărire de salariu sau un bonus de sărbători sau un client le aduce un contract bănos. Marte se află în conjuncție cu Luna Plină, aflată în Gemeni, luminând Casa câștigurilor și a economiilor nativilor din Taur. Marte încurajează nativii să cheltuie și să cumpere ceva scump.

Gemeni

Luna Plină din 8 decembrie cade în Gemeni. Ceva de o importanță vitală ajunge la apogeu în următoarele 4 zile de la apogeul Lunii Pline. Marte este în conjuncție cu Luna Plină, astfel că Gemenii nu trebuie să permită nimănui să le afecteze perspectiva pozitivă și simțul obiectivului, a direcției ce trebuie urmată. Marte se opune Soarelui, existând posibilitatea ca nativii să fie verificați de o persoană care are multe argumente. Atenție la raționamente! Saturn discută cu Luna Plină și Marte, iar Soarele susține planurile pe care le aduce Saturn. Gemenii excelează în domenii ca mass-media, literatură, justiție sau relații internaționale.

Rac

Veniturile Racilor sunt o sursă de confort și siguranță în decembrie. Luna Plină din 8 decembrie cade în Gemeni și se află într-o poziție ideală față de Saturn, aflat în Vărsător. Casa financiară a Racilor este vizitată de Saturn. Chiar dacă Saturn reduce fluxul de numerar, unghiul format cu Luna Plină crește șansele ca nativii să primească o sumă consistentă de bani. Bani care pot proveni dintr-un comision sau din vânzarea a ceva scump. Nu este vorba despre creșterea salariului. Neptun formează un unghi greu cu Soarele și Luna Plină, astfel că nativii au nevoie de mai multe informații, pentru a se asigura că vor primi întreaga sumă datorată.

Leu

Luna Plină din 8 decembrie cade în Gemeni și luminează Casa distracției, a prieteniei și a activităților sociale a Leilor. Nativii pot fi invitați la o petrecere sau un eveniment de grup în zilele cu Lună Plină. Saturn este înclinat spre Luna Plină. Leii care se împrietenesc acum sau învață o lecție a vieții, vor observa, în timp, că evenimentele pe care le-au trăit au avut o anumită însemnătate. Neptun se află într-un unghi greu față de Luna Plină, aducând perturbări Casei banilor altor persoane. Se recomandă realizarea unui buget cu simț de răspundere pentru orice eveniment se anunță.

Fecioară

Luna Plină din 8 decembrie cade în Gemeni. Luna Plină și Marte tranzitează Casa reputației și a succesului în carieră a Fecioarelor. Ceva important pentru cariera nativilor este pe cale să se concretizeze în perioada celor patru zile de după 8 decembrie. Saturn se află în tranzit prin Casa lucrului de zi cu zi a Fecioarelor. Luna Plină și Marte primesc influența saturniană, sugerând un succes în carieră. Nativii ating un nivel profesional complet nou. Jupiter se află în tranzit prin zodia Pești, luminând Casa căsătoriei, a parteneriatelor și a colaborărilor de tot felul.

Balanță

Lună Plină din 8 decembrie ce cade în Gemeni, susține acțiunile lui Saturn, ce tranzitează Casa iubirii adevărate a Balanțelor. Pentru nativii care pleacă într-o călătorie, se anunță distracție și relaxare. Nu prea contează motivul călătoriei. Pentru Balanțele care stau acasă, carisma proprie îi scoate, la propriu, din casă. Prietenii, cunoscuții, chiar și colegii de pahar, insistă să petreacă împreună cu Balanțele. Jupiter și Neptun susțin cam tot ceea îți propun nativii. Balanțele care sunt plătiți pentru idei creative, vor avea acum succes.

Scorpion

Jupiter aflat în tranzit prin Pești până pe 20 decembrie îi delectează și răsfață pe nativii din Scorpion. Jupiter luminează acum Casa iubirii adevărate a Scorpionilor. Unii Scorpioni își pot întâlni singura dragoste adevărată la o petrecere sau fiindu-le prezentată. Cei care se află deja într-o relație, se vor logodi sau se vor căsători. Luna Plină din 8 decembrie cade în Gemeni și se referă mai ales la finanțele nativilor pe termen lung. Mai sunt încă multe de făcut până în martie 2023, când Marte părăsește zodia Gemeni și se încheie cu agitația financiară.

Săgetător

Marte aduce energie debordantă în Casa parteneriatelor și a căsătoriei nativilor din Săgetător. Aici intră și partenerii de afaceri, stabilitatea relațiilor de dragoste sau înțelegerea între parteneri. Luna Plină din 8 decembrie cade în Gemeni. Marte forțează nota sub această Lună Plină și aproape că obligă nativii să ia o decizie. Presiunea poate veni de la partenerul Săgetătorilor sau poate emana din interiorul lor. Oricum ar fi, Luna Plină aduce un salt în evoluția nativilor. Starea de bine a nativilor nu este legată doar de stabilitatea job-ului, indiferent de ce cred Săgetătorii.

Capricorn

Marte se află acum în Casa rutinei, a lucrului de zi cu zi a Capricornilor. Nativii sunt destul de organizați, capabili să facă față acestui aflux de muncă. În preajma Lunii Pline, nativii vor finaliza un proiect care a avut o largă  desfășurare. De fapt, este posibil ca nativii să încheie două misiuni, deoarece Luna Plină se află în zodia Gemenilor. Luna Plină din 8 decembrie se referă la toată munca pe care au depus-o nativii până acum. Saturn creează toate condițiile ca munca nativilor să fie foarte bine văzută apreciată, recompensată.

Vărsător

Luna Plină din 8 decembrie cade în Gemeni, luminând Casa iubirii adevărate. Nativii ar trebui să urmărească ce dovezi ale acestei energii magnifice le oferă viața. Această Lună Plină este deosebită, deoarece Saturn se află în Vărsător și formează un unghi foarte avantajos cu Luna Plină. Pentru Vărsători acest aspect se traduce astfel: dacă vor întâlni o nouă persoană, această nouă relație va fi una pe termen lung, poate chiar pentru tot restul vieții. Pentru cei care nu și-au oficializat relația, acum vor fi foarte deschiși și entuziaști pentru a promite că se logodesc sau se căsătoresc. Aceasta este o Lună Plină superbă cu implicații pe termen lung.

Pești

Luna Plină din 8 decembrie cade în Gemeni. Împreună cu Marte, Luna Plină luminează Casa de casă și a familiei. Marte se află aproape de această Lună Plină și va energiza toate situațiile. Poate că nativii se gândesc că vor primi vizita familiei de Crăciun, dar cred că este vorba de unele aspecte imobiliare. Luna Plină primește energii dure de la Neptun, guvernatorul zodiei Pești. Aspect care indică că lipsesc unele informații sau un puzzle care implică probleme imobiliare sau de familie este incomplet. Saturn susține Peștii, sugerând nativilor să aleagă răspunsul practic și realist.
articolul original.

Horoscop 24-30 noiembrie

24 November 2022 at 08:22
image

Berbec

Luna Nouă din 24 noiembrie cade în Săgetător. Venus și Mercur flanchează Luna Nouă, aceste două astre aflându-se în tranzit prin Săgetător. Luna Nouă luminează Casa călătoriilor îndepărtate a Berbecilor. Jupiter influențează direct Luna Nouă, astfel că agenda de lucru a nativilor este plină de deplasări în ultima parte a lui noiembrie. Pentru studenții zodiei, acum este momentul cel mai bun pentru a susține un examen important. Venus aflat în Semnul de Foc al Săgetătorului reprezintă un avantaj deosebit pentru imaginea Berbecilor.

Taur

Luna Nouă din 24 noiembrie cade în Săgetător și direcționează gândurile Taurilor spre bani și rațiune. Luna Nouă luminează Casa banilor altor persoane a Taurilor, astfel că gestionarea numerarului de către nativi este cel mai ușor lucru acum. Taurii care au datorii vor descoperi cum să-și achite aceste obligații. Aspectele prietenoase de la Jupiter și de la Soare, combinate cu Luna Nouă sugerează că un prieten ar fi dispus să ofere un împrumut sau să le ofere Taurilor un ajutor financiar. Pluton este și el prietenos, astfel că nativii vor avea ajutor cu fonduri guvernamentale.

Gemeni

Casa partenerilor Gemenilor este luminată de Luna Nouă din 24 noiembrie ce cade în Săgetător. Această Casă influențează logodnele, căsătoriile, colaboratorii, experții, agenții, contabilii și toți profesioniștii pe care nativii doresc să-i angajeze sau să colaboreze cu ei. Să ne amintim că la eclipsa de Lună Plină din 8 noiembrie a fost luminată Casa dușmanilor secreți a Gemenilor. Iar acum, este activă Casa dușmanilor cunoscuți sau care își fac cunoscute intențiile. Este un moment bun pentru a deschide discuții, mai ales că Jupiter se află în Casa reputației și onorurilor în carieră. Persoana care îi va ajuta pe nativi în viața profesională o va face într-un mod confidențial.

Rac

În perioada 24 noiembrie- 20 decembrie, Jupiter va fi în Pești. Acest aspect garantează un sezon de vacanță încântător pentru Raci. Luna Nouă din 24 noiembrie este o ușurare. Jupiter, împreună cu Luna Nouă și Soarele se află în Săgetător. Luna Nouă luminează Casa lucrului de zi cu zi și va stimula ritmul afacerilor. Racii vor avea mai mult de lucru, chiar aspecte ce implică relații internaționale. Poate fi necesar ca nativii să angajeze asistenți care să îi ajute să gestioneze totul. Toate acestea oferă un avantaj în fața concurenței Racilor.

Leu

Luna Nouă din 24 noiembrie este importantă, deoarece luminează Casa iubirii adevărate a Leilor. Această Lună Nouă cade în Semnul de Foc al Săgetătorului. Luna Nouă nu este singura care se ocupă de sentimentele Leilor. Soarele, împreună cu Venus și Mercur, aflate toate în Săgetător, oferă condiții minunate pentru ca nativii să fie fericiți, stabili emoționali, alintați și optimiști. Jupiter este foarte puternic în următoarele săptămâni, astfel că Leii pot avea curajul să riște și să câștige. Orice Lună Nouă deschide o tendință, una care poate dura șase luni. În condițiile prezentate, aceasta este o mare oportunitate.

Fecioară

Casa de acasă a nativilor din Fecioară este umplută, la propriu, de Luna Nouă, Soare, Venus și Mercur. Această aglomerare de astre în Casa de casă generează, sugerează o vacanță împreună cu familia. Luna Nouă din 24 noiembrie ar trebui să fie una bună, mai ales că se află în tranzit prin Săgetător. Marte se află într-un unghi prietenos, dar strâns cu Saturn. Fecioarele au acum mai multe ocazii de a stabiliza lucrurile și se poți relaxa puțin. În concluzie, nativii pot găsi lucruri pe care să le facă pentru părinții lor. Pentru cei care doresc să se mute, acum este ocazia perfectă.

Balanță

Luna Nouă din 24 noiembrie este specială, deoarece Soarele și Jupiter lucrează împreună perfect. Posibil ca unii dintre nativi să fie solicitați să călătorească în interes de serviciu. Îi va ajuta să schimbe decorul și rutina de la birou, mai ales că, în deplasarea lor, au mari șanse să descopere ceva rar și deosebit. Jupiter se află alături de Luna Nouă în Săgetător, aspect care îi conferă o forță suplimentară Lunii Noi. Luna Nouă luminează Casa scrierii, a comunicării și a contractelor nativilor din Balanță. Un moment perfect pentru legalizarea documentelor.

Scorpion

Jupiter comunică cu Soarele, ceea ce este cel mai bun, cel mai armonios aspect posibil în perioada Lunii Noi din 24 noiembrie. Scorpionii pot folosi forța astrelor pentru a cere o mărire de salariu. Iar dacă au propria afacere, pentru a căuta noi clienți. Nativii care au ceva de vândut (proprietate, bijuterii sau îmbrăcăminte) au două săptămâni profitabile. Luna Nouă cade în Săgetător și se concentrează pe bani. Venus se află în conjuncție cu Luna Nouă, iar Jupiter este în armonie perfectă cu Soarele. Trebuie doar discutat, iar nativii vor fi plăcut surprinși de rezultate.

Săgetător

Venus se află în Săgetător, un moment perfect pentru a reîmprospăta garderoba. Luna Nouă din 24 noiembrie, împreună cu Jupiter care își începe mișcarea directă, reprezintă un mare plus pentru Săgetători. De menționat că Jupiter este guvernatorul Săgetătorului, astfel că va lucra la dublu pentru nativi. Mercur, Luna Nouă și Soarele se află în Săgetător, astfel că universul este de partea nativilor. Acum, pentru nativi, se pot materializa acele visuri, planuri care sunt bine definite, fundamentate.  Săgetătorii își pot alege acum direcția nouă pe care o aleg.

Capricorn

Odihna este verbul principal pentru nativii din Capricorn. Lun Nouă din 24 noiembrie cade în Săgetător și luminează Casa intimității și a singurătății nativilor din Capricorn. Pentru a echilibra situația astrală, nativii pot rezerva o masă pentru o cină în doi, în oraș. Se recomandă să se caute soluții pentru întinerire: stațiuni, ape termale, alimentație, excursii în zone încărcate energetic. Pentru nativii care sunt tulburați de orice fel de anxietate, au acum ocazia de a căuta un terapeut calificat. Anumite lucruri nu trebuie lăsate să se dezvolte înspre rău.

Vărsător

Luna Nouă din 24 noiembrie cade în Săgetător și luminează Casa prietenilor, a distracției și a bucuriei. Vărsătorii pot acum expira, respira, inspira după mai multe săptămâni de stres. Luna Nouă are pregătite mai multe surprize plăcute pentru Vărsători. Prietenii nativilor îi vor invita să petreacă împreună clipe minunate. Unii dintre nativi se pot alătura unor acțiuni de caritate, unor acțiuni comunitare sau unui efort umanitar. Jupiter și Neptun se află ambele în Pești, ceea ce se poate traduce prin faptul că ambele guvernează acum zodia. Aceasta este singura dată când nativii care citesc aceste rânduri vor avea în timpul vieții aceste două planete în Pești.

Pești

Luna Nouă din 24 noiembrie cade în Săgetător, iar Jupiter veghează asupra nativilor. Viața nativilor pare și chiar este mai dulce în următoarele două săptămâni. Peștii vor fi din ce în ce mai optimiști. Pe 24 noiembrie, Jupiter își începe mișcarea directă, luminând zodia Pești. Se poate spune că nativii din Pești se află în perioada lor de aur. Luna Nouă luminează Casa realizărilor profesionale și va deschide ușa către multe noi oportunități profesionale. Orice Lună Nouă este activă mai multe săptămâni, iar cu Jupiter în Pești, nativilor li se va deschide o nouă etapă fază interesantă în viața lor profesională.
articolul original.

Horoscop 10-16 noiembrie

10 November 2022 at 05:00
image

În laboratoarele mai multor universități de prestigiu au fost măsurate  frecvenţa şi amplitudinea energiei în chakre, în perioada efectuării unor exerciții fizice, dar și în perioada de repaos. „După aproximativ 600 de ore de înregistrare în diferite situaţii, am descoperit că fiecare persoană are un câmp energetic unic, predictibil şi repetabil, ce se poate caracteriza prin măsurarea culorii, a cantităţii de energie, prin suprafeţe dominante ale corpului şi prin complexitatea modelului spectrului. Câmpurile fiecărei persoane au arătat porţiuni unde energia „curgea” mai liber, mai fluid, în timp ce pe alte suprafeţe, aceasta era blocată” – dr. V. Hunt, cercetător la UCLA

Berbec

Neptun se află în tranzit în Pești, iar Venus se află în Scorpion. De amintit că Venus guvernează Casa financiară a Berbecilor, un aspect care ajută nativii să depășească eventualele neplăceri ale eclipsei de Lună din 8 noiembrie. Neptun poate aduce iluminarea pentru nativii din Berbec. Neptun se ocupă, de obicei, de faptele care au fost ținute ascunse, iar acum sunt dezvăluite. În primele 5 zile de la eclipsa de Lună din 8 se recomandă să nu se inițieze nici o acțiune, dar se poate răspunde la reacțiile celorlalți. Marte susține negocierea unui contract sau lucrul la un proiect legat de comunicare – scriere, vânzarea sau dezvoltarea unui nou site web.

Taur

Uranus, planeta tuturor lucrurilor neașteptate, își unește forțele cu Luna Plină aflată în Taur. Apar discuții contradictorii între aceste planete și Soarele aflat în Scorpion. Lucrurile sunt pe muchie de cuțit și datorită lui Saturn aflat în Vărsător. Taurii vor simți o presiune peste medie în zilele de după eclipsa de Lună Plină din 8 noiembrie. Soarele se află în tranzit în Casa parteneriatelor. Acum este momentul ca nativii să fie deschiși pentru compromis și conciliere. Următoarele luni sunt definitorii pentru relațiile nativilor din Taur.

Gemeni

Marte se află în tranzit prin Gemeni până anul viitor. Faptul că Marte este acum retrograd, nu este neapărat ceva rău pentru Gemeni. Sunt avantaje și dezavantaje pentru nativi în următoarele 5 luni. Dezavantajul major este faptul că Gemenii vor fi epuizați de toată forfota din jurul lor. De toate apelurile pe care le primesc de la anturaj. Avantajul se referă la faptul că, Gemenii vor avea controlul asupra tuturor evenimentelor în care se implică. Vor fi pasionați, hotărâți, curajoși. Nu apar progrese rapide, dar lucrurile se mișcă încet dar sigur.

Rac

Uranus, planeta evenimentelor neașteptate, aduce informații diverse Racilor. Această știre nu va fi nimic la care vă așteptați și ar putea fi tulburătoare. Dar, veștile, nu par să fie îmbucurătoare. Cel mai probabil se referă la despărțirea de un prieten sau de un asociat din anturaj/firmă. Trădarea, insensibilitatea sau o atitudine disprețuitoare vor fi greu de suportat, mai ales din partea unui prieten. Racii sunt guvernați de Lună, iar eclipsa din 8 noiembrie are efecte maxime asupra lor. Uranus joacă un rol principal, aduce o atmosferă rebelă, independentă și imprevizibilă și guvernează electricitatea.

Leu

Uranus, planeta perturbării, a haosului și a evenimentelor imprevizibile, își unește forțele cu Luna Plină în Casa faimei și a onorurilor. De asemenea, Uranus se opune Soarelui în Casa de acasă și a familiei Leilor. Pare că toată lumea va avea nevoie de nativi, atât la serviciu, cât și familie. Soarele este guvernatorul zodiei Leu, dar, datorită lui Uranus, veștile vor apărea din senin. Ceva se termină, ar putea fi o relație de afaceri sau de altă natură. Poate fi un punct de maxim în cariera Leilor. Aceștia vor decide să aleagă o altă direcție a job-ului.

Fecioară

Marte, planeta energiei, se află în tranzit prin Casa profesională a onorurilor, premiilor și realizărilor. Marte se află acum în mișcare retrogradă din 30 octombrie până în ianuarie 2023. Acest aspect va încetini progresul. Va fi necesar să se optimizeze din mers proiectele la care lucrează nativii. Pentru nativii din Fecioară, lunile următoare sunt de bun augur. Lucrurile se aranjează de la sine, intuiția îi ajută pe nativi să nu depună mari eforturi la serviciu. Vor evita destul de ușor unele capcane.

Balanță

Marte se află în tranzit prin Gemeni, ceea ce reprezintă un ajutor real pentru nativii din Balanță. Gemenii sunt un Semn de Aer, la fel ca zodia Balanță. Marte este o planetă plină de energie, iar Saturn luminează acum Casa creativității nativilor. Este dificil de interpretat cum se vor traduce în planul fizic și psihic aceste influențe, dar se poate spune la modul general că este „ceva pozitiv”. Marte și Saturn vor crea o energie reconfortantă și stabilizatoare în perioada de influență a eclipsei de Lună Plină.

Scorpion

Uranus, planeta cunoscută pentru rebeliuni și încălcarea regulilor și a legăturilor formale, are un rol foarte important în perioada de influență a eclipsei de Lună Plină. Scorpionii devin mai volatili, mai rebeli, mai independenți. Uranus trimite nativii într-un loc mai modern, mai necesar viitorului, deoarece Uranus nu are răbdare cu nimic ce este considerat depășit și care nu mai are o valoare viitoare pentru Scorpioni. Aici sunt incluse și relațiile toxice. Luna Plină poate genera probleme cu o persoană străină sau cu cineva care lucrează la o publicație sau la o companie de difuzare.

Săgetător

Uranus se află în tranzit prin Taur, adăugând o notă zguduitoare. Luna Plină influențează maxim cărțile de credit, taxele, extrasele bancare și împrumuturile, ipotecile, asigurările, moștenirile. Posibil ca unii dintre nativi să fie victima unui furt de identitate. Pentru unii dintre nativi pot apărea schimbări ale locului de muncă. Cei care dețin propria afacere trebuie să aibă grijă să ca nimeni să nu aibă acces la bani. Dacă nimic nu este în neregulă, este posibil ca acum cheltuielile Săgetătorilor să fie mai mari decât în ​​mod normal.

Capricorn

Uranus, cunoscută drept planeta tuturor lucrurilor complet neașteptate, al haosului, planeta perturbatoare, rebelă și stridentă, se opune direct Soarelui în perioada Lunii Pline, care începe din 8 noiembrie. Venus și Mercur se află în ​​Scorpion, iar eclipsa de Lună Plină tocmai s-a produs în Scorpion. Casa iubirii adevărate a nativilor a fost umbrită de această eclipsă. Astfel că, persoana cu care nativii au o relație serioasă va fi subiectul acestei eclipse. Posibil să apară, cineva total neașteptat, în viața nativilor. Iar dacă se va întâmpla, va lăsa cicatrici emoționale și va fi o despărțire irevocabilă.

Vărsător

Saturn se află în Vărsător și este în centrul a tot ceea ce se întâmplă. În astrologie, poziția lui Saturn este cunoscută drept „punctul de mijloc”. Această poziție este considerată un punct foarte puternic, deoarece Saturn trimite acum energii atât către Soare, cât și spre Luna Plină. Altfel spus, Saturn aflat în Vărsător aplică presiune asupra Soarelui aflat în Scorpion. Astfel că, Vărsătorii vor descoperi cu greu vreo soluție la orice problemă o au în această perioadă. Nimeni nu va ceda un milimetru din ceva ce îi aparține sau îi poate reveni.

Pești

Saturn creează unele echilibre între influențele astrale puternice dintre Luna Plină, și Soare. Venus și Mercur se află în Scorpion, iar Peștii par să nu profite de aceste oportunități astrologice. Lipsa de inhibiții i-ar putea ajuta pe nativi să gândească „out of the box” și să facă un pas important pentru eliberarea lor de anumite constrângeri. Aceste „lanțuri” se pot referi la dogme religioase, la o relație toxică, la un loc de muncă care parazitează și nu oferă mai nimic. Se recomandă atenție la sănătatea proprie. Și atenție la orice fel de speță juridică.

articolul original.

Horoscop 15-21 septembrie

15 September 2022 at 08:46
image

În timpul zilei, oamenii recepționează emisiile emoţionale ale persoanelor din jurul lor. Dezvoltările telepatice ale acestui instinct natural sunt primii paşi în antrenamentul telepatic. Pavel Naumov (logician ruso-american) a prezentat la Radio Moscova o serie de metode pentru antrenarea abilităţilor telepatice. În 1966, F. Zigel, un astronom sovietic de renume, trăgea concluzia că telepatia este ştiinţa viitorului. De asemenea, propunea ca cercetările în domeniu să fie bazate pe o cercetare organizată de instituţiile statului. Oare cum au evoluat aceste cercetări?

Berbec

Marte în Gemeni conturează subtil cam toate planurile nativilor din Berbec. Marte aduce călătorii pe distanțe scurte, inspirație în domeniul scrisului și a negocierilor. Veștile bune despre bani ar putea veni din nou pe 19 septembrie și după, când Uranus se află în tranzit prin Casa veniturilor Berbecilor. Venus aflat în Fecioară susține demersurile de a câștiga bani ale nativilor din Berbec. Mercur se află alături de Jupiter în perioada 15-22 septembrie. Berbecii beneficiază de o perspectivă largă asupra viitorului. Se pare că acesta nu este așa întunecat cum credeau nativii. Modestia este importantă în această perioadă.

Taur

Venus se află în tranzit prin Fecioară până la finalul lui septembrie. De asemenea, Venus luminează Casa iubirii adevărate. Întrucât Fecioara este un Semn de Pământ, precum și cel al Taurului, se poate concluziona că Venus se află într-unul din cele mai bune locuri posibile. Taurii sunt în această perioadă memorabili și irezistibili. Tranzitul Lunii ajută nativii în toate aspectele sociale. Pe lângă întâlniri sociale obligatorii, nativii din Taur vor avea oportunitatea să întâlnească o persoană pe placul lor. Pe cineva necunoscut până acum, dar alături de care se vor simți foarte apropiați. Acum se poate declanșa începutul unei noi relații de dragoste adevărate.

Gemeni

Uranus  și Venus oferă nativilor din Gemeni, în perioada 17-19 septembrie, o întâlnire romantică fără preaviz. Gemenii pot avea parte și de o surpriză specială de la persoana cu care s-au căsătorit. Gemenii vor avea parte de numeroase ocazii, oferte specifice îmbunătățirii locuinței. Chiar dacă este retrograd, Mercur este prieten în această perioadă cu Pluton aflat în Capricorn și cu Marte aflat în Gemeni. Pare că totul este în favoarea nativilor din Gemeni. Pluton se află în Casa banilor altor persoane, un sector astrologic care guvernează toate tipurile de activități financiare. E de bine!

Rac

Mercur se află în Casa prieteniei Racilor, iar Marte în Gemeni generează ocazii plăcute de a petrece timpul împreună cu aceștia. Racii care au planificat să călătorească, o vor face în majoritatea cazurilor pentru a vizita familia sau un prieten. Pluton se află în Casa parteneriatelor Racilor, astfel că nativii se vor bucura împreună cu partenerul lor de viață. Marte aflat în Casa sănătății le oferă ocazii nativilor de a interacționa mai mult decât de obicei cu medicii, cu stomatologii, eventual un psiholog. Această Casă se referă și la vindecarea prin izolare de restul lumii.

Leu

Tranzitul Lunii îi ajută enorm pe nativii din Leu. Venus se află într-un unghi greu față de Uranus, ceea ce indică o situație dificilă în ceea ce privește o problemă financiară. Leii trebuie să se asigure că nu le va fi afectată reputația. Mercur retrograd oferă Leilor șansa de a corecta o situație care a rămas nerezolvată. Perioada retrogradă le oferă nativilor timp să îmbunătățească un proiect la care au fost grăbiți în ultima perioadă. Este o perioadă în care visurile trebuie trecute în plan secund, iar realitatea și provocările acesteia să fie mereu pe primul loc.

Fecioară

Cariera nativilor din Fecioară se află la un apogeu al ultimelor luni. Reputația nativilor se află la un nou maxim. Până la primăvara următoare, Fecioarele vor avea doar de câștigat pe plan profesional. Pentru inițiative care au finalitate peste câteva luni se recomandă un pic de răbdare, până la început de octombrie. Abia atunci iese Mercur din mișcare retrogradă. Marte aflat în Gemeni le oferă nativilor o încredere în sine fantastică. Fecioarele sunt albinuțele zodiacului, iar în această perioadă vor fi și foarte productivi. Ideea este ca nativii să nu se lase împovărați de sarcini de „binevoitorii” lor colegi de la serviciu.

Balanță

Marte se află în Gemeni până anul viitor în martie. Marte va energiza orice sector astrologic pe care îl va vizita în această perioadă de șase luni. Balanțele se pot bucura, deoarece Marte le va dezvolta intuiția, le va deschide uși diferite pentru a călători. Deciziile pe care le au de luat nativii în perioada următoare se referă la partenerii lor intimi. Dacă vor mai continua relația în care se află sau nu. În afaceri, nativii au succes mai ales dacă dezvoltă un proiect media, de publicitate, de prezentare a unui start-up.

Scorpion

Marte luminează Casa banilor altor persoane a nativilor din Scorpion, astfel că finanțele acestora vor fi în lumină pentru următoarele luni. Acest sector astrologic se ocupă de fonduri, carduri de credit, împrumuturi bancare, burse, împrumuturi pentru studenți, ajutor financiar universitar, moșteniri, testamente comisioane. Se pare că nativii trebuie să cheltuiască ceva bani, mai mulți decât de obicei. Toate acestea vor avea o finalitate mai greu de intuit, dar rezultatul îi va bucura pe Scorpioni. Marte îi învață pe nativi cum să concureze pentru a câștiga. Marte le amplifică nativilor încrederea, înțelepciunea și inteligența.

Săgetător

Marte aflat în Gemeni este ocupat să discute cu Jupiter aflat în Casa creativității și imaginației Săgetătorilor. Marte se află pe aceeași lungime de undă cu Mercur. Dar Marte se află în Casa parteneriatelor Săgetătorilor. Nativii vor beneficia de ajutorul unui colaborator sau un expert la proiectul pe care aceștia îl au de finalizat. Capacitatea de a comunica clar a Săgetătorilor este apreciată de colegi și anturaj. Jupiter se află în Berbec, luminând Casa iubirii adevărate. Acesta este momentul pentru excursii, nativii având speranța că vor întâlni pe cineva special. Săgetătorii care au o relație de cuplu se vor distra cel mai mult datorită lui Jupiter aflat în Berbec.

Capricorn

Pluton se află în Capricorn, influențând Casa salariului nativilor. Mercur se află în Balanță și, împreună, ambele planete sugerează că ceva clocotește în cariera lor. Venus se află în Fecioară și aduce o notă de romantism în plus. Nativii din Capricorn se pot gândi acum că își pot oferi un upgrade vestimentar, bijutierii și accesorii. Și tunsoarea poate fi schimbată, dar acest lucru va fi destul de scump. Indiferent dacă este vorba despre nativi aflați într-o relație sau despre cei în căutarea uneia, toată lumea are chef de dragoste. Magnetismul lor va atrage oamenii într-un mod magic. Mercur retrograd indică de obicei soluții pe termen scurt.

Vărsător

Marte se află în tranzit prin Gemeni și luminează Casa iubirii adevărate timp de șase luni de acum încolo. Această Casă mai guvernează și distracția, timpul liber, sportul, scânteia unei noi iubiri, sarcina și grija pentru copii. Zodia Gemeni sunt un semn care se completează perfect cu energia Vărsătorului, deoarece ambele zodii sunt semne de aer. Nativii vor putea comunica destul de ușor în perioada următoare, mai ales cu persoana cu care ei încep să se întâlnească. Cu cât vor comunica mai bine cu aceste persoane, cu atât va conta mai mult în viitorul apropiat.

Pești

Mercur se află în mișcare retrogradă. Lista de priorități pe care și-au notat-o Peștii poate fi amestecată, adnotată sau chiar ștearsă. Mercur semnalează faptul că anumite condiții sunt în proces de schimbare dinamică. Acesta este unul dintre motivele pentru care nu este bine să se semneze un contract în perioada de retrograd a lui Mercur. Marte se află în tranzit prin Gemeni. Familia nativilor, reședința sau alte proprietăți pe care le dețin nativii vor deveni o prioritate majoră pentru Pești în următoarele săptămâni. Starea de sănătate poate fi instabilă pentru nativii bărbați din Pești.

articolul original.
 • There are no more articles
❌