ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

”Justițiarul de Berceni”, monitorizat prin brățara electronică pentru agresori. Fosta parteneră, pe care a hărțuit-o, a obținut ordin de protecție

25 November 2022 at 17:33
image

Alexandru Constandachi, cunoscut pe internet drept ”Justițiarul de Berceni”, va fi monitorizat timp de cinci zile prin brățara electronică pentru agresori, informează Libertatea, care citează surse din Poliția Capitalei.

Așa-zisul ”justițiar” și-a hărțuit mai multe foste partenere, iar una dintre ele, Diana, a depus încă de acum doi ani plângere împotriva lui, după ce acesta i-a trimis sute de mesaje și e-mail-uri, a sunat-o de mai multe ori și a venit la ea acasă, inclusiv în toiul nopții.

”Justițiarul de Berceni”, monitorizat de Poliție

Diana a reușit să obțină un ordin de protecție împotriva lui pentru o perioadă de cinci zile. Pentru prelungirea ordinului, tânăra va trebui să meargă în instanță.

„Am făcut plângere după ce am primit amenințarea cu arma și cu decapitarea și am zis că suspectez că ar putea fi fostul meu. M-au sunat de dimineață, să merg să completez un formular, să vedem dacă e risc iminent. Am răspuns la întrebările dintr-un chestionar și a ieșit că e risc iminent”, a povestit Diana, pentru Libertatea.

”Justițiarul de Berceni” are acum montată o brățară electronică. Astfel, el nu mai are voie să se apropie de fată la o distanță mai mică de 200 de metri. Dacă el va face acest lucru, tânăra va fi avertizată pe telefon, la fel și Poliția.

Ce spune ”Justițiarul de Berceni”

Alexandru Constandachi a postat pe internet o poză cu brățara electronică.

„E o chestie administrativă, nu este o chestie penală”, a susținut el.

Apoi a negat acuzația că o hărțuiește pe Diana: „Cine vrea să se apropie de ea? Eu vreau să fug de ea”.

Sistemul de monitorizare a agresorilor cu ajutorul brățărilor electronice funcționează deocamdată doar într-un proiect-pilot, în București, Iași, Vrancea și Mureș. În total vor fi utilizate 964 de kituri de monitorizare, precizează Libertatea.

articolul original.

Tânără din Craiova, agresată sexual în tren: „M-a pupat pe gură, m-a lins pe faţă“

25 November 2022 at 10:55
image

O tânără din Craiova a povestit cum o călătorie cu trenul a devenit un coşmar, din cauza controlorului care a agresat-o sexual. Şocată de cele întâmplate, tânăra a depus plângere la poliţie şi spune că îşi doreşte ca nicio altă fată să nu mai treacă prin clipele oribile prin care a trecut ea.

Un drum cu trenul spre Braşov, în interes de serviciu, s-a transformat pentru o tânără din Craiova, care a dorit să rămână anonimă, într-un vis urât de care îşi aduce aminte în detaliu, dar pe care ar vrea să îl uite cât mai repede cu putinţă. Aceasta a povestit cum, la un moment dat, chiar înainte ca trenul să ajungă în Gara de Nord Bucureşti, controlorul a intrat în compartimentul în care era singură, şi a început să o agreseze sexual. În ultimul moment, tânăra a reuşit să scape, pentru că trenul ajunsese în gară. Într-o sesizare pe care tânăra spune că a depus-o la CFR şi poliţie, aceasta a descris toate cele întâmplate.

„M-a întrebat unde merg, dacă fumez, daca am prieten şi ce caut singură la Braşov“

Redăm, în integralitate, textul scris de aceasta. „În dimineaţa zilei de 18.11.2022, la orele 4.47, am plecat cu trenul IRN 79 din gara Craiova spre Bucuresti, urmând ca în Gara de Nord să schimb trenul spre destinaţia mea finală – Braşov. Când mi-am căutat locul, am constatat că era într-un compartiment gol dar, având în vedere că nu era prima dată când mergeam cu trenul spre Bucureşti, stiam că se va aglomera până acolo, aşa că nu am căutat un alt loc. La scurt timp după ce trenul s-a pus în mişcare a venit controlorul să îmi verifice biletul.

M-a întrebat unde merg (deşi pe bilet scria foarte clar), dacă fumez, daca am prieten şi ce caut singură la Braşov. I-am raspuns politicos că merg în interes de serviciu. Apoi s-a legat de legitimaţia mea de student spunând că ştampila este falsă. Până la urmă a plecat şi nu s-a mai întors. M-am gândit că era plictisit şi avea chef de vorbă aşa că nu mi s-a părut nimic ciudat. Mi-am setat alarma telefonului să mă trezească înainte să ajung la Bucureşti şi la scurt timp am adormit“, a început tânăra povestea.

„M-a apucat de mână, m-a înghesuit spre geam şi a încercat lucruri greu de descris“

Controlorul, însă, nu avea de gând să se oprească la conversaţia deplasată din momentul în care a verificat biletul.

„În momentul în care a sunat alarma m-am trezit şi am văzut că trenul era oprit. Buimacă de somn, am sărit în picioare crezând că am ajuns în gară. În acel moment, l-am văzut pe controlor în uşa compartimentului venind spre mine şi spunând că a venit să mă trezească. M-am întins după bagaj, iar el m-a apucat de mână, m-a înghesuit spre geam şi a încercat lucruri greu de descris în cuvinte.

Am încercat să scap, dar mă ţinea strâns de mână şi îmi spunea că „mergem amândoi cu trenul la Braşov şi petrecem o noapte împreună”. Între timp, trenul s-a pus în mişcare (de fapt eram opriţi la podul Basarab) şi probabil şi-a dat seama că ajungem în curând în gară pentru că, deşi încă mă ţinea de mână, repeta întruna să îi dau adresa mea de Facebook. I-am spus că nu am aşa ceva, să mă lase în pace. Nu înţelegeam de ce lumea din vagon nu e pe hol cum se întâmplă de obicei când ne apropiem de gară“, a mai spus craioveanca.

A reuşit să scape

Sosirea în gară a salvat-o pe tânără. Imediat după ce a ieşit din compartiment şi-a sunat tatăl. „În momentul în care am reuşit să scap şi am fugit pe coridor mi-am dat seama că acolo nu era decât un alt bărbat care, când m-a văzut, a intrat la el în compartiment (când am coborât vorbea cu controlorul şi râdeau amândoi ca şi cum se cunoşteau). L-am sunat imediat pe tatăl meu şi am stat cu el în telefon, până am ajuns în gară. Am vorbit destul de tare la telefon în speranţa că se sperie dar, totodată, îmi era frică să nu îl enervez mai tare. Având în vedere că individul (controlorul) era o namilă de om, trecut de 40 de ani, înalt cât uşa compartimentului şi cu o burtă mare, nu aş fi avut nici o şansă să mă lupt cu el şi să câştig.

Din fericire, eu am reuşit să scap, dar aşa ceva este inadmisibil. M-a agresat, m-a pupat pe gură, m-a lins pe faţă, m-a înghesuit în geam de parcă eram un obiect la dispoziţia lui. Şi cel mai tragic este faptul că parea aşa natural şi calm în tot ce făcea încât sunt convinsă că nu sunt prima lui victimă, că nu am fost doar o tentaţie de moment. În locul meu putea fi cineva mai puţin norocos, care de frica ar fi stat până la capăt. Cum spuneam … INADMISIBIL!“, a povestit tânăra.

Mama tinerei: „Când s-a întors acasă, abia putea să vorbească despre acest lucru“

Am vorbit şi cu mama tinerei, iar aceasta ne-a spus că fiica ei este marcată de cele întâmplate şi că şi-ar dori ca nicio mamă să nu mai fie nevoită să asculte o asemenea poveste din gura fiicei sale.

„Mi-e greu să mă gândesc la ceea ce i s-a întâmplat. Când s-a întors acasă, abia putea să vorbească despre acest lucru. Am depus sesizare la CFR, iar azi (n.r – vineri) vom trimite plângere şi către Poliţia Transporturilor din Bucureşti, pentru că ni s-a spus că dacă s-a întâmplat acolo, către ei trebuie să depunem plângerea. Ideea este că în momentul în care i s-a întâmplat, fata a fost pierdută, nu ştia unde să sune şi cui să ceară ajutorul. Din fericire, ea mergea la Braşov pentru o întâlnire unde s-a vorbit despre bullying.

Ea a povestit ce i s-a întâmplat şi oamenii de acolo au îndrumat-o şi i-au spus ce trebuie să facă. Fata mi-a zis că nu îşi poate imagina ce i s-ar fi putut întâmpla unei fete de 15 ani, care poate mergea la liceu în Bucureşti sau oriunde altundeva. Tocmai acesta este motivul pentru care vrem ca acest om să fie descoperit, pentru a evita să se mai întâmple altei fete aşa ceva. Eu sunt sigură că acest om nu este la prima încercare de acest gen şi nu este absolut deloc normal acest lucru. Eu sunt fericită, totuşi, că fata mea a reuşit să scape la timp, chiar dacă întâmplarea a marcat-o, cu siguranţă“, a spus mama fetei.

GdS a făcut o solicitare către reprezentanţii CFR cu privire la această situaţie şi am întrebat dacă s-au luat măsuri împotriva controlorului. Deocamdată nu am primit un răspuns, însă revenim cu punctul de vedere de îndată ce ne va fi transmis.

articolul original.

Agresorii care şi-au călcat victimele pe cap scapă de arest

24 November 2022 at 18:25

Agresorii care şi-au călcat victimele pe cap scapă de arest. După conflictul-răzbunare din weekend, instanţa nu a mai luat nicio decizie în privinta celor şase agresori. Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au emis luni ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, pe numele a şase tineri, cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, din municipiul Botoşani şi comuna Cristeşti.

Cei şase sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Tinerii au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi arestare preventivă al I.P.J. Botoşani, urmând ca în cursul zilei de luni să fie prezentaţi în faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a decis însă că aceştia nu reprezintă un pericol şi pot fi cercetaţi în liberatete.

Victimă călcată pe cap de agresori

Din cercetări, a reieşit faptul că în noaptea de 19 spre 20 noiembrie 2022, aceştia, în timp ce se aflau într-un local public, din muncipiul Botoşani, ar fi provocat scandal, tulburând ordinea şi liniştea publică şi au agresat mai mulţi tineri care se aflau în interiorul acestuia.
Totodată, în aceeaşi noapte, tinerii bănuiţi de comiterea faptelor, s-au deplasat în zona unui alt local public, din municipiul Botoşani, unde ar fi provocat scandal şi au agresat alţi tineri, care în urma evenimentului au avut nevoie de îngrijiri medicale. Aceştia din urmă au ajuns la spital, fiind internaţi cu multiple leziuni ale organelor interne şi fracturi.

“Unul dintre pacienţi este internat cu suspiciunea de ruptură de splină, iar un al doilea este internat în secţia de neurochirurgie. Prezenta multiple traumatisme craniene, declarând că a fost călcat pe cap de agresori”, a precizat un asistent din cadrul Spitalului Județean.

Din câte se pare, cei implicaţi în scandal sunt cei care, în vara acestui an, au fost implicaţi într-un scandal uriaş, cu bătăi şi urmăriri prin centrul oraşului.

La acea dată „Monitorul” a relatat pe larg cazul şi ramificaţiile scandalului din acea perioadă.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Craiovean de 63 de ani, în arest pentru coruperea sexuală a minorilor

24 November 2022 at 03:15
image

Judecătoria Craiova a dispus, ieri, prelungirea mandatului de arestare emis pe numele unui pensionar din Craiova, deferit justiţiei pentru coruperea sexuală a minorilor şi agresiune sexuală. Potrivit oamenilor legii, bărbatul de 63 de ani și-ar fi expus organele genitale în faţa a doi copii de 5 şi 6 ani. În urma cercetărilor s-a mai stabilit că bărbatul a procedat la fel cu alţi doi copii, de 6 şi 8 ani. Inculpatul a fost arestat preventiv pe 20 iulie.

Poliţiştii doljeni au precizat că infracţiunile ar fi fost comise de pensionar la domiciliul său. Bărbatul locuieşte pe strada Gârleşti din Craiova.
„În fapt, la data de 4 iulie, un minor şi o minoră, de 5 şi 6 ani, din Craiova, s-ar fi deplasat la locuinţa bărbatului, unde cel în cauză, în urma practicării unor jocuri, și-ar fi expus organele genitale şi i-ar fi determinat pe minori să le atingă. De asemenea, poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul ar fi procedat similar în luna mai, victimă fiind o minoră de 6 ani, din Craiova.
Tot din cercetări poliţiştii au stabilit că bărbatul, în cursul anului curent, în timp ce se afla în curtea locuinţei sale împreună cu o altă minoră de 8 ani, ar fi atins-o în zona feselor, şi-ar fi expus organele genitale şi ar fi determinat-o pe aceasta să le atingă”, au precizat oamenii legii.

Judecat pentru coruperea sexuală a minorilor

Pe data de 19 iulie, polițiștii de la Secția 3 Craiova au dispus reţinerea bărbatului de 63 de ani. A fost acuzat de comiterea a trei infracţiuni de corupere sexuală a minorilor şi una de agresiune sexuală. O zi mai târziu, pe 20 iulie, suspectul a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea inculpatului pentru 30 de zile. Mandatul de arestare a fost prelungit de instanţă de patru ori, ultima dată miercuri, pe 23 noiembrie.

„Menţine ca fiind temeinică şi legală măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul S.V., în prezent deţinut în Penitenciarul Craiova(…). Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive formulată de inculpatul S.V., prin apărător, cu măsura arestului la domiciliu”, a dispus instanţa.

Hotărârea Judecătoriei Craiova poate fi contestată de inculpat. Craioveanul a fost deferit justiţiei în septembrie, în stare de arest preventiv.

articolul original.

Surori de 10 şi 12 ani, răpite şi violate de un prieten de familie. Bărbatul figura în registrul agresorilor sexuali

12 November 2022 at 21:18

Două surori de 10 şi 12 ani au fost răpite şi violate de un bărbat de 42 de ani, care îl cunoştea pe concubinul mamei lor şi a primit permisiunea, aseară, de a le lua pe cele două în maşina sa, sub pretextul că le duce la un grătar. Bărbatul nu s-a mai întors cu fetele, aşa că mama lor a sunat la 112.

„În data de 11 noiembrie, în jurul orei 19:00, la domiciliul minorelor s-ar fi prezentat un bărbat, pe nume Costi, cunoştinţă a concubinului mamei celor două minore, care i-ar fi cerut acordul mamei de a le lua pe cele două fete pentru a merge să facă un grătar la locuinţa sa şi a se juca cu alţi copii, urmând să revină la domiciliu în jurul orei 21:00. Întrucât cele două minore nu au revenit la domiciliu, iar bărbatul în cauză nu mai răspunde la telefon, mama celor două minore a alertat cadrele de poliţie”, a transmis IPJ Braşov, informează Agerpres.

Fetele au fost găsite, astăzi, pe raza judeţului Prahova, la 100 de kilometri de casa lor. „În jurul orei 17:00, o echipă operativă din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti formată din ofiţeri de specialitate a oprit în trafic autoturismul dat în consemn. La volanul acestuia se afla bărbatul în vârstă de 42 de ani, împreună cu cele două minore. El a fost condus la sediul unităţii de poliţie pentru audieri”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, Mihaela Florescu.

Potrivit Digi24, surse judiciare spun că cele două minore au fost violate de bărbatul care le-a răpit, acesta recunoscându-şi fapta. De altfel, el era înscris în registrul agresorilor sexuali, fiind condamnat anterior tot pentru viol.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

L-a bătut cu o oală până l-a băgat în spital! Un bărbat din Brașov a fost lovit fără milă de către prietenul său

1 November 2022 at 14:18
image

Un bărbat în vârstă de 50 de ani din Brașov, a ajuns la spital după ce a fost băut cu o oală chiar de către prietenul său. Cei doi se aflau în locuința agresorului atunci când a pornit cearta. 

După ce au stat împreună și au băut, doi bărbați din Brașov s-au luat la ceartă. Situația a degenerat foarte repede, bărbatul de 50 de ani având nevoie de îngrijiri medicale și de câteva zile de spitalizare.

Agresorul în vârstă de 42 de ani ar fi pus mâna pe o oală și l-ar fi lovit pe celălalt bărbat de mai multe ori în cap și la nivelul corpului.

Acum, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru lovire sau alte violențe pe numele agresorului.

„În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, iar ulterior, la data de 31 octombrie 2022, instanța de judecată a emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile față de acesta. Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.”, a transmis IPJ Braşov.

Agresorul, arestat preventiv

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

De asemenea, instanța de judecată a emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile față de acesta, potrivit Brașov.net.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
articolul original.

Un taximetrist care își agresa sexual clientele a fost prins pe baza relatărilor de pe rețelele de socializare

21 October 2022 at 07:10
image

Un șofer de Uber și Heetch a fost arestat pentru agresiune sexuală în Villiers-sur-Marne, Val-de-Marne, la periferia Parisului, potrivit informațiilor publicate de site-ul săptămânalului francez Valeurs Actuelles.

Taximetristul, cu cetățenie română, este acuzat că obișnuia să își drogheze victimele cu anumite substanțe pe care le punea în băuturile pe care le oferea femeilor în mașină – relatează Libertatea.

O femeie povestește că în timpul cursei dintre Saint-Maur-des-Fossés și Meaux, acesta i-a oferit o sticlă, ca „să bea puțină apă”, pe care aceasta din urmă a acceptat-o, după care a simțit „o somnolență” când a ajuns la casa prietenei la care se ducea; două ore mai târziu, părăsind casa prietenei ei, l-a descoperit pe șofer așteptând-o fără ca ea să-i fi cerut asta, dar a continuat cursa de întoarcere fără să bănuiască vreo conspirație.

A crezut că este sedată de substanța pe care i-a introdus-o în băutură și a vreut să își violeze clienta

Însă, în timpul cursei, uber-istul a parcat pe o străduță, a mers pe bancheta din spate și a început să atingă clienta. Pentru că aceasta s-a opus, i-a tras un pumn în față. A reușit însă să fugă din mașină.

Conform poliției, agresorul are 39 de ani și locuiește de mai multă vreme în Franța, la Valenton, în Val-de-Marne.

Anumite victime au depus plângeri dar au fost ignorate de procurori

Conform publicației citate, site-ul televiziunii franceze de știri BFM a demarat o anchetă legată de agresiunile unui șofer de ride sharing, cu mărturii ale victimelor sale.

Astfel, de aproape un an, mai multe femei au reclamat că au fost victime ale unui agresor sexual care lucra pentru Heetch și Uber; unele l-au raportat iar altele nu.

În mod ciudat, anumite mărturii susțin că deși au depus o plângere, fost rapid respinsă de procuratură. Este și cazul unei femei care a depus o plângere la secția de poliție Ivry-sur-Seine, pentru „violență soldată cu o incapacitate de muncă ce nu depășește 8 zile”, conform informațiilor site-ului citat, iar Parchetul Créteil a spus că procedura a fost respinsă, pe motiv că infracțiunea este „insuficient caracterizată”.

A sărit din mersul mașinii ca să se salveze

Una dintre femeile a cărei plângere a fost respinsă de procurorii francezi comandase prin aplicație o călătorie de aproximativ zece kilometri. Conform relatărilor, șoferul nu a urmat traseul indicat de GPS și, mai mult, a anulat cursa din aplicație, în mers. Clienta a întrebat ce se întâmplă și i-ar cerut în repetate rânduri să oprească mașina.

„O să fie bine” i-a răspuns agresorul „râzând” în timp ce a pus o „muzică romantică”. Tânăra și-a desfăcut centura de siguranță după aproximativ zece minute, a deschis portiera și a sărit din mașină, ca să scape.

Cu câteva mii de abonați pe o rețea de socializare, cumnata Luciei, a decis să publice această situație și, în câteva zile, a strâns peste 400.000 de „like-uri” la postare.

Uber a descris incidentul drept „șocant” și a dezactivat contul șoferului. Tardiv, susțin victimele

„Limbajul ei incoerent și comportamentul ei au fost elemente de anxietate pentru pasagerul care nu s-a simțit în siguranță. Înțelegem pe deplin acest sentiment și toată solidaritatea noastră merge către victimă”, a adăugat Uber, contactat de BFMTV.

„Fără presiunea rețelelor de socializare, Uber nu ar fi făcut nimic”, consideră însă ruda victimei.

Alte câteva femei, relatează Libertatea, au recunoscut profilul agresorului din povestea postată pe Instagram și au adăugat propriile experiențe asemănătoare referitoare la agresorul sexual.

articolul original.

Student din Botoşani înjunghiat într-un club din Iaşi. Agresorul este de negăsit

13 October 2022 at 13:51

Un botoşănean de 29 de ani, student în Iaşi, a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost înjunghiat de un alt bărbat cu care s-a luat la ceartă.

Întâmplarea a avut loc joi dimineață, în jurul orei 4.00. După ce s-au distrat bine într-un club din zona Tudor Vladimirescu, sub influența băuturilor alcoolice, cei doi s-au luat la ceartă.

La un moment dat, victima a ieșit din club, însă a fost urmărită de agresor până în spatele căminului T13. Acolo, botoşăneanul a fost atacat cu un cuțit, fiind lovit în zona piciorului și în spate. Ulterior, agresorul s-a făcut nevăzut, acesta nefiind cunoscut de victimă.

Tânărul de 29 de ani a fost transportat la spital, unde a primit îngrijiri medicale. „Pacientul a ajuns la spital cu plăgi multiple înjunghiate, fiind internat la secția de chirurgie generală pentru suturarea plăgilor”, a precizat profesor doctor Diana Cimpoeșu, medic șef UPU SMURD Iași.

Polițiștii ieșeni cercetează acest caz, fiind deschis un dosar penal pentru loviri sau alte violenţe. În funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale, însă, se poate schimba încadrarea faptei. Acum oamenii legii încearcă să dea de urma agresorului, pentru a-l trage la răspundere.

articolul original.

Caz șocant la Craiova. Un agresor sexual s-a dezbrăcat în fața unei angajate a hotelului în care era cazat. Bărbatul a fost reținut de poliție

9 October 2022 at 13:38
image

Un bărbat s-a dezbrăcat în fața unei angajate a hotelului din Craiova în care era cazat. El a fost reţinut în scurt timp de poliţişti, care au fost sesizați de tânăra de 21 de ani. Bărbatul nu este la prima abatere, el figurând deja în Registrul naţional al persoanelor care au comis infracţiuni sexuale.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Craiova au reţinut, sâmbătă, pentru 24 de ore, un bărbat de 37 de ani, din comuna Vişina Nouă, judeţul Olt, bănuit de comiterea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri, a anunțat duminică Inspectoratul de Poliţie Dolj, potrivit news.ro.

„Poliţiştii au fost sesizaţi de o tânără de 21 ani, din Craiova, angajată a unui hotelul din Craiova, cu privire la faptul că, un bărbat, care era cazat la unitatea hotelieră respectivă, s-ar fi dezbrăcat în faţa acesteia. La faţa locului s-au deplasat imediat poliţiştii, fiind identificat un bărbat de 37 ani, din comuna Vişina Nouă, judeţul Olt. Din cercetări, poliţiştii au stabilit că anterior comiterii faptei, bărbatul, sub diverse pretexte, ar fi încercat să interacţioneze atât cu tânăra cât şi cu o altă angajată şi totodată s-ar fi interesat cu privire la poziţionarea camerelor de supraveghere din incinta hotelului”, a transmis IPJ Dolj.

În urma verificărilor efectuate poliţiştii au stabilit că bărbatul figurează în Registrul naţional al persoanelor care au comis infracţiuni sexuale. El a mai fost cercetat anterior pentru săvârşirea unor infracţiuni de aceeaşi natură.

Bărbatul a fost dus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Dolj, urmând să fie prezentat, duminică, Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției Mediafax. A lucrat apoi în redacțiile B1Tv citeste mai mult
articolul original.

Batrână de 103 ani, care a fost atacată de un hoț, s-a prefăcut ca a murit, iar bărbatul i-a pus o lumânare în mână și a fugit

5 October 2022 at 15:55
image

O bătrână din Vaslui a fost atacată de un hoț și, ca să scape de el, i-a spus că o să moară. Bărbatul s-a speriat și a crezut că a omorât-o pe victimă, iar apoi i-a pus o lumânare aprinsă în mână și a fugit.

Evenimentul a avut loc în comuna Tătărăni, localitatea Valea lui Bosie, relatează Vremea Nouă.

În momentul în care individul o lovea pe bătrână, victima a recunoscut agresorul și i-a spus pe nume. „Eu o să mor. Costele, dă-mi oleacă de apă, să-mi sting sufletul”. Când și-a auzit numele, agresorul s-a panicat, cel mai probabil, iar apoi, crezând că a ucis-o pe femeie, i-a pus o lumânare aprinsă în mână și a fugit.

Bătrâna a supraviețuit, dar a ajuns la spital cu trei coaste rupte, cu o ureche tăiată și cu alte răni provocate de agresor.

În ciuda a ce s-a întâmplat, bătrâna le-a spus judecătorilor că îl iartă pe agresor. „Dacă el a vrut banii de la mine, eu ce să vreau de la el? Eu îl iert. N-am nicio pretenție, dar Dumnezeu să facă ce-o vrea cu el.”

Femeia spune că nu regretă că l-a iertat pe individ. „Când mă bătea, eu i-am zis: tu crezi că mie mi-e frică de moarte? Nu-mi e. Să fii tânăr si să ajungi să stâlcești în casă un bătrân, ca să îți dea bani din sărăcia lui, asta înseamnă că tu, care vrei să mă omori pe mine, ești deja mort, dar nu-ți dai seama. Dumnezeu le măsoară pe toate. Acum eu am 103 ani. Am trecut și peste asta”, a declarat bătrâna.

Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit, citeste mai mult
articolul original.

EXCLUSIV | Cunoscut avocat din București, bătut și șantajat de un taximetrist acuzat că a abuzat sexual o clientă minoră

26 September 2022 at 15:45
image

Un taximetrist acuzat că ar fi abuzat sexual o clientă în vârstă de 15 ani și un apropiat al grupării Sportivilor din Capitală sunt acuzați că au bătut și au șantajat un cunoscut avocat bucureștean. Agresorii au fost deja trimiși în judecată pentru ultraj judiciar.

În luna februarie a acestui an, o fată în vârstă de 15 ani a mers la Secția 21 Poliție, din Sectorul 6, unde a povestit că șoferul Uber care  o luase la comandă ar fi agresat-o sexual în mașină.

Polițiștii s-au mobilizat imediat, iar suspectul, Cristi Samoilă, a fost prins și reținut. Ulterior, bărbatul a fost prezentat instanței Judecătoriei Sectorului 6, care a dispus să fie arestat preventiv.

Potrivit unor surse judiciare, în timp ce Samoilă era în arest, sora acestuia ar fi contactat un avocat, pe care l-a angajat să-i apere fratele. Avocatul a încercat să-l scoată din arest, însă a reușit să obțină plasarea în control judiciar a clientului său abia în luna iunie.

Pe 28 iulie, în jurul orelor 22.00, avocatul a fost sunat de o persoană care i-a transmis că este ruda unui arestat care are nevoie urgentă de reprezentare în fața instanței. Avocatul a fost de acord să îl reprezinte și s-a întâlnit cu potențialii clienți lângă Dealul Mitropoliei, au precizat sursele citate.

Acolo, avocatul era așteptat de patru persoane, în frunte cu Samoilă, care i-a fi cerut să-i returneze cei 8.000 de lei achitați în perioada arestului preventiv.

Judecați pentru ultraj judiciar

În timpul discuției, ar fi intervenit și un anume Ionuț Cruceru, despre care anchetatorii susțin că ar fi un apropiat al grupării Sportivilor, care ar fi jignit și ar fi lovit victima cu pumnul.

Avocatul a mers imediat la Poliție, dar și la Institutul Național de Medicină Legală. Ulterior, același  Ionuț Cruceru l-ar fi sunat și l-ar fi amenințat. în mai multe rânduri, încercând astfel să-l constrângă să-i dea prietenului său banii înapoi.

Ionuț Cruceru și Cristi Samoilă au fost, însă, ridicați de polițiștii Secției 14, iar mai apoi au fost arestați de magistrații Judecătoriei Sectorului 4.

De altfel, aceștia au fost trimiși în judecată, în stare de arest, la jumătatea săptămânii trecute, sub acuzația de ultraj judiciar.

Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
articolul original.

Şi-a împuşcat rivalul în dragoste de trei ori în plină stradă, în Baia Mare. Acesta a venit tocmai din din Italia ca să se răzbune

24 September 2022 at 07:18
image

Şi-a împuşcat rivalul în dragoste de trei ori în plină stradă, în Baia Mare! O dragoste neîmpărtăşită şi gelozia dusă la extrem l-au făcut pe un bărbat să îşi împuşte rivalul de trei ori. Totul s-a petrecut seara trecută în Baia Mare, în plină stradă. Agresorul şi-ar fi pregătit planul.

Bărbatul se afla în Italia când a aflat că iubita lui se întâlneşte cu altcineva. Şi-a cumpărat bilet de avion, a aterizat în Cluj-Napoca, şi-a închiriat maşină şi a plecat spre municipiul Baia Mare. 

Pe strada Luminişului s-a întâlnit cu iubita sa şi cu noul său rival. Fără să stea prea mult pe gânduri, a scos un pistol şi l-a împuşcat pe individ de trei ori. A vrut apoi să îşi împuşte şi iubita, însă arma s-a blocat. 

Atunci, agresorul a urcat în maşină şi a fugit spre Centrul Vechi. Acolo, a oprit pe un pod şi a aruncat arma în râul Săsar. A fost reţinut însă la scurt timp de poliţişti şi dus la secţie. Victima sa a ajuns la spital într-o stare foarte gravă, iar medicii se luptă acum să-i salveze viaţa.

articolul original.

Violată, bătută și tâlhărită de un tânăr care pretindea că este polițist

20 September 2022 at 16:30
image

Un individ care a intrat peste o femeie în casă în toiul nopții, pretinzând că este polițist, a ajuns după gratii.

Agresorul a violat-o pe victimă și a lovit-o, lăsând-o aproape inconștientă. Cu ultimele puteri, aceasta a reușit să ceară ajutorul.

Incidentul s-a petrecut în municipiul Botoșani, noaptea, la ora 03.00. Agresorul de 23 de ani i-a cerut femeii să îi deschidă, susținând că este de la Poliție. Însă, în momentele care au urmat, victima, o pensionară de 66 de ani, a trecut printr-un calvar în propria locuință, potrivit stirileprotv.ro.

A fost prins de polițisti la câteva ore de la apelul făcut de victimă

Biata femeie a fost violată, tâlhărită și lovită. Agresorul a fost prins de polițisti la câteva ore de la apelul făcut de victimă la 112.

Marți după-amiază, el a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de tâlhărie calificată și viol.

Bărbatul de 23 de ani este recidivist și este trimis în judecată în mai multe dosare pentru tâlhărie, agresiune și corupere sexuală de minori.

articolul original.

Un bărbat de 46 ani a agresat sexual o fetiță de 8 ani în Argeș

25 August 2022 at 14:17

Un bărbat de 46 ani a agresat sexual o fetiță de 8 ani în Argeș.

În ziua de 23 august, judiciariştii Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti, sub coordonarea unui procuror, au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit pentru comiterea infracţiunii de agresiune sexuală şi au încătuşat un bărbat. Acesta este Gheorghe Curisoiu, are 46 de ani, şi este din comuna Ciomăgeşti.

Din verificări s-a stabilit că, în în cursul zilei de marţi, cel în cauză ar fi agresat un copil în vârstă de opt ani. În aceeaşi zi, oamenii legii au făcut o percheziţie acasă la suspect, în urma căreia au fost ridicate mai multe mijloace de probă, iar individul a fost adus la sediul Poliţiei Piteşti pentru audieri.

După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reţinut 24 de ore pe bază de ordonanţă şi încarcerat în arestul poliţiei judeţe. Ieri, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunerea de luare a unei măsuri preventive. Procurorul de caz l-a dus în faţa instanţei, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

articolul original.

Percheziții la locuințele unor agresori din Bogdănești

12 August 2022 at 11:54
image

Astăzi, 12 august 2022, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, efectuează 5 percheziții domiciliare, la adrese din localitatea Unțești, comuna Bogdănești, județul Vaslui.

În dosarul penal în care au fost dispuse perchezițiile, se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii și lovire sau alte violențe.

Polițiștii implicați în derularea acțiunii au pus în aplicare un număr de 5 de mandate de aducere.

Ancheta este în curs de desfășurare, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bârlad urmând a efectua cercetări, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a persoanelor implicate.

Acțiunea se desfășoară cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vaslui și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui.

articolul original.
  • There are no more articles
❌