ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

COD GALBEN Ploi şi vijelii prognozate pentru acest week-end în Neamţ

16 September 2022 at 13:31
image

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizare cod galben – “instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate” – pentru judeţul Neamţ. Avertizarea este valabilă în intervalul 17 septembrie, ora 12:00-18 septembrie, ora 20:00.

“În intervalul menționat, în vestul, nordul și centrul țării, temporar va ploua, iar în regiunile sudice și sud-estice vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și, izolat, 40-60 l/mp. Pe parcursul zilei de duminică aria ploilor se va restrânge spre regiunile nordice și centrale. Duminică vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece în vest, nord și centru. În zona montană înaltă trecător se vor semnala precipitații mixte. Începând cu a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică, vântul se va intensifica treptat în toate regiunile. În sudul, sud-estul, centrul, nord-estul teritoriului și la munte vor fi viteze în general de 55-75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80-100 km/h”, ne avertizează meteorologii. (M.C.; HARTA: ANM)

articolul original.

Brașov: Cod galben de ploi și vijelii. Duminică se face frig.

16 September 2022 at 12:45
By: M.Ex.

Meteorologii au emis, astăzi, trei avertizări cod galben de vreme rea, care vizează aproape toată țara, inclusiv județul Brașov. Prima atenționare de instabilitate atmosferică accentuată este valabilă până mâine, la prânz.
În zonele de munte, în perioada menționată, vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii restrânse și în regiunile sud-estice.De mâine intră în vigoare alte două avertizări cod galben de ploi și intensificări ale vântului, iar această atenționare vizează tot teritoriul României. Aceste avertizări vor rămâne în vigoare până duminică seara, la ora 20.00.
În intervalul menționat, în vestul, nordul și centrul țării, temporar va ploua, iar în regiunile sudice și sud-estice vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…60 l/mp. Pe parcursul zilei de duminică aria ploilor se va restrânge spre regiunile nordice și centrale.
Duminică vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece în vest, nord și centru. În zona montană înaltă trecător se vor semnala precipitații mixte. Începând cu a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică vântul se va intensifica treptat în toate regiunile. În sudul, sud-estul, centrul, nord-estul teritoriului și la munte vor fi viteze în general de 55…75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80…100 km/h.

articolul original.

COD GALBEN Ploi şi vijelii în zona de munte

15 September 2022 at 08:32
image

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizare COD GALBEN – “instabilitate atmosferică temporar accentuată” – pentru zona montană a judeţului Neamţ. Avertizarea este valabilă în intervalul 15 septembrie, ora 14:00-16 septembrie, ora 21:00.

“În intervalul menționat, în vestul, centrul și nord-vestul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și, izolat, 40 l/mp. Vântul va avea intensificări susținute la munte, îndeosebi pe creste, unde rafalele  vor depăși 80-100 km/h și, temporar, în sudul și estul Transilvaniei cu viteze, în general, de 55-65 km/h”, precizează ANM. (M.C.; HARTA: ANM)

articolul original.

COD GALBEN Instabilitate atmosferică în Neamţ

11 September 2022 at 09:23
image

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizare COD GALBEN, “instabilitate atmosferică temporar accentuată”, pentru judeţul Neamţ. Aceasta este valabilă astăzi, 11 septembrie, între orele 10:00-23:00.

“În intervalul menționat, în Maramureș, local în Transilvania, Moldova și nordul Crișanei vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, pe arii restrânse, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și, izolat, 40-50 l/mp”, precizează ANM. (M. CONSTANTINESCU; HARTA: ANM)

articolul original.

Cod galben în judeţ. Sunt anunţate averse torenţiale şi grindină

11 September 2022 at 07:36

Meteorologii au emis, duminică, un nou cod galben care vizează şi judeţul Botoşani. Avertizarea este valabilă începând cu ora 10.00 până la ora 23.00.

În intervalul menționat, în Maramureș, local în Transilvania, Moldova și nordul Crișanei vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe arii restrânse grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

articolul original.

Județul Sălaj, sub atenționare de Cod Galben de ploi și vânt

9 September 2022 at 09:13
By: Regie

Meteorologii au emis, joi, o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi cantităţi de apă însemnate, valabilă până sâmbătă dimineaţa pe raza a nouă judeţe.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în intervalul 8 septembrie, ora 22:00 – 10 septembrie, ora 10:00, în Crişana, Maramureş şi în nord-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, local 25 – 30 l/mp şi pe arii restrânse, 40 – 50 l/mp.

Judeţele vizate de atenţionarea Cod galben sunt: Alba, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Hunedoara, Maramureş, Sălaj şi Satu Mare.

ANM precizează că manifestări de instabilitate atmosferică vor fi vineri (9 septembrie) atât în Banat şi restul Transilvaniei, cât şi în jumătatea de nord a Moldovei, iar sâmbătă (10 septembrie) în cea mai mare parte a ţării.

articolul original.

COD GALBEN Instabilitate atmosferică în Neamţ

2 September 2022 at 09:35
image

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizare COD GALBEN – “ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată” – pentru judeţul Neamţ. Aceasta este valabilă în intervalul 2 septembrie, ora 12:00-3 septembrie, ora 10:00.

“În intervalul menționat, în vestul, estul și sud-estul țării vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși local 25-40 l/mp. Local în sud-estul Munteniei și în Dobrogea, mai ales seara şi noaptea, aversele vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Începând din dimineața zilei de sâmbătă (3 septembrie), aversele se vor restrânge spre sud-estul și estul țării”, potrivit ANM. (M. CONSTANTINESCU; HARTA: ANM)

articolul original.

Averse și vijelii în mai multe regiuni din țară. Meteorologii au emis avertizări meteo de ploi torențiale

1 September 2022 at 07:35

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că 14 județe din România intră la ora 12.00 sub Cod portocaliu de ploi torențiale.

 Cantitățile de apă vor ajunge la 80 l/mp. Meteorologii au emis și un Cod galben de averse și vijelii pentru vestul, centrul, nordul, sud-vestul țării și la munte. Meteorologii au emis joi noi avertizări meteo de ploi torențiale, vijelii și grindină.

Prima avertizare a meteorologilor vizează un Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, care a intrat în vigoare la ora 10.00 și va fi valabil până vineri, ora 21.00, scrie Mediafax. În intervalul menționat, vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial în vestul, centrul, nordul, sud-vestul țării și la munte. Cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și pe alocuri vor fi descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină.

Perioade cu instabilitate atmosferică vor fi în majoritatea regiunilor și în zilele următoare. Joi la ora 12.00 va intra în vigoare un Cod portocaliu care va fi în vigoare până vineri la ora 21.00. În Banat, Oltenia și local la munte, în Transilvania și Crișana vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70…80 l/mp. Județele vizate sunt Mureș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara și Olt.

articolul original.

În România, toamna începe cu vreme rea, cod Portocaliu de ploi puternice

1 September 2022 at 09:15
Foto: capital.ro

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi, 1 septembrie 2022, o avertizare meteo de tip Cod Portocaliu de ploi puternice în 14 județe  din ţară.

ANM a emis joi un Cod Portocaliu de ploi puternice

În contextul avertizărilor, se numără o avertizare meteo de tip Cod Portocaliu de ploi puternice, care va afecta 14 județe începând de joi (ora 12:00), până vineri (ora 21:00). Județele vizate sunt: Alba, Arad, Bihor, Caraș Severin, Cluj, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mureș, Mehedinți, Olt, Sibiu, Timiș și Vâlcea.

În Banat, Oltenia și local la munte, în Transilvania și în Crișana vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70…80 l/mp.

Iar o averizare, Cod Galben de averse și vijelii  în vestul, centrul, nordul și sud-vestul României

Meteorologii au emis și o avertizare meteo de tip Cod Galben de averse și vijelii, care se va manifesta în vestul, centrul, nordul și sud-vestul României și la munte.

De altfel, a fost emisă și o avertizare meteo de tip Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, care a intrat deja în vigoare la ora 10.00 și va fi valabil până vineri la ora 21.00. În această perioadă de timp (joi 10:00 – vineri 21:00), se vor semnala averse cu caracter torențial în vestul, centrul, nordul și sud-vestul României și la munte. Cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și pe alocuri vor fi descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină.

De altfel, această instabilitate atmosferică va exista în majoritatea regiunilor din țara noastră și în zilele următoare.

Vremea va fi normală în București

Deși în majoritatea regiunilor din țară, ploaia își face simțită prezența, în Capitală, vremea este normal din punct de vedere termic. Vineri seară, însă, există posibilitatea să apară averse, potrivit prognozei meteo emisă de către ANM.

-Joi (1 septembrie 2022), bucureștenii vor avea parte de temperaturi de maximum 29 de grade Celsius.

-Vineri (2 septembrie 2022), cerul va fi temporar noros în Capitală, iar spre seară probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi în creștere. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 25…27 de grade Celsius, iar temperatura minimă va fi de 16…17 grade Celsius.

articolul original.

Cod portocaliu de vijelie în județul Brasov

29 August 2022 at 15:00
By: M.Ex.

Cod portocaliu de averse torențiale ce vor depăși 35-40 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie, grindină a fost emis între orele 17.15 și 18.15 pentru localitățile Șoarș și Cincu din județul Brasov. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a emis o avertizare RO- Alert și pentru aceste localități.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență amintețte cetățenilor că este important să respecte următoarele măsuri pentru a nu își pune în pericol viața:

* în cazul în care 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑖𝑚𝑖𝑛𝑒𝑛𝑡𝑎̆ 𝑜 𝑓𝑢𝑟𝑡𝑢𝑛𝑎̆:
– întrerupeți orice activitate în aer libe;
– intrați în casă, într-o construcție ori într-un autoturism;
– închideți bine ferestrele şi uşile;
– evitați folosirea apei și duşurile ori sălile de baie;
– deconectați de la priză aparatele şi alte echipamente electrice.

* În timpul furtunii:
– Dacă vă aflați într-o zonă deschisă (câmp, plajă, o ambarcaţiune pe apă), așezați-vă ghemuit, puneți mâinile pe urechi şi cap, iar capul între genunchi.
– Reduceți pe cât puteți de mult contactul cu pământul.
– Nu vă întindeți pe pământ!

articolul original.

COD GALBEN Noi furtuni în Neamţ

24 August 2022 at 08:01
image

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizare COD GALBEN, de furtuni, pentru judeţul Neamţ. Aceasta este valabilă astăzi, 24 august, între orele 10:00-21:00.

“În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată local în zonele montane, Transilvania, Maramureș, Crișana, Banat, Oltenia și vestul Munteniei. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, pe alocuri, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și, pe arii restrânse, 40-50 l/mp”, precizează ANM. (M. CONSTANTINESCU; HARTA: ANM)

articolul original.

COD GALBEN Instabilitate atmosferică în Neamţ

23 August 2022 at 08:28
image

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă avertizare COD GALBEN (“instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi însemnate cantitativ”) pentru judeţul Neamţ. Avertizarea este valabilă în intervalul 23 august, ora 10:00-24 august, ora 10:00.

“În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și, pe arii restrânse, 40-50 l/mp”, potrivit ANM. (M. CONSTANTINESCU; HARTA: ANM)

articolul original.

COD GALBEN Instabilitate atmosferică temporar accentuată în Neamţ

17 August 2022 at 09:22
image

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a prelungit cu cel puţin 24 de ore avertizarea COD GALBEN (“instabilitate atmosferică temporar accentuată”) pentru judeţul Neamţ. Aceasta este valabilă astăzi 17 august, între orele 12:00-22:00.

“În Moldova, local la munte, în Maramureș, Transilvania și nordul Munteniei și al Dobrogei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25-30 l/mp și pe arii restrânse 40-60 l/mp. Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe arii restrânse și în restul țării”, potrivit ANM. (M.C.; HARTA: ANM)

articolul original.

Cod galben de vreme instabilă, și astăzi, la Brașov

16 August 2022 at 07:57
By: M.Ex.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă în următoarele ore în peste trei sferturi din ţară, inclusiv județul Brașov, relatează Agerpres.
Conform prognozei de specialitate, pe parcursul acestei zile, între orele 12:00 – 22:00, în zonele montane, în Transilvania, Maramureş şi Moldova, local în Muntenia şi Crişana, vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi pe alocuri vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi, local, 25 – 30 l/mp şi pe arii restrânse 40 – 60 l/mp. ANM precizează că fenomene specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala marţi (16 august) pe arii restrânse şi în restul teritoriului, iar miercuri (17 august) cu precădere în nord, centru şi nord-est. Pe de altă parte, începând de miercuri, disconfortul termic va fi în creştere, iar vremea va deveni caniculară în vestul şi sudul ţării.

articolul original.

Bistrița-Năsăud, sub COD GALBEN de averse torențiale și vânt

16 August 2022 at 08:16

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis pentru majoritatea județelor o avertizare COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată, inclusiv în Bistrița-Năsăud, valabilă marți, între orele 12.00 – 22.00. 

În zonele montane, în Transilvania, Maramureș și Moldova, local în Muntenia și Crișana vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala marți (16 august) pe arii restrânse și în restul teritoriului, iar miercuri (17 august) cu precădere în nord, centru și nord-est.
De miercuri, disconfortul termic va fi în creștere, iar vremea va deveni caniculară în vestul și sudul țării.

articolul original.

Anunț ANM: Două zile cu ploi torențiale în București! Temperaturile nu vor depăşi 29 de grade

14 August 2022 at 08:06

Se anunţă averse torenţiale de ploi, duminică şi luni în Bucureşti. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare pentru intervalul 14 august, ora 10:00 – 15 august, ora 22:00.

Până luni, la ora 9:00, vor fi perioade în care se vor semnala averse torenţiale, cu cantităţi de apă ce vor depăşi 15 – 20 l/mp şi izolat 25 – 35 l/mp, descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 17 – 19 grade.

Luni se așteaptă descărcări electrice și intensificări ale vântului

Pe parcursul zilei de luni, până la ora 22:00, vor fi de asemenea perioade în care se vor semnala averse torenţiale, iar cantităţile de apă vor depăşi 15 – 20 l/mp şi izolat 25 l/mp. De asemenea, vor fi descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

Temperatura maximă va fi de 27 – 28 de grade.

articolul original.

Cod Galben de furtuni în Brașov și alte județe, până luni seara

14 August 2022 at 07:29
By: M.Ex.

Cod Galben în Brașov și alte județe, până luni seara. Se anunță averse, descărcări electrice și grindină
Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică, 14 august, o avertizare cod galben instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi însemnate cantitativ. În intervalul 14 august, ora 12:00 – 15 august, ora 22:00, la munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona continentală a Dobrogei și local în Transilvania și Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

articolul original.

Cum se anunţă vremea în următoarele două săptămâni

8 August 2022 at 08:19
By: Regie
image

Vremea va deveni normală pentru perioada din calendar şi doar în partea de sud şi sud-est, dar şi în anumite zone din Moldova se va înregistra caniculă. Ploile îşi vor face apariţia după data de 14 august, reiese din prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 8 – 21 august.

Regimul termic va deveni normal pentru perioada din calendar şi doar în partea de sud şi sud-est, precum în anumite zone din Moldova se vor înregistra temperaturi caniculare, ce vor ajunge la 34 – 35 de grade în anumite zile, în timp ce probabilitatea de apariţie a ploilor va fi relativ ridicată după data de 14 august, reiese din prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 8 – 21 august, transmite Agerpres.

În Crişana, la începutul intervalului, vremea se va răci uşor, iar temperatura va ajunge la valori apropiate de normele climatologice ale perioadei, în medie cu maxime de până la 29 de grade Celsius (în unele zile mai coborâte în zonele de deal) şi minime de 13 – 15 grade. În cea de-a doua săptămână, valorile termice vor creşte treptat, astfel că vor predomina zilele călduroase, cu 30 – 32 de grade în orele după-amiezelor, şi 15 – 19 grade pe timpul nopţilor, mediat regional. În primele zile, vor fi manifestări de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice), iar pe alocuri se pot cumula cantităţi de apă mai însemnate. Probabilitatea pentru ploi locale şi temporare va fi relativ ridicată şi în perioada 15 – 18 august.

În Transilvania, în primele zile, valorile termice vor fi în scădere, astfel că la mijlocul acestei săptămâni vremea va deveni relativ răcoroasă, cu medii ale maximelor de 21 – 24 de grade, respectiv minime de 8 – 13 grade. În celelalte zile ale perioadei de referinţă, se vor înregistra temperaturi apropiate de cele normale ale perioadei, ziua între 25 şi 29 de grade, iar noaptea între 12 şi 16 grade, mediat regional, valori mai ridicate (local peste 30 de grade în vestul regiunii) fiind posibile între 16 şi 18 august. La începutul primei săptămâni, pe arii extinse vor fi manifestări de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice), în timp ce pe alocuri se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate. Probabilitatea ca temporar să se semnaleze ploi locale va fi relativ ridicată şi după data de 15 august.

La munte, va predomina o vreme caldă, cu valori peste cele normale, respectiv medii ale maximelor de 18 – 25 de grade şi ale minimelor de 8 – 16 grade. Excepţie va face perioada 10 – 13 august când vremea va fi mai răcoroasă, chiar rece faţă de normalul perioadei, la altitudini mai mari (ziua cu valori de 12 – 20 de grade şi noaptea de 6 – 14 grade, în medie). La începutul perioadei de referinţă, pe arii extinse vor fi averse şi se vor cumula local cantităţi de apă mai însemnate. În rest, va ploua pe alocuri, cu precădere în cursul după-amiezelor.

articolul original.

Cum va fi vremea în luna August

2 August 2022 at 08:26
By: Regie
image

Vremea va continua să fie călduroasă pe parcursul primelor două săptămâni ale lunii august, cu ploi puține în majoritatea regiunilor. Vor exista însă intervale în care probabilitatea de apariţie a averselor va creşte după 7 – 8 august, reiese din prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie, valabilă pentru perioada 1- 14 august.

Temperaturile vor rămâne apropiate de normalul perioadei în primele două săptămâni din august, ușor mai ridicate în regiunile vestice, urmând ca după 15 august valorile termice să crească din nou, potrivit estimărilor actualizate făcute de Administrația Națională de Meteorologie. Finalul lunii va aduce din nou vreme foarte caldă în cea mai mare parte a țării, arată ANM.

În prima săptămână a lunii august 01.08.2022 – 08.08.2022 valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Excepție vor face regiunile vestice și sud-vestice, unde temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile intracarpatice.

În perioada 08.08.2022 – 15.08.2022 temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval în toate regiunile, posibil ușor mai ridicate în cele vestice. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în zonele montane, dar și deficitare în est și sud-est, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

În săptămâna  15.08.2022 – 22.08.2022 temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în zonele montane și submontane, precum și în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna  22.08.2022 – 29.08.2022 mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință spre deficit în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele intracarpatice.

articolul original.
❌