ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Primarul Sorin Vasilache a semnat contractul de finanțare pentru renovarea integrată a unui prim lot de 3 blocuri

2 November 2022 at 16:40
image

Primarul Sorin Vasilache a semnat la Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației contractul de finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, pentru proiectul „Renovarea integrată a clădirilor rezidențiale multifamiliale – bloc A, bloc B și bloc C din orașul Băile Olănești”. 

Valoarea totală a investiției de renovare integrată a celor 3 blocuri de locuințe se ridică la 38.031.181,11 lei, iar perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni. 

Primarul Sorin Vasilache subliniază importanța investiției: „Renovarea integrată a celor 3 blocuri de locuințe reprezintă un pas important atât pentru cei care locuiesc în aceste blocuri, cât și pentru orașul nostru, care prin aceste investiții și prin altele pe care le derulăm își va îmbunătăți ireversibil aspectul. A fost o muncă titanică și contra cronometru pentru a avea documentele necesare la timpul oportun, studiul geotehnic, expertiza tehnică pentru clădire, auditul energetic și documentele de proprietate. Însumate au fost mai multe acte pe care a trebuit să le avem și pe care le-am depus. Nu a fost zi fără să avem măcar o ședință pe tema proiectelor, alături de consultanți, proiectanți și, bineînțeles, funcționarii din primărie, cărora le mulțumesc pentru efortul pe care l-au depus, astfel încât Olăneștiul să poată obține peste 38 de milioane de lei prin PNRR prin acest prim lot de 3 blocuri. Spun acest lucru fiindcă vor urma și celelalte blocuri în reabilitare”, a explicat primarul orașului Băile Olănești, Sorin Vasilache.

Primarul orașului Băile Olănești, Sorin Vasilache, a pus și va pune un mare accent pe fondurile europene, căutând să atragă pe cât posibil sumele puse la dispoziție în această perioadă. 

Tot cu bani europeni, la Olănești, primarul Sorin Vasilache depune documentația unui proiect pentru instalarea, în parcarea din Parcul Central a două aparate pentru încărcarea electrică a autovehiculelor: „Am înțeles că mai întâi trebuie construită infrastructura în acest sens fiindcă, ulterior, ni se va da posibilitatea achiziționării unor microbuze electrice care ne-ar fi de mare ajutor pentru transportul elevilor”, a explicat primarul orașului Băile Olănești, Sorin Vasilache.

În cadrul proiectului de renovare integrată a unui prim lot de 3 blocuri sunt prinse lucrări ample

În cadrul proiectului vor fi cuprinse lucrări ample privind izolarea termică a pereților exteriori ai blocurilor, înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, inclusiv a celei aferente accesului în blocul de locuințe, termoizolarea teraselor, a planșeului peste ultimul nivel în cazul existenței șarpantei, închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, inclusiv izolarea termică a parapeților, izolarea termică a subsolului, lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire, reabilitarea și modernizarea instalației de distribuție a agentului termic privind încălzirea și apa caldă de consum, lucrări de reabilitare termică a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea, după caz, a unor sisteme alternative de producere a energiei din surse regenerabile: panouri solare termice, panouri solare electrice, pompe de căldură sau centrale termice pe biomasă, inclusiv achiziționarea acestora.

articolul original.

S-a semnat contractul cu finanţare europeană pentru anveloparea blocurilor din Băile Olănești

23 August 2022 at 16:29
image

Proprietarii apartamentelor din Olăneşti au posibilitatea de a beneficia de locuinţe mai bine protejate şi de a plăti mult mai puţin pentru costurile curente de întreţinere, în urma unui proiect de reabilitare termică a blocurilor pentru care, pe data de 1 august 2022, primarul Sorin Vasilache a semnat contractul de finanţare.

Lucrările vor fi finanţate de Uniunea Europeană în totalitate, în cadrul PNRR, componenta 5 – „Renovare integrată/renovare energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale” pentru blocurile: Bloc I, Bloc  II, Bloc III şi Bloc IV din Băile Olăneşti.

„În cadrul PNRR, prin această componentă am depus trei proiecte, dar primul proiect include renovarea a patru blocuri. Mai avem celelalte 5 blocuri care sunt incluse în alte două proiecte pentru care aşteptăm să semnăm contractele de finanţare cât se poate de repede. Pentru reabilitare termică a blocurilor: Bloc  I, Bloc II, Bloc III şi Bloc IV din Băile Olăneşti. Am semnat un contractul de finanţare în valoare de 27 de milioane de lei. Urmează procedura de obţinere a avizelor în vederea emiterii autorizaţiei de construire, întocmirea studiului de fezabilitate şi proiectarea.  A fost o muncă titanică şi contra cronometru  pentru a avea documentele necesare la timpul oportun, studiul geotehnic, expertiza tehnică la clădire, auditul energetic, documentele de proprietate, însumate au fost mai multe acte pe care a trebuit să le avem  şi pe care le-am depus”, a explicat primarul oraşului Băile Olăneşti, Sorin Vasilache. 

În cadrul reabilitării termice a unui bloc sunt prinse lucrări ample

În cadrul proiectului de reabilitare termică a blocurilor vor fi cuprinse lucrări ample privind izolarea termică a pereţilor exteriori ai blocurilor, înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, inclusiv a celei aferente accesului în blocul de locuinţe, termoizolarea teraselor, a planşeului peste ultimul nivel în cazul existenţei şarpantei, închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, inclusiv izolarea termică a parapeţilor, izolarea termică a subsolului, lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire, reabilitarea şi modernizarea instalaţiei de distribuţie a agentului termic privind încălzirea şi apa caldă de consum, lucrări de reabilitare termică a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea, după caz, a unor sisteme alternative de producere a energiei din surse regenerabile: panouri solare termice, panouri solare electrice, pompe de căldură sau centrale termice pe biomasă, inclusiv achiziţionarea acestora.

Staţii pentru încărcarea vehiculelor electrice

Tot cu bani europeni, la Olăneşti, primarul Sorin Vasilache depune documentaţia unui proiect pentru instalarea, în parcarea din Parcul Central, a două aparate pentru încărcare electrică a autovehiculelor: „Am înţeles că mai întâi trebuie construită infrastructura în acest sens fiindcă, ulterior, ni se va da posibilitatea achiziţionării unor microbuze electrice care ne-ar fi de mare ajutor pentru transportul elevilor”, a explicat primarul oraşului Băile Olăneşti, Sorin Vasilache.

Primarul oraşului Băile Olăneşti, Sorin Vasilache, a atras fonduri prin PNI „Anghel Saligny” privind modernizarea mai multor străzi din Olăneşti de peste 14 milioane de lei

Prin PNI „Anghel Saligny”, administraţia locală din Olăneşti a obţinut finanţare  pentru proiectul care cuprinde modernizarea drumului de legătură dintre Olăneşti şi comuna Muereasca, strada Glodeanu, în lungime de 2 kilometri. Este un proiect complex, ne spune primarul, în cadrul căruia sunt prinse lucrări de betonare, amenajare rigole și traversări pentru preluarea apelor pluviale şi asfaltare. De asemenea, şi strada Comanca pe o lungime de 2 kilometri va intra în acest program guvernamental cu lucrări de asfaltare, amenajare a trotuarelor şi rigole. Tot în acest program este prinsă şi o porţiune de drum care porneşte de la Izvorul 24 până la intersecţia cu drumul judeţean 656, la Cabana Direcţiei Silvice, care va fi modernizat. În total, pe acest program de finanţare guvernamental „Anghel Saligny” sunt prinşi aproximativ 4,5 kilometri de drumuri pentru asfaltare, dar şi consolidarea unui pod peste pârâul Olăneşti, în zona localităţii Comanca.

Primarul aşteptă finanţarea proiectului de apă şi canalizare a judeţului

„Suntem incluşi în POIM, derulat prin ADI Apa Vâlcea, Consiliul Județean Vâlcea şi Apavil, pentru obţinerea finanţării pentru care s-au aprobat indicatorii tehnico-economici ai proiectului și urmează să fie semnat contractul de finanţare între Ministerul de Resort şi SC Apavil, cu certitudine contractul va fi semnat, pentru că s-au depus toate clarificările, s-a primit confirmarea şi fiecare Unitate Administrativă inclusă în acest proiect a transmis Hotărârile de Consiliu cu indicatorii tehnico-economici şi cu toate documentele care au fost cerute de minister şi acum, practic nu ar mai fi nici un motiv. Urmează să se semneze contractul şi ulterior procedura de achiziţie a serviciilor. Noi avem un proiect cu o valoare de 2 milioane de euro, lucrări rămase nefinalizate pe care le-am avut prin POST Mediu – conectare 100% a localităţii, lucrări care pot continua în localitatea Olăneşti şi în localitatea componentă Cheia”, declară primarul oraşului Băile Olăneşti, Sorin Vasilache.

În cadrul acestui proiect al judeţului sunt prinse lucrări de extindere a reţelei de canalizare, toate branşamentele la reţeaua de apă, racordul la sistemul de canalizare, dar şi staţiile de pompare pe străzile unde apa nu are suficientă presiune pentru a ajunge la gospodării.

articolul original.

Oraşul Băile Olăneşti a împlinit 495 de ani de atestare documentară. Două zile de distracţie în staţiunea vâlceană

20 July 2022 at 16:12
image

Marţi, 19 iulie,  Oraşul Băile Olăneşti a împlinit 495 de ani de atestare documentară. Două zile de distracţie în staţiunea vâlceană

Cu acest prilej, Primăria şi Consiliul Local au pregătit o sărbătoare aparte, care s-a  derulat pe parcursul a două zile.

Astfel, marţi, 19 iulie, cea de-a XII-a ediţie a Zilelor oraşului Băile Olăneşti a avut un program extrem de atractiv atât pentru localnici, cât şi pentru turiştii aflaţi în această perioadă în staţiune.

Festivitatea de deschidere a manifestării a avut loc în data de 19 iulie, chiar în ziua în care oraşul-staţiune împlinit 495 de ani de la prima atestare documentară. 

În cadrul festivităţii de deschidere au susţine alocuţiuni primarul oraşului, Sorin Vasilache, şi reprezentanţii judeţului care l-au felicit pentru organizarea acestui frumos eveniment, dar și pentru finanțarea obținută prin PNI “Anghel Saligny”, care cuprinde modernizarea  unui pod și a străzilor de interes local, un proiect în valoare de peste 14 milioane lei.

Toţi cei prezenţi au savurat momentul în care primarul Vasilache şi-a povestit frumos staţiunea, numind-o locul „izvoarelor de aur”, binefăcătoare de minuni

Totodată, primarul Sorin Vasilache i-a anunţat  pe vâlcenii din Olănești că, în parteneriat cu preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, se va realiza în localitate un parc de agrement, care să ofere noi oportunități de petrecere a timpului liber, atât pentru localnici, cât și pentru turiștii care vin în stațiune.

.

Două zile de distracţie şi voie bună

După deschiderea evenimentului s-a dat drumul la distracţie, muzica, dans şi voie bună. Rapsodia Vâlceană a fost cea care a „spart” gheaţa cu un concert inedit alături de soliştii vocali Ion Popa, Plăieşii şi Eduard Sandală, Ane Mary, iar atmosfera va fi întreţinută de Dj Slabu Gabriel.

Duminică, pe 20 iulie, sărbătoarea oraşului a continuat cu un spectacol susţinut de Cristian Pomohaci, Aida, Ştefania Niţă, Alyssa Popescu, Mădălina (Chişinău), Floarea Lavinia şi Alexandra Popescu.

Cele două zile de sărbătoare s-au încheia cu un superb foc de artificii: 

„Anul acesta, oraşul nostru a împlinit 495 de ani de atestare documentară, iar noi, administraţia locală,  am reuşit să marcăm cum se cuvine acest eveniment. Există mulţi turişti în această perioadă în staţiunea noastră şi ne-am dorit să avem mai multe zile de sărbătoare. În fiecare zi programul a fost unul diversificat, cu muzică pe toate gusturile. Totodată, participanţii au putut degusta produsele tradiţionale la tavernele amenajate în această perioadă pe strada Băilor”, ne-a declarat primarul oraşului, Sorin Vasilache.

articolul original.

Şahiștii brașoveni au obţinut 18 medalii la Campionatele Naţionale de Şah

11 July 2022 at 12:08
By: nagym
image

Şahiștii brașoveni au obţinut 18 medalii la Campionatele Naţionale de Şah pe Echipe de Copii, Juniori şi Tineret desfăsurate la Băile Olănești.

În perioada 2-9 iulie s-au desfăsurat la Băile Olănești Campionatele Naţionale de Şah pe Echipe de Copii, Juniori şi Tineret. Brașovul a fost reprezentat de 7 echipe, 3 de băieţi și 4 de fete. Tinerii noştrii şahişti au castigat medalii la 18 categorii, dintre care 11 de aur, 4 de argint și 3 de bronz, din totalul de 21 de categorii puse la bătaie în cadrul competitiei. 

La competiţia de la Băile Olănești s-au înscris de echipe din întreaga ţară, acestea au concurat pe categorii de vâstă de la 8 ani la 20 ani. Tinerii şahişti joacă în echipă de câte 3 sportivi (maxim 4 sportivi) la cele trei probe: “șah-clasic”, “șah-rapid” și “șah-blitz”, ţinta fiind ocuparea unui loc pe podiumul naţional.

Şahistii brasoveni sunt legitimati la Clubul Dinamo Bucuresti Centrul Sportiv Brașov şi sunt antrenaţi de Marele Maestru International Ciprian Nanu.

Rezultatele pe echipe la Campionatele Naţionale de Şah au fost :  

  • La categoria Fete 20 ani: 2 medalii de aur (“șah-clasic” ,“șah-rapid” ) şi 1 medalie de bronz (“șah-blitz”). Echipa a fost formată din : Pelin Ana-Maria, Apostu Milena, Salajan Stefania
  • La categoria Fete 18 ani: 3 medalii de aur (“șah-clasic” ,“șah-rapid” şi “șah-blitz”). Echipa a fost formată din : Stan Gabriela, Matasaru Stephanie, Pițigoi Sabina
  • La categoria Fete 14 ani: 1 medalie de aur ( “ șah-rapid”) şi 2 medalii de bronz (“șah-clasic” şi “ șah-blitz”). Echipa a fost formată din : Maria Lia Alexandra, Marcu Daria, Ivașcu Andreea
  • La categoria Fete 12 ani: 2 medalii de aur (“șah-clasic”, “șah-rapid” şi “șah-blitz”). Echipa a fost formată din : Litcanu Tiana, Antal Iris, Isopescu Iulia
  • La categoria Băieti 18 ani : 2 medalii de aur (“șah-clasic” şi “șah- blitz”) şi 1 medalie de argint ( “șah- rapid”). Echipa a fost formată din : Stepanencu Cosmin, Antal Hunor, Magold Victor, Costescu Mihnea
  • La categoria Băieti 14: 2 medalii de argint (“șah-rapid” şi “șah-blitz”) si 1 medalie de bronz (”șah-clasic”). Echipa a fost formată din: Magold Filip, Botea David, Corbu George

La băieti 14 ani (Echipa Dinamo 2): Moroita Vlad, Dimitriu Filip, Lefter Albert au ocupat pozitia a 8-a la “șah-clasic” şi a 4-a la “șah-rapid” şi “șah-blitz”.

articolul original.

Pe 19 iulie, orașul Băile-Olănești împlinește 495 ani de atestare documentară. Două zile de distracție în stațiunea vâlceană

6 July 2022 at 11:38
image

Cu acest prilej, Primăria şi Consiliul Local au pregătit o sărbătoare aparte, care se va derula pe parcursul a  două zile.

Astfel, marţi, 19 iulie, cea de-a XII-a ediţie a Zilelor oraşului Băile – Olăneşti va avea un program extrem de atractiv atât pentru localnici, cât şi pentru turiştii aflaţi în această perioadă în staţiune.

Festivitatea de deschidere a manifestării va avea loc în data de 19 iulie, la ora 17:30, chiar în ziua în care orașul-stațiune împlinește 495 de ani de la prima atestare documentară.

În cadrul festivității de deschidere vor susține alocuţiuni primarul oraşului, Sorin Vasilache şi reprezentanţii judeţului.

Urmează un program folcloric susţinut de formaţia Rapsodia Vâlceană, Ion Popa, Plăieşii și Eduard Sandală, Ane Mary, iar atmosfera va fi întreținută de Dj Slabu Gabriel.

Primarul oraşului Băile-Olăneşti, Sorin Vasilache: „”Vă invităm sa fiți alături de noi în aceste zile speciale pentru orașul Băile-Olănești”

Duminică, pe 20 iulie, sărbătoarea oraşului continuă cu un spectacol susţinut de Cristian Pomohaci, Aida, Ştefania Niţă, Alyssa Popescu, Mădălina ( Chişinău),  Floarea Lavinia şi Alexandra Popescu.

La ora 22.00, cele două zile de sărbătoare se vor încheia cu un superb foc de artificii:

„Anul acesta, oraşul nostru împlineşte 495 de ani de atestare documentară, iar noi, administraţia locală, încercăm să marcăm cum se cuvine acest eveniment. Există mulţi turişti în această perioadă în staţiunea noastră şi dorim să avem mai multe zile de sărbătoare. În fiecare zi programul va fi unul diversificat, cu muzică pe toate gusturile. Totodată, participanţii vor putea degusta produsele tradiţionale la tavernele amenajate în această perioadă pe strada Băilor . Vă invităm sa fiți alături de noi în aceste zile speciale pentru orașul Băile-Olănești”, ne-a declarat primarul oraşului Băile-Olăneşti, Sorin Vasilache.

articolul original.

Primarul oraşului Băile Olăneşti, Sorin Vasilache, are un portofoliu însemnat de proiecte care aşteaptă finanţare

6 July 2022 at 07:35
image

Proiecte importante pentru comunitatea din Băile Olăneşti au fost depuse pentru a obține finanțare europeană. La acestea se adaugă alte cereri de finanţare pentru accesarea fondurilor guvernamentale. Primarul oraşului Băile Olăneşti, Sorin Vasilache, speră ca toate investiţiile să primească și finanțarea de care este nevoie.

Pentru accesarea fondurilor europene s-a depus prin PNRR proiectul pentru creşterea eficienţei energetice a celor nouă blocuri, un proiect de aproximativ 11 milioane de euro, iar prin componenta 10 a PNRR se vor atrage fonduri pentru lucrările de anvelopare şi reabilitare a sediului primăriei şi a Liceului Tehnologic „Justinian Marina. Tot prin PNRR se va depune şi proiectul pentru digitalizarea administraţiei publice , în valoare de 400 e mii de euro: „Un alt proiect la care lucrăm pentru accesarea fondurilor europene privind creşterea eficienţei energetice, tot prin componenta 10 a PNRR este pentru clădirea Şcolii Generale „Dumitru Bădescu”, unde este şcoală, grădiniţă cu program normal şi o sală de sport din Olăneşti – sat şi pentru căminul cultural din zona respectivă. Prin PNRR au fost alocate sume de bani pentru fiecare localitate, iar administraţiile locale trebuie să fie eficiente și să depună proiectele în termen, pentru că în etapa a doua şansele sunt mult mai mici”, a precizat primarul oraşului Băile Olăneşti, Sorin Vasilache.

Prin programul Anghel Saligny, administraţia oraşului Băile Olăneşti a depus cererea de finanţare pentru modernizarea a trei străzi: strada Glodeanu, reprezentând ruta care asigură legătura oraşului cu localitatea Muereasca pe o lungime de 2 kilometri cu betonare, amenajarea rigolelor şi a podeţelor. În proiect intră şi modernizarea străzii Comanca, reabilitarea unui pod peste râul Olăneşti şi amenajarea porţiunii de drum de la Izvorul 24 până la cabana Ocolului Silvic. 

Pentru extinderea sistemului de apă şi canalizare reamintim că oraşul Băile Olăneşti face parte din ADI Apa Vâlcea pentru obţinerea finanţării. 

„Pentru comunitatea din Cheia, după doi ani de clarificări depuse, proiectul pe care îl avem pentru extinderea rețelei de apă şi canalizare s-a finalizat, s-a ajuns la o formă care a fost adoptată prin Hotărârea de Consiliul Local privind aprobarea studiului de fezabilitate. Practic s-a dat valoarea finală a proiectului. Important este că se finanţează acest proiect. În acest sens am vorbit şi cu directorul de la Apavil, se va semna proiectul şi urmează procedura de achiziţii şi sperăm că nu va mai dura foarte mult, iar anul acesta vor începe lucrările”, a precizat primarul oraşului Băile Olăneşti, Sorin Vasilache.

articolul original.
  • There are no more articles
❌