ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 24 June 2022Ultimele Stiri

Dan Alexa, prezentat oficial la FC Brașov. Chirurgul nu e deloc modest: „Sunt cel mai bun din Liga 2”

24 June 2022 at 14:01
By: M.Ex.

FC Brașov l-a prezentat oficial pe noul ei antrenor, Dan Alexa. În vârstă de 42 de ani, fostul mijlocaș a semnat un angajament pe un sezon cu FC Brașov, iar obiectivul este accederea în play-off.”A fost o decizie destul de grea, dar sntem bucuroși că am reușit să finalizăm această problemă cu antrenorul. Am avut discuții cu trei antrenori, iar în ultimele zile au rămas variantele Dan Alexa si Vali Suciu. Noi l-am ales pe Dan Alexa, ne-am asumat și avem mare încredere în el. Sper să facem performanță împreună”, a spus Marin Mitran, președintele clubului.
Contractul lui Alexa este pe un an, cu opțiune de prelungire.” Ca antrenor nu durata contactului e importanta, dacă nu ai rezultate pleci!”, a spus Alexa, care a precizat ca nu a fost reprezentat de Anamaria Prodan la negocierile cu FC Brașov. „Singur am negociat cu cei de la FC Brașov. Cu Ana nu știu daca am vorbit de două ori in ultimii doi ani. Pentru transferuri vom lucra cu orice impresar care are jucători buni”, a declarat Chirurgul.

Obiectiv clar: play-off-ul
Dan Alexa si-a prezentat planurile ambitioase la FC Brașov.
„Mă bucur că cei de la FC Brașov s-au hotărât si m-au ales ca antrenor. Vin la o echipă de tradiție, cu state vechi în Liga 1, foarte motivat, iar împreună cu staff-ul tehnic si cei din conducere, vreau sa formăm o echipă bună care să se bată la primele locuri. Îl apreciez foarte mult pe Vali Suciu, un antrenor foarte bun, iar echipele sale joaca un fotbal bun. Prin venirea mea este clar ca obiectivul nu poate fi decât play-off-ul. Eu nu pot veni la o echipă și sa-mi propun locurile 8-10 sau reconstrucția echipei pentru sezonul viitor. Am mare încredere ca putem reuși si sunt premise bune ca putem îndeplini obiectivele. Fotbalul românesc are nevoie de echipe de tradiție si ne dorim sa readucem Brașovul în elita fotbalului. Important este să ne întărim lotul, asta e condiția de bază. Vreau 5-6 jucători care sa intre în primul 11. Ideal ar fi sa jucam un fotbal care sa pună probleme, dar, in același timp, să nu fim o echipă naiva”, a spus Alexa, care a precizat ca nu este un antrenor scump si a trimis câteva săgeți către Timișoara. „Imi place să antrenez, sa fiu in prim plan, iar fotbalul este viata mea. Am antrenat Poli Timișoara, am fost manager si antrenor, cu zero lei salariu! Cred că e un caz unic. Mai mult am adus si bani pentru ca Timișoara este casa mea. Anul trecut, cu un buget mult mai mic, Poli a jucat play-off – ul, acum a retrogradat!”

Cel mai bun din Liga 2!

Antrenorul Brașovului a lăsat modestia deoparte si spune că este cel mai bun tehnician din Liga 2. „Fără falsă modestie, în cinci ani de Liga 2, am trei promovări si două play-off-uri. S-a schimbat puțin Liga 2, este un campionat mai puternic, se investesc foarte mulți bani și sunt antrenori foarte buni, cu nume, Bogdan Andone la Timișoara, Dorinel Munteanu la Oțelul, Daniel Oprița la Steaua, Claudiu Niculescu la Iași, Costel Enache la Slobozia, si chiar nu vreau sa omit pe cineva. Cu tot respectul pentru ei, niciunul nu are o promovare la Liga 1. Din punctul asta de vedere, pe cifre, sunt numarul 1 la Liga 2. Ceilalți antrenori din Liga 2 nu trebuie sa supere, cifrele spun asta”, spus Alexa.

Staff-ul lui Alexa
Stefan Grigorie și Rareș Forika vor fi cei doi secunzi ai lui Alexa, iar staff-ul tehnic este completat de Cătălin Voicu (preparator fizic) și Andrei Șanta (antrenor de portari). Ca antrenor principal, Dan Alexa a reușit în cariera sa trei promovări din Liga 2 în Liga 1 cu echipele ACS Poli Timișoara (2015) și Rapid (2016) și Dunărea Călărași (2018). În cariera sa a condus echipele ACS Poli Timișoara, Rapid, FCM Târgu Mureș, Concordia Chiajna, Dunărea Călărași, Astra, din nou Rapid, Poli Timișoara și CSM Reșița.

articolul original.

E Alexa! FC Brașov și-a ales noul antrenor. Dan Alexa a câștigat ”bătălia” indirectă cu Valentin Suciu

23 June 2022 at 20:55
image

”Finala” dintre Dan Alexa (42 de ani) și Valentin Suciu (41 de ani) pentru banca tehnică a echipei FC Brașov a fost câștigată de ”Chirurgul” Alexa, antrenor care în sezonul recent încheiat a pregătit echipe din Liga 3 CSM Reșița, pe care nu a reușit să o promoveze în Liga 2.

Dan Alexa, ales să conducă FC Brașov

Alexa a ajuns la un acord cu șefii clubului brașovean, iar mâine, vineri, 24 iunie, va fi prezentat oficial ca antrenor principal la FC Brașov.

”Am avut de ales între Alexa și Suciu. A fost o alegere dificilă, pentru că ambii sunt antrenori buni. Mergem pe mâna lui Alexa”, a declarat noul președinte al FC Brașov, Marin Mitran.

Din stafful lui Alexa vor face parte Ștefan Grigorie, pe care l-a avut antrenor secund și la CSM Reșița, Cătălin Voicu, ca preparator fizic, și Andrei Șanta, ca antrenor cu portarii.

Alexa a câștigat ”bătălia” cu Valentin Suciu

FC Brașov, echipă care s-a menținut în Liga 2 in extremis, în urma unui baraj cu Poli Timișoara, s-a reunit ieri, 22 iunie, cu un lot de 20 de jucători și sub conducerea directorului tehnic Adrian Szabo, ajutat de Rareș Forika, Cătălin Voicu si Andrei Santa.

În aceeași zi, Marin Mitran s-a prezentat singur drept noul președinte al FC Brașov.

Ieri, Valentin Suciu părea să-i fi luat fața lui Dan Alexa în alegerea noului antrenor al echipei de sub Tâmpa.

Antrenorul cu care FC Brașov a încheiat sezonul 2021-2022 de Liga 2, Călin Moldovan, a fost lăsat liber de contract, după ce i-a expirat înțelegerea cu clubul.

  • Antrenorii care au condus FC Brașov în sezonul 2021-2022 de Liga 2: Ilie STAN (et. 1-9, 9 jocuri) / Andrei ȘANTA (et. 10-13, 4 jocuri) / Călin MOLDOVAN (et. 14-19 / 1-7out / 2baraj, 14 jocuri) – în etapa 6 a play-out-ului, FC Brașov a stat.

Alexa a ratat promovarea în Liga 2 cu CSM Reșița, însă va antreant în Liga 2

Dan Alexa revine, astfel, ca antrenor în Liga 2, unde în cariera sa le-a mai condus pe ACS Poli Timișoara, Rapid, Dunărea Călărași, din nou Rapid și ASU Poli Timișoara.

Ultima dată, Alexa a fost ”principal” la echipa din Liga 3 CSM Reșița, alături de care a ratat lamentabil promovarea în Liga 2, chiar dacă nu a pierdut niciun meci tot sezonul. În jocul deciziv de baraj, trupa din Valea Domanului a pierdut la lovituri de departajarea contra formației comunale CSC Dumbrăvița.

Ca antrenor principal, Dan Alexa a reușit în cariera sa promovări din Liga 2 în Liga 2 cu echipele ACS Poli Timișoara (2015) și Rapid (2016). În cariera sa a condus echipele ACS Poli Timișoara, Rapid, FCM Târgu Mureș, Concordia Chiajna, Dunărea Călărași, Astra, din nou Rapid, Poli Timișoara și CSM Reșița.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

articolul original.
Ieri — 23 June 2022Ultimele Stiri

E Dan Alexa! FC Brașov are antrenor

23 June 2022 at 18:30
By: M.Ex.

Autor: Adi MARICA

Finala dinte Vali Suciu si Dan Alexa pentru postul de antrenor la FC Brașov a fost câștigată de „Chirurg”
Alexa a ajuns la un acord, în această seară, cu șefii clubului, iar mâine va fi prezentat oficial ca antrenor principal la FC Brașov. „Am avut de ales între Alexa si Suciu. A fost o alegere dificilă, pentru ca ambii sunt antrenori buni. Mergem le mâna lui Alexa”, a declarat Marin Mitran, președintele lui FC Brașov. Din staff-ul lui Alexa vor face parte, Ștefan Grigorie, Cătălin Voicu si Andrei Santa.

articolul original.

FCU Craiova a început să miște! Croitoru – antrenor, Gurău – portar!

23 June 2022 at 17:49
image

Marius Croitoru este noul antrenor de la FCU Craiova. Tehnicianul care în ultimele trei sezoane a pregătit-o pe FC Botoșani a semnat un contract valabil doi ani cu formația patronată de familia Mititelu. Anunțul semnării contractului a fost făcut de FCU, pe rețelele sociale.

Fotbal Club Universitatea 1948 și antrenorul Marius Croitoru au ajuns la un acord pe o perioada contractuală de 2 ani de zile”, a anunțat clubul patronat de Adrian Mititelu.

Marius Croitoru a anunțat încă de la începutul lunii iunie că este în discuții avansate cu FCU, însă ulterior negocierile s-au împotmolit. Totuși, părțile au reluat discuțiile și, în cele din urmă, au ajuns la un consens.

La scurt timp după ce a fost anunțat noul tehnician, clubul a parafat și primul transfer. Este vorba despre Ionuț Gurău, un portar de 23 de ani care a fost adus de la Unirea Slobozia și pentru care a jucat în 20 de partide.

Gurău, care a fost suspendat de FRF două luni pentru implicarea sa într-un meci trucat, pe când evolua la Daco-Getica Bucureşti, a fost format de Academia Hagi şi a mai jucat la Gloria Buzău.

Planuri mari făcute de Mititelu Jr.

Adrian Mititelu Jr a dezvăluit la ce se așteaptă din partea lui Marius Croitoru. Conducătorul oltenilor a declarat după ce tehnicianul a semnat contractul că, pe lângă îndeplinirea obiectivului, acela de a o duce pe FCU Craiova în play-off, își dorește ca Marius Croitoru să transfere jucători de perspectivă pe care să îi vândă mai departe, același lucru pe care l-a făcut și la Botoșani.

Clubul și Marius Croitoru au empatizat încă de la început în privința venirii lui la Craiova. Îl apreciez de foarte mulți ani. A făcut o muncă extraordinară la Botoșani, a dus echipa în play-off de două ori și cu gândul ăsta l-am adus și noi la Craiova. Sunt disponibile toate condițiile, urmează ca el și jucătorii să creeze un nucleu benefic performanței. Obiectivul este să ducă echipa în play-off. În principal, vor mai veni jucători, negociem deja cu doi jucători. Mai sunt câteva detalii de pus la punct, însă avem nevoie de doi fundași centrali și de o extremă.

Decizia de a-l aduce pe Marius a fost luată împreună cu tatăl meu, el are ultimul cuvânt la acest club. Îl apreciem amândoi pe Marius, de aia l-am și adus la Craiova. Nu vor veni jucători de la Botoșani. Nu cred că Marius merge după anumiți jucători. El are un ochi foarte buni către fotbal și către jucătorii de perspectivă. Cum a făcut și la Botoșani, a vândut foarte mulți jucători. A luat jucători care erau la un nivel mediocru și i-a propulsat. Așa sper să facă și la Craiova, dar nu cu jucători de la Botoșani. Avem destui jucători pe piață ca să putem transfera. Croitoru va fi primit cu brațele deschise. Nu ai cum să nu îl primești cu brațele deschise pe Marius Croitoru pentru că a făcut performanță și este un antrenor de mare potențial“, a spus Adrian Mititelu Jr., citat de Digisport.

articolul original.

Valentin Suciu i-a luat faţa lui Dan Alexa şi este favorit să antreneze FC Brașov. Reacția lui Alexa după negocieri

22 June 2022 at 22:09

Valentin Suciu (41 de ani) este ca și instalat ca antrenor principal la FC Brașov, echipă care a dat, miercuri, start pregătirii noului sezon de Liga 2 cu un nou președinte, în persoana lui Marin Mitran, și cu o primă ședință de antrenamente condusă de directorul tehnic Adrian Szabo.

Valentin Suciu a devenit principalul favorit să antreneze FC Brașov

Suciu, ultima dată antrenor la FK Miercurea Ciuc, tot în Liga 2, a ajuns miercuri seară la Brașov și a purtat o primă rundă de discuții cu șefii clubului, iar astăzi, joi, cele două părți ar putea bate palma.

În cariera de antrenor, Valentin Suciu a mai condus FC Zagon, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și FK Miercurea Ciuc. Cu Sepsi a promovat din Liga 4 până în Liga 1 în ani consecutivi (2013-2017), iar cu Miercurea Ciuc a bifat o promovare din Liga 3 în Liga 2 (2019).

De ciucani s-a despărțit la jumătatea lunii martie a acestui an, la finalul sezonului regular al Ligii 2, după ce echipa a ratat accederea în play-off. A stat patru ani pe banca formației din Miercurea Ciuc.

Dan Alexa nu a ajuns la un acord cu șefii Brașovului

Suciu îi ia, astfel, fața lui Dan Alexa (42 de ani), ultima dată la CSM Reșița, cu care a ratat promovarea în Liga 2 în această vară.

Dan Alexa a fost luni la Brașov și a purtat negocieri pentru preluarea postului de antrenor la FC Brașov. Cele două părți nu au ajuns la un acord.

”În cinci ani de Liga a 2-a ca antrenor am trei promovări și două play-off-uri jucate. La Brașov nu a fost vorba de pretenții exagerate, asta vă spun cu siguranță”, a declarat Dan Alexa după ce nu a ajuns la un acord să preia banca tehnică a FC Brașov.

  • Antrenorii care au condus FC Brașov în sezonul 2021-2022 de Liga 2: Ilie STAN (et. 1-9, 9 jocuri) / Andrei ȘANTA (et. 10-13, 4 jocuri) / Călin MOLDOVAN (et. 14-19 / 1-7out / 2baraj, 14 jocuri) – în etapa 6 a play-out-ului, FC Brașov a stat.

Antrenorului care a reușit menținerea echipei în Liga 2, în urma unui baraj cu Poli Timișoara, conducerea FC Brașov i-a ”mulțumit” prin neprelungirea contractului. Călin Moldovan a fost și cel care a promovat Corona Brașov în eșalonul secund, în vara trecută, club care avea să îi cedeze locul în Liga 2 nou-înființatei FC Brașov Steagul Renaște, căreia primăria i-a cedat apoi brandul FC Brașov.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Vali Suciu i-a luat faţa lui Dan Alexa şi este favorit să antreneze FC Brașov. Reacția „Chirurgului “

22 June 2022 at 18:14
By: M.Ex.

Vali Suciu este ca și instalat la FC Brașov. Suciu a ajuns în această seară la Brașov și a purtat o primă rundă de discuții cu șefii lui FC Brașov, iar joi, cele două părți ar putea bate palma. În cariera de antrenor, Valentin Suciu (41 de ani) a mai antrenat FC Zagon, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și AFK Miercurea Ciuc. Dan Alexa a fost luni la Brașov și a purtat negocieri pentru preluarea postului de antrenor la FC Brașov. Cele două părți nu au ajuns la un acord. „În cinci ani de Liga a 2-a ca antrenor am trei promovări și două play-off -uri jucate. La Brașov nu a fost vorba de pretenții exagerate, asta vă spun cu siguranță“, a declarat Dan Alexa.

articolul original.

Marin Mitran s-a prezentat singur!Coliban si Bădulescu au lipsit de la prezentarea noului președinte de la FC Brașov. Marian Ivan, manager general?

22 June 2022 at 15:05
By: M.Ex.

Marin Mitran a sustinut astazi, prima conferința de presă in calitate de președinte la FC Brașov. Dacă in vara trecută, Ioan Marginean a fost prezentat cu mult fast de Allen Coliban si Sebastian Bădulescu, acum Mitran a fost singur! „Nu mă compar eu cu domul Mărginean, el e mult mai experimentat😀”, a parat Mitran. Acesta a dezvaluit cum a ajuns la FC Brașov. „Prima oară am fost contactat telefonic de Sebastian Bădulescu. Am fost deschis la discuții. A doua oară m-a contactat primarul Allen Coliban. Am venit cu gânduri bune la Brașov și sper ca împreună cu colegii mei din club și cu cei din conducerea orașului sa îndeplinim obiectivul: accederea in play – off. Sper să rezolvăm joi si cu antrenorul si apoi vom începe sa aducem jucători. Vrem un lot de 25 – 26 de jucători dintre care trei portari” a spus Mitran, care a precizat că Marian Ivan ar putea prelua funcția de manager general. „Voi avea o discuție cu Marian Ivan pentru postul de manager general la FC Brașov „. La primul antrenament au fost prezenți 20 de jucători. Ședința de pregătire a fost condusă de Adrian Szabo, ajutat de Rares Forika, Cătălin Voicu si Andrei Santa.

articolul original.

Florin Stîngă abia așteaptă să revină pe banca tehnică: ”Am avut ceva oferte în ultima lună de la echipe de Liga 2, însă nu s-au concretizat. Mai aștept și acum un răspuns”

22 June 2022 at 11:35
image

Florin Stîngă, antrenor care în prima parte a sezonului recent încheiat a condus-o pe Astra în Liga 2, împlinește astăzi, 22 iunie 2022, 44 de ani. ”De ziua mea voi petrece cu familia”, a spus antrenorul brașovean.

Ulterior despărțirii de echipa din Giurgiu, pentru o scurtă perioadă de timp, Stîngă a stat pe banca prim-divizionarei Academica Clinceni. Au fost primele sale experiențe ca antrenor principal în Liga 2 și Liga 1.

Florin Stîngă abia așteaptă să revină pe banca tehnică, după ce în ultimul sezon a antrenat Astra și, pentru scurt timp, Academica Clinceni

Referitor la planurile de viitor, Florin Stîngă arde de nerăbdare să-și găsească un nou angajament. ”Am avut ceva oferte în ultima lună de la echipe de Liga a 2-a, însă nu s-au concretizat. Nu de la Brașov! Mai aștept și acum un răspuns de la o echipă. Sper să-mi găsesc rapid o echipă la care să demonstrez că sunt un antrenor bun”, spune Stîngă.

În ultimul sezon, Stîngă a antrenat în prima parte a campionatului Ligii 2, în meciurile din 2021, pe Astra, unde a avut rezultate peste așteptări, având în vedere haosul în care s-a aflat clubul retrogradat din Liga 1. În iarnă s-a despărțit de Astra, iar la începutul anului 2022 a preluat tot o echipă cu probleme, Academica Clinceni, însă aventura în Liga 1 s-a încheiat după doar o săptămână.

Florin Stîngă și-a început cariera de antrenor la AFC Hărman, în Liga 3, apoi a continuat la SR Brașov (Liga 3), AFC Odorheiu Secuiesc (Liga 3), Astra (Liga 2) și Academica Clinceni (Liga 1).

Ca fotbalist, Florin Stîngă a evoluat ca mijlocaș la echipele FC Brașov, Cimentul Fieni, Juventus București, Forex Brașov, Pandurii Târgu Jiu, Xanthi (Grecia), FCM Târgu Mureș, Corona Brașov, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, AFC Hărman și AFC Odorheiu Secuiesc.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

articolul original.

Reunire fără antrenor și cu multe absențe la FC Brașov

22 June 2022 at 04:44
By: M.Ex.

La FC Brașov se sună azi adunarea în vederea începeri pregătirii noului sezon de Liga 2. Marin Mitran, fost director sportiv la FC Buzău în sezonul trecut, va fi prezentat oficial în funcția de președinte, în locul lui Ioan Mărginean, însă acesta nu va putea prezenta și antrenorul.
Cum numirea antrenorului se amână, iar șefii clubului nu s-au decis pe cine să aleagă între Dan Alexa si Valentin Suciu, antrenamentul va fi condus de stafful cu care echipa a încheiat sezonul, plus directorul tehnic Adrian Szabo.

Mulți jucători cu care FC Brașov a încheiat primul sezon în Liga 2 nu vor fi prezenti la startul pregătirilor. Jucătorii au fost anunțați doar marti seara că miercuri este programat primul antrenament!
Jucătorii străini nu au cum să ajungă la reunire. Atacantul bulgar Milcho Angelov, cel care și-a prelungit contractul, a fost învoit. Fundașul Ivan Fustar are programată sâmbătă nunta în Croația, iar Luka Maric și Zakaria El Azzouzi își vor putea căuta alte echipe.
O situație specială este cu cei doi jucători împrumutați de la U Craiova, Laurențiu Popescu și Vasile Constantin. Cei doi termină contractele la finalul acestei luni și se poartă negocieri cu șefii clubului din Bănie pentru ca aceștia să rămână la Brașov și în sezonul viitor.

articolul original.

OFICIAL | Bogdan Andone e noul antrenor al Politehnicii Timișoara. Fostul ”principal” al FCSB se întoarce în Liga 2 la echipa de la care demisiona în urmă cu patru ani

21 June 2022 at 20:03
image

După ce Liga2.ro v-a anunțat din 7 iunie, în exclusivitate, că Bogdan Andone (47 de ani) tatona serios terenul să o preia pe Poli Timișoara, abia astăzi, 21 iunie, clubul confirmă că antrenorul a semnat.

Teoretic, Poli aștepta rezultatele certificării și certitudinea că e invitată de FRF să continue în campionatul Liga 2, după ce a retrogradat sportiv, dar, probabil, bănățenii și-au dat seama că pierd timp necesar pregătirii așa.

Bogdan Andone nu a răspuns la telefon în ultimele 14 zile

De precizat că Bogdan Andone a fost sunat de reporterul Liga2.ro, la fel ca și președintele Viorel Șerban și rectorul UPT, Florin Drăgan. Niciunul nu a avut curajul și asumarea să răspundă apelurilor telefonice ale publicației noastre.

Andone a mai antrenat-o pe Poli din vara lui 2017, până în primăvara lui 2018. Ultima sa experiență ca antrenor a avut-o la FC Voluntari, în Liga 1, unde a rezistat pentru scurt timp, între decembrie 2020 și mai 2021. Tot pentru scurt timp a fost și antrenorul echipei FCSB, în vara anului 2019.

Ca jucător, Andone a evoluat la Corvinul Hunedoara, Sportul Studenţesc, FC Braşov, Rapid Bucureşti, Farul Constanţa, Oţelul Galaţi, Ferencvaros, Apollon Limassol, Alki Larnaca şi Ermis Aradippou. Ca antrenor, le-a pregătit pe FC Voluntari, Olimpia Satu Mare, ASU Politehnica Timişoara, Metaloglobus Bucureşti, Energeticianul (actuala Viitorul Pandurii), FCSB, Astra și din nou FC Voluntari.

”Suntem bucuroşi să anunţăm că clubul nostru a ajuns la un acord cu Bogdan Andone. Antrenorul ardelean a semnat un contract pe doi ani de zile cu Politehnica Timişoara, cu drept de prelungire pentru încă un sezon.

Pentru antrenorul în vârstă de 47 de ani e a doua perioadă la conducerea băncii tehnice a echipei noastre. Primul său mandat în alb-violet s-a desfăşurat în ediţia 2017-18 a Ligii 2, între 14 iunie 2017 şi 14 martie 2018. Perioadă în care „Băieţii în ghete” au câştigat jumătate din meciurile oficiale disputate”, anunță echipa timișoreană.

Au apărut informații false despre echipă, nimeni nu și-a asumat să le dezmintă

În ultima perioadă, au apărut în presă informații false cum că Dan Șucu îi plătește salariul lui Bogdan Andone, echipa devine satelitul Rapidul, plus faptul că noul președinte va fi Costel Pantilimon. Nimeni de la club nu s-a obosit să dezmintă, iar acum încearcă să se scuze pentru alt moment în care nu au știut cum să trateze o chestiune de imagine.

”A fost un început de vară cu multe necunoscute pentru clubul nostru. Ştim că a fost linişte în privinţa echipei de seniori, pe canalele oficiale de comunicare, tocmai de aceea, în primul rând, dorim să le mulţumim suporterilor noştri pentru răbdare şi vrem să îi asigurăm că toţi cei implicaţi în proiectul Politehnica Timişoara – UPT, AST Druckeria şi Cramele Recaş, alături de toţi ceilalţi acţionari, au lucrat în toată această perioadă de pauză competiţională. Am vrut să venim cu lucruri concrete, după o perioadă grea, nedorită, iar în perioada următoare vom anunţa mai multe noutăţi. Astfel, prima veste importantă e că Politehnica are un nou antrenor principal”, este explicația infantilă a celor de la Poli.

Reunire pe repede înainte la Poli Timișoara

Andone a semnat pe două sezoane, cu drept de prelungire încă un sezon. Reunirea echipei va fi joi, 23 iunie, de la ora 18.00, pe arena Ştiinţa, stabilită pe repede înainte.

Spre deosebire de alte anunțuri ale clubului, nu se dă și o declarație a antrenorului și nu se vorbește nimic despre stafful pe care îl va avea antrenorul originar din Aiud și stabilit în Pipera.

articolul original.

Schimbări la SCMU! Marius Măcicășan – antrenor, Lucian Zlotea – team-manager!

21 June 2022 at 08:53
image

Echipa feminină de volei a Craiovei are, începând din această săptămână, un nou antrenor principal. Este vorba despre Marius Măcicășan, fostul principal al Rapidului şi cel care a făcut parte din staff-ul echipei naționale. Lucian Zlotea, cel care a antrenat Craiova până în prezent, va fi team-managerul formațiilor de volei ale SCM.

„Marius Măcişan se alătură proiectului echipei feminine de volei SCMU Craiova și este noul antrenor principal. Sport Club Municipal Craiova îi urează bun venit lui Marius Măcicășan, cel care se va alătura staff-ului tehnic al echipei noastre de volei feminin. Acesta va ocupa funcția de antrenor principal, iar Lucian Zlotea va fi team-managerul formațiilor de volei ale SCM Craiova.

Marius Măcicășan a fost antrenorul principal al Rapidului în perioada 2019-2022. A ocupat poziția de antrenor secund la CSM București (un titlu de campion și un titlu în Challenge Cup). De asemenea, noul tehnician al SCM Universitatea a făcut parte din staff-ul echipei naționale a României în perioada 2017-2022“, se arată în comunicatul SCM.

Citeşte şi: Volei (M) / A venit momentul să ne mândrim! România este noua câştigătoare a Silver League!

articolul original.

Dan Alexa a fost la Brașov să-și prezinte planurile. ”Chirurgul” are un contracandidat pentru postul de antrenor la FC Brașov

20 June 2022 at 21:27
image

Dan Alexa a fost luni, 20 iunie, la Brașov și a purtat negocieri pentru preluarea postului de antrenor la FC Brașov.

Ultima dată ”principal” al echipei din Liga 3 CSM Reșița, Alexa și-a prezentat planurile într-o întâlnire cu primarul Allen Coliban, șeful instituției care e principalul finanțator al clubului înființat în vara lui 2021 și înscrisă direct în Liga 2, pe locul nou-promovatei de atunci Corona Brașov.

Acum, Alexa așteaptă ca oficialii brașoveni să se decidă dacă merg pe mâna lui.

Valentin Suciu e în stand-by în cazul în care nu se ajunge la un acord cu Dan Alexa

Cel poreclit ”Chirurgul” în perioada în care activa ca fotbalist are, mai nou, și un contracandidat pentru banca tehnică a FC Brașov.

O altă variantă luată în considerare de oficialii clubului este Valentin Suciu. Fostul antrenor al celor de la Sepsi OSK și FK Miercurea Ciuc, de aceasta din urmă despărțindu-se la finalul sezonului regular de Liga 2, după aproape patru ani, vine tare pe turnantă și este luat în considerare dacă negocierile cu Alexa nu se vor concretiza.

Cert este că oficialii FC Brașov au anunțat că miercuri, 22 iunie, va fi reunirea lotului, iar înaintea primului antrenament este programată o conferință de presă în care vor fi prezentați președintele și antrenorul.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

articolul original.

Poli Timișoara s-a înțeles cu Bogdan Andone: ”Cred că la momentul actual e cea mai bună alegere.” Motivele pentru care clubul încă nu și-a anunțat în mod oficial noul antrenor

20 June 2022 at 12:51
image

Politehnica Timișoara s-a înțeles cu antrenorul Bogdan Andone, așa cum Liga2.ro a anunțat în exclusivitate, lucru confirmat de rectorului Universității Politehnica din Timișoara, Florin Drăgan.

Florin Drăgan confirmă că Poli Timișoara s-a înțeles cu Bogdan Andone

Anunțul oficial cu revenirea antrenorului originar din Aiud la echipa bănățeană încă nu a fost făcut de către club până în acest moment, iar Drăgan spune de ce se întârzie acest lucru.

”De bani ne-am înțeles cu domnul Bogdan Andone, dar mai avem niște detalii pe care să le stabilim în perioada următoare. E o revenire. Eu chiar atunci (n.r. – în primul mandat al lui Andone la actuala echipă), ca și prorector, ajunsesem și președintele clubului, mă rog, din punct de vedere administrativ mai mult, să ajut, pentru că nu eram un om de fotbal, dar a adus o energie foarte bună, era și conectat cu suporterii, și la echipă era un antrenor ambițios, care ne place și cred că la momentul actual e cea mai bună alegere”, a spus Florin Drăgan la Radio Timișoara.

Bogdan Andone a mai condus Poli Timișoara în perioada iunie 2017 – martie 2018, demisionând și plecând în lacrimi după o întâlnire cu suporteri, în care s-a dorit convingerea sa să rămână.

Ulterior, Andone acea să conducă alte două echipe din Liga 2, pe Metaloglobus și Viitorul Pandurii, iar apoi să facă pasul în Liga 1, la FCSB, Astra și FC Voluntari. Din mai 2021 este liber de contract.

Rectorul UPT viseară ca Poli să joace în play-off-ul noului sezon al Ligii 2

Un alt detaliu care poate întârzie numirea în mod oficial a lui Bogdan Andone la Poli Timișoara este faptul că echipa, retrogradată sportiv în Liga 3 după barajul de menținere în Liga 2 pierdut cu FC Brașov, nu este sigură de viitorul său. Adică de continuarea în Liga 2. Bănățenii au șanse mari să rămână în acest eșalon, fiindcă sunt mai multe echipe aflate în mare suferință care ar putea să nu-și mai continue activitatea, cazul retrogradatelor din Liga 1 Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni, iar Poli Timișoara va fi prima invitată de FRF pentru a ocupa un post vacant în noul sezon. Momentan, nimic nu este oficial.

Însă rectorul UPT visează chiar mai departe pentru Poli Timișoara, deși echipa nu e sigură că va participa în Liga 2. Viseară la o participare în play-off-ul noului sezon al eșalonului secund și chiar el spune că este ”destul de ciudat” să își dorească asta, având în vedere că practic e retrogradată în Liga 3 și în acest moment nu are nimic stabilit privind lotul de jucători sau programul de pregătire.

”Noi, ca Politehnica, întotdeauna ne dorim să fim acolo sus. Acum, foarte onest, vom stabili în iarnă dacă vom putea să ajungem acolo. Bineînțeles că ne-am propune asta, dar e destul de ciudat să ne dorim asta după o retrogradare sportivă, în condițiile în care nu e stabilit încă lotul. Să spunem, domnule, anul viitor vom ajunge în play-off”, a mai spus Florin Drăgan pentru sursa citată.

Poli Timișoara a încheiat sezonul regular al Ligii 2, ediția 2021-2022, pe locul 15 din 20, cu 21 de puncte, și mai departe a continuat în Grupa A a play-out-ului, unde a terminat pe locul 5 din 7, cu 28 de puncte, astfel că a mars la barajul de menținere cu FC Brașov, clasata pe locul 5 în Grupa B. La baraj, pe Știința, Poli a pierdut cu 1-2, iar pe Tineretului, FC Brașov s-a impus și de această dată, cu 1-0.

O dată prograbilă de reunire a echipei timișorene pentru începerea pregătirii noului sezon este 27 iunie.

articolul original.
  • There are no more articles
❌