ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Doi fotbaliști legitimați la FCU Craiova, în arest pentru tâlhărie

19 November 2022 at 12:11
image

Judecătoria Craiova a dispus, joi, arestarea preventivă a doi tineri, de 16 și 18 ani, acuzați de comiterea a trei infracțiuni de tâlhărie. Cei doi, care sunt acuzați că au tâlhărit trei minori, ar fi legitimați la clubul FCU Craiova.

Potriviut reprezentanților IPJ Dolj, cei doi inculpați sunt acuzați de comiterea a trei infracțiuni de tâlhărie calificată. ”În noaptea de 17 noiembrie, polițiștii Secției 4 Poliție Craiova au reținut, pentru 24 de ore, doi tineri de 18 și 16 ani, bănuiți de comiterea a trei infracțiuni de tâlhărie calificată. În fapt, aceștia sunt bănuiți că în perioada 14-16 noiembrie, prin amenințarea cu acte de violență, ar fi deposesat de sumele de bani ce le aveau asupra lor, trei minori cu vârstele cuprinse între 13 și 15 ani, toți din municipiul Craiova”, au precizat oamenii legii.

Cei doi suspecți au fost reținuți în noaptea de 16 spre 17 noiembrie. Tânărul de 18 ani este din comuna Oprișor, județul Mehedinți, iar minorul de 16 ani este din Craiova. Joi seara, cei doi au fost arestați preventiv pe o perioadă de 30 de zile. Mandatele de arestare au fost emise de Judecătoria Craiova. Hotărârea instanței nu este definitivă și a fost contestată de inculpați la Tribunalul Dolj.

Tânărul de 18 ani figurează pe LPF ca fiind legitimat la FCU Craiova. Minorul se regăsește pe site-ul Asociației Județene de Fotbal Dolj, ca fiind legitimat la același club. Potrivit Prosport, ambii jucători evoluează pentru echipa a doua a clubului, din Liga a IV-a.

articolul original.

Opt militari de la Baza NATO Mihail Kogălniceanu au fost reținuți pentru furt de combustibil Citeşte întreaga ştire: SURSE: Opt militari de la Baza NATO Mihail Kogălniceanu au fost reținuți pentru furt de combustibil

16 November 2022 at 14:16

Procurorii din cadrul Parchetului Militar au efectuat, marți, mai multe percheziții într-un dosar ce vizează furtul de combustibil de la baza militară Mihail Kogălniceau. Potrivit ziarului local ReplicaOnline, care citează surse din anchetă, opt militari români au fost reținuți în acest dosar și au propunere de arestare preventivă.

Dosarul este instrumentat de Parchetul Tribunalului Militar București, iar audierile au fost făcute la Poliția Transporturi Constanța. Surse din anchetă au precizat pentru presa locală că 60 de persoane au fost duse la audieri, la Poliția Transporturi, 22 dintre acestea având calitatea de suspecți. Ziarul Replica, citat de libertatea.ro scrie că opt militari români au fost reținuți și propuși spre arestare. Marți, 15 noiembrie au avut loc percheziții domiciliare, efectuate de procurorii de la Parchetul Militar, în mai multe localități din Constanța, precum Satu Nou, Siminoc, Medgidia.

articolul original.

Încă 30 de zile de arest pentru doi vânzători de cocaină

16 November 2022 at 03:15
image

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus prelungirea cu 30 de zile a mandatelor de arestare emise pe numele a doi bărbaţi de 30 şi 37 de ani, primul din Băileşti şi al doilea din comuna Afumaţi, acuzaţi de trafic de droguri de mare risc. Anchetatorii susţin că inculpaţii au cumpărat cocaină pentru a o vinde consumatorilor din Dolj. În urma percheziţiilor, oamenii legii au descoperit 250 grame de cocaină.

Oamenii legii au explicat că percheziţiile au fost făcute pe data de 20 octombrie, în Băileşti şi în comuna Afumaţi. Oamenii legii au descoperit aproximativ 250 grame de coaină.
„În cauză s-a reținut faptul că inculpații au procurat în vederea comercializării droguri de mare risc (cocaină). La data de 20.10.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, au efectuat un număr de trei de percheziții domiciliare, cu ocazia cărora au identificat și ridicat cantitatea de aproximativ 250 de grame de cocaină”, au precizat procurorii DIICOT.

Încă 30 de zile de arest pentru cei doi inculpaţi

În aceeaşi zi, cei doi suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pentru trafic de droguri de mare risc. Pe 21 octombrie, inculpaţii au fost duşi la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea procurorilor şi a dispus arestarea inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile.
Ulterior, pe 9 noiembrie, procurorii DIICOT au cerut şi obţinut prelungirea cu 30 de zile a mandatelor emise pe numele inculpaţilor. Hotărârea instanţei a fost contestată de bărbaţii arestaţi la Curtea de Apel Craiova. Marţi, pe 15 noiebrie, instanţa a respins ca nefondate contestaţiile inculpaţilor. În urma hotărârii Curţii de Apel Craiova, care este definitivă, cei doi bărbaţi vor fi cercetaţi în continuare în stare de arest preventiv.

articolul original.

De la începutul anului, a scăzut numărul accidentelor mortale din județ. A crescut în schimb numărul șoferilor ajunși după gratii

5 November 2022 at 00:10

În intervalul 1 ianuarie – 4 noiembrie 2022 au fost înregistrate 133 accidente rutiere grave, cu 15 mai puține față de aceeași perioadă a anului trecut, rezultând decesul a 55 de persoane, față de 76 în anul precedent (-21). În această perioadă  au fost reținute și introduse în arestul IPJ Suceava 192 de persoane care au săvârșit infracțiuni la regimul rutier. În primele 9 luni ale anului au fost reținute 4.739 permise de conducere și 1.144 certificate de înmatriculare, fiind aplicate 28.387 de amenzi.

Comisarul șef Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava, a prezentat, vineri, 4 noiembrie, cu ocazia predării către Serviciul Rutier a 9 aparate moderne de testare a consumului de droguri, o serie de aspecte privind evoluția situației operative pe linie rutieră si implicit motivele pentru care este necesară dotarea cu aceste de aparate.

Astfel, conform comisarului-șef Epureanu, se remarcă un trend descendent al accidentelor rutiere în perioada 1 ianuarie – 04 noiembrie 2022.

În acest interval au fost înregistrate 133 accidente rutiere grave, cu 15 mai puține față de acceași perioadă a anului trecut, rezultând decesul a 55 de persoane, față de 76 în anul precedent (-21).

”Trebuie evidențiată și fermitatea polițiștilor rutieri în ceea ce privește dispunerea măsurilor preventive, de la începutul anului și până astăzi fiind reținute și introduse în arestul IPJ Suceava 192 de persoane care au săvârșit infracțiuni la regimul rutier”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

De asemenea, doar în primele 9 luni ale anului au fost reținute 4.739 permise de conducere și 1.144 certificate de înmatriculare, fiind aplicate 28.387 sancțiuni contravenționale la regimul rutier.

”Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în creșterea gradului de siguranță rutieră și autorităților locale care au sprijinit prin efort financiar dotarea cu aparate performante pentru testarea consumului de substanțe interzise, fiind create premisele unei activități mult mai eficiente pe această linie”, a mai declarat comisarul șef Ionuț Epureanu. (O.S.)

articolul original.

Şase vânzători de cocaină, în arest pentru 30 de zile

25 October 2022 at 02:17
image

Curtea de Apel Craiova a respins, luni, contestaţiile formulate de şase craioveni arestaţi preventiv pentru trafic de droguri de mare risc. Procurorii DIICOT au precizat că inculpaţii au vândut droguri la diverse festivaluri de muzică. În urma percheziţiilor făcute la domiciliile suspecţilor, oamenii legii au descoperit 750 grame de cocaină şi alte droguri de mare risc.

Potrivit anchetatorilor, cei şase craioveni sunt suspectaţi că au vândut droguri de mare risc la diverse festivaluri de muzică.

„În cauză s-a reținut faptul că inculpații au procurat în vederea comercializării droguri de mare risc. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că membrii grupării infracționale obişnuiau să vândă droguri la diferite festivaluri de muzică.
La data de 18.10.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, au efectuat un număr de 30 de percheziții domiciliare, cu ocazia cărora au identificat și ridicat cantitatea de aproximativ 750 de grame de cocaină, precum și alte droguri de mare risc”, au precizat procurorii DIICOT.

Arestaţi preventiv pentru trafic de droguri de mare risc

După percheziţii, la sediul DIICOT din Craiova au fost aduse 23 de persoane. Dintre acestea, şase au fost reţinute pentru 24 de ore, pentru trafic de droguri de mare risc. Este vorba de şase craioveni cu vârste cuprinse între 26 şi 35 de ani. În cursul zilei de miercuri, cei şase inculpați au fost duşi la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii au dispus arestarea suspecţilor pentru o perioadă de 30 de zile.

Hotărârea Tribunalului Dolj a fost contestată de inculpaţi la Curtea de Apel Craiova. Luni, pe 24 octombrie, instanţa le-a respins contestaţiile ca nefondate.

Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă, aşa că inculpaţii vor fi cercetaţi în continuare în stare de arest preventiv.

articolul original.

Argeș. Arestări în dosarul de proxenetism și trafic de minori

23 October 2022 at 17:43

Argeș. Arestări în dosarul de proxenetism și trafic de minori.

Percheziții de amploare au avut loc pe 19 octombrie în mai multe județe din țară, inclusiv în Argeș, ocazie cu care, după cum v-am şi informat în precedenta ediţie a ziarului, au fost puse în aplicare peste 300 de mandate de percheziție și mai mult de 400 de mandate de aducere.

Astfel, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii DIICOT Pitești, au descins acasă la Gabriel P., de 20 de ani, din Curtea de Argeş, şi în grădina din spatele casei, unde suspectul cultivat şi porumb, oamenii legii au descoperit cinci plante de canabis. De asemenea, în locuinţă au fost găsite 20 de grame de canabis gata porţionate şi din verificări a reieșit că, începând cu luna august, împricinatul a vândut „iarbă” cu sume cuprinse între 50 și 70 de lei gramul unor consumatori, mai ales tineri. Împricinatul a fost reţinut 24 de ore pe bază de ordonanţă şi ulterior arestat preventiv pentru 30 de zile.

În aceeaşi zi, polițiștii BCCO – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii DIICOT Pitești, au efectuat şapte percheziţii domiciliare la locații situate din București, respectiv din județul Ilfov, fiind puse în aplicare 12 mandate de aducere în cadrul unui dosar penal constituit pentru trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

Din verificări a reieșit că, începând cu anul 2020, mai multe persoane au recrutat, prin metoda „loverboy”, tinere cu posibilități materiale precare sau provenind din medii defavorizate, printre care și minore, pe care ulterior, prin acte de violenţă şi ameninţări, le-au obligat să se prostitueze în saloane de masaj erotic din Capitală, precum și prin intermediul site-urilor de promovare a serviciilor sexuale.

Doi suspecţi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, unul dintre ei fiind prezentat instanţei cu propunerea de luare a măsurilor legale. Este vorba despre Marilena M., de 47 de ani, din Capitală, care a fost arestată preventiv.

(Foto: descriptiv)

articolul original.

Arestaţi după ce au vândut cocaină la festivaluri de muzică

21 October 2022 at 02:05
image

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus, miercuri, arestarea preventivă a şase craioveni cercetaţi într-un dosar de trafic de droguri de mare risc. Procurorii DIICOT susţin că inculpaţii au vândut droguri la diverse festivaluri de muzică. În urma percheziţiilor, oamenii legii au găsit 750 grame de cocaină şi alte droguri de mare risc.

Potrivit anchetatorilor, cei şase inculpaţi sunt suspectaţi că au vândut droguri de mare risc la diverse festivaluri de muzică.

„În cauză s-a reținut faptul că inculpații au procurat în vederea comercializării droguri de mare risc. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că membrii grupării infracționale obişnuiau să vândă droguri la diferite festivaluri de muzică.
La data de 18.10.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, au efectuat un număr de 30 de percheziții domiciliare, cu ocazia cărora au identificat și ridicat cantitatea de aproximativ 750 de grame de cocaină, precum și alte droguri de mare risc”, au precizat procurorii DIICOT.

Arestaţi preventiv pentru trafic de droguri de mare risc

După percheziţii, la sediul DIICOT din Craiova au fost aduse 23 de persoane. Dintre acestea, şase au fost reţinute pentru 24 de ore, pentru trafic de droguri de mare risc. Este vorba de şase craioveni cu vârste cuprinse între 26 şi 35 de ani. În cursul zilei de miercuri, cei şase inculpați au fost duşi la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii au dispus arestarea suspecţilor pentru o perioadă de 30 de zile.

„Admite propunerea Ministerului Public – DIICOT -Serviciul Teritorial Craiova. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor(…) pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 19.10.2022 pana la data de 17.11.2022, inclusiv. Dispune emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventivă”, au dispus judecătorii.

Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă şi a fost contestată de inculpaţi la Curtea de Apel Craiova. 

articolul original.

Cine sunt bărbatul şi tânăra care au jefuit în urmă cu două zile o sală de jocuri din Iaşi

15 October 2022 at 04:15
By: Geo

Iată numele celor două persoane care au jefuit cu ajutorul unui pistol cu electroşocuri o sală de jocuri de noroc din municipiul Iaşi. Este vorba despre Gabriel Constantin Parpale şi Raluca Smaranda Nechifor. Ei au fost reţinuţi azi noapte şi în cursul zilei de astăzi vor fi aduşi în faţa judecătorilor în vederea emiterii unui mandate de arestare pentru 30 de zile. Cei doi au furat de la sala de jocuri suma de 35.000 de lei, scrie ziaruldeiasi.ro.

UPDATE: Cele două persoane implicate în jaful armat de la o sală de jocuri din Iaşi au primit mandate de arestare pentru o perioadă de 30 de zile. Cele două persoane sunt: Gabriel Constantin Parpale şi Raluca Smaranda Nechifor. 

TEXT INITIAL: “La data de 11 octombrie a.c., în jurul orei 05.00, poliţiştii ieşeni au fost sesizaţi cu privire la faptul că angajata unei societăţi comerciale ar fi fost agresată de un bărbat cu un dispozitiv tip teaser, iar ulterior acesta i-ar fi luat aproximativ 35.000 lei din casa de marcat.

Totodată, a fost condusă la sediul Poliţiei şi o femeie, bănuită de complicitate la comiterea acestei fapte. De asemenea, pe parcursul cercetărilor, cu sprijinul luptătorilor SAS Iaşi, au fost efectuate două percheziţii domiciliare, pe raza mun. Iaşi, fiind recuperat peste 70% din prejudiciu.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei pentru Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR şi UTAI Iaşi”, conform unui comunicat oficial remis joi seară presei.

articolul original.

Trei vânzători de canabis, în arest pentru 30 de zile

10 October 2022 at 02:10

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au emis mandate de arestare preventivă pe numele a trei bărbaţi cercetaţi de procurorii DIICOT în două dosare de trafic de droguri de risc. Potrivit anchetatorilor, doi inculpaţi au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să vândă 310 grame de canabis. Al treilea inculpat a fost reţinut după ce a vrut să vândă 200 grame de canabis.

Potrivit oamenilor legii, prima acţiune de prindere în flagrant a fost organizată de ofiţerii de combatere a ciminaşităţii organizate în Slatina, Olt.

„La data de 5 octombrie, doi bărbați din municipiul Slatina, județul Olt, au fost prinși în flagrant delict, în municipiul Slatina, în momentul în care ar fi pus în vânzare 310 grame de canabis. Ulterior, au fost puse în executare două mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Slatina, fiind descoperite 430 de grame de canabis, sisteme informatice și recipiente/ustensile folosite la porționarea/ambalarea drogurilor”, au explicat anchetatorii.

În aceeaşi zi, cei doi suspecţi, un tânăr de 18 ani şi un bărbat de 48 de ani, au fost aduşi la DIICOT Craiova. După audieri, cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pentru trafic de droguri de risc. Pe 6 octombrie, Tribunalul Dolj a emis mandate de arestare pe numele celor doi suspecţi. Cei doi au fost arestaţi preventiv pe o perioadă de 30 de zile.

Craiovean arestat pentru trafic de droguri

În arestul IPJ a ajuns şi un craiovean de 30 de ani, acuzat de trafic de droguri de risc. Acesta ar fi încercat să vândă 200 grame de canabis.

„La data de 5 octombrie, un bărbat de 30 de ani, din municipiul Craiova, a fost prins în flagrant delict, în municipiul Craiova, în momentul în care ar fi pus în vânzare 200 de grame de canabis. Ulterior, au fost puse în executare patru mandate de percheziție domiciliară, în județul Dolj, fiind descoperite 20 de grame de canabis, recipiente/ustensile folosite la porționarea/cântărirea drogurilor, 3 telefoane mobile, 7.350 euro, 16.050 lei și 270 lire”, au mai precizat oamenii legii.

Craioveanul de 30 de ani a fost arestat preventiv tot pe 6 octombrie, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj.

articolul original.

Primele brățări electronice de urmărire au ajuns la Poliția Română. Cum funcționează noile dispozitive pentru localizarea infractorilor

1 October 2022 at 11:28
image

Primul lot de brățări pentru monitorizarea electronică a persoanelor împotriva cărora s-a emis un ordin de protecție, ori care se află în arest la domiciliu a ajuns în România. Potrivit legii, acestea trebuie folosite de Poliție începând de sâmbătă, 1 octombrie. Până în 2024, aceste brățări vor fi disponibile numai pentru București și județele Iași, Mureș și Vrancea.

Poliția Română a primit, din Israel, prima tranșă de brățări electronice destinate, în principal, monitorizării persoanelor implicate în cazuri de violență domestică.

Potrivit anchetatorilor, brățara va fi atașată de glezna agresorului. În cazul în care fizic nu este posibil, sau există o interdicție medicală, aceasta va fi pusă la încheietura mâinii. În plus, atât persoana împotriva căreia s-a emis ordinul de protecție cât și victima, ori după caz, victimele, vor primi câte un telefon mobil.

În cazul în care persoana protejată este un minor care nu a împlinit vârsta de 14 ani sau o persoană fără discernământ, consimţământul cu privire la utilizarea dispozitivului electronic de supraveghere se exprimă de către reprezentantul legal, cu excepţia situaţiei în care unicul reprezentant legal este chiar persoana supravegheată, caz în care consimţământul se va exprima de către reprezentantul Direcţiei de Asistenţă Socială.

Dacă agresorul se apropie la mai puțin de 100 de metri de victimă, aceasta primește pe telefonul mobil o alertă. În același timp, alerta respectivă ajunge și în dispeceratul Poliției, de unde este direcționat cel mai apropiat echipaj.

În aceste condiții, autoritățile au dreptul să pătrundă în imobilul unde se execută măsura, fără acordul persoanei supravegheate sau al persoanelor care locuiesc împreună cu aceasta.

Brățările de monitorizare electronică vor fi achiziționate în trei etape. În acestă primă tranșă, au fost aduse 964 de astfel de dispozitive, care vor fi împărțite între Poliția Capitalei, IPJ Mureș și IPJ Vrancea.
În a doua etapă, programată pentru anul 2024, brățările electronice vor ajunge și în județele Bacău, Brașov, Caraș-Severin, Călărași, Cluj,
Covasna, Galați, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Mehedinți, Neamț, Prahova, Sibiu, Satu Mare, Sălaj, Teleorman, Vaslui și Vrancea.

Ultima și cea de-a treia etapă va avea loc în 2025, când vor fi
dotați cu astfel de echipamente și polițiștii din Alba, Arad, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Olt, Suceava, Timiș și Tulcea.

Legea care prevede monitorizarea agresorilor cu brățări electronice a fost adoptată de Parlament anul trecut, în aprilie. Brățările prin care sunt supravegheați agresorii vor face parte dintr-un sistem mai amplu, numit Sistemul Informatic de Monitorizare Electronică (SIME).

SIME costă, în total, peste 241 de milioane de lei, bani din care, pentru prima tranșă, au fost alocați 32 de milioane de lei.

Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
articolul original.

Doi inconștienți din Vaslui au fost arestați, după ce au bătut cu cruzime un tânăr, iar pe un altul l-a lăsat fără bunuri de valoare

12 September 2022 at 11:21
image

Polițiștii vasluieni au reținut doi tineri, din municipiul Vaslui, județul Vaslui, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată și lovire sau alte violențe.

Polițiștii Biroului Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au documentat și probat activitatea infracțională a doi tineri, în vârstă de 16 și 17 ani, din municipiul Vaslui, bănuiți de comiterea infracțiunilor de tâlhărie calificată și lovire sau alte violențe, comise în noaptea de 8/9 septembrie 2022, în municipiul Vaslui.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii vasluieni au stabilit că în data de 9 septembrie 2022, la ora 03.30, aflați în municipiul Vaslui, pe strada Ștefan cel Mare, în zona unui club, tinerii cercetați, fiind sub influența alcoolului, ar fi agresat un alt tânăr, în vârstă de 23 de ani, din comuna Pușcași, județul Vaslui.

Ulterior, în aceeași noapte, tinerii bănuiți de comiterea infracțiunilor ar fi agresat și deposedat, prin violență, o altă persoană vătămată, tânăr de 22 de ani, din comuna Delești, județul Vaslui, de mai multe bunuri de valoare.

În urma probatoriului administrat, în aceeași zi, 9 septembrie 2022, poliţiştii vasluieni i-au reținut pe tineri, pentru o perioadă de 24 de ore.

Ulterior, Judecătoria Vaslui, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, a dispus arestarea preventivă a acestora, pe o durată de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activității infracționale a tinerilor sau a altor persoane participante la comiterea faptelor penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie calificată și lovire sau alte violențe.

articolul original.

Percheziție domiciliară la persoane bănuite de furt calificat

8 July 2022 at 10:36
By: Regie
image

Poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Crasna au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, în oraşul Şimleu Silvaniei, la locuinţa a două persoane bănuite de furt calificat.

Cei doi bărbaţi, de 31, respectiv 42 de ani, ambii din Şimleu Silvaniei, reţinuţi, miercuri, 6 iulie a.c., de poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Crasna au fost arestaţi preventiv. Instanţa a emis ieri pe numele acestora mandate de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Reamintim că, la data de 6 iulie a.c., poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Crasna au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, în oraşul Şimleu Silvaniei, la locuinţa a două persoane bănuite de furt calificat.

Din cercetări a reieşit că, în noaptea de 2 spre 3 iulie a.c., doi bărbaţi, de 31, respectiv 42 de ani, ambii din Şimleu Silvaniei ar fi pătruns în locuinţa unei femei, din comuna Crasna, de unde ar fi sustras bani, cabluri electrice, o drujbă, un motofierăstrău, îmbrăcăminte, încălţăminte etc.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 18000 de lei.

În urma percheziţiei au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă.

Bărbaţii au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, iar joi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Şimleu Silvaniei cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Poliţiştii continuă cercetările pentru probarea şi documentarea întregii activităţi infracţionale.

articolul original.
  • There are no more articles
❌