ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Zbor Wizz Air anulat pe Aeroportul din Iași, după ce o adolescentă de 17 ani și-a aprins o țigară electronică

4 October 2022 at 03:27
By: Geo
image

O pasageră buclucașă a stârnit un scandal monstru pe Aeroportul din Iași, după ce și-a aprins o țigară electronică și a refuzat să o stingă la somațiile personalului de bord. Indignat de gest și de faptul că partenerii tinerei a început să înjure însoțitorii de zbor, pilotul a luat decizia drastică de a rămâne la sol și de a anula cursa, scrie observatornews.ro.

UPDATE: Reacția Wizz Air, după incidentul de pe Aeroportul din Iași

„Wizz Air confirmă că un pasager al zborului W6 3689 de la Iași la Tel Aviv de pe 2 octombrie a fost surprins fumând. Echipajul de cabină a gestionat situația așa cum este instruit și, odată ce aeronava a ajuns în poziția de parcare, a încercat să debarce pasagerul. Rudele persoanei aflate la bord au devenit agresive fizic și verbal. Pasagerii indisciplinați au fost predați Poliției. Ca urmare a acestor evenimente, zborul a fost anulat din rațiuni operaționale.

Pasagerii afectați au fost informați despre situație și li s-a oferit un zbor alternativ, în funcție de disponibilitate, rambursarea completă sau 120% din tariful achitat, sub formă de credit de companie. Pasagerii care au solicitat au primit și cazare. Siguranța și securitatea sunt prioritățile noastre principale, iar compania aeriană are toleranță zero în ceea ce privește comportamentul abuziv față de pasagerii și personalul săi. Wizz Air le reamintește pasagerilor că fumatul nu este permis la bord”, au transmis reprezentanții companiei.

Incidentul s-a produs în jurul orei 11:50, la un zbor Wizz Air cu destinația Tel Aviv. Chiar în momentul în care avionul se desprindea de sol, însoțitorii de zbor au observat-o pe o tânără de 17 ani cu țigara electronică aprinsă.

Pilotul a fost informat și a întors de urgență aeronava, deoarece regulamentele de aviație nu permit zborul cu astfel de obiecte ce pot pune pericol de incendiu.

Pasagera problematică a fost dată jos din avion, însă partenerii ei au continuat să facă scandal, moment în care pilotul a anulat de tot cursa. Circa 212 pasageri, victime colaterale, s-au trezit că nu vor mai ajunge la destinație, cel puțin nu la ora programată. Pasagera care a provocat haosul a fost preluată de polițiștii de frontieră.

Zbor anulat pe Aeroportul din Iași. Ce spune Poliția de Frontieră

„În data de 02.10.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Iași au fost solicitați, prin intermediul turnului de control, de către comandantul unei aeronave, care a decolat în direcţia Tel-Aviv, să intervină la bordul acesteia deoarece un pasager nu ascultă indicaţiile membrilor de echipaj.   

Căpitanul a luat decizia revenirii avionului la sol, întrucât o persoană de sex feminin, cetăţean israelian în vârstă de 17 ani, a manifestat un comportament necorespunzător ignorând indicaţiile membrilor de echipaj privind interzicerea fumatului la bordul aeronavei. 

Ca urmare a deciziei căpitanului privind debarcarea persoanei în cauză, alţi doi tineri aflaţi în avion au devenind recalcitranţi, manifestând reacţii nejustificate. Astfel, un cetăţean israelian, în vârstă de 20 de ani, a proliferat injurii şi ameninţări la adresa membrilor echipajului, iar un cetăţean american, în vârstă de 17 ani, a manifestat un comportament recalcitrant la adresa autorităţilor.

Având în vedere comportamentul persoanelor în cauză, căpitanul a considerat că nu poate efectua zborul în condiţii de siguranţă, sens în care a luat decizia anulării zborului către Tel-Aviv.

Pe timpul procedurii de debarcare reprezentanţii Poliţiei de Frontieră au intervenit, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi şi al Brigăzii Antitero SRI Direcţia Iaşi, pentru calmarea situaţiei si debarcarea pasagerilor din aeronavă în ordine .

În conformitate cu prevederile legale în domeniu (Legea 21/2020 privind Codul aerian), poliţiştii de frontieră au sancţionat contravenţional cetăţeanul israelian în vârstă de 20 de ani, care a adresat injurii şi ameninţări membrilor echipajului, cu suma de 4.000 lei pentru săvârşirea fără drept a oricărui act de violenţă fizică sau verbală asupra unei persoane aflate in perimetrul unui aeroport (art. 126, lit. x) coroborat art. 127 lit. a).

Celelalte două persoane, care au manifestat comportament neadecvat, au fost sancţionate contravenţional pentru încălcarea prevederilor legale privind fumatul în spaţii publice, în cazul tinerei care a fumat la bordul aeronavei, precum şi pentru încălcarea ordinii şi liniştii publice pentru cetăţeanul american”, au transmis reprezentanții Poliției.

articolul original.

Mai mulți pasageri au fost revoltați după ce un zbor WizzAir pe ruta Iași-Luton a fost anulat

26 September 2022 at 03:48
By: Geo
image

Nervi întinși la maxim și ore de așteptare. Cu asta s-au confruntat pasagerii care trebuiau să ajungă duminică seară pe aeroportul din Londra, pornind de la Iași.

Cu doar 10 minute înainte de îmbarcare, compania WIZZ AIR a anulat zborul, iar oamenii au fost îndemnați să se descurce pe cont propriu, scrie telem.ro.

Aceștia au fost nervoși pentru banii și timpul pierdut, mai ales că mulți dintre ei trebuiau să ajungă luni la muncă.

Pe pagina aeroportului zborul de 19.40 spre Londra apare ca fiind anulat iar a doua cursa programata la 21.25 este deja decalata cu 160 minute.

articolul original.

WIZZ AIR ANIVERSEAZĂ 3 MILIOANE DE PASAGERI TRANSPORTAȚI PE AEROPORTUL IAȘI

8 August 2022 at 09:31
By: Geo
image

Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere și cea mai sustenabilă din Europa, anunță că a transportat 3 milioane de pasageri care au călătorit către și dinspre Aeroportul Internațional Iași.

Pentru a sărbători acest reper important, pasagera cu numărul 3 milioane, care a călătorit cu un zbor de la Dortmund la Iași, a fost premiată cu un voucher cadou pentru zboruri în rețeaua WIZZ.

Fiind cea mai mare bază a sa din regiunea Moldovei în ceea ce privește numărul de zboruri, compania aeriană a investit continuu în rețeaua de rute care leagă aeroportul regional de restul Europei. 

Acum, cu trei aeronave alocate bazei WIZZ din Iași, pasagerii români beneficiază de zboruri directe de pe Aeroportul Internațional Iași către 20 de destinații din 11 țări europene.

Rețeaua de rute a Wizz Air și locurile la preț redus din Iași subliniază angajamentul companiei în zonă, atât pentru pasagerii români, cât și pentru piața locală de muncă specifică aviației și industriilor conexe.

Cu rute care conectează întreaga Europă, românii vor putea călători cu Wizz Air la tarife reduse către cele mai interesante destinații, fie că este vorba de vacanțe însorite, city-breakuri în orașe celebre sau vizitarea prietenilor și familiei.

Dorind să marcheze această ocazie și să-și aniverseze pasagerii, compania aeriană i-a pregătit o surpriză norocoasei pasagere cu numărul 3 milioane care a călătorit pe ruta Dortmund-Iași.

Opriță Vasilica-Andreea a călătorit de la Dortmund la Iași și a primit vestea la bordul aeronavei. După debarcare, ea a fost premiată cu un voucher cadou pentru zboruri în rețeaua WIZZ și a fost invitată să ia parte la o ședință foto alături de membrii echipajului și reprezentanți ai aeroportului.

Daria Sergeeva, Corporate Communications Manager la Wizz Air, a spus:

„Dovedind angajamentul Wizz Air față de aeroporturile regionale din România, am sărbătorit astăzi 3 milioane de pasageri care au ales să călătorească cu Wizz Air către și dinspre Aeroportul Internațional Iași prin rutele noastre cu tarif redus.

Aceasta este o etapă importantă care a fost atinsă în anii de când operăm din Iași și suntem încântați să oferim în continuare alternative convenabile de călătorie în Europa și nu numai. Vrem să o felicităm pe norocoasa pasageră cu numărul 3 milioane și să adresăm un sincer «Mulțumesc!» pasagerilor români care urcă zilnic la bordul flotei noastre moderne!”

Romeo Vatră, Directorul General Provizoriu al R.A. Aeroportul Iași, a declarat:

„Felicităm partenerul nostru Wizz Air pentru această performanță, dar și pe norocosul pasager cu numărul 3 milioane, care a călătorit pe Aeroportul Iași. Wizz Air acoperă aproape 80% din rutele existente, operând la Iași din 2014. La acest moment, compania low-cost realizează zilnic zboruri spre destinații în toată Europa și nu numai, având trei aeronave la baza din Iași.

Începând cu luna februarie, Wizz Air a acoperit și cinci rute relocate temporar de la Chișinău. Fără îndoială, o contribuție semnificativă la creșterea traficului a avut-o colaborarea excelentă cu Wizz Air, Iașul fiind al doilea aeroport regional din România –  880 de mii de pasageri  ne-au trecut pragul de la începutul anului, urmând să depășim, în cursul acestei luni, 1 milion de călători. Cu Wizz Air, avem un parteneriat corect și cu perspective frumoase de dezvoltare, de aceea ne propunem să îl consolidăm în următorii ani pentru a oferi o conectivitate mai bună la Aeroportul Iași.”

Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași, a menționat:

„Facem eforturi ca județul Iași să aibă deschidere către Europa și întreaga lume și, indiferent de vremurile marcate de pandemie, am reușit, printr-o bună colaborare cu Aeroportul Internațional Iași, să deschidem calea către mai multe destinații și să continuăm investițiile pentru acest obiectiv atât de important pentru județul nostru.

În fiecare lună se realizează noi recorduri în ceea ce privește numărul de pasageri care tranzitează Iașul, fapt ce dovedește importanța dezvoltării Aeroportului Iași și necesitatea investiției pentru un nou terminal ce va fi gata până la sfârșitul anului 2023.

Este cel mai mare succes de până acum al echipei de la aeroport și al actualei configurații a Consiliului Județean, și îmi doresc ca pasagerii să beneficieze de cele mai bune condiții în Aeroportul Iași, care va deveni al doilea ca mărime din România.”

articolul original.

Aeroportul Iași întregistrează din nou un număr record de pasageri

6 August 2022 at 04:37
By: Geo
image

Aerogara ieșeană se clasează pe primele locuri la nivel național. Luna trecuta, 180.000 de pasageri au tranzitat Aeroportul Iași, o cifră cu mult mai mare fata de aceeași lună din anul 2019, când au fost 133.000 de călători.

„De la începutul acestui an până în prezent, au trecut pragul aeroportului nostru 880.000 de persoane, iar până la finalul acestei luni, prognozăm că vom depăși un milion de pasageri. Vom încheia anul 2022 cu un 1,5 milioane de călători mai devreme decât am estimat inițial. Sunt cifre care ne mențin pe locul 2, în topul aeroporturilor regionale din România după numărul de pasageri transportați anual”, a spus Elena Troia, purt. cuv. Aeroport Iași.

articolul original.

WIZZ AIR VA GĂZDUI 21 DE EVENIMENTE DE RECRUTARE ÎN AUGUST ȘI SEPTEMBRIE, ÎN 7 ORAȘE DIN ROMÂNIA

2 August 2022 at 13:39
By: Geo
image

Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere și cea mai sustenabilă din Europa, va găzdui mai multe evenimente de recrutare în timpul verii și în luna septembrie. Compania aeriană își continuă eforturile de recrutare în șapte dintre bazele sale din România, vrând să angajeze peste 100 de însoțitori de zbor doar în acest an.

Toți aspiranții care doresc să participe și să afle mai multe despre cariera de însoțitor de zbor și despre beneficiile de care au parte în cadrul WIZZ trebuie să se înscrie aici. Mai multe evenimente vor fi anunțate de-a lungul anului pe pagina web dedicată a companiei aeriene.

Devotată noilor talente din România, compania aeriană va găzdui o serie de evenimente de recrutare în săptămânile următoare, ca parte a eforturilor sale de a selecta însoțitori de zbor.

Câte patru evenimente vor avea loc în București, Cluj-Napoca și Iași, trei evenimente în Craiova și câte două evenimente în Timișoara, Sibiu și Bacău, oferind viitorilor însoțitori de zbor șansa de a descoperi mai multe despre compania aeriană și despre aviație. Cei prezenți la eveniment vor avea ocazia să aplice în aceeași zi pentru un post vacant în echipa companiei aeriene. Candidații sunt așteptați să sosească prompt la ora 9:00 și să fie pregătiți de o zi plină cu activități, inclusiv o introducere personală, jocuri de rol situaționale, un exercițiu de grup și un interviu individual.

Wizz Air încurajează înscrierile însoțitorilor de zbor experimentați, precum și pe cele ale doritorilor fără experiență. Însoțitorii de zbor se pot aștepta la salarii competitive, suplimentate de plăți pentru sectoarele de zbor realizate, în funcție de durata zborului, și de un procent din valoarea produselor vândute la bord, precum și la instruirea specifică industriei, o alocație de pregătire pentru cele șase săptămâni de training, uniformă gratuită, bilete nelimitate cu reducere pentru angajați, un număr de bilete gratuite și reduceri pentru prieteni și familie și un program de lucru anunțat în fiecare lună.

Însoțitorii de zbor vor lucra într-un mediu prietenos și multicultural, în cadrul uneia dintre companiile aeriene cu cea mai rapidă creștere din Europa, având acces la o varietate de ocazii interesante de a progresa în carieră în cele peste 50 de țări în care compania aeriană operează.

Însoțitorii de zbor au totodată oportunitatea de a deveni viitori ambasadori WIZZ. Doar în cadrul celei mai recente ediții a Wizz Air Ambassador Programme, care se desfășoară între 2022 și 2024, două însoțitoare de zbor din România, Cristina Rada și Liana Sărmășan, au devenit ambasadoare WIZZ. Toți membrii echipajului care sunt parte a echipei Wizz Air de cel puțin un an se pot alătura programului.

Liana Sărmășan, însoțitoare de zbor pe poziție de senior și ambasadoare a brandului, a declarat: „În 2011, am devenit unul dintre primii ambasadori ai Wizz Air, în cadrul primei ediții a acestui program special. A fost o experiență frumoasă atunci, așa cum este și acum. De atunci, am progresat semnificativ în cariera de însoțitoare de zbor, învățând mai multe despre oameni, despre cum este printre nori și văzând locuri noi aproape în fiecare zi.

Acum, vreau să le arăt experiența uimitoare a unui „birou” printre nori și să le reamintesc tuturor celor care se gândesc să devină însoțitori de zbor că, dacă vrei cu adevărat să urmezi o astfel de carieră, cerul este singura limită. Să descoperi mai multe culturi, să legi prietenii pe parcurs și, cel mai important, să vezi satisfacția pasagerilor după ce îți faci datoria sunt doar o parte dintre aspectele frumoasei călătorii a unui însoțitor de zbor.”

Andras Rado, Senior Cabin Crew Recruitment Manager în cadrul Wizz Air, a declarat: „Cu sau fără experiență, candidații au ocazia să se alăture echipei de însoțitori de zbor din România a Wizz Air și să descopere beneficiile și experiențele minunate ale acestei cariere. Wizz Air continuă să-și extindă echipa în România și nu numai. Așteptăm cu nerăbdare să îi întâlnim pe viitorii noștri însoțitori de zbor în cadrul următoarelor evenimente de recrutare din România și să le împărtășim mai multe despre posibilitățile de dezvoltare a carierei din cadrul Wizz Air. Angajează-te într-o zi, alătură-te Wizz Air!”

URMĂTOARELE EVENIMENTE DE RECRUTARE WIZZ AIR DIN ROMÂNIA

DATALOCAȚIA
4 august 2022Hotel International, Strada Palat 5A, Iași
5 august 2022Hotel Rexton, Strada Carol I 49, Craiova
8 august 2022Hotel Ramada, „Gamma” Hall, Strada Emil Cioran 2, Sibiu
10 august 2022Hotel Confort, Calea Turzii 48, Cluj-Napoca
10 august 2022Hotel Vienna House, Calea Bucureștilor 283, București (Otopeni)
12 august 2022Hotel Dumbrava Business Resort, Strada Dumbrava Roșie 2, Bacău
12 august 2022Ibis Timisoara City Center, Strada Coriolan Brediceanu 18, Timișoara
19 august 2022Hotel International, Strada Palat 5A, Iași
25 august 2022Hotel Confort, Calea Turzii 48, Cluj-Napoca
26 august 2022Hotel Vienna House, Calea Bucureștilor 283, București (Otopeni)
1 septembrie 2022Ibis Timisoara City Center, Strada Coriolan Brediceanu 18, Timișoara
2 septembrie 2022Hotel Dumbrava Business Resort, Strada Dumbrava Roșie 2, Bacău
2 septembrie 2022Hotel Vienna House, Calea Bucureștilor 283, București (Otopeni)
7 septembrie 2022Hotel International, Strada Palat 5A, Iași
9 septembrie 2022Hotel Confort, Calea Turzii 48, Cluj-Napoca
9 septembrie 2022Hotel Rexton, Strada Carol I 49, Craiova
9 septembrie 2022Hotel Ramada, „Gamma” Hall, Strada Emil Cioran 2, Sibiu
23 septembrie 2022Hotel Confort, Calea Turzii 48, Cluj-Napoca
23 septembrie 2022Hotel Vienna House, Calea Bucureștilor 283, București (Otopeni)
29 septembrie 2022Hotel Rexton, Strada Carol I 49, Craiova
30 septembrie 2022Hotel International, Strada Palat 5A, Iași
articolul original.

MApN: Nou-născut în stare gravă, transportat în Italia, cu o aeronavă militară de la Iași la Pisa

27 July 2022 at 19:02
By: Geo
image

O aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat, miercuri, din Baza 90 Transport Aerian din Otopeni pentru a efectua o misiune de tranport umanitar a unui pacient nou-născut, aflat în stare gravă.

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Apărării Naţionale, echipa medicală care a monitorizat pacientul pe timpul zborului a fost formată din specialişti din cadrul SMURD şi ai Bazei 90 Transport Aerian, iar transportul de la unitatea spitalicească spre aeroport s-a realizat cu o ambulanţă SMURD.

Aeronava a decolat de la Iaşi către Pisa în jurul orei 11:00 şi a revenit la Otopeni în jurul orei 18:00.

articolul original.
  • There are no more articles
❌