ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 28 September 2022Ultimele Stiri

Câte furnici există pe planetă? 2,5 milioane pentru fiecare om

28 September 2022 at 13:00
image

Cercetătorii au făcut cea mai amănunțită evaluare de până acum a populației globale de furnici, iar totalul estimat este uluitor: 20 de cvadrilioane de furnici, adică aproximativ 2,5 milioane pentru fiecare om.

Acest lucru nu ar trebui să fie o surpriză, având în vedere cât de prezente sunt aceste insecte și faptul că ele au prosperat încă din epoca dinozaurilor, cea mai veche fosilă de furnică cunoscută datând din perioada cretacică, cu aproximativ 100 de milioane de ani în urmă.

,,Furnicile joacă cu siguranță un rol central în aproape toate ecosistemele terestre”, a declarat Patrick Schultheiss de la Universitatea din Würzburg din Germania și de la Universitatea din Hong Kong, co-autor principal al studiului publicat în revista Proceedings of the National Academy of Sciences.

,,Ele sunt foarte importante pentru ciclul nutrienților, procesele de descompunere, dispersia semințelor de plante și perturbarea solului. Furnicile sunt, de asemenea, un grup de insecte extrem de divers, diferitele specii îndeplinind o gamă largă de funcții. Dar, mai presus de toate, abundența lor ridicată este cea care le face să fie actori ecologici cheie”, a declarat Schultheiss, potrivit The Guardian.

Furnicile au prosperat încă din epoca dinozaurilor

Există peste 12.000 de , care sunt în general de culoare neagră, maro sau roșie și au corpul segmentat în trei părți.

Cu dimensiuni cuprinse între aproximativ 1 mm și aproximativ 3 cm lungime, furnicile locuiesc de obicei în sol, frunze sau plante în descompunere – și, ocazional, în bucătăriile oamenilor.

Furnicile, ale căror rude cele mai apropiate sunt albinele și viespile, sunt native aproape peste tot pe Pământ, cu excepția Antarcticii, Groenlandei, Islandei și a unor națiuni insulare.

,,Am fost uimit de faptul că biomasa furnicilor este mai mare decât cea a mamiferelor și păsărilor sălbatice la un loc și că ajunge la 20% din biomasa umană. Ne oferă o idee despre amploarea impactului lor”, a declarat ecologistul și co-autorul studiului, Sabine Nooten, tot de la Universitatea din Würzburg și Universitatea din Hong Kong.

,,Ingineri ai ecosistemelor”

Cercetătorii și-au bazat analiza pe 489 de studii ale, care acoperă toate continentele pe care trăiesc aceste insecte. S-a constatat că regiunile tropicale găzduiesc mult mai multe furnici decât alte regiuni, iar pădurile și zonele aride se mândresc cu mai multe furnici decât zonele urbane.

Furnicile trăiesc, în general, în colonii, uneori formate din milioane de furnici împărțite în grupuri cu roluri diferite, cum ar fi cele lucrătoare, soldați și regine. Lucrătoarele, toate femele, au grijă de regina mai mare și de puii ei, întrețin cuibul și caută hrană. Masculii se împerechează cu reginele, apoi mor.

,,Majoritatea furnicilor sunt de fapt benefice, chiar și pentru noi, oamenii”, a adăugat Schultheiss.

,,Gândiți-vă la cantitatea de materie organică pe care 20 de cvadrilioane de furnici o transportă, o elimină, o reciclează și o mănâncă. De fapt, pentru buna funcționare a proceselor biologice încât pot fi considerate ingineri ai ecosistemelor.”

Vă recomandăm să mai citiți și:

articolul original.

Banii pentru Județean, din salariile angajaților instituțiilor de cultură și ai Primăriei. Bibarț, critici la adresa Consiliului Județean

28 September 2022 at 15:32
image

Partea pe care trebuie să o acopere Primăria din cheltuielile Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a fost aprobată în ședința de Consiliu Local de miercuri, 28 septembrie, în urma unui amendament adus la rectificarea bugetară. Astfel, 5 milioane de lei sunt direcționate din bugetul local al municipiului către cel al spitalului, banii fiind tăiați provizoriu din cei puși deoparte pentru salariile de la Teatru, Filarmonică și Primărie. O soluție de compromis, pentru o situație presantă, însă despre care municipatilatea ne asigură că nu va afecta bunul mers al treburilor. Totuși, primarul nu s-a putut abține să nu critice Consiliul Județean că în această perioadă a mărit salariile angajaților proprii.

Prin amendamentul votat astăzi, se alocă 5.000.000 lei către Spitalul Județean, aceștia reprezentând o tranșă din contribuția totală a Primăriei Arad la cheltuielile spitalului, stabilită la comun acord cu Consiliul Județean (instituția în a cărei subordine se află spitalul) la începutul acestui an, pentru întregul 2022. Banii alocați acum sunt luați din bugetul local după cum urmează:
• 1.400.000 lei tăiați din cheltuieli personal de la capitolul Autorități Publice;
• 1.600.000 lei tăiați din transferurile acordate către Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad, din care 800.000 lei tăiați din cheltuielile de personal și 800.000 lei tăiați din cheltuielile cu bunuri și servicii;
• 2.000.000 lei tăiați din transferurile acordate către Filarmonica Arad pentru cheltuielile salariale.

„Vreau să precizez că suntem într-o situație complicată și grea pe care trebuie să o rezolvăm finanțând cu această sumă spitalul județean care are lucrări și contracte ce trebuie achitate. În același timp am căutat să folosim astăzi bani pe care nu îi folosim la Primărie, la Teatru, la Filarmonică acum, respectiv cheltuielile și salariile de pe luna decembrie, fără să afectăm cu nimic funcționarea celor două instituții de cultură. Își vor continua activitățile în mod absolut normal. Sunt banii pe luna decembrie, care nu trebuie plătiți acum, însă la spital trebuie în prezent, iar pe măsură ce vom avea bani suplimentari din fondul de cultură (de la Guvern, n.red.), vom pune la loc acești bani pentru decembrie”, a explicat viceprimarul Lazăr Faur.

Bibarț: Noi tăiem de la salarii, Consiliul Județean își crește salariile!

Situația a fost agreată de toate formațiunile politice din CLM, iar pentru asta le-au fost adresate mulțumiri. Explicații suplimentare pe subiect a mai dat primarul Călin Bibarț, care a profitat de ocazie să-și mai „înțepe” indirect colegii de la Consiliul Județean (din „tabăra adversă” a propriului partid), atrăgând atenția că această alocare de bani se dă fără să fie specificată o investiție clară, ci ei se „varsă” pur și simplu în bugetul spitalului fără ca Primăria să mai poată urmări ce se întâmplă cu ei ulterior.

Bibarț a amintit că în urmă cu 10 ani când au fuzionat spitalele și s-a făcut Spitalul Județean, ca parte din Consiliul Județean, Primăria a dat în folosință gratuită clădirile care țineau de fostul Spital Municipal către Județean și nu mai dădea alți bani, deoarece partea de investiții în aceste imobile erau acoperite din bugetul local, de Primărie.

„Atunci era direct pe obiective, pe investiții, dacă nu erau capabili să-i cheltuie, Primăria lua banii înapoi. La începutul acestui an, dintr-o greșeală care există în Codul Administrativ, nu mai puteam da în folosință gratuită clădirile, singura soluție legală a fost să preia Consiliul Județean în proprietate clădirile și a fost momentul în care ni s-a spus că trebuie să finanțăm și noi, municipalitatea, și e adevărat, sunt mulți arădeni care beneficiază de spital. Am propus 10 milioane, până la urmă au cerut 20 și ați dat acordul (consilierii, n.red.) ca eșalonat să dăm 20 de milioane lei pe an. Poate pe viitor ar trebui să solicităm ca acești bani să fie pe obiectiv de investiție și să știm pe ce se cheltuiesc, pentru că acum ei se duc într-un sac mare și de acolo nu mai știm. Până acum, cu aceste 5 milioane, cu efort mare pe care l-am făcut, s-au dat în total 13 milioane. Dacă ni se vor mai cere încă 7 milioane până la sfârșitul anului, nu știm de unde să mai tăiem, ca să o spunem cu sinceritate! Nu vreau să fiu înțeles greșit, vorbesc pe cifre. Noi am tăiat acum de la salarizare, în timp ce bugetul Consiliului Județean a fost crescut cu peste 7 milioane pentru mărit de salarii! Sunt cifre! Și ca să mai închidem un subiect pe care îl văd mult la televizor: nu mărim salariile primarului și viceprimarilor! Pentru asta ar însemna să venim în fața Consiliului Local cu rectificare de buget pe domeniul salarii, cu cât permit sumele respective, și eu nu o să semnez așa ceva! Noi acum am tăiat de la bugetul de salarii pentru sănătate. Am vrut să fac precizările acestea pentru a ști în ce paradigmă ne aflăm și sper să se și vadă banii în îmbunătățirea sănătății în Arad!”, a spus Călin Bibarț.

articolul original.

Viceprimarul Lazăr Faur: Consilierii au votat în unanimitate alocare a 5 milioane de lei pentru Spitalul Judeţean

28 September 2022 at 13:32
By: -
image

Consilierii municipali au votat o rectificare bugetară prin care alocă 5 milioane de lei pentru Spitalul Judeţean. Viceprimarul PNL Lazăr Faur a apreciat faptul că iniţiativa consilierilor PNL, PSD şi UDMR a fost votată de toţi consilierii prezenţi la şedinţă.

„Odată cu trecerea clădirilor fostului spital municipal în subordinea Consiliului Judeţean, ne-am asumat să participăm la efortul de a moderniza unităţile medicale. Arădenii din municipiu constituie cea mai mare parte a pacienţilor şi dorim să contribuim pentru a le asigura condiţiile cele mai bune, şanse pentru sănătate şi pentru viaţă. Apreciz faptul că astăzi nu au existat dispute politice şi că am găsit, reprezentanţii tuturor partidelor în consiliul local, o poziţie comună”, a declarat viceprimarul Lazăr Faur.


Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

articolul original.

Un an bogat în aur

28 September 2022 at 10:46
By: Regie
image

Medaliile obținute de canotori la Racice au îmbogățit palmaresul mondial din acest al României, unul pe care sportivii tricolori nu l-au mai avut în ultimii zece ani în care s-au desfășurat toate competițiile.

Până la Jocurile Olimpice de la Paris au mai rămas 667 de zile, iar parcursul sportivilor români la nivel mondial în acest an este unul care dă speranță.

Ultimii care s-au remarcat au fost canotorii care au adunat trei medalii de aur în probele olimpice la recenta ediție a CM de la Racice. Din 2017 încoace, Federația Română de Canotaj nu a avut ediție fără medalie.

„Pe mine insuccesul nu mă caracterizează şi iată că pot să spun că sunt un preşedinte de federaţie extrem de fericit, chiar cel mai fericit, pentru că aceşti copii minunaţi au scris istorie! Eu chiar le-am promis sportivilor că nimeni nu va mai veni fără medalie de la Campionatele Mondiale pentru că este un sentiment minunat”, a spus Elisabeta Lipă.

Cel care a deschis drumul titlurilor mondiale în 2022 a fost David Popovici, înotătorul care s-a impus la Budapesta în probele de 100 și 200 metri liber.

Apoi pe listă și-a trecut numele canoistul Cătălin Chirilă, care s-a impus în proba de canoe simplu pe distanța de 1000 metri. Iar de săptămâna trecută pe răbojul de aur se regăsesc componentele bărcii de dublu vâsle (Simona Radiș, Ancuța Bodnar), bărcii de 8 plus 1 (Magdalena Rusu, Iuliana Buhuș, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș, Victoria Petreanu) și componenții echipajului de dublu rame (Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan).

Astfel totalul medaliilor în probele olimpice a ajuns la unsprezece distincții.

„Au fost rezultate extraordinare în toată această vară, eu îmi doresc ca toţi sportivii medaliaţi şi cei care nu au ajuns la medalii să rămână sănătoşi şi la fel de ambiţioşi şi să ne bucure şi pe mai departe. Mi-aş dori să înţelegem că aceste medalii sunt rodul muncii sportivilor, antrenorilor, colectivelor tehnice, să nu credem că este totul roz şi frumos în sportul românesc.

Încă avem multe nevoi, avem nevoie de infrastructură, trebuie să ne uităm şi la cadeţi şi juniori şi să participăm la cât mai multe evenimente care pot creşte baza de selecţie. Asta  este cel mai important pentru noi”, a spus Ana-Maria Popescu, fosta spadasină, care ocupă acum funcția de consilier a președintelui COSR.

România nu a punctat doar prin clasarea pe primul loc la CM, ajungând la argint grație boxerei Loredana Perijoc, iar la bronz mulțumită scrimerilor Maria Boldor și Iulian Teodosiu și luptătorilor Alexandra Anghel și Alin Alexuc.

Anul 2022 e primul în care sportul a revenit la normal și în care competițiile mondiale s-au putut desfășura așa cum erau programate, după ce în 2020 și 2021 ele au fost bulversate de pandemie și apoi de desfășurarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo și, de obicei, în anii olimpici nu se țin întreceri mondiale decât în probele care nu sunt prezente la cea mai mare întrecere planetară.

articolul original.

Amenzi de 40.000 lei la două restaurante unde lucrau doi zilieri fără angajare

28 September 2022 at 10:17
image

Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamț a derulat recent o acțiune de control la 38 de firme din domenii care utilizează zilieri. La două firme (restaurante) au fost găsiți muncind fără acte de angajare doi zilieri, amenda fiind 20.000 lei de persoană. Cazurile au fost depistate în cadrul campaniei naționale prin care au fost verificate firmele care utilizează zilieri și încalcă legislația specifică. „În cadrul acestei campanii, în perioada 19.09–22.09.2022, au fost realizate 38 de controale. La doi angajatori din domeniul de activitate restaurante au fost identificate două persoane care prestau muncă fără a  avea încheiate contracte  individuale de muncă în formă scrisă, cel târziu în ziua  anterioară începerii activităţii. Cu ocazia controalelor au fost dispuse 28 de măsuri de remediere şi au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, din care 5 amenzi în cuantum de 44.800 lei şi 13 avertismente contravenţionale”, transmite Ioan Popescu, șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț, într-un comunicat de presă din 27 septembrie.

Au fost sancționate nereguli ce țin de primirea la muncă a unei persoane fără încheierea contractului individual de muncă în formă scrisă, cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii, neacordarea salariului minim brut pe ţară, lipsa pontajelor, lipsa acordului de plată săptămânală încheiat între beneficiar şi zilier, neacordarea salariului minim legal în agricultură, neacordarea remuneraţiei minime cuvenite zilierilor care muncesc mai puțin de 8 ore pe zi.

C.I.

articolul original.

Alfred Simonis, șeful deputaților PSD, despre AUR: ”Nu vreau să-i las pe nişte descreieraţi să urle și să nu răspundem”

28 September 2022 at 10:06
image

Deputatul PSD Alfred Simonis a explicat, miercuri, la RFI, cearta cu liderul AUR George Simion, din comisia de muncă de marţi, când se dezbăteau majorările salariale ale aleşilor locali, el arătând că nu este de acord că ”dacă-i răspunzi unui berbec aşa cum trebuie, îi dai apă la moară”. Suntem oameni înainte de a fi parlamentari, a mai spus Simonis.

”Dumneavoastră spuneţi că dăm apă la moară, eu nu sunt de acord că dacă-i răspunzi unui berbec aşa cum trebuie, îi dai apă la moară. Mă rog, dacă dvs. vreţi să stăm să ne umilească George Simion prin Parlament şi să urle, să ne împingă şi noi să stăm cu mâinile la spate, eu nu sunt de acord cu asta, îmi pare foarte rău (…). Suntem oameni înainte de a fi parlamentari”, a spus Alfred Simonis, întrebat dacă prin astfel de episoade da apă la moară formaţiunii extremiste AUR, care după alegerile din 2024 s-ar putea să vină pe cai mari la putere.

El a precizat că media creşterii nete a salariilor din plan local votate de Parlament este de 450 de lei.

”Asta-i tragedia pe care a clamat-o AUR şi mai toată presa, ca fiind un mare abuz creşterea salariilor”, spune social-democratul.

  • ”Aş spune că e o diferenţă între ceea ce au făcut colegii de la PSD, care au reacţionat şi au greşit, e adevărat şi ceea ce au făcut cei de la AUR care s-au trezit de pe stadion în Parlamentul României (…), iar unii, din nimic, din oameni care nu aveau nici un loc de muncă, oameni care erau şefi de galerie, au ajuns parlamentari (…) şi iată că se comportă ca pe stadioane. E adevărat că e foarte greu să te abţii, pentru că dvs. nu vedeţi ce fac ei pe holurile Parlamentului, atunci când nu e totul transmis live, cum te jignesc, cum te împing, cum te înghiontesc, cum încearcă să te umilească şi e foarte greu ca om, că şi noi parlamentarii suntem oameni, nu suntem roboţi, să acceptăm chiar de toate şi atunci, din când în când, mai faci şi greşeala de a reacţiona şi a răspunde, încercând să-i arăţi celui care te jigneşte că nu poţi să stai impasibili şi să accepţi orice”, a comentat Simonis.

Deputatul PSD a recunoscut că a picat şi el în această plasă, aşa că nu poate să condamne pe nimeni.

  • ”Domnul Simion are un tip de mesaj extremist, pe care încearcă să-l promoveze pentru electoratul domniei sale, care din păcate există în România. Eu cred că cei care se uită la televizor înţeleg faptul că şi parlamentarii sunt oameni şi că uneori mai trebuie să-i şi răspunzi celui care te jigneşte, nu neapărat în acelaşi mod, dar să nu-l laşi să te intimideze, pentru că ceea ce încerca domnul Simion şi, mai periculos, acel domn Tănasă, pe care când e un scandal în Parlament, iar George Simion încearcă să atragă atenţia, atunci se află acest domn Tănasă, singura calitate a domniei sale este că urlă, are un timbru vocal foarte impozant, se aude cel mai bine din sală, urlă la fiecare şedinţă de plen şi are această calitate că are gura mare. De câte ori urlă pe tine, dacă nu răspunzi, dai senzaţia că eşti un căţeluş, o pisicuţă certată de George Simion şi Dan Tănasă. Iertaţi-mă şi pe mine şi pe colegii mei că nu vreau să-i las pe nişte descreieraţi să urle în urechea mea şi eu să nu răspund niciodată la nimic”, a arătat Simonis.

Întrebat dacă aceste manifestări pot fi sancţionate, Simonis a arătat că pot fi sancţionate şi au fost sancţionate, cu tăierea unui procent din indemnizaţie, cu ridicarea personalului de la grupuri.

”Din păcate, lipsa de bun simţ şi nesimţirea n-o poţi corecta prin sancţiuni, o faci prin educaţie, iar domnii Simion, Tănasă şi ceilalţi nu mai pot fi educaţi la 45 de ani, 50 de ani, cât au acum”, a arătat deputatul PSD.

articolul original.

Laura Stoica ar fi împlinit 55 de ani! Concert special de ziua celei care a fost cea mai importantă solistă rock a României

28 September 2022 at 09:47

S-au scurs 15 ani de la tragica dispariție a Laurei Stoica, iar acesta nu a fost uitată. În ziua în care Laura ar fi împlinit 55 de ani, soliste a căror carieră a fost influențată de vocea inconfundabilă a artistei catalogată drept cea mai bună voce feminină a rock-ului românesc vor urca pe scenă un concert în memoriam.

Pe 10 octombrie, Cristina Bălan, Aura (Aura Dănciulescu), trupa Joy  reînsuflețesc marea voce pop- rock-ului românesc. Cum altfel decât prin muzică, mari succese ale artistei, amintim ”Un actor grăbit”, “Mai frumoasă”, “Nici o stea”, “Cartierul cântă rock” sau “Focul”, urmând să fie reinterpretate, tribute adus solistei ce aplecat spre ”steaua ei”, așa cum sună un celebru refren pe care l-a lansat. O pierdere încă deplânsă de întreaga suflare a muzicii.

 Pe 9 mai 2006, un teribil accident rutier a curmat viaţa solistei dar și a iubitului ei, Cristi Mărgescu cu câteva luni înainte ca acesta să nască şi să se căsătorească. S-a stins la doar 38 ani.

Ultima sedinta foto Laura Stoica

Laura Stoica ar fi împlinit 55 de ani!

 Mormântul solistei din Cimitirul ”Bellu”, este încă acoperit cu flori, ca și crucea funerară de la locul tragediei din 2006. Oamenii nu au uitat-o și, în periplurile lor rutiere se opresc să-i aprindă o lumânare celei care era socotită una dintre cele mai bune voci ale pop-rock-ului românesc. Nici familia sa, fratele și mama sa nu o pot uita și-i duc numele mai departe prin fundația ce-i poartă numele artistei, festival care, anual, caută tineri talentați pentru a-i cânta piesele defunctei artiste cărora să le dea o șansă pentru ca visele lor să devină realitate.

Octavian Ursulescu despre Laura Stoica: ”După atâta timp, rămâne o interpretă modernă. Tinerii îi caută piesele, le ascultă

”Rămâne și acum, peste timp, una din puținele cântărețe de muzică ușoară orientate către zona rock. O admiram foarte mult, era foarte modernă. La multe din concursurile de muzică ușoară pe care le prezint în ultimii ani, mulți tineri cântăreți își aleg piese lansate de Laura Stoica. Asta m-a uimit. Semn că ea, după atâta timp, rămâne o interpretă modernă. Tinerii îi caută piesele, le ascultă. E o dovadă că Laura Stoica e perenă și rămâne în circuitul muzicii cu piesele ei”, spune veteranul critic muzical și prezentator de evenimente Octavian Ursulescu.

Laura Stoica ar fi împlinit 55 de ani!
articolul original.

Primarul Lungu propune majorarea indemnizației pentru ”cuplurile de aur” de la 500 la 1.000 de lei de familie

28 September 2022 at 08:43
image

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat astăzi că va propune Consiliului Local majorarea indemnizației pentru premierea ”cuplurilor de aur” care împlinesc 50 de ani căsătorie de la 500 de lei la 1.000 de lei de familie. Lungu a arătat că premiile nu au mai fost indexate de cinci ani subliniind că din cauza inflației suma de 500 de lei care se dă în prezent este mică în comparație cu ceea ce au făcut aceste familii pentru comunitate de-a lungul anilor. În acest an Primăria Suceava a sărbătorit 200 de ”cupluri de aur” iar din 2005 până în prezent 1.795. ”Este o minimă recunoștință și un minim respect pentru cei care au construit orașul nostru, care sunt modele pentru comunitatea noastră și pentru familiile tinere”, a  spus Lungu.

articolul original.

Deputatul PSD, Alfred Simonis, despre conflictul cu George Simion: Nu sunt de acord că dacă-i răspunzi unui berbec aşa cum trebuie, îi dai apă la moară

28 September 2022 at 08:55
Sursa foto: Antena 3

Deputatul PSD, Alfred Simonis, a declarat pentru RFI că nu este de acord că dacă-i „răspunzi unui berbec aşa cum trebuie, îi dai apă la moară.”

”Dumneavoastră spuneţi că dăm apă la moară, eu nu sunt de acord că dacă-i răspunzi unui berbec aşa cum trebuie, îi dai apă la moară. Mă rog, dacă dvs. vreţi să stăm să ne umilească George Simion prin Parlament şi să urle, să ne împingă şi noi să stăm cu mâinile la spate, eu nu sunt de acord cu asta, îmi pare foarte rău (…). Suntem oameni înainte de a fi parlamentari”, a spus Alfred Simonis.

Social-democratul a mai spus că liderul AUR are un tip de mesaj extremist pe care îl promovează pentru electoratul său, care „din păcate există în România.”

„Eu cred că cei care se uită la televizor înţeleg faptul că şi parlamentarii sunt oameni şi că uneori mai trebuie să-i şi răspunzi celui care te jigneşte, nu neapărat în acelaşi mod, dar să nu-l laşi să te intimideze, pentru că ceea ce încerca domnul Simion şi, mai periculos, acel domn Tănasă, pe care când e un scandal în Parlament, iar George Simion încearcă să atragă atenţia, atunci se află acest domn Tănasă, singura calitate a domniei sale este că urlă, are un timbru vocal foarte impozant, se aude cel mai bine din sală, urlă la fiecare şedinţă de plen şi are această calitate că are gura mare. De câte ori urlă pe tine, dacă nu răspunzi, dai senzaţia că eşti un căţeluş, o pisicuţă certată de George Simion şi Dan Tănasă. Iertaţi-mă şi pe mine şi pe colegii mei că nu vreau să-i las pe nişte descreieraţi să urle în urechea mea şi eu să nu răspund niciodată la nimic”, a mai spus Simonis.

Întrebat dacă aceste manifestări pot fi sancţionate, Simonis a arătat că pot fi sancţionate şi au fost sancţionate, cu tăierea unui procent din indemnizaţie, cu ridicarea personalului de la grupuri.

”Din păcate, lipsa de bun simţ şi nesimţirea n-o poţi corecta prin sancţiuni, o faci prin educaţie, iar domnii Simion, Tănasă şi ceilalţi nu mai pot fi educaţi la 45 de ani, 50 de ani, cât au acum”, a arătat deputatul PSD, scrie news.ro.

Citește și: Bâlbâieli politice la nivel înalt. PSD cere un raport suplimentar pentru eliminarea creșterilor salariale pentru parlamenari

articolul original.

DNA chemată și trimisă la muncă

28 September 2022 at 13:08

Nu pot să recitesc cuvîntarea lui Klaus Iohannis la ședința aniversară a DNA fără să mă gîndesc la scandalul cu achiziția autoturismelor la Ministerul de Interne. Inițial, credeam că președintele a convocat un bilanț pentru a le atrage atenția că dorm, că și-au pierdut spiritul combativ. Dar ce bilanț să țină DNA-ul în septembrie? Mai degrabă, sunt tentat să cred că aniversarea de 20 de ani a fost scoasă din pălărie pentru a-i oferi președintelui un prilej de manifestare publică pe seama corupției. Ceva mă face să cred că pentru a mai înlătura din bănuieli și acuze, Klaus Iohannis s-a grăbit să dea fuga la un eveniment la Direcția Națională Anticorupție pentru a arăta cît este el de preocupat de combaterea corupției, mai ales că în minunata și inutila sa vizită în SUA a fost încolțit de jurnaliști cu tot soiul de întrebări legate de respectiva achiziție. Cu acel prilej, Klaus Iohannis s-a delimitat categoric și a promis că avem instituții care să cerceteze afirmațiile vehiculate de presă și de sindicatul polițiștilor.

Ce spune Poliția despre achiziția BMW-uri

Și ca un făcut, Poliția Română a răspuns de îndată cu un comunicat lămuritor pentru achiziția celor 600 de autoturisme, iar președintele Iohannis a ieșit la rampă cu acest discurs anticorupție, rostit la aniversarea a 20 de ani de existență a DNA (mamă, Doamne, ce aniversare!). Evident, referitor la corupție și la combaterea ei! Se înțelege că repetatele articole privind achiziția și întrebările din SUA l-au deranjat peste măsură. El își imagina că va fi întrebat cum se simte la San Francisco și ce i-a plăcut mai mult pe acolo, dacă a fost la Golden Gate și cum s-a simțit între foștii săi concetățeni (nu compatrioți). Nu cred că la întîlnirea cu românii de pe Coasta de Vest a Americii au venit și sași emigrați din zona Sibiului și a Mărginimii.

Poliția cumpără BMW-uri de la amicul lui Iohannis

Trebuie să înțelegeți că orice aniversare și orice bilanț la asemenea instituții, inclusiv la cele de forță, este organizată cu un scop și cu un cîntec. Scopul este mobilizarea și întărirea vigilenței (în acest caz, a combaterii sub care se ascunde agresivitatea). ”Aparatul trebuie să înțeleagă că se bucură de sprijinul președintelui și trebuie să fie hotărît și să execute ordinele. De la înființarea sa din urmă cu aproximativ 20 de ani (nimeni nu a dat o dată exactă sau un document care să o ateste), instituția a fost concepută ca un instrument de intervenție în societate. Și care PNA din etapa cu numele de DNA a funcționat ca un instrument politic. Mandatele Kovesi, oricît au fost ele de tămîiate și de răsplătite cu funcții peste hotare, rămîn pagini negre în istoria instituției. Ca nu cumva să mai persiste acuzațiile și contestările, la această aniversare a fost prezentat și un mesaj din partea Laurei Kovesi, poreclită Luluța.

La această aniversare scoasă din pălărie, ea a transmis:

„În cei 20 de ani, DNA a demonstrat ce înseamnă să fii o instituţie independentă.(Ați observat,nu-i așa?-nota redacției) S-au efectuat investigaţii faţă de persoane care păreau de neatins şi s-a demonstrat că legea este egală pentru toţi. I-aţi făcut mândri pe români, i-aţi făcut să creadă în instituţii, i-aţi făcut să creadă în statul de drept. Prin munca voastră aţi contribui la schimbarea mentalităţilor, la sensibilizarea societăţii cu privire la gravitatea fenomenului corupţiei” (…)
„Îmi amintesc de anii în care am lucrat împreună în DNA. Multă muncă, vremuri dificile, am fost supuşi unor atacuri constante din cauza investigaţiilor noastre, dar noi am continuat cu profesionalism şi consecvenţă. Acesta a fost cel mai bun răspuns, ne-au făcut mai puternici. Astăzi, vreau să vă mulţumesc tuturor pentru solidaritate, curaj şi hotărâre, pentru că nu aţi renunţat. O instituţie este puternică la fel ca persoanele care o fac să funcţioneze. Sunteţi inimile generoase, minţile strălucitoare, curajoşi şi puternici. Este un privilegiu al Parchetului European de a colabora cu dumneavoastră. Oh, da, cred că sunt în măsură să facă această comparaţie şi cred că trebuie să fiţi foarte mândri. În activitatea mea de zi cu zi la EPPO am aceeaşi determinare şi aceeaşi hotărâre, acelaşi spirit pe care l-am avut când am lucrat împreună în DNA”.

Presupun că ați aflat că Laura Codruța Kovesi a luat la Parchetul European pe care îl conduce o mare parte din executanții fideli din aniversata noastră DNA. România are la noul Parchet European cel mai mare corp de procurori, cît pentru a executa ordine, cît pentru a înțelege ce comandă Kovesi, engleza și franceza fostei șefe a DNA fiind după ureche și din doi în doi.

Cum ziceam, pentru a trage țolul peste subiectul achiziției celor 600 de autoturisme, președintele României a ținut un discurs la aniversarea a 20 de ani de cazuri de corupție, dar și de abuzuri, dosare trîntite, arestări televizate pentru a fi spectaculoase și compromisuri dictate. El s-a vrut mobilizator. Și a arătat ca o tîrzie tentativă de relansare a unei DNA cam obosită și pe cale de a încăpea pe mîna generației de procurori dirijată de Monica Macovei și de USR prin frații Prună.

Ca să vedeți că nu suntem de partea corupției, publicăm și noi discursul (după părerea mea, fără efect) al președintelui Klaus Iohannis, rostit cu acest prilej autoaniversar!

Domnule Procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție,

Onorați membri ai prezidiului,

Domnilor miniștri,

Excelențe,

Doamnelor și domnilor,

Vă mulțumesc pentru invitația de a participa la acest moment aniversar, pentru marcarea a douăzeci de ani de la înființarea Parchetului Național Anticorupție, devenit ulterior Direcția Națională Anticorupție!

În urmă cu două decenii, ferm angajată pe drumul european, țara noastră a decis înființarea unei structuri specializate în combaterea faptelor de corupție, în special a corupției la nivel înalt. Pentru un stat aflat în plină tranziție, acest demers a fost unul de importanță capitală din perspectiva reformelor structurale care au avut loc la nivelul administrației centrale și locale.

În Uniunea Europeană, eforturile de control și de combatere a corupției au reprezentat și reprezintă, în realitate, moduri de construcție a statelor moderne și de consolidare a democrațiilor, bazate pe valorile statului de drept, în care legea protejează binele comun, cetățenii și drepturile acestora. În urmă cu două decenii, percepția publică în țara noastră era că societatea românească se confrunta cu fenomenul corupției la toate nivelurile sale și că nu existau mijloace eficiente pentru a lupta cu acest flagel. Dacă obiceiurile bune au nevoie de legi ca să dăinuie, și legile, pentru a fi respectate, au nevoie de asumarea unor principii morale la un nivel profund al societății. Înființarea Parchetului Național Anticorupție, ca o structură puternică în ofensiva împotriva corupției, a reprezentat un prim semnal al asumării luptei împotriva corupției de către România la cel mai înalt nivel și pe termen lung. În toți acești ani, țara noastră s-a schimbat radical, prin dezvoltarea capacității sale instituționale, prin creșterea nivelului de transparență și integritate în sectorul public și prin transformarea economică și democratică pe care a cunoscut-o. S-au schimbat și mentalitățile, iar societatea românească nu mai tolerează lipsa de corectitudine în viața publică.

Cu începuturi inerent timide și marcate de clarificări ale statutului, dificultăți organizatorice sau uneori legate chiar de lipsa voinței politice de a asigura funcționarea acestei instituții, Direcția Națională Anticorupție a făcut progrese mari, ajungând un model la nivel european, furnizor de expertiză și bune practici în lupta împotriva corupției.

Parcursul DNA nu a fost, însă, lipsit de obstacole, regrese sau chiar eșecuri punctuale. Ele trebuie să fie evaluate onest, obiectiv, pentru că numai așa se poate învăța din lecțiile trecutului, păstrând mereu în minte obiectivul unei constante îmbunătățiri a activității, în slujba societății și a binelui comun.

O societate în care corupția este combătută riguros, care are mecanisme de control și echilibru, în care responsabilitatea decidenților față de cetățeni este una reală sau în care sentimentul că nimeni nu e mai presus de lege este unul generalizat reprezintă o societate puternică și stabilă.

Lupta împotriva corupției este sinonimă cu lupta pentru societatea mai bună pe care ne-o dorim. Ea nu trebuie să fie apanajul exclusiv al unei instituții, ci un angajament comun al tuturor factorilor decizionali.

În acest efort comun, acțiunea instituției dumneavoastră este una crucială pentru modernizarea statului și pentru prevenirea și înlăturarea conduitelor care riscă să îi încetinească sau chiar să îi blocheze dezvoltarea.

Prin rezultatele sale, prin efortul susținut al procurorilor și al întregului personal din cadrul DNA, instituția a ajuns un reper în regiune și în Europa. Rapoartele Mecanismului de Cooperare și Verificare au evidențiat de fiecare dată progresul gradual realizat în domeniu, dar și neajunsurile sau obiectivele a căror îndeplinire stagna.

Sunt convins că fără contribuția decisivă a Direcției Naționale Anticorupție în combaterea corupției la nivel înalt și a corupției sistemice, societatea românească ar fi arătat cu totul altfel astăzi. România este acum un pol de stabilitate în regiune și un partener strategic pentru partenerii noștri din cadrul NATO și din Uniunea Europeană.

Doamnelor și domnilor,

Cu fiecare pas realizat în combaterea corupției la toate nivelurile, suntem mai aproape de încheierea MCV, de aderarea la spațiul Schengen și la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

O societate în care corupția este sancționată le dă cetățenilor încredere în stat și le transmite investitorilor și partenerilor externi că există predictibilitate și stabilitate.

În ultimii ani, provocările nu au fost deloc puține, dimpotrivă. Pandemia de COVID-19 a scos în evidență noi riscuri în lupta anticorupție, legate de achizițiile publice, de alocarea și gestionarea fondurilor necesare depășirii crizei sanitare, de integritatea în sistemul medical.

Restrângerea competențelor DNA prin preluarea unor atribuții de către Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție, legislația lipsită de predictibilitate, absența unui dialog real în interiorul sistemului judiciar sau decizii ale instanței constituționale cu impact asupra dosarelor instrumentate sunt doar câteva aspecte care au influențat activitatea și rezultatele instituției.

Pentru ca munca dumneavoastră să aibă ecoul așteptat de societate, este nevoie de o legislație clară, coerentă, care să garanteze independența justiției și să creeze mecanismele necesare pentru buna funcționare a parchetelor. Mai mult, reforma legilor justiției trebuie să fie finalizată în acord cu recomandările organismelor europene.

Coincidența face ca acest moment aniversar al DNA să aibă loc în perioada în care Parlamentul dezbate proiectele legilor justiției, propuse de Guvern în luna august, după un proces complex de elaborare a acestora, bazat pe consultări publice, cu sistemul judiciar și cu Comisia Europeană.

Rezultatul dezbaterilor parlamentare trebuie să răspundă dezideratelor pe care le-am menționat. Totodată, este nevoie de resurse umane suficiente, calificate și de alocări bugetare care să permită desfășurarea activității în condiții optime, acestea constituind inclusiv obiective asumate de România prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Lupta împotriva corupției a fost și rămâne un obiectiv al mandatelor mele de Președinte al României. În această perioadă complicată, avem nevoie mai mult ca oricând de un stat funcțional, în care autoritățile colaborează în spiritul loialității constituționale, de politicieni și funcționari publici onești, de o cultură solidă a integrității, inclusiv în mediul privat, și de promovarea valorilor europene.

Doamnelor și domnilor,

Vă revine responsabilitatea de a continua combaterea corupției cu profesionalism și perseverență, într-un respect deplin pentru drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor.

Felicitări tuturor profesioniștilor care, prin munca lor și prin dedicare, au adus rezultate notabile! Vă doresc reușite în continuare, pe măsura așteptărilor întregii societăți!

Vă mulțumesc!

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Horoscop 28 septembrie 2022. O parte dintre nativi au nevoie de o perioadă de odihnă

27 September 2022 at 20:59
image

Răbdare și odihnă. De asta avem nevoie în această zi. Trebuie să gândim la rece și să nu ne vărsăm nervii pe cei din jur. Putem să rezolvăm toate problemele cu calm dacă discutăm și înțelegem și punctul de vedere al oamenilor.

Horoscopul de azi, 28 septembrie 2022

BERBEC ȘI ASCENDENT BERBEC

Nu reușești să termini nimic din ce ți-ai propus pentru că încerci să le faci pe toate deodată. Trebuie să te concentrezi pe un anumit lucru și să lași distragerile deoparte. Nativii singuri trebuie să își amintească faptul că sentimentele altora ar putea fi în joc.

TAUR ȘI ASCENDENT TAUR

Te gândești să schimbi anumite lucruri din viața ta. Dacă ești interesat de latura artistică, iei în considerare să îți decorezi spațiul cu piese care te inspiră să fii cea mai bună versiune a ta. În același timp, actualizează-ți panoul de viziune și gândește-te la obiectivele pe care dorești să le realizezi înainte de sfârșitul anului.

GEMENI ȘI ASCENDENT GEMENI

Ești indisponibil emoțional în această perioadă. Având în vedere trecutul tău, este ușor să crezi că toți cei pe care îi întâlnești te vor dezamăgi. Dar adevărul este departe. Fă loc pentru romantism și deschide-te în fața persoanelor apropiate. Permite-ți să fii iubit.

RAC ȘI ASCENDENT RAC

Cu toții am avut un trecut complicat și am fost dezamăgiți de oamenii pe care îi iubim. Mulțumește-te cu ce ai în prezent și nu te închide în tine. Lasă trecutul în urmă, lucrurile bune nu vor întârzia să apară.

LEU ȘI ASCENDENT LEU

Să te îndrăgostești este ușor, a rămâne îndrăgostit, pe de altă parte, este o poveste cu totul diferită. Încearcă să te desprinzi de lucrurile negative și să îți pui ordine în gânduri. Dă-ți seama ce îți dorești de la viață și urmează calea corectă.

FECIOARĂ ȘI ASCENDENT FECIOARĂ

Există o serie de lucruri care nu au funcționat pentru tine, dar din eșecuri ai învățat lecții importante de viață și te-au ajutat să devii cea mai rezistentă versiune a ta. Este timpul să fii recunoscător pentru toate. Trebuie să te concentrezi pe realinierea cu scopul tău și să crezi în tine într-un mod pe care nu l-ai avut niciodată înainte.

BALANȚĂ ȘI ASCENDENT BALANȚĂ

Este timpul să pui piciorul în prag. Totul, sau nimic. Dacă ai dubii în privința unui lucru, înseamnă că nu este într-adevăr ceea ce îți dorești. Caută-ți un nou job și renunță la nevoia de a găsi scuze pentru cineva care te face să simți că nu ești suficient.

SCORPION ȘI ASCENDENT SCORPION

A venit momentul să îți schimbi puțin strategia. Ai făcut și lucruri, ai și acordat ajutor. Ai păstrat un spațiu pentru toți cei din jurul tău, însă nu ai primit nimic la schimb. Prioritizează-ți lucrurile și o să observi câtă atenție vei primi de la oamenii importanți din jurul tău.

SĂGETĂTOR ȘI ASCENDENT SĂGETĂTOR

Știi acel lucru pe care l-ai evitat cel mai mult? Scoate-l din drum la prima oră. Vei fi mult mai în largul tău odată ce scapi de această grijă. În plus, acest act de curaj va crește și jocul de productivitate. Acordă mai multă atenție proiectelor tale pentru că astăzi este o zi benefică. Este timpul pentru acele retușuri finale, astfel încât să îți poți împărtăși munca cu restul lumii.

CAPRICORN ȘI ASCENDENT CAPRICON

Problema este că tu crezi că trebuie să faci totul pe cont propriu. Că ești singurul responsabil pentru a face lucruri mari în viața ta. Ceea ce uiți în acest proces este că ești susținut de cei din jur în mai multe moduri decât îți imaginezi. Lasă ceea ce este menit să fie al tău să curgă în existența ta. Găsirea acelui echilibru între a face și a nu face te va ajuta să găsești un loc pentru miracole.

VĂRSĂTOR ȘI ASCENDENT VĂRSĂTOR

Încetează să mai dai vina pe trecut pentru eșecurile tale actuale. Trebuie doar să îți pui ordine în gânduri și să muncești mai mult, altfel nu vei putea să rezolvi nimic. Sinele tău superior, pe de altă parte, vrea să crezi că există o realitate paralelă disponibilă pentru tine. Nu intra în acest joc.

PEȘTI ȘI ASCENDENT PEȘTI

Deschide-ți inima. Ai încredere, permite-ți să iubești. Ai noroc de un partener plin de suflet care îți onorează adevărata esență și îți oferă spațiu pentru a fi cine ești. Nu mai contează cine te-a dezamăgit în trecut, mereu este loc pentru un nou început.

articolul original.

Scandal între deputații AUR și PSD pe majorarea salariilor demnitarilor: Vă cresc salariile voastre, slugilor voastre de partid

27 September 2022 at 12:18

Parlamentarii de la putere și din opoziție au strigat unii la alţii, marți, într-o dispută despre creșterea salariilor demnitarilor, la comisiile reunite de muncă şi de buget ale Camerei Deputaţilor.

După ce PSD a propus ca doar salariile aleșilor locali să crească, liderul AUR George Simion i-a acuzat că legiferează pentru „activului de partid”. Cei doi au ajuns să ţipe unul la celălalt în timp ce George Simion filma discuţiile, scrie stiripesurse.ro.

Deputatul Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD, a spus că prin modificările aduse proiectului de lege, vor creşte salariile a mii de români din administraţiile publice locale.

„Tu poţi să trăieşti cu 2.000 de lei? George, vrem să le creştem salariile oamenilor, George, cresc salariile oamenilor”, a ţipat deputatul Gabriel Zetea la Simion.

”Vă cresc salariile voastre, slugilor voastre de partid”, a răspuns Simion, pe acelaşi ton ridicat. ”Ăla de la ANRE are 12.000 de euro, vreţi să le măriţi tot lor, tot la ăştia, tot la demnitari”, i-a spus Simion deputatului PSD.

”Nu e adevărat, să vă fie ruşine! Ai fost într-o primărie? Ai fost într-o singură primărie? Când ai intrat ultima dată într-o primărie?”, a continuat Zetea, apropiindu-se de liderul AUR care filma dezbaterile.

”Sunteţi nişte mincinoşi”, a spus şi Simion.

”Nu vă mai bateţi joc de angajaţii din primării, nu vă mai bateţi joc de români şi nu îi minţiţi”, a spus Zetea, nervos.

”Vă creşteţi vouă salariile, vouă, activului de partid”, a intervenit şi deputatul AUR Dan Tănasă.

”Pe primarii ăştia îi scoală cineva din pat, noaptea la ora 3 şi îi forţează să se ducă primari? Nu vă e ruşine? Unu din trei români lucrează pe 1.500 de lei şi vor vreţi să creşteţi salariile la primari”, a spus Tănasă.

”La oameni, la zeci de mii de români”, a răspuns Zetea.

George Simion l-a acuzat de minciună şi pe preşedintele comisiei, Adrian Solomon, de la PSD. ”Minţiţi ca un ordinar”, a spus Simion.

”Doamna Georgeta Simeleone, vă rog frumos, nu aveţi glas”, a replicat Solomon, făcând aluzie la lidera partidului de extremă drapta Fraţii Italiei (Fratelli d’Italia, FDI), condus de Giorgia Meloni, care a câştigat alegerile în Italia.

”Cum mi-aţi spus? Nu vă e ruşine? Vă măriţi salariile! Ordinarule”, a spus George Simion.

„Extraordinarule!”, i-a răspuns, ironic, Solomon.

Deputatul USR Claudiu Năsui a arătat că nu există soluţii individuale şi trebuie luate măsuri astfel încât să crească toate salariile din România pentru a face faţă creşterii de preţuri.

„Dacă creşteţi numai la primari, numai la parlamentari, nu ne merge mai bine. Dacă vreţi să faceţi faţă creşterii de preţuri, facturilor şi aşa mai departe trebuie să luăm măsuri care cresc toate salariile din România. Îmi doresc să eliminăm ambele creşteri de salarii, şi cea pentru parlamentari şi cea pentru primari. Dacă există soluţii, trebuie implementate pentru toată lumea”, a argumentat deputatul USR.

Preşedintele Comisiei pentru muncă, Adrian Solomon a punctat faptul că OUG 115/2022 avea aplicabilitate până la 31 decembrie.

„Până la 31 decembrie are această ordonanţă aplicabilitate, şi pe urmă adio. (…) Dar vă place tuturor să faceţi din ţânţar armăsar. Nu şi-a mărit nimeni nici un salariu, camera decizională este aici – Camera Deputaţilor. Prin urmare, Ordonanţa 115 se referă la creşteri de salarii pentru toată lumea din sistemul bugetar care (…) nu a atins salariul maxim. Guvernul PNL-USR nu le-au făcut la timp, dacă ar fi făcut la timp, nu era nicio problemă”, a spus deputatul PSD.

Deputatul neafiliat Dumitru Coarnă a cerut eliminarea proiectului de pe ordinea de zi. „Avem legi pe care le-am votat, pe care le-am publicat în Monitorul Oficial şi nu le aplicăm. Hai să găsim soluţia, să eliminăm această lege astăzi şi să reglementăm pentru viitor. (…) Dacă preţurile cresc în ritmul ăsta, veţi rămâne şi fără primari”, a avertizat deputatul.

Potrivit deputatul PNL Raluca Turcan, la Senat proiectul a suferit „nişte modificări inacceptabile” şi s-a creat impresia că legiuitorul îşi majorează leafa”. „Şi, din nefericire, unele discursuri sau abordări politicianiste şi-au făcut loc în spaţiul public. Cred că se impune să discutăm puţin mai asumat ceea ce se întâmplă cu salarizarea unor oameni, fie că sunt din sectorul public sau privat, într-un context economic dificil”, a adăugat aceasta.

Liderul deputaţilor AUR, Antonio Andruşceac, a solicitat eliminarea discriminărilor salariale şi a anunţat că AUR doreşte respingerea proiectului în totalitate.

Deputata USR Oana Ţoiu i-a acuzat pe cei din comisie „că ridică din umeri”, formaţiunea sa fiind singura care a votat, la Senat, împotriva creşterii salariilor parlamentarilor.

Deputatul PSD Nicolae Pavelescu a anunţat că va vota creşterile salariale pentru parlamentari. „Eu am înţeles că plenul Camerei Deputaţilor ne-a mandat să discutăm amendamentul de la Senat. Aş vrea să discutăm amendamentul ăla, care este, şi să-l votăm. Eu n-am venit aici în haită, să nu mă filmaţi pe mine”, s-a adresat acestuia liderului AUR, George Simon, care filma dezbaterile. „Aşa că voi vota pentru creşterile salariale pentru parlamentari”, a completat Pavelescu.

Deputata UDMR Eva Csep a susţinut majorarea salarială a primarilor, argumentând că edilii localităţilor şi administraţiile locale au nevoie de ajutorul parlamentarilor. Ea a cerut „un pic de respect” pentru dezvoltarea comunităţilor locale: „Vă rog un pic de respect din partea colegilor. (…) Da, primăriile şi comunităţile locale au nevoie de autorul nostru”.

La dezbaterile pe articole, deputaţii au avut intervenţii simultane, după care au strigat mai multe minute unii la alţii, unora fiind-le tăiate microfoanelor.

articolul original.

Axiopolisul lui Petre Grigoraș, pregătit să producă o nouă surpriză în Cupa României: ”Pentru Cernavodă este meciul deceniului.” Analiza experimentatului antrenor înaintea jocului cu Minaur Baia Mare

27 September 2022 at 10:48
image

Singura echipă din Liga a 4-a rămasă în actuala ediție a Cupei României, sezonul 2022-2023, Axiopolis Cernavodă, întâlnește în faza Play-off-ului divizionara secundă Minaur Baia Mare. Partida are loc astăzi seară, de la ora 19:00, pe stadionul Ideal din Cernavodă, în nocturnă, așa cum a organizat și precedentele trei jocuri din această competiție.

Echipa antrenată de Petre Grigoraș, pentru care evoluează și fiul ”principalului”, Alexandru Grigoraș, este ultima dintre cele șapte câștigătoare ale Fazei Regionale rămasă încă în competiție și care își dorește să producă o nouă surpriză și să acceadă în faza grupelor.

Petre Grigoraș, înaintea meciului dintre Axiopolis și Minerul Baia Mare: ”Pentru Cernavodă este meciul deceniului”

Petre Grigoraș (58 de ani) consideră că acest meci este unul al deceniului pentru Cernavodă. În turul precedent, Axiopolis a trecut de o divizionară secundă, de Unirea Constanța.

”Este clar că plecăm cu șansa a doua, pentru că întâlnim o echipă din Liga a 2-a, cu alt ritm și intensitate și un buget de 1,8 milioane euro. Va fi infinit mai greu decât cu Unirea Constanța, pentru că Baia Mare are jucători foarte puternici și masivi. Nu ne ajută faptul că au pierdut în ultima etapă și la clubul lor a fost o situație tensionată, vorbindu-se despre schimbarea antrenorului. Trebuie să jucăm la capacitate maximă și să încercăm să facem istorie cu o calificare în grupe. Este al nouălea meci pe care-l jucăm în Cupa României în acest sezon. Indiferent de rezultat, va fi o sărbătoare și ne dorim ca la final să ieșim cu fruntea sus pentru că am dat totul pe teren. Dacă ne vom bucura, va fi ceva extraordinar ca o echipă din Liga a 4-a să meargă la acest nivel. Dacă nu, nimeni nu trebuie să fie supărat, pentru că ne-am depășit condiția și am ajuns până în play-off. Pentru Cernavodă este meciul deceniului”, a spus experimentatul antrenor citat de Constanța Sport.

Stadionul Ideal din Cernavodă se anunță din nou arhiplin

Cel mai probabil, stadionul Ideal din Cernavodă, cu 750 de locuri, va fi plin și cu ocazia acestui joc, așa cum a fost și la precedentele. Publicul i-a impulsionat pe Alexandru Moise și compania și la fel se va întâmpla și contra băimărenilor.

”Cea mai mare bucurie este că stadionul va fi din nou plin. Și-au anunțat prezența și fani din împrejurimi și din Constanța, astfel că va fi din nou o atmosferă extraordinară”, a mai declarat Petre Grigoraș.

Jocul dintre Axiopolis Cernavodă și Minaur Baia Mare va putea fi urmărit și pe internet, în direct pe pagina de Facebook a clubului și pe Constanța Sport, cât și pe Liga2.ro.

Axiopolis, echipa cu cele mai multe meciuri disputate în actuala ediție a Cupei României

În această ediție a Cupei României, Axiopolis Cernavodă a disputat până acum cele mai multe meciuri, șase la număr.

În Faza Regională a obținut două victorii în grupă, 12-0 la Victoria Traian (Liga 4 Brăila) și 7-2 pe teren propriu cu CSL Victoria Gugești (Liga 4 Vrancea), iar finala a câștigat-o în fața celor de la Unirea Braniştea (Liga 3), cu 2-1.

În Turul 1 a trecut cu 2-1 de Gloria Albeşti (Liga 3), în Turul 2 a învins cu 3-1, după prelungiri, Agricola Borcea (Liga 3), iar în Turul 3 a eliminat Unirea Constanţa (Liga 2) cu o victorie cu 3-1.

Adversarul din Play-off, Minaur Baia Mare a evoluat până acum în Cupa României doar în Turul 3, unde a învins cu 2-1 echipa CSM Satu Mare.

articolul original.

Laura Codruța Kovesi laudă Direcția Națională Anticorupție: O instituție este puternică la fel ca persoanele care o fac să funcționeze

27 September 2022 at 10:45
image

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, a transmis marți cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înfiinţarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că o instituţie este puternică la fel ca persoanele care o fac să funcţioneze.

„În cei 20 de ani, DNA a demonstrat ce înseamnă să fii o instituţie independentă. S-au efectuat investigaţii faţă de persoane care păreau de neatins şi s-a demonstrat că legea este egală pentru toţi. I-aţi făcut mândri pe români, i-aţi făcut să creadă în instituţii, i-aţi făcut să creadă în statul de drept. Prin munca voastră aţi contribui la schimbarea mentalităţilor, la sensibilizarea societăţii cu privire la gravitatea fenomenului corupţie”, a declarat Kovesi, marţi, într-un mesaj transmis cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înfiinţarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Ea le-a mulţumit foştilor colaboratori, precizând că „o instituţie este puternică la fel ca persoanele care o fac să funcţioneze”.

Vezi și Șeful DNA, Crin Bologa, mesaj ferm la aniversarea a 20 de ani de la înființarea instituției: Nu vom face pași înapoi în lupta anticorupție

„Îmi amintesc de anii în care am lucrat împreună în DNA. Multă muncă, vremuri dificile, am fost supuşi unor atacuri constante din cauza investigaţiilor noastre, dar noi am continuat cu profesionalism şi consecvenţă. Acesta a fost cel mai bun răspuns, ne-au făcut mai puternici. Astăzi, vreau să vă mulţumesc tuturor pentru solidaritate, curaj şi hotărâre, pentru că nu aţi renunţat. O instituţie este puternică la fel ca persoanele care o fac să funcţioneze. Sunteţi inimile generoase, minţile strălucitoare, curajoşi şi puternici.

Este un privilegiu al Parchetului European de a colabora cu dumneavoastră. Oh, da, cred că sunt în măsură să facă această comparaţie şi cred că trebuie să fiţi foarte mândri. În activitatea mea de zi cu zi la EPPO am aceeaşi determinare şi aceeaşi hotărâre, acelaşi spirit pe care l-am avut când am lucrat împreună în DNA, transmite AGERPRES

articolul original.

Reghe și Corina, show grandios pe ringul de dans! Dedicațiile au curs și… Fata cu Vioara, Costel Biju și Elis Armeanca au „dinamitat” petrecerea

26 September 2022 at 20:40

„Botezul anului 2022” a avut la loc într-o locație de lux din zona de Nord a Capitalei. Laurențiu Reghecampf și iubita lui, Corina Caciuc, și-au creștinat fiul, pe Liam Simeon, iar responsabili cu buna dispoziție au fost cei mai reprezentativi artiști ai momentului. CANCAN.RO vă prezintă, în exclusivitate, ce voci de aur au întreținut atmosfera la petrecere, precum și imagini de senzație cu fericiții părinți pe ringul de dans. A fost show total, nu glumă!

Laurențiu Reghecampf și Corina Caciuc au organizat, la Clubul Diplomatic, un party de cinci stele, cu ocazia creștinării băiețelului pe care îl au împreună. Invitații au fost aleși – așa cum era de așteptat – pe sprânceană, la fel și artiștii care să ducă evenimentul pe cele mai înalte culmi. Și, într-adevăr, fiecare bănuț investit a meritat! A fost chef în toată regula, iar CANCAN.RO a fost singura publicație din România prezență la fața locului.

(VEZI AICI: CANCAN.RO VĂ PREZINTĂ TOATE DETALIILE FOTO & VIDEO DE LA EVENIMENTUL ANULUI! BOTEZUL COPILULUI LUI LAURENȚIU REGHECAMPF ȘI AL CORINEI CACIUC!)

Au cântat cei mai în vogă artiști

Spectacolul muzical a fost asigurat de Marius Mihalache & Band, Robert Jacks și Fata cu Vioara, dar și de Costel Biju și Elis Armeanca. Toți au făcut un show unic, iar invitații cu greu au putut fi ținuți la mese. Toată acțiunea a avut loc pe ringul de dans.

Petrecerea s-a „spart” luni dimineață, deși cei prezenți și-ar fi dorit, probabil, ca distracția să mai continue. Ce este frumos se termină, însă, și repede, nu-i așa?

Reghe & Corina, show pe ringul de dans pe melodiile celor mai în vogă artiști ai momentului (Foto: CANCAN.RO)

(VEZI AICI: CE CEAS DIN PLATINĂ DE PESTE 100.000 € ARE LAURENȚIU REGHECAMPF LA MÂNĂ. BIJUTERIA INCREDIBILĂ ESTE NUMĂRUL 25 DINTR-O EDIȚIE LIMITATĂ LA 100 DE EXEMPLARE ÎN TOATĂ LUMEA!)

Să revenim însă la „eroii” principali ai serii. Laurențiu Reghecampf și Corina Caciuc au fost de vis! Au stat, mai tot timpul, lipiți unul de celălalt și s-au sărutat cu foc pe melodiile artiștilor enumerați mai sus.

Dedicațiile au curs gârlă până în zorii zilei. Fără număr! Inclusiv antrenorul lui Neftchi Baku a băgat mâna în buzunar și, la un moment dat, l-a răsplătit pe Costel Biju cu 500 de lei. Însă, cu siguranță, cântărețul de manele a primit „grosul” după eveniment.

Reghe nu s-a ferit să dea dedicații (Foto: CANCAN.RO)

„Haide, spune cine ți-ar da inima, spune, Reghe…”

Costel Biju a cântat până la epuizare pentru Laurențiu Reghecampf și Corina Caciuc, cuplul fiind vizibil emoționat, potrivit imaginilor realizate de CANCAN.RO. Amândoi au avut, însă, puterea să fredoneze melodiile alături de artist.

Haide, spune cine te iubește așa / Haide, spune cine ți-ar da inima / Haide, spune cine ca mine te iubește / Spune, Reghe… / Haide, spune cine te iubește așa / Haide, spune cum o face Corina / Haide, spune cine ca mine te iubește / Spune, Reghe…„, a cântat artistul la microfon.

Reghe & Corina s-au distrat copios la botez (Foto: CANCAN.RO)

(VEZI AICI: PARTENERA LUI LAURENȚIU REGHECAMPF A ÎNTORS CAPETELE ÎN MOMENTUL ÎN CARE A AJUNS LA RESTAURANT! CE ROCHIE A PURTAT FRUMOASA CORINA CACIUC LA BOTEZUL FIULUI LIAM)

Dedicații peste dedicații. „Nu am să te părăsesc câte zile voi avea!”

În tot acest timp, Laurențiu Reghecampf și Corina Caciuc se țineau în brațe și se sărutau cu patimă. Nici antrenorul nu s-a lăsat mai prejos și, la rândul lui, i-a dedicat mai multe melodii frumoasei sale partenere.

În viața mea, eu nu am mai iubit așa / Azi mi-am găsit dragostea și liniștea / E fericită și cum îmi râde inima / Mă simt iubit cel mai mult de Corina /Am un bărbat de nota 10 / Nu se trece peste Reghe și el, se vede, mă iubește / Eu te-am ales, te-am ales să fii a mea / Și nu am să te părăsesc câte zile voi avea„, a mai cântat Costel Biju.

Reghe & Corina s-au îmbrățișat cu foc pe ring (Foto: CANCAN.RO)

Cu greu și-a putut stăpâni lacrimile Corina Caciuc când auzea versurile. Laurențiu Reghecampf i-a fost, însă, alături și a susținut-o în permanență.

ATENȚIE! Preluarea acestei înregistrări este TOTAL INTERZISĂ, iar Trustul de presă GÂNDUL își arogă dreptul de a solicita despăgubiri de 50.000 de euro în instanță dacă – sub o formă sau alta, indiferent de suport – aceste informații vor fi publicate FĂRĂ ACORDUL PREALABIL!

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

articolul original.

Primele imagini cu tortul de botez regal! Momentul i-a lăsat fără grai pe invitații lui Laurențiu Reghecampf și ai Corinei Caciuc

26 September 2022 at 20:40

O petrecere grandioasă a fost organizată pentru micuțul Liam Simeon, fiul lui Laurențiu Reghecampf și al Corinei Caciuc. Evenimentul a fost dus la nivel regal! Aducerea tortului în fața invitaților a fost punctul culminant al petrecerii, iar CANCAN.RO are imaginile și vi le prezintă, în exclusivitate! 

Momentul în care tortul a fost adus în fața invitaților a fost cel mai așteptat. De altfel, impunătoarea prăjitură s-a integrat perfect în „peisajul” faraonic organizat de cei doi îndrăgostiți până la ultimul detaliu. CANCAN.RO vă prezintă imaginile exclusive cu tortul regal, alcătuit din cinci etaje!

(VEZI AICI: DE NECREZUT! CÂT A MERS DARUL LA BOTEZUL LUI LIAM, BĂIEŢELUL LUI LAURENŢIU REGHECAMPF ŞI AL CORINEI CACIUC)

Tortul a fost adus de două persoane, în momentul în care Elis Armeanca era „la butoane”. Laurențiu Reghecampf și Corina Caciuc s-au îndreptat, vizibil emoționați, către „atracția serii”. Au fost susținuți de invitați, care au aplaudat în permanență. Episodul a fost de cinci stele și va rămâne, cu siguranță, în memoria celor prezenți la eveniment.

„Opera de artă” a fost adusă cu artificii

Tortul a ajuns la „locul faptei” în jurul orei 3 dimineața, iar momentul a fost, de departe, cel mai apreciat. Prăjitura impresionantă le-a tăiat răsuflarea tuturor invitaţilor, nu doar datorită mărimii, ci și modului în care a fost decorat. Nu mai vorbim de gust și ingrediente. Cu siguranță, fiecare invitat și-a mai dorit o porție! Artificiile, bineînțeles, nu au lipsit! Fără nicio exagerare, tortul a fost o adevărată operă de artă!

Tortul pe care Laurențiu Reghecampf și Corina Caciuc l-au avut la botezul micuțului Liam a fost unul regal (Foto: CANCAN.RO)

Ce meniu faraonic i-a așteptat pe invitați

Totuși, până la tort, invitații și-au răsfățat papilele gustative cu preparate premiate și arome speciale. CANCAN.RO vă prezintă, în exclusivitate, meniul celei mai grandioase petreceri a anului 2022, care a avut loc la Clubul Diplomatic.

Antreu

  • Creveți în crustă panko cu sos de rădăcină de țelină
  • Crochete de casă cu brânză și trufe proaspete
  • Felii de ton prăjit cu ghimbir murat și ponzu picant
  • Terină de foie gras cu crumble de fistic și confit de rață cu dulceață de ceapă roșie
  • Salată cu alge

Fel principal

  • Biban de mare auriu cu midii la abur, legume de sezon și sos de lămâie cu unt
  • Filet mignon de vită black angus, carpaccio de sparanghel și sos demiglacee

Invitații s-au mai putut bucura de băuturi fine cum ar fi șampania Laurent Perrier Brut, Whisky Glenfiddich, Chivas Regal, Vodka Beluga, Gin Bombay Sapphire, Campari, Martini, dar și vinuri pentru toate preferințele.

Meniul ales pentru botez / (Sursa: CANCAN.RO)

Laurențiu Reghecampf și Corina Caciuc și-au creștinat  băiețelul

25 septembrie a fost data aleasă de Laurențiu Reghecampf și Corina Caciuc pentru botezarea micuțului Liam Simeon. Atât la ceremonia religioasă desfășurată în plină zi, cât și la petrecere, oameni consacrați din lumea fotbalului, din lumea mondenă, dar și persoanele apropiate le-au fost alături Corinei Caciuc și lui Laurențiu Reghecampf.

Evenimentul grandios trebuia marcat, astfel că îndrăgostiții nu au impresionat numai prin locația aleasă pentru eveniment sau prin meniul pus la dispoziție invitaților.

Laurențiu Reghecampf și Corina Caciuc au fost în centrul atenției și pentru ținutele multiple (Vezi AICI detalii), prin ceasul antrenorului – un superb Audemars Piguet Royal Oak Offshore din platină, estimat la peste 100.000 de euro cu care s-a afișat (Vezi AICI detalii), dar și prin mașina cu care au ajuns la eveniment – un Rolls Royce Phantom, de colecție, care valorează nu mai puțin de 250.000 de euro. (Vezi AICI detalii)

ATENȚIE! Preluarea acestei înregistrări este TOTAL INTERZISĂ, iar Trustul de presă GÂNDUL își arogă dreptul de a solicita despăgubiri de 50.000 de euro în instanță dacă – sub o formă sau alta, indiferent de suport – aceste informații vor fi publicate FĂRĂ ACORDUL PREALABIL!

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

articolul original.

De la Kremlin, la AUR. Cine se bucură de victoria extremei drepte din Italia

26 September 2022 at 14:54

În timp ce Occidentul privește cu precauție rezultatul alegerilor din Italia, unde partidul post-fascist Fratelli d’Italia al Giorgiei Meloni a primit încrederea pentru a forma noul guvern, felicitările nu au încetat luni să curgă de la cei care sunt în război mai mult sau mai puțin deschis cu UE.

citizencitizen

Primul care a dat tonul a fost premierul ungar Viktor Orban, bucurându-se că are acum în Italia „prieteni care împărtăşesc o viziune şi o abordare comune faţă de Europa”.

Și premierul polonez Mateusz Morawiecki a salutat „marea victorie” a post-fascismului şi extremei drepte italiene, sugerând, cu ajutorul unor emoticoane, că cele două ţări vor fi puternice împreună.

Și Kremlinul a reacționat, prin vocea purtătorului de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov.

citizencitizen

„Suntem pregătiți să salutăm orice forță politică ce poate depăși retorica impusă, plină de ură împotriva țării noastre, și poate dezvolta relații mai constructive cu Rusia”, a spus Peskov.

Santiago Abascal, liderul partidului de extremă dreaptă Vox din Spania, s-a bucurat de asemenea pentru victoria lui Meloni, spunând că „milioane de europeni își pun speranțele în Italia, care arată calea spre o Europă liberă și mândră, formată din națiuni suverane care pot coopera pentru prosperitatea și securitatea tuturor”, arată The Guardian.

citizencitizen

Din Franța, Jordan Bardella, liderul formațiunii Adunarea Națională, s-a bucurat că italienii și-au luat destinul în propriile mâini și i-au dat șefei Comisiei Europene Ursula von der Leyen „o lecție de umilință”.

Și Marine Le Pen a comentat pe același ton: „Poporul italian a decis să-și ia destinul în propriile mâini și au votat un guvern de patrioți și suverani. Felicitări, Giorgia Meloni și Matteo Salvini, pentru că ați rezistat amenințărilor antidemocratice și arogante ale UE și ați obținut această victorie”.

După-amiază, din România a transmis un mesaj și partidul extremist AUR, părând o compilație a tuturor mesajelor anterioare.

„Poporul italian a decis să își ia soarta în propriile mâini și să propulseze la putere un guvern patriotic! Alegerile parlamentare din Italia sunt o lecție pe care italienii o dau tuturor statelor membre ale Uniunii Europene. Nicio amenințare, indiferent din partea cui vine, nu poate să îngenuncheze democrația, nu poate să se opună voinței cetățenilor.

Coaliţia condusă de Giorgia Meloni merită felicitări pentru că a rezistat amenințărilor venite din partea liderilor Uniunii Europene. Datorită determinării lor și pentru că au pus pe primul loc interesele poporului pe care îl reprezintă, Giorgia Meloni și aliații săi au condus coaliția pe care o reprezintă către o mare victorie.

Poporul italian și-a luat soarta în propriile mâini, a dat dovadă de curaj și a decis pentru binele său, așa cum este normal într-o țară democratică, în care voința oamenilor este respectată. Felicitări și mult succes membrilor coaliției câștigătoare”, a transmits Alianța pentru Unirea Românilor.

Extrema dreaptă din Italia a câștigat alegerile parlamentare care au avut loc duminică, iar Giorgia Meloni ar putea deveni astfel prima femeie premier al țării.

articolul original.

Dante Botoșani și-a numit noua bancă tehnică, după startul modest de sezon. Florin Croitoru, ”secund” în acte dar posibil pion principal al formației din Moldova

26 September 2022 at 14:53

Dante Botoșani are un nou antrenor principal, după ce contractul cu Alexandru Ciobanu a fost reziliat. Clubul din Moldova, din Seria 1 a Ligii 3, l-a numit în funcție pe Laurențiu Sînescu, dar în noua formulă a băncii tehnice e implicat și fratele lui Marius Croitoru, Florin Croitoru.

Laurențiu Sînescu, noul antrenor principal în acte al echipei Dante Botoșani 

Conform raportului de joc al Dante Botoșani din partida cu Rapid Brodoc, din weekendul trecut, din etapa a 5-a, scor 4-2, Florin Croitoru e și el parte din noua echipă a staffului tehnic, fiind ”secundul” lui Laurențiu Sînescu, dar e posibil ca mișcarea să fie doar una de fațadă. E posibil ca, de fapt, Florin Croitoru să decidă tot ce mișcă din punct de vedere fotbalistic la formația moldoveană.

Numirea noului staff era indicată anterior rezilierii cu Alexandru Ciobanu, întrucât Florin Croitoru, considerat pionul principal acum la Dante Botoșani chiar dacă în acte e ”secund”, a fost văzut în tribune la partidele pe care echipa din Botoșani le-a disputat cu Alexandru Ciobanu pe banca tehnică.

Ciobanu, care a semnat ulterior cu România U19, unde e antrenorul secund al lui Alexandru Pelici, era pe făraș după primele meciuri conduse la Dante Botoșani, motiv pentru care conducerea l-a contactat pe Florin Croitoru. De aici și prezența lui în tribune la câteva jocuri.

Alexandru Ciobanu era pe făraș, iar oferta de la FRF a venit în momentul perfect

Conform informațiilor Liga2.ro, plecarea lui Alexandru Ciobanu a venit ca urmare a nemulțumirilor oamenilor cu factor de decizie în club și nu ca urmare a ofertei primite de Alexandru Ciobanu de la FRF, pentru a fi implicat la naționala sub 19 ani. Propunerea doar a venit într-un moment oportun pentru Ciobanu, când soarta lui la Dante Botoșani era deja decisă.

Dante Botoșani, victorie la debutul cu noul staff tehnic

Dante Botoșani s-a văzut pusă în situația de a numi un nou antrenor principal la numai patru etape după startul de sezon al Ligii 3, în care a adunat doar 1 punct. Avea trei eșecuri și depășea în clasament doar echipa Viitorul Darabani, 0 puncte.

Acum, după schimbarea antrenorului, cu noul staff tehnic, Dante Botoșani a înregistrat prima victorie, 4-2 cu Rapid Brodoc și a ajuns la 4 puncte, care o situează pe locul 8. Le depășește pe Rapid Brodoc și Viitorul Darabani în ierarhia din Seria 1 a Ligii 3.

În etapa a 6-a, Dante Botoșani va întâlni FK Miercurea Ciuc 2 în deplasare, echipă clasată pe locul 7, chiar deasupra ei, cu 5 puncte.

Foto principal: Fotograful Sportiv

articolul original.

Cu un parcurs nu foarte bun în Liga 2, Minaur Baia Mare merge cu teamă pe terenul echipei Axiopolis Cernavodă. Ciprian Danciu laudă formația din Liga 4 antrenată de Petre Grigoraș

26 September 2022 at 12:42

Minaur Baia Mare nu are cel mai bun parcurs în ultima perioadă, înregistrând două eșecuri în ultimele două partide din Liga 2, 0-3 cu FK Miercurea Ciuc și 3-4 cu CSC Dumbrăvița, motiv pentru care e prudentă înaintea confruntării din play-off-ul Cupei României, cu Axiopolis Cernavodă.

Minaur Baia Mare tratează serios partida cu Axiopolis Cernavodă, din play-off-ul Cupei României

Chiar dacă întâlnește o echipă din Liga 4, Ciprian Danciu se teme de partidă, mai ales pentru că drumul de la Baia Mare la Cernavodă e unul lung, 10 ore cu autocarul. În plus, Axiopolis Cernavodă are un antrenor cunoscut la nivelul primei ligi chiar, Petre Grigoraș, lucru remarcat și de Ciprian Danciu înaintea confruntării din play-off-ul Cupei României.

Deși Minaur Baia Mare ar trebui să meargă în grupe fără probleme, Danciu e convins că victoria din turul 3 al Cupei României obținută de Axiopolis Cernavodă, cu Unirea Constanța, nu e una întâmplătoare și că formația din Baia Mare va avea probleme.

Ciprian Danciu, înainte de Axiopolis Cernavodă – Minaur Baia Mare: ”Mergem acolo să ne calificăm, să intrăm în grupe”

”Principalul” formației din Liga 2 a analizat Axiopolis Cernavodă și a remarcat faptul că e una agresivă, acesta fiind unul dintre cele mai importante argumente pentru care echipa sa va avea un duel greu.

Mergem în deplasare la Cernavodă, va fi un joc dificil prin prisma drumului în primul rând, al deplasării, iar în al doilea rând al emulației de la Cernavodă. E un club care, chiar dacă evoluează în Liga 4, are o bancă tehnică solidă, chiar foarte bună și pentru Liga 2. Acolo e Grigoraș, care are ani în spate de Liga 1, cu rezultate foarte bune.

Ne va aștepta un joc foarte dificil, întâlnim o echipă agresivă. Nu e o întâmplare că a eliminat Unirea Constanța. Am urmărit și e o echipă agresivă acolo, iar publicul susține din minutul unu. Nu va fi un meci ușor, ne vor aștepta minute de foc, dar sper să tranșăm meciul după primele 90 de minute.

Va fi o noapte lungă, drum lung, sper ca băieții să nu fie obosiți. Mergem acolo să ne calificăm, să intrăm în grupe, vrem să aducem echipe din Liga 1 la Baia Mare, cum a fost și anul trecut. E benefic pentru noi ca județ, pentru băieții noștri tineri. Să demonstreze că pot să joace la un nivel bun indiferent de adversar, de competiție.

Acum, trebuie să fim foarte bine marți, să tranșăm partida. Sper să jucăm bine din primul minut și să ne calificăm în grupe”, a spus Ciprian Danciu în privința partidei din Cupa României, cu Axiopolis Cernavodă, conform Baia Mare Sport.

Minaur Baia Mare, două eșecuri la rând în Liga 2

Runda a 7-a, ultima disputată în Liga 2 înainte de întreruperea campionatului, a adus pentru Minaur Baia Mare o nouă înfrângere a sezonului, 3-4 cu CSC Dumbrăvița. Echipa lui Ciprian Danciu are 8 puncte adunate până acum, mai înregistrând două egaluri, 1-1 cu FC Brașov și 1-1 cu Ripensia, două eșecuri, 0-3 cu Unirea Slobozia și 0-3 cu FK Miercurea Ciuc, și două victorii, 1-0 cu Metaloglobus și 2-1 cu CSM Slatina.

În runda a 8-a, Minaur Baia Mare, acum pe locul 13 din 20 de echipe, va întâlni Poli Iași, locul 4 cu 14 puncte, în deplasare.

Axiopolis Cernavodă, pe locul 1 în Liga 4 Constanța

Axiopolis Cernavodă domină până acum Liga 4 Constanța, având, după șapte meciuri, 21 de puncte, victorii pe linie așadar, dar și un golaveraj incredibil, de 51 de goluri marcate și numai șapte primite. Formația pregătită de Petre Grigoraș are un ecart de trei puncte peste locul 2, CS Năvodari.

Foto: Minaur Baia Mare

articolul original.
❌