ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Rachete balistice lansate de armata chineză au căzut în zona economică exclusivă a Japoniei. Guvernul japonez a condamnat această acţiune

4 August 2022 at 13:28
image

Cinci rachete balistice lansate de armata chineză au căzut în zona economică exclusivă a Japoniei. Anunţul a fost făcut joi de guvernul japonez, care a condamnat această acţiune.

Ministrul Apărării, Nobuo Kishi, a declarat că este pentru prima dată când o rachetă balistică aparţinând armatei chineze a aterizat în apele respective.

„Aceasta este o problemă gravă care priveşte securitatea naţională a ţării noastre şi siguranţa oamenilor”, a declarat Kishi. De asemenea, guvernul japonez a înaintat un protest diplomatic guvernului chinez, informează agenţia de presă The Mainichi.

Exerciţiile aeriene şi maritime ale armatei chineze au început joi dimineaţă în mai multe zone situate în jurul Taiwanului. Armata chineză a anunţat că exerciţiile se vor derula în perioada 4-8 august, cu o zi în plus faţă de durata comunicată iniţial.

Manevrele militare aeriene şi maritime cu muniţie reală se derulează inclusiv în apele teritoriale ale Taiwanului. Acestea sunt cele mai ample manevre militare organizate de China în jurul Taiwanului.

General american: China va depăşi Rusia şi Statele Unite, dacă nu facem ceva pentru a schimba acest lucru”

Anunțul vine după ce, anul trecut, statul chinez a testat o rachetă hipersonică, având capacitate nucleară. Însă, racheta a ratat ținta cu aproximativ 40 de kilometri. Generalul american John Hyten a făcut o serie de declarații referitoare la capacitățile militare ale Chinei, dar și despre progresele pe care SUA le face în acest sens.

”A numi China o ameninţare progresivă este un termen util, deoarece ritmul în care se mişcă China este uimitor. Având în vedere ritmul în care se mişcă şi traiectoria pe care se află, China va depăşi Rusia şi Statele Unite dacă nu facem ceva pentru a schimba acest lucru. Se va întâmpla. Aşa că eu cred că trebuie să facem ceva.

Nu este vorba doar despre Statele Unite, ci despre Statele Unite şi aliaţii noştri, deoarece ăsta este lucrul care schimbă cu adevărat jocul. Dacă este vorba doar de Statele Unite, va fi problematic în cinci ani. Însă dacă sunt Statele Unite şi aliaţii noştri, cred că vom fi bine o perioadă”, spune bărbatul.

articolul original.
  • There are no more articles
❌