ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Palatul Cotroceni, Casa Poporului și Palatul Victoria, exceptate de la obținerea autorizațiilor pentru securitate la incendiu

29 September 2022 at 20:32
By: -
image

Clădirile şi amenajările aparţinând Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Palatului Cotroceni, Palatului Parlamentului, Palatului Victoria şi Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale vor fi exceptate de la obținerea avizelor pentru securitate la incendiu. De asemenea, s-a majorat suprafața pentru care este necesară obținerea avizului pentru clădiri din învățământ.

Deciziile au fost luate joi de guvern. Într-un comunicat de presă, executivul susține că este vorba de simplificarea procedurii de avizare privind securitatea la incendiu, prin reconsiderarea suprafeţelor şi destinaţiei anumitor categorii de construcţii.

În ce privește clădirile din învățământ, hotărârea Executivului prevede majorarea ariei desfăşurate în funcţie de care este necesară avizarea/autorizarea clădirilor care au destinaţia de învăţământ, supraveghere, îngrijire sau cazare/adăpostire a copiilor preşcolari, elevilor, studenţilor, bătrânilor, persoanelor cu dizabilităţi sau lipsite de adăpost. Astfel, suprafața crește de la 150 mp la 600 mp pentru clădirile cu destinaţie de învăţământ gimnazial, liceal, profesional, postliceal sau universitar, inclusiv spaţiile de cazare aferente, clădirile aferente formării profesionale a adulţilor; de la 150 mp la 175 mp pentru clădirile cu destinaţie de educaţie timpurie şi învăţământ primar (...); de la 150 mp la 175 mp pentru clădirile cu destinaţie de servicii sociale destinate protecţiei familiei şi copilului, persoanelor cu dizabilităţi şi din domeniul violenţei domestice.

articolul original.
  • There are no more articles
❌