ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Hoți de lemne prinși

6 September 2022 at 06:34
By: Regie
image

Polițiștii din cadrul IPJ Sălaj , împreună cu jandarmii și personalul silvic, au identificat mai multe persoane bănuite de furt de material lemnos. Pe numele acestora au fost deschise 10 dosare, care sunt în curs de finalizare.

Polițiștii  din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Sânmihaiu Almașului, împreună cu jandarmi și persoanl silvic,   au desfășurat activități pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice. Astfel, în  baza probatoriului administrat, în 10 dosare penale au fost identificate persoanele bănuite de furt de material lemnos.

Într-unul dintre dosare s-au efectuat cercetări cu privire la faptul că, în perioada 5-7 aprilie 2021, persoane necunoscute au tăiat și sustras 87 de arbori, de diferite specii, dintr-o pădure situată în comuna Buciumi, în proprietatea Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva. Volumul de material lemnos sustras a fost de peste 44 metri cubi, iar prejudiciul creat a fost de peste 21 de mii de lei.

Persoana bănuită de comiterea faptei este un bărbat, de 36 de ani, din comuna Agrij.

În perioada următoare, echipe mixte vor intensifica aceste controale, având în vedere că se apropie și perioada rece, caz în care delictele silvice pot crește ca și număr și prejudiciu.

articolul original.

Percheziție domiciliară la persoane bănuite de furt calificat

8 July 2022 at 10:36
By: Regie
image

Poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Crasna au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, în oraşul Şimleu Silvaniei, la locuinţa a două persoane bănuite de furt calificat.

Cei doi bărbaţi, de 31, respectiv 42 de ani, ambii din Şimleu Silvaniei, reţinuţi, miercuri, 6 iulie a.c., de poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Crasna au fost arestaţi preventiv. Instanţa a emis ieri pe numele acestora mandate de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Reamintim că, la data de 6 iulie a.c., poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Crasna au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, în oraşul Şimleu Silvaniei, la locuinţa a două persoane bănuite de furt calificat.

Din cercetări a reieşit că, în noaptea de 2 spre 3 iulie a.c., doi bărbaţi, de 31, respectiv 42 de ani, ambii din Şimleu Silvaniei ar fi pătruns în locuinţa unei femei, din comuna Crasna, de unde ar fi sustras bani, cabluri electrice, o drujbă, un motofierăstrău, îmbrăcăminte, încălţăminte etc.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 18000 de lei.

În urma percheziţiei au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă.

Bărbaţii au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, iar joi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Şimleu Silvaniei cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Poliţiştii continuă cercetările pentru probarea şi documentarea întregii activităţi infracţionale.

articolul original.
  • There are no more articles
❌