ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Avertizare meteo „Nowcasting” în judeţul Argeş

18 November 2022 at 06:35
image

Avertizare meteo „Nowcasting” în judeţul Argeş.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis Cod Galben de ceaţă pentru judeţele Argeş şi Dâmboviţa.

Se va semnala local – ceaţă care determină vizibilitate scăzută sub 200 m şi izolat sub 50 m.

Un alt judeţ unde sunt fenomene similare este Călăraşi.

Şoferii sunt îndemnaţi de poliţişti să fie atenţi la drum şi să conducă prudent.

Ceaţa se va risipi în jurul orei 10.

Foto descriptiv

articolul original.

Avertizare meteo! Cod galben de vreme rea în mai multe zone din ţară

1 October 2022 at 12:20

Meteorologii au emis sâmbătă o nouă avertizare Cod galben de averse torenţiale și vânt puternic, valabilă în în mai multe zone din ţară.

În intervalul 1 octombrie, ora 17:00 – 2 octombrie, ora 06:00, în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și la munte vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Începând din a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în Carpații Meridionali și de Curbură, în sudul Banatului, în Oltenia și în sud-vestul Munteniei vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80…100 km/h. Avertizarea este valabilă în perioada 2 octombrie, ora 06:00 – 2 octombrie, ora 20:00.

articolul original.

Cod galben de ploi torențiale și vijelii pentru zona de munte a județului Suceava

1 October 2022 at 10:23
image

Zona de munte a județului Suceava se află sub cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată de astăzi de la ora 17.00 până pe 2 octombrie, ora 6.00. Vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

articolul original.

ANM avertizează: ploile continuă în Neamț

31 August 2022 at 08:49
image

Seria avertizărilor meteo continuă pentru județul Neamț care este vizat de un cod portocaliu în regiunea vestică și de un cod galben în partea de est.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că ploile care s-au manifestat în ultimele zile continuă și astăzi, 31 august. În partea de vest a județului Neamț este valabil de astăzi, de la ora 12.00 și până joi, 1 septembrie, la ora 10.00 un cod portocaliu de ploi abundente. „În cea mai mare parte a zonei montane și a Transilvaniei, în nordul Olteniei și al Munteniei, precum și în sudul Banatului vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70…80 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină”.

În același interval orar, în partea de est a județului Neamț este în vigoare o avertizare meteo cod galben: „În intervalul menționat în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp, iar pe alocuri vor fi vijelii și grindină”, precizează comunicatul ANM.

M.N.

articolul original.

Avertizări meteo cod galben și portocaliu de ploi în Neamț

30 August 2022 at 08:01
image

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări cod portocaliu și cod galben pentru aproape tot teritoriul României.

În partea de vest a județului Neamț, în intervalul orar 30 august, ora 10.00 – 31 august, ora 10.00, este valabil un cod portocaliu de „instabilitate atmosferică accentuată – ploi abundente”. Avertizarea meteo menționează: „În cea mai mare parte a Transilvaniei, Olteniei, local la munte, în Moldova și în nord-vestul Munteniei vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70…80 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină”.

În partea de est a județului Neamț, în același interval orar, este emis un cod galben de ploi. „În intervalul menționat, local în sud-vestul, sudul, nordul și nord-estul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp, iar izolat vor fi vijelii și grindină”, notează comunicatul ANM”, menționează comunicatul ANM.

M.N.

articolul original.

Vreme instabilă la Bistrița-Năsăud

29 July 2022 at 11:46

O avertizare meteo cod galben este în vigoare în Bistrița-Năsăud în intervalul 29 iulie, ora 12:00 – 31 iulie, ora 22:00.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi însemnate cantitativ.

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată la deal și la munte, local în Transilvania, Banat și Oltenia, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (29/30 iulie) și în Moldova și nordul Dobrogei. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Conform observatorbn.ro, în după-amiaza zilei de sâmbătă (30 iulie), instabilitatea atmosferică va deveni deosebit de accentuată, îndeosebi în jumătatea de vest a țării, avertizează meteorologii.

Citește și: Școlile din Bistrița: La un pas de a rămâne fără gaz și curent

articolul original.

Val de căldură, disconfort termic și instabilitate atmosferică în Moldova

24 July 2022 at 10:55
image

Meteorologii au emis duminică două avertizări Cod portocaliu şi Cod galben de furtuni şi vijelii puternice valabile în aproape toată ţară, până luni dimineaţa.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în perioada 24 iulie, ora 12:00 – 25 iulie, ora 6:00, în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade scurte cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului şi vijelii (viteze la rafală de peste 55 – 75 km/h), grindină, descărcări electrice şi izolat averse torenţiale.

Noaptea aceste fenomene se vor restrânge spre sud-estul teritoriului. ANM a emis un Cod galben pentru aceste zone.

De asemenea, o avertizare Cod portocaliu este valabilă pe parcursul zilei de duminică, respectiv între orele 14:00 şi 23:00, local în Transilvania şi Moldova, iar spre seară şi la începutul nopţii în regiunile sudice, unde vor fi perioade cu vijelii puternice (rafale de peste 90 km/h), frecvente descărcări electrice şi grindină.

Pe alocuri aversele vor fi torenţiale, cantităţile de apă vor depăşi 25 – 35 litri/mp, iar în zonele montane izolat 40 – 50 litri/mp.

articolul original.

SECETA loveşte România! 214 localităţi din țară au serviciul de alimentare cu apă restricţionat

20 July 2022 at 10:00

Specialiştii în domeniul apelor sunt cei care ne explică faptul că, au trecut zece luni de zile în care ploile au fost insuficiente în România Aceasta este una din cauzele principale care au dus la dispariţia mai multor râuri. Numai în regiunea Moldovei sunt patru care au secat complet, în timp ce din altele au rămas doar câteva fire de apă, conform celor de la QubTVregional.

În acest context, Dunărea este la jumătate din debitul ei normal, iar la centrala nucleară de la Cernavodă mai este un metru de apă până se declașează restricțiile pre-alertă. Seceta a favorizat și incendiile. Conform datelor statistice, în ultimele zi au fost peste o sută de focuri care au distrus mai bine de 500 de hectare cultivate cu grâu și rapiță.

În prezent, 214 localităţi din țară au serviciul de alimentare cu apă restricţionat, din cauza secetei şi a consumului foarte mare, a anunțat marți Administraţia Naţională Apele Române (ANAR). Instituția a precizat că rezerva de apă, deși în scădere, este suficientă, însă, în continuare, populația ar trebui să folosească rațional resursele de apă, astfel încât acestea să fie suficiente, scriu cei de la libertatea.ro

Localitățile care au consumul restricționat sunt din 17 județe, respectiv Botoșani, Iași, Vaslui, Galați, Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Sibiu, Hunedoara, Ilfov, Argeș, Giurgiu, Dâmbovița, Ialomița, Dolj și Bihor. „Restricțiile au fost impuse de operatorul de apă în scopul refacerii rezervei, deoarece consumul a crescut foarte mult și apa din sursă nu mai ajunge să umple rezervoarele de înmagazinare. Aceeași situație, de creștere a consumului prin utilizarea apei din rețea pentru udarea terenurilor agricole, a condus la instituirea restricțiilor în localitățile din județele sus-menționate”, precizează ANAR. În același timp, conform datelor, în 345 de localităţi din judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Bacău, Suceava, Vrancea, Olt, Gorj, Hunedoara şi Sălaj, sunt fântâni secate parţial, iar autorităţile locale şi Inspectoratele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă iau măsuri de transport al necesarului de apă.

Seceta nu este singura problemă cu care se confruntă autorităţile. Au apărut incendiile care se extind în Europa. Mii de cetăţeni sunt evacuaţi în acest moment, iar autorităţile anunţă noi recorduri de căldură. Incendiile forestiere şi de vegetaţie se extind în Spania, Croaţia şi Grecia, relatează BBC. Autorităţile franceze au evacuat peste 14.000 de persoane ameninţate de incendii în sud-vestul ţării. Portugalia ţine sub control flăcările, dar autorităţile spun că cel puţin 238 de persoane au murit din cauza temperaturilor ridicate din ultima săptămână, termometrele ajungând până la 47 de grade în unele zone.

Sursă VIDEO: Ştiri De Actualitate

articolul original.
  • There are no more articles
❌