ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 28 November 2022Ultimele Stiri

Doar rutina…

28 November 2022 at 04:00

ITS “Cavour”, cel mai mic dintre cele cinci portavioane ale Aliantei iesite „la rutina” pe mare…

Exercitii programate, fara legatura cu aratatul pisicii catre ivani, desi ivanii chiar n-au ce sa arate pe mare catre NATO, poate poze cu defuncta Moskva, acum viitor obiectiv pentru turismul subacvatic.

NATO, caci despre Alianta este vorba, a avut pe 18 noiembrie in jurul Europei numai putin de cinci grupuri de lupta cu portavion in centru, imprastiate din Mediterana pana in Marea Nordului, dupa cum urmeaza: italienii cu portavionul ITS “Cavour”, britanicii cu “Queen Elizabeth”, francezii cu al lor nuclear “Charles De Gaulle” si americanii cu doua portavioane grele: “George H.W. Bush” si “Gerald R. Ford”.

In cazul americanilor, asocierea este chiar interesanta pentru ca avem ultimul portavion din clasa “Nimitz”, impreuna cu primul portavion din clasa “Ford”.

Conform NATO, cele cinci portavioane sunt in misiuni de rutina, demult programate: “NATO routinely demonstrates its cohesion, coordinating with multiple international maritime assets at once. This opportunity demonstrates our ironclad commitment to the stability and security of the Euro-Atlantic Area and the strength of our collective capability. Five carriers within our operating area presents a further opportunity to consolidate our approach to air defence, cross-domain cooperation and maritime-land integration.”

Acuma, normal ar fi, tot la rutina, ca marina rusa sa iasa la intampinare cu propriile sale manevre militare tot pentru “cohesion, coordinating”, doar ca, uimitor as spune, ivanii nu numai ca n-au cu ce, dar nici n-au avut vreodata, singura nava, aproape portavion a marinei ruse este in reparatii destul de capitale si abia peste 2-3 ani s-ar putea sa mai vada luciul apei, dar chiar daca “Admiral Kuznetsov” ar fi fost in stare de plutire nu cred ca-l trimiteau la intimidare ca biata nava n-are cu ce sa intimideze nici macar pe ITS “Cavour”-ul, cel mai mic dintre cele cinci portavioane NATO, daramite un “De Gaulle” sau Doamne-fereste un Nimitz/Ford class.

Se facea de ras. Si cam atat despre maretia flotei de razboi rusesti, nu ca aviatia sau trupetii terestri ar fi mai breji. Nu, ca nu s-au dovedit a fi, ba dimpotriva cu totii intr-o aceeasi galeata de mizerie s-au aratat o armata de stransura dotata cu fieratanii nu brea bune la ceva, capabila doar sa atace tinte civile si sa omoare civili…și să fure mașini de spălat (Bulă dixit).

La momentul aparitiei acestui articol mai sunt trei astfel de grupuri de lupta.

PS A aparut de curand prin presa cum ca Rusia ar fi avut planuri de razboi pentru a ataca Japonia…

Stai si te crucesti, sa fie adevarat sau doar o alta stire falsa? Daca-i stire falsa este ok, daca chiar este adevarat inseamna ca generalii rusi chiar sunt total tembeli, pai maciuceala de si-au luat-o prin Ucraina este adiere de primavara fata de bataia monstru pe care le-ar administra-o japonezii, cu atat mai mult cu cat prin Ucraina mai misuna ivanii cu trupe terestre, pe cand cu niponii ar fi trebuit sa se ia pe mare si prin aer, iar cine stie ce flota maritima si ce forte aeriene au supusii Imparatului, simplul gand sa te iei la cotonogeala cu dansii pare desprins dintr-un film de groaza…

GeorgeGMT

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

10 aeronave de luptă au ajuns în România

25 November 2022 at 19:55
By: -
image

Patru aeronave Eurofighter Typhoon ale Forţelor Aeriene Italiene au ajuns, vineri, la Mihail Kogălniceanu, urmând să execute, timp de şase luni, misiuni de Poliţie Aeriană Întărită. Totodată, şase aeronave CF-18 Hornet ale Forţelor Aeriene Spaniole au aterizat la Borcea, pentru misiuni de Vigilenţă Aeriană Întărită.

Potrivit unui comunicat al Forţelor Aeriene Române, patru aeronave Eurofighter Typhoon ale Forţelor Aeriene Italiene au aterizat, vineri, în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa.

Detaşamentul italian, format din aproximativ 150 de militari (piloţi şi personal tehnic) şi aeronave Eurofighter Typhoon, va executa, împreună cu militarii Forţelor Aeriene Române, misiuni de Poliţie Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, pentru şase luni.

Aceasta este cea de-a treia rotaţie la Mihail Kogălniceanu a Forţelor Aeriene Regale Italiene, după cele executate în anul 2019 şi în anul 2021.

Misiunile de poliţie aeriană desfăşurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum şi la consolidarea interoperabilităţii între Forţele Aeriene Române şi cele italiene.

De asemenea, şase aeronave CF-18 Hornet ale Forţelor Aeriene Spaniole au aterizat, tot vineri, în Baza 86 Aeriană de la Borcea.

Detaşamentul spaniol (piloţi şi personal tehnic) şi aeronavele CF-18 Hornet vor executa, împreună cu militarii Forţelor Aeriene Române, misiuni de Vigilenţă Aeriană Întărită (enhanced Vigilance Activity) sub comandă NATO, pentru patru luni.

Misiunile de vigilenţă Aeriană întărită desfăşurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum şi la consolidarea interoperabilităţii între Forţele Aeriene Române şi cele spaniole.

articolul original.

5G în avioane, Wi-Fi pe șosele – decizia Comisiei deschide noi oportunități de inovare

25 November 2022 at 06:21
image

Comisia a actualizat decizia de punere în aplicare privind spectrul de frecvențe pentru comunicațiile mobile la bordul aeronavelor.

Pe lângă tehnologia mobilă din generațiile anterioare, companiile aeriene vor fi în măsură să furnizeze cea mai recentă tehnologie 5G la bordul avioanelor lor, întrucât Comisia a actualizat decizia de punere în aplicare privind spectrul de frecvențe pentru comunicațiile mobile la bordul aeronavelor, desemnând anumite frecvențe pentru tehnologie 5G în timpul zborului.

Pasagerii de la bordul curselor aeriene din UE își vor putea utiliza telefoanele mobile la capacitatea lor maximă, la fel ca atunci când sunt conectați la rețele mobile 5G de la sol.

Anumite frecvențe pentru comunicațiile mobile la bordul avioanelor

Începând din 2008, decizia de punere în aplicare a Comisiei a rezervat anumite frecvențe pentru comunicațiile mobile la bordul avioanelor, permițându-le companiilor aeriene să furnizeze servicii de mesagerie, de apeluri telefonice și de date pasagerilor care zboară în UE. Această actualizare a deciziei de punere în aplicare a Comisiei privind comunicațiile mobile la bordul aeronavelor pregătește terenul pentru implementarea pe scară largă a serviciilor 5G.

Serviciul este furnizat în cabina unei aeronave echipate prin utilizarea de echipamente de rețea speciale (așa-numita „pico-celulă”), pentru a conecta utilizatorii și a transmite apeluri, texte și date, de obicei prin intermediul unei rețele prin satelit, între avion și rețeaua mobilă de la sol.

Wi-Fi în transportul rutier

De asemenea, Comisia a modificat o decizie de punere în aplicare privind benzile de frecvență de 5 GHz, care prevede că benzile sunt disponibile pentru Wi-Fi în transportul rutier, de exemplu în autoturisme și autobuze. Decizia de modificare deschide orizonturi pentru inovare în industria autovehiculelor și, eventual, pentru aplicații în metavers. În conformitate cu decizia de punere în aplicare modificată, statele membre pun la dispoziție benzile de frecvență de 5 GHz pentru a fi utilizate la bordul vehiculelor rutiere cât mai curând posibil, cel târziu până la 30 iunie 2023.

articolul original.

Activitate de prevenire a corupției la ”Avioane Craiova” S.A.

24 November 2022 at 17:14
image

Specialiștii din cadrul Corp Control Ministrul au desfășurat astăzi, 23.11.2022, o activitate de prevenire a corupției la “AVIOANE CRAIOVA” S.A., aflată sub autoritatea Ministerului Economiei.

În cadrul activității au fost prezentate, Strategia Națională Anticorupție 2021 -2025, termenul de funcționar public conform Legii nr. 286/2009 privind codul penal, consolidată, cu modificările și completările ulterioare, prezentarea legislației privind infracțiunile de corupție și celor asimilate infracțiunilor de corupție, noțiuni generale despre corupție, obligația de sesizare, avertizorul de integritate, etica și deontologia profesională, precum și prezentarea de cazuri concrete în care au fost săvârșite fapte de corupție.

La această activitate a participat personalul de conducere și de execuție din cadrul “AVIOANE CRAIOVA” S.A.

articolul original.

Pasagerii își vor putea folosi telefoanele în avioane în UE, prin tehnologia 5G

24 November 2022 at 14:59

Companiile aeriene vor putea să furnizeze cea mai recentă tehnologie 5G la bordul avioanelor lor, întrucât Comisia Europeană a actualizat decizia de punere în aplicare privind spectrul de frecvențe pentru comunicațiile mobile la bordul aeronavelor, desemnând anumite frecvențe pentru tehnologie 5G în timpul zborului. 

Pasagerii de la bordul curselor aeriene din UE își vor putea utiliza telefoanele mobile la capacitatea lor maximă, la fel ca atunci când sunt conectați la rețele mobile 5G de la sol, relatează HotNews.

„5G va permite furnizarea de servicii inovatoare pentru călători și oportunități de creștere pentru companiile europene. Cerul nu mai este limita în ceea ce privește posibilitățile oferite prin conectivitate ultrarapidă și de mare capacitate.”, a declarat Thierry Breton, comisarul pentru piața internă.

Serviciul este furnizat în cabina unei aeronave echipate prin utilizarea de echipamente de rețea speciale (așa-numita „pico-celulă”), pentru a conecta utilizatorii și a transmite apeluri, texte și date, de obicei prin intermediul unei rețele prin satelit, între avion și rețeaua mobilă de la sol.

articolul original.

Războiul din Ucraina ar putea escalada? Aliații din NATO au testat sistemul de apărare aeriană din România prin simularea unui atac: ‘Ca răspuns la războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei, continuăm să ne consolidăm capacitatea de descurajar

23 November 2022 at 16:21
image

Aliaţii din NATO au efectuat miercuri un exerciţiu militar pentru a testa apărarea aeriană şi apărea antirachetă din România, la circa o săptămână după ce o rachetă rătăcită s-a prăbuşit în Polonia şi a scos în evidenţă breşele din scutul aerian al Alianţei Nord-Atlantice.

Sistemul de apărare aeriană francez desfăşurat în România a respins un atac simulat cu avioane de luptă aliate, a precizat Comandamentul Aerian Aliat al NATO de la Ramstein, în vestul Germaniei, relatează Reuters

La exerciţiu au participat avioane de luptă turce F-16, avioane Eurofighter spaniole, avioane Growler americane concepute pentru război electronic şi avioane Rafale franceze care au zburat de pe portavionul Charles de Gaulle, a adăugat Comandamentul.

Ca răspuns la războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei, continuăm să ne consolidăm capacitatea de descurajare şi sistemele de apărare în flancul de estic al Alianţei„, a spus purtătoarea de cuvânt a NATO, Oana Lungescu.

Ea a precizat că Alianţa a adăugat mai multe avioane de luptă şi de supraveghere în patrule, precum şi mai multe sisteme de apărare aeriană la sol şi nave de apărare aeriană pe mare.

Exerciţii precum acesta garantează că forţele NATO pot opera împreună şi pot rămâne pregătite pentru a răspunde la orice ameninţare din orice direcţie„, a subliniat purtătoarea de cuvânt.

Franţa a desfăşurat din mai în România sistemul de apărare aeriană SAMP/T. Acesta este conceput să protejeze câmpuri de luptă şi obiective sensibile precum aeroporturi şi porturi în faţa rachetelor de croazieră, avioanelor, dronelor şi rachetelor balistice tactice.

Mai multe state aliate au desfăşurat astfel de armamente în flancul estic al NATO după invazia rusă din Ucraina, reaminteşte Reuters, oferind ca exemple rachetele Patriot trimise de Germania în Slovacia, rachetele Patriot operate de SUA în Polonia şi sistemele NASAMS trimise de Spania în Letonia.

Cu toate acestea, prăbuşirea în Polonia, săptămâna trecută, a ceea ce pare să fi fost o rachetă rătăcită a sistemului de apărare aeriană al Ucrainei a scos în evidenţă nevoia ca NATO să acopere breşele încă existente în scutul său aerian, conform agerpres.ro.

articolul original.

China susține că a dezvoltat motorul pe kerosen care poate propulsa avioane la Mach 9

23 November 2022 at 08:00
image

Cercetătorii chinezi susțin că au creat, „în premieră mondială”, motorul cu undă de detonare hipersonică, tehnologie care poate propulsa un avion la Mach 9, adică de nouă ori peste viteza sunetului, folosind un combustibil de avioane ieftin.

Motorul a efectuat cu succes mai multe teste la sol în tunelul hipersonic JF-12 din Beijing, a relatat recent publicația South China Morning Post.

„Niciun alt rezultat pentru motoare cu detonare hipersonică ce au folosit kerosen de aviație nu a mai fost făcut public până acum”, au transmis oamenii de știință din China.

Cercetătorii au dat publicității informații tehnice despre motorul alimentat cu kerosen într-un raport publicat în revista Journal of Experiments in Fluid Mechanics. Testele au fost efectuate la începutul acestui an, potrivit presei locale.

Motorul generează propulsie prin intermediul mai multor explozii

Echipa care a desfășurat experimente cu motorul, care generează propulsie prin intermediul mai multor explozii, a fost coordonată de Liu Yunfeng, inginer la Institutul de Mecanică din cadrul Academiei Chineze de Științe.

În comparație cu alte motoare hipersonice, cum ar fi statoreactorul, un motor cu detonare poate funcționa mai eficient și cu mai multă forță.

O succesiune de explozii este declanșată de o undă de detonare. Aceste explozii apar aproape instant și eliberează mai multă energie decât combustia tradițională cu aceeași cantitate de combustibil, în special la viteze de peste Mach 8, adică de opt ori peste .

Motoarele cu detonare, dezvoltate de cercetătorii din toată lumea

Motoarele cu detonare au fost dezvoltate de oamenii de știință din toată lumea. Totuși, acestea folosesc de regulă hidrogen drept combustibil, care este scump și exploziv.

Combustibilul de avioane, cunoscut drept RP-3, găsit frecvent în aeroporturile din China, alimentează motorul lui Yunfeng. Având în vedere densitatea de înaltă energie și simplitatea depozitării și a transportului, „kerosenul de aviație este combustibilul ales pentru toate motoarele cu reacție”, a explicat Yunfeng.

Deși utilizarea de combustibil pentru avioane pentru a propulsa este un concept vechi și frecvent întâlnit, „nu este ușor de detonat”, a mai subliniat Yunfeng.

Fiecare milimetru contează pentru zborul hipersonic

Oamenii de știință au întâmpinat dificultăți pentru că, de fapt, kerosenul este greu de aprins în aerul fierbinte și aflat în mișcare. Potrivit simulărilor computerizate, un motor alimentat cu kerosen ar necesita o cameră de detonare de 10 ori mai mare decât un motor pe hidrogen.

Lungimea adițională ar fi impracticabilă pentru majoritatea aeronavelor hipersonice având în vedere că fiecare milimetru contează, scrie Interesting Engineering.

Însă, cercetătorii chinezi au descoperit că o modificare simplă ar putea permite arderea kerosenului și, în același timp, păstrarea unei camere compacte.

Este tehnologia hipersonică posibilă în sectorul civil?

Rachetele hipersonice DF-17 și YJ-21 pot lovi o structură sau un vas în mișcare, evitând în același timp majoritatea sistemelor de apărare aeriană.

Prin dezvoltarea unei flote de avioane care pot transporta pasageri oriunde în lume în doar câteva ore, Guvernul Chinei speră să descopere utilizări pentru tehnologia hipersonică în sectorul civil.

O aeronavă hipersonică trebuie să fie capabilă să efectueze zboruri regulate pe distanțe lungi, în condiții dificile. Cu toate acestea, inginerii și oamenii de știință care lucrează la tehnologie spun că prețurile crescute de operare și construcție continuă să reprezinte o problemă semnificativă.

articolul original.

Politica si pragmatism

23 November 2022 at 04:00

C-130J apartinand Royal Air Forces

Australienii, un fel de sauditi mult mai dusi la scoala ai Pacificului de sud, cumpara armament in cantitati serioase, nu se uita la bani si pun ochii pe tot ce este mai bun. Oare?! Ei bine, in general chiar asa este dar avem si posibile exceptii, desi dupa ciorba sufli zdravan si in iaurt…

In primul rand britanicii au anuntat senini ca vor renunta la numai putin de 14 aparate C-130J Hercules in 2023. Ati vazut bine, discutam despre varianta “J”, aparate intrate in dotare incepand cu 1999 si apartinand variantelor C-130J-30 si C-130J. Avioanele vor fi scoase la vanzare cu destule ore de zbor disponibile in portofoliu.

Logica acestei retrageri timpurii este relativ simpla si de bun simt, ministerul apararii de la Londra a anuntat ca este mai ieftin si mult mai eficient sa se bazeze pe doua modele de aeronave grele de transport: Boeing C-17 Globemaster III si Airbus A 400M. Practic, britanicii isi uniformizeaza flota de transport.

Performantele Airbus A 400M Atlas il recomanda in fata C-130J macar prin faptul ca avionul european poate transporta un maxim de 37 de tone pe o distanta maxima de 8300km, in timp ce Herculesul are o capacitate de transport maxima de doar 20 de tone pe o raza de 5300km.

Dar sa nu uitam ca A 400M este un avion nou proiectat – de la zero – in timp ce C -130 este un aparat de la sfarsitul aniilor “50, modernizat atat cat s-a putut.

In al doilea rand si revenind la Australia, aici C 130J Hercules este considerat cel mai potrivit aparat de transport si se asteapta o comanda ferma catre Lockheed Martin pentru 24 de aparate contra sumei de 6,35 miliarde de dolari americani (pretul include multe altele pe langa achizitia in sine).

A 400M Atlas a fost luat in considerare de australieni dar castigatorul a fost desemnat Hercules. Politica?! Probabil si da, si nu. Politica in sensul in care legaturile dintre Canberra si Washington sunt din ce in ce mai apropiate si este de bun simt ca cele doua armate sa fie cat mai compatibile, insa in acelasi timp nu trebuie uitate pataniile australienilor cu Airbus, divizia de elicoptere, acolo unde Tiger si NH 90 au dezamagit extrem de profund, de aici poate si reticenta, pe langa logica compatibilitatii cu principalul aliat.

Fata de cele 14 C-130J scoase de britanici la vanzare ma uit precum calicul la vitrina plina de bunataturi, n-avem noi mintea sa cumparam asa ceva, noi stam cu mana-ntinsa pentru C-130 H de la americani. Nemaidiscutand faptul ca Hercules-urile britanice sunt dotate cu sistem de realimentare in zbor.

Dar asta-i viata, unii se nasc cu mentalitate de oameni liberi, altii nu…

GeorgeGMT

articolul original.

16 Noiembrie – Ziua Transporturilor Militare

16 November 2022 at 12:59

În 1880, la această dată, odată cu înfiinţarea celui de-al doilea batalion de geniu, prin Înaltul Decret nr. 2550, s-a constituit şi câte o companie de căi ferate, primele asftel de subunităţi din Armata României, potrivit volumului „Calendarul Tradiţiilor Militare” (2010).

Primul Batalion de Căi Ferate a fost înfiinţat în 1887, iar în 1898 a fost aprobat primul regulament asupra transporturilor militare pe calea ferată, potrivit rft.forter.ro.

La mulți ani tuturor celor care își desfășoară activitatea în acest domeniu!

Autostrăzi, căi ferate și poduri avem?

articolul original.

Rafale F 4 speranta francezilor

16 November 2022 at 04:00

Lansare Rafale standard F 4

Anul viitor, ministerul francez al apararii va comanda 42 de aparate Rafale F 4 pentru fortele sale aeriene. 12 unitati au in vedere inlocuirea aparatelor vandute Croatiei, in timp ce restul de 30 vor inlocui avioanele Mirage 2000 care sunt in proces de retragere.

Rafale F 4 vor intra in dotare intre anii 2027-2030.

In acest moment comenzile pentru export stau foarte bine, Dassault avand exportate sau contracte ferme din partea Emiratelor Arabe Unite (80 de aparate), Egipt (55 de avioane), Indonezia ( 6 aparate platite plus inca 36 potentiale), Qatar (36 de bucati), India (36), Grecia (18+6) si Croatia cu 12 aeronave.

Insa nu intotdeauna succesul la export face casa buna cu propria siguranta nationala a tarii exportatoare. In graba de a onora contractele de export cu Grecia si Croatia, Franta a luat pur si simplu 24 de aeronave Rafale din inventarul fortelor aeriene si le-a vandut (cate 12 aparate la mana a doua pentru Grecia si Croatia) celor doua tari.

Dar acum lucrurile nu stau bine pentru francezi si intr-un raport recent inaintat parlamentului francez de catre deputatul Frank Giletti se arata ca exista un deficit serios de ore de zbor pentru pilotii de Rafale, iar acest deficit se adanceste de la an la an.

Astfel, in 2022 un pilot de prima-linie de Rafale a zburat doar 162 de ore, fata de un minim necesar la nivel NATO de 180 de ore/an. Iar pentru 2023 se preconizeaza ca pilotii vor zbura doar 147 de ore…

Ministerul francez al apararii a declarat ca situatia este corecta si ca doua sunt cauzele acesteia. Pe de o parte disponibilitatea la zbor a aparatelor, iar pe de alta parte vanzarea celor 24 de aparate Rafale.

In acelasi timp, scoaterea din inventar a 24 de avioane perfect functionale a dus si la cresterea procentului de indisponibilitate la nivelul flotei de Rafale.

Aici mai trebuie mentionat inca un factor care ar putea face ca situatia sa ramana una dificila pentru fortele aeriene franceze si in urmatorii ani: succesul nesperat al Dassault Rafale la export. In ultimii doi ani comenzile au explodat pur si simplu si s-ar putea ca exportul sa aiba intaietate fata de comenzile interne.

Ultimul contract semnat, decembrie 2021, a adus 80 de aparate Rafale F 4 noi pentru Emiratele Arabe, comanda care se adauga celor deja existente si unei alte comenzi potentiale mari – 42 de aparate pentru Indonezia.

PS Si apropo de Rafale, ministrul apararii de la Paris, Sebastien Leconu, a anuntat ca Franta va trimite avioane de lupta Rafale in Romania intru sustinerea serviciului de politie aeriana. Probabil patru unitati.

GeorgeGMT

articolul original.

Partea plina a paharului…

15 November 2022 at 04:00

Partea plina a paharului…

Asadar si intr-un final, s-a semnat contractul intre Romania si Norvegia via Washington pentru preluarea (mai degraba decat achizitionarea) celor 32 de aparate F-16 AM/BM norvegiene. Conform programului oficial, aparatele ar trebui sa inceapa sa ajunga in Romania spre sfarsitul anului 2023 si pana in 2025.

Avioanele sunt la standard M6.5.2, destul de bun tinand cont de faptul ca aparatele in sine au o varsta, dar asa cum se stie, in cazul avioanelor nu anul de fabricatie conteaza (sau orele de zbor efectuate) ci modul in care au fost intretinute, iar aici am cumparat probabil cele mai bune avioane F-16 disponibile pe piata.

Ce cumparam de fapt, si am scris asta cu destul de mult timp in urma, este logistica necesara operarii aparatelor pentru un timp destul de indelungat (si intr-un mod intensiv) si aici va fi diferenta. Norvegienii ofera avioane foarte bine intretinute si o cantitate mare de piese de schimb, SDV-uri si chiar și motoare. Daca credeti ca este putin lucru, sa stiti ca va inselati serios, mentinerea in stare de zbor/lupta in cazul avioanelor de vanatoare tine mai ales de disponibilitatea pieselor de schimb, iar acestea costa foarte mult si sunt greu de gasit.

Vom avea in sfarsit cele 48 (49 de fapt) de avioane, minimul necesar, vom dispune de un stoc de piese de schimb bine garnisit, ramane sa vedem de unde vom face rost de inca 40-50 de piloti (in trei ani) pentru ca avioanele sa si zboare.

M6.5.2 este un standard satisfacator, singura problema este reprezentata de radar care este destul de batraior. Are inca vlaga in el, raza buna si rezistenta buna la bruiaj, dar este batraior si Romania ar fi trebuit poate sa aiba in vedere achizitia de radare mai moderne disponibile de la avioanele F-16 Block 40 modernizate de americani la standardul Block 70. Macar 3-4 aparate per escadrila ar fi fost foarte utile.

Radarul este APG-66(V)2A, care in linii mari este cam cu trei generatii in urma. F-16 Block 25 –  AN/APG-68, F-16 Block 50/52 – APG-68(V)5, F-16 Block 52+ – APG-68(V9), iar pentru timpurile noastre ajungem la radarele AESA – AN/APG – 83.

Mai avem si handicapul ca aparatele noastre nu pot folosi rachete anti-nava si, tinand cont de starea Marinei Romane, tare ne-ar fi fost utile. Aparatele norvegiene pot, teoretic, folosi rachetele anti-nava cu raza scurta „Penguin”, asta daca or mai fi operationale si daca le-am primit, in timp ce pentru Harpoon este nevoie de un pachet separat cu kit de conversie (nu este in programul MLU). Nu e clar daca integrarea Pinguin ofera o interfata de pornire pentru Harpoon sau JSM.

In fine, asta este, asta avem, cu ele zburam, macar problema pilotilor si a bazelor aeriene sa fie remediata, Borcea este inca in proces de modernizare la multi ani de la demararea lui.

Din punctul de vedere al pregatirii personalului, americanii si posibil portughezii se vor ocupa de piloti, in timp ce norvegienii – Kongsberg Aviation Maintenance Service – vor avea grija de pregatirea tehnicienilor si modernizarea avioanelor.

Tot pe zona “zburatoarelor” avem trei programe lansate, niciunul finalizat sau macar semnat.

  • Dronele din clasa a doua, licitatie anulata, apoi reluata. In prezent exista o singura oferta: Elbit cu Watchkeeper WK450. Sapte sisteme a trei drone. Lucrurile treneaza…
  • Achizitia guvern-guvern pentru dronele Bayraktar TB2. Nici aici nu stiu sa se fi facut vreun progres marcant.
  • Si aflam ca in sistemul de licitatii electronice SEAP, Romtehnica cere oferte pentru drone “sinucigase”. Nu stim ce oferte se vor primi, nu stie nimeni daca si cand le vom si avea in dotare.

La cele de mai sus pot fi adaugate cateva mici proiecte destul de interesante si oarecum conexe, de cercetare-dezvoltare, licitate și unde avem desemnați câștigători (mai multe detalii pe site-ul DGA, aici):

  • Anuntul din 26.09.2022 privind rezultatul final al competiției de tip licitație restrânsă, lansată în data de 17.08.2022 pentru atribuirea contractului de finanțare, în vederea realizării proiectului de cercetare – dezvoltare ”Sistem inteligent de monitorizare a emisiilor radio”, cuprins în Planul Sectorial de cercetare – dezvoltare al Ministerului Apărării Naționale, aferent perioadei 2022-2025;
  • Anuntul din 26.09.2022 privind rezultatul final al competiției de tip licitație restrânsă, lansată în data de 17.08.2022 pentru atribuirea contractului de finanțare, în vederea realizării proiectului de cercetare – dezvoltare ”Dezvoltarea unui satelit de mici dimensiuni pentru interceptare și localizarea semnalelor radio terestre”, cuprins în Planul Sectorial de cercetare – dezvoltare al Ministerului Apărării Naționale, aferent perioadei 2022-2025;
  • Anuntul din 26.09.2022 privind rezultatul final al competiției de tip licitație restrânsă, repetată în data de 17.08.2022 pentru atribuirea contractului de finanțare, în vederea realizării proiectului de cercetare – dezvoltare ”Sistem tip exoschelet pentru augmentare umană”, cuprins în Planul Sectorial de cercetare – dezvoltare al Ministerului Apărării Naționale, aferent perioadei 2022-2025;
  • Anuntul din 19.09.2022 privind rezultatul final al competiției de tip licitație restrânsă, lansată în data de 12.08.2022 pentru atribuirea contractului de finanțare, în vederea realizării proiectului de cercetare – dezvoltare ”Dezvoltarea unui sistem de monitorizare în timp real a obiectelor spațiale”, cuprins în Planul Sectorial de cercetare – dezvoltare al Ministerului Apărării Naționale, aferent perioadei 2022-2025;
  • Anuntul din 19.09.2022 privind rezultatul final al competiției de tip licitație restrânsă, lansată în data de 11.08.2022 pentru atribuirea contractului de finanțare, în vederea realizării proiectului de cercetare – dezvoltare „Sistem de bruiaj anti-dronă”, cuprins în Planul Sectorial de cercetare – dezvoltare al Ministerului Apărării Naționale, aferent perioadei 2022-2025.

Partea plina a paharului consta in preluarea celor 32 de aparate F-16 AM/BM norvegiene, partea goala a paharului este ca vom avea cele mai slabe aparate de lupta din zona noastra geografica. Vor fi destul de multe (trei escadrile mari), se va putea zbura mult si, intr-un interval de timp mai mare sau mai mic, Fortele Aeriene vor dispune de trei baze moderne, doua dintre ele (Campia Turzii si MK) chiar mari.

Si, pana la urma 49 de aparate sunt 49 de aparate si numarul chiar conteaza, dar radarul (si avionica in general) este cel care face diferenta.

Si ar mai fi problema achizitiei de munitie in cantitate suficienta. Odata ce am parafat cumpararea avioanelor ar trebui sa ne indreptam atentia si bugetul catre formarea de piloti si achizitia de armament pentru cele 49 de avioane de lupta.

In privinta F-35A cred ca ar trebui sa ne pastram luciditatea, de ani de zile achizitiile de tehnica militara tot bat pasul pe loc, toate programele majore sunt intarziate, iar urgentele se transforma in calamitate si indisponibilitate pentru lupta.

Si acum cateva randuri despre racheta aer-aer MBDA Meteor. Ei bine, exista in mediul online si nu numai, argumentatia ca aceasta racheta de ultima generatie ar fi o adevarata “schimbatoare de regula” in lupta aeriana mai ales datorita razei sale fenomenale de peste 200km, radarului AESA, sistemului “two-way” datalink etc.

Este Meteor o racheta care schimba regulile jocului?!? Ramane de vazut, cert este ca sunt anumite lucruri de care trebuie tinut cont pentru a face o astfel de afirmatie.

In primul rand francezii au trecut razboiul rece si inca +20 de ani dupa fara sa aiba vreo racheta din aceasta clasa integrata pe avioanele Mirage sau Rafale. Abia de curand Meteor a intrat in panoplia Rafale si uite ca n-au avut nicio problema utilizand MICA aer-aer o racheta care are ca record personal atingerea unei tinte la un pic +60 de km.

In al doilea rand, americanii nu s-au aruncat dupa o racheta cu o raza foarte mare, preferand sa-si modernizeze AIM-120 AMRAAM generatie dupa generatie si abia varianta “D” sare de 150km.

In al treilea rand, Meteor este un produs european si daca am invatat ceva in acest sens este faptul ca europenii au mari necazuri cu produsele lor militare, mai ales cand in joc intra consortiile. Ori ca respectivul produs iese la un pret exorbitant (Eurofighter), ori ca are mari probleme si renunta lumea la el (NH90), ori ca are o copilarie lunga si plina de probleme (A-400M).

In al patrulea rand, si poate cel mai important, experienta producatorului cu tehnologia folosita in conflicte reale. Evident ca arma in sine nu acumuleaza experienta, dar producatorul ei invata lucruri foarte interesante si isi poate adapta produsul conform cu cele observate cand acesta este folosit in conditii reale de lupta, de campanie militara reala.

Pentru ca una este calculul hartiei si alta linia frontului, deocamdata insa F-35A foloseste AMRAAM si Sidewinder fara a avea nicio intentie pentru Meteor, racheta europeana fiind integrata doar pe Gripen (cat o conta Gripen in economia NATO), Eurofighter si Rafale.

GeorgeGMT

articolul original.

Două avioane s-au lovit în aer în timpul unui show aviatic

14 November 2022 at 07:00
image

Două avioane din Al Doilea Război Mondial s-au ciocnit în aer în timpul unui show aerian desfășurat în orașul american Dallas.

Două avioane de epocă s-au ciocnit și s-au prăbușit la un spectacol aerian din statul american Texas. Imaginile arată cum avioanele se lovesc unul de celălalt la o altitudine joasă, iar un aparat se rupe în două.

Aparatele de zbor participau la un spectacol aerian în apropiere de Dallas. Cel puțin două persoane au murit în urma accidentului, potrivit BBC.

Administrația Federală a Aviației a declarat că va investiga accidentul de sâmbătă.

Două avioane s-au lovit în aer în Dallas

Evenimentul este considerat cel mai important spectacol aerian din SUA dedicat celui de-. Între 4.000 și 6.000 de persoane au urmărit spectacolul.

Primarul orașului Dallas, Eric Johnson, a declarat că este vorba despre o „tragedie teribilă”.

„Videoclipurile sunt sfâșietoare. Vă rog, spuneți o rugăciune pentru sufletele care s-au înălțat la cer”, a scris el pe Twitter.

La sol nu au fost persoane rănite, a precizat primarul.

implicate în accident este bombardierul B-17 care a jucat un rol major în câștigarea războiului aerian împotriva Germaniei în cel de-al Doilea Război Mondial. Cel de-al doilea aparat, un P-63 Kingcobra, a fost un avion de vânătoare folosit în luptă doar de sovietici.

articolul original.

Aeronave de luptă ale Forțelor Aeriene Române au escortat un avion la bordul căruia a fost o alertă cu bombă

13 November 2022 at 08:32

Aeronave ale Forțelor Aeriene Române, aflate în Serviciul de Luptă Poliție Aeriană, au executat sâmbătă, 12 noiembrie, o misiune de poliție aeriană în spațiul aerian național pentru a intercepta și escorta o aeronavă civilă, anunță Forțele Aerierne într-un comunicat.

Avionul opera zborul pe ruta Poznan-Tel Aviv, iar organele de trafic aerian civile au fost informate despre o alertă cu bombă la bordul aeronavei.

„Aeronavele românești au decolat la ora locală 16:28 și, după interceptare, au escortat aeronava civilă, în conformitate cu legislația și procedurile în vigoare, inclusiv pe o porțiune din spațiul aerian ungar, până a fost preluată de aeronave ale FA ungare”, transmite Forețele Aeriene.

Misiunea, ordonată de Centrul NATO de Operații Aeriene (CAOC) Torrejon și coordonată la nivel național de Centrul de Raportare și Control din Comandamentul Componentei Aeriene, în coordonare cu organele de trafic aerian civile, s-a executat în condiții de maximă siguranță, transmite Biroul Informare și Relații Publice Statul Major al Forțelor Aeriene.

articolul original.

Alertă aeriană cu bombă deasupra României / Au intervenit două avioane de vânătoare

13 November 2022 at 09:05
image

A fost alertă cu bombă într-un avion care zbura în spaţiul aerian al României, iar două avioane de vânătoare au intervenit și au escortat aeronava până la ieşirea din ţară, notează antena3.ro.

Alertă aeriană pe cerul României

Aeronave ale Forțelor Aeriene Române, aflate în Serviciul de Luptă Poliție Aeriană, au executat o misiune în spațiul aerian național, pentru a intercepta și escorta o aeronavă civilă care opera zborul pe ruta Poznan-Tel Aviv și la bordul căreia a fost dată o alertă cu bombă.

Avioanele românești au decolat la ora locală 16:28 și, după interceptare, au escortat aeronava civilă, în conformitate cu legislația și procedurile în vigoare, potrivit reprezentanților Forțelor Aeriene Române. Ulterior, aceasta a fost preluată de aeronave ale FA ungare.

Misiunea, ordonată de Centrul NATO de Operații Aeriene (CAOC) Torrejon și coordonată la nivel național de Centrul de Raportare și Control din Comandamentul Componentei Aeriene, în coordonare cu organele de trafic aerian civile, s-a executat în condiții de maximă siguranță, a precizat Biroul Informare și Relații Publice Statul Major al Forțelor Aeriene.

articolul original.

VIDEO – Două avioane s-au ciocnit în aer în timpul unui spectacol aerian, în Texas / Unul dintre aparate s-a făcut scrum

13 November 2022 at 05:25
image

Două avioane din Al Doilea Război Mondial s-au ciocnit în aer în timpul unui show aerian desfășurat în orașul american Dallas.

Două avioane de epocă s-au ciocnit și s-au prăbușit la un spectacol aerian din statul american Texas. Imaginile arată cum avioanele se lovesc unul de celălalt la o altitudine joasă, iar un aparat se rupe în două.

#BREAKING: New angle of the mid-air collision obtained by @WFAA shows B-17 and other aircraft flying formations at #WingsOverDallas at 1:21p today, when it was hit by a P-63 and fell to the ground over the airfield at Dallas Executive Airport (RBD). pic.twitter.com/6NAS93b3re

— Jason Whitely (@JasonWhitely) November 12, 2022


Aparatele de zbor participau la un spectacol aerian în apropiere de Dallas. Cel puțin două persoane au murit în urma accidentului, potrivit BBC.

Administrația Federală a Aviației a declarat că va investiga accidentul de sâmbătă.

A private historical Boeing B-17 and an alleged P-51 Mustang crashed after a mid-air collision during an air display at Dallas Executive Airport (KRBD), Texas. More to come.. pic.twitter.com/DMQbxkUBdL

— JACDEC (@JacdecNew) November 12, 2022

Nu au fost persoane rănite între participanții la show-ul aviatic

Evenimentul este considerat cel mai important spectacol aerian din SUA dedicat celui de-al doilea război mondial. Între 4.000 și 6.000 de persoane au urmărit spectacolul.

Primarul orașului Dallas, Eric Johnson, a declarat că este vorba despre o „tragedie teribilă”.

„Videoclipurile sunt sfâșietoare. Vă rog, spuneți o rugăciune pentru sufletele care s-au înălțat la cer”, a scris el pe Twitter, citat de Mediafax.

La sol nu au fost persoane rănite, a precizat primarul.

Unul dintre avioanele implicate în accident este bombardierul B-17 care a jucat un rol major în câștigarea războiului aerian împotriva Germaniei în cel de-al Doilea Război Mondial. Cel de-al doilea aparat, un P-63 Kingcobra, a fost un avion de vânătoare folosit în luptă doar de sovietici.

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
articolul original.

Două avioane s-au ciocnit în timpul unui show aviatic (Video)

13 November 2022 at 05:23
By: -
image

Două avioane din cel de-al Doilea Război Mondial s-au ciocnit şi au căzut în timpul unui spectacol aerian desfășurat sâmbătă pe aeroportul „Dallas Executive”. La acest moment nu se cunoaște numărul victimelor.

Potrivit AFP, care citează un comunicat al Administrației Federale a Aviației, este vorba de un bombardier Boeing B-17 Flying Fortress şi un avion de vânătoare Bell P-63 KingCobra, care s-au ciocnit în zbor în jurul orei 13:20 (19:20 GMT).

Federația a deschis o anchetă și a anunțat că în acest moment, nu se știe cu exactitate câte persoane erau la bord.

Hank Coates, preşedintele companiei care a organizat show-ul aerian, a spus că, de obicei, bombardierul are un echipaj de 4-5 persoane, în timp ce avionul P-63 Kingcobra are un singur pilot.

Ce se știe clar este că nu existau clienți plătitori în avioane și niciun spectator nu a fost rănit.

A private historical Boeing B-17 and an alleged P-51 Mustang crashed after a mid-air collision during an air display at Dallas Executive Airport (KRBD), Texas. More to come.. pic.twitter.com/DMQbxkUBdL

— JACDEC (@JacdecNew)
November 12, 2022

Mai multe echipaje de salvatori au fost trimise la aeroportul "Dallas Executive", situat la aproximativ zece kilometri sud de metropola texană.

Show-ul aviatic era organizat cu avioane militare din anii '40, pilotate de voluntari foarte bine instruiţi, adesea piloţi retraşi din activitate, au mai spus organizatorii.

articolul original.

China și-a prezentat misterioasele avioane invizibile de ultimă generație

11 November 2022 at 06:22

Mulțimea a așteptat cu sufletul la gură apariția celor mai moderne avioane invizibile ale Chinei, iar când acestea s-au ridicat la cer toți spectatorii veniți la show-ul aerian de la Zhuhai s-au grăbit să facă poze cu aeronava secretă a forțelor aeriene chineze.

A fost un spectacol orchestrat special pentru a atrage atenția. Avioanele, învăluite până acum în mister, au fost prezentate în fața publicului chinez și pentru întreaga lume, scrie Sky News.

Spectacolul aerian de la Zhuhai a fost o celebrare a întregii aviații chineze, de la cele mai simple echipamente și până la cele care sunt gata de luptă. În afara exponatelor prezentate de companiile din industria aviației, au avut loc și demonstrații din partea echipei de acrobații aeriene a Chinei, cu drone de ultimă generație și cu zborul primului avion de pasageri construit în țară.

A fost un eveniment marcat profund de elementul militar, acesta fiind organizat într-un moment în care lumea se teme tot mai mult de capacitățile și intențiile armatei chineze. „China arată lumii că este o țară foarte puternică”, a spus un colonel în retragere care a servit în armata chineză peste 20 de ani.

„Înseamnă că putem nu doar să ne apărăm teritoriul național, dar ne putem apăra și interesele naționale din afară țării”. Mulți se tem că printre aceste „interese” se numără și obținerea controlului asupra Taiwanului, aceasta fiind un vis foarte vechi al președintelui Xi.

Mesajul Beijingului: suntem pregătiți de război

China a trimis marți mai multe avioane de luptă înspre Taiwan decât a făcut-o din această vară: 31 de avioane au trecut „linia mediană” – granița martimă neoficială dintre cele două state. Avioanele invizibile J-20 prezentate la Zhuhai erau de obicei ținute departe de ochiul publicului, iar motivul pentru care Beijingul a înlăturat acum misterul din jurul avioanelor sale de ultimă generație ar putea fi că autoritățile vor să trimită un mesaj: armata lor s-a transformat într-una modernă și capabilă să poarte un război internațional.

Dacă Beijingul ar putea să ducă până la capăt o invazie a Taiwanului rămâne o necunoscută, dar prin organizarea show-ului aerian de la Zhuhai este clar că autoritățile vor să demonstreze că sunt pregătite să lanseze un atac dacă vor decide că este nevoie.

articolul original.

Începe reconstrucția Antonov AN-225, cel mai mare avion comercial din lume, distrus în războiul din Ucraina

9 November 2022 at 17:54
By: -
image

Au fost confirmate planuri de reconstruire a celui mai mare avion comercial din lume, după ce Antonov AN-225 a fost distrus la începutul invaziei Rusiei asupra Ucrainei.

Aeronava de mari dimensiuni, supranumită „Mriya”, care înseamnă „vis” în limba ucraineană, a fost atacată la baza sa din Hostomel, lângă Kiev, pe 27 februarie.

„Rusia a distrus Mriya. Dar nu va putea niciodată să ne distrugă visul unui stat european puternic, liber şi democratic. Vom învinge!”, a scris la acea vreme ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, pe Twitter.

Producătorii săi au anunţat că planurile de reconstrucţie a aeronavei sunt deja în derulare.

Compania Antonov a precizat luni într-un tweet că proiectul de reconstrucţie a început, iar „lucrările de proiectare” sunt în curs de desfăşurare.

Costurile se vor ridica la peste 500 de milioane de euro, a prezis compania, care a promis că va oferi mai multe informaţii „după victorie”.

Compania are deja în jur de 30% din componentele necesare pentru a construi o nouă aeronavă.

Iniţial, compania ucraineană de apărare de stat Ukroboronprom, care administrează Antonov, a emis o declaraţie în care estima restaurarea la peste 3 miliarde de dolari, sumă pentru care a promis că o va face pe Rusia să plătească. Reconstrucţia ar dura cel puţin cinci ani, se spunea atunci.

Compania Antonov a menţionat la acea vreme că nu a putut verifica starea avionului. În schimb, corespondentul CNN Vasco Cotovio a remarcat în luna aprilie, când a văzut aeronava, că botul avionului a primit „o lovitură directă de artilerie” şi a fost „complet distrus”.

„Au fost daune mari la aripi şi la unele dintre motoare. Secţiunea din capătul din spate a fost scutită de orice impact major şi are câteva găuri cauzate fie de schije, fie de gloanţe”, a afirmat Cotovio la acea dată, prezicând că o reparaţie ar fi puţin probabilă.

articolul original.

Nu vă temeţi dacă vedeţi avioane F-16 zburând aproape de sol. E un exerciţiu pentru piloţi

8 November 2022 at 09:39
image

Să nu vă miraţi dacă vedeţi azi pe cer aeronave F-16 Fighting Falcon care fac zboruri la înălţimi mici.

Este vorba despre zboruri de antrenament la înălţimi mici (aproximativ 150-2.000 m înălţime faţă de sol) în sud-estul ţării, anunţă Forţele Aeriene Române.

Spre comparaţie, Catedrala Mântuirii Neamului are 120 de metri.

Aceste zboruri au ca scop creşterea nivelului de antrenare a personalului navigant, iar această activitate a fost planificată în urmă cu un an. 

“Menţionăm că aceste activităţi de zbor, planificate cu un an înainte, sunt executate în conformitate cu Planurile de Instruire în Zbor şi în concordanţă cu reglementările aeronautice în vigoare, având drept scop creşterea nivelului de antrenare a personalului navigant şi menţinerea capacităţii acţionale a Forţelor Aeriene Române”, explică Forţele Aeriene Române. 

Statul Major se preocupă constant de diminuarea impactului activităţilor aeronautice asupra comunităţii locale, urmărind în acelaşi timp îndeplinirea obiectivelor de pregătire a piloţilor, în conformitate cu cerinţele specifice, obiective care includ şi executarea unor antrenamente adecvate condiţiilor actuale, adaugă sursa citată.

Amintim că pe 21 septembrie Armata ne prevenea că vom vedea avioane militare uriaşe zburând foarte aproape de sol. Atunci a fost vorba despre aeronave C-130 Hercules şi C-27 J Spartan.

Tot azi: SRI face exerciţiu antitero în Bucureşti, cu muniţie de manevră

articolul original.
❌