ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 2 February 2023Ultimele Stiri

Boeing a dezvăluit conceptul de avion de marfă stealth pentru conflicte

2 February 2023 at 18:00
image

Boeing a venit cu un nou concept avansat de avion de marfă stealth pentru a satisface nevoia tot mai mare de avioane de marfă și avioane-cisternă mai durabile.

Boeing a prezentat o idee pentru un tactic, cu un corp cu aripi unite între ele, sau BWB. Ideea vine la aproape două săptămâni după ce Frank Kendall, secretarul Forțelor Aeriene ale SUA, a declarat că a avea mai multe avioane și cisterne de realimentare aeriană care pot supraviețui va fi importantă în viitoarele conflicte de vârf împotriva adversarilor apropiati, în special a Chinei.

Compania a finanțat intern acest proiect până în acest moment.

„Ne-am gândit că este un moment bun să împărtășim caracteristicile majore ale conceptului nostru Blended Wing Body (BWB), în locul conceptelor pe care le-am arătat anterior pentru a reprezenta investigația noastră în ceea ce privește BWB”, se menționează într-o declarație transmisă de Boeing pentru The War Zone.

„Continuăm activitățile de cercetare a conceptului BWB cu clienții guvernamentali pentru a continua progresul tehnicii de proiectare a aeronavelor militare de transport”, a spus compania, potrivit Interesting Engineering.

Boeing lucrează la un avion de marfă stealth

BWB este un tip de design de aeronavă care prezintă o aripă și un fuzelaj unite, mai degrabă decât un fuzelaj cilindric tradițional cu aripi separate. Aripile sunt perfect fuzionate de corpul avionului. Acest lucru face ca forma avionului să fie mai aerodinamică și ar putea economisi combustibil.

Câteva exemple notabile de aeronave BWB includ bombardierele „stealth” B-2 și B-21; aeronava de cercetare X-48B a NASA; aeronava de cercetare X-48C a Boeing; MAVERIC (Model Aircraft for Validation and Experimentation of Robust Innovative Control) a Airbus; vehiculul aerian fără pilot MAGMA al BAE Systems și vehiculul aerian de luptă fără pilot (UCAV) X-47B al Northrop Grumman.

Chiar dacă modelele BWB sunt adesea foarte stealth, cum ar fi bombardierele B-2 și B-21, și au adesea forme care arată precum niște aripi zburătoare, acesta nu este întotdeauna un design greu de observat. Unul dintre cele mai evidente beneficii ale designului BWB este eficiența aerodinamică mai bună.

Acest lucru poate duce la o economie de combustibil mai mare și la o autonomie mai extinsă. De asemenea, volumul intern poate fi avantajos.

Un progres față de modelele anterioare

la evenimentul AIAA SciTech a spus că noul avion de marfă stealth este un „progres semnificativ” față de proiectele BWB anterioare ale companiei. Acesta are două motoare cu reacție complet interne și caracteristici de design stealth, cum ar fi un fuzelaj cu cel puțin unele margini netede și un bot care seamănă mai mult cu un cioc.

Ideile anterioare de BWB ale Boeing, cum ar fi seria X-48, aveau fuzelaje și boturi mai largi și mai rotunjite, iar motoarele erau deasupra centrului fuzelajului din spate.

Potrivit unui oficial Boeing, noul design al avionului de transport aerian BWB încorporează parțial conducte serpentine în orificiile de admisie ale motorului. Acest lucru ajută la ascunderea palelor ventilatorului turbinei, care, dacă sunt expuse, pot fi reperate de radar. Când sunt utilizate cu deflectoare în fața ventilatorului, acestea pot reduce depistarea de către radar în linie dreaptă.

Noul avion de marfă stealth ar fi foarte greu de văzut de radare

Evacuarea greu de văzut direct din majoritatea unghiurilor, în special de dedesubt, și coada avionului par a fi concepute pentru a reduce semnătura în infraroșu. Acesta este un mod destul de obișnuit de a face o aeronavă mai puțin observabilă. Datează din primele zile ale stealth-ului și ar reduce, de asemenea, a anumitor părți.

Modelul are, de asemenea, un design interesant al cockpitului din sticlă, cu mai multe secțiuni și un panou mare chiar deasupra părții frontale a fuzelajului. Un reprezentant Boeing la evenimentul AIAA SciTech a spus că, cel puțin deocamdată, aranjarea ferestrelor este doar un experiment de gândire și nu reprezintă neapărat designul final.

Acest lucru nu înseamnă că Boeing nu speră să beneficieze de eficiența generală sporită a formei BWB. Informațiile furnizate către The War Zone sugerează că această idee de design ar putea folosi cu aproximativ 30% mai puțin combustibil decât un avion de marfă tradițional cu aceeași capacitate de încărcare.

În prezent, designul este în faza conceptuală. Modelarea avansată va analiza diferite părți ale noului design BWB, cum ar fi modul în care aerul se mișcă prin orificiile sale ventrale mari.

Vă recomandăm să citiți și:

articolul original.

Scumpiri la Ryanair. Cu cât vor crește prețurile la bilete

2 February 2023 at 06:20
By: -
image

Preţul biletelor de avion vândute de compania aeriană low-cost Ryanair ar urma să crească cu 5-10% la vară, comparativ cu 2022, într-un context de inflaţie ridicată, a declarat miercuri directorul general Michael O’Leary, informează AFP, potrivit Agerpres.

„Cred că în vara acestui an preţul biletelor va creşte cu 5 până la 10% comparativ cu vara trecută”, într-un context internaţional în care nu vor avea loc evenimente deosebite, a explicat Michael O’Leary la o conferinţă organizată la Lisabona.

O’Leary a mai spus că Ryanair mizează pe o creştere puternică pentru la vară, graţie în special pieţei asiatice, după ridicarea restricţiilor sanitare în China, dar şi clienţilor americani care profită de un dolar puternic.

Anterior, Ryanair a raportat un profit net de 211 milioane de euro pentru cel de al treilea trimestru al exerciţiului fiscal 2022/2023, graţie revenirii cererii pentru călătoriile cu avionul, în special în perioada sărbătorilor de sfârşit de an, faţă de pierderi de 96 milioane de euro în perioada similară a anului trecut.

Ryanair Holdings plc este cel mai mare grup de companii aeriene din Europa şi compania-mamă a Ryanair, Ryanair UK, Buzz, Lauda şi Malta Air. Companiile din portofoliul Ryanair Holdings conectează peste 40 de ţări. Ryanair operează mai mult de 2.500 de zboruri zilnice de pe 230 de aeroporturi.

sursa: stiripesurse

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Familia din Canada care călătorește în jurul lumii cu propriul avion mic

1 February 2023 at 00:00
image

Familia Porter, din Canada, se află în prezent la jumătatea unei călătorii de 14 luni în jurul lumii, într-un avion mic monomotor.

Ian Porter, pilot privat de aproximativ patru decenii, soția sa Michelle, fiicele Samantha, 21 de ani, și Sydney, 18 ani, care se întâmplă să fie și ele piloți calificați, și fiul Christopher, 15 ani, au plecat din Vancouver pe 15 iunie 2022 și de atunci „călătoresc practic în fiecare zi”, scrie CNN.

Familia, care adoptă o abordare „joasă și lentă” a călătoriei, a vizitat deja aproximativ 20 de țări, inclusiv Statele Unite, Brazilia, Bolivia, Paraguay, Argentina, Panama, Costa Rica și Honduras, și a zburat peste 25.000 de mile nautice.

Ce înseamnă să călătorești în jurul lumii cu propriul avion?

Potrivit lui Ian, pilotarea unui în jurul lumii este un vis „care probabil că se află undeva în mintea tuturor piloților”, dar a început să analizeze mai serios această perspectivă în urmă cu câțiva ani, după ce a participat la câteva călătorii de strângere de fonduri pe distanțe lungi.

În urmă cu câțiva ani, dezvoltatorul imobiliar, care și-a dorit întotdeauna să petreacă mai mult timp călătorind cu familia sa, a văzut o „fereastră de oportunitate”, Samantha plănuind să își ia un an liber de la universitate, iar Sydney urma să termine liceul.

Între timp, Christopher tocmai experimentase un „exercițiu de școlarizare la distanță” în timpul pandemiei, așa că știa că aceasta era o opțiune viabilă, în timp ce soția Michelle era casnică cu normă întreagă de mai mulți ani.

Odată ce toată lumea a fost de acord cu ideea, lui Ian i-a rămas sarcina de a găsi un avion monomotor potrivit pentru expediție.

Cum a fost pregătită excursia?

Ian a explicat că dorea să zboare conform regulilor, un set de reglementări conform cărora o aeronavă în condiții meteorologice suficient de clare pentru a vedea încotro se îndreaptă și nu trebuie să depună și să ceară aprobare pentru planurile de zbor.

Acest lucru a contat în alegerea avionului, deoarece majoritatea aeronavelor folosite pentru călătorii în jurul lumii sunt mai mari și necesită rute planificate în avans și aprobate de controlorii de trafic aerian.

„Găsirea unui avion care să poată transporta cinci persoane, echipament de supraviețuire și o cantitate rezonabilă de bagaje nu a fost neapărat cel mai ușor lucru”, recunoaște el.

În cele din urmă a dat peste un Gippsaero GA8 AirVan, un avion modern fabricat în Australia, disponibil spre vânzare la mică distanță de casa lor din Vancouver.

Ulterior, familia Porter a cumpărat aeronava, pe care au poreclit-o Moose, pentru 500.000 de dolari și „restul este istorie”.

„Prietenii ne cred nebuni”

Ian descrie avionul lor utilitar monomotor, care poate transporta până la opt persoane și este capabil să zboare cu 220 de kilometri pe oră timp de până la cinci ore, ca fiind un „vehicul utilitar sportiv pentru cer”.

„Îl poți încărca cu lucruri”, spune el. „Singurul lucru pe care nu îl face este să meargă foarte repede. Așa că se potrivește bine cu întregul nostru modus operandi „low and slow”. Este avionul perfect pentru această misiune.”

În timp ce Ian acționează ca pilot-șef, Samantha și Sydney sunt copiloții săi, soția Michelle se ocupă de documentele de sănătate și de vize, precum și de „necesitățile de zi cu zi”, iar Christopher are grijă de echipamentul de filmare, atunci când nu studiază de la distanță.

„Prietenii mei cred că suntem un pic nebuni, din cauza a ceea ce facem, dar cu siguranță merită”, spune Samantha, care s-a calificat pentru a deveni pilot în 2021, în același timp cu sora și colega ei, Sydney, copilot.

Ei spun că în prezent zboară în medie aproximativ o oră pe zi și spun că au aterizat deja pe mai mult de 160 de aeroporturi diferite.

„Nu am planificat prea mult nimic, pentru că există atât de multe variabile”, adaugă Ian, explicând că sunt „mereu la mila vremii”.

„Este foarte dificil să planifici prea mult în avans. Nu avem o agendă fixă și nu avem locuri fixe [spre care] ne îndreptăm de fapt. Urmăm doar un traseu foarte general”.

Pe parcursul călătoriei, familia își propun să strângă 1 milion de dolari pentru SOS Satele Copiilor, o organizație caritabilă internațională care se concentrează pe sprijinirea copiilor din peste 130 de țări care nu beneficiază de îngrijire părintească și a familiilor aflate în pericol.

articolul original.

O companie aeriană britanică îşi încetează activitatea şi îşi anulează toate zborurile: Sunt anulate şi nu vor mai fi reprogramate

28 January 2023 at 21:45
image

Odinioară lider în domeniul zborurilor interioare în Regatul Unit al Marii Britanii, compania aeriană regională britanică Flybe a anunţat sâmbătă că îşi încetează activitatea şi îşi anulează toate zborurile, după ce în timpul de glorie opera până la 530 de zboruri pe săptămână.

”Flybe îşi încetează de-acum activitatea. Toate zborurile Flybe din şi către Regatul Unit sunt anulate şi nu vor mai fi reprogramate”, a anunţat compania.

Autoritatea britanică a Aviaţiei Civile (CAA) cere pasagerilor care au rezervat un zbor Flybe să nu se ducă la aeroport, ”dat fiind că toate zborurile Flybe sunt anulate”, anunţă într-un comunicat un reprezentant, Paul Smith.

”Este trist ca o companie aeriană (să fie plasată sub) administrare (judiciară), iar noi ştim că decizia Flybe de a-şi pune capăt activităţii va fi o încercare pentru toţi angajaţii şi clienţii acesteia”, declară el.

Flybe şi-a reluat zborurile în aprilie, după ce a dat faliment în aprilie 2020, din cauza pandemiei covid-19, care a aplicat o lovitură dură unei mari părţi a sectorului aerian.

Societatea, odinioară liderul în domeniul zborurilor interioare în Regatul Unit, opera până la 530 de zboruri pe săptămână, cu decolare de pe aeroportul londonez Heathrow, către oraşe britanice, dar şi străine, ca Amsterdam şi Geneva.

După falimentul din 2020, activele Flybe au fost cumpărate de Thyme Opco, o întreprindere cu legături cu fondul american de investiţii Cyrus Capital, scrie news.ro

articolul original.

Un avion cu cinci oameni la bord s-a prăbușit imediat după decolare

27 January 2023 at 17:28
image

Un avion în care se aflau pasageri s-a prăbușit la doar un minut după ce a decolat de pe Aeroportul Internațional Juba din Sudanul de Sud, informează ȘtirileProTV.

În dimineața zilei de 27 ianuarie, un Let L-410 Turbolet (L-410UVP) înmatriculat EY-473 și operat de Fly Air Africa Aviation s-a prăbușit imediat după decolarea de pe aeroportul Juba din Sudanul de Sud. Echipajul efectuat un zbor intern către Akobo, un oraș la nord de Juba, aproape de granița cu Etiopia.

Cele cinci persoane de la bord, trei pasageri și doi membri ai echipajului, ar fi supraviețuit accidentului. Conform Juba TV și Daily Star nu au fost înregistrate victime.

Aeronava transporta marfă către orașul Akobo din Sudanul de Sud.

Let L-410 Turbolet este un avion bimotor de transport pe distanțe scurte, produs de producătorul ceh de avioane Let Kunovice.

articolul original.

În timp ce se afla în avion, i s-a făcut rău. Un bărbat care venea din Spania a murit la Timișoara

26 January 2023 at 14:46
image

În timp ce se afla la bordul unui avion care circula pe ruta Valencia-Timișoara, unui bărbat i s-a făcut rău. Angajații Aeroportului Internațional „Traian Vuia” au sesizat Polițiștii Biroului de Poliție Transporturi Aeriene Timișoara din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Timișoara în jurul orei 13:00.

Ajuns la sol, bărbatul în vârstă de 67 de ani a fost examinat de un echipaj medical și transportat de urgență la spital pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate. Din nefericire acesta a decedat.

„În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii cauzelor producerii incidentului”, se arată într-un comunicat aparținând IPJ Timiş.

articolul original.

Un pasager a murit într-un avion Wizz Air care a aterizat la Timișoara

26 January 2023 at 13:42
By: -
image

Un pasager de 78 de ani care se afla în avionul WizzAir care efectua cursa Valencia-Timişoara a murit.

Bărbatului i-a fost acordat primul ajutor de către personalul de la bordul avionului, însă fără rezultat. Poliţia a deschis o anchetă în acest caz.

Unui pasager i s-a făcut brusc rău, în timpul procedurii de aterizare a avionului la Timişoara. Bărbatul ar fi suferit un infarct, iar primul ajutor i-a fost acordat de către personalul de bord.

Totodată, a fost alertat serviciul de urgenţă, astfel că un echipaj SMURD a intervenit rapid la sosirea avionului pe Aeroportul Timişoara, în jurul orei 12:30.

Medicii au încercat sa-l resusciteze pe bărbatul aflat în stop cardio-respirator, însă acesta n-a mai putut fi salvat.

Trupul neînsufleţit va fi preluat de medicii legişti, iar poliţiştii au început cercetările pentru a stabili cu precizie cum a murit bărbatul.

articolul original.

Panica la bordul unui avion Wizz Air. Un pasager a murit în cursa Valencia-Timişoara

26 January 2023 at 14:19
image

Tragedie în cursa Valencia-Timişoara. Un pasager care se afla în avionul WizzAir a decedat, joi, cel mai probabil în urma unui infarct, potrivit news.ro.

Un pasager a murit într-un avion care făcea o cursă Valencia-Timişoara

În vârstă de 78 de ani, bărbatului i-a fost acordat primul ajutor de către personalul de la bordul avionului, însă fără rezultat.

Mai mult, a fost alertat serviciul de urgență, astfel că un echipaj SMURD a intervenit rapid la sosirea avionului pe Aeroportul Timișoara, în jurul orei 12:30.

Medicii au încercat să-l resusciteze pe pasagerul aflat în stop cardio-respirator, însă, acesta n-a mai putut fi salvat.

Trupul neînsufleţit va fi preluat de medicii legişti, iar poliţiştii au început cercetările pentru a stabili cu precizie cum a murit bărbatul.

articolul original.

Pasager mort intr-un avion care a aterizat la Timisoara

26 January 2023 at 12:38
image

TIMISOARA. Panica la bordul unui avion Wizz Air care a facut joi cursa Valencia – Timisoara.

Unui pasager i s-a facut brusc rau in timpul procedurii de aterizare. Omul, in varsta de 67 de ani, a suferit un infarct, iar primul ajutor i-a fost acordat de catre personalul de bord.

Totodata, comandantul aeronavei a alertat turnul de control care a solicitat serviciul de urgenta, astfel ca un echipaj SMURD a intervenit rapid la sosirea avionului pe Aeroportul Timisoara, in jurul orei 12.30.

Medicii au incercat sa-l readuca in simtiri pe barbatul aflat in stop cardio-respirator, insa, in ciuda manevrelor de resuscitare, acesta n-a mai putut fi salvat.

Politistii de la Biroul de Politie Transporturi Aeriene din cadrul Sectiei Regionale de Politie Transporturi Timisoara au fost sesizati de catre reprezentantii Aeroportului si au inceput imediat cercetarile.

In cauza a fost intocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa, cercetarile fiind continuate in vederea stabilirii cauzelor producerii incidentului„, au transmis reprezentantii Politiei Timis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

articolul original.

Amenințare cu bombă într-o aeronavă Ryanair

23 January 2023 at 07:20

Un avion al companiei Ryanair a aterizat în siguranță pe aeroportul din Atena după o amenințare aparent falsă cu bombă, potrivit Greek Reporter.

Alarma a fost falsă
Alarma a fost falsă

Avioanele de vânătoare grecești F-16 au fost mobilizate pentru a intercepta un avion despre care se presupunea că ar fi transportat o bombă. Avionul în cauză era un Boeing 737 aparținând companiei Ryanair care s-a îndreptat din Polonia către Aeroportul Internațional din Atena, Eleftherios Venizelos, situat la doar 20 de kilometri de capitala Greciei. Avionul a aterizat în siguranță la aeroport și toți cei 190 de pasageri și echipajul de la bord au fost escortați în siguranță departe de aeronavă. O unitate specializată în explozivi din cadrul poliției a percheziționat avionul, dar nu a găsit un dispozitiv exploziv.

Presupusa amenințare cu bombă se îndreaptă către aeroportul Eleftherios Venizelos

Zborul Ryanair desemnat SR6385 a fost alertat cu privire la amenințarea cu bombă de către Regiunea de Informare a Zborului Skopje. Avionul a plecat din Katowice, Polon, cu destinația finală Atena. Alerta a fost fie transmisă telefonic, fie trimisă prin net. Avioanele de luptă maghiare au fost mobilizate rapid pentru a intercepta și monitoriza avionul. Când s-a apropiat de spațiul aerian grecesc, două avioane F-16 grecești din Escadrila 330 din Aghialos au preluat controlul.

articolul original.

Amenințare cu bombă la bordul unui avion Ryanair. A fost escortat de două F-16

22 January 2023 at 18:19
By: -
image

Două avioane F-16 ale forţelor aeriene din Grecia au escortat duminică o aeronavă a companiei Ryanair care venea de la Katowice, Polonia, şi urma să aterizeze la Atena, după ce a fost raportată o ameninţare cu bombă la bordul zborului.

Informația este furnizată de AFP, care citează o sursă din Ministerul elen al Apărării.

Măsura escortării aeronavei a fost luată din precauţie. Cele două avioane de vânătoare au interceptat avionul în momentul în care acesta a intrat în spaţiul aerian al Greciei, deasupra nordului Macedoniei, a precizat aceeaşi sursă pentru AFP. Anterior, acesta fusese escortat la vedere de avioane ale forţelor aeriene ungare. 

Avionul Ryanair, cu peste 190 de persoane la bord, a aterizat în siguranţă pe aeroportul internaţional din Atena, cu puţin timp înainte de ora locală 18:00.

Avionul a fost dus într-o zonă îndepărtată a aeroportului din Atena pentru a fi inspectat de o echipă de genişti.

Originea ameninţării cu bombă nu a fost încă precizată.

articolul original.

Ce să faci ca să ai semnal la telefon oriunde te-ai afla? Trucul de care nu aveai habar

22 January 2023 at 16:10
image

O mulțime de persoane se confruntă adesea cu lipsa semnalului pentru telefonul mobil, motiv pentru care a ieșit la iveală trucul care te va ajuta să combați această problemă. Iată ce trebuie să faci în momentul în care constați că dispozitivul pe care îl deții nu mai funcționează în momentul în care ieși din casă.

Cel mai rău lucru este să constați că telefonul tău mobil nu mai are semnal, mai ales într-un moment în care ai foarte mare nevoie de el. Astfel, specialiștii au sărit în ajutorul oamenilor și le-au oferit o soluție salvatoare. În continuare îți vom prezenta ceea ce trebuie să faci pentru a te asigura că telefonul pe care îl deții este conectat în permanență la o rețea care generează un semnal puternic.

Cum poți să ai mereu semnal la telefon

Poate fi destul de greu să te descurci într-o zonă în care telefonul tău a pierdut semnalul. Scott Polderman, un tiktoker renumit, a postat recent un videoclip în care le explică tuturor ceea ce au de făcut pentru a evita o astfel de situație de-a dreptul neplăcută.

Metoda a fost testată și funcționează atât în cazul unui iPhone, cât și în cazul unui telefon ce are drept sistem de operare androidul. Tot ce trebuie să faci este să activezi și să dezactivezi modul avion al telefonului tău. Acest lucru îl va forța să caute imediat o rețea cu un semnal mai bun. Totuși, ar trebui să nu încercați prea des această metodă, deoarece poate deveni dăunătoare telefonului pe care îl dețineți.

„Trageți cu degetul din dreapta sus spre stânga jos pentru a deschide centrul de control. Dacă nu aveți un semnal bun, dați clic pe modul avion, iar telefonul va fi forțat să găsească o nouă rețea și să se reseteze. Este posibil să nu vedeți o schimbare dacă stați acasă. Funcționează atunci când călătorești de la un imobil la altul”, a explicat Polderman.

articolul original.

Cel mai mare avion din lume tocmai a doborât un nou record

22 January 2023 at 01:00
image

Propulsat de cele șase motoare ale sale, cel mai mare avion din lume, The Roc, a decolat recent de la Mojave Air and Space Port, în sud-estul Californiei, pentru a doborî un nou record de zbor pentru un aparat de dimensiunile sale, întrucât a zburat timp de șase ore consecutive înainte să aterizeze pe același aeroport.

Construit de Stratolaunch, The Roc este un avion cu o anvergură a aripilor mai mare decât un teren de fotbal. Cu toate acestea, aeronava nu este un avion cargo, ci este testat pentru a face ceva foarte diferit, respectiv, să servească drept platformă pentru testarea încărcăturilor hipersonice, potrivit Interesting Engineering.

Acesta este al nouălea test de zbor pentru compania Stratolaunch, dar a fost al doilea test de zbor în care The Roc a transportat în aer vehiculul hipersonic Talon-A, o piesă importantă pentru programate în cursul acestui an.

Ce este Talon-A?

Talon-A este un vehicul de testare reutilizabil, propulsat , care are o lungime de 8,5 metri și o anvergură a aripilor de 3,4 metri. Vehiculul de testare este așezat pe pilonul de sub aripa centrală a lui The Roc, care se mândrește cu un fuselaj și trei motoare cu reacție de o parte și de alta a aripii centrale și o anvergură totală a aripilor de 117 metri.

Talon-A poate fi echipat cu diverse încărcături de cercetare, care pot fi apoi lansate pentru a se deplasa la viteze cuprinse între Mach 5 și Mach 10, în timp ce The Roc se deplasează la altitudini de 10.000 de metri.

Un tren propriu de aterizare

Vehiculul de testare are, de asemenea, propriul tren de aterizare, care poate fi recuperat pe orice pistă convențională și utilizat din nou. Interesant este faptul că spațiul larg al aripii centrale face ca The Roc să poată transporta până la trei vehicue de tipul Talon-A deodată.

Zborul recent finalizat a fost un test de „captive-carry”, în care Talon-A a fost transportat în aer ca parte a pregătirii pentru a fi lansat de aeronava The Roc în .

articolul original.

Idei parcă scoase din romane științifico-fantastice primesc finanțări uriașe de la NASA

18 January 2023 at 18:00
image

Avioane construite pentru cel mai mare satelit al lui Saturn, blocuri de construcție care creeze habitate pe Marte, mega-constelații de sateliți de mare adâncime și conducte de oxigen pe Lună sunt doar câteva dintre cele 14 proiecte experimentale selectate de NASA pentru a primi o mai mare parte din finanțare în cadrul unui efort avansare în explorarea spațiului de către agenție. 

În cadrul programului Concepte Inovatoare Avansate (NIAC), fiecare dintre aceste proiecte îndrăznețe de cercetare va primi finanțare în valoare de 175.000 de dolari pentru a finaliza un studiu de fază 1, potrivit IFL Science.

NASA a transmis că proiectele sunt încă în „stadii foarte timpurii de dezvoltare conceptuală”, dar speră că micul impuls financiar ar putea să arate care dintre aceste idei cu risc ridicat și recompensă mare are potențialul de a porni la drum.

„NASA îndrăznește să facă imposibilul posibil. Acest lucru este realizabil doar datorită inovatorilor, gânditorilor și realizatorilor care ne ajută să ne imaginăm și să ne pregătim pentru viitorul explorării spațiale. Programul NIAC ajută să le ofere acestor oameni de știință și ingineri cu viziune de viitor instrumentele și sprijinul de care au nevoie pentru a stimula tehnologia care va permite viitoarele misiuni ale NASA”, a declarat Bill Nelson, administratorul NASA, într-un comunicat.

Hidroavionul care să efectueze misiuni pe Titan, satelitul lui Saturn

Una dintre inițiativele selectate este cea de la Planet Enterprises, cu sediul în Washington, SUA, pentru viziunea reprezentanților acesteia de a crea un avion capabil să efectueze , satelitul lui Saturn. Titan este o lume înghețată, cu o atmosferă densă și aurie, despre care se crede că are potențialul de a găzdui viață extraterestră.

Misiunea „TitanAir” ar implica un vehicul asemănător unui hidroavion, capabil să planeze în jurul satelitului și să capteze condensarea metanului și a substanțelor organice complexe suspendate. De asemenea, ar putea ateriza pe lacurile de gheață pentru a colecta mostre lichide.

O conductă de oxigen pe Lună, destinată viitoarelor așezări umane

Un alt proiect care pare desprins direct din romanele științifico-fantastice vine de la Lunar Resources, Inc. din Houston. Ideea lor este de a instala o conductă de oxigen pe suprafața Lunii pentru a deservi viitoarele așezări umane de acolo.

Compania speră să extragă oxigen din praf și apă din gheața lunară de la Polul Sud al Lunii și apoi să folosească pompe pe o conductă de cinci kilometri lungime pentru a ajunge la habitatele umane, rovere și vehicule de lansare care ar avea nevoie de oxigen.

Un observator și blocuri menite să creeze habitate pe Marte

Cercetătorii de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, SUA, au prezentat planul Marelui Observator pentru lungimi de undă (GO-LoW), care speră să desfășoare mii de sateliți în spațiu, în puncte situate . Sarcina lor va fi să măsoare câmpurile magnetice ale exoplanetelor terestre prin detectarea emisiilor radio ale acestora.

Universitatea din Nebraska, SUA a obținut o subvenție de la NASA propunând blocuri de construcție care se dezvoltă singure și care ar putea fi folosite pentru a construi . Propunerea lor este de a folosi cianobacteriile și ciupercile ca agenți de construcție care vor produce biominerale, cum ar fi carbonatul de calciu și biopolimeri care ar putea fi folosiți ca materiale solide de construcție.

O „lanternă” care să ilumineze zonele întunecate de pe Lună

Lanterna EmberCore a fost prezentată de Ultra Safe Nuclear Corporation. Planul lor este esențial pentru a dezvolta o „lanternă” de înaltă tehnologie, care să poată ilumina regiunile întunecate ale Lunii cu ajutorul razelor X/raze gamma. Acest lucru, speră compania, ar putea ajuta la dezvăluirea compoziției geologice din roca de bază a regiunii nevăzute a Lunii.

O serie de alte proiecte din cadrul programului NIAC pot fi găsite într-un comunicat transmis recent de NASA.

articolul original.

Clipe de panică într-un avion care zbura pe ruta Amsterdam-București din cauza unor probleme tehnice. În aeronavă se afla și europarlamentarul Victor Negrescu

18 January 2023 at 15:18

Pasagerii care zburau astăzi de la Amsterdam la București cu o aeronavă a companiei olandeze KLM, majoritatea români, au avut parte de momente de panică la zeci de minute de la decolare. În aeronavă se afla și europarlamentarul PSD Victor Negrescu.

Europarlamentarul Victor Negrescu se afla în aeronavă și a precizat ce le-a transmis pilotul pasagerilor la momentul incidentului.

„Sistemul tehnic al aernoavei care permite să circule la temperaturi joase nu mai funcționa”, a spus Victor Negrescu, la Digi24.

Potrivit mărturiilor obținute de stiripesurse.ro, la 45 de minute de la decolare, când aeronava se afla deasupra Germaniei, căpitanul a anunțat pasagerii că, din cauza unor probleme tehnice, trebuie să se întoarcă la Amsterdam.

După revenirea la Amsterdam, pasagerii au putut vedea urmările problemei tehnice invocate de piloți. Într-o imagine transmisă de un pasager se poate observa că unul dintre motoare era să ia foc, urmările fiind vizibile.

Pasagerii se află în continuare la Amsterdam, unde așteaptă să fie preluați de o altă aeronavă, mai transmite sursa citată.

Sursa FOTO: Stiripesurse.ro
articolul original.

Cum arată primul avion spion al NATO care a ajuns la Otopeni (Galerie foto&Video)

17 January 2023 at 13:06

Avioanele de supraveghere AWACS (Airborne Warning and Control System) au ajuns din Germania la Bucureşti, de unde vor transmite NATO informaţii despre orice mişcare tactică şi operaţională de la graniţa Alianţei.

România şi Aliaţii sunt în siguranţă, a transmis cu această ocazie ministrul Apărării, Angel Tîlvăr.

”În contextul războiului ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei, NATO va monitoriza activitatea militară pe flancul estic, cu ajutorul aeronavelor AWACS”, adaugă Tîlvăr pe Facebook.

Foto: Inquam Photos / George Calin

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a afirmat recent că aeronava AWACS poate detecta avioane de la sute de kilometri depărtare, ”contribuind categoric la apărarea teritoriului NATO şi, implicit, al României”.

Mircea Geoană a apreciat că ”acest ochi atotvăzător din cer va furniza României, prin NATO, informaţii critice, în timp real, despre orice mişcare tactică şi operaţională şi va sprijini sistemul Alianţei de alertă rapidă”. 

”Cerul şi teritoriul României sunt in deplină în siguranţă”, a subliniat şi Mircea Geoană. 

Live: la Baza 90 Transport Aerian tocmai a aterizat o aeronavă AWACS (Airborne Warning and Control System), din cadrul Forței Aeropurtate a NATO de Avertizare Timpurie și Control, în contextul aplicării măsurilor de întărire a posturii defensive a Alianței în regiunea Mării Negre.

Publicată de
Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro
pe Marţi, 17 ianuarie 2023

Aeronavele AWACS care au ajuns la noi aparţin Forței Aeropurtate a NATO de Avertizare Timpurie și Control (NATO Airborne Early Warning & Control Force – NAEW&C) cu baza permanentă la Geilenkirchen, Germania.

Ele vor sta în România la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni.

Mai multe detalii aflaţi din clipul de mai jos:

❓Ce este o aeronavă AWACS NATO?✈️Aeronave AWACS (Airborne Warning and Control System) din cadrul Forței Aeropurtate a NATO de Avertizare Timpurie și Control (NATO Airborne Early Warning & Control Force – NAEW&C) cu baza permanentă la Geilenkirchen, Germania, vor ateriza marți, 17 ianuarie, în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, în contextul aplicării măsurilor de întărire a posturii defensive a Alianței în regiunea Mării Negre.✅Dacă vreți să aflați mai multe despre ce înseamnă AWACS, urmăriți video de mai jos! #AWACS #NATO #WeAreNATO #supraveghere

Publicată de
Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro
pe Luni, 16 ianuarie 2023
articolul original.

Arată precum Barbie, dar stai să vezi cum arăta înainte! Transformarea femeii din imagine este uluitoare

17 January 2023 at 14:47
By: R.M.

Kayla LaVende se laudă cu un aspect fizic de-a dreptul uimitor, care întoarce toate privirile. Chiar dacă acum are o înfățișare uimitoare, Kayla nu se bucura de același aspect și în trecut. Iată diferențele!

Kayla are 38 de ani și un aspect de invidiat. Se mândrește cu forma sa fizică demnă de coperțile revistelor, însă, înainte nu se bucura de același trup. Una dintre experiențele care a marcat-o și care i-a schimbat complet viața, a trăit-o în urmă cu mulți ani, când se afla într-un avion. Aceasta mărturisește că a fost nevoită să își cumpere două locuri în avion, din cauza kilogramelor în plus.

Kayla susține că, în trecut cântărea 90 de kilograme, motiv pentru care și-a luat bilete pentru 2 locuri, pentru a zbura în Los Angeles. Totul, din cauza unei experiențe neplăcute, petrecută în avion, când , la un moment dat, s-a răsturnat peste pasagerul de lângă ea. Întâmplarea nefericită  a determinat-o, ulterior, să își cumpere un loc în avans, și, au determinat-o, după o vreme, să-și schimbe complet stilul de viață, slăbind miraculos.

Cum arăta Kayla, în trecut

Acum este asemănată de toată lumea ca fiind păpușa Barbie, dar, în trecut a fost dezamăgită total de felul în care arăta.

„Întotdeauna am fost obsedată de Barbie și de stilul ei. Am trăit indirect prin ea în copilărie, Barbie m-a inspirat să fiu creativă și distractivă. Asta m-a dus la crearea de costume și la mutarea în Las Vegas, lucrând pentru un spectacol ca designer de costume timp de mulți ani. Trebuie să-i mulțumesc lui Barbie. Când oamenii spun că semăn cu Barbie, cred că este un vis din copilărie devenit realitate”, a spus femeia, relatează mirror.co.uk.

Transformarea prin care a trecut Kayla / foto: Instagram

Femeia spune că un avantaj pe care l-a avut în perioada în care avea multe kilograme în plus, a fost că celorlalți le era teamă de postura ei și nu a fost agresată fizic niciodată.

„Am fost foarte norocoasă, deoarece nu am fost niciodată agresată din cauza greutății mele”, a spus ea.

„Momentul de cotitură, care m-a motivat să fac o schimbare, a fost atunci când am avut nevoie de două locuri în avion și de un prelungitor pentru centura de siguranță. Acela a fost singurul moment din viața mea în care m-am simțit deprimată și chiar am avut un atac de panică. Am știut că nu era un mod de a continua să trăiesc așa”, a mărturisit Kayla, conform sursei citate.

Cât despre acel moment urât, Kayla susține că și-a dorit să poată fi invizibilă, tocmai pentru a fost foarte stânjenită.

„Tot timpul am încercat să mă fac cât mai mică posibil, dorindu-mi să fiu invizibilă. Pe al treilea loc din acel rând se afla o doamnă foarte mică. Nu a spus nimic, dar am văzut că se uita”.

articolul original.

Tragedia aviatică din Nepal: Au fost găsite cutiile negre ale avionului prăbuşit duminică | VIDEO

16 January 2023 at 11:04
image

Nu există supraviețuitori. Cel puțin 68 de oameni aflați la bord au murit. O comisie specială investighează accidentul aviatic. Iar această zi a fost declarată zi de doliu național.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2023/01/16ian-12-Iorgu-Relat-Cutiile-negre-Nepal.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cele două cutii negre ale avionului au fost găsite luni de echipele de salvare. Este cea mai mare tragedie aviatică din ultimele 3 decenii. Sunt cel puțin 68 de morți. Corpurile lor au fost recuperate de echipajele de căutare.

La bord se aflau 57 de nepalezi, cinci indieni, patru ruşi, doi sud-coreeni, un argentinian, un irlandez, un australian şi un francez.

Operaţiunile de căutare au fost dificile din cauza vremii nefavorabile și pentru că avionul a căzut într-o zonă cu teren accidentat.

There were 15 foreigners among the 72 people on board the plane that crashed in Nepal, Yeti Airlines says.

They included five from India, four Russians, two Koreans, and one person each from Australia, Argentina, Ireland and France. pic.twitter.com/0DEZMBaZXT

— DW News (@dwnews) January 15, 2023

Zi de doliu național pe 16 ianuarie 2023

Aeronava ATR 72 s-a prăbușit înainte de aterizare. Decolase de la Kathmandu şi ar fi trebuit să aterizeze în oraşul Pokhara, la 200 de kilometri nord-vest de capitala nepaleză.

Autorităţile de la Kathmandu au decretat doliu național pe 16 ianuarie, iar o comisie specială investighează accidentul aviatic.

Din 2000 încoace, aproximativ 3500 de oameni au murit în urma prăbușirii avioanelor și elicopterelor în Nepal, unde se află opt dintre cele mai înalte 14 vârfuri muntoase din lume, inclusiv Everestul, şi unde condiţiile meteo se pot schimba brusc.

The black box and cockpit voice recorder of the plane that crashed in Nepal have been found, a Kathmandu Airport official has said.

The ATR 72 aircraft, operated by Yeti Airlines, was carrying 72 people when it crashed.

Read more: https://t.co/PyT0Twrwzy pic.twitter.com/tBM2ko5kOv

— Sky News (@SkyNews) January 16, 2023

Sursa foto: Twitter / Infos Françaises

Citește și: Cel mai căutat lider al mafiei italiene, Matteo Messina Denaro, găsit de polițiști după aproape 30 de ani | VIDEO

articolul original.

Tragedie în Nepal, unde un avion cu 72 de oameni la bord s-a prăbușit (Video) UPDATE

15 January 2023 at 17:34
By: -
image

Un avion cu 72 de oameni la bord, 68 de pasageri și 4 membri ai echipajului, s-a prăbușit, duminică, în oraşul Pokhara, din vestul Nepalului. 68 de morți au fost confirmați până acum, iar patru persoane sunt date dispărute.

Duminică seara, după lăsarea întunericului, salvatorii au întrerupt căutarea celor patru persoane dispărute, care va fi reluată luni.

Avionul decolase din capitala Kathmandu cu destinaţia Pokhara, iar cursa era de doar 27 de minute. Aparatul de zbor s-a prăbuşit între vechiul şi noul aeroport din oraşul Pokhara, informează Reuters, DPA și AFP.

first pictures of a yeti air plane crash in the mountain in Pokhara #nepal

68 passenger have unfortunately perished with 23 young children
the plane is still on fire

Ya Allah Reham Farma pic.twitter.com/BOGKmF7aCA

— mateen🇵🇸 (@invadetheskyy)
January 15, 2023

Cotidianul local Kathmandu Post a relatat că în avion, un model ATR-72 care aparţinea companiei Yeti Airlines, se aflau 68 de pasageri şi patru membri ai echipajului.

Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al companiei aeriene Yeti Airlines, Sudarshan Bartaula. Printre pasageri se aflau 15 cetăţeni străini și doi bebeluși.

''Echipele de salvare au sosit deja la locul incidentului şi încearcă să stingă focul'', a declarat un responsabil local, Gurudutta Dhakal.

În imagini se vede cum avionul s-a rupt în bucăți.

Un martor a povestit pentru BBC că duminică a văzut avionul învârtindu-se rapid în aer, după care s-a prăbușit, la scurt timp după ora locală 11:00.

„Când am ajuns acolo, locul prăbușirii era deja aglomerat. Din flăcările avionului ieșea un fum imens. Apoi, elicopterele au venit la scurt timp. Pilotul a făcut tot posibilul să nu lovească vreo casă. Era un spațiu mic chiar lângă râul Seti, iar avionul a lovit solul în acel spațiu mic", a explicat Deevta Kal.

Un alt martor afirmă că a auzit oameni cerând ajutor de sub dărâmături. Bishnu Tiwari, localnic care s-a grăbit să ajungă la locul prăbuşirii avionului după producerea tragediei, pentru a ajuta la căutări, a declarat că eforturile salvatorilor au fost îngreunate de fumul gros şi de flăcări.

“Flăcările erau atât de puternice încât nu ne puteam apropia de avion. Am auzit un bărbat ţipând să fie ajutat, dar din cauza flăcărilor şi fumului nu l-am putut ajuta”, a explicat Tiwari.

Conform website-ului FlightRadar24, avionul era în funcţiune de 15 ani. Avionul ATR72 este un bimotor cu propulsie turbo, produs de un joint venture între Airbus şi compania italiană Leonardo.

Premierul Pushpa Kamal Dahal a convocat o reuniune de urgență a cabinetului și a cerut localnicilor să ajute la eforturile de salvare.

Accidentele aeriene sunt relativ frecvente în Nepal, ţară unde se află opt dintre cei mai înalţi 14 munţi din lume, inclusiv Everest, şi unde condiţiile meteorologice se pot schimba brusc.

articolul original.
❌